moshaverrkhob
moshaverrkhob

اگر فرزندتون به حرفتون گوش نميده و مجبوريد بارها چيزيو ازش بخوايد و اخرش تنبيهش كنيد و داد بزنيد يعني اشكال تربيتي از شماست.
كودك به خاطر اسيبي كه خورده از خودش بدش مياد و ترجيح ميده با شما بجنگه و اخرش هم تنبيه بشه. بسياري از پدر مادرها تربيت رو با فرماندهي و زورگويي اشتباه ميگيرند. اين نگاه غلطه اشتباهه ويرانگره.
در موارد جزيي كه مشكل سلامتي و خطر جسمي براي كودكانمون ايجاد نميشه بگذاريد هميشه بچه ها تصميم گيرنده زندگيشون باشن، انتخاب غذا، خريد غذا از بيرون، جاي نشستن، انتخاب لباس و،،، ما با اين كار سه چيز رو به كودكمون ياد ميديم:

يك تو خوبي و حرف و كارت درسته
نظر و عقيده تو خوب و محترمه و با ارزش

وقتي ما در موارد جزيي و كم اهميت به حرف كودكمون گوش ميديم اونها در مسائل مهم با ما مشورت ميكنن و به ما توجه ميكنن.

 

اين احساس ازادي و راحتي به كودكانمون استقلال ميده فرصت رشد و انتخاب ميده اشتباه هم بكنن ازش ياد ميگيرن و مي اموزند زندگي لج و لجبازي نيست.

روزي كه من دو دفعه به خواسته هاي كوچك فرزندم گوش بدم حتي اگر اشتباه باشه احتمال انكه او كم كم توجهي به حرفاي من بكنه و من بتونم اونو براه بيارم به مراتب خيلي بهتر از لجبازيه.
دادن پاداش: تشويق باعث رشد اعمال نيك و حركت به سوي ترقِّي مي شود. ما بايد كار خوب را با لذت در ذهن كودك گره بزنيم. اين لذت شامل كتاب خوان شدن كودك، درس خواندن، تميز كردن اتاق، مسواك زدن، اموزش صحيح دستشويي رفتن، و ديگر روش تربيتي كودك مي باشد.
دادن پاداش به اين شكل ميباشد كه براي كار خوب كودك پاداشي در نظر گرفتن مي باشد. اين پاداش مي تواند از گرفتن برچسب و استيكر، تا رفتن به شهر بازي يا خريد اسباب بازي باشد. در ابتدا هر بار كودك بعد از انجام كار خوب پاداش دريافت مي كند. به مرور كه كار خوب نهادينه شد دادن پاداش يك بار در ميان، دوبار در ميان و در اخر به صورت تصادفي است. اينجاست كه انجام ان كار در ذهن كودك براي تمام عمر با لذت گره خورده است

منبع:كانون مشاوران ايران-حرف شنويي فرزندان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۳۵:۲۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

منظور از هويت جنسي (احساس دروني مرد بودن يا زن بودن) است. پسري كه هويت مردانه دارد، لباس پسرانه مي پوشد و رفتارهايش پسرانه و مردانه، است و دوست دارد با پسرها معاشرت و بازي كند و اگر او را به اسم دختر صدا كنند، شديداً به او بر مي خورد و ناراحت مي شود و با عصبانيت مي گويد: من پسرم نه دختر (امين زاده، ۱۳۸۹). دختري كه هويت زنانه را پذيرفته است، لباس و ظاهر زنانه و دخترانه دارد، با دخترها معاشرت مي كند و بازي هاي دخترانه انجام مي دهد.

در اختلال هويت جنسي، احساس مردانگي در پسران و احساس زنانگي در دختران شكل نمي گيرد و كودكان به صورت مداوم و شديد، تمايل به اتخاذ وضعيت و نقش جنس مخالف را دارند. اين كودكان شديداً از جنسيت خود ناراضي اند و به صورت گفتاري و كلامي، اصرار و پافشاري مي كنند كه به جنس مخالف تعلق دارند و هم به صورت غيركلامي و رفتاري، رفتارهاي جنس مخالف را از خود نشان مي دهند. اين اختلال در پسرها بيش تر گزارش شده است. نسبت ابتلا پسران به دختران از ۶ به ۱ تا ۳۰ به ۱ گزارش شده است.

علل اختلال هويت جنسي چيست؟

علاوه بر تأثير هورمون هاي جنسي مردانه (تستوسترون) و زنانه (استروژن و پروژسترون) بر هويت جنسي كودكان، مزاج كودك، نگرش ها و ويژگي هاي والدين نيز در آن مؤثر است. والديني كه در انتظار فرزند دختري بوده اند و به صورت ناخواسته صاحب فرزند پسر شده اند، ممكن است از نظر ذهني و رواني نتوانند با اين مسئله كنار بيايند و دانسته يا ندانسته، پسر خود را به سوي زنانگي سوق دهند. موي سر او را دخترانه آرايش كنند، لباس هاي دخترانه به او بپوشانند، عروسك و اسباب بازي هاي دخترانه براي او فراهم كنند.
قطعاً چنين پسري با شكل و شمايل دخترانه، مورد تمسخر پسرهاي هم سن و سال خود قرار مي گيرد و از جمع آن ها طرد مي شود. در چنين وضعيتي، شخصيت و هويت مردانه، در ذهن اين كودك تخريب و ويران مي شود و به تدريج به سمت جنس مخالف گرايش پيدا مي كند و احتمال تشكيل هويت زنانه در وجود او بيش تر مي شود.

 

در مقابل والديني كه دوست داشته اند صاحب فرزند پسر شوند، ولي دختردار شده اند، ممكن است نتوانند اين خواسته شان را فراموش كنند. آن ها دخترشان را به شكل پسر در مي آورند. موهاي او را پسرانه كوتاه مي كنند، لباس هاي پسرانه به او مي پوشانند، اسباب بازي هاي پسرانه براي او مي خرند. اين دختر، خواهي نخواهي وارد جمع هاي پسرانه مي شود و بازي هاي خشن پسرانه مثل تفنگ بازي، دزد و پليس و فوتبال انجام مي دهد. مسئله، زماني بغرنج تر مي شود كه رفتارهاي پسرانه و مردانه ي اين دختر مورد تأييد و تشويق والدين قرار مي گيرد و او به اين نتيجه مي رسد كه پسرها بيش تر مورد محبت، علاقه و توجه هستند و اگر او پسر مي شد او را بيش تر دوست مي داشتند و اين مسئله، هويت زنانه را در ذهن او نابود مي كند و او را به سمت هويت مردانه سوق مي دهد (امين زاده، ۱۳۸۹).

هم چنين، كيفيت روابط مادر و كودك در نخستين سال هاي زندگي، در برقراري هويت جنسي اهميت فوق العاده اي دارد. در خلال اين دوره مادرها به طور طبيعي كودكان خود را از هويت جنسي شان آگاه مي كنند و همين سبب مي شود كه آن ها به جنسيت خود افتخار كنند. مشكلات هويت جنسي ممكن است بر اثر مرگ پدر يا مادر، غيبت طولاني مادر، سفرهاي طولاني و شغلي پدر، طلاق و جدايي والدين، افسردگي يا بيماري هاي شديد رواني يكي از والدين كه علي رغم حضور فيزكي، حضور عاطفي در خانواده ندارند، به وجود آيد.

كودكاني كه اختلال هويت جنسي دارند چه خصوصياتي دارند؟

كودكاني كه اختلال جنسي دارند، شديداً از جنسيت خود ناراضي و ناراحت اند. اين كودكان با جنس مقابل همانند سازي مي كنند و ترجيح مي دهند با جنس مقابل خود هم بازي شوند و بازي هاي جنس مقابل را انجام دهند. پسرها ترجيح مي دهند لباس دخترانه بپوشند و ظاهر خود را دخترانه و موهاي خود را بلند كنند. دخترها هم اصرار دارند كه لباس پسرانه بپوشند و موهاي خود را كوتاه كنند. اين دخترها از لباس هاي زنانه بيزار و متنفرند. در موارد شديد اختلال هويت جنسي كودكان، پسرها طبق معيارهاي فرهنگ خود از هر دختري زن صفت تر و دخترها از هر پسري مرد صفت تر هستند.

دختران مبتلا به اين اختلال، معمولاً دوستان و هم بازي هاي پسر دارند و علاقه ي شديدي به ورزش ها و بازي هاي خشن پسرانه مثل تفنگ بازي و بازي دزد و پليس دارند. اين دخترها علاقه اي به عروسك بازي يا خاله بازي ندارند ( مگر اين كه در آن نقش پدر يا فرد مذكر ديگري را به عهده بگيرند). آن ها ممكن است از ادرار كردن در وضعيت نشسته خودداري و ادعا كنند كه آلت مردانه دارند يا در آينده پيدا خواهند كرد. اين دختران علاقه اي به داشتن پستان و قاعده شدن (پريود) نشان نمي دهند و تأكيد دارند كه وقتي بزرگ شدند مرد خواهند شد (يعني واقعاً به صورت يك مرد در خواهند آمد نه اين كه نقش يك مرد را داشته باشند).

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلال هويت جنسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۶:۳۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

اثرات مثبت طلاق براي كودكان نكته اي است كه معمولا به آن توجه نمي شود. بسياري از ما از طريق تلويزيون، رسانه‌هاي اجتماعي يا اخبار از ناخوشايندي طلاق آگاه هستيم.

علاوه بر اين دوستان، اقوام و همكاراني داريم كه طلاق هاي سختي را پشت سر گذاشته اند. در نتيجه، تصور اينكه چه زماني طلاق براي كودكان مفيد است، ممكن است دشوار باشد.

به شرطي كه هر دو والدين در طول رويدادي كه در نهايت زندگي خود و فرزندشان را تغيير مي‌دهد، واقعاً گام بردارند و حمايت لازم را از فرزندان خود ارائه كنند، طلاق آسيب كم تري را به همراه دارد.

اثرات مثبت طلاق براي كودكان و نقش مشاور
البته توجه داشته باشيد كه طلاق هميشه براي كودك « بد» مي باشد و آسيب هايي را به همراه دارد. اما اگر طلاق درست صورت بگيرد و طرفين به كودك اهميت بدهند مي توانند اثرات مثبت طلاق براي كودكان را به همراه داشته باشد بنابراين حتما پس از طلاق با مشاور صحبت كنيد تا كودك خود را در بهترين شرايط بزرگ كنيد.

آنچه مهم‌تر از همه به ياد داشته باشيد اين است كه هميشه نمي‌توان فرزندان را در خانواده‌اي با دو والد شاد بزرگ كرد.

وقتي والدين نمي توانند به موارد فوق دست يابند، فرزندانشان بهتر است به جاي زندگي با دو بزرگسال ناراضي زير يك سقف، با دو والدين شاد در دو خانواده جداگانه زندگي كنند. طلاق در اين شرايط مي تواند براي كودكان مفيد باشد.

۱. حذف سوء استفاده
متأسفانه والدين مي توانند از يكديگر و همچنين فرزندان خود سوء استفاده كنند. بديهي است كه حذف كودكان از چنين محيط هاي سمي از چندين جهت براي آن ها مفيد است.

۲. از بين رفتن تنش | اثرات مثبت طلاق براي كودكان
وقتي تنش در محيط خانه از بين مي رود، بچه ها آرام تر مي شوند. رفتارهاي كودكان اغلب با سطح تنش در فضاي خانه‌ منطبق است. هنگامي كه طلاق جدايي رخ مي دهد، شدت تنش در محيط محو مي شود و رفتارهاي كودكان آرام تر مي شود.

۳. انعطاف پذيرتر و سازگارتر
فرزندان طلاق بايد راهبردهاي مقابله‌اي را ايجاد كنند كه همسالان شان تا سال‌ها بعد با آن‌ها مواجه نمي‌شوند. علاوه بر اين، فرزندان والدين مطلقه با شرايط مختلف سبك زندگي سازگارتر مي شوند. آن ها با موفقيت و به طور منظم بين خانه مادر و خانه پدر جابه جا مي شوند.

۴. همدلي
تغييري كه طلاق در خانواده‌هايشان ايجاد مي‌كند، باعث مي‌شود كه برخي از فرزندان والدين مطلقه نسبت به مشكلات ديگران دلسوزي بيشتري داشته باشند. وقتي همسالانشان مشكلات خانوادگي دارند، فرزندان والدين طلاق گرفته مي توانند با آن مشكلات ارتباط برقرار كنند.

با ديدن طلاق والدين خود، بسياري از كودكان از تجربيات آن ها استفاده مي كنند و آن را در موقعيت هاي ديگر به كار مي برند. بنابراين، به عنوان مثال، اگر ببينند كه يكي از دوستان خود دچار مشكل شده است، اغلب به او كمك مي كنند. بنابراين شخصيت حمايت كننده پيدا مي كنند.

۵. خودكفايي
يكي از مهم ترين اثرات مثبت طلاق براي كودكان خودكفايي مي باشد. زيرا هر دو والد مطلقه اغلب پس از جدايي به طور تمام وقت كار مي كنند تا بتوانند زندگي خود را اداره كنند. در چنين شرايطي، كودكان بيشتر به خود متكي مي شوند. بسياري از كودكان طلاق اغلب از مدرسه يا فعاليت هاي بعد از مدرسه به خانه باز مي گردند قبل از اينكه والدينشان از سر كار برگردند.

آن‌ها ياد مي‌گيرند كه «از خود دفاع كنند». اغلب، آن ها شروع به انجام كارهاي خانه مي كنند، وعده هاي غذايي خود را درست مي كنند.

۶. والدين مطلقه به فرزندان خود الگو مي‌دهند كه آن ها شايسته داشتن يك رابطه مناسب هستند
در اين صورت طلاق به فرزندان نشان مي‌دهند كه به ازدواج ناسالم يا ناخوشايند رضايت ندهند. پس از طلاق، در نهايت والدين مطلقه روابط جديدي را آغاز مي كنند. در نتيجه، كودكان شاهد خوشحالي والدين خود هستند كه فرصت‌هاي الگوسازي عالي را براي كودكان فراهم مي‌كنند.

۷. رابطه بهتر والدين با فرزند
با حضانت مشترك، فرزندان والدين مطلقه اين فرصت را دارند كه هر يك از والدين را به عنوان يك والد كامل و مطمئن تجربه كنند. در خانواده هايي كه طلاق ندارند، بسياري از والدين فقط «حضور» هستند اما تعامل معناداري با فرزندان خود ندارند. هنگامي كه هر دو والد با هم هستند، يكي از آن ها اكثر وظايف تربيتي يا تربيتي را بر عهده مي گيرد.

پس از وقوع طلاق، زماني كه فرزندان ملاقات و اشتراك زماني خود را با والدين مربوطه خود تجربه مي كنند، هر يك از والدين كاملاً روي آن ها تمركز مي كنند. آن‌ها اين فرصت را دارند كه در سطح عميق‌تري نسبت به همسالان خود كه طلاق نگرفته‌اند، درباره والدين خود بياموزند، زيرا زمان زيادي را با هر فرد والديني مي‌گذرانند.

۸. ازدواج ايده آل نيست
با مشاهده تأثيرات طلاق بر والدين و سبك زندگي آن ها، فرزندان والدين مطلقه درك بالايي در مورد اهميت پايداري ازدواج دارند و احتمالاً اهميت بيشتري براي آن قائل هستند، اين اثرات مثبت طلاق براي كودكان به آن ها ياد مي دهد تا بتوانند درست تصميم بگيرند و درك كنند كه رابطه مشكلاتي مي تواند وجود داشته باشد.


اثرات مثبت طلاق براي فرزندان
۹. روابط نزديك تر با خواهر و برادرشان |فوايد طلاق براي فرزندان
بچه هاي طلاق اغلب رابطه شان با خواهر و برادرشان قوي تر مي شود. هيچ كس بهتر از خواهر و برادرش نمي داند كه هنگام طلاق والدينشان چه مي گذرند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۱ اثرات مثبت طلاق براي كودكان | نكاتي براي كمك به فرزندان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۵:۰۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

كم خوابي خلق و خو و حافظه ي شما را تحت تاثير قراردهد و از سويي بي خوابي مي تواند زندگي شما را نابود كرده و حتي در مواردي سبب كشته شدن فرد شود.

در جامعه ما، وسوسه و حتي فشار زيادي براي كم كردن خواب وجود دارد. در واقع، يك تصور غلط واقعي وجود دارد كه محروميت از خواب نوعي حركت قهرمانانه محسوب مي شود، نشانه اي از اينكه چقدر سخت كار مي كنيد، چقدر زود مي توانيد از خواب بيدار شويد، چقدر به خواب كي نياز داريد، چقدر فعال، اجتماعي و پرمشغله هستيد.اما خواب كافي فقط يك پاداش راحت پس از يك روز طولاني و مطمئناً نشانه تنبلي يا ضعف نيست. خواب كافي كه براي بزرگسالان حداقل هفت ساعت تعريف مي شود يك محرك براي سيستم فيزيولوژيكي بدن انسان است.

هنگامي كه ما كم خواب مي شويم (بيش از يك سوم بزرگسالان دچار كمبود خواب هستند) سلامت و تندرستي ما به روش هاي بي شماري از جهت ذهني، جسمي و عاطفي آسيب مي بيند.

براي اينكه از نظر فني كم خواب در نظر گرفته شويد، نيازي نيست كه تمام شب را بيدار باشيد در واقع، ممكن است حتي متوجه نشويد كه به اندازه كافي نمي خوابيد، زيرا ممكن است احساس خستگي خاصي نداشته باشيد.

علائم كم‌خوابي زيادي وجود دارد كه فراتر از خميازه كشيدن، تكان دادن سر پشت ميز كار يا سختي در باز نگه داشتن چشم ها است.

نشانه هاي كم خوابي
بد خلق هستي
خواب و سلامت عاطفي عميقاً به هم مرتبط هستند، بر اساس آمار دانشكده پزشكي هاروارد، بيماران مبتلا به اضطراب و افسردگي بيشتر احتمال دارد بي خوابي مزمن را تجربه كنند. حتي از دست دادن خواب كوتاه مدت و جزئي مي تواند بر خلق و خو، ديدگاه و كيفيت مهم ترين روابط ما تأثير منفي بگذارد.

اگر كم خواب هستيد، در برابر بدخلقي، تحريك‌پذيري و چالش‌هاي مقابله با استرس آسيب‌پذيرتر هستيد. كمبود خواب و استرس نيز مي تواند يك چرخه بد ايجاد كند.

كاهش عملكرد
كمبود خواب مزمن مي‌تواند بر شماتوانايي‌هاي ما براي استدلال، تمركز، و حتي يافتن كلمات مناسب براي توصيف چيزهاي ساده تأثير منفي بگذارد. در واقع، تخمين زده مي‌شود كه بي‌خوابي به تنهايي سالانه ۴۱۱ ميليارد دلار براي اقتصاد آمريكا هزينه داشته باشد.

اغلب ما معتقديم كه تا ديروقت بيدار ماندن و پروژه هاي كاري را به پايان رساندن يا براي ارائه ها آماده شدن كاملا ضروري است. اما، به نظر مي رسد، توقف كار به موقع براي پايان دادن به كار و داشتن يك خواب خوب، عموماً بهترين راه براي بهبود بهره وري و عملكرد كلي است.

كافئين قدرت شناختي را تا نيم ساعت افزايش مي‌دهد، اما خواب اطلاعات اخير بدردنخوري را كه آموخته‌ايد از بين مي‌برد و آن ها را بايگاني مي‌كند تا بتوانيد به طور موثرتري اطلاعات جديد را دريافت كنيد.

نوسان خلقي
در سال ۲۰۰۴، يك مطالعه طولاني مدت در ويسكانسين نشان داد كه افرادي كه كمتر از شش ساعت در شب مي‌خوابند، بيشتر در معرض اضافه وزن هستند. اين گروه كاهش سطح هورمون سركوب كننده اشتها لپتين، همراه با افزايش سطح هورمون تحريك گرسنگي را نشان مي دهد. زماني كه بيش از حد خسته هستيم، به سراغ ميان وعده‌هاي بيشتري مي‌رويم.اخيراً، محققان ارتباط قوي بين كمبود خواب و افزايش خطر ابتلا به ديابت نوع ۲ را شناسايي كرده اند، يك اختلال متابوليك كه اغلب با پرخوري و چاقي ايجاد مي شود.

كدر شدن پوست
چشم‌هاي قرمز، پف‌كرده، حلقه‌هاي تيره زير چشم و گوشه‌هاي رو به پايين دهان، همگي در افراد كم‌خواب به‌راحتي قابل شناسايي هستند. لورن هيل مي‌گويد: «مردم معمولاً مي‌توانند تشخيص دهند كه شب سختي داشته‌ايد يا خير. حتي مقادير كم كم خوابي بر ظاهر شما تأثير مي گذارد، خواب كافي و با كيفيت بايد ركن هر روال مراقبت از پوست باشد.»

آسيب به عواطف و قضاوت ها
زماني كه افراد كم خواب هستند، ناحيه اي از مغز كه با پردازش عاطفي درگير است، يعني قشر پيش پيشاني، اساساً به خواب مي رود و شواهدي وجود دارد كه خواب‌آلودگي باعث مي‌شود افراد منطق خود را از دست بدهند.


درمان بي خوابي
در طول روز دچار خواب آلودگي مي شويد. اين يكي از نشانه‌هاي كمبود خواب است كه ممكن است نسبتاً واضح به نظر برسد،علائم آن مي تواند بيش تر از خميازه كشيدن هر پنج دقيقه يا نياز به قهوه خود باشد. بيش از ۳۰ درصد آمريكايي ها به طور مزمن دچار كم خوابي مي شوند كه با عواقب بالقوه كشنده اي همراه است.
۷٫ ميل جنسي شما در حال كاهش است.
خستگي مي تواند عامل مهمي در رابطه با عدم تمايل شما به رابطه جنسي باشد. طبق گفته كلينيك مايو، زناني كه درگير مراقبت از كودكان و والدين سالخورده هستند، اغلب گزارش مي‌دهند كه در پايان روز بيش از حد خسته هستند و علاقه اي به رابطه جنسي ندارند.

منبع:كانون مشاوران ايران-بي خوابي از علائم تا درمان قطعي بدون عوارض


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۲۷:۴۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

علائم فيزيكي و رواني استرس مي تواند اثرات جسمي و شناختي زيادي را به همراه داشته باشد. در اينجا ۱۵ نشانه و علائم فيزيكي و رواني استرس ذكر شده است كه مي تواند در تشخيص استرس به عنوان يك بيماري به شما كمك كند.

علائم فيزيكي و رواني استرس
۱٫سردرد زياد
آيا تمام روز سردرد داريد؟ سردرد ممكن است ناشي از ميگرن يا استرس باشد. استرس مي تواند باعث درد بدن به شكل تنش عضلاني شود كه منجر به سردرد و كمردرد مي گردد.

از آنجايي كه عضلات گردن و پوست سر در هنگام استرس منقبض مي شوند، ممكن است دچار سردرد شويد. به همين دليل است كه استرس يكي از رايج ترين محرك هاي سردرد و ميگرن است.

براي درمان سردرد بهتر است به ياد داشته باشيد كه به اندازه كافي آب مصرف كنيد. نوشيدن آب كافي در مواقع استرس بسيار مهم است. كم آبي بدن نيز مي‌تواند باعث سردرد شود، پس به خودتان لطف كنيد آب كافي مصرف كنيد.

۲٫مشكلات گوارشي
گوازش ممكن است يكي از اولين مكان هايي باشد كه علائم استرس يا اضطراب را تجربه مي كند. در طول دوره هاي استرس زا، بدن سيستم عصبي سمپاتيك را افزايش داده و همچنين سيستم گوارشي را كند مي كند، بنابراين در اين دوره از خون كافي براي هضم استفاده نمي كنيد.

در عوض، بدن شما انرژي خود را به عضلات و قلب هدايت مي كند تا پاسخ جنگ يا گريز (پاسخ به استرس) را ايجاد كند. كندتر بودن سيستم گوارشي ممكن است باعث مشكلات گوارشي مانند افزايش اسيد معده شود كه مي تواند منجر به سوزش سر دل، حالت تهوع و نفخ شود.

۳٫كم خوابي
۴۳ درصد از بزرگسالان در آمريكا گزارش كرده اند كه به دليل استرس، خواب ضعيفي دارند. استرس بيش از حد مي تواند كيفيت و برنامه خواب شما را خراب كند و چرخه خواب ناسالم را به حركت درآورد.

خواب ضعيف مي تواند منجر به مشكلات سلامت رواني و جسمي شود كه به نوبه خود مي تواند باعث استرس در زندگي روزمره و خواب ضعيف در شب شود.

دليل اصلي كم خوابي مشكل اين است كه هورمون‌هاي مسئول استرس، هورمون‌هاي برانگيختگي هستند: اين هورمون‌ها از نظر بيولوژيكي طراحي شده‌اند تا شما را بيدار نگه دارند و سيستم عصبي‌تان را در حالت جنگ يا گريز نگه دارند.

اگر سيستم عصبي شما قادر به آرام شدن نباشد و بدن و ذهن نتوانند به حالت استراحت برگردند، احتمالاً در خوابيدن با مشكل مواجه خواهيد شد.

علاوه بر اين، استرس در طول روز نيز ممكن است باعث روياهاي عجيب و غريب يا مضطرب شود. يكي از بهترين كارهايي كه مي توانيد انجام دهيد ايجاد عادات سالم براي بهداشت خواب داشته باشيد.


علائم فيزيكي و رواني استرس
۵٫ عرق كردن از علائم فيزيكي و رواني استرس
عرق كردن طبيعي و سالم است، به خصوص اگر تحت فشار هستيد، اما تعريق بيش از حد استرس در مجموع جانور ديگري است.

هنگامي كه انسان‌ها موقعيتي استرس‌زا را تجربه مي‌كنند، مدولاي آدرنال (ناحيه‌اي در مغز) هورمون آدرنالين ترشح مي‌كند كه بدن را براي واكنش پرواز يا مبارزه آماده مي‌كند. اين كار ضربان قلب، تعريق، فشار خون و تعداد تنفس را افزايش مي دهد.

همانطور كه بدن به احساساتي مانند اضطراب يا استرس واكنش نشان مي دهد، عرق را از غدد آپوكرين واقع در زير بغل، كشاله ران و روي پوست سر آزاد مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۶ علائم فيزيكي و رواني استرس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۲۶:۴۹ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

علائم افسردگي در نوجوانان دختر بسيار مهم مي باشد زيرا احتمال ابتلاي دختران نوجوان به اختلالات خلقي مانند افسردگي دو برابر بيشتر از پسران نوجوان است.

دليل اين امر ممكن است به روند تكاملي و اينكه چگونه دختران و پسران به طور متفاوتي در ارتباط با محرك هاي عاطفي قرار مي گيرند، مربوط باشد.

شكي نيست دختران از نظر عاطفي سريع‌تر از پسران بالغ مي‌شوند و از نظر بيولوژيكي براي پرورش نوزادان و كودكان آماده مي گردند، در حالي كه پسران از نظر بيولوژيكي براي ادامه نسل خود و تمايل به محافظت از خانواده تلاش مي‌كنند.

اين مزيت تكاملي ممكن است در دنياي مدرن كه در آن نوجوانان حدود شش سال يا بيشتر را در نوعي برزخ سپري مي‌كنند (هنوز آنقدر بزرگ نشده‌ كه با آن ها به عنوان بزرگسالان رفتار شود و بزرگ تر از از آن‌ است كه بتوان با او به عنوان كودك رفتار كرد) كمي آسيب ببيند و دچار افسردگي يا اضطراب شوند.

دليل اين مشكل هر چه كه باشد، سال هاي نوجواني زمينه مناسبي براي ايجاد افسردگي و اضطراب در دختران نوجوان است بنابراين بايد راه هاي درمان پيشگيري و علائم افسردگي در نوجوانان دختر را بدانيد.


نشانه ها و علائم افسردگي در نوجوانان دختر
يكي از نشانه هاي دختر افسرده، كناره گيري است. نوجوان افسرده شروع به حذف خود از فعاليت‌ها، محيط‌ها و رويدادهاي اجتماعي مي‌كند كه قبلاً با شادي در آن ها شركت مي كرده است.

علاوه بر اين از علائم افسردگي در نوجوانان دختر مي توان به افت نمرات در كارنامه درسي او اشاره كرد. نشانه هاي بارز و اساسي ديگر افسردگي در نوجوان دختر شامل موارد زير مي باشد:

خيلي بيشتر از حد معمول يا خيلي كمتر از حد معمول مي خوابد
عادات غذايي خود را به شدت تغيير دهد ( پرخوري يا كم خوري)
عزت نفس پايين از نشانه هاي بارز علائم افسردگي در نوجوانان دختر مي باشد.
ناديده گرفتن سلامت جسماني
عصباني شدن بر سر مسائل كوچك
نمي خواهند در مورد آينده بحث كنند
اعتياد به گوشي هاي هوشمند يا رسانه هاي اجتماعي
مشكل در تمركز، به خاطر سپردن و تصميم گيري
از كمبود انرژي يا عدم علاقه به فعاليت ها شكايت مي كند
روي افكار يا اعمال خودكشي متمركز است
سوء مصرف مواد مخدر يا الكل مي تواند در برخي از موارد شديد علائم افسردگي در نوجوانان دختر باشد.
شدت علائم افسردگي در نوجوانان دختر مي تواند متفاوت باشد و نوجوان مي تواند روزهاي خوب و بد داشته باشد. گاهي اوقات تشخيص تفاوت بين علائم افسردگي در نوجوانان دختر و تغييراتي كه در دوران نوجواني تجربه مي كنيد دشوار است، اما مهم است كه با نوجوان خود صحبت كنيد و دقيقاً احساس آن ها را درك كنيد.

اين كار نه تنها به درك خلق و خوي آن ها كمك مي كند، بلكه با صحبت كردن با شخصي كه به آن ها اعتماد دارند، احساس آرامش مي كنند.

والدين بايد بدانند كه دو نوع افسردگي وجود دارد كه بايد علائم افسردگي در نوجوانان دختر را بدانند:

اختلال افسردگي اساسي كه بارز ترين نوع افسردگي است و مي‌تواند فرد مبتلا را ماه‌ها در نااميدي عميق غرق كند به طوري كه فرد حتي نتواند از تخت خواب خود فاصله بگيرد و كارهاي هميشگي خود را انجام دهد.
اختلال ديس تايميك، كه افسردگي است كه با شدت كمتري بروز مي كند اما مي تواند سال ها ادامه داشته باشد. علاوه بر افسردگي، دختران نوجوان اغلب با اضطراب نيز مواجه هستند.

علائم افسردگي در نوجوانان دختر

چرا دختران نوجوان بيشتر از پسران نوجوان افسردگي را تجربه مي كنند؟
دختران از نظر شناخت عاطفي بهتر و سريعتر از پسرها به بلوغ مي رسند و اين طبيعت حساس آن هاست كه آن ها را در برابر افسردگي و اضطراب آسيب پذيرتر مي كند. در ادامه علائمي آورده شده است كه باعث افسردگي دختران مي شود و آن ها را بيش تر از پسران در برابر افسردگي در سنين نوجواني حساس مي سازد:

۱. تفاوت هاي هورموني
دختران نوجوان زود به بلوغ مي رسند، تغييرات هورموني ممكن است خطر ابتلا به افسردگي را براي برخي از دختران افزايش دهد، با اين حال، نوسانات خلقي موقت مربوط به بلوغ طبيعي است. با اين حال، اين تغييرات به تنهايي باعث افسردگي نمي شود.

تغييرات بدن، بزرگ شدن سينه ها در دوران نوجواني، اضافه وزن و مشكلات ديگر باعث مي شود كه نوجوان حساس تر شود و بيش تر در معرض افسردگي قرار بگيرد.

۲. تفاوت در اجتماعي شدن
به دختران آموزش داده مي شود كه نسبت به عقايد ديگران حساس تر باشند.

۳. رويدادهاي استرس زا زندگي
شواهد حاكي از آن است كه زنان در طول زندگي خود ممكن است رويدادهاي استرس زاتري را تجربه كنند و نسبت به آن ها حساسيت بيشتري نسبت به پسران داشته باشند.

۴. قدرت نابرابر
فشار تحصيلي و انتظارات تحصيلي براي زنان بيشتر است و جامعه انتظارات بيش تري از آن ها دارد. در همه جاي جهان زنان براي رسيدن به مقام مشابه مردان بايد بيش تر از آن ها تلاش كنند. نوجوانان نيز اين امر را در مدرسه و در خانه بخصوص در صورت حضور برادر بزرگ تر درك مي كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-تمام علائم افسردگي در نوجوانان دختر كه بايد بدانيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۰۹:۰۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

ترك انگشت مكيدن به عنوان يك عادت مي تواند كار سختي براي كودكان باشد. در اين مقاله به شما خواهيم گفت چگونه به كودك كمك كنيد تا انگشت مكيدن خود را كنار بگذارد. انگشت مكيدن يك عادت متداول در ميان كودكان است. گاهي اوقات شما ممكن است بگوييد “بسه ديگه، خسته شدم” ما اينجا به شما كمك مي كنيم كه بدايند چگونه كودك خود را به ترك اين عادت تشويق كنيد.

كودكان به صورت طبيعي بازتاب‌هاي گونه و مكيدن را دارا هستند كه منجر مي‌شود آنها انگشت خود را در دهان فرو ببرند گاهي حتي اين اتفاق قبل از تولد رخ مي‌دهد. از آنجايي كه مكيدن انگشت در كودكان به آنها احساس ايمني مي دهد اين حالت را به صورت عادت در مي آورند و هر زمان كه نياز به آرامش دارند و هنگام به خواب رفتن اين كار را انجام مي دهند.

بسياري از كودكان خودشان مكيدن انگشت را كنار مي‌گذارند، حدود ۲ تا ۴ سالگي. اما براي كودكان بزرگتر كه مكيدن انگشت را در دوران دبستان ادامه مي دهند فشار همسالان در مدرسه معمولاً اين عادت را پايان خواهد داد. به ياد داشته باشيد كودكي كه عادت مكيدن انگشت را كنار گذاشته است ممكن است گاهي اوقات به اين حالت بازگردد مخصوصا زماني كه دچار استرس و اضطراب مي شود.

عادت انگشت مكيدن تا زماني كه دندان هاي دائمي كودك در نيامده اند نگران كننده نيست. در اين زمان انگشت مكيدن مي تواند روي سقف دهان يا چگونگي رديف شدن دندان ها تاثير بگذارد. اين مساله ممكن است هنگامي كه كودك انگشتش را به شدت درد مي مكد بيشتر شود مخصوصا هنگامي كه آن را به صورت منفعلانه در دهانش مي‌برد. بهر حال، انگشت مكيدن پرخاشگرانه مي‌تواند مشكلاتي را در دندان هاي كودك ايجاد كند.

آكادمي تب كودك آمريكا مي‌گويد درمان معمولا محدود به كودكاني است كه وارد ۵ سالگي مي‌شوند و بعد از پنج سادگي انگشت مكيدن را ادامه مي‌دهند. يعني بهتر است قبل از پنج سالگي درمان جدي شروع نشود. با كودك خود در مورد انگشت مكيدن صحبت كنيد اگر در كودك شما خودش بخواهد انگشت مكيدن را كنار بگذارد شما در توقف آن موفق‌تر خواهيد بود و اين مسئله به انتخاب روش ترك انگشت مكيدن كمك خواهد كرد.

 

از تقويت مثبت استفاده كنيد: براي كودك خود پاداش يا جوايز كوچك فراهم كني، مانند وقت گذاشتن بيشتر براي خواند قصه شب يا به پارك بردن وي، زماني كه كودك انگشت خود را نمي مكد. استيكر هايي روي تقويم بچسبايند براي يادآوري روزهايي كه كودك شما با موفقيت از انگشت مكيدن اجتناب كرده است.

راه اندازهاي انگشت مكيدن را شناسايي كنيد: اگر كودك شما انگشت خود را در پاسخ به استرس مي مكد موضوع اصلي را مشخص كنيد و در آن زمان و سيله آرامش وي را به روش هاي ديگر فراهم كنيد مانند در آغوش كشيدن يا گفتن كلمات اطمينان بخش. همچنين مي توانيد يك بالش يا عروسك پوليشي به كودك خود بدهيد تا در هنگام استرس آن را فشار دهد.

اگر انگشت مكيدن كودك شما بيشتر بدون هدف است تا اينكه به دنبال توجه باشد، به آرامي به وي يادآور شويد كه آن را متوقف كند. از پرخاشگري، عصبانيت و سرزنش كردن پرهيز كنيد. براي پيشگيري از خجالت كشيدن كودك در جلوي جمع، از علامت هايي مثل تكان دادن دست، يا ديگرعلامت هاي شخصي استفاده كنيد تا ديگران متوجه تذكرات شما نشوند.

منبع:كانون مشاوران ايران-توقف انگشت مكيدن در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۰۸:۱۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

كمك به نوجوان پرخاشگر، رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادبي براي برخي از والدين بسيار مهم مي باشد، زيرا اين مشكل باعث درگيري در ميان اعضاي خانواده مي شود.

تنها با يك نگاه كوچك به اخبار، مي توان فهميد كه عصبانيت و خشم نوجوانان يك مسئله اي مي باشد كه در حال رشد است. فيلم ها و برنامه هاي تلويزيوني همه روش هاي خشونت را تحريك مي كنند، بيشتر وب سايت ها، ديدگاه هاي خشن را پرورش مي دهند و انجام بازي هاي ويدوئويي خشن به مدت زياد، مي تواند نوجوانان را نسبت به پيامدهاي خشم و خشونت، در دنياي واقعي، بي تفاوت نمايد.

البته، هر نوجواني كه رفتار خشن نشان مي دهد يك فرد عصبي و خشمگين نيست، ولي براي كمك به نوجوان پرخاشگر داراي مشكل، كه از لحاظ عاطفي آسيب ديده اند يا از مشكلات مربوط به سلامتي روان رنج مي برند، پيامدهاي مربوط به آن مي تواند حزن انگيز و ناراحت كننده باشد.

راهكار براي كمك به نوجوان پرخاشگر
با فرزند خود ارتباط برقرار كنيد

براي كمك به نوجوان پرخاشگر ابتدا بايد درك كنيد كه هر مشكلي كه نوجوان شما آن را تجربه مي كند، به اين معنا نيست كه شما نتوانستيد وظيفه پدر يا مادر بودن خود را به نحو مناسب انجام دهيد. به جاي سرزنش خود در اين موقعيت، به نيازهاي فعلي كه نوجوان شما دارد، تمركز كنيد.

اولين قدم براي كمك به نوجوان پرخاشگر، پيدا كردن راهي است كه با وي ارتباط برقرار كنيد.

ممكن است كه باور كردن اين مسئله سخت باشد (با وجود خشم فرزند يا بي تفاوت بودن وي نسبت به شما) ولي همچنان نوجوانان، آرزوي دوست داشتن، تمايل و پذيرش از طريق والدينشان دارند. اين بدان معناست كه، نسبت به آنچه فكر مي كنيد، نفوذ زياد تري براي كمك به نوجوان پرخاشگر داريد. روش هاي موجود براي برقراري ارتباط عبارتند از :

نسبت به سطح استرس خود آگاه باشيد. اگر شما عصبي يا ناراحت باشيد، زمان مناسبي نيست كه براي برقراري ارتباط با نوجوان خود تلاش كنيد. كمك به نوجوان پرخاشگر تا زماني كه آرام شويد، منتظر باشيد و قبل از شروع كردن به مباحثه، انرژي لازم را بدست آوريد. شما احتمالا نياز به صبر و جمع كردن انرژي مثبت، نياز داريد.
به خاطر فرزندتان در آنجا باشيد. پيشنهاد مربوط به صحبت كردن با فرزند خود در هنگام قهوه خوردن، احتمالا با برخود طعنه آميز فرزند شما يا بي توجهي وي همراه باشد، ولي نشان دادن اين امر كه شما در دسترس وي قرار داريد، داراي اهميت زيادي مي باشد. براي نشستن در كنار فرزند خود اصرار داشته باشيد، در هنگام صرف غذا دقت كنيد كه تلويزيون و ديگر وسايلي كه حواس پرتي ايجاد مي كنند، وجود نداشته باشد و سعي كنيد كه با فرزند خود صحبت كنيد. اگر تلاش شما با جواب هاي كوتاه و تك حرفي مثل “بله” يا كلمات مشابه همراه باشد يا فرزند شما با تكان دادن شانه خود به شما جواب دهد، از تلاش خود نا اميد نشويد؛ ممكن است كه مجبور باشيد تا براي يك مدت طولاني شامتان را به آرامي بخوريد، ولي زماني كه فرزند شما بخواهد كه با شما صحبت كند، فرصت كافي براي انجام اين كار را خواهد داشت.
زمينه ها و موضوعات مشترك را پيدا كنيد. سعي براي بحث در مورد ظاهر يا لباس هاي فرزند شما، ممكن است يك روشي باشد كه منجر به تحريك و به وجود آمدن جر و بحث هاي خشن و همراه با عصبانيت شود، ولي شما همچنيان مي توانيد موضوعات مشتركي را پيدا كنيد و در مورد آن ها بحث كنيد. هدف اين نيست كه بهترين رفيق براي فرزند خود باشيد، ولي هدف پيدا كردن زمينه ها و منافع مشتركي مي باشد كه مي توانيد با آرامش در مورد آن بحث كنيد. براي كمك به نوجوان پرخاشگر حتما به فرزند خود اطمينان دهيد كه مي تواند با شما درد و دل كند.
بدون قضاوت و نصيحت كردن فرزند خود، به حرف هاي وي گوش دهيد. زماني كه فرزند شما با شما صحبت مي كند، گوش كردن بدون قضاوت، استهزا و مسخره، ايجاد وقفه، نقد كردن و توصيه كردن، عامل مهمي مي باشد. فرزند شما نياز دارد كه توسط شما درك شود و به وي ارزش بگذاريد، بنابراين ارتباط چشمي خود را حفظ كنيد و حتي زماني كه وي به شما نگاه نمي كند، سعي كنيد كه تمركز خود را بر روي بچه خود نگه داريد. اگر شما ايميل خود را چك كنيد يا يك روزنامه بخوانيد، فرزند نوجوان شما حس خواهد كرد كه وي براي شما هيچ اهميتي ندارد.
انتظار طرد شدن را داشته باشيد. تلاش شما براي برقراري ارتباط با فرزندتان ممكن است كه همراه با عصبانيت، خشم، يا ديگر واكنش هاي منفي همراه باشد. آرام باشيد و به فرزند خود فضايي دهيد كه احساس آرامش كرده و عصبانيت خود را كنترل كند. در زمان بعدي كه فرزند شما احساس آرامش مي كند، با وي صحبت كنيد. ارتباط موفق با فرزندتان به زمان و تلاش نياز دارد. طفره نرويد و بهانه اي نياوريد؛ پشتكار داشته باشيد و اين امر منجر به موفقيت شما خواهد شد.

كمك به نوجوان پرخاشگر
رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادبي
تغييرات سالم در سبك زندگي خود ايجاد كنيد

اصول و عناوين زير براي برگرداندن تعادل به زندگي فرزند نوجوان شما مي توانند موثر باشند و نيازي به تشخيص دقيق مشكلات وي نداريد:

چارچوبي را ايجاد كنيد. ممكن است كه فرزند نوجوان شما جيغ بكشد، و در مورد مقررات و نظمي كه وجود دارد با شما جرو بحث كند، ولي اين بدان معنا نيست كه آن ها نياز دارند كه اين موارد كاهش يابد. ساختار و چارچوب، همانند زمان معين براي صرف وعده غذايي و زمان خواب، باعث مي شود كه فرزند نوجوان شما احساس امنيت و ايمني داشته باشد. هر روز در كنار فرزند خود بشينيد و با وي صبحانه و شام بخوريد و اين كار مي توان يك فرصت مناسبي را به منظور بررسي وضعيت فرزند شما در آغاز و پايان روز فراهم مي سازد.
زمان مشاهده تلويزيون و …. را كاهش دهيد. رابطه مستقيمي بين نمايش هاي تلويزيوني، فيلم ها، مضامين اينترنتي و بازي هاي ويدوئي خشن، با رفتار خشونت آميز در نوجوانان وجود دارد. حتي در صورتي كه فرزند نوجوان شما داراي رفتارهاي خشن نباشد، به مدت زيادي در مقابل صفحه بودن، بر رشد مغز، تاثير گذار مي باشد. زماني كه را كه فرزند شما به وسايل الكترونيكي دسترسي دارد را محدود سازيد – و استفاده از تلفن را براي بعد از ساعت مشخصي در شب، محدود كنيد تا مطمئن شويد كه بچه شما، خواب كافي را خواهد داشت.
تشويق به تمرين و ورزش كنيد. حتي يك تمرين منظم به اندازه كم، مي تواند منجر به كمك به نوجوان پرخاشگر براي رهايي از افسردگي، افزايش دادن انرژي و بهبود خلق، كاهش استرس، الگوهاي خواب منظم، و بهبود وضعيت مربوط به عزت نفس كودك شما شود. در صورتي كه شما با بچه خود منازعه داشته باشيد كه كار خاصي را انجام دهد ولي وي بازي هاي ويدوئي انجام دهد، وي را تشويق به بازي هايي كنيد كه داراي تحرك باشد يا بازي هايي كه مربوط به ورزش خاصي باشد، و مواردي هستند كه داراي پرش و حركت متناوب در اطراف مي باشند – براي مثال ورزش هايي شبيه سازي رقص، اسكيت كردن، فوتبال، يا تنيس. يك بار كه اين ورزش به صورت يك عادت تبديل شد، فرزند خود را تشويق كنيد تا ورزش واقعي را انجام دهد تا به يك تيم يا باشگاه بپيوندد.

منبع:كانون مشاوران ايران-كمك به نوجوان پرخاشگر| درمان، علت و نشانه ها


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۰۷:۱۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

مراحل طلاق عاطفي، نشانه هاي طلاق عاطفي شامل مراحلي مي باشد كه افراد به مرور آن را پشت سر مي گذارند و به مرور از هم سرد مي شوند.

طلاق از نظر شدت استرس بالاتر از ترس از مرگ قرار دارد و اغلب با عوامل استرس زا ديگر مانند اختلافات زناشويي، مشكلات مالي جدي، نقل مكان، تك فرزندي، ضررهاي متعدد و دعواهاي شديد همراه مي باشد.

با آگاهي، اين فرآيند و مراحل طلاق عاطفي مي تواند بسيار راحت تر از چيزي كه تصور مي كنيد طي شود. اگرچه آسان نيست، اما آگاهي و جلسات مشاوره در دراز مدت به شما كمك مي كند كه احساس بهتري داشته و از تجربه خود درس بگيريد.

مراحل طلاق عاطفي و پايان رابطه
هنگامي كه يك رابطه به پايان مي رسد، افراد احساسات متناقضي را تجربه مي كنند، زيرا در تلاش براي درك بهترين راه براي پيشرفت هستند. اين فشار با آگاهي از اين امر كه هر قدم برداشته شده ممكن است بر آينده و رفاه آن ها تأثير بگذارد، تركيب مي شود.

در طي تمام مراحل طلاق عاطفي گفته شده تكيه بر دوستان و خانواده خوب براي حمايت كمك مي كند تا از اين موانع عاطفي عبور كنيد. مشاوره حرفه اي مي تواند در تمام مدت كنار شما بوده و استرس، اضطراب و افسردگي شما را كاهش دهد.

مرحله اول: انكار و سرزنش
در ابتدا زوجين شروع به سرزنش يكديگر براي مشكلات گذشته، حال و حتي آينده مي كنند. تصوير منفي از خود، احساسات مبهم، نارضايتي، خشم، اضطراب، خلق افسرده، احساس ناراحتي، احساس گناه از نشانه هاي اين مرحله مي باشد.

نقش مشاور در اين مرحله اهميت زيادي دارد. مشاور بايد حس كنترل زندگي زوجين را تقويت كند، ترس آن ها را از روند جدايي را خنثي كند و مشاوره هاي لازم پيش از طلاق را نيز براي آن ها فراهم كند.

اگر در حال تجربه انكار هستيد، ممكن است از دوستان و خانواده كناره گيري كنيد و بخواهيد تنها باشيد تا از تصميم گيري هاي مهم اجتناب كنيد. با اين حال، گاهي اوقات تأخير در رويارويي با مسائل مي تواند مشكلات بزرگ تري ايجاد كند. اغلب مواقع بسياري از مسائل احساسي‌ هستند و بايد به مشاور مراجعه كنيد.

مراحل طلاق عاطفي: سوگواري و افسردگي
افسردگي ناشي از غم، اندوه و تنهايي است. اكثر افراد در روند مراحل طلاق عاطفي سطحي از افسردگي را تجربه خواهند كرد. در اين مرجله ممكن است هدف زندگي را زير سوال ببريد و احساس كنيد از جامعه جدا شده ايد. حتي ممكن است در مورد آزار رساندن به بچه ها و كساني كه دوستشان داريد احساس گناه كنيد.

افسردگي مانند پوچي مي تواند فلج كننده باشد. گاهي اوقات افراد در افسردگي گير مي كنند و نمي توانند به آن غلبه كنند. اجازه ندهيد اين دوره خيلي طولاني شود و براي كمك تماس بگيريد.

مشاور در اين مرحله از مراحل طلاق به زوجين اجازه مي دهد تا روند سوگواري را طي كنند، زوجين را از نگرش بيچارگي نجات مي دهد و به آن ها كمك مي كند فرآيند غم و اندوه را بپذيرند.


مراحل طلاق عاطفي
مرحله سوم: خشم و كينه
در پس خشم، ترس ها و عدم اطمينان زيادي در مورد آينده، امور مالي و اميد به آينده وجود دارد. در اين مرجله يكي از طرفين يا هر دو در حال ابراز نارضايتي يا عدم اطمينان از رابطه، تنش و احساسات هيجاني هستند.

نقش هاي مشاور در اين مرحله از مراحل طلاق عاطفي عبارت است از: خنثي كردن خشم زوجين، هدايت انرژي خشم، بهبود توانايي تصميم گيري زوجين، بهبود مهارت هاي كوتاه مدت و بلندمدت حل مسئله براي زوجين.

خشم ناشي از دروغ گفتن، خيانت، طرد شدن، فريب خوردن، سوء تفاهم يا رها شدن است. اين ناشي از آن است كه توسط شخصي كه به آن اعتماد داريد به يك مكان بد فشار آورده شويد.

ممكن است از دست خود عصباني، نااميد و خشمگين باشيد، برخي از افراد طلاق و جدايي را نوعي مجازات مي دانند.

مرحله چهارم: مجرد بودن و تصميم به طلاق
تجربه جديد استقلال، امتحان كردن فعاليت هاي جديد، تصميم گيري آزاد، افزايش اعتماد به نفس، بهبود تصوير از خود و بازگشت به نقش هاي قبلي از ويژگي هاي اين مرحله مي باشد.

نقش هاي مشاور يا ميانجي در اين مرحله نيز بسيار زياد است. بهبود مهارت‌هاي ارتباط مستقيم زوجين، افزايش مهارت‌هاي همكاري، بازيابي روابط و كمك به زوجين در برنامه‌ريزي بلندمدت از كمك هاي مشاور در اين دوران است.

مشاور بايد زمان مناسبي را براي ميانجيگري كارآمد و كم دردسر انتخاب كند تا اطمينان حاصل شود كه زوجين در فاز عاطفي نسبتاً خوبي قرار دارند.

مرحله پنجم: شروع هاي جديد و تصميم گيري
در اين مرحله از مراحل طلاق عاطفي خود مداري و خودآرامشدن، كنترل داشتن، برنامه ريزي و تعهدات بلندمدت، پذيرش پايان ازدواج و ايجاد توافق شكل مي گيرد و فرد مي تواند براي آينده خود تصميم بگيرد و استقلال بيش تري داشته باشد.

به مرور شما با طلاق كنار مي آييد و شرايط را درك مي كنيد، متوجه مي شويد كه روزهاي خوب بيشتري از روزهاي بد داري. مي خواهيد با دوستان خود وقت بگذرانيد و دوستان جديدي پيدا كنيد. در مورد برنامه ريزي و آينده احساس خوش بيني مي كنيد.

اين بدين معني است كه قبول مي كنيد كه زندگي بدون شريك سابقتان نيز به جلو مي رود.

منبع:كانون مشاوران ايران-۵ مراحل طلاق عاطفي و درمان آن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: طلاق، طلاق و جدايي، طلاق عاطفي،
موضوع:
[ ۲۶ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۱۲:۵۰ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

در ۲ تا ۳ سالگي كودك گاهي رفتارهايي دارد كه مورد قبول خانواده نيست بنابراين بايد بعد از يافتن علت راه‌هاي مقابله با اين رفتارهاي نامناسب را بيابيد.

🔺شايد عصباني است

عصبانيت شايع‌ترين مشكل بچه‌هاست. اين عصبانيت در واقع تجلي درد و ناكامي كودك به دليل ناتواني او در كنترل جهان اطراف است. از آنجا كه كودك نوپاست، هر چند احساسات او بسيار قوي است اما وسيله كافي براي ابراز نااميدي را ندارد و همين او را بيش از پيش نااميد كرده و از عصبانيت منفجر مي‌كند. در نهايت او با تنها وسيله‌اي كه در اختيار دارد به ديگران حمله مي‌كند يعني با كتك زدن.

🔺جلب توجه مي‌كند

كودك نياز به توجه دارد به‌طور معمول او ترجيح مي‌دهد از راه‌هاي مثبت يعني با انجام كارهاي خوب اين توجه را به‌دست آورد اما اگر تشويق كارهاي خوب به اندازه كافي نباشد و كودك مورد بي‌توجهي قرار گيرد، براي او توجه منفي هم بهتر از بي‌توجهي است. كودكي كه اغلب مورد غفلت واقع مي‌شود ممكن است پس از مدتي كشف كند كه اگر جنگ و دعوا راه بيندازد و ديگران را بزند در مركز توجه ديگران قرار مي‌گيرد.

🔺ارتباط كلامي را ياد دهيد

كودك بايد بياموزد كه از كلمات براي بيان احساسات منفي‌اش استفاده كند. به كودك ياد بدهيم در زمان مناسب بگويد «الان عصباني هستم!» وقتي كـودك بتواند احساسات خود را مستقيما و مانند افراد بالغ بيان كند، شيوه كتك زدن به تدريج متوقف مي‌شود.

🔺احساساتش را تصديق كنيد

كودك مي‌زند چون نمي‌تواند احساسات خود را به ما منتقل كند. وقتي به احساسات كودك آگاه باشيد و آن ‌را تصـديق كنيد، ديگر دليلي براي كتك زدن وجود ندارد. مثـلا به او بگـوييد «حتمـا از اينكه به تـو اجـازه نداده‌ام اين‌كار را بكني خيلي ناراحت هستي!» با اين جمله به او نشان مي‌دهيد كه احساس او را درك كرده‌ايد و به او حـق مي‌دهيد كه احسـاس عصبانيت كند و اين طبيعي است. آنچه ما با اين كار به او مي‌آموزيم، اين است كه با روشي غير از كتك زدن عصبانيت خود را ابراز كند.

🔺الگوي خوبي باشيد

كودكان اگر ببينند والدين آنها تنبيه بدني را به‌كار مي‌برند، بيشتر تمايل به كتك زدن بچه هاي ديگر پيدا مي‌كنند. اگر راجع به رفتار خشن كودك نگران هستيد، نبايد به او اجازه دهيد شما را در حال كتك زدن حتي به‌عنوان تنبيه ببيند.

 

🔺هيجاناتش را بروني‌سازي مي‌كند

۳ عامل وجود دارد كه در بيماري‌ها بايد به آن توجه شود؛ يكي رفتار انفعالي جدي است كه در آن كودك كاري به كسي ندارد و براي خودش بازي مي‌كند، دوم رفتار پرخاشگرانه و ديگري رفتار وسواس‌گونه است. اگر اين ۳ نوع رفتار در كودكان مشاهده شود بايد حتما با مشاور مشورت شود تا بررسي انجام و اطمينان حاصل شود كه مسئله خاصي وجود ندارد. والدين بايد توجه داشته باشند كه هركدام از اين رفتارها بايد در مدت طولاني با كودك همراه باشد تا نياز به بررسي داشته باشد اما به طور كلي علل و درمان متفاوتي براي اين نوع رفتار وجود دارد.

🔺بروني‌سازي مي‌كند

پسربچه‌ها يك مكانيسم دفاعي دارند كه به آن بروني‌سازي كردن مي‌گويند. به اين معنا كه اگر يك مشكل روان‌شناختي داشته باشند معمولا با درگير شدن با محيط سعي مي‌كنند آن مشكل را برطرف كنند يا هيجان منفي را كم كنند. در دخترها بيشتر به اين صورت است كه آنها را دروني‌سازي مي‌كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-چرا فرزندم كتك ميزند؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كودك، رفتار خشن كودك، كتك زدن،
موضوع:
[ ۲۶ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۰۹:۱۹ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی