moshaverrkhob
moshaverrkhob

تست سن عاطفي آنلاين:دارا بودن تفريط در عاطفه اشخاص آن‌ها را منجر به ناسازگاري.

و همينطور خشم و نفرت و اضطراب خواهد كرد .

كه به طور مديريت نشده بهداشت رواني و عاطفي اشخاص را تهديد خواهد كرد.

تست سن عاطفي آنلاين1

تست سن آنلاين
و نكته قابل توجه اين مي باشد كه آثار نامناسب آنها اگر بيش از آثار خوب آنها مي باشد.

آنها هشدار دهنده هاي زندگي مي باشند و نيرومند و داراي قدرت هستند.

كه آتش جنگ ها را شعله‌ور خواهند كرد و موجب رشد كردن عاطفي و سلامت رواني خواهند شد.

برعكس مي تواند سلامت رواني و عاطفي اشخاص را تحت تأثير بگذارند .

و سلامت رواني و عقلي فرد به بلوغ عاطفي داراي بستگي مي باشد .

به دليل اينكه نظر فرد نسبت به خودش و همينطور اطرافيان و شرايط جامعه.

و زندگي به صورت كلي از چگونگي رشد و تكامل عاطفي موثر مي باشد .

در حقيقت بلوغ عاطفي جرياني مي باشد كه در آن شخصيت شخص به صورت متداول.
براي احراز بيش از پيش سلامت عاطفي از نظر رواني و فردي تلاش خواهد كرد.
و بلوغ عاطفي در اشخاص موجب مسئوليت پذير شدن حفظ شدن ارتباط صميمي .
و مثبت با اطرافيان و صبر و شكيبايي و غيره مي‌شود.
حقيقت بلوغ عاطفي
مفهوم برخورد عاطفي بالغ بر هر سطحي از رشد طبيعي عاطفي حاصل مي شود.

و فردي كه قادر به مديريت كردن عاطفه هاي خود ميباشد و تأخير در ارضا شدن را تحمل خواهد كرد.

بدون اينكه تاسف بخورد و رنج بكشد .

منبع:مشاوره ازدواج-تست سن عاطفي آنلاين

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/11  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نوجواني يكي از مهم ترين و حساس ترين دوره هاي رشدي است. در اين سن فرزندتان تغييرات قبل توجهي را در ابعاد مختلف جسمي، رواني، شناختي و اجتماعي تجربه مي كند.

اگر به عنوان يك والد از مهم ترين تغييرات دوره ي بلوغ آگاه باشيد، مي توانيد به خوبي وارد دنياي ذهني فرزندتان شويد و دوران پر تلاطم نوجواني را با موفقيت سپري كنيد.

حيطه هاي طلايي تغيير
به طور كلي نوجوان شما در سه حيطه ي اصلي دچار تغيير و تحولات بنيادين مي شود.

حيطه ي شناختي (ذهني)
تغيير در حيطه ي شناختي به اين معناست كه فرزند نوجوان شما، شبيه به يك كودك فكر نمي كند.

در حقيقت تفكر دوران نوجواني از مرحله ي عمليات عيني وارد مرحله ي عمليات ذهني مي شود و نوجوان مي تواند در مورد انتزاعي ترين مسايل نيز فكر كند.

در همين دوران است كه نوجوانان نيازمند يافتن معنايي براي هستي مي شوند، سوالات فلسفي زيادي در مورد دنيا و خدا مي پرسند و نصيحت و توصيه ي صرف نمي تواند پاسخ گوي آن ها باشد.

حيطه ي جسمي و زيستي
تغييرات جسمي، دامنه ي وسيعي ازتغييرات هورموني و ظاهري در دختران و پسران را در بر مي گيرد كه آن ها را براي ورود به دوره ي بزرگسالي آماده مي كند.

حيطه ي اجتماعي
تغييرات اجتماعي بلوغ نيز طيف وسيعي از رفتارهاي جديد مانند احساس بي همتايي و منحصر به فرد بودن، تمايل به ارزش هاي اخلاقي برتر را در فرزندتان ايجاد مي كند.

نشانه هاي بلوغ را بيشتر بشناسيد
تغيير و تحولات نوجوانان در اين مقطع رشدي حساس بسيار وسيع است.

بسياري از والدين با ناآگاهي از تغييرات ايجاد شده، ممكن است به فرزندشان برچسب بزنند، او را سرزنش و يا طرد كنند و در مجموع احساسي از درك نشدن را به نوجوان القا كنند.

جرقه هاي بلوغ جسمي در دختران و پسران
در اين سن نوجوانان پسر علايمي از جمله رويش مو در صورت، پيدايش جوش، دورگه شدن صدا، احتلام و رويش موهاي زايد بدن را نشان مي دهند.

در دختران نيز علامي مانند بم شدن صدا، تجربه ي اولين قاعدگي، رشد موهاي زايد و ظهور علايم ثانويه ي جنسي مشهود است.

بلوغ عاطفي چه علايمي دارد؟
رسش عاطفي در نوجوانان معمولا با هيجاناتي مانند اضطراب، دلهره، گذشت و فداكاري، توجه طلبي، گوشه گيري و ياس، پرخاشگري و احساس گناه مشخص مي شود.

نوجوانان در اين دوره ي رشدي، دستخوش تغييرات عاطفي متعددي مي شوند كه ناآگاهي والدين از نحوه ي برخورد صحيح با آن ها مي تواند دردسر ساز شود.

به عنوان مثال، اگر نوجوان تان تمايل يادي به عمل كردن طبق مد روز دارد، لازم است ريشه ي اين رفتار را در توجه طلبي او بررسي كنيد.

نوجوان شما قصد آسيب رساندن به شما و آبروي تان را ندارد و بر اساس اقتضائات سني اش رفتار مي كند.

به عنوان يك والد در صورتي كه به خوبي به او توجه كنيد و از تشويق و تاييد و بيان ويژگي هاي مثبتش استفاده كنيد، نياز او به توجه طلبي ارضا شده و رفتارهاي عجيب كمتري را بروز خواهد داد.

در حقيقت نحوه ي مقابله با خشم، اضطراب، گوشه گيري و يا بي حوصلگي كودك، نيازمند آن است كه اطلاعات تان را در اين زمينه افزايش دهيد تا كمتر دچار بحران شويد.جديدترين روش هاي روانشناسي كودك

بلوغ رواني، استقلال و خود برتر بيني
مواجه با نوجوانان نشان مي دهد كه آن ها تا حد زيادي به دنبال كسب استقلال هستند.

ممكن است فرزندتان با ورود به دوره ي نوجواني، رعايت برخي از قوانين خانه را زير پا بگذارد و خواستار تجديد نظر در آن ها شود.

بهتر است بجاي آنكه چنين رفتارهايي را حمل بر گستاخي كنيد، استقلال طلبي را به عنوان يكي از ويژگي هاي رشد رواني فرزندتان بپذيريد و در قوانين تجديد نظر كنيد.

همچنين نوجوانان در اين دوره خود را به عنوان مركز عالم تصور مي كنند، احساس اعتمادبه نفس بالايي دارند و به مقايسه ي جسم خود با ساير همسالان شان اشتغال ذهني مداومي دارند.

بلوغ اجتماعي و رفتارهاي ضد و نقيض
اصلا بعيد نيست كه در دوران نوجواني با فردي مواجه شويد كه به لحاظ اخلاقي و رفتاري ضد و نقيض عمل مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-نوجوانان و تغييرات دوران بلوغ

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/3  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

علائم بلوغ در دختران، علائم پايان بلوغ در دختر، بلوغ دختر از چه سني شروع ميشود؟ براي پاسخ به اين سوالات اين مقاله را از دست ندهيد. بلوغ يك مرحله گذران بين دوران كودكي و دوران بزرگسالي است، و از ۳ بخش تشكيل شده است:

بلوغ عاطفي
بلوغ اجتماعي
بلوغ جسمي (كه بلوغ جنسي هم گفته مي شود)
بلوغ دختر از چه سني شروع ميشود
بلوغ طبيعي زماني است كه بدن كودكان شروع به رشد كرده و به بدن بزرگسالان جوان تبديل مي شود. دختران معمولاً بين ۸ تا ۱۳ سالگي دوره بلوغ را طي مي كنند. هنگامي كه دختر شما شروع به بلوغ مي كند، غدد جنسي (تخمدان ها) و غدد فوق كليوي (غده هايي كه در بالاي كليه ها قرار دارند) هورمون ترشح مي كنند.

اين هورمون ها اولين نشانه هاي بلوغ را ايجاد مي كنند كه عبارتند از رشد سينه، بوي بد بدن، موهاي زير بغل، موهاي ناحيه تناسلي و آكنه (جوش).

علائم بلوغ جنسي نوجوانان
بلوغ جنسي در واقع دوراني است كه صفات ثانويه جنسي تكامل پيدا مي كنند و توانايي توليد مثل در فرد بوجود مي آيد.

در اين دوران نوجوان وارد حيات عاطفي خود مي شود و با رشد جنسي، احساس بي ثباتي و عدم امنيت در نوجوان ايجاد مي شود و اتفاقاتي كه در اين دوران مي افتد هم خود نوجوان و هم والدين را نيز درگير مي كند.

در دوران بلوغ جنسي تغييرات ظاهري در نوجوان ايجاد مي شود.

از آن جايي كه اين تغييرات ممكن است در جهت نا زيبايي نوجوان باشد، باعث مي شود حساسيت نوجوان روي بلوغ جسمي بيشتر از بلوغ عاطفي و بلوغ اجتماعي باشد.

علائم بلوغ در دختران
شروع بلوغ در كشورها و مناطق مختلف، متفاوت است و علائم بلوغ در دختران در هر شرايطي متفاوت مي باشد.

اين تفاوت به عواملي مانند: نوع تغذيه فرد، موقعيت جغرافيايي، عوامل وراثتي و قومي، عوامل اجتماعي و شرايط جسمي نوجوان بستگي دارد.

مثلا در كشور ما در جنوب كشور به دليل گرم تر بودن آب و هوا بلوغ دختران نسبت به غرب كشور كه مناطق سرد و كوهستاني هستند زودتر اتفاق مي افتد و علائم بلوغ در دختران را به صورت متفاوت تجربه مي كنند.

دختران نوجواني با اضافه وزن يا بي اشتهايي عصبي نسبت به هم سن هاي خود بلوغ جنسي را زودتر تجربه مي كنند و علائم بلوغ در دختران را به صورت متفاوت و كمي شديد تر تجربه مي كنند.

بين متخصصان درباره سن بلوغ همچنان اختلاف نظرهايي وجود دارد ولي مي توان گفت كه به طور معمول بلوغ دختران بين سنين ۱۶-۹ سالگي اتفاق مي افتد.

علائم

علائم بلوغ در دختران شدت متفاوتي دارد و در زمان هاي مختلفي بروز پيدا مي كند بنابراين آگاهي از علائم زير مي تواند به شما كمك كند، بهتراست از قبل اين علائم را به فرزند خود بگوييد تا خود را براي آن آماده كند:

رشد و حساس شدن سينه ها. در مرحله اول، رشد سينه با ظاهر شدن سينه كوچك شروع مي شود. ممكن است ۲ سال ديگر طول بكشد تا سينه هاي او به طور كامل رشد كنند.
در طول فعاليت بدني بيشتر عرق مي كنند.
ممكن است جوش هايي ظاهر شوند.
دختران همچنين افزايش قد و وزن را تجربه خواهند كرد.
دخترها ممكن است متوجه شود كه بازوها، ران ها، باسن و قسمت بالاي كمرش پرتر و پهن تر شده اند. در نهايت اولين قاعدگي او شروع مي شود.
گرفتگي عضلات، سردرد، سرگيجه يا اسهال هنگام قاعدگي.
رشد مو هاي ثانويه. رشد مو در بازو، پا، زير بغل و ناحيه شرمگاهي شروع خواهد شد.
شروع سيكل هاي ماهانه
تغييرات خلقي ناشي از تغييرات هورموني است.
تخمدان ها بزرگتر مي شوند و توليد هورمون ها آغاز مي شود.
رشد سريع قدي تا قبل از عادت ماهانه
بعد از شروع عادت‌ ماهانه روند رشد قد، كند مي شود.
دختران نوجوان احتمالاً در مورد تغييراتي كه تجربه مي كنند سؤالات زيادي خواهند داشت. آن ها ممكن است درك نكنند كه دوره قاعدگي آن ها چيست و چرا اتفاق مي افتد.

همچنين براي دختران نوجوان مهم است كه از تغييراتي كه در بدن خود انتظار دارند آگاه باشند. دختران بايد بتوانند سوال بپرسند و تجربيات خود را به اشتراك بگذارند تا گذار سالمي به زنانگي داشته باشند.

علائم پايان بلوغ در دختر
هنگامي كه دختران به بلوغ جسمي مي رسند. موهاي ناحيه تناسلي ممكن است تا ران‌هايشان امتداد پيدا كند و برخي از دختران ممكن است يك خط مو تا ناف داشته باشند. بيشتر دختران در سن ۱۶ سالگي به اوج قد خود مي رسند، اما برخي ممكن است تا ۲۰ سالگي به رشد قد خود ادامه دهند.

بدن دختران تا پايان بلوغ انحناي بيشتري پيدا مي كند. دختران همچنين داراي ترشحات واژن هستند و شروع به مرحله قاعدگي مي كنند. قاعدگي همچنين به اين معني است كه دختران بايد ياد بگيرند كه چگونه از نوارهاي بهداشتي استفاده كنند.

بلوغ دير رس
اگر دختر خانمي به سن ۱۳ سالگي برسد و صفات ثانويه جنسي به صورت رشد سينه ها و رشد موهاي ثانويه اتفاق نيفتد غير طبيعي است و يا اگر دختر خانمي به سن ۱۶ سالگي برسد و سيكل قاعدگي در او ايجاد نشده باشد نياز به بررسي دارد.

همه اين موادر نشان دهنده تاخير بلوغ هستند كه به آن بلوغ دير رس گويند.

بلوغ زود رس
بلوغ زود رس زماني اتفاق مي افتد كه علائم بلوغ قبل از ۷ سالگي شروع شود. اين مي تواند طبيعي باشد، اما ممكن است نياز به ارزيابي توسط متخصص غدد اطفال (پزشك هورموني) داشته باشد تا درمان هاي لازم به موقع شروع شود.

بلوغ زودرس در دختران اثرات منفي طولاني مدتي را روي ذهن آن ها مي گذارد و در بيشتر موارد دچار افسردگي، اضطراب و آشفتگي مي شوند.

همچنين احتمال سوء مصرف مواد و يا خطر برقراري روابط جنسي زود هنگام در دختراني كه دچار بلوغ زودرس مي شوند وجود دارد.

به طور كلي مادران در اين دوران خيلي بايد مراقب فرزندان خود باشند و نياز است كه از نظر نوع كيفيت تغذيه، چاقي و لاغري و …فرزندان بيشتر مراقب باشند تا بلوغ در سنين نرمال خود اتفاق بيوفتد.

منبع:كانون مشاوران ايران-علائم بلوغ در دختران

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/21  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

دختر نوجوان چه تغييراتي را تجربه مي كند و راه هاي كمك به حل مشكلات او

بيشترين تغييرات براي يك دختر نوجوان در دوران بلوغ او رخ مي دهد آن ها از نظر جسمي و روحي تحولات بزرگي را تجربه مي كنند، درك حجم عظيمي از اين تغييرات ممكن است براي اين نوجوان سخت و دردناك باشد و زماني كه به خودش مي آيد ممكن است فشارهاي زيادي را تحمل كند.

در دوران بلوغ تغييراتي كه دختران نوجوان آن را تجربه مي كنند بيشتر از پسران مي باشد به همين دليل والدين بايد توجهات جدي و برنامه ريزي دقيقي داشته باشند و در اين شرايط همراه هميشگي دخترشان باشند تا اين دوران با فشار كمتري پشت سر گذاشته شود.

در اين مقاله مي خواهيم تغييراتي كه دختران نوجوان با آن رو به رو مي شوند و هم چنين چگونگي رفتار والدين را مورد بررسي قرار دهيم براي اين اطلاعات شما در اين زمينه افزايش يابد اين مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد.

دختر نوجوان
بزرگسالي براي دختران نوجوان مي تواند سردرگم كننده باشد چون دوران بلوغ با تغييرات جسمي و روحي رخ مي دهد و اين امر تعجب آور نيست، از اين گذشته عبور كردن از دنياي كودكي به دنياي بزرگسالي نيازمند يك تعادل اصولي مي باشد كه در اين جا چند نكته براي كمك به دختران نوجوان در درك آن چه با آن ها رو به رو هستند آورده شده است،

مهم ترين چيزي كه دخترها بايد به آن توجه داشته باشند اين است كه تنها نيستند و آن ها از دوران نوجواني عبور مي كنند همانطور كه پدر و مادر، پدر بزرگ و مادربزرگ شان از آن دور عبور كرده است.

روانشناسي نوجوان
روانشناسي نوجوان | چرا مشاوره زندگي نوجوان را نجات مي دهد؟
نشانه ها و علائم بلوغ براي دختر نوجوان
بلوغ جسمي
يكي از تغييرات مهمي كه دختر نوجوان آن را تجربه مي كند تغييرات زياد جسماني مي باشد اين تغييرات از ۸ سالگي آغاز مي شود به طور معمول دختران نوجوان زودتر از پسران اين تغييرات را مشاهده مي كنند و هم چنين اين مهم به مواردي مانند نژاد، وراثت، آب و هوا، تغذيه، شرايط فرهنگي، روابط عاطفي و تغذيه اي بستگي دارد.

عمده تغييراتي كه در دختران به وجود مي آيد از رشد جوانه نوك سينه، افزايش وزن، قد و رشد موهاي ناحيه تناسلي و زير بغل شروع مي شود و با آغاز سيكل قاعدگي كامل مي شود. قاعدگي از سن ۹ تا ۱۶ يا ۱۷ سالگي اتفاق مي افتد،

براي شروع قاعدگي وزن دختران بايد حداقل به ۴۵ كيلو گرم برسد بر اساس تحقيقات ثابت شده است دختراني كه خيلي لاغر هستند ديرتر قاعده مي شوند، البته در كنار اين همه تغييرات بايد به مسئله رشد قدي هم توجه داشت.

دختراني كه والدين شان قد بلند هستند معمولا قد بلند تري خواهند داشت و آن هايي كه والدينشان كوتاه قد هستند تا حد معيني رشد قدي را تجربه خواهند كرد

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-دختر نوجوان در حال تغيير

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/4/11  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روانشناسي نوجوان ، چرا مشاوره براي نوجوانان ضروري است

مشاوره روانشناسي نوجوان براي دوران حساس نوجواني لازم و حياتي مي باشد زيرا نوجواني دوراني است كه در آن چالش هاي بسياري روي مي دهد و نوجوان با تغييرات زيادي همراه است و بايد به اين دوران دقت و توجه ويژه اي داشته باشيد زيرا اين دوره نقش مهمي در شكل گيري شخصيت فرد دارد.

روانشناسي نوجوان به والدين كمك مي كنند تا با مشكلات و تغييرات دوره هاي نوجواني به خوبي آشنا شوند و طرز برخورد با اين مشكلات را بدانند زيرا بسيار طرز برخورد والدين با نوجوان مهم مي باشد و روانشناس نوجوان امكاناتي براي والدين فراهم مي كند تا سبك هاي فرزند پروري و شيوه هاي ارتباطي با نوجوان را به صورت صحيح آموزش ببيند و در هنگام برخورد با نوجوان آن نكات را در نظر بگيرد.

دوره نوجواني بسيار پر تنش و چالش بر انگيز است و روانشناسي نوجوان در حل اين بحران ها نقشي بسياري دارد و بسيار پر اهميت و راهگشا است، در ادامه اين مقاله به بررسي روانشناسي نوجوان مي پردازيم و اطلاعات مهمي را در مورد آن بيان مي كنيم.

مشاوره روانشناسي نوجوان
مشاوره نوجوان نقش بسيار مهمي دارد و پلي ميان والدين و نوجوان مي باشد او مي تواند به والدين كمك كند تا ارتباط صحيح و موثري با نوجوان خود داشته باشند و والدين با علايق و ديدگاه هاي نوجوان خود آشنا مي شود و در اين خصوص آگاهي كسب مي كند كه فرزندش را با ديدگاه خود قضاوت نكند و ويژگي هاي دوران رشد و بلوغ او را در نظر بگيرد.

يكي از كارهايي كه معمولا والدين انجام مي دهند نصيحت كردن نوجوان است كه باعث گارد گرفتن او مي شود مشاوره نوجوان به والدين مي آموزد كه بدون نصيحت كردن با فرزندشان ارتباط كلامي برقرار كنند و با او صحبت كنند، همچنين براي حل برخي از مشكلات دوران نوجواني، والدين نياز به راهكارهاي صحيح دارند و بايد از آموزش هاي تخصصي استفاده كنند و مشاور در اين خصوص كمك بسياري به فرد مي كند.

والدين بايد اين نكته را در نظر بگيرند كه كمك گرفتن از روانشناس به اين معني نمي باشد كه والدين نمي توانند از عهده نوجوان خود بربيايند، بلكه مشاور مي تواند به والدين كمك كنند تا بهترين رفتار را داشته باشند و در لحظه تصميم هاي درست تري را بگيرند، با اين كار برقراري ارتباط ميان والدين و فرزندان راحت تر مي شود.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-روانشناسي نوجوان | چرا مشاوره زندگي نوجوان را نجات مي دهد؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/7/16  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

رفتار با دختر ۱۱ ساله ، هر آنچه كه والدين بايد بدانند. در ۱۱ سالگي دختر از سال هاي كودكي فاصله مي گيرد و به دوره نوجواني وارد مي شود و والدين بايد اين نكته را در نظر بگيرند و رفتار مناسبي با فرزند خود داشته باشند چون رفتار والدين با دختر ۱۱ ساله بسيار مهم مي باشد.

در اين سن ممكن است تغييراتي بسياري براي فرزند شما به وجود بيايد و بحران هايي را در زندگي بگذراند والدين بايد آگاهي هاي لازم را داشته باشند تا بتوانند به خوبي با دخترشان در تعامل باشند.

والدين بايد در اين سن اطلاعات و آگاهي هاي خود را در زمينه بلوغ و پيامدهاي آن افزايش دهند تا بتوانند به خوبي فرزندشان را مديريت كنند و مانند دوستي مهربان در كنارش باشند.

والدين مي توانند با كمك مشاور رفتار صحيح و درست را بياموزند و ياد بگيرند كه چطور با دختري كه از دنياي كودكي وارد نوجواني مي شود رفتار درست و صحيحي داشته باشد تا ميان آن ها تنش هايي به وجود نيايد و يا احتمال وجود تنش كاهش يابد.

رفتار با دختر ۱۱ ساله، بلوغ در دختران نوجوان
با شروع دوره نوجواني تغييراتي در دختر به وجود مي آيد كه عمده ترين و مهم ترين آن بلوغ مي باشد، بلوغ همه ابعاد زندگي و شخصي فرد را در برمي گيرد و در بعدهاي جسمي، جنسي، اجتماعي و احساسي در فرزند تغييراتي را به وجود مي آورد.

والدين با به دست آوردن اطلاعاتي در مورد بلوغ بايد به خوبي با ويژگي هاي بلوغ آشنا شوند و ياد بگيرند چطور آن را مديريت كنند تا بتوانند اتفاقاتي كه در حال رخ دادن است به خوبي مديريت كنند و به فرزندشان اطمينان خاطر بدهند.

افراد در دوران بلوغ ويژگي هاي بسياري را تجربه مي كنند كه بعضي از آن ها در ذيل ذكر شده است.

كساني كه پوست چرب دارند ممكن است صورت آن ها پر از جوش و آكنه شود.
موهاي چرب كه به حمام و شست وشوي زيادي لازم دارد.
تعرق آن ها زياد شده و بوي بدن آن ها افزايش مي يابد.
قد آن ها در حال رشد مي باشد و ممكن است مقداري افزايش يابد،( تقريبا در طول يكسال ۱۱ سانتي متر در دختران و ۱۳ سانتي متر در پسران)
دختران ۱۱ سالگي ممكن است تغييراتي از نظر جسماني در آن ها به وجود آيد كه بعضي از ويژگي ها ذكي مي شود.
تغييراتي در سينه و رشد سينه و حساسيت هايي در آن
تغييراتي در شكل ظاهري نوجوان از جمله بزرگ شدن باسن
رشد و افزايش موهاي بدن
شروع قاعدگي
ايجاد ناراحتي هايي مانند سردرد و گرفتگي معده
به وجود آمدن ترشحاتي در واژن به طور واضح و سفيد ( ممكن است دختران قبل از عادت ماهانه با اين مسئله رو به رو شوند.)

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-رفتار با دختر ۱۱ ساله

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/1/6  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تا حالا به اين فكر كرده‌ايد كه چرا دختران در سن بلوغ خود دچار افت تحصيلي مي‌شوند؟ و يا دچار استرس‌هاي فراوان و ناآرامي مي‌شوند؟ همان دختران دردانه‌‌ كه كودكي خود را با كلي خوش‌مزه‌گي و نوازش اطرافيان پشت سرگذاشته‌اند، دختراني كه هميشه آغوش‌شان براي كادو‌هاي قشنگ باز بود و لبخند رضايت بر لبان خود داشته‌اند.

خلاصه هر كسي بايد اين دوره كودكي را پشت سر بگذارد و وارد چرخه جديدي از زندگي روحي و رواني خود شود براي دختران همانطور كه دين اسلام هم بر آن تاكيد دارد ورود به سن بلوغ مي‌باشد و روانشناسان هم اعتقاد دارند كه در اين سن بايد مراقب روح و روان آنها باشند زيرا در اين سن آنها ناخواست حساس و آسيب‌پذير مي‌شوند و به شدت دچار استرس و اضطراب هستند و اين هجمه روحي و رواني ناخواسته بر ديگر اشكال زندگي او تاثير مي‌گذارد و او را دچار افت تحصيلي، گوشه‌گير و… مي‌كند، البته اين رفتار با درك اطرافيان و همراهي او در اين سن به مرور كم مي‌شود و به طور كل از بين مي‌رود. همانطور كه مي‌دانيد تغيير در هورمون‌ها باعث فشار‌هاي عصبي و روحي مي‌شود. والدين بايد به اين مسئله واقف باشند كه دخترها در اين شرايط از نظر احساسي خيلي حساس هستند و با كوچكتر لبخند عاشق مي‌شوند، آنها در اين سن از جنس مقابل خود خوششان مي‌آيد. ناخودآگاه به پسرها نگاه مي كنند. والدين بايد توجه داشته باشند كه در اين سن نبايد فرزند خود را كودك فرض كند، فكر و احساس او را ساده بپندارند زيرا او در اين دوران شديدا داراي احساسات شديد به جنس مخالف خود هست بنابراين بايد به او آموخت كه در روابط خود با پسرها سنجيده‌تر رفتار كند و براي او شرايط را هم از نظر شرعي و هم از نظر عرفي كاملا توضيح دهند تا فرزند آنها آگاه شود.

اين حس نسبت به جنس مخالف يك حس سنجيده و آگاهانه نيست زيرا دختران در اين شرايط يك حالت گذار از كودكي به بلوغ جنسي دارند همواره مي‌خواهند همچون گذشته عروسك‌هاي خود را بغل كنند و با او بازي كنند ولي اين بار با عروسكي واقعي و اين بار عروسك‌هاي خود را در پسرها مي‌بينند.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-عشق در نيمه راه كودكي و بلوغ

امتیاز:
بازدید: 7
برچسب:
:
[ 1399/10/8  ] [ ۰۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آغاز كردن صحبت با نوجوانان دشوار مي باشد.

صحبت كردن در رابطه با مواد مخدر و الكل دشوارتر خواهد بود.

به عنوان پدر و مادر اغلب با مقاومت مواجه مي شويد.

براي ايجاد تعامل با نوجوان شيوه‌هايي مي باشد .

كه شامل موارد زير مي باشد:

روش صحبت كردن با نوجوان
به روشنفكر بودن بپردازيد.


اگر مي خواهيد يك مكالمه سازنده با نوجوان خود دارا باشيد.
يك چيز را به آن توجه كنيد اين مي باشد.

كه وقتي كه يك بچه احساسي در مورد قضاوت شدن.

و يا محكوم بودن مي‌كند .

احتمال كمتري دارد كه پيام شما را بپذيرد.

توصيه مي‌كنيم كه به خاطر دستيابي به ايده‌آل‌ترين.
نتيجه براي شما و نوجوان تان تلاش كنيد .
شرايطي بي طرف و آزاد را به حس كردن بپردازيد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-صحبت كردن با نوجوان

امتیاز:
بازدید: 20
برچسب:
:
[ 1399/8/18  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بلوغ، نشانه ها و رفتارهاي جنسي در دختران نوجوان

بلوغ يك مرحله گذران بين دوران كودكي و دوران بزرگسالي است،.

بلوغ از ۳ بخش تشكيل شده است:
بلوغ عاطفي
بلوغ اجتماعي
بلوغ جسمي(كه بلوغ جنسي هم گفته مي شود)
نشانه هاي بلوغ جنسي نوجوانان
بلوغ جنسي در واقع دوراني است كه صفات ثانويه جنسي تكامل پيدا مي كنند و توانايي توليد مثل در فرد بوجود مي آيد.

در اين دوران نوجوان وارد حيات عاطفي خود مي شود و با رشد جنسي، احساس بي ثباتي و عدم امنيت در نوجوان ايجاد مي شود و اتفاقاتي كه در اين دوران مي افتد هم خود نوجوان و هم والدين را نيز درگير مي كند.

در دوران بلوغ جنسي تغييرات ظاهري در نوجوان ايجاد مي شود.

از آن جايي كه اين تغييرات ممكن است در جهت نا زيبايي نوجوان باشد، باعث مي شود حساسيت نوجوان روي بلوغ جسمي بيشتر از بلوغ عاطفي و بلوغ اجتماعي باشد.

سن بلوغ در دختران:
شروع بلوغ در كشورها و مناطق مختلف، متفاوت است.

اين تفاوت به عواملي مانند: نوع تغذيه فرد، موقعيت جغرافيايي، عوامل وراثتي و قومي، عوامل اجتماعي و شرايط جسمي نوجوان بستگي دارد.

مثلا در كشور ما در جنوب كشور به دليل گرم تر بودن آب و هوا بلوغ دختران نسبت به غرب كشور كه مناطق سرد و كوهستاني هستند زودتر اتفاق مي افتد .

منبع :كودك و نوجوان-بلوغ، نشانه ها و رفتارهاي جنسي در دختران نوجوان

امتیاز:
بازدید: 39
برچسب:
:
[ 1399/6/31  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بچه ها در دومين دهه ي زندگيشان بلوغ را تجربه مي‌كنند.
بلوغ مرحله اي هست كه در آن كودك از نابالغي فيزيكي به توانايي توليد مثل دست پيدا مي‌ كند
يكي از نشانه هاي قابل رويت بلوغ رشد سريع و ناگهاني قد و قواره كودك است.
دختران رشد سينه و بزرگ شدن باسن را تجربه مي كنند. پسران لاغر و عضله دار شده و به خوبي قدرتمند مي‌شوند. غدد تغيير مي كنند و دختران اولين قاعدگي و دوران حيض خود را تجربه مي‌كنند.

براي مطالعه بيشتر:

نگاهي بر تغييرات دوران بلوغ

انواع بلوغ در نوجوانان
پاسخ هاي رواني نسبت به بلوغ:
اينكه بچه ها نسبت به تغييرات بدن و ذهن هايشان واكنش هايي نشان ميدهند به رفتار و عقايد اطرافيانشان بسيار وابسته است.
وقتي براي آمادگي در برابر اين تغييرات تلاشي صورت گرفته كودك رفتار مثبت در اين دوره نشان مي دهد.


رشد قسمت هاي چربي دار بدن براي دختران تجربه خوشايندي نيست.
به طور ميانگين دختران 10 كيلوگرم در دوران بلوغ چاق مي‌شوند و اين ذهنيت از طريق رسانه ها و ساير اركان اجتماعي وجود دارد كه لاغر بودن زيباست.
زماني كه دختران نوجوان متوجه مي شوند كه به دوران لاغري قبل از بلوغ بر نمي گردند ممكن است احساس پريشاني كنند. اين پريشاني مي تواند باعث نارضايتي آنها در مورد اندام جديد زنانگي باشد.
علاوه بر رسانه ها دوستان، خانواده ها و رفتار همكلاسي ها نسبت به تغيير بدن مي تواند روي رفتار آنها تاثير بگذارد.

نتيجه مثبت بلوغ زود رس:

در دختران بلوغ زود رس باعث افزايش محبوبيت آنها در جذابيت جنسي مي شود، همينطور پسراني كه بلوغ
جنسي زودرس دارند از لحاظ فيزيكي و عضلاني نيز وضعيت بالعانه تري را پيدا مي كنند.
نتيجه منفي بلوغ زود رس:

اين تغييرات زودهنگام نتيجه هاي منفي اي نيز در پي دارد:
دختران آشفته رفتار ميكنند و خميده راه مي روند تا بدنشان را پنهان كنند. اغلب ممكن است بدن فربه تري نسبت به همسالان داشته و از اندام خود در مقايسه با ديگر هم سالان ناراضي باشند. همچنين تغيرات زود هنگام در دختران خطر داشتن ميل رابطه ي جنسي زود هنگام را در آنها در بر خواهد داشت.
اين تغيرات زود هنگام ممكن است به افت تحصيلي.رفتارهاي بد، اعتياد داشتن به مواد و الكل و دزدي منجر شود. البته بايد توجه داشت كه اين مسئله در تمامي دختران و پسران با بلوغ زودرس يكسان نخواهد بود و بهر حال آموزش هاي والدين، ميزان اعتماد به نفس كودكان و خرده فرهنگ هاي حاكم هگي تاثير گذار خواهند بود.

منبع : كودك و نوجوان-نكاتي در مورد بلوغ زودرس و ديررس

امتیاز:
بازدید: 84
برچسب:
:
[ 1399/3/16  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

گفتگو در مورد بلوغ جسمي و جنسي را از سنين پايين شروع كنيد.

امروزه كودكان با حجم وسيعي از اطلاعات درمورد سكس و ارتباطات در تلويزيون و در اينترنت روبرو هستند، بنابراين همچنان كه آنها به بلوغ نزديك مي‌شوند با بسياري از نظرات پيشرفته در اين حوزه آشنايي دارند. مسئله گفتگو در مورد مسئله بلوغ همچنان يك تكليف مهم براي والدين باقي مانده است از آنجايي كه بيشتر اطلاعات كودك در مورد اين قضيه از منابع معتبري نيستند.

منتظر نباشيد كه كودك شما براي پرسيدن سوالات بي شماري كه دارد خودش به سمت شما بيايد كه آن روز هرگز نخواهد آمد، مخصوصا اگر كودك شما نمي داند كه گفتگو در مورد اين موضوع حساس براي شما مطلوب است يا خير!

به طور ايده آل، به عنوان والدين شما در واقع پيش از اين، صحبت در مورد تغييرات بدن در طول بلوغ را شروع كرده ايد. از زمان نوباوگي كودكان سوال هاي زيادي دارند و اكثر بحث هاي شما احتمالاً در مورد سوالاتي است كودك از شما مي پرسد.

مهم است كه به سوالات او صادقانه و باز پاسخ دهيد هميشه منتظر اين نباشيد كه كودك بحث را شروع كنند

در سن ۸ سالگي آنها بايد بدانند كه تغييرات هيجاني و فيزيكي همراه با بلوغ كدامند. ممكن است كه به نظر كوچك بيايند، اما اين مثال را در نظر بگيريد: چيزي حدود 2 سال بعد دختر شما عادت ماهيانه را تجربه خواهد كرد با صداي پسر شما شروع به كلفت شدن مي كند.

زمان گفتگو با دختر يا پسر

در مورد دختران مهم است كه قبل از آنكه پريود يا عادت ماهيانه شوند والدين آنها در مورد اين قضيه با آنها صحبت كنند. اگر آنها از موضوع مطلع نباشند عادت ماهيانه مي تواند براي آنها ترسناك و استرس زا باشد. اكثر دختران هنگام دوازده سيزده سالگي پريود مي شوند كه تقريبا دو يا دو و نيم سال بعد از شروع بلوغ است. براي برخي اين پديده زودتر شروع مي‌شود حتي در سن 9 سالگي در حاليكه در برخي ديگر ديرتر است حدود 16 سالگي.

به طور ميانگين پسرها كمي ديرتر از دخترها بلوغ را تجربه مي‌كنند تقريبا در بين سنين 10 تا 11 سالگي. آنها ممكن است شروع به رشد جنسي كنند اولين علائم جنسي را تجربه كنند بدون انكه بدن آنها تغيير زيادي كرده باشد. درست مانند يك بزرگسال بايد از تغييرات پيش رو آگاهي داشته باشد و آماده باشد، مانند تغيير خانه يا تغيير شغل، كودكان نيز نياز دارند كه در مورد بلوغ و تغييرات پيش روي آن اطلاعات داشته باشند.

بسياري از كودكان آموزش جنسي را در مدرسه مي بينند.

اغلب درس ها تفكيك شده هستند و دختران در مورد عادت ماهيانه آموزش مي‌بينند و پسران نيز در مورد انزال و تغييرات صدا درسهاي اصلي را دريافت مي‌كنند. اما به هر حال مهم است كه دخترا نيز در مورد تغييرات پسران و همچنين پسران در مورد عادت ماهيانه دختران اطلاعات داشته باشند. بنابر اين خوب است كه معلمين درس هايي را در نظر بگيرند كه تمامي موضوعات بلوغ را در بر داشته باشند.

منبع : كودك و نوجوان-گفتگو با فرزندان در مورد بلوغ

امتیاز:
بازدید: 89
برچسب:
:
[ 1399/3/15  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نوجوان عاشق مي شود و تغيرات جسمي و فيزيكي در او ايجاد مي شود.

دوستان دوران كودكي يا نوجواني ويژه هستند و مهم نيست چه مقدار فاصله بين ديدار دوستان وجود دارد.

اين ارتباطات نتيجه ريشه هاي مشترك در طول سال هاي رشد هستند.

 

 


دوستان دوران كودكي و معشوقه هاي نوجوانيمان در كنار ما يك سري لحظه هاي جالب، مخوف، خسته كننده و برآشفته كننده را تجربه كرده اند كه به ما براي شناخت هويت فعلي امان كمك كرده اند.

با اينحال، وقتي كودكان كم سن هستند، والدين ممكن است اين روابط را بي اهميت بدانند.
اگر خانواده بايستي به مكان جديد نقل مكان كند و فرزندان بايستي دوستان نزديك را ترك كنند، در اين صورت چه چيزي رخ مي دهد؟

كودك ممكن است براحتي با نقل مكان با دوست هاي جديد اخت شود و روابط تازه اي را برقرار كند اما در مورد نوجوان چطور؟

يكي از شكايات اصلي والدين در دوران نوجواني وابستگي زياد نوجوانشان به يك دوست مخصوصا از جنس مخالف مي باشد كه نگراني هاي زيادي را با خود بهمراه خواهد داشت.

نوجوان عاشق و نحوه بر خورد با او (1)

ديدگاه ديگران در مورد نوجوان عاشق
عشق نوجواني به دوست پسر يا دوست دختر حتي توسط والدين كم ارزش محسوب مي گردد.

افراد بزرگتر اين روابط را بي معني توصيف مي كنند و آنها را عشق هاي توخالي مي نامند و اين پيوند هاي رمانتيك جدي گرفته نمي شوند.

والدين توانايي نوجوان را در عشق ورزي زير سوال مي برند و انها را دست كم مي گيرند.
با اينحال آنها عبارات نوجوانان نظير ” پدر و مادر ، من عاشق شما هستم ” را با قدرداني و ارادت تام مي پذيرند.

اگر والدين به اين باور برسند كه نوجوانان مي توانند صادقانه به والدين عشق بورزند، پس آيا نبايد پذيرفت كه داستان هاي عاشقانه نوجوان در واقع عشق واقعي هستند؟

قرار عاشقانه موضوعي نسبتا جديد مي باشد. در گذشته نوجوانان با اولين معشوقه هايشان در خارج از مدرسه ازدواج مي كردند.

در واقع زنان و مردن نسل قديم كمتر دوران جواني را به صورت مجردي ازدواج مي كردند و سريع تر از نوجوانان و جوانان امروزي وارد زندگي متاهلي مي شدند اما امروزه به دليل مسائل مختلف اجتماعي و اقتصادي و طولاني شدن تحصيلات ازدواج به تاخير مي افتد.

از اينرو ، سن بلوغ از قلم افتاده بود.
رسيدن به سن بلوغ بر دوره اولين عشق و اولين تجربه جنسي تاثير مي گذارد.

اكنون به ندرت اتفاق مي افتد كه با اولين عشق افراد ازدواج كنند.

قرارعشقي نوجوانان امروزي براي انتخاب جفت و همسر نيست بلكه براي سرگرمي مي باشد.

با اين وجود، تجربه عشق اول ضعيف تر از عشق اول دهه سي يا چهل شمسي نمي باشد.

بالغيني كه استحكام پيوند يا تاثير شكست عشق اول را كمتر از حد تخمين مي زنند، ممكن است فراموش كنند وقتي آنها اولين عشق اشان را از دست داده اند، چه حسي داشتند.

منبع : كودك و نوجوان-نوجوان عاشق

امتیاز:
بازدید: 77
برچسب:
:
[ 1399/3/14  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روانشناسي بلوغ دختر و پسر و مشاوره بلوغ دختر و بررسي تغييرات روحي در دوران بلوغ و مشكلات دوران بلوغ پسران و دختران – مدت مطالعه 4 دقيقه

اين مطلب به سوالات زير پاسخ مي دهد:

مشاوره بلوغ دختر و پسر
تغييرات روحي در دوران بلوغ
مشكلات دوران بلوغ پسران و دختران
روانشناسي دختر 11 ساله
بلوغ چيست
روانشناسي بلوغ دختر و پسر
چگونه با پسرم در مورد بلوغ صحبت كنم؟
چگونه با دخترم در مورد بلوغ صحبت كنم؟

ده نكته روانشناسي بلوغ دختر و پسر
اينكه فرزند 8 تا دوازده ساله به طور ناگهاني وارد اتاق شما شود و بخواهد رازي را با شما در ميان بگذارد طبيعيست.

كودك شما در دوره پيش نوجواني و پيش از بلوغ است و با فرد يكي دو سال پيش كاملا متفاوت است.

او از لحاظ فيزيكي، شناختي، هيجاني و اجتماعي تغيير كرده است.

استقلال جديدي را پرورش مي دهد و دوست دارد امتحان كند كه تا چه حد مي تواند قوانين والدين را كنار بزند.

چيزي كه ممكن است نداند اينست كه بيش از قبل به شما نياز دارد.

زيرا يك ارتباط والد-نوجوان قوي مي تواند سكويي باشد براي پرورش يك نوجوان كمتر آشفته و سالم تر.

اما اين مسئله خيلي هم راحت نيست، در مقابل شما به عنوان والدين بايد به حريم خصوصي فرزند خود احترام بگذاريد.

در اين مقاله برخي نظرات متخصصين در مورد ارتباط والدين اورده شده اند، كه به شما كمك مي كند در ارتباط با نوجوان كوچك خود موفق باشيد.

تغييرات روحي در دوران بلوغ

در مقابل استقلال فرزند خود احساس طرد نكنيد.
اين طبيعيه كه بچه هاي اين سنين از والدين خود فاصله بگيرند و هر روز بيشتر از قبل به سمت دوستان خود بروند، اما ممكن است والدين اين دوري گزيني كودك را به حساب طرد كردن اون بگذارند.

اغلب والدين اين فاصله گرفتن فرزند خود را شخصي مي كنند و آن را به عنوان يك طرد ارادي يا لجبازي تفسير مي كنند.

اما والدين بايد آگاه باشند كه اين رفتار به دليل اينست كه بچه ها نياز به حريم خصوصي بيشتر دارند و هيچ لجبازي اي در ميان نيست.

اما فشار و اصرار بيش از حد والدين مي تواند باعث ايجاد تشنج در ارتباط و لجبازي واقعي بچه ها شود.

زمان ويژه اي را براي فرزند خود در نظر بگيريد.
معمولا سر صحبت باز كردن با بچه هايي كه نزديك سن بلوغ هستند كار مشكلي است.

محققان توصيه مي كنند كه هفته اي يك روز حداقل يك فرصت مكالمه رو در رو بدون تقسيم توجه به امور ديگر (مثلا تماس تلفني يا مكالمه با ديگر افراد منزل)، براي فرزند خود بگذاريد.

با انجام اين كار، نه تنها ارتباط خود را بهبود مي بخشيد، بلكه مهارت هاي بين فردي لازم كه براي آينده حياتي هستند را نيز آموزش مي دهيد.

در اين مسئله، بايد حواسمان باشد كه ممكن است بچه ها اين كار را در ابتدا پس بزنند، و ما نيز خشمگين شويم.

بهتر است صبور باشيد تا نتيجه بگيريد.

منبع :كودك و نوجوان -روانشناسي بلوغ دختر و پسر

امتیاز:
بازدید: 109
برچسب:
:
[ 1399/1/11  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب