moshaverrkhob
moshaverrkhob

درمان اعتياد رفتاري

اعتياد رفتاري چيست و در مورد روش هاي درماني اعتياد رفتاري چه چيزهايي مي دانيد؟ واژه اعتياد افراد را به ياد مواد مخدر مي اندازد اما امروزه خانواده ها و افراد درگير اعتيادهاي جديدي مي شوند كه به اعتياد هاي رفتاري معروف هستند، اعتيادهاي رفتاري شامل اعتياد به قمار، اعتياد به رابطه جنسي، اعتياد به اينترنت و غيره مي شود.

براي درمان اعتياد رفتاري، مي توان از درمان هاي سنتي و شناخته شده در زمينه اعتياد به مواد مخدر، الكل و داروهاي اعتياد آور استفاده كرد، هم چنين براي درمان اعتياد رفتاري روش هاي درماني نويني طراحي شده است كه در ادامه اين مقاله به بررسي آن ها مي پردازيم و مطالعه آن مي تواند براي شما مفيد باشد.

درمان اعتياد رفتاري، قدم اول شناخت اعتياد رفتاري
بسياري از افراد اعتياد رفتاري را نمي شناسند و در مورد آن هيچ آگاهي ندارند به همين دليل اين مسئله توسط افراد و خانواده ها ناديده گرفته مي شود. در اين خصوص بايد آگاهي و اطلاعات خود را افزايش دهيد و با علائم و نشانه هاي اعتياد آشنا شويد.

اعتياد رفتاري متنوع است و هر كدام از انواع آن نشانه هاي مخصوص به خودشان را دارند به عنوان مثال علائم اعتياد جنسي با اعتياد به اينترنت متفاوت مي باشد. به طور كلي مهم ترين نشانه هاي اعتياد رفتاري شامل موارد زير مي شود:

درگيري ذهني در مورد رفتار
ناتواني كنترل بر فعاليت مورد نظر
ايجاد آسيب هاي مالي و جاني براي خود و اطرافيان
علائم و عوارض اعتياد رفتاري
اعتياد رفتاري با علائم و عوارضي همراه مي باشد اما شدت و تعداد دفعات اعتياد رفتاري در افراد مختلف، متفاوت است به همين دليل اعتياد رفتاري مانند اعتياد به الكل اختلالاتي در عملكرد زندگي افراد به وجود مي آورد كه برخي از آن ها عبارت اند از:

درگير فكري با فعاليت حتي در صورتي كه آن زمان فعاليت انجام داده نمي شود.
دفعات انجام كار افزايش يافته، حتي زمان انجام فعاليت هم ممكن است افزايش يابد.
درگير وسواس فكري عملي مي شود و حس اجبار به سراغش مي يابد تا به طور مكرر اين رفتار را انجام دهد.
نسبت به دفعات قبلي، افزايش مدت زمان و دفعات صورت مي گيرد.
ممكن است فرد مبتلا به اعتياد رفتاري، خانواده و اطرافيانش با خطرات مالي و جاني رو به رو شوند.
بدون توجه به خطرات و عوارض آن، اين رفتار به صورت مكرر و افزايشي انجام مي شود.
منجر به بروز مشكلاتي در جنبه هاي مختلف زندگي از جمله شغلي، تحصيلي و روابط مي شود.
در درمان اعتياد رفتاري موفق نيست و تلاش ها بي نتيجه است.
تصميم در خصوص ترك اعتياد مي گيرد اما در قطع يا كاهش آن فعاليت ناتوان است.
اگر علائم و نشانه هاي اعتياد را در انجام رفتارهايي نظير قمار، سكس، بازي هاي ويديويي و غيره تجربه مي كنيد براي جلوگيري از پيشرفت و پيشگيري بايد از مشاور و روانشناس كمك بگيريد تا اعتياد را به موقع تشخيص دهند و براي رفع آن اقداماتي را انجام دهيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان اعتياد رفتاري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۳۱:۴۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

حمله پانيك؛ علل، علائم و راه درمان اين اختلال، دارو گياهي، تست تشخيصي

حمله پانيك به هجوم ناگهاني ترس و اضطراب گفته مي شود، اين حملات علائمي را به همراه دارد كه در ادامه مقاله به آن پرداخته شده است. ترس و اضطرابي كه در اين حملات تجربه مي شود غيرواقعي مي باشد و با شرايط موجود هنگام حملات پانيك هماهنگي ندارد.

توجه داشته باشيد كه هركسي ممكن است يك بار در طول زندگي حمله پانيك را تجربه كرده ولي اين بدين معني نمي باشد كه نياز به درمان دارد. اين درحالي است كه حملات هميشگي نشانه اضطراب بيش از اندازه مي باشد كه نياز به درمان و مراجعه به متخصص دارد.

حمله پانيك؛ علل، علائم و راه درمان اين اختلال
همان طور كه گفته شد حملات پانيك علائمي را به دنبال دارد كه شامل موارد زير مي باشد:

بي‌حسي
ناتواني در حركت
تنفس سريع
تعريق
تهوع
سرگيجه
لرز يا احساس گرما
افزايش شديد ضربان قلب
ترس از مرگ
ترس از غش كردن
ترس از ديوانه شدن
مسخ واقعيت
علائم ذكر شده شباهت زيادي به حملات قلبي يا اختلالات تنفسي دارد و مي تواند براي برخي از افراد ترس از مرگ را نيز به همراه داشته باشد. برخي از افراد ديگر ممكن است زندگيشان به دليل اين حملات كاملا تغيير كند به طور مثال از خانه خارج نشوند يا از كار خود استعفا دهند.

شروع علائم در حمله پانيك ناگهاني و غيرارادي مي باشد البته گاهي اوقات مي تواند به آرامي نيز بروز پيدا كند. در برخي از افراد حملات پانيك آهسته و باعلائم كم تري همراه است، به طوري كلي مي توان گفت كم تر از چهار مورد از علائم بالا را تجربه مي كنند.

بيماري پانيك و علائم آن مي تواند در تمام سنين به شكل هاي مختلف ديده شود، اما در ۲۰ تا ۳۰ از شيوع بيش تري برخوردار است.

زمان حملات پانيك متفاوت است اما به طور كلي حدود پنج تا ۲۰ دقيقه ادامه دارد و در ۱۰ دقيقه به بالاترين حد ممكن يا اوج مي‌رسد. حمله پانيك ممكن است در يك روز يا يك ساعت چند بار رخ دهد يا در طول هفته كلا يك بار ايجاد شود، بنابراين برنامه منظمي ندارد.

خوشبختانه كساني كه به طور مكرر و هميشگي حملات پانيك را تجربه مي كنند ميتوانند موقعيت هايي را تشخيص دهند كه باعث بروز اين حملات مي شود و به مرور از آن ها دوري كنند، اگر اين تشخيص سخت مي باشد روانشناس مي تواند به آن ها در تشخيص موقعيت ها كمك كند.

حمله پانيك؛ علل، علائم و راه درمان اين اختلال،علل حمله پانيك يا وحشت زدگي
متاسفانه علت اين حملات هنوز مشخص نشده است، البته نظريه ها و عقايد گوناگوني در مورد علت آن وجود دارد. يكي از اين دلايل عدم تعادل مواد شيميايي در مغز مي باشد كه منجر به بروز حملات مي گردد.از دلايل ديگر مي توان به موارد زير اشاره كرد:

موقعيت‌ها و اختلالات متفاوت مانند اضطراب يا افسردگي
استرس طولاني مدت و شديد، عوارض جانبي داروهاي پزشكي، مشكلات جسماني و رواني مانند بيماري قلبي، تنفسي، استفاده بيش از حد از الكل، نيكوتين، كافئين و مواد مخدر
خاطرات و تجربه دردناك در گذشته ( مانند، مرگ، شكست، سوء استفاده جنسي)
تجربيات استرس آور مكرر ( اتفاقاتي مانند ورشكستي، طلاق، تغيير محل زندگي، شكست تحصيلي)
ژنتيك ( برخي از افراد بيش تر از ديگران در خطر احتمال ابتلا به پانيك اتك قرار دارند)
مصرف زياد قهوه و سيگار در افراد مستعد به پنيك اتك يا بيماري هاي روانشناختي ديگر
پركاري تيروئيد
قند خون پايين
پرولاپس دريچه ميترال

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-حمله پانيك | علل | علائم و راه درمان اين اختلال


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۳۶:۵۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

تحمل مرگ عزيزان و كنار آمدن با غم از دست دادن آن ها

از دست دادن عزيزان و تحمل غم كساني كه دوست شان داريد بسيار سخت مي باشد و اين غم احساس تنهايي، خلاء بي پايان، سردرگمي و ناباوري را در ما ايجاد مي كند اما بايد راهي پيدا كنيم تا از اين احساس ها دور شويم و بتوانيم با غم و اندوه به وجود آمده كنار بياييم و آن را تحمل كنيم. اما چگونه بايد اين غم را تحمل كرد؟

تحمل مرگ عزيزان و غلبه بر اين غم و اندوه كار آساني نمي باشد اما صبر و گذر زمان مي تواند مرهمي براي تسكين غم ها باشد.

در برخي از مواقع افراد خيلي دير با اين غم ها كنار مي آيند و فرآيند بهبود با تاخيراتي رو به رو مي شود، در اين صورت عملكرد اجتماعي مختل مي شود.

و بايد در اين شرايط از خدمات روانشناسي كمك گرفت تا راهكارهاي لازم براي درمان را در اختيار شما قرار دهد و از وخيم شدن اوضاع و شرايط به وجود آمده جلوگيري نمايد و هم چنين كمك كند تا درگير اختلالاتي مانند افسردگي نشويد.

چگونگي مواجهه با غم و اندوه و تحمل مرگ عزيزان
زماني كه با رنج عاطفي و مرگ عزيزان رو به رو مي شويد به طور طبيعي غم و اندوه به سراغ شما مي آيد، و اين مسئله در فرآيند زندگي تان اختلالاتي به وجود مي آورد و سلامت جسم و روح تان را به خطر مي اندازد هم چنين در غذاخوردن، خوابيدن و حتي فكر كردن با اختلالاتي رو به رو خواهيد شد.

البته براي تحمل مرگ عزيزان و كنار آمدن با اين غم راهكارهايي وجود دارد كه تا حدودي ميزان ناراحتي شما را در مراحل سوگ كاهش مي دهد و سعي مي كنيد هدف جديدي در زندگي خود پيدا كنيد.

مواجه شدن با فقدان و از دست دادن عزيزان براي همه افراد به وجود مي آيد و افراد بايد توانايي لازم براي گذر از اين دوران سخت را داشته باشند و بتوانند غم و اندوه به وجود آمده را قبول كرده و با آن كنار بيايند.

درد عاطفي به وجود آمده، احساسات غيرمنتظره اي را در فرد ايجاد مي كند و واكنش به غم در هر شخصي متفاوت است، برخي از افراد منزوي و گوشه گير مي شوند و بعضي از آن ها دچار اختلال كنترل تكانه شده و رفتارهاي پرخطر و تكانش گرانه اي را نشان مي دهند.

در اين شرايط اطرافيان بايد سعي كنند به فرد داغديده توجه كنند و او را دلداري دهند هم چنين مراقبت هاي جسمي و رواني از اهميت بسياري برخوردار است.

زيرا جسم و روان ارتباط تگاتنگي با يكديگر دارند و زماني كه جسم خوب باشد روان هم خوب است و بالعكس. هم چنين به حمايت هاي اطرافيان خود توجه كنيد و بگذاريد براي كاهش اين غم به شما كمك كنند.

مراحل غم و اندوه
در اين خصوص مطالعات بسياري انجام شده است و بر اساس مطالعات انجام شده، غم و اندوه داراي چند مرحله مي باشد و در صورتي با اين مراحل آشنا باشيد و آگاهي كامل در اين خصوص داشته باشيد مي توانيد راحت تر با اين غم و اندوه كنار بياييد، اين مراحل بر اساس احساسات بيماراني كه در معرض بيماري هاي لاعلاج هستند عبارتند از:

انكار
خشم
چانه زني
افسردگي
پذيرش
مراحل كنار آمدن با فوت همسر و استرس ناشي از آن چه كنيم؟
مراحل كنار آمدن با فوت همسر و استرس ناشي از آن چه كنيم؟
علائم غم و اندوه
در صورتي كه فرد با غم و اندوه رو به رو مي شود درگير علائمي مانند گريه كردن، گوشه گيري، پرخاشگري و افسردگي مي شود كه تقريبا همه افراد در اوايل حادثه اين علائم را تجربه مي كنند. زماني كه علائم غم و اندوه شدت مي يابد ممكن است فرد احساسات زير را تجربه نمايد:

بي فايده بودن
تنها شدن
بي انگيزگي براي بازگشت به زندگي
از دست دادن اعتقادات خود

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مشاوره سوگ : تحمل مرگ عزيزان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۳۶:۰۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

برانگيختگي جنسي در زنان و مردان

يكي از مراحلي كه در چرخه پاسخ جنسي انسان وجود دارد، برانگيختگي جنسي مي باشد. در اين مرحله فرد بعد از آن كه ميل جنسي پيدا كرد براي عمل جنسي آماده مي شود.

برانگيختگي جنسي با تحريك جنسي آغاز مي شود و با تغييرات فيزيولوژيكي خود را نشان مي دهد، اين تغييرات رابطه جنسي را آسان تر مي كنند. برانگيختگي جنسي در زنان و مردان ويژگي هاي متفاوتي دارد؛ در مردان منجر به نعوظ آلت تناسلي و در زنان تغييراتي در سايز كليتوريس، خيس شدن واژن و برجسته شدن نوك سينه روي مي افتد.

در صورتي كه تحريك و عمل جنسي ادامه داشته باشد باعث مي شود برانگيختگي به اوج برسد و ميزان لذت در فرد افزايش يابد در اين حالت زماني كه شخص به اوج لذت رسد ارگاسم را تجربه خواهد كرد.

در اين مقاله به بررسي برانگيختگي جنسي در زنان و مردان و اختلالاتي كه در مرحله برانگيختگي ممكن است ايجاد شود مي پردازيم. هم چنين در اين شرايط مي توانيد از مشاور جنسي كمك بگيريد تا اطلاعات لازم را در اختيارتان قرار دهند و شما را راهنمايي نمايند.

تحريك جنسي؛ پيش زمينه برانگيختگي جنسي در زنان و مردان
زماني كه زنان و مردان تحريك جنسي مي شوند در آن ها برانگيختگي جنسي اتفاق مي افتد. عوامل تحريك جنسي مي تواند به صورت فيزيكي و ذهني باشد. به طوري كه ممكن است شخص با ديدن يك شخص يا جنبه هايي از آن شخص مورد تحريك قرار گيرد يا حتي توسط يك سوژه غير انساني تحريك شود.

هم چنين فرد توسط تخيلات و فانتزي هاي جنسي وارد مرحله برانگيختگي جنسي مي شود، تحريك خوشايند نقاط حساس بدن در معاشقه جنسي باعث برانگيختگي جنسي مي شود. به طور كلي نقش تحريك در برانگيختگي جنسي از اهميت بسياري برخوردار است و منجر به رابطه لذت بخشي مي شود.

برانگيختگي جنسي در زنان و مردان چه تفاوت هايي دارد؟
مردان بايد سعي كنند بدن زنان را به خوبي بشناسند تا بتوانند زنان را به اوج لذت جنسي رسانده و لذت ببرند. به طور معمول در زنان مرحله برانگيختگي و ميل جنسي با هم در آميخته مي شود و متمايز كردن آن بسيار سخت و دشوار مي باشد.

به طوري كه زنان براي برانگيختگي جنسي به زمان بيشتري نياز دارند و معاشقه بايد حدود ۱۵ تا ۳۰ دقيقه طول بكشد.

مردان بايد آگاهي لازم در مورد اين مسائل داشته باشند و وقت بيشتري را صرف عشق بازي و نوازش همسرشان كنند تا آمادگي كافي براي رابطه جنسي در آن ها ايجاد شود.

مراحل و نشانه هاي برانگيختگي زنان به موارد بسياري بستگي دارد و از همه مهم تر فضاي عاطفي مي باشد زيرا آن ها تمايل به رابطه جنسي با كسي دارند كه به او علاقه مندند و از نظر عاطفي، عشق و محبت دريافت مي كنند.

برانگيختگي جنسي در مردان به ميل عاطفي بستگي ندارد، البته اين موضوعي قطعي و صددرصد نمي باشد. برخي از عوامل روانشناسي، در برانگيختگي زنان و مردان هستند كه در زنان نقش بسيار مهمي ايفا مي كنند اما در مردان نقش آن ها تقريبا پيچيده و نامشخص است اما نمي توان گفت نقشي ندارد، اين موضوعات عبارت اند از:

انگيزه هاي جنسي
نقش جنسي درك شده
نگرش هاي جنسي
برانگيختگي جنسي منجر به واكنش هاي جنسي مي شود و اين تجربه خوشايند احساس خوبي در زنان ايجاد مي كند به طوري كه ممكن است شروع كننده رابطه بعدي باشند. افكار جنسي در زنان نقش بسيار مهمي دارد و در برانگيختگي جنسي زنان موثر هستند اما مردان بيشتر بر روي محرك هاي ديداري عكس العمل نشان مي دهند.

جدا خوابيدن زن و شوهر
جدا خوابيدن زن و شوهر | قهر نيستم فقط جدا مي خوابيم!
اختلالات
در زنان اختلال برانگيختگي جنسي بيشتر از مردان وجود دارد و تفكيك اين دو مورد از هم دشوار مي باشد به همين دليل هر دو را با هم در نظر مي گيريم. اختلال جنسي در زنان باعث كاهش ميل جنسي مي شود و در صورتي كه برانگيختگي جنسي كم شود با علائم و نشانه هاي زير نشان داده خواهد شد.

به مرور علاقه فرد به رابطه جنسي كاهش مي يابد و يا فعاليت جنسي او نسبت به قبل كاهش مي يابد.
فانتزي ها و افكار جنسي كاهش مي يابد.
فرد با بي ميلي جنسي رو برو مي شود، پيش قدم رابطه جنسي نمي شوند و حتي زماني كه شريك جنسي اش پيش قدم مي شود ممكن است واكنش مثبتي نشان ندهد و بهانه هاي مختلف بياورد.
تعاملات جنسي براي او هيجان و لذتي به همراه ندارد.
تحريك جنسي تاثيري بر او ندارد و علاقه اي به برقراري رابطه جنسي ندارد.
در هنگام فعاليت جنسي، احساسات بدني در اندام هاي جنسي كم مي شود.
اختلال جنسي در مردان به صورت اختلال نعوظ ايجاد مي گردد به طوري كه فردي كه به اختلال نعوظ دچار شده است به دشواري مي تواند به نعوظ برسد و يا تا آخر فعاليت جنسي، نعوظش را ادامه دهد، هم چنين ممكن است نعوظش براي برقراري رابطه جنسي، استحكام لازم را نداشته باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-برانگيختگي جنسي در زنان و مردان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۴۲:۴۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

تست متادون و علل منفي شدن تست اعتياد به متادون

آيا با متادون آشنا هستيد و تست متادون را مي شناسيد؟ متادون نوعي داروي صنعتي و جز گروه شبه مخدرها مي باشد كه از آن براي ترك اعتياد و به عنوان مسكن استفاده مي كنند. اگر متادون بيش از حد استفاده شود، فرد به آن وابسته شده و به آن اعتياد پيدا مي كند.

بسياري از افراد به دلايل مختلف مانند استخدام، ازدواج يا درخواست خانواده به خصوص پدر و مادر ناچار هستند كه تست متادون را براي تشخيص اعتياد انجام دهند. يكي از بزرگ ترين دغدغه هاي شخص در لحظه تست اعتياد، منفي شدن جواب تست مي باشد.

اگر مي خواهيد در اين زمينه اطلاعات بيشتري به دست آوريد و اطلاعات خود را در مورد متادون افزايش دهيد بهتر است اين مقاله را مورد مطالعه قرار دهيد تا با انواع تست متادون و راه هاي منفي شدن آن آشنا شويد.

تست متادون و علل منفي شدن تست اعتياد به متادون
كاربرد متادون
متادون به عنوان داروي ترك اعتياد استفاده مي شود و براي درمان اعتياد مواد مخدري مانند ترياك، هروئين، شيره، مورد تجويز قرار مي گيرد. هم چنين متادون به عنوان داروي نگهدارنده معروف است به دليل اين كه مدت اثر آن نسبت به مواد مخدر طولاني تر مي باشد.

به طوري كه اثر يك دوز واحد متادون تقريبا ۲۴ تا ۴۸ ساعت و هروئين حدود ۲ تا ۳ ساعت مي باشد. متادون به خاطر تاثير بلند مدتي كه دارد مي تواند در دوز كم و طبق تجويز پزشك، جايگزين هروئين يا هر ماده مخدر ديگري شود و فرد علائم ترك كم تري را تجربه كند.

متادون بر گيرنده هاي اوپيوئيدي مثل مورفين اثر مي گذارد و باعث كاهش درد و خماري مي شود، اگر چه متادون به عنوان داروي ترك شناخته شده اما اگر بيش از حد استفاده شود عوارض بسياري به همراه خواهد داشت و در فرد اعتياد ايجاد مي كند. از پيامدهاي متادون مي توان به موارد زير اشاره نمود:

يبوست
پوسيدگي دندان
افزايش ضربان قلب
تنگي نفس
نازايي
اختلالات جنسي
بي نظمي در عادات ماهانه زنان
اختلالات رواني مانند افسردگي
فكر و ميل به خودكشي
توجه داشته باشيد اگر چه متادون به عنوان داروي ترك شناخته مي شود اما عوارض آن از ساير مواد مخدر كمتر نمي باشد.

آيا متادون تست اعتياد را مثبت مي كند؟
مثبت شدن تست اعتياد به وسيله متادون به شرايط مختلفي بستگي دارد، زماني كه فرد براي ترك اعتياد از متادون استفاده مي كند، پزشك آن را در دوز محدود تجويز مي كند. اين امر اگر همراه با قطع مصرف مواد باشد باعث مي شود تا تست اعتياد منفي شود اما برخي از افراد بدون دستور پزشك متادون را جايگزين مواد مخدر مي كنند.

حتي گاهي اوقات آن را همزمان با مواد مخدر استفاده مي كنند اين كار باعث مي شود تا تست اعتياد مثبت شود. در اين شرايط براي تشخيص صحيح اعتياد به متادون بهتر است تست اختصاصي آن انجام شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تست متادون و علل منفي شدن تست اعتياد به متادون


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۲۴:۴۰ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

چرا تهراني‌ها خودكشي مي‌كنند؟

هرچندوقت يكبار آماري از خودكشي‌ها منتشر مي‌شود يا اخباري در رابطه با خودكشي سلبريتي‌ها به گوش مي‌رسد؛ اين آمار و اخبار نه فقط اذهان عمومي را به چالش مي‌كند، كه روانشناسان و روانپزشكان را نيز نگران مي‌كند.

به ويژه زمان‌هايي كه شرايط زندگي سخت‌تر مي‌شود، ممكن است افرادي از جامعه به عنوان يك راهكار به خودكشي بنگرند و نسبت به از بين بردن خود اقدام كنند.

كاماپرس، در لايو اينستاگرامي خود كه در روز سوم ارديبهشت‌ماه برگزار شد، ميزبان دكتر ياسر دادخواه، دكتراي اعصاب و روان شناختي بود تا به بررسي راهكارهاي مقابله با افكار خودكشي و روش‌هاي انگيزه‌سازي در محيط كار بپردازد.

چرا تهراني‌ها خودكشي مي‌كنند؟
خودكشي؛ نشانه‌اي در جامعه
به گفته دكتر دادخواه خودكشي مي‌تواند ابعاد و وجوه مختلفي داشته باشد. يكي از اين ابعاد، اجتماعي است. با ديدگاه اجتماعي، خودكشي يك نتيجه نيست، بلكه يك نشانه است. نشانه‌اي كه خبر از حال بد جامعه مي‌دهد.

اين جامعه نيازمند راهكارهاي ويژه‌اي است كه از آن جمله مي‌توان به خانواده‌درماني و زوج درماني اشاره كرد. در اين جامعه حتي بايد سياست‌هاي مربوط به نيازهاي اوليه يعني خوراك، پوشاك و مسكن نيز بازبيني شوند.

منطق و احساس؛ دو بال انسان
دكتر دادخواه در ادامه اين گفتگو افزود: «مسئله خودكشي را بايد از بعد روانشناسي هم بررسي كرد. اينكه چطور مي‌توانيم حال خودمان و نزديكان‌مان را بهتر كنيم؟ انگيزه‌هاي لازم براي زندگي را از كجا مي‌توان پيدا كرد؟ در واقع با اين ديدگاه روان‌شناسانه مي‌توان پي برد كه آيا خودمان هم مستعد خودكشي هستيم يا خير».

دادخواه همچنين خاطرنشان كرد: «بر اساس اين ديدگاه، زماني كه اختلالات روحي و رواني شديد مي‎شود، فرد به راهكاري مي‌رسد كه گمان مي‌كند بهترين راه خودكشي است!»

به گفته اين متخصص، تفكر خودكشي هرچند يك اقدام عيني نيست اما ممكن است به ذهن هركسي كه اندكي تحت فشار رواني باشد، خطور كند. اما علائم آن چيست؟

اگر فرد احساس زشتي، ناكارآمدي، طردشدگي داشته باشد و تصور كند اطرافيانش به اندازه كافي دوستش ندارند، احتمالا نشانه‌ي اين است كه به خودكشي فكر مي‌كند؛ البته اين‌ها صرفا احساسات فرد نيست، چراكه ما انسان‌ها دو بال به نام‌هاي منطق و احساسات داريم.

مهمان كاماپرس در ادامه به اين موضوع پرداخت كه بر اساس احساسات مي‌توان دنيايي را تجسم كرد و در آن خود را از بين برد؛ مثلا كسي كه عزيزي را از دست داده و به اختلال سوگ دچار شده، ممكن است دست به اين كار بزند. اما گاهي هم فرد به صورت منطقي به اين نتيجه مي‌رسد كه به درد نخور است.

مثلا در دوران كودكي بينش‌هايي چون موفق نبودن و مفيد نبودن به او تلقين شده، او كم كم به اين باور رسيده كه براي اين جهان كافي نيست و اين تصميم را به صورت منطقي مي‌گيرد. رسانه‌ها نيز نقش مهمي دارند.

زماني كه اخبار و فيلم‌هاي خودشكي پخش مي‌شود، نورون‌هاي مغزي اين داده‌ها را برداشت و عليه خود نشان مي‌دهند؛ در اين شرايط فرد فكر مي‌كند در برابر اين قدرت دست و پا بسته است و به اين ترتيب، بر اساس منطقش به سمت خودكشي هدايت مي‌شود.

نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد، اين است كه در تمامي اين موارد فرد ابتدا به خودكشي فكر مي‌كند و سپس دست به اقدام مي‌زند.

نحوه برخورد با فرد خودكشي كرده
نحوه برخورد با فرد خودكشي كرده چگونه است؟
چرا تهراني‌ها خودكشي مي‌كنند؟
نقش محيط كار و اطرافيان در رنگ بخشيدن به زندگي
ياسر دادخواه درباره اينكه اطرافيان تا چه اندازه مي‌توانند در تفكر خودكشي و اقدام به آن دخيل باشند، اينطور توضيح داد: «خودكشي يك اتفاق نيست بلكه يك پروسه است و علائم آن را اطرافيان فرد بيمار متوجه مي‌شوند.

فردي كه به خودكشي فكر مي‌كند درباره اينكه زندگي پوچ و بي ارزش است صحبت مي‌كند. همچنين ممكن است سوءمصرف مواد داشته باشد و به خريد قرص‌ها يا حتي وسايلي مانند چاقوهاي خاص تمايل داشته باشد».

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-چرا تهراني‌ها خودكشي مي‌كنند؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۳۲:۱۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

نقش خانواده در انتخاب شغل

آيا خانواده در انتخاب شغل تاثير دارد؟ آيا از نقش خانواده در انتخاب شغل آگاه هستيد؟ امروزه بسياري از جوانان زماني كه وارد دهه بيست سالگي زندگي شان مي شوند دغدغه هايي بسياري دارند كه يكي از آن ها انتخاب شغل مي باشد.

خانواده در پارامترهايي مانند علايق، مهارت ها، نگرش به كار و غيره نقش به سزايي دارد و به طور مستقيم و غيرمستقيم بر روي فرد اثر مي گذارد و آينده او را تعيين مي كند.

خانواده ها بر روي آينده فرزندشان حساس هستند و به همين دليل هر كدام به نحوي براي آينده مالي فرزند خود برنامه ريزي كرده اند.

توجه داشته باشيد كه كار و حرفه يكي از محورهاي اصلي تعليم و تربيت مي باشد و بايد مانند ساير مسائل تربيتي از همان كودكي، فرزندتان را با آن آشنا كنيد و مفاهيم درست را به او بياموزيد تا در اين زمينه به خوبي پرورش يابد. هم چنين در اين شرايط بايد از مشاور خانواده كمك بگيريد تا شما را راهنمايي كند.

نقش خانواده در انتخاب شغل
مشكلات خانواده ها با فرزندان در حوزه كار چيست
بسياري از خانواده ها علاقه دارند فرزندشان را طوري تربيت كنند كه بتواند در آينده روي پاي خودشان باشند و گليم خود را از آب بيرون كشيده و موفق شوند. اما والدين بايد توجه داشته باشند كه دوره نوجواني، دوران پرچالشي مي باشد و بايد قبل از به وجود آمدن چالش ها، به فكر چاره اي براي حل آن ها بود.

در صورتي كه به مشكلات جوانان با خانواده هاي توجه كنيد خواهيد ديد ريشه مشكلات آن ها در زمينه كار و استقلال مالي به نوع نگرش فرزندان نسبت به كار و مسائل اقتصادي مي باشد. نوع نگرش تاثير بسياري دارد و برخي از نگرش ها مي تواند به عنوان سرعت گير در مسير موفقيت عمل كنند كه عبارت اند از:

عدم وجود كار
بي مسئوليتي در برابر وظايف
توقع بيش از اندازه از خانواده ها
انتظار نتايج درخشان با كم ترين زحمات
چه عواملي باعث به وجود آمدن اين نوع نگرش مي شود؟ تمام سيستم هاي خرد و كلان اجتماعي مانند سيستم هاي آموزش و تربيتي تاثير بسياري بر روي نگرش و عقايد شخص مي گذارند. بيشتر عقايد فرزندتان به آموزش هاي دوران كودكي و نوجواني مربوط مي شود كه توسط خانواده و سيستم هاي آموزشي صورت گرفته است.

اگر نگران آينده فرزندتان هستيد بايد بيش از هر چيزي به مسئله تعليم و تربيت توجه كنيد و سعي كنيد نگرش هاي درست و خوبي را در دوره كودكي و نوجواني به فرزندتان آمورش دهيد.


جديدترين اطلاعات براي انتخاب رشته ي موفق و كاربردي
نقش خانواده در نگرش افراد به شغل
نقش خانواده به دو صورت مستقيم و غير مستقيم بر روي نگرش فرزندان تاثير مي گذارد و باعث شكل گيري نگرش آن ها مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-نقش خانواده در انتخاب شغل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ خرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۲:۲۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

بهبودي از تجاوز و آزار جنسي

بهبودي پس از تجاوز جنسي زمان بر است و روند آن دردناك است. اما شما مي توانيد حس كنترل خود را دوباره به دست آوريد، ارزش خود را بازيابي كنيد، و ياد بگيريد كه خود را درمان كنيد.

عواقب تجاوز و آزار جنسي
خشونت جنسي به طرز تكان دهنده اي رايج است. بر اساس گزارش مركز كنترل و پيشگيري از بيماري (CDC)، تقريباً از هر ۵ زن در ايالات متحده، ۱ نفر در مقطعي از زندگي خود مورد تجاوز جنسي يا تجاوز جنسي قرار مي گيرد و اغلب توسط فردي رخ مي دهد كه مي شناسد و به او اعتماد دارد.

در برخي از كشورهاي آسيايي، آفريقايي و خاورميانه، اين رقم حتي بالاتر است. از طرفي تجاوز جنسي به زنان محدود نمي شود. سالانه بسياري از مردان و پسران قرباني تجاوز و آسيب هاي جنسي مي‌شوند.

صرف نظر از سن يا جنسيت، تأثير خشونت جنسي بسيار فراتر از همۀ آسيب هاي فيزيكي است. آسيب ناشي از تجاوز جنسي شخصيت فرد را خرد مي‌كند و باعث مي شود احساس ترس، شرم و تنهايي پيدا كند يا در كابوس ها، فلاش بك ها و ديگر خاطرات ناخوشايند غرق شود.

دنيا ديگر براي اين افراد جاي امني نيست، ديگر به ديگران اعتماد ندارند، حتي گاهي به خودشان هم اعتماد ندارند، خودشان را قضاوت مي‌كنند و ارزش خود و حتي عقلشان را زير سوال مي‌برند.

در اين شرايط ممكن است خودتان را به خاطر اتفاقي كه افتاده سرزنش كنيد يا فكر كنيد كه ديگر مانند قبل نيستيد و اهميت خود را از دست داده ايد و ممكن است به PTSD ، اضطراب و افسردگي مبتلا شويد.

بايد به ياد داشته باشيد كه آنچه تجربه مي كنيد يك واكنش طبيعي به حادثه اي است كه تجربه كرده ايد. احساس درماندگي، شرم، نقص و سرزنش علائم شما هستند، نه واقعيت. هر قدر هم كه دشوار به نظر برسد،

با برخي از نكات و تكنيك ها، مي توانيد با اتفاقي كه افتاده كنار بياييد، احساس امنيت و اعتماد خود را دوباره به دست آوريد و ياد بگيريد كه چگونه بهبود يابيد و به زندگي خود ادامه دهيد.

باورهاي غلط و حقايق در مورد تجاوز جنسي
آگاهي به باورهاي غلط و مضر دربارۀ قربانيان خشونت جنسي مي تواند به شما در شروع روند درمان كمك كند.

باورهاي غلط و حقايق در مورد تجاوز جنسي
باور غلط:
شما مي توانيد يك متجاوز را از روي ظاهر يا رفتار او تشخيص دهيد.

واقعيت:
هيچ راه مطمئني براي شناسايي متجاوز وجود ندارد. بسياري از آن ها كاملاً عادي، دوستانه، جذاب و غير تهديد كننده به نظر مي رسند.

باور غلط:
شما زياد هم بدتان نيامده وگرنه مقابله مي‌كرديد.

واقعيت:
شوكه و منجمد شدن در هنگام تجاوز جنسي، بسيار رايج است. مغز و بدن شما شوكه و خاموش مي شود و هر گونه حركت، صحبت يا حتي فكر كردن را دشوار مي كند.

باور غلط:
قربانياني كه مورد تجاوز قرار مي‌گيرند با نوع لباس پوشيدن يا رفتارشان به ديگران سيگنال مي‌دهند كه دنبال رابطه هستند.

واقعيت:
تجاوز جنسي جرم فرصت طلبان است. مطالعات نشان مي‌دهد كه متجاوزان قربانيان را بر اساس آسيب‌پذيري‌شان انتخاب مي‌كنند، نه بر اساس جذابيت ظاهري يا خودنمايي آن ها.

باور غلط:
تجاوز جنسي اغلب يك سوء تفاهم است.

واقعيت:
متجاوزان اغلب با ادعاي اين كه حمله يك اشتباه حاصل از مستي يا سوء ارتباط بوده از خود دفاع مي كنند. اما تحقيقات نشان مي دهد كه اكثر قريب به اتفاق متجاوزان، در اين جرم سابقه دارند و بارها آن را تكرار كرده اند. اين مردان افراد آسيب پذير را هدف قرار مي دهند و اغلب از الكل استفاده مي كنند تا به آن ها تجاوز كنند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بهبودي از تجاوز و آزار جنسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ خرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۰:۱۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

خوراكي هاي مضر براي كودكان

تنقلات سالم براي كودكان تاثير مستقيم و زيادي در سلامتي آن ها دارد، پس بهتر است در برنامه غذايي بچه ها از مواد غذايي سالم استفاده كرد. براي رشد خوب و نرمال، كودكان بايد يك برنامه غذايي سالم و متنوع كه شامل گروه هاي مختلف غذايي است، داشته باشند.

از آن جا كه اكثر كودكان علاقه بسيار زيادي به خوراكي هايي مثل چيپس، پفك، فست فود ها و غيره دارند كه اكثر آن ها نيز مضر مي باشند، لازم است كه والدين با نظارت مناسب روي غذاي كودك، اين گونه مواد را با تنقلات سالم جايگزين كنند.

در اين مطلب قصد داريم، خوراكي هاي مفيدي كه مي توان جايگزين خوراكي هاي مضر كرد را معرفي كنيم.

خوراكي هاي مضر براي كودكان
انواع آب ميوه هاي صنعتي و نوشابه
آب ميوه هاي صنعتي به هيچ وجه نبايد در برنامه غذايي كودكان زير يك سال قرار بگيريد، حتي افراد مسن نيز مجاز به نوشيدن آب ميوه نيستند. مواد موجود در نوشابه ها و نوشيدني هاي ورزشي مي تواند باعث مسموميت غذايي شده و هم چنين تاثيرات بدي روي سيستم عصبي، حافظه و پوست كودكان داشته باشد.

اين گونه نوشيدني ها كالري و قند بسيار بالايي دارند اما هيچ گونه مواد معدني ويتاميني را تامين نمي كنند، قند بالاي اين نوشيدني ها مي تواند منجر به پوسيدگي دندان كودك نيز شود.

بهتر است به جاي استفاده از اين نوع نوشيدني ها از اسموتي ميوه اي همراه با ماست يا شير يا آب گازدار استفاده كنيد.

عسل
در حالي كه عسل يك ماده بسيار مغذي براي بزرگسالان است، اما مي تواند براي كودكان زير يك سال بسيار خطرناك باشد. عسل حاوي باكتري هايي است كه باعث ايجاد بيماري بوتوليسم در نوزاد مي شود، اين باكتري بر سيستم ايمني بدن كودك اثر منفي دارد و باعث مشكلات تنفسي و ضعف عضلاني در آن ها مي شود.

براي كودكان زير يك سال بهتر است از ميوه اي خرد شده كه هم منبع ويتامين هستند و هم شيريني طبيعي دارند استفاده شود. كودكان بعد از يك سالگي مي توانند عسل بخورند.

ماست صنعتي كودكان
ماست صنعتي طعم دار كه مخصوص كودكان توليد مي شود و اغلب آن را با نام دنت مي شناسيم، يكي از انواع خوراكي هاي مضر براي كودكان است،

زيرا در اين گونه ماست ها از رنگ هاي مصنوعي استفاده مي شود كه مي تواند باعث بروز واكنش هاي آلرژيك يا حتي بيش فعالي در كودك شود، هم چنين قند موجود در اين محصولات براي كودك مضر است.

اين در حالي است كه ماست معمولي يك چاشني خوشمزه و سالم براي كودك است. مي توان براي كودكان بالاي يك سال با استفاده از كشمش، عسل يا ميوه، ماست را طعم دار كرده و در برنامه غذايي كودك قرار داد.

پاپ كورن صنعتي
يكي ديگر از خوراكي هاي مورد علاقه كودكان در ميان وعده ها، پاپ كورن است.

پاپ كورن هاي صنعتي در كيسه هاي پلاستيكي بسته مي شوند كه براي بسته بندي فست فود نيز مورد استفاده قرار مي گيرند، اين پلاستيك ها حاوي ماده شيميايي فلورين هستند كه هنگام گرم شدن، مواد شيميايي توليد مي كنند.

مواد شيميايي توليد شده هم بر رشد كودك تاثير منفي مي گذارد و هم با سرطان ارتباط دارد. بهتر است به جاي پاپ كورن ماكروويوي، آن را با روغن زيتون در تابه آماده كنيد. اين كار زمان زيادي نمي برد و طعم آن هم واقعا خوب است.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-خوراكي هاي مضر براي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ خرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۲۷:۱۵ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

روش هايي مفيد و موثر براي كنترل خشم

خشم يك احساس كاملا طبيعي و نرمال است كه به خودي خود مثبت است، زيرا به شما كمك مي كند كه از خود در برابر خطرات احتمالي محافظت كنيد. اين احساس زمان و مكان خاصي ندارد و ممكن است در هر زماني به سراغ شما بيايد احساس خشم در مواقعي خطرناك و بحران آفرين مي شود كه منجر به پرخاشگري، درگيري و دعوا شود.

در واقع كنترل خشم شما را ياري مي كند كه كاري نكنيد كه بعدا از انجام آن احساس پشيماني كنيد. پيش از اين كه احساس خشم و عصبانيت بر شما چيره شود مي توانيد از استراتژي هاي خاصي براي كنترل آن استفاده كنيد. در ادامه به معرفي اين استراتژي ها خواهيم پرداخت.

چگونه بايد بر خشم خود كنترل داشته باشيم؟
شمارش معكوس:
شمردن به صورت معكوس از ۱ تا ۱۰ به شما كمك مي كند تا بيشتر بتوانيد شرايط را بازيابي كنيد. اگر احساس مي كنيد به معناي واقعي عصباني هستيد و از شدت عصبانيت مثل يك توپ در حال انفجار هستيد بهتر است از ۱ تا ۱۰ شروع به شمارش معكوس كنيد.

وقتي شروع به شمردن مي كنيد تپش قلب شما به حالت عادي و نرمال خود بر مي گردد و احساس عصبانيت شما فروكش مي كند.

تنفس آگاهانه:
در فرآيند عصبانيت به صورت ناخودآگاه تنفس شما تند تند و كم عمق مي شود. اگر سعي كنيد نفس هاي شمرده شمرده و طولاني بكشيد به مرور احساس آرامش پيدا خواهيد كرد.

سعي كنيد هوا را از بيني هاي خود به داخل بكشيد، اندكي مكث كنيد و سپس بازدم را از دهان خود انجام دهيد. انجام اين تمرين به فروكش كردن حس عصبانيت شما كمك شاياني خواهد كرد.

پرت كردن حواس با فعاليت:
فعاليت هاي بدني مي توانند از عصبانيت شما تا حدود زيادي بكاهند. دوچرخه سواري، پياده روي و انجام فعاليت هايي از اين قبيل موجب مي شود مقدار خون بيشتري به بدن شما پمپاژ شود و احساس عصبانيت و گرفتگي رواني خود را از دست بدهيد.

تكرار جملات و تلقين:
براي اين منظور لازم است به دنبال عبارت يا جمله اي باشيد كه به شما كمك كند در مواقع عصبانيت آرام شويد.

وقتي احساس عصبانيت و ناراحتي پيدا كرديد اين جمله ها را تكرار كنيد و به معناي آن ها فكر كنيد. اين جمله ها مي توانند ( همه چيز به روال عادي برخواهد گشت )، ( من آرام و خوشحال هستم ) و ( هيچ چيز و هيچ كسي نمي تواند آرامش مرا بهم بريزد ) باشد.

راه هاي مقابله با احساس خشم
راه هاي مقابله با احساس خشم
فرار ذهني:
چگونه بايد بر خشم خود كنترل داشته باشيم؟ شما مي توانيد به يك كنج آرام و دنج برويد و چشمان خود را ببنديد و خود را در يك صحنه آرامش بخش تصور كنيد. براي اين كه در اين تصوير خيالي غرق شويد بهتر است به جزئيات اين صحنه بيش تر تمركز كنيد. تصور رنگ و شفافيت آب رودخانه، ارتفاع كوه ها، تعداد و صداي جير جيرك ها و … مي توانند اين جزئيات را تشكيل دهند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-روش هاي اعجاز آور كنترل خشم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ خرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۲۵:۰۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی