moshaverrkhob
moshaverrkhob

سندروم كلاين فلتر (Klinefelter-Syndrom, XXY) چيست و چه علائمي را به همراه دارد؟ اين سندروم مشكل ژنتيكي مي باشد و در مردان ديده مي شود زماني كه يك كروموزوم x اضافي داشته باشند. اين كروموزوم اضافي بر روي عملكرد جسماني، رشدي، رفتاري و شناختي فرد تاثير مي گذارد و باعث مي شود تا آسيب هايي به فرد وارد شود، اين سندروم مشكلات گسترده اي را به همراه دارد و در صورتي كه تشخيص آن زودتر انجام شود راحت تر مي توانيد با آسيب هاي آن مقابله كنيد.

در ادامه اين مقاله توضيحات بيشتري در مورد اين سندروم بيان مي كنيم كه مطالعه آن مي تواند براي شما مفيد باشد و هم چنين مي توانيد از مشاوره كودك كمك بخواهيد تا به موقع آن را تشخيص دهد و اقدامات لازم براي درمان صورت گيرد.

سندروم كلاين فلتر چيست؟
كلاين فلتر اختلالي كروموزومي مي باشد كه تنها در مردان به وجود مي آيد به طور كلي جنسيت افراد از طريق دو كروموزوم تعيين مي شود كه كروموزوم X از مادر به ارث برده مي شود وكروموزوم Y از پدر به پسر منتقل مي شود، در صورتي كه پدر هم به جاي كوروموزوم Y كوروموزوم X را به فرزندش انتقال دهد فرزند او دختر خواهد شد و مرداني كه به سندروم كلاين فلتر مبتلا مي باشند شكل كروموزومي آن ها به جاي XY، به صورت XXY مي باشد كه اين شكل به خاطر خطا در زمان لقاح ايجاد مي شود و يك نوع بيماري ژنتيكي به حساب مي آيد.

علائم و نشانه ها
اين سندروم از همان دوران نوزادي فرد را ديگر مجموعه اي از علائم و نشانه هاي مخصوص به خود مي كند كه با تغيير در دوره رشدي، علائم و نشانه هاي مربوط به آن دوره تغيير مي كند در ادامه اين مقاله با هر كدام از علائم و نشانه هايي كه مربوط به دوره هاي زندگي مي شود آشنا مي شويم و اطلاعاتي در مورد آن بيان مي كنيم.

علائم سندروم كلاين فيلتر در بدو تولد
شرايط اين بيماري به گونه اي مي باشد كه در ابتدا تولد بر روي نوزاد پسر نشان داده نمي شود و نوزاد پسر با اين سندروم به دنيا مي آيد در بسياري از موارد سالم به نظر مي رسد، اما در برخي از موارد ممكن است علائم جسماني خاصي ظاهر شود كه اين نشانه ها شامل موارد زير مي شود.

آلت تناسلي كوچك
داشتن بيضه هاي كوچكتر از حد طبيعي
قرار داشتن مجراي ادرار در پايين آلت تناسلي به جاي نوك آن
سندرم كلاين فلتر در زنان
سندرم كلاين فلتر نوعي ناهنجاري كروموزومي است كه در آن فرد داراي يك كروموزوم جنسي X اضافي است. اين سندرم در زنان نادر است و شيوع آن حدود ۱ در ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ زن است.

در زنان مبتلا به سندرم كلاين فلتر، كروموزوم جنسي X اضافي معمولاً در سلول هاي تخمك يا اسپرم تشكيل مي شود. اين خطا مي تواند در هر مرحله از تقسيم سلولي رخ دهد، از جمله ميوز (تقسيم سلولي كه سلول هاي تخمك را توليد مي كند) يا ميتوز (تقسيم سلولي كه سلول هاي بدن را توليد مي كند).

پيشنهاد مشاور:شغل مناسب براي اختلالات روان و شخصيت

تشخيص سندرم كلاين فلتر

آزمايش كروموزومي، كه به آن كاريوتيپ نيز گفته مي‌شود، مي‌تواند تشخيص سندرم كلاين فلتر را تأييد كند. اين آزمايش از سلول‌هاي خون يا پوست براي بررسي تعداد و شكل كروموزوم‌ها استفاده مي‌كند.

سندرم كلاين فلتر معمولاً در دوران كودكي تشخيص داده نمي‌شود. اكثر مردان مبتلا به اين سندرم تا سن بلوغ كه علائم و نشانه‌هاي آن شروع مي‌شود، تشخيص داده نمي‌شوند.

اگر علائم و نشانه‌هايي داريد كه ممكن است نشان‌دهنده سندرم كلاين فلتر باشد، با پزشك خود صحبت كنيد. درمان براي سندرم كلاين فلتر وجود ندارد، اما درمان‌هاي موجود مي‌تواند به مديريت علائم و بهبود كيفيت زندگي كمك كند.

علائم سندروم كلاين فلتر در كودكي
سندروم كلاين فلتر در دوران كودكي تاثيرات بيشتري بر روي فرد مي گذارد و علائم و نشانه هاي آن خفيف تا شديد مي باشند و در بيماران، متفاوت است، حتي بسياري از پسران هستند با وجودي كه به اين سندروم مبتلا مي باشند در دوران كودكي هيچ نشانه اي را از خودشان نشان نمي دهند.

علائم سندروم كلاين فلتر و هم پوشاني آن با علائم بيماري هاي ديگر تشخيص بيماري را براي متخصصين بسيار دشوار مي كند، نشانه ها و علائم اين سندروم در دوران كودكي شامل موارد زير مي شود:

تاخير در تكلم و راه رفتن
رشد و هماهنگي حركتي ضعيف
احساس ضعف و خستگي
كاهش قدرت و انقباض عضلاني (اين مشكل مي تواند باعث به وجود آمدن مشكلات ثانويه اي مانند آپنه يا قطع تنفس در خواب يا يبوست مزمن شود.)
اختلالات يادگيري و يا وجود مشكلاتي در يادگيري مثل دشواري در گوش دادن و تمركز كردن

سندروم كلاين فلتر

علائم سندروم كلاين فلتر در دوران بلوغ
سندروم كلاين فلتر به طور معمول در زمان بلوغ تشخيص داده مي شود در واقع در اين سن، تغييراتي كه بايد در زمان بلوغ بر روي پسر انجام شود به وجود نمي آيد كه برخي از علائم و نشانه هاي اين سندروم در زمان بلوغ عبارت اند از:

داشتن بيضه هاي بسيار كوچك
رشد كم مو در صورت و نواحي ديگر مانند زير بغل
رشد عضلاني ضعيف
رشد بافت سينه
احساس ضعف و خستگي
آلت تماسلي كوچك
داشتن قدي بلند تر از حد معمول
دست ها و پاهاي بسيار كشيده و نامتناسب با تنه
تمركز ضعيف
وجود يك خط در كف دستان
وجود دشواري هايي در عملكرد جنسي
داشتن مشكلاتي در يادگيري و تكلم
غمگيني، خلق پايين و افسردگي
پسران در اين دوره به شدت بر روي اندام هاي خود حساس مي شوند و انتظار دارند تغييراتي كه در ساير پسرها در زمان بلوغ اتفاق مي افتد در آن ها نيز رخ دهد، قرار گرفتن تحت درمان جايگزيني با استفاده از تستوسترون در ايجاد تغييرات مي تواند براي آن ها مفيد باشد و از آنجايي كه اين كودكان به آموزش هاي خاصي نياز دارند در دسته كودكان استثنايي قرار مي گيرند و بايد به آن ها توجه بيشتري شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-سندروم كلاين فلتر ✔️ تشخيص قطعي و درمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۳:۳۶:۴۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

فوايد قصه گويي براي كودكان يكي از قديمي ترين و لذت بخش ترين فعاليت هاي انساني است. قصه ها مي توانند در قالب هاي مختلفي مانند كتاب، نمايش، فيلم، و حتي يك خاطره شخصي ارائه شوند. قصه گويي براي كودكان مزاياي زيادي دارد كه در اين مقاله به برخي از آنها اشاره مي كنيم.

به عنوان يك والدين مسئول شما هر چند وقت يكبار براي كودكان خود قصه مي خوانيد؟ امروز پاسخ اين سوال به ندرت و يا هرگز خواهد بود. اين روزها با توجه به مشكلات عديده و فشارهايي كه والدين در نزدگي متحمل مي شوند به ندرت مي توانند براي كودكان خود قصه بخوانند. كمبود اوقات فراغت، وجود تكنولوژي هاي جديد پيچيدگي ها و مشكلات عديده اي كه خانواده ها با آن دست و پنجه نرم مي كنند باعث شده كه تقريبا هنر قصه خواني و فوايد قصه گويي براي كودكان در اين ميان از دست برود.

فوايد قصه گويي براي كودكان افزايش سطح هوش اجتماعي آنها و نقشي اساسي در شكل دهي به شخصيت انها دارد. قصه گويي سنتي است كه از قديم وجود داشته و والدين و اجداد ما همواره براي كودكانشانن قصه مي گفتند اين سنت اكنون نيز به ما رسيده است

اهميت قصه و قصه گويي
امروزه والدين راحت تر هستند كه اجازه دهند كودكانشان قبل از خواب كارتون مورد علاقه شان را ببينند تا اينكه بخواهند در كنار تختشان بنشينند و براي ان ها قصه بخوانند تا وقتي كه كودكشان بخوابد. اما اين قصه خواندن در كودكان لذت خاصي ايجاد مي كند و اين مسئله بسيار اهميت دارد كه شما برخي شب ها براي كودكانتان وقت بگذاريد و براي او قصه بخوانيد.

قصه خواني مانند خواندن يك كتاب كار بسيار ساده اي است.. اگر شما آن قدرها وقت نداريد مي توانيد قصه اي را كه حفظ هستيد براي كودكتان تعريف كنيد و يا خاطرات دورن كوودكي خود را براي او بخوانيد. مزاياي بي شماري در قصه خواني براي كودكان وجود دارد به خصصوو كودكاني كه در سنين قبل از مدرسه و مهد كودك هستند.

فوايد قصه گويي براي كودكان
در اينجا فوايد قصه گويي براي كودكان را بيان مي كنيم كه شما به عنوان والدين مسئول نمي تواندي از آنها چشم پوشي كنيد.

اخلاقيات را به كودك شما مي آموزد: كودكان در سر تا سر دنيا عاشق گوش دادن به قصه ها هستند. آنها مي خواهند كه دربارۀ شخصيت هاي مورد علاقه شان بيشتر بدانند و اغلب تلاش مي كنند كه خود را در نقش آنها قرار دهند و از آنها تقليد كنند. با گفتن قصه هايي كه در آنها مفاهيم اخلاقي و انساني وجود دارد شما مي توانيد ويژگي مثبت انساني مثل شجاعت، صداقت و دانايي ر در وجود او از همان سنين پايين نهادينه كنيد.
قصه گويي آنها را از اصول فرهنگي و ريشه هاي اعتقادي تان آگاه مي كند. خواندن قصه و تعريف كردن خاطرات كودكي تان، فعاليت ها و سرگرمي هايي كه در زمان كودكي داشتيد و جشن ها و مراسمي كه در آن شركت مي كرديد باعث مي شود فرزندتان با فرهنگ خانوادگي و آداب اجتماعي كه قرار است در آن بزرگ شود بيشتر آشنايي پيدا كندو تفاوت فرهنگ و سنت هاي رايج را با يكديگر بشناسد.
مهارت هاي كلامي انها را افزايش مي دهد: خواندن داستان براي فرزندتان باعث مي شوود كه مهارت هاي كلامي انها افزايش پيدا كند. و همم زمان كه او كلمات و عبارات جديد ياد مي گيرد با پيچيدگي هاي زبان نيز آشنايي پيدا كند. هم چنين قصه خواني كمك مي كند كه طبق يك الگوي منظم نحوۀ تلفظ كلمات و عبارات را نيز به فرزندتان بياموزيد.
مهارت هاي شنيداري را افزايش مي دهد. اكثر كودكان به محدوده ي كوچكي از اتفاقات مي توانند توجه كنند و اغلب نمي توانند براي طولاني مدت روي چيزي تمركز كنند. هم چنين آنها ترجيح مي دهند كه بيشتر صحبت كنند تا اينكه بخواهند گوش دهند. خواندن قصه براي كودكان نه تنها باعث مي شد دقت آنها افزايش پيدا كند بلكه نسبت به گوش دادن و فهم مطالب نيز حساس تر مي شوند.
قدرت تخيل، تصوير سازي و خلاقيت آنها را افزايش مي دهد. گوش دادن به قصه باعث مي شود كودك شخصيت هاي داستان، مكان و طرح كلي داستان را به جاي اينكه به صورت فيلم و يا كارتون مشاهده كند در ذهن خود بياورد و آنها را تصور كند. اين مسئله باعث مي شود كه قدرت خلاقيت و تصوير سازي آنها افزايش پيدا كند و ذهنشان براي فكر كردن و تجسم اتفاقات با محدوديتي روبه رو نخواهد شد.

مهم ترين هدف قصه گويي
فوايد قصه گويي براي كودكان يك ابزار قدرتمند براي آموزش، پرورش، و سرگرمي است. داستان ها مي توانند به ما كمك كنند تا دنياي اطراف خود را بهتر درك كنيم، با چالش هاي زندگي كنار بياييم، و به ارزش هاي انساني پايبند باشيم. در ادامه فوايد قصه گويي براي كودكان آمده است:

ابزاري عالي براي تقويت حافظه: شما مي توانيد با استفاده از ايده هاي هوشمندانه حافظۀ كودك خود را تقويت كنيد. زماني كه شما براي كودكتان قصه اي را خوانديد بعد از چند روز از او بخواهيد كه اين قصه را براي شما تعريف كند. و يا از او بخواهيد كه ادامۀ داستان را خودش تعريف كند اين روش باعث مي شود كه حافظۀ او تقويت شود و سطح تمركز او نيز افزايش پيدا كند.
محدوده ي فكري كودك را گسترده مي كند: كودكان اغلب با فرهنگ ها و آداب و رسوم كشورهاي مختلف درجهان آشنايي ندارند و با مردم انها رو به رو نمي شوند ولي شما با گفتن قصه هايي از فرهنگ ها و آداب و رسوم كشورهاي مختلف جهان مي توانيد ذهن كودك خود را نسبت به مكان ها و مردماني كه در كشور هاي ديگر زندگي مي كنند باز كنيد سعي كنيد قصه هاي مربوط به ديگر كشورها را براي او تعريف كنيد تا سطح درك و فهم او را افزايش داده و محدودۀ فكري او را نسبت به جهان گسترده تر كنيد.
قدمي ابتدايي براي يادگيري آكادميكي: قصه گويي براي كودكان مي تواند قدمي ابتدايي براي يادگيري هاي آكادميكي باشد. بسياري از كودكان عادت دارند كه كارها را از روي عادت ياد بگيرند و فهم درستي از آن ندارند. قصه گويي به صورت فعاليتي منظم مي تواند باعث شود كه كودك شما از آن چيزي كه مي شنود درك درستي داشته باشد و از آن لذت ببرد. قصه خواني هم چنين به آنها كمك مي كند كه در صحبت كردن مسلط شوند. خواندن و گوش دادن مرتب باعث مي شود كه آنها به سخنران هاي مسلطي تبديل شوند.
توانايي ارتباط برقرار كردن آنها را بهبود مي بخشد: گاهي اوقات كودكان در سئوال پرسيدن مردد هستند حتي اگر ذهن آنها مملو از سوال و كنجكاوي باشد. قصه گويي هنر درست سوال پرسيدن را به كودكان مي آموزد. هم چنين به آنها ياد مي دهد چگونه يك گفتگو را به خوبي شروع كنند و اعتماد به نفس آنها را بالا مي برد. خواندن و گوش فرا دادن به صورت مداوم توان سخنوري آنها را نيز افزايش مي دهد.
به كودك كمك مي كند كه با آرامش بيشتري با مشكلات رو به رو شود. قرار گرفتن در موقعيت هاي سخت و مشكل باعث مي شود كه كودكان احساس سردرگمي بكنند. داستان هايي كه در آن قهرمان ها با مشكلات سخت و پيچيده مواجه مي شوند مي تواند به كودكان كمك كند كه اين مسئله را بهتر بفهمند و در مقابل مشكلات قوي تر باشند. داستانت هايي را براي كودك خود تعريف كنيد كه كودك از آنها بياموزد رنج و سختي قسمتي از زندگي است همانگونه خوشي و شادي بخشي از زندگي است. اين داستان ها باعث مي شود كه كودكتان در مقابل موقعيت هاي مختلف و سختي هاي زندگي مقاوم تر شود و به صورت منطقي برخورد كند.


تاثير قصه گويي بر يادگيري كودكان
فوايد قصه گويي براي كودكان يك فعاليت سرگرم كننده و آموزشي است كه مي تواند تأثير مثبتي بر يادگيري كودكان داشته باشد. قصه ها مي توانند به كودكان كمك كنند تا:

زبان و مهارت هاي كلامي خود را بهبود بخشند. شنيدن و خواندن داستان ها به كودكان كمك مي كند تا با كلمات و عبارات جديد آشنا شوند و نحوه استفاده از آنها را ياد بگيرند. همچنين به آنها كمك مي كند تا مهارت هاي گفتاري خود را توسعه دهند، مانند تلفظ صحيح كلمات، استفاده از لحن و آهنگ صدا، و برقراري ارتباط موثر.
مهارت هاي تفكر انتقادي و حل مسئله خود را تقويت كنند. داستان ها مي توانند به كودكان كمك كنند تا مسائل را از ديدگاه هاي مختلف ببينند و راه حل هاي خلاقانه براي مشكلات پيدا كنند. آنها همچنين مي توانند به كودكان كمك كنند تا در مورد عواقب تصميمات خود فكر كنند.
خلاقيت و تخيل خود را پرورش دهند. داستان ها مي توانند به كودكان كمك كنند تا دنياي جديدي از امكانات را تصور كنند و از قوه تخيل خود استفاده كنند. آنها همچنين مي توانند به كودكان كمك كنند تا احساسات خود را بيان كنند و با دنياي اطراف خود ارتباط برقرار كنند.
ارزش ها و باورهاي خود را شكل دهند. داستان ها مي توانند به كودكان كمك كنند تا ارزش هاي مهم مانند دوستي، خانواده، و كمك به ديگران را بياموزند. آنها همچنين مي توانند به كودكان كمك كنند تا درك بهتري از دنياي اطراف خود و مكان خود در آن پيدا كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-فوايد قصه گويي براي كودكان ✔️ ۱۱ تاثير در رشد كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ دى ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۴۴:۳۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

خصوصيات فرزند اول بايد مورد توجه ويژه قرار بگيرد زيرا با آمدن اولين فرزند همه اعضاي خانواده وارد جريان متفاوتي مي شوند و به طور طبيعي رفتار والدين تك فرزندي با آن هايي كه چند فرزند دارند متفاوت مي باشد، والدين همان ابتدا متوجه مي شوند كه فرزندان نسبت به يكديگر، رفتارها و خصوصيات مختلفي از خودشان نشان مي دهند.

تحقيقات نشان مي‌دهد كه ترتيب تولد مي‌تواند تأثير قابل توجهي بر شخصيت و رفتار افراد داشته باشد. فرزندان اول اغلب با ويژگي‌هاي خاصي مانند مسئوليت‌پذيري، اعتماد به نفس، و وظيفه‌شناسي شناخته مي‌شوند. در اين مقاله به بررسي خصوصيات فرزندان اول و عوامل تأثيرگذار بر آن‌ها مي‌پردازيم.

روز جهاني فرزند اول روز جهاني فرزند اول (Firstborn Day) يك روز تعطيل غيررسمي است كه هر ساله در دومين يكشنبه ماه ژوئن برگزار مي‌شود. اين روز براي قدرداني از فرزندان اول و برجسته كردن نقش آنها در خانواده و جامعه است.

تاريخچه روز جهاني فرزند اول به سال ۱۸۵۶ باز مي‌گردد. در آن سال، دكتر چارلز لئونارد، يك كشيش در كليساي مجارستاني در شهر ماساچوست، يك سرويس ويژه براي كودكان برگزار كرد. او اين روز را “گل يكشنبه” ناميد و از آن زمان به بعد، اين روز به عنوان روز فرزند اول شناخته مي‌شود.

در سال ۱۹۲۹، تركيه براي اولين بار روز فرزند اول را به عنوان يك تعطيل ملي اعلام كرد. اين روز در بسياري از كشورهاي ديگر نيز جشن گرفته مي‌شود، اما هنوز به رسميت شناخته نشده است.

خصوصيات فرزند اول: نقش در خانواده
تولد فرزند اول، تجربه اي جديد براي والدين مي باشد و آن ها ممكن است در تربيت فرزند اول بر اساس قوانين پيش بروند و بسيار سخت گير باشند و يا به خاطر ذوق و شوقي كه براي تولد فرزندشان دارند بسيار سهل گير باشند و اصول تربيتي را به خوبي ايفا نكنند در نتيجه در تربيت فرزندشان با مشكلاتي رو به رو خواهند شد.

پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد والدين به خاطر تجربه اي از تربيت فرزند اولشان داشته اند روش تربيتي خود را تغيير مي دهند و به صورت ديگري به تربيت فرزند دوم مي پردازند، در اين حالت فرزند اول مجبور است بي تجربگي و نا پختگي والدين را در تربيت كردن تحمل كند.

مفاهيمي در روانشناسي كودك مطرح مي شود كه به شما كمك مي كند تا از اشتباهات رايج تربيتي بپرهيزيد و از بهترين روش هاي تربيتي براي تربيت فرزندان استفاده نماييد.

تعادل در تربيت فرزندان اول
فرزندان اول در كانون توجه والدين قرار دارند و معمولا تمام خواسته هاي آن ها توسط والدين برآورده مي شود و در فرزند احساس ارزشمندي زيادي به وجود مي آيد، در صورتي كه اين روند شكل افراطي و بي رويه اي داشته باشد، فرزندان اول تبديل به انسان هاي قدرت طلب، خودخواه و كم تحمل مي شوند و آن ها تحمل هيچ گونه بي توجهي ندارند.

پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد از توجه والدين به آن ها كم مي شود و در اين صورت فرزند اول، فرزند دوم را مسبب اين بي توجهي مي داند و در اين حالت حسادت فرزند اول شروع مي شود كه يكي از خصوصيات به وجود آمدن آن ها در هنگام تولد فرزند دوم مي باشد، تمام فرزندان اول تغيير جايگاه شان را در خانواده احساس مي كنند اما فرزندان نازپرورده تر با صدمات بيشتري رو به رو هستند و اين كه كودك چطور با اين وضع و شرايط كنار بيايد به رفتار والدين و سبك هاي فرزند پروري آن ها بستگي دارد.

در صورتي كه والدين تمام توجه و محبت خود را نثار فرزند دوم كنند و يا رفتارهاي اشتباه ديگري از خودشان نشان دهند فرزند اول به احساس طرد شدگي دچار خواهد شد و بعد ها آن را به خواهر و برادر كوچك خود منتقل مي كنند اما در صورتي كه والدين رفتار صحيحي با كودك شان داشته باشند بچه ها به دوستاني خوب تبديل مي شوند و فرزند اول در برابر خواهر و برادر كوچك خود احساس مسئوليت و رهبري مي كند.

خصوصيات فرزند اول: رهبري و سلطه جويي
پس از اين كه فرزندان ديگر متولد مي شوند، فرزند اول موظف است تا از خواهر و برادر كوچك خود نگهداري كند او در اين مورد از والدين خود الگوبرداري و تقليد مي كند و به مراقبت و نگهداري از آن ها مي پردازد، و زماني كه آن ها بزرگ شدند در بازي ها و فعاليت هاي دسته جمعي به رهبري خواهرها و برادرهاي كوچك ترش مي پردازد و با اين ويژگي هاي اخلاقي بزرگ مي شود.

به خاطر اين ويژگي رفتاري اش او در بزرگسالي به رهبري علاقه مند مي شود و دوست دارد كه ديگران را تحت سلطه خود قرار دهد و به خوبي از انجام اين كار بر مي آيد، هم چنين ويژگي مسئوليت پذيري به ميزان زيادي در او افزايش مي يابد.

ويژگي ها و خصوصيات اصلي فرزندان اول
بر اساس نظر روانشناسان برخي از خصوصيات اخلاقي فرزند اول به شرح زير مي باشد:

علاقه به قدرت
مسئوليت پذير
وظيفه شناس
منظم
دقيق بودن
با وجدان بودن
محافظه كار
سازمان دهندگان خوب
فرزندان اول به طور معمول به گذشته گرايش دارند و نسبت به آينده بدبين هستند.

منبع:كانون مشاوران ايران-خصوصيات فرزند اول ✔️ ۷ ويژگي مهم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۸:۱۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

كتك زدن كودك يكي از رايج‌ترين روش‌هاي تربيتي در سراسر جهان است. بسياري از والدين معتقدند كه كتك زدن كودك براي تربيت او ضروري است و به او ياد مي‌دهد كه چه كاري درست و چه كاري غلط است. با اين حال، تحقيقات نشان داده‌اند كه كتك زدن كودك نه تنها تأثير مثبتي بر تربيت او ندارد، بلكه مي‌تواند آسيب‌هاي جسمي و روحي جدي‌اي براي او ايجاد كند. آسيب هاي كتك زدن كودك شامل موارد زير مي شود:

آسيب‌هاي جسمي :كتك زدن كودك مي‌تواند منجر به آسيب‌هاي جسمي مختلفي از جمله كبودي، زخم، شكستگي استخوان، آسيب به مغز و حتي مرگ شود. همچنين، كتك زدن كودك مي‌تواند باعث ايجاد مشكلات جسمي مزمن در بزرگسالي مانند بيماري‌هاي قلبي، ديابت و افسردگي شود.
آسيب‌هاي روحي: كتك زدن كودك مي‌تواند تأثيرات منفي عميقي بر سلامت روان او بگذارد. كودكاني كه مورد كتك زدن قرار مي‌گيرند، بيشتر در معرض خطر ابتلا به مشكلات رواني مانند اضطراب، افسردگي، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلالات شخصيتي هستند. همچنين، كودكاني كه مورد كتك زدن قرار مي‌گيرند، بيشتر احتمال دارد كه در بزرگسالي رفتارهاي پرخطري مانند مصرف مواد مخدر و الكل، خشونت خانگي و جرم را نشان دهند.
كتك زدن كودك
روش‌هاي تربيتي جايگزين كتك زدن كودك، مانند آموزش مثبت رفتار، مي‌توانند به‌طور موثري كودكان را تربيت كنند و از آسيب‌هاي جسمي و روحي آن‌ها جلوگيري كنند. آموزش مثبت رفتار بر تقويت رفتارهاي مثبت و كاهش رفتارهاي منفي تمركز دارد. روش‌هاي مختلفي براي آموزش مثبت رفتار وجود دارد، مانند:

تحسين رفتارهاي مثبت: هنگامي كه كودك رفتاري مثبت انجام مي‌دهد، او را تحسين كنيد. اين كار به او كمك مي‌كند تا بداند كه رفتارهاي مثبت او مورد تأييد شما قرار دارد.
محدوديت‌ها و پيامدهاي منطقي: براي رفتارهاي منفي كودك محدوديت‌ها و پيامدهاي منطقي تعيين كنيد. اين كار به كودك كمك مي‌كند تا ياد بگيرد كه رفتارهاي منفي پيامدهاي منفي دارند.
آموزش مهارت‌هاي حل مسئله: به كودك كمك كنيد تا مهارت‌هاي حل مسئله را بياموزد. اين ار به او كمك مي‌كند تا به‌طور مستقل مشكلات خود را حل كند و از رفتارهاي منفي براي رسيدن به خواسته‌هاي خود استفاده نكند.

كتك زدن كودك دكتر هلاكويي
دكتر فرهنگ هلاكويي، روانشناس و مشاور خانواده، كتك زدن كودك را به شدت رد مي كند. وي معتقد است كه كتك زدن كودك نه تنها تأثير مثبتي بر تربيت او ندارد، بلكه مي تواند آسيب هاي جسمي و روحي جدي اي براي او ايجاد كند.

دكتر هلاكويي در كتاب خود با عنوان “تربيت فرزند بدون خشونت” مي نويسد: “كتك زدن كودك مانند استفاده از زور براي حل مسائل است. اين كار نه تنها به كودك نمي آموزد كه چگونه رفتار خود را تغيير دهد، بلكه او را به اين باور مي رساند كه خشونت يك راه حل قابل قبول است.”

وي همچنين مي نويسد كه كتك زدن كودك مي تواند منجر به پيامدهاي زير شود:

آسيب هاي جسمي: كتك زدن كودك مي تواند منجر به كبودي، زخم، شكستگي استخوان، آسيب به مغز و حتي مرگ شود.
آسيب هاي روحي: كتك زدن كودك مي تواند تأثيرات منفي عميقي بر سلامت روان او بگذارد. كودكاني كه مورد كتك زدن قرار مي گيرند، بيشتر در معرض خطر ابتلا به مشكلات رواني مانند اضطراب، افسردگي، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلالات شخصيتي هستند.
مشكلات رفتاري: كودكاني كه مورد كتك زدن قرار مي گيرند، بيشتر احتمال دارد كه در بزرگسالي رفتارهاي پرخطري مانند مصرف مواد مخدر و الكل، خشونت خانگي و جرم را نشان دهند.

كتك زدن كودك

كتك زدن كودك اوتيسم
كتك زدن كودك اوتيسم هرگز راه حل مناسبي نيست. اوتيسم يك اختلال رشدي است كه بر نحوه ارتباط و تعامل فرد با ديگران تأثير مي گذارد. كودكان مبتلا به اوتيسم ممكن است رفتارهاي چالش برانگيزي داشته باشند، مانند پرخاشگري، خودآزاري يا رفتارهاي تكراري. با اين حال، اين رفتارها اغلب ناشي از عدم توانايي كودك در برقراري ارتباط يا بيان احساسات خود به روشي سالم است. كتك زدن كودك اوتيسم فقط باعث تشديد اين رفتارها مي شود و مي تواند آسيب هاي جسمي و روحي جدي به او وارد كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-كتك زدن كودك ✔️ بررسي آسيب ها و درمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۳۵:۴۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

نوجوان پرخاشگر درگير رفتاري مي شودكه هدف آن آسيب رساندن به شخص يا شيء ديگري است. پرخاشگري مي‌تواند به شكل‌هاي مختلفي بروز كند. علل پرخاشگري در نوجوانان پيچيده است و مي تواند شامل عوامل زيستي، محيطي و روانشناختي باشد. اگر متوجه نشانه هاي پرخاشگري در نوجوان خود شديد، مهم است كه براي كمك اقدام كنيد.

نوجواني دوره اي بسيار حساس در زندگي هر فردي مي باشد و بسياري از والدين و پدر و مادرها با فرزندان نوجوان پرخاشگر خود مشكلات بسيار زيادي دارند. تغييرات هورموني و ويژگي هاي جنسي و اخلاقي و روحي-رواني اين دوره سبب شده است تا اين دوره به يكي از بحراني ترين دوره هاي زندگي تبديل شود. بسياري از خانواده ها گلايه مي كنند كه نمي توانند به خوبي با فرزندان نوجوان خود ارتباط برقرار كنند و در اين بين نوجوانان پرخاشگر و پرخاشگري در نوجوانان يكي از مهم ترين دغدغه هاي تمامي خانواده ها مي باشد.

علل نوجوان پرخاشگر
علل پرخاشگري در نوجوانان پيچيده است و مي تواند شامل عوامل زيستي، محيطي و روانشناختي باشد. برخي از عوامل زيستي كه ممكن است خطر پرخاشگري در نوجوانان را افزايش دهند عبارتند از:

ژنتيك: برخي از افراد به طور ژنتيكي مستعد پرخاشگري هستند.
اختلالات غدد درون ريز: اختلالات غدد درون ريز مانند كم كاري تيروئيد مي تواند خطر پرخاشگري را افزايش دهد.
آسيب مغزي: آسيب مغزي مي تواند خطر پرخاشگري را افزايش دهد.
برخي از عوامل محيطي كه ممكن است خطر پرخاشگري در نوجوانان را افزايش دهند عبارتند از:

خشونت خانوادگي: كودكاني كه در خانواده هايي با خشونت خانوادگي رشد مي كنند بيشتر در معرض خطر پرخاشگري هستند.
سوء استفاده: كودكاني كه مورد سوء استفاده جسمي، جنسي يا عاطفي قرار مي گيرند بيشتر در معرض خطر پرخاشگري هستند.
طلاق: طلاق مي تواند خطر پرخاشگري را در نوجوانان افزايش دهد.
مركز مشاوره ستاره ايرانيان با برترين متخصصين روانشناسي كودك و نوجوان در زمينه هاي مختلفي از جمله پرخاشگري، اختلالات يادگيري، اختلالات رفتاري و مشكلات عاطفي به شما كمك مي كند تا سلامت روان و آينده فرزند خود را تضمين كنيد. براي اطلاعات بيش تر در زمينه درمان پرخاشگري جوانان مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

برخي از عوامل روانشناختي كه ممكن است خطر پرخاشگري در نوجوانان را افزايش دهند عبارتند از:

اختلالات رواني: اختلالات رواني مانند اختلال نقص توجه و بيش فعالي (ADHD) و اختلالات خلقي مي تواند خطر پرخاشگري را افزايش دهد.
مشكلات يادگيري: كودكاني كه مشكلات يادگيري دارند بيشتر در معرض خطر پرخاشگري هستند.
انزوا اجتماعي: نوجواناني كه احساس انزوا يا طرد مي كنند بيشتر در معرض خطر پرخاشگري هستند.

نوجوان پرخاشگر

علت پرخاشگري نوجوان دختر
علل پرخاشگري در نوجوانان دختر، شبيه به علل پرخاشگري در نوجوانان پسر است. برخي از اين علل عبارتند از:

تغييرات هورموني: تغييرات هورموني در دوران بلوغ مي‌تواند باعث نوسانات خلقي و افزايش تحريك‌پذيري شود.
تغييرات اجتماعي: نوجوانان در اين دوران استقلال بيشتري مي‌خواهند و در عين حال با محدوديت‌هاي بيشتري از سوي والدين و جامعه روبرو هستند. اين تضاد مي‌تواند باعث پرخاشگري شود.
عوامل محيطي: عوامل محيطي مانند خشونت خانگي، سوء استفاده، يا فقر مي‌تواند باعث پرخاشگري در نوجوانان شود.
اختلالات رواني: برخي از اختلالات رواني مانند اختلالات خلقي، اختلالات اضطرابي، و اختلالات شخصيتي مي‌تواند باعث پرخاشگري در نوجوانان شود.
نشانه هاي پرخاشگري در نوجوانان
پرخاشگري در نوجوانان مي تواند به اشكال مختلفي بروز كند، از جمله:

خشونت فيزيكي: كتك زدن، هل دادن، پرتاب اشيا
توهين و تهديد: استفاده از كلمات يا جملات توهين آميز يا تهديد آميز
بداخلاقي و قانون شكني: انجام كارهايي كه قوانين يا مقررات را نقض مي كنند
عصبانيت و تحريك پذيري بيش از حد
مشكلات در كنترل خشم
انزوا و گوشه گيري
شكايت از كمبود توجه يا محبت
مركز مشاوره ستاره ايرانيان با برترين متخصصين روانشناسي كودك و نوجوان در زمينه هاي مختلفي از جمله پرخاشگري، اختلالات يادگيري، اختلالات رفتاري و مشكلات عاطفي به شما كمك مي كند تا سلامت روان و آينده فرزند خود را تضمين كنيد. براي اطلاعات بيش تر در زمينه درمان پرخاشگري جوانان مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

رفتار با نوجوان ۱۳ ساله
در اينجا چند نكته براي رفتار با نوجوان ۱۳ ساله ارائه شده است:

شنونده خوبي باشيد. به حرف‌هاي فرزندتان گوش دهيد و بدون قضاوت به او توجه كنيد. اين كار به او كمك مي‌كند تا احساس كند كه شما او را درك مي‌كنيد و برايش اهميت قائل هستيد.
با او ارتباط برقرار كنيد. با فرزندتان در مورد موضوعات مختلف صحبت كنيد. از او بپرسيد كه در مدرسه چه مي‌گذرد، با دوستانش چه مي‌كند و به چه چيزهايي علاقه دارد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا او را بهتر بشناسيد و با او ارتباط نزديك‌تري برقرار كنيد.
محدوديت‌هايي تعيين كنيد. نوجوان‌ها به محدوديت‌ها نياز دارند تا بدانند كه چه انتظاري از آنها مي‌رود. با فرزندتان در مورد قوانين و انتظارات خانواده صحبت كنيد و مطمئن شويد كه او آنها را درك مي‌كند.
به او مسئوليت بدهيد. به فرزندتان مسئوليت‌هايي بدهيد كه متناسب با سن و توانايي‌هايش باشد. اين كار به او كمك مي‌كند تا احساس مسئوليت كند و مهارت‌هاي زندگي خود را بهبود بخشد.
الگوي خوبي باشيد. فرزندتان از شما الگو مي‌گيرد. رفتارهاي مثبت شما تأثير زيادي بر رفتار او خواهد داشت.
راه هاي مقابله با پرخاشگري در نوجوانان
اگر متوجه نشانه هاي پرخاشگري در نوجوان خود شديد، مهم است كه براي كمك اقدام كنيد. در اينجارفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب ني ني سايت آورده شده است:

با نوجوان خود صحبت كنيد: در مورد احساسات و رفتارهاي او با او صحبت كنيد. به او گوش دهيد و به او كمك كنيد تا راه هاي سالم تري براي بيان احساسات خود پيدا كند.
قوانين و انتظارات خود را براي نوجوان خود مشخص كنيد: به او بگوييد كه چه رفتارهايي قابل قبول هستند و چه رفتارهايي قابل قبول نيستند.
براي نوجوان خود الگو باشيد: به او نشان دهيد كه چگونه به روشي سالم و محترمانه با ديگران رفتار كنيد.
به نوجوان خود كمك كنيد تا مهارت هاي حل مسئله و مديريت خشم را بياموزد: به او كمك كنيد تا ياد بگيرد چگونه در موقعيت هاي دشوار به طور موثري با ديگران ارتباط برقرار كند و احساسات خود را كنترل كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-نوجوان پرخاشگر ✔️ ۲۱ مهارت تضميني براي كنترل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ دى ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۰۵:۵۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

درمان افسردگي شديد در زنان يك اختلال روحي شايع است كه مي تواند بر هر كسي تأثير بگذارد، صرف نظر از سن، جنسيت يا نژاد. افسردگي شديد يك نوع جدي از افسردگي است كه علائم آن شديدتر و طولاني تر از افسردگي معمولي است. علائم افسردگي شديد در زنان ممكن است شامل موارد زير باشد:

احساس غم و اندوه عميق
از دست دادن علاقه به فعاليت هايي كه قبلاً از آنها لذت مي برديد
تغيير در اشتها يا وزن
اختلال در خواب
خستگي مفرط
احساس بي ارزشي يا گناه
مشكلات تمركز يا تصميم گيري
افكار خودكشي
اگر فكر مي كنيد ممكن است به افسردگي شديد مبتلا باشيد، مهم است كه به دنبال كمك باشيد. درمان مي تواند به شما كمك كند تا علائم خود را مديريت كنيد و زندگي سالم تري داشته باشيد.

علائم افسردگي در زنان متاهل
علائم افسردگي در زنان متاهل مشابه علائم افسردگي در زنان مجرد است. با اين حال، برخي از علائم ممكن است در زنان متاهل برجسته تر باشند، از جمله:

افسردگي پنهان: زنان متاهل ممكن است سعي كنند علائم افسردگي خود را پنهان كنند تا همسر يا خانواده خود را نگران نكنند. اين مي تواند تشخيص افسردگي را دشوارتر كند.
افسردگي پس از زايمان: افسردگي پس از زايمان يك نوع افسردگي است كه در زنان در عرض ۱۲ ماه پس از زايمان رخ مي دهد. افسردگي پس از زايمان در زنان متاهل شايع تر است.
افسردگي دوران يائسگي: افسردگي دوران يائسگي يك نوع افسردگي است كه در زنان در طي يائسگي رخ مي دهد. افسردگي دوران يائسگي در زنان متاهل نيز شايع تر است.

علائم افسردگي در زنان متاهل ممكن است شامل موارد زير باشد:

خلق و خوي پايين: احساس غم، نااميدي يا بي ارزشي
تغييرات در اشتها: كاهش يا افزايش اشتها و وزن
تغييرات در خواب: بي خوابي يا پرخوابي
تغييرات در انرژي: احساس خستگي يا بي حالي
تغييرات در تمركز و حافظه: مشكل در تمركز يا به ياد آوردن چيزها
تغييرات در تمايل به فعاليت ها: از دست دادن علاقه به فعاليت هايي كه قبلاً از آنها لذت مي برديد
تغييرات در روابط: كاهش علاقه به تعامل با ديگران
افكار خودكشي: فكر كردن به خودكشي يا آسيب رساندن به خود
اگر فكر مي كنيد ممكن است افسرده باشيد، مهم است كه به دنبال كمك باشيد. يك متخصص بهداشت روان مي تواند به شما كمك كند تا علائم خود را مديريت كرده و بهبود پيدا كنيد.

انواع
انواع مختلفي از افسردگي وجود دارد كه در زنان شايع هستند. برخي از اين انواع عبارتند از:

اختلال افسردگي اساسي (MDD): اختلال افسردگي اساسي يك اختلال خلقي است كه با علائمي مانند غم و اندوه، بي‌حوصلگي، بي‌ارزشي، و تغييرات در اشتها، خواب، و انرژي مشخص مي‌شود.
افسردگي پس از زايمان (PPD): افسردگي پس از زايمان يك اختلال خلقي است كه در زنان در دوران بارداري يا پس از زايمان رخ مي‌دهد.
اختلال ناخوشي پيش از قاعدگي (PMDD): اختلال ناخوشي پيش از قاعدگي يك اختلال خلقي است كه در زنان در هفته‌هاي منتهي به قاعدگي رخ مي‌دهد.
اختلال افسردگي فصلي (SAD): اختلال افسردگي فصلي يك اختلال خلقي است كه در فصل‌هاي خاصي از سال، معمولاً پاييز يا زمستان، رخ مي‌دهد.
درمان افسردگي شديد در زنان
دو روش اصلي درمان افسردگي شديد در زنان عبارتند از:

دارو درماني
روان درماني
دارو درماني
داروهاي ضد افسردگي يكي از رايج ترين روش هاي درمان افسردگي شديد هستند. اين داروها به افزايش سطح سروتونين، يك ماده شيميايي در مغز كه بر خلق و خو تأثير مي گذارد، كمك مي كند.

انواع مختلفي از داروهاي ضد افسردگي وجود دارد كه ممكن است براي درمان افسردگي شديد در زنان استفاده شود. پزشك شما بهترين نوع دارو را براي شما بر اساس علائم و شرايط پزشكي شما تعيين خواهد كرد.

اگر علائم افسردگي شما شديد يا مانع از عملكرد روزانه شما مي شود، مهم است كه به دنبال كمك حرفه اي باشيد. يك درمانگر مي تواند به شما كمك كند تا علت افسردگي خود را درك كنيد و يك برنامه درماني موثر ايجاد كنيد. براي صحبت و
تست افسردگي با برترين متخصصان افسردگي مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان افسردگي شديد در زنان ✔️ علائم و خطرات


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ دى ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۰۳:۴۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

تحليل نقاشي كودك چه اهميتي دارد؟ آيا نقاشي‌ هاي فرزند شما مي‌توانند دريچه‌اي به درون ذهن و قلب او باشند؟ روانشناسي نقاشي كودك چيست و چگونه از طريق تفسير نقاشي كودك، مي توان در فهم و مديريت احساسات، به كودك كمك كرد؟ كودكان به روش هاي مختلفي با جهان اطراف خود ارتباط برقرار مي كنند؛ ارتباط كلامي فقط يكي از راه هاي ورود به دنياي ذهني كودكان است.

نقاشي يك فعاليت طبيعي و خلاقانه براي كودكان است كه مي تواند مزاياي زيادي براي آنها داشته باشد. نقاشي مي تواند به كودكان كمك كند تا:

مهارت هاي حركتي ظريف خود را توسعه دهند.
تفكر خلاق خود را پرورش دهند.
زبان خود را توسعه دهند.
خودآگاهي خود را افزايش دهند.

روانشناسي نقاشي كودك
نقاشي كشيدن نيز يكي از راه هاي ديگر براي ابراز احساسات كودكان است. با درك مفهوم و تفسير نقاشي كودك و تحليل آن ها مي توان به درك عميق تري از وضعيت رواني و ذهني او رسيد.

اشكال و الگوهاي خط خطي كردن و حتي رنگ هايي كه كودك اغلب در نقاشي هايش استفاده مي كند مي تواند، درك بهتري از شخصيت او به تراپيست و والدين او داده تا از اين طريق بتوانند به كودك بياموزند چگونه بر موقعيت هاي استرس زا و دشوار غلبه كند.

روانشناسان معتقد هستند كه يك روش خوب براي بيان استرس و آرامش يافتن در زمان‌هاي سخت، كشيدن نقاشي است. پزشكان نيز طي دوره هاي درماني كه شامل نقاشي كشيدن هم هستند، موفق به درمان مشكلاتي مانند مكيدن شست، شب ادراري و لكنت زبان در كودكان شده اند.

به كودك خود وسايل رنگ آميزي مثل مداد شمعي، آبرنگ، ماژيك و دفتر نقاشي بدهيد، اگر به اشكال ترسيمي او، رنگ هايي كه غالبا استفاده مي كند و احساس كلي شكل هايي كه مي كشد دقت كنيد، مسلما اطلاعات زيادي درباره آن چه درون كودك مي گذرد به دست خواهيد آورد، البته توجه داشته باشيد كه تحليل نقاشي كودك براي كسي كه روانشناس نيست سخت مي باشد و ممكن است اشتباهات شما به ضرر كودكتان تمام شود.

در اين بخش از مقاله معنا و تحليل نقاشي كودك با توجه به سن آن ها را بيان خواهيم كرد.

توجه كنيد كه نقاشي كودكان بين ۱۸ ماهگي تا ده سالگي گاهي بي معني و گاهي مفهومي است.

تحليل نقاشي كودك با توجه به سن
تحليل نقاشي كودك در ۱۸ ماهگي: در ۱۸ ماهگي انگشت و مچ دست محكم مي شود و كودك قادر است كه مچ دست خود را حركت دهند. در اين سن كودك مي توانند خط راست يا زيگزاگي بكشد و نمي توان به نقاشي آن ها مفهومي داد و در مورد آن صحبت كرد.
تحليل نقاشي كودك قبل از دو سالگي: كودك در اين سن بدون اراده و برنامه ريزي، شروع به كشيدن خطوط دايره مي كند.
روانشناسي نقاشي كودك سه ساله: در سن ۲ تا ۳ سالگي كودك مي تواند با خطوط انسان ها و اشيا را ترسيم كند و توانايي تركيب خط و دايره را دارد.
روانشناسي نقاشي كودكان ۴ ساله: نقاشي يك فعاليت طبيعي و خلاقانه براي كودكان است كه مي تواند اطلاعات ارزشمندي در مورد رشد و توسعه آنها ارائه دهد. نقاشي كودكان ۴ ساله معمولاً نشان دهنده رشد شناختي و اجتماعي آنها است. آنها در اين سن شروع به توسعه درك بهتري از دنياي اطراف خود مي كنند و اين امر در نقاشي هاي آنها منعكس مي شود.
روانشناسي نقاشي كودك ۵ ساله: در اين سن حركت عصب چشم و مفاصل قوي تر مي شود در نتيجه كودك كنترل بيش تري رو كشيدن خطوط و شروع و پايان آن ها دارد.
روانشناسي نقاشي كودك ۶ ساله: با بالا رفتن سن، خلاقيت ها سبك خاصي پيدا مي كنند و نقاشي كودك جزييات بيش تري خواهد داشت و كودك به نقاشي خود اشيا، حيوان ها يا مردم را نيز اضافه كرده و با كشيدن ابرو، مو و مژه به آن ها شكل واقعي تري مي دهد.
روانشناسي نقاشي كودكان ۷ ساله: نقاشي كودكان ۷ ساله معمولاً نشان دهنده رشد شناختي و اجتماعي آنها است. آنها در اين سن شروع به توسعه درك بهتري از دنياي اطراف خود مي كنند و اين امر در نقاشي هاي آنها منعكس مي شود.
۸ تفسير نمادها در نقاشي هاي كودكان
نقاشي يك خروجي و راهي براي ارتباط با ديگران است و آثار هنري كودكان نمايانگر شخصيت آن هاست. نقاشي هاي كودكان منحصر به فرد است و مي تواند اطلاعات دقيقي در مورد هنرمندان جوان به ما بدهد.

تفسير خانه : خانه در نقاشي كودكان معاني زيادي دارد كه محبت و صميميت يكي از آن ها مي باشد و روانسنج ها و مشاوران كودك معاني عميق تر و تكنيكي تري از آن برداشت مي كنند از جمله آشفتگي كودك و يا از نوع كشيدن خانه ويژگي هاي شخصيتي او را استخراج مي كنند، براي اين امر مي توانيد از مشاوران و هنردرمانگران مركز مشاوره ستاره ايرانيان كمك بگيريد.
تفسير ابر : جايگاه ابر و خورشيد نسبت به يكديگر از اهميت زيادي برخوردار هستند مثلا اگر ابر جلوي خورشيد را گرفته باشد نشانه كدورت و يا تغيير احساسات كودك در خانه مي باشد به عبارت ديگر زندگي شاد آن ها به سمت زندگي غمگين مي رود. البته تحليل تخصصي و جامع بايد توسط روانسنج صورت بگيرد تا اختلالات و مشكلات كودك به طور دقيق تر مورد بررسي قرار بگيرد.
نماد مادر : مادر همان فردي است كه مادر واقعي بچه باشد و در صورت اينكه بچه مادر نداشته باشد نماد فردي است كه از او مراقبت مي كند، و اين نقاشي نشان مي دهد كه چه ديدي نسبت به او دارد كه نحوه كشيدن، رنگ زدن و اشكال مورد استفاده مي تواند چيزهاي زيادي راجع به مادر بگويد.

تفسير درخت : همانطور كه كودكان بزرگ مي شوند، نقاشي هاي آن ها به ابزاري حياتي براي رشد آن ها تبديل مي شود، زيرا به آن ها اجازه مي دهد خلاقيت خود را افزايش دهند و بر مهارت هاي حركتي خود مسلط شوند. در مورد تفسير درخت، ريشه، تنه، زمين، برگ ها، سبزه، رنگ درخت، خطوط استفاده شده و حتي شكل برگ ها پر از اطلاعات روانشناسي مي باشد كه با توجه به نقاشي هر كودك متفاوت و منحصر به فرد مي باشد و چون هيچ نقاشي مانند ديگري نيست تفسير آن بايد به وسيله روانسنج انجام شود.
تفسير بيني : بيني خيلي بلند به اين معني است كه فرد احتمالا دروغگو يا غيرقابل اعتماد مي باشد، البته همان طور كه گفته شد معني آن با توجه به شرايط كودك متفاوت مي باشد و معاني پيچيده تري با توجه به شكل كشيدن به همراه دارد.
تفسير كشيدن قلب : قلب معاني زيادي دارد مانند كمبود احساسات و مجبت، يا دريافت محبت از فرد، علاقه به دريافت محبت از آن فرد، احساس دلرحمي نسبت به او و بسيار معاني ديگر كه با توجه به روابط و خطوط مي توان معني آن را با كمك روانشناس كودك به بهترين شكل تفسير كرد.
تفسير باران در نقاشي كودكان: تفسير باران نيز معاني مختلفي دارد، اوضاع نگران كننده براي كودك، درگيري، غم و اندوه البته بسته به ديد كودك مي تواند معاني كاملا متفاوتي داشته باشد. تفسير چتر در نقاشي كودكان مي تواند به عنوان پناه يا حتي درد باشد و بازهم بستگي به نوع كشيدن نقاشي دارد.
تفسير خورشيد: بسياري از روانشناسان باور دارند كه خورشيد مي تواند نماد احساسات فرد، والدين يا فردي باشد كه در زندگي كودك نقش اساسي دارد، حال حالت خورشيد، خطوط، رنگ و نحوه قرار گيري آن در صفحه اطلاعات زيادي دارد و مي تواند نشان دهد كودك چه احساساتي در مورد والدين خود دارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تحليل نقاشي كودك ✔️ ۲۰ نماد نگران كننده كه بايد بدانيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ دى ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۰۲:۰۰ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

استفراغ كودك يك اتفاق رايج در كودكان است. مي تواند به دلايل مختلفي از جمله عفونت، حساسيت غذايي يا مشكلات دستگاه گوارش ايجاد شود. در بيشتر موارد، استفراغ كودك خود به خود برطرف مي شود. با اين حال، اگر استفراغ كودك شما بيش از ۲۴ ساعت طول كشيد يا اگر كودك شما علائم ديگري مانند تب، اسهال، درد شكم يا بثورات پوستي داشت، بايد به پزشك مراجعه كنيد.

علت استفراغ كودك
استفراغ كودك مي تواند دلايل بالقوه زيادي داشته باشد. در اينجا برخي از علت استفراغ كودك آورده شده است:

آپانديسيت: استفراغ در كنار دردهاي شكم، تب خفيف و از دست دادن اشتها و تهوع از شايع ترين علائم آپانديسيت هستند.
تهوع در اثر بودن در اتومبيل: حالت تهوع، استفراغ، عرق سرد، خستگي و از دست دادن اشتها، شكل رايج بيماري تهوع در اثر بودن در اتومبيل و علت استفراغ كودك مي باشد.
ضربه مغزي : صدمات جدي مغزي كه در اثر ضربه به سر ايجاد مي شود و مي تواند با استفراغ همراه باشد.
آلرژي: تهوع، استفراغ، گرفتگي عضلات و اسهال از جمله برخي از علائم احتمالي آلرژي و عدم تحمل غذايي هستند.
مسموميت غذايي : استفراغ يكي از علائم شايع بيماري هاي ناشي از غذا است و معمولاً با اسهال و درد معده همراه است.
گاستروانتريت : گاستروانتريت يك “آنفولانزاي معده” است كه معمولاً توسط روتاويروس در كودكان ايجاد مي شود و باعث استفراغ و اسهال مي شود كه مي تواند تا يك هفته ادامه يابد.
پيشنهاد مشاور: بالا آوردن شيرنوزاد| ۸ راه تضميني براي استفراغ نوزاد

رفلاكس معده به مري (GERD) : گرچه نسبت به علائمي مانند تهوع كمتر شايع است، اما رفلاكس معده به مري مي تواند در برخي موارد باعث استفراغ شود.
عفونت ها : استفراغ گاهي اوقات مي تواند با انواع ديگر عفونت از جمله ذات الريه، مننژيت و عفونت هاي دستگاه ادراري (UTI) همراه باشد.
انسداد روده : انسداد روده مي تواند باعث استفراغ شديد شود.
داروها : برخي داروها به عنوان يك عارضه جانبي ناخوشايند باعث استفراغ مي شوند، به ويژه اگر با معده خالي مصرف شود.
سم : مصرف ماده شيميايي سمي مي تواند باعث استفراغ شود.
تنگي پيلوريك بيماري است كه نوزادان را تا ۶ ماهگي را تحت تاثير قرار مي دهد و در آن باريك شدن قسمت پايين معده مانع از عبور غذا به روده كوچك و باعث استفراغ شديد مي شود.
رفلكس حساس تهوع : يك رفلكس حساس تهوع مي تواند باعث ايجاد حالت تهوع يا استفراغ كودك شود.
استرس : استرس حاد هنگام كج خلقي و اضطراب مي تواند باعث استفراغ كودك شود.
افزايش فشار داخل جمجمه يك اورژانس پزشكي است و مي تواند باعث سردرد و استفراغ در هنگام بيدار شدن شود يا كودك را از خواب بيدار كند و مي تواند ناشي از ضربه به سر، تومور يا مننژيت باشد.
استفراغ كودكان در شب
استفراغ كودكان در شب مي‌تواند دلايل مختلفي داشته باشد. برخي از دلايل شايع عبارتند از:

عفونت‌هاي ويروسي يا باكتريايي، مانند عفونت معده يا سرماخوردگي. اين عفونت‌ها معمولاً با علائم ديگري مانند تب، گلودرد، و درد شكم نيز همراه هستند.
حساسيت غذايي. اگر كودك به غذايي خاص حساسيت داشته باشد، ممكن است با خوردن آن دچار استفراغ شود. علائم حساسيت غذايي معمولاً ظرف چند دقيقه يا چند ساعت پس از خوردن غذا ظاهر مي‌شوند.
ريفلاكس اسيد. ريفلاكس اسيد زماني اتفاق مي‌افتد كه اسيد معده به مري باز مي‌گردد. اين حالت مي‌تواند باعث سوزش سر دل، تهوع، و استفراغ در شب شود.
اضطراب يا استرس. اضطراب يا استرس در كودكان نيز مي‌تواند باعث تهوع و استفراغ شود.
عوارض جانبي دارو. برخي از داروها، مانند آنتي‌بيوتيك‌ها، مي‌توانند باعث تهوع و استفراغ شوند.
بيماري‌هاي جدي‌تر، مانند بيماري‌هاي التهابي روده، بيماري‌هاي كبد، يا تومورهاي مغزي.
اگر كودك شما به طور مكرر در شب استفراغ مي‌كند، يا اگر استفراغ او با علائم ديگري مانند تب، درد شكم، يا بي‌حالي همراه است، بايد به پزشك مراجعه كنيد.

پيشنهاد مشاور: شناسايي كودك با استعداد ✔️ مشاوره استعداديابي كودكان


استفراغ كودك

درمان سريع استفراغ كودكان
طبيعي است كه وقتي فرزندتان به طور غيرمنتظره با يا بدون علائم ديگر استفراغ مي كند، احساس نگراني و حتي وحشت كنيد. اما سعي كنيد آرامش خود را حفظ كنيد و اين نكات را به خاطر بسپاريد تا كودك نوپا را ايمن و هيدراته نگه داريد.

مايعات فراوان به كودك خود بدهيد: اولين و مهم ترين كاري كه بايد انجام دهيد اين است كه به كودك خود مايعات فراوان بدهيد تا از كم آبي بدن جلوگيري شود. بهترين مايعات براي كودكان مبتلا به استفراغ، محلول هاي خوراكي آب رساني (ORS) هستند. اين محلول ها حاوي آب، الكتروليت ها و قند هستند كه به جلوگيري از كم آبي بدن كمك مي كنند.
كودك خود را در حالت نشسته يا نيمه نشسته نگه داريد: قرار دادن كودك در حالت نشسته يا نيمه نشسته مي تواند به جلوگيري از استفراغ مجدد كمك كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-استفراغ كودك ✔️ ۱۱ درمان تضميني استفراغ كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۱۱:۲۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

روش هاي تربيتي كودكان يكي از مهم‌ترين و دشوارترين مسئوليت‌هاي والدين است. تربيت صحيح كودك مي‌تواند زمينه‌ساز رشد و شكوفايي او در تمام ابعاد فردي، اجتماعي، تحصيلي و شغلي شود. از سوي ديگر، تربيت غلط كودك مي‌تواند منجر به بروز مشكلات مختلفي در دوران كودكي و بزرگسالي او شود.

در اين مقاله به بررسي اصول و نكات مهم تربيت كودك مي‌پردازيم.

تربيت كودك
روش هاي تربيتي متفاوتي براي كودكان وجود دارد و والدين مي توانند با آشنايي با اين روش ها، بهترين روش تربيتي كه متناسب با خلق و خو و شخصيت كودكشان است را پيدا كنند و از آن براي تربيت فرزند خود استفاده نمايند. هيچ روش قطعي و يكساني براي تربيت همه كودكان وجود ندارد، زيرا هر كودك شخصيت و رفتار منحصر به فردي دارد. تربيت كودك بر اساس اصول زير انجام مي‌شود:

عشق و محبت: پايه و اساس تربيت كودك، عشق و محبت والدين به او است. كودكي كه مورد محبت و توجه والدين خود قرار مي‌گيرد، احساس امنيت و آرامش مي‌كند و اعتماد به نفس بيشتري پيدا مي‌كند.
احترام: والدين بايد به كودك خود احترام بگذارند و او را به عنوان يك فرد مستقل و با ارزش بپذيرند. كودكي كه مورد احترام والدين خود قرار مي‌گيرد، احساس ارزشمندي مي‌كند و به حقوق خود احترام مي‌گذارد.
نظم و انضباط: نظم و انضباط يكي از عوامل مهم در تربيت كودك است. والدين بايد قوانين و مقرراتي را براي كودك خود تعيين كنند و از او بخواهند كه به اين قوانين پايبند باشد. البته نظم و انضباط بايد به صورت منطقي و عادلانه اعمال شود.
مشاركت كودك در تصميم‌گيري: والدين بايد به كودك خود اجازه دهند كه در تصميم‌گيري‌هاي مربوط به او مشاركت داشته باشد. اين كار به كودك كمك مي‌كند تا احساس استقلال و مسئوليت‌پذيري بيشتري پيدا كند.
تحسين و تشويق: والدين بايد كودك خود را به خاطر رفتارهاي مثبتش تحسين و تشويق كنند. اين كار به كودك كمك مي‌كند تا رفتارهاي مثبت را ادامه دهد.
آموزش صحيح: والدين بايد به كودك خود آموزش‌هاي لازم را در زمينه‌هاي مختلف مانند بهداشت، مهارت‌هاي زندگي، اخلاق و ارزش‌ها ارائه دهند.
پيشنهاد مشاور: تربيت كودك دو ساله ✔️ نكات روانشناسي كه نمي دانيد


روش هاي تربيتي كودكان

تربيت فرزند از نظر روانشناسي
رفتار والدين بايد با توجه به سن و نيازهاي كودك باشد. در سنين پايين، كودكان به محبت و توجه والدين بيشتر نياز دارند. آنها بايد بدانند كه والدين آنها آنها را دوست دارند و از آنها حمايت مي‌كنند. والدين مي‌توانند با در آغوش گرفتن، بوسيدن، صحبت كردن با كودك و بازي با او، محبت خود را به او نشان دهند.

در سنين بالاتر، كودكان به استقلال بيشتري نياز دارند. والدين بايد به كودك اجازه دهند كه كارهاي خود را به تنهايي انجام دهد و مسئوليت‌پذير باشد. آنها بايد به كودك اعتماد كنند و به او آزادي عمل بدهند.

در هر سني، والدين بايد به كودك احترام بگذارند. آنها بايد به نظرات كودك گوش دهند و ديدگاه او را در نظر بگيرند. آنها نبايد با كودك پرخاشگري كنند يا او را تحقير كنند.

در اينجا چند نكته براي روش هاي تربيتي كودكان آورده شده است:

به كودك محبت و توجه نشان دهيد. كودكان به محبت و توجه والدين بيشتر نياز دارند. آنها بايد بدانند كه والدين آنها آنها را دوست دارند و از آنها حمايت مي‌كنند.
به كودك استقلال بدهيد. در سنين بالاتر، كودكان به استقلال بيشتري نياز دارند. والدين بايد به كودك اجازه دهند كه كارهاي خود را به تنهايي انجام دهد و مسئوليت‌پذير باشد.
به كودك احترام بگذاريد. والدين بايد به نظرات كودك گوش دهند و ديدگاه او را در نظر بگيرند. آنها نبايد با كودك پرخاشگري كنند يا او را تحقير كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۰ تا ۱۰۰ روش هاي تربيتي كودكان در روانشناسي (۲۰۲۴)


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۵۶:۵۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

تربيت كودك يكي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي والدين است. والدين مي‌خواهند فرزنداني تربيت كنند كه سالم، شاد و موفق باشند. اما تربيت صحيح كودك كار آساني نيست و نياز به آگاهي و تلاش دارد.

در اين مقاله ۱۰ نكته طلايي براي تربيت صحيح كودك را بيان مي‌كنيم. اين نكات بر اساس جديدترين تحقيقات در زمينه روانشناسي كودك و خانواده تدوين شده‌اند.

تربيت كودك
تربيت كودك يكي از مهم ترين وظايف والدين است. اين يك مسئوليت بزرگ است كه مي تواند تأثير زيادي بر زندگي كودك و جامعه داشته باشد. اهميت تربيت كودك در چند مورد خلاصه مي شود:

فراهم كردن زمينه رشد و شكوفايي كودك: تربيت صحيح كودك زمينه را براي رشد و شكوفايي استعدادها و توانايي هاي او فراهم مي كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند به فردي موفق و مفيد براي جامعه تبديل شود.
پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي: تربيت صحيح كودك مي تواند از آسيب هاي اجتماعي مانند اعتياد، جرم و جنايت پيشگيري كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند مهارت هاي لازم براي زندگي سالم را بياموزد و از آسيب هاي اجتماعي دور بماند.
ايجاد جامعه اي سالم تر: تربيت صحيح كودك به ايجاد جامعه اي سالم تر كمك مي كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند فردي مسئول، مهربان و منصف باشد. اين افراد به ساختن جامعه اي بهتر كمك مي كنند.

۱۴ نكته براي تربيت كودك
حتي موفق ترين والدين هم هنگام تربيت كودكان به مشكل بر مي خورند. اگر براي تربيت كودك خود نياز به كمك داريد استفاده از راهكارهايي كه در ادامه ذكر مي كنيم مي تواند كمكتان كند.

منظور ما از تربيت كردن وضع قوانين و مقرراتي است كه كودك شما را از انجام رفتار هاي پرخاشگرانه (ضربه زدن و گاز گرفتن)، خطرناك (مانند بازي با گاز) و نامناسب ( پرت كردن وسايل) باز دارد.

به ياد داشته باشيد كه اين كار به معناي دعوا و مجازات بچه نيست. در اينجا چهارده راهكار براي جلو گيري از رفتار نامطلوب كودك ذكر شده است.

۱. خط قرمز هاي خود را تعيين كنيد
پيرسون نويسنده معروف مي گويد ” اگر هميشه به فرزند خود نه بگوييد فرزندتان هيچ وقت اولويت هاي شما و كار زشت خودش را درك نمي كند، به علاوه شما نمي توانيد تمام رفتار كودكتان را كنترل كنيد. اولويت هاي خود را دنبال كنيد و عواقب زير پا گذاشتن آن ها را به كودكان خود گوش زد كنيد، سعي كنيد نسبت به چيز هايي كه مهم نيستند سخت گيري نكنيد.

اليزابت برگر نويسنده و دكتر كودكان مي گويد” برقراري يك رابطه سالم و خوب با كودكتان بسيار مهم تر از مجبور كردن او به انجام كاري است كه دوست ندارد.” شما ممكن است نگران باشيد كه با اين كار كودكتان را لوس بار مي آوريد ولي جاي نگراني نيست.

۲. كودك خود را بشناسيد
بعضي از رفتار هاي كودكان كاملاً قابل پيشبيني است پس پيشاپيش مي توانيد از اين رفتارها جلوگيري كنيد مثلاً اگر كودك شما علاقه به نقاشي كردن روي ديوار دارد، زماني كه پيشش نيستيد مداد رنگي را در كشو بگذاريد تا كم كم اين عادت را ترك كند.

اگر كودك ۲ ماهه شما از مغازه ها خوراكي بر ميدارد با خودتان عروسك ببريد و سرش را گرم كنيد. يا اگر كودكتان عادت دارد خانه را پر از دستمال كاغذي كند كافي است بسته دستمال كاغذي را بالاي كمد بگذاريد.

۳. از رفتار هاي بد كودك پيشگيري كنيد
هاروي كاپ نويسنده كتاب شادترين كودكان مي گويد ” ممكن است بعضي اوقات كودكتان از روي خستگي گريه كند يا جيغ بكشد.

اگر كودكتان صبح ها پر انرژي است اما بعداز ناهار خسته و غير قابل كنترل مي شود سعي كنيد او را بيرون از خانه ببريد، مي توانيد از دكتر وقت بگيريد و با دكتر درباره وضعيت كودكتان مشورت كنيد. همچنين مي توانيد با گفتن” اسباب بازي هارو كه جمع كنيم ميريم مهموني.” كودكان را آماده اتفاقات بعدي كنيد اينگونه كودكتان آرام تر مي شود.


تربيت كودك

۴. قاطع باشيد
كلر لنر متخصص كودكان مي گويد: “در سنين ۲ تا ۳ سالگي كودكان سعي دارند تأثير عملكر خودشان بر محيط را درك كنند. اگر واكنش شما نسبت به يك رفتار كودك عوض شود كودك سيگنال هاي متفاوتي دريافت مي كند و نمي تواند تشخيص دهد شما از او چه مي خواهيد.”

هيچ زمان مشخصي براي از بين رفتن رفتار بد كودكتان وجود ندارد. اما اگر هميشه يك واكنش نسبت به رفتار ناپسند او داشته باشيد احتمال يادگيري كودك بالا مي رود. اين قاطعيت براي سارا مادر ساشا مهم بود هر بار كه او كار اشتباهي مي كرد سارا با صداي بلند به او هشدار مي داد و چون سارا معمولا آرام حرف مي زد اين قاطعيت و بلندي صداي سارا به ساشا ياد مي داد كه نبايد آن رفتار را تكرار كند.

دقت كنيد كه در حدود دو سالگي كودكان سعي مي كنند با ناز كردن يا بامزه بودن شما را گول بزنند پس فريب كارهاي آنان را نخوريد.

۵. احساساتي نشويد
مطمئنا اين كه كودكتان از مسواك زدن فرار مي كند يا به حرف شما گوش نمي دهد مي تواند عصبانيتان كند. اما اگر فرياد بزنيد همه چيز بدتر مي شود.

دكتر ويليام كالمن، استاد دانشكده پزشكي دانشگاه كاروليناي شمالي توصيه كرد” هنگامي كه با فرياد چيزي را از كودك خود مي خواهيد كودك متوجه خواسته شما نمي شود و فقط فرياد شما را مي شنود. در واقع فرياد زدن شما باعث مي شود كودكتان سرگرم بشود و بيش تر لذت ببرد. بنابراين در برابر بالا بردن صداي خود مقاومت كنيد.

نفس عميق بكشيد و تا سه بشماريد. هنگام اخطار دادن به كودكتان سريع، محكم، جدي و سختگير باشيد. به جاي كنترل كودكان سعي در كنترل موقعيت داشته باشيد. بهتر است انتظارات خود را از سطح صبر و توانايي كودكتان پايين بياوريد اين گونه شرايط بهتري را تجربه خواهيد كرد.

۶. گوش دهيد و تكرار كنيد
بچه ها وقتي كه شنيده مي شوند احساس بهتري دارند، بنابراين براي جواب دادن به كودك از حرف هاي خودشان استفاده كنيد.

اگر او در فروشگاه هاي مواد غذايي گريه مي كند زيرا به او اجازه نمي دهيد خوراكي ها را باز كند، چيزي مثل اين را بگوييد: به نظر ميرسه از دستم عصباني چون نمي ذارم خوراكي هارو باز كني ولي اين جزو قوانين مغازه است كه بايد صبر كني تا از مغازه بيرون بريم. اين حرف خواسته او را برآورده نمي كند ولي باعث كاهش عصبانيت او مي شود.

۷. كوتاه و ساده بگوييد
اگر در حال تربيت فرزند اول خود هستيد ممكن است زمان زيادي را براي توضيح كار زشت او و تهديد كردنش بگذرانيد. اما با توجه به گفته دكترها كودكان در اين سن صحبت هاي پيچيده را متوجه نمي شوند پس سعي كنيد منظور خود را كوتاه و در قالب جملات ساده بيان كنيد تا براي كودكتان قابل درك و جالب باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت كودك ✔️ ۱۴ نكته كليدي كه نمي دانيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تربيت كودك، تربيت، تربيت فرزند،
موضوع:
[ ۱۸ دى ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۴۲:۴۰ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی