moshaverrkhob
moshaverrkhob

سنين نوجواني دوراني بسيار آشفته است. نوجوانان در اين دوره در پي كشف هويت خود مي باشند، مستقل تر مي شوند، نقش هاي مختلفي را امتحان مي كنند، از لحاظ اجتماعي ريسك پذيرتر مي شوند، و در پي امتحان مواد مخدر و الكل مي باشند، و همه ي اين موارد مي تواند باعث آسيب هاي عاطفي به نوجوان شود.

بنابراين تشخيص آشفتگي هاي معمول دوران و نوجواني و افسردگي نوجواني بسيار پيچيده مي باشد.

بر طبق گفته دكتر جين برسين، مدير اجرايي مركز سلامت ذهني جوانان در بيمارستان عمومي ماساچوست در بوستون: “براي والدين دشوار است كه افسردگي نوجوانشان را تشخيص دهند، كودكان در اين گروه سني واكنش هاي عاطفي بالا و پاييني از خود بروز مي دهند، نوجوانان در اين دوره سني بيشتر منزوي مي شوند”. ولي افسردگي در نوجوانان مي تواند باعث از بين رفتن نوجوان شود، اين اتفاقات معمولا در اواخر دوره ي نوجواني بين سنين 15 تا 19 سالگي بروز مي كنند.

در اوايل دوره نوجواني پسران و دختران علائم مشابهي از افسردگي را بروز مي دهند. ولي پس از بلوغ، تمايل به افسردگي در دختران نسبت به پسران دوبرابر مي شود، و اين نسبت تا دوره ي بزرگسالي همچنان ادامه خواهد داشت. به همين دليل دقيقا مشخص نيست، ولي به احتمال زياد اين مسئله مي تواند ناشي از تركيبي از آسيب پذيري ژنتيكي و يا عوامل هورموني و اجتماعي باشد. دختران در اين دوره نسبت به تغيير در روابط خود حساس تر مي شوند، و همچنين براي داشتن اضطراب مستعدتر مي شوند.

 

خبر خوب براي مادرها و پدرها اين است كه: “به خصوص براي دختران ارتباط گرم و صميمي بين فرزند و والدين مي تواند يك عامل حفاظتي براي نوجوان در برابر افسردگي باشد”.

در اينجا هشت تيپ شخصيتي نوجوان كه مستعد افسردگي است براي والدين بيان مي شود:

مشاهده‌ي تغييرات در نوجوان. تغيير در رفتار سرنخي است كه متوجه شويم كه نوجوانمان چه احساسي دارد. امكان دارد نوجوان فعاليت هايش را متوقف كند و يا اينكه به صورت ناگهاني تغييرات عمده ي شخصيتي مانند ساكت تر شدن و يا غمگين تر شدن از خود نشان دهد. بر طبق گفته ي دكتر برسين حتي ممكن است بيشتر از غمگيني معمول يك نوجوان باشد و نوجوان تحريك پذير شود.

 

ديگر علائم شامل فاصله گرفتن نوجوان و عدم تمركز، تمايل كمتر به انجام فعاليت هاي معمول، و يا با استفاده از مواد مخدر به خود درماني بپردازد. اگر شما اين تغييرات را در موارد متعددي از زندگي نوجوانتان مشاهده كرديد، اين يك علامت خطر براي نوجوان شماست.

توجه به الگوها. اگر شما در الگوهاي رفتاري نوجوانتان تغييراتي را مشاهده كرديد، به حدي كه متوجه شديد كودكتان شخصي متفاوت به نظر مي رسد و اين تغييرات در شرايط مختلف مانند خانه، مدرسه و يا با دوستانش مشاهده كرديد اين‌جا زماني است كه بايد نگران شويد.

از بيرون از خانه اطلاعات كسب كنيد. از ديگر كساني كه كودك شما را مي شناسند از- مربي ها، معلمان، دوستان و والدين دوستانش جواياي اطلاعات شويد- كه متوجه شويد كه آيا نوجوانتان در رابطه با آنها نيز تغيير شخصيت داده است زيرا نوجوانان امكان دارد به شخص ديگري جداي از والدينشان اعتماد داشته باشند و مسائلشان را با او در ميان بگذارند.

علاوه بر اين با در نظر گرفتن عوامل استرس زاي زندگي مانند از دست دادن اعضاي خانواده، يا يك شخص نزديك، بيماري، از دست دادن شغل، و يا طلاق ممكن باعث ناراحتي و افسردگي نوجوانتان شود.

با كودكتان صحبت كنيد. چقدر با كودك و نوجوانتان در مورد كارها و احساساتش صحبت مي كنيد. با اطمينان از نوجوانتان سوالهاي اساسي بپرسيد ولي از سوال پيچ كردن نوجوانتان پرهيز كنيد. اين صحبت ها را زماني كه در حال رانندگي با نوجوانتان هستيد يا در حال صرف شام و يا در حال تماشاي تلويزيون مطرح كنيد. اجازه دهيد كه نوجوان صحبت كند و به پاسخ هايش گوش دهيد، و آنها را مطمئن سازيد كه به حرف هايشان گوش مي دهيد و آنها را درك مي كنيد.

سر صحبت را باز كنيد. اتفاقاتي را كه از نوجوانتان مشاهده كرديد با او در ميان بگذاريد. «من متوجه شدم كه خوب نمي خوابي» يا « من متوجه شدم كه تو زياد با دوستات بيرون نمي ري و خودتو تو اتاق حبس كردي». پس از ارائه اين مسائل به نوجوانتان، بگوييد: «اگر دوست داري مي تونيم در اين رابطه صحبت كنيم»، يا اينكه مي توانيد داستاني از دوره ي نوجواني خودتان را براي نوجوانتان تعريف كنيد.

اگر در ابتدا نوجوانتان با شما همكاري نكرد نااميد نشويد و دست بر نداريد، زيرا ممكن است باز كردن مسائل احساسي شان براي آنها راحت نباشد، و يا اينكه آنها از مطرح كردن مشكلشان خجالت بكشند.

مطرح كردن مشكل نوجوان با يك شخص متخصص. اگر نوجوان شما شروع به صحبت كردن در مورد افسردگي اش كند و به اينكه چه دردي را متحمل مي شود را براي شما مطرح كند، كودك شما متوجه مي شود كه شما به صورت جدي احساسات او را درك مي كنيد ولي اگر نوجوانتان پيشنهاد شما را رد كند امكان دارد كه از صحبت كردن در مورد احساساتش با شما راحت نباشد، در اين صورت شما به سراغ يك متخصص برويد و با او در اين رابطه مشورت كنيد زيرا شما به كودكتان اهميت مي دهيد.

بر طبق گفته ي برسين والدين بايد انتظار مقاومت نوجوانشان را در رابطه با اين ايده داشته باشند.

والدين هم چنين بايد از وجود سيستم حمايتي در اظراف خود مطمئن باشند تا بتوانند طرد يا خشم نوجوان افسرده خود را تحمل كنند.

از پرسيدن در مورد افكار خودكشي از نوجوانتان وحشت نداشته باشيد. بر طبق گفته ي برسين «مهم است كه والدين نسبت به اين موضوع اهميت بيشتري قائل شوند، و مطرح كردن اين مسئله باعث افزايش اقدام به خودكشي نخواهد شد» اگر نوجوانتان در مورد خودكشي، يا آسيب رساندن به خودش صحبت مي كند، و اينكه مي گويد بهتر است كه بميرد، بلافاصله آن را جدي بگيريد و در پي كمك گرفتن باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-هشت راهنما براي والدين در رابطه با افسردگي نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/18  ] [ ۲۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بي خوابي در نوجوانان يك اختلال خواب شايع است كه مي تواند در هر سني رخ دهد. با اين حال، نوجوانان به ويژه در معرض خطر ابتلا به بي خوابي هستند. دلايل بي خوابي در نوجوانان مي تواند متفاوت باشد، اما برخي از عوامل شايع عبارتند از:

استرس
تغييرات هورموني
اختلالات عصبي
مشكلات پزشكي
استفاده از كافئين و الكل
علائم بي خوابي در نوجوانان
علائم بي خوابي در نوجوانان مي تواند شامل موارد زير باشد:

مشكل در به خواب رفتن
بيداري مكرر در طول شب
خواب سبك و بي كيفيت
احساس خستگي و خواب آلودگي در طول روز
تمركز ضعيف
خلق و خوي بد
علت بي خوابي در نوجوانان
چرا نوجوانان در خواب مشكل دارند؟ نوجوانان بايد بين ۸ تا ۱۰ ساعت خواب مفيد داشته باشند. متاسفانه بسياري از نوجوانان در زود به خواب رفتن مشكل دارند. در سال هاي نوجواني، ساعت داخلي بدن به گونه اي است كه شب ديرتر بخوابد و صبح ديرتر از خواب بيدار شوند و احساس مي كنند كه مشكلي وجود ندارد. اين تغيير به اين دليل اتفاق مي‌افتد كه مغز نوجوانان هورمون ملاتونين ( كه به تنظيم خواب كمك مي كند را) را ديرتر از مغز كودكان و بزرگسالان مي‌سازد. بنابراين، نوجوانان به سختي به خواب مي روند و خواب كافي را ندارند. علت بي خوابي در نوجوانان ممكن است موارد زير باشد:

سندرم پاهاي بي قرار: تمايل به حركت دادن پاها در هنگام شب. ممكن است احساس گزگز، خارش، گرفتگي يا سوزش داشته باشند.
آپنه انسدادي خواب: آپنه انسدادي خواب زماني است كه فرد در طول خواب براي مدت كوتاهي نفس خود را متوقف مي كند. نوجوانان مبتلا به اين اختلال معمولاً در طول روز احساس خواب آلودگي مي كنند و ممكن است در كلاس ها به خواب بروند يا چرت بزنند. آپنه انسدادي خواب زماني اتفاق مي افتد كه چيزي راه هوايي را مسدود كند و بايد زير نظر دكتر درمان شود.
كابوس ها: بيشتر نوجوانان هر چند وقت يكبار كابوس مي بينند، اين رخداد ممكن است علت هاي متفاوتي داشته باشد كه بايد زير نظر روانشناس علت كابوس مشخص و درمان شود. كابوس‌هاي شبانه مي‌توانند فرد را در طول شب از خواب بيدار كنند و دوباره خوابيدن را سخت كنند.


راه رفتن در خواب: اكثر خوابگردها كودك هستند، اما برخي از نوجوانان و بزرگسالان نيز در خواب راه مي روند. راه رفتن در خواب اغلب زماني اتفاق مي افتد كه فرد بيمار است، تب دارد، به اندازه كافي نمي خوابد يا استرس دارد.
ناركولپسي: ناركولپسي يك اختلال نادر است، اما علائم اغلب در دوران كودكي و نوجواني شروع مي شود و در آينده ممكن است تشديد يابد. افراد مبتلا به ناركولپسي در طول روز بسيار خواب آلود هستند. آنها ممكن است احساس خواب آلودگي كنند يا به طور ناگهاني بدون هشدار به خواب بروند. علاوه بر اين ممك است كنترل ماهيچه هاي خود را از دست بدهند.

بي خوابي در نوجوانان

عوارض دير خوابيدن در كودكان
عوارض بي خوابي در نوجوانان در كودكان و نوجوانان شامل موارد زير مي شود. از جمله عوارض كوتاه مدت بي خوابي در نوجوانان مي توان به موارد زير اشاره كرد:
خستگي و خواب آلودگي در طول روز
كاهش تمركز و توجه
كاهش عملكرد تحصيلي
افزايش تحريك پذيري و اضطراب
افزايش خطر ابتلا به حوادث
از جمله عوارض بلند مدت بي خوابي در نوجوانان مي توان به موارد زير اشاره كرد:

افزايش خطر ابتلا به چاقي
افزايش خطر ابتلا به ديابت نوع ۲
افزايش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي
افزايش خطر ابتلا به افسردگي و اضطراب
كاهش عملكرد شناختي در بزرگسالي
بي خوابي نشانه چه بيماري است
بي خوابي در نوجوانان مي‌تواند نشانه بسياري از بيماري‌ها باشد، از جمله:

درد مزمن مانند آرتروز، كمردرد، سردرد و فيبروميالژيا
سرطان، به ويژه سرطان‌هاي پيشرفته
ديابت، به ويژه ديابت نوع ۲
آسم
بيماري قلبي
پركاري تيروئيد
بيماري پاركينسون
آلزايمر
اضطراب و افسردگي
اختلالات خواب مانند آپنه خواب و سندرم پاي بي‌قرار
عوارض جانبي برخي داروها، مانند داروهاي ضدافسردگي، داروهاي ضدبارداري و داروهاي فشار خون
عوارض دير خوابيدن بر مغز
خواب نقش مهمي در سلامت جسمي و رواني افراد دارد بنابراين بايد حتما در مورد خواب نوجوان خود دقت داشته باشيد. كمبود خواب يا دير خوابيدن مي‌تواند عوارض مختلفي بر مغز داشته باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بي خوابي در نوجوانان ✔️ خطراتي كه نمي دانيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/4  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

علت گريه بي دليل نوجوان يك واكنش طبيعي انسان به طيف وسيعي از احساسات است، از شادي و عشق گرفته تا غم و اندوه. گريه مي‌تواند نشانه‌اي از سلامت روان و عاطفي خوب باشد، زيرا به ما كمك مي‌كند تا احساسات خود را پردازش كنيم و با استرس مقابله كنيم.

با اين حال، گاهي اوقات نوجوانان ممكن است گريه‌هاي بي دليلي داشته باشند كه به نظر مي‌رسد هيچ دليل خاصي براي آنها وجود ندارد. اين گريه‌ها مي‌توانند نگران‌كننده باشند، زيرا ممكن است نشانه‌اي از يك مشكل اساسي سلامت روان باشند. در ادامه علت گريه بي دليل نوجوان آمده است.

علت گريه بي دليل نوجوان
در اينجا برخي از دلايل احتمالي گريه بي دليل نوجوان آورده شده است:

افسردگي: افسردگي يك اختلال روحي شايع است كه مي‌تواند باعث طيف گسترده‌اي از علائم شود، از جمله گريه بي دليل، غم و اندوه، بي‌حوصلگي و بي‌انگيزگي.
اضطراب: اضطراب نيز يك اختلال روحي شايع است كه مي‌تواند باعث علائمي مانند تنش، نگراني، تحريك‌پذيري و گريه بي دليل شود.
استرس: استرس مي‌تواند باعث طيف وسيعي از علائم جسمي و روحي شود، از جمله گريه بي دليل.
تغييرات هورموني: تغييرات هورموني كه در دوران بلوغ رخ مي‌دهد، مي‌تواند باعث نوسانات خلقي و گريه بي دليل شود.
مشكلات خانوادگي يا مدرسه: مشكلات خانوادگي يا مدرسه نيز مي‌توانند باعث استرس و اضطراب در نوجوانان شوند كه مي‌تواند منجر به گريه بي دليل شود.
سوابق سوء استفاده يا بدرفتاري: نوجواناني كه در معرض سوء استفاده يا بدرفتاري قرار گرفته‌اند، ممكن است بيشتر در معرض گريه بي دليل باشند.
داروها: برخي از داروها، مانند داروهاي ضد افسردگي يا ضد اضطراب، مي‌توانند باعث گريه بي دليل شوند.
چرا بي دليل گريه ميكنم
چرا بي دليل گريه ميكنم ني ني سايت. گريه‌هاي غيرمنتظره مي‌تواند با احساسات قوي و شرايط سلامت رواني، از جمله افسردگي، اضطراب، فرسودگي شغلي، اندوه و شرم مرتبط باشد.

افسردگي: كارشناسان بهداشت روان در سطح جهاني نوسانات خلقي و طغيان هاي عاطفي را به عنوان علائم رايج افسردگي توصيف مي كنند. بر اثر افسردگي يا بيماري دوقطبي يك دقيقه ممكن است عصباني باشيد و لحظه بعد بي اختيار گريه كنيد. در موارد ديگر، ممكن است خاموش شويد و بي حس شويد بدون اينكه بدانيد چرا.
اضطراب و ترس: گريه هاي غيرقابل كنترل اغلب مي تواند با اضطراب مرتبط باشد و مي‌تواند برخي از قوي‌ترين واكنش‌هاي بدن را برانگيزد، بر احساسات تأثير بگذارد و علائمي مانند غم و اندوه يا ميل به گريه را ايجاد كند. ترس همچنين مي‌تواند باعث گريه افراد شود به خصوص اگر اين ترس شديد بوده و باعث به خطر انداختن زندگي و سلامت فرد شود.
فرسودگي شغلي: فرسودگي شغلي شكلي از فرسودگي كامل ذهني و جسمي است كه در اثر استرس هاي مزمن مداوم ايجاد مي شود. علل فرسودگي شغلي ممكن است شامل كار، فرزندپروري ( به ويژه براي مادر )، آموزش و مراقبت باشد، بسيار ديده مي شود كه افراد به دليل فشار كاري بسيار بالا دچار گريه هاي ناگهاني مي شوند.

اندوه: گريه غيرقابل كنترل اغلب با اندوه مرتبط است. اين احتمال وجود دارد كه درماندگي و نااميدي مرتبط با مسائل مربوط به دلبستگي مانند سوگ، جدايي‌هاي عاشقانه، حركت‌ها يا جدايي‌ها قدرت برانگيختن اشك را داشته باشد.
شرم: گريه غيرقابل كنترل مي تواند پاسخي منطقي به انواع احساساتي باشد كه شرم برمي انگيزد، از جمله خجالت يا خودآگاهي. شرم اغلب زماني اتفاق مي افتد كه افراد از مرزهاي هنجارهاي اجتماعي فراتر مي روند. تحقيقات همچنين نشان مي‌دهد كه گريه‌كنندگان اگر از گريه خجالت مي‌كشند يا خجالت مي‌كشند، يا با افرادي كه حمايت نمي‌كنند، حالشان بدتر مي‌شود.
احساس غرق شدن: احساس غرق شدن با احساس استرس در هم آميخته است. انبوهي از احساسات منفي ايجاد مي كند. كه مي تواند رشد كند و غير قابل كنترل شود. گريه به عنوان راهي براي رهايي از اين احساسات شديد و مقابله با احساس غرق شدن عمل مي كند.
احساس پوچي: احساس پوچي مي تواند يك جنگ دروني گيج كننده از احساسات ايجاد كند. ۸ هنگامي كه پوچي رخ مي دهد، ممكن است نتوانيد احساسات را تشخيص دهيد، اما احتمالاً به تنهايي، غم و اندوه يا احساس بي حسي مرتبط هستند. اين احساسات مي توانند ايجاد شوند و عوارض عاطفي داشته باشند كه منجر به گريه مي شود.
درمان افسردگي نوجوانان در خانه
اگر نگران گريه بي دليل نوجوان خود هستيد، مهم است كه با او صحبت كنيد و ببينيد آيا مشكلي وجود دارد كه او از آن صحبت نمي‌كند. سعي كنيد يك محيط حمايتي و همدردي ايجاد كنيد تا نوجوان شما احساس راحتي كند و احساسات خود را با شما در ميان بگذارد.

در اينجا چند نكته براي كمك به نوجواني كه بي‌دليل گريه مي‌كند آورده شده است:

به او اطمينان دهيد كه احساساتش را مي‌فهميد و حمايت مي‌كنيد.
به او كمك كنيد تا احساسات خود را پردازش كند.
اگر فكر مي‌كنيد نوجوان شما به كمك حرفه‌اي نياز دارد، او را تشويق كنيد تا با يك روانشناس يا مشاور صحبت كند.
اگر متوجه علت گريه بي دليل نوجوان شديد يا طولاني مدت است، مهم است كه با يك متخصص سلامت روان مشورت كنيد. آنها مي‌توانند به شما كمك كنند تا علت گريه را شناسايي كنيد و درمان مناسب را دريافت كنيد. براي صحبت با برترين متخصصان نوجوان مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.


علت گريه بي دليل نوجوان

علائم افسردگي
افسردگي يك اختلال رواني شايع است كه مي تواند بر احساسات، افكار و رفتارهاي فرد تأثير بگذارد. علائم افسردگي مي تواند خفيف يا شديد باشد و ممكن است به صورت دوره اي يا مداوم رخ دهد.

منبع:كانون مشاوران ايران-علت گريه بي دليل نوجوان ✔️ علت و درمان قطعي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/3  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نوجوان پرخاشگر درگير رفتاري مي شودكه هدف آن آسيب رساندن به شخص يا شيء ديگري است. پرخاشگري مي‌تواند به شكل‌هاي مختلفي بروز كند. علل پرخاشگري در نوجوانان پيچيده است و مي تواند شامل عوامل زيستي، محيطي و روانشناختي باشد. اگر متوجه نشانه هاي پرخاشگري در نوجوان خود شديد، مهم است كه براي كمك اقدام كنيد.

نوجواني دوره اي بسيار حساس در زندگي هر فردي مي باشد و بسياري از والدين و پدر و مادرها با فرزندان نوجوان پرخاشگر خود مشكلات بسيار زيادي دارند. تغييرات هورموني و ويژگي هاي جنسي و اخلاقي و روحي-رواني اين دوره سبب شده است تا اين دوره به يكي از بحراني ترين دوره هاي زندگي تبديل شود. بسياري از خانواده ها گلايه مي كنند كه نمي توانند به خوبي با فرزندان نوجوان خود ارتباط برقرار كنند و در اين بين نوجوانان پرخاشگر و پرخاشگري در نوجوانان يكي از مهم ترين دغدغه هاي تمامي خانواده ها مي باشد.

علل نوجوان پرخاشگر
علل پرخاشگري در نوجوانان پيچيده است و مي تواند شامل عوامل زيستي، محيطي و روانشناختي باشد. برخي از عوامل زيستي كه ممكن است خطر پرخاشگري در نوجوانان را افزايش دهند عبارتند از:

ژنتيك: برخي از افراد به طور ژنتيكي مستعد پرخاشگري هستند.
اختلالات غدد درون ريز: اختلالات غدد درون ريز مانند كم كاري تيروئيد مي تواند خطر پرخاشگري را افزايش دهد.
آسيب مغزي: آسيب مغزي مي تواند خطر پرخاشگري را افزايش دهد.
برخي از عوامل محيطي كه ممكن است خطر پرخاشگري در نوجوانان را افزايش دهند عبارتند از:

خشونت خانوادگي: كودكاني كه در خانواده هايي با خشونت خانوادگي رشد مي كنند بيشتر در معرض خطر پرخاشگري هستند.
سوء استفاده: كودكاني كه مورد سوء استفاده جسمي، جنسي يا عاطفي قرار مي گيرند بيشتر در معرض خطر پرخاشگري هستند.
طلاق: طلاق مي تواند خطر پرخاشگري را در نوجوانان افزايش دهد.
مركز مشاوره ستاره ايرانيان با برترين متخصصين روانشناسي كودك و نوجوان در زمينه هاي مختلفي از جمله پرخاشگري، اختلالات يادگيري، اختلالات رفتاري و مشكلات عاطفي به شما كمك مي كند تا سلامت روان و آينده فرزند خود را تضمين كنيد. براي اطلاعات بيش تر در زمينه درمان پرخاشگري جوانان مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

برخي از عوامل روانشناختي كه ممكن است خطر پرخاشگري در نوجوانان را افزايش دهند عبارتند از:

اختلالات رواني: اختلالات رواني مانند اختلال نقص توجه و بيش فعالي (ADHD) و اختلالات خلقي مي تواند خطر پرخاشگري را افزايش دهد.
مشكلات يادگيري: كودكاني كه مشكلات يادگيري دارند بيشتر در معرض خطر پرخاشگري هستند.
انزوا اجتماعي: نوجواناني كه احساس انزوا يا طرد مي كنند بيشتر در معرض خطر پرخاشگري هستند.

نوجوان پرخاشگر

علت پرخاشگري نوجوان دختر
علل پرخاشگري در نوجوانان دختر، شبيه به علل پرخاشگري در نوجوانان پسر است. برخي از اين علل عبارتند از:

تغييرات هورموني: تغييرات هورموني در دوران بلوغ مي‌تواند باعث نوسانات خلقي و افزايش تحريك‌پذيري شود.
تغييرات اجتماعي: نوجوانان در اين دوران استقلال بيشتري مي‌خواهند و در عين حال با محدوديت‌هاي بيشتري از سوي والدين و جامعه روبرو هستند. اين تضاد مي‌تواند باعث پرخاشگري شود.
عوامل محيطي: عوامل محيطي مانند خشونت خانگي، سوء استفاده، يا فقر مي‌تواند باعث پرخاشگري در نوجوانان شود.
اختلالات رواني: برخي از اختلالات رواني مانند اختلالات خلقي، اختلالات اضطرابي، و اختلالات شخصيتي مي‌تواند باعث پرخاشگري در نوجوانان شود.
نشانه هاي پرخاشگري در نوجوانان
پرخاشگري در نوجوانان مي تواند به اشكال مختلفي بروز كند، از جمله:

خشونت فيزيكي: كتك زدن، هل دادن، پرتاب اشيا
توهين و تهديد: استفاده از كلمات يا جملات توهين آميز يا تهديد آميز
بداخلاقي و قانون شكني: انجام كارهايي كه قوانين يا مقررات را نقض مي كنند
عصبانيت و تحريك پذيري بيش از حد
مشكلات در كنترل خشم
انزوا و گوشه گيري
شكايت از كمبود توجه يا محبت
مركز مشاوره ستاره ايرانيان با برترين متخصصين روانشناسي كودك و نوجوان در زمينه هاي مختلفي از جمله پرخاشگري، اختلالات يادگيري، اختلالات رفتاري و مشكلات عاطفي به شما كمك مي كند تا سلامت روان و آينده فرزند خود را تضمين كنيد. براي اطلاعات بيش تر در زمينه درمان پرخاشگري جوانان مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

رفتار با نوجوان ۱۳ ساله
در اينجا چند نكته براي رفتار با نوجوان ۱۳ ساله ارائه شده است:

شنونده خوبي باشيد. به حرف‌هاي فرزندتان گوش دهيد و بدون قضاوت به او توجه كنيد. اين كار به او كمك مي‌كند تا احساس كند كه شما او را درك مي‌كنيد و برايش اهميت قائل هستيد.
با او ارتباط برقرار كنيد. با فرزندتان در مورد موضوعات مختلف صحبت كنيد. از او بپرسيد كه در مدرسه چه مي‌گذرد، با دوستانش چه مي‌كند و به چه چيزهايي علاقه دارد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا او را بهتر بشناسيد و با او ارتباط نزديك‌تري برقرار كنيد.
محدوديت‌هايي تعيين كنيد. نوجوان‌ها به محدوديت‌ها نياز دارند تا بدانند كه چه انتظاري از آنها مي‌رود. با فرزندتان در مورد قوانين و انتظارات خانواده صحبت كنيد و مطمئن شويد كه او آنها را درك مي‌كند.
به او مسئوليت بدهيد. به فرزندتان مسئوليت‌هايي بدهيد كه متناسب با سن و توانايي‌هايش باشد. اين كار به او كمك مي‌كند تا احساس مسئوليت كند و مهارت‌هاي زندگي خود را بهبود بخشد.
الگوي خوبي باشيد. فرزندتان از شما الگو مي‌گيرد. رفتارهاي مثبت شما تأثير زيادي بر رفتار او خواهد داشت.
راه هاي مقابله با پرخاشگري در نوجوانان
اگر متوجه نشانه هاي پرخاشگري در نوجوان خود شديد، مهم است كه براي كمك اقدام كنيد. در اينجارفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب ني ني سايت آورده شده است:

با نوجوان خود صحبت كنيد: در مورد احساسات و رفتارهاي او با او صحبت كنيد. به او گوش دهيد و به او كمك كنيد تا راه هاي سالم تري براي بيان احساسات خود پيدا كند.
قوانين و انتظارات خود را براي نوجوان خود مشخص كنيد: به او بگوييد كه چه رفتارهايي قابل قبول هستند و چه رفتارهايي قابل قبول نيستند.
براي نوجوان خود الگو باشيد: به او نشان دهيد كه چگونه به روشي سالم و محترمانه با ديگران رفتار كنيد.
به نوجوان خود كمك كنيد تا مهارت هاي حل مسئله و مديريت خشم را بياموزد: به او كمك كنيد تا ياد بگيرد چگونه در موقعيت هاي دشوار به طور موثري با ديگران ارتباط برقرار كند و احساسات خود را كنترل كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-نوجوان پرخاشگر ✔️ ۲۱ مهارت تضميني براي كنترل

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/23  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كنترل خشم در نوجوانان يك احساس طبيعي و سالم است كه همه افراد در طول زندگي خود آن را تجربه مي كنند. با اين حال، اگر خشم به درستي مديريت نشود، مي تواند منجر به مشكلاتي مانند پرخاشگري، مشكلات رفتاري و حتي خشونت شود.

نوجوانان به ويژه در معرض خطر مشكلات ناشي از كنترل ضعيف خشم هستند. اين به دليل تغييرات هورموني، رشد مغز و چالش هاي اجتماعي و عاطفي است كه نوجوانان با آن مواجه هستند. در ادامه ده روش كنترل خشم آمده است.

كنترل خشم در نوجوانان
خشم يك احساس طبيعي است كه همه انسان‌ها در طول زندگي خود تجربه مي‌كنند. با اين حال، اگر خشم كنترل نشود، مي‌تواند منجر به رفتارهاي پرخاشگرانه و مخرب شود. كنترل خشم در دانش آموزان اهميت ويژه‌اي دارد، زيرا مي‌تواند به آنها كمك كند تا روابط سالم‌تري با همسالان و معلمان خود برقرار كنند و در مدرسه و زندگي موفق‌تر باشند.

 

علت
در نوجواني؛ خشم بيشتر اجتماعي مي باشد. به نظر مي آيد كه مهمترين علل خشم در بين دانش آموزان دوره ي راهنمايي عبارت باشند از: رفتار ناعادلانه ي بزرگسالان، سر به سر گذاردن يكديگر، تحميل كردن عقايد، دروغ گفتن به نوجوانان، زور گوئي خواهر و يا برادر، پُز دادن به او، با نوجوان با گوشه و كنايه صحبت كردن و … .

براي دانش آموزان دبيرستاني، مهمترين علت هاي خشم عبارت باشند از؛ تبعيض معلمان، والدين و اعضاي خانواده و دوستان و همچنين رفتار هاي غير منصفانه ي آنان.علاوه بر علت هاي اجتماعي خشم؛ عواملي ديگر همچون دست كشيدن از فعاليت هاي عادي مانند؛ مطالعه كردن، خواب و همچنين شكست و ناكامي در طرح ها و فعاليت هاي انجام شده، در نوجوانان نيز آفريننده ي خشم مي باشد.

مركز مشاوره ستاره ايرانيان با برترين متخصصين روانشناسي كودك و نوجوان در زمينه خشم و پرخاشگري كودكان و نوجوانان به شما كمك مي كند تا سلامت روان و آينده كودك خود را تضمين كنيد. براي اطلاعات بيش تر در زمينه روانشناس كودك ابتدايي مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.


كنترل خشم در نوجوانان

عوامل مختلفي مي توانند منجر به كنترل ضعيف خشم در نوجوانان شوند، از جمله:

تغييرات هورموني: تغييرات هورموني كه در دوران بلوغ رخ مي دهد، مي تواند باعث افزايش اضطراب و تحريك پذيري در نوجوانان شود.
رشد مغز: مغز نوجوانان هنوز در حال رشد است، به خصوص در مناطقي كه مسئول كنترل عواطف هستند. اين مي تواند منجر به مشكلاتي در مديريت خشم شود.
چالش هاي اجتماعي و عاطفي: نوجوانان با چالش هاي مختلفي مانند فشار همسالان، مشكلات تحصيلي و تغييرات در روابط خانوادگي مواجه هستند. اين چالش ها مي تواند باعث استرس و خشم شود.


راهكارهاي كنترل خشم در نوجوانان
راهكارهاي مختلفي براي كنترل خشم در نوجوانان وجود دارد. برخي از اين راهكارها عبارتند از:

آموزش مهارت هاي مقابله با استرس: مهارت هاي مقابله با استرس مي تواند به نوجوانان كمك كند تا با موقعيت هاي استرس زا به روشي سالم تر كنار بيايند. برخي از مهارت هاي مقابله با استرس عبارتند از:
تمرينات تنفس عميق
ورزش منظم
گوش دادن به موسيقي
صحبت با يك دوست يا عضو خانواده مورد اعتماد
آموزش مهارت هاي حل مسئله: مهارت هاي حل مسئله مي تواند به نوجوانان كمك كند تا راه حل هاي سالمي براي كنترل خشم در نوجوانان پيدا كنند. برخي از مهارت هاي حل مسئله عبارتند از:
شناسايي مشكل
جمع آوري اطلاعات
ايجاد راه حل هاي بالقوه
ارزيابي راه حل ها
انتخاب راه حل

منبع:كانون مشاوران ايران-كنترل خشم در نوجوانان ✔️ راهنماي جامع روانشناسي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/13  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

حواس پرتي در نوجوانان يكي از مشكلاتي است كه مي تواند بر عملكرد تحصيلي، اجتماعي و حتي سلامت روان آنها تأثير بگذارد. حواس پرتي مي تواند دلايل مختلفي داشته باشد، از عوامل زيستي گرفته تا عوامل محيطي. در اين مقاله به بررسي علل، علائم و راهكارهاي مقابله با حواس پرتي در نوجوانان مي پردازيم. براي تست حواس پرتي مي توانيد با شماره هاي داده شده تماس بگيريد تا به صورت تخصصي تست لازم را دريافت كنيد.

علت عدم تمركز در جوانان
علت حواس پرتي و نداشتن تمركز چيست؟ علت حواس پرتي و فراموشي در جواني چيست؟ عوامل مختلفي مي توانند باعث حواس پرتي در نوجوانان شوند، از جمله:
عوامل زيستي: برخي از نوجوانان ممكن است به دليل مشكلات ژنتيكي يا اختلالات پزشكي، مانند اختلال كم توجهي-بيش فعالي (ADHD)، دچار حواس پرتي شوند.
عوامل محيطي: عوامل محيطي، مانند استفاده از تلفن همراه يا ساير دستگاه هاي الكترونيكي، مي توانند باعث حواس پرتي نوجوانان شوند.
عوامل روانشناختي: عوامل روانشناختي، مانند استرس، اضطراب يا افسردگي، نيز مي توانند باعث حواس پرتي نوجوانان شوند.
مطالب مرتبط: اختلال نقص توجه و بيش فعالي در نوجوانان

يكي از دوستانم كه اكنون استاد دانشگاه است يك خاطره از زمان نوجواني خود براي من تعريف كرد:

“زماني كه چهارده سال داشتم يك شب تنها از والدينم جدا شدم و به سمت خانه رفتم، به خانه كه رسيدم متوجه شدم كليدها را به همراه ندارم، به ناچار بايد تاكسي مي گرفتم و مي رفتم به سمت والدينم، اما وقتي سوار تاكسي شدم متوجه شدم كه كيف پولم را در هنگام برگشت به خانه گم كرده ام، بدين ترتيب با شرمندگي از راننده معذرت خواستم و وي هم مرا تا مقصد بدون پول رساند”.

اين تجربه كه دوست من در نوجواني داشته تجربه اكثر ما در نوجواني و تجربه فرزندان خود ما در اين سنين خواهد بود.

حواس پرتي در نوجوانان اغلب به دليل عدم توانايي در ياد آوري اطلاعات كليدي و حفظ وسايلشان پدر و مادر خود رو نااميد مي كنند. دوريس ترانر، پروفسور علوم اعصاب دانشگاه كاليفرنيا در اين باره مي گويد: “قسمتي از اين مشكل به دليل ويژگي هاي مغزي نوجوانان است كه به اندازه كافي رشد نكرده كه بتوانند امور را به صورت پايدار و به خوبي انجام دهند”.

 

علائم حواس پرتي در نوجوانان
علائم حواس پرتي در نوجوانان مي تواند شامل موارد زير باشد:

عدم توانايي تمركز بر يك كار به مدت طولاني
راحتي پرت شدن حواس توسط محرك هاي خارجي مانند سر و صدا، حركات يا مكالمه
پيدا كردن مشكل در دنبال كردن دستورالعمل ها
اشتباه در وظايف يا فراموش كردن جزئيات
فقدان سازماندهي يا نظم
تغييرات در خلق و خو يا رفتار
مركز مشاوره ستاره ايرانيان با كمك به روز ترين روش هاي دنيا و به صورت تخصصي به صورت تضميني و دائمي اين مشكل را حل مي كنند. مركز مشاوره ستاره ايرانيان به صورت تخصصي درمان ريهاكام و نوروفيدبك را براي افزايش تمركز و اختلالات ديگر ارائه مي دهد كه از جديد ترين و موثر ترين درمان هاي پزشكي محسوب مي شوند و هيچ عوارضي را به دنبال ندارند. براي اطلاع از شرايط درمان با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.


حواس پرتي در نوجوانان

راهكارهاي مقابله با حواس پرتي در نوجوانان
درمان حواس پرتي و عدم تمركز چيست؟ براي مقابله با حواس پرتي در نوجوانان، مي توانيد از راهكارهاي زير استفاده كنيد:
با پزشك يا متخصص بهداشت روان مشورت كنيد: اگر فكر مي كنيد فرزند شما ممكن است به دليل مشكلات پزشكي يا روانشناختي دچار حواس پرتي باشد، با پزشك يا متخصص بهداشت روان مشورت كنيد. به اين منظور مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.
محيط اطراف را براي تمركز بهتر آماده كنيد: سعي كنيد محيط اطراف فرزندتان را براي تمركز بهتر او آماده كنيد. به عنوان مثال، تلويزيون يا ساير دستگاه هاي الكترونيكي را خاموش كنيد و مكاني آرام و ساكت براي درس خواندن يا انجام تكاليف فراهم كنيد.
به فرزندتان كمك كنيد تا مهارت هاي مديريت زمان را بياموزد: به فرزندتان كمك كنيد تا مهارت هاي مديريت زمان را بياموزد. به عنوان مثال، به او بياموزيد كه چگونه زمان خود را براي انجام تكاليف و فعاليت هاي ديگر برنامه ريزي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-حواس پرتي در نوجوانان ✔️ علائم، علل و درمان قطعي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/4  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

زماني كه با نوجوان در مورد مسائل جنسي و رفتارهاي جنسي صحبت مي كنيد، در واقع داريد درمورد روابط، محدوديت ها، سلامت، اخلاقيات، و ارزش ها صحبت مي كنيد.

تغييراتي كه در گذار از كودكي به بزرگسالي رخ مي دهند دوره اي از زندگي مملو از خطر را در جامعه براي نوجوان رقم مي زنند. از همان سال هاي ابتدايي زندگي، كودكان در معرض برنامه هاي تلويزيوني و فيلم هاي مختلف قرار مي گيرند كه همواره اين پيام را به بيننده منتقل مي سازند كه داشتن جاذبه ي جنسي يك ويژگي ضروري است كه هر فرد بايد تا حد ممكن در پي بدست آوردن آن باشد. نوجوانان در معرض خطر قرار دارند، نه تنها از بيماري هايي چون ايدز و ديگر بيماري هاي مقاربتي، بلكه اين تبليغات گسترده خود منشأ بسياري از خطرا ت هستند. محتواي جنسي به صورت مداوم به كودكان، و نوجوانان عرضه مي گردد و اين مسئله فعاليت و باورهاي آنها را در مورد امور جنسي تحت تاثير قرار مي دهند. كودكان زير بمباراني از محتواها و پيام هاي جنسي قرار گرفته اند آمار زير در مورد كودكان و نوجوانان آمريكايي است كه چه بسا در كشور ما مثال هاي مشابه بسياري موجود است.

بيش از نيمي از نوجوانان بيان كرده اند كه بخشي از اطلاعات يا بيشتر اطلاعات خود در مورد مسائل جنسي را از تلويزيون دريافت كرده اند.
به طور متوسط، هر ساعت ويدئو موزيك حاوي ۹۳ صحنه با محتواي جنسي است، كه ۱۱ صحنه از آنها آشكارا اعمال جنسي مانند آميزش جنسي، سكس دهاني، و بردگي جنسي را به نمايش مي گذارند.
در بين دختراني كه بيش از ۱۴ ساعات در هفته را به تماشاي ويديو موزيك هاي رپ پرداخته بودند، داشتن چند شريك جنسي رواج بيشتري داشته و به ميزان بيشتري بيماري هاي مقاربتي نيز در آنها تشخيص داده شد.
پسراني كه در معرض صحنه هاي خشن جنسي، از جمله تجاوز، در تلويزيون قرار گرفته بودند، كمتر نسبت به زناني كه مورد آزار جنسي قرار گرفته اند دلسوزي نشان مي دهند.
تلويزيون، فيلم ها، و موسيقي ها تنها عوامل تاثيرگذار در اين مسئله نيستند، اينترنت نيز دسترسي نامحدودي را به اطلاعات جنسي در اختيار نوجوان قرار مي دهد و علاوه بر آن در اين محيط همواره مي تواند افرادي را بيابد كه مايل هستند در رابطه با اعمال جنسي صحبت كنند. نوجوان در محيط اينترنت احساس امنيت مي كند زيرا مي تواند به صورت ناشناس در پي اطلاعات جنسي باشد.

شكارچيان جنسي نيز از اين مسئله آگاه هستند، و نوجوانان را به برقراري روابط آنلاين وسوسه مي كنند و سپس زمان و مكاني را براي ملاقات ترتيب مي دهند. نوجوانان نياز به شكارچيان جنسي ندارند تا به يك سايت آنلاين *** گرافي معرفي شوند. بلكه آشنا شدن آنها با اين سايت ها مي تواند از طريق دريافت ايميل هاي اسپم يا اشتباها كليك كردن يك لينك به سايت هاي پورن اتفاق بيفتد. ***گرافي باعث مي شود نوجوان ديدگاهي ناسالمي از روابط معمولي پيدا كند. در حقيقت، ***گرافي ارتباطي مستقيم با سوء استفاده جنسي، تجاوز، و خشونت جنسي دارد. انحراف هاي جنسي رفتارهايي هستند كه افراد در واقع آنها را فراگرفته اند،و اين مسئله ناشي از قدرت ***گرافي براي ايجاد انحراف جنسي در افراد است. ***گرافي مي تواند اعتياد آور باشد، ابتدا فرد بوسيله ي مشاهده ي تصاوير ***ي معمولي و بدون خشونت به تماشاي اين صحنه ها خو گرفته و به مرور در معرض تصاويري قرار مي گيرند كه داراي محتواي بردگي جنسي، تجاوز، آزار و شكنجه، روابط جنسي با حيوانات، سوء استفاده جنسي از كودكان و ديگر مصاديق خشونت جنسي هستند.

منبع:مشاوره ازدواج-نگراني هاي موجود درمورد رفتارهاي جنسي نوجوان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/20  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روانشناس نوجوان

به عنوان والدين يك نوجوان به احتمال فراوان جملاتي مانند اين را از آنها شنيده ايد:

” شما داريد زندگي من را به خراب كردن مي پردازيد”.

“از شما بدم مي آيد”.

روانشناس نوجوان

بررسي روانشناسي نوجوان
اين جملات شايد آنقدرها هم دردناك نباشد .
ولي به اين نكته توجه داشته باشيد.
كه اگر با روانشناسي نوجوانان به آشنايي نرسيم .
و تحولات مغزي آنها را كه موجب اين انفجارهاي برخوردي مي‌شود.
و امكان دارد شاهد برخوردهاي به مراتب دردناك تري از جانب آنها بشويم.
اگر مي خواهيد كه به تحولات رواني در دوران نوجواني را بيشتر بدانيد .
از روانشناسي كودك كمك بگيريد.
تا بتوانند با ارزيابي روانشناسي در نوجوانان به شما ياري دهند.
ارزيابي روانشناسي در نوجوانان
تحقيقات اخير نشان دهنده اين مي باشد .

كه مغز نوجوانان ميان سن ۱۳ تا ۱۷ سال.

درست مثل آنچه قبل از اينكه در سنين پايين تجربه كرده باشند.

دستخوش بازسازي مي شود. مسئله اين مي باشد .

كه نوجوانان در اين دوران هنگامي كه وارد دومين مرتبه تحولات مغزي مي شوند.

مطالب و مقالات سايت “مشاوره ازدواج” توسط تيم تخصصي مشاوران و روانشناسان تهيه و پشتيباني شده است.

دوران تحولات مغزي نوجوانان
تقريباً هم قد و قواره ي شما مي شوند و زبان تندي هم دارا مي باشند.

در اين موقعيت كنترل اين تغيير را نسبت به قبل دشوارتر خواهد كرد.

البته اينكه آنها تكانه هايي را تجربه مي كنند.

به اين معني نمي باشد كه مثل يك كودك نوپا رفتار كنيد.

دربرهه نوجواني كه فرزندمان بيشتر از قبل به ما احتياج دارند .

امكان دارد با برخورد نامطلوب ارتباط مان را از دست بدهيم.

منبع:مشاوره ازدواج-روانشناس نوجوان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/9  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اگر شما براي داشتن پيامد موثر براي نوجوانتان دچار مشكل شده ايد، بدانيد كه شما تنها نيستيد. بسياري از والدين به من مي گويند كه به نظر مي رسد كه نمي توانند هيچ تاثيري بر روي نوجوانشان داشته باشند، و به نظر مي رسد كه انجام دادن كار درست براي نوجوان كار غير ممكني است. اگر شما يك نوجوان داريد، ممكن است حركتاتي را نسبت به فرزندتان انجام داده باشيد، بازي هاي ويدئويي اش را دور ريخته باشيد، يا امتيازات رانندگي اش را براي ماه ها به حالت تعليق در اورده باشيد. ولي همانطور كه جيمز لمان مي گويد، شما نمي توانيد كودكان را با رفتارهاي قابل قبول تنبيه كنيد – اين عمل كارايي ندارد.
يك عمل موثر بايد كودك را تشويق كند كه رفتارش را تغيير دهد يا از قوانين خانه اطاعت كند، و در برخورد با افراد محترمانه برخورد كند. بنابراين اولين چيزي كه شما نياز داريد شناسايي رفتارهايي است كه شما مي خواهيد كه تغيير كنند. براي مثال، اگر كودكتان به گونه اي كه شايسته است رفتار نمي كند، . به جاي برخورد شديد و يا تنبيه، شما از او مي خواهيد كه رفتار مناسبتري داشته باشد. حتي زماني كه كودكتان عصبي مي شود و به چيزي ضربه مي زند براي او دليل بياوريد تا بتواند رفتار درست را تمرين كند- و خود كنترلي اش را قبل از اينكه امتيازي را از دست بدهد بهبود بخشد.
بگذاريد بر طبق مطالب زير برنامه اي براي تغيير رفتار ارائه كنيم:
• برخورد هاي موثر به رفتارهاي پايه مربوط مي شوند و وظيفه و زمان خاصي مي برد.
• ارتباط با رفتارهاي پايه بدين معني است كه برخوردهاي شما بايد با رفتارهايي كه مي خواهيد كودكتان از تغيير دهد يا بهبود بخشد در ارتباط باشد.
• «وظايف خاص» بدين معني است كه برخي وظايف نياز است كه كودك انجام دهد، يا اينكه حل كردن مشكلات اساسي را تمرين كند. رفتارهاي اساسي مانند شستن ظرف ها، جلسات تعيين شده، يا ناسزا نگفتن.
• «زمان خاص» بدين معني است كه زمان خاصي مورد نياز است تا كودك رفتار خاصي را از خود نشان دهد.
بنابراين زماني كه كودك ناسزا مي گويد از استفاده از لوازم الكترونيكش محروم مي شود تا زماني كه به مدت ۲ دوساعت ناسزار نگويد دوباره مي تواند از اين وسايل استفاده كند. برخوردهاي والدين با رفتار هاي كودكان گرده خورده و در ارتباط است- زماني كه او ناسزا مي گويد او مجبور مي شود كه ناسزا نگفتن را تمرين كند و اين رفتار بدش را متوقف سازد. اين برخورد كار خاصي است- اين كار لازم است تا كودك به وظايفش عمل كند و قسمتي از مغزش كه مسئول خودكنترلي او مي باشد را تقويت كند. اگر كودك از شما خواست كه وسايلش را به او بازگردانيد، او بايد سعي كند كه رفتار بهتر و مناسبتري داشته باشد. و مشخص كردن زمان براي اين است كه او بتواند به مدت دو ساعت خودش را كنترل كند، پس از آن كودك آزاد است تا از امتيازاتش استفاده كرده و هر كاري كه تمايل به انجامش است را انجام دهد.
اين مسئله كه شما نمي توانيد جلوي عصبانيت و نااميدي كودك را بگيريد مسئله ي مهمي ااست، اين رفتارها بخشي از انسان بودن است و شامل رفتارهاي طبيعي انسان محسوب مي شود. ولي شما مي توانيد كاري كنيد كه شيوه ي برخورد كودك با اين نوع احساسات در او تغيير كند. شما مي توانيد از كودك انتظار داشته باشيد كه خودكنترلي را تمرين كند. هدف شما اين مي باشد كه كودك لازم است كه رفتارهاي بهتر را براي طول مدت زمان خاصي تمرين كند و پس از اينكه او اين كار را انجام داد امتيازاتش به او بازگردانده شود. بنابراين تمرين و اصلاح رفتار مي تواند باعث بهبود و بازگشتن امتيازات به كودك شود.


اگر كودك به دليل برخوردي كه با او مي شود عصباني مي شود و داد مي زند، يا فكر مي كند كه چقدر اين برخورد با او غير منصفانه و ناعادلانه است، به او بگوييد، «من مي دانم كه تو عصباني هستي. داد زدن باعث نمي شود كه چيزي را كه مي خواهي به تو برگردد. اول تو بايد با عصبانيتت كنار بيايي و براي دو ساعت رفتارت را اصلاح كني، بعد از ان تو مي تواني لازم الكترونيكت را بگيري.» دليل برخوردتان را زياد براي او توضيح ندهيد و جر و بحث نكنيد، و تصميمي كه گرفته ايد را توجيه نكنيد. ممكن است كودك با خودش غرو لند كند، يا اينكه براي دوستانش متني بفرستد كه والدينش چقدر بد هستند، و ممكن است اين كار مدت زماني طول بكشد، ولي نهايتا كودكتان تصميم مي گيرد تا كارهايي را كه از او خواسته شده است را تمرين كند تا وسايل الكترونيكش به او بازگردانده شود.
انتخاب برخورد
فكر كردن در مورد شيوه برخورد: شامل امتيازاتي مي شود كه كودك را تحريك مي كنند. گرفتن و يا اعطا كردن امتيازات باعث مي شود كه در كودك انگيزه اي پيدا شود تا از قوانين خانه پيروي كند، حتي اگر كودك با آن قوانين موافق نباشد. برخورد با امتيازي كه كودك شما از آن لذت مي برد. و براي كودكان لذت بخش مي باشد بازي هاي ويدئويي بسيار تحريك كننده مي باشند، برخي از كودكان به اين بازي ها اهميت نمي دهند. ولي اگر اين بازي براي كودك شما مهم باشد و گوشي موبايل را براي دو ساعت از او بگيريد اين كار مي تواند بر روي برخي از كودكان كارآمد و موثر باشد، ولي برخي از كودكان زماني كه اين امتياز از آنها گرفته مي شود به سراغ سرگرمي ديگري مي روند و زمانشان را پر مي كنند. براي انتخاب روش مناسبي براي حذف امتياز مناسب شما بايد كودكتان را بشناسيد. و بدانيد كه چه چيزي كودكتان را به هيجان مي آورد و براي او لذت بخش است. چه چيزي را از كودك بگيريم كه كودك واقعا از آن لذت مي برد و نمي خواهد براي مدت زماني كوتاه ان را از دست بدهد. برخي از والدين مي گويند كه گرفتن همه ي وسايل الكترونيك بسيار موثر زيرا زماني كه تنها بازي ويدئويي از كودك گرفته مي شود او به سراغ كامپيوتر مي رود و يا اينكه با تماشاي تلويزيون خودش را سرگرم مي كند.

منبع:مشاوره ازدواج-برخوردهاي موثر با نوجوان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/22  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اگر شما سرپرست يك نوجواني باشيد كه نسبت به شما خشمگين، سلطه جو يا پرخاشگر مي شود، شما ممكن است نسبت به آنها احساس ترس كنيد. هر تماس تلفن يا ضربه زدن در، مي تواند حامل اين خبر باشد كه پسر شما آسيب ديده است ، يا به طور جدي ، به ديگري صدمه زده است.

البته، نوجوانان دختر هم به همين صورت عصبي مي شوند، ولي اين عصبانيت معمولا به صورت شفاهي نه فيزيكي، ابراز مي شود. براي كودكان ، پرت كردن وسايل، ضربه زدن به در، يا سوراخ كردن ديوار، در زماني كه عصبي هستند يك كار معمول مي باشد، ممكن است برخي از اين اقدامات به سمت شما و به منظور آسيب رساندن به شما صورت گيرد. ولي شما مجبور نيستيد كه تحت شرايطي زندگي كنيد كه از طريق اين رفتارهاي خشن، تهديد شويد.

طرز رفتار با نوجوان خشمگين
خشم مي تواند يك هيجان چالش برانگيز براي بيشتر نوجوانان باشد، همچنان كه اين عامل باعث مي شود كه اين افراد حالت هايي از قبيل نااميدي، خجالت، ناراحتي، آسيب ديدن، ترس، يا آسيب پذيري را احساس كنند. در زماني كه نوجوانان نتوانند با اين احساسات مقابله كنند، ممكن است سعي كنند با حرف هاي خود بقيه را ناراحت كنند، يا خودشان و ديگران را با خطري مواجه كنند. در دوره نوجواني، براي بسياري از پسرها شناخت احساسات بسيار سخت است، تنها گذاشتن آنها، باعث مي شود كه آنها قادر به بيان احساسات خود باشند، يا درخواست كمك بكنند.

 

چالش هاي مربوط به والدين براي كمك به نوجوانان، به منظور غلبه بر عواطف و تعامل با خشم، از طريق روشهاي موثر تر، عبارتند از :

ايجاد قانون و پيامدهاي مرتبط با هر عمل.
در زماني كه هر شما و فرزندتان آرام هستيد، توضيح دهيد كه احساس عصبانيت به طور كلي نادرست نيست، ولي روش هاي غير قابل پذيرش براي بيان آن وجود دارد. براي مثال، اگر نوجوان شما حرف‌هاي نادرست و پرخاشگرانه نسبت به شما بزند، او مجبور است كه با پيامدهاي مربوط به آن مواجه شود – از دست دادن برخي مزايا، يا در صورت لزوم دخالت پليس. نوجوانان، در زمان كنوني، بيشتر از هر زمان ديگري، به قوانين نياز دارند.

دلايل پشت خشم را بيابيد.
آيا بچه شما ناراحت يا افسرده است؟ براي مثال، آيا او احساس نابسندگي و نارسايي مي كند كه به دليل امكاناتي است كه هم سن و سال هاي وي دارند ولي او ندارد؟ آيا نوجوان شما، فقط به يك فردي نياز دارد كه بدون هيچ قضاوتي، حرف هاي وي را بشنود؟

نسبت به علائم هشدار دهنده و عوامل تحريك كننده خشم، آگاه باشيد.
آيا فرزند نوجوان شما سردرد دارد يا قبل از اينكه عصبانيت خود را نشان دهد، شروع به پياده روي مي كند؟ يا اينكه، آيا كلاسي در مدرسه هست كه وي در آنجا تحريك به خشم شود؟ زماني نوجوانان قادر به شناسايي علائم هشدار دهنده هستند كه دماي بدن آنها بالا رود، اين امر به آنها اجازه مي دهد كه شروع به قدم زدن كنند تا عصبانيت خود را، قبل از اينكه غير قابل كنتر باشد، متوقف كنند.

به فرزندتان كمك كنيد كه روش هاي مناسب تري و سالم تري براي بيان خشم پيدا كنند.
تمرين و ورزش، ورزش هاي گروهي، حتي ضربه به كيف يا بالشت، مي تواند براي نشان دادن تنش و خشم، مفيد باشد. همچنين بيشتر نوجوانان از هنر يا نوشتن، به منظور ابراز خشم خود، به صورت خلاقانه استفاده مي كنند. رقص يا بازي كردن بلند، و همچنين موسيقي خشمگين مي تواند عصبانيت آنها را كاهش دهد.

براي فرزند خود فضايي اختصاص دهيد كه تنها باشد.
زماني كه فرزند شما عصباني باشد، به وي اجازه دهيد كه در يك جايي تنها بشيند، و اين فضا بايد مكاني باشد كه در آن احساس آرامش و خونسردي دارند. در زماني كه فرزند شما خشمگين است، او را دنبال نكنيد و به اصرارتان ادامه ندهيد يا از وي توضيح نخواهيد؛ اين امر تنها منجر به طولاني شدن عصبانيت و شدت گرفتن آن مي شود، يا حتي منجر به تحريك واكنش فيزيكي آنها شود.

خشم خود را كنترل كنيد.
در صورتي كه خشم خود را كنترل نكنيد، شما نمي توانيد به نوجوان خود كمك كنيد. همانطور كه مفهوم آن هم سخت مي باشد، شما مجبور هستيد كه آرام باشيد و تعادل خود را حفظ كنيد و اينكه فرزند شما چقدر نسبت به شما خشمگين هست، بي اهميت مي باشد. اگر شما يا ديگر اعضاي خانواده شما بر سر هم جيغ بكشند و فرياد بزنند، همديگر را بزنند، يا وسايل را پرتاب كنند، نوجوان شما به طور طبيعي فرض مي كند كه اين روش‌ها براي بيان خشم، به نحوه مناسب، مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-خشم و پرخاشگري در نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/31  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

علائم عمومي افسردگي در نوجوانان دختر و پسر بسيار زياد مي باشد.

در ادامه مباحث ابتدا با تغييرات و نشانه هاي عمده افسردگي در نوجوانان و جوانان شروع مي كنيم.

تغيير در عادات غذا خوردن و برنامه خواب (خوردن و خواب بسيار زياد يا بسيار كم)
تغييرات قابل توجه در وزن (افزايش يا كاهش)
عدم تمايل به حضور در مدرسه يا كاهش عملكرد مدرسه
حذف، ترك دوستان يا اعضاي خانواده
اضطراب، تنش ناگهاني
بي اعتقادي يا اضطراب عمومي
واكنش شديد به انتقاد، حتي انتقاد سازنده
عزت نفس يا گناه
مشكلات غير معمول با مقامات قدرت
بي اعتنايي و امتناع از شركت در سرگرمي و كار گروهي كه قبلا مورد علاقه آنها بوده است.
كم تمركز، فراموشي
احساس آزاد و گناهكار بودن.
شكايات موفقيت آميز بيماري در سلامت كامل بدن
عدم انگيزه و اشتياق براي زندگي روزمره
استفاده از مواد مخدر و الكل
فكر كردن درباره خودكشي يا بيان آن

علائم افسردگي در نوجوانان دختر و پسر و راه تشخيص آن
علل افسردگي نوجوانان
دلايل بسياري براي افسردگي در نوجوانان وجود دارد.

رايج ترين دلايل اين امر عبارتند از:
يك فاجعه بزرگ در زندگي، مانند مرگ يك عضو خانواده نزديك، جدايي والدين، رابطه با دوست جنس مخالف، حركت به مدرسه يا محله جديد .
ناديده گرفتن نيازهاي احساسي و فيزيكي، جدا شدن از يك حمايت مهم در زندگي، بدرفتاري با ديگران، كاهش عزت نفس.
بسياري از تغييرات كه در يك زمان بسيار كوتاه اتفاق مي افتد مي تواند موجب افسردگي شود.
براي برخي از نوجوانان، حتي يك تغيير بزرگ در يك مرحله از زندگي مي تواند به افسردگي منجر شود.
استرس روانشناختي، به ويژه هنگامي كه نوجوان حمايت كمي از والدين، ساير اعضاي خانواده يا دوستان خود دريافت مي كند.
حوادث ناگوار قبلي يا تجربياتي مانند سوء استفاده جنسي، سوء استفاده عمومي و ساير تجربيات وحشتناكي كه در دوران كودكي اتفاق افتاده است و دوباره در نوجواني به ياد مي آيند.
بسياري از كودكان مي توانند چنين وقايع را به موقع درك كنند، اما آنها را در ذهن نگه دارند.
همانطور كه همه چيز رشد مي كند، اين اتفاقات و تجربيات واضح تر و معاني جديدي مي گيرند.
تغييرات در بلوغ باعث احساس افسردگي زير باليني مي شود.
استفاده از مواد مخدر يا مواد ديگري مانند اين مي تواند تغييرات در فرآيندهاي شيميايي مغز را ايجاد كند كه در بسياري از موارد باعث افسردگي مي شود.
برخي معتقدند كه بعضي از مشكلات پزشكي مانند كم كاري تيروئيد، بر عملكرد هورمون ها و تعادل روحيه افراد تأثير مي گذارد.
علائم فيزيكي مزمن نيز مي تواند موجب افسردگي شود.
در بسياري از موارد افسردگي ناشي از مشكلات پزشكي پس از درمان از بين مي رود.
افسردگي يك اختلال ژنتيكي است و نوجواناني كه اعضاي خانواده آنها افسرده هستند، در معرض خطر بيشتر بيماري هستند.
اختلال افسردگي

تمامي مقالات معتبر و جديد در مورد افسردگي و راه تشخيص و درمان

آمار و داده هاي موجود
افسردگي شايع ترين اختلال يا بيماري رواني در ميان نوجوانان و بزرگسالان است.

آمار زير نشان مي دهد كه با توجه به اين مسئله مهم و ضروري است.

حدود بيست درصد افراد افسردگي را به عنوان نوجوانان تجربه مي كنند.

در ده الي پانزده درصد از نوجوانان، علائم افسردگي مداوم هستند.

حدود پنج درصد از نوجوانان به طور دائمي از افسردگي شديد رنج مي برند.

حدود هشت و سه درصد از نوجوانان افسردگي را حداقل يك سال تجربه مي كنند.

بسياري از نوجوانان بيش از يك بار افسرده مي شوند.

بيست تا چهل درصد از آنها افسردگي بيش از يك بار در دو سال متوالي در حال گسترش هستند و هفتاد درصد آنها بيش از يك بار قبل از رسيدن به بزرگسالي افسرده مي شوند.

منبع:كانون مشاوران ايران-علائم افسردگي در نوجوانان دختر و پسر و راه تشخيص آن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/19  ] [ ۲۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آيا بقيه ي نوجوانان هم بي نظم و شلخته اند؟
باتوجه به خصوصيات دوران رشد و شرايط رواني بلوغ، بايد گفت اين تنها نوجوان شما نيست كه بي نظم و شلخته است.

ممكن است دچار كم خوابي يا پرخوابي شوند، علي رغم گفته هاي شما به غذا لب نزنند و يا بر عكس بسيار پرخوري كنند.

برخي از نوجوانان در اين سن نسبت به درس سهل انگار و بي تفاوت مي شوند و برخي ديگر به شدت نسبت به آن جدي و كوشا هستند.

به عنوان متخصص كار با افراد در سنين نوجواني لازم است خيال تان را راحت كنم كه اگر رفتارهايي از قبيل پر حرفي يا كم حرفي، تنبلي، گوشه گيري، افسردگي.

بسياري از نوجوانان در اين سن، بي نظمي افراطي و يا نقطه ي مقابل آن يعني وسواس و حساسيت در نظم را نشان مي دهند.

وقت گذراني با سرگرمي هاي شخصي براي مدت طولاني و يا نداشتن تمركز جزء ويژگي هاي فرزندتان است با امري كاملا طبيعي مواجه هستيد.

اگر چه مخالفت و لجبازي مداوم يك فرد ۲۰ ساله با پدر و مادرش طبيعي نيست، اما از يك فرزند نوجوان انتظار مي رود رفتارهاي مخالفت آميز زيادي بروز دهد.

ممكن است حتي براي شما عجيب به نظر برسد كه چطور او با همسالانش خوشحال و خوش برخورد است و فقط با شما رفتاري توام با سركشي و مخالفت دارد!

اين قبيل تناقضات علي رغم عادي بودن مي تواند شما را به عنوان والدين با سردرگمي مواجه كند.

در اين خصوص بايد گفت مهم نيست فرزندتان كدام يك از رفتارهاي بالا را بروز مي دهد، آنچه مهم است “نحوه ي رفتار شما” با اوست.

چه كارهايي نكنيم؟
به عنوان والدين لازم است بدانيد مهم ترين چيزي كه براي حفظ آن نياز به تلاش داريد، “رابطه ي” شماست.

توهم كنترل كردن فرزندتان به بهاي از دست دادن رابطه ي شما تمام خواهد شد و مي تواند شرايط را بسيار آشفته و دشوار كند.

براي لحظه اي سكوت كرده و با خود فكر كنيد “در طي روز چقدر سعي در كنترل نوجوانم دارم؟ “

بسياري از امر و نهي ها، بكن و نكن ها، سرزنش ها و تهديدهاي ما در طي روز علت اصلي تداوم رفتارهاي آزار دهنده ي نوجوان است.

بهتر است به عنوان شخص سوم، كمي دورتر ايستاده و ارتباط خود با فرزندتان را ارزيابي كنيد. آيا شما مدام سعي در كنترل او داريد و او نيز دايما از پذيرش كنترل شما سرباز مي زند؟

در بسياري از موارد اتفاق دردسر آفرين همين مورد است. آيا شما بر رفتار فردي جر خودتان كنترل داريد؟ چگونه خواهيد توانست فردي با تمايل شديد به استقلال آن هم در دوره ي نوجواني كه اوج تمايلات استقلال خواهانه است را تحت كنترل خود در آوريد؟

پيشنهاد متخصصان روانشناسي نوجواني آن است كه كنترل گري را فراموش كنيد و رويه ي ارتباطي خود را تغيير دهيد. براي اين كار نياز داريد از خود بپرسيد ” در طي روز چه ميزان از ۷ عادت مخرب رابطه استفاده مي كنم؟ “.

براي كنار گذاشتن اين عادات، لازم است در ابتدا آن ها را بشناسيد.

تخريب گران هفت ريشتري
براساس تئوري واقيت درماني، هفت عادت زير مي تواند به راحتي آب خوردن و به شدت زلزله اي هفت ريشتري ارتباط شما را تخريب كند.

۱) انتقاد كردن

۲) غرغر كردن

۳) سرزنش كردن

۴) تنبيه كردن

۵) تهديد كردن

۶) گلايه و شكايت

۷) باج و رشوه دادن

اما خواندن عبارات ۷ كلمه اي بالا اكتفا نمي كند و براي حل مسائل شما كافي نخواهد بود.

براي بهبود ارتباط تان لازم است ليستي از اين عوامل در جايي مقابل ديدتان نصب كنيد و در طي روز به بررسي اين سوال بپردازيد كه “تخريب گران ارتباطي در رابطه ي شما چقدر فعال هستند؟”

پس از شناسايي اين عوامل، مي توانيد گام بعدي را شروع كنيد.

در اين مرحله لازم است گله، شكايت، تهديد و.. را متوقف كنيد و فعاليتي مناسب تر جايگزين آن كنيد.

اين فعاليت چه خواهد بود؟ براي آشنايي با شيوه ي صحيح رفتار، با ادامه ي متن همراه باشيد.جديدترين روش هاي روانشناسي كودك

اگر سرزنش و تهديد نه، پس چه؟!
كليدي ترين كلمه اي كه براي تربيت نوجواني سالم به آن احتياج خواهيد داشت ” رابطه ” است.

اگر بتوانيد رابطه ي خود با نوجوان را به درستي حفظ كنيد، بيش از نيمي از مسير را با موفقيت طي كرده ايد.

ممكن است بگوييد با تهيه ي چك ليست روزانه متوجه شده ام كه در ارتباط با فرزندم زيادي غرغر مي كنم، همواره در حال تهديد او هستم و يا بسيار سرزنش گر هستم.

مي خواهم اين رفتارها را تغيير دهم اما چگونه؟ اگر سرزنش و تهديد نكنم پس بايد چه كاري انجام دهم؟

والدين كه براي سال هاي طولاني بر اساس سيستم تخريبي با فرزندشان روبه رو شده اند، ممكن است براي تغيير عادات ارتباطي خود تا حد زيادي گيج شوند و احساس كنند تغيير ممكن نيست.

در اينجا نياز داريد تا عادت هاي ۷ گانه ي تحكيم رابطه را جايگزين عادت هاي قبلي خود كنيد.

اين عوامل عبارتند از:

۱) حمايت كردن

۲) احترام گذاشتن

۳) تشويق كردن

۴) اعتماد كردن

۵) پذيرش نوجوان همان گونه كه هست

۶)گوش سپردن

۷) گفت و گو درباره تفاوت ها و اختلاف ‌ها

قصه هاي كودكانه
برونشيت در كودكان
اختلالات يادگيري
عوارض ترس در كودكان
پريود دختران
آيا تغيير خواهم كرد؟
ممكن است با خودتان بگوييد بعد از سال ها رفتار كنترل گرانه چگونه ممكن است بتوانم به شيوه اي جديد رفتار كنم؟

منبع:كانون مشاوران ايران-با نوجوان بي نظم و شلخته چگونه برخورد كنم؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/3  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نوجوان لجباز را چگونه مي توان آرام كرد؟ در برخورد با نوجوان لجباز نبايد عصباني شد بلكه بايد با قاطعانه به آن ها نشان داد كه چگونه بايد به اعضاي خانواده و محيط آن احترام بگذارند. عصبانيت شما تنها باعث لجبازي بيش تر آن ها مي شود. در ادامه راهكارهايي بيان شده است اما اگر از پرخاشگري و لجبازي نوجوان يا كودك خود شاكي هستيد مي توانيد از مشاوران مركز ستاره ايرانيان كمك بگيريد. مشاوران ما به طور تخصصي لجبازي و پرخاشگري نوجوان را در كوتاه ترين مدت بهبود مي بخشند.

روانشناسي لجبازيعلت لجبازي جوانان چيست؟ نوجوانان و جوانان در دوره اي زندگي قرار دارند كه ممكن است تناقض هاي زيادي داشته باشند، علاوه بر اين، آن ها براي فرديت و استقلال خود هر روز در حال تلاش هستند و از طرفي ديگر مي خواهند در مدرسه و بين دوستان خود محبوب باشند. استقلال آن ها باعث مي شود كه اجازه ندهند به آن ها كمك كنيد در حالي كه به كمك شما احتياج دارند. از طرف ديگر مشكلات هورموني و رشد باعث مي شود دمدمي مزاج شده و نتوانند احساسات خود را به درستي كنترل كنند.

خلق و خوي نوجوان به دليل رشد مغز او مدام در حال تغيير است و همين باعث مي شود كه در كنترل احساسات خود احساس ناتواني داشته باشد. در اين دوره توصيه هاي زيادي به والدين مي شود كه به بهبود ارتباط آن ها با نوجوان و كاهش علاقه نوجوان به استفاده از مواد مخدر يا خودكشي منجر مي شود.

پيشنهاد مشاور: رفتار با جوان ۱۸ ساله

با دختر نوجوان لجباز چگونه رفتار كنيم
رفتار با نوجوان ۱۳ ساله دختر بايد چگونه باشد؟ بلوغ تاثير بسيار قابل توجهي بر زندگي دختران دارد زيرا هم تغييرات خلقي هم جسماني شديدي را ايجاد مي كند. بلوغ دختران حدود ۱۱ سالگي شروع و بين ۱۴ تا ۱۶ سالگي دختران بالغ مي شوند. يكي از مشكلات اصلي كه دختران تجربه مي كنند مشكلات و نگراني هاي مربوط به شكل ظاهري خود است كه بر اعتماد به نفس آن ها تاثير زيادي مي گذارد.در اين سن حساس والدين به خصوص مادران بايد تا جايي كه مي توانند با دختران نوجوان خود ارتباط برقرار كنند. ارتباط مداوم ميان والدين و دختران باعث مي شود كه احتمال رابطه جنسي خطرناك، مصرف مواد و خودكشي به شدت كاهش يابد.

همواره نكات مثبت رفتاري و شخصيتي فرزند خود را به ياد داشته باشيد و روي آن ها تاكيد كنيد، با نوجوان خود مهربان بوده و سعي كنيد آن ها را درك كرده و وقت كافي براي ارتباط با آن ها بگذاريد. به ياد داشته باشيد كه عبور از اين مرحله باعث افزايش سلامت رواني نوجوان شما مي شود.


نوجوان لجباز
۸ رفتار موثر با نوجوان
در ادامه ۱۱ رفتار مفيد و موثر براي كاهش لجبازي نوجوان آمده است، اين موارد به شما كمك مي كند تا تنش را به حداقل رسانده و به بهترين شكل با نوجوان خود تعامل برقرار كنيد.

۱.اجازه ندهيد شما را عصباني كند
نوجوانان عاشق اين هستند كه كنترل شما را در دست بگيرند بنابراين تلاش مي كنند كه با تحريك يا تغيير شرايط شما را مجبور كنند كه كنترل خود را از دست داده و به درجه اي برسيد كه او شرايط را در دست بگيرد. در حقيقت وقتي شما عصباني ميشويد جاي والد و فرزند تغيير مي كند.

بنابراين خونسردي خود را حفظ كنيد. هرچه واكنش كم تري نشان دهيد، با منطق بهتر و صحيح تر مي توانيد تصميم بگيريد. هميشه مي توانيد پاسخ بهتري به شرايط پيدا كنيد تنها كافي است براي چند ثانيه تا ۱۰ شمرده و منطقي شرايط را ارزيابي كنيد. پاسخ هاي احساسي باعث مي شود كه فرزندتان متوجه بشود كنترل شرايط را از دست داده ايد.

منبع:كانون مشاوران ايران-نوجوان لجباز

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/14  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روانشناسي نوجوان ۱۷ ساله، نكات تربيتي، روانشناسي دختر ۱۷ ساله و عشق در ۱۷ سالگي همه در اين مقاله آمده است. اين سن حساس است لحظه اي فرارسيده كه معلوم نيست فرزند شما هنوز بچه است يا نه؟ ممكن است فكر كنيد بچه اي كه از اولين لحظات زندگي تا نزديك دوره بزرگسالي تربيت كرده ايد، براي مستقل شدن آماده است و ديگر به كمك شما نياز ندارد، درصورتي كه اين فكر واقعا اشتباه است. ازنظر جسمي، فرزند شما تقريبا بالغ شده است.


روانشناسي دختر ۱۷ ساله
دخترها زودتر از پسرها به سن بلوغ مي رسند و بدنشان عضلاني و پرمو مي شود، ولي مشكلات مربوط به بلوغ براي هردو بسيار زياد است. از نظر احساسي دختر شما مستقل تر است ولي اين بدان معنا نيست كه ديگر به كمك شما نيازي ندارد. اين استقلال ممكن است منجر به تعارض، مخصوصا درون خانواده شود و سختي اين كار در اين است كه مرز باريكي بين كاري كه شما به عنوان حمايت از او انجام مي دهيد و برداشت او از اين حمايت كه فكر مي كند درحال كنترل او هستيد، وجود دارد.آن ها روابط جدي تر، و گاهي رمانتيك و حس شديد هويت جنسي دارند. اين موضوع مي تواند باعث تعارضارت اضافي شود اگر نحوه نگرش آن ها به خودشان با تعبيري كه شما از هويت و شخصيت او داريد مطابقت نداشته باشد.

پسر ۱۷ ساله
تكامل احساسات پسر ۱۷ ساله ني ني سايت منجر به نگراني هاي بيشتري درباره مزاياي بزرگسالي مي شود مثل اينكه آن ها چطور مي توانند از خودشان محافظت كنند، قرار است كجا زندگي كنند يا مي خواهند با زندگي شان چه كنند. اگر مي خواهند به دانشكده بروند، ممكن است نگراني هايي در باره اولين تجربه زندگي دور از خانه و يا مقابله با محيط آموزشي متفاوت داشته باشند. آنها فهم قوي تري از هويت دارند كه ممكن است روي تجربياتش بيشتر منعكس شود شايد توسط درد دل كردن در دفتر خاطرات.

ممكن است علاقه بيش تري به خانواده و آداب و رسوم فرهنگي نشان دهند كه موجب تاييد نقش مهمي است كه در خانواده به عهده دارند. احتمالا به گروه همسالان نسبت به خانواده توجه بيشتري دارند و روي رابطه ها و عشق در ۱۷ سالگي تمركز بيشتري دارند مخصوصا زماني كه گروه هاي اجتماعي بسط داده مي شود و بنابراين آن ها زندگي اجتماعي خودشان را مي خواهند. ان ها نگراني هاي بيشتري درباره ديگران دارند و مي بينيد كه برخي از سوالاتشان پيرامون موضوعاتي كه با دوستانشان دارند حل مي شود.

رشد شناختي نوجوانان
از نظر شناختي، فرزند شما براي درك جهان اطرافش گام هاي بزرگتري برمي دارد در صورتي كه قبلا تلاش او براي شناختن با ترس و نگراني همراه بود. آنها ايده هاي بهتري درباره اهدافشان دارند و براي رسيدن به آن ها بلند پروازند.

مهارت هاي برنامه ريزي بهبود يافته ، آينده نگري و درك عميق تراز نتايج بالقوه همگي براي يك زندگي مستقل مخصوصا زماني كه روي آينده و آينده نزديك متمركز مي شوند، حياتي است. ممكن است كمي خودمحور باشد و علي رغم داشتن ويژگي عقل و اخلاق، معتقد باشند نقطه نظرات خود شان صحيح است با اينكه مي دانند ديگران نظر خاص خودشان را دارند.

مهارت هاي تحصيلي آن ها، حافظه، مهارت هاي سازماندهي، مديريت زمان، و توانايي حل مساله نظري در آنها در سطحي است كه مي توانند از عهده تحصيلات عالي و قرارگرفتن در محيطي كه همان چارچوب هاي قبلي و مسيري كه قبلا طي مي كرد را ندارد (محيط قبلي) برآيد. اكنون زماني است كه رفتار خطر پذيري در او به چشم مي خورد (اگر تا به حال اينطور نبوده است)، مخصوصا در مورد نوشيدني ها، مصرف مواد مخدر، و فعاليت هاي جسمي و جنسي.

رشد عاطفي
روانشناسي نوجوان ۱۷ ساله رشد عاطفي زير را تجربه مي كنند:

توانايي روابط دوستانه طولاني مدت، متقابل و سالمي دارند.
احساسات خود را به خوبيدرك كرده و توانايي تجزيه و تحليل چرايي احساس را دارد.
شروع كنيد به ارزش كمتري براي ظاهر و بيشتر به شخصيت
بلند مدت فكر مي كند
اهدافي را تعيين مي كند
خود را با همسالانش مقايسه مي كند

روانشناسي نوجوان 17 ساله
كمك به نوجوان در رشد اجتماعي
موارد زير را به عنوان راه هايي براي تقويت توانايي هاي اجتماعي نوجوان خود در نظر بگيريد:

نوجوان خود را تشويق كنيد تا با چالش هاي جديد روبرو شود.
با نوجوان خود در مورد ناديده گرفتن خود در روابط گروهي صحبت كنيد.
نوجوان خود را تشويق كنيد تا با يك فرد بزرگسال مورد اعتماد در مورد مشكلات يا نگراني ها صحبت كند، حتي اگر اين شما نيستيد كه او تصميم مي گيرد با او صحبت كند.
در مورد راه هاي مديريت و كنترل استرس بحث كنيد.
نظم و انضباط ثابت و محبت آميزي را با محدوديت و پاداش ها تشويق كنيد.
راه هايي براي گذراندن وقت با هم پيدا كنيد.
اضطراب نوجوان ۱۷ ساله
در اين سن روانشناسي نوجوان ۱۷ ساله نشان داده است كه نوجوانان به دليل عضو شدن در گروه هاي دوستي استرس زيادي را تجربه مي كند اما با كارهاي زير مي توان ايت استرس را مديريت كرد:

فرصت بيشتر براي ارتباط، همكاري و لذت
به يكديگر اعتماد كنيد كه صلاحيت مديريت رابطه خود را داريد.
اعتماد داشته باشيد كه مي توانيد از طريق تغييرات فراوان از نوجوان خود حمايت كنيد.


احساس اينكه نوجوان شما براي مديريت استرس ناشي از اين سن مجهزتر است.
اطمينان داشته باشيد كه نوجوان خود را براي ايمن ماندن آماده كرده ايد.
قد مناسب در ۱۷ سالگي
در سن ۱۷ سالگي به بعد، قد دختران به مابين ۱۶۰ و ۱۶۵ سانتي‌متر مي‌رسد، در حاليكه وزن آن ها تا حدود ۵۹ كيلوگرم افزايش ميابد، قد پسران بطور متوسط بين ۱۷۳ تا ۱۷۸ و وزنشان بين ۶۷ تا ۷۳ كيلو خواهد بود.

تربيت نوجوان ۱۷ ساله
راه هايي وجود دارد تا به فرزندتان كمك كنيد به سرعت به بزرگسالي برسد. اگر آنها را تشويق كنيد كه نه تنها در باره نگراني ها بلكه درباره آرمان ها و آرزوهايشان با شما صحبت كنند و بيشتر از اينكه قاضي باشيد از او حمايت كنيد، به او اجازه مي دهيد بفهمد دركنارش هستيد. مي توانيد به صورت عملي به او كمك كنيد مثلا در مورد اقتصاد خانواده و قرض دادن به او آموزش دهيد و يا اينكه ياد دهيد چطور آشپزي كند يا لباس بشويد (اگرتا به حال اين كارها را انجام نداده ايد).

آن ها با تغييرات عمده اي رو به رو مي شوند، شايد كار جديدي شروع كند، به دانشكده برود و يا تغيير مكان دهد كه اين كارها موجب خدشه وارد شدن به اعتماد به نفسشان شود بنابراين تشويق و واكنش مثبت به اين تغييرات كمك مي كند اعتماد به نفس و خود باوري آنها حفظ شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي نوجوان ۱۷ ساله

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/6  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

هر سال، هفته اول ماه مي به عنوان هفته ملي آگاهي از اضطراب و افسردگي شناخته مي شود. شيوع اختلالات اضطرابي در طول سال ها به طور پيوسته در حال افزايش بوده است و در دو دهه گذشته تقريباً ۵۰ درصد در سراسر جهان افزايش يافته است. درك تفاوت بين استرس گاه به گاه و يك اختلال اضطرابي، و همچنين افزايش آگاهي و تحقير سلامت روان، كليد كمك به افرادي است كه از اختلالات اضطرابي رنج مي برند.

افراد مبتلا به اختلالات اضطرابي اغلب نگراني و ترس شديد، بيش از حد و مداوم در مورد موقعيت هاي روزمره دارند. اغلب، اختلالات اضطرابي شامل اپيزودهاي مكرر احساس ناگهاني اضطراب و ترس يا وحشت شديد است كه در عرض چند دقيقه به اوج خود مي رسد، كه به آن حملات پانيك نيز مي گويند. 1

هيچ دليلي براي اضطراب وجود ندارد. رويدادها، ترس ها، موقعيت هاي روزمره و حتي ژنتيك نقش دارند و مي توانند باعث ايجاد اختلالات اضطرابي شوند. انواع مختلفي از اختلالات اضطرابي از جمله اختلالات اجتماعي، عمومي، اختلال هراس، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلالات اضطرابي خاص وجود دارد. درك عوامل خطر و همچنين علائم و نشانه ها مي تواند به شناسايي و درمان آنها كمك كند.

علائم و معيارهاي تشخيصي براي هر زير مجموعه از اختلالات اضطرابي منحصر به فرد است. با اين حال، در مجموع، طبقه‌بندي بين‌المللي بيماري‌هاي سازمان جهاني بهداشت (ICD-10) به علائم مكرر موارد زير اشاره مي‌كند:

دلهره (نگراني در مورد بدبختي‌هاي آينده، احساس «در حاشيه»، مشكل در تمركز و غيره)
تنش حركتي (بي قراري بي قرار، سردرد تنشي، لرزش، ناتواني در آرامش)
بيش فعالي اتونوميك (سبكي سر، تعريق، تاكي كاردي يا تاكي پنه، ناراحتي اپي گاستر، سرگيجه، خشكي دهان و غيره).
علائم اضطراب در هر فردي متفاوت است، علائم رايج ديگري كه ممكن است تجربه شود عبارتند از:

احساس عصبي، بي قراري يا تنش
داشتن احساس خطر قريب الوقوع، وحشت يا عذاب
داشتن ضربان قلب افزايش يافته است
تنفس سريع (هيپرونتيلاسيون)
احساس ضعف يا خستگي
مشكل در تمركز يا فكر كردن به چيزي غير از نگراني فعلي
داشتن مشكل در خواب
تجربه مشكلات گوارشي (GI).
داشتن ميل به اجتناب از چيزهايي كه باعث ايجاد اضطراب مي شود
آمار اختلالات اضطرابي در ايالات متحده
اختلالات اضطرابي شايع ترين بيماري رواني در ايالات متحده است كه هر ساله ۴۰ ميليون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر را تحت تاثير قرار مي دهد، 2 با شيوع پيوسته در طول سال ها افزايش مي يابد.

ايالات متحده ۶٫۶۴ درصد از جمعيت جهان را تشكيل مي دهد كه تحت تأثير اختلالات اضطرابي قرار دارند .
اختلالات اضطرابي تقريباً ۱۸٫۱٪ از جمعيت را هر ساله تحت تأثير قرار مي دهد
سطوح اختلال در بين بزرگسالان محدوده: 4
اكثر بزرگسالان مبتلا به اضطراب داراي اختلال خفيف با ۴۳٫۵٪ هستند.
۳۳٫۷ درصد داراي اختلال متوسط هستند
۲۲٫۸ درصد داراي نقص جدي هستند
آمار جهاني اختلال اضطراب
در سراسر جهان حدود ۲۸۴ ميليون نفر در سال ۲۰۱۷ يك اختلال اضطرابي را تجربه كردند. اين حدود ۳٫۸٪ از جمعيت است كه 3 ٪ از آنها ۲٫۸٪ مرد و ۴٫۷٪ زن بودند، كه اختلالات اضطرابي را به شايع ترين اختلال سلامت روان يا رشد عصبي تبديل مي كند. 3

شيوع اختلالات اضطرابي در سراسر جهان از ۲٫۵ تا ۷ درصد در كشور 3 متغير است.
۱۷۹ ميليون زن (حدود ۶۳ درصد) نسبت به ۱۰۵ ميليون مرد بودند
كشورهايي كه در سال ۲۰۱۷ بالاترين رتبه را در سراسر جهان داشتند عبارتند از: 3
نيوزلند: ۸٫۵۴ درصد، افزايش ۳ درصدي نسبت به سال ۱۹۹۰
نروژ: ۷٫۵۹ درصد، كاهش ۱ درصدي نسبت به سال ۱۹۹۰
ايرلند شمالي: ۷٫۴۶ درصد، افزايش ۲ درصدي نسبت به سال ۱۹۹۰
آمار اضطراب بر اساس اختلال
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) كه در حال حاضر ۷٫۷ ميليون بزرگسال را تحت تاثير قرار مي دهد، ۶ ميليون بزرگسال مبتلا به اختلالات پانيك هستند و فوبياهاي خاص شايع ترين نوع اختلال اضطرابي هستند كه بيش از ۱۹ ميليون بزرگسال در ايالات متحده را تحت تاثير قرار مي دهند .

اختلال اضطراب فراگير
اختلال اضطراب فراگير زماني رخ مي دهد كه ترس يا نگراني فرد با شرايط واقعي تناسب نداشته باشد و اغلب با ساير اختلالات اضطرابي يا افسردگي رخ مي دهد. اين اختلال معمولاً شامل نگراني بيش از حد و غيرقابل كنترل در مورد فعاليت ها يا رويدادهاي روزمره است.

GAD 6.8 ميليون بزرگسال يا ۳٫۱٪ از جمعيت ايالات متحده را تحت تأثير قرار مي دهد
تنها ۴۳٫۲ درصد تحت درمان هستند
زنان دو برابر مردان در معرض ابتلا هستند 2
GAD اغلب با افسردگي اساسي همراه است
اختلال اضطراب اجتماعي
اختلال اضطراب اجتماعي (SAD )، يا فوبياي اجتماعي، شامل اجتناب از موقعيت هاي اجتماعي به دليل احساس خجالت، خودآگاهي و نگراني در مورد قضاوت شدن يا نگاه منفي توسط ديگران است. بر اساس يك نظرسنجي ADAA در سال ۲۰۰۷، ۳۶٪ از افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعي گزارش مي دهند كه قبل از درخواست كمك، علائم را براي ۱۰ سال يا بيشتر تجربه كرده اند. 2

SAD 15 ميليون بزرگسال يا ۶٫۸٪ از جمعيت ايالات متحده را تحت تأثير قرار مي دهد
SAD در بين مردان و زنان به يك اندازه رايج است
اين اختلال معمولاً در حدود ۱۳ سالگي شروع مي شود
آمار اختلالات اضطرابي بر اساس سن
اختلالات اضطرابي افراد را در تمام مراحل مختلف زندگي تحت تاثير قرار مي دهد، اما در برخي از گروه هاي سني شيوع بيشتري دارد. تخمين زده مي شود كه ۳۱٫۱٪ از بزرگسالان ايالات متحده در برخي از مراحل زندگي خود هر گونه اختلال اضطرابي را تجربه مي كنند. 4 گروه سني كه به احتمال زياد تحت تأثير اضطراب قرار مي گيرند، افراد 30 تا ۴۴ ساله هستند. 5

آمار اضطراب در نوجوانان
بر اساس NIMH، تا سال ۲۰۱۰، حدود ۳۱٫۹ درصد از نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ ساله مبتلا به اختلال اضطراب تشخيص داده شدند. 6 اين گروه هاي سني نيز در طول زمان بيشترين افزايش شيوع را دارند.

منبع:مركز مشاوره-آمار شوكه كننده در مورد اضطراب

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/8  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آموز ش هاي زود هنگام و ناشيانه ي مسائل جنسي به كودكان و نوجوانان، گاه آنان را چنان دچار دلهره و اضطراب مي كند كه اصول بهداشت رواني خانواده را خدشه دار مي سازد. از طرف ديگر، اگر اين آموز ش ها ديرهنگام، ناكافي و غير واقعي باشند، نمي توانند مفيد واقع گردند. اگر پدر و مادر بتوانند به پرسش ها و كنجكاوي هاي جنسي فرزندان خود پاسخ هاي مناسب و سنجيده بدهند، مي توانند مانع انحراف فكري، سركوب جنسي و منفي كاري آنان شوند.

پدر و مادر و مراقبان نزديك كودكان مي توانند با برقراري رابط هاي دوستانه، همراه با اعتماد و احترام، درباره ي مسائل و موضوعات مختلف ازجمله امور جنسي، اطلاعات و آگاهي هاي لازم و صحيحي به آنان دهند. توصيه هايي كه والدين به فرزندا نشان (چه دختر و چه پسر) مي كنند، بايد شامل اطلاعات و دانسته هايي درباره‌ي روابط انساني، هويت جنسي، رعايت مسائل بهداشتي، مهار تهاي زندگي، ارز ش ها و اخلاقيات انساني، بيان احساسات و نيازها، تصميم گيري هاي مسؤولانه و حفظ و افزايش عزت نفس آنان باشد.

كودكان، نيازمند شرايط و موقعيتهايي اند كه بتوانند مهار تهاي اساسي زندگي را براساس اصل احترام گذاشتن به اخلاقيات و ديدگاه هاي خانوادگي بياموزند و تجربه كنند. پايه ريزي ارز شهاي سالم اخلاقي در خانواده، به بچه ها كمك مي كند در هنگام بلوغ و نوجواني، بهتر تصميم بگيرند و مسؤوليت زندگيشان را بپذيرند. پژوهش هاي مختلف نشان مي دهد فراگيري موضوعات جنسي مانند ساير درس ها، بايد به تدريج و گا م به گام باشد. گفتگو و پاسخ گويي به پرسش هاي جنسي فرزندان هم بايد متناسب با سن، شيو ه ي آموزش و درك آنان باشد.

برخي از پدر و مادران به دليل عقايد و بينش هاي خود، علاقه اي به صحبت درباره ي مسائل و آموزه هاي جنسي ندارند زيرا اعتقاد دارند كه ارائه ي اطلاعات در اين زمينه، موجب بيداري غريزه ي جنسي مي شود، در حالي كه هرچه اطلاعات در اين زمينه، بيشتر و صحيح تر باشد، فرزندان، رفتارهاي جنسي آگاهانه تري از خود بروز مي دهند. پدر و مادر بهتر است هنگام صحبت در مورد مسائل جنسي، به رفتارهاي خود توجه بيشتري داشته باشند و با اخم كردن يا عصباني شدن، موجب نشوند فرزندا نشان ديگر رابطه ي صميمانه اي با آنان نداشته باشند و براي آگاه شدن، از ديگران اطلاعات بگيرند يا درصدد سركوب سؤالات خود برآيند.

منبع:كانون مشاوران ايران-نقش خانواده در آموزش جنسي كودك و نوجوان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/1  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب يكي از چالش هاي اصلي والدين مي باشد. به عنوان بزرگسال، انتظار داريم كه فرزندانمان به ما احترام بگذارند علاوه بر اين جامعه نيز از كودكان انتظار دارد كه محترمانه رفتار كنند.

به عبارت ديگر بسياري از حرف هاي ما از اين باور قديمي ناشي مي‌شود كه نوجوانان بايد مطيع، ساكت باشند و همانطور كه والدينشان مي‌گويند عمل كنند. با اين حال، هركسي كه بيش از يك ساعت در اطراف نوجوان باشد مي‌داند كه اغلب اينطور نيست. بنابراين سوال اصلي اين است كه:

چگونه مي‌توانيم انتظاراتمان از احترام با نياز فرزندمان به استقلال تطبيق دهيم؟

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
چرا نوجوان پرخاشگري مي كند؟
دلايل متعددي وجود دارد كه ممكن است نوجوان بي احترامي كند.

در ابتدا ممكن است متوجه نشود كه اين رفتار بي احترامي است. به عنوان مثال، زير سوال بردن تصميم والدين ممكن است بزرگسال را ناراحت كند اما براي كودك، ممكن است به سادگي راهي براي برآورده كردن نيازهاي او باشد.

دليل ديگر مي تواند اين باشد كه كودك در لحظه عمل مي كند بنابراين بر روي دستيابي به آنچه مي خواهد تمركز كرده و به اين واقعيت توجه نمي كند كه رفتار او در واقع نتيجه معكوس دارد و مشكل بزرگ تري را ايجاد مي كند.

برخي ديگر از بچه‌ها در مديريت استرس و احساساتي كه در مواجهه با محدوديت «نه» ايجاد مي شود، مشكل دارند و نمي‌توانند آن را مديريت كنند. نوجواني و هورمون‌ها هم خود وضعيت را دشوار تر مي كنند و باعث مي شوند كه احساسات و تحريك‌پذيري به سرعت تشديد شوند.

موارد زير در ايجاد و تشديد پرخاشگري نوجوان نقش زيادي دارند:

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب- عزت نفس پايين
قرباني قلدري يا فشار مداوم و ناسالم همسالان

تعارض درون خانواده
رويداد آسيب زا
مرگ يكي از عزيزان
مسائل مربوط به فرزندخواندگي
سوء مصرف مواد
طلاق
تجاوز
غم و اندوه
رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
۱٫ تصميم بگيريد كه كدام رفتارها بايد مورد توجه قرار گيرند.
اكثر نوجوانان حداقل چند بار در زندگي رفتارهاي پرخاشگرانه را نشان داده اند. ولي برخي از رفتارها را مي توان جدي نگرفت و رها كرد.

به جاي چيزهاي كوچك بر روي مسائل بزرگ‌تر بي‌احترامي تمركز كنيد (مانند فرياد زدن، فحش دادن، به هم كوبيدن درها، فرياد زدن «از شما متنفرم») به عنوان والد اين شما هستيد كه بايد انتخاب كنيد چه رفتارهايي مهم تر هستند و روي آن ها كار كنيد.

سعي نكنيد تمام رفتارهاي فرزند خود را تغيير دهيد زيرا اين كار باعث استرس و مقاومت شديد فرزندتان مي شود.

۲٫ مسئوليت بي احترامي به فرزندتان را به عهده نگيريد.
يكي از دلايلي كه نوجوان پرخاشگر و بي ادب ما را اذيت مي كند اين است كه اغلب احساس مي كنيم اين بازتابي از عدم تربيت ماست.

در اكثر مواقع فرزندان فكر مي كنند كه اگر فرزندم اينگونه رفتار كند، ديگران فكر مي كنند من چه نوع پدر و مادري هستم؟ با دقت به ياد داشته باشيد كه رفتار فرزندتان بازتابي از اوست نه شما.

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
ژانويه 24, 2023
۱۵ رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
۴٫ براي فرزندتان تعريف كنيد كه بي احترامي چيست.
با كودك خود در مورد اينكه كدام رفتار محترمانه است و كدام رفتار غير قابل احترام صحبت كنيد. ما اغلب از فرزندانمان انتظار داريم كه همه چيز را بداند بدون اينكه به او بگوييم.

در واقع بايد به آن ها بگوييد «وقتي سر من فرياد مي زنيد، اين بي احترامي است.» تصور نكنيد كه فقط به اين دليل كه فرزند شما به سنين نوجواني رسيده است همه چيز را درك مي كند و ديگر نيازي نيست به او بگوييد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-۱۵ رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/4  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

افسردگي نوجوانان يكي از شايع ترين اختلالات سلامت رواني در كشور و يكي از جدي ترين دغدغه هاي سلامت روان مي باشد. نكته مثبت اين است كه اين اختلال يكي از درمان پذيرترين اختلالات به وسيله روان درماني و يا دارودرماني مي باشد، بنابراين جاي نگراني نيست.

تحقيقات نشان مي دهد كه از هر چهار نوجوان يك نفر در طول دوران متوسطه در آغاز چهارده سالگي يك بار افسردگي را تجربه كرده است. اين شرايط معمولاً در صورت عدم درمان ماه‌ها به طول مي انجامد. اين دسته از نوجوانان در معرض خطر بالاتري از خودكشي به عنوان يكي از علل اصلي مرگ و مير قرار دارند.

روانشناس افسردگي نوجوانان
در صورت عدم درمان افسردگي نوجوانان، احتمال اعتياد به مواد مخدر يا كناره گيري از فعاليت هاي عادي و گروه هاي اجتماعي افزايش مي يابد. لذا حتي در صورت كاهش رويداد افسرده كننده اين قبيل مسائل مخرب ممكن است همچنان ادامه مي يابد.

تشخيص تفاوت بين فراز و نشيب هاي عادي دوران نوجواني و نشانه هاي افسردگي مي تواند دشوار باشد. مهم است كه راه‌هاي ارتباطي را با نوجوان خود باز نگه داريد تا بفهميد كه آيا قادر به مديريت احساسات خود هستند يا براي مقابله با آن مشكل دارند. اگر علائم يا نشانه هاي افسردگي در زندگي آن ها مشاهده كرديد از روانشناس كمك بگيريد. علائم افسردگي اغلب به خودي خود بهتر نمي شوند و تاخير در درمان افسردگي نوجوانان ممكن است منجر به مشكلات مهم و اساسي تر شود.

طبيعي است كه كودكان و نوجوانان گاهي اوقات احساس ناراحتي كنند. براي مثال، وقتي بچه‌ها يك رويداد دشوار مانند از دست دادن يكي از عزيزانشان را تجربه مي‌كنند، ممكن است احساس غم و اندوه يا غم عميقي را تجربه كنند يا براي مدتي حتي در هنگام انجام كارهايي كه معمولاً از آن لذت مي برند، نتوانند احساس شادي داشته باشند. با اين حال اين احساس طبيعي است كه اندوه به مرور زمان كاهش يابد.

علت
افسردگي داراي يك علت پيچيده چندعاملي است كه شامل ژنتيكي و اجتماعي مي باشد.

علائم يا اختلالات باليني نيز مي توانند به عنوان پيش ساز افسردگي عمل كنند. به عنوان مثال، خلق و خوي نامناسب، اضطراب، و اختلال كم توجهي يا بيش فعالي همگي مي توانند باعث ايجاد يا تشديد افسردگي شوند.

به عنوان مثال، مشكلات عصبي و رشدي مي تواند منجر به شكست هاي اجتماعي و تحصيلي عميق شود و به مرور بر باور، روابط بين فردي و آسيب پذيري در برابر افسردگي تأثير بگذارد. درمان موثر طيف وسيعي از اختلالات روانپزشكي مي تواند به طور بالقوه منجر به بهبود علائم افسردگي در طول زمان شود.

افسردگي يك اختلال خلقي است كه باعث مي شود غم و اندوه و علائم مرتبط با آن پس از يك رويداد دشوار شديدتر يا طولاني تر از حد معمول باقي بماند. افسردگي همچنين مي تواند بدون يك رويداد محرك رخ دهد. كودكان ممكن است افسردگي داشته باشند اگر علائم آن ها، كه ممكن است شامل غم و اندوه باشد، بيش از ۲ هفته ادامه پيدا كند آن ها مبتلا به افسردگي شده اند.


درمان افسردگي نوجوانان
شيوع
افسردگي يكي از شايع ترين اختلالات در ايالات متحده است و ميزان آن در ميان كودكان و نوجوانان در سال هاي اخير رو به افزايش بوده است. از هر ۵ نوجوان، ۱ نفر در دوران نوجواني خود دچار افسردگي و هر سال از هر ۱۱ نوجوان، ۱ نفر دچار افسردگي شديد مي شود.

علائم
اهميت ندادن به آينده
عدم علاقه به نظافت شخصي يا ظاهر
درگير شدن در مصرف مواد
تغيير قابل توجهي در وزن يا غذا خوردن
كمتر صحبت مي كند و كمتر از حد معمول تماس چشمي برقرار مي كند
حتي در كارهاي ساده هم انرژي يا انگيزه كمتري نسبت به معمول دارد.
بيشتر گريه مي كند.
احساس گناه دارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان افسردگي نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/27  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بهترين كتاب هاي كودك جهان، بهترين كتاب هاي ادبيات كودك و نوجوان آورده شده است. چيزي به نام كودكي كه مطالعه را دوست نداشته باشد، وجود ندارد. شما فقط بايد نوع مناسب كتاب را به آن ها بدهيد تا عادات خواندن را تقويت كنيد. ۳۱ كتاب كه در ادامه آمده است بهترين كتاب هاي كودك جهان هستند كه همگي به فارسي ترجمه شده اند.

بهترين كتاب هاي كودك جهان
۱. كتاب كرم ابريشم خيلي گرسنه اثر اريك كارل
سن مناسب: كودك تا ۳ سالگي

اين كتاب كه يكي از بهترين كتاب هاي كودك جهان است در شمارش، روزهاي هفته و يادگيري اسم ميوه ها به كودك كمك مي كند و داستان جذابي دارد كه از زماني شروع مي شود كه كرم ابريشمي متولد مي شود و به دنبال غذا مي گردد تا گرسنه نباشد. علاوه بر اين كتاب امكان بازي و قيچي بازي نيز فراهم كرده است تا كودكان مهارت هاي فيزيكي را نيز تمرين كنند.

۲. كتاب شب بخير ماه نوشته مارگارت وايز براون
سن مناسب: كودك تا ۴ سال

بچه‌خرگوش با تاريك شدن اتاق به تمام وسايل اتاقش شب بخير مي گويد و در پايان روز به چيزهايي فكر مي كند كه ارزش دارد از آن ها قدرداني كند. اين كتاب براي قبل از خواب بسيار مناسب مي باشد زيرا به كودك ياد مي دهد كه چگونه در پايان روز سپاس گذار روزي باشد كه پشت سر گذاشته است.

۳. كتاب روز برفي نوشته‌ي ازرا جك كيتس
سن مناسب: ۲ تا ۵ سال

ازرا جك كيتس (Ezra Jack Keats) اين كتاب را بسيار زيبا نوشته است و در مورد كودكي است كه بيدار شده و متوجه مي شود همه جا برف نشسته است. اين كتاب در مورد بازي هاي كودك با دوستانش هنگام برف بازي مي باشد.

۴. كتاب مامان ديويد هميشه مي گويد: نه، ديويد!

سن مناسب: ۲ تا ۶ سال

اين كتاب كه يكي از بهترين كتاب هاي كودك جهان در مورد كودكي است كه بسيار شيطنت مي كند و همين باعث مي شود مادرش هميشه به او بگويد «نه» اين كتاب نشان دهنده شيطنت هاي بچه مي باشد كه هم براي مادر و هم براي كودك بسيار شيرين مي باشد.

۵. كتاب نافل باني اثر مو ويلمز
سن مناسب: ۳ تا ۵ سال

اين كتاب داستان كودكي است كه هنوز نمي تواند صحبت كند و عروسك خود را گم مي كند، كتاب بسيار زيبا بوده و باعث ايجاد حس همذات پنداري در كودكان مي شود.

۶. كتاب ما محافظان آب هستيم اثر كارول ليندستروم
سن مناسب: ۳ تا ۶ سال

اين داستان به كودكان در مورد اهميت محيط زيست، آب هاي زير زميني و رعايت پاكيزگي آن ياد مي دهد و به آن ها مي آموزد كه چگونه مي توانيم در حفظ اين منابع بكوشيم و آن ها را حفظ كنيم تا براي نسل هاي آينده نيز ادامه يابد.

 

۷. كتاب قطار كوچولويي كه توانست! اثر واتي پايپر
سن مناسب: ۳ تا ۷ سال

اين داستان به كودكان كمك مي كند تا در مورد مثبت‌انديشي، سخت‌كوشي، كمك به ديگران، اعتماد به نفس و پشتكار بياموزند.

۸. كتاب قصه ي پيتر خرگوشه اثر بئاتريكس پات
سن مناسب: ۳ تا ۷ سال

كتاب «قصه پيتر خرگوشه» در مورد خرگوشي كنجكاو مي باشد كه به باغي مي رود و دچار دردسر هاي مختلف مي شود. پيتر بالاخره نجات مي يابد و به خانه بازمي گردد و متوجه مي شود كه مادرش منتظر اوست.

۹. كتاب خرگوش مخملي
سن مناسب : ۳ تا ۷ سال

خرگوش مخملي در مورد اهميت بردباري، مهر، دوستي و راستي است. اين داستان به ما ياد مي دهد كه حقيقتا چه چيزي در زندگي اهميت دارد.

۱۰. مجموعه جرج كنجكاو
سن مناسب: ۴ تا ۷ سال

مجموعه جرج كنجكاو داستان هاي مصوري مي باشد كه در مورد ماجراجويي هاي مردي با كلاه زرد و ميموني به نام جرج مي باشد.

۱۱. كتاب هارولد و مدادشمعي بنفش اثر كراكت جانسون
سن مناسب : ۴ تا ۸ سال

هارولد دوست دارد زير نور ماه قدم بزند ولي ماهي در آسمان نيست و جاده اي وجود ندارد بنابراين با مداد شمعي بنفش خود همه اين چيزها را به تصميم مي گيرد. داستان بسيار جذاب مي باشد و دنيايي را به تصوير مي كشد كه هارولد دوست دارد و آن را خلق مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۳۱ بهترين كتاب هاي كودك جهان | از يك تا ۱۲ سالگي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/23  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بي اشتهايي عصبي در نوجوانان (Anorexia nervosa) يك اختلال خوردن است كه در آن فرد عمداً مصرف غذا يا نوشيدني را به دليل ميل شديد به لاغري و ترس شديد از افزايش وزن محدود مي كند. اين اختلال حتي ممكن است اگر فرد لاغر باشد نيز اتفاق بيفتد. وزن و شكل بدن تأثير شديدي بر خودپنداره و اعتماد به نفس فرد دارد.

دقت داشته باشيد كه كاهش وزن و عدم تعادل تغذيه اي مي تواند منجر به عوارض جدي از جمله مرگ شود.

اين اختلال، كه معمولا در نوجوانان و در سن بلوغ شروع مي‌شود و شامل كاهش وزن شديد پايين تر از آنچه به صورت طبيعي حداقل است. بسياري از افراد با اين اختلال بسيار لاغر هستند ولي باور دارند كه داراي اضافه وزن هستند. گاهي اوقات آن ها بايد براي جلوگيري از گرسنگي شديد در بيمارستان بستري شوند. اين افراد معمولا خود را گرسنه نگه مي‌دارند حتي وقتي‌ كه بسيار از گرسنگي رنج مي‌برند. يكي از وحشتناك‌ترين جنبه هاي اين اختلال اين است كه آن ها همچنان فكر مي‌كنند كه اضافه وزن دارند حتي وقتي كه به شدت لاغر هستند. اين افراد به شدت از اضافه وزن وحشت دارند.

غذا و وزن به وسواس تبديل مي‌شوند. براي برخي، اين وسواس به صورت عادات عجيب غذاخوردن يا امتناع از خوردن غذا مقابل ديگران را ظاهر مي شود. غير معمول نيست كه اين افراد دستورالعملهاي غذايي را جمع اوري و براي خانواده و دوستان وعده هاي غذايي لذيذ آماده كنند ولي در وعده هاي غذايي خودشان شركت نمي‌كنند.

آن ها ممكن است پايبند دستورات ورزشي سخت براي حفظ كاهش وزن باشند. از دست رفتن دوره هاي عادات ماهيانه در زنان با اين اختلال، معمول است. مردان با اين اختلال اغلب دچار ناتواني جنسي مي‌شوند.

بي اشتهايي عصبي چيست
بي اشتهايي عصبي در نوجوانان بسيار موضوع جدي مي باشد، از بين تمام بيماري هاي روانپزشكي، بي اشتهايي عصبي بالاترين ميزان مرگ و مير را دارد. اين موضوع نگران كننده مي باشد اما با پيشگيري و درمان سريع مي توانيد آن را كنترل و درمان كنيد.

علت بي اشتهايي عصبي را مي توان به عنوان يك مكانيسم مقابله اي ناسازگار درك كرد. اختلال خوردن ممكن است به فرد كمك كند در زمان هاي چالش برانگيز احساس امنيت يا كنترل كند.

در طول اين اختلال نوجوان از خوردن غذا خودداري مي كند حتي اگر گرسنه باشد، در صورت خوردن غذا ممكن است ملين مصرف كرده يا استفراغ عمدي داشته باشد. حتي در صورتي كه لاغر باشد احساس مي كند چاق است و بايد رژيم بگيرد.

علت بي اشتهايي عصبي چيست؟
بي اشتهايي عصبي در نوجوانان يك علت واحد ندارد، بلكه به عوامل مختلفي مرتبط است. اين عوامل گاهي به عوامل مستعدكننده، تسريع‌كننده و تداوم‌دهنده تقسيم مي‌شوند كه به ترتيب باعث آسيب‌پذيري فرد در ايجاد، شروع و حفظ اختلال خوردن مي‌شوند.

بي اشتهايي عصبي اغلب با يك رژيم غذايي ساده براي “تناسب اندام” يا “تغذيه سالم” شروع مي شود، اما به سمت كاهش وزن شديد و ناسالم پيش مي رود.

نگرش هاي اجتماعي نسبت به ظاهر بدن، تأثيرات خانواده، ژنتيك، و عوامل عصبي شيميايي و رشدي ممكن است در ايجاد و حفظ بي اشتهايي عصبي در نوجوانان نقش داشته باشند. سابقه شخصي يا خانوادگي اضطراب، افسردگي يا عادات وسواسي شايع است.

اگرچه خانواده هايي كه در آن ها بي اشتهايي عصبي رخ مي دهد، زماني به عنوان مشكلاتي در حل تعارض برچسب خورده بودند. باعث اختلالات خوردن در نوجوانان نمي شود تحقيقات نشان مي‌دهد كه نواحي خاصي از مغز در افراد مبتلا به اختلال خوردن فعال متفاوت عمل مي‌كند.


بي اشتهايي عصبي در نوجوانان

علائم بي اشتهايي عصبي در نوجوانان چيست؟
موارد زير شايع ترين علائم بي اشتهايي عصبي در نوجوانان مي باشند. اگر چه هر فردي ممكن است تجربه ي متفاوتي از علايم را داشته باشد، اما علائم كلي شامل موارد زير مي باشد:

رژيم غذايي شديد
ترس شديد از افزايش وزن، حتي در هنگام كاهش وزن يا با وزن بسيار كم
ديد تحريف شده از وزن، اندازه يا شكل بدن فرد؛ خود را بيش از حد چاق مي بيند، حتي زماني كه بسيار كم وزن است.
بيانگر احساس چاق شدن است، حتي زماني كه بسيار لاغر است.
در زنان، عدم وقوع چرخه قاعدگي
مخفي كردن يا دور انداختن غذا
شمارش كالري، گرم چربي در رژيم غذايي
كاهش وزن سريع يا بيش از حد
احساس خستگي، سردي و ضعف
كمبود انرژي
انكار احساس گرسنگي
دست و پاهاي سرد
يبوست
سرگيجه يا غش
ريزش مو
نازك شدن يا شكستن مو
پوسيدگي دندان (به دليل استفراغ خودساخته)
خستگي
بازوها يا پاهاي متورم
ضربان قلب نامنظم
ضربان قلب آهسته
عدم وجود يا نامنظم بودن قاعدگي
موهاي زائد صورت يا بدن
استفراغ يا مصرف ملين پس از پرخوري
ورزش اجباري يا بيش از حد
ارزش خود با وزن يا شكل تعيين مي شود.
عوارض احتمالي بي اشتهايي عصبي
عوارض بي اشتهايي عصبي در نوجوانان شايع و جدي است. تقريباً تمام عوارض با ترميم وزن مربوط به تغذيه سالم و فعاليت بدني قابل برگشت هستند. بدون درمان، عوارض ادامه مي يابد و مي تواند بدتر شود و حتي با مرگ همراه باشد. عوارض كوتاه مدت شامل موارد زير است، اما به اين موارد محدود نمي شود:

منبع:كانون مشاوران ايران-بي اشتهايي عصبي در نوجوانان را جدي بگيريد!

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/20  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب