moshaverrkhob
moshaverrkhob

كوبيدن سر كودك از علائم بسيار شايع اوتيسم مي باشد. از ديدگاه درمان بيوپزشكي، اين علائم نشانه يا علامت يك مشكل اساسي مي باشد.

كوبيدن، تكان دادن، چرخاندن و تكان دادن بدن همگي از عادات رايج براي نوزادان و كودكان نوپا هستند.

بسياري از روانشناسان بر اين باورند كه تكان دادن و كوبيدن سر به عنوان يك مكانيسم آرام بخش براي كودكان خردسال عمل مي كند. در حالي كه كوبيدن سر مي تواند يك رفتار طبيعي براي نوزادان باشد، زماني كه با تاخير رشد همراه شود مي تواند نشانه اي از اختلال طيف اوتيسم باشد.

صدمه به خود مي تواند به خصوص ترسناك باشد زيرا به نظر مي رسد غريزه اصلي ما در حفظ خود را نقض مي كند. همچنين تمايل والدين براي محافظت از فرزندانشان را عميقاً به چالش مي كشد.

والدين خانه هاي خود را براي مراقبت از كودك ايمن مي سازند، كودك خود را در صندلي هاي ايمني خودرو مي گذارند و آن ها را به مدرسه مي برند تا همه آن ها را از آسيب هاي بيروني محافظت كنند. اما والدين چگونه مي توانند كودكان را از خطري كه در درون خود دارند محافظت كنند؟

چرا كودكان درگير حركات تكراري مي شوند؟
براي درك اينكه چرا كودكان خردسال دست به حركات تكراري مي زنند، مانند كوبيدن و ضربه زدن به سر، ابتدا بايد بفهميم كه آن ها چه كارهايي را تكرار مي كنند.

همه نوزادان زماني كه در رحم هستند توسط مادرشان تكان مي‌خورند. همانطور كه كودكان رشد مي‌كنند، اسباب‌بازي‌هاي گهواره‌اي، سه چرخه‌ها، سرسره‌ها، سواري در شهربازي، ماشين‌ بازي و دوچرخه‌سواري نمونه اي از اين فعاليت ها مي باشند.

علت كوبيدن سر كودك اوتيسم |چرا كودك با دست به سر خود ميزند
علت كوبيدن سر كودك به ديوار دلايل متعددي وجود دارد كه چرا كودكان خردسال تمايل به كوبيدن سر دارند. در اينجا چند نمونه رايج از اين رفتار آورده شده است:

ضربه زدن به سر نشانه مشكلات پردازش حسي يا ناشي از نقص حسي مي باشد. زماني كه سيستم عصبي كمتر از حد تحريك شده باشد، ممكن است كودك سرش بكوبد.
از طرف ديگر، زماني كه سيستم عصبي بيش از حد حساس است و بيش از حد تحريك شده است، ممكن است كودك سرش را بكوبد. اين تلاشي است براي اينكه آنها احساس راحتي بيشتري كنند زيرا انتقال دهنده هاي عصبي آن ها قادر به پردازش احساسات اطراف خود نيستند.
كوبيدن سر كودك يك تكنيك آرام بخش قبل از خواب است. نوزادان به تكان خوردن براي خواب عادت دارند، بنابراين بسياري از نوزادان و كودكان نوپا راه هايي براي ايجاد يك حركت تكراري پيدا مي كنند.
كودكاني كه به دليل نقص حسي كمتر تحريك مي شوند، مانند آن هايي كه نابينا يا ناشنوا هستند، اغلب براي تحريك به سر خود ضربه وارد مي كنند.

كوبيدن سر كودك اوتيسم

كودكاني كه محيط اطراف آن ها حواس پرتي كمي ايجاد مي كند، ممكن است خسته يا تنها شوند و در نتيجه سر خود را براي تحريك بكوبند.
كودكاني كه در محيط شلوغ، پر سر و صدا و ناآرام غرق مي شوند نيز با حركات موزون مانند كوبيدن سر كودك آرام مي شوند.
برخي از كودكان هنگام دندان درآوردن يا عفونت گوش براي تسكين سرشان را تكان مي دهند.
نوزاد ممكن است از سر نااميدي يا عصبانيت سرشان را تكان دهند يا به جايي بكوبند، مانند حالت عصبانيت.
كوبيدن سر كودك براي جلب توجه نيز مي باشد. هر چه كودكان واكنش بيشتري از سوي والدين يا ساير بزرگسالان دريافت كنند، احتمال ادامه اين عادت بيشتر است.
نكته: به طور كلي، كودكان به منظور آسيب رساندن به خود، سرشان را نمي كوبند.

كوبيدن سر كودك چقدر شايع است؟
تا ۲۰ درصد از نوزادان و كودكان نوپا سالم، سر خود را تكان مي دهند يا آن را به جايي مي كوبند . اگر فرزند شما سالم است و فقط هنگام خواب سرش را تكان مي دهد، جاي نگراني نيست.

گفتني است، كوبيدن سر كودك، چرخاندن سر و تكان دادن بدن در كودكان مبتلا به تاخير رشد، كودكان مبتلا به اوتيسم و ​​كودكاني كه مورد آزار و اذيت يا بي‌توجهي قرار مي گيرند، بسيار شايع‌تر است.

پسرها سه برابر بيشتر از دخترها در معرض كوبيدن سر كودك قرار دارند.

كوبيدن سر كودك اوتيسم چقدر طول مي كشد؟
كوبيدن سر كودك معمولاً پس از شش ماهگي ظاهر مي شود و معمولاً تا چهار سالگي به طور خود به خود پايان مي يابد. با اين حال، كوبيدن سر كودك اگر بيش از سال‌هاي اوليه ادامه يابد يا منجر به صدمات جدي مي شود.

در رشد و رفتار معمول دوران كودكي، كودكي كه بيش از سه سالگي هنوز كوبيدن سر كودك را تحربه مي كند، بايد از نظر پزشكي مورد ارزيابي قرار گيرد.

از كجا بفهميم ضربه سر نشانه اوتيسم است؟

پنج رفتار كليدي كودكان مبتلا به اوتيسم را متمايز مي كند كه شامل موارد زير همراه با كوبيدن سر كودك مي باشد:

تا ۱۴ ماهگي، اكثر كودكان به اشياء اشاره مي كنند تا فرد ديگري را وادار كنند كه به آن شي نگاه كند.
عدم دنبال كردن اشاره هاي ديگران در حالي كه كودكان ديگر اغلب به چيزي كه بزرگسالان به آن اشاره دارند نگاه مي كنند.
فقدان تماس چشمي يا تماس چشمي زودگذر: تا سه ماهگي، كودكان سالم تماس چشمي مداوم را به عنوان وسيله اي براي ارتباط اجتماعي و تعامل انتخاب مي كنند
عدم پاسخگويي به نام: در ۱۲ ماهگي، كودكان سالم به فردي كه نام آن ها يا نام مستعاري را كه اغلب مي شنوند صدا مي كند نگاه مي كنند يا به سمت آن ها بر مي گردند.

منبع:كانون مشاوران ايران-آيا كوبيدن سر كودك نشانه اوتيسم است؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۱۰:۰۰ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

دروغ گويي در كودكان تقريبا امري عادي مي باشد كه با كمك والدين كودكان مي توانند از آن عبور كنند. مطمئن باشيد جايي، زماني با دروغ گويي در كودكان مواجه خواهيد شد.

هنگام رشد مي توانيد انتظار داشته باشيد كه دروغ هاي پيچيده تر و بزرگتري را نسبت به دوران كودكي اش بگويد. دروغ هاي وي لزوما به دليل شيطنت يا بدجنسي نيستند.

در اين سن دلايل رشدي و هيجاني زيادي براي دروغ گويي در كودكان وجود دارند مانند نياز به احساس مهم بودن يا تمايل به چشم پوشي از احساسات ديگران. خبر خوب اين است كه كودك دبستاني تفاوت بين خوب و بد را مي داند و نمي‌خواهد با دروغگويي كسي را آزار بدهد.

علت دروغگويي كودكان ابتدايي
ابتدا نياز داريد بدانيد كه با چه موضوعي رو به رو هستيد قبل از آنكه به كودك خود ياد بدهيد كه چرا بايد دروغگويي را قطع كند. بايد كشف كنيد كه چرا حقيقت را در نظر نمي‌گيرد. اينجا در اين مقاله انواع متداول دلايل دروغگويي كودكان دبستاني را آورده ايم، بنابراين با ما همراه باشيد:

۱.افسانه بافي
در كنار مشاهده بلوغ و پختگي كودكتان متوجه خواهيد شد كه كودك دبستاني شما هنوز هم در حال ابداع داستان‌هايي با جزئيات بسيار است. زماني كه به شما داستاني مي گويد در مورد يك اسب پرنده كه در وسط حياط مدرسه ديده و سوار آن شده؛ اين ممكن است بخاطر اين باشد كه هنوز قادر نيست به طور كامل تفاوت بين واقعيت و تخيل را تشخيص دهد، و يا سعي دارد كه توجه شما را جلب كند.

اگر فرزند شما تمايل به بزرگ نمايي دارد گاهي اوقات داستان ها را به قدري تغيير مي‌دهد كه ممكن است كاملاً غير واقعي باشند، در اين حالت احتمالا كودك فاقد اعتماد به نفس بوده و ممكن است احساس نياز به بالا بردن خود داشته باشد. هم چنين ممكن است فشاري احساس مي‌كند براي خوب بودن در چيزي، يا فكر مي‌كند كه بايد خودش را ثابت كند تا توسط شخصي و يا گروهي از افراد خاص مورد توجه و پذيرش قرار بگيرد.

فارغ از اينكه چه دليلي پشت افسانه بافي كودك شماست، مهم است كه كودك در حال رشد خود را مورد تمسخر قرار ندهيد؛ كه در اين صورت اعتماد به نفس وي بيشتر سقوط خواهد كرد. نشان دهيد هر آنچه كه هست را شما ستايش مي كنيد و ويژگي هاي مثبت وي را مورد قدرداني و پاداش قرار دهيد.

اگر مي توانيد موضوع صحبت را عوض كنيد؛ براي مثال در مورد چيز ديگري غير از موضوع دروغ صحبت كنيد و يا به آرامي به كودك خود بگوييد كه شما مي‌دانيد آنچه كه او گفته است واقعيت ندارد و شما او را دوست داريد حتي اگر سوار اسب پرنده نشده باشد.

اگر به فرد ديگري در حضور شما دروغ گفت به او در جلوي جمع تذكر ندهيد. به جاي آن تا زماني كه با كودك تنها شويد صبر كنيد، سپس به آرامي به وي توضيح دهيد كه شما مي‌دانيد در حال افسانه بافي است، و اينكه انجام يه همچين كاري عواقب بدي را در پي خواهد داشت.

براي اينكه بهتر متوجه شود از برخي داستان ها و قصه هاي كودكانه استفاده كنيد; معروف ترين آنها چوپان دروغگو است كه با دروغ گفتن گوسفندانش از دست داد و مردم روستا ديگر به وي اعتماد نداشتند، يا قصه خرگوش كوچولويي كه با دروغ گفتن دوستاي صميمي خود را از دست داد.

به احتمال زياد در طول زمان و در سن ۹ سالگي كودك شما اين افسانه بافي ها را كنار مي‌گذارد درست زماني كه ديگر تفاوت بين واقعيت و خيال براي بسياري از بچه‌ها شفاف‌تر شده است.


دروغ گويي در كودكان
۲. دروغ گويي در كودكان براي پوشاندن حقيقت
زماني كه كودك شما انكار مي كند و به دروغ مي‌گويد كه زياد كردن شعله گاز كه منجر به سوختن غذا شده كار او نبوده، در واقع مي‌داند كه كار غلطي انجام داده و سعي در پوشاندن آن دارد. هدف وي اينست كه از تنبيه و نتايج ناخوشايند دوري كند.

كودكان اين روش را در سنين پايين مي آموزند و با رشد خود آن را تكميل مي كنند. دروغ هايي كه براي فرار از تنبيه و انضباط گفته مي‌شوند شما را در موقعيت سختي قرار مي دهند. اگر كودك را به دليل كار اشتباهي كه انجام داده تنبيه كنيد ممكن است تصميم بگيرد كه دروغ گويي برايش بهتر است.

اگر كاري انجام ندهيد نيز رفتارش تغيير نخواهد كرد و دروغ گويي در كودكان ادامه خواهد يافت. اگر كودك خود را هم به خاطر دروغ و به هم به دليل كار اشتباه اصلي تنبيه كنيد مسئله پيچيده تر مي شود. روش درست اين است كه بين سهل گير بودن و مجازات گر بودن يك تعادل ايجاد كنيد.

بر اساس يك پژوهش والديني كه بيشتر از بقيه از اصول اخلاقي استفاده مي كننند؛ فرار از واقعيت و دروغگويي كم تري در فرزندان خود مشاهده مي كنند. در حاليكه والديني كه فرزندان خود را به دليل دروغ گويي تنبيه مي‌كردند در واقع آن ها را به نوعي تشويق دروغ گويي در كودكان مي‌كردند.

زماني كه كودك شما سعي دارد با دروغگويي مخفي كاري كند تلاش كنيد قدم هاي زير را دنبال كنيد:

آرامش خود را حفظ كنيد، به جاي آن از اين فرصت استفاده كنيد كه صداقت را به وي آموزش دهيد
بررسي كنيد كه چرا وي مخفي كاري مي كند. براي مثال از كودك پرسيد كه چرا زير گاز را زياد كرده، وي تاييد مي كند ترس از اين داشته مبادا شما را ناراحت كرده و يا به خاطر سوختن غذا مورد سرزنش قرار گيرد.
توضيح دهيد كه چرا دروغ گويي اشتباه است به اين موضوع اشاره كنيد كه نبايد به گاز دست ميزد و بايد از بقيه كمك مي‌گرفت. به او بگوييد به هر حال اشتباهي رخ داده و قابل بخشش است. اما از سوي ديگر دروغگويي پذيرفتني نيست، روي انگيزه‌هاي پشت دروغگويي تمركز كنيد تا خود دروغ. بيشتر از اين كه مدام روي دروغگويي تاكيد كنيد به او بگوييد كه شما ناراحتيد چون مسئوليت كاري كه انجام داده را نمي پذيرد.
در مورد پيامدهاي قابل قبول و غير خوشونت آميز تصميم بگيريد بيشتر از تنبيه كودك خود به راه‌هايي فكر كنيد كه بتواند اشتباهات خود را جبران كند.
به او بگوييد كه به هر صورت او را دوست داريد. خوب است كه كودك شما نسبت به رفتارش هوشيار شود، و نسبت به رفتار بدش كمي احساس پشيماني كند. اما به هر صورت حواستان باشد كه موجب نشويد هر بار كه اشتباه مي كند اعتماد به نفسش را از دست بدهد.

منبع:كانون مشاوران ايران-دلائل اساسي دروغ گويي در كودكان + ۱۰ نشانه دروغگويي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۹:۳۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

دلبستگي ناايمن در بزرگسالي، درمان دلبستگي ناايمن كودك، دلبستگي ناايمن در كودكان همه در اين مقاله بررسي مي شود. بر اساس تئوري دلبستگي، رابطه شما تحت تاثير سبك دلبستگي ذاتي قرار مي گيرد.

اگر مايل به تغيير الگوهاي روابط خود هستيد، مشاور مي تواند به شما كمك كند. تحقيقات نشان مي دهد كه درمان در كاهش علائم افسردگي، وسواس ، حساسيت بين فردي و اضطراب موثر است.

دلبستگي ناايمن
تئوري دلبستگي چيست؟
تئوري دلبستگي بيان مي كند كه روابط شكل گرفته در دوران كودكي با مراقبان مانند والدين، ممكن است بر نحوه تعامل ما با ديگران در طول زندگي تأثير بگذارد.

هنگامي كه نظريه دلبستگي براي اولين بار در دهه ۱۹۶۰ نظريه پردازي شد، تنها در مورد رفتار كودكان خردسال به كار رفت، اما در دهه ۱۹۸۰ نظريه دلبستگي گسترش يافت و رفتار بزرگسالان را نيز در بر گرفت.

كودكاني كه دوران كودكي ناسازگاري يا سوء استفاده عاطفي را تجربه مي كنند، ممكن است با يادگيري مهارت هاي ناسازگار مانند فاصله گرفتن عاطفي از روابط رشد كنند. با گذشت زمان، مهارت هاي اجتماعي، عاطفي و ذهني اين كودكان ممكن است براي روابط بزرگسالان آن ها مخرب شود.

چهار دسته از سبك‌هاي دلبستگي
دلبستگي ايمن :
افرادي كه دلبستگي ايمن دارند و قادر به تعيين مرزهاي مناسب هستند، تمايل دارند در روابط نزديك خود احساس امنيت، ثبات و رضايت بيشتري داشته باشند. اين افراد از تنهايي نمي ترسند، اما معمولاً در روابط نزديك و معنادار پيشرفت مي كنند.

سبك دلبستگي اضطرابي/ دوسوگرا:
افراد داراي سبك دلبستگي دوسوگرا بيش از حد نيازمند هستند. همانطور كه برچسب ها نشان مي دهد، افراد داراي اين سبك دلبستگي اغلب مضطرب و نامطمئن بوده و فاقد عزت نفس هستند. آنها علاقه به صميميت عاطفي دارند اما نگران هستند كه ديگران نمي خواهند با آن ها باشند.

سبك دلبستگي اجتنابي:
بزرگسالاني كه داراي سبك دلبستگي ناايمن اجتنابي هستند برعكس آن هايي هستند كه دوسوگرا يا مضطرب مي باشند. به جاي علاقه به صميميت، آنقدر نسبت به صميميت محتاط هستند كه سعي مي كنند از ارتباط عاطفي با ديگران اجتناب كنند. آن ها ترجيح مي دهند به ديگران تكيه نكنند يا اينكه ديگران به آن ها تكيه كنند.

سبك دلبستگي ناسازگار:
اين سبك دلبستگي از ترس شديد ناشي مي‌شود كه اغلب در نتيجه ضربه، غفلت يا سوء استفاده در دوران كودكي است. بزرگسالاني كه اين سبك دلبستگي ناايمن دارند، معمولاً احساس مي‌كنند كه لايق عشق يا صميميت در يك رابطه نيستند.

با درك سبك دلبستگي خود، ممكن است بتوانيد ياد بگيريد كه چگونه الگوهاي دلبستگي ناسالم را تغيير دهيد.ذخيره

 

شناسايي اختلال دلبستگي
تئوري دلبستگي معتقد است كه توجه و ايمني كه در چند سال اول زندگي تجربه كرديد ممكن است بر ديدگاه شما نسبت به روابط در طول زندگي تأثير بگذارد. به عنوان مثال، اگر اغلب در دوران نوزادي تنها مي مانديد، ممكن است در بزرگسالي در ايجاد روابط قابل اعتماد با مشكل مواجه شويد.

افراد داراي الگوهاي دلبستگي ناسالم ممكن است بتوانند دليل رفتارهاي خود را با توجه به اتفاقات كودكي كشف كنند. آنها همچنين ممكن است برخي از علائم رايج اختلالات دلبستگي را نشان دهند، اين علائم شامل موارد زير مي باشد:

مشكل در برخورد با تعارض
كنترل ديگران
رفتار تكانشي
مشكل در كنترل يا بيان احساسات
مشكل در دريافت و ابراز عشق
احساس انزوا
مشكل در نشان دادن پشيماني يا همدلي
تمايل به انكار مسئوليت در مشكلات
احساس ناتواني
مشكل در بحث
به افراد اعتماد نمي‌كنند.
از افراد كمك و حمايت نمي‌گيرند.
عزت نفس پاييني دارند.
هوشياري بيش از حد
گريه تسلي ناپذير
اضطراب
مشكل در حفظ روابط اعتماد يا پايدار

منبع:كانون مشاوران ايران-دلبستگي ناايمن قاتل زندگي مشترك | درمان + شناسايي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۳:۱۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

سازگاري كودك با مدرسه دشوار مي باشد، آيا فرزندتان در مدرسه گريه مي كند؟ در اين شرايط بايد ياد بگيريد چگونه با اضطراب جدايي كنار بياييد و كاري كنيد كه صبح ها راحت تر فرزند خود را در مدرسه رها كنيد.

چرا كودك من هنگام رفتن به مدرسه گريه مي كند؟
بيشتر بچه ها وقتي به مدرسه برده مي شوند به خاطر اضطراب جدايي گريه مي كنند، فكر دور شدن از والدينشان باعث گريه آن ها مي شود.

مدرسه رفتن بچه‌ها به زور و با دعوا هيچ فايده‌اي ندارد، زيرا اين بدان معناست كه چيزي براي نگراني وجود دارد كه باعث مي‌شود كودك بيشتر بترسد و شروع به گريه كند و سازگاري كودك با مدرسه براي والدين سخت تر شود.

علائم ترس از مدرسه
علائم زيادي وجود دارد كه نشان مي دهد كه سازگاري كودك با مدرسه كم است يا ترس از جدايي را تجربه مي كند در اين شرايط توصيه مي شود كه والدين به علائم توجه كنند و در صورت تشديد آن از مشاور كمك بگيرند.

نشانه هاي زير علائم عدم سازگاري كودك با مدرسه مي باشد:

گريه، عصبانيت، فرياد زدن يا جيغ كشيدن
خود را در اتاق خود پنهان كردن يا درب اتاق را بستن
امتناع از حركت به سمت مدرسه
التماس براي نرفتن به مدرسه، گريه، افتادن روي زمين
قبل از مدرسه از درد، درد و بيماري شكايت مي كند و اگر اجازه دهيد در خانه بماند ناگهان بهتر مي شود.
سطح بالايي از اضطراب را هنگام رفتن به مدرسه نشان مي دهد
مشكل خواب دارد و اغلب كابوس مي بيند.
علل اضطراب جدايي
اضطراب جدايي، ترس و عدم سازگاري كودك با مدرسه دلايل زيادي مي تواند داشته باشد كه به مدرسه يا محيط خانه و خانواده مربوط مي شود، اين علل ها شامل موارد زير مي باشند، به ياد داشته باشيد كه آشنايي با اين علت ها سبب سازگاري كودك با مدرسه مي شود:

رويدادهاي نگران كننده در خانه يا مدرسه
تعارض در خانواده يا با دوستان در مدرسه
تغيير مدرسه مي تواند براي بسياري از كودكان استرس شديدي داشته و باعث عدم سازگاري كودك با مدرسه شود.


مشكلات با معلم
نتايج ضعيف مدرسه
انتظار بالاي والدين

سازگاري كودك با مدرسه
كمك به سازگاري كودك با مدرسه
۱. در مورد احساسات فرزندتان در خانه بحث كنيد
گاهي اوقات موثرترين راه براي جلوگيري از گريه و سازگاري كودك با مدرسه بروز احساسات به نوع ديگر و روش ديگري مي باشد.

پس از آرام شدن همه چيز با كودك خود در مورد احساسات او در آن روز صحبت كنيد. از كلمات براي توصيف احساسات او استفاده كنيد ولي در به كار بردن كلمات دقت داشته باشيد.

به او اجازه دهيد احساسات خود را بيان كند و به آن ها كمك كنيد تا بتواند احساساتي مانند ترس، عصبانيت، آسيب ديدگي و نگراني را بهتر نشان دهد. به او يادآوري كنيد كه اشكالي ندارد كه دلتنگ شما باشد و به او بگوييد كه شما هم دلتنگش هستيد و هر روز مشتاق هستيد تا از مدرسه به خانه بيايد و او را ببينيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۱ راه سازگاري كودك با مدرسه | با بچه اي كه به مدرسه نميرود چه بايد كرد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۴:۴۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

ممكن است به عنوان يك زن از اينكه ميل جنسي تان كم شده است، دچار تعجب و يا نگراني شده باشيد.

همچنين ممكن است اين مساله باعث ايجاد نارضايتي هاي متعددي در همسرتان شده باشد و وضعيت ارتباطي تان را وخيم كرده باشد.

ممكن است در حالي به خواندن اين متن بپردازيد كه مي خواهيد دلايل كم ميل شدن همسرتان را بدانيد و به او كمك كنيد تا ميل جنسي طبيعي اش را دوباره به دست آورد و روابط تان مانند گذشته گرم و پر حرارت شود.

مهم ترين دلايل كاهش ميل جنسي در زنان
در اين متن سعي داريم تا شما را با مهم ترين دلايل كاهش ميل جنسي در زنان آشنا كنيم.

داروهاي مصرفي را چك كنيد.
مصرف رده بندي خاصي از دارو به ويژه داروهاي ضد افسردگي، ضد تشنج، مخدرهاي مسكن درد، داروهاي خوراكي ضد بارداري و انواع داروهاي كاهش دهنده ي فشار خون مي تواند ميل جنسي را تا حد زيادي كاهش دهد.

در صورتي كه كاهش ميل جنسي فرد به دليل استفاده از دارو باشد، لازم است پزشك مربوطه را در جريان قرار دهيد تا در كنار داروها، از مكمل هاي تقويت كننده ي ميل جنسي نيز استفاده كنيد و وضعيت بهتر شود.

هيچ گاه به دليل تاثير داروها بر ميل جنسي تان، اقدام به قطع خودسرانه ي آن ها نكنيد چرا كه مي تواند افسردگي و يا اضطراب تان رو دو چندان كند و مشكلات تان را بيشتر از قبل كند.

سطح استرس و اضطراب تان را چك كنيد.
بالا بودن سطح اضطراب در مورد مسايل مختلف كاري، تحصيلي، خانوادگي و.. مي تواند ميل جنسي زنان را تا حد زيادي كاهش دهد.

در اين شرايط بهترين كار آن است كه با فردي متخصص در زمينه ي كنترل اضطراب تان مشورت كنيد و يا از روش هاي صحيح برنامه ريزي و كنترل اضطراب و استرس استفاده كنيد.

اگر كاهش ميل جنسي همسرتان به دليل سطح بالاي اضطراب است، مي توانيد از طريق همدلي و كمك به او در انجام فعاليت ها، به كاهش سطح استرسش كمك كنيد تا بتواند عملكرد جنسي طبيعي اش را به دست آورد.

به ياد داشته باشيد كه بي ميلي جنسي همسرتان نشان دهنده ي بي علاقگي اش به شما نيست و لازم است با ريشه يابي صحيح مساله، آن را حل كنيد.در مورد خودتان چه ديدگاهي داريد؟

بر اساس تجارب باليني، ديدگاه منفي و يا غير واقعي در مورد خود و خودانگاره ي جسمي مي تواند يكي از دلايل بي ميلي جنسي باشد.

اين حالت كه در زنان بسيار شايع تر است به وضعيتي اطلاق مي شود كه فرد در خصوص بدن خود ديدگاه خوبي ندارد، خودش را بيش از حد چاق، نازيبا و يا زشت تلقي مي كند و به همين دليل به اين باور مي رسد كه ” من به اندازه ي كافي خوب نيستم و نمي توانم ارتباط لذت بخشي را شكل دهم”

در بسياري از موارد بدريخت انگاري بدني ريشه در بازخوردهاي دوران كودكي دارد و لازم است تا فرد با دريافت كمك هاي تخصصي، بر آن غلبه كند.

به خاطر داشته باشد به عنوان همسر فردي كه خود را به اندازه ي كافي خوب و جذاب نمي داند، مي توانيد نقش زيادي در حل مشكل داشته باشيد.

براي اين منظور، همواره به او بازخورد مثبت دهيد، از ويژگي هاي خوبش تعريف كنيد، او را با ديگران مقايسه نكنيد و بخاطر رابطه ي خوبي كه با شما دارد تحسينش كنيد.

آيا تحت فشار مراقبت هستيد؟
قرار گرفتن دايمي در نقش مراقب يعني كسي كه از فرزندان، همسر، عضو بيمار خانواده و مواردي از اين قبيل مراقبت مي كند، منجر به تجربه ي حد زيادي از فشار رواني مي شود.

در جهت حفظ سلامت روان تان بهتر است براي مدتي از اين نقش انصراف دهيد و يا مسئوليت هاي مراقبتي تان را كاهش دهيد تا بتوانيد عملكرد جنسي سالمي را به دست آوريد.

ارتباط تان با همسرتان را چك كنيد.
اصولا زنان در شرايطي به برقراي رابطه ي جنسي علاقمند مي شوند، كه با آن ها ارتباط خوب و محبت آميزي داشته باشيد.

يكي از علل اصلي تاكيد ب پيش نوازي قبل از شروع رابطه ي جنسي نيزهمين مساله است.

بنابراين در صورتي كه در ارتباط با همسرتان مشكلاتي را تجربه مي كنيد، كاهش ميل جنسي تان قابل پيش بيني است.

تجربه ي مشكلات مختلف، مي تواند رابطه تان را سرد كرده و سردي و رخوت در رابطه ي جنسي تان نيز نمود پيدا مي كند.

بنابراين بهتر است بار مشكلات را به دوش نكشيد و براي رفع آن ها از يك مشاور متخصص درخواست كمك كنيد.

در بسياري از موارد رنجش هاي قديمي، عدم بيان احساسات، انتظارات و خواسته ها مي تواند ريشه ي اصلي سردي ورابط جنسي باشد كه نياز به خانواده درماني و اقدامات عملي دارد.

فشار كاري تان در چه حد است؟
عامل ديگر كاهش ميل جنسي زنان ، فشار كاري است.

اگر چه ممكن است مردان در شرايط پرفشار كاري، تمايل بيشتري به برقراري رابطه جنسي نشان دهند، اما در مرود زنان اين اصل صادق نيست.

تجربه ي فشار كاري زياد، خستگي و بي خوابي هاي مداوم مي تواند ميل جنسي زن را كاهش دهد و لازم است تا موارد ذكر شده به خوبي مديريت شوند تا مساله مرتفع شود.

ميزان تستسترون آزاد را چك كنيد.
كاهش ميزان اين هورمون نيز مي تواند در كاهش ميل جنسي موثر واقع شود.

بنابراين توجه داشته باشيد كه طيف گسترده اي از علل جسمي، رواني، درون رواني و بين فردي مي تواند در ايجاد اين مشكل دخيل باشد.

بنابراين بهتر است موارد ذكر شده را بررسي كنيد و در صورت مشاهده ي مشكل به درمانگر مربوطه مراجعه نماييد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۸ دلايل مهم كاهش ميل جنسي در زنان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۲:۰۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

علاقه مند كردن كودك به مدرسه دغدغه بسياري از والدين مي باشد. آيا كودك شما در برابر مدرسه رفتن مقاومت مي كند؟ مشق هاي خود را به موقع انجام نمي دهد؟


روش هاي علاقه مند كردن كودك به مدرسه
نگران نباشيد نكات زير در مورد كمك به بچه ها به لذت بردن از مدرسه است و به شما و همسرتان كمك مي كند تا بتوانيد علاقه مند كردن كودك به مدرسه را تجربه كنيد:

۱.خانه خود را پر از كتاب كنيد

خانه‌هاي پر از كتاب سطح تحصيلي كودك را به طور متوسط ​​۳.۲ سال افزايش مي‌دهند. صرفاً داشتن كتاب در خانه (۵۰ كتاب ايده آل است) براي تعيين اهميت مطالعه و علاقه مند كردن كودك به مدرسه كافي مي باشد.

امانت گرفتن كتاب از كتابخانه (هر چند با ارزش باشد) كافي نيست . اين واقعيت كه والدين به اندازه كافي كتاب ها را در اولويت قرار مي دهند تا فضايي براي آن ها در خانه ايجاد كنند، چيزي است كه به بچه ها كمك مي كند تا از مدرسه و ارتباط با كتاب لذت ببرند.

لازم نيست ۵۰ كتاب را باهم بخريد، اما شروع به برنامه ريزي براي كتابخانه شخصي خود در خانه كنيد. اگر قفسه داريد، بخشي را كه به كتاب هاي كودكان اختصاص دهيد. اگر نه، يك قفسه ساده براي كودكان به اتاق آن ها اضافه كنيد.

سپس او را به كتاب فروشي برده و به عنوان هديه براي او كتاب بگيريد. به او اجازه دهيد تا كتابي كه مي خواهد را انتخاب كند.

۲. مراقب نحوه صحبت خود در مورد مدرسه باشيد

همه مردم از تعطيل شدن مدارس در آخر هفته ها يا تعطيلات خوشحال مي شوند همين خوشحالي به كودك نشان مي دهد كه مدرسه چيز خوبي نمي باشد.

بنابراين، از خود بپرسيد: چگونه با فرزند خود در مورد مدرسه صحبت مي كنم؟

آيا به او مي گوييد« يك خبر خوش فردا تعطيل است و مدرسه اي در كار نيست؟»

اين تصميمات كوچك تعيين مي كند كه آيا مدرسه براي خانواده شما مهم است يا بايد از آن دوري كرد. البته آخر هفته‌ها سرگرم‌كننده هستند، زيرا ما مي‌توانيم تمام روز را با يكديگر معاشرت كنيم و دير از خواب بيدار شويم. اما مراقب باشيد كه چگونه در مورد مدرسه صحبت مي كنيد و مطمئن شويد كه آن را منفي نشان نمي دهيد.

علاقه مند كردن كودك به درس
۳. در تعطيلات مدرسه به يادگيري ادامه دهيد
چه چند هفته تعطيلات عيد و چه طولاني مدت در تابستان، زماني كه فرزندتان در مدرسه نيست، نوعي «برنامه درسي» جذاب براي او فراهم كنيد تا اهميت علاقه مند كردن كودك به مدرسه را به او نشان دهيد.

البته، بچه ها تقريباً هميشه در حال يادگيري هستند، از هر لحظه بازي تا درس خواندن هميشه ياد مي گيرند. با اين حال، بسياري از تابستان‌هايم را به ياد مي‌آورم كه بعدازظهرها تلويزيون تماشا مي‌كردم و زماني كه مي‌توانستم بيشتر درگير كتاب و يادگيري باشم.

نبايد برنامه سخت و دشواري داشته باشيد زيرا خانه مدرسه نيست. اما يادگيري هرگز نبايد كنار گذاشته شود.

۴. قوانيني را در خانه در مورد مدرسه وضع كنيد
آيا در مورد مسواك زدن دو بار فكر مي كنيد؟ احتمالا نه. شما بايد هر روز صبح و شب دندان هاي خود را مسواك بزنيد، بعد از استفاده از دستشويي دست هاي خود را بشوييد و قبل از خواب چراغ ها را خاموش كنيد.

اين قدرت عادات و كارهاي روزمره است و همين امر را مي توان در مدرسه نيز به كار برد.

به عنوان مثال، مي توانيد يك برنامه روتين بعد از مدرسه ايجاد كنيد كه شامل يك ميان وعده و چند دقيقه تكاليف درسي باشد. اطمينان حاصل كنيد كه فرزندتان ميز خود را مرتب نگه مي دارد.

اين روال ها زندگي روزمره شما را براي يادگيري تنظيم مي كنند و اين انتظار را ايجاد مي كنند كه مدرسه مهم است.

۵. انتظار داشته باشيد فرزندتان به دانشگاه برود
من افرادي را مي‌شناسم كه بدون چنين انتظاري بزرگ شده‌اند و احساس مي‌كردند كه ورود به دانشگاه و گذراندن آن دشوارتر است. آن ها بايد به تنهايي مراحل ثبت نام را طي مي كردند، يا والدينشان علاقه اي نداشت كه مدركي داشته باشند.

همه كساني كه به دانشگاه مي روند موفقيت پيدا نمي كنند، همانطور كه همه كساني كه به كالج نمي روند با مشكل مواجه نيستند. اما كالج فرصت هاي زيادي را در دراز مدت ارائه مي دهد. درآمد بيشتر و بيكاري كمتر و ايجاد علايق مادام العمر چند مورد از اين موارد هستند.

بسياري از افراد در دانشگاه و تعامل با ديگران متوجه مي شوند كه چه علايقي در زندگي دارند و ياد مي گيرند كه چگونه مي توانند آن ها را بهتر دنبال كنند.

۶. نشان دهيد كه چگونه مدرسه بر آينده فرزند شما تأثير مي گذارد
بسياري از مردم آموزه هاي مدرسه را مسخره مي كنند به طور مثال حتما زياد شنيده ايد كه انتگرال چه زماني به من كمك مي كند؟

مسلماً، ما هميشه موضوعاتي را كه در مدرسه مي آموزيم در زندگي روزمره به كار نمي بريم. ممكن است جزئياتي كه در تاريخ ياد مي گيريم و درس هاي تكاليفي كه در آن مطالعه كرده ايم اهميتي نداشته باشند.

تا به امروز، من هنوز از بسياري از برنامه هاي رياضي كه در دوره ابتدايي ياد گرفتم براي يافتن درصد استفاده مي كنم.

در مورد نحوه استفاده از آنچه در مدرسه آموخته ايد اكنون به عنوان يك بزرگسال صحبت كنيد. شايد نوشتن پروپوزال براي كار، با استفاده از مهارت هايي است كه در كلاس انگليسي آموخته ايد يكي از اين موارد باشد. در بحث ها مي توانيد نظرات خود را در مورد تاريخ و جغرافيا بهتر بيان كنيد زيرا در مدرسه آن ها را آموخته ايد.

علاوه بر استفاده مستقيم از آنچه در مدرسه آموخته ايد، شما مي توانيد انتقادي فكر كنيد، مشاهده كنيد، سوال كنيد. شما ياد گرفتيد كه چگونه استنباط كنيد، استدلال كنيد و تحقيق كنيد و از اينكه چيز جديدي ياد گرفته ايد خوشحال شويد.

و مهمتر از همه به كودك خود بگوييد كه اگر به مدرسه نمي‌رفتيد يا خوب كار نمي‌كرديد، چه فصرت هايي ممكن بود وجود نداشته باشند. هرچه براي مدرسه ارزش بيشتري قائل باشيم، شانس ها و انتخاب هاي بيشتري در بزرگسالي مي توانيم داشته باشيم.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۰ روش علاقه مند كردن كودك به مدرسه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۵:۰۰ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

اختلال لالي انتخابي (selective mutism) نوع خاصي از اختلال اضطراب است كه مشخصه عمده ي آن ناتواني پايدار براي صحبت كردن در موقعيت هاي اجتماعي (مانند مدرسه، يا در حضور هم‌بازي ها) است، اين اختلال معمولاً در كودكي شروع شده و در صورت عدم درمان و توجه لازم، مي تواند تا بزرگسالي نيز ادامه يابد.

لالي انتخابي با پيشرفت آموزشي يا شغلي يا ارتباط اجتماعي تداخل مي يابد و براي تشخيص آن، بايد اين حالت ظرف يك ماه تداوم يابد و تنها به ماه اول مدرسه (زيرا در اين دوره اكثر كودكان خجالت مي كشند و از اين رو تمايلي به صحبت كردن ندارند) اكتفا نگردد.


لالي انتخابي چيست
درصورتي كه ناتواني افراد در صحبت كردن تنها به دليل عدم شناخت يا بلد نبودن زبان گفتاري مورد نياز در آن موقعيت اجتماعي است نبايد به عنوان لالي انتخابي تشخيص داده شود. همچنين، اگر اختلال با خجالت ارتباط بيشتري داشته باشد نبايد احتمال وجود لالي انتخابي را داد.

علاوه بر اين در صورت مشاهده اسكيزوفرني يا ديگر اختلالات روان پريش رخ دهد نيز نبايد به عنوان اختلال لالي انتخابي تشخيص داده شود. در عوض، با ارتباط از طريق بيان هاي كلامي استاندارد (گفتار درماني)، كودكان داراي اين اختلال ممكن است بتوانند با اشارات، صداكشي هاي همزمان، كوتاه يا تك هجايي يا با تغيير صدا ارتباط برقرار كنند.


اختلال لالي انتخابي
اختلالات مرتبط با اختلال لالي انتخابي
مشخصه هاي مرتبط لالي انتخابي ممكن است شامل كمرويي پيش رونده، ترس از خجالت در اجتماع، گوشه گيري و عقب نشيني اجتماعي، چسبيدن به ديگران، صفات وسواسي گونه، منفي گرايي، قشقرق هاي وحشتناك، نشان دادن رفتار كنترل كننده يا نافرماني به ويژه در خانه باشد.

امكان اختلال شديد در كاركرد اجتماعي و تحصيلي وجود دارد. مورد تمسخرگرفته شدن، سرزنش و مقصر شناخته شدن توسط همسالان نيز در اين شرايط متداول است. اگرچه كودكان با اين اختلال عموماً داراي مهارت هاي نرمال زبان هستند اما ممكن است گاهاً با اختلال ارتباطي (اختلال واج شناختي، اختلال زبان فراگير، اختلال زبان بياني دريافتي تركيبي) يا شرايط ناشي از گذراندن دوره پزشكي عمومي ناشي از نابهنجاري ها در گفتار مرتبط شود.

اختلالات اضطرابي (بالاخص فوبياي اجتماعي)، عقب ماندگي ذهني، معالجات بيمارستاني يا محرك هاي مفرط تنش زاي روانشناختي ممكن است در بروز اين اختلال نقش داشته باشند. كودكان مهاجري كه در تسلط به زبان رسمي كشور جديد ميزبان ناآشنا يا ضعيف باشند ممكن است از صحبت با غريبه ها در محيط هاي جديد ممانعت كنند (كه اين حالت به معني لالي انتخابي نيست).

به نظر مي رسد كه لالي انتخابي اختلالي كمياب باشد كه در كمتر از پنج صدم كودكان حاضر در شرايط تحصيلي عمومي يافت مي شود. لالي انتخابي در دختران نسبت به پسران اندكي متداول تر است و بيش تر ديده مي شود.

علائم خاص لالي انتخابي
ناتواني مداوم در صحبت كردن در موقعيت هاي اجتماعي خاصي كه لازمه حضور در آن موقعيت صحبت كردن برخلاف ديگر موقعيت ها است (مانند كلاس درس، يا در مهماني).
اين مشكل با پيشرفت شغلي يا آموزشي يا با ارتباط اجتماعي تداخل شديدي دارد. به عبارتي ديگر، شخص از تحصيل بازمي ماند (يا بي ميل مي شود) نمي توانند در راستاي شغل موردنظر خود پيش روند يا در برقراري ارتباطات اجتماعي خوب با دوستان يا دوستان يا افراد مهم ديگري ضعف دارند و به طور كلي طرد مي شود.
طول اين اختلال دست كم يك ماه مي باشد (و به ماه نخست مدرسه رفتن محدود نيست).
ناتواني در صحبت كردن به دليل بي اطلاعي، دشواري زبان گفتاري مورد نظر در موقعيت اجتماعي نيست.
اختلال ارتباطي (لكنت زبان) توصيف بهتر اين اختلال نيست و منحصراً در طي دوره هاي اختلال رشدي فراگير، اسكيزوفرني يا ديگر اختلالات روان پريشي رخ نمي دهد.
نشانه ها بر اساس ويراست پنجم راهنماي تشخيصي و اماري اختلالات رواني انجمن روان شناسي آمريكا DSM-5 آورده شده اند.

راه هاي درمان لالي انتخابي
برنامه درماني اختلال لالي انتخابي كودك و والدين را درگير مي كند و از راهبردهاي مبتني بر شواهد خاصي استفاده مي كند تا به كودك آموزش دهد كه چگونه اضطراب خود را در پيش دبستاني/مدرسه و در جمع مديريت كند، بنابراين آن ها را قادر مي سازد از برقراري ارتباط لذت ببرند و دوران كودكي كم اضطراب را تجربه كنند.

بسياري از كودكاني كه با آنها كار مي كنيم مشكلات ديگري نيز دارند، مانند مسائل رفتاري در خانه، مسائل مربوط به عزت نفس، تنظيم احساسات، فوبيا، مسائل مربوط به دستشويي و خوردن، اختلال طيف اوتيسم (ASD)، مشكلات يادگيري، مشكلات گفتاري و زباني (جدا از لالي انتخابي) و مشكلات مهارت هاي اجتماعي. هر يك از اين مسائل را مي توان به عنوان بخشي از برنامه كلي درمان، ارزيابي و هدف قرار داد.

بهترين درمان براي لالي انتخابي چيست؟
بيشترين درمان موفق براي لالي انتخابي، درمان شناختي رفتاري است. رويكردهاي رفتاردرماني، از جمله مواجهه تدريجي، مديريت احتمالي، شكل دهي متوالي، و محو شدن محرك، در درمان اضطراب دوران كودكي موفق مي باشد.

روانشناسان تكنيك‌هاي مقابله‌هاي مختلف را براي مديريت استرس ارائه مي كنند برخي از تكنيك هاي رفتاري براي بهبود مهارت هاي گفتاري در موقعيت هاي خاص عبارتند از:

مدل‌سازي. شامل ساخت فيلم‌هاي ضبط‌شده و صوتي با الگوبرداري از رفتارهاي مناسب، نشان دادن صحبت بزرگان در موقعيت‌هايي است كه قبلاً سكوت كرده‌اند. ضبط ها به طور منظم در طول جلسات درماني پخش مي شوند تا به شنيدن صحبت هاي خود در شرايط مختلف عادت كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلال لالي انتخابي | درمان قطعي + تشخيص


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۴:۱۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

طول عمر بيماران اسكيزوفرني يكي از نگراني هاي اصلي اين افراد مي باشد. خوشبختانه افزايش اميد به زندگي براي افراد مبتلا به اسكيزوفرني با دسترسي بهتر به پزشكي و ساير خدمات بهداشت عمومي امكان‌پذير است.

طول عمر بيماران اسكيزوفرني مي تواند موضوع پيچيده اي باشد كه باعث نگراني بسياري از افراد شود. در حالي كه اسكيزوفرني به خودي خود لزوماً يك علت شايع مرگ نيست، افراد مبتلا به اين بيماري ممكن است به طور بالقوه اميد به زندگي كمتري نسبت به افراد بدون اين بيماري داشته باشند.

بر اساس گزارشات موسسه ملي سلامت روان (NIMH)، ميانگين طول عمر بيماران اسكيزوفرني در ايالات متحده به ۲۸٫۵ سال كاهش يافته است كه آمار قابل توجهي مي باشد.

متاسفانه اين آمار اميد به زندگي ممكن است به شرايط سلامتي مرتبط باشد كه معمولاً با اين اختلال همراه است، اين اختلالات شامل موارد زير مي باشد:

بيماري قلبي
ديابت
بيماري كبد
افراد مبتلا به اسكيزوفرني اغلب شانس بيشتري براي تجربه مرگ ناشي از خودكشي نسبت به افراد بدون اسكيزوفرني دارند. موسسه ملي سلامت روان تخمين مي زند كه ۴٫۹٪ از افراد مبتلا به اسكيزوفرني به دليل خودكشي مي ميرند.

طول عمر بيماران اسكيزوفرني
افراد مبتلا به اسكيزوفرني اغلب ۳٫۵ برابر بيشتر از افرادي كه درگير اين بيماري نيستند در سال جان خود را از دست مي دهند. اسكيزوفرني مي تواند به طور متوسط ​​۱۴٫۵ سال از طول عمر يك فرد كم كند.

تحقيقات در سال ۲۰۲۰ نشان داد كه درمان به موقع، مناسب و كمك خانواده مي تواند طول عمر بيماران اسكيزوفرني تا هفت سال افزايش دهد، علاوه بر اين در كيفيت زندگي آن ها نيز تاثير زيادي دارد.


بيماران اسكيزوفرني
مرگ بيماران اسكيزوفرني
همان طور كه گفته شد اين بيماري با ساير اختلالات همراه مي باشد كه گاهي اوقات مي تواند زندگي اين افراد را به خطر بياندازد:

بيولوژيكي: بيماري هاي قلبي عروقي، سرطان، ديابت، آنفولانزا، نقص هاي رشد عصبي
شخصي: تنهايي و انزوا، سبك زندگي ناسالم، سوء مصرف مواد
اجتماعي: مرگ تصادفي، خودكشي، استرس شديد، تروما، فقر به دليل نرخ بيشتر بيكاري
خودكشي بيماران اسكيزوفرني
تأثير خودكشي را نمي توان در مورد كاهش طول عمر بيماران اسكيزوفرني ناديده گرفت. يك مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان مي دهد كه افراد مبتلا به اسكيزوفرني۴٫۵ برابر بيش تر احتمال دارد كه خودكشي كنند.

افراد مبتلا به اسكيزوفرني با بيگانگي و طرد شدن از جامعه خود مواجه مي‌شوند كه احساس انزوا، ناتواني و فقدان احساس تعلق را در آن ها دامن مي‌زند.

افزايش اميد به زندگي براي افراد مبتلا به اسكيزوفرني
افزايش طول عمر بيماران اسكيزوفرني شامل مداخلات زير مي باشد:

افزايش دسترسي به مراقب
آموزش پزشكي
شناسايي و مديريت خطر قلبي عروقي
كاهش مصرف دخانيات و سوء مصرف مواد
كاهش انزوا از طريق گروه هاي حمايتي
دسترسي به گزينه هاي سبك زندگي سالم
مداخله زودهنگام
درمان هدفمند
آموزش بهتر براي عموم
ارائه برنامه هاي قوي تر و هدفمندتر از خودكشي براي افراد مبتلا به اسكيزوفرني

منبع:كانون مشاوران ايران-طول عمر بيماران اسكيزوفرني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۳:۲۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

ترس انواع مختلفي دارد كه بسياري از افراد در جنبه هاي مختلف زندگي خود با آن مواجه مي شوند. ترس از قرار گرفتن در يك محيط باز، ترس از قرار گرفتن در يك جمع، ترس از قرار گرفتن در محيط تاريك، ترس از برقراري ارتباط با جنس مخالف، ترس از قرار گرفتن در فضايي بسته و تنگ، ترس از سخنراني در حضور جمع و هزاران ترس ديگر وجود دارند كه بسياري از افراد را در طول زندگي آزار مي دهند. ترس تنها مختص بزرگسالان نيست بلكه در كودكان نيز مي تواند به طور باورنكردني وجود داشته باشد.

نكته بسيار مهم در مورد ترس اين است كه ترس فقط در صورتي كه از حالت نرمال خود خارج شود ترس ناميده مي شود به طور مثال اگر يك كودك از ارتفاع بالا در نوك يك قله بترسد نمي توان او را كودك ترسو ناميد اما اگر يك كودك در حضور خانواده خود جرات رفتن به اتاق خودش را نداشته باشد و از تنهايي و تاريكي در اتاقش به شدت وحشت داشته باشد مي شود او را در زمره كودكان ترسو قرار داد.

 

نكته مهم در كاهش ترس در كودك ترسو اين است كه بايد او را به تدريج با اين كار اشنا نمود مثلا اگر او از شنا كردن در عمق يك متري مي ترسد ابتدا لازم است تا در عمق سي سانتي قرار گرفته و ارام ارام و با گذشت زمان از او انتظار قرار گرفتن در عمق يك متري را داشت و نه اينكه يكباره او را در درون عمق يك متري پرتاب كرد و گفت ايرادي ندارد و ترسش ريخته مي شود! چرا كه اين كار مي تواند بسيار خطرناك باشد و حتي منجر به مرگ نيز شود. بايد براي كاهش ترس در كودكان ترسو با ان ها همراه شد مثلا در مثال بالا اگر پدر به ارامي دست فرزند خود را بگيرد و او را با محيط استخر و آب آشنا نمايد كودك كم كم مي تواند به شرايط عادت كرده و ترسش فرو مي ريزد اما تصور كنيد كه پدري به جاي اين كار به يكباره فرزند خود را در درون اب بيندازد. در واقع در صورت بروز چنين اتفاقي كودك به پدر و يا مادر بي اعتماد شده و ترسي ديگر در او به وجود مي آيد كه ترس از والدين است و اگر او به اين مرحله برسد نه تنها بسياري از ترس هايش خوب نمي شود بلكه بدتر نيز خواهد شد و ديگر به هيچ نحوي نمي توان به راحتي ترس ها را در او از بين برد و به او كمك كرد. استفاده از واژه هاي مثبتي مانند ” مي دونستم كه تو ميتوني” مطمنم كه تو شجاعي” و اين قبيل عبارات مي تواند اعتماد به نفس را در كودك افزايش داده و هم چنين مثالهايي از قهرمانان شخصيت هايي كه فرزند در كارتون و فيلم و با داستان خوانده بسيار مهم مي باشد. مثلا بگوييد ” پسرم مثل فلان قهرمان شجاع است” البته اين نكته را بايد دقت نمود كه كودك نبايد حس كند كه تحت فشار است بلكه به آرامي و ظرافت بايد اين موارد به او گفته شود. نكته مهم بعدي اين است كه اگر كودك ترسو از مواجهه با ترس فرار كرد يك امر طبيعي است و نبايد حمايت شما از بين رود چرا كه در اين صورت او احساس ترس بيشتري نموده و ممكن است كه به طور كلي اعتماد به نفسش از بين برود پس نياز است تا دائما او حس كند كه شما به عنوان حامي و پشتيبان او هستيد حتي اگر او هنوز آمادگي شكست ترس و مواجهه شدن با آن را به خوبي نداشته باشد.

نكته مهم ديگر اين است كه مي بايست صبور باشد و فرصت هاي زيادي به فرزند خود بدهيد مثلا اگر او نتوانست با ترسش مقابله كند به او بگوييد” هيچ ايرادي ندارد هنوز هم فرصت داري” اين جمله به او مي فهماند كه تسليم شدن معنايي ندارد و همواره بايد اميدوار بود. مورد مهم ديگر اين است كه هرگز نبايد ترس ها را در يك كودك ترسو كم انگاشته و آن ها را مسخره نمود چرا كه جنس ترس در آن ها با بزرگسالان متفاوت است مثلا نبايد به او بگوييد” تو كه ديگر بچه نيستي، اين كه ترسي ندارد” و به جاي آن مي شود گفت” من هم از برخي چيزها مي ترسم كه شايد تو نترسي” اما ترس نمي تواند من را شكست دهد و نكته مهم هم همين است كه كودك بفهمد كه مي تواند بزرگترين ترس ها را نيز شكست داده و راحت شود. در نهايت و در صورت رعايت موارد گفته شده اگر باز هم كودك ترس هاي زيادي دارد كه روند زندگي اش را مختل نموده مشاوره با متخصصان روانشناسي مي تواند بسيار مفيد و راهگشا باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-كودك ترسو


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كودك ترسو، ترس، ترس در كودكان،
موضوع:
[ ۱۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۲:۳۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

مراقبت از خود چيست؟ چگونه خودمان را دوست داشته باشيم؟ گاهي اوقات ممكن است فريب بخوريم و فكر كنيم كه مراقبت از خود شامل خريدن چيزهايي است كه مي خواهيم اما اين همه ماجرا نيست.

بيدار شدن در ساعت ۵ صبح براي يك كلاس تمريني اگر واقعا به آن احتياج داشته باشيم مي تواند مراقبت از خود در نظر گرفته شود (حتي اگر در آن زمان احساس خوبي نداشته باشيم)، خود مراقبتي مي تواند شامل تميز كردن خانه، خواب اضافي و ورود كمي دير به محل كارتان باشد.

بيشتر اقدامات خودمراقبتي با نوعي «هزينه» همراه است (معمولاً زمان و گاهي اوقات پول) در حالي كه هنوز به ياد داشته باشيم كه نسبت به اطرافيانمان تعهداتي داريم (مانند كار، خانواده، روابط).

مراقبت از خود كاملاً ذهني بوده و بر اساس خواسته ها و نيازهاي فرد در آن لحظه است. ممكن است برخلاف رئيستان كه برنامه مهماني براي آخر هفته فراهم كرده است دوست داشته باشيد در خانه بمانيد و فيلم ببينيد، يا برخلاف همسرتان كه دوست دارد در خانه بماند دوست داشته باشيد كه به پياده روي برويد.

مراقبت از خود در كجاي يك رابطه قرار مي گيرد؟
خود مراقبتي در رابطه سخت تر مي شود، به عبارت ديگر مي‌توانيد استدلال كنيد كه براي بسياري از افراد، مجرد بودن مراقبت از خود را تا حدودي آسان‌تر مي‌كند و در اين شرايط ما زمان و قدرت تصميم‌گيري بيشتري داريم تا دقيقاً آنچه مي‌خواهيم انجام دهيم (آنچه مي‌خواهيم بخوريم، وقت خود را صرف انجام آنچه مي‌خواهيم كنيم).

جنبه‌هاي منفي نيز در اين مورد وجود دارد (ممكن است احساس تنهايي كنيم يا حمايت عاطفي را كه روابط به همراه دارد از دست بدهيم)، اما واقعيت اين است كه مراقبت از خود در هنگام مجردي بسيار آسان‌تر است.

رابطه نياز به سازش طرفين دارد بنابراين اين احتمال وجود دارد كه برنامه هاي آن ها شلوغ تر شود و مجبور شوند براي فعاليت هاي مشتركي كه حتي مورد علاقه آن ها نمي باشد نيز جا باز كنند.

سرگرمي هايي كه در زمان مجردي انجام مي‌دهيم، مانند ورزش منظم، صرف وقت با دوستان، سرگرمي‌هاي انفرادي مانند پياده‌روي طولاني يا كلاس‌هاي زبان در زندگي مشترك كم رنگ تر مي شود.


مراقبت از خود
چرا بايد خودمان را دوست داشته باشيم؟
۱٫ دوست داشتن خود باعث ايجاد اعتماد به نفس مي شود.
وقتي خودتان را دوست داريد، به احتمال زياد احساس اعتماد به نفس و امنيت خواهيد داشت.

اين به شما قدرت مي‌دهد تا ريسك‌هاي خلاقانه بپذيريد، چيزهاي جديد را امتحان كنيد، با افراد جديد ملاقات كنيد و افق‌هاي خود را گسترش دهيد. عشق به خود باعث اعتماد به نفس مي شود و اعتماد به نفس باعث رشد مي شود.

۲٫ وقتي خودتان را دوست داريد، نيازي به تاييد خارجي نداريد.
همه دوست دارند احساس كنند كه مورد علاقه و اعتبار هستند. بسياري از ما به دنبال اين اعتبار هستيم، اما اگر بتوانيد ياد بگيريد كه خودتان را دوست داشته باشيد، مي‌توانيد هر جا كه مي‌رويد احساس دوست داشتن و معتبر بودن را با خود داشته باشيد، زيرا اين احساس از درون شما مي‌آيد.

۳٫ مي توانيد از بازي مقايسه رها شويد. مقايسه بسيار مضر است.

رسانه‌هاي اجتماعي مقايسه را به يك بيماري همه‌گير تبديل كرده‌اند به اين شكل ما مشكلات و بدي هاي زندگي خود را با قسمت هاي خوب زندگي ديگران مقايسه مي كنيم.

اما وقتي خودت را دوست داشته باشي، مقايسه ديگر قدرتي ندارد. شما مي توانيد شادي ديگران را ببينيد و براي او خوشحال باشيد، بدون اينكه اجازه دهيد اين اتفاق روي خوشبختي شما تأثير منفي بگذارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-چگونه از جسم و روان خودتان مراقبت كنيد | راهكارهاي تضميني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۰۲:۳۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی