moshaverrkhob
moshaverrkhob

بازي براي ابراز وجود كودك يك راه عالي براي كودكان براي ابراز وجود هستند. آنها مي توانند به كودكان كمك كنند تا مهارت هاي اجتماعي، خلاقيت و حل مسئله خود را توسعه دهند. والدين مي‌توانند با انتخاب بازي براي ابراز وجود كودك و تشويق كودك به ابراز وجود، به او كمك كنند تا اين مهارت مهم را در خود پرورش دهد.

مهارت ابراز وجود در كودكان
مهارت ابراز وجود در كودكان به توانايي در بيان صادقانه و مستقيم افكار، احساسات و نيازها بدون نياز به خشونت يا اطاعت گفته مي شود. كودكاني كه اين مهارت را دارند، مي توانند در برابر خواسته هاي ديگران مقاومت كنند، در صورت لزوم «نه» بگويند و براي خود احترام قائل شوند. ابراز وجود يك مهارت مهم است كه مي تواند به كودكان در موارد زير كمك كند:

حفظ سلامت روان و جسمي: كودكاني كه مي توانند به طور موثر ابراز وجود كنند، كمتر در معرض احساسات منفي مانند خشم، نااميدي و استرس قرار مي گيرند. آنها همچنين كمتر در معرض آسيب هاي جسمي مانند آزار و اذيت قرار دارند.
ايجاد روابط سالم: كودكاني كه مي توانند به طور موثر ابراز وجود كنند، روابط سالم تري با والدين، دوستان و معلمان خود ايجاد مي كنند. آنها مي توانند به راحتي نيازهاي خود را بيان كنند و در عين حال به نيازهاي ديگران نيز احترام بگذارند.
رسيدن به اهداف خود: كودكاني كه مي توانند به طور موثر ابراز وجود كنند، بيشتر احتمال دارد به اهداف خود برسند. آنها مي توانند براي خود استحقاق قائل شوند و از ديگران بخواهند كه به آنها كمك كنند.

بازي براي ابراز وجود كودك

بازي براي ابراز وجود كودك
در اينجا ۱۱ بازي براي ابراز وجود كودك آورده شده است:

بازي “آيا مي توانيد حدس بزنيد كه من چه كسي هستم؟” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي بازيگري و صداي خود را توسعه دهند. به كودك خود بگوييد كه يك شخصيت واقعي يا خيالي را تصور كند و سپس از آنها بخواهيد بدون صحبت كردن، آن شخصيت را به شما نشان دهند. شما بايد سعي كنيد حدس بزنيد كه آنها چه كسي هستند.
بازي “داستان سازي” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي داستان نويسي و خلاقيت خود را توسعه دهند. به كودك خود بگوييد كه يك داستان را شروع كنند و سپس آنها را تشويق كنيد تا آن را ادامه دهند. شما مي توانيد شخصيت ها، مكان ها و اتفاقات را پيشنهاد دهيد.
بازي “نقاشي خلاقانه” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي هنري و خلاقيت خود را توسعه دهند. به كودك خود يك موضوع يا رنگ را بدهيد و سپس آنها را آزاد بگذاريد تا هر چيزي كه مي خواهند بكشند.
بازي “نمايش” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي بازيگري و حركت خود را توسعه دهند. به كودك خود يك سناريو بدهيد و سپس آنها را تشويق كنيد تا آن را بازي كنند.
آموزش جرات مندي به كودكان
۱.بازي “مسابقه لباس پوشيدن” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي خلاقيت و بيان خود را توسعه دهند. به كودك خود يك موضوع يا رنگ را بدهيد و سپس آنها را آزاد بگذاريد تا هر چيزي كه مي خواهند بپوشند.

۲.بازي “مسابقه رقص” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي حركتي و خلاقيت خود را توسعه دهند. به كودك خود يك آهنگ يا سبك رقص را بدهيد و سپس آنها را تشويق كنيد تا آن را برقصند.

۳. بازي “بازيگري صدا” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي بازيگري و صدا خود را توسعه دهند. به كودك خود يك شخصيت يا يك شي را بدهيد و سپس آنها را تشويق كنيد تا صداي آن را تقليد كنند.

۴. بازي “داستان سرايي با اسباب بازي ها” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي داستان نويسي و خلاقيت خود را توسعه دهند. به كودك خود يك مجموعه اسباب بازي بدهيد و سپس آنها را تشويق كنيد تا يك داستان با آنها بسازند.

۵. بازي “موسيقي درماني” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي خلاقيت و بيان خود را توسعه دهند. به كودك خود يك ساز يا يك آهنگ را بدهيد و سپس آنها را تشويق كنيد تا با آن بسازند.

۶. بازي “شعر گفتن” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي نوشتن و خلاقيت خود را توسعه دهند. به كودك خود يك موضوع يا يك كلمه را بدهيد و سپس آنها را تشويق كنيد تا يك شعر در مورد آن بنويسند.

۷. بازي “بازي خلاقانه” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي خلاقيت و بيان خود را توسعه دهند. به كودك خود يك فضاي باز و يك مجموعه مواد مختلف بدهيد و سپس آنها را آزاد بگذاريد تا هر چيزي كه مي خواهند بسازند.

 

داستان كودكانه جرات ورزي
داستان‌هاي كودكانه جرات ورزي و بازي براي ابراز وجود كودك، داستان‌هايي هستند كه به كودكان كمك مي‌كنند تا با مهارت‌هاي جرات ورزي آشنا شوند و اين مهارت‌ها را در خود پرورش دهند. جرات ورزي، توانايي بيان احساسات، خواسته‌ها و نظرات خود به شكلي سالم و مؤثر است. كودكان جراتمند، قادرند از خود در برابر ديگران دفاع كنند، به خواسته‌هاي خود احترام بگذارند و در برابر چالش‌ها مقاومت كنند.

داستان كبوتر كوچك
در يك جنگل بزرگ، يك كبوتر كوچك زندگي مي كرد كه اسمش پرستو بود. پرستو يك كبوتر بسيار مهربان و دوست داشتني بود، اما كمي هم خجالتي بود. او از اين كه در جمع صحبت كند يا كارهاي جديدي را امتحان كند، مي ترسيد.

يك روز، پرستو با پرنده هاي ديگر جنگل در حال بازي بود. آنها داشتند دنبال هم مي دويدند و مي خنديدند. پرستو هم مي خواست با آنها بازي كند، اما از اين كه جلوي آنها بدوشد، مي ترسيد. او فكر مي كرد كه اگر جلوي آنها بدود، آنها مي خندند و او را مسخره مي كنند.

پرنده هاي ديگر بدون پرستو به بازي ادامه دادند. پرستو ناراحت شد. او به خودش گفت: “چرا من اينقدر خجالتي هستم؟ چرا نمي توانم مثل آنها باشم؟”

پرستو تصميم گرفت كه ديگر خجالت نكشد. او مي خواست كه مثل پرنده هاي ديگر باشد. او شروع كرد به تمرين كردن. هر روز جلوي آينه تمرين مي كرد كه چطور بايد صحبت كند و چطور بايد كارهاي جديدي را امتحان كند.

بعد از چند روز، پرستو اعتماد به نفس بيشتري پيدا كرد. او ديگر از اين كه جلوي ديگران صحبت كند يا كارهاي جديدي را امتحان كند، نمي ترسيد.

يك روز، پرستو دوباره با پرنده هاي ديگر جنگل در حال بازي بود. اين بار، پرستو هم با آنها بازي كرد. او خيلي خوب دويد و پرواز كرد. پرنده هاي ديگر هم از پرستو تعريف كردند. پرستو خيلي خوشحال شد. او فهميد كه وقتي جرات ورزي مي كند، مي تواند كارهاي بزرگي انجام دهد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۱ بازي براي ابراز وجود كودك ✔️ تضمين آينده اي موفق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ بهمن ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۰۳:۴۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

بي خوابي در نوجوانان يك اختلال خواب شايع است كه مي تواند در هر سني رخ دهد. با اين حال، نوجوانان به ويژه در معرض خطر ابتلا به بي خوابي هستند. دلايل بي خوابي در نوجوانان مي تواند متفاوت باشد، اما برخي از عوامل شايع عبارتند از:

استرس
تغييرات هورموني
اختلالات عصبي
مشكلات پزشكي
استفاده از كافئين و الكل
علائم بي خوابي در نوجوانان
علائم بي خوابي در نوجوانان مي تواند شامل موارد زير باشد:

مشكل در به خواب رفتن
بيداري مكرر در طول شب
خواب سبك و بي كيفيت
احساس خستگي و خواب آلودگي در طول روز
تمركز ضعيف
خلق و خوي بد
علت بي خوابي در نوجوانان
چرا نوجوانان در خواب مشكل دارند؟ نوجوانان بايد بين ۸ تا ۱۰ ساعت خواب مفيد داشته باشند. متاسفانه بسياري از نوجوانان در زود به خواب رفتن مشكل دارند. در سال هاي نوجواني، ساعت داخلي بدن به گونه اي است كه شب ديرتر بخوابد و صبح ديرتر از خواب بيدار شوند و احساس مي كنند كه مشكلي وجود ندارد. اين تغيير به اين دليل اتفاق مي‌افتد كه مغز نوجوانان هورمون ملاتونين ( كه به تنظيم خواب كمك مي كند را) را ديرتر از مغز كودكان و بزرگسالان مي‌سازد. بنابراين، نوجوانان به سختي به خواب مي روند و خواب كافي را ندارند. علت بي خوابي در نوجوانان ممكن است موارد زير باشد:

سندرم پاهاي بي قرار: تمايل به حركت دادن پاها در هنگام شب. ممكن است احساس گزگز، خارش، گرفتگي يا سوزش داشته باشند.
آپنه انسدادي خواب: آپنه انسدادي خواب زماني است كه فرد در طول خواب براي مدت كوتاهي نفس خود را متوقف مي كند. نوجوانان مبتلا به اين اختلال معمولاً در طول روز احساس خواب آلودگي مي كنند و ممكن است در كلاس ها به خواب بروند يا چرت بزنند. آپنه انسدادي خواب زماني اتفاق مي افتد كه چيزي راه هوايي را مسدود كند و بايد زير نظر دكتر درمان شود.
كابوس ها: بيشتر نوجوانان هر چند وقت يكبار كابوس مي بينند، اين رخداد ممكن است علت هاي متفاوتي داشته باشد كه بايد زير نظر روانشناس علت كابوس مشخص و درمان شود. كابوس‌هاي شبانه مي‌توانند فرد را در طول شب از خواب بيدار كنند و دوباره خوابيدن را سخت كنند.


راه رفتن در خواب: اكثر خوابگردها كودك هستند، اما برخي از نوجوانان و بزرگسالان نيز در خواب راه مي روند. راه رفتن در خواب اغلب زماني اتفاق مي افتد كه فرد بيمار است، تب دارد، به اندازه كافي نمي خوابد يا استرس دارد.
ناركولپسي: ناركولپسي يك اختلال نادر است، اما علائم اغلب در دوران كودكي و نوجواني شروع مي شود و در آينده ممكن است تشديد يابد. افراد مبتلا به ناركولپسي در طول روز بسيار خواب آلود هستند. آنها ممكن است احساس خواب آلودگي كنند يا به طور ناگهاني بدون هشدار به خواب بروند. علاوه بر اين ممك است كنترل ماهيچه هاي خود را از دست بدهند.

بي خوابي در نوجوانان

عوارض دير خوابيدن در كودكان
عوارض بي خوابي در نوجوانان در كودكان و نوجوانان شامل موارد زير مي شود. از جمله عوارض كوتاه مدت بي خوابي در نوجوانان مي توان به موارد زير اشاره كرد:
خستگي و خواب آلودگي در طول روز
كاهش تمركز و توجه
كاهش عملكرد تحصيلي
افزايش تحريك پذيري و اضطراب
افزايش خطر ابتلا به حوادث
از جمله عوارض بلند مدت بي خوابي در نوجوانان مي توان به موارد زير اشاره كرد:

افزايش خطر ابتلا به چاقي
افزايش خطر ابتلا به ديابت نوع ۲
افزايش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي
افزايش خطر ابتلا به افسردگي و اضطراب
كاهش عملكرد شناختي در بزرگسالي
بي خوابي نشانه چه بيماري است
بي خوابي در نوجوانان مي‌تواند نشانه بسياري از بيماري‌ها باشد، از جمله:

درد مزمن مانند آرتروز، كمردرد، سردرد و فيبروميالژيا
سرطان، به ويژه سرطان‌هاي پيشرفته
ديابت، به ويژه ديابت نوع ۲
آسم
بيماري قلبي
پركاري تيروئيد
بيماري پاركينسون
آلزايمر
اضطراب و افسردگي
اختلالات خواب مانند آپنه خواب و سندرم پاي بي‌قرار
عوارض جانبي برخي داروها، مانند داروهاي ضدافسردگي، داروهاي ضدبارداري و داروهاي فشار خون
عوارض دير خوابيدن بر مغز
خواب نقش مهمي در سلامت جسمي و رواني افراد دارد بنابراين بايد حتما در مورد خواب نوجوان خود دقت داشته باشيد. كمبود خواب يا دير خوابيدن مي‌تواند عوارض مختلفي بر مغز داشته باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بي خوابي در نوجوانان ✔️ خطراتي كه نمي دانيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ بهمن ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۵۱:۳۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

گفتاردرماني يك رشته تخصصي در حوزه علوم پزشكي است كه به ارزيابي و درمان اختلالات گفتاري، زباني و شنوايي مي‌پردازد. هدف از گفتاردرماني، بهبود توانايي‌هاي ارتباطي افراد با اختلالات گفتاري و زباني است تا بتوانند به طور موثرتري با ديگران ارتباط برقرار كنند.

گفتاردرماني يك فرآيند مشاركتي است كه شامل بيمار، گفتاردرمانگر و گاهي اوقات اعضاي خانواده يا ساير مراقبان است. گفتاردرمانگر با ارزيابي بيمار و تعيين اهداف درماني شروع مي كند. سپس، از طيف وسيعي از تكنيك ها براي كمك به بيمار در دستيابي به اهداف خود استفاده مي كند.

اختلالات گفتاري و زباني
اختلالات گفتاري و زباني انواع مختلفي دارند كه مي‌توانند در هر سني رخ دهند. برخي از شايع‌ترين اختلالات گفتاري و زباني عبارتند از:

اختلالات تلفظي: اين اختلالات شامل مشكلات در توليد صداهاي گفتاري هستند.
اختلالات زباني: اين اختلالات شامل مشكلات در درك و استفاده از زبان هستند.
اختلالات صوتي: اين اختلالات شامل مشكلات در توليد صدا هستند.
اختلالات شنوايي: اين اختلالات شامل مشكلات در شنيدن هستند.
برخي از كودكان در گفتن برخي كلمات و صداهاي خاص مشكل دارند. اين مسئله مي تواند اذيت كننده باشد چون ديگران شايد با درك آنچه آنها تلاش ميكنند بگويند مشكل دارند.

خبر خوب آنست كه بچه هايي كه در گفتن صداهاي خاص يا درك ديگران مشكل دارند ميتوانند به يك نوع خاص از پزشك براي كمك بروند – متخصصين گفتار درماني (همچنين آسيب شناسان زبان گفتاري ناميده مي‌شوند).

فوايد گفتاردرماني
گفتاردرماني مي‌تواند مزاياي زيادي براي افراد مبتلا به اختلالات گفتاري و زباني داشته باشد. برخي از فوايد گفتاردرماني عبارتند از:

بهبود توانايي‌هاي ارتباطي فرد
كاهش مشكلات اجتماعي فرد
افزايش اعتماد به نفس فرد
افزايش كيفيت زندگي فرد

گفتاردرماني

متخصصين گفتار درماني چه كمكي مي‌كنند؟
متخصصين گفتاردرماني به مردم در همه رده هاي سني با اختلالات متفاوت زباني و گفتاري كمك مي‌كنند. اينجا برخي از اين اختلالات اورده شده اند:

اختلالات مفصل بندي: اين اختلال زماني است كه يك كودك با گفتن صدايي خاص يا گفتن صحيح كلمه اي مشكل دارد. مثلا ممكن است “گربه” را “دربه” بگويد. يا بيسكوييت مانند گفتن بيچوئيت به نظر برسد. نوك زباني صحبت كردن به عنوان اختلالات مفصلي در نظر گرفته ميشوند.
اختلالات رواني يا سيالي كلام: اگر بچه اي صداهاي خاصي را تكرار ميكند و با گفتن كلمه كامل مشكل دارد، او شايد اختلال رواني (روانگويي) دارد (مانند لكنت). براي مثال ، بچه اي كه تلاش ميكند تا «خانه» را بگويد شايد روي «خ» گير كند و بگويد «خا-خا-خا-نه » . يا او صداهاي هاي خاصي را بيرون بكشد و بگويد «خخخخخخخ-اااا-نه». لكنت يك اختلال سيالي رواني كلام است.
افرادي كه مشكل گفتاري دارند در نواحي از مغزشان عدم كاركرد وجود دارد كه امروزه ما با كمك دستگاه هاي نوين نواحي مربوط به كلام و گفتار را بهبود داده و تاثيرات بيش تر و طولاني تري نسبت به گفتار درماني دارد. براي صحبت با برترين متخصصان كودك مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

اختلالات تشديد: يك بچه شايد اختلال صدايي دارد اگر مردم با درك انچه او مي گويد مشكل دارند. اين بچه ها شايد جمله را با صداي بلند و واضح شروع كنند، ولي در آخر من من كنان و آرام باشد. بعضا به نظر ميرسد اين بچه ها سرما خورده اند و يا تو دماغي صحبت مي كنند.
اختلالات زباني: بچه اي كه با درك مردم مشكل دارد يا در قرار دادن كلمات كنار هم براي بيان افكار مشكل دارد شايد اختلال زباني دارد.


چه كساني به گفتار درماني نياز دارد؟
بسياري از بچه ها به متخصصين گفتار درماني مراجعه مي كنند و اين راه خوبي براي يادگيري صحبت كردن به صورت شفاف است. بعضا يك بچه يك شرايط طبي دارد كه صحبت كردن را بيشتر سخت ميكند. برخي از اين شرايط عبارتند از:

اختلال شنوايي
عضلات ضعيف در اطراف دهان
شكاف لب يا كام
برآمدگي صوتي/ خشونت صدا
اختلال اوتيسم
اختلال تنفسي
اختلال بلع
گفتار درماني شبيه چيست؟
وقتي يك بچه براي اولين بار متخصص گفتار درماني را ملاقات مي‌كند يك آزمون صحبت كردن( گفتاري) خواهد داد. نگران نباشيد، شبيه آزمونهاي مدرسه نيست. اين آزمن يك راه براي پيدا كردن نوع مشكلات گفتاري است كه بچه دارد. از بچه خواسته خواهد شد تا كلمات و صداهاي خاصي را بگويد. اين شايد ثبت شود پزشك شايد چيزهايي را در پايين آزمون بنويسد. آزمون به پزشك كمك خواهد كرد تا نياز هاي بچه را شكل بدهد و تصميم بگيرد كه كدام درمانها نياز است.

درمان مشكلات گفتاري تمرين است. اگر بچه اي با بيان يا روانگويي مشكل دارد، پزشك براي نشان دادن چگونگي توليد صداي مناسب زمان صرف خواهد كرد. پزشك صدا ها را نشان ميدهد واز بچه ميخواهد براي كپي از آنها تلاش كند. كپي كردن راهي كه پزشك لبهايش، دهان و زبانش را براي ساخت صداي درست را حركت ميدهد.

منبع:كانون مشاوران ايران-گفتاردرماني✔️تضمين آينده اي روشن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ بهمن ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۹:۳۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

علت گريه بي دليل نوجوان يك واكنش طبيعي انسان به طيف وسيعي از احساسات است، از شادي و عشق گرفته تا غم و اندوه. گريه مي‌تواند نشانه‌اي از سلامت روان و عاطفي خوب باشد، زيرا به ما كمك مي‌كند تا احساسات خود را پردازش كنيم و با استرس مقابله كنيم.

با اين حال، گاهي اوقات نوجوانان ممكن است گريه‌هاي بي دليلي داشته باشند كه به نظر مي‌رسد هيچ دليل خاصي براي آنها وجود ندارد. اين گريه‌ها مي‌توانند نگران‌كننده باشند، زيرا ممكن است نشانه‌اي از يك مشكل اساسي سلامت روان باشند. در ادامه علت گريه بي دليل نوجوان آمده است.

علت گريه بي دليل نوجوان
در اينجا برخي از دلايل احتمالي گريه بي دليل نوجوان آورده شده است:

افسردگي: افسردگي يك اختلال روحي شايع است كه مي‌تواند باعث طيف گسترده‌اي از علائم شود، از جمله گريه بي دليل، غم و اندوه، بي‌حوصلگي و بي‌انگيزگي.
اضطراب: اضطراب نيز يك اختلال روحي شايع است كه مي‌تواند باعث علائمي مانند تنش، نگراني، تحريك‌پذيري و گريه بي دليل شود.
استرس: استرس مي‌تواند باعث طيف وسيعي از علائم جسمي و روحي شود، از جمله گريه بي دليل.
تغييرات هورموني: تغييرات هورموني كه در دوران بلوغ رخ مي‌دهد، مي‌تواند باعث نوسانات خلقي و گريه بي دليل شود.
مشكلات خانوادگي يا مدرسه: مشكلات خانوادگي يا مدرسه نيز مي‌توانند باعث استرس و اضطراب در نوجوانان شوند كه مي‌تواند منجر به گريه بي دليل شود.
سوابق سوء استفاده يا بدرفتاري: نوجواناني كه در معرض سوء استفاده يا بدرفتاري قرار گرفته‌اند، ممكن است بيشتر در معرض گريه بي دليل باشند.
داروها: برخي از داروها، مانند داروهاي ضد افسردگي يا ضد اضطراب، مي‌توانند باعث گريه بي دليل شوند.
چرا بي دليل گريه ميكنم
چرا بي دليل گريه ميكنم ني ني سايت. گريه‌هاي غيرمنتظره مي‌تواند با احساسات قوي و شرايط سلامت رواني، از جمله افسردگي، اضطراب، فرسودگي شغلي، اندوه و شرم مرتبط باشد.

افسردگي: كارشناسان بهداشت روان در سطح جهاني نوسانات خلقي و طغيان هاي عاطفي را به عنوان علائم رايج افسردگي توصيف مي كنند. بر اثر افسردگي يا بيماري دوقطبي يك دقيقه ممكن است عصباني باشيد و لحظه بعد بي اختيار گريه كنيد. در موارد ديگر، ممكن است خاموش شويد و بي حس شويد بدون اينكه بدانيد چرا.
اضطراب و ترس: گريه هاي غيرقابل كنترل اغلب مي تواند با اضطراب مرتبط باشد و مي‌تواند برخي از قوي‌ترين واكنش‌هاي بدن را برانگيزد، بر احساسات تأثير بگذارد و علائمي مانند غم و اندوه يا ميل به گريه را ايجاد كند. ترس همچنين مي‌تواند باعث گريه افراد شود به خصوص اگر اين ترس شديد بوده و باعث به خطر انداختن زندگي و سلامت فرد شود.
فرسودگي شغلي: فرسودگي شغلي شكلي از فرسودگي كامل ذهني و جسمي است كه در اثر استرس هاي مزمن مداوم ايجاد مي شود. علل فرسودگي شغلي ممكن است شامل كار، فرزندپروري ( به ويژه براي مادر )، آموزش و مراقبت باشد، بسيار ديده مي شود كه افراد به دليل فشار كاري بسيار بالا دچار گريه هاي ناگهاني مي شوند.

اندوه: گريه غيرقابل كنترل اغلب با اندوه مرتبط است. اين احتمال وجود دارد كه درماندگي و نااميدي مرتبط با مسائل مربوط به دلبستگي مانند سوگ، جدايي‌هاي عاشقانه، حركت‌ها يا جدايي‌ها قدرت برانگيختن اشك را داشته باشد.
شرم: گريه غيرقابل كنترل مي تواند پاسخي منطقي به انواع احساساتي باشد كه شرم برمي انگيزد، از جمله خجالت يا خودآگاهي. شرم اغلب زماني اتفاق مي افتد كه افراد از مرزهاي هنجارهاي اجتماعي فراتر مي روند. تحقيقات همچنين نشان مي‌دهد كه گريه‌كنندگان اگر از گريه خجالت مي‌كشند يا خجالت مي‌كشند، يا با افرادي كه حمايت نمي‌كنند، حالشان بدتر مي‌شود.
احساس غرق شدن: احساس غرق شدن با احساس استرس در هم آميخته است. انبوهي از احساسات منفي ايجاد مي كند. كه مي تواند رشد كند و غير قابل كنترل شود. گريه به عنوان راهي براي رهايي از اين احساسات شديد و مقابله با احساس غرق شدن عمل مي كند.
احساس پوچي: احساس پوچي مي تواند يك جنگ دروني گيج كننده از احساسات ايجاد كند. ۸ هنگامي كه پوچي رخ مي دهد، ممكن است نتوانيد احساسات را تشخيص دهيد، اما احتمالاً به تنهايي، غم و اندوه يا احساس بي حسي مرتبط هستند. اين احساسات مي توانند ايجاد شوند و عوارض عاطفي داشته باشند كه منجر به گريه مي شود.
درمان افسردگي نوجوانان در خانه
اگر نگران گريه بي دليل نوجوان خود هستيد، مهم است كه با او صحبت كنيد و ببينيد آيا مشكلي وجود دارد كه او از آن صحبت نمي‌كند. سعي كنيد يك محيط حمايتي و همدردي ايجاد كنيد تا نوجوان شما احساس راحتي كند و احساسات خود را با شما در ميان بگذارد.

در اينجا چند نكته براي كمك به نوجواني كه بي‌دليل گريه مي‌كند آورده شده است:

به او اطمينان دهيد كه احساساتش را مي‌فهميد و حمايت مي‌كنيد.
به او كمك كنيد تا احساسات خود را پردازش كند.
اگر فكر مي‌كنيد نوجوان شما به كمك حرفه‌اي نياز دارد، او را تشويق كنيد تا با يك روانشناس يا مشاور صحبت كند.
اگر متوجه علت گريه بي دليل نوجوان شديد يا طولاني مدت است، مهم است كه با يك متخصص سلامت روان مشورت كنيد. آنها مي‌توانند به شما كمك كنند تا علت گريه را شناسايي كنيد و درمان مناسب را دريافت كنيد. براي صحبت با برترين متخصصان نوجوان مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.


علت گريه بي دليل نوجوان

علائم افسردگي
افسردگي يك اختلال رواني شايع است كه مي تواند بر احساسات، افكار و رفتارهاي فرد تأثير بگذارد. علائم افسردگي مي تواند خفيف يا شديد باشد و ممكن است به صورت دوره اي يا مداوم رخ دهد.

منبع:كانون مشاوران ايران-علت گريه بي دليل نوجوان ✔️ علت و درمان قطعي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ بهمن ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۵۴:۰۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

بيش فعالي دختران اختلالي است كه با الگوهاي رفتاري غيرقابل كنترل و بيش از حد مشخص مي شود. اين اختلال مي تواند در هر سني شروع شود، اما اغلب در دوران كودكي تشخيص داده مي شود. بيش فعالي در دختران شايع است، اما اغلب به عنوان اختلال در پسران شناخته مي شود. زنان بيشتر از مردان داراي صفات دروني هستند. به طور خاص، دختران بيشتر به سمت بي توجهي و بي نظمي گرايش پيدا مي كنند.

عليرغم اطلاعات فراوان در مورد ADHD، درك ما از دختران با اين اختلال هنوز به طرز شگفت آوري محدود است. براي چندين دهه، كودكان بيش فعال و تكانشي مبتلا به بيش فعالي تشخيص داده شده اند. دختراني كه اغلب بي توجه تر از بيش فعالي بودند، به ندرت آن معيارهاي اوليه را برآورده مي كردند و بنابراين تشخيص داده نمي شدند و به آنها توجهي نمي شد. در آن زمان بيش فعالي يك اختلال در نظر گرفته شد كه عمدتاً پسران را تحت تأثير قرار مي دهد.

بيش فعالي در دختران
اكنون مي دانيم كه مسير رشد دختران برعكس پسران است. در واقع، براي دختران، بلوغ نشانه تشديد علائمي مانند واكنش عاطفي، اضطراب و نوسانات خلقي است. اين تغييرات هر ماه تشديد مي شود، زماني كه تغيير سطح استروژن قبل از قاعدگي مي تواند باعث ايجاد يك ترن هوايي عاطفي شود. علائم بيش فعالي در دختران مي تواند شامل موارد زير باشد:

عدم توانايي نشستن يا ايستادن در يك مكان
بيقراري و تكانشگري
دقت و تمركز ضعيف
عدم توانايي گوش دادن به دستورالعمل ها
تداخل با ديگران
تكرار كردن رفتارهاي نامناسب
تغييرات خلقي ناگهاني
اگر نگران بيش فعالي كودك و نوجوان خود هستيد، با يك متخصص بهداشت روان مشورت كنيد. مركز تخصصي كودك ستاره ايرانيان با بهترين روش هاي روز دنيا بدون عوارض جانبي پرخاشگري كودك را ريشه يابي و درمان مي كند. به اين منظور مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.


بيش فعالي دختران

علل بيش فعالي در دختران
علت دقيق بيش فعالي در دختران هنوز به طور كامل مشخص نشده است. اعتقاد بر اين است كه اين اختلال ممكن است به دليل تركيبي از عوامل ژنتيكي و محيطي ايجاد شود.

عوامل ژنتيكي: تحقيقات نشان داده است كه بيش فعالي در خانواده ها ارثي است. اگر يكي از والدين يا خواهر و برادر شما بيش فعالي داشته باشد، احتمال ابتلاي شما به اين اختلال بيشتر است.
عوامل محيطي: عوامل محيطي مانند قرار گرفتن در معرض سموم در دوران بارداري يا زايمان نيز ممكن است خطر ابتلا به بيش فعالي را افزايش دهد.
تشخيص بيش فعالي در دختران: تشخيص بيش فعالي در دختران معمولاً توسط پزشك يا متخصص بهداشت روان انجام مي شود. براي تشخيص بيش فعالي، پزشك يا متخصص بهداشت روان از شما در مورد علائم خود و سابقه پزشكي شما سوال خواهد پرسيد. آنها ممكن است همچنين از شما بخواهند كه آزمايشاتي را انجام دهيد، مانند تست توجه و تمركز.
درمان بيش فعالي در دختران
درمان بيش فعالي در دختران معمولاً تركيبي از داروها و درمان رفتاري است.

داروها: داروها مي توانند به كنترل علائم بيش فعالي كمك كنند. داروهاي معمولي براي بيش فعالي در دختران شامل محرك ها و غير محرك ها هستند.

محرك ها: محرك ها داروهايي هستند كه سيستم عصبي مركزي را تحريك مي كنند. آنها مي توانند به بهبود تمركز و توجه كمك كنند. برخي از محرك هاي رايج براي بيش فعالي در دختران عبارتند از اتوماكسين (ريتالين)، دكستروآمفتامين (دكسدرين) و متيل‌فنيديت (كمپكتيل).


غيرمحرك ها: غيرمحرك ها داروهايي هستند كه سيستم عصبي مركزي را تحريك نمي كنند. آنها مي توانند به بهبود تمركز و توجه كمك كنند. برخي از غيرمحرك هاي رايج براي بيش فعالي در دختران عبارتند از آتوماكسين (آتومكسين) و گانفتامين (ستراديل).
درمان رفتاري: درمان رفتاري مي تواند به دختران مبتلا به بيش فعالي كمك كند تا مهارت هاي مقابله اي را بياموزند و رفتارهاي خود را كنترل كنند. درمان رفتاري معمولاً شامل مشاوره فردي يا گروهي است.

نكات رفتار با دختر بيش فعال
به او كمك كنيد تا يك قدرت يا استعداد را شناسايي كرده و جشن بگيرد.
سعي كنيد بدون ارائه راه حل يا اصلاح گوش دهيد.
دخترتان را تشويق كنيد تا با فعاليت‌هاي بعد از مدرسه درگير شود تا به او كمك كنند در يك محيط اجتماعي احساس امنيت، راحتي و اعتماد به نفس داشته باشند. به همين ترتيب، اگر دختر شما تكانشي يا بيش از حد است، موقعيت‌هاي اجتماعي كه در آن مي‌تواند انرژي آزاد كند، مانند تئاتر يا ورزش، مي‌تواند كارها را روان‌تر كند.
وقتي درك روشني از نيازهاي دخترتان داشته باشيد، شما و او مي‌توانيد براي ايجاد موقعيت‌هايي كه توانايي‌هاي او را تقويت مي‌كند و در زمينه‌هايي كه او احساس شايستگي كمتري مي‌كند، حمايت كنيد.
داشتن ADHD مي تواند نااميد كننده و تحقيركننده باشد. دختران مبتلا به ADHD اغلب مشكلات خود را پنهان مي‌كنند و از درخواست كمك خجالت مي‌كشند (حتي وقتي واقعاً به آن نياز داريم). دختر ۱۶ ساله اي كه مي شناسم توضيح داد كه تلاش براي سرپوش گذاشتن بر مبارزاتش و احساساتش چقدر دردناك بود. او گفت: “من خيلي دلم مي خواست مثل بقيه باشم.” من نمي خواستم كمك بخواهم زيرا نمي خواستم دختر عجيب و غريبي باشم كه نمي تواند اين كار را انجام دهد.
در دختران، بيش فعالي اغلب به عنوان يك “اختلال پنهان” شناخته مي شود و دليل خوبي نيز دارد. بيشتر دختران مبتلا به ADHD نوع بي توجهي دارند، به اين معني كه در تمركز مشكل دارند اما بيش فعال و تكانشي نيستند. اما حتي آنهايي كه بيش فعال و تكانشي هستند علائم كمتري نسبت به پسران نشان مي دهند، بنابراين اغلب ناديده گرفته مي شود و درمان نمي شوند.

منبع:كانون مشاوران ايران-بيش فعالي دختران ✔️ اگر بيش فعالي درمان نشود


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ بهمن ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۵۰:۴۵ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

دعواي والدين يكي از چالش‌هاي مهمي است كه مي‌تواند بر زندگي كودكان تأثير منفي بگذارد. كودكان از والدين خود به عنوان منبع اصلي امنيت و حمايت عاطفي ياد مي‌كنند. زماني كه والدين با يكديگر دعوا مي‌كنند، اين احساس امنيت و حمايت از بين مي‌رود و كودك دچار احساسات منفي مانند ترس، اضطراب، خشم و نااميدي مي‌شود.

در دعواي والدين اغلب فرزندان بازنده هستند. اين مقاله تأثير خطرناك دعواي والدين بر كودكان را بررسي مي‌كند و نكاتي را براي مديريت سازنده دعوا ارائه مي‌كند. فرزندپروري يك مهارت است. ما اين مهارت را با روش‌هاي مختلف مانند الگوبرداري از سبك فرزندپروري والدين خود، تماشاي والدين ديگر و اطلاعات ساير منابع رسمي و غيررسمي توسعه مي‌دهيم.

مغز انسان به گونه اي طراحي شده است كه تشخيص درست از نادرست در حالت عصبانيت براي ما دشوار است. اين وضعيت زماني پيش مي‌آيد كه والديني كه درگير دعوا هستند قادر به درك تأثير اعمالشان بر فرزندانشان نيستند.

گاهي اوقات ممكن است والدين براي حل تعارضات خود مشكل پيدا كنند. در چنين مواقعي مي توانند از متخصصان كمك بگيرند و آرامش را در خانه تضمين كنند. زيرا، محيط خانه منفي بر وضعيت عاطفي كودكان تأثير مي گذارد. براي صحبت با برترين متخصص خانواده مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

تاثير دعواي والدين بر كودكان
ذهن در دوران نوزادي و اوايل كودكي به تعامل بين مراقبين حساس است. والدين با درگير شدن در يك مشاجره پس از عشق و محبت به فرزندان خود، اطلاعات ضد و نقيضي براي آن ها ارسال مي كنند.

دعواي والدين مي‌تواند تأثيرات مخربي بر جنبه‌هاي مختلف زندگي كودكان داشته باشد، از جمله:

سلامت روان: كودكاني كه در معرض دعواي والدين قرار مي‌گيرند، بيشتر در معرض ابتلا به مشكلات رواني مانند اضطراب، افسردگي، اختلالات خواب، پرخاشگري و اختلالات رفتاري هستند.
رشد عاطفي: كودكاني كه شاهد دعواي والدين خود هستند، ممكن است احساس كنند كه مقصر هستند يا كه آنها باعث اين دعواها مي‌شوند. اين احساسات مي‌تواند منجر به احساس گناه، شرم، ناامني و اعتماد به نفس پايين در كودك شود.
روابط اجتماعي: كودكاني كه در معرض دعواي والدين قرار مي‌گيرند، ممكن است در برقراري روابط اجتماعي با ديگران دچار مشكل شوند. آنها ممكن است از برقراري ارتباط با ديگران اجتناب كنند يا در روابط خود دچار مشكل شوند.
پيشنهاد مشاور: پرخاشگري كودكان در سنين مختلف


دعواي والدين

تحصيلات: كودكاني كه در معرض دعواي والدين قرار مي‌گيرند، ممكن است در مدرسه دچار مشكل شوند. آنها ممكن است تمركز خود را از دست بدهند، در انجام تكاليف خود دچار مشكل شوند و نمرات خود را كاهش دهند.
ثابت شده است كه دعواي والدين از نظر رواني براي كودكان مخرب است. دعواي طولاني مدت والدين مي تواند منجر به اعتماد به نفس پايين، احساس تنهايي، افسردگي، اضطراب، استرس، خواب و مشكلات يادگيري شود.
وقتي شدت مشاجره افزايش مي يابد، كودكان احساس ناامني و ترس مي كنند. در نتيجه، آنها تمايل دارند بيشتر اوقات هوشيار بمانند، كه مانع از تمركز آنها بر روي مدرسه و فعاليت هاي همسالان مي شود.
كودكاني كه شاهد درگيري هاي درون خانواده خود هستند، درگيري هاي رواني خود را به شكل شكايات جسمي مكرر نشان مي دهند. اينها بچه هايي هستند كه معمولاً از ” شكمم درد مي كند!” شكايات رايج اين گونه كودكان شامل سردرد، درد عضلاني، معده درد، سرماخوردگي و حساسيت هاي پوستي، كمبود وزن يا اضافه وزن است.
كاهش تأثير دعواي والدين بر كودكان
اهميت پيوند بين همسران براي تقويت احساس امنيت در كودكان. درگيري‌هاي آشكار خانوادگي، پرخاشگري مكرر، طغيان خشم و اختلال در روابط خانوادگي تأثيرات مخرب بلندمدتي بر سلامت جسمي و رواني كودكان دارند.

اگر شما در حال حاضر با دعواي والدين خود دست و پنجه نرم مي‌كنيد، مي‌توانيد با انجام اقدامات زير تأثير اين دعواها را بر كودكان خود كاهش دهيد:

دعواهاي خود را در حضور كودكان انجام ندهيد. اگر نمي‌توانيد از دعوا كردن خودداري كنيد، سعي كنيد اين دعواها را در مكاني خارج از دسترس كودكان انجام دهيد.
در مورد دعواي خود با كودكان صحبت نكنيد. كودكان نمي‌توانند درك كنند كه دعواي والدين آنها به خاطر آنها نيست. صحبت كردن در مورد دعواي خود با كودكان ممكن است باعث ايجاد احساس گناه و ناامني در آنها شود.
به كودكان خود اطمينان دهيد كه آنها دوست‌داشتني و مورد حمايت هستند. به كودكان خود بگوييد كه آنها مقصر دعواي والدين خود نيستند و كه شما آنها را دوست داريد.
از كمك متخصصان استفاده كنيد. اگر نمي‌توانيد دعواي خود را مديريت كنيد، از كمك متخصصان مانند مشاوران خانواده يا روان‌شناسان استفاده كنيد.
دعواي والدين يك مشكل جدي است كه مي‌تواند تأثيرات مخربي بر كودكان داشته باشد. اگر شما در حال حاضر با دعواي والدين خود دست و پنجه نرم مي‌كنيد، اقدامات لازم را براي كاهش تأثير اين دعواها بر كودكان خود انجام دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-دعواي والدين ✔️ تاثيرات وحشتناكي كه نمي دانيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ بهمن ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۳۶:۱۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

بازگشت به مدرسه مي تواند هم براي دانش آموزان و هم براي والدين يك چالش باشد. بعد از يك تابستان طولاني، ممكن است سخت باشد كه دوباره به روال مدرسه برگرديم. با اين حال، با كمي برنامه ريزي و آماده سازي، مي توانيد يك شروع موفق داشته باشيد.

در اينجا چند نكته براي بازگشت به مدرسه آورده شده است:

از قبل براي كلاس هاي خود آماده شويد. قبل از شروع مدرسه، فهرستي از كلاس هاي خود و منابع مورد نياز خود را تهيه كنيد. اين به شما كمك مي كند تا از همگام بودن با مطالب عقب نمانيد.
يك برنامه منظم براي خود تعيين كنيد. تعيين يك برنامه منظم براي مطالعه و انجام تكاليف به شما كمك مي كند تا بر روي كار خود تمركز كنيد.
با معلمان خود ارتباط برقرار كنيد. اگر در مورد چيزي مشكل داريد، با معلم خود صحبت كنيد. آنها مي توانند به شما كمك كنند تا بر مشكل غلبه كنيد.
با دوستان و خانواده خود ارتباط برقرار كنيد. صحبت با دوستان و خانواده مي تواند به شما كمك كند تا از نظر عاطفي حمايت شويد.

بازگشت به مدرسه
كودكاني كه براي اولين بار مي خواهند وارد مدرسه شوند و يا كودكاني كه مي خواهند به مدرسه ي جديدي وارد شوند بايد خود را با شرايط جديدي سازگار كنند، حتي رفتن به كلاس بالاتر نيز براي كودك مسائلي را پيش رو دارد مانند روبرو شدن با سطح تحصيلي بالاتر و درس هاي علمي تر، معلم جديد، و يك دايره ي اجتماعي متغير. خبر خوب اين است كه با مقداري آماده سازي و سازماندهي مي توانيد بازگشت به مدرسه را براي كودكتان لذت بخش كنيد و اولين هفته ي تحصيلي را براي خودتان و فرزندتان آسان تر سازيد.در ادامه چند راه براي آسان كردن اين مسئله آمده است:

پيشنهاد مشاور: اضطراب جدايي در مهد كودك ✔️۱۳ راهكارهاي روانشناسي

۱. از اينكه كودكتان با مدرسه اش آشناست اطمينان حاصل كنيد
اگر كودكتان سال قبل نيز در همين مدرسه بوده است اين خيلي خوب است ولي بايد خود را براي بازگشت به مدرسه آماده كنيد ! شما تنها لازم است تغييراتي را كه امسال اتفاق مي افتد را براي كودكتان توضيح دهيد. «حالا تو اولين سطح تحصيلي ات را شروع مي كني، تو بايد در زمين بازي بچه ها بازي كني، و با بچه هاي ديگر در سالن ناهار خوري غذا بخوري.» «حالا تو سال سومي هستي، تو هر روز بايد تكاليفت را انجام بدهي.» «حالا تو وارد دوره ي راهنمايي شده اي، تو خودت بايد به مدرسه بروي. نياز است كه با هم رد شدن از خيابان را تمرين كنيم.»

ولي اگر اين اولين سال تحصيلي كودكتان باشد، پس لازم است كه شما با كودكتان به انجا سر بزنيد. حتي اگر اين آشناسازي ابتدايي يك روز قبل از شروع مدرسه باشد، به مدرسه برويد و با محيط آن آشنا شويد. اگر مي توانيد وارد زمين بازي شويد، اين يك مزيت است كه كودكتان را با آنجا آشنا كنيد. و اگر نمي توانيد وارد زمين بازي شويد از پشت حصار زمين را به او نشان دهيد و او را نسبت به آن هيجان زده كنيد.

۲- از هر فرصتي براي آشنايي بيشتر كودك استفاده كنيد
بسياري از مدارس براي كودكاني كه اولين بار وارد آن مدرسه مي شود موقعيت هايي را تدارك مي بينند كه كودك بتواند با آنجا آشنا شود. اگر مدرسه برنامه ي خاصي براي اين منظور ندارد، از آنها بخواهيد كه يك روز شما و كودكتان قبل از شروع مدرسه به آنجا برويد و با معلم جديد ملاقات داشته باشيد. معلم ها قبل از شروع مدرسه مشغول آماده كردن اتاقشان هستند، ولي هر معلم باتجربه اي از ملاقات با يك دانش اموز جديد و به وجود آوردن احساس خوب در دانش آموز خوشحال مي شود، معلم ها مي دانند كه بايد به دانش آموزانشان براي شروع سال تحصيلي جديد كمك كنند.

۳- كاري كنيد كه كودك راحت تر با معلمش ارتباط برقرار كند
همه ي كودكان نياز دارند كه از ارتباط با معلمشان در كلاس درس احساس راحتي كنند. تا زماني كه اين مشكل حل نشود كودك براي يادگيري آماده گي ندارد. معلمهاي با تجربه اين مسئله را مي دانند و شرايطي را مهيا مي كنند كه دانش آموز از نظر احساسي براي شروع سال تحصيلي جديد آماده گي لازم را به دست بياورد. قطعا، اگر شما شرايطي را فراهم كنيد كه كودك با معلم بيشتر آشنا شود، هر كاري كه مي توانيد در اين زمينه انجام دهيد: راه هاي زيادي براي اينكه كودكتان بتواند معلمي را كه قبلا نديده را بشناسد و اين احساس در او به وجود آيد كه او را مي شناسد.

اگر شما متوجه شديد كه كودكتان در اولين روز مدرسه نمي تواند با معلمش ارتباط برقرار كند، سعي كنيد بلافاصله بين كودكتان و معلمش ارتباط برقرار كنيد. فقط به معلم توضيح دهيد كه كودكتان قبل از شروع مدرسه هيجان زده بود ولي حالا به نظر مي رسد كه هنوز نتوانسته با اين مسئله كنار بيايد. شما اميدوار هستيد كه معلم بتواند شرايط ويژه اي را براي برقراري ارتباط با كودكتان به وجود بياورد و احساسي در كودك به وجود بيايد كه انگار در خانه است.

اضطراب جدايي در روز اول مدرسه
۴- اسان كردن برقراري ارتباط فرزندتان با بچه هاي ديگر در مدرسه
كودكان هميشه در مورد معلم جديدشان مضطرب هستند، ولي در صورتي كه آنها ديگر همكلاسي هايشان را بشناسند، آنها احساس راحتي بيشتري مي كنند. اگر شما تازه وارد شهري شده ايد، سعي كنيد با ديگر كودكان كه در همسايگي شما هستند آشنا شويد. اغلب مدارس مايلند كه آشنايي بيشتري به وجود بياورند، سعي كنيد كه قبل از شروع مدرسه كودكتان با ديگر دانش آموزان ارتباط برقرار كند و با آنها آشنا شود.

۵- خداحافظي كردن را با كودكتان تمرين كنيد.
براي بسياري از كودكان، بزرگترين چالش اين است كه از شما جدا شوند. با به وجود آوردن شرايطي سعي كنيد كه به صورت منظم و كوتاه از كودكتان جدا شويد كه اين شرايط بتواند تمريني براي جدايي شما از كودكتان باشد.

شما ممكن است به كودكتان چيزي بدهيد كه آن را نگه دارد چيزي كه شما را به ياد او مي اندازد، مانند يك شكل قلب كه بر روي آن كلمه ي عشق نوشته شده است، دستمالتان، يا تكه سنگ كوچكي شما با يكديگر در ساحل پيدا كرده ايد، چيزي كه او بتواند در جيبش بگذارد و با خودش ببرد و زماني كه بر مي گردد آن را به شما پس دهد. بيشتر كودكان دوست دارند كه در كيفشان عكسي از خانواده داشته باشند

۶- از مدرسه بخواهيد كه به شما و كودكتان اجازه دهد كه داخل كلاس شويد
مشخص كنيد كه چه مقدار از زمان مي توانيد در آنجا بمانيد. اگر متوجه شديد كه بازگشت به مدرسه براي كودكتان دشوار است با معلمش ملاقات داشته باشيد و با همديگر برنامه اي را تدارك ببينيد كه جدا شدن از شما براي اولين هفته ي مدرسه براي او سخت نباشد.شايد شما بايد هر روز صبح يك داستان براي كودكتان بخوانيد و سپس او را به معلم بسپاريد و از كودكتان خداحافظي كنيد بنابراين معلم مي تواند شرايطي را به وجود اورد كه كودك احساس راحتي بيشتري داشته باشد.

۷- شروع به صحبت كردن در مورد كلاس بالاتر و يا سال تحصيلي جديد كنيد.
بهترين كار انتخاب كتاب هايي است كه به كلاس او مربوط مي شود. كتابخانه يا معلم مي توانند در اين مورد به شما كمك كنند. كودكتان را در مورد چيزي كه بايد انتظار را داشته باشد هيجان زده كنيد، كه شامل خوراكي، زمين بازي، خواندن، كامپيوترها، آواز خواندن و هنر مي شود. اگر شما كودكان ديگري را كه با او همكلاسي هستند و يا اينكه به همان مدرسه مي روند را مي شناسيد مطمئن شويد كه او با آنها را ببيند يا با آنها بازي كند. خاطرات خوب خودتان را در مدرسه براي كودكتان تعريف كنيد.

پيشنهاد مشاور: ۱۱ دلايل گريه كودك | تمامي دلايل را پيش از خطر بررسي كنيد

۸- اگر يك خواهر يا برادر كوچكتر در خانه با شماست
اگر خواهر يا برادر كوچكتر كودكتان در خانه با شماست، اطمينان حاصل كنيد كه كودكتان بداند كه چقدر خانه بدون او كسل كننده است و چقدر نسبت به او حسودي مي كند كه نمي تواند مانند يك بچه ي بزرگ به مدرسه برود. هر روز بعد از مدرسه شما ساعات بخصوصي را با فرزند بزرگترتان صرف مي كنيد و خوراكي مي خوريد و در مورد روزش با او صحبت مي كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بازگشت به مدرسه ✔️ ۱۵ نكته طلايي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ بهمن ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۴۹:۱۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي شخصيتي است كه مي‌تواند تأثير زيادي بر موفقيت فرد در زندگي داشته باشد. دخترهايي كه اعتماد به‌ نفس دارند، معمولاً در مدرسه و دانشگاه عملكرد بهتري دارند، روابط اجتماعي سالم‌تري برقرار مي‌كنند و در شغل خود موفق‌تر هستند. در اين مقاله، به بررسي راه‌هاي تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس مي‌پردازيم.

اهميت تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس
اعتماد به نفس يك مهارت حياتي است كه مي تواند در همه زمينه هاي زندگي مفيد باشد. دختران با اعتماد به نفس، به احتمال زياد:

در مدرسه و شغل خود موفق خواهند شد.
روابط سالم‌تري خواهند داشت.
عزت نفس سالم‌تري خواهند داشت.
از خود مراقبت خواهند كرد.
در برابر آسيب‌هاي عاطفي و جسمي مقاوم‌تر خواهند بود.
هنگام تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس، پيامي قدرتمند دريافت مي كند: «تو ارزشمند و توانمند هستي.» اين پيام مي تواند به او كمك كند تا در برابر فشارهاي اجتماعي مقاومت كند و در مسيري قرار بگيرد كه او را به موفقيت مي رساند.


تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس

چگونه اعتماد به نفس دخترم را بالا ببرم
همه ما دوست داريم دخترانمان با اعتماد به نفس و عزت نفس قوي بزرگ شوند. در ادامه بخوانيد تا ببينيد چگونه مي توانيد اعتماد به نفس دخترتان را تقويت كنيد.

۱. عشق و حمايت بي‌قيد و شرط
يكي از مهم‌ترين عواملي كه در تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس نقش دارد، عشق و حمايت بي‌قيد و شرط والدين است. دخترهايي كه احساس مي‌كنند والدينشان آنها را دوست دارند و به آنها باور دارند، بيشتر احتمال دارد كه به توانايي‌هاي خود اعتماد داشته باشند.

براي نشان دادن عشق و حمايت خود به دخترتان، مي‌توانيد كارهاي زير را انجام دهيد:

به او بگوييد كه او را دوست داريد و به او افتخار مي‌كنيد.
در فعاليت‌هاي او شركت كنيد و از او حمايت كنيد.
به او گوش دهيد و به نظرات او احترام بگذاريد.
۲. تشويق و تحسين
تشويق و تحسين دخترتان مي‌تواند كمك كند تا تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس بالا داشته باشيد. وقتي دخترتان كاري را خوب انجام مي‌دهد، به او بگوييد كه كارش را دوست داريد و از او تشكر كنيد. اين كار به او كمك مي‌كند تا بداند كه شما به او باور داريد و او را ارزشمند مي‌دانيد.

 

۳. كمك به دخترتان براي شناخت نقاط قوت خود
هر كس نقاط قوت و ضعفي دارد. مهم است كه به دخترتان كمك كنيد تا نقاط قوت خود را شناسايي كند و روي آنها تمركز كند. وقتي دخترتان نقاط قوت خود را مي‌شناسد، بيشتر احتمال دارد كه به توانايي‌هاي خود اعتماد داشته باشد.

براي كمك به دخترتان براي شناخت نقاط قوت خود، مي‌توانيد كارهاي زير را انجام دهيد:

از او بپرسيد كه در چه كارهايي مهارت دارد.
به او كمك كنيد تا فعاليت‌هايي را پيدا كند كه از انجام آنها لذت مي‌برد.
به او نشان دهيد كه شما به توانايي‌هاي او باور داريد.
۴. آموزش مهارت‌هاي حل مسئله و مقابله با چالش‌ها
دختراني كه مهارت‌هاي حل مسئله و مقابله با چالش‌ها را دارند، بيشتر احتمال دارد كه در برابر مشكلات و شكست‌ها مقاوم باشند. اين مهارت‌ها به آنها كمك مي‌كند تا از پس چالش‌هاي زندگي برآيند و اعتماد به‌ نفس خود را حفظ كنند.

براي آموزش مهارت‌هاي حل مسئله و مقابله با چالش‌ها به دخترتان، مي‌توانيد كارهاي زير را انجام دهيد:

به او ياد دهيد كه چگونه مشكلات را شناسايي كند و راه‌حل‌هاي ممكن را پيدا كند.
به او كمك كنيد تا با شكست‌ها كنار بيايد و از آنها درس بگيرد.
به او نشان دهيد كه شما به او باور داريد و مي‌توانيد از او حمايت كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس ✔️ ۱۱ نكته طلايي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ بهمن ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۴۶:۱۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

بوسيدن نوزاد يك عمل محبت آميز است كه مي تواند براي هر دو طرف لذت بخش باشد. با اين حال، مهم است كه از خطرات بالقوه بوسيدن نوزاد نيز آگاه باشيد.

افراد به خصوص والدين بعد از اين نوزادشان به دنيا مي آيد به طور غريزي دوست دارند او را در آغوش بكشند، نوازش كنند و ببوسند، اما براي بسياري از پدر و مادر ها اين سوال به وجود مي آيد كه امكان دارد بوسيدن نوزاد ضررهايي براي او داشته باشد؟ آيا اين كار در فرايند رشد كودك تاثير دارد و به او كمك مي كند؟

متخصصين كودك برقراري رابطه عاطفي صميمانه با نوزاد از طريق اعمالي مانند نوازش كردن، بوسيدن براي رشد هيجاني او لازم و ضروري مي دانند اما با اين بايد نكات بهداشتي رعايت شود تا سلامت نوزاد حفظ شود، در غير اين صورت احتمال دارد مضرات بوسيدن بيشتر از فوايد آن باشد.

اگر به دنبال اطلاعات بيشتري در اين زمينه هستيد بايد به مطالعه اين مقاله بپردازيد تا در مورد فوايد و ضررهاي بوسيدن اطلاعات لازم را به دست آوريد.

بوسيدن نوزاد
بوسيدن يك نوع نوازش لمسي مي باشد و نوزادي كه متولد مي شود آنقدر دوست داشتني مي باش كه اطرافيان تمايل دارند او را ببوسند، به دليل اين كه نوزاد از حساسيت بالايي برخوردار است بايد تاثيرات مثبت و منفي اين نوع نوازش ها را بدانيم. بوسيدن بر روي جسم و روح نوزاد تاثيرات بسيار عميقي مي گذارد و اين تاثيرات مي تواند موقتي، عميق يا طولاني مدت باشد در ادامه اين مقاله فوايد كوتاه مدت و بلند مدت بوسيدن در ابعاد جسماني و رواني را بيان مي كنيم.

فوايد كوتاه مدت: بوسيدن اگر به صورت لمس كوتاه مدت نوزاد، همراه با در آغوش كشيدن او باشد مي تواند باعث كاهش سطح هورمون استرس كودك شود و زماني كه كودك بعد از بوسيدن ذوق زده مي شود و خنده لحظه اي دارد نشان از احساس شادي و رضايت او مي باشد و در اين حالت دوپامين ( انتقال دهنده عصبي شادي) در بدن نوزاد افزايش مي يابد. بر اساس تحقيقات پزشكي به اثبات رسيده است كه بوسيدن نوزاد باعث ارتباط عاطفي عميقي با او مي شود كه به تقويت دستگاه ايمني بدن نوزاد كمك مي كند و باعث مي شود بدن وي در برابر بيماري ها مقاوم تر شود.
فوايد بلند مدت: بوسيدن در دراز مدت باعث رشد هوش هيجاني نوزاد مي شود، هوش هيجاني به معني درك احساسات و ابراز همدلي با ديگران مي باشد و به صورت اكتسابي به فرد منتقل داده مي شود و وراثت سهم بسيار كمي در اين قضيه دارد. بنابراين اطرافيان مي توانند با ابراز كردن احساسات خود به كودك سهم به سزايي در رشد و پرورش هوش هيجاني او داشته باشند، هم چنين نوزاداني كه مورد نوازش لمسي قرار گرفته اند در بزرگسالي به عارضه هايي كه كودكان بي سرپرست و بد سرپرست دچار مي شوند مبتلا نمي شوند.
به بوسيده شدن
ميزان نياز به بوسيده شدن در نوزادان مختلف متفاوت مي باشد و اين كه كودك به چه ميزان به بوسيده شدن نياز دارد براي هر نوزاد تفاوت مي كند، هر فرد به خصوص پدر و مادر به صورت غريزي متوجه مي شوند كه در كجا زياده روي كرده اند و در كجا كم گذاشته اند ولي آنچه در بوسيدن ونوازش كردن مهم است متناسب بودن اين عمل با نياز كودك مي باشد كه بايد به درستي تنظيم شود.

در بسياري از اوقات به خاطر علايق خودمان و تخليه شدن احساساتمان كودك را مي بوسيم و اصلا در نظر نمي گيريم كه فرزندمان چه احساسي دارد در حالي كه بايد بر اساس نيازش او را ببوسيم. بهتر است بوسيدن به مقداري باشد كه كودك احساس رضايت و آرامش داشته باشد و نسبت به بوسيدن و نوازش رغبت نشان دهد در صورتي كه فرزند بي قراري كند و نوازش و بوسيدن تاثيري در آرام كردن او نداشته باشد در اين هنگام بايد نياز هاي او را شناسايي كنيد و از روش هاي ديگري براي آرام كردن دلبندتان استفاده كنيد.

ايا نوزاد بوسيدن را ميفهمد
بله، نوزادان بوسيدن را مي‌فهمند. آنها از همان ابتدا به لمس حساس هستند و بوسيدن يك شكل از لمس است. نوزادان همچنين به احساسات واكنش نشان مي‌دهند و بوسيدن مي‌تواند احساس امنيت، عشق و محبت را در آنها ايجاد كند. نوزادان از حدود شش ماهگي شروع به درك معناي بوسيدن مي‌كنند. آنها مي‌توانند ارتباط بين بوسيدن و احساسات مثبت را تشخيص دهند و ممكن است لبخند بزنند، بخندند يا لبخند بزنند.

بوسيدن همچنين مي‌تواند به نوزادان در رشد مهارت‌هاي اجتماعي آنها كمك كند. آنها ياد مي‌گيرند كه چگونه با ديگران ارتباط برقرار كنند و چگونه عشق و محبت خود را نشان دهند. البته، همه نوزادان به يك شكل رشد نمي‌كنند. برخي از نوزادان ممكن است زودتر از ديگران بوسيدن را درك كنند. همچنين، برخي از نوزادان ممكن است بوسيدن را بيشتر از ديگران دوست داشته باشند.

فوايد بوسيدن نوزاد براي اطرافيان
جالب است بدانيد كه بوسيدن نوزاد براي اطرافيان نيز لذت بخش مي باشد و سلامت روحي و جسمي آن ها را افزايش مي دهد به عنوان نمونه در مورد مادران نشان داده شده است كه زماني كه نوزادشان را مي بوسند هورمون اكسي توسين ( ماده شيميايي افزايش دهنده احساس عشق و علاقه) و آندورفين ( ماده شيميايي افزايش دهنده سرخوشي) افزايش مي يابد و در واقع بوسيدن به اندازه نوزاد يك بازي دو سر مي باشد كه هر دو با برد همراه بوده و بر روي والدين و كودك تاثير مثبت مي گذارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بوسيدن نوزاد ✔️ فوايد و عوارض نگران كننده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۳:۳۸:۱۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

گاز گرفتن كودكان يكي از رفتارهاي معمول در كودكان نوپا و خردسال است. اين رفتار مي تواند براي والدين و مربيان كودكان نگران كننده باشد، اما مهم است كه بدانيم كه گاز گرفتن معمولاً نشانه اي از مشكلي جدي نيست. اين رفتار معمولاً در سنين ۱۸ تا ۳۶ ماهگي بيشتر ديده مي شود و در اكثر موارد تا سن ۴ سالگي برطرف مي شود.

اگر كودك شما به طور مكرر گاز مي گيرد، بايد با پزشك يا متخصص اطفال مشورت كنيد. در برخي موارد، گاز گرفتن مي تواند نشانه اي از يك مشكل زمينه اي مانند اختلال عصبي يا اختلال طيف اوتيسم باشد.

علت گاز گرفتن كودكان
علت گاز گرفتن كودكان ني ني سايت مختلفي وجود دارد كه ممكن است كودكان گاز بگيرند. برخي از دلايل رايج عبارتند از:

تسكين درد دندان درآوردن: دندان درآوردن مي تواند براي كودكان بسيار دردناك باشد. گاز گرفتن مي تواند راهي براي تسكين اين درد باشد.
ابراز احساسات: كودكان نوپا و خردسال هنوز در حال يادگيري نحوه ابراز احساسات خود هستند. گاز گرفتن مي تواند راهي براي بيان خشم، ترس، يا نااميدي باشد.
جلب توجه: گاهي اوقات، كودكان گاز مي گيرند تا توجه والدين يا مربيان خود را جلب كنند.
تقليد: كودكان ممكن است از رفتارهاي ديگران تقليد كنند. اگر كودك ديگري را گاز مي بيند، ممكن است خود نيز شروع به گاز گرفتن كند.
پيشنهاد مشاور: استفراغ كودك ✔️ ۱۱ درمان تضميني استفراغ كودك

اگر هنگام گاز گرفتن فرزندتان بخنديد يا عصباني شويد، مي تواند كنجكاوي كودك شما را برانگيزد و ممكن است دوباره سعي كند شما را گاز بگيرد تا واكنش شما را برانگيزد.

علت گاز گرفتن دست خود
علت گاز گرفتن دست خود كودك مي تواند متفاوت باشد. شايع ترين دلايل عبارتند از:

ابراز احساسات: كودكان نوپا اغلب نمي توانند احساسات خود را به طور موثر بيان كنند. گاز گرفتن مي تواند راهي براي ابراز خشم، نااميدي، ترس يا حتي هيجان باشد.
جلب توجه: كودكاني كه به توجه والدين يا ساير مراقبان خود نياز دارند ممكن است گاز بگيرند.
كپي كردن رفتار: كودكان ممكن است از ساير كودكان يا بزرگسالان كه گاز مي گيرند ياد بگيرند.
كودكان خردسال ممكن است به دلايل زير با گاز گرفتن ناراحتي خود را ابراز كنند:

خستگي يا ناخوشي
احساس اينكه كودك ديگري در بازي يا فعاليت او دخالت مي كند
احساس بي حوصلگي
عدم توانايي به برقراري ارتباط كلامي با اطرافيان خود نيستند
در برخي موارد، گاز گرفتن مي تواند نشانه يك مشكل پزشكي باشد. به عنوان مثال، كودكاني كه دچار مشكلات دهان يا دندان، عفونت يا اختلالات رشدي هستند ممكن است بيشتر گاز بگيرند.

اگر كودك شما دست خود را گاز مي گيرد، مهم است كه علت را درك كنيد. در صورت وجود مشكل پزشكي، درمان مناسب براي كودك شما مهم است. در غير اين صورت، مي توانيد با كمك به كودك خود در يادگيري راه هاي سالم براي ابراز احساسات خود، به كاهش گاز گرفتن كمك كنيد.

چگونه با گاز گرفتن كودكان برخورد كنيم
اگر كودك شما گاز مي گيرد، مهم است كه به آرامي و با آرامش با او برخورد كنيد. در اينجا چند نكته براي برخورد با گاز گرفتن كودكان آورده شده است:

كودك خود را به آرامي از فرد گاز گرفته شده جدا كنيد.
كودك خود را از موقعيت دور كنيد تا آرام شود.
به كودك خود توضيح دهيد كه گاز گرفتن رفتاري نامناسب است.
كودك خود را به جايگزيني براي گاز گرفتن، مانند گاز گرفتن يك اسباب بازي نرم، تشويق كنيد.
اگر گاز گرفتن كودك شما ادامه داشت، مهم است كه با يك متخصص اطفال يا روانشناس كودكان مشورت كنيد. آنها مي توانند به شما كمك كنند تا علت گاز گرفتن كودكخود را شناسايي كنيد و راهكارهايي براي مقابله با آن ارائه دهند. راي اطلاعات بيش تر در زمينه اختلال كودكان مي توانيد با مركز تخصصي كودك با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

 

چيكار كنم پسرم گاز نگيره
در اينجا چند راهكار براي پيشگيري از گاز گرفتن كودكان آورده شده است:

كودك خود را به طور منظم به دندانپزشك ببريد تا دندان هاي او به طور صحيح رشد كنند.
به كودك خود بياموزيد كه چگونه احساسات خود را به طور سالم بيان كند.
به كودك خود اسباب بازي هاي نرم و قابل گاز گرفتن بدهيد.
از تنبيه بدني براي جلوگيري از گاز گرفتن خودداري كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-چرا كودكان گاز مي گيرند✔️ علت و درمان گاز گرفتن كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ دى ۱۴۰۲ ] [ ۰۳:۳۷:۲۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی