moshaverrkhob
moshaverrkhob

مشاوره اضطراب چيست؟
متاسفانه، اجتناب از مشاوره اضطراب و استرس مي تواند منجر به ايجاد اضطراب شديدتر شود. يك روش درماني كه به عنوان روش درمان شناختي – رفتاري[۱] (CBT) ناميده مي شود، در درمان اختلال هاي اضطرابي كارايي بالايي دارد.

روان شناسان با استفاده از CBT به درمانجوها كمك مي كنند تا نحوه شناسايي و مديريت عواملي را ياد بگيرند كه منجر به ايجاد اضطراب در آنها مي شود.

۱۰ سوال مقدماتي كه معمولا درمانگران مي پرسند
يكي از پرسش هاي درمانجوها، عبارت از سوالاتي مي باشد كه يك مشاور، مددكار اجتماعي يا روان شناس در اولين جلسه از آنها مي پرسد. پاسخ اين سوال راحت مي باشد:

شما بايد سوالات ساده و گسترش دهنده ذهن و ساير سوالات را انتظار داشته باشيد.

يك “برنامه تغيير” (كه در اغلب مواقع به عنوان “اهداف درماني” شناخته مي شود) بعد از آن ايجاد مي شود تا شما را در رفع مشكلاتي راهنمايي كند كه در حال حاضر منجر به اذيت شدن شما مي شوند.

در زير ۱۰ مورد از رايج ترين سوالاتي بيان شده است كه يك روان پزشك از شما مي پرسد تا يك تغيير مثبتي را در طول فرآيند مشاوره ايجاد كند.

۱-چه چيزي باعث شده است كه به اينجا بياييد؟
“به نظر مي رسد كه شما شناخت خوبي نسبت به خودتان داريد و يك سري تفكراتي را در رابطه با مواردي داريد كه در اينجا مي خواهيد بحث كنيد. افرادي كه به اينجا مراجعه مي كنند، شجاعت زيادي دارند، حتي شايد يك مقدار عصبي باشند.

در صورتي كه شما موردي را به ياد نياوريد، من يك سري سوالاتي را خواهم پرسيد و در رابطه با مواردي كه شما مي گوييد، يك سري نكاتي را يادداشت خواهم كرد تا بتوانم آن را در حافظه خودم نگه دارم.

البته هر زمان كه خواستيد مي توانيد حرف هاي من را قطع كنيد و حرف خودتان را بگوييد، يا مي توانيد مكالمه را به هر سمتي كه خودتان مي خواهيد، هدايت كنيد. از نظر شما، چه چيزي باعث شده است كه به اينجا بياييد؟”

۲-آيا قبلا به يك مشاور مراجعه كرده ايد؟
به نظر مي رسد كه شما با اعتماد به نفس هستيد و در شرايط راحتي قرار داريد و مي خواهيد كه در مورد چالش هاي موجود در زندگي تان صحبت كنيد.

اين سوالات در مشاوره اضطراب بسيار مهم است.

آيا تا به حال به يك مشاور مراجعه كرده ايد؟

در صورت مراجعه كردن، شما قبلا چند جلسه به مشاوره مراجعه كرده ايد و مشكلات موجود چه مواردي بوده اند؟

آيا به نتايج مد نظرتان دست پيدا كرده ايد، و آيا نتايج به دست آمده پايدار بوده اند؟

مهم ترين نكته اي كه از گفته هاي مشاور يا روانشناس يا مددكار اجتماعي تان به ياد داريد، چه موردي مي باشد؟

كدام يك از آنها درست بوده است، يا كدام يك از آنها به نتايج مد نظر شما منجر نشده است؟

۳-از ديدگاه شما، مشكل موجود چيست؟
هر شخصي يك ديدگاه متفاوتي نسبت به مشكل و شخص يا عاملي دارد كه راه حل مشكل مي باشد.

هدف از مشاوره استرس و اضطراب عبارت از ايجاد يك سري تغييرات مثبت در سريع ترين زمان ممكن و بدون هيچ نوع شتاب زدگي مي باشد.

شما چه ديدي نسبت به مشكل داريد يا شما چه تعريفي از مشكل داريد؟
كدام يكي از افراد مشكل زاي موجود در زندگي شما منجر به ايجاد مشكلاتتان شده اند؟
شما در طول كار، چه نوع تعاملي با ساير افراد داريد؟
شخصيت خودتان را به چه نحوي تعريف مي كنيد؟
سه مورد از مهمترين دستاوردهاي شما چه مواردي بوده اند؟
چه شخص يا چه چيزي مهمترين مورد در زندگي شما مي باشد؟
از ديدگاه شما، مشكلتان چيست؟
۴-معمولا اين مشكل منجر به ايجاد چه نوع احساسي در شما مي شود؟
همه ما يك سري مشكلات يا چالش هايي داريم كه بايد با آنها مواجه شويم.

آيا شما يك فرد خوش بين يا يك فرد بدبيني هستيد؟ زماني كه يك مشكلي به صورت پيشبيني نشده ظاهر مي شود، چه احساسي پيدا مي كنيد؟

هر چند كه هيچ يك از احساسات موجود درست يا اشتباه و خوب يا بد نمي باشند، ولي هر مشكلي منجر به ايجاد يك نوع احساسي در ما مي شود.

بنابراين، اين مشكل معمولا منجر به ايجاد چه نوع احساسي در شما مي شود؟

آيا شما احساس ناراحتي، عصبانيت، نااميدي، در جاماندگي مي كنيد يا يك احساس ديگري داريد؟

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره اضطراب و استرس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره اضطراب، اضطراب، استرس،
موضوع:
[ ۲۵ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۰۳:۳۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

حسادت كودكان به فرزند دوم، حسادت در كودكان از نظر روانشناسي، سن حسادت در كودكان، شديدترين دوره حسادت كودك در اين مقاله بررسي مي شود و به تمام سوالات شما در اين باره در قسمت نظرات پاسخ مي دهيم پس اين مقاله را از دست ندهيد و ما را از نظرات خود آگاه كنيد.

ممكن است شما نيز حسادت در كودكان را تجربه كرده باشيد و حسادت در كودكان باعث مي شود كه در موقعيت هاي خاصي، رفتارهاي حسادت آميز نشان مي دهد و باعث تعجب شما و اطرافيان مي شود.

حسادت در كودكان از نظر روانشناسي
بررسي حسادت در كودكان از نظر روانشناسي نشان داده است كه موقعيت هاي خاي مانند رقابت، مقايسه با هم سن و سالان و يا فرق گذاشتن بين بچه ها، آتش حسادت را شعله ور تر مي كند و باعث مي شود تا فرزندتان نه تنها در هيچ كاري با شما همكاري نكند، بلكه دچار احساس خشم، عصبانيت و كينه نيز شود.

شايد براي تان عجيب باشد كه يك مقايسه ي به ظاهر كوچك چگونه مي تواند تا اين حد برانگيزاننده باشد اما در حقيقت، قرار گرفتن در موقعيت هاي تبعيض، مقايسه و يا رقابت؛ اين احساس را به همراه مي آورد كه ” من از ديگران كمتر هستم “ و باعث شكل گيري حد زيادي از ترس دروني مي شود.

كودك ترسيده، تلاش مي كند تا با رفتارهاي حسادت آميز از خود دفاع كند و توانايي اش در دفاع از حقوق خود را به نمايش بگذارد و حقوق خود را پس بگيرد.

متاسفانه اين رفتارها در دراز مدت مي تواند منجر به تنها ماندن كودك و يا كناره گرفتن ديگران از او نيز شود كه مهارت هاي اجتماعي را به طور قابل توجهي تحت تاثير قرار مي دهد.

حسادت كودكان به فرزند دوم
از نظر روانشناسي، معمولا حسادت در حدود يك و نيم سالگي شكل مي گيرد و در فاصله ي ۲ تا چهار سالگي بيشتر مي شود.

اين بين اگر فرزند تازه اي متولد شود، ممكن است كودك به رفتارهاي نابه هنجار ديگري مانند افسردگي، بدغذايي، اضطراب و يا شب ادرار متوسل شود تا از اين طريق اعتراض خود به شرايط را بيان كند.

به عبارت ديگر لازم است بدانيد كه اين رفتارها بيش از آنكه يك اختلال باشند، روشي براي ابراز وجود هستند كه فرزندتان از آن استفاده مي كند.حسادت به بچه كوچكتر امري عادي مي باشد ولي بايد با كمك والدين كنترل شود. در ادامه راه هاي لازم براي درمان اين مشكل آورده شده است.

رفتار با فرزند اول وقتي فرزند دوم به دنيا مي آيد
اگر فرزند شما عادت ندارد در كنار نوزادان باشد يا شما را كنار آن ها ببيند، ممكن است در ابتدا واكنش هاي شديدي داشته باشد. خوب است كه بتوانيد زمان آرامي را با خانواده هاي ديگر بگذرانيد تا او به اين ايده عادت كند كه اگر والدينش نوزادان ديگري را در آغوش بگيرند، باز هم او را دوست دارند و از او مراقبت خواهند كرد.


حسادت كودكان به فرزند دوم
۵ نشانه حسادت در كودكان
نشانه‌هاي حسادت در كودك مي‌تواند متفاوت باشد، اما معمولاً شامل فوران خشم يا گريه، نشان دادن پرخاشگري نسبت به خواهر و برادر يا همسالان، مقايسه بين خود و ديگران، يا خودداري از محبت مي باشد.

توجه ناخواسته: كودكاني كه حسادت از خود نشان مي دهند اغلب دلبسته و خواستار توجه مي شوند. آن ها ممكن است تقاضاي بغل بيشتري داشته باشند يا نخواهند كه اتاق را ترك كنيد.
ناامني: كودكان حسود اغلب احساس ناامني مي كنند و اين را از طريق رفتارهاي منفي مانند نام گذاري، قلدري يا كينه توزي نسبت به ديگران ابراز مي كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-حسادت كودكان به فرزند دوم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۰۶:۵۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

فوبياي خاص : ترس هايي ماندگار و دردسر ساز

ترس به عنوان بخش جدايي ناپذير زندگي بشر، گاه براي او دردسر ساز و غير عادي مي شود. فوبياي خاص يكي از انواع ترس هاي دردسر ساز است كه تقريبا اكثر ما با آن دست و پنجه نرم كرده ايم.

فوبياي خاص چيست؟

فوبياي خاص به ترس شديد، غير منطقي و مزمن نسبت به يك موضوع خاص اشاره دارد.

معمولا علت ترس فرد از موضوع فوبيك نيز نگراني و انتظار آسيب و صدمه از موضوع يا شيء فوبيك است.

به عنوان مثال فرد ممكن است از گربه بترسد؛ چرا كه نگران است گربه به او حمله كند. به همين دليل نيز همواره از رويارويي با موقعيت هاي فوبيك اجتناب مي كند.

همچنين در صورت مواجهه با موضوع فوبيك نيز به شدت دچار ترس و اضطراب مي شود.

افزايش ضربان قلب
تعرق
احساس درد در قفسه سينه يا شكم
لرزش
از علائم اضطرابي فوبياي خاص است.

از جمله ويژگي هاي فوبياي خاص مي توان به موارد زير اشاره نمود:
ترس غيرمنطقي و بيش از حد نسبت به يك شي ء يا موقعيت.
فرد مي داند كه ترس او غير منطقي يا شديد تر از حد لازم است.
اين ترس پايدار و به مدت حداقل ۶ ماه ادامه دارد.
ترس و اضراب ناشي از فوبيا منجر به اختلال در عملكرد مختلف زندگي فرد مي شود.
عدم تناسب فرهنگي و اجتماعي نسبت به موضوع فوبيك.
انواع فوبياي خاص
فوبياي خاص از شيوع و تنوع بالايي برخوردار است. از جمله موقعيت هاي شايع فوبياي خاص مي توان به موارد زير اشاره نمود:

فوبياي حيوانات: فوبياي حيوانات يكي از شايع ترين انواع فوبيا است. متداول ترين نوع فوبياي حيوانات شامل:
فوبياي عنكبوت
فوبياي سگ
فوبياي گربه
فوبياي سوسك
فوبياي مار
فوبياي موش
فوبياي ارتفاع: فوبياي ارتفاع يا بلندي هراسي به ترس شديد فرد از قرار گرفتن و حتي تصور كردن بودن در ارتفاعات، ساختمان هاي بلند و كوه و…اشاره دارد.
فوبياي دندان پزشكي: اين نوع فوبيا كه بيشتر در كودكان و خانم ها ديده مي شود، به ترس شديد فرد از دندان پزشكي ( تزريق بي حسي، صواي تراشيدن دندان و ابزار آلات جراحي ) اطلاق مي شود.
فوبياي خون، زخم و آمپول: اين نوع از فوبيا كه تقريبا بين دو جنس زن و مرد از شيوع برابري برخوردار است؛ به ترس شديد و دائمي از محيط بيمارستاني، خون، تزريقات و جراحات اشاره دارد.
فرد مبتلا به فوبياي خون، تزريقات در صورت نياز نيز از حضور در كلينك و محيط هاي درماني خود داري مي كند.

فوبياي محيط هاي بسته: تنگنا هراسي يا كلاستروفوبيا به ترس شديد، مداوم و غيرمنطق از قرار گرفتن در محيط هاي بسته مانند آسانسور، اتاق مخصوص ام آر آي، انباري كوچك و محيط هاي شلوغ اشاره دارد.
نگراني از به پايان رسيدن اكسيژن و خفگي، ترس از احتمال رخ دادن سكته يا حمله وحشت زدگي و نبود كمك يا گير افتادن از جمله علت هاي فرضي پشت پرده اين نوع از فوبيا است.

علت فوبياي خاص چيست؟
از جمله نظريات و دلايل مطرح در سبب شناسي اختلال فوبياي خاص مي توان به موارد زير اشاره نمود:

ديدگاه روان كاوي: بر اساس ديدگاه روان كاوي فوبيا نتيجه ي سركوب و انتقال ترس و اضطراب از يك موضوع اصلي و واقعي ( مثلا ترس يك كودك از تنش و خودكامگي پدر ) به يك موضوع نمادين ( به عنوان مثال ترس از اسب ) است.
ديدگاه شرطي سازي: بر اساس اين ديدگاه، افراد مبتلا به فوبياي خاص به دليل وجود يك تجربه ناخوشايند نسبت به موضوع خاص دچار ترس و فوبيا شده اند.


به عنوان مثال فوبياي دندان پزشكي بعد از تجربه ي درد آور تزريق بي حسي و يا فوبياي ماشين بعد از تجربه تصادف با اتوموبيل رخ مي دهد.

ديدگاه تكاملي: بر اساس ديدگاه تكاملي، انسان ها از يك آمادگي بيولوژيك براي كسب ترس و فوبيا نسبت به موقعيت هاي خاص برخوردارند.
اين نظريه در تحليل فوبيا هايي از قبيل : فوبياي مار، فوبياي عنكبوت، فوبياي ارتفاع، فوبياي خون، به ترس تكاملي كه در اجدادمان نيز وجود داشته ، اشاره مي كند و معتقد است همه ي ما از يك آمادگي دروني براي ترس از اين موقعيت ها برخورداريم.

ديدگاه محيطي: اين ديدگاه بر نقش عوامل محيطي، يادگيري و تربيت تاكيد دارد و در حوزه درمان نيز روش هايي چون يادگيري مشاهده اي و سرمش گيري را پيشنهاد مي كند.

فوبياي خاص
انواع فوبياد

روش هاي درمان فوبياي خاص: ( سير تا پياز درمان فوبياي خاص )!
از جمله روش هاي درماني فوبياي خاص شامل:

غرقه سازي: فلسفه ي زيربنايي اين روش، مواجهه و قرار گرفتن در معرض موقعيت هاي ترس آور است. اين مواجهه به مرور باعث مي شود فرض هاي بنيادي بيمار مبني بر خطرناك بودن موقعيت فوبيك زير سوال برود.

منبع:كانون مشاوران ايران-فوبياي خاص : ترس هايي ماندگار و دردسر ساز


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۳:۴۴:۵۰ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

استرس مدرسه در كودكان امري طبيعي مي باشد كه دلايل متعددي دارد و قابل درمان مي باشد. روان شناسان و همچنين مشاوران آگاه به روانشناسي كودك و نوجوان مي توانند به درمان استرس مدرسه در كودكان كمك كنند. در ابتدا بايد موارد زير بررسي شود:

در صورت امكان بايد متوجه شد كه عامل يا عواملي كه سبب ايجاد اضطراب در نوجوان و يا كودك شده است، چيست. گاهي اوقات با بحث و گفت و گو در اين زمينه، مي توان از تشديد و گسترش اضطراب به خوبي جلوگيري كرد و مانع از افزايش آن گردد.
بايد به نوجوان كمك كرد تا جنبه ي تهديد آميز و عاملي كه ايجاد كننده ي اضطراب در او بوده است را كم كرد.
بايد به صورتي سبب افزايش توانايي عملكرد كودك و يا نوجوان، حتي در زمان اضطراب شد.
استرس در كودكان چيست؟
استرس را مي توان به عنوان پاسخ هاي فيزيكي و ذهني ما به برخي رويدادهاي خارجي تعريف كرد.

از طرف ديگر، نوعي استرس وجود دارد كه بيشتر از يك گفتگوي دروني ناشي مي شود تا يك رويداد بيروني. ما اين را “اضطراب” مي ناميم. كه شامل احساس مداوم ترس يا دلهره است و در زندگي روزمره شما اختلال ايجاد مي كند.

بدن شما با ترشح هورموني به نام كورتيزول كه فشار خون و عملكرد سيستم ايمني را تنظيم مي كند، به استرس واكنش نشان مي دهد. اگر هميشه استرس داريد و بدنتان بيش از حد كورتيزول توليد مي كند، ايمني شما را كاهش مي يابد، فشار خون شما بالا مي رود و عملكرد شناختي شما مختل مي شود.

بنابراين از آنجايي كه استرس بيش از حد چيز خوبي براي ذهن يا بدن شما نيست، بايد به فكر استفاده از چند تكنيك مديريت استرس در زندگي روزمره خود باشيد.

۱۰ نشانه استرس مدرسه در كودكان
۱. اجتناب از ديگران
تنها بودن و اجتناب از فعاليت هاي گروهي و دوستانه راهي است كه برخي از دانش آموزان سعي مي كنند با استرس كنار بيايند. كودكاني كه استرس دارند اغلب از مدرسه و فعاليت هاي اجتماعي كناره گيري مي شوند، بنابراين براي كشف استرس در دانش آموزان ابتدايي خود به نحوه تعامل فرزندتان با ديگران توجه كنيد.

۲. تغييرات كوتاه مدت رفتار
تغييرات رفتاري ناگهاني يك علامت هشدار دهنده اصلي استرس مي باشد كه بايد به آن دقت كنيد. اين تغييرات ممكن است شامل كج خلقي، يا پرخاشگري (ضربه زدن، گاز گرفتن يا لگد زدن) باشد.

۳. واكنش بيش از حد به مشكلات كوچك
واكنش بيش از حد نشانه رايج استرس مدرسه در كودكان است. ممكن است متوجه شويد كه فرزندتان به راحتي نااميد مي شود و به خاطر مشكلات كوچك (مانند گير افتادن در يك تكليف) پرخاشگري مي كند.

۴. تغيير در الگوها
يكي از نشانه هاي اصلي استرس، تغيير در رفتار معمول است. كودك شما ممكن است به سختي به خواب برود يا وعده هاي غذايي را حذف كند.

۵. مشكل در تمركز
كودك ممكن است در تمركز روي كارها مشكل داشته باشد. عدم تمركز نيز نشان دهنده استرس مي باشد

۶. لذت نبردن از مدرسه
يكي از نشانه هاي بارز استرس در كودكان و نوجوانان، از دست دادن علاقه يا لذت بردن از مدرسه است. حجم كاري سنگين و تلاش براي همگام شدن با ساير فعاليت ها مي تواند مدرسه را به يك استرس بزرگ تبديل كند و باعث شود فرزند شما از شركت در كلاس كناره گيري كند يا انگيزه خود را از دست بدهد.


كاهش استرس مدرسه در كودكان
۷. اثرات فيزيكي
اثرات فيزيكي استرس شامل سردرد، معده درد مكرر، كابوس و حتي شب ادراري باشد. همچنين ممكن است متوجه شويد كه فرزندتان بيشتر از حد معمول بيمار مي شود

۸. نياز به توجه
ممكن است متوجه شويد كه كودك شما بيش از حد معمول به شما مي چسبد.

۹. قادر به حفظ تماس چشمي نيست
هنگامي كه مستقيماً با كودك خود صحبت مي كنيد، ممكن است متوجه شويد كه او قادر به برقراري تماس چشمي با شما نيست. اين نشانه اصلي استرس است.

۱۰. نمي تواند بشيند
يكي از نشانه هاي استرس ناتواني در نشستن و آرام گرفتن است. كودك شما ممكن است شروع به بي قراري كند، از اين رفتار مي توان به تكان دادن پا هنگام نشستن، ضربه زدن به پا يا عادتي مانند جويدن ناخن اشاره كرد.. اين كارها اغلب راهي براي تسكين بخشي از استرس مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-چگونه استرس مدرسه در كودكان را از بين ببريم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۳:۴۳:۲۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

ترك متادون، بهترين روش ترك اعتياد به متادون

ترك متادون براي بسياري از مصرف كنندگان به يك آرزو تبديل شده است، به طور معمول متادون براي ترك مواد مخدري مانند هروئين، مورفين، ترياك، شيره، ترامادول و غيره تجويز مي شود اما بعد از مدتي به دليل خستگي از خوردن دارو فرد تصميم مي گيرد تا آن را ترك كند و همين مسئله نقطه آغاز مشكلات مي باشد.

در صورتي كه بيمار ميزان دوز دارو را تغيير دهد، بدون نظر متخصص تعادل بدن خود را به هم مي زند و احتمال بازگشت اعتياد بسيار زياد مي شود و توجه داشته باشيد كه ترك هاي خودسرانه و غيراصولي عوارض متعددي بر جاي مي گذارند و روند درمان را سخت تر مي كنند اما در صورتي كه با درمانگر مشورت كنيد و از او بخواهيد كه راهي براي ترك دارو در اختيار شما قرار دهد در اين صورت وارد چرخه معيوب براي ترك اعتياد نخواهيد شد.

متادون چيست و موارد مصرف متادون ؟
متادون خاصيت ضد درد دارد و به دليل تاثيرات مشابهي كه با مواد مخدر دارد براي ترك اعتياد موادي مانند هروئين و مورفين استفاده مي شود مدت زمان تاثير پذيري متادون به صورت ميانگين بين ۲۴ تا ۷۴ ساعت مي باشد كه با توجه به سوخت و ساز بدن افراد مي تواند متفاوت باشد، به همين دليل از متادون براي درمان هروئين كه مدت تاثير آن ۲ تا ۳ ساعت است مورد استفاده قرار مي گيرد.

متادون به عنوان دارويي براي درمان دردهاي شديد توسط متخصصان تجويز مي شود و اين دارو به صورت قرص و شربت وجود دارد و هم چنين به شكل خوراكي داخل آبميوه استفاده مي شود و كمتر ديده مي شود اين ماده به شكل تزريقي عضلاني و يا وريدي استفاده شود.

متادون بر روي گيرنده هاي اوپيوئيدي اثر مي گذارد تا درد را كاهش دهد و پزشكان آن را بين ۴ تا ۸ ساعت تجويز مي كنند بسياري از افراد براي درمان اعتياد از متادون استفاده مي كنن اما در حقيقت متادون اعتياد آور بوده و عوارض جسماني و رواني بسياري دارد.

توجه: متادون تاثيرات مشابهي با مواد مخدر دارد و به همين دليل بايد با احتياط مورد مصرف قرار گيرد و در صورتي كه غيراصولي و بدون تجويز پزشك مورد استفاده قرار گيرد كمكي به ترك اعتياد نخواهد كرد بلكه تبديل به ماده اي مي شود كه مورد سوء مصرف قرار گرفته و علائم اعتيادي جديدي در شخص به وجود مي آورد.

متادون براي چه كساني تجويز مي شود
قرص و شربت متادون براي درمان وابستگي به مواد مخدر مانند هروئين، ترياك، مورفين، شيره و غيره توسط متخصص تجويز مي شود اين افراد بايد تحت نظر متخصص باشند و به صورت منظم آن را مورد استفاده قرار دهند تا بتوانند به خوبي از علائم ترك جلوگيري كنند.

علائم ترك اعتياد به متادون
زماني كه متادون را ترك مي كنيد علائم آن با تاخير و ۳ -۴ روز پس از قطع شروع شده و در روز ششم به اوج مي رسد و بعد از ۲-۳ هفته برطرف مي شود افرادي كه متادون مصرف مي كنند نسبت به بعضي از اثرات آن تحمل زيادي پيدا مي كنند و در صورتي كه اين دارو را به صورت دقيق و منظم دريافت نكند و يا به صورت ناگهاني آن را قطع كنند با علائم جسماني و رواني ناخوشايندي رو به رو خواهند شد. فرد بعد از ترك هر گونه مواد مخدري دچار حالات ناخوشايند خماري مي شود و همين مسئله باعث مي شود تا فرد ترك سخت تري داشته باشد.

عوارض جسمي ترك ( غير اصولي) متادون
متادون بعد از ترك غير اصولي عوارض جسمي خواهد داشت كه عبارت اند از:

اختلالات خواب و بي خوابي
بدن درد بخصوص پا درد
سرگيجه
تهوع
استفراغ
اختلالات جنسي و كاهش ميل جنسي
كاهش فشار خون
بي اشتهايي
ضعف
خارش
اختلال در ديد
عوارض روحي و رواني ترك ( غير اصولي) متادون
در صورتي كه فرد ترك غير اصولي داشته باشد از نظر روحي و رواني با عوارضي مانند بي قراري و علائم افسردگي، در بعضي از موارد اقدام به خودكشي، اضطراب، هيجان و احساس نارضايتي رو به رو خواهد شد بايد قبل از ترك خودسرانه نسبت به عوارض آن آگاهي كاملي به دست آورد.

مدت زمان ترك اعتياد به متادون
بر اساس مطالب بيان شده ترك ناگهاني متادون خطرناك مي باشد و با توجه به تحقيقات انجام شده در صورتي كه ترك اعتياد در بازه زماني طولاني مدتي انجام شود نتيجه بهتري به همراه خواهد داشت البته توجه داشته باشيد كه طول درمان بسته به دوز مصرفي و شرايط فيزيكي فرد متفاوت خواهد بود و با توجه به نظر پزشك تعيين مي شود.

افرادي كه سابقه مصرف متادون آن ها طولاني مدت و دوز بالايي استفاده مي كنند معمولا دوره درمان آن ها ۱ تا ۲ سال و برخي ديگر حتي در بازه زماني ۱ تا ۲ ماه به نتيجه دلخواه خود مي رسند و ترك متادون با موفقيت انجام مي شود.


متادون
بر اساس تحقيقات انجام شده بيش از ۷۵ درصد افرادي كه از ترك اصولي استفاده نكرده اند بعد از يك سال دوباره به سمت مصرف متادون باز مي گردند اما راهكارهايي براي از بين بردن علائم و نشانه هاي ترك اعتياد متادون وجود دارد كه براي هميشه مي توانيد از اعتياد آن رهايي يابيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-ترك متادون | بهترين روش ترك اعتياد به متادون


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۲:۱۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

علائم بلوغ در دختران، علائم پايان بلوغ در دختر، بلوغ دختر از چه سني شروع ميشود؟ براي پاسخ به اين سوالات اين مقاله را از دست ندهيد. بلوغ يك مرحله گذران بين دوران كودكي و دوران بزرگسالي است، و از ۳ بخش تشكيل شده است:

بلوغ عاطفي
بلوغ اجتماعي
بلوغ جسمي (كه بلوغ جنسي هم گفته مي شود)
بلوغ دختر از چه سني شروع ميشود
بلوغ طبيعي زماني است كه بدن كودكان شروع به رشد كرده و به بدن بزرگسالان جوان تبديل مي شود. دختران معمولاً بين ۸ تا ۱۳ سالگي دوره بلوغ را طي مي كنند. هنگامي كه دختر شما شروع به بلوغ مي كند، غدد جنسي (تخمدان ها) و غدد فوق كليوي (غده هايي كه در بالاي كليه ها قرار دارند) هورمون ترشح مي كنند.

اين هورمون ها اولين نشانه هاي بلوغ را ايجاد مي كنند كه عبارتند از رشد سينه، بوي بد بدن، موهاي زير بغل، موهاي ناحيه تناسلي و آكنه (جوش).

علائم بلوغ جنسي نوجوانان
بلوغ جنسي در واقع دوراني است كه صفات ثانويه جنسي تكامل پيدا مي كنند و توانايي توليد مثل در فرد بوجود مي آيد.

در اين دوران نوجوان وارد حيات عاطفي خود مي شود و با رشد جنسي، احساس بي ثباتي و عدم امنيت در نوجوان ايجاد مي شود و اتفاقاتي كه در اين دوران مي افتد هم خود نوجوان و هم والدين را نيز درگير مي كند.

در دوران بلوغ جنسي تغييرات ظاهري در نوجوان ايجاد مي شود.

از آن جايي كه اين تغييرات ممكن است در جهت نا زيبايي نوجوان باشد، باعث مي شود حساسيت نوجوان روي بلوغ جسمي بيشتر از بلوغ عاطفي و بلوغ اجتماعي باشد.

علائم بلوغ در دختران
شروع بلوغ در كشورها و مناطق مختلف، متفاوت است و علائم بلوغ در دختران در هر شرايطي متفاوت مي باشد.

اين تفاوت به عواملي مانند: نوع تغذيه فرد، موقعيت جغرافيايي، عوامل وراثتي و قومي، عوامل اجتماعي و شرايط جسمي نوجوان بستگي دارد.

مثلا در كشور ما در جنوب كشور به دليل گرم تر بودن آب و هوا بلوغ دختران نسبت به غرب كشور كه مناطق سرد و كوهستاني هستند زودتر اتفاق مي افتد و علائم بلوغ در دختران را به صورت متفاوت تجربه مي كنند.

دختران نوجواني با اضافه وزن يا بي اشتهايي عصبي نسبت به هم سن هاي خود بلوغ جنسي را زودتر تجربه مي كنند و علائم بلوغ در دختران را به صورت متفاوت و كمي شديد تر تجربه مي كنند.

بين متخصصان درباره سن بلوغ همچنان اختلاف نظرهايي وجود دارد ولي مي توان گفت كه به طور معمول بلوغ دختران بين سنين ۱۶-۹ سالگي اتفاق مي افتد.

علائم

علائم بلوغ در دختران شدت متفاوتي دارد و در زمان هاي مختلفي بروز پيدا مي كند بنابراين آگاهي از علائم زير مي تواند به شما كمك كند، بهتراست از قبل اين علائم را به فرزند خود بگوييد تا خود را براي آن آماده كند:

رشد و حساس شدن سينه ها. در مرحله اول، رشد سينه با ظاهر شدن سينه كوچك شروع مي شود. ممكن است ۲ سال ديگر طول بكشد تا سينه هاي او به طور كامل رشد كنند.
در طول فعاليت بدني بيشتر عرق مي كنند.
ممكن است جوش هايي ظاهر شوند.
دختران همچنين افزايش قد و وزن را تجربه خواهند كرد.
دخترها ممكن است متوجه شود كه بازوها، ران ها، باسن و قسمت بالاي كمرش پرتر و پهن تر شده اند. در نهايت اولين قاعدگي او شروع مي شود.
گرفتگي عضلات، سردرد، سرگيجه يا اسهال هنگام قاعدگي.
رشد مو هاي ثانويه. رشد مو در بازو، پا، زير بغل و ناحيه شرمگاهي شروع خواهد شد.
شروع سيكل هاي ماهانه
تغييرات خلقي ناشي از تغييرات هورموني است.
تخمدان ها بزرگتر مي شوند و توليد هورمون ها آغاز مي شود.
رشد سريع قدي تا قبل از عادت ماهانه
بعد از شروع عادت‌ ماهانه روند رشد قد، كند مي شود.
دختران نوجوان احتمالاً در مورد تغييراتي كه تجربه مي كنند سؤالات زيادي خواهند داشت. آن ها ممكن است درك نكنند كه دوره قاعدگي آن ها چيست و چرا اتفاق مي افتد.

همچنين براي دختران نوجوان مهم است كه از تغييراتي كه در بدن خود انتظار دارند آگاه باشند. دختران بايد بتوانند سوال بپرسند و تجربيات خود را به اشتراك بگذارند تا گذار سالمي به زنانگي داشته باشند.

علائم پايان بلوغ در دختر
هنگامي كه دختران به بلوغ جسمي مي رسند. موهاي ناحيه تناسلي ممكن است تا ران‌هايشان امتداد پيدا كند و برخي از دختران ممكن است يك خط مو تا ناف داشته باشند. بيشتر دختران در سن ۱۶ سالگي به اوج قد خود مي رسند، اما برخي ممكن است تا ۲۰ سالگي به رشد قد خود ادامه دهند.

بدن دختران تا پايان بلوغ انحناي بيشتري پيدا مي كند. دختران همچنين داراي ترشحات واژن هستند و شروع به مرحله قاعدگي مي كنند. قاعدگي همچنين به اين معني است كه دختران بايد ياد بگيرند كه چگونه از نوارهاي بهداشتي استفاده كنند.

بلوغ دير رس
اگر دختر خانمي به سن ۱۳ سالگي برسد و صفات ثانويه جنسي به صورت رشد سينه ها و رشد موهاي ثانويه اتفاق نيفتد غير طبيعي است و يا اگر دختر خانمي به سن ۱۶ سالگي برسد و سيكل قاعدگي در او ايجاد نشده باشد نياز به بررسي دارد.

همه اين موادر نشان دهنده تاخير بلوغ هستند كه به آن بلوغ دير رس گويند.

بلوغ زود رس
بلوغ زود رس زماني اتفاق مي افتد كه علائم بلوغ قبل از ۷ سالگي شروع شود. اين مي تواند طبيعي باشد، اما ممكن است نياز به ارزيابي توسط متخصص غدد اطفال (پزشك هورموني) داشته باشد تا درمان هاي لازم به موقع شروع شود.

بلوغ زودرس در دختران اثرات منفي طولاني مدتي را روي ذهن آن ها مي گذارد و در بيشتر موارد دچار افسردگي، اضطراب و آشفتگي مي شوند.

همچنين احتمال سوء مصرف مواد و يا خطر برقراري روابط جنسي زود هنگام در دختراني كه دچار بلوغ زودرس مي شوند وجود دارد.

به طور كلي مادران در اين دوران خيلي بايد مراقب فرزندان خود باشند و نياز است كه از نظر نوع كيفيت تغذيه، چاقي و لاغري و …فرزندان بيشتر مراقب باشند تا بلوغ در سنين نرمال خود اتفاق بيوفتد.

منبع:كانون مشاوران ايران-علائم بلوغ در دختران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۰:۴۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

حس مالكيت در كودكان يكي از موضوعات دشوار براي والدين و كودكان مي باشد كه چالش هاي زيادي را به همراه دارد.

اين حس از سن ۲۰ماهگي شروع مي شود و در سن دو و نيم سالگي به اوج مي رسد، در اين سن حساس كودكان به وسايل و اسباب بازي هاي خود احساس مالكيت بسياري دارند و به هيچ عنوان حاضر نيستند آن را با ديگران تقسيم كنند.

والدين در اين هنگام نمي دانند با فرزندشان چطور برخورد كنند و شيوه تربيتي صحيح را نمي دانند به همين دليل اين موضوع منجر مي شود تا جروبحثي ميان والدين و كودك به وجود آيد.

والدين اگر آگاهي درست و كافي را از احساس مالكيت كودك در اين سن خاص داشته باشند به راحتي مي توانند سازگاري و رشد اجتماعي كودك كمك كنند و به او كمك كند تا حس مالكيت كودك را رشد دهد.


حس مالكيت در كودكان چيست؟
كودك در هر دوره از رشد خود ويژگي ها و حالت هاي منحصر به فرد خودش را دارد و او در هر دوره از رشد كودك از نظر اجتماعي، شناختي، هيجاني و جسماني ويژگي هاي خاصي از خود نشان مي دهد.

يكي از ويژگي هاي مهمي كه در رشد اجتماعي كودك به وجود مي آيد احساس مالكيت كودك مي باشد.

كودك در دوره از رشد از سن ۲۰ماهگي تا ۵ سالگي احساس مالكيت خاصي كودك به وسايلش دارد و در سن ۲.۵ احساس مالكيت او به اوج مي رسد.

كودكان نسبت به وسايل و اشيا بيروني و اسباب بازي هاي خود بسيار حساس هستند و احساس تملك و مالكيت خاصي به آن ها دارند و اگر كسي وسايل آن ها را بردارد و يا احساس كنند كه وسايل آن ها در خطر هستند واكنش هايي از خود نشان مي دهند.

واكنش هاي آن ها مي تواند به صورت گريه و زاري و لجبازي كردن باشد و هم چنين مي تواند مقاومت خاصي براي به دست آوردن وسايل خود نشان دهند.

احترام به حس مالكيت كودك
والدين معمولا اطلاعاتي در مورد احساس مالكليت در كودكان و روش هاي صحيح برخورد با كودك در اين زمينه را نمي دانند.

به همين دليل رفتار نادرستي با كودك دارند و اين رفتار نامناسب باعث مي شود تا بر سازگاري و رشد اجتماعي كودك تاثير منفي بگذارد.

والدين بايد در مورد اين موضوع اطلاعات و آگاهي خود را بالا ببرند تا بتوانند در رشد اجتماعي كودك به او كمك كنند چون رشد اجتماعي يكي از عوامل اصلي رشد كودك مي باشد.

بايد درك كنيد كه اين موضوع طبيعي است و براي رشد اجتماعي كودك لازم مي باشد و كودكي كه اين احساس را دارد رفتارهاي ناهنجاري از خود نشان نمي دهد.

برخورد صحيح با حس مالكيت كودكان
طرز برخورد با احساس مالكيت در كودك بسيار مهم است زيرا اگر به حس كودك توجه نشود و به آن احترام گذاشته نشود كودك آزرده خاطر و ناراحت مي شود و ممكن است نسبت به والدينش دلگير شده و حس خوبي نداشته باشد و فكر و نگرش او نسبت به خانواده و اطرافيانش تغيير مي كند.

والدين بايد بهترين و مناسب ترين برخورد را با كودك خود داشته باشند تا به روحيات او لطمه اي وارد نشود، والدين بايد به اين نياز كودك توجه خاصي داشته باشند و به آن احترام بگذارند.

علاوه بر احترام گذاشتن به كودك بايد حس همدلي، دوستي و بخشندگي را به كودك آموزش دهند تا كودك به خوبي رشد كند.

۱. استفاده از وسايل و اسباب بازي به صورت مشترك
در اين سن بايد كودك را با بازي هاي گروهي آشنا كرد تا دوستاني براي خود پيدا كند و با چند كودك با هم بازي كنند و هدف آن ها در بازي يكي باشد.

همچنين مي توان كودك را براي همكاري در كارها دعوت كرد و كارها را با او تقسيم كرد، و به كودك آموزش داد تا به يك هدف مشترك به خوبي برسد.

اگر با كودك برخورد درست و صحيحي داشته باشيد مي توانيد او را با همكاري، رعايت نوبت و بخشندگي به خوبي آشنا كنيد و اين ويژگي ها را در او تقويت كنيد.

۲. حس مالكيت در كودكان، گفتگو با كودك
والدين مي توانند با كودك خود به گفتگو بپردازند و مسائل را براي او توضيح دهند اين برخورد مي تواند مفيد باشد.

اگر نسبت به وسايلش بسيار حساس باشد و تملك خاصي به آن ها داشته باشد مي توانيد دليل اين رفتارش را از او بپرسيد كه چرا اين حس را نسبت به وسايلش دارد.

اين رفتار صحيح باعث خواهد شد تا كودك احساس خود را به خوبي بيان كند و شما متوجه شويد كه كودك به چه دلايلي اين رفتار را از خود نشان مي دهد.


حس مالكيت در كودكان
۳. آموزش به كودك هنگام ندادن اسباب بازي به ديگران
اگر كودك به يكي از اسباب بازي هايش بسيار احساس مالكيت مي كند و تملك خاصي به آن دارد و تحت هيچ شرايطي آن را به دوستان و همبازي ها خود نمي دهد بايد با كودك خود حرف بزنيد و به او فرصت دهيد تا در مورد حرف هاي شما فكر كند.

با اين روش شما مي توانيد او را با مفاهيمي مانند تقسيم كردن وسايل، بازي مشترك و گروهي را براي او بيان كنيد تا دفعه بعد راحتر با همبازي هايش بازي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-حس مالكيت در كودكان| ۱۱ درمان قطعي روانشناسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۴۱:۴۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

ازدواج با خود ( سولوگامي)، تعريف + علل

سولوگومي عجيب ترين ازدواجي است كه بشر در طول تاريخ خود اختراع كرده باشد، تا به امروز يكي از باورهاي عمومي اين است كه اولين اصل ازدواج وجود دو نفر از جنس مخالف مي باشد.

اما در دهه هاي اخير ازدواج از شكل سنتي اش خارج شده است و صورت هاي مختلفي مثل ازدواج همجنس گرايانه و يا ازدواج با حيوانات را مشاهده شده است.

اما امروزه با پديده اي به نام ازدواج آشنا هستيم كه فلسفه اصلي ازدواج را زير سوال مي برد و اصلي ترين دليلي كه باعث ازدواج با خود مي شود مي توان به دو مفهوم انزوا طلبي و خودشيفتگي اشاره كرد كه بايد اين دو مورد بررسي قرار گيرد.

در اين مقاله به بررسي ابعاد اصلي ازدواج با خود مي پردازيم هم چنين مشاوره قبل از ازدواج به شما كمك مي كند تا ابعاد مختلفي كه باعث ازدواج با خود مي شود را مورد بررسي قرار داده و بهترين تصميم را بگيريد.

تعريف ازدواج با خود يا سولوگامي
سولوگامي رسم جديد مي باشد كه در آن خبري از عروس و داماد نمي باشد و فرد با خودش ازدواج مي كند بسياري از افراد ممكن است فكر كنند كه اين كار توهمي بيش نبوده و امكان پذير نمي باشد اما از سال ۱۹۹۳ اين روند شروع شده است و خانم ليندا بيكر اولين كسي بوده كه با خودش ازدواج كرده است.

ازدواج با خود در طي مراسمي با حضور عاقد و جمعي از شاهدان به صورت رسمي برگزار مي شود و فرد در مقابل آيينه مي ايستد و بعد از خواندن خطبه عقد به خودش بله مي گويد.

در اين ازدواج فرد به تنهايي خود ادامه مي دهد و با خود روابط عاطفي برقرار مي كند تاكنون نمونه هايي از اين ازدواج در كشورهايي مانند آمريكا، ژاپن، تايوان، انگلستان و برخي از موارد در استراليا مشاهده شده است.

ازدواج با خود دلايل اصلي
سولوگامي از نظر عرفي رسمي عجيب و غير عادي به نظر مي رسد و به دلايلي فرد تن به اين ازدواج مي دهد كه در زير اصلي ترين آن ها را بيان مي كنيم.

انزوا طلبي
يكي از دلايلي كه باعث مي شود فرد با خود ازدواج كند انزوا طلبي مي باشد در اين زمان فرد تمايل ندارد تنهايي اش را بهم بزند و به خاطر اين كه انزوا و تنهايي اش را حفظ كند با خود ازدواج مي كند.

خو شيفتگي
بر اساس تحقيقات انجام شده يكي از اصلي ترين دلايل ازدواج با خود سولوگامي، خود شيفتگي مي باشد، اختلال شخصيت خودشيفته از موضوعات شناخته شده در روانشناسي است، واژه خود شيفتگي يا نارسيسيسم از اسطوره يوناني گرفته شده است.


ازدواج با خود
نارسيس مردي جوان و خوش چهره و جذاب بود كه تمامي دختران عاشق او بودند اما او به هيچ كس توجه نمي كرد و به آن ها علاقه اي نشان نمي داد و تنها حودش را جذاب مي دانست روزي او براي نوشيدن آب به كنار بركه مي رود و به گونه اي محو عكس چهره خود در آب بركه مي شود طوري كه در آب افتاده و در آن غرق مي شود.

افرادي كه مبتلا به خودشيفتگي مي باشند هيچ كس را لايق خودشان نمي دانند و آن ها عشق بيش از حدي به خودشان دارند در واقع افرادي كه به سمت ازدواج با خود سولوگامي مي روند يكي از پيامدهاي منطقي خود شيفتگي مفرط مي باشد.

ازدواج با خود ( سولوگامي)، پيامدها
تا چند سال پيش يكي از مهم ترين دغدغه هاي و نگراني هاي انسان تنهايي بود و ازدواج بهترين راه براي حل اين موضوع است به طوري كه با ازدواج خانواده اي حاصل مي شود و منبع آرامش و پناهگاه انسان است.

منبع:كانون مشاوران ايران-ازدواج با خود ( سولوگامي)، تعريف + علل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۰۱:۴۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

” وادار كردن آنها براي نوشتن تكاليف مانند يك مبارزه دشوار است و در رياضي و علوم هيچ وقت نتوانستم كاري از پيش ببرم”

اين جملات را به كرات از والدين مي شنويم. گاهي اوقات تكاليف براي والدين دلهره اور هستند همانطور كه براي بچه ها هستند. والدين نگران مي شوند وقتي‌كه بچه ها تكاليف خودرا براي دقيقه اخر مي‌گذارند يا از انجام همه انها سر باز ميزنند، كه مي‌تواند منجر به درگيري در خانه شود. از طرف ديگر والدين همچنين ممكن است دلهره داشته باشند كه اگر بچه ها از انها كمك بخواهند قادر به كمك كردن نباشند.

كنار امدن با تكليف

به بچه ها شانس صحبت درباره تكاليف مدرسه شان را بدهيد- وقتي‌كه شما از انها درباره روزشان مي پرسيد بررسي كنيد تا ببينيد كه انها چه چيزهايي را ياد مي‌گيرند. حتي اگر در باره يك موضوع خاص اطلاعاتي نداريد همچنان شما مي‌توانيد با گوش كردن و كمك به انها براي پيدا كردن جوابهايشان، كمك كنيد. اگر شما تكليفي كه به انها داده شده است را متوجه نمي‌شويد، انرا در اينترنت جستجو كنيد يا از دوستان و خانواده سوال كنيد. وقتيكه شما دركي از كار داريد ممكن است بهتر بتوانيد كودك خود را پشتيباني كنيد.

به فرزندانتان براي پذيرش مسئوليت سازمان دهي و انجام تكاليفشان كمك كنيد. هرگز فراموش نكنيد كه فرزندتان را براي كاري كه در انجام ان شركت دارند تشويق كنيد. بسياري از مدارس يك دفتر تكاليف يا دفتر ثبت وقايع روزانه دارند كه والدين هر روز بايد انرا امضا كنند. اين به شما و فرزندتان براي دنبال كردن تكاليف كمك مي‌كند .

 

ايجاد يك محيط مناسب براي تكاليف

بعضي از كودكان ترجيح ميدهند كه تكاليف را بلافاصله بعد از مدرسه انجام دهند در حاليكه برخي ديگر ترجيح مي‌دهند تا ابتدا كمي استراحت كنند. به كودكتان اجازه دهيد كه يك روش مناسب خود بيابد و انرا دنبال كند. ايجاد يك مكان مناسب كه انها بتوانند تكاليف خود را انجام دهند مهم است، در حالت ايده ال محيطي تميز با نور مناسب و بدون مزاحمت. اگر انها ترجيح ميدهند با موسيقي كار كنند به انها اجازه دهيد.

اگر شما فضايي در خانه نداريد يا به مكاني براي دسترسي به اينترنت احتياج داريد، كتابخانه را امتحان كنيد. هيچ چيزي ارزش انرا ندارد كه در حاليكه منابع انلاين عالي بسياري براي كمك به تكاليف فرزندانتان وجود دارد، كودك شما تكاليفش به تنهايي انجام دهد و به تنهايي ياد بگيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-چالش نوشتن تكاليف مدرسه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۵۳:۴۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

ممكن است كودكاني را ديده باشيد كه در مواقع احساس تنهايي، ناكامي و خشم، دست به خودزني مي زنند.

رفتارهاي خودآزارگرانه ي اين دسته از كودكان دامنه ي وسيعي از جمله كشيدن موهايشان، به زمين انداختن خود، مشت كوبيدن به ديوار، به سر و صورت زدن و رفتارهاي خطرناك تري مانند آسيب زدن به خود با اشياي مختلف را در بر مي گيرد.

خودزني كودك
والدين و مراقبان با مشاهده اين علائم احساس سردرگمي، عصبانيت و درماندگي مي كنند، اما بسياري نمي دانند از كجا شروع كنند. در صورت مشاهده خودزني كودكان و نوجوانان اين مقاله را از دست ندهيد.

هدف كودك از خود زني چيست؟
در حقيقت هدف كودك از انجام اين رفتارها تنها يك چيز است ” محقق كردن خواسته ي خود با توسل به زور و اجبار”.

كودكاني كه در سنين پايين با انجام رفتارهاي خودآزارگرانه موفق به تحقق خواسته هايشان مي شوند، در نوجواني، جواني و بزرگسالي نيز شيوه ي جديدي را اتخاذ نخواهند كرد.

اين افراد براي رسيدن به اهداف ريز و درشت خود، آسيب زدن به سلامتي شان را نشانه مي گيرند و آمارها حاكي از تعداد زياد اقدام به خودكشي در آن هاست.

 

چرا همه ي كودكان خودزني نمي كنند؟
براساس تحقيقات، احساسات تجربه شده توسط كودكي كه دست به خود زني مي زند تا حد زيادي با بزرگسالان يكي است.

نوع انساني با قرار گرفتن در معرض ناكامي، احساس درد و رنج رواني زيادي را تجربه كرده و براي كاهش آن دست به رفتارهاي خودآسيب رسان مي زند.

بنابراين ممكن است در همه ي كودكان نمونه هايي از آسيب زدن به خود را درسنين پايين مشاهده كنيد.

نكته ي قابل توجه آن است كه چرا اين رفتارها در گروهي از كودكان ادامه دار مي شود در حاليكه در گروهي ديگر به سرعت خاموش مي شود؟

در پاسخ بايد گفت دسته اي از دلايل در كنار هم منجربه تداوم خودزني كودكان مي شود:

۱) عدم آگاهي كودكان از شيوه هاي صحيح تحقق خواسته ها منجر به استفاده از روش هاي ناپخته ي ابرازگري هيجاني مانند خود زني مي شود.

در اين موارد، لازم است شما به عنوان والدين، شيوه ي صحيح بيان خواسته ها را به فرزندتان آموزش دهيد.

به عنوان مثال در وضعيتي خودتان را هم قد كودك قرار دهيد و با آرامش و منطق به او بگوييد كه ” وقتي بچه اي داد مي زند يا به خودش آسيب مي زنه، من اصلا نمي فهمم اون چي ميخواد. تنها راهش اينه كه اون اشكاشو پاك كنه و چيزي كه ميخواد رو بهم بگه تا بتونيم با هم حرف بزنيم”.

۲) عدم اقتدار والدين نيز در تداوم اين نوع رفتارها بسيار موثر است.

اگر كودك بتواند با نشانه گرفتن سلامتي اش، شما را تحت تاثير قرار دهد و از موضع اقتدار خارج كند، مي توانيد مطمين باشيد كه هميشه با استفاده از اين قبل رفتارها دست به كنترل شما خواهد زد. بنابراين لازم است، مقتدرانه عمل كنيد.

به اين منظور، در مقابل رفتاهاي خودآزارگرانه ي كودك، “واكنشي حاكي از بي توجهي” بسيار موثر است.

منبع:كانون مشاوران ايران-با خودزني كودكان چگونه برخورد كنيم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خودزني كودك، خودكشي، خودزني،
موضوع:
[ ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۱۷:۵۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی