moshaverrkhob
moshaverrkhob

روش هايي براي كنترل كودك لجباز در اين مقاله فراهم شده است كه كمك زيادي به والدين مي كند. بسياري از والدين با اين سوال كه با كودك لجباز چگونه بايد رفتار كنند دست و پنجه نرم مي كنند. لجبازي در كودك يك مشكل متداول است، مخصوصا در كودكان سه تا پنج ساله و نوجوانان. اين مسئله قسمت طبيعي از رشد كودك است و در رفتارهايي مثل نافرماني از والدين، معلمان و ديگر بزرگترها نمود پيدا مي كند.

در دوره دبستان، آن هايي كه لجباز هستن بيشتر بهانه گيري مي كنند و هر چه شما مي خواهند انجام نمي دهند (يا بسيار كند انجام مي دهند)، تا اينكه از كوره در بروند، كه ويژگي بچه هاي كوچكتر است.

كودك ممكن است سعي داشته باشد كنترل خود را روي موقعيت نشان دهد يا استقلال خود را اعلام كند. شايد او در حال تست كردن محدوديت هايش و اقتدار شماست. يا شايد مي خواهد آنچه را دوست ندارد ابراز كند، مخصوصا وقتي شما به او مي گوييد مثلا اسباب بازي ها را جمع كن يا كارهايت را انجام بده.

چگونگي مديريت لجبازي در كودكان
در اين قسمت برخي نكات كاربردي و روش هايي براي كنترل كودك لجباز ارائه شده است:

۱. به دنبال دلائل ايجاد اين رفتار بگرديد
به دنبال دلائل و راه اندازهاي رفتار كودك بگرديد، و سعي كنيد رفتار لجبازي وي را زير نظر بگيريد. آيا الگويي وجود دارد؟ آيا چيزهاي خاصي هستند كه دوست ندارد يا نمي خواهد انجام دهد؟ آيا او زماني كه كودك لجباز مي شود كه مسائل گيج كننده هستند يا زماني كه عجله دارد؟

هم چنين، سعي كنيد در مورد قوانين و تكاليف منزل صريح باشيد، تا كودك بتواند آنها را دنبال كند. براي مثال، در كودكان پنج تا شش ساله تميز كردن كل اتاق كمي زياد است، و اگر همين كار را به صورت تكاليف خردتر دربياوريد شايد بهتر بتواند انجام دهد.

مثلا برداشتن اسباب بازي ها از روي زمين، يا كمك به شما در انجام آنها. زماني كه دليل را پيدا مي كنيد، مي توانيد قدم هاي لازم براي انطباق با موقعيت را برداريد و با مخالفت كمتري مواجه شويد. اين كار يكي از روش هايي براي كنترل كودك لجباز مي باشد كه بسيار موثر مي باشد.


روش هايي براي كنترل كودك لجباز
۲. فرزند خود را براي انجام كارهاي خوب آماده كنيد
سعي كنيد از موقعيت هايي كه كودك در آنها لجبازي نشان مي دهد يا رفتار بد دارد دوري كنيد. براي مثال، اگر برنامه زماني كودك بيش از حد پر باشد كودك باشد بداخلاق مي شود، سعي كنيد از برنامه ريزي براي كارهاي زياد بعد از مدرسه يا براي آخر هفته بپرهيزيد. اگر كودك شما از تغيير ناگهاني متنفر است، سعي كنيد بين فعاليت هاي يك وقت اضافي را منظور كنيد.

۳. طوري با كودك رفتار كنيد كه دوست داريد با شما رفتار شود
دقيقا مانند بزرگسالان، كودك شما كه با او به خوبي رفتار كرده ايد مي تواند آرام باشد.

ممكن است عصبي باشد يا احساس بي حوصلگي كند و نياز به ساعاتي آرامش داشته باشد. در مورد آنچه كودك بايد انجام دهد محكم باشيد اما با روشي نرم و دوستانه با او صحبت كنيد.

زماني كه الگوي خوبي از چگونگي ابراز يك عقيده يا مخالفت به روش محترمانه و عاشقانه هستيد، كودك شما نيز پيروي مي كند.

۴. از مزاياي مهارت كلامي كودك خود بهره بگيريد
والدين كودكان دبستاني يك مزيت را نسبت به والدين كودكان كم سن تر دارا هستند مخصوصا در مورد رفتارهايي مثل لجبازي: آنها مي توانند با كودك خود صحبت كنند. به آرامي با كودك خود صحبت كنيد و روي يك راه حل براي هر دو طرف كار كنيد. براي اين كار مي توانيد از مشاور كمك بگيريد تا روش هايي براي كنترل كودك لجباز به شما بياموزد و مهارت هاي كلامي لازم را به شما آموزش دهد.

۵. قوانين پايه را مشخص كنيد، روش هايي براي كنترل كودك لجباز
اطمينان حاصل كنيد كه كودك دقيقا مي داند كه چه كاري را بايد و چه كاري را نبايد انجام دهد.

براي مثال، اگر بد صحبت كردن با شما هنگام مشاجره يك تخطي قانوني در خانه شما محسوب مي شود، براي كودك مشخص كنيد كه اگر اين كار را انجام دهد عواقب بدي در پي خواهد داشت، و شانس دومي وجود ندارد. پيامد را آن چيزي انتخاب كنيد كه مي خواهيد روي دهد، مثلا عدم مشاهده تلويزيون در باقي روز يا انجام وظايفش در خانه.

بدين ترتيب او ياد مي گيرد كه خواسته هاي شما را ناديده نگيرد و اقتدار شما را دست كم نگيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-روش هايي براي كنترل كودك لجباز | ۱۲ درمان معجزه آسا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۵۵:۲۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

تعيين حد و مرز در رابطه امر بسيار مهمي باشد. شايد فكر كنيد تعيين حد و مرز در رابطه صميميت شما را زير سوال مي برد.

اما اگر بدون قائده و قانون خاصي رفتار كنيم به روابطمان آسيب خواهيم زد و ممكن است آن روابط را نيز از دست بدهيم.

متاسفانه افراد هنگامي لزوم احتياج به حد و مرز را درك مي كنند كه از همان ناحيه زخم خورده باشند و احساس كنند كه ديگران در حال دخالت در زندگي آنان هستند اما نمي دانند چگونه بايد در كمال احترام و منطق اين حد و مرزها را وضع كنند.

شايد شما نيز ندانيد بايد در رفتار با هر كسي چه نوع حد و مرزي قائل شويد. ‌بهتر است در اين مورد با يك مشاور مشورت كنيد تا حد و مرز مناسب با آنان را به شما پيشنهاد دهد.

فايده ي تعيين حد و مرز در رابطه بين افراد
مرزهايي كه تعيين مي كنيد در واقع مثل نرده هايي هستند كه افراد دور خانه ي خود مي كشند تا هر غريبه اي امكان ورود به آن را پيدا نكند. وقتي شما چنين نرده هايي را به دور خانه خود مي كشيد احساس امنيت بيشتري مي كنيد و شب ها خواب راحت تري خواهيد داشت.

حد و مرزهايي كه در روابط تعريف مي شوند نيز شبيه چنين نرده هايي هستند كه با استفاده از آنان امكان‌ ورود افراد به حريم خصوصي شما را سلب مي كند.

وقتي شما حد و مرزهايي در رابطه تعريف مي كنيد در واقع در حال محافظت از هويت شخصي خود هستيد.

همچنين اين مرزها كمك مي كند تا احساس اعتماد به نفس بيشتري داشته باشيد و بفهميد در زندگي چه نيازهايي داريد. اگر متوجه شويد كه افراد در حال ورود به حريم خصوصي شما هستند و هيچ كاري براي دفاع از اين حريم نكنيد حس حقارت مي كنيد و اعتماد به نفستان تحليل خواهد رفت.

روش هاي تعيين حد و مرز در رابطه اي كه با شريك عاطفي خود داريد
۱_لازم است بدانيد كه وجود اين مرزها كاملا ضروري مي باشد:
مشخص كردن اولويت هاي شما و شريك عاطفيتان اولين قدم تعين حد و مرزهاست. اين مرزها مي توانند جسمي (وسايل شخصي، اندام، دفتر خاطرات، پول و اشيا قيمتي) و يا عاطفي ( عزت نفس، خاطرات و احترام به والدين) باشد.

۲_ دانستن مرزهاي شخصي شما با خودتان :
حتما لازم است بدانيد كه در اين زندگي دنبال چه چيزي هستيد. براي اين موضوع مي توانيد از احساسات و افكار خود نيز كمك بخواهيد.

وقتي شما نسبت به يك چيز خاص احساس ناراحتي مي كنيد احتمالا لازم است براي آن مرزي قائل شويد تا آرامش رواني بيشتري داشته باشيد. علاوه بر آن لازم است ارزش هاي غير قابل مذاكره اي مثل باورهاي ديني, خانواده و اصول اخلاقي را نيز در محدوده مرزهاي خود قرار دهيد.

۳_درباره مرزهايي كه داريد مذاكره و گفت و گو كنيد :
وقتي به اصطلاح تكليفتان را با خودتان مشخص كرديد بايد ارتباط برقرار كنيد. شريك عاطفي شما نمي تواتد ذهن شما را بخواند و يا آن را حدس بزند پس ضروري است كه درباره مرزهايتان با همديگر گفت و گو كنيد و البته مهارت گوش دادن فعال را يادبگيريد و از آن بهره ببريد.

گفت و گوي شما بايد منطقي، آرام و بدون پرخاش باشد و تا هنگامي كه به پذيرش كامل مرزهاي طرفين نرسيده ايد گفت و‌گو را به پايان نرسانيد.

علاوه بر آن لازم است زمان خاصي را جهت صحبت كردن درباره مرزهاي همديگر قرار دهيد و آن را به همديگر ياداوري كنيد.‌ شما اجازه نداريد شريك عاطفيتان را تهديد كنيد و او را بابت اشتباهاتش سرزنش كنيد. اگر مي خواهيد درجه رابطه را بالا ببريد لازم است مهارت گفت و گو در رابطه عاطفي را بياموزيد.

۴_ عواقب و مسئوليت مرزهاي خود را به عهده بگيريد
متعهد بودن و ماندن در يك چهارچوب هميشه راحت و آسان نيست و بايد در اين زمينه مسئوليت پذير باشيد. اگر شما نتوانيد به موضوعي پيايبند باشيد نبايد توقع داشنه باشيد شريك عاطفي شما نيز سر موضع خود باقي بماند.

۵_به خودتان اعتماد كنيد :
هيچكس بيشتر از شما از درونتان مطلع نيست پس نبايد به كسي اجازه دهيد تا براي شما تصميم گيري كنيد. مرزگذاري باعث مي شود فرديت خودتان را به رسيمتي بشناسيد و به آن احترام بگذاريد.

درباره چه موضوعاتي مي توانيم حد و مرز تعيين كنيم؟
۱_ انتظارات كلي:
بايد بدانيد از رابطه چه انتظاري داريد و رابطه عاشقانه چگونه تعريف مي كنيد؟ در چه موقعي رابطه شما به طور كامل تخريب مي شود؟ و با ادامه و بحث و گفت و گو در باب اين مسائل به يك نتيجه كلي برسيد.

۲_آستانه ي تحمل شما تا چه مي باشد؟
به شريك عاطفي خود بگوييد در چه موقعي كنترلتان را از كف مي دهيد؟ به عنوان مثال شما از دروغ بيزار هستيد پس به شريك عاطفي خود مي‌گوييد درباره ي دروغ گويي هيچ گونه اغماضي نخواهيد داشت.

منبع:كانون مشاوران ايران-تعيين حد و مرز در رابطه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۵۲:۱۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

راه هاي ارتباط موثر با والدين به صورت دسته بندي شده در زمينه تربيت كودك و نوجوان آورده شده است.

تربيت فرزند هرگز كار آساني نيست، اما از طريق ارتباط كلامي والدين با فرزندان مي توانيد فرزند خود را طوري تربيت كنيد كه آينده فرزند خود را تضمين كنيد. والدين فقط بايد از كلمات يا زباني استفاده كنند كه با سن فرزندشان مناسب باشد و هرگز بر سر آن ها فرياد نزنيد و كلمات مبتذل نگوييد.

راه هاي ارتباط موثر با والدين
صبور بودن. اين يك مورد مهمي است، صبور بودن يك نوع مزيت مي باشد و از راه هاي ارتباط موثر با والدين مي باشد.
گوش دادن. در حاليكه اكثر والدين بر اين باورند كه در حين صحبت كردن بچه هايشان به طور واقعي به حرفهايشان گوش مي دهند، ولي شما به راحتي مي توانيد از طريق بيان كردن اظهارنظرهاي كوتاه باعث شويد كه فرزند شما اولويت هاي مدنظرتان را در نظر داشته باشد. …
شناخت.
همساني.
همدلي يك وش برقراري صحيح ارتباط والدين با فرزندان
توانايي مربوط به بيان كردن دوست داشتن.
سختگيري نكردن.
انعطاف پذيري از راه هاي ارتباط موثر با والدين
به كودكتان ياد دهيد كه چگونه احساسات خودش را بروز دهد و آن را درك كند، وقتي فرزندتان احساسات خود را بيان مي كند، بدون قضاوت به آنچه مي گويد گوش داده و احساسات او را درك كنيد.
اگر مطمئن نيستيد كه بايد چه چيزي بگوييد يا چگونه آن را بگوييد، لازم نيست فوراً پاسخ دهيد مي توانيد با مشاور مشورت كنيد و سپس به او پاسخ دهيد.
اهميت ارتباط كلامي والدين با فرزندان چيست؟
ارتباط شامل انتقال اطلاعات از فردي به فرد ديگر است و مي تواند شفاهي (غيركلامي)، مثبت يا منفي، مؤثر يا بي اثر باشد. ارتباط موثر والدين با فرزندان بسيار ضروري است و والدين بايد مشاوره رابطه والدين با فرزند را ياد بگيرند.

ارتباط كلامي والدين با فرزندان مي تواند نه تنها براي كودك بلكه ساير اعضاي خانواده نيز مفيد مي باشد و باعث نزديكي اعضاي خانواده به يكديگر مي شود. اين امر منجر به ايجاد يك رابطه شادتر و سالم تر بين طرفين مي شود و مشكلات روابط را به حداقل مي رساند.

ارتباطات ناكارآمد يا مضر بين فرزندان و والدين ميتواند باعث شود كه كودكان باور كنند كه آن ها بي‌اهميت هستند يا درك نمي شوند. عزت نفس پايين آن ها به مرور پايين مي آيد و ممكن است تصميم‌گيري را براي آن ها دشوار كند.

اكثر كودكاني كه بدون ارتباط صحيح بزرگ شده اند والدين خود را غيرقابل اعتماد مي دانند. آن ها ترجيح مي دهند مشكلات را براي خود نگه دارند يا با دوستان به اصطلاح خود در ميان بگذارند، زيرا مي دانند كه حمايت والدين خود را دريافت نمي كنند.

به همين دليل براي والدين بسيار حياتي است كه ارتباطي سازنده و مؤثر با فرزندان خود برقرار كنند و اعتماد به نفس و حمايت كافي را به كودك خود ارائه دهند.

والدين خوب به چه معنايي مي باشد؟
والدين مناسب مطلع مي باشند كه فرزندان خودشان را در چه زماني آزاد بگذارند.

ما نياز داريم كه نحوه تفكر مستقل، حل كردن مشكلات و داشتن يك اعتماد عميق به توانايي هاي خودشان را به فرزندانمان آموزش دهيم.

با توجه به زمان و كارايي موجود، كاري كه والدين براي فرزندان خودشان انجام مي دهند، عبارت از مواردي مي باشد كه خود فرزندان به راحتي مي توانند براي خودشان انجام بدهند.

چهار سبك ارتباط والدين با فرزندان
اين سبك هاي سرپرستي در چهار گروه گسترده اي قرار مي گيرند كه به صورت كلي مورد پذيرش قرار گرفته است.

هر چند كه محققان مختلف، عناوين مختلفي را براي اين سبك ها در نظر گرفته اند، ولي معمولا اين سبك ها به اين صورت نامگذاري مي شوند:

قدرت طلب،
مقتدر،
آسان گير
دخالت نكننده.
والدين قدرت طلب سخت گير
كنترل كننده هستند.
تعامل والدين با فرزندان
۸ روش براي تبديل شدن به والدين بهتر و ارتباط والدين با فرزندان شامل:

اجتناب كردن از مقايسه و لقب گذاري. شما مي توانيد يك نوع والديني باشيد كه زمان خودش را صرف آموزش دادن روش ها، عادت ها و رفتار هاي خوب به كودكانش مي كند. …
حرف هايي كه مي گوييد را انجام بدهيد.
اجازه بدهيد كه فرزند شما اشتباهاتي انجام بدهد.
هيچ كاري انجام ندهيد. …
مصرف غذاي خودتان را به عنوان ابزاري براي راحتي يا تشويق كردن استفاده كنيد.
نسبت به رفتار “بد” بي توجه باشيد.
به قدرت خودتان اعتماد داشته باشيد.
نسبت به پذيرفتن تغييرات آمادگي داشته باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-راه هاي ارتباط موثر با والدين | ۴۰ تكنيك معجزه آسا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۵۵:۴۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

اضطراب رابطه مي تواند ناشي از مشكلاتي باشد كه در رابطه خود داريد: ممكن است نگران اين باشيد كه آيا رابطه شما دوام خواهد داشت يا خير، ممكن است مطمئن نباشيد كه مي توانيد به شريك عاشقانه خود اعتماد كنيد.

حتي ممكن است با مسائل تعهدي دست و پنجه نرم كنيد. همه اين نگراني ها مي توانند به اضطراب رابطه يا وسواس در رابطه منجر مي شود.

اضطراب رابطه چيست؟
اضطراب رابطه وقتي براي اولين بار شروع به قرار ملاقات با كسي مي كنيد، مطمئناً كمي اضطراب را احساس خواهيد كرد. پس از مدتي كه با هم بوديد، اين احساسات معمولاً به مرور زمان شروع به فروكش مي‌كنند.

با اين حال، مواقعي وجود دارد كه ممكن است شخص هنوز در رابطه احساس اضطراب بيش از حد داشته باشد، به طوري كه به رابطه خود آسيب وارد كند.

اضطراب رابطه در صورت درمان نشدن منجر به موارد زير مي شود:

فقدان انگيزه، چه از نظر شخصي و چه از نظر شغلي
ناراحتي عاطفي براي يك يا هر دو شريك زندگي
خستگي عاطفي
خستگي مفرط
مشكلات فيزيكي مانند ناراحتي معده، سردرد، گردن و تنش عضلاني
نشانه هاي اضطراب رابطه
۱٫ مقايسه رابطه خود با ديگران
اگر اضطراب رابطه داريد، ممكن است وسوسه شويد كه رابطه فعلي خود را با روابط گذشته، رابطه دوست يا نسخه ايده آل مقايسه كنيد.

اين نوع رفتار باعث مي شود كه شريك زندگي يا رابطه شما به موفقيت نرسد. براي كنار آمدن با اين موضوع، انرژي خود را به جاي مقايسه كردن، روي رابطه خود متمركز كنيد.

۲٫ مدام فكر مي كنيد كه طرف مقابل قصد جدايي دارد
ترس از اينكه شريك شما بخواهد از هم جدا شود به طور معمول كاملاً بي اساس است و مي تواند استرس غيرضروري را به رابطه وارد كند.

به طور معمول علائم واضحي وجود دارد كه نشان مي دهد رابطه خوب پيش نمي رود يا اينكه شريك زندگي شما ناراضي است و ممكن است بخواهد به رابطه پايان دهد. اگر بدون هيچ نشانه اي احساس كنيد كه همسرتان قصد جدايي دارد احتمالا به اضطراب رابطه مبتلا هستيد.

۳٫ تجزيه و تحليل بيش از حد كلمات
افراد مبتلا به اضطراب رابطه، اغلب چيزهاي كوچكي را كه شريك زندگيشان مي گويند را نيز فراموش نمي كنند. مهم است كه شريك زندگي خود را در قبال چيزهايي كه مي گويند مسئول بدانيد، اما مطمئن شويد كه نظرات را بيش از حد تجزيه و تحليل نكنيد.

۴٫ از دست دادن خوشي، اضطراب رابطه
افراد مبتلا به اضطراب رابطه اغلب آنقدر نگران پيش آمدن اوضاع بد هستند كه تمام لحظات خوب را در رابطه از دست مي دهند.

همه روابط جدي سختي هايي دارند، به همين دليل است كه لذت بردن از لحظات خوب بسيار مهم است. تمركز بر حضور در رابطه و عدم نگراني در مورد آينده به شما كمك مي كند تا با اضطراب رابطه كنار بياييد.

۵٫ وابستگي از نشانه هاي اضطراب رابطه
گاهي اوقات اضطراب رابطه مي تواند ناشي از دلبستگي باشد. چهار نوع مختلف از سبك دلبستگي وجود دارد كه از ايمن تا ناامن‌تر را شامل مي‌شود. اگر سبك دلبستگي ناايمن داريد، ممكن است احساس كنيد كه نياز داريد از ترس اينكه او شما را ترك كند به او بچسبيد.

۶٫ سازگاري بيش از حد با شريك زندگي خود
افراد مبتلا به اضطراب رابطه اغلب منعطف هستند و خود را با شريك زندگي تطبيق مي دهند. در حالي كه سازش در رابطه مهم است، اما بايد از سمت هر دو طرف باشد. اگر تمام خواسته ها و نيازهاي شريك زندگي تان را برآورده كنيد، نيازهاي شما ناديده گرفته مي شود كه مي تواند منجر به مشكلات ديگري در رابطه شما شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-اضطراب رابطه | ۲۰ نشانه كه نمي دانيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۹:۰۹ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

مهارت همدلي مي تواند به برقراري ارتباط موثر افراد كمك كند و باعث مي شود تا بتوانيد با اين استرس ها تا حدود زيادي مقابله كنيم.

وقتي كسي از مهارت همدلي برخوردار است مي تواند ارتباط موثري با افراد جامعه برقرار كند و ميان آن ها محبوب و مورد تاييد باشد. چنين تاييدي باعث مي شود فرد عزت نفس بيشتري پيدا كند و از سرشت خود قلبا راضي باشد.

معني مهارت هاي همدلانه
همدلي كردن به اين معناست كه فرد بتواند خودش را به جاي فرد ديگر بگذارد و دنيا را از ديد او ببيند. در واقع مي توان گفت مهارت همدلي از دو جنبه مورد بررسي قرار مي گيرد: جنبه ي عاطفي و جنبه ي شناختي

از جنبه ي عاطفي به اين معنا مي باشد كه فرد احساسات فرد مقابل را عميقا درك كند و سعي داشته باشد تا او را از نظر روحي احيا كند و از جنبه ي شناختي به اين معنا كه قادر باشد موقعيت به وجود آمده را بشناسد و ارزيابي كند.

اولين شرطي كه لازمه ي مهارت همدلي مي باشد داشتن خودآگاهي مي باشد. وقتي كسي احساسات و شخصيت خود را بشناسد به راحتي مي تواتد با افراد ديگر نيز همدلي كند اما اگر خودش را هم نتواند بشناسد از شناخت ديگران ناتوان خواهد بود.

خصوصيات افرادي كه مهارت همدلي دارند :
افرادي كه از مهارت همدلي برخوردار هستند معمولا در بين اقشار مختلف جامعه محبوبيت و تاييد خواهند داشت. در ادامه به برخي از خصوصيات اين افراد اشاره خواهيم كرد :

۱ ) علاقه داشتن به ديگران

۲ ) احترام گذاشتن به همه ي اقشار جامعه بلا استثنا

۳ ) مهارت اجتماعي قوي

۴ ) تعدد دوستان

۵ ) مورد تاييد بودن نزد اطرافيان

اهميت مشاوره
نمونه هايي از مهارت هاي همدلي
وقتي شما مهارت همدلي را كسب كنيد و به خوبي از آن استفاده كنيد مي توانيد به موارد زير نيز دست پيدا كنيد :

۱ ) به وجود آمدن احساي خوشايند در افراد

۲ ) افزايش عزت نفس و حس كارآمدي براي افراد

۳ ) بهبود قدرت تصميم گيري در همه امور

۴ ) پيشگيري از انواع سو تفاهم و رفتارهاي ناشايست

۵ ) بهبود روابط بين فردي ( به عنوان مثال روابط زناشويي يا دوستانه)

۶ ) كمك به بهبود شناخت افراد و به وجود آمدن يك رابطه ي ايده آل و جامع

نحوه ي افزايش مهارت همدلي :
مهارت همدلي نوعي مهارت اكتسابي مي باشد كه با تكرار و تمرين مي توانيد آن را در خود پرورش دهيد. به برخي از اين روش ها خواهيم پرداخت :

۱ ) گوش دادن به صورت فعال:
براي اين كه بتوانيد مهارت همدلي را در خود تقويت كنيد لازم است تا شنونده ي خوبي باشيد. براي دست يابي به اين‌امر لازم است تا با تمام توجه به صحبت هاي فرد مقابلتان گوش بدهيد و در مواقع نياز واكنش خاص آن موضوع را نشان دهيد.

اگر فكر مي‌كنيد در موقعيت مناسبي براي شنونده بودن نيستيد، از فرد مقابل بخواهيد تا گفت و گوي خود را به زمان ديگري موكول كنيد تا بتوانيد گفت و گوي با كيفيت تري را تجربه كنيد.

در چنين مواقعي فرد كمتر دلگير مي شود تا مواقعي كه به نهايت احساسات و هيجان خود موضوعي را براي شما تعريف كند و شما هيچ توجهي به صحبت هاي او نشان ندهيد براي گوش دادن فعال لازم است تا كارهاي زير را انجام بدهيد :

۱ ) همه ي امور را رها كنيد و در نهايت توجه به صحبت هاي فرد گوش بسپاريد.

۲ ) با فرد تماس چشمي داشته باشيد و به مخاطب خود چشم بدوزيد.

۳ ) در مواقعي كه او در حال صحبت است سرتان را تكان دهيد و به او نشان دهيد مشتاق شنيدن صحبت هاي او هستيد.

۴ ) خودتان را به جاي آن فرد بگذاريد تا كمي حالش را درك كنيد.

۵ ) اگر دوست داريد درباره ي مهارت گوش دادن فعال خبره تر شويد بهتر است از تكنيك انعكاس براي عكس العمل نشان دادن به صحبت هاي افراد استفاده كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-مهارت همدلي چيست و چگونه ياد بگيريم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مهارت همدلي، همدلي كردن، همدلي،
موضوع:
[ ۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۴:۵۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

رفتارهاي جنسي خطرناك كودكان شامل درگير بحث هاي جنسي يا اعمالي مي شود كه براي سن يا مرحله رشد آن ها نامناسب است.

بايد بدانيد كه هر كودكي متفاوت است و ممكن است در سنين متفاوت به روابط، جنسيت و تمايلات جنسي علاقه متفاوتي شود. اما با بزرگتر شدن كودكان، نحوه ابراز احساسات جنسي تغيير مي كند. به طور مثال طبيعي است كه نوجوانان مثلاً به رابطه جنسي و روابط علاقه نشان دهند يا بچه ها در مورد تغييراتي كه در دوران بلوغ اتفاق مي افتد كنجكاو باشند.

اگر بسيار نگران هستيد بهتراست بدانيد كه بسياري از رفتارهاي جنسي كه كودكان و نوجوانان هنگام بزرگ شدن از خود نشان مي دهند، طبيعي و سالم هستند تا زماني كه به ديگران يا خود كودكان آسيب نرسانند. بنابراين به سوالات فرزندان خود به طور آگاهانه و با كمك مشاور پاسخ دهيد و نگران نباشيد.

رفتارهاي جنسي خطرناك كودكان و نوجوانان
برخي از رفتارها و بازي هاي جنسي در دوران كودكي يا نوجواني معمول نيستند و ممكن است باعث نگراني والدين و خانواده ها شود، برخي از اين شرايط طبيعي مي باشد اما برخي از آن ها نياز به كمك مشاور دارد. ممكن است سوال داشته باشيد كه چرا «دخترم با خودش ور ميره ني ني سايت» در ادامه به تمام سوالات در مورد رفتارهاي جنسي خطرناك كودكان پاسخ داده شده است.

اگر كودكان يا نوجوانان كارهاي زير را انجام مي دهند يا به حرف هاي شما گوش نمي دهند بهتراست كه از مشاور كمك بگيريد:

رفتار جنسي مشكل ساز در كودكان نوپا
رفتار جنسي مشكل ساز در كودكان نوپا ممكن است شامل موارد زير مي باشد:

دست زدن به اندام تناسلي خود را ادامه مي دهند.
بازي با عروسك‌ها يا اسباب‌بازي‌ها به شيوه‌اي جنسي
لمس اندام تناسلي بزرگسالان
صحبت، بازي يا انجام كارهاي هنري با موضوعات جنسي نامناسب.
نگاه مداوم به ساير كودكان يا بزرگسالان هنگامي كه برهنه هستند.


رفتار جنسي مشكل ساز در كودكان پيش دبستاني
رفتار جنسي مشكل ساز در كودكان پيش دبستاني ممكن است شامل موارد زير باشد:

دست زدن يا مالش مداوم اندام تناسلي در ملاء عام
استفاده مداوم از زبان و كلمات جنسي حتي زماني كه به آن ها گفته شده است كه اين كار را نكنند.
لمس اندام تناسلي كودكان يا حيوانات ديگر از روي كنجكاوي.
تلاش براي قرار دادن يك شي در مقعد يا واژن خود.

منبع:كانون مشاوران ايران-رفتارهاي جنسي خطرناك كودكان + ۹پاسخ مناسب والدين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۴:۱۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

درمان آلزايمر در سالمندان، معجزه درمان آلزايمر، درمان خانگي آلزايمر باعث مي شوند كه ديگر از آلزايمر رنج نبريد.

بيماري آلزايمر و زوال تركيبي از عواملي مانند سن، ژنتيك، شرايط پزشكي و محيط مي باشد. در حالي كه نمي توانيد برخي از عوامل را تغيير دهيد، مي توانيد عوامل ديگر را كنترل كرده و خطر را كاهش دهيد. غذايي كه مي خوريد يكي از چيزهايي است كه مي توانيد كنترل كنيد.

درمان خانگي آلزايمر
ممكن است در مورد رژيم غذايي DASH يا رژيم مديترانه اي شنيده باشيد كه بر غذاهاي سالم براي قلب تاكيد دارند و براي كاهش فشار خون، كاهش وزن، سلامت قلب و عروق عالي هستند و در درمان آلزايمر نيز نقش زيادي دارند.

رژيم MIND تركيبي از اين دو است، با تمركز بر مواد غذايي «سالم براي مغز» كه مي تواند به كاهش خطر ابتلا به آلزايمر كمك كند اين رژيم بر ده ماده غذايي اساسي متكي است:

سبزيجات برگ سبز
همه سبزيجات ديگر
آجيل
توت ها
لوبيا
غلات كامل
ماهي
طيور
روغن زيتون
شراب
اين رژيم به پيروان توصيه مي كند از مصرف گوشت قرمز، كره، پنير، شيريني و غذاهاي سرخ شده يا فست فودها خودداري كنند.

رژيم غذايي
تغييرات در مغز مي تواند سال ها قبل از ظهور اولين علائم آلزايمر رخ دهد. اين تغييرات اوليه مغز فرصتي براي پيشگيري يا به تاخير انداختن علائم زوال عقل مي دهند.

دانشمندان در حال بررسي بسياري از راه هاي ممكن براي انجام اين كار هستند و راه هاي مختلفي را از جمله دارو، تغييرات سبك زندگي و تركيبي از اين مداخلات آزمايش كرده اند.

بر خلاف ساير عوامل آلزايمر كه ما نمي توانيم آن ها را تغيير دهيم، مانند سن و ژنتيك، افراد مي توانند انتخاب هاي سبك زندگي مانند رژيم غذايي، ورزش و تمرينات شناختي را بهبود دهند.

داروي قوي براي الزايمر
يك رژيم غذايي خاص بر مكانيسم هاي بيولوژيكي مانند استرس و التهاب كه زمينه ساز آلزايمر هستند، تأثير مي گذارد. يا شايد به طور غيرمستقيم با تأثير بر ساير عوامل آلزايمر مانند ديابت، چاقي و بيماري قلبي نيز عمل كند.

براي درمان آلزايمر چه بخوريم
مطالعات باليني بسياري از ويتامين ها و مكمل هاي غذايي بدون نسخه از جمله ويتامين هاي B و E را براي جلوگيري و درمان بيماري آلزايمر يا زوال شناختي مورد بررسي قرار داده اند. در اين تحقيقات به اين پرداخته مي شود كه اين افزودني‌هاي رژيمي ممكن است از سلول‌هاي عصبي محافظت كنند يا بر ساير فرآيندهاي بيولوژيكي درگير در آلزايمر تأثير بگذارد.

عليرغم يافته‌هاي اوليه در مورد فوايد احتمالي براي سلامت مغز، هيچ ويتامين يا مكملي در افراد تشخيص داده نشد كه در كند شدن آلزايمر نقش داشته باشد.

افزايش فعاليت بدني|معجزه درمان آلزايمر
فعاليت بدني فوايد زيادي براي سلامتي دارد، مانند كاهش زمين خوردن، حفظ تحرك و استقلال و كاهش خطر بيماري هاي مزمن مانند افسردگي، ديابت و فشار خون بالا.

بر اساس تحقيقات تا به امروز، شواهد كافي براي توصيه به ورزش به عنوان راهي براي پيشگيري از زوال عقل آلزايمر يا اختلال شناختي خفيف (MCI) شناخته مي شود و تاحدودي مي تواند روند آلزايمر را به تاخير بيندازد.

مطالعات مشاهده اي روي حيوانات و انسان ها فوايد احتمالي ورزش را براي مغز نشان مي دهد. برخي از مطالعات نشان داده‌اند كه افرادي كه ورزش مي‌كنند در مقايسه با افرادي كه ورزش نمي‌كنند كمتر در معرض خطر زوال شناختي هستند. ورزش همچنين با عملكرد بهتر در برخي تست‌هاي شناختي مرتبط است.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان آلزايمر معجزه آسا با تغيير تغذيه و سبك زندگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۴۲:۵۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

بازي احساسات براي كودكان با آموزش كنترل احساسات به كودكان به شما كمك مي كند تا مهارت همدلي، درك متقابل و بيان احساسات را به كودك خود آموزش دهيد بنابراين از آن ها غافل نشويد.

بازي براي بيان احساسات در كودكان| آموزش كنترل احساسات به كودكان
۱. چه احساسي دارم؟
وسايل مورد نياز: كارت هايي كه تصاوير مختلف روي آن چسبيده است.

اهداف
بيان حالات و احساسات
شناخت يكديگر
غلبه بر خجالت كودكان
روش بازي: چند كارت را وسط يك دايره بگذاريد، دو كارت براي هر بازيكن. هركسي يكي از تصاوير را انتخاب مي كند كه احساس مي كند آن را بيش تر دوست دارد يا حالت او را بيان مي كند سپس به ديگران توضيح مي دهد كه چرا آن كارت را انتخاب كرده است.

مثال:
من تصوير يك صندلي انتخاب كردم زيرا خسته هستم و آرزو دارم كه كاش يك صندلي خوب و مناسب براي نشستن پيدا مي كردم.

نكته ها
همه بازيكنان نمي دانند كه در حال حاضر چه احساسي دارند بنابراين به آن ها بگوييد كه لازم نيست حتما احساسات حال حاضر خود را بيان كنند بلكه مي توانند براساس حالاتي كه به تازگي داشته اند صحبت و انتخاب كنند.

ارزيابي:
آگاهي از احساسات خود چه منافعي دارد؟
در چه شرايطي حال يكساني را تجربه مي كنيم؟
بيش تر تحت تاثير احساسات كوتاه مدت هستيد يا بلند مدت؟
چه چيزي در تغيير حالت فعلي شما مي تواند كمك كند؟

بازي احساسات براي كودكان
۲. بازي چراغ قوه| بازي احساسات براي كودكان
اهداف
بيان احساسات در كودكان
معرفي خود و آشنايي با يكديگر
غلبه بر خجالت
روش بازي: ابتدا موضوع خاصي را انتخاب كرده و سپس سعي مي كنند احساسات خود را با توجه به موضوعي كه انتخاب كرده اند بيان كنند. اين كار باعث بيان احساسات كودك مي شود.

مثال:

فرض كنيد موضوع آب و هوا را انتخاب كرده ايد، مي توانيد بيان كنيد كه « احساس مي كنم درونم طوفان شده است.» اگر موضوع درخت است « احساس مي كنم مانند درختي خشك و بي روح هستم.»

نكته:
اگر با كودكاني كار مي كنيد كه مشكلات گفتاري را تجربه مي كنند بهتراست از بازي احساسات براي كودكان استفاده كنيد كه نيازي به ارتباط كلامي ندارند.

ارزيابي:
دوست داريد كه احساسات خود را با ديگران به اشتراك بگذاريد؟
آيا در ميان دوستان خود كسي را مشاهده كرديد كه احساس يكساني مانند شما داشته باشد؟

منبع:كانون مشاوران ايران-۹ بازي احساسات براي كودكان (كودكان ۹ تا ۱۵ سال)


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۴۵:۱۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

گريه نوزاد راهي براي برقراري ارتباط با شما است كه به چيزي نياز دارد، گرسنگي شايع ترين علت گريه در نوزادان است.

بنابراين غذا دادن به آن ها باعث جلوگيري از گريه شديد نوزاد مي شود. نحوه واكنش شما به گريه كودك مهم است. اگر با آرامش پاسخ دهيد، به آن ها كمك مي كنيد تا پريشاني خود را مديريت كنند و احساس امنيت كنند.

چگونه علت گريه نوزاد را بفهميم
۱. گرسنه يا تشنه است، آرام كردن گريه نوزاد
كودك شما ممكن است سعي كند سينه شما را پيدا كرده يا با دهان خود حركت مكيدني انجام دهد. اين بهترين زمان براي غذا دادن به كودك است.

۲. نياز به تعويض پوشك دارد، علت گريه و نق نق نوزاد
برخي از نوزادان احساس خيس بودن يا كثيف بودن را دوست ندارند. بررسي كنيد كه آيا كودك شما نياز به تعويض پوشك خود دارد يا خير.

۳. باد معده، قولنج يا ريفلاكس
اگر كودك شما ناآرام به نظر مي رسد، او را به حالت عمودي نگه داريد و به آرامي پشت او را مالش دهيد يا نوازش كنيد.

۴. خستگي بيش از حد
حتي چيزهاي ساده مانند چهره هاي جديد و نورهاي روشن مي تواند براي نوزادان طاقت فرسا باشد. در صورت گريه آن ها را به يك اتاق تاريك كه ساكت و آرام است ببريد، در اين حال صداهاي آرام بخش ايجاد كنيد يا موسيقي ملايم پخش كنيد. از علائم خواب كودك خود آگاه باشيد.

۵. ناراحتي
نوزادان از سردي يا گرماي بيش از حد خوششان نمي آيد. آن ها دوست دارند احساس راحتي و گرماي مطلوبي داشته باشند، اما مراقب باشيد كه كودك خود را در چند لايه لباس نپوشانيد.

بررسي كنيد كه بدن كودك شما خيلي گرم يا سرد نباشد. طبيعي است كه دست و پاي نوزاد كمي خنك باشد، اما شكم او بايد كمي گرم باشد.

بررسي كنيد كه هيچ بر چسبي از لباس‌هايش در پوست آن ها فرو نرفته باشد و مويي دور دست يا پاهايشان نپيچيده باشد. اگر صداي گريه شديد نوزاد شما با حالت عادي متفاوت است، مي تواند نشانه اي از ناخوشي يا دندان درآوردن باشد.

۶. ممكن است لازم باشد كودك نزديك شما باشد
نوزادان بايد به والدين خود نزديك باشند، صداي آن ها را گوش داده و به ضربان قلب آن ها گوش دهند، علاوه بر اين مي توانيد كارهاي آرامش بخشي را براي بهبود حال آن ها انجام دهيد:

كودك را نزديك نگه داريد
آواز خواندن يا صحبت كردن با آن ها
بغل كردن كودك

 

۷. آرام كردن گريه نوزاد
گاهي اوقات به نظر مي رسد هيچ كاري كه انجام مي دهيد جواب نمي دهد در اين شرايط مي توانيد موارد زيرا را امتحان كنيد:

با كودك در كالسكه به پياده روي برويد.
پوشك كودكتان را كنار بگذاريد و به او اجازه دهيد پاهايش را آزادانه حركت دهد.
حمام كردن نوزاد
درخواست كمك از دكتر يا اطرافيان
۸. ممكن است حوصله اش سر رفته باشد.
اگر او به دليل بي حوصلگي گريه مي كند، آواز خواندن، زمزمه كردن، قدم زدن و حرف زدن با او مي تواند به شما كمك كند.

۹. كوليك| علت گريه نوزاد
كوليك باعث گريه شديد در چهار هفتگي مي شود و گاهي اوقات تا سه يا حتي چهار ماهگي نيز ادامه پيدا مي كند. دليل كولينك هنوز براي دكترها مشخص نيست اما مي تواند به دليل گوارش يا حساسيت به غذا يا عوامل محيطي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-گريه نوزاد + ۶ روش درماني تضميني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۳۱:۰۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

مهارت هاي ارتباطي در محيط كار باعث مي شد كه در ارتباط با هر كسي موفق يا ناموفق باشيم و در محيط كار پيشرفت كنيم.نحوه برقراري ارتباط انسان ها بسيار ساده و واضح به نظر مي رسد، در صورتي كه بسياري از مردم در روابط خود دچار سو تفاهم مي شوند و از صحبت هاي يكديگر سو برداشت مي كنند.

وقتي كسي چندين تجربه منفي در ارتباطات داشته باشد احساس سرخوردگي شخصي و اجتماعي پيدا مي كند.

يك كلمه ي چند حرفي گاهي مي تواند يك زندگي را از هم ‌بپاشد. اساسا كلمات اختراع شدند تا انسان ها به وسيله ي آن ها با يكديگر ارتباط برقرار كنند اما گاهي موجب بر هم خوردن ارتباطات بشر نيز خواهند شد.

مهارت هاي ارتباطي به شما ياد مي دهند تا از بروز اين‌سو تفاهم ها جلوگيري كنيد و ارتباطات درستي با عامه مردم برقرار كنيد. اين مهارت هاي ارتباطي آن قدر مهم هستند كه بايد از دروس پايه در مدرسه به كودكان آموزش داده شوند. به كارگيري اين مهارت ها وجهه ي اجتماعي شما را ارتقا مي دهد و به خود شما نيز حس اعتماد به نفس مي بخشد.

۱۰ مهارت هاي ارتباطي در محيط كار
۱_ زبان‌ بدن :
زبان بدن شما بيشتر از زباني كه در دهانتان داريد با افراد ارتباط برقرار مي‌كند. نحوه ي ايستادن شما حالت سرتان و حتي حالت نگاهتان مي تواند به اطرافيان شما بگويد كه در حال حاضر چه احساسي داريد. اگر زبان‌ بدن شما بر خلاف زبان كلاميتان عمل كند حضار متوجه اين دوگانگي خواهند شد.

۲_ گوش دادن فعال|مهارت هاي ارتباطي در محيط كار
به جرئت مي توان گفت تعداد بسيار زيادي از مردم هنوز چيزي درباره ي گوش دادن فعال نمي دانند گوش دادن فعال يعني فقط نبايد شنونده باشيم. كسي كه گوش دادن فعال را به خوبي آموخته باشد, مي داند بايد با تمام وجود به صحبت هاي فرد مقابل گوش فرا دهد و در جاهايي كه لازم است به او واكنش در خور نشان دهد.

اگر شما گوش دادن فعال را آموخته باشيد مي دانيد كه به راحتي حواستان از صحبت هاي فرد مقابل پرت نمي شود و سعي مي كنيم اين تعامل را به صورت آگاهانه برگزار كنيد.

۳_حل كشمكش:
هميشه مشكلات و تعارض در هر رابطه اي به وجود مي آيد و نمي توانيم در پيشامد آن پيشگيري كنيم اما بايد به خوبي بلد باشيم چطور بايد اختلافات به وجود آمده را مديريت كنيم. اگر مهارت حل مشكلات را بياموزيد متوجه مي شويد كه نبايد حالت تدافعي به خود بگيريد و در هر حالتي لازم است تا احترام فرد مقابل را رعايت كنيد.

۴_اعتبار:
براي افزايش مهارت هاي ارتباطي در محيط كار سعي كنيد تا مخاطبتان را احمق فرض نكنيد. اگر در رفتار شما سوء نيتي وجود داشته باشد بالاخره نيت شما بر ملا خواهد شد. هيچكس دوست ندارد كه مورد پنهان كاري ديگر افراد قرار بگيرد. پس اگر روابطي كه داريد برايتان مهم است مردم را نادان فرض نكنيد.

معني اصلي اعتبار اين است كه مردم خود واقعي شما را بشناسند و جلوي آنان تظاهري صورت نگيرد. اعتبار افراد راحت به دست نخواهد آمد پس سعي كنيد آن را راحت نيز از دست ندهيد.


مهارت هاي ارتباطي
۵_نبوغ احساسي :
نبوغ احساسي يعني بتوانيم به اقتضاي موضوعي كه از مخاطب خود دريافت ميكنيم به او پاسخ دهيم. اين مورد در ايجاد ارتباط موثر ميان گوينده و شنونده نقش بسيار مهمي دارد و بايد با توجه به آن چه مي شنويد عكس العمل خود را ارائه دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۰ مهارت هاي ارتباطي در محيط كار كه بايد بدانيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۲۶:۵۹ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی