moshaverrkhob
moshaverrkhob

افسردگي بعد از ترك اعتياد يك اختلال شايع است كه بسياري از افراد در دوران ترك اعتياد با آن مواجه مي شوند. اين اختلال مي تواند به دلايل مختلفي رخ دهد، از جمله تغييرات هورموني، تغييرات در وضعيت خلق و خوي و تغييرات در سبك زندگي.

يكي از مهم ترين چالش هايي كه فرد بعد از ترك اعتياد به آن دچار مي شود افسردگي مي باشد، اعتياد به طور معمول ريشه درون رواني دارد و بسياري از افراد براي اين كه از حالات روحي ناخوشايند رهايي يابند به آن پناه مي برند، به همين دليل احتمال اين كه به خاطر افسردگي دوباره به سمت مواد مخدر بروند و لغزش مجدد داشته باشند وجود دارد.

مواد اعتياد آور نه تنها در دوران مصرف مشكلات بسياري را براي افراد به وجود مي آورند بلكه بعد از ترك نيز او را درگير مشكلات جسماني، رواني مانند اضطراب، استرس و افسردگي خواهند كرد، براي اين كه عوارض جانبي به وجود آمده را درمان كنيد نياز به زمان و متخصص دارد و براي بهبود هر چه سريع تر بايد از متخصص كمك بگيريد.

افسردگي بعد از ترك اعتياد
بسياري از افراد كه مصرف مواد مخدر را ترك مي كنند دچار احساساتي مانند تنهايي، خستگي و يكنواختي مي شود و در بسياري موارد ممكن است اميد و انگيزه خودشان را براي آينده از دست بدهند و به طور مداوم در مورد اتفاقات حال و آينده نگراني هايي را تجربه كنند، وجود اين علائم هشدار دهنده مي باشد و در مورد بروز افسردگي بعد از ترك هشدارهايي به شما مي دهد.

در اين زمان افسردگي با علائمي مانند عدم لذت از زندگي، تغيير اشتها، عدم تمركز و تصميم گيري و مشكلات خواب بعد از ترك اعتياد نشان داده مي شود اين علائم در ماه هاي اوليه ترك با شدت بيشتري نشان داده مي شود و به تدريج از شدت آن كاسته خواهد شد، در صورتي كه افسردگي در اين دوران درمان نشود به صورت مزمن ادامه خواهد داشت و باعث به وجود آمدن اختلالات و گرايش مجدد به سمت مصرف مواد خواهد شد.

علت افسردگي بعد از ترك اعتياد
اعتياد تغييراتي در سيستم مغزي ايجاد مي كند كه از نظر جسماني و رواني فرد وابسته مي شود، در اين صورت اگر مصرف مواد مخدر قطع شود در عملكرد بدني و رواني فرد اختلالاتي به وجود مي آيد، به عنوان مثال مواد توهم زا در فعاليت انتقال دهنده هاي عصبي مانند سروتونين كه مسئول ايجاد شادي و نشاط در مغز هستند اختلالاتي به وجود مي آورد به طوري كه سطح اين انتقال دهنده ها به صورت غيرطبيعي بالا مي رود و باعث مي شود تا فرد در زمان مصرف احساس سرخوشي و نشاط داشته باشد.

اين تغييرات باعث مي شود زماني كه شما ماده مصرفي را كنار مي گذاريد سروتونين به صورت ناگهاني افت كند و در نتيجه دچار غمگيني و افسردگي شود. البته عوامل محيطي و افكار آزار دهنده باعث تشديد افسردگي مي شوند و بر روي آن اثر مي گذارند كه مي توان به موارد زير اشاره كرد:

گذشته دردناك و حسرت كارهاي انجام داده در گذشته و روزهاي از دست رفته
ترس از آينده و زندگي بدون مواد مخدر
عدم دريافت حمايت اجتماعي كافي از جانب خانواده و اطرافيان
درمان كسلي بعد از ترك اعتياد
كسلي يكي از شايع‌ترين علائم ترك اعتياد است. اين عارضه مي‌تواند در طول دوره ترك و حتي پس از آن نيز ادامه داشته باشد. كسلي مي‌تواند ناشي از عوامل مختلفي باشد، از جمله:

تغييرات هورموني
تغييرات در سطح مواد شيميايي مغز
كمبود خواب
افسردگي
كسلي بعد از ترك اعتياد مي‌تواند مشكلات زيادي را براي فرد ايجاد كند. اين عارضه مي‌تواند باعث كاهش انگيزه براي بهبودي، افزايش خطر بازگشت به اعتياد و كاهش كيفيت زندگي شود.

براي درمان كسلي بعد از ترك اعتياد، مي‌توان از روش‌هاي زير استفاده كرد:

افزايش فعاليت بدني: ورزش يكي از بهترين راه‌ها براي كاهش كسلي است. ورزش باعث افزايش توليد اندورفين‌ها مي‌شود كه هورمون‌هاي شادي‌بخش هستند.
خواب كافي: خواب كافي براي بهبود عملكرد مغز ضروري است. كمبود خواب مي‌تواند باعث افزايش احساس كسلي شود.
رژيم غذايي سالم: يك رژيم غذايي سالم و متعادل مي‌تواند به بهبود سطح انرژي و كاهش كسلي كمك كند.
درمان افسردگي: اگر كسلي ناشي از افسردگي باشد، درمان افسردگي مي‌تواند به بهبود اين عارضه كمك كند.
در برخي موارد، ممكن است پزشك براي درمان كسلي بعد از ترك اعتياد، داروهاي خاصي را تجويز كند.

چرخه معيوب افسردگي و اعتياد
بر اساس نظر دانشمندان افرادي كه به سمت مصرف مواد مخدر مي روند در واقع زمينه هايي از افسردگي دارند، آن ها براي فرار از احساسات ناخوشايند مانند خستگي، فشار روحي و رواني و عدم لذت از زندگي به سمت مصرف مواد مخدر روي آورده اند، به ظاهر مصرف مواد مخدر نشانه هاي افسردگي را پنهان مي كند اما در واقع دوره هاي افسردگي را تشديد كرده و باعث مي شود مقدار و شدت افكار منفي و آسيب رسان بسيار افزايش يابد.

منبع:كانون مشاوران ايران-افسردگي بعد از ترك اعتياد ✔️ درمان قطعي و علائم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ دى ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۱۹:۵۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

پرخاشگري در كودكان رفتاري است كه منجر به آسيب رساندن به خود، ديگران يا اموال مي شود. اين مي تواند شامل رفتارهاي فيزيكي مانند ضرب و شتم، گاز گرفتن يا پرتاب اشيا، يا رفتارهاي كلامي مانند تهديد، توهين يا افترا باشد. پرخاشگري در كودكان مي تواند در هر سني رخ دهد، اما بيشتر در دوران كودكي و نوجواني ديده مي شود.

علت پرخاشگري در كودكان
مواردي زيادي در دنياي خاتواده ها سبب بروز مشكلات رفتاري و ايجاد اختلال در روابط مثبت و مناسب ميان والدين و كودكان مي شود. پرخاشگري يكي از مشكلات شايع در ميان كودكان است كه بسياري از خانواده ها و پدر و مادر هايي كه فرزندان كودك پرخاشگر دارند مشكلات زيادي براي درمان و بهبود اين اختلال در او دارند.

پژوهش ها اثبات نموده است كه بسياري از نوجوان و جواناني كه در اواسط زندگي خود پرخاشگر هستند و به نوع با اختلالات پرخاشگري درگير هستند در دوران كودكي خود از والدين خود پرخاشگري ديده اند. به صورت كلي نمي شود براي پرخاشگري تعريف خاص و دقيق اراده نمود اما پژوهش هاي روانشناسي و پزشكي نشان مي دهد كه پرخاشگري به نوعي رفتاري است كه در آن شخص پرخاشگر مي خواهد و قصد دارد تا با صدمه زدن به فرد ديگر از لحاظ جسمي و روحي به هدف خود برسد.

در واقع مي شود گفت كه شخص پرخاشگر مي خواهد تا با استفاده از پرخاشگري خود موجبات آزار و اذيت ديگري را فراهم نمايد.

 

كمبود چه ويتاميني باعث پرخاشگري در كودكان ميشود
كمبود ويتامين D و ويتامين هاي گروه B از جمله عواملي هستند كه مي توانند باعث پرخاشگري در كودكان شوند.

ويتامين D براي رشد و نمو طبيعي استخوان ها و دندان ها ضروري است. همچنين در عملكرد صحيح سيستم عصبي و مغز نيز نقش دارد. كمبود ويتامين D مي تواند منجر به طيف وسيعي از مشكلات سلامتي شود، از جمله:

نرمي استخوان ها
افسردگي
اضطراب
رفتارهاي پرخاشگرانه
مطالعات نشان داده اند كه كودكاني كه كمبود ويتامين D دارند، بيشتر از كودكان سالم رفتارهاي پرخاشگرانه و قانون شكنانه از خود نشان مي دهند.

علت پرخاشگري كودكان زير ۳ سال
پرخاشگري در كودكان زير ۳ سال، مي تواند به دلايل مختلفي ايجاد شود. برخي از اين دلايل عبارتند از:

عدم توانايي در بيان احساسات: كودكان زير ۳ سال، هنوز نمي توانند احساسات خود را به طور واضح بيان كنند. آنها ممكن است از رفتارهاي پرخاشگرانه براي بيان احساساتي مانند خشم، نااميدي، ترس يا حسادت استفاده كنند.
عدم توانايي در كنترل تكانه ها: كودكان زير ۳ سال، هنوز به طور كامل نمي توانند تكانه هاي خود را كنترل كنند. آنها ممكن است به سرعت عصباني شوند و نتوانند احساسات خود را به طور سالم بيان كنند.
الگوپذيري از ديگران: كودكان از رفتارهاي اطرافيان خود، الگوبرداري مي كنند. اگر والدين يا ساير اعضاي خانواده، رفتارهاي پرخاشگرانه داشته باشند، احتمال اينكه كودك نيز اين رفتارها را ياد بگيرد، بيشتر است.
عوامل محيطي: عوامل محيطي مانند تنش هاي خانوادگي، خشونت خانگي يا فقر، مي توانند باعث پرخاشگري در كودكان شوند.

پرخاشگري در كودكان

به نظر مي رسد كه در نهايت عوامل اكتسابي و محيطي كه بيشتر در محيط خانواده رخ مي دهد بيشترين تاثير را در پرخشاگري كودكان داشته باشد و با توجه به اين موضوع اصلاح رفتاري والدين و اينكه والدين طوري محبت نموده و برخورد نمايند تا كودك مهرباني و منطق را جايگزين پرخاشگري رفتار بد نمايد بسيار مهم است.

علت پرخاشگري كودكان ۵ ساله
پرخاشگري در كودكان ۵ ساله، يك رفتار طبيعي و معمول است. در اين سن، كودكان هنوز در حال يادگيري نحوه كنترل احساسات خود هستند و ممكن است در شرايطي كه احساس خشم، نااميدي يا عصبانيت مي كنند، به رفتارهاي پرخاشگرانه متوسل شوند.

برخي از علل رايج پرخاشگري در كودكان ۵ ساله عبارتند از:

ناتواني در بيان احساسات: كودكان ۵ ساله هنوز در حال يادگيري نحوه بيان احساسات خود به روشي سالم هستند. آنها ممكن است نتوانند به طور موثر از كلمات براي بيان خشم، نااميدي يا عصبانيت خود استفاده كنند. در نتيجه، ممكن است به رفتارهاي پرخاشگرانه متوسل شوند تا احساسات خود را بيان كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-پرخاشگري در كودكان ✔️ درمان معجزه آسا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ دى ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۱۷:۳۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

قصه دختر مرتب به كودك شما ياد مي دهد نظم داشته باشه و اسباب بازي و وسايل در خانه رها نكنه. يادگيري نظم با قصه دختر مرتب براي كودكان از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. نظم به معناي انجام كارها به‌موقع، طبق برنامه و با ترتيب مشخص است. كودكاني كه منظم هستند، در زندگي شخصي و اجتماعي خود موفق‌تر عمل مي‌كنند.

اهميت يادگيري نظم براي كودكان
يادگيري نظم با قصه دختر مرتب باعث مي‌شود كه كودكان احساس كنترل بيشتري بر زندگي خود داشته باشند. آنها مي‌دانند كه چه كاري بايد انجام دهند و چه زماني بايد آن را انجام دهند. اين امر به آنها احساس آرامش و رضايت مي‌دهد.
نظم به كودكان كمك مي‌كند تا از وقت خود به‌طور موثر استفاده كنند. آنها مي‌توانند به‌راحتي كارهاي خود را اولويت‌بندي كنند و به آنها برسند. اين امر باعث مي‌شود كه آنها وقت بيشتري براي فعاليت‌هاي مورد علاقه خود داشته باشند.
نظم به كودكان كمك مي‌كند تا از استرس و اضطراب جلوگيري كنند. وقتي كودكان مي‌دانند كه چه كاري بايد انجام دهند و چه زماني بايد آن را انجام دهند، احساس آرامش بيشتري مي‌كنند. اين امر به آنها كمك مي‌كند تا در شرايط دشوار بهتر عمل كنند.
۱. قصه دختر مرتب
روزي روزگاري، دختري به نام «رها» بود كه خيلي بي نظم بود. اتاقش هميشه به هم ريخته بود و وسايلش را هر جا كه مي افتاد، مي گذاشت. لباس هايش را روي زمين مي انداخت، اسباب بازي هايش را در گوشه و كنار اتاق پخش مي كرد و وسايل مدرسه اش را هميشه گم مي كرد.

مادر و پدر رها خيلي سعي مي كردند كه او را نظم بدهند، اما رها گوش نمي داد. او مي گفت كه نظم و ترتيب چيز مهمي نيست و فقط وقت تلف مي كند.

يك روز، رها به مدرسه رفت و معلمش از او خواست كه يك نقاشي بكشد. رها خيلي خوشحال شد و شروع به نقاشي كردن كرد. او خيلي خوب نقاشي مي كرد و نقاشي اش خيلي زيبا بود.

وقتي رها نقاشي اش را تمام كرد، معلمش آن را نگاه كرد و گفت: «رها، نقاشي ات خيلي زيباست، اما يك مشكل دارد.»

رها گفت: «چه مشكلي؟»

معلمش گفت: «نقاشي ات خيلي شلوغ است. اگر وسايلش را كمي نظم مي دادي، نقاشي ات خيلي بهتر مي شد.»

رها از حرف معلمش ناراحت شد و گفت: «من كه نظم دوست ندارم.»

معلمش گفت: «نظم يك چيز مهم است. نظم به ما كمك مي كند كه كارها را بهتر انجام دهيم و از وقتمان بهتر استفاده كنيم.»

رها فكر كرد كه حرف معلمش درست است. او تصميم گرفت كه از آن روز به بعد، نظم را رعايت كند.

وقتي رها به خانه برگشت، اتاقش را مرتب كرد. او لباس هايش را روي چوب لباسي گذاشت، اسباب بازي هايش را در سبد اسباب بازي گذاشت و وسايل مدرسه اش را در كيفش گذاشت.

مادر و پدر رها خيلي خوشحال شدند. آنها به رها گفتند: «آفرين، رها. ما خيلي خوشحاليم كه بالاخره تصميم گرفتي نظم را رعايت كني.»


قصه دختر مرتب

رها گفت: «من هم خيلي خوشحالم. حالا مي فهمم كه نظم چه چيز مهمي است.»

رها از آن روز به بعد، هميشه نظم را رعايت مي كرد. او اتاقش هميشه مرتب بود و وسايلش را هميشه سر جاي خودش مي گذاشت. رها در مدرسه هم درس هايش را خيلي خوب مي خواند و هميشه نمره هاي خوبي مي گرفت.

رها فهميد كه نظم يك چيز مهم است و به او كمك مي كند كه كارهايش را بهتر انجام دهد و از زندگي اش لذت بيشتري ببرد.

۲. قصه دختر زرنگ
يكي بود يكي نبود، در يك شهر زيبا، دختري به نام «هستي» زندگي مي كرد. هستي دختري مهربان و خوش قلب بود، اما يك مشكل بزرگ داشت. او خيلي بي نظم بود.

هستيهميشه اتاقش را به هم مي ريخت. لباس هايش را روي زمين مي انداخت. اسباب بازي هايش را هر جا كه مي ديد مي گذاشت. و حتي تخت خوابش را هم مرتب نمي كرد.

مادر هستي از بي نظم بودن او ناراحت بود. او هميشه به هستي مي گفت: «هستي جون، لازم است نظم داشته باشي. نظم كمك مي كند تا كارها را راحت تر انجام دهي و از زندگي لذت بيشتري ببري.»

اما هستي گوش نمي داد. او فكر مي كرد كه بي نظم بودن هيچ اشكالي ندارد. يك روز، هستي از مدرسه به خانه آمد. او خيلي خسته بود. لباس هايش را روي زمين انداخت و روي تخت خوابش دراز كشيد.

يكدفعه، مادر هستي وارد اتاق شد. او از ديدن اتاق به هم ريخته هستي خيلي ناراحت شد. او به هستي گفت: «هستي جون، چرا اتاقت را مرتب نمي كني؟»

هستي گفت: «من خيلي خسته هستم. بعداً مرتب مي كنم.»

 

مادر هستي گفت: «بعداً دير است. نظم داشتن يك عادت خوب است. بايد از همين حالا ياد بگيري كه نظم داشته باشي.»

هستي گفت: «باشه، سعي مي كنم.»

هستي از روي تخت بلند شد و شروع به مرتب كردن اتاقش كرد. او لباس هايش را تا كرد و در كمد گذاشت. اسباب بازي هايش را جمع كرد و سر جايش گذاشت. و حتي تخت خوابش را هم مرتب كرد.

وقتي هستي اتاقش را مرتب كرد، احساس خيلي خوبي داشت. او فهميد كه نظم داشتن چه قدر خوب است. از آن روز به بعد، هستي هميشه اتاقش را مرتب مي كرد. او حتي سعي مي كرد در كارهايش هم نظم داشته باشد.

هستي متوجه شد كه نظم داشتن كمك مي كند تا كارها را راحت تر انجام دهد و از زندگي لذت بيشتري ببرد.

۳. قصه دختر بداخلاق بي نظم
يك بار دختري به نام سارا بود كه خيلي بداخلاق و بي نظم بود. او هميشه اتاقش را به هم مي ريخت و كارهايش را انجام نمي داد. پدر و مادرش هميشه از او شكايت داشتند.

يك روز، سارا در حال بازي در پارك بود كه يك خانم مسن را ديد كه در حال مرتب كردن گل ها بود. سارا متوقف شد تا تماشا كند و خانم مسن با او سلام كرد.

خانم مسن گفت: “سلام عزيزم. چرا اينقدر ناراحت به نظر مي رسي؟”

سارا گفت: “چون خيلي بداخلاق و بي نظم هستم. پدر و مادرم هميشه از من شكايت مي كنند.”

منبع:كانون مشاوران ايران-قصه دختر مرتب ✔️۶ داستان كودكانه در مورد بي نظمي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ دى ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۳۴:۰۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

حواس پرتي در نوجوانان يكي از مشكلاتي است كه مي تواند بر عملكرد تحصيلي، اجتماعي و حتي سلامت روان آنها تأثير بگذارد. حواس پرتي مي تواند دلايل مختلفي داشته باشد، از عوامل زيستي گرفته تا عوامل محيطي. در اين مقاله به بررسي علل، علائم و راهكارهاي مقابله با حواس پرتي در نوجوانان مي پردازيم. براي تست حواس پرتي مي توانيد با شماره هاي داده شده تماس بگيريد تا به صورت تخصصي تست لازم را دريافت كنيد.

علت عدم تمركز در جوانان
علت حواس پرتي و نداشتن تمركز چيست؟ علت حواس پرتي و فراموشي در جواني چيست؟ عوامل مختلفي مي توانند باعث حواس پرتي در نوجوانان شوند، از جمله:
عوامل زيستي: برخي از نوجوانان ممكن است به دليل مشكلات ژنتيكي يا اختلالات پزشكي، مانند اختلال كم توجهي-بيش فعالي (ADHD)، دچار حواس پرتي شوند.
عوامل محيطي: عوامل محيطي، مانند استفاده از تلفن همراه يا ساير دستگاه هاي الكترونيكي، مي توانند باعث حواس پرتي نوجوانان شوند.
عوامل روانشناختي: عوامل روانشناختي، مانند استرس، اضطراب يا افسردگي، نيز مي توانند باعث حواس پرتي نوجوانان شوند.
مطالب مرتبط: اختلال نقص توجه و بيش فعالي در نوجوانان

يكي از دوستانم كه اكنون استاد دانشگاه است يك خاطره از زمان نوجواني خود براي من تعريف كرد:

“زماني كه چهارده سال داشتم يك شب تنها از والدينم جدا شدم و به سمت خانه رفتم، به خانه كه رسيدم متوجه شدم كليدها را به همراه ندارم، به ناچار بايد تاكسي مي گرفتم و مي رفتم به سمت والدينم، اما وقتي سوار تاكسي شدم متوجه شدم كه كيف پولم را در هنگام برگشت به خانه گم كرده ام، بدين ترتيب با شرمندگي از راننده معذرت خواستم و وي هم مرا تا مقصد بدون پول رساند”.

اين تجربه كه دوست من در نوجواني داشته تجربه اكثر ما در نوجواني و تجربه فرزندان خود ما در اين سنين خواهد بود.

حواس پرتي در نوجوانان اغلب به دليل عدم توانايي در ياد آوري اطلاعات كليدي و حفظ وسايلشان پدر و مادر خود رو نااميد مي كنند. دوريس ترانر، پروفسور علوم اعصاب دانشگاه كاليفرنيا در اين باره مي گويد: “قسمتي از اين مشكل به دليل ويژگي هاي مغزي نوجوانان است كه به اندازه كافي رشد نكرده كه بتوانند امور را به صورت پايدار و به خوبي انجام دهند”.

 

علائم حواس پرتي در نوجوانان
علائم حواس پرتي در نوجوانان مي تواند شامل موارد زير باشد:

عدم توانايي تمركز بر يك كار به مدت طولاني
راحتي پرت شدن حواس توسط محرك هاي خارجي مانند سر و صدا، حركات يا مكالمه
پيدا كردن مشكل در دنبال كردن دستورالعمل ها
اشتباه در وظايف يا فراموش كردن جزئيات
فقدان سازماندهي يا نظم
تغييرات در خلق و خو يا رفتار
مركز مشاوره ستاره ايرانيان با كمك به روز ترين روش هاي دنيا و به صورت تخصصي به صورت تضميني و دائمي اين مشكل را حل مي كنند. مركز مشاوره ستاره ايرانيان به صورت تخصصي درمان ريهاكام و نوروفيدبك را براي افزايش تمركز و اختلالات ديگر ارائه مي دهد كه از جديد ترين و موثر ترين درمان هاي پزشكي محسوب مي شوند و هيچ عوارضي را به دنبال ندارند. براي اطلاع از شرايط درمان با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.


حواس پرتي در نوجوانان

راهكارهاي مقابله با حواس پرتي در نوجوانان
درمان حواس پرتي و عدم تمركز چيست؟ براي مقابله با حواس پرتي در نوجوانان، مي توانيد از راهكارهاي زير استفاده كنيد:
با پزشك يا متخصص بهداشت روان مشورت كنيد: اگر فكر مي كنيد فرزند شما ممكن است به دليل مشكلات پزشكي يا روانشناختي دچار حواس پرتي باشد، با پزشك يا متخصص بهداشت روان مشورت كنيد. به اين منظور مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.
محيط اطراف را براي تمركز بهتر آماده كنيد: سعي كنيد محيط اطراف فرزندتان را براي تمركز بهتر او آماده كنيد. به عنوان مثال، تلويزيون يا ساير دستگاه هاي الكترونيكي را خاموش كنيد و مكاني آرام و ساكت براي درس خواندن يا انجام تكاليف فراهم كنيد.
به فرزندتان كمك كنيد تا مهارت هاي مديريت زمان را بياموزد: به فرزندتان كمك كنيد تا مهارت هاي مديريت زمان را بياموزد. به عنوان مثال، به او بياموزيد كه چگونه زمان خود را براي انجام تكاليف و فعاليت هاي ديگر برنامه ريزي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-حواس پرتي در نوجوانان ✔️ علائم، علل و درمان قطعي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۵۴:۱۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

رابطه جنسي بعد از حاملگي چگونه است؟ در چه مرحله اي پس از زايمان، مي توان رابطه جنسي را شروع كرد؟ اين يكي از سوالات مهم خانم ها پس از زامان مي باشد. در اين مقاله به بررسي نكات مهم در اين رابطه خواهيم پرداخت.

با كاهش فعاليت جنسي طي ۹ ماه بارداري، زوج ممكن است آماده باشند تا رابطه جنسي خود را كمي بعد از تولد نوزاد از سر بگيرند. به طور كلي توصيه مي شود كه در طي ۴ تا ۶ هفته اول پس از زايمان طبيعي يا سزارين از مقاربت جنسي اجتناب شود، با اين حال، قبل از شروع مجدد رابطه جنسي، با پزشك خود صحبت كنيد.

در رابطه جنسي بعد از حاملگي ، بدن شما در يك فاز بهبودي قرار دارد كه در آن خونريزي متوقف مي شود، جراحت ها بهبود يافته و دهانه رحم بسته مي شود، داشتن رابطه زناشويي خيلي زود، به ويژه در دو هفته اول، به دليل خطر خونريزي پس از زايمان يا عفونت رحمي توصيه نمي شود، پزشكان به خصوص در مواردي كه سزارين، پارگي پرينه و برش اپيزيوتومي وجود دارد، توصيه مي كنند كه زوجين تا چكاپ هفته ششم پس از زايمان، براي شروع ارتباط جنسي صبر كنيد.


رابطه جنسي بعد از حاملگي زمان مناسب و تمارين جنسي

آمادگي رابطه جنسي بعد از بارداري
عوامل متعددي بر آمادگي براي برقراريرابطه جنسي بعد از حاملگي تاثير مي گذارند، از جمله:

سطوح درد
خستگي
فشار و استرس
ميل جنسي
ترس از رابطه جنسي يا حاملگي
خشكي واژن
افسردگي پس از زايمان
برخي از زنان ممكن است. براي شروع برقراري رابطه جنسي بعد از حاملگي نياز به زمان داشته باشند. با توجه به تغييرات هورموني در دوران پس از زايمان و افزايش بسيار زياد هورمون شير (هيپرپرولاكتينمي) در بدن، سطح استروژن در خون كاهش مي يابد و خشكي واژن رخ مي دهد كه به طور معمول ۴ تا ۶ هفته ادامه پيدا كند.

همچنين تغذيه كودك با شير مادر، مي تواند باعث كاهش ميل جنسي شود.

كاهش درد نزديكي پس از بارداري
بسياري از خانم ها ممكن است درد نزديكي بعد از زايمان را تجربه كنند. براي كاهش درد نزديكي بعد از زايمان مي توانيد از موارد زير كمك بگيريد عبارتند از:

كنترل ميزان دخول آلت جنسي مردانه با پوزيشن هاي جنسي مختلف
استفاده از ژل هاي روان كننده واژينالي
استفاده از داروي هاي مسكن
تخليه مثانه
حمام گرم
كاهش علائم خشكي واژن به كمك ژل هاي روان كننده واژينالي مانند كرم ها يا ژل هاي كه بدون نسخه پزشك نيز مي توان آن ها را تهيه كنيد (OTC).


نكات مهم در نزديكي بعد از زايمان
نكاتي را كه براي شروع رابطه جنسي بعد از حاملگي وجود دارد، را در ادامه آورده ايم.

در صورت استفاده از كاندوم يا ديافراگم براي جلوگيري از بارداري، از يك روان كننده پايه آب استفاده كنيد، تا باعث پارگي كاندوم هاي لاتكسي نشود.
بعد از زايمان مي توانيد از روش تحريك دهاني و يا دستي بجاي نزديكي در طول دوره بهبودي استفاده كنيد.
به دليل كاهش ميزان انقباض و قوام عضلات واژينالي در حالت استراحت و ظرفيت محدود آنها براي كشش، كيفيت نزديكي ممكن است پايين بيايد. اين وضعيت در اغلب موارد در زندگي بعد از زايمان موقتي است.
ممكن است به دليل تغيير هورمون ها با علائم غيرمعمول و گاهي ناخوشايند مواجه شويد. مثلا طي رابطه جنسي ممكن است به علت پاسخ هورموني به ارگاسم، متوجه خروج شير از سينه خود شويد. با استفاده از شير دوش مي توانيد از ترشح شير حين رابطه جنسي جلوگيري كنيد.
عوامل مختلفي مانند ژنتيك، اندازه نوزاد، تعداد زايمان هاي قبلي و انجام تمرينات كگل مي توانند حالت واژن را پس از زايمان تغيير دهند.
تمرين كگل
تمرينات كگل از عضلات كف لگن مي تواند به شما كمك كند تا بعد از به دنيا آمدن نوزاد، ثبات و استحكام ناحيه واژن را تقويت كنيد. اين تمرينات ساده هستند و در هر زمان و مكاني نيز قابل انجام دادنند.

گام اول اين است كه عضلات كف لگن را پيدا كنيد. يكي از روش هاي شناسايي كف لگن،نگهداشتن جريان ادرار است. نقاطي كه هنگام نگهداشتن ادرار تحت فشار قرار گرفته اند، عضلات كف لگن است.

منبع:كانون مشاوران ايران-رابطه جنسي بعد از حاملگي ✔️ زمان مناسب و تمارين جنسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۰۲:۱۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

كابوس شبانه كودكان يكي از مشكلات شايع در كودكان است. تقريباً همه كودكان در طول دوران كودكي خود كابوس مي‌بينند. كابوس‌ها خواب‌هاي ترسناكي هستند كه باعث مي‌شوند كودك از خواب بيدار شود و احساس ترس و ناراحتي كند.

كابوس هاي شبانه كودكان روياهاي ترسناكي هستند كه مي توانند باعث بيدار شدن كودك از خواب شوند. آنها اغلب از ترس ها، نگراني ها يا تجربيات استرس زا كودك ناشي مي شوند. كابوس هاي شبانه كودكان معمولاً در سنين ۲ تا ۶ سالگي شايع هستند، اما مي توانند در هر سني رخ دهند.

كابوس شبانه كودكان
كابوس شبانه كودكان روياهاي ترسناكي هستند كه در خواب اتفاق مي‌افتند و باعث وحشت كودك و آزار او مي‌شوند. كودكان همانند بزرگسالان در خواب كابوس مي‌بينند با اين تفاوت كه كودكان توانايي مقابله با آن‌ها را نداشته و در بلند مدت ممكن است دچار آسيب‌هاي رواني شوند، از اين رو نقش والدين در مقابله با كابوس‌هاي كودكان بسيار با اهميت است.

اگر كودكتان كابوس ديد، مهم است كه او را آرام كرده و به او اطمينان دهيد كه در امنيت است. مي‌توانيد با او در مورد كابوسش صحبت كنيد و به او كمك كنيد تا آن را درك كند.

علت كابوس هاي شبانه
علت كابوس هاي شبانه ني ني سايت مي‌توانند باعث كابوس ديدن كودك شوند. علت هراس شبانه كودكان به طور كامل مشخص نيست، اما عواملي كه مي توانند خطر ابتلا به آن را افزايش دهند عبارتند از:

استرس و اضطراب: استرس و اضطراب از جمله عوامل مهمي هستند كه مي‌توانند باعث كابوس ديدن كودك شوند. استرس‌هاي ناشي از مدرسه، خانواده، يا مشكلات اجتماعي مي‌توانند باعث كابوس ديدن كودك شوند.
تغييرات در زندگي كودك: تغييرات در زندگي كودك، مانند تغيير خانه، تغيير مدرسه، يا تولد يك نوزاد مي‌توانند باعث كابوس ديدن كودك شوند.
تغذيه نامناسب: تغذيه نامناسب نيز مي‌تواند باعث كابوس ديدن كودك شود. مصرف بيش از حد كافئين و شيريني‌جات مي‌تواند باعث تحريك سيستم عصبي كودك و افزايش احتمال كابوس ديدن شود.
بيماري‌ها: برخي از بيماري‌ها، مانند تب، عفونت، يا اختلالات خواب نيز مي‌توانند باعث كابوس ديدن كودك شوند.
اگر هراس شبانه كودك شما شديد يا مكرر است، ممكن است بخواهيد با مشاور صحبت كنيد. مشاور مي تواند به شما كمك كند تا علل زمينه اي هراس شبانه را شناسايي كنيد و درمان مناسب را تعيين كنيد. براي صحبت با متخصصان برتر كودك مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

كابوس شبانه كودكان مي توانند مشكلاتي را هم براي والدين و هم كودكان ايجاد كنند، نه تنها به اين دليل كه انها در خواب افراد اختلال ايجاد ميكنند، بلكه بسته به نوع واكنش شما ، كابوس ميتواند باعث مشكلاتي براي شروع خواب و عادتهاي شب بيداري طولاني مدت شود. كودكان مضطرب اغلب با جيغ از خواب بيدار مي‌شوند، يا بعداز داشتن يك كابوس به اتاق والدين يا سرپرستان خود مي روند.

به عنوان مادر، پدر يا سرپرست، اولين كار شما به صورت غريزي اين است كه بخواهيد انها را آرام كنيد كه كامل قابل درك است. هرچند اينكه چطور شما آنها را ارام و براي مقابله تشويق مي‌كنيد مي‌تواند نتايج متفاوتي ايجاد كند. درمان كابوس ها بستگي به علت انها متفاوت است. در اين مقاله برخي روش هاي رفتاري براي والدين ارائه شده است.

علائم
نشانه‌هاي كابوس ديدن كودك:

كودكاني كه كابوس مي‌بينند ممكن است علائم زير را نشان دهند:

بيدار شدن ناگهاني از خواب با گريه و ترس
تعريق زياد
ضربان قلب سريع
ترس از رفتن به رختخواب

كابوس شبانه كودكان

درمان كابوس كودكان
اگر كودك شما كابوس مي‌بيند، مي‌توانيد اقدامات زير را انجام دهيد تا به او كمك كنيد:

با كودك خود در مورد كابوس‌هايش صحبت كنيد. اين كار به او كمك مي‌كند تا كابوس‌هايش را درك كند و احساس تنهايي نكند.


يك روال منظم خواب براي كودك خود ايجاد كنيد. اين كار به او كمك مي‌كند تا احساس آرامش و امنيت كند.
از خواباندن كودك خود در معرض نور و صداهاي زياد خودداري كنيد. اين كار مي‌تواند باعث تحريك سيستم عصبي كودك و افزايش احتمال كابوس ديدن شود.
كودك خود را از تماشاي فيلم‌ها يا برنامه‌هاي تلويزيوني ترسناك خودداري كنيد. اين كار مي‌تواند باعث ايجاد تصاوير ترسناك در ذهن كودك و افزايش احتمال كابوس ديدن شود.
اگر كابوس‌هاي كودك شما باعث اختلال در خواب او يا احساس ناراحتي در او مي‌شود، بهتر است با پزشك مشورت كنيد. پزشك مي‌تواند علل كابوس‌هاي كودك شما را بررسي كند و در صورت نياز، درمان‌هاي لازم را تجويز كند.
صحبت كردن با كودك در مورد كابوس‌هايش: به كودك خود اجازه دهيد در مورد كابوس‌هايش با شما صحبت كند. به او اطمينان دهيد كه كابوس‌ها واقعي نيستند و شما در كنار او هستيد.
در اينجا چند نكته براي كمك به كودك شما پس از كابوس ديدن ارائه شده است:

كودك خود را به آرامي از خواب بيدار كنيد.
به او اطمينان دهيد كه كابوس‌ها واقعي نيستند.
در مورد كابوس‌هايش با او صحبت كنيد، اما او را مجبور نكنيد كه در مورد آنها صحبت كند.
به او كمك كنيد تا آرام شود و دوباره به خواب برود.

منبع:كانون مشاوران ايران-كابوس شبانه كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ دى ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۴۴:۲۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

قصه كودكانه در مورد حرف شنوي به كودكان مي آموزد كه حرف شنوي يكي از مهم ترين ويژگي هاي يك انسان خوب است. حرف شنوي باعث مي شود كه كودكان از خطرات دوري كنند و به سلامت خود آسيب نرسانند.

قصه كودكانه در مورد حرف شنوي
قصه كودكانه در مورد حرف شنوي يكي از مهم ترين مهارت هاي زندگي است كه مي تواند در موفقيت آنها در تمام زمينه ها نقش داشته باشد. كودكاني كه حرف گوش مي كنند، بيشتر احتمال دارد كه:

از خود و ديگران در برابر خطرات محافظت كنند.
قوانين و مقررات را رعايت كنند.
در مدرسه و محل كار موفق شوند.
روابط سالم و مثبتي با ديگران برقرار كنند.
در واقع، حرف شنوي پايه و اساس بسياري از مهارت هاي زندگي ديگر مانند احترام به ديگران، مسئوليت پذيري و حل مسئله است.

۱.قصه آنوشا، دختر حرف شنو
روزي روزگاري، دختري به نام آنوشا در يك خانواده ي مهربان زندگي مي كرد. آنوشا دختري باهوش و خوش اخلاق بود، اما يك مشكل داشت: او حرف گوش نمي كرد. يك روز، آنوشا با مادرش به پارك رفته بود. مادرش به او گفت: «اونقدر از روي پله ها بالا و پايين نپر كه حواست پرت بشه و زمين بخوري.»

اونوشا به حرف مادرش گوش نكرد و از روي پله ها بالا و پايين پريد. يك دفعه، حواشش پرت شد و زمين خورد. پايش شكست و به بيمارستان رفت. وقتي آنوشا از بيمارستان مرخص شد، مادرش به او گفت: «اگه حرف گوش مي كردي، پايت نمي شكست.»

اونوشا از اينكه حرف مادرش را گوش نكرده بود، پشيمان شد. او قول داد كه هميشه حرف گوش كند. از آن روز به بعد، آنوشا هميشه حرف مادرش را گوش مي كرد. او ديگر از روي پله ها بالا و پايين نمي پريد و حواسش به حرف هاي مادرش بود.

يك روز، آنوشا با پدرش به بازار رفته بود. پدرش به او گفت: «از اين خيابان رد نشو كه خطرناكه.» اونوشا به حرف پدرش گوش كرد و از آن خيابان رد نشد. او به جاي آن، از خيابان ديگري رد شد كه امن تر بود.

پدر آنوشا از اينكه او حرفش را گوش كرده بود، خيلي خوشحال شد. او به آنوشا گفت: «خيلي خوشحالم كه بالاخره حرف گوش مي كني.» اونوشا لبخندي زد و گفت: «من هميشه حرف شما رو گوش مي كنم.»

از آن روز به بعد، آنوشا هميشه حرف پدر و مادرش را گوش مي كرد. او مي دانست كه حرف شنوي خيلي مهم است و مي تواند از او در برابر خطرات محافظت كند.

 

۲.قصه حسني حرف گوش كن
يكي بود، يكي نبود، زير گنبد كبود، پسري بود به اسم حسني كه خيلي حرف گوش نمي كرد. حسني هميشه دوست داشت هر كاري دلش مي خواست انجام دهد، حتي اگر پدر و مادرش به او مي گفتند كه آن كار را انجام ندهد.

يك روز، مادر حسني به او گفت: «حسني جان، امروز مي خواهيم برويم پارك.» حسني با خوشحالي گفت: «باشه، مامان.»

حسني و مادرش وسايل مورد نيازشان را جمع كردند و راهي پارك شدند.

وقتي به پارك رسيدند، مادر حسني به حسني گفت: «حسني جان، لطفاً از درختان بالا نرو.» حسني با بي حوصلگي گفت: «چرا؟»

مادر حسني گفت: «چون خطرناك است.»

حسني گفت: «من كه بلدم از درختان بالا برم.» و بدون توجه به حرف مادرش، از درختي بالا رفت.

حسني تا بالاي درخت رفت و داشت از آن لذت مي برد كه ناگهان شاخه درخت شكست و حسني افتاد. حسني زمين خورد و از ناحيه دستش آسيب ديد.

مادر حسني با ديدن حسني كه روي زمين افتاده بود، خيلي ناراحت شد و به او گفت: «حسني، ببين چه كار كردي؟ به حرف من گوش نمي دهي و حالا آسيب ديدي.» حسني با ناراحتي گفت: «آخ، دستم درد مي كند.»

مادر حسني حسني را به خانه برد و دستش را پانسمان كرد. حسني بعد از اين ماجرا فهميد كه حرف گوش نكردن كار اشتباهي است. او از مادرش عذرخواهي كرد و قول داد كه از اين به بعد هميشه به حرف هاي او گوش دهد.

نتيجه
قصه كودكانه در مورد حرف شنوي يكي از مهم ترين ارزش هاي زندگي است. گوش كردن به حرف بزرگترها مي تواند از ما در برابر خطرات محافظت كند و به ما كمك كند كه انسان هاي بهتري شويم.

پيشنهاد مشاور: ۲۲ داستان آموزنده جديد كودكانه


قصه كودكانه در مورد حرف شنوي

۳. قصه درماني براي لجبازي
روزي روزگاري، در يك شهر كوچك، دختري به نام لي‌لي زندگي مي‌كرد. لي‌لي دختري بسيار لجباز بود. هر كاري كه به او مي‌گفتند، انجام نمي‌داد. حتي اگر مي‌دانست كه كار درستي است.

يك روز، مادر لي‌لي به او گفت: “لي‌لي، امروز بايد بروي به خانه مادربزرگت. او بيمار است و به كمكت نياز دارد.” لي‌لي با عصبانيت گفت: “من نمي‌روم! من از مادربزرگت بدم مي‌آيد.”

مادر لي‌لي گفت: “لي‌لي، اين كار درستي نيست. مادربزرگت خيلي دوستت دارد و به كمكت نياز دارد.”

منبع:كانون مشاوران ايران-قصه كودكانه در مورد حرف شنوي ✔️ ۵ داستان آموزنده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۵۴:۳۹ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

علت شب ادراري در كودكان، كه به آن بي اختياري ادرار در خواب نيز گفته مي شود، وضعيتي است كه در آن كودك به طور مكرر در خواب ادرار مي كند. اين وضعيت مي تواند براي كودكان و والدين آنها ناراحت كننده باشد، اما معمولاً يك مشكل جدي نيست.

شب ادراري يك مشكل بسيار رايج است. در حدود ۵ ميليون كودك در ايالات متحده آمريكا به صورت شبانه تخت خود را خيس مي كنند كه شامل ۲۰ درصد از كودكان ۵ ساله، ۱۰ درصد از ۷ ساله ها و ۵ درصد ۱۰ ساله ها مي باشد. اكثر كودكان به اين دليل رختخواب خود را خيس مي كنند كه نمي‌توانند به صورت فيزيكي در طول شب ادرار خود را نگه دارند.

در شرايطي كه كودك شما داراي نشانه هايي ديگر نمي باشد شب ادراري اغلب اوقات نرمال است. نكته مهمي كه بايد به ياد داشته باشيد اين است كه شب ادراري كاملاً غير ارادي است و كودك شما نمي تواند آن را كنترل كند. اما راه هايي وجود دارند كه شما يا دكتر كودك شما مي تواند به او كمك كند. در اين مقاله به بررسي علل شب ادراري پرداخته ايم.

علت شب ادراري در كودكان
مسئله شب ادراري كودكان به طور كامل شناخته شده نيست، براي اغلب كودكان شب ادراري يك مرحله رشدي عادي هست و احتمالا به دليل يك يا چند تا از فاكتورهاي زير رخ مي دهد.

بدن كودك شما هنوز در حال رشد است: كودك شما رخت خواب خود را خيس مي كند زيرا مغز، سيستم عصبي و مثانه وي هنوز در حال روشن و شكل گيري هستند. شما نمي توانيد رشد فيزيكي كودك را زير سوال ببريد به علاوه يك فرآيند رشدي براي خشك ماندن در طول شب لازم است همان طور كه براي رشد دندان‌ها و افتادن دندانهاي شيري لازم است.
فاكتورهاي ژنتيكي: اگر هر كدام از والدين سابقه شب ادراري داشته باشد با احتمال بيشتري كودك شب ادراري را تجربه خواهد كرد.
كودك ادرار زيادي را در شب توليد مي كند: ممكن است بدن كودك به مقدار كافي هورموني كه ميزان ادرار شبانه را كاهش مي دهد توليد نمي كند، در حالي كه خوردن نوشيدني زياد نزديك وقت خواب مي‌تواند نقشي در ميزان ادرار شبانه داشته باشد، محدود كردن مايعات قبل از ساعت خواب تاثيري در شب ادراري نخواهد داشت.
سنگين بودن خواب عميق: ممكن است خواب كودك شما به قدري سنگين باشد كه زمانيكه مثانه پر است سيگنال لازم به مغز نرسد و يا آن سيگنال براي بيدار كردن كودك شما كافي نباشد.
نا منظم شدن عادات روتين كودك: ممكن است زماني كه كودك شما بسيار خسته است، يا مقداري بيمار است يا احساس استرس مي‌كند شب ادراري داشته باشد. يك تغيير بزرگ در زندگي مثل يك خواهر و برادر جديد و رفتن به مدرسه جديد ممكن است احتمال شب ادراري را بيشتر كند.
عوامل رشد: رشد مغز و سيستم عصبي كودك براي كنترل مثانه در هنگام خواب به زمان نياز دارد. شب ادراري اغلب در كودكان زير ۵ سال ديده مي شود، زيرا مغز و سيستم عصبي آنها هنوز در حال رشد است.
وجود يك اختلال زيربنايي: وضعيت طبي كودك و برخي از مشكلات طبي مانند يبوست يا عفونت مجاري ادرار (كه به راحتي قابل درمان هستند) مي‌توانند موجب شب ادراري شوند. در موارد نادر، شب ادراري مي تواند ناشي از يك مشكل پزشكي زمينه اي باشد، مانند:
عفونت مجاري ادراري
ديابت
آپنه خواب
آسيب به نخاع
ناهنجاري هاي ساختاري مثانه يا كليه

علائم شب ادراري در كودكان
علائم شب ادراري در كودكان عبارتند از:

خيس كردن رختخواب به صورت مكرر و غيرارادي در طول شب
عدم آگاهي كودك از خيس شدن رختخواب
عدم وجود علائم جسمي يا عصبي زمينه‌اي
در برخي موارد، شب ادراري ممكن است با علائم ديگري همراه باشد، از جمله:

تكرر ادرار در طول روز
احساس فوريت ادرار
ادرار كردن در طول روز در لباس زير
سوزش يا درد هنگام ادرار
ادرار خوني

درمان فوري شب ادراري
درمان فوري شب ادراري و درمان قطعي شب ادراري كودكان وجود ندارد. شب ادراري يك مشكل شايع در كودكان است كه معمولاً تا سن ۵ سالگي برطرف مي شود. در صورت بروز شب ادراري در كودكان بالاي ۵ سال، بايد به پزشك مراجعه شود تا علت شب ادراري در كودكان مشخص شود.

در برخي موارد، شب ادراري مي تواند ناشي از مشكلات پزشكي مانند عفونت دستگاه ادراري، ديابت يا مشكلات خواب باشد. در اين موارد، درمان مشكل پزشكي زمينه اي مي تواند به درمان شب ادراري نيز كمك كند.

در برخي ديگر از موارد، شب ادراري مي تواند ناشي از عوامل رواني مانند استرس يا اضطراب باشد. در اين موارد، درمان هاي رواني مانند مشاوره يا روان درماني مي تواند به درمان شب ادراري كمك كند.

در صورت عدم وجود مشكل پزشكي زمينه اي يا عوامل رواني، مي توان از روش هاي زير براي درمان فوري شب ادراري استفاده كرد:

محدود كردن مصرف مايعات قبل از خواب: كودكان بايد از مصرف مايعات در ساعت هاي نزديك به خواب خودداري كنند.
بيدار كردن كودك در شب: مي توان كودك را در ساعت هاي مشخصي از شب بيدار كرد تا به دستشويي برود.
استفاده از هشدارهاي شبانه: هشدارهاي شبانه دستگاه هايي هستند كه در صورت خيس شدن بستر كودك، زنگ مي زنند. اين هشدارها مي توانند به كودك كمك كنند تا ياد بگيرند كه قبل از خيس شدن بستر خود را بيدار كنند.
در برخي موارد، پزشك ممكن است داروهاي خاصي را براي درمان شب ادراري تجويز كند. اين داروها معمولاً تنها در صورتي تجويز مي شوند كه ساير روش هاي درماني موثر نباشند.


علت شب ادراري در كودكان

شب ادراري كودك ۴ ساله
شب ادراري كودك ۴ ساله ني ني سايت امري عادي است. كنترل مثانه يك فرآيند رشدي است كه معمولا تا سن ۵ يا ۶ سالگي تكميل مي شود. اگر كودك شما هنوز در حال رشد باشد، ممكن است كنترل مثانه او كامل نشده باشد. پزشك براي تشخيص شب ادراري معمولا در مورد سابقه پزشكي كودك و خانواده او سوالاتي مي پرسد و معاينه فيزيكي انجام مي دهد. در برخي موارد، ممكن است آزمايش هاي ديگري نيز براي رد احتمال وجود يك بيماري پزشكي انجام شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-علت شب ادراري در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۵۲:۳۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان يك مهارت اساسي است كه در تمام جنبه هاي زندگي، از روابط شخصي گرفته تا موفقيت شغلي، نقش مهمي ايفا مي كند. نوجوانان در حال گذار از كودكي به بزرگسالي هستند و در اين دوران، نياز به يادگيري مهارتهاي ارتباطي موثر براي برقراري ارتباط موثر با ديگران، از جمله والدين، معلمان، دوستان و همسالان دارند.

اهميت آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان
آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان مزاياي متعددي دارد، از جمله:

افزايش اعتماد به نفس: نوجواناني كه مهارتهاي ارتباطي موثري دارند، احساس اعتماد به نفس بيشتري مي كنند و راحت تر مي توانند خود را بيان كنند.
بهبود روابط: نوجواناني كه مي توانند به طور موثر ارتباط برقرار كنند، روابط سالم تري با ديگران، از جمله والدين، معلمان، دوستان و همسالان، خواهند داشت.
پيشرفت تحصيلي: نوجواناني كه مهارتهاي ارتباطي موثري دارند، در مدرسه عملكرد بهتري خواهند داشت و احتمال موفقيت تحصيلي بيشتري خواهند داشت.
پيشگيري از مشكلات رفتاري: نوجواناني كه مهارتهاي ارتباطي موثري دارند، كمتر دچار مشكلات رفتاري، از جمله خشونت، پرخاشگري و اعتياد، مي شوند.
آموزش مهارت هاي ارتباطي به نوجوانان يك سرمايه گذاري ارزشمند است. اين مي تواند به آنها كمك كند تا در زندگي فردي و حرفه اي خود موفق شوند.

مشاوران متخصص ما به نوجوان شما كمك مي كنند تا تمام مهارت هاي لازم را ياد گرفته و آينده درخشاني براي خود بسازند. براي صحبت با مشاوران برتر كودك و نوجوان مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

 

مهارت ارتباط موثر در نوجوانان
آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان وجود دارد كه براي نوجوانان مهم است. برخي از مهارتهاي ارتباطي مهم براي نوجوانان عبارتند از:

گوش دادن فعال: گوش دادن فعال به معناي توجه كامل به صحبت هاي طرف مقابل و درك منظور او است. نوجوانان بايد ياد بگيرند كه به صحبت هاي ديگران با دقت گوش دهند، بدون اينكه حواسشان پرت شود يا نظرات خود را پيش از پايان صحبت طرف مقابل بيان كنند.
ابراز احساسات به طور موثر: نوجوانان بايد بتوانند احساسات خود را به طور موثر بيان كنند، هم مثبت و هم منفي.
حل اختلافات به طور مسالمت آميز: نوجوانان بايد بتوانند اختلافات خود را با ديگران به طور مسالمت آميز حل كنند.
توضيح واضح و روشن: نوجوانان بايد ياد بگيرند كه منظور خود را به طور واضح و روشن بيان كنند. آنها بايد از كلمات و جملات ساده و قابل فهم استفاده كنند و از توضيحات اضافي و پيچيده خودداري كنند.
تفكر انتقادي: نوجوانان بايد بتوانند به طور انتقادي فكر كنند و اطلاعات را ارزيابي كنند.
بازخورد دادن: نوجوانان بايد ياد بگيرند كه بازخورد سازنده اي به ديگران ارائه دهند. بازخورد سازنده به معناي بيان نظرات خود به طور صادقانه و صريح، اما بدون توهين يا انتقاد است.
مهارتهاي سخنراني: نوجوانان بايد بتوانند به طور موثر در جمع صحبت كنند.
آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان
روشهاي مختلفي براي آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان وجود دارد. برخي از اين روشها عبارتند از:

آموزش مستقيم: در اين روش، به نوجوانان مهارتهاي ارتباطي خاصي آموزش داده مي شود، از جمله نحوه گوش دادن فعال، ابراز احساسات به طور موثر و حل اختلافات به طور مسالمت آميز.
بازيهاي نقش آفريني: بازيهاي نقش آفريني مي توانند به نوجوانان كمك كنند تا مهارتهاي ارتباطي خود را در موقعيتهاي واقعي تمرين كنند.
بازخورد دادن: بازخورد دادن به نوجوانان در مورد عملكرد آنها در برقراري ارتباط مي تواند به آنها كمك كند تا مهارتهاي خود را بهبود بخشند.

آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان

چگونه با نوجوانان ارتباط برقرار كنيم
ارتباط با نوجوانان يكي از چالش برانگيزترين كارهايي است كه والدين و بزرگسالان با آن مواجه مي شوند. نوجوانان در دوره اي از تحولات جسمي، عاطفي و اجتماعي قرار دارند كه مي تواند منجر به رفتارهاي پرخاشگرانه، دوري از خانواده و دوستان و ساير مشكلات شود.

براي برقراري ارتباط موثر با نوجوانان، مهم است كه به نيازهاي آنها احترام بگذاريد و از ديدگاه آنها به مسائل نگاه كنيد. در اينجا چند نكته براي كمك به شما در برقراري ارتباط بهتر با نوجوانان آورده شده است:

شنونده خوبي باشيد. وقتي نوجوان شما صحبت مي كند، واقعاً به او گوش دهيد. با او تماس چشمي برقرار كنيد، سوالات بپرسيد و به حرف هايش توجه كنيد.
از قضاوت خودداري كنيد. حتي اگر با نظرات نوجوان خود موافق نيستيد، سعي كنيد آنها را قضاوت نكنيد. فقط به او گوش دهيد و به او كمك كنيد تا احساس كند كه شنيده مي شود.
ابراز همدردي كنيد. به نوجوان خود نشان دهيد كه احساسات او را درك مي كنيد. به او بگوييد كه مي دانيد او در حال تجربه چه چيزي است و احساس شما در اين مورد چيست.
با او رابطه دوستانه داشته باشيد. سعي كنيد با نوجوان خود رابطه اي دوستانه داشته باشيد. با او وقت بگذرانيد، به او اعتماد كنيد و به او نشان دهيد كه او را دوست داريد.
محدوديت هايي تعيين كنيد. مهم است كه براي نوجوانان محدوديت هايي تعيين كنيد. اين به آنها كمك مي كند تا ياد بگيرند كه چگونه مسئوليت پذير باشند و رفتارهاي مناسبي داشته باشند.
بازي براي توسعه برقراري ارتباط كودك با همسالان
بازي اجتماعي براي كودكان زيادي وجود دارد كه مي‌توانند به كودكان در توسعه مهارت‌هاي ارتباطي با همسالان كمك كنند. در اينجا چند مورد از محبوب‌ترين و موثرترين بازي‌ها آورده شده است:

بازي‌هاي نقش‌آفريني مانند خاله بازي، دكتر بازي، و پليس بازي. اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا احساسات و ديدگاه‌هاي ديگران را درك كنند و مهارت‌هاي همكاري و حل مسئله را توسعه دهند.


بازي‌هاي حركتي. اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا مهارت‌هاي حركتي خود را بهبود بخشند و ياد بگيرند كه چگونه با ديگران ارتباط برقرار كنند و با آنها همكاري كنند.
بازي‌هاي كلامي مانند داستان گويي، شعر خواني، و بازي‌هاي كلامي مانند «اسم، شهر، حيوان،» و «هيچ‌كس نمي‌داند». اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا مهارت‌هاي زباني خود را تقويت كنند و ياد بگيرند كه چگونه با ديگران ارتباط برقرار كنند.
بازي‌هاي فكري مانند پازل، بازي‌هاي جدول كلمات متقاطع، و بازي‌هاي كارتي. اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا مهارت‌هاي حل مسئله و تفكر انتقادي خود را توسعه دهند و ياد بگيرند كه چگونه با ديگران همكاري كنند.

آموزش مهارت گفتگو به كودكان
مهارت گفتگو يك مهارت مهم زندگي است كه كودكان در سنين پايين بايد آن را ياد بگيرند. گفتگو به كودكان كمك مي كند تا افكار و احساسات خود را بيان كنند، با ديگران ارتباط برقرار كنند و روابط سالم ايجاد كنند. در اينجا چند روش براي آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان آورده شده است:

مدل گفتگوي خوب باشيد. كودكان از والدين و ساير بزرگسالان در زندگي خود الگو مي گيرند. اگر مي خواهيد كودك شما مهارت گفتگو را ياد بگيرد، خودتان بايد يك شنونده و سخنور خوب باشيد. به كودك خود نشان دهيد كه به حرف هايش گوش مي دهيد و به او توجه مي كنيد. از او سوالاتي بپرسيد و به نظرات او احترام بگذاريد.
كودك خود را تشويق كنيد تا صحبت كند. به كودك خود فرصت دهيد تا در مورد روز خود، افكار و احساسات خود صحبت كند. از او بخواهيد داستاني تعريف كند يا يك خاطره را به اشتراك بگذارد.
به كودك خود كمك كنيد تا مهارت هاي گوش دادن را بياموزد. به كودك خود نشان دهيد كه به حرف هايش گوش مي دهيد. وقتي صحبت مي كند، چشم به چشم او نگاه كنيد و به او لبخند بزنيد. از او سوالاتي بپرسيد تا نشان دهيد كه به آنچه مي گويد علاقه داريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۵۰:۰۰ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

بازي درماني براي كودكان بيش فعال روشي بسيار موثر است. اختلال بيش فعالي با نقص توجه (ADHD) يك اختلال رشدي عصبي است كه با علائمي مانند بيش فعالي، نقص توجه و تكانشگري مشخص مي شود. اين اختلال مي تواند بر عملكرد تحصيلي، اجتماعي و عاطفي كودكان تأثير منفي بگذارد.

بازي درماني يك روش روان درماني است كه از بازي براي كمك به كودكان در حل مشكلات و چالش هاي خود استفاده مي كند. بازي درماني براي كودكان بيش فعال مي تواند يك روش موثر براي بهبود علائم و افزايش كيفيت زندگي آنها باشد.

مزاياي بازي درماني براي كودكان بيش فعال
بازي درماني مزاياي متعددي براي كودكان بيش فعال دارد، از جمله:

كمك به كودكان در كنترل رفتارهاي بيش فعالانه و تكانشي
بهبود مهارت هاي توجه و تمركز
افزايش مهارت هاي اجتماعي و تعامل با ديگران
كاهش اضطراب و افسردگي
كودكان بيش فعال اغلب مشكل در توسعه مهارت هاي خودتنظيمي دارند. آنها ممكن است مشكل در كنترل رفتار خود داشته باشند يا به راحتي تحريك شوند. درمانگران مركز ستاره ايرانيان به فرزند شما كمك مي كند تا مهارت هاي گفته شده را به صورت تضمينيبهبود دهد. براي صحبت با مشاوران برتر كودك مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

 

علت بيش فعالي در كودكان
بيش­ فعالي در بيشتر موارد علت واضحي ندارد اما نكته مهم در اين ميان، ژنتيك و عوامل بيولوژيك است كه نقش مهمي در بروز اين اختلالات در كودك دارد.

نقش تغذيه در بروز بيش­ فعالي و يا بهبود آن مسئله­ اي است كه هنوز ثابت نشده است و در برخي مطالعات گفته شده مصرف اسيدهاي چرب و برخي ويتامين­ها موجب بهبود بيش فعالي مي­شود. اما مطالعات فعلي هنوز آن را اثبات نكرده است. برخي تحقيقات نيز به توانايي­هاي شناختي اشاره مي­كنند و معتقدند كه هوش و توانايي­هاي شناختي مي­تواند موجب بروز بيش ­فعالي شود. در اين ميان، برخي روش­ها مي­توانند بر بيش­ فعالي كودكان مؤثر واقع شوند.

بدين ترتيب كه كودك دچار بيش ­فعالي است يا كودك داراي انرژي فراوان بوده و نياز به تحرك بالايي دارد و يا داراي هوشبهر بالا بوده و كارهاي كليشه­اي را دوست ندارد. بنابراين، نمي­تواند در يكجا بند شود. به بياني ديگر، «انسان در تمام مراحل زندگي خود داراي نيازهائي است كه بايستي حداقل به طور نسبي برآورده شوند، زيرا كه ارضا نيازها باعث مي گردد انسان روند تكاملي خود را به گونه طبيعي تر سپري كند.

كلاسهاي مناسب كودكان بيش فعال
بازي درماني براي كودكان بيش فعال معمولاً در قالب جلسات فردي با يك درمانگر آموزش ديده انجام مي شود. در طول جلسات، درمانگر از انواع مختلف بازي ها و فعاليت ها براي كمك به كودك در بيان احساسات، حل مشكلات و توسعه مهارت هاي جديد استفاده مي كند. كلاس هاي مناسب كودكان بيش فعال كلاس هايي هستند كه به نيازهاي خاص اين كودكان توجه دارند. اين كلاس ها بايد داراي ويژگي هاي زير باشند:

فعال و محرك: كودكان بيش فعال انرژي زيادي دارند و نياز به فعاليت دارند. كلاس هاي مناسب براي اين كودكان بايد فعاليت هاي متنوع و جذابي را ارائه دهند تا بتوانند انرژي خود را تخليه كنند.
منظم و ساختارمند: كودكان بيش فعال به ساختار و نظم نياز دارند. كلاس هاي مناسب براي اين كودكان بايد قوانين و انتظارات واضحي داشته باشند تا كودكان بدانند چه انتظاري از آنها مي رود.
تمركز بر مهارت هاي اجتماعي: كودكان بيش فعال ممكن است در مهارت هاي اجتماعي خود مشكل داشته باشند. كلاس هاي مناسب براي اين كودكان بايد بر آموزش مهارت هاي اجتماعي مانند گوش دادن فعال، مديريت خشم و حل مسئله تمركز داشته باشند.

بازي درماني براي كودكان بيش فعال

بازي براي افزايش تمركز كودكان بيش فعال
بازي درماني براي كودكان بيش فعال، فرصتهايي را براي كودك فراهم مي كند تا او مهارتهاي حركتي درشت و ظريفش را رشد دهد و سلامت جسمي اش را تأمين كند. بازي به كودك كمك مي كند تا قدرت تخيل و خلاقيت خود را رشد دهد، محيطي را براي كودك مهيا مي كند تا به تمرين مهارتهاي اجتماعي خود بپردازد. بازي همچون مفري است كه كودك از طريق آن عواطف و هيجانهايش را ابراز مي كند، بازي به كودك كمك مي كند تا نظامهاي ارزشي را درك كند.

بازي درماني براي كودكان بيش فعال، روشي است كه به ياري كودكان پرمشكل مي شتابد تا آنها بتوانند مسائلشان را حل كنند و در عين حال، نشان دهنده اين واقعيت است كه بازي براي كودك، همانند يك وسيله طبيعي است، با اين هدف كه او بتواند، خويشتن و همچنين ويژگيهاي درون خود را بشناسد و به آن عمل كند.

در اين نوع درمان، به كودك فرصت داده مي شود تا احساسات آزاردهنده و مشكلات درون خود را از طريق بازي بروز دهد و آنها را به نمايش بگذارد، همانند آن گونه از درمانهايي كه افراد بزرگسال از طريق آن با «سخن گفتن» مشكلات خود را بيان مي كنند. بازي درماني براي كودكان بيش فعال مي تواند شامل موارد زير باشد:

بازي هاي حركتي براي كمك به كودكان در كنترل انرژي خود
بازي هاي تخيلي براي كمك به كودكان در بيان احساسات خود
بازي هاي آموزشي براي كمك به كودكان در يادگيري مهارت هاي جديد
بازي درماني نوين
ريهاكام و كنتب براي طيف گسترده اي از مشكلات روانشناختي از جمله اضطراب، افسردگي، اختلالات خوردن، سوء مصرف مواد و مشكلات رفتاري استفاده مي شود. همچنين براي كمك به افراد در ارتقاي سلامت روان و رفاه عمومي خود استفاده مي شود.

بازي درماني نوين ( ريهاكام و كنتب) يك روش درماني موثر و جذاب است كه مي تواند به افراد در ارتقاي سلامت روان و رفاه عمومي خود كمك كند. اين روش درماني براي طيف گسترده اي از مشكلات روانشناختي از جمله بيش فعالي، افسردگي، اختلالات خوردن، سوء مصرف مواد و مشكلات رفتاري استفاده مي شود. همچنين براي كمك به افراد در ارتقاي سلامت روان و رفاه عمومي خود استفاده مي شود.

براي صحبت با متخصصان كودك در زمينه بازي درماني نوين مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

مزايا بازي درماني نوين
بازي درماني نوين داراي مزاياي زيادي است، از جمله:

موثر بودن: بازي درماني نوين يك روش درماني موثر براي طيف گسترده اي از مشكلات روانشناختي است.
جذابيت: بازي درماني نوين يك روش درماني جذاب است كه افراد از آن لذت مي برند.
انعطاف پذيري: بازي درماني نوين يك روش درماني انعطاف پذير است كه مي تواند با نيازهاي فرد و اهداف درمانگر سازگار شود.
بدون عوارض: ريهاكام و كنتب بدون هيچ عوارض جانبي و به صورت تضميني به درمان بيش فعالي و اختلالات ديگر مي پردازند.

كاردرماني براي كودكان بيش فعال
كاردرماني يك روش درماني است كه بر بهبود عملكردهاي روزانه افراد تمركز دارد. كاردرمانگرها از طريق ارزيابي و مداخله، به افراد كمك مي كنند تا مهارت هاي لازم را براي انجام فعاليت هاي زندگي روزمره كسب كنند.

كاردرماني براي كودكان بيش فعال مي تواند در بهبود موارد زير موثر باشد:

مهارت هاي سازماندهي و برنامه ريزي: كودكان بيش فعال اغلب در سازماندهي و برنامه ريزي كارهاي خود مشكل دارند. كاردرماني مي تواند به آنها كمك كند تا ياد بگيرند چگونه كارها را به مراحل كوچك قابل انجام تقسيم كنند و براي انجام آنها برنامه ريزي كنند.
مشكلات پردازش حسي: مطالعات نشان داده است كه حدود ۴۰ درصد از كودكان مبتلا به ADHD داراي اختلال پردازش حسي هستند. اين اختلال باعث مي شود كه كودكان در پردازش اطلاعات حسي مانند لمس، بينايي، شنوايي و بو دچار مشكل شوند. كاردرماني مي تواند به كودكان كمك كند تا ياد بگيرند چگونه اطلاعات حسي را بهتر پردازش كنند.
مهارت هاي خودتنظيمي: كودكان بيش فعال اغلب در كنترل رفتار خود مشكل دارند. كاردرماني مي تواند به آنها كمك كند تا ياد بگيرند چگونه احساسات خود را كنترل كنند و رفتارهاي مناسب را انتخاب كنند.
مهارت هاي حركتي ظريف و درشت: كودكان بيش فعال ممكن است در مهارت هاي حركتي ظريف و درشت مانند نوشتن، دوختن و ورزش دچار مشكل باشند. كاردرماني مي تواند به آنها كمك كند تا اين مهارت ها را بهبود بخشند.
استقلال در كارهاي روزمره: كاردرماني مي تواند به كودكان كمك كند تا مهارت هاي لازم براي انجام كارهاي روزمره مانند لباس پوشيدن، غذا خوردن و نظافت را كسب كنند.
كاردرماني براي بازي درماني براي كودكان بيش فعال معمولاً به صورت جلسات فردي يا گروهي انجام مي شود. جلسات كاردرماني معمولاً ۳۰-۶۰ دقيقه طول مي كشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بازي درماني براي كودكان بيش فعال ✔️ نقاشي، بازي و كاردرماني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۴۶:۴۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی