moshaverrkhob
moshaverrkhob

يكي از معيارهاي كه در زمان ازدواج بايد به آن توجه شود اختلاف سني در ازدواج مي باشد، در بسياري از باورهاي فرهنگي و اعتقادي براي زن و مرد اختلاف سني مناسب را تعيين مي كنند، بسياري از خانواده ها اعتقاد دارند بايد سن مرد بيش تر از زن باشد در اين صورت زندگي زوجين ثبات بيش تري خواهد داشت.

زماني كه موضوع ازدواج را مورد بررسي قرار مي دهند برخي از موضوعات زير را مورد بررسي قرار مي دهند كه عبارت اند از:

رشد روانشناختي
شناخت پيش از ازدواج
تشابهات شخصيتي
موارد بيان شده از مولفه هاي تاثيرگذار در امر ازدواج مي باشند، و زوجيني كه دوره سني آن ها با يكديگر مشابه باشند به احتمال زياد در مولفه هاي بيان شده همسو هستند، با اين حال تفاوت سني در ميان زوجين عامل اصلي در ميزان موفقيت زندگي آن ها به شمار نمي آيد و براي اين كه ازدواج موفق تري داشته باشيد بايد سعي كنيد با آگاهي بهتر تصميم بگيريد و در زمينه ازدواج و مشكلات خانوادگي تصميم گيري صحيحي داشته باشيد در اين شرايط مي توانيد از مشاوره خانواده كمك بگيريد تا در اين خصوص به نتيجه گيري صحيحي برسيد.

باورهاي جامعه درباره اختلاف سني در ازدواج
در جامعه ما از نظر اعتقادي و فرهنگي بر روي اختلاف سني زوجين تاكيد بسياري دارند و اين الگو بيش تر طرفدار بزرگتر بودن مرد از زن مي باشند و اعتقاد دارند هر چه سن مرد از زن بيش تر باشد آن زندگي ثبات بيش تري خواهد داشت و از سوي ديگر عواملي مانند افزايش فعاليت زنان در جامعه، اهميت دادن به تحصيلات، پا به عرصه گذاشتن زنان با اعتماد به نفس به بازار كار، باعث شده است تا مسئله بزرگ تر بودن مرد از لحاظ سني در امر ازدواج براي ثبات زندگي زناشويي زير سوال برود.

در اين خصوص افراد به توان مديريتي در مردان اعتقاد دارند و حس مي كنند كه مردان در كنار توان تربيتي زنان مي توانند زندگي زناشويي متعادلي داشته باشند.


تفاوت سني مناسب در ازدواج چقدر است؟
امروزه بيش تر از گذشته شاهد بزرگ تر بودن زن از مرد در امر ازدواج مي باشيم و بر اساس ازدواج هاي صورت گرفته مشخص شده است كه اختلاف سني به تنهايي و به صورت مستقيم بر روي رضايت زناشويي تاثيري نمي گذارد و اين مسئله به تفاوت سني زن يا مرد مربوط نمي شود.

در اين خصوص تحقيقات بسياري صورت گرفته است و بر اساس تحقيقات انجام شده اين موضوع نه تنها قواعد را بر هم زده است بلكه باعث شده است افراد در امر ازدواج به عوامل روانشناختي توجه بيش تري داشته باشند و آن ها را بيش از گذشته مدنظرشان قرار دهند، شناخت پيش از ازدواج از اهميت بسياري برخوردار است و بيش از گذشته بايد به آن توجه كنند.

عوامل تاثيرگذار بر رضايت زناشويي
عواملي كه بر روي زندگي زناشويي اثر مي گذارد و از مولفه هاي تاثيرگذار زندگي زناشويي است مي توان به بلوغ روانشناختي طرفين و شناخت دقيق زوجين نسبت به يكديگر اشاره نمود در صورتي كه زن و مرد از نظر شخصيتي، شباهت هايي با يكديگر داشته باشند سلايق، فعاليت ها و اهداف مشتركي خواهند داشت و در اين شرايط روابط زناشويي آن ها از ثبات بيش تري برخوردار مي شود.

هم چنين توجه به انگيزه هاي ازدواج از اهميت بسياري برخوردار است در صورتي كه فرد از انگيزه هاي ازدواجش آگاه باشد و اين انگيزه ها بيش تر مربوط به عوامل دروني شود تا بيروني، فرد در امر ازدواج موفق تر خواهد بود و احتمالا آمادگي او براي ازدواج بالاتر است.

برخي از جوانان ممكن است به بلوغ عاطفي، اجتماعي و اقتصادي نرسيده باشند و به خاطر فشار والدين و اطرافيانشان تصميم به ازدواج گرفته اند، آن ها چون مهارت هاي لازم براي ازدواج موفق را كسب نكرده اند نمي توانند انتخاب صحيحي داشته باشند.

تصميمي كه نوجوان در اين شرايط مي گيرد به خاطر فشار محيط مي باشد و در اين شرايط ممكن است فرد آمادگي براي ازدواج نداشته باشد. عوامل موثر در ازدواج مي توان به هم سو بودن و شباهت طرفين اشاره نمود البته توجه داشته باشيد هيچ كدام از زوجين به صورت صددرصد به يكديگر شبيه نيستند، اما هر چه ميزان شباهت بيش تر باشد احتمال صميميت، ثبات و رضايت طرفين افزايش مي يابد، توصيه مي شود اگر تصميم به ازدواج گرفته ايد قبل از ازدواج با معيارهاي انتخاب همسر مناسب آشنا شويد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تفاوت سني مناسب در ازدواج چقدر است؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ دى ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۰۰:۲۵ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

زوجين با استفاده از تست تفاهم مي توانند سطح كيفيت زندگي مشترك شان را تعيين و مورد ارزيابي قرار دهند و هم چنين ميزان سازگاري زن و شوهر در اين تست مشخص مي شود. تست تفاهم قبل از ازدواج به زوجين كمك مي كند تا پيش از ازدواج از تصميم خود مطمئن شده و در صورت نياز از مشاور كمك بگيرند.

يكي از اشتباهاتي كه زوجين در زمان آشنايي دچار مي شوند اين است كه به تفاوت هاي فرهنگي، سليقه اي و خانوادگي و يا شخصيت طرف مقابل شان توجه نمي كنند و همين مسئله باعث شده است تا تضادهاي ايجاد شده باعث به وجود آمدن اختلاف هايي در ميان زوجين شود.

در اين حالت تست تفاهم قبل از ازدواج به زوجين كمك مي كند تا شناخت بيشتري نسبت به يكديگر به دست آورند و هم چنين در مورد جنبه هاي پنهان شخصيت طرف مقابل آگاهي لازم را به دست آورند تا بتوانند در امر ازدواج انتخاب صحيح و مناسب تري داشته باشند.

البته توجه داشته باشيد كه به تنهايي اين تست و تست هاي مشابه نمي تواند ملاك اصلي براي تصميم گيري براي ازدواج شود. اين تست هاي روانشناسي بيش تر در زمينه تشخيص اوليه كاربرد دارد و در صورتي كه نسبت به تصميم گيري تان ترديد و شك داريد بايد از مشاوره خانواده و ازدواج كمك بگيريد تا در اين خصوص شما را راهنمايي كنند و بهترين و گزينه براي رسيدن به قطعيت و انتخاب درست مي باشند.


تست تفاهم قبل ازدواج سنجش سازگاري زن و شوهر
مزيت تست تفاهم قبل از ازدواج
يكي از مولفه هاي اصلي براي ازدواج موفق، شناخت طرفين از يكديگر مي باشد زيرا بسياري از مشكلاتي كه در زندگي مشترك به وجود مي آيد به خاطر عدم شناخت كافي طرفين از يكديگر و عدم انتخاب صحيح همسر مي باشد كه همين مسئله باث جدايي شده و آمار طلاق را افزايش مي دهد.

احتمال دارد بسياري از ازدواج ها به طلاق كشيده نشود اما 30 درصد از زوج هايي كه با يكديگر زندگي مي كنند رضايت زناشويي ندارند و هيچ لذتي در زندگي شان تجربه نمي كنند و به دلايل ديگري مانند فرزندان، مشكلات مالي، مسائل فرهنگي مجبور به ادامه زندگي و تحمل يكديگر مي باشند.

توجه داشته باشيد كه انتخاب همسر كار ساده اي نمي باشد اما افراد قبل از ازدواج به معيارهاي درست ازدواج توجه نمي كنند و با داشتن معيارهاي اشتباه ازدواج و عدم توجه به اختلافات در ازدواج مشكلات بسياري در زندگي مشترك تجربه مي كنند و دچار اختلافاتي مي شوند در هنگام ازدواج براي اين كه از انتخاب خود مطمئن شويد مي توانيد از تست هاي تفاهم قبل از ازدواج يا ديگر تست هاي روانشناسي كمك بگيريد، اين تست ها به شما به طور تقريبي كمك مي كنند و يك معيار تقريبي در امر ازدواج مي باشند.

زماني كه اين تست ها را انجام مي دهيد بايد توجه داشته باشيد كه اين معيارها قطعي نمي باشد و نمي توان صد در درصد به نتايج آن متكي بود به همين دليل بهتر است نظر متخصص را در مورد نتايج به دست آمده بپرسيد. توجه داشته باشيد كه بسياري از شاخص ها و عواملي كه بر روي زندگي مشترك تاثير مي گذارد در اين تست ها مشخص نمي شود و مورد بررسي قرار نمي گيرد.

مشاوره قبل از ازدواج بر اساس اطلاعاتي كه از زوجين به دست مي آورند و هم چنين بر اساس نتايج به دست آمده از تست تفاهم قبل از ازدواج شما را در جهت رسيدن به زندگي مشترك رويايي با كمترين تنش هدايت مي كند. در كنار اين ها شما بايد مهارت هاي لازم براي ازدواج را ياد بگيريد تا با آمادگي بيشتري وارد زندگي مشترك شويد و بتوانيد به راحتي فراز و نشيب هاي زندگي مشترك را طي كنيد با موفقيت پشت سر بگذاريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تست تفاهم قبل ازدواج| سنجش سازگاري زن و شوهر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ دى ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۰۳:۵۰ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

روانشناسي عشق رمانتيك:اكثر قريب به اتفاق افراد مي خواهند عاشق شوند.

به ويژه افراد داراي اختلال وابستگي.

عشق براي ما شايد بالاترين ايده آل است.

و روابط به ما معنا و منظور مي دهد.

رابطه به ما حيات و انگيزه مي دهد.

يك شريك (يار) هنگام مشكل در آغاز يك كار به ما كمك مي كند.

عاشق شدن حس اعتماد به نفس ما را نيز اعتبار مي بخشد.

بر احساس شرم ناشي از شك و ترديدها غلبه مي كند و از ترس هاي ما از تنهايي ها مي كاهد.

اما، بيشتر اوقات يك رابطه عاشقانه زيبا، به كام ما تلخ مي شود.

آنچه يك رؤياي حيرت انگيز بود تبديل به يك كابوس دردناك مي شود.

خانم كامل يا آقاي تمام عيار مي شود آقا يا خانم بد.

ناخودآگاه نيرويي مقتدر است.
به نظر نمي رسد استدلال مانع عاشق شدن ما شود.

نه عاشق شدن آسانتر است و نه رهايي!

حتي وقتي رابطه به شكل وارونه اي پس از ايجاد دلبستگي ما مسموم مي شود.

پايان دادن رابطه همانقدر سخت است كه به راحتي عاشق شدن!


عشق رمانتيك۱

انفعالات شيميايي رابطه رمانتيك
سيم كشي مغز ما مستعد عاشق شدن است.

تا رابطه عاشقانه اي شاد و شنگول را تجربه كنيم و از رضامندي، ازدواج و توليد نسل برخوردار شويم.

نوعي فرآيند شيميايي عصبي كه ايجاد كننده احساس خوب است.
در هر مرحله از شهوت، كشش و دلبستگي در مغز ما به جريان مي افتد.
به ويژه دوپامين، احساسات نشئگي طبيعي بالايي را موجب مي شود كه مي تواند اثري همچون كوكائين داشته باشد.

احساسات عميق تر با اوكسي توكسين:
“هورمون در آغوش گرفتن” راه اندازي مي شوند كه در حين ارگاسم آزاد مي شود.
اين هورمون مستقيماً با پيوند و افزايش صداقت و وفاداري در دلبستگي هاي رمانتيك ارتباط دارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي عشق رمانتيك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ دى ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۰۰:۳۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

مهارت هاي ارتباطي، اهميت انواع مهارت هاي ارتباطي

انسان يك موجود اجتماعي است و همين امر باعث مي شود تا فرد مهارت هاي ارتباطي لازم را كسب كند.

به طور كلي مهارت ارتباطي شامل دو نوع مهارت كلامي و غيركلامي مي شود و داشتن اين مهارت ها در روابط بين فردي، كاري و تحصيلي و مكاتباتي بسيار لازم و ضروري مي باشد. مهارت هاي ارتباطي را مي توان ياد گرفت و با استفاده از تمرين و آموزش اين مهارت ها را در خود تقويت كرد.

بايد ارتباطات را به خوبي بشناسيد زيرا در بسياري از مواقع همين ارتباطات سبب آسيب مي شود و در اين شرايط شما بايد درك عميقي از فرآيند ارتباطات داشته باشيد تا در جنبه هاي مختلف زندگي تان به طور مثبت از آن استفاده كنيد و براي شما موفقيت آميز باشند.

افرادي كه نمي توانند با ديگران ارتباط موثري برقرار كنند به دلايل مختلفي مانند عدم اعتماد به نفس يا مشكلات دوران كودكي مي باشد در اين شرايط بايد در جلسات مشاوره روانشناسي شركت كنند تا ناتواني افراد در عدم برقراري ارتباط ريشه يابي شود و براي حل آن راهكارهايي بيان شود.

در اين مقاله به بررسي مهارت هاي ارتباطي و انواع آن مي پردازيم.

مهارت هاي ارتباطي
مهارت ارتباطي به توانايي فرد براي انتقال اطلاعات به ديگران به صورت موثر و كارآمد مي باشد، در صورتي كه فرد مهارت ارتباطي را به صورت عميق و كارآمد ياد بگيرد مي تواند ارتباط بين فردي و تجاري موفقيت آميزي با ديگران داشته باشد، در نتيجه رضايت فرد از زندگي افزايش مي يابد.

اولين مرحله براي ارتباط برقرار كردن با ديگران توليد اطلاعات مي باشد و بعد از آن شخص راهي براي رساندن اطلاعات به ديگران پيدا مي كند. توجه داشته باشيد كه فرآيند برقراري ارتباطات صحيح علاوه بر اطلاعات به شيوه انتقال اطلاعات هم بستگي دارد.

هر شخصي به شيوه خاص خودش از مهارت هاي ارتباطي استفاده مي كنند تا اطلاعات را به ديگران انتقال دهد. در صورتي كه مهارت هاي فرد بيشتر باشد و بتواند تسلط بهتري بر روي مهارت هايش داشته باشد به شيوه بهتري مي تواند با ديگران ارتباط برقرار كند.

اهميت افزايش مهارت هاي ارتباطي در زندگي
در صورتي كه فرد مهارت هاي ارتباطي را فرا گرفته باشد مي تواند ازدواج موفق، دوستي هاي پايدار، فرصت هاي شغلي بيشتر و پيشرفت هايي در زمينه هاي مختلف زندگي داشته باشد.

در صورتي كه شما مهارت هاي ارتباطي تان را افزايش دهيد، خواهيد توانست در زمينه كاري به جايگاه هاي بالاتري برسيد و تبديل به مديري موفق و ثروتمند شويد. هم چنين در ارتباط با ديگران اعتماد به نفس شما افزايش يافته و نسبت به خودتان به ديد مثبت تري خواهيد رسيد.

اگر مهارت هاي ارتباطي در ميان اعضاي خانواده به ويژه در ارتباط با فرزندان افزايش يابد اين ويژگي بر روي روابط شما تاثير مثبت گذاشته و در شكل گيري خانواده سالم نقش بسيار مهمي دارد.

براي اين كه ارتباط موثري با فرزندان خود داشته باشيد بهتر است از مشاور خانواده كمك بگيريد و هم چنين با مشاوره روانشناسي در ارتباط باشيد تا ارتباطات شما بهبود يابد.

انواع مهارت هاي ارتباطي كلي
مهارت هاي ارتباطي كلي چند نوع دارند كه شامل موارد زير مي شوند:

مهارت هاي انتقال پيام
مهارت انتقال پيام شامل مهارت ارتباط كلامي و ارتباط غيركلامي مي باشد، مهارت هاي كلامي شامل كلمات و جملات بيان شده و اصواتي مي شود كه به انتقال اطلاعات و معاني مي پردازد. مهارت هاي غيركلامي به زبان بدن مربوط مي شود كه چگونه فرد علاوه بر صحبت كردن با استفاده از حركات بدن، چهره، طرز نشستن و ايستادن بر ديگران تاثير بگذارد و از اين طريق پيامي را به آن ها انتقال دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-مهارت هاي ارتباطي | اهميت انواع مهارت هاي ارتباطي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ دى ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۵۲:۳۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

مبارزه با بيماري سرطان، چگونه با بيماري سرطان مبارزه كنيم؟

مبارزه با بيماري سرطان مسئله اي است كه هر دو بعد روحي و جسمي را درگير مي كند به همين دليل نبايد تاثير شرايط روحي و جسمي را در سيكل درمان ناديده بگيريد و دست كم گرفته شود.

توجه داشته باشيد براي درمان سرطان علاوه بر درمان جسمي، مراقبت از سلامت ذهني و عاطفي از اهميت بسياري برخوردار است، زيرا شرط اصلي شكست سرطان داشتن انگيزه قوي و از دست ندادن اميد مي باشد.

عواملي مانند استرس، نگراني و خشم باعث تضعيف شدن ايمني بدن مي شود در اين شرايط بايد سلامت روان و روحيه قوي داشت تا بتوان با سرطان مبارزه كرد. روحيه افراد و بهزيستي رواني نقش بسيار مهم و حساسي براي مقابله با سرطان دارد.

به همين دليل در اين مقاله به بررسي اين موضوع پرداخته مي شود و در مورد نحوه تغييرات رفتاري و شخصيتي، نحوه بهبود و تقويت روحيه و نقش خانواده در افراد مبتلا به بيماري سرطان توضيحاتي را بيان مي كنيم.

مبارزه با بيماري سرطان
چگونه سرطان يك فرد را تحت تاثير قرار مي دهد
زماني كه فرد متوجه بيماري سرطان خود مي شود احساسات منفي مانند غم، اندوه، خشم، نااميدي، بي حوصلگي و ترس به سراغش مي آيد، در ابتدا درك اين بيماري سخت است و شما حق داريد غمگين و ناراحت باشيد اما اين حالت نبايد ادامه داشته باشد شما بايد اين احساسات منفي را شكست دهيد.

زماني كه دچار اين احساسات مي شويد اطرافيان متوجه تغيير ناگهاني در شخصيت و رفتار شما مي شوند برخي از اين تغييرات رفتاري و شخصيتي در بيماران سرطاني ديده مي شود كه در صورتي كه به آن رسيدگي نشود شدت آن زياد شده كه برخي از اين علائم شامل موارد زير مي شود:

افسردگي حاد
اضطراب
نوسانات رفتاري و خلقي شديد
تحريك پذيري سريع از عوامل و تغييرات خارجي
عدم انگيزه و علاقه به زندگي
رفتارهاي اجتماعي و فرهنگي نامقبول
عدم داشتن تمركز
مشكل در تشخيص احساس خود و ديگران
چرا بعد از ابتلا به سرطان افراد تغيير رفتار و شخصيت مي دهند؟
افرادي كه به بيماري سرطان مبتلا مي شوند بايد بدانند كه اين بيماري چطور بر روي روحيه و رفتار و شخصيت آن ها تاثير مي گذارد، البته سرطان با دردها و عوارضي همراه مي باشد كه دردها و عوارض بي تاثير نيست و بر روي رفتار و روحيه تاثير مي گذارد.

در ادامه اين مقاله جنبه هاي مختلفي كه بر روي رفتار و شخصيت فردي كه مبتلا به سرطان است را بيان مي كنيم در اين شرايط كمك گرفتن از مشاوره كنترل استرس و اضطراب مي تواند مفيد باشد و مشكلات رواني را كاهش دهد و هم چنين در تغيير رفتار و شخصيت فرد كمك كننده باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-مبارزه با بيماري سرطان | چگونه با بيماري سرطان مبارزه كنيم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ دى ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۱۳:۲۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

۹ نكته حساس در تربيت فرزند

در صورتي كه نكات حساس در تربيت فرزند رعايت شود كودك مي تواند رشد مناسب و سالمي داشته باشد، به طور كلي شكل گيري شخصيت فرد بر اساس تربيت و نحوه رفتار با او در كودكي شكل مي گيرد، عوامل بسياري در سبك تربيتي والدين موثر هستند كه مي توان به موارد زير اشاره نمود:

عوامل فرهنگي و اجتماعي
ميزان تحصيلات و خصوصيات شخصيتي والدين
سطح رشدي كودك و توانايي هاي شناختي او
قالب هاي رفتاري و اصول فكري فرزندتان بر اساس نحوه تربيت والدين شكل مي گيرد، در اين شرايط بايد كودك به گونه اي رشد يابد كه بتواند در هنگام رويارويي با مشكلات، عملكرد خوب و مطلوبي داشته باشد.

به همين دليل بايد اطلاعات و آگاهي خود را در تربيت كودك افزايش دهد و به نكات حساسي كه در تربيت فرزند لازم است توجه داشته باشيد، هم چنين توجه به بهداشت جسمي و رواني فرزندتان مي تواند در اين امر به شما كمك كند.

با كمك گرفتن از مشاوره كودك مي توانيد در زمينه تربيتي به كودكتان كمك كنيد تا فرزندتان را در مسير موفقيت و رسيدن به آينده روشن و درخشان ياري كند و در آينده فرزندي موفق و شاد داشته باشيد.

تاثير روش هاي تربيت فرزند در فرآيند رشد يادگيري او
اگر چه سن تربيت كودك محدود به زبان خاصي نمي باشد، ولي كودك در هر دوره از رشدش با چالش ها و نيازهاي اساسي رو به رو مي شود، شيوه تعامل والدين با فرزندشان نقش بسيار مهمي بر او دارد و در چگونگي شكل گيري توانايي هاي شناختي او اثر زيادي مي گذارد.

به طور كلي نحوه نگرش شما در شيوه تربيتي كودك بسيار اهميت دارد به عنوان مثال در صورتي كه شما تصور كنيد فرزندتان نقش فعالي در يادگيري دارد، مي توانيد در مورد مسائل مختلف با او صحبت كنيد، به سوال هايش با بردباري و صبوري پاسخ دهيد، هم چنين در اين خصوص تفكر و استدلال او را مورد تقويت قرار مي دهيد.

در مقابل والديني كه تصور مي كنند فرزندشان يادگيرندگاني منفعل هستند بسيار كنترل كننده يا هدايت كننده رفتار مي كنند و سعي مي كنند جلوي خلاقيت و پيشرفت فرزندشان را بگيريد و حتي گاهي به جاي او تصميم بگيرند.

در نتيجه والدين نقش بسيار مهمي بر روي تربيت فرزندان مي گذارند و در تربيت آن ها بسيار تاثير گذار هستند. نكته حساس براي تربيت فرزند چيست؟

توجه به نكات تربيتي فرزندان و به كارگيري آن ها توسط والدين در سنين مختلف رشدي از اهميت بسياري برخوردار است، در اين شرايط نكات كلي در تربيت فرزندان و در برخورد با كودكان وجود دارد كه بايد در هر سن و سالي به آن توجه شود. در ادامه اين مقاله به بررسي اين نكات حساس تربيتي مي پردازيم.

براي فرزند خود منبع امنيت و اطمينان باشيد
يكي از اولين نيازهاي هيجاني فرزندان به دست آوردن حس امنيت و اطمينان مي باشد، كودكان در اولين مرحله از زندگي با چالش اعتماد در برابر بي اعتمادي رو به رو مي شود.

كودكان از همان دوران نوزادي از رفتار والدينشان تاثير مي پذيرند و در صورتي كه در محيط هاي پر تنش و عصبي قرار گيرند دچار احساس هايي مانند عدم امنيت، بي اعتمادي و در نهايت سبك دلبستگي نا ايمن مي شوند اين امر بر روابط بعدي آن ها با ديگران تاثير مي گذارد و ديد آن ها را نسبت به زندگي منفي و تيره مي كند.

در اين شرايط براي اين كه اعتماد كودك دچار مشكل نشود بايد از انجام رفتارهاي منفي مانند دروغ گويي يا فريب دادن فرزندتان بپرهيزيد.

بايد سعي كنيد كه به او نشان دهيد در برابر تهديد هاي محيطي در كنار او هستيد و هيچ مسئله اي مانع محبت و عشق شما نسبت به او نمي شود و هميشه سعي مي كنيد براي حل مشكلات و چالش ها به او كمك كنيد و در كنار او باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۹ نكته حساس در تربيت فرزند


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تربيت كودك، كودك، تربيت فرزند،
موضوع:
[ ۲۲ دى ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۳۲:۵۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

اگر اين پيشنهادات مفيد را در خاطرتان حفظ و اجرا كنيد، در اين صورت داشتن يك خواب شبانه خوب آسانتر از آن چيزي است كه فكرش را مي كرديد. به ياد داشته باشيد، فرض بر اينست كه خواب آرام بخش مي باشد و هر شب به تجديد قواي بدنتان كمك مي كند. سعي كنيد كمبود خواب نداشته باشيد و اينكه براي داشتن يك خواب شبانه خوب به مدت حداقل 8 ساعت در هر روز، نبايد به مدت طولاني (بيش از چند روز) از خوابيدن خود بكاهيد. هر شخصي گاهي از اوقات به سختي مي خوابد، اگر به خواب رفتنشما طول ميكشد، جاي نگراني نيست. سعي كنيد اين پيشنهادات را به كار گيريد تا خوابي طبيعي و آسوده داشته باشيد.

براي خودتان يك برنامه منظم خواب ترتيب دهيد.
هر شب در زمان معيني به تخت خواب برويد و هر صبح نيز در زمان معيني بيدار شويد. برهم زدن اين برنامه ممكن است منجر به بيخوابي شود. همچنين با خوابيدن زياد در تعطيلات، بيدار شدن در اوايل صبح دشوار مي شود، به دليل آنكه آن چرخۀ خوابتان را از نو براي بيداري بعدي تنطيم مي كند. بين مدت 8ساعت وقت خواب، چرت نزنيد.

ورزش كنيد.
سعي كنيد روزانه 20 تا 30 دقيقه ورزش كنيد. ورزش هاي روزانه اغلب به خوابيدن كمك مي كند اگرچه، ورزش نزديك به زمان خواب نيز موجب تداخل در خواب مي شود. سعي كنيد حداكثر زمان مفيد ورزش كردن حدود 4 تا 6 ساعت قبل از رفتن به رختخواب باشد. اما، در كل در مدت 2ساعت باقي مانده به زمان خواب ورزش نكنيد.

از مصرف كافئين، نيكوتين و الكل اجتناب كنيد.
از نوشيدن مواد كافئيني كه مانند محرك عمل مي كنند و موجب بيدار ماندن افراد مي شوند، خودداري كنيد. از جمله مواد كافئيني مي توان به قهوه، شكلات، نوشيدني هاي گازدار، چاي هاي غيرگياهي، داروهاي رژيم غذايي و برخي آرام بخش ها اشاره كرد. افراد سيگاري خواب سبكي دارند و اغلب به خاطر علائم ناشي از كاهش نيكوتين در بدن صبح زود بيدار مي شوند. الكل خواب عميق و رسيدن به مرحله REM را از افراد مي گيرد و انها را در مراجل سبك تر خواب نگه مي دارد.

اگر ميخواهيد خواب شبانه راحتي داشته باشيد، از همه موارد ذكر شده حدقل 6 تا 8 ساعت قبل از خوابيدن اجتناب كنيد. همچنين از خوردن هرنوع وعده غذايي سنگين در 2ساعت باقي مانده به خواب بپرهيزيد.

در مورد خواب بيشتر بدانيد: رابطه بين مشكلات خواب و احساس بي ارزشي در ارتباط

موقع خواب عادت ريلكسيشن (تمرين آرمش) داشته باشيد.
يك دوش گرم، خواندن كتاب يا مجلات و يا ديگر كارهاي آرميدگي مي تواند باعث راحت تر خوابيدن شوند. مي توانيد خودتان را براي تداعي فعاليت هاي پر از آسودگي خاص براي خوابيدن آموزش دهيد و آنها را به عنوان جزيي از برنامه عادات آرام سازي و تمدد اعصابتانتان قرار دهيد.

تا هنگام طلوع آفتاب بخوابيد.
اگر برايتان مقدور است، با طلوع آفتاب بيدار شويد يا از چراغ هاي شب خواب يا خيلي روشن در اتاقتان هنگام صبح استفاده كنيد. طلوع آفتاب به ساعت بيولوژيكي دروني بدنتان كمك مي كند تا بدنتان چرخۀ خواب و بيداري را هر روز مجدداً تنظيم كند. البته، متخصصان خواب براي افرادي كه مشكلات خواب و بيداري دارند توصيه كرده اند كه يك ساعت در معرض طلوع صبحگاهي قرار بگيرند.

منبع:كانون مشاوران ايران-نكاتي براي داشتن يك خواب خوب شبانه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ دى ۱۴۰۰ ] [ ۰۴:۳۶:۴۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

آنچه بايد در مورد روانشناسي كودك دو تا سه ساله خود بدانيد: (راهنماي دو تا سه سالگي)

يكي از بزرگترين لذت ها براي پدر و مادر تماشاي يادگيري وترقي كودكشان است. ولي آيا مي دانيد به كدام سمت مي رود و چه نقاط عطف رشدي دارد؟ آيا مي دانيد براي كمك به كسب اعتماد به نفس از توانمندي هايش جهت رفتن به مرحله بعدي زندگي چه كاري از شما ساخته است؟

در سه سالگي، كودك نسبت به چند ماه قبل تحرك و بي پروايي بيشتري دارد. هنگام دويدن و راه رفتن كنترل بيشتري بر مسير حركتش دارد. و ممكن است بتواند روي انگشت يك پا راه برود و يا لي لي كند. او مي تواند در هر گام به كمك يك پا از راه پله بالا برود و حتي ممكن است چنان به خود مطمئن باشد كه بتواند بدون گرفتن جايي از راه پله استفاده كند. اغلب اوقات او مي تواند توپ را از پايين به بالا پرتاب كند و يك توپ بزرگ را در بين دست هاي كشيده اش نگه دارد. كودك مي تواند توپ را به سمت جلو شوت كند.

شما مي توانيد با دادن فرصت بازي در فضاي باز مثل پارك و يا زمين بازي صاف و بي خطر به كودكتان كمك كنيد تا مهارت هايش به شكل كامل پرورش يابد.

مهارت هاي حركتي ظريف كودك نيز كم كم پيشرفت مي كند. در سه سالگي كودك بايد اين توانايي را داشته باشد كه غذايش را با قاشق بخورد بدون اينكه غذا بريزد و نيز بايد بتواند دست هايش را خودش بشويد و خشك كند و لباس هايش را به تنهايي و تنها با كمي كمك از جانب شما بپوشد.

مهارت هاي بازي و فيزيكي در كودك دو ساله
كودك مي تواند مداد شمعي را به شكل صحيح تر و محكم در دستانش نگه دارد و آنچه كه ترسيم مي كند نسبت به قبل قابل تشخيص تر است. او مي تواند از تيزي اسباب بازي‌هايش براي بريدن اشيا استفاده كند.

هر چيزي كه اين فرصت را در اختيار كودك بگذارد تا مهارت هايش را تقويت وتمرين كند بسيار با ارزش است. وقتي كاغذ و مدادشمعي و مداد دراختيار كودك قرار مي دهيد موجب تقويت چالاكي كودك مي شويد كه اين چالاكي هنگامي كه او مي خواهد مهارت نوشتن را بياموزد به او كمك مي كند.

با اينكه براي نوشتن به كودك كاغذ داده ايد ممكن است نوشتن بر روي ديوار ها برايش جذاب تر از صفحه كاغذ باشد.

اكنون نوبت شماست كه شرايطي فراهم كنيد و مشوق كودكتان باشيد تا استفلال بيشتري كسب كند. اجازه دادن به كودك براي تنهايي غذا خوردن و لباس پوشيدن، حتي اگر زمان زيادي از شما بگيرد عامل كمك كننده مهمي است چون فرصت زيادي تا قبل از اينكه او مدرسه را شروع كند وجود ندارد.

در اين سن، مهارت سخن گفتن و تفكر در كودك به سرعت پيشرفت مي كند. او مي تواند تعدادي از رنگ ها را بر هم منطبق كند و نيز نام برخي از آنها را بداند. او داستان را دوست دارد و اكنون همان زمانيست كه ممكن است مجبور شويد يك داستان را بارها براي كودك بخوانيد. دايره لغات او هر روز وسيع تر مي شود، با اينكه ممكن است از خيلي از اين لغات جديدي كه ياد گرفته استفاده نكند.

تلاش كودك براي مهارت كلامي
گفتگو با كودك بسيار مهم است زيرا به او كمك مي كند چيز هايي مثل ساختارجمله، ضمير و زمان ها را يادبگيرد.

وقتي كودك تلاش مي كند مهارت هاي كلامي كه تازه كسب كرده است را تمرين كند حتما به او گوش دهيد.

در اين سن روش بازي كردن كودك مدام در حال تغيير است. زمانيكه در حال تمرين بر روي مهارت حل مساله، مهارت كلامي و خلاقيت است، داراي قوه تخيل بيشتري است و در اين هنگام داستان هايي كه به زبان مي آورد بيشتر بر مبناي داستان كتاب هايي است كه خوانده و يا برنامه هاي تلويزيوني است كه ديده است.

اگر تا به حال چنين كاري انجام نداده ايد بايد بدانيد اكنون بهترين زمان است تا كودك را با مهارت در آوردن لباس و نيز فعاليت هاي ابتكاري مثل خميربازي، آب و شن و رنگ آميزي يا پخت و پز آشنا كنيد.

كارهايي كه كودكتان انجام مي دهد شايد چندان احساس خاصي را در شما بر انگيخته نكند ولي اين كارها به عنوان يك خروجي مهم براي اوست كه ايده هاي دروني اش را به شكل عيني و واقعي تبديل مي كند.

واجب است كودك فرصت بازي با ساير بچه ها را داشته باشد تا بتواند مهارت هاي اجتماعي را در خود تقويت كند. اين مهارت ها اورا توانمند مي كند تا براي قرار گرفتن در محيط مدزسه آماده شود. سه سالگي بهترين زمان براي ايجاد بستري مناسب جهت كسب مهارت هاي اجتماعي، شناختي و فيزيكي است كه او هنگام شروع مدرسه به آنها نياز دارد.

كسب اين مهارت ها تنها براي زنده ماندن كودك نيست، بلكه اين مهارت ها موجب پيشرفت كودك در محيط آموزشي رسمي مي شود ونقش شما در اين زمينه بسيار مهم و حياتي است.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي كودك دو تا سه ساله


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ دى ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۴:۵۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

راهنماي والدين كودك 9 ساله تا 11 ساله تهيه شده است. روانشناسي كودكان 9 تا 12 سال به مسائلي همچون: روانشناسي دختر 9 ساله، روانشناسي كودك هشت ساله، برنامه ريزي براي كودك 9 ساله، ويژگي هاي كودكان 7 تا 12 سال، پرخاشگري در كودكان 9 ساله، رشد كودك نه ساله و غيره مي پردازد.

نقاط عطف رشد كودك 9 ساله تا 11 ساله
استقلال فزاينده فرزند شما از خانواده و علاقه به دوستان ممكن است در حال حاضر آشكار باشد. دوستي هاي سالم براي رشد فرزند شما بسيار مهم است، اما فشار همسالان مي تواند در اين دوران قوي شود.

كودكاني كه نسبت به خود احساس خوبي دارند، مي توانند در برابر فشار منفي همسالان مقاومت كنند و انتخاب هاي بهتري براي خود داشته باشند. اين زمان مهمي است كه كودكان در كنار رشد استقلال خود، احساس مسئوليت كنند. همچنين، تغييرات فيزيكي بلوغ ممكن است تا به حال خود را نشان دهد، به خصوص براي دختران. يكي ديگر از تغييرات بزرگي كه كودكان در اين دوران بايد براي آن آماده شوند، شروع دوره راهنمايي يا دبيرستان است.

در اينجا اطلاعاتي در مورد چگونگي رشد كودكان در دوران نونهالي وجود دارد:

تغييرات عاطفي و اجتماعي سن 9 تا 11 سال
كودكان در اين گروه سني ممكن است:

شروع به ايجاد دوستي هاي قوي تر، پيچيده تر و روابط همسالان كنيد. از نظر عاطفي داشتن دوستان، به خصوص همجنس، اهميت بيشتري پيدا مي كند.
فشار همسالان بيشتري را تجربه كنيد.
با نزديك شدن به بلوغ، از بدن خود بيشتر آگاه مي شود. تصوير بدن و مشكلات خوردن گاهي از همين سن شروع مي شود.

رشد كودكان 9 تا 11 ساله
تفكر و يادگيري در 9 تا 11 سالگي
كودكان در اين گروه سني ممكن است:

با چالش هاي تحصيلي بيشتري در مدرسه روبرو شويد.
از خانواده مستقل تر شويد.
شروع مي كند تا ديدگاه هاي واضحتري نسبت به ديگران داشته باشد.
دامنه توجه او افزايش مي يابد.

راهنماي والدين كودك 9 ساله تا 11 ساله
نكات مثبت براي راهنماي والدين كودك 9 تا 11 ساله
موارد زير به عنوان يك والدين مي توانيد براي كمك به فرزندتان در اين مدت انجام دهيد:

با فرزندتان وقت بگذرانيد. با او در مورد دوستانش، دستاوردهايش و چالش هايي كه با او روبرو خواهد شد صحبت كنيد.

 


با مدرسه فرزندتان درگير باشيد. رفتن به رويدادهاي مدرسه؛ با معلمان فرزندتان ملاقات كنيد
فرزندتان را تشويق كنيد كه به مدرسه و گروه هاي اجتماعي بپيوندد، مانند يك تيم ورزشي، يا داوطلب يك موسسه خيريه شود.
به كودك خود كمك كنيد تا حس درست و نادرست خود را تقويت كند. با او در مورد كارهاي خطرناكي صحبت كنيد كه دوستان ممكن است او را تحت فشار قرار دهند، مانند سيگار كشيدن يا جرات انجام كارهاي فيزيكي خطرناك.
به كودك خود كمك كنيد احساس مسئوليت كند. فرزندتان را در كارهاي خانه مانند نظافت و آشپزي مشاركت دهيد. با فرزندتان در مورد پس انداز و خرج عاقلانه پول صحبت كنيد.
با خانواده دوستان فرزندتان آشنا شويد.
با فرزندتان در مورد احترام گذاشتن به ديگران صحبت كنيد. او را تشويق كنيد تا به افراد نيازمند كمك كند. با او در مورد اينكه وقتي ديگران مهربان نيستند يا بي احترامي مي كنند چه كاري بايد انجام دهيد صحبت كنيد.
به فرزندتان كمك كنيد تا اهداف خود را تعيين كند. او را تشويق كنيد تا در مورد مهارت ها و توانايي هايي كه دوست دارد داشته باشد و در مورد چگونگي توسعه آنها فكر كند.
قوانين واضحي وضع كنيد و به آنها پايبند باشيد. با فرزندتان در مورد آنچه از او (رفتار) انتظار داريد صحبت كنيد، وقتي هيچ بزرگسالي در آن حضور ندارد. اگر دلايلي براي قوانين ارائه كنيد، به او كمك مي كند كه بداند در بيشتر موقعيت ها چه كاري انجام دهد.
به جاي تنبيه، از نظم و انضباط براي راهنمايي و محافظت از فرزندتان استفاده كنيد تا او نسبت به خودش احساس بدي داشته باشد.
هنگام استفاده از تمجيد، به فرزندتان كمك كنيد به دستاوردهاي خود فكر كند. گفتن «تو بايد به خودت افتخار كني» به جاي «من به تو افتخار مي‌كنم» مي‌تواند فرزندتان را تشويق كند تا زماني كه كسي براي تحسين او نيست، انتخاب‌هاي خوبي انجام دهد.
با كودك خود در مورد تغييرات طبيعي، جسمي و عاطفي بلوغ صحبت كنيد.
فرزندتان را به خواندن هر روز تشويق كنيد. در مورد تكاليفش با او صحبت كنيد.
با فرزندتان مهربان و صادق باشيد و كارها را با هم به عنوان خانواده انجام دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-راهنماي والدين كودك 9 ساله تا 11 ساله


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ دى ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۰۶:۱۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

شناسايي كردن ريشه اصلي مشكلات خانوادگي
راه حل مشكلات زندگي
1. مشكل واقعي را شناسايي كنيد.
سعي كنيد كه يك درك درستي از شرايط موجود به دست بياوريد.

احتمالا شما درگير يك سري مشكلات مربوط به سلامتي يا مشكلات شخصي باشيد كه تا به حال آنها را از خانواده خودتان مخفي كرده ايد.

يا اينكه به خاطر عشقي كه از دست داده ايد، احساس ناراحتي داشته باشيد.

مشكل موجود را در تحت نظر داشته باشيد تا بتوانيد شناخت مناسبي از آن به دست بياوريد.

شايد نياز باشد كه شما در اين مرحله يك سري تحليلي هايي را در مورد خودتان انجام دهيد.

چرا من مشكلم را از خانواده خودم مخفي مي كنم؟

چرا اين مشكل خانوادگي من را اينقدر ناراحت كرده است؟

براي مثال، ممكن است كه شما با چالش هاي مالي مواجه باشيد و نگران نحوه پول خرج كردن مادرتان باشيد.

شايد بعد از آن متوجه شويد كه دليل نگران بودن شما عبارت از اين است كه نمي خواهيد وي منابع مالي خودش را تمام كند تا شما مجبور به ارائه حمايت مالي از وي نباشيد.

هيچ نوع پيش فرضي در مورد تفكرات ساير افراد نداشته باشيد.

شما براي اينكه متوجه تفكرات واقعي آنها شويد، شايد نياز داشته باشيد كه با آنها صحبت كنيد.

از سخن چيني كردن در مورد ساير اعضاي خانواده اجتناب كنيد، چرا كه اين احتمال وجود دارد آنها در نهايت متوجه اين سخن چيني و شايعه پراكني شما شوند و شرايط موجود وخيم تر شود.

سعي كنيد كه بر روي علل متمركز شويد، نه بر روي علائم.

با اين وجود، يكي از اعضاي قابل اعتماد خانواده، همانند والدين يا برادر يا خواهر، مي تواند به شما كمك كند تا درك درستي از وضعيت موجود به دست بياوريد؛

بنابراين داشتن يك مكالمه صميمي كه به منظور حل و شناسايي مشكل صورت مي گيرد، يك مورد مناسبي است.

2. براي اينكه متوجه مشكلات موجود شويد، يك سري سوالاتي بپرسيد.
يكي از روش هايي كه با استفاده از آن مي توانيد علل ريشه اي مشكلات خانوادگي را شناسايي كنيد، عبارت از اجتناب كردن از اظهار نظر و سوال پرسيدن مي باشد.

ارائه اظهار نظر مي تواند منجر به ايجاد اين احساس در افراد شود كه مورد قضاوت قرار مي گيرند؛ اين حالت مي تواند باعث شود كه آنها حالت دفاعي به خودشان بگيرند.

در نقطه مقابل، سوال پرسيدن منجر به ملايم شدن مكالمه خواهد شد و مي تواند مواردي كه منجر به اذيت شدن فرد مي شوند را از بين ببرد.

سوال پرسيدن باعث خواهد شد كه اعضاي خانواده احساس محكوم شدن نداشته باشند.

منبع:كانون مشاوران ايران-شناسايي كردن ريشه اصلي مشكلات خانوادگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ دى ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۲۴:۱۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی