moshaverrkhob
moshaverrkhob

به احتمال زياد كودك مضطرب در اطرافيان خود مي شناسيد كه به دلايل مختلف اضطراب دارد و نياز دارد كه در مورد آن باكسي صحبت كند.

لزوماً لازم نيست فرزند شما ارتباط با شخصي درگير اضطراب داشته باشد تا بتواند در مورد آن سؤالاتي داشته باشد. اين عارضه اغلب در تلويزيون و فيلم‌ها ظاهر مي‌شود و ممكن است از ديگران در مورد آن بشنوند.

كمك به كودك مضطرب
براي كودكان بزرگ‌تر، مي‌توانيد در مورد اينكه چگونه بر ذهن و بدن تأثير مي‌گذارد و برخي از علائمي كه آن ها يا عزيزانشان ممكن است در نتيجه اضطراب تجربه كنند، صحبت كنيد. همچنين مي توانيد درباره انواع مختلف اضطراب مربوط به مدرسه، آينده يا چيزهاي ديگر صحبت كنيد.

علاوه بر اين مهم است كه با فرزندان خود در مورد مديريت اضطراب صحبت كنيد و به آن ها اطلاع دهيد كه در مواقعي كه احساس اضطراب مي كنند به اشتراك گذاشتن احساسات خود مي توانند حمايت مورد نياز خود را دريافت كنند.

براي بچه‌هاي كوچك‌تر، ممكن است بخواهيد بگوييد: «گاهي اوقات نگراني‌ها يا ترس‌ها آنقدر بزرگ مي‌شوند كه به سختي مي‌توانيم به تنهايي با آنها كنار بياييم. هر اضطراب و استرسي كه زندگي را براي شما واقعاً سخت كرده است لازم است با درمانگر يا مادر و پدر خود درجريان بگذاريد.»

سوالاتي كه ممكن است فرزندتان از شما بپرسند
صرف نظر از سن فرزندتان، احتمالاً وقتي موضوع اضطراب مطرح مي شود، سؤالاتي براي او پيش مي آيد. در اينجا چند مورد رايج وجود دارد كه ممكن است بخواهيد خود را براي آن ها آماده كنيد:

اگر مغز من اشكال داشته باشد چي؟
براي كودكي كه خودش اضطراب را تجربه مي كند، نگراني هايي كه دارد بسيار واقعي است. مهم است كه اين نگراني ها را با كنار زدن آن ها حل نكنيد.

در عوض، به آن‌ها اطلاع دهيد كه ترس‌ها و نگراني‌هايي كه دارند از مكان‌هاي واقعي سرچشمه مي‌گيرند و معتبر هستند. اما ميزاني كه اين ترس‌ها و نگراني‌ها بر افكار آن‌ها تاثير مي گذارند بيش از اندازه مي باشد و بايد آن را كنترل كنند.

يكي از راه‌هاي مفيد براي انجام اين كار اين است كه با آن‌ها درباره ترس‌هايشان صحبت كنيد و راه‌حل‌ها يا راه‌هاي ممكن براي حل اين ترس‌ها را مشخص كنيد.

كودكاني كه اضطراب مداوم را تجربه مي كنند ممكن است در عزت نفس و اعتماد به نفس نيز دچار مشكل شوند. آن ها ممكن است تصور كنند كه در هر موقعيتي كار اشتباهي انجام مي دهند كه باعث اضطراب آن ها مي شود.

مهم است كه به بچه ها يادآوري كنيم كه هيچ مشكلي براي آن ها يا هركسي كه اضطراب دارد وجود ندارد.

به فرزندان خود يادآوري كنيد كه شكسته يا معيوب نيستند. همچنين مي‌توانيد توضيح دهيد كه برخي رويدادها مانند ضربه، استرس يا ناملايمات ممكن است باعث ايجاد شرايط سلامت روان شوند.

سعي كنيد به آن ها بفهمانيد كه داشتن اضطراب تقصيرشان نيست و مي توانند براي آن كمك بگيرند.

درمان اضطراب چگونه است؟
هنگام صحبت در مورد كمك گرفتن براي اضطراب، كودكان ممكن است بخواهند بدانند كه چگونه بايد آن را از بين ببرد. بسته به شدت اضطراب آن ها، شناسايي مشكل اغلب اولين قدم در درمان است. تحقيقات نشان داده است كه درمان به تنهايي اغلب مي تواند بسيار مفيد باشد.

همچنين مي توانيد با كودك مضطرب خود در مورد داروهايي كه ممكن است علاوه بر درمان در دسترس هستند صحبت كنيد و به او بگوييد كه درست مانند مصرف آنتي بيوتيك براي بيماري بدن، داروهاي ضد اضطراب نيز مي تواند به علائم اضطراب كمك كند.

برخي تحقيقات مورد اعتمادنشان داده است كه تركيبي از روان درماني و دارودرماني براي برخي افراد موثر است البته دارو درماني و مصرف هرگونه دارو بايد زير نظر روانشناس انجام شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-چگونه با كودك مضطرب خود صحبت كنيم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۲۳:۲۵ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

كم خوابي مي تواند همه چيز را از خلق و خو گرفته تا حافظه تحت تاثير قراردهد. در اينجا نحوه شناسايي تمام علائمي كه نشان مي دهد به خواب بيشتري نياز داريد، آمده است.

در جامعه ما، وسوسه و حتي فشار زيادي براي كم كردن خواب وجود دارد. در واقع، يك تصور غلط واقعي وجود دارد كه محروميت از خواب نوعي حركت قهرمانانه محسوب مي شود، نشانه اي از اينكه چقدر سخت كار مي كنيد، چقدر زود مي توانيد از خواب بيدار شويد، چقدر به خواب كي نياز داريد، چقدر فعال، اجتماعي و پرمشغله هستيد.

اما خواب كافي فقط يك پاداش راحت پس از يك روز طولاني و مطمئناً نشانه تنبلي يا ضعف نيست. خواب كافي كه براي بزرگسالان حداقل هفت ساعت تعريف مي شود يك محرك براي سيستم فيزيولوژيكي بدن انسان است.

هنگامي كه ما كم خواب مي شويم (بيش از يك سوم بزرگسالان دچار كمبود خواب هستند) سلامت و تندرستي ما به روش هاي بي شماري از جهت ذهني، جسمي و عاطفي آسيب مي بيند.

براي اينكه از نظر فني كم خواب در نظر گرفته شويد، نيازي نيست كه تمام شب را بيدار باشيد در واقع، ممكن است حتي متوجه نشويد كه به اندازه كافي نمي خوابيد، زيرا ممكن است احساس خستگي خاصي نداشته باشيد.

علائم كم‌خوابي زيادي وجود دارد كه فراتر از خميازه كشيدن، تكان دادن سر پشت ميز كار يا سختي در باز نگه داشتن چشم ها است.

نشانه هاي كم خوابي
۱٫بد خلق هستي
خواب و سلامت عاطفي عميقاً به هم مرتبط هستند، بر اساس آمار دانشكده پزشكي هاروارد، بيماران مبتلا به اضطراب و افسردگي بيشتر احتمال دارد بي خوابي مزمن را تجربه كنند. حتي از دست دادن خواب كوتاه مدت و جزئي مي تواند بر خلق و خو، ديدگاه و كيفيت مهم ترين روابط ما تأثير منفي بگذارد.

اگر كم خواب هستيد، در برابر بدخلقي، تحريك‌پذيري و چالش‌هاي مقابله با استرس آسيب‌پذيرتر هستيد. كمبود خواب و استرس نيز مي تواند يك چرخه بد ايجاد كند.

بهره وري و عملكرد افت مي كند.
كمبود خواب مزمن مي‌تواند بر شماتوانايي‌هاي ما براي استدلال، تمركز، و حتي يافتن كلمات مناسب براي توصيف چيزهاي ساده تأثير منفي بگذارد. در واقع، تخمين زده مي‌شود كه بي‌خوابي به تنهايي سالانه ۴۱۱ ميليارد دلار براي اقتصاد آمريكا هزينه داشته باشد.

اغلب ما معتقديم كه تا ديروقت بيدار ماندن و پروژه هاي كاري را به پايان رساندن يا براي ارائه ها آماده شدن كاملا ضروري است. اما، به نظر مي رسد، توقف كار به موقع براي پايان دادن به كار و داشتن يك خواب خوب، عموماً بهترين راه براي بهبود بهره وري و عملكرد كلي است.

كافئين قدرت شناختي را تا نيم ساعت افزايش مي‌دهد، اما خواب اطلاعات اخير بدردنخوري را كه آموخته‌ايد از بين مي‌برد و آن ها را بايگاني مي‌كند تا بتوانيد به طور موثرتري اطلاعات جديد را دريافت كنيد.

۳٫ وزن شما در حال نوسان است.
در سال ۲۰۰۴، يك مطالعه طولاني مدت در ويسكانسين نشان داد كه افرادي كه كمتر از شش ساعت در شب مي‌خوابند، بيشتر در معرض اضافه وزن هستند. اين گروه كاهش سطح هورمون سركوب كننده اشتها لپتين، همراه با افزايش سطح هورمون تحريك گرسنگي را نشان مي دهد. زماني كه بيش از حد خسته هستيم، به سراغ ميان وعده‌هاي بيشتري مي‌رويم.

اخيراً، محققان ارتباط قوي بين كمبود خواب و افزايش خطر ابتلا به ديابت نوع ۲ را شناسايي كرده اند، يك اختلال متابوليك كه اغلب با پرخوري و چاقي ايجاد مي شود.

پوستت داغون شده
چشم‌هاي قرمز، پف‌كرده، حلقه‌هاي تيره زير چشم و گوشه‌هاي رو به پايين دهان، همگي در افراد كم‌خواب به‌راحتي قابل شناسايي هستند. لورن هيل مي‌گويد: «مردم معمولاً مي‌توانند تشخيص دهند كه شب سختي داشته‌ايد يا خير. حتي مقادير كم كم خوابي بر ظاهر شما تأثير مي گذارد، خواب كافي و با كيفيت بايد ركن هر روال مراقبت از پوست باشد.»

منبع:كانون مشاوران ايران-۷ نشانه رايج كم خوابي كه نبايد ناديده بگيريد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۲:۲۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

سندرم ايمپاستر (imposter syndrome) شامل احساس شك به خود و بي‌كفايتي است كه علي‌رغم تحصيلات، تجربه و موفقيت‌ها ادامه مي‌يابد و به زندگي فردي و اجتماعي افراد آسيب زيادي را وارد مي كند.

نام ديگر اين سندرم نشانگان خودويرانگري مي باشد. تحقيقات اوليه كه اين پديده را بررسي مي‌كرد، عمدتاً بر زنان موفق متمركز بود. با اين حال، بعداً مشخص شد كه سندروم ايمپاستر مي تواند هر كسي را در هر حرفه اي، از دانشجويان فارغ التحصيل گرفته تا مديران ارشد تحت تاثير قرار دهد.

در اين شرايط حتي زماني كه ديگران استعدادهاي شما را ستايش مي كنند، موفقيت هاي خود را به زمان بندي و خوش شانسي مربوط مي دانيد. شما باور نمي كنيد كه داشته هاي خود را بر اساس شايستگي هاي خود به دست آورده باشيد و مي ترسيد كه ديگران نيز در نهايت متوجه همين موضوع شوند و داشته هاي خود را از دست دهيد.

نشانه هاي سندرم ايمپاستر
در نتيجه عوامل گفته شما، شما خود را تحت فشار قرار مي دهيد تا سخت تر كار كنيد تا مشكلات زير را جبران كنيد.

ديگران را از تشخيص كاستي ها يا شكست هاي خود بازداريد
آنچه را كه كمبود هوش خود مي دانيد جبران كنيد.
احساس گناه به خاطر «فريب دادن» افراد ديگر را كاهش دهيد.
احساس بي ارزشي براي توجه يا محبت.
دست كم گرفتن دستاوردها.
سندرم ايمپوستر و علائم آن مي تواند به طرق مختلف ظاهر شود، از جمله:
در محل كار:
افرادي كه اين سندرم را دارند، اغلب موفقيت خود را به جاي توانايي ها و اخلاق كاري خود به شانس نسبت مي دهند، كه مي تواند آن ها را از درخواست افزايش حقوق يا درخواست ترفيع باز دارد. آن ها همچنين ممكن است احساس كنند كه بايد براي رسيدن به استانداردهاي غيرممكني كه تعيين كرده اند، بيش از حد كار كنند.

در خانه:
هر پدر و مادري احتمالاً مي‌توانند زماني را به ياد بياورند كه احساس مي‌كنند براي مسئوليت بزرگ كردن فرزند خود ناآگاه، ناتوان و كاملاً آماده نيستند. اگر اين احساسات كنترل نشوند، والدين ممكن است براي تصميم گيري براي فرزندشان از ترس اينكه قرار است زندگي آن ها را به هم بزنند، دچار مشكل شوند.

در مدرسه:
دانش‌آموزان ممكن است از صحبت كردن در كلاس يا پرسيدن سؤال اجتناب كنند، زيرا مي‌ترسند معلم‌ها يا همكلاسي‌ها فكر كنند آن ها توانايي و هوش كافي را ندارند.

در روابط:
برخي افراد احساس مي‌كنند كه ارزش محبتي كه از طرف يك فرد مهم دريافت مي‌كنند را ندارند و مي‌ترسند كه شريك زندگي‌شان متوجه شود كه واقعاً آنقدرها هم عالي نيست.

با گذشت زمان، اين مي تواند چرخه اي از اضطراب، افسردگي و احساس گناه را تقويت مي كند.

انواع نشانگان خودويرانگري
انواع سندروم به طور خلاصه در ادامه توضيح داده شده است:

«كمال‌گرايان» انتظارات بسيار بالايي از خود دارند و حتي اگر ۹۹ درصد از اهداف خود را برآورده كنند، احساس شكست مي‌كنند. هر اشتباه كوچكي باعث مي شود كه آن ها شايستگي خودشان را زير سوال ببرند.

«تخصص گرا» اين افراد قبل از شروع پروژه احساس نياز به دانستن تمام اطلاعات دارند و دائماً به دنبال گواهينامه يا آموزش هاي جديد براي بهبود مهارت هاي خود هستند.

«كار فردي» افرادي كه تمايل به كار فردي دارند احساس مي كنند كه بايد وظايف خود را انجام دهند و اگر نياز به كمك داشته باشند، فكر مي كنند كه شكست خورده يا كلاهبردار هستند.

«سوپرمن ها» خود را تحت فشار قرار مي دهند تا بيشتر از اطرافيانشان كار كنند تا ثابت كنند كه فريبكار نيستند. آن ها نياز به موفقيت را در همه جنبه هاي زندگي را احساس مي كنند ( در محل كار، به عنوان والدين، به عنوان شريك زندگي) و ممكن است زماني كه كاري را انجام نمي دهند، استرس داشته باشند.

منبع:كانون مشاوران ايران-هر چيزي كه بايد در مورد سندرم ايمپاستر بدانيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۸:۲۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

آيا كودك شما بي خوابي دوران كودكي را تجربه مي كند؟ بي خوابي، ترس از خواب، ترس شبانه و شب ادراري از مشكلات رايج خواب در كودكان مي باشد. در اين مقاله نكاتي ذكر شده است كه كمك مي كند كودك شما خواب كافي را تجربه كند.

درك مشكلات خواب در كودكان و بي خوابي دوران كودكي
مشكلات خواب در ميان كودكان به خصوص در سنين پايين امري رايج مي باشد. بي خوابي، ترس قبل از خواب، وحشت شبانه، راه رفتن در خواب و شب ادراري مي تواند الگوي طبيعي خواب كودك شما را مختل كنند.

برخي از كودكان ممكن است در زمان خواب احساس خستگي نكنند، در به خواب رفتن بدون حضور والدين مشكل داشته باشند، در نيمه شب از خواب بيدار شوند، بچرخند، در خواب احساس سقوط دارند و نتوانند خواب با كيفيتي را تجربه كنند.

اين روند مي تواند براي والدين نيز خسته كننده باشد زيرا بيدار شدن كودكان خواب والدين را نيز مختل مي كند، صبح ها بايد عجله كنند چون فرزندان دير بيدار مي شوند يا مجبور هستند با كودك بداخلاق كه كم خواب است كنار بيايند.

بسياري از مشكلات خواب در دوران كودكي با رفتارهاي روزانه و عادات قبل از خواب مرتبط است كه با كمك نكاتي كه در اين مقاله ذكر شده است مي توانيد بر آن غلبه كنيد. با كمي صبر و انضباط مي‌توانيد به فرزندتان كمك كنيد تا بر مشكلات خواب خود غلبه كند.

كودكان چقدر به خواب نياز دارند؟
براي عملكرد بهتر، كودكان و نوجوانان معمولاً به خواب بيشتري نسبت به بزرگسالان نياز دارند. آمار زير ساعاتي كه كودكان در حال رشد بايد در خواب بگذرانند را نشان مي دهد.

بچه ها به چند ساعت خواب نياز دارند؟
نوزادان (۴ تا ۱۲ ماه) ۱۲ تا ۱۶ ساعت (شامل چرت زدن)

كودكان نوپا (۱ تا ۲ سال) ۱۱ تا ۱۴ ساعت (شامل چرت زدن)

كودكان (۳ تا ۵ سال) ۱۰ تا ۱۳ ساعت (شامل چرت زدن)

كودكان (۶ تا ۱۲ سال) ۹ تا ۱۲ ساعت

نوجوانان (۱۳ تا ۱۸ سال) ۸ تا ۱۲ ساعت


بي خوابي دوران كودكي

علائمي كه نشان مي دهد كودك شما به اندازه كافي نمي خوابد
كودكان، درست مانند بزرگسالان، در هنگام كم خوابي در كنترل خلق و خوي خود مشكل دارند. كمبود خواب بر رفتار و وضعيت ذهني كودك تأثير مي گذارد. در برخي موارد، علائم خواب ناكافي حتي مي تواند شبيه علائم ADHD باشد.

اگر كودك شما به اندازه كافي نمي خوابد، ممكن است:

اغلب بداخلاق، تحريك پذير يا بيش از حد احساسي به نظر مي رسد.
در مدرسه تمركز ندارد.
خوابيدن هنگام سوار شدن به ماشين
در بيدار شدن مشكل دارد يا بعد از اينكه آن ها را بيدار كرديد دوباره به خواب مي روند.
اغلب خيلي زودتر از زمان خواب خواب آلود مي شوند.
اگر كودك شما اغلب در شب از خواب بيدار مي شود ممكن است درگير بي خوابي شده باشد كه يكي از بزرگ ترين مشكلات در كودكان مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بي خوابي دوران كودكي| علت و بهترين درمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۶:۲۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

اختلال شخصيت دوري گزين چيست؟

اختلال شخصيت دوري جو يا دوري گزين با احساس بي كفايتي اجتماعي، حساسيت مفرط به انتقاد و كناره گيري اجتماعي مشخص مي شود.

تقريباً ۲٫۴٪ از جمعيت ايالات متحده به شخصيت دوري جو مبتلا هستند و به نظر مي رسد كه مردان و زنان را به طور مساوي تحت تأثير قرار مي دهد.

افراد مبتلا به اختلال شخصيت دوري جو زمان زيادي را صرف نشخوار فكري در مورد كاستي‌هاي درك شده خود مي‌كنند و در برقراري روابط با ديگران كه ممكن است طرد شود، مردد هستند.

اختلال شخصيت دوري جو يا دوري گزين مي تواند براي افراد بسيار ناراحت كننده باشد و آن ها اغلب از ترس انتقاد، طرد شدن يا خجالت از ديگران دور مي شوند.

مانند ساير اختلالات شخصيت، علائم اختلال شخصيت دوري جو يا دوري گزين ممكن است در دوران كودكي مشاهده شود و اغلب در نوجواني يا اوايل بزرگسالي باعث نگراني و اضطراب فرد مي شود.

اين اختلال اغلب به تمام زمينه هاي زندگي تعميم مي يابد و مي تواند تأثير منفي بر روابط اجتماعي، فرصت هاي تحصيلي و شغلي داشته باشد.

افراد مبتلا به اختلال شخصيت دوري جو يا دوري گزين ممكن است بخواهند اجتماعي باشند، اما به طور قابل توجهي احساس حقارت پيدا مي كنند و تحت تاثير اين احساس قرار مي گيرند.

علائم و تشخيص شخصيت دوري جو
در زير فهرستي از برخي از علائم رايج مرتبط با اختلال شخصيت دوري جو يا دوري گزين آمده است:

احساس بي كفايتي
ترس شديد از انتقاد
از نظر اجتماعي منزوي
ترس شديد از طرد شدن
خجالتي بيش از حد
محدود كردن روابط جديد
ترس طرد شدن و انتقاد شديد
مدام به اين فكر مي كنند كه ديگران چگونه به آن ها نگاه مي كنند
اجتناب از هر چيزي كه مي تواند منجر به شكست و تمسخر شود
عزت نفس پايين
از درگيري اجتناب كرده و اغلب به دنبال رضايت ديگران هستند.
تجزيه و تحليل ديگران براي نشانه هاي تاييد يا رد
عدم قاطعيت
عدم برقراري تماس اجتماعي
الگوهاي رفتاري افراد مبتلا به اختلال شخصيت دوري جو يا دوري گزين مي تواند از خفيف تا شديد متفاوت باشد.

برخي از افراد ممكن است به طور كامل از معاشرت با ديگران اجتناب كنند يا به دليل ترس از طرد شدن، تنها در صورتي معاشرت مي كنند كه بدانند ديگران آن ها را دوست دارند.

آن ها ممكن است از ترس قضاوت شدن از همه رويدادهاي اجتماعي يا ملاقات حتي با همكاران خود نيز خودداري كنند. در موقعيت‌هاي اجتماعي، فردي كه مبتلا به اختلال شخصيت دوري جو يا دوري گزين است، ممكن است از ترس حرف نادرست، سرخ شدن، لكنت زدن يا خجالت كشيدن، از صحبت كردن بترسد.

اغلب، از ترس انتقاد يا طرد شدن، از فعاليت هاي كاري، اجتماعي يا مدرسه اجتناب مي كنند.

فرد مبتلا به اختلال شخصيت دوري جو يا دوري گزين ممكن است دائماً به خود شك كند، به خصوص در موقعيت هاي اجتماعي خود را پست تر از ديگران مي بيند.

به دليل احساس بي كفايتي و ترس از انتقاد، ممكن است از نظر اجتماعي كنار بكشند تا اين ترس ها را كاهش دهند.

براي تشخيص شخصيت دوري جو، يك فرد بايد تا زماني كه به سن بلوغ مي رسد، مشكلات زير را تجربه كرده باشد:

بازداري اجتماعي
احساس بي كفايتي
حساسيت به انتقاد يا طرد شدن
بر اساس راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني (DSM-5)، براي تشخيص شخصيت دوري جو بايد معيارهاي خاصي ديده شود. آن ها بايد حداقل چهار مورد از علائم زير را تجربه كنند تا درگير اختلال تشخيص داده شود:

اجتناب از فعاليت هايي كه شامل تماس بين فردي به دليل ترس از انتقاد يا طرد شدن است.
عدم تمايل به تعامل با ديگران مگر اينكه مطمئن باشند كه پاسخ مثبت دريافت خواهند كرد.
دودلي در روابط صميمانه به دليل ترس از مسخره شدن.
نگراني در مورد مورد انتقاد قرار گرفتن.
احساس بي كفايتي و بازدارندگي در موقعيت هاي اجتماعي جديد.
تصور از خود به عنوان ناتوان، غير جذاب و پست تر از ديگران.
بي ميلي نسبت به ريسك كردن يا شركت در فعاليت هايي كه ممكن است منجر به خجالت فرد شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلال شخصيت دوري گزين چيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۱:۰۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

درمان شناختي رفتاري چيست؟ تكنيك هاي درماني

درمان شناختي رفتاري (CBT) يكي از مهم ترين روش هاي درماني است كه توسط روانشناسان مجرب مركز مشاوره ستاره ايرانيان ارائه مي شود. ما از اين روش براي درمان افراد در سنين مختلف و براي اختلالات رواني متفاوت استفاده مي كنيم. براي كسب اطلاعات بيش تر در مورد درمان شناختي رفتاري به خواندن مقاله ادامه دهيد.

برخي از شرايطي كه با استفاده از درمان شناختي رفتاري درمان مي شوند عبارتند از:

افسردگي و ساير اختلالات خلقي
اضطراب و حملات پانيك
اختلالات اشتها
اعتياد
مشكلات كنترل خشم
اختلالات شخصيت
فوبيا
در ايالات متحده، از هر ۱۵ بزرگسال، يك نفر در سال دچار افسردگي مي شود. اين عارضه براي هر كسي و در هر زمان ممكن است رخ دهد، اما در افراد ۱۵ تا ۲۸ ساله، به ويژه در زنان، شايع‌تر مي باشد.

اگر والدين، خواهر و برادر يا ساير خويشاوندان درجه يك شما سابقه ابتلا به اين بيماري را داشته باشد، خطر ابتلا به آن براي شما بيشتر مي باشد و لازم است بيش تر با مشاور در تماس باشيد.

درمان شناختي رفتاري چيست؟
CBT نوعي روان درماني است كه توسط روانشناسان مجرب و آموزش ديده ارائه مي شود. اين روش به عنوان درماني موثر شناخته مي شود كه نتايج بلندمدتي به دنبال دارد.

گفتار درماني
گفتار درماني كه نوعي درمان شناختي رفتاري مي باشد به شما كمك مي كند تا الگوهاي افكار منفي را كه بر رفتار و احساس شما تأثير مي گذارد، تشخيص و تغيير دهيد. اين افكار منفي خودكار به مشكلات سلامت روان شما مي افزايند و حتي آن ها را بدتر مي كنند.

شما بايد با درمانگر خود همكاري كرده تا افكار خودكار منفي شناسايي، آن ها را به چالش كشيده و با ديدگاهي عيني تر جايگزين كنيد. انجام اين كار مي تواند علائم افسردگي و اضطراب شما را بهبود بخشد.

روش‌هاي متداول مورد استفاده در درمان شناختي رفتاري شامل گفتار درماني، يادداشت روزانه، نقش‌بازي، تكنيك‌هاي آرام‌سازي، تمركز حواس و حواس‌پرتي ذهني است.

انواع درمان شناختي رفتاري
درمان شناختي رفتاري تنها يك نوع درمان نيست بلكه مجموعه اي از روش ها و راهكارها شامل گفتار درماني و روش هاي خودسازي مي باشد كه به طور كلي روي افكار، رفتارها و احساسات شما تاثير مي گذارد.

برخي از انواع درمان شناختي رفتاري عبارتند از:

درمان شناختي براي شناسايي و تغيير الگوهاي فكري، رفتارها و احساسات منفي
رفتار درماني ديالكتيكي (DBT) كه افكار و رفتارها را از طريق راهبردهايي مانند ذهن آگاهي و تنظيم هيجاني مورد بررسي قرار ميدهد
رفتاردرماني عقلاني هيجاني (REBT) براي شناخت باورهاي غيرمنطقي، به چالش كشيدن آن ها و ايجاد تغييرات
هر يك از اين روش ها متكي به رويكردهاي مختلفي است كه براي رسيدگي به الگوهاي تفكري كه به پريشاني رواني شما مي افزايند، طراحي شده اند. به طور كلي، درمانگر روي اهداف خاصي تمركز خواهد كرد و هر مرحله از فرآيند را براي شما توضيح داده و اغلب تكاليفي را براي شما فراهم مي‌كند تا قبل از قرار بعدي‌تان آن ها را تكميل كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان شناختي رفتاري چيست؟ تكنيك هاي درماني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۳۸:۲۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

گياه كاسني: خواص عرق كاسني از نظر روان شناسي و طب سنتي

بررسي خواص گياه كاسني و عوارض جانبي آن
گياه كاسني نوعي گياه پر خاصيت است (cichorium intybus) كه از قسمت ريشه و ساير اعضاي خشك آن, جهت مصارف دارويي استفاده مي كنند. با گياه كاسني محصولات گياهي زيادي درست مي شود كه معروف ترين آن ها عرق كاسني مي باشد. در ادامه شما را با فوايد كاسني و روش هاي مصرف آن بيشتر آشنا مي كنيم.

ارزش غذايي گياه كاسني
كاسني حاوي مقادير زيادي آهن, منيزيم, روي, كلسيم, ويتامين هاي k ,E ,C ,B6, A پتاسيم و منگنز است. در هر نصف ليوان عصاره ي كاسني, به مقدار ۷/۰ گرم از فيبر, ۹/۷ گرم از كربوهيدرات و ۹/۳ گرم قند به دست مي آوريم.

فوايد كاسني
كاسني فوايد بسيار زيادي دارد كه به چند مورد از آن ها اشاره خواهيم كرد:

مفيد براي مشكلات گوارشي
كاهش دهنده اشتها
ملين وضع مزاج
بهبود دهنده اختلالات كيسه صفرا و كبد
بهبود دهنده تپش قلب و ضد سرطان.
ادرار آور
شستشو دهنده كليه ها
بسياري از پزشكان سنتي تهيه خميري از برگ كاسني براي التيام جاي سوختگي را توصيه مي كنند.
كاسني به چه شكل هايي استفاده مي شود ؟
از همه ي قسمت هاي گياه كاسني علل الخصوص برگ ها و ريشه ي آن براي مصارف مختلفي استفاده مي شود. در ادامه به تفصيل به اشكال مختلف استفاده آن خواهيم پرداخت.

۱) قسمت برگ و ريشه كاسني براي صفرا به منزله محرك عمل مي كند و موجب مي شود تا فرآيند هضم بهتر انجام بگيرد.

۲) براي بهبود تب هاي طولاني و ممتد, نوشيدن آب كاسني كاملا پخته شده به همراه سكنجبين توصيه مي شود.

۳) مصرف تخم كاسني به منظور بهبود تنگي نفس و سردرد بسيار مفيد است.

۴) نوشيدن جوشانده كاسني به همراه رازيانه جهت دفع سموم مضر بدن و همچنين افزايش يافتن اشتها بسيار مفيد مي باشد.

۵) مصرف عصاره ي برگ هاي كاسني جهت رفع التهاب و ورم در ناحيه چشم ها توصيه مي شود.

اطلاعات دارويي كامل كاسني
قسمت ريشه ي كاسني متشكل از ۶۸ درصد ماده اينولين است، اينولين نوعي از انواع فيبرهاست كه به اسم فروكتان شناخته شده است و به باكتري هاي مفيد ساكن روده شما غذا مي رساند.

مزاياي نوشيدن عرق كاسني
مفيد براي لاغري
طبق تحقيقات انجام شده فيبري كه در قسمت ريشه كاسني موجود است اشتها را كنترل مي كند و منجر به كاهش وزن شما مي شود.

مفيد براي كبد چرب
عصاره برگ تازه چيده شده كاسني و يا عرق كاسني موجب مي شود كبد چرب شما بهبود يابد.

مفيد براي جوش هاي صورت
عرق كاسني ماهيت سردي دارد و در نتيجه از جوش هايي كه به دليل گرمي روي صورت شما مي رويد پيشگيري مي كند.

درخشش پوست
ريشه كاسني حاوي مقادير زيادي بتاكاروتن است كه در نتيجه التهاب و ورم پوست شما را كاهش مي دهد. اين ماده همچنان موجب مي شود مقاديري كلاژن ترشح شود كه با ترشح آن جواني و طراوت به پوست بر مي گردد.

روش مصرف كاسني و مقدار آن
مقدار مصرف كاسني ارتباط مستقيم به شرايط بدن شما سن شما و عوامل ديگري دارد. متاسفانه تصور غلطي كه در اين باره وجود دارد اين است كه عامه مردم فكر مي كنند چنين گياهاني چون شيميايي نيستند مي توانند مداوم و سرخود مصرف شوند، در صورتي كه مصرف خودسرانه آن ها ممكن است در شرايطي خطرناك نيز باشد.

بهتر است از يك متخصص روش مصرف و مقدار آن را متناسب با شرايط خود بپرسيد.

شرايط منع مصرف در عرق كاسني

۱ ) دوران بارداري
عرق كاسني ممكن است عضلات دهانه رحم را تحريك كند و سلامت جنين و يا حتي مادر را به خطر بيندازد. به همين دليل مصرف خودسرانه آن توصيه نمي شود.

۲ ) بيماران كم بينا
عرق كاسني در بلند مدت عروق ناحيه شبكيه را تحليل مي برد و بينايي را تحت الشعاع قرار مي دهد.

۳ ) بيماران گوارشي
عرق كاسني ممكن است موجب ترش كردن معده شما و سو هاضمه بشود.

شرايط احتياط براي مصرف عرق كاسني
اگر نسبت به كاسني حساسيت داريد سعي كنيد حتي به برگ آن نيز دست نزنيد. علاوه بر آن همان طور كه در سطرهاي قبلي گفتيم كاسني كيسه صفرا را تحريك مي كند بنابراين براي افرادي كه مبتلا به سنگ كيسه صفرا هستند مضر مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-خواص عرق كاسني از نظر روان شناسي و طب سنتي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۱۵:۰۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

مشاوره فردي خوب در تهران به چه نحوي به افراد كمك مي كند؟ يك درمانگر آموزش ديده مي تواند به افراد كمك كند تا يك سري تغييراتي را در سبك زندگي شان ايجاد كنند.

همچنين آنها مي توانند در شناسايي علل مربوط به اختلالات كمك كنند و يك سري استراتژي هايي را براي تغيير تفكرات و رفتارهاي ناخواسته پيشنهاد بدهند.

درمان مي تواند افراد را به مهارت هاي مناسبي تجهيز كند تا آنها علائم موجود را مديريت كنند، استرسشان را كاهش دهند و كيفيت زندگي خودشان را بهبود دهند.

مشاوره فردي خوب در تهران
مشاوره گروهي زماني صورت مي گيرد كه يك گروه از افراد داراي مشكلات متقابل، با هم در يك اتاق بنشينند و در مورد مشكلات متقابل موجود مشورت دريافت كنند.

در اين روش درماني يك ساختار حمايتي وجود دارد و اين افراد در اغلب زمان ها مي توانند در حين ملاقات با افراد داراي شرايط بد، از اين روش درمان استفاده كنند. مشاوره فردي يك مورد كاملا بديهي مي باشد.

اهداف مشاوره فردي چيست؟
با اين وجود، اهداف مربوط به مشاوره شامل پنج هدف عمده مي باشند:

تسهيل تغيير رفتاري
تقويت توانايي فرد براي ايجاد و نگه داشتن روابط
افزايش كارايي درمانجو و توانايي وي براي مقابله
افزايش كارايي و توانايي درمانجو براي مقابله با شرايط موجود
تقويت فرآيند تصميم گيري و افزايش توانايي درمانجو
رشد.
مزاياي مربوط به مشاوره فردي چه مواردي مي باشند؟
مشاوره فردي به دلايل مختلفي مفيد مي باشد، همانند:

افزايش خود آگاهي فردي،
تشويق به خود اكتشافي،
شناسايي محدوديت ها،
افزايش مهارت هاي ارتباطي
استفاده از مهارت هاي ارتباطي سالم.
آيا مشاوره فردي رايگان مي تواند مفيد باشد؟
اين مشاوره مي تواند به شما كمك كند تا با احساسات و موقعيت ها مقابله كنيد. اين روش مي تواند براي احساسات مربوط به خشمگيني، ترس، اضطراب، خجالت و وحشت زدگي مفيد باشد.

همچنين اين روش يك ابزاري در اختيار شما قرار مي دهد كه براي مقابله با عزت نفس پايين و افسردگي مفيد مي باشد. درمان مي تواند يك سري از مشكلات را درمان كند.

اين مشاوره به صورت چت است و قطعا از مشاوره تلفني و يا حضوري تاثير كمتري دارد.

آيا مشاوره موثر مي باشد؟
تحقيقات صورت گرفته نشان داده اند كه مشاوره در درمان اضطراب و افسردگي، بسيار موثرتر از قرص و يا دارو درماني است. البته روش نوروفيدبك هم مي تواند مفيد باشد.

همچنين اين مشاوره تاثيري برابر با درمان از طريق داروها دارد – و حتي در برخي مواقع تاثير بهتري دارد و بيشتر طول مي كشد. … در مورد برخي از افراد كه “درمان” يك كلمه ترسناكي مي باشد.

مي توانيد از سايت مشاورانه به صورت رايگان مشاوره فردي آنلاين دريافت كنيد.

مراحل مربوط به مشاوره چه مواردي هستند؟
شش مرحله مربوط به مشاوره عبارتند از:

مرحله ۱: قبل از تفكر. اين مرحله از طريق دو مولفه كاملا مشخص توصيف مي شود:

الف) فرد توانايي لازم براي مشاهده يا شناخت مشكل را ندارد، و

يا ب) درمانجو مي خواهد كه يك فرد ديگري تغيير كند (آنها مشكل دارند، من هيچ مشكلي ندارم).

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره فردي خوب تهران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۱۳:۴۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

تفاوت استرس و اضطراب. فرق اضطراب و استرس و افسردگي. درمان استرس و اضطراب. استرس و اضطراب دو فرآيند فيزيولوژيكي هستند كه در همه افراد اتفاق مي افتد. با اين حال، در حالي كه هر دو در سال‌هاي اخير افزايش يافته‌اند ، بسياري از افراد در تمايز بين اين دو وضعيت رواني مشكل دارند.

در اين مقاله به شباهت‌ها و تفاوت‌هاي بين استرس و اضطراب مي پردازيم و به اين موضوع مي‌پردازيم كه چگونه، در صورت عدم درمان يا در موارد شديدتر، اين شرايط مي‌توانند به اختلال تبديل شوند. ما همچنين نگاهي به چند مكانيسم مقابله اي مي اندازيم كه براي درمان آن ها موثر مي باشد.

استرس و اضطراب چقدر شبيه هم هستند؟
هر دو پاسخ‌ با مجموعه‌اي از علائم تقريباً يكسان همراه هستند. به عبارت ديگر، هنگامي كه فرد اضطراب يا استرس را تجربه مي كند، ممكن است علائم زير را تجربه كند:

بي خوابي (مشكل خواب)
مشكلات تمركز
خستگي
تنش عضلاني
تحريك پذيري

تفاوت بين استرس و اضطراب چيست؟
باوجود اينكه استرس و اضطراب مي تواند علائم مشتركي را ايجاد كند، خصوصيات كلي هر بيماري متفاوت است. به عنوان مثال وقتي استرس بيش از حد شود، افراد ممكن است علائم ديگري مانند مشكلات گوارشي يا عصبانيت را تجربه كنند. با اين حال، هنگامي كه افراد احساس اضطراب مي كنند، نگراني هاي آن ها بيش از حد مي شود و ادامه مي يابد.

استرس پاسخي به فشارهاي روزانه يا يك موقعيت تهديد كننده است، در حالي كه اضطراب واكنشي به استرس است. اضطراب، كه دليل مشخصي ندارد، بيشتر طول مي كشد و درمان آن دشوارتر است.

تفاوت اصلي بين استرس و اضطراب در دوره زماني است كه علائم در آن احساس مي شود. استرس يك پاسخ داخلي طبيعي به يك تهديد است كه به عنوان «پاسخ جنگ يا گريز» نيز شناخته مي‌شود و بدون آن، نژاد ما زنده نمي‌ماند.

با اين حال، براي برخي، استرس در تعيين ضرب الاجل يا پاسخگويي به خواسته ها مفيد نيست، بلكه باعث آسيب فيزيكي و پريشاني عاطفي مي شود. اگرچه استرس ممكن است باعث ايجاد احساس اضطراب شود، اما اين با يك اختلال اضطراب تشخيص داده شده متفاوت است.

اختلال اضطرابي زماني تعريف مي‌شود كه اضطراب پايدار، نامتناسب با واقعيت باشد و به طور قابل توجهي در زندگي روزمره فرد اختلال ايجاد كند.

5 تفاوت استرس و اضطراب
وقتي تهديد از بين رفت، استرس مي تواند از بين برود، اما پس از ناپديد شدن تهديد، اضطراب همچنان باقي مي ماند.
اضطراب مي تواند ناشي از عوامل داخلي بيشتري باشد، در حالي كه عوامل استرس زا عمدتاً عوامل بيروني هستند.
حتي زماني كه ما تهديد يا علتي را نيز تشخيص نمي دهيم، اضطراب مي تواند ايجاد شود.
استرس مي تواند بر نواحي بيشتري از بدن ما تأثير بگذارد و علائم بيشتري نسبت به اضطراب ايجاد كند
استرس گاهي اوقات مي تواند تأثيرات مثبتي داشته باشد، اما اضطراب فقط تاثير منفي به همراه دارد.
علائم استرس
استرس بر بسياري از افراد تأثير مي گذارد و مي تواند بر سلامت شما تأثير بگذارد. علائم استرس عبارتند از:

سردرد
فشار خون بالا
درد قفسه سينه
تپش قلب
بثورات پوستي
از دست دادن خواب
استرس معمولا زماني از بين مي رود كه عوامل استرس زا ناپديد شوند. با اين حال، استرس مزمن مي تواند به اضطراب يا افسردگي تبديل شود، بنابراين مهم است كه در صورت امكان اقداماتي را براي كاهش يا حذف استرس انجام دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تفاوت استرس و اضطراب چيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۱۱:۴۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

ترس از مرگ (Thanatophobia ) به طور ذاتي در تمام انسان ها ديده مي شود. انسان از بدو زندگي به دنبال اميد، آرزو و اهداف خود مي رود و مرگ دقيقا برعكس تمام اين چيزها مي باشد بنابراين طبيعي است كه انسان از مرگ بترسد.

اما زماني اين ترس تبديل به فوبيا مي شود كه زندگي روزانه فرد را مختل كرده و اجازه داشتن يك زندگي عادي و شاد را از فرد بگيرد. شايد اساسي ترين دليل ترس از مرگ اين باشد كه تصور مشخصي از مرگ نداريم و اين امر مي تواند ترسناك و دلهره آور باشد.

ترس از مرگ در روانشناسي پديده پيچيده اي مي باشد كه به علائم و نكات زيادي بستگي دارد در ادامه توضيحات كاملي در اين مورد فراهم شده است:

مفهوم ترس از مرگ
بسياري از افراد تصور مي كنند كه ترس از مرگ تنها مربوط به اتفاقات پس از مرگ مي باشد، اما ترس از مرگ مي تواند شامل نحوه يا پروسه مرگ باشد.

بسياري از افراد با بالا رفتن سن و بيماري دچار اين ترس و وحشت مي شوند، معمولا افراد پس از مرگ دوستان و اطرافيانشان نيز درگير اين ترس مي شوند.

ترس از مرگ در كودكان
بسيار ديده مي شود كه كودكان ترس از مرگ والدينشان را دارند كه مي تواند باعث اضطراب و استرس آن ها شود. كودكان نمي توانند مانند بزرگسالان فكر كنند و موضوع مرگ مي تواند براي آن ها بسيار ترسناك باشد نبايد اين موارد به عنوان اختلالات رواني در نظر گرفته شود اما بهتراست كه با روانشناس يا روانپزشك در ميان گذاشته شود.

كودك شما ممكن است از خواب بيدار شود و تنفس شما را در خواب چك كرده يا حتي شما را بيدار كند، نبايد ناراحت يا عصبي شويد و بهتر است اين اضطراب كودك خود را درك كنيد.


درمان ترس از مرگ
علائم ترس از مرگ
علائم اين فوبيا هميشگي نيست و شما ممكن است علائم ذيل را فقط هنگام فكر به مرگ عزيزان خود تجربه كنيد. علائم فوبيا مرگ شامل موارد زير مي باشد:

حملات پانيك
اضطراب بالا
سرگيجه
سردرد
تعريق
افزايش ضربان قلب
دل درد
حالت تهوع
فوبيا مرگ مي تواند تاثيرات رواني زير را نيز به دنبال داشته باشد:

دوري از خانواده و عزيزان
خشم و عصبانيت
ناراحتي و افسردگي
احساس گناه
نگراني بيش از اندازه
ترس از پيري و مرگ
علل ابتلا به ترس از مرگ
برخي از عوامل مي تواند باعث ايجاد اين فوبيا در افراد شود كه در ادامه به طور كامل به آن ها پرداخته شده است:

تجربه اتفاقات و ماجراهاي نگران كننده در گذشته
كمرويي و خجالتي در زمان كودكي
اختلالات رواني
ترس از اينكه قرار است آينده اي نامعلوم و عجيب را تجربه كنند.
سن: طبق تحقيقات صورت گرفته آمار ترس از پيري و مرگ در دهه دوم زندگي بالا رفته و سپس به مرور روند نزولي پيدا مي كند.
بالا بودن سن والدين: افراد در سنين بالا ترس كم تري از مرگ دارند. البته هرچقدر هم كه افراد مسن از روند پيري و مرگ خود بترسند‌، از ترس فرزندانشان كم تر مي باشد.
عدم تواضع: عدم تواضع مي تواند باعث افزايش نگراني افراد شود. تواضع بالا باعث مي شود كه افراد بيش تر آماده مرگ باشند و براي مسائل مهم آمادگي بالاتري داشته باشند.
مشكلات سلامتي: مشكلات سلامتي كه شامل مشكلات جسماني و رواني مي شود باعث افزايش نگراني و اضطراب افراد در مورد مرگ مي شود.
جنسيت: زنان و هم مردان هردو در برخي از شرايط ترس از مرگ را تجربه مي كنند اما براساس تحقيقات انجام شده زنان، در دهه پنجم زندگي نيز با ترس از مرگ مواجه مي شوند.
از دست دادن كنترل: برخي از امور غيرقابل پيشبيني مانند مرگ در زندگي توسط خود فرد قابل كنترل نيست. برخي از افراد با انجام چك آپ و مراجعه مكرر به دكتر سعي ميكنند آن را كنترل كنند. اين افراد ممكن است به وسواس يا اضطراب شديد دچار شوند كه باعث اختلال در زندگي آن ها مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان ترس از مرگ| سايه سياه مرگ را از زندگيت دور كن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۱۰:۱۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی