moshaverrkhob
moshaverrkhob

بهترين شربت براي سيستم ايمني كودكان، نشانه هاي ضعف سيستم ايمني كودك، تقويت سيستم ايمني كودكان در زمستان به عنوان مكمل غذايي نمي توان به عنوان جايگزين براي يك رژيم غذايي متنوع استفاده گردد ولي در كنار رژيم غذايي مناسب مي تواند كمك كند تا فرزندي سالم داشته باشيد.

اگر احساس مي كنيد كه بچه هاي شما دائماً بيمار مي شوند و مهدكودك يا پيش دبستاني را از دست مي دهند، ممكن است از خود بپرسيد كه بهترين ويتامين ها براي سيستم ايمني كودك شما چيست. براي آشنايي با بهترين تقويت كننده هاي ايمني براي كودكان، ادامه مطلب را بخوانيد.

نشانه هاي ضعف سيستم ايمني كودك
اگر به نظر مي رسد كه كودك شما هميشه سرما مي خورد، نترسيد. سيستم ايمني كودكان هنوز در حال رشد است و به همين دليل بيشتر مستعد ابتلا به سرماخوردگي و عفونت هستند. عوامل زيادي (مانند موارد بالا) وجود دارد كه بر سرعت رشد سيستم ايمني كودك شما تأثير مي گذارد. با اين حال، ممكن است نگران باشيد كه فرزندتان مي‌تواند از تقويت‌كننده‌هاي طبيعي ايمني براي كودكان استفاده كند، اگر:

اغلب بيمار است.
براي مدت طولاني بيمار است، يا به نظر مي رسد كه مدت زمان بيشتري طول مي كشد تا خوب شود.
به سختي وزن اضافه مي كند، يا كم مي كند.
برفك متداوم دهان را تجربه مي كند.
اگر كودك شما بيش از هشت بار در سال عفونت گوش را تجربه مي كند يا بيش از دو عفونت شديد سينوسي در سال دارد بهتر است از دكتر كمك بگيريد.
بهترين شربت براي سيستم ايمني كودكان
داشتن سيستم ايمني قوي ضروري است، بنابراين شربت بهبود سيستم ايمني چيزي است كه ما را در برابر حملات باكتري ها، ويروس ها و غيره محافظت مي كند. در ادامه شربت ها و روش هايي آمده است كه به شما كمك مي كند تا سيستم ايمني فرزند خود را بهبود ببخشيد:

شربت تقويت سيستم ايمني بدن ايميونس
شربت تقويت كننده سيستم ايمني ايميونس تاثيري بهينه در تقويت سيستم ايمني دارد و بهترين شربت براي تقويت سيستم ايمني كودكان ني ني سايت مي باشد. شربت ايمونيس، ويتامين‌ها و مواد معدني، آنتي‌اكسيدان هاي لازم را براي سيستم ايمني شما فراهم مي كند و به كودك شما اين امكان را مي دهد كه در اوج سلامتي به عملكرد روزانه خود بپردازد، پيش از مصرف اين شربت حتما با دكتر كودك خود مشورت كنيد.

بهترين شربت خارجي براي تقويت سيستم ايمني بدن كودكان (ايميونيس) بسيار غني بوده و حاوي ويتامين D (كه براي بهبود سيستم ايمني الزامي است) و ويتامين‌هاي گروه B ( B1، B3، B5، B6، B12 و بيوتين) مي‌باشد و مواد معدني آن شامل آهن، منگنز، مس، سلنيوم، يد، زينك، منيزيوم و كروم مي باشد كه براي سلامت و تندرستي كودكتان بسيار مفيد و ارزشمند است.

مصرف پروبيوتيك
پروبيوتيك ها يكي از بهترين تقويت كننده هاي طبيعي ايمني براي كودكان هستند، زيرا شما به معناي واقعي كلمه سيستم ايمني خود را با باكتري هاي خوب مسلح مي كنيد. نوزادان و كودكان بزرگتر هر دو مي توانند زير نظر دكتر از پروبيوتيك ها بهره مند شوند، در اينجا برخي از پروبيوتيك هاي مورد علاقه و مناسب براي كودكان و نوزادان آورده شده است. شما همچنين مي توانيد تغذيه غني از پروبيوتيك مانند ماست را در برنامه غذايي خود جاي دهيد.


بهترين شربت براي سيستم ايمني كودكان
مقدار زياد ويتامين D
احتمالاً مي دانيد كه ويتامين D نقش حياتي در سلامت استخوان دارد، اما طبق يك مطالعه در سال ۲۰۱۱، ويتامين D از سيستم ايمني بدن نيز پشتيباني مي كند. به طور خاص، ويتامين D هنگامي كه بدن با مهاجمان خارجي تهديد مي شود، پاسخ ايمني را تقويت مي كند. منابع ويتامين دي:

آفتاب بهترين منبع ويتامين D است، اگر در آب و هواي ابري يا باراني زندگي مي كنيد، ممكن است به اندازه كافي آفتاب طبيعي دريافت كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تقويت سيستم ايمني كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۲۲:۲۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

آيا از تاثير آب و هوا بر انسان اطلاعي داريد؟ منطقه اي كه شما در آن زندگي مي كنيد آب و هواي آن بر سلامت جسماني و رواني تاثير به سزايي دارد.

گرمي و سردي هوا و رطوبت و خشكي آن بر جنبه هاي رفتاري شما تاثير مي گذارد و بسياري از رفتارهاي شما را توجيه مي كند.

با استفاده از اطلاعات مي توانيد به خودشناسي برسيد و اثرات منفي آن را به خوبي بشناسيد و راه حل مناسبي براي از بين بردن اثرات منفي پيدا كنيد.

مي توانيد با شناخت رفتارهاي خود كنترل بهتري بر آن ها داشته باشيد و به خوبي آن رفتار را مديريت كنيد.

در اين مقاله تاثير آب و هوا بر انسان مورد بررسي قرار داده شده است اگه علاقه مند به موضوع هستيد مي توانيد در زير اطلاعاتي را كسب كنيد.

تاثير آب و هوا بر انسان و سلامت جسمي افراد
بسياري از افراد در طول روز با مشكلات و دردهاي جسماني رو به رو مي شوند و آن را ممكن است به دليل شرايط آب و هوايي بدانند.

بسياري از بيماري ها مانند ميگرن و آرتريت و مشكلات قلبي به دليل تاثيرات آب و هوايي مي باشد.

براي اينكه صحت و درستي اين ادعا آگاه باشيم بايد مقاله را از نظر علمي مورد بررسي قرار دهيم تا بتوانيم به نتيجه برسيم در ادامه تاثير آب و هوا از نظر علمي مورد بررسي قرار خواهد گرفت.

زماني مي تواند به طور قطعي بيان كنيد كه آب و هوا بر روي خلق و خوي شما اثر گذاشته است كه به صورت كامل خودتان را شناخته باشيد و با شناخت كامل اثرات آب و هوا بر روي اخلاقيات خود، به خودشناسي برسيد.

خودشناسي در كنار آَشنا بودن با تاثيرات آب و هوايي مي تواند به سلامت شما كمك كند و شما در موقعيت هايي قرار گيرد كه بتوانيد بهترين كارايي و عملكرد را داشته باشيد.

افزايش خطر سكته و حمله قلبي در زمستان
زمستان يكي از فصل هاي سرد سال است در زمستان بيشتر مراقب خود باشيد و اگر سابقه مشكل قلبي داريد در زمستان مراقبت بيشتري از خود به عمل آوريد.

طبق تحقيقات علمي بيشتر حملات قلبي در زمستان اتفاق مي افتد.

زمستان هوا سرد است و باعث مي شود رگ ها منقبض شوند وقتي رگ ها انقباض پيدا مي كنند خون فضاي كافي براي گردش ندارند. در نتيجه فشارخون بالا مي رود.

به طور طبيعي در زمستان و هواي سرد رگ ها انقباض بيشتري پيدا مي كنند.

اين انقباض باعث مي شود فرد دماي بدن خود را حفظ كرده و بدنش گرماي بيشتري را در خود نگه دارد.

تجربه انواع دردها تحت تاثير آب و هوا بر انسان
محققان بسيار در تلاش هستند تا بتوانند بفهمند كه هواي مرطوب يا سرد بر شدت دردها مي افزايد يا نه؟

آن ها به اين نتيجه رسيده اند كه افرادي كه در محيط هاي سرد و مرطوب زندگي مي كنند بيشتر ازمشكلات اسكلتي عضلاني شكايت مي كنند.

دردهايي نطير كمردرد، گردن درد و بيماري هايي نظير آرتريت روماتوئيد با شدت بيشتري در هواي سرد افراد را درگير خودش مي كند.


تاثير آب و هوا بر انسان
دچار شدن به انواع سردردها
انواع مختلف سر درد را افراد ممكن است در طول زندگي خود تجربه كنند.

لازم است تا با انواع سر درد آشنايي داشته باشيد و بتوانيد از خطرات احتمالي پيشگيري كنيد.

بسياري از افراد سردرد ميگريني را به خاطر تغييرات آب و هوايي مي دانند اگرچه بسياري از اين تحقيقات از اين موضوع حمايت نمي كنند و به نتيجه صددرصد در اين باره نرسيده اند .

اما برخي نتايج نشان مي دهد كه هواي سرد، احتمال تشديد سردردهاي ميگرني را افزايش مي دهد.

تحقيقاتي در زمينه سردردهاي ديگر شده است و به اين نتيجه رسيده اند كه سردردهاي خوشه اي در هنگام تغيير فصل شدت بيشتري مي يابد.

سردردهاي خوشه اي در زمان گذر زمستان به بهار و بهار به تابستان شدت بيشتري مي يابد.

تاثير آب و هوا بر سلامت روان انسان
سلامت روان شامل احساسات،‌ شرايط روانشناختي و بهبود اجتماعي است. سلامت روان در تمام مراحل زندگي بخشي مهم محسوب مي‌شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-تاثير آب و هوا بر انسان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۱۶:۳۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

خواب نوزاد مي تواند يك زمان سرشار از آرامش براي شما و نوزادتان باشد، اما فرايند خوابانيدن نوزاد در طول روز مي تواند كاملا برعكس باشد.

چرا چرت زدن براي نوزادتان خوب است؟
رويا حافظه عاطفي كوچولو را اصلاح مي كند

خواب با كيفيت حافظه بلند مدت كودك را بهبود مي بخشد و او را براي تجربيات جديد آماده مي كند. دكتر Pilar de Castro Manglano، از كلينيكاي دانشگاه ناوارا در مادريد، آن را براي ما توضيح مي دهد. خوب خوابيدن به كودك كمك مي كند تا روزانه ياد بگيرد و با احساسات خود كنار بيايد.

به يادگيري كودك كمك كنيد
همه ما مي دانيم كه خواب ضروري است. ما تقريبا يك سوم عمر خود را در خواب مي گذرانيم. اين يك نياز اساسي بدن ما است و اگرچه مورد بررسي قرار گرفته است، هنوز چيزهاي زيادي براي دانستن وجود دارد. آنچه شناخته شده است اين است كه خواب به دور از داشتن يك عملكرد غيرفعال، با عملكردهاي ايمني و غدد درون ريز مرتبط است و همچنين با يادگيري و حافظه مرتبط است.

در مورد كودكان، اين نياز فيزيولوژيكي و رواني به خواب اهميت ويژه اي دارد. محققان دانشگاه ماساچوست (ايالات متحده آمريكا) مطالعه‌اي را منتشر كرده‌اند كه در آن استدلال مي‌كنند كه كودكان براي اصلاح حافظه عاطفي خود به يك چرت خوب و يك خواب خوب شبانه نياز دارند.

حافظه و حالت عاطفي را بهبود مي بخشد
طبق گزارش ايالات متحده، خواب همچنين به تثبيت وضعيت عاطفي آنها كمك مي كند، و از فراز و نشيب هايي كه بسياري از خردسالان اغلب رنج مي برند، اجتناب مي كنند. به عبارت ديگر، خواب نه تنها بر حافظه تأثير مثبت مي گذارد، بلكه بر تكانه ها و نحوه واكنش كودكان به محيط خود نيز تأثير مي گذارد.
محققان توضيح مي دهند كه چرت زدن به آزادسازي بار احساسي در سطح عصبي كمك مي كند. چيزي شبيه ساختن يك ” لوح تميز ” كه حالت عاطفي را پاك مي كند و خاطرات را براي ذخيره طولاني مدت به ناحيه مغز منتقل مي كند.
در واقع، محققان ماساچوست در مطالعه خود مشاهده كردند كه چگونه كودكان ۲ تا ۵ ساله كه علاوه بر خواب شبانه چرت مي زنند، حافظه عاطفي خود را در روز بعد در مقايسه با افرادي كه فقط شب مي خوابند، بهبود مي بخشند. اين دومي يك روز بعد كاهش قابل توجهي در حافظه خود نشان داد.
خواب، خاطرات و هوش در كودك
از اين مطالعه توضيح مي دهد: «فرآيندهاي خواب خاصي وجود دارد كه بر تثبيت خاطرات اوليه و همچنين برخي از ويژگي هاي هوش تأثير مي گذارد. براي اين متخصص روانپزشكي و روانشناسي باليني، “خواب با كيفيت حافظه بلند مدت كودك را بهبود مي بخشد و او را براي تجربيات جديد آماده مي كند.”

اطلاعات كمي در مورد اثرات خواب تكه تكه بر رشد كودك وجود دارد و چندين خط تحقيقات علمي در مورد آن وجود دارد. اين خواب تكه تكه در دوران كودكي رايج است و تنها در برخي از كودكان با افزايش سن ادامه مي يابد.

ديده شده است كه خواب تكه تكه بر رشد رواني حركتي تأثير نمي گذارد – تاكيد دكتر – اما بر عملكردهاي شناختي تأثير مي گذارد: توجه ، خودكنترلي… در واقع، آن دسته از كودكاني كه سه بار يا بيشتر از خواب بيدار مي شوند، داراي شاخص ذهني هستند. توسعه جزئي”.

كودك چقدر بايد بخوابد؟
بنابراين، كيفيت خواب مهم است، اما تعداد ساعات خواب كودكان نيز مهم است. بنابراين يك كودك دو ساله به چند ساعت خواب نياز دارد ؟ دكتر پيلار د كاسترو مانگلانو مي گويد ميانگين خواب براي اين سن ۱۲ ساعت است .

بر اساس مطالعه اي كه دو سال پيش انجام شد، افرادي كه كمتر از ۱۱ ساعت مي خوابند، پنج برابر بيشتر در معرض خطر ابتلا به مشكلات اجتماعي-عاطفي هستند. دكتر مي افزايد: كساني كه بين ۱۲ تا ۱۴ ساعت مي خوابند محافظت بيشتري دارند، زيرا خواب يك عملكرد حياتي است كه به تنظيم كل ارگانيسم و ​​پردازش تجربيات و خاطراتي كه براي يك كودك در اين سن اساساً عاطفي هستند اجازه مي دهد .

والدين بايد از نياز فرزندانشان به خواب آرام آگاه باشند. پيلار دي كاسترو توصيه مي‌كند: «محافظت و تسهيل يك محيط بدون سر و صدا، با دماي مناسب، برنامه و برنامه‌هاي منظم براي خواب كافي و درخواست كمك از پزشك اطفال در صورت بروز مشكلاتي براي كودك براي شروع و حفظ خواب، مهم است. مانگلان.

اصول اوليه سلامت خواب نوزاد
براي نوزادان تازه متولد شده مدتي زمان مي برد تا برنامه خواب منظمي داشته باشند. در طول ماه اول، نوزادان معمولا مي خوابند و بيدار مي شوند، با دوره هايي نسبتا مساوي بين خواب و شير خوردن. همين كه نوزادان بزرگ تر مي شوند، زمان خواب نوزاد معمولا طولاني تر شده و قابل پيش بيني تر مي شود. به عنوان مثال:

سنين ۴ ماهگي تا يك سالگي. بعد از دوره تولد، نوزاد شما به احتمال زياد حداقل ۲ بار در روز مي خوابند- يك بار در صبح و يكبار در اوايل بعد از ظهر. برخي از نوزادان همچنين به خواب آخر عصر نيز نياز دارند. بسياري از كودكان در مجموع ۳ ساعت و يا بيشتر در طول روز مي خوابند.
سنين يك سالگي و بيشتر. در اين سنين نوزاد شما به احتمال زياد خواب صبح را نخواهد داشت و تنها خواب بعد از ظهر اغلب به مدت دو يا سه ساعت خواهد داشت. در طول اين گذار، زمان چرت كودك و خواب را نيم ساعت افزايش دهيد تا بتواند سازگار شود. اغلب كودكان به چرت بعد از ظهر تا سنين سه تا پنج سالگي، ادامه مي دهند.

منبع:كانون مشاوران ايران-سلامت خواب نوزاد خود را تضمين كنيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۱۵:۳۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

رابطه كاري و داشتن روحيه تيمي اهميت زيادي در پيشرفت شعلي شما خواهد داشت. شما بايد بلد باشيد چگونه با همكاران خود رابطه برقرار كنيد و در ادامه به روش هايي خواهيم پرداخت كه اين نوع رابطه را به شما ياد مي دهد.

رابطه كاري چيست؟
رابطه كاري عبارتست از انواع ارتباطاتي كه افراد با همكاران خود برقرار مي‌كنند و شامل روابط بين فردي در محيط كار نيز مي شود.

البته مسلم است روابطي كه با همكاران خود برقرار مي كنيد به اندازه روابطي كه با خانواده خود داريد صميمي نخواهد بود, اما اهميت خاص خود را دارد.

شما در هر صورت بايد مهارت برقراري ارتباط موثر در امر تجارت را ياد بگيريد حتي اگر به صورت فريلنسر كار كنيد بايد با افراد مختلف ارتباط برقرار كنيد.

دليل اهميت برقراري رابطه كاري
۱_كار تيمي كارآمد و موثر :
اگر بتوانيد ارتباط خوبي با همكاران خود برقرار كنيد به طبع در انجام پروژه هاي تيمي و گروهي نيز ماهرتر خواهيد بود. در يك رابطه كاري خوب صداقت احترام و همكاري اهميت زيادي دارد.

۲_ بهتر شدن روحيه ي كاركنان:
همكاراني كه روابط خوبي با يكديگر برقرار مي كنند از بروز دعوا و مشاجرات كاري جلوگيري مي‌كنند و سعي مي‌كنند در هر موقعيتي احترام يكديگر را حفظ كنند.

وقتي همه كارمندان به همين روال كار كنند محيط كاري بهتر و شادتري خواهند داشت.

۳_بالارفتن راندمان كاري كارمندان :
وقتي اعضاي اداره در نهايت همدلي و صداقت با يكديگر كار و با يكديگر همكاري مي كنند زودتر به نتيجه مي رسند. اين نتيجه دهي بهتر به نفع خودشان نيز خواهد بود چرا كه زودتر ترفيع مي گيرند و موقعيت شعلي خود را بهتر مي كنند.

۴_رضايت مندي شغلي :

وقتي با همكاران خود رابطه اي صميمانه برقرار كنيد وقتي را براي كشمكش و جدال با همكاران تلف نخواهيد كرد. پس در واقع تمركز خود را در جهت از بين بردن نقاط ضعف خود و بهبود نقاط قوت مي گذاريد.

روش هاي برقراري ارتباط با همكاران در محيط كاري
۱_ هميشه با همكاران خود در ارتباط باشيد:
گوش دادن فعال يكي از اين روش هاي بهبود ارتباط مي باشد. اگر شما شنونده ي خوبي براي رئيس خود باشيد نزد او محبوب و مورد تاييد خواهيد شد.

اگر حس مي كنيد همكار يا رييستان در زندگي شخصي خود با چالشي روبرو شده است و تمايل دارد مشكلات خود را با شما در ميان بگذارد بهتر است با حوصله به حرف هاي او گوش دهيد و با زبان بدن خود به او بفهمانيد در حال همدردي با او هستيد.

۲_قابل اعتماد باشيد :
در يك كار تيمي بايد اعتماد همكارانتان را جلب كنيد. وقتي شما به همكاران خود قول مي‌دهيد كه در موعد مقرر پروژه اي را تحويل دهيد بايد مسئوليت‌پذير باشيد و وظايف خود را به‌ نحو احسن انجام دهيد. آن‌ها در پروژه‌هاي بعدي نيز به شما اعتماد خواهند كرد و شما نيز بايد مثل دفعات قبل كارهاي خود را با عذاب وجدان كاري و كامل انجام دهيد.

۳_از شايعات دور بشويد، تكنيك هاي مهم ارتباطي در محيط كار
اگر مي‌خواهيد راندمان كاري بالايي در محيط كار داشته باشيد بايد از حاشيه‌هاي به ‌وجود آمده كاملاً دوري كنيد. براي اين منظور نبايد پشت كسي غيبت كنيد و در جمع‌هايي كه در آن غيبت صورت مي‌گيرد شركت نكنيد. در اين شرايط سعي كنيد موضوع را عوض كرده و جو را آرام كنيد.

سعي كنيد از خصوصيات مثبت همكار خود در جمع‌ها بگوييد. با اين كار فرهنگ قدرداني را در آن محيط پرورش مي‌دهيد و همه اعضا مي‌كوشند تا از آن‌ها به ‌نيكي نام‌ برده شود .


رابطه كاري
۴_از همكاران خود حمايت كنيد
اگر مدير هستيد سعي كنيد همواره به كاركنان خود روحيه دهيد و به نقاط مثبت آن ها اشاره كنيد و اگر كارمند هستيد نيز سعي كنيد همكارانتان را تشويق كنيد و به دستاوردهاي مثبت آنان اشاره كنيد .

منبع:كانون مشاوران ايران-رابطه كاري | ۱۱ روش براي ارتباط بهتر با همكاران در محيط كاري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۵۵:۳۹ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

براي هر پدر و مادري چيزي هيجان انگيزتر از مشاهده كودكي نيست كه با علاقه شديد در حال شناخت بيشتردنياي پيرامون خود است. بيشتر بچه هاي كوچك يك دوره زماني كنجكاوي و پرسش-گري دارند، و شما لازم است به كودكتان نشان دهيد كه اين شيوه ي كاملا درست زندگي است. اگر كودكتان در مورد همه چيز سوال كند و ارزش صوري و عيني را به چيزي نگيرد، بزرگ كه شد فرد بسيار با استعدادي خواهد شد. راه‌هاي زيادي هست كه مي توانيد اين نوع استعداد را در يك بچه پرورش دهيد، و بايستي به بهترين نحو اين كار را انجام دهيد. چنانچه ممكن است همه كودكانتان را به اين كار تشويق كنيد. در ادامه تعدادي از اين راهكارها را بيان مي كنيم كه نشان مي دهد چگونه مي توان اين كار را كرد.

براي مطالعه بيشتر در زمينه كودك بخوانيد:

آموزش كودك و نوجوان

نخست، لازم است از سنين بسيار پايين كودكتان، كتابهاي شخصيت ساز براي زندگي او فراهم كنيد. حتي پيش از آنكه كودكتان بتواند بفهمد چه مي گوييد، بايستي كتابهاي مصور برايش بخوانيد و برايش شرح دهيد كه چه اتفاقي مي افتد. شايد اين امر بيجا به نظر برسد، اما مطالعات نشان داده اند كه اين كار منجر به كودكي بسيار سخن ور و خوش صحبت مي شود. هرچه كودك بزرگتر مي شود، شروع به يادگيري كتاب‌هاي پيچيده تر مي كند. نگران نباشيد كه او از سطح مطالعه ي مربوط به سن خودش فاصله بگيرد.هرچند ممكن است اين كار مهارتهاي خواندن كودكتان را بهبود نبخشد، اما به تكامل سطح فهم او كمك مي كند.

به همراه كودكتان تحت عنوان گردش سري به كتابخانه بزنيد. يك يا دو بار در هفته كتاب هاي جديد بگيريد، و كودكتان را تشويق كنيد كتاب ها را تا دفعه ي بعد كه بتواند كتابها را با بقيه معاوضه نمايد تمام كند. اغلب كتابخانه ها يك تعداد برنامه هاي تابستاني برگزار مي كنند، يعني بچه ها با فهرست بندي كتابهايشان جايزه مي گيرند. اگر تصور مي كنيد كودكتان واقعا علاقه شديدي به مطالعه دارد بهترين راه اين است كه هربار يك بستني برايش جايزه بدهيد.درغيراين صورت بايد از اين برنامه ها صرف نظر كنيد، زيرا كه اين قبيل برنامه ها اين پتانسيل را دارند كه مطالعه را نهايتا وسيله اي براي رسيدن به يك جايزه كنند.

در زمينه يادگيري كودكان بيشتر بخوانيد:

يادگيري و بازي كردن كودك ۱ تا ۲ سال

هم چنان كه كودكانتان كتابخوانان حرفه اي مي‌شوند، لازم خواهد بود آنها را به سمت سطوح قانع كننده تري سوق دهيد.اهميتي ندارد اگر بچه ي كلاس اولي شما كتابي مربوط به بچه هاي كلاس دهم را تا جايي مي خواند كه بفهمد، و با چيزي كه شما نمي خواهيد بخواند مواجه نمي شود. شما شاهد رشد او در ميان جست و خيزها خواهيد بود. شما بايد روي چيزي كه مكرراً نتيجه ي بچه هاي سطح پيشرفته است بسيار محتاط باشيد، و آن، بي علاقه گي در مدرسه است.اگر كودكتان كتابهاي رمان و غير رمان بزرگترها را مطالعه مي كند، احتمالا مدارس عمومي به حد كافي او را به چالش نمي كشند. بيشتر ناحيه هاي مدارس برنامه هاي ويژه اي براي اين نوع بچه ها دارند كه فعاليتهاي يادگيري چالش برانگيزتري برايشان فراهم مي كند. شما بايستي تاجايي كه بشود درمورد متناسب بودن چنين برنامه هايي با سطح كودكتان، پرس و جو كنيد.

روش هاي فرزندپروري و والديني براي هركس متفاوت است، و مطالعه فقط يكي از جنبه هايي است كه بايستي بدان توجه كنيد. هميشه با فرزندان خود رابطه ي سالمي را حفظ كنيد، تا وقتي بزرگ شدند افراد سالمي بشوند. اين امر، في نفسه كافي است، و بايستي الهام بخش شما باشد تا سعي كنيد بهترين والدين باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-كودكانتان را علاقه مند به يادگيري كنيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۳۴:۱۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

اكثر مردم فكر مي كنند كه يك حافظه عالي وجود دارد، يعني همه چيز را مي توان به ياد داشته باشند و فراموشكاري را يك اختلال رواني خطرناك مي دانند و اين افراد نياز به درمان فراموشي دارند.

اما در دنياي شلوغ امروز كه هر روز چيزي تازه اي اتفاق مي افتد ، شايد فراموش كردن حتي مفيد هم باشد.

دو متخصص مغز و اعصاب كه مقاله خود را در مجله Neuron منتشر كرده اند نيز نظر مشابهي دارند.

بليك ريچارد، استاد دانشگاه تورنتو، مي گويد كه حافظه انسان نبايد مانند يك دوربين عمل كند و همه چيز را ضبط كند.

بلكه فقط يك سري قوانين است كه به ما كمك مي كند تصميم بگيريم.
بنابراين، منطقي است كه برخي از اطلاعات غير قابل دسترس از ذهن پاك شوند.

و آن هايي كه گمراه كننده هستند نيز به بيرون ذهن منتقل مي شوند.

با اين حال، ما هنوز به اندازه كافي محدوديت هايي براي فهميدن چگونگي كاركرد ذهن و بدن انسان و ذخيره سازي اطلاعات داريم.

جالب توجه است كه مغز انرژي و داده ها را مصرف مي كند تا اطلاعات زيادي را فراموش كند.

مانند يك رايانه اي كه يك پرونده را در فايل ديگري با همان نام فايل مي نويسد آن را بازنويسي مي كند، ذهن و مغز هم همان عملكرد را دارند.

اطلاعات توسط نورون هاي جديد يا نورون هاي بزرگتر بازنويسي مي شود، يا ارتباط بين نورون ها كاهش مي يابد.

اما ما به خوبي مي دانيم كه ظرفيت مغز انسان به مراتب فراتر از آن چيزي است كه ما در زندگي خود از ان استفاده مي كنيم.

اثربخشي نوروفيدبك بر بيش فعالي اثبات شد و بدون عوارض است.

پس چرا مغز از فضاي باقيمانده خود براي ذخيره داده ها استفاده نمي كند؟
اول از همه، فراموش كردن اطلاعات قديمي ما به ما كمك مي كند تا كارهاي زيادي انجام دهيم.
دوم، فراموش كردن اطلاعات قديمي ما به ما كمك مي كند تا يك موضوع خاص را به چند زير موضوع تبديل كنيم.
در نهايت، ريچاردز مي گويد ما اغلب فكر مي كنيم كه داشتن حافظه قوي خوب است، اما مغز همه چيز را انجام مي دهد كه از لحاظ تكاملي براي بقاي ما ضروري است.

در مورد حافظه، نيز اين مورد صادق است، و مغز در صورت نياز، حافظه را تنظيم مي كند.

بنابراين فراموش كردن بسياري از اطلاعات احتمالا اشكال مغز شما نيست، اين يك ويژگي تكاملي است.

آيا فراموش كار هستيد؟ جديدترين شيوه درماني از طريق نوروفيدبك

آيا فراموش كار هستيد؟ جديدترين شيوه درماني از طريق نوروفيدبك

فراموشكاري و سن
فراموشكاري داراي حالت هاي مختلف است و در افراد مختلف به صورت هاي مختلف رخ مي دهد.

به عنوان مثال، شما تعداد زيادي از افراد جديد را در يك مهماني عروسي ملاقات خواهيد كرد.

در اينجا انتظار نمي رود كه نام همه آنها را به ياد داشته باشيد و نام اين مشكل فراموشي نيست.

اما اگر روز گذشته شما يك قرار ملاقات مهم داشته ايد و اكنون نام فردي را كه با او ديدار كرده ايد به ياد نمي آوريد اين يعني فراموشكاري.

البته، آنقدر مهم نيست كه فكر مي كنيد و اين فقط يك عارضه از سن است.

اما اگر چيزي مانند ديروز نداشته باشيد، بايد به طور جدي در مورد خودتان نگران باشيد.

معمولا در افراد سالخورده اين اتفاق به روش خاصي ظهور مي كند.

به عنوان مثال، آنها جزئيات اتفاقي گذشته را به ياد مي آورند، اما آنها در مورد مكان هايي كه چند ساعت پيش با اتومبيل خود رفته اند فراموش كار مي شوند.

اين مشكل در سن هفتاد سالگي و بيشتر طبيعي است، به ندرت به علت شروع بيماري مانند آلزايمر است.

مغز افراد سالخورده به تدريج افول مي يابد و با كاهش توانايي هاي حافظه، خلاقيت در مغز آنها كم مي شود.

كنترل و درمان فراموشي
هنگامي كه شما يك موقعيت مانند يك حمله، در منطقه آشنا در شهر و محله خود را فراموش مي كنيد يا براي مثال در سال و ماهي كه در آن هستيد دچار فراموشي مي شويد بايد درمان شويد.

اين نوع مامايي مي تواند دلايل خاصي داشته باشد كه تنها با اشاره به يك متخصص مغز و اعصاب درمان مي شود.

اما در بخش بعدي، ما با برخي از چيزهايي كه مي توانيد براي كنترل فراموشي و كاهش آن انجام دهيد با شما به اشتراك مي گذرايم.

منبع:كانون مشاوران ايران-آيا فراموش كار هستيد؟ جديدترين شيوه درماني فراموشي از طريق نوروفيدبك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۳۳:۲۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

تا مي توانيد با كودك خود حرف بزنيد و به او گوش كنيد

همانطور كه مي دانيم كودكان بي نظيرند. در جهت شناختن كودك خود عمل كنيد، و فراموش نكنيد شناسايي آنچه كودك شما را عصباني و برافروخته مي كند مي تواند به شما در پيشگيري از عصبانيت و ناراحتي قبل از حادث شدن شرايط بروز اين حالات كمك كند.

صحبت كردن با كودك و گوش دادن به حرفهايش مي تواند به آنها كمك كند تا به خوبي آنچه پيش مي آيد را درك كنند:

براي مطالعه بيشتر: صحبت با كودك و نوجوان در مورد اضطراب

زبان: سعي كنيد از عبارات مثبت استفاده كنيد. آنچه مي خواهيد كودك با خواست خودش انجام دهد را به او بگوييد نه آنچه او بايد انجام دهد. به جاي گفتن “اينجوري شلوغ كاري نكن” سعي كنيد بگوييد “لطفاً اسباب بازي هايت را مرتب كن.” اين يك از نمونه فرزندپروري مثبت است.


تن صداي خود را تغيير دهيد: تن صداي شما ابزار قدرتمندي است. گاهي اوقات تغيير تن صدا يا درجه صدا مي تواند براي توقف وضعيت آشفته يا مبادرت كودك شما به انجام كاري كه شما مي خواهيد كافي باشد. اين كار مي تواند به طور برابري براي كودكان بزرگتر هم كارآمد باشد. اگر واكنش يا صحبت كردن شما به طرز كاملاً متفاوتي با آنچه مورد انتظار كودك شماست تفاوت داشته باشد او ممكن است متعجب شود.
گوش دادن: كودك شما زبان جديد و نيازهايش را محك مي زند بلكه شنيده شوند.كودك خود را به صحبت كردن با خود ترغيب كنيد و دركنارش بنشينيد؛ آنها با اين كار راحت‌ تر خواهند توانست با شما صحبت كنند و به حرفهاي شما گوش كنند به شرطي كه خواسته هاي آنها را به تعويق نيندازيد.
احساسات: به كودك خود كمك كنيد بتواند از عباراتي براي استفاده كند كه توصيف كننده حالي كه دارد باشد، حتي اگر زمان مي برد، مثلا احساس غم دارم، عصباني هستم و ….
توضيح: اگر شما مجبوريد نه بگوييد با آوردن دليل و راهكارهايي خوب، “نه” بگوييد “الان سارا داره با عروسك بازي مي كنه بيا با هم بگرديم عروسك ديگه اي برات پيدا كنيم “.
كودك خود را درگير كنيد: تا جايي كه ممكن است با آنها در مورد قوانين و آنچه شما از آنها انتظار داريد صحبت كنيد. “رو راست باشيد”.
بحث: همانطور كه كودكان شما بزرگتر مي شوند قوانين وضع شده را با آنها در ميان بگذاريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-اصول درست صحبت كردن و گوش دادن به كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۵۷:۱۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

نوجواني يكي از مهم ترين و حساس ترين دوره هاي رشدي است. در اين سن فرزندتان تغييرات قبل توجهي را در ابعاد مختلف جسمي، رواني، شناختي و اجتماعي تجربه مي كند.

اگر به عنوان يك والد از مهم ترين تغييرات دوره ي بلوغ آگاه باشيد، مي توانيد به خوبي وارد دنياي ذهني فرزندتان شويد و دوران پر تلاطم نوجواني را با موفقيت سپري كنيد.

حيطه هاي طلايي تغيير
به طور كلي نوجوان شما در سه حيطه ي اصلي دچار تغيير و تحولات بنيادين مي شود.

حيطه ي شناختي (ذهني)
تغيير در حيطه ي شناختي به اين معناست كه فرزند نوجوان شما، شبيه به يك كودك فكر نمي كند.

در حقيقت تفكر دوران نوجواني از مرحله ي عمليات عيني وارد مرحله ي عمليات ذهني مي شود و نوجوان مي تواند در مورد انتزاعي ترين مسايل نيز فكر كند.

در همين دوران است كه نوجوانان نيازمند يافتن معنايي براي هستي مي شوند، سوالات فلسفي زيادي در مورد دنيا و خدا مي پرسند و نصيحت و توصيه ي صرف نمي تواند پاسخ گوي آن ها باشد.

حيطه ي جسمي و زيستي
تغييرات جسمي، دامنه ي وسيعي ازتغييرات هورموني و ظاهري در دختران و پسران را در بر مي گيرد كه آن ها را براي ورود به دوره ي بزرگسالي آماده مي كند.

حيطه ي اجتماعي
تغييرات اجتماعي بلوغ نيز طيف وسيعي از رفتارهاي جديد مانند احساس بي همتايي و منحصر به فرد بودن، تمايل به ارزش هاي اخلاقي برتر را در فرزندتان ايجاد مي كند.

نشانه هاي بلوغ را بيشتر بشناسيد
تغيير و تحولات نوجوانان در اين مقطع رشدي حساس بسيار وسيع است.

بسياري از والدين با ناآگاهي از تغييرات ايجاد شده، ممكن است به فرزندشان برچسب بزنند، او را سرزنش و يا طرد كنند و در مجموع احساسي از درك نشدن را به نوجوان القا كنند.

جرقه هاي بلوغ جسمي در دختران و پسران
در اين سن نوجوانان پسر علايمي از جمله رويش مو در صورت، پيدايش جوش، دورگه شدن صدا، احتلام و رويش موهاي زايد بدن را نشان مي دهند.

در دختران نيز علامي مانند بم شدن صدا، تجربه ي اولين قاعدگي، رشد موهاي زايد و ظهور علايم ثانويه ي جنسي مشهود است.

بلوغ عاطفي چه علايمي دارد؟
رسش عاطفي در نوجوانان معمولا با هيجاناتي مانند اضطراب، دلهره، گذشت و فداكاري، توجه طلبي، گوشه گيري و ياس، پرخاشگري و احساس گناه مشخص مي شود.

نوجوانان در اين دوره ي رشدي، دستخوش تغييرات عاطفي متعددي مي شوند كه ناآگاهي والدين از نحوه ي برخورد صحيح با آن ها مي تواند دردسر ساز شود.

به عنوان مثال، اگر نوجوان تان تمايل يادي به عمل كردن طبق مد روز دارد، لازم است ريشه ي اين رفتار را در توجه طلبي او بررسي كنيد.

نوجوان شما قصد آسيب رساندن به شما و آبروي تان را ندارد و بر اساس اقتضائات سني اش رفتار مي كند.

به عنوان يك والد در صورتي كه به خوبي به او توجه كنيد و از تشويق و تاييد و بيان ويژگي هاي مثبتش استفاده كنيد، نياز او به توجه طلبي ارضا شده و رفتارهاي عجيب كمتري را بروز خواهد داد.

در حقيقت نحوه ي مقابله با خشم، اضطراب، گوشه گيري و يا بي حوصلگي كودك، نيازمند آن است كه اطلاعات تان را در اين زمينه افزايش دهيد تا كمتر دچار بحران شويد.جديدترين روش هاي روانشناسي كودك

بلوغ رواني، استقلال و خود برتر بيني
مواجه با نوجوانان نشان مي دهد كه آن ها تا حد زيادي به دنبال كسب استقلال هستند.

ممكن است فرزندتان با ورود به دوره ي نوجواني، رعايت برخي از قوانين خانه را زير پا بگذارد و خواستار تجديد نظر در آن ها شود.

بهتر است بجاي آنكه چنين رفتارهايي را حمل بر گستاخي كنيد، استقلال طلبي را به عنوان يكي از ويژگي هاي رشد رواني فرزندتان بپذيريد و در قوانين تجديد نظر كنيد.

همچنين نوجوانان در اين دوره خود را به عنوان مركز عالم تصور مي كنند، احساس اعتمادبه نفس بالايي دارند و به مقايسه ي جسم خود با ساير همسالان شان اشتغال ذهني مداومي دارند.

بلوغ اجتماعي و رفتارهاي ضد و نقيض
اصلا بعيد نيست كه در دوران نوجواني با فردي مواجه شويد كه به لحاظ اخلاقي و رفتاري ضد و نقيض عمل مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-نوجوانان و تغييرات دوران بلوغ


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۵۶:۱۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

يكي از مسائل مورد بررسي در گروه سني نوآموزان پيش دبستان و دانش آموزان دبستاني، مساله ي دير خوابيدن و دير بيدار شدن و به عبارتي مهارت مديريت زمان خواب است.

اين مساله علاوه بر ايجاد مشكلات يادگيري و تاثير بر سلامت جسمي و رواني كودك، مي تواند براي معلمان و مسئولان مدرسه نيز مشكلاتي به وجود آورد.

كودكان معمولا به دليل سطح بالاي انرژي تمايل دارند تا ساعات زيادي از شب بيدار مانده و به فعاليت بپردازند. اين درحالي است كه بدن آن ها به ۱۰ تا ۱۲ ساعت خواب مفيد نياز دارد.

عدم تامين اين مقدار از استراحت مي تواند منجر به خستگي و بي حوصلگي در طي روز و ايجاد مشكلاتي در امر يادگيري و توجه شود.

بر اساس مشاهدات انجام شده، اين دانش آموزان معمولا در طي روز نيز به لحاظ خلقي عصبي تر هستند.

در روابط بين فردي بيشتر پرخاش مي كنند و به دليل رفتارهاي بين فردي آسيب رسان، بيش از ساير كودكان در روابط دوستانه طرد مي شوند.

اگر فرزند شما نيز در تنظيم زمان خواب موفق به كسب مهارت نشده است، مي توانيد با مطالعه ي موارد زير در اين مسير به او كمك كنيد.


شش گام ساده و مهم به منظور تنظيم خواب كودك
۱. بهتر است حتي الامكان از خواب عصرگاهي كودكاتن به روش هاي مختلف از قبيل پرت كردن حواس آن ها به وسيله ي فعاليت هاي جذاب ديگر جلوگيري كنيد.

با اين كار، تنظيم زمان خواب به راحتي صورت مي گيرد.

۲. سعي كنيد از طريق گفت و گو با فرزندتان، برنامه اي نسبتا مشخص براي فعاليت هاي مختلف از قبيل انجام تكاليف، تماشاي تلوزيون، زمان صرف شام، بازي و خواب مشخص كنيد.

از اين طريق كودك شما علاوه بر يافتن راه حل براي مساله ي ديرخوابيدن، به تمرين مهارت برنامه ريزي روزانه خواهد پرداخت كه يكي از مهم ترين مهارت ها در جهت خودتنظيمي است.

براساس پژوهش ها، اين مولفه يكي از مهم ترين ويژگي هاي شخصيتي افراد موفق است كه پايه هاي اصلي آن از دوران كودكي شكل مي گيرد.

براي اجراي اين گام به اين نكته توجه داشته باشيد كه برنامه ريزي روزانه به معناي برنامه ريزي كردن زمان هاي روازنه ي كودك توسط شما نيست.

شيوه ي صحيح انجام اين كار، قرار گرفتن در كنار كودك و تشويق اوبه منظور داشتن برنامه اي براي ساعات مختلف شبانه روز از طريق گفت و گو است.

۳. تعطيلات آخر هفته اگر چه زمان خوبي براي دركنار هم بودن است، اما زنگ خطري است كه مي تواند برنامه ي هفتگي منظم كودكت ان را از طريق رفتن به مهماني يا دير خوابيدن به دليل تعطيلي روز بعد تهديد كند.

پيشنهاد مي كنيم در اين خصوص سعي كنيد حتي الامكان برنامه ي ديد و بازديد هاي خانوادگي را به گونه اي تنظيم كنيد كه فرزندتان زماني براي استراحت بيشتر داشته باشد و صبح روز بعد با بي حوصلگي و خستگي وارد مدرسه نشود.

۴. انجام كارهاي هيجان انگيز در شب هاي غير تعطيل مي تواند منجر به ديرتر خوابيدن شود.

مي توانيد با توضيح اين مساله براي فرزندتان، فعاليت مناسب تري مانند گوش دادن به يك موسيقي كودكانه و آرامش بخش را جايگزين فعاليت هاي پرهيجان قبل از خواب كنيد.

۵. نكته ي مهمي كه مي تواند در افزايش عزت نفس و اميد فرزندتان موثر واقع شود، مرور اتفاقات خوب هر روز قبل از خوابيدن است.

به عنوان مثال مي توانيد قبل از خواب از طريق طرح سوالاتي مانند ” امروز چه چيزهاي خوبي برايت داشت؟

” توجه كودك را از نكات منفي به سمت موفقيت ها سوق داده و خودكارآمدي و اميد را در او افزايش دهيد.

ممكن است مشغوليت ذهني كودك به مسائل روزمره اي كه موفق به يافتن راه حل براي آن ها نشده است، مانع از خواب خوب شبانه شود.

دعوا با دوست، گم كردن مداد رنگي، انتخاب نشدن در كلاس، قلدري كردن اطرافيان و …

از جمله مسائلي هستند كه مي توانند كودكان را دچار اضطراب و تشويش كرده و بر اشتها، خواب و اميدواري شان تاثير منفي بگذارند.

در اين صورت با فرزندتان گفت و گو كنيد و با ايجاد اميد براي يافتن راه حل مناسب، از تشويش ذهني اش بكاهيد.

۶. به اين نكته توجه داشته باشيد كه تغيير عادت ها امري دشوار و زمان بر است. بنابراين اگر فرزندتان با مساله ي دير بيدارشدن روبه روست نمي توان انتظار معجزه داشت.

آنچه مهم است آن است كه بتوانيد به كمك فرزندتان “برنامه اي نوشته شده و عيني ” براي زود بيدار شدن در طي روزهاي هفته تنظيم كنيد و در اين مسير، پيشرفت هاي هرچند جزئي او را نيز مورد توجه و تشويق كلامي قرار دهيد.

مي توانيد مواردي را نيز از طريق توافق با خود كودك به عنوان تشويق او در آخر هفته در نظر بگيريد.

بايد مراقب باشيد تا فرزندتان تشويق را رشوه برداشت نكند. بر اساس قانون پيامدهاي طبيعي، به موقع خوابيدن و زود بيدار شدن پيامدهاي مفيدي براي خود كودك به دنبال خواهد داشت.

بنابراين در نظر گرفتن جوايز متعدد براي اين كار بي معناست. بهترين حالت مي تواند آن باشد كه به صورت تصادفي و يا پس از گفت و گو، با ارايه ي نوعي از تشويق كننده ها او را متوجه پيشرفتش كنيد.

اين تشويق مي تواند شامل جملات مثبت و اميد بخش و يا هديه اي باشد كه شما براي كودك تان در نظر مي گيريد.جديدترين روش هاي روانشناسي كودك

استفاده از كدام نوع تشويق موثرتر است؟
در مسير اجراي اين برنامه و در صورت موفقيت كودك، در استفاده از مشوق هاي رفتاري و كلامي دست و دلباز باشيد.

بر اساس پژوهش ها، استفاده از اين نوع مشوق ها، نقش زيادي در رشد عزت نفس فرزندتان خواهد داشت.

اين در حالي است كه تقويت كننده هاي مادي مانند انواع جوايز و هدايا پس از مدتي اثر تقويت كننده ي خود را از دست خواهند داد.

نمونه اي از اين نوع تشويق ها عبارتند از :
لبخند زدن
در آغوش گرفتن
به كاربردن جملاتي از قبيل : ” آفرين “، ” تو عالي هستي “، اين هفته واقعا كار بزرگي كردي كه تونستي صبح ها به موقع آماده شوي “.
جالب است بدانيد با به كار بردن جملات به ظاهر ساده ي بالا، بزرگ ترين سرمايه گذاري رواني براي آينده ي فرزندتان را آغاز كرده ايد.

منبع:كانون مشاوران ايران-با دير بيدارشدن فرزندم چه كنم ؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كودك، بيدار شدن، خواب،
موضوع:
[ ۳ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۵۵:۱۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

آيا بقيه ي نوجوانان هم بي نظم و شلخته اند؟
باتوجه به خصوصيات دوران رشد و شرايط رواني بلوغ، بايد گفت اين تنها نوجوان شما نيست كه بي نظم و شلخته است.

ممكن است دچار كم خوابي يا پرخوابي شوند، علي رغم گفته هاي شما به غذا لب نزنند و يا بر عكس بسيار پرخوري كنند.

برخي از نوجوانان در اين سن نسبت به درس سهل انگار و بي تفاوت مي شوند و برخي ديگر به شدت نسبت به آن جدي و كوشا هستند.

به عنوان متخصص كار با افراد در سنين نوجواني لازم است خيال تان را راحت كنم كه اگر رفتارهايي از قبيل پر حرفي يا كم حرفي، تنبلي، گوشه گيري، افسردگي.

بسياري از نوجوانان در اين سن، بي نظمي افراطي و يا نقطه ي مقابل آن يعني وسواس و حساسيت در نظم را نشان مي دهند.

وقت گذراني با سرگرمي هاي شخصي براي مدت طولاني و يا نداشتن تمركز جزء ويژگي هاي فرزندتان است با امري كاملا طبيعي مواجه هستيد.

اگر چه مخالفت و لجبازي مداوم يك فرد ۲۰ ساله با پدر و مادرش طبيعي نيست، اما از يك فرزند نوجوان انتظار مي رود رفتارهاي مخالفت آميز زيادي بروز دهد.

ممكن است حتي براي شما عجيب به نظر برسد كه چطور او با همسالانش خوشحال و خوش برخورد است و فقط با شما رفتاري توام با سركشي و مخالفت دارد!

اين قبيل تناقضات علي رغم عادي بودن مي تواند شما را به عنوان والدين با سردرگمي مواجه كند.

در اين خصوص بايد گفت مهم نيست فرزندتان كدام يك از رفتارهاي بالا را بروز مي دهد، آنچه مهم است “نحوه ي رفتار شما” با اوست.

چه كارهايي نكنيم؟
به عنوان والدين لازم است بدانيد مهم ترين چيزي كه براي حفظ آن نياز به تلاش داريد، “رابطه ي” شماست.

توهم كنترل كردن فرزندتان به بهاي از دست دادن رابطه ي شما تمام خواهد شد و مي تواند شرايط را بسيار آشفته و دشوار كند.

براي لحظه اي سكوت كرده و با خود فكر كنيد “در طي روز چقدر سعي در كنترل نوجوانم دارم؟ “

بسياري از امر و نهي ها، بكن و نكن ها، سرزنش ها و تهديدهاي ما در طي روز علت اصلي تداوم رفتارهاي آزار دهنده ي نوجوان است.

بهتر است به عنوان شخص سوم، كمي دورتر ايستاده و ارتباط خود با فرزندتان را ارزيابي كنيد. آيا شما مدام سعي در كنترل او داريد و او نيز دايما از پذيرش كنترل شما سرباز مي زند؟

در بسياري از موارد اتفاق دردسر آفرين همين مورد است. آيا شما بر رفتار فردي جر خودتان كنترل داريد؟ چگونه خواهيد توانست فردي با تمايل شديد به استقلال آن هم در دوره ي نوجواني كه اوج تمايلات استقلال خواهانه است را تحت كنترل خود در آوريد؟

پيشنهاد متخصصان روانشناسي نوجواني آن است كه كنترل گري را فراموش كنيد و رويه ي ارتباطي خود را تغيير دهيد. براي اين كار نياز داريد از خود بپرسيد ” در طي روز چه ميزان از ۷ عادت مخرب رابطه استفاده مي كنم؟ “.

براي كنار گذاشتن اين عادات، لازم است در ابتدا آن ها را بشناسيد.

تخريب گران هفت ريشتري
براساس تئوري واقيت درماني، هفت عادت زير مي تواند به راحتي آب خوردن و به شدت زلزله اي هفت ريشتري ارتباط شما را تخريب كند.

۱) انتقاد كردن

۲) غرغر كردن

۳) سرزنش كردن

۴) تنبيه كردن

۵) تهديد كردن

۶) گلايه و شكايت

۷) باج و رشوه دادن

اما خواندن عبارات ۷ كلمه اي بالا اكتفا نمي كند و براي حل مسائل شما كافي نخواهد بود.

براي بهبود ارتباط تان لازم است ليستي از اين عوامل در جايي مقابل ديدتان نصب كنيد و در طي روز به بررسي اين سوال بپردازيد كه “تخريب گران ارتباطي در رابطه ي شما چقدر فعال هستند؟”

پس از شناسايي اين عوامل، مي توانيد گام بعدي را شروع كنيد.

در اين مرحله لازم است گله، شكايت، تهديد و.. را متوقف كنيد و فعاليتي مناسب تر جايگزين آن كنيد.

اين فعاليت چه خواهد بود؟ براي آشنايي با شيوه ي صحيح رفتار، با ادامه ي متن همراه باشيد.جديدترين روش هاي روانشناسي كودك

اگر سرزنش و تهديد نه، پس چه؟!
كليدي ترين كلمه اي كه براي تربيت نوجواني سالم به آن احتياج خواهيد داشت ” رابطه ” است.

اگر بتوانيد رابطه ي خود با نوجوان را به درستي حفظ كنيد، بيش از نيمي از مسير را با موفقيت طي كرده ايد.

ممكن است بگوييد با تهيه ي چك ليست روزانه متوجه شده ام كه در ارتباط با فرزندم زيادي غرغر مي كنم، همواره در حال تهديد او هستم و يا بسيار سرزنش گر هستم.

مي خواهم اين رفتارها را تغيير دهم اما چگونه؟ اگر سرزنش و تهديد نكنم پس بايد چه كاري انجام دهم؟

والدين كه براي سال هاي طولاني بر اساس سيستم تخريبي با فرزندشان روبه رو شده اند، ممكن است براي تغيير عادات ارتباطي خود تا حد زيادي گيج شوند و احساس كنند تغيير ممكن نيست.

در اينجا نياز داريد تا عادت هاي ۷ گانه ي تحكيم رابطه را جايگزين عادت هاي قبلي خود كنيد.

اين عوامل عبارتند از:

۱) حمايت كردن

۲) احترام گذاشتن

۳) تشويق كردن

۴) اعتماد كردن

۵) پذيرش نوجوان همان گونه كه هست

۶)گوش سپردن

۷) گفت و گو درباره تفاوت ها و اختلاف ‌ها

قصه هاي كودكانه
برونشيت در كودكان
اختلالات يادگيري
عوارض ترس در كودكان
پريود دختران
آيا تغيير خواهم كرد؟
ممكن است با خودتان بگوييد بعد از سال ها رفتار كنترل گرانه چگونه ممكن است بتوانم به شيوه اي جديد رفتار كنم؟

منبع:كانون مشاوران ايران-با نوجوان بي نظم و شلخته چگونه برخورد كنم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نوجوان بي نظم، نوجوان، شلخته،
موضوع:
[ ۳ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۵۴:۲۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی