moshaverrkhob
moshaverrkhob

ترس از ازدواج در زنان، همه دلايل به همراه راه حل

ترس از ازدواج در بسياري از زنان ديده مي شود، به طور معمول تمامي انسان ها ترس از ازدواج را تجربه مي كنند اما اين مسئله زماني به چالش و مشكل تبديل مي شود كه زندگي فرد را به شكل چشمگيري تحت تاثير قرار مي دهد.

زنان به خاطر ترس شان از ازدواج فرار مي كنند و آن را به تعويق مي اندازند. بسياري از افراد به دليل توهمات واهي و برخي ديگر به دليل اختلالات رواني ممكن است دچار ترس از ازدواج شوند.

در اين شرايط بايد از مشاوره متخصص در حوزه خانواده و ازدواج كمك بگيريد تا در جهت تعديل تنش هاي رواني و كنترل ترس از ازدواج، راهكارهاي موثري را ارائه دهد.

دلايل ترس از ازدواج در زنان
فرد در زماني كه به ترس شديد از ازدواج يا گاموفوبيا دچار مي شود تنش و اضطراب بسياري را تحمل مي كند.

به طور معمول افراد روابط عاطفي آتشيني برقرار مي كنند و با طرف رفتار عاشقانه اي دارند اما زماني كه به طور جدي وارد بحث ازدواج مي شوند به يكباره رابطه را قطع مي كنند و سعي مي كنند از فرد دوري كنند.

اين اختلال ريشه در تجربيات تلخ و رشد در محيط هاي پر تنش زناشويي دارد، البته اين نوع ترس در افراد مختلف متفاوت است و در بعضي مواقع شديد و در برخي از مواقع ضعيف است.

نكته اي اكه در اين جا مهم است و فرد بايد به آن توجه كند اين است كه ازدواج تصميمي شخصي مي باشد و تا حد زيادي به وضعيت فردي و خانوادگي شما بستگي دارد به همين دليل ممكن است دلايل شما براي تعويق انداختن ازدواج با ديگران متفاوت باشد.

بنابراين براي اين كه خودتان را بهتر بشناسيد و با ويژگي هاي دروني خود آشنا شويد بهتر است از مشاور متخصص كمك بگيريد تا در اين خصوص شما را راهنمايي كند.

شخصيت اجتنابي
زناني كه داراي اختلال شخصيت اجتنابي هستند به دليل ترس از مسخره شدن و مورد محبت قرار نگرفتن ترجيح مي دهند روابط محدودي داشته باشند و از كارهاي جديد خودداري مي كنند آن ها از ازدواج را رابطه گسترده و جديدي مي بينند و به همين دليل از آن فرار مي كنند.

زيرا استرس بسياري به آن ها وارد مي شود يكي از اركان مهم در ازدواج، بهداشت رواني مي باشد كه تضمين كننده آرامش و سعادت در زندگي زناشويي مي باشد.

انتظار براي گزينه هاي بهتر
برخي از دختران با وجود اين كه خواستگارهاي خوب و مناسبي دارند اما آن ها را رد مي كنند و فكر مي كنند كه ممكن است موردهاي ايده آل تري را براي ازدواج پيدا كنند.

اين يك نوع تفكر وسواسي است و ريشه در كمبود اعتماد به نفس دارد كه فرد بايد به روانشناس مراجعه كند تا مورد درمان قرار گيرد.

زناني كه اعتماد به نفس بالايي دارند در چنين شرايطي رفتار منطقي تري دارند و واقع بينانه به ازدواج و زندگي مشترك نگاه مي كنند به همين دليل سعي مي كنند به خوبي موقعيت هاي مورد نظر را بسنجند.

ترس از مسئوليت پذيري يا ازدواج
برخي از افراد به خاطر ترس از تعهد و مسئوليت پذيري از ازدواج مي ترسند، زيرا در زندگي مشترك مسئوليت پذيري و تعهد اهميت زيادي دارد.

براي افراد راحت طلب كه از مسئوليت فراري هستند مسئوليت پذيري دشوار مي باشد براي همين از پذيرش مسئوليت مي ترسند و نگران هستند كه از پس آن برنيايند.

در اين شرايط كمك گرفتن از روانشناس اهميت بسياري دارد و فرد مي تواند از اين طريق توانمندي خود را براي افزايش مسئوليت پذيري تقويت كند تا با اطمينان بيشتري براي ازدواج اقدام نمايد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ترس از ازدواج در زنان با راه حل هاي معجزه آسا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۰۲:۱۵ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

روش هاي جديد زايمان، انواع و بهترين نوع زايمان كدام است؟

مادران از زماني كه باردار مي شوند براي ديدن فرزندشان لحظه شماري مي كنند و تمايل دارند انواع زايمان را بشناسند و اطلاعاتي در مورد آن كسب كنند تا بهترين نوع را انتخاب كنند به همين دليل سوالات بسياري در مورد زايمان از پزشك مي پرسند.

در زمان گذشته زايمان تنها به صورت طبيعي انجام مي شد اما امروزه با توجه به پيشرفت علم، روش هاي جديد و گوناگوني براي زايمان وجود دارد كه عوارض آن كمتر است و باعث مي شود مادر درد كمتري را تحمل كند.

مادران باردار بايد قبل و بعد از زايمان توسط پزشك به طور كامل مورد معاينه قرار گيرند تا مشكلات موقع زايمان به حداقل برسد و خطري مادر و فرزند را تهديد نكند.

هم چنين توجه داشته باشيد هر روش زايمان معايب و مزاياي خاص خودش را دارد، در اين خصوص بايد با پزشك مشورت كنيد تا بهترين روش را انتخاب نماييد. در اين مقاله روش هاي مختلفي از زايمان را مورد بررسي قرار مي دهيم و اطلاعات جامع و كاملي در مورد زايمان بيان مي شود.

هم چنين مي توانيد از مشاور روانشناس و متخصص كمك بگيريد تا آگاهي شما را در مورد مراقبت هاي رواني بارداري، زايمان و مراقبت از نوزاد افزايش دهد و در اين خصوص اطلاعات كاملي داشته باشيد.

روش هاي جديد زايمان
كدام زايمان بهتر است؟
به طور كلي زايمان به دو روش صورت مي گيرد، زايمان طبيعي و زايمان سزارين.

اگر چه در گذشته زايمان طبيعي براي بسياري از زنان دردناك بود اما امروزه با استفاده از روش هاي نوين، زايمان طبيعي با سهولت بيشتري انجام مي شود و آمار مرگ و مير و بروز خطر جدي در حين آن در بسياري از كشورها بسيار كاهش يافته است و امر شايعي نمي باشد.

اما برخي از زنان از زايمان طبيعي مي ترسند و تنها به عمل سزارين فكر مي كنند.

استفاده از روش هايي مانند زايمان در آب و القاي زايمان باعث آسان تر شدن زايمان طبيعي شده است.

در صورتي كه مي خواهيد ميان زايمان طبيعي و سزارين يكي را انتخاب كنيد بهتر است آگاهي خود را در مورد انواع زايمان و روش هاي نوين آن افزايش دهيد و بعد با توجه به وضعيت بدني و تشخيص پزشك تصميم درستي در اين خصوص بگيريد.

كمك و مشاوره گرفتن از پزشك در اين زمينه از اهميت بسياري برخوردار است، زيرا برخي از زنان با مشكلاتي رو به رو هستند و توانايي زايمان طبيعي را ندارند در اين شرايط بهتر است از عمل سزارين استفاده شود.

انجام مراقبت هاي بهداشتي كافي در طول بارداري به شما كمك مي كند تا انتخاب درستي در زمينه زايمان داشته باشيد و زايمان را با سهولت پشت سر بگذاريد.

زايمان طبيعي
صفر تا صد روند زايمان طبيعي
روش هاي جديد زايمان
امروزه روش هاي جديدي براي آسان تر شدن فرايند زايمان و كاهش خطرات آن وجود دارد كه باعث مي شود بسياري از زنان از زايمان طبيعي استقبال كنند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-روش هاي جديد زايمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۰۰:۱۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

سن ازدواج، بهترين سن ازدواج چه زماني است؟

بعضي افراد از روي سن تشخيص مي دهند كه وقت ازدواج رسيده است و يا نه و اين سن نشان دهنده آمادگي فرد براي ازدواج مي باشد.

اين طرز فكر در گذشته بسيار متداول بوده است، اما امروزه مطالعات عميق و گسترده روانشناختي و روحيات متفاوت انسان هاي عصر حاضر در اين زمينه به نتايج مختلفي رسيده است.

بهترين سن ازدواج

در واقع سن ازدواج مجموعه اي از نشانه هاي آمادگي براي ازدواج مي باشد اما براي رسيدن به آن نياز به شناخت و خود آگاهي مي باشد و فرد بايد به شناخت خود برسد و معيارهاي خود را براي ازدواج مشخص كند.

در برخي از مواقع افراد در مورد روحيات خود با مشكلاتي رو به رو مي شوند كه نشات گرفته از عدم آگاهي و شناخت آن ها مي باشد.

در چنين شرايطي فرد بايد به روانشناس و مشاور خانواده مراجعه كند تا با استفاده از راهكارهاي موثر بتواند آگاهي خود را در اين زمينه افزايش دهد و تصميم گيري صحيح و درستي داشته باشد.

بلوغ هيجاني و اجتماعي مهم تر از سن ازدواج
براي ازدواج كردن تنها بلوغ جنسي در پسران و دختران كافي نمي باشد و فرد بايد به بلوغ عاطفي، هيجاني و رواني برسد منظور از بلوغ رواني تغيير نگاه او به زندگي است يعني نگاه او به زندگي با نگاه يك كودك يا نوجوان به زندگي فرق داشته باشد.

خود فرد متوجه اين موضوع نمي شود و بيشتر اطرافيان متوجه تغيير رفتار او خواهند شد، از جمله ويژگي ها و مشخصه هاي بلوغ عاطفي، هيجاني و اجتماعي مي توان به موارد زير اشاره نمود:

اعتماد به نفس و عزت نفس دارد.
مي تواند تكيه گاه باشد.
مي تواند عادت هاي غلط خود را ترك كرده و قادر به تغيير رفتار و اصلاح آن باشد.
درك بالا دارد و مي تواند با تغييرات و مشكلات سازگار شود. و براي حل آن ها تلاش كند.
بتواند به خوبي احساسات و هيجانات خود را كنترل كند.
آينده نگر و هدفمند است.
توانايي مديريت خود و خانواده را دارد.
مسئوليت پذير است.
مي تواند نيازهاي مالي، علمي و بهداشتي خانواده را تامين كند.
توانمند و پخته بوده و به خودباوري رسيده است.
مستقل است يا براي مستقل بودن تلاش مي كند.
توانايي درك جنس مخالف و انسان هاي ديگر را دارد و متعصب و لجباز نيست.
تلاش گر، پر انرژي و داراي خلق متعادل است.
با وجدان و با اخلاق است و به منافع جمع احترام مي گذارد و تنها به منافع خود فكر نمي كند.
از چيزي نمي ترسد و براي هر شكست و مشكلي، برنامه دارد.
نمي توان به آساني تشخيص داد كه آيا آن فرد به بلوغ رواني و اجتماعي رسيده است يا نه، در اين زمينه مشاوره گرفتن از روانشناس مي تواند به فرد بسيار كمك كند تا بهتر خود و شرايطش را بشناسد و زندگي خوبي را براي خود رقم بزند.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بهترين سن ازدواج


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۵۸:۰۹ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

استقلال طلبي در نوجوان، برآورده كردن نياز به استقلال در نوجوانان

استقلال طلبي در نوجوان يكي از موضوعات مهمي است كه ممكن است به چالش و تنش جدي در زندگي تبديل شود. در سنين نوجواني افراد نياز دارند تا هويت شان را پيدا كرده و به عنوان يك بزرگسال شخصيت شان را پيدا كنند. همين مسئله باعث مي شود تا به دنبال كشف محيط اطرافشان باشند و از والدين شان فاصله بگيرند.

والديني كه در مورد دوران نوجواني و مسائل مرتبط با آن دوران آگاهي ندارند اين مسئله منجر به نگراني آن ها مي شود.

در اين شرايط بايد آگاهي خود را در مورد ماهيت استقلال طلبي در نوجوانان و نحوه برخورد با آن ها افزايش دهيد تا بتوانيد بهترين ارتباط را با نوجوانتان داشته باشيد و به او كمك كنيد اين دوره را به بهترين نحوه ممكن پشت سر بگذارد.

همچنين مي توانيد از مشاور روانشناس كمك بگيريد تا در اين خصوص به شما كمك كند و عملكردتان بهبود يابد.

استقلال طلبي در نوجوان، چرا فرزندان از والدين فاصله مي گيرند؟
استقلال طلبي در نوجوان مي تواند نگراني هايي براي والدين به دنبال داشته باشد و اين مسئله تنش هايي ميان والدين و فرزندانشان به وجود آورد،

بسياري از والدين توقع دارند كه نوجوانشان مانند دوران كودكي مطيع آن ها باشند و بيشتر اوقات روز را با پدر و مادر سپري كنند.

اين در حالي است كه دوره نوجواني يك دوره بسيار مهم مي باشد و افراد در اين دوران نمي توانند تنها بر اساس انتظارات والدين خود زندگي كنند بلكه آن ها تمايل دارند درك دقيق تري از خود به دست آورند و در واقع به هويت شخصي برسند.

نوجوانان تمايل دارند به هويت يابي مستقل برسند و همين امر باعث فاصله گرفتن آن ها از والدين شان مي شود و با اين رفتار به پدر و مادرشان نشان مي دهند كه بزرگ شده اند.

آن ها در اين زمان بيش از هر زمان ديگري نياز دارند تا با هم سن و سال خود باشند و به گروه هاي مورد علاقه شان بپيوندند، زيرا آن ها احساس مي كنند اگر به گروه خاصي تعلق داشته باشند مي توانند به شكل گيري هويت آن ها كمك شود.

در اين دوران اگر والدين با شرايط اين چنين رو به رو شوند نبايد براي آن ها عجيب باشد زيرا فرزندان در دوران نوجواني اشتياقي بسياري به پيوستن به گروه دوستان دارند.

در اين شرايط والدين به جاي محدود كردن فرزندشان يا نگراني زياد، بهتر است نحوه نظارت غير مستقيم را ياد بگيرند و به اين ترتيب نوجوان را به طور نامحسوس در مسير سالمي قرار دهند.

زندگي مستقل
زندگي مستقل
استقلال طلبي در نوجوان، نكاتي براي والدين
بر اساس مطالبي كه بيان شده است نياز به استقلال از خانواده در دوران نوجواني امري طبيعي مي باشد و براي رشد رواني اجتماعي فرزندان بسيار ضروري است، در اين شرايط آن چيزي كه اهميت دارد چگونگي مديريت اين نياز، توسط والدين است.

در اين مقاله نكاتي را بيان مي كنيم كه به پدر و مادرها كمك مي كند تا در برخورد با اين موضوع رفتار سالم و مناسبي داشته باشند. در زير نمونه هايي از آن را بيان مي كنيم:

در برخورد با استقلال طلبي در نوجوان از واكنش هاي شديد بپرهيزيد
بسيار اهميت دارد كه در اين زمان بتوانيد واكنش خودتان را به درستي مديريت كنيد و با فرزندتان با صبوري، متانت و آرامش بيشتري برخورد نماييد.

والديني كه در برخورد با فرزندانشان كه تمايل دارد با دوستانش به بيرون برود و اوقاتي را بيرون از خانه سپري كند واكنش تندي نشان مي دهند به طور ناخواسته فرزندانشان را از خود دور مي كنند.

در حقيقت نوجواناني كه والدين شان اين طور رفتار مي كنند تمايلات بسيار شديد و غيرواقع بينانه اي در مورد استقلال طلبي آن ها شكل مي گيرد و اين مسئله اوضاع را دشوارتر مي كند.

، در اين حالت بايد والدين روي رفتار و واكنش خودشان كار كنند تا بتوانند خشم، عصبانيت و كنترل گري كمتري نسبت به فرزندشان داشته باشند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-استقلال طلبي در نوجوان | برآورده كردن نياز به استقلال در نوجوانان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۵۸:۳۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

عوارض سيگار كشيدن، مضرات سيگار بر پوست و ساير اندام ها

برخي از افراد با وجود اين كه از عوارض سيگار كشيدن اطلاع دارند و در اين خصوص آگاهي آن ها زياد است اما نمي توانند آن را كنار بگذارند. مصرف سيگار و عوارض آن يكي از مشكلات عمده نسل حاضر شده است.

عوارض سيگار كشيدن

بر اساس بررسي هايي كه در اين خصوص انجام شده است مصرف دخانيات باعث شده تا خطر مرگ زودرس افزايش يابد و يكي از عوامل اصلي در ايجاد بسياري از بيماري هاي مزمن مانند بيماري هاي قلبي – عروقي، سرطان ريه، دهان و غيره مي باشد.

سيگار كشيدن علاوه بر فرد بر روي اطرافيان اثر مي گذارد و آسيب هايي به همراه دارد. با اين اوصاف چرا اين ماده نسبت به ساير مواد رواج بيشتري داشته است؟ چرا افراد به راحتي تن به اعتياد به اين ماده دخاني مي دهند؟

عوارض سيگار كشيدن
سيگار مانند ساير مواد مخدر و دخاني عوارض و آسيب هاي بسياري به همراه دارد كه در ادامه به اين موارد اشاره مي كنيم:

ترك سيگار
روش هاي ترك سيگار
عوارض سيگار كشيدن براي قلب
عوارض سيگار كشيدن براي قلب

يكي از مشكلات گرايش به سيگار مربوط به قلب مي باشد كه به طور خلاصه مي توان به موارد زير اشاره نمود:

تشديد تصلب شرايين ( تنگ شدن عروق)
كاهش كلسترول HDLيا كلسترول خوب بدن
افزايش فشار خون
كاهش خون رساني
كاهش اكسيژن خون
بر اساس تحقيقاتي كه در اين خصوص انجام شده است افرادي كه در معرض دود سيگار هستند سيگاري هاي دسته دوم به حساب مي آيند زيرا درگير برخي از اين عوارض مي شوند.

به همين دليل فرد سيگاري احتمال خطر قلبي عروقي را علاوه بر خود براي اطرافيان هم ايجاد مي كند و آن ها با مشكلاتي رو به رو مي شوند.

عوارض سيگار كشيدن براي معده
سيگار عوارض بسياري دارد و مضرات جسماني آن بي پايان مي باشد و بهترين راه درمان اين آسيب ها ترك سيگار مي باشد. سيگار بعد از قلب بر روي معده اثر مي گذارد و باعث به وجود آمدن مشكلات مربوط به معده مي شود.

در اين خصوص تحقيقات بسياري انجام شده است، آسيب هايي كه سيگار براي معده به همراه دارد عبارت اند:

افزايش اسيد معده
كاهش بي كربنات
زخم اثني عشر
اثر دارو زخم معده را كاهش مي دهد.
زخم معده و سرطان معده
مشكلات كبد، كيسه صفرا
بيماري كرون
عوارض سيگار كشيدن

عوارض سيگار كشيدن براي سلامت روان
مصرف سيگار بر روي روان فرد اثر مي گذارد و تاثير منفي زيادي براي او به همراه خواهد داشت، مشكلات زير در نتيجه مصرف سيگار ايجاد مي شوند:

اقدام به خودكشي و افكار خودكشي
اختلال رواني مانند افسردگي و اضطراب
مصرف الكل و مواد توهم زا
هر يك از مسائل بيان شده به تنهايي مي تواند سلامت روان فرد را با خطراتي رو به رو كند، اگر اين مسائل با مصرف سيگار همراه شود شرايط را براي فرد سخت تر و دشوارتر خواهد كرد.

توجه داشته باشيد افرادي كه درگير مشكل سلامت رواني دارند و در كنار آن سيگار مصرف مي كنند. به احتمال زيادي درگير مشكلات رواني و جسماني خواهند شد.

سيگار از نظر رواني تاثيرات منفي بسياري زيادي بر روي افراد مي گذارد به طوري كه بعد از ترك سيگار، احتمال افسردگي براي آن ها به وجود مي آيد.

به همين دليل پيشنهاد مي شود كه در اين شرايط از متخصص سلامت روان مانند روانشناس با تجربه كمك بگيريد تا راهكارها و آگاهي لازم را در اختيار شما قرار دهند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-عوارض سيگار كشيدن | مضرات سيگار بر پوست و ساير اندام ها


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۱۷:۰۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

يافتن همسر خوب، راه هاي پيدا كردن همسر مناسب چيست؟

يكي از دغدغه هاي مهم زندگي هر شخصي يافتن همسر خوب مي باشد و ايجاد يك زندگي مشترك ايده آل مي باشد.

ازدواج يك نوع نياز طبيعي براي همه انسان ها مي باشد و حق دختران و پسران است براي اين كه زندگي ايده آلي را براي خود تشكيل دهند بتوانند همسر مناسبي براي خود انتخاب نمايند.

براي اين كه فرد ازدواج موفقي داشته باشند بايد سعي كند فردي متناسب با خودش انتخاب نمايد.

براي اين كه ازدواج موفقي داشته باشيد بايد ملاك ها و معيارهاي مناسبي براي انتخاب همسر در نظر بگيريد و هم چنين ويژگي هاي مثبت خودتان را افزايش دهيد تا شانس يافتن مسر مناسب براي شما افزايش يابد.

هم چنين از روانشناس حوزه خانواده و ازدواج كمك بگيريد تا ابعاد مختلف ازدواج را براي شما بيان كند و آگاهي شما در اين زمينه افزايش يابد در اين صورت انتخاب بهتري خواهيد داشت.

آيا براي پيدا كردن همسر بايد اول عاشق شد؟
براي انتخاب همسر بايد عاقلانه تصميم بگيريد و سعي كنيد با ديد باز فكر كنيد تا بتوانيد تصميم درستي در اين زمينه بگيريد.

عاشق شدن قبل از ازدواج مانعي ندارد اما بايد با فكر و عقلاني صورت گيرد و فرد با آگاهي و شناخت كافي اقدام كرده و در امر ازدواج عجله نكند.

زيرا اگر عشق تان شديد باشد، اين عشق چشمتان را كور مي كند و به شما اجازه نمي دهد كه نقاط ضعف و كاستي هاي طرف مقابل تان را ببينيد و تنها به خاطر عشق و دوست داشتن وارد ازدواج مي شويد.

در واقع عشق افراطي و بيمارگونه باعث مي شود تا تصميم درستي در اين خصوص نگيريد و به خاطر عشق به وجود آمده، تن به ازدواج دهيد و در اين صورت انتخاب صحيح و منطقي نخواهيد داشت.

اما سعي كنيد كه تمام ابعاد ازدواج را بسنجيد و رابطه سالمي را تشكيل دهيد تا بتوانيد انتخاب مناسبي داشته باشيد.

يافتن همسر خوب، راه هاي پيدا كردن همسر مناسب
پيدا كردن همسر مناسب، كار راحتي نمي باشد اما با استفاده از راهكارهاي زير مي توانيد انتخاب بهتري داشته باشيد:

مشخص كردن اولويت ها و ملاك هاي ازدواج
همه افراد تصويري از فرد ايده آل شان در ذهن خود براي ازدواج دارند اما براي اين كه آن تصوير مشخص شود و واضح تر باشد لازم است معيارهاي خود را بشناسيد و يك ليست از ملاك هاي خود بنويسيد.

اين ليست به شما كمك مي كند تا راحت تر همسر خود را پيدا كنيد و افرادي كه بر اساس معيارهاي شما نيستند را كنار بگذاريد هم چنين مي توانيد در ليست خود تغييراتي انجام دهيد.

زيرا در برخي از سنين معيارهاي شما براي انتخاب همسر تغيير مي كند و به مرور زمان متوجه مي شويد كه معيارهاي جديدي به ليست شما اضاف شده است و معيارهاي قبلي بي اهميت شده اند در اين شرايط ممكن است ويژگي ها و موارد ديگر براي شما اهميت بيشتري داشته باشد.

كليدي ترين نكات انتخاب همسر از نظر روانشناسي
كليدي ترين نكات انتخاب همسر از نظر روانشناسي
يافتن همسر خوب، افزايش فعاليت هاي اجتماعي
لازمه ازدواج، برقراري رابطه با ديگران، افزايش فعاليت هاي اجتماعي و مهارت هاي ارتباطي مي باشد. شما براي انتخاب همسر مناسب، بايد با افراد جديدي آشنا شويد تا در ميان آن ها بتوانيد فرد مورد نظر و ايده آل تان را پيدا كنيد.

سعي كنيد در كلاس هاي جديد ثبت نام كنيد و دامنه روابط خود را گسترده تر نماييد و با افراد بيشتري در ارتباط باشيد تا بتوانيد با شخصيت هاي متفاوت آشنا شويد و همسر مورد نظر خود را پيدا كنيد.

براي هر فرد همسر خوب تعريف خاص خودش را دارد، در ابتدا بايد انگيزه ازدواج خود را مشخص كنيد. به عنوان مثال ممكن است انگيزه شخصي شما از ازدواج كسب آرامش باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-يافتن همسر خوب


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۰۶:۰۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

انواع مشكلات خواب و اختلالات بي خوابي شناسايي شد.

آيا با احساس خستگي از خواب بيدار مي شويد يا در طول روز احساس خواب آلودگي داريد؟ اين علائم مي تواند نشان دهنده اختلال خواب باشد، در اين مقاله تشخيص اين اختلال و درمان مناسب آن ذكر شده است بنابراين اين مقاله را از دست ندهيد.

اختلال خواب يا مشكل خواب چيست؟
اختلال خواب وضعيتي است كه بر توانايي شما براي تجربه خواب با كيفيت تأثير مي گذارد. بسياري از ما گاهي اوقات با مشكلاتي در خواب مواجه مي شويم كه به دليل استرس، مسافرت، بيماري يا ساير وقفه هاي موقتي در روال عادي زندگي مي باشد.

با اين حال، اگر به طور منظم در خوابيدن مشكل داريد، با احساس خستگي از خواب بيدار مي شويد يا در طول روز احساس خواب آلودگي مي كنيد، ممكن است از اختلال خواب رنج ببريد.

اختلالات خواب باعث ايجاد چيزي بيش از خواب آلودگي در طول روز مي شود. اين اختلال مي تواند آسيب جدي به سلامت روان، جسم، خلق و خو، انرژي و توانايي شما براي كنترل استرس بگذارد.

ناديده گرفتن مشكلات و اختلالات خواب مي تواند منجر به افزايش وزن، تصادفات رانندگي، اختلال در عملكرد شغلي و مشكلات حافظه شود.

اگر مي‌خواهيد احساس خوبي داشته باشيد، سالم بمانيد و عملكرد خوبي داشته باشيد، به خواب كافي نياز داريد.

مشكلات خواب مكرر مي تواند خسته كننده باشد و تمام ابعاد زندگي شما را تحت تاثير قرار دهد. شب‌ها بد مي‌خوابيد، كه باعث مي‌شود صبح‌ها احساس خستگي شديد كنيد، انرژي شما به سرعت در طول روز تخليه مي‌شود.

اما با اين كه در شب احساس خستگي مي كنيد، باز هم مشكل خواب داريد، بنابراين چرخه دوباره شروع مي شود.

اما مجبور نيستيد با مشكل خواب زندگي كنيد. كارهاي زيادي وجود دارد كه مي توانيد براي شناسايي علل زمينه اي اختلال خواب، بهبود خواب و در نهايت سلامت و كيفيت زندگي خود انجام دهيد.

علائم و نشانه هاي اختلال خواب
همه افراد در برخي اوغات مشكلات خواب را تجربه مي كنند، بنابراين چگونه مي توانيد تشخيص دهيد كه مشكل شما جزئي است يا نشانه اي از يك اختلال خواب جدي يا بيماري زمينه اي مي باشد؟

با بررسي دقيق علائم خود شروع كنيد، به دنبال نشانه هاي آشكار كمبود خواب در طول روز باشيد.

در طول روز احساس خواب آلودگي مي كنيد؟
آيا در بيدار ماندن هنگام نشستن، تماشاي تلويزيون يا خواندن مشكل داريد؟
هنگام رانندگي به خواب مي رويد يا احساس خستگي شديد مي كنيد؟
در تمركز مشكل داريد؟
اغلب ديگران به شما مي گويند كه خسته به نظر مي رسيد؟
دير واكنش نشان دهيد؟
آيا در كنترل احساسات خود مشكل داريد؟
احساس مي كنيد تقريباً هر روز بايد چرت بزنيد؟
آيا به نوشيدني هاي كافئين دار نياز داريد تا بيدار بمانيد؟
اگر هر يك از علائم بالا را به طور منظم تجربه مي كنيد، ممكن است با اختلال خواب سروكار داشته باشيد. هرچه بيشتر پاسخ «بله» را بدهيد، احتمال ابتلا به اختلال خواب بيشتر است.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-انواع مشكلات خواب و بي خوابي شناساسي شد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۰۶:۲۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

افسردگي اساسي، نشانه ها، علل و نحوه غلبه بر افسردگي ماژور

يكي از شايع ترين اختلالات رواني و از جمله ناتوان كننده ترين مشكلات بهداشتي- رواني، اختلال افسردگي اساسي مي باشد. امروزه بيماري افسردگي بسيار شايع بوده و گريبان گير افراد بسياري شده است. از پيامدهاي منفي افسردگي اساسي مي توان به موارد زير اشاره نمود:

لذت نبردن از زندگي
بي علاقه شدن به امور مختلف
كاهش تمايل به برقراري روابط با ديگران
افت تحصيلي و شغلي
همچنين اين اختلال درد و رنج بسياري را به همراه دارد و بايد به موقع تشخيص داده شده و مورد درمان قرار گيرد. در اين شرايط با مراجعه به روانشناس و مشاوره مي توان از افسردگي رهايي يافت و يك زندگي جذاب و زيبا را براي خود به وجود آورد.

در اين مقاله نشانه ها، علائم و علل افسردگي اساسي را بيان مي كنيم و در مورد آن توضيحاتي را خواهيم داد.

افسردگي اساسي چيست؟
افسردگي اساسي يا ماژور يكي از شايع ترين اختلالات رواني مي باشد اين نوع افسردگي نسبت به انواع ديگر آن شديدتر مي باشد. در افسردگي اساسي فرد با احساس نااميدي و بلاتكليفي رو به رو مي گردد.

افسردگي اساسي

اختلال خلق فرد به مدت حداقل ۲ هفته طول مي كشد. كاركرد جسمي و اجتماعي فرد با اختلالاتي رو به رو مي شود.

در اين افسردگي به دليل كاهش شديد انرژي و تغيير كاركردهاي مغز بيمار، فرد با چالش هايي در تعاملات اجتماعي و كار و تحصيل رو به رو شده و در اين زمينه افت قابل ملاحظه اي دارد.

علائم و نشانه هاي اختلال افسردگي اساسي
از عواطف غالب در افسردگي ماژور مي توان به نااميدي و درماندگي اشاره كرد، در حقيقت فكر مي كنيد كه ديگران به شما اهميت نمي دهند.

در افسردگي اساسي روحيه فرد با نگاهي تيره و تار داشتن به خود، آينده و جهان با خودگويي هاي منفي در آميخته مي شود و رنج عاطفي بسياري را براي او به وجود مي آورد.

خود سرزنش هاي دائمي باعث مي شود فرد دچار گناه، بي ارزشي و اعتماد به نفس پايين شود. در ادامه برخي از علائم افسردگي را بيان مي كنيم:

در بيشتر ساعات روز دچار خلق افسرده مي شوند و احساس نااميدي، پوچي و غمگيني مي كنند.
براي انجام كارها و فعاليت هاي روزانه هيچ انگيزه و علاقه اي ندارد.
كاهش يا افزايش قابل توجه اشتها و وزن را تجربه مي كنند.
بي خوابي يا پرخوابي
سرآسيمگي يا كندي رواني حركتي
خستگي يا كاهش انرژي
احساس بي ارزشي و احساس گناه
كاهش توانايي تصميم گرفتن و عدم تمركز
افكار مكرر در مورد مرگ و يا اقدام به خودكشي
شيوع افسردگي اساسي
بر اساس مطالعات همه گيرشناسي، اختلال افسردگي اساسي از شيوع حدودا ۳ الي ۴ درصدي در كل دنيا برخوردار است.

البته ميزان شيوع آن در كشورهاي مختلف فرق دارد، براساس تحقيقاتي كه در اين زمينه انجام شده است ميزان ابتلا در كشورهاي در حال توسعه چيزي حدود ۱۱ درصد و در كشورهاي توسعه يافته ۱۵ درصد مي باشد.

هم چنين بر اساس مطالعات انجام شده ميزان ابتلاي زنان به افسردگي ۲ برابر مردان مي باشد. و زنان بيشتر به اين اختلال دچار مي گردند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-افسردگي اساسي | نشانه ها | علل و نحوه غلبه بر افسردگي ماژور


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۲۵:۲۹ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

چه تفاوتي ميان صداقت و راستگويي وجود دارد و هر كدام به چه معنا هستند؟

راست گويي يكي از اعمال پسنديده نزد پروردگار است. در واقع مي توانيم بگوييم يك فرد سالم زبان و دل هماهنگي دارد.

راست گويي يعني فرد ظاهر و باطن يكساني داشته باشد و باور قلبي خود را بر زبان نيز بياورد. راستگويي يكي از مهم ترين خصايص انسان با خدا و مومن است كه در روايات و آيات متعدد نيز به آن اشاره شده است.

تفاوت ميان صداقت و راستگويي

صداقت و راستگويي از ديدگاه دين مبين اسلام:
امير المومنين علي ( ع ) در اين باره مي فرمايند: راست گويي قوي ترين پايه ايمان ملاك دين الهام از سوي خداوند است. ( الصدق اقوي دعائم الايمان)

راستي قوي ترين ركن ايمان است ( شيئان هما ملاك الدين الصدق و اليقين) وقتي خداوند بنده اي را دوست داشته باشد راستي را به او الهام مي كند.

امام صادق (ع) مي فرمايند:( ان الله لم يبعث الا بصدق الحديث و ادا الامه الي البر و الفاخر)

خداوند هيچ پيامبري را بر نينگيخت جز با راستي و امانت داري نسبت به نيكوكار و بد كار

با توجه به احاديث ارزشمندي كه با هم مرور كرديم متوجه شديم يكي از اركان اصلي دين و ايمان داري اشخاص راستي و درستي در گفتار و عمل است.

امام صادق (ع) مي فرمايند: ( لا تنظروا الي طول ركوع الرجل و سجوده فان ذلك شي قد اعتاده و لو تركه استوحش لذلك ولكن انظروا الي صدق حديثه و ادا امانته ) به طولاني بودن ركوع و سجود افراد نگاه نكنيد, زيرا به اين اعمال عادت كرده و اگر اين اعمال را ترك كند وحشت زده خواهد شد. پس بنابر اين به راست گويي و امانت داري افراد نگاه كنيد.

صداقت
همه چيز درباره صداقت
آثار راست گويي:
آثار راست گويي

۱) امير المومنين علي (ع) مي فرمايند: (عليك به بالصدق فمن صدق في اقواله جل قدره) بر تو باد به راست گويي زيرا كسي كه در گفتارش صادق باشد مقام و منزلتش بزرگ مي شود.

۲) پاكي كردار: امام كاظم (ع) مي فرمايند: (من صدق لسانه زكي عمله ) كسي كه زبانش راست بگويد كردارش نيز پاك مي شود.

۳) همراهي خدا: امام باقر (ع) مي فرمايند: ( الا فاصدقوا فان الله مع الصدق) هان! راست بگوييد كه خدا با راستي است.

راستگويي در رفتار و گفت و گو باعث محبوبيت بين مردم مي شود و موجب مي شود افراد اعتماد بيشتري نسبت به فرد راست گو داشته باشند. در مقابل دروغ و رياكاري افراد را نزد جامعه بي اعتبار مي كند و اعتماد را نزد اطرافيان از بين مي برد.

صداقت و راست گويي

كساني كه به راحتي دروغ مي گويند بعد از فاش شدن دروغشان دچار مبتلا به اضطراب وجدان مي شوند و از نظر رواني دچار تنش و نا آرامي مي شوند. در مقابل افراد راستگو كه شخصيتي يگانه دارند رواني آرام و بي تلاطم خواهند داشت.

صداقت چيست؟
صداقت بيشترين سطح كيفيت در شخصيت انسان است و براي داشتن يك زندگي سالم و با نشاط داراي اهميت است. اين اهميت به اين دليل است كه فرد با صداقت مبتلا به اضطراب و تنش نمي شود و اگر تنشي در زندگي نداشته باشد زندگي بهتر و پر آرامشي خواهد داشت.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تفاوت جالب صداقت و راستگويي كه كسي نميداند


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۲۱:۲۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

تنفر از فرزند، علل، نشانه ها و دلايل تنفر از فرزند

آيا ممكن است والدين از فرزندشان متنفر شوند و تنفر از فرزند وجود دارد؟

تنفر از فرزند

والدين عشق و علاقه بسياري به فرزندشان دارند اما بعضي از اوقات ممكن است به دلايل مختلف نسبت به فرزندشان احساس تنفر داشته باشند در اين حالت احساس گناه به سراغ شان مي آيد و اين مسئله، مشكل را دو چندان مي كند.

رابطه والدين با فرزند داراي فراز و نشيب هاي بسياري مي باشد و اين كاملا طبيعي است آن چه در اين ارتباط اهميت دارد اين است كه والدين هيجانات خود را به خوبي بشناسند تا بتوانند با چالش هايي كه در مورد فرزندشان به وجود مي آيد، برخورد مناسبي داشته باشند و بهترين تصميم را بگيرند.

در اين شرايط مي توانيد از مشاور كودك كمك بگيريد، مشاور به شما كمك مي كند تا دلايلي كه باعث تنفر شما از فرزندتان مي شود را به خوبي بشناسيد و هم چنين با شيوه تربيت مناسب آشنا شويد تا بتوانيد راحت تر با مشكلات مقابله كنيد.

دلايل تنفر از فرزند
تنفر والدين از فرزند به دلايل مختلفي به وجود مي آيد برخي اوقات والدين با مشكلات دروني و مسائل حل نشده مواجه هستند.

همين مسئله ارتباط آن ها را با فرزند خود و ديگران سخت مي كند و مشكلاتي را در ميان آن ها به وجود مي آورد كه به طور معمول باعث ايجاد تفاوت مي شود. روانشناسان كودك برخي از مسائل و علل زير بنايي تنفر را موراد زير اعلام نموده اند.

خشم از پدر و مادر
خشم از پدر و مادر يا صداقت با والدين | چه راهكاري را انتتخاب كنيم
تعارض دروني والدين
گاهي اوقات تعارضات دروني حل نشده اي در فرد وجود دارد كه والدين به آن ها توجهي نمي كنند و براي حل آن اقداماتي را انجام نمي دهند همين مسئله منجر به واكنش هايي مثل بيزاري از فرزند مي شود.

مسائل حل نشده باعث مي شود تا در فرد احساسات منفي به وجود آيد و در مورد فردي كه ارتباط نزديكي با او دارد و به او وابسته است حس تنفر پيدا كند.

تعارضات، كشمكش و ناكامي در ارتباط با كودك
ارتباط والدين با كودك با چالش هاي بسياري همراه مي باشد برخي از كودكان خلق حساسي دارند و ممكن است رفتارهاي نامناسب از خودشان نشان دهند كه براي والدين ناراحت كننده باشند، رفتار كودكان ممكن است به دليل بيماري هايي مانند بيش فعالي و يا اوتيسم باشد.

تعارضات، كشمكش و ناكامي در ارتباط با كودك

در اين شرايط والدين روش هاي تربيتي سخت گيرانه اي را براي آن ها در نظر مي گيرند و به طور متقابل با لجبازي و مقاومت كودك رو به رو مي شوند.

در كل اين نوع رفتار ميان والدين و فرزندان يك نوع مشكل ارتباطي مي باشد كه باعث افزايش حس منفي بين والدين و فرزند مي شود و حس تنفر در ميان آن ها ايجاد مي شود.

در برخي اوقات مشكلات رفتاري فرزندان يا ناسازگاري هاي آن ها با والدين، ناراحتي ها و آشفتگي هايي را براي والدين به وجود مي آورد و والدين صبر و تحمل خود را از دست مي دهند و نمي توانند در برخورد با اين رفتارهاي نامناسب خودشان را كنترل كنند و از بهبود رفتار فرزندشان ناتوان هستند.

در نتيجه در هنگام كنترل فرزندشان خشم و هيجان شديدي از خود نشان مي دهند، كه در بسياري از مواقع با شكست رو به رو مي شوند.

اين احساس شكست و ناكامي در برابر رفتار فرزندان، خشم و عصبانيت والدين را بيشتر مي كند و خشم پنهان شده اي در آن ها به وجود مي آيد، خشم پنهان شده با احساس ناكامي تبديل به حس تنفر در ميان والدين و فرزند مي شود.

پذيرفتن بيش از حد مسئوليت
برخي از والدين تمايل دارند تا كارهايي انجام دهند كه كودك بي نقص به نظر برسند و در مورد تحول فرزندشان بسيار نگران هستند به همين دليل بسياري از مسئوليت هاي كودكشان را خودشان به دوش مي كشند و آن ها را انجام مي دهند.

در اين شرايط فشار رواني بسياري بر روي آن ها وجود دارد كه ممكن است حس منفي نسبت به كودك شان در آن ها ايجاد شود و به نوعي احساس بيزاري در آن ها به وجود آيد.

در صورتي كه والدين آگاهي لازم را در اين خصوص داشته باشند مي توانند از به وجود آمدن اين چرخه معيوب جلوگيري كنند و كودكان مسئوليت پذيري را تحويل جامعه بدهند.

تجربه آسيب هاي پيشين
در برخي از موارد والدين به دليل آسيب هايي كه قبلا تجربه كرده اند، احساس شان نسبت به فرزندشان تغيير مي كند و ممكن است رفتار نامناسب و حس تنفر نسبت به او داشته باشند، برخي از اين مشكلات عبارت اند از:

تجربيات بد رفتاري يا آزار پيش از ازدواج
سوء رفتار در طول زندگي
مشكلات خانوادگي يا مشكلات عاطفي در طول كودكي
استرس ها و ضربه هاي دوران بارداري
زايمان سخت و مشكل براي سلامتي مادر
مشكلات و اختلالات رواني
گاهي اوقات والدين دچار اختلالات رواني مي شوند كه اين اختلالات بر روي كودك تاثير مي گذارد.

به طور مثال والدين به دليل افسردگي و يا افسردگي بعد از زايمان ممكن است دچار حس تنفر از فرزندشان شوند و اين اختلال بر روي روابط والدين و فرزند اثر منفي مي گذارد و مشكلاتي مانند اختلالات دو قطبي كه با نوسانات شديد خلق و رفتار همراه است ايجاد مي شود،

هم چنين برخي از والدين دچار اختلالات شخصيت مانند شخصيت هاي مرزي مي شود كه بر روي روابط آن ها تاثير مي گذارد و منجر به شكل گيري ارتباط منفي با كودك مي شود.

كودكي سخت و مشكل دار
برخي از والدين در كودكي تجربيات تلخ و آسيب زايي داشته اند و در مواردي با سوء رفتار شديد، كودك آزاري يا محروميت هاي عاطفي شديد رو به رو شده اند و همين مسئله بر روي احساسات آن تاثير گذاشته و منجر به مشكلات و احساسات منفي در فرد مي شود.

برخي از والدين در كودكي مورد خشونت و تنفر والدين قرار گرفته اند و احساس طرد شدگي به آن ها دست داده و همين مسئله به طور ناخودآگاه باعث مي شود تا اين احساس را به كودك شان منتقل كنند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تنفر از فرزند | علل | نشانه ها و دلايل تنفر از فرزند


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۱۸:۲۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی