moshaverrkhob
moshaverrkhob

خشم يك احساس قدرتمند است كه اگر تحت كنترل نباشد مي تواند به احساسات طرف مقابل آسيب برساند، بنابراين مقابله با عصبانيت شوهر سخت مي باشد. عصبانيت ممكن است باعث شود شما صبر خود را از دست داده و چيزهاي ناپسندي را به شريك زندگي خود بگوييد كه براي هميشه به رابطه آسيب برساند. اگر در چنين موقعيتي هستيد، اين مقاله را بخوانيد تا در مورد روش‌هاي موثر مقابله با شوهر يا همسر عصباني را ياد بگيريد.


وقتي مرد عصباني است چه كنيم| نحوه برخورد با شوهر عصبي ني ني سايت
1. آرامش خود را حفظ كنيد.
تا آنجايي كه ممكن است از عصباني شدن خودداري كنيد. اگر بتوانيد آرام بمانيد، بهتر مي توانيد فكر كنيد و شرايط را كنترل مي كنيد.

2. از ديد او به قضيه نگاه كنيد
دليل عصبانيت شوهرت چيست؟ آيا او يك روز بد در محل كار داشته است؟ آيا او خسته مي باشد؟ آيا او نگران امور مالي است؟ علت عصبانيت او هرگز عصبانيت او را توجيه نمي كند، اما پي بردن به محرك عصبانيت مي تواند به شما كمك كند درباره مشكلات او صحبت كنيد و مشكل اصلي را ريشه كن كنيد.


10 راه هاي مقابله با عصبانيت شوهر| نجات زندگي مشترك
3. او را سرزنش نكنيد.
ممكن است بخواهيد با گفتن جملاتي مانند «آرام باش» خشم او را كنترل كنيد، اين ايده خوبي نيست. اگر مي‌خواهيد به او كمك كنيد تا خشم خود را برطرف كند، بگوييد: «خوب، به نظر ناراحت هستي. واقعا مشكل چيست؟»

4. احترام يكديگر را حفظ كنيد| شوهر عصباني ني ني سايت
همه ما هنگام عصبانيت چيزهايي گفته ايم كه بعدا از آن ها پشيمان شده ايم. پس اگر شوهرتان حرف ناشايست يا آزاردهنده اي زد و متوجه شد كه كاري كه انجام داده اشتباه بوده و عذرخواهي كرد او را درك كنيد. با اين حال، حتي در اين صورت، اشكالي ندارد كه بگوييد: « عذرخواهي تو را مي پذيرم مي‌دانم كه وقتي اين حرف را زدي عصباني بودي، اما اين حرف يا كار تو به احساسات من آسيب زد.»

5. ذهن خواني نكنيد
ممكن است چند ماه يا چند سال از ازدواج شما گذشته باشد و تصور كنيد مي توانيد فكر همسرتان را بخوانيد، اما اين كار را نكنيد. هميشه احساسات و فكر همسرتان را از خودش بپرسيد، ناراحتي او را درك كنيد و منطقي به بررسي اوضاع بپردازيد.

6. تعيين مرز| شوهر عصباني ني ني سايت
در هنگام آرامش براي رابطه خود مرزهايي تعيين كنيد و مطمئن شويد كه همسرتان نيز آن ها را درك و قبول كرده است. به ياد داشته باشيد كه رابطه براي رشد و پيشرفت به احترام نياز دارد، بنابراين به يكديگر احترام گذاشته و حتي در هنگام دعوا نيز اين خط قرمز ها را رعايت كنيد.

7. تمرين فعاليت هاي آرام بخش| شوهر عصباني ني ني سايت
با تحقيق مي توانيد راه ها و فعاليت هاي زيادي را كشف كنيد كه باعث افزايش آرامش مي شود، ورزش، قدم زدن، يوگا و ماساژ مي تواند جزو اين موارد باشد. روانشناسان نيز راهكارهاي متفاوت و موثري براي كنترل خشم توصيه مي كنند.

8. هرگز بي احترامي را تحمل نكنيد
مهم نيست چقدر رفتار پرخاشگرانه همسرتان را تحمل مي كنيد، هرگز بي احترامي را تحمل نكنيد. اگر شروع به تحمل اين موضوع كنيد، به طور غيرمستقيم به همسرتان مي گوييد كه او مي تواند به شما توهين كرده و سپس عذرخواهي كند. اگر احساس مي كنيد كه شريك زندگيتان به شما بي احترامي مي كند، هميشه موضع بگيريد و به او بگوييد كه از حرف يا حركت او ناراحت شده ايد. از كلماتي مانند «اين قابل قبول نيست» يا «ما مي توانيم بعد از آرام شدن شما بحث خود را ادامه بدهيم» استفاده كنيد و سپس اتاق را ترك كنيد.

9. روي چيزهاي خوب تمركز كنيد
ممكن است شريك زندگي تان اغلب عصباني شود، اما دليل عصبانيت او ممكن است محبت و مراقبت باشد. روي احساسات مثبت سرمايه گذاري كنيد و سعي كنيد آن ها را پرورش دهيد. خيلي زود، شما شروع به ديدن عشق و محبت همسرتان خواهيد كرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-10 راه هاي مقابله با عصبانيت شوهر| نجات زندگي مشترك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۲:۱۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

بازسازي اعتماد
براي بازسازي اعتماد پس از دروغ گفتن ، قبل از اينكه براي هميشه از بين برود يا از رابطه نا اميد شويد، از متخصص كمك بگيريد. دروغ گفتي. پشيمون ميشي ولي الان چيكار ميكني؟

اعتماد پايه و اساس هر رابطه است. مهم نيست كه رابطه شما چه شكلي به خود مي گيرد يا چه مرزهايي ايجاد كرده ايد ، داشتن اعتماد به اينكه شريك زندگي شما حقيقت را به شما مي گويد بسيار مهم است.

از سوي ديگر، ما فقط انسان هستيم و گاهي اوقات، چيزها را اشتباه مي گيريم. مهم نيست كه چقدر نيت ما خوب است، ما خراب مي كنيم.

دروغ‌هايي كه به داخل مي‌روند مي‌تواند نشانه‌اي باشد كه چيزي در رابطه شما درست نيست.

اما بهم ريختن و به خطر انداختن از دست دادن كسي كه دوستش داريد نيز مي تواند تكان دهنده اي باشد كه براي تشخيص آنچه داريد، و از دست دادن آن چقدر وحشتناك است.

آيا متوجه شده ايد كه به شريك زندگي خود دروغ مي گوييد؟ آيا شما خيانت كرده ايد؟ آيا در مواقعي كه واقعاً به شما نياز داشتند كنار آنها نبوده ايد؟

اگر به اين فكر مي كنيد كه آيا مي توانيد رابطه اي را كه براي شما بسيار مهم است نجات دهيد يا نه، هنوز نااميد نشويد. هرجا اراده اي هست، اميدواريم راهي هست.

درست است، شكاف ها ممكن است خيلي عميق باشند و ممكن است خيلي دير باشد. و اگر بتوانيد آن را ذخيره كنيد، كار بسيار زيادي لازم است.

با اين حال، اگر مايل به انجام تلاش و تعهد باشيد و مسئوليت كاري كه انجام داده‌ايد را بپذيريد، ممكن است رابطه‌تان به جنگ بازگردد، و حتي قوي‌تر از قبل.

در اينجا چند نكته اساسي وجود دارد كه مي تواند به بازسازي اعتماد و بهبود رابطه شما كمك كند.

بازسازي رابطه پس از دروغ
بديهي است كه شرايط فردي براي هر زوج متفاوت است، بنابراين اين هرگز يك راهنماي جامع و بي‌خبر نخواهد بود…

… اما، اگر در مورد نجات رابطه خود جدي هستيد، بايد الهاماتي را در اينجا پيدا كنيد تا شكاف بين شما و شريك زندگي خود را بهبود بخشيد.

1. كارت هاي خود را روي ميز بگذاريد
اگر اعتمادي را كه در رابطه وجود داشت شكسته ايد، بايد به آن اعتراف كنيد و مسئوليت آن را بپذيريد.

چيزها بايد به وضوح مشخص شوند تا هر دو بدانيد چه اتفاقي افتاده و در كجا ايستاده ايد.

اگر خيانت كرده ايد، جزئيات دقيق و بد را از آنها دريغ نكنيد، مگر اينكه آنها به طور خاص آنها را بخواهند. در اين صورت بايد صادق باشيد.

در چنين شرايطي، ضرب المثل قديمي «صداقت بهترين سياست است» بيش از هر زمان ديگري صادق است. از اين به بعد، حتي دروغ هاي كوچكي كه مي گوييد مي تواند شريك زندگي تان را مشكوك كند كه چيزي را پنهان مي كنيد.

اگر تصميم گرفته‌ايد كه پس از شكسته شدن اعتماد، مي‌خواهيد در رابطه خود بمانيد، در دام اين كه سعي كنيد آن را زير فرش بكشيد و وانمود كنيد كه قرار است ناپديد شود، نيفتيد.

شما را از بين مي برد، و به احتمال زياد حقيقت در نقطه اي آشكار خواهد شد، و زماني كه اين اتفاق بيفتد بسيار بدتر خواهد بود.

دروغي كه به سرعت به آن اعتراف مي‌شود يك چيز است، اما در طول هفته‌ها، ماه‌ها و سال‌ها متوجه خواهيد شد كه بسياري از دروغ‌هاي كوچك ديگر را براي پوشاندن اولين دروغ مي‌گوييد.

اين بدان معني است كه وقتي شريك زندگي شما حقيقت را كشف مي كند (و تقريباً هميشه زماني است، نه اگر)، نجات رابطه شما ديگر امكان پذير نخواهد بود.

تلاش براي پنهان كردن كارهايي كه انجام داده ايد، راهي مطمئن براي پايان دادن به رابطه خود، دير يا زود است.

2. دليل دروغگويي را بيان كنيد
براي به دست آوردن مجدد اعتماد آنها، شريك زندگي شما مي خواهد بداند كه چرا كاري را انجام داده ايد. بنابراين بايد در مورد اينكه چه چيزي باعث شد اعتماد آنها را بشكنيد، خوب فكر كنيد.

با خودتان كاملاً صادق باشيد و از حقايق سخت دوري نكنيد. تنها راه حل اين مشكل اين است كه با آن روبرو شويد.

به ياد داشته باشيد كه در اينجا سعي نمي كنيد توجيهي پيدا كنيد، يا تقصير را به گردن ديگري بياندازيد . شما سعي مي‌كنيد به اصل رفتار خود برسيد تا بتوانيد آن را براي شريك زندگي‌تان توضيح دهيد و كمتر احتمال دارد كه اين الگو را تكرار كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بازسازي اعتماد در رابطه پس از دروغ گفتن به شريك زندگي خود


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۱:۲۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

توانايي حل اختلافات زناشويي از مهم ترين مهارت هاي زندگي مي باشد كه بسياري از زوجين آن را به درستي كسب نمي كنند، در اين مقاله به بررسي اين مهارت و راه هاي لازم براي حل اختلافات زناشويي پرداخته شده است.

زنان و مردان با هم متفاوت هستند و افرادي كه با يكديگر ازدواج مي كنند هر كدام ويژگي ها و خصوصيت هاي منحصر به خودشان دارد و اين ويژگي ها در زنان و مردان متفاوت مي باشد، اين تفاوت ممكن است اختلافاتي را بين آن ها به وجود آورد.

روانشناسي دعواي زن و شوهر
افراد خصوصيت ها و ويژگي هايشان را بر اساس ژنتيكشان به دست مي آورند و اين تفاوت هاي ژنتيكي در خصوصيات جسماني آن ها ديده مي شود، زيرا اگر به اثر انگشت دو نفر دقت كنيد هيچ گاه يكسان نمي باشد.

همچنين خصوصيات چهره هر فرد منحصر به فرد مي باشد و باعث مي شود كه يكديگر را به خوبي شناسايي كنيم و ساير تفاوت هايي كه بين افراد وجود دارد غير جسماني مي باشد.

بعضي اوقات اختلافاتي وجود دارد كه نمي توان با نگاه به شخص آن اختلاف ها را شناسايي كرد در حالي كه آن اختلاف ها وجود دارد.

مثلا بعضي افراد درون گرا و بعضي ها برون گرا مي باشند و اين يك نوع تفاوت شخصيتي مي باشد. تفاوت هاي شخصيتي نشان مي دهد كه فرد كارهاي مهم و ضروري زندگي اش را به چه صورتي انجام مي دهد.

در روانشناسي دعواي زن و شوهر ما انسان ها در مورد موضوعات مختلف شيوه هاي متفاوتي را براي حل آن ها در نظر مي گيريم و به عبارت ديگر نسبت به موضوعات اختلاف نظر داريم. مثلا درمورد چگونگي تربيت و بزرگ كردن بچه ها، نحوه رانندگي، روش سپري كردن اوقات فراغت و جنبه هاي ديگر زندگي ايده و سليقه هاي متفاوتي داريم و به خاطر همين تفاوت ها، اختلاف هايي بين ما به وجود مي آيد.

براي حل اين اختلاف ها نبايد راه هاي اشتباهي را در نظر بگيريم و هر طور شده از شر آن ها رها شويم بلكه بايد ياد بگيريم تفاوت هاي يكديگر را بپذيريم و با آن كنار بيايم.


چرا حل اختلافات زناشويي انقدر مهم است؟+ راهكارهاي اساسي
هدف از ازدواج خوب چيست؟| راهكار هايي براي حل اختلاف
هدف از ازدواج خوب اين است كه زوج ها بايد ياد بگيرند كه چطور به صورت يك تيم با يكديگر كار كنند و از اختلاف هايشان براي جرو بحث و دعوا استفاده نكنند و به جاي آن سعي كنند از اختلاف ها براي خود زندگي بهتري بسازنند و در كنار يكديگر از زندگي لذت ببرند.

حل اختلاف ها يك نوع روش كار تيمي مي باشد، به طوري كه تا وقتي دعوايي پيش نيايد ما نمي توانيم تشخيص دهيم كه اختلافات ما چه هستند و نمي توانيم تفاوت ها را به خوبي بشناسيم.

در اين جا منظورمان تفاوت سليقه ها و اختلاف نظر هاي ساده نمي باشد بلكه بر اساس نظر مشاوران دعوا زماني به وجود مي آيد كه دو زوج احساس مي كنند در مورد موضوعات متفاوت اختلاف دارند و نظرات آن ها متفاوت مي باشد. اين نظرات متفاوت بر روي رفتارشان تاثير منفي مي گذارد و باعث ناسازگاري و ناهماهنگي در رابطه مي شود.

افرادي كه با يكديگر زندگي مي كنند ممكن است در حوزه هاي مختلف زندگي مانند غذا خوردن، رانندگي، مسائل جنسي، پول، خويشاوندان، اعتقادات، تربيت فرزندان، گذراندن اوقات فراغت و …با يكديگر تفاوت نظر داشته باشند به حدي كه ممكن است بر سر اين موضوعات دعوا كنند.

اما بايد دقت داشته باشيد كه اختلافات هميشه بد نبوده و در هر ازدواجي اجتناب پذير مي باشد. به عبارت ديگر همه ازدواج ها اختلاف دارد و غير ممكن است ازدواجي بدون اختلاف باشد.

همانطور كه گفتيم هر فرد ويژگي و خصوصيات خاص خودش را دارد و هنگام ازدواج با فردي ديگري ازدواج مي كنيد بايد بدانيد كه مانند هر انسان ديگري خصوصيات منحصر به فرد خودش را دارد.

در ازدواج بايد هدف خود را از دست دادن اختلاف ها در نظر بگيريد به همين دليل شما بايد ياد بگيريد كه چطور با يكديگر مانند اعضاي گروه هماهنگ شويد تا با كمك يكديگر براي رسيدن به يك هدف مشخص اقدامات لازم را انجام دهيد.


پيشگيري از ايجاد اختلاف بين زن و شوهر
در صورتي كه زوجين ياد بگيرند كه اختلاف هايشان را چگونه حل كنند، بهتر مي توانند با يكديگر زندگي كنند و خواهند توانست به خوبي يكديگر را درك كرده، از يكديگر پشتيباني و حمايت كنند در اين هنگام آن ها ازدواج موفقي خواهند داشت و پيشگيري از ايجاد اختلاف بين زن و شوهر انجام مي شود.

وقتي كه زوجين بتوانند از لحاظ عاطفي به خوبي با يكديگر ارتباط برقرار كنند براي زندگي در كنار يكديگر از هماهنگي بيشتري برخوردار خواهند بود.

اگر بين زن و شوهر اختلاف به وجود آيد و اين اختلاف حل نشود، هماهنگي به درستي بين آن ها به وجود نخواهد آمد و زندگي آن ها به ميدان نبردي تبديل خواهد شد، رفتار نامناسبي با يكديگر خواهند داشت و يكديگر را با سخنان و كلمات نامناسب مورد خطاب قرار خواهند داد.

منبع:كانون مشاوران ايران-چرا حل اختلافات زناشويي انقدر مهم است؟+ راهكارهاي اساسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۰:۲۰ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

بر اساس مطالعات روانشناس تلفني چگونه عزت نفس خود را افزايش دهيم ؟

بر اساس نظر روانشناسان و مشاوران دوران كودكي بسيار مهم است و شخصيت طرف در آن زمان شكل مي گيرد مثلا افرادي كه مورد سوء استفاده هيجاني، بي توجهي و يا رها شدگي قرار گرفته اند يا ممكن است مورد سوء استفاده جنسي قرار گرفته باشند، عزت نفس آن ها كاهش يافته و عزت نفس خود را از دست مي دهند.

داشتن عزت نفس بسيار مهم مي باشد و در چند سال اخير بسيار در مورد عزت نفس مطالب ديده و شنيده ايم اما آن را جدي نگرفته ايم و اتفاقاتي كه در كودكي و بزرگسالي پيش آمده باعث شده تا عزت نفس ما كاهش يابد اما ما بايد تلاش كنيم براي بالا بردن عزت نفس از آن استفاده كنيم.

براي آرامش رواني داشتن عزت نفس بسيار مهم است پس بايد سعي كنيم آن را تقويت كنيم.

عزت نفس بر روي جنبه هاي زندگي فرد اثر مي گذارد و تاثيرات مثبتي دارد كه در زير نمونه هاي از آن را بيان مي كنيم.

تغيير نگرش مان نسبت به خود و ديگران
نگرش ديگران نسبت به ما
انتخاب هايمان در زندگي
توانايي مان در نثار عشق و دريافت آن
توانايي و تمايل ما براي تغيير چيزهايي كه دوست داريم
بر اساس مطالعات روانشناس تلفني چگونه عزت نفس خود را افزايش دهيم ؟
عزت نفس چيست ؟
عزت نفس يك نوع احساس است كه در مورد خودمان داريم و قضاوت كلي مي باشد كه درباره خودمان انجام مي دهيم.

هنگامي كه عزت نفس خوب و بالايي داشته باشيم در اين صورت خودمان را همان طور كه هستيم مي پذيريم با همان صفات بد و خوبي كه داريم، و شخصيت خودمان را دوست داريم و تاييد مي كنيم.

با عزت نفس بالا به خودمان احترام مي گذاريم، به شخصيت خود توجه كرده و به آن عشق مي ورزيم و در اين صورت به ما حس ارزشمند بودن و مفيد بودن دست مي دهد.

افرادي كه در كودكي مورد سوء استفاده قرار گرفته اند و از كودكي خود خاطره هاي بدي دارند از عزت نفس پاييني برخوردار هستند آن ها خودشان را دوست ندارند و به خود توجه نمي كنند و اصلا به خودشان احترام نمي گذارند، آن ها نمي توانند باور كنند كه كسي آن ها را واقعا دوست دارد و يا به آن ها توجه مي كند و احترام مي گذارد.

بر اساس گفته روانشناسان آن ها خودشان را لايق عشق و احترام نمي دانند و همچنين نمي خواهند كه مورد توجه و رفتارهاي محبت آميز قرار بگيرند و اگر كسي آن ها را دوست داشته باشد و به آن ها احترام بگذارد و محبت كند آن ها احساس خشم و ناراحتي مي كنند و از آن فرد دوري مي كنند.

آن ها ممكن است به سمت كسي كشيده شوند كه به آن ها فخر مي فروشد و نسبت به فرد بي تفاوت و بي رحم عكس العمل نشان مي دهد آن ها بيشتر به اين مدل رفتار عادت دارند و خود را سزاوار اين نوع برخورد مي دانند.

بسياري از افراد ستند كه قصد دارند از طرف مقابلشان سوء استفاده كنند به همين دليل در ابتدا جذب كسي مي شوند كه به آنها احترام مي گذارد و با محبت و مهرباني صحبت مي كند اما هنگامي كه او را به دست آورند و مالك آن شخص شدند از او متنفر مي شوند.

زيرا آن ها به طور نا خود آگاه متعقد هستند كه هر كس در كنار آن ها مي خواهد باشد بايد ايراد مهمي داشته باشد و به همين دليل نبايد مورد احترام قرار بگيرد چون سزاوار آن نمي باشد.

همچنين چون در كودكي به آن ها توجه نشده و مورد محبت و عشق قرار نگرفته اند نمي توانند علاقه عاشقانه اي را دريافت كنند و اين دريافت علاقه براي آن ها دردناك خواهد بود.

اختلال بدشكلي بدن
اختلال بدشكلي بدن (BDD) | تنفر از اندام خودم
بر اساس مطالعات روانشناس تلفني چگونه عزت نفس خود را افزايش دهيم ؟
بر اساس نظر روانشناسان و مشاوران براي اين كه زن و مرد عزت نفس خود را افزايش دهند راهكارهايي وجود دارد كه براي آن ها بسيار سودمند مي باشد در زير نمونه هايي از آن را ذكر مي كنيم.

نبايد از خودتان انتقاد كنيد و هنگامي كه خود را مورد انتقاد قرار مي دهيد بايد توجه داشته باشيد كه ميزان انتقاد شما چقدر مي باشد زيرا زماني كه خود را مورد انتقاد قرار مي دهيد در واقع با خودتان همان گونه اي برخورد مي كنيد كه والدين تان با شما برخورد مي كرده اند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بر اساس مطالعات روانشناس تلفني چگونه عزت نفس خود را افزايش دهيم ؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ تير ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۴۳:۳۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

مشاوره توانبخشي مي تواند براي افراد سودمند باشد؟
افراد ناتوان، مبتلا به بيماري هاي رواني و ساير اختلالات روانپزشكي گاهي اوقات به كمك در جنبه هاي مختلف زندگي خود نياز دارند از جمله محيط هاي كاري، زندگي، اجتماعي و يادگيري. يكي از رويكردهايي كه مي تواند به اين افراد در مديريت علائم و بهبود عملكرد كمك كند، به عنوان توانبخشي رواني اجتماعي شناخته مي شود.

مشاوره توانبخشي يك رويكرد درماني است كه براي كمك به بهبود زندگي افراد مبتلا به بيماري رواني طراحي شده است. هدف آن آموزش مهارت‌هاي عاطفي، شناختي و اجتماعي است تا به آنها كمك كند تا حد امكان مستقل در جوامع خود زندگي و كار كنند.

تاريخچه توانبخشي رواني اجتماعي
قبل از دهه‌هاي ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، غيرعادي نبود كه افراد مبتلا به بيماري‌هاي رواني جدي در نهادها قرار گيرند. رويكرد درمان مسائل مربوط به سلامت روان از آن زمان تا كنون تغيير قابل ملاحظه اي داشته و منجر به نهاد زدايي شده است.

امروزه بر كمك به افرادي كه داراي شرايط سلامت روان هستند، تاكيد مي شود كه تا حد امكان مستقل زندگي كنند و به طور كامل در جوامعي كه در آن زندگي مي كنند ادغام شوند.

در حالي كه ننگ پيرامون بيماري رواني هنوز وجود دارد، توانبخشي رواني-اجتماعي تلاش مي كند به كاهش تعصب و تقويت شمول اجتماعي كمك كند. اين رويكرد از آنچه به عنوان مدل بهبودي بيماري رواني شناخته مي شود، استفاده مي كند.

بهبودي كامل اغلب هدف است، اما به‌عنوان يك فرآيند به‌جاي يك نتيجه در نظر گرفته مي‌شود. توانبخشي رواني اجتماعي بر توانايي فرد براي بهبودي متمركز است. و بر ارائه توانمندسازي، شمول اجتماعي، حمايت و مهارت هاي مقابله اي متمركز است.

زندگي هر فردي منحصر به فرد است و توانبخشي رواني-اجتماعي مي تواند به افراد مبتلا به بيماري رواني كمك كند تا معنا، اميد و رشد را بدون توجه به توانايي ها يا تأثيرات شرايط بيابند.

مشاوره توانبخشي رواني اجتماعي
اهداف توانبخشي رواني اجتماعي
صرف نظر از اينكه خدمات رواني اجتماعي چه شكلي دارند، اهداف اصلي شامل كمك به افراد در اين احساس است:

توانمند : هر فردي بايد احساس كند كه مي‌تواند اهداف خود را تعيين كند و از قدرت و استقلال براي پيگيري آن اهداف برخوردار باشد.
اميدوار : ممكن است افراد در نتيجه وضعيت خود احساس تضعيف كنند. توانبخشي بر كمك به مراجعان براي احساس اميدواري نسبت به آينده تمركز دارد.
ماهر : هدف توانبخشي آموزش مهارت هايي است كه به آنها كمك مي كند شرايط خود را مديريت كنند و زندگي اي را كه مي خواهند زندگي كنند. اين شامل مهارت هاي زندگي، مهارت هاي كاري، مهارت هاي اجتماعي و غيره است.
پشتيباني شده : متخصصان سلامت روان به مشتريان كمك مي كنند تا روابط و ارتباطات اجتماعي را در جامعه خود ايجاد كنند.
اصول مشاوره توانبخشي
تعدادي از اصول كليدي مشاوره توانبخشي رواني-اجتماعي وجود دارد كه به نحوه برخورد متخصصان بهداشت رواني كه در اين زمينه كار مي كنند به كار خود كمك مي كند. اين اصول عبارتند از:

همه مردم پتانسيل هايي دارند كه مي توان آنها را توسعه داد.


مردم حق تعيين سرنوشت دارند.
تاكيد بر نقاط قوت فرد به جاي توجه به علائم بيماري.
نيازهاي هر فرد متفاوت است.
خدمات حرفه اي بايد متعهد باشد و تا حد امكان در يك محيط عادي انجام شود.
تمركز بر مدل اجتماعي مراقبت (در مقابل مدل پزشكي) وجود دارد.
به جاي تثبيت بر گذشته، بر زمان حال متمركز است.
درمان‌هاي توانبخشي رواني-اجتماعي چند رشته‌اي و اغلب ماهيت زيست‌رواني-اجتماعي هستند. اين ديدگاه تشخيص مي‌دهد كه بيماري رواني بر بخش‌هاي مختلف زندگي از جمله سيستم‌هاي بيولوژيكي، اجتماعي و روان‌شناختي تأثير مي‌گذارد. نه تنها هر يك از اين سيستم ها تحت تأثير سلامت روان هستند، بلكه به طور جدايي ناپذيري به هم مرتبط هستند. هنگامي كه چيزي بر يك منطقه تأثير مي گذارد، مطمئناً بر ساير مناطق نيز تأثير مي گذارد.

با توجه به اين موضوع، مشاوره توانبخشي رواني-اجتماعي رويكردي كاملاً فردي دارد و تشخيص مي دهد كه ساير متخصصان بهداشت روان و پزشكان ممكن است براي مشاركت در روند درمان مورد نياز باشند. مراقبت فردي ممكن است به تركيبي از خدمات و درمان موثر نياز داشته باشد. اين اغلب مستلزم تسهيل دسترسي به مراقبت از حوزه هاي مختلف است.

براي مثال، يك فرد مبتلا به يك بيماري رواني ممكن است به خدمات توانبخشي رواني اجتماعي نياز داشته باشد كه مهارت‌هاي اساسي زندگي و اجتماعي را هدف قرار مي‌دهد، اما ممكن است به درمان شامل دارو و روان‌درماني نيز نياز داشته باشد. درمان وضعيت آنها علائم خاص فرد را هدف قرار مي دهد، در حالي كه توانبخشي بر روند بهبودي و ادغام مجدد متمركز است.

رويكرد تيمي تضمين مي كند كه فرد به ابزارها و منابع مورد نياز براي دستيابي به اهداف اعلام شده دسترسي دارد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مشاوره توانبخشي | مزايا و معايب توانبخشي رواني اجتماعي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ تير ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۴۲:۱۹ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

اعتياد به بازي هاي ويديويي

اعتياد به بازي هاي ويديويي (VGA) استفاده اجباري يا بيش از حد نسبت به بازي هاي ويديويي است كه مي تواند پ بر جنبه هاي مختلف زندگي افراد از جمله سلامت جسمي و مالي و همچنين رفاه اجتماعي تاثيرات منفي داشته باشد.

بازي‌هاي مدرن به گونه‌اي توسعه يافته‌اند كه در حال حاضر راه‌هاي مختلفي وجود دارد كه افراد مي‌توانند به آن‌ها معتاد شوند و بازي‌ها را روي رايانه، كنسول‌ يا حتي با تلفن همراه انجام دهند.

افراد مبتلا به اعتياد بازي هاي ويديويي ممكن است برايشان سخت باشد كه ساير فعاليت هاي روزانه را بر بازي هاي ويديويي اولويت دهند،

زيرا وابستگي عاطفي قوي به بازي ها دارند و احساس مي كنند نمي توانند از بازي دور شوند. افراد مبتلا به اين عارضه بيشتر احتمال دارد افسردگي و اضطراب را تجربه كنند و گزارش دهند كه از نظر اجتماعي منزوي شده اند.

دلايل اعتياد به بازي هاي ويديويي چيست؟
اعتياد به بازي هاي ويديويي به دليل صرف زمان زياد براي بازي ايجاد مي شود. اشاره شده است كه بازي‌هاي چندنفره مي‌تواند اعتياد بيش تري ايجاد كند.

بازي‌هاي چند نفره مي‌توانند باعث شوند كاربران زمان را از دست بدهند، علاوه بر اين بازي هايي كه شامل قمار مي شوند نيز توسط بسياري از دولت ها به دليل اعتياد زياد ممنوع شده است.

سازمان جهاني بهداشت (WHO) به افرادي كه بازي هاي ويديويي انجام مي دهند توصيه مي كند كه نسبت به مدت زماني كه صرف فعاليت هاي بازي مي كنند هوشيار باشند و زمان مشخصي را بايد به آن اختصاص دهند.

با همسري كه بازي كامپيوتري مي كند چگونه رفتار كنيم؟
با همسري كه بازي كامپيوتري مي كند چگونه رفتار كنيم؟
مراحل مختلف اعتياد به بازي هاي ويديويي چيست؟
چهار مرحله اعتياد به بازي هاي ويديويي وجود دارد:

علاقه گاه به گاه:
مردم اغلب براي اوقات فراغت شروع به بازي هاي ويديويي مي كنند و چند ساعت در هفته را صرف اين فعاليت مي كنند.

علاقه عميق تر:
زماني اين علاقه عميق تر مي شود كه علاقه به بازي افزايش مي يابد و عميق تر مي شود. به مرور بازي‌هاي ويديويي اهميت بيشتري در زندگي افراد پيدا مي‌كنند و ممكن است پول بيشتري براي آن خرج كنند.

علاقه فزاينده:
اين زماني است كه بازي هاي ويديويي تمركز اصلي افراد مي شوند و ديگر به فعاليت هاي ديگر علاقه نشان نمي دهند. بنابراين زماني كه بازي هاي ويديويي انجام نمي دهند، ممكن است بي قرار يا مضطرب شوند و ساير سرگرمي ها را ناديده بگيرند.

اعتياد به بازي:
فرد دچار وسواس شده و الگوي خواب و غذا خوردن او نامنظم شده است. آن ها تمام وقت و انرژي خود را روي بازي متمركز مي كنند. كساني كه اعتياد به بازي هاي ويديويي را تجربه مي كنند ممكن است خود را از دوستان، خانواده و همكاران دور كنند. همچنين ممكن است زمان كمتري را براي بهداشت شخصي صرف كنند.

سازمان جهاني بهداشت مي‌گويد كه براي تشخيص اختلال بازي، الگوي رفتاري بايد «شدت كافي» داشته باشد تا منجر به آسيب‌هاي قابل‌توجه در عملكرد فردي، خانوادگي، اجتماعي، آموزشي، شغلي يا ساير زمينه‌هاي مهم شود و حداقل به مدت ۱۲ ماه طول بكشد.

اعتياد به بازي هاي ويديويي

چگونه اعتياد به بازي هاي ويديويي را تشخيص دهيد؟
علائم مشخص يك فرد مبتلا به اعتياد به بازي هاي ويديويي عبارتند از:

فكر مي كنيد يا مي خواهيد دائماً بازي هاي ويديويي انجام دهيد.
دروغ گفتن در مورد اينكه چقدر زمان صرف بازي هاي ويديويي مي شود.
احساس ناتواني در كاهش زمان بازي
ناديده گرفتن ساير سرگرمي ها با دوستان يا خانواده
عملكرد تحصيلي ضعيف
علائم تحريك پذيري، اضطراب يا عصبانيت هنگام بازي نكردن
عدم رعايت بهداشت فردي مناسب
بيخوابي

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تست روانشناسي انتخاب همسر درونگرايي-برونگرايي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ تير ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۱۷:۵۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

اعتياد به بازي هاي ويديويي

اعتياد به بازي هاي ويديويي (VGA) استفاده اجباري يا بيش از حد نسبت به بازي هاي ويديويي است كه مي تواند پ بر جنبه هاي مختلف زندگي افراد از جمله سلامت جسمي و مالي و همچنين رفاه اجتماعي تاثيرات منفي داشته باشد.

بازي‌هاي مدرن به گونه‌اي توسعه يافته‌اند كه در حال حاضر راه‌هاي مختلفي وجود دارد كه افراد مي‌توانند به آن‌ها معتاد شوند و بازي‌ها را روي رايانه، كنسول‌ يا حتي با تلفن همراه انجام دهند.

افراد مبتلا به اعتياد بازي هاي ويديويي ممكن است برايشان سخت باشد كه ساير فعاليت هاي روزانه را بر بازي هاي ويديويي اولويت دهند،

زيرا وابستگي عاطفي قوي به بازي ها دارند و احساس مي كنند نمي توانند از بازي دور شوند. افراد مبتلا به اين عارضه بيشتر احتمال دارد افسردگي و اضطراب را تجربه كنند و گزارش دهند كه از نظر اجتماعي منزوي شده اند.

دلايل اعتياد به بازي هاي ويديويي چيست؟
اعتياد به بازي هاي ويديويي به دليل صرف زمان زياد براي بازي ايجاد مي شود. اشاره شده است كه بازي‌هاي چندنفره مي‌تواند اعتياد بيش تري ايجاد كند.

بازي‌هاي چند نفره مي‌توانند باعث شوند كاربران زمان را از دست بدهند، علاوه بر اين بازي هايي كه شامل قمار مي شوند نيز توسط بسياري از دولت ها به دليل اعتياد زياد ممنوع شده است.

سازمان جهاني بهداشت (WHO) به افرادي كه بازي هاي ويديويي انجام مي دهند توصيه مي كند كه نسبت به مدت زماني كه صرف فعاليت هاي بازي مي كنند هوشيار باشند و زمان مشخصي را بايد به آن اختصاص دهند.

با همسري كه بازي كامپيوتري مي كند چگونه رفتار كنيم؟
با همسري كه بازي كامپيوتري مي كند چگونه رفتار كنيم؟
مراحل مختلف اعتياد به بازي هاي ويديويي چيست؟
چهار مرحله اعتياد به بازي هاي ويديويي وجود دارد:

علاقه گاه به گاه:
مردم اغلب براي اوقات فراغت شروع به بازي هاي ويديويي مي كنند و چند ساعت در هفته را صرف اين فعاليت مي كنند.

علاقه عميق تر:
زماني اين علاقه عميق تر مي شود كه علاقه به بازي افزايش مي يابد و عميق تر مي شود. به مرور بازي‌هاي ويديويي اهميت بيشتري در زندگي افراد پيدا مي‌كنند و ممكن است پول بيشتري براي آن خرج كنند.

علاقه فزاينده:
اين زماني است كه بازي هاي ويديويي تمركز اصلي افراد مي شوند و ديگر به فعاليت هاي ديگر علاقه نشان نمي دهند. بنابراين زماني كه بازي هاي ويديويي انجام نمي دهند، ممكن است بي قرار يا مضطرب شوند و ساير سرگرمي ها را ناديده بگيرند.

اعتياد به بازي:
فرد دچار وسواس شده و الگوي خواب و غذا خوردن او نامنظم شده است. آن ها تمام وقت و انرژي خود را روي بازي متمركز مي كنند. كساني كه اعتياد به بازي هاي ويديويي را تجربه مي كنند ممكن است خود را از دوستان، خانواده و همكاران دور كنند. همچنين ممكن است زمان كمتري را براي بهداشت شخصي صرف كنند.

سازمان جهاني بهداشت مي‌گويد كه براي تشخيص اختلال بازي، الگوي رفتاري بايد «شدت كافي» داشته باشد تا منجر به آسيب‌هاي قابل‌توجه در عملكرد فردي، خانوادگي، اجتماعي، آموزشي، شغلي يا ساير زمينه‌هاي مهم شود و حداقل به مدت ۱۲ ماه طول بكشد.

اعتياد به بازي هاي ويديويي

چگونه اعتياد به بازي هاي ويديويي را تشخيص دهيد؟
علائم مشخص يك فرد مبتلا به اعتياد به بازي هاي ويديويي عبارتند از:

فكر مي كنيد يا مي خواهيد دائماً بازي هاي ويديويي انجام دهيد.
دروغ گفتن در مورد اينكه چقدر زمان صرف بازي هاي ويديويي مي شود.
احساس ناتواني در كاهش زمان بازي
ناديده گرفتن ساير سرگرمي ها با دوستان يا خانواده
عملكرد تحصيلي ضعيف
علائم تحريك پذيري، اضطراب يا عصبانيت هنگام بازي نكردن
عدم رعايت بهداشت فردي مناسب
بيخوابي

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد به بازي هاي ويديويي تا حد جنون و خودكشي؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ تير ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۱۷:۰۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

اعتياد جنسي چيست؟

اصطلاح «اعتياد» معمولاً با الكل يا مواد مخدر مرتبط است، اما اخيراً به چندين رفتار يا فعاليت كه اعتياد فرآيندي ناميده مي‌شوند، گسترش يافته است.

اعتيادهاي فرآيندي (يا رفتاري) مي تواند شامل مواردي مانند قمار، فناوري هاي جديد (اينترنت، تلفن همراه، رسانه هاي اجتماعي، بازي هاي ويديويي)، كار، غذا، خريد، ورزش و رابطه جنسي باشد.

درگير شدن مداوم در يك فعاليت يا رفتار خاص، عليرغم پيامدهاي منفي بر توانايي فرد براي سالم ماندن ذهني، جسمي و يا احساسي سالم و عملكردي است كه اعتياد فرآيندي را تعريف مي كند.

اعتياد جنسي (كه به عنوان اختلال بيش‌جنسي، اجبار جنسي، بيش‌جنس‌گرايي و اختلال رفتار جنسي اجباري (CSBD) شناخته مي‌شود) به عنوان يك اعتياد فرآيندي طبقه‌بندي مي‌شود. اين يك اختلال مرتبط با رابطه جنسي است كه اغلب در كنار اختلالات سلامت رواني رخ مي دهد.

مشخصه اين اعتياد ميل‌ها، افكار و تكانه‌هاي جنسي مداوم و غيرقابل كنترل است كه به هدف اصلي زندگي يك فرد تبديل مي‌شود و در توانايي او براي كار، حفظ روابط و انجام فعاليت‌هاي روزانه اختلال ايجاد مي‌كند.

بر خلاف افرادي كه ميل جنسي طبيعي و سالم دارند، فردي كه اعتياد جنسي دارد زمان زيادي را صرف جستجوي يا شركت در فعاليت هاي جنسي مي كند و اغلب در مورد آن دروغ مي گويد تا آن را مخفي نگه دارد. فعاليت هايي كه معمولاً با رفتار جنسي اجباري مرتبط هستند عبارتند از:

خودارضايي بيش از حد
روابط چندگانه، شركاي جنسي بيش از حد
استفاده مداوم و بيش از حد از ***گرافي
رابطه جنسي ناامن
يكي از بزرگ‌ترين چالش‌ها براي كساني كه اعتياد به جنسي دارند، انگ آن است، به اين معني كه افراد تمايل دارند به دليل خجالت و/يا شرم به دنبال كمك نباشند.

با اين حال، بدون كمك حرفه‌اي، اعتياد به جنسي تنها به بدتر شدن و در نهايت منجر به عواقب گسترده‌اي مي‌شود كه به فرد معتاد آسيب وارد مي‌كند و بر زندگي خانواده، دوستان، همكاران كار و جامعه گسترده تأثير منفي مي‌گذارد.

بهبودي از اعتياد جنسي تنها با حمايت حرفه اي و درمان هاي مناسب امكان پذير است.

علائم اعتياد جنسي چيست؟
اعتياد به جنسي معمولاً طيف وسيعي از علائم را در بر مي گيرد كه از نظر شدت و شدت متغير است. برخي از رايج‌ترين علائم فيزيكي و عاطفي عبارتند از:

ناتواني در توقف رفتارهاي جنسي
دبه دنبال رابطه جنسي با افراد جديد
داشتن چندين شريك جنسي و يا يك شب ايستادن
خودارضايي بيش از حد
افكار وسواسي جنسي
احساس پريشاني، اضطراب يا تحريك پذيري در صورت عدم توانايي در انجام اين رفتارها
صرف زمان زياد براي تلاش براي داشتن رابطه جنسي
احساس اضطراب، شرم، پشيماني يا افسردگي در مورد ناتواني در كنترل هوس ها
بدتر شدن هر گونه شرايط سلامت رواني موجود و همزمان.
در صورت عدم درمان، علائم ذكر شده مي تواند به حدي تشديد شود كه افراد ارزش هاي دروني و قوانين اخلاقي خود را نقض كنند، كه باعث تشديد احساس گناه و شرم در آن ها مي شود. اين اغلب باعث مي شود كه زندگي دوگانه اي داشته باشند و دروغ بگويند تا فعاليت هاي جنسي خود را از نزديكان خود پنهان نگه دارند.

گروه حمايتي براي درمان اعتياد
گروه درماني اعتياد با روش حمايتي
دلايل اعتياد جنسي چيست؟
اختلالات جنسي عمدتاً ناشي از تمايل به كنترل يا پنهان كردن مشكلات عاطفي يا رواني مانند اضطراب، استرس، تنهايي، افسردگي، انزواي اجتماعي يا شرم است.

اعتياد جنسي معمولاً تحت تأثير عواملي مانند ضربه روحي، ترس از رها شدن، سابقه سوء استفاده يا ترك در دوران كودكي و ناتواني در كنار آمدن با جنبه‌هاي زندگي بزرگسالي به روشي سالم و عملكردي مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد جنسي چيست؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ تير ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۵۷:۵۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

فوبيا باكتري

فوبيا به معناي ترس شديد و غيرمنطقي نسبت به يك شيء يا موقعيت خاص مي باشد. اين ترس هاي شديد و غير منطقي مي توانند نسبت به هرچيزي وجود داشته باشند. ترس از آمپول، ترس از هواپيما، ترس از وسايل نقليه عمومي، ترس از رانندگي، ترس از انواع حيوانات مثل مار، سگ، گربه، جوجه رنگي، ترس از طوفان، تاريكي، ارتفاعات، ترس از بيماري و همچنين ترس از آلودگي و غيره از جمله ي انواع فوبياهاي خاص مي باشند.

افراد مبتلا به فوبياهاي خاص يك ترس معمول و طبيعي را نسبت به يك چيز خاص ندارند، بلكه ترس آن ها به قدري شديد است كه تمام زندگي آن ها تحت تاثير اين ترس افراطي قرار گرفته است.

فوبيا باكتري
يكي از شايع ترين فوبياها فوبياي باكتري است. فرد مبتلا به فوبياي باكتري به شدت از قرار گرفتن در معرض باكتري و آلودگي هراس دارد و به دليل اين هراس شديدي كه از آلودگي دارد مدام تحت اضطراب و استرس شديد است به همين دليل اختلال فوبياي خاص زير مجموعه اختلالات اضطرابي مي باشد به اين دليل كه مشخصه بارز اين اختلال تجربه اضطراب هاي شديد و غير قابل كنترل است.

اضطراب يعني تجربه حالتي كه به موجب آن، فرد دل مشغولي و نگراني زيادي درباره آينده دارد و از وقوع اتفاقات وحشتناك هراس دارد.

فرد مبتلا به فوبيا باكتري نيز به دليل ترس از آسيب هايي كه ممكن است در اثر مواجه با باكتري ها به او وارد شود بسيار محتاطانه رفتار مي كند و نياز هست كه حتما به شيوه خاص و با قوانين خاصي زندگي كند در غير اين صورت اضطراب بسيار شديدي را متحمل مي شود.

آگورا فوبيا، نشانه ها، علل و درمان آگورافوبيا
آگورا فوبيا | نشانه ها | علل و درمان آگورافوبيا
داستان
هانيه ۲۳ ساله، متولد مشهد و دانشجوي ترم دوم كارشناسي ارشد رشته مديريت بازرگاني مي باشد. او دوره كارشناسي خود را در دانشگاه فردوسي مشهد و در واقع در شهر خود گذرانده است اما در حال حاضر در دانشگاه تهران پذيرفته شده است و مجبور شده است كه از شهر و منزل خود دور شود و در خوابگاه سكونت كند.
هركس مدت زمان كوتاهي را با هانيه بگذراند به سرعت متوجه مي شود كه هانيه به شدت ترس از آلودگي دارد. او مطالعات زيادي در مورد ميكروب و باكتري ها دارد و مدام خود را در معرض اطلاعات و اخبار مربوط به باكتري ها قرار مي دهد و هميشه دل مشغول اين است كه مبادا به دليل سهل انگاري، باكتري يا ويروسي وارد بدنش شود و او را آلوده و مريض كند.
هانيه به دليل تفكراتي كه دارد معمولا از حضور در مكان هاي عمومي اجتناب مي كند و خانه خودشان را به هر جاي ديگري ترجيح مي دهد. هانيه مي گويد تا زماني كه در شهر و خانه خود سكونت داشته زندگي نسبتا راحتي داشته چون اعضاي خانواده نيز طبق اصول او زندگي مي كرده اند و منزل شخصي آن ها مامن امن او محسوب مي شده.

اما مشكل او از وقتي شروع شده كه در دانشگاه تهران پذيرفته شده، در واقع يكي از آرزوهاي او تحصيل در دانشگاه تهران بوده و زماني كه در اين دانشگاه پذيرفته شده گويي به تمام آرزوهاي خود رسيده اما او هيچگاه به زندگي در خوابگاه فكر نكرده بود. در واقع چنين تصور مي كرد كه در خوابگاه نيز ديگران مي توانند طبق اصول او رفتار و زندگي كنند ولي با ورود به خوابگاه و شروع زندگي دانشجويي تمام تصوراتش به هم ريخت.

او به سختي مي توانست از سرويس هاي بهداشتي و حمام خوابگاه استفاده كند، از نظر او هم اتاقي هايش به هيچ عنوان به سلامت و بهداشتتان اهميت نمي دهند و طوري رفتار مي كنند كه منجر به آلوده شدن تمام اتاق مي شوند. براي هانيه زجر آور بود كه مشاهده كند هم اتاقي اش با لباس بيرون داخل اتاق قدم بزند و بنشيند،

وقتي چنين چيزي را مشاهده مي كرد تصور مي كرد در حال حاضر تمام اتاق آلوده به ميكروب و ويروس شده اند. با اينكه او تا حد امكان وسايلش را از اعضاي اتاق جدا كرده بود اما با اينحال وسايلي مثل يخچال، رخت آويز و غيره از جمله وسايل مشترك بودند كه هانيه براي استفاده كردن از آن ها به شدت مشكل داشت. او بارها بر سر اين مسائل با هم اتاقي هايش به مشكل خورده بود و چندين بار با آن ها بحث كرده بود.

اما يك ترمي كه او گذرانده بود برايش ترم وحشتناك و غير قابل تحملي بود و همين چالش ها و درگيري هايي كه هانيه در خوابگاه با هم اتاقي هايش داشت باعث شده بود كه هانيه نتواند تمركز كافي را روي دروسش داشته باشد و به همين دليل مشروط شده بود. در حال حاضر كه شروع ترم جديد بود و در واقع هانيه ترم ۲ را شروع مي كرد به شدت دچار احساس درماندگي شده بود و از شروع ترم و ادامه دادن اين روند زندگي در خوابگاه به شدت هراس داشت.

او شرايط اجاره منزل شخصي را نداشت و تنها دو راه را در مقابل خود مي ديد يا بايد انصراف مي داد يا اينكه زندگي در خوابگاه را تحمل مي كرد اما هر دوي اين راهكارها، براي هانيه زجر آور بود چون او تلاش هاي بسياري براي قبولي در دانشگاه تهران كرده بود و انصراف از دانشگاه او را از اهدافش دور مي كرد، از طرفي زندگي درخوابگاه مانعي براي پيشرفت او بود.

به همين دليل تصميم گرفته بود كه به روانشناس مراجعه كند و به دنبال حل مشكلش برود، البته او هيچگاه فكر نمي كرد كه تفكراتش مشكلي داشته باشد اما او مي گويد كه روزي هم اتاقي اش او را ديوانه خطاب كرده و به او گفته كه او نياز به درمان دارد، شنيدن اين حرف از جانب هم اتاقي هانيه اگر چه نوعي توهين تلقي مي شد و باعث شده بود كه هانيه به شدت آزرده خاطر شود اما سبب شده بود كه هانيه به فكر فرو برود و تصميم بگيرد با يك روانشناس صحبت كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-فوبيا باكتري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ تير ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۲۹:۱۵ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

كمك به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه
اينكه يكي از از عزيزانتان اختلال استرس پس از سانحه رنج مي برد، طاقت فرساست. اما مراحل زير به شما كمك مي كند تا به دوست يا همسرتان كمك كرده و آن ها را به زندگي عادي و طبيعي بازگردانيد.

، دوست يا يكي از اعضاي خانواده شما به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) شما را نيز تحت تاثير قرار مي دهد. زندگي با فرد دچار اختلال استرس پس از سانحه آسان نيست و آسيب ها

زندگي با كسي كه اختلال استرس پس از سانحه دارد
ابتلا شريك ي زيادي به روابط و زندگي خانوادگي مي زند.از سردي و بدخلقي عزيزتان آزار مي‌بينيد و هميشه سعي مي كنيد او را درك كنيد، چرا كه آن ها كمتر مي‌توانند محبت كنند و بي ثبات هستند. احساس مي كنيد كه زندگي شكننده و بي ثباتي داريد يا با يك غريبه زندگي مي كنيد. همچنين مجبور مي شويد سهم بيشتري از كارهاي خانه را بر عهده بگيريد و با نااميدي عزيزتان كنار بياييد.

علائم اختلال استرس پس از سانحه حتي منجر به از دست دادن شغل، سوء مصرف مواد و ساير مشكلاتي شود كه كل خانواده را تحت تأثير قرار مي دهد.

به ياد داشته باشيد كه فرد مبتلا به استرس پس از سانحه كنترلي روي رفتارهاي خود ندارد و نبايد رفتارهاي آن ها را به دل بگيريد يا ناراحتي هاي آن ها را به خودتان ربط دهيد. سيستم عصبي فرد مورد علاقه شما در حالت هوشياري دائمي «قفل» شده است و باعث مي شود كه دائماً احساس آسيب پذيري و ناامني كند يا مجبور شود بارها و بارها تجربه آسيب زا را دوباره مرور كند.

همۀ اينها منجر به عصبانيت، تحريك پذيري، افسردگي، بي اعتمادي و ساير علائم اختلال استرس پس از سانحه مي شود كه فرد مورد علاقه شما نمي تواند به سادگي آن ها را متوقف كند.

با اين حال، با حمايت مناسب از سوي شما و ساير اعضاي خانواده و دوستان، سيستم عصبي او به حالت عادي برمي گردد. با اين نكات به آن‌ها كمك كنيد تا از رويداد آسيب‌زا خارج شوند و زندگي مشتركتان را به حالت عادي بازگردانيد.

كمك به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه
نكته۱: حمايت اجتماعي ارائه دهيد
معمولاً افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه از خانواده و دوستان كناره گيري مي كنند. آن ها احساس شرمندگي مي كنند، نمي خواهند سربار كسي باشند يا باور پيدا كرده اند كه ديگران متوجه احساسات آن ها نمي شوند.

اگرچه مهم است كه به حريم خصوصي عزيزتان احترام بگذاريد، اما آرامش و حمايت شما به او كمك مي كند بر احساس درماندگي، اندوه و نااميدي غلبه كند. در واقع، متخصصان بر اين باورند كه ارتباط چهره به چهره از سوي ديگران مهم ترين عامل در بهبود اختلال استرس پس از سانحه است.

اينكه چگونه عشق و حمايت خود را به بهترين شكل به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه نشان دهيد، هميشه آسان نيست. شما نمي توانيد فرد مورد علاقه خود را مجبور به بهبودي كنيد، اما مي توانيد صرفا با گذراندن وقت در كنار او، نقش مهمي در روند بهبودي او داشته باشيد.

به عزيزتان فشار نياوريد تا صحبت كند. براي افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه صحبت در مورد تجربيات آسيب زا بسيار دشوار است. براي برخي حتي باعث بدتر شدن احساس آن ها مي شود. درعوض، به او آگاهي بدهيد كه اگر خواست حرف بزند، در كنارش هستيد كه گوش بدهيد. احساس همراهي و پذيرفته شدن از سوي شماست كه به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه آرامش مي‌دهد، نه لزوما صحبت كردن.

همراه عزيزتان كارهاي عادي و روزمره انجام دهيد، كارهايي كه ربطي به اختلال استرس پس از سانحه يا تجربه آسيب زا ندارد. فرد مورد علاقه خود را تشويق كنيد كه دوستاني داشته باشد، سرگرمي هايي را دنبال كند كه براي او لذت بخش است و به ورزش هايي مانند پياده روي، دويدن، شنا يا صخره نوردي بپردازد. با هم در يك كلاس تناسب اندام شركت كنيد، به رقص برويد يا يك قرار ناهار هفتگي با دوستان و خانواده داشته باشيد.

به جاي اينكه به او بگوييد چه كاري بايد انجام دهد، اجازه دهيد عزيزتان رهبري را بر عهده بگيرد. با اينكه افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه مانند يكديگر نيستند. اما بيشتر آن ها به طور غريزي مي دانند كه چه چيزي باعث مي شود احساس آرامش و امنيت كنند. راهنمايي بگيريد كه چگونه مي توانيد به بهترين شكل عزيزتان را حمايت و همراهي كنيد.

استرس خود را مديريت كنيد
هر چه آرام تر و متمركزتر باشيد، بهتر مي توانيد به عزيزتان كمك كنيد.

صبور باشيد
بهبودي فرآيندي است كه زمان مي برد و اغلب با شكست‌هايي همراه است. نكته مهم اين است كه مثبت بمانيد و از همسر خود حمايت كنيد.

درباره اختلال استرس پس از سانحه آموزش ببينيد.
هر چه بيشتر در مورد علائم، اثرات و گزينه‌هاي درماني بدانيد، براي كمك به عزيزتان و درك آنچه كه او از سر مي‌گذراند، مجهزتر بوده و نگاه جامع تري به موضوع پيدا مي كنيد.

احساسات منفي را بپذيريد
وقتي كه در حال گذراندن شرايط هيجاني هستيد، براي تركيب پيچيده اي از احساسات آماده باشيد مانند، چيزهايي كه هرگز نمي خواستيد بشنويد. فقط به ياد داشته باشيد، داشتن احساسات منفي نسبت به اعضاي خانواده به معني دوست نداشتن آن ها نيست.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كمك به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ تير ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۲۸:۰۰ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی