moshaverrkhob
moshaverrkhob

اهداف و منظورهاي خاص و متفاوتي از ازدواج وجود دارد كه هركدام مي تواند عامل خوشبختي و تعهد و يا باعث جدايي و انزوا شود. اهداف يابد مشخص شده و اولويت بندي شده باشد و مهمترين هدف از ازدواج بايد رسيدن به ارامش و رضايت از زندگي باشدو ازدواج هايي كه به خاطر پول و ثروت و يا به خاطر فرار از خانواده و سختگيري ها و يا به دليل غرايض جنسي صورت ميپذيرد، سرانجام خوبي نداشته و به جدايي مي انجامد.

ازدواج
ازدواج يكي از مهم‌ترين رويدادهاي زندگي هر فرد است. اين پيوند مقدس بين دو نفر، مي‌تواند منجر به تشكيل يك خانواده شود و زندگي هر دو نفر را تحت تأثير قرار دهد. اما هدف از ازدواج چيست و چرا ما ازدواج مي‌كنيم؟

هدف از ازدواج
هدف از ازدواج مي‌تواند از ديدگاه‌هاي مختلفي بررسي شود. از نظر اجتماعي، ازدواج يك نهاد مهم است كه نقش مهمي در بقا و تداوم جامعه دارد. ازدواج باعث ايجاد خانواده مي‌شود و خانواده‌ها هسته اصلي جامعه را تشكيل مي‌دهند. از نظر فردي، ازدواج مي‌تواند منجر به ايجاد احساس آرامش، امنيت و عشق شود. ازدواج همچنين مي‌تواند به افراد كمك كند تا در زندگي مشترك، رشد و تكامل پيدا كنند.

دلايل ازدواج
دلايل مختلفي براي ازدواج وجود دارد. برخي از افراد به دليل عشق و علاقه ازدواج مي‌كنند. برخي ديگر به دليل نياز به همراهي و حمايت، ازدواج مي‌كنند. برخي نيز به دليل مسائل مالي، ازدواج مي‌كنند.

هدف خود از ازدواج را بشناسيم
هدف خود از ازدواج را بشناسيم

چرا ازدواج مي كنيم؟
پاسخ به اين سوال، به عوامل مختلفي بستگي دارد. برخي از دلايل ازدواج عبارتند از:

عشق و علاقه:عشق و علاقه يكي از مهم‌ترين دلايل ازدواج است. زوجيني كه با عشق و علاقه ازدواج مي‌كنند، شانس بيشتري براي داشتن يك زندگي مشترك موفق دارند.
نياز به همراهي و حمايت:انسان موجودي اجتماعي است و نياز به همراهي و حمايت دارد. ازدواج مي‌تواند نياز به همراهي و حمايت را برطرف كند.

منبع:مشاوره ازدواج-هدف خود از ازدواج را بشناسيم – هدف از ازدواج


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۲۰:۰۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

ازدواج دانشجويي يكي از موضوعاتي است كه در سال‌هاي اخير مورد توجه قرار گرفته است. برخي از افراد معتقدند كه ازدواج در دوران دانشجويي مي‌تواند مزاياي زيادي داشته باشد، در حالي كه برخي ديگر معتقدند كه معايب آن بيشتر از مزاياست. در اين مقاله قصد داريم به بررسي فوايد و معايب ازدواج دانشجويي بپردازيم.

فوايد ازدواج دانشجويي
شناخت بيشتر:يكي از مهم‌ترين مزاياي ازدواج دانشجويي اين است كه زوجين فرصت بيشتري براي شناخت يكديگر دارند. آنها در طول دوران تحصيل در كنار يكديگر هستند و مي‌توانند در زمينه‌هاي مختلف با يكديگر تعامل داشته باشند. اين امر باعث مي‌شود كه زوجين شناخت بهتري از نقاط قوت و ضعف يكديگر پيدا كنند.
حمايت عاطفي:ازدواج مي‌تواند منبع مهمي از حمايت عاطفي براي افراد باشد. زوجين دانشجويي مي‌توانند در طول دوران تحصيل از يكديگر حمايت عاطفي كنند و اين امر مي‌تواند به آنها كمك كند تا استرس‌هاي تحصيلي را بهتر مديريت كنند.
پايبندي به تحصيل:ازدواج مي‌تواند باعث ايجاد انگيزه براي ادامه تحصيل شود. زوجين دانشجويي مي‌خواهند براي همسر خود موفق باشند و اين امر مي‌تواند به آنها كمك كند تا با انگيزه بيشتري درس بخوانند.
آمادگي براي زندگي مشترك:ازدواج دانشجويي مي‌تواند زوجين را براي زندگي مشترك آماده كند. آنها در طول دوران تحصيل با چالش‌هاي زندگي مشترك آشنا مي‌شوند و مي‌توانند مهارت‌هاي لازم براي حل مشكلات را بياموزند.


معايب
افت تحصيلي:يكي از مهم‌ترين معايب ازدواج دانشجويي اين است كه مي‌تواند باعث افت تحصيلي شود. زوجين دانشجويي ممكن است وقت كمتري براي درس خواندن داشته باشند و اين امر مي‌تواند به عملكرد تحصيلي آنها آسيب برساند.
اختلافات خانوادگي:ازدواج دانشجويي ممكن است باعث اختلافات خانوادگي شود. خانواده‌ها ممكن است با ازدواج زودهنگام فرزندان خود مخالف باشند و اين امر مي‌تواند باعث ايجاد مشكلاتي در روابط خانوادگي شود.
**عدم ثبات مالي:‎‎ ازدواج دانشجويي ممكن است باعث ايجاد مشكلات مالي شود. زوجين دانشجويي ممكن است درآمد كافي براي تأمين هزينه‌هاي زندگي مشترك نداشته باشند و اين امر مي‌تواند باعث ايجاد استرس و تنش در زندگي آنها شود.
راهكارهايي براي كاهش معايب
با توجه به معايب ازدواج دانشجويي، زوجين دانشجويي مي‌توانند با اتخاذ برخي راهكارها، از بروز مشكلات احتمالي جلوگيري كنند. از جمله اين راهكارها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

**برنامه‌ريزي دقيق براي زندگي مشترك:‎‎ زوجين دانشجويي بايد قبل از ازدواج، براي زندگي مشترك خود برنامه‌ريزي دقيقي داشته باشند. آنها بايد در مورد موضوعاتي مانند اشتغال، مسكن، تأمين مالي و مسائل تربيتي فرزندان با يكديگر توافق كنند.
**مشاوره با افراد آگاه:‎‎ زوجين دانشجويي مي‌توانند با مشاوره با افراد آگاه مانند مشاوران خانواده، از توصيه‌هاي آنها در زمينه ازدواج دانشجويي استفاده كنند.
**حمايت خانواده‌ها:‎‎ خانواده‌ها مي‌توانند با حمايت از زوجين دانشجويي، به آنها كمك كنند تا مشكلات احتمالي را پشت سر بگذارند.
با اتخاذ اين راهكارها، زوجين دانشجويي مي‌توانند شانس موفقيت ازدواج خود را افزايش دهند.

منبع:مشاوره ازدواج-ازدواج دانشجويي انتخابي مناسب


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۱۷:۴۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

سردي روابط در خانواده و رابطه آن با فرار فرزندان از خانه ارتباط دارد؟ خانواده واحد بنيادي جامعه است و نقش مهمي در رشد و پرورش فرزندان دارد. روابط گرم و صميمي بين اعضاي خانواده مي تواند به فرزندان كمك كند تا احساس امنيت، حمايت و پذيرش داشته باشند. در مقابل، سردي روابط در خانواده مي تواند منجر به مشكلات مختلفي براي فرزندان شود، از جمله فرار از خانه.

سردي روابط در خانواده
سردي روابط در خانواده به معناي فقدان محبت، ارتباط و حمايت بين اعضاي خانواده است. اين امر مي تواند به دلايل مختلفي رخ دهد، از جمله:

اختلافات بين زوجين
طلاق يا جدايي
اعتياد يكي از اعضاي خانواده
بيماري هاي رواني
مشكلات اقتصادي
مشكلات فرهنگي

سردي روابط در خانواده

رابطه سردي روابط در خانواده با فرار فرزندان از خانه
فراري از خانه يك پديده پيچيده است كه دلايل مختلفي دارد. يكي از عوامل مهم فرار فرزندان از خانه، سردي روابط در خانواده است. فرزنداني كه در خانواده هايي با روابط سرد و بي روح رشد مي كنند، احساس تنهايي، بي ارزشي و نااميدي مي كنند. اين امر مي تواند آنها را به دنبال راه هايي براي فرار از اين شرايط سوق دهد.

راهكارهاي پيشگيري از فرار فرزندان از خانه
والدين مي توانند با ايجاد روابط گرم و صميمي با فرزندان خود، از بروز مشكلاتي مانند فرار از خانه پيشگيري كنند. در اين راستا، والدين مي توانند اقدامات زير را انجام دهند:

زمان كافي را با فرزندان خود سپري كنند و به آنها توجه كنند.اين امر مي تواند شامل انجام فعاليت هاي مشترك، مانند بازي، صحبت كردن، يا صرف غذا با هم باشد.
با فرزندان خود ارتباط موثر برقرار كنند و به آنها گوش دهند. اين امر به فرزندان كمك مي كند تا احساس كنند مورد شنيده شدن و درك شدن قرار مي گيرند(منبع).
به فرزندان خود محبت و حمايت نشان دهند.اين امر مي تواند شامل ابراز عشق، قدرداني، و حمايت از فرزندان باشد.
قوانين و انتظارات روشني را براي فرزندان خود تعيين كنند و آنها را تشويق كنند تا آن ها را رعايت كنند.اين امر به فرزندان كمك مي كند تا احساس كنند امنيت و ثبات دارند.
در صورت بروز مشكلات بين خود، با آرامش و احترام با يكديگر رفتار كنند.اين امر به فرزندان مي آموزد كه چگونه با اختلافات به طور سازنده برخورد كنند.


مثال هاي عيني از سردي روابط در خانواده
والديني كه دائماً با يكديگر مشاجره مي كنند و در مقابل فرزندان خود دعوا مي كنند.
والديني كه به فرزندان خود توجهي نمي كنند و زمان كافي را با آنها سپري نمي كنند.
والديني كه فرزندان خود را با يكديگر مقايسه مي كنند و به آنها احساس بي ارزشي مي دهند.
والديني كه فرزندان خود را كنترل مي كنند و به آنها اجازه استقلال نمي دهند.
والديني كه فرزندان خود را مورد آزار و اذيت قرار مي دهند.
عواقب فرار فرزندان از خانه
فراري از خانه مي تواند عواقب جدي براي فرزندان داشته باشد، از جمله:

خطرات جسمي و روانيفرزندان فراري ممكن است در معرض خشونت، سوء استفاده جنسي، و اعتياد قرار گيرند. آنها همچنين ممكن است احساس تنهايي، اضطراب، و افسردگي كنند.
مشكلات تحصيلي و شغليفرار از خانه مي تواند بر تحصيل و شغل فرزندان تأثير منفي بگذارد.
مشكلات اجتماعيفرزندان فراري ممكن است در معرض طرد اجتماعي و تبعيض قرار گيرند.

منبع:مشاوره ازدواج-سردي روابط در خانواده و رابطه آن با فرار فرزندان از خانه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۰۶:۲۰ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

تست شخصيت شناسي از روي جوراب، يك روش سرگرم كننده و غيررسمي براي شناخت ويژگي هاي شخصيتي افراد است. در اين تست، بر اساس عواملي مانند رنگ، طرح، جنس و اندازه جوراب، مي توان به برخي از ويژگي هاي شخصيتي افراد پي برد.

شخصيت شناسي با جوراب!
شايد برايتان جالب و تعجب برانگيز باشد كه به شما بگوييم جوراب ها شما در شخصيت شما و تشخيص آن بسيار موثر است! ؛گذشته از نظافت و سلامت پاها و براي پيشگيري از ابتلا به انواع بيماري هاي پوستي رنگ جوراب و ويژگي هاي آن تأثير بسزايي در خلق و خوي شما دارند.

رنگ جوراب
رنگ جوراب يكي از مهم ترين عوامل در اين تست است. هر رنگ جوراب، نشان دهنده ويژگي هاي خاصي از شخصيت فرد است. به عنوان مثال:

جوراب مشكي:نشان دهنده فردي محافظه كار، رسمي و قابل اعتماد است.
جوراب سفيد:نشان دهنده فردي ساده، بي تكلف و راحت طلب است.
جوراب رنگي:نشان دهنده فردي خلاق، جسور و اجتماعي است.
جوراب طرح دار:نشان دهنده فردي منحصر به فرد، شاد و اهل خوشگذراني است.
طرح جوراب
طرح جوراب نيز مي تواند در اين تست مورد توجه قرار گيرد. به عنوان مثال:

جوراب راه راه:نشان دهنده فردي منظم، دقيق و هدفمند است.
جوراب خال خالي:نشان دهنده فردي شاد، پرانرژي و عاشق زندگي است.
جوراب طرح دار:نشان دهنده فردي خلاق، جسور و اهل خوشگذراني است.
جنس جوراب
جنس جوراب نيز مي تواند در اين تست مورد توجه قرار گيرد. به عنوان مثال:

جوراب پشمي:نشان دهنده فردي گرم و مهربان است.
جوراب نخي:نشان دهنده فردي ساده و بي تكلف است.
جوراب چرمي:نشان دهنده فردي شيك و خوش تيپ است.
اندازه جوراب
اندازه جوراب نيز مي تواند در اين تست مورد توجه قرار گيرد. به عنوان مثال:

جوراب خيلي بزرگ:نشان دهنده فردي بي توجه به ظاهر خود است.
جوراب خيلي كوچك:نشان دهنده فردي وسواسي و حساس است.


ساير عوامل
علاوه بر عوامل ذكر شده، عوامل ديگري نيز مي توانند در اين تست مورد توجه قرار گيرند. به عنوان مثال:

جوراب هاي كهنه و كثيف:نشان دهنده فردي بي توجه به خود و اطرافيان است.
جوراب هاي نامرتب:نشان دهنده فردي بي نظم و شلخته است.
جوراب هاي هماهنگ با لباس:نشان دهنده فردي خوش سليقه و شيك پوش است.
جوراب هاي ضخيم و سفتي
بررسي ها نشان مي دهند افرادي كه از جوراب هاي ضخيم و سفتي استفاده مي كنند اغلب افرادي بسيار حساس و زودرنج هستند كه با كوچكترين مسائل واكنش شخصيتي و روحيشان را لو مي دهند.

جوراب هاي نازك و كوتاه
افرادي كه از جوراب هاي نازك و كوتاه با رنگ هاي شاد استفاده مي كنند افراد بذله گو و شوخ طبعي هستند كه در زندگي فقط بيشتر به دنبال برآورده شدن خواسته ها و نيازهاي خود هستند.

رنگ هاي تيره
افرادي كه رنگ هاي تيره، سرمه اي، مشكي براي جوراب هاي خود استفاده مي كنند افرادي هستند كه هر چند وقت يكبار دچار افسردگي مي شوند و تلاش هاي زيادي را در زندگي براي گذراندن زندگي روزمره خود دارند اين افراد افرادي مهربان هستند و اغلب در اجتماعي حضورهاي پررنگي از خود نشان مي دهند.

منبع:مشاوره ازدواج-جورابها شما نشان دهنده نوع شخصيت شما


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۴۹:۳۹ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

مفهوم لجاجت
واژه ي لجاجت به مفهوم تكرار عمل و استمرار آن در صورتي است كه مطابق ميل و خواسته ي فرد نباشد، مثلا مردي دوست ندارد وقتي وارد منزل مي شود همسر خود را با لباس و سر و وضع ژوليده ببيند، اما خانم پيوسته سر و وضع نامرتبي دارد و به خواسته ي شوهر توجهي نمي كند، يا خانمي دوست ندارد وقتي شوهر از بيرون وارد خانه مي شود سريع به سراغ روزنامه خواندن يا تماشاي تلويزيون برود بلكه مي خواهد شوهرش دقايقي را به گوش سپردن و توجه كامل به حرف هاي او اختصاص دهد و گوش شنوا و مونسي براي درد دل هاي خانم باشد.

البته لازم به ذكر است كه به اصرار، پافشاري و تكرار خواسته اي كه مورد درخواست، احقاق حقي باشد لجاجت نمي گويند؛ به عنوان نمونه پافشاري بر انجام كار شايسته يا تاكيد بر انجام ندادن عمل ناشايست، لج بازي و لجاجت نيست. لجاجت در واقع اصرار ورزيدن بر كار ناصحيح يا حرف اشتباه و به دور از منطق است كه شخص مبتلا به آن پيوسته با بهانه جويي هاي مختلف در صدد لج بازي بر مي آيد.

علائم و آثار لجاجت
اين صفت ناهنجار در شخصيت برخي از مردها و زن ها ابعاد گسترده اي دارد و به صورت متنوعي در اشخاص مبتلا، بروز و ظهور مي كند.

برخي از علائم و آثار لجاجت عبارتند از:
الف) بدبيني و بي اعتمادي

لج بازي با ديگران در صورت تكرار و تداوم، رفته رفته شخص مبتلا را به سمت اختلال در نيروي شناخت سوق مي دهد و در نهايت موجب بي اعتمادي او به ديگران مي شود.

ب) پرخاشگري

يكي از آثار قطعي و اجتناب ناپذير لجاجت، رفتار خشن و توأم با پرخاشگري است؛ زيرا شخص لجوج نسبت به ديگران احساسات منفي دارد و پيوسته در صدد تلافي و تخليه ي احساسات منفي خود است. از اين رو- به شكل ناخودآگاه – در معرض پرخاشگري و تهاجم لفظي قرار مي گيرد.

پ) كاهش ابهت و احترام

لجاجت با ديگران كم كم شخصيت فرد لجوج را تنزل مي دهد و سست مي كند و در نتيجه ابهت شخص در نگاه اطرافيان كم رنگ مي شود. از ديدگاه قرآن كريم هم، برخورد لجاجت آميز و ايجاد نزاع با ديگران يكي از عوامل كم شدن قدرت و اقتدار انسان معرفي شده است.

«… و لاتنازعوا فتغشلوا و تذهب ريحكم…» (مسير اختلاف و ستيزه جويي را برنگزينيد تا نيروي شما سست شده و از نفوذتان كاسته شود.)

ت) سلب كنترل در گفتار و رفتار

لجاجت رذيله اي است كه وقتي در شخصيت انسان جا پيدا مي كند موجب از بين رفتن كنترل عقلاني و انديشيدن صحيح مي شود. در واقع لجاجت به منزله ي حجاب بزرگ و صخيمي بر انديشه ي آدمي است و اجازه درست فكر كردن را به او نمي دهد. در تعبير زيبا و گوياي امام علي (ع) آمده است: «لا مركب أجمع من اللجاج» (هيچ مركبي سركش تر از لجاجت نيست.)

با دقت در اين جمله ي امام مي توان فهميد كه حين بروز لجاجت، انسان در واقع سوار بر مركب افسار گريخته و بدون مهاري است كه احتمال دارد صاحب خود را به سوي هر نوع مهلكه و آسيبي بكشاند.

ث) بي تدبيري (سوء مديريت)ن

يكي ديگر از علائم آشكار لجاجت، از دست رفتن مديريت و توان اداره ي امور زندگي به شكل صحيح است. در تعبير شيواي امام علي عليه السلام مي خوانيم: ليس لللجوج تدبير» (انسان لج باز تدبير ندارد). راز اصلي از دست رفتن تدبير و مديريت در شخص لجوج، انجام اعمالي است كه برخلاف عقل اوست؛ به تعبير ديگر لجاجت به شخص لجوج اجازه نمي دهد رفتار و گفتار حساب شده و عقلاني داشته باشد. از اين رو فرد با پيروي از هواي نفس و غريزه ي انتقام جويي منفي طوري رفتار مي كند و طوري حرف مي زند كه صرفا برنده ي ميدان باشد و طرف مقابل خود را بيازارد و ناخشنود كند.

منبع:مشاوره ازدواج-لجبازي و لجاجت بين همسران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: لجبازي، لجاجت با همسر، لجاجت،
موضوع:
[ ۱۵ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۴۸:۳۹ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

ازدواج مجدد يك تصميم مهم در زندگي است كه مي تواند چالش برانگيز باشد. پس از يك طلاق يا از دست دادن همسر، افراد ممكن است نياز به كمك براي مقابله با احساسات و چالش هاي جديد داشته باشند. مشاوره ازدواج مجدد مي تواند يك منبع ارزشمند براي افراد در اين دوران باشد.

مزايا
مشاوره ازدواج مجدد مي تواند مزاياي زيادي داشته باشد، از جمله:

كمك به افراد براي مقابله با احساسات:مشاوره مي تواند به افراد كمك كند تا احساسات خود را در مورد طلاق يا از دست دادن همسر پردازش كنند. اين مي تواند شامل غم، خشم، گناه و احساس تنهايي باشد.
كمك به افراد براي درك خود و نيازهاي خود:مشاوره مي تواند به افراد كمك كند تا نيازها و خواسته هاي خود را بهتر درك كنند. اين مي تواند به آنها كمك كند تا يك شريك مناسب را پيدا كنند و يك رابطه سالم ايجاد كنند.
آموزش مهارت هاي ارتباطي و حل مسئله:مشاوره مي تواند به افراد كمك كند تا مهارت هاي ارتباطي و حل مسئله خود را بهبود بخشند. اين مي تواند به آنها كمك كند تا درگيري ها را به طور سالم حل كنند و يك رابطه قوي ايجاد كنند.
كمك به افراد براي ايجاد يك رابطه سالم:مشاوره مي تواند به افراد كمك كند تا يك رابطه سالم و پايدار ايجاد كنند. اين شامل ايجاد اعتماد، احترام و تعهد است.
معايب
مشاوره ازدواج مجدد نيز مي تواند معايبي داشته باشد، از جمله:

هزينه:مشاوره ازدواج مجدد مي تواند گران باشد.
زمان:مشاوره ازدواج مجدد زمان بر است.
تعهد:مشاوره ازدواج مجدد يك تعهد است. افراد بايد مايل به شركت در جلسات و انجام تكاليف باشند.
مشاوره ازدواج مجدد مي تواند يك منبع ارزشمند براي افراد در حال ازدواج مجدد باشد. مزاياي بالقوه مشاوره مي تواند به افراد كمك كند تا يك رابطه سالم و پايدار ايجاد كنند.

كمك به افراد براي مقابله با احساسات
طلاق يا از دست دادن همسر مي تواند احساسات شديدي مانند غم، خشم، گناه و تنهايي ايجاد كند. مشاوره مي تواند به افراد كمك كند تا اين احساسات را پردازش كنند و راه هايي براي كنار آمدن با آنها پيدا كنند.

كمك به افراد براي درك خود و نيازهاي خود
طلاق يا از دست دادن همسر مي تواند باعث شود كه افراد احساس كنند كه كنترل زندگي خود را از دست داده اند. مشاوره مي تواند به افراد كمك كند تا خود را بهتر درك كنند و نيازهاي خود را شناسايي كنند. اين مي تواند به آنها كمك كند تا يك شريك مناسب را پيدا كنند و يك رابطه سالم ايجاد كنند.

آموزش مهارت هاي ارتباطي و حل مسئله
روابط موفق بر ارتباط و حل مسئله سالم مبتني است. مشاوره مي تواند به افراد كمك كند تا مهارت هاي ارتباطي و حل مسئله خود را بهبود بخشند. اين مي تواند به آنها كمك كند تا درگيري ها را به طور سالم حل كنند و يك رابطه قوي ايجاد كنند.

كمك به افراد براي ايجاد يك رابطه سالم
مشاوره مي تواند به افراد كمك كند تا يك رابطه سالم و پايدار ايجاد كنند. اين شامل ايجاد اعتماد، احترام و تعهد است.

چالش هاي ازدواج مجدد
ازدواج مجدد مي تواند يك تجربه بسيار رضايت بخش و پربار باشد. با اين حال، مانند هر رابطه جديد، چالش هايي نيز وجود دارد كه بايد بر آنها غلبه كرد. برخي از چالش هاي رايج ازدواج مجدد عبارتند از:

مديريت انتظارات:ازدواج مجدد مي تواند يك تجربه بسيار متفاوت از ازدواج اول باشد. مهم است كه انتظارات واقع بينانه داشته باشيد و بدانيد كه ازدواج دوم به احتمال زياد بدون چالش نخواهد بود.
تطبيق دادن خانواده ها:اگر هر يك از شما فرزنداني از ازدواج قبلي خود داريد، بايد ياد بگيريد كه چگونه خانواده هاي خود را با هم هماهنگ كنيد. اين مي تواند يك چالش دشوار باشد، اما با ارتباط و همكاري مي توان بر آن غلبه كرد.
غلبه بر گذشته:اگر يكي از شما از ازدواج قبلي خود آسيب ديده است، مهم است كه قبل از ازدواج مجدد بر اين آسيب ها غلبه كنيد. اگر اين كار را نكنيد، ممكن است اين آسيب ها به ازدواج دوم شما سرايت كند.
ارزيابي مجدد اولويت ها:ازدواج مجدد مي تواند منجر به تغيير اولويت هاي شما شود. مهم است كه با همسر جديد خود در مورد ارزش ها و اهداف خود صحبت كنيد تا مطمئن شويد كه با هم همسو هستيد.
در اينجا چند نكته براي غلبه بر چالش هاي ازدواج مجدد آورده شده است:
با همسر جديد خود صريح و صادق باشيد.مهم است كه در مورد انتظارات، احساسات و نگراني هاي خود با يكديگر صحبت كنيد.
براي مشاوره ازدواج اقدام كنيد.يك مشاور ازدواج مي تواند به شما كمك كند تا چالش هاي ازدواج مجدد را مديريت كنيد و يك رابطه سالم و رضايت بخش ايجاد كنيد.
به خودتان و همسر جديدتان زمان بدهيد.ازدواج مجدد به زمان و تلاش نياز دارد. صبور باشيد و انتظار نداشته باشيد كه همه چيز فوراً عالي شود.
اگر شما يا كسي كه مي شناسيد در حال برنامه ريزي براي ازدواج مجدد هستيد، مهم است كه از چالش هاي احتمالي آگاه باشيد. با آماده سازي و حمايت، مي توانيد شانس موفقيت خود را افزايش دهيد.

منبع:مشاوره ازدواج-مشاوره ازدواج مجدد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۳۶:۵۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

دختر در ازدواج پيش قدم شود؟ خواستگاري دختر از پسر و چالش هاي آن

خواستگاري به عنوان مقدمه زندگي مشترك و پيشنهاد ازدواج، بخش مهم و خاطره انگيز زندگي هر پسر و دختري است.

لحظه اي كه در سريال ها، رمان ها و خاطرات پدر و مادران مان به عنوان لحظه اي هيجان انگيز كه نفس در سينه حبس مي شده، ياد مي شود!

ارزش ها و نگرش هاي مربوط به خاستگاري از گذشته تا به اكنون دستخوش تغييرات زيادي شده.

خواستگاري سنتي كه در گذشته مرسوم بود، خانواده داماد و عروس با هماهنگ كردن يك وقت مناسب و با جمع بزرگ خانواده و فاميل صورت مي گرفت.

دختر در ازدواج پيش قدم شود؟
نگرش قبلي به خواستگاري نيز با نگرش امروزي، دنيايي تفاوت دارد: ” خواستگار بايد پاشنه درو از جا بكنه! دختر نبايد همون بار اول بله رو بگه و…! ”

در روش خواستگاري مدرن، كه دختر و پسر نقش اصلي را برعهده دارند، بعد از مدتي آشنايي در دانشگاه، محل كار، فضاي مجازي و… و ايجاد يك رابطه عاطفي موضوع را با خانواده ها در جريان مي گذارند.

عده اي از افراد، به ويژه آن هايي كه به برابري كامل نقش هاي زن و مرد اعتقاد دارند، با انتقاد از انتخاب كننده بودن مردها، معتقدند خواستگاري پسر از دختر يك محدوديت براي خانم ها به شمار مي رود.

اكنون اين موضوع كه آيا دختر در ازدواج پيش قدم شود يا نه به يك چالش اساسي تبديل شده كه مخالفان و موافقان خود را دارد.

وقتي دختر پيشنهاد ازدواج را مطرح مي كند…

درصورتي كه دختر در ازدواج پيش قدم شود، آگاهي او از پيامدهاي احتمالي ناخواسته مي تواند كمك كننده باشد و آمادگي بيشتري براي برخورد با اين شرايط به او بدهد.

از جمله اين پيامدهاي احتمالي مي توان به موارد زير اشاره نمود:
احساس تحقير شدن بعد از شنيدن جواب منفي
شنيدن جواب رد در خواستگاري چه از طرف دختر و چه پسر، احساس ناخوشايندي به همراه دارد.

از يك سو نرسيدن به خواسته قلبي براي ازدواج با فرد موردعلاقه مان سخت است و از سويي ديگر شندين جواب رد معاني ضمني منفي در پشت خود دارد.

اين احساس تحقير شدن، ناكامل و ناخواستني بودن در دخترها به دليل روحيه حسساس، ظرافت و شكنندگي بيشتري كه دارند، تجربه اي به مراتب تلخ تر است.

سرزنش ديگران
پيش قدم شدن دختر در ازدواج در شرايطي فعلي كه براي اين سبك از ازدواج فرهنگ سازي نشده و در شمار موضوعات تابو قرار مي گيرد، حتي اگر به ازدواج نيز ختم شود دردسرهايي دارد.

سرزنش شدن از سوي همسر در ميان بحث و كشمكش و شنيدن اين جمله كه ” تو بودي كه منو مي خواستي و بهم پيشنهاد ازدواج دادي ” براي هيچ زني خوشايند نيست.

بنابراين تا زماني كه پيش قدم شدن دختر در ازدواج قبيح شمرده مي شود، سرزنش يا تحقير شدن نيز از پيامدهاي احتمالي آن خواهد بود.

البته دختر مي تواند از طريق يك واسطه اين موضوع را مطرح كند.

رابطه ناخواسته با فرد متاهل
راهكارهاي پيشنهاد ازدواج دختر به پسر
راهكارهاي پيشنهادي براي دخترهايي كه پيشنهاد ازدواج مي دهند

اينكه در ازدواج دختر پيش قدم شود يا پسر، مهم است. اما موضوع مهم تر از آن گزينه اي است كه براي پيشنهاد ازدواج انتخاب مي كنيم.

سوال اين است كه اگر دختري به درستي انتخاب و معيارهاي خود باور داشته باشد بهترين تصميم در اين شرايط چيست؟ پا گذاشتن روي غرور يا احساس؟

آيا بايد صرفا بخاطر يك سنت قديمي روي احساس خود پا بگذارد و در حسرت عشق اول خود ، مجرد بماند يا كنار مردي ديگر زندگي كند؟

و يا اينكه روي غرور خود پا بگذارد و خواسته قلبي خود را مطرح نمايد؟

وقتي دختر در ازدواج پيش قدم مي شود، در نظر گرفتن موارد زير كمك كننده است.

خواستگاري كردن يك دختر را به جلف بودن، پررويي يا بي حيا بودن او تعبير نكنيد.
اگرچه اين موضوع از نظر فرهنگي چندان مرسوم نيست اما پيشنهاد ازدواج يك دختر همان معنايي را مي دهد كه يك پسر مطرح مي كند.

منبع:مشاوره ازدواج-خواستگاري توسط دختران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۵۲:۰۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

عاشق شدن پيش از ازدواج يا پس از آن؟ يكي از دغدغه هاي يك فرد مجرد اين است كه آيا بايد اول عاشق شد و بعد ازدواج كرد و يا اول ازدواج كنيم و پس از آن عشق خود به خود به وجود مي آيد؟

عاشق شدن پيش از ازدواج
بسياري از زوج ها را ديده ايم كه با وجود عشق زيادي كه نسبت به يكديگر داشته اند، پس از ازدواج رابطه سردي را تجربه مي كنند يا حتي ازدواج آن ها به جدايي مي رسد؛ در حالي كه زندگي مشتركِ دختر و پسري كه به صورت سنتي و بدون علاقه ي قبلي، ازدواج كرده اند بسيار موفق و شاد است.

در اين مقاله قصد داريم، در مورد عشق قبل از ازدواج و بعد از ازدواج صحبت كنيم و علت هايي كه مي تواند روي پايداري يا عدم پايداري ازدواج موثر باشد.

انواع عشق از ديدگاه روانشناسي
عشق يك مفهوم انتزاعي است و توصيف آن با كلمات بسيار دشوار است و در واقع هيچ نظريه يكتا و عمومي در مورد ماهيت عشق وجود ندارد و هر فرد ديدگاه متفاوتي نسبت به آن دارد. يكي از نظريه هاي مهم در اين مورد كه عشق را به ۸ نوع متفاوت دسته بندي مي كند، نظريه مثلثي عشق يا نظريه استنبرگ است.

از نظر استنبرگ عشق از سه مولفه مهم و اساسي تشكيل مي شود كه هر تركيبي از اين مولفه ها يك نوع از عشق را به وجود مي آورد. اين سه مولفه عبارتند از:

صميميت
به ساده ترين بيان، صميميت به معني احساس نزديكي و پيوند بين دو نفر و در ميان گذاشتن خصوصي ترين و عميق ترين احساسات و افكارشان با هم است.

اشتياق و شور جنسي
اين مولفه بيانگر اشتياق و تمايل جنسي نسبت به فرد مقابل مي باشد.

تعهد
اين مولفه به اين معني است كه فرد خود را در برابر طرف مقابل مسئول مي دانند و در پستي و بلندي ها به او وفادار و متعهد باشد. حتما آناليز سن ازدواج را انجام دهيد.

عاشق شدن قبل از ازدواج
سايت مشاوره ازدواج
۸ دستاورد مثلت عشقي
همان طور كه گفته شد، از ديدگاه استنبرگ اين سه مولفه شبيه راس هاي يك مثلث هستند و تركيب و ميزان هر كدام نوعي عشق را به وجود مي آورد. ۸ تركيب اين سه مولفه به صورت زير مي باشد.

۱-فقدان عشق:
زماني كه مولفه هاي سه گانه عشق در بين دو فرد بسيار كم رنگ و ضعيف باشد يا اصلا وجود ندارد، حالت فقدان عشق ايجاد مي شود. اين نوع ارتباط معمولا بين دو فرد مثل همكار كه روابط رسمي دارند وجود دارد و براي يك زندگي زناشويي بسيار خطرناك مي باشد.

۲- شيفتگي (دلباختگي):
در اين نوع عشق فقط مولفه شور و اشتياق وجود دارد. فرد در اين حالت به صورت افراطي جذب فرد مقابل مي شود و در ذهن خود از او شخصي ايده آل مي سازد، بدون اين كه صميميت و تعهدي وجود داشته باشد. اين نوع عشق به خاطر برانگيختگي رواني و فيزيولوژي ايجاد مي شود و بعد از وصال مي تواند پايان گيرد و حتي به نفرت تبديل شود.

۳- دوست داشتن:
زماني كه صرفا مولفه صميميت وجود دارد و بين دو فرد احساس همدلي، رفاقت، نزديكي و هيجانات مثبتي وجود دارد كه با اشتياق جنسي و تعهد همراه نيست. اين حالت مانند رابطه عميق دو دوست صميمي مي باشد.

۴- عشق پوچ (تهي):
عشق پوچ زماني به وجود مي آيد كه مولفه هاي صميميت و شور وجود ندارد و فقط تعهد در ميان است. زوج هايي كه رابطه عاطفي و هيجاني خود را از دست داده اند، به هم عادت كرده اند و يا به دليلي مثل فرار از تنهايي با هم مي مانند، اين حالت را تجربه مي كنند.

۵- عشق رمانتيك:
تركيب صميميت و اشتياق كه دو جنبه جذابيت فيزيكي و عاطفي را در بر مي گيرد، عشق رمانتيك را مي سازد. در اين نوع عشق طرفين نسبت به هم احساس نزديكي و پيوند مي كنند و بدون ترس از قضاوت و يا طرد شدن در مورد عقايد و افكار و احساسات خود صحبت مي كنند و همچنين اشتياق و شور در اين ارتباط وجود دارد. اين ارتباط به دليل عدم تعهد مي تواند دوام كمي داشته باشد.

منبع:مشاوره ازدواج-عاشق شدن قبل از ازدواج خوب است يا بد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۰۳:۱۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

رابطه با همسر قبل از ازدواج؛ تجربه آموزي يا آسيب پذيري؟

” ازدواج مثل هنداونه سر بسته ست، تا باهاش زير يه سقف زندگي نكني از جيك و پوك اخلاقاش چيزي دستت نمياد!

حداقل كاري كه ميشه انجام داد اينه كه قبل ازدواج تو مراحل دوستي، آشنايي و نامزدي خوب همديگرو بشناسيد و باهم باشيد!”

رابطه با همسر قبل از ازدواج، موضوعي است كه هر كدام از ما اعتقادت خاص خودمان را داريم.

رابطه با همسر قبل از ازدواج
تجربه آموزي يا آسيب پذيري؟

اين روابط كه به هرگونه روابط ( بخصوص رابطه جنسي ) بين دو نفري كه هنوز با هم ازدواج نكرده اند، اشاره دارد اكنون از مقبوليت بالايي برخوردار است.

اينكه شما مخالف يا موافق سرسخت رابطه با همسر قبل از ازدواج باشيد، يك اعتقاد اساسي است كه تحت تاثير گذشته خودتان، پدر و مادرتان و حتي جنسيت تان قرار دارد.

رابطه با همسر قبل از ازدواج

هدف رابطه با همسر قبل از ازدواج
موضوع مهم در برقراري رابطه با همسر قبل از ازدواج، هدف و انگيزه اين رابطه است كه مي توان در قالب دسته بندي زير تعريف نمود:

رابطه عاطفي: اين رابطه كه با هدف صميمت و تجربه عشق قبل از ازدواج صورت مي گيرد بخصوص براي افرادي كه به علاقه و عشق قبل از ازدواج معتقدند، اهميت ويژه اي دارد.
رابطه اجتماعي: در اين رابطه معمولا شناخت همسر و خانواده او و آگاهي از فرهنگ و آداب و رسوم يكديگر، هدف اصلي برقراري رابطه است.
رابطه جنسي: رابطه جنسي قبل از ازدواج كه اغلب با قصد شناخت سليقه هاي جنسي يكديگر شروع گردد معمولا به لذت گرايي ختم مي شود.
صرف نظر از درست يا غلط بودن اين ديدگاه، چگونه مي توانيم قبل از ازدواج در جريان رابطه با همسرمان به شناخت دقيق ويژگي هاي مثبت و منفي او دست يابيم؟

همه چيز درباره رابطه جنسي با همسر پيش از ازدواج
رابطه جنسي با همسر كه بعد از ازدواج يك موضوع با اهميت و بخش مهمي از زندگي مشترك و رضايت از زندگي را تعيين مي كند، رابطه زناشويي ناميده مي شود.

اين رابطه اگر قبل از ازدواج شكل گيرد، تحت عنوان رابطه پيش از ازدواج، رابطه اي از روي عدم كنترل غريزه جنسي، رفع كنجكاوي و حتي هوس بازي از آن ياد مي شود.

منبع:مشاوره ازدواج-رابطه قبل از ازدواج را كنترل كنيم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۵۳:۱۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

ازدواج با وجود مخالفت خانواده و وقتي همه ساز مخالف مي زنند! بين مادر و پدر عزيزم و عشقم كدام را انتخاب كنم؟ ميدانم فرزندم همسر اشتباهي را براي خود انتخاب كرده است و من از او خوشم نمي آيد.براي او چه رويا پردازي هايي كرده بودم! اين جملات آشنايي است كه در اين وضعيت گفته مي شود.

مخالفت خانواده با ازدواج
” از وقتي يادم مياد من حتي تو انتخاب يه دكوري براي خونه نظرم ارزش نداشته چه برسه تصميم براي ازدواج با كسي كه خودم انتخاب كردم.

خانواده م نمي خوان باور كنن كه منم بزرگ شدم و حق دارم براي زندگيم تصميم بگيرم.

پدر و مادرم با ازدواجم مخالفن، ميگن هنوز زوده برات، ما اون دختر و خانواده ش نمي شناسيم، صبر كن شرايطتت بهتر شه خودمون برات بهترين زن رو انتخاب مي كنيم!

نمي دونم چي كار كنم. نه جرئت اينو دارم كه از حق خودم دفاع كنم و نه مي تونم از عشقم دست بكشم.

سايت مشاوره ازدواج
ازدواج با وجود مخالفت خانواده
نمي دونم بايد كدوم انتخاب كنم؟
خانواده ام يا كسي كه واقعا دوستش دارم ؟

سوال يك جوان از بخش كامنت ها
ازدواج مهم ترين تصميم زندگي هرفرد و پيوند ميان دو خانواده است.

اين آغاز باهم بودن، اگر با رضايت و پذيرش خانواده ها صورت گيرد مي تواند دلپذيرتر و توام با آرامش و رضايت باشد.

در شرايطي هم كه خانواده ها به اين وصلت رضايت ندهند و ساز مخالف بزنند، ازدواج اگر هم به سرانجام برسد، با تلخي و تنش همراه است.

درگذشته كه ازدواج سنتي، پيوند خويشاوندي و انتخاب خانواده ها حرف اول را مي زد، چالش اصلي ازدواج اجباري بود.

در حالي كه چالش ازدواج اجباري كم رنگ شده اما چالش و دغدغه شايع جوان ها ازدواج اختياري با وجود مخالفت خانواده ها است.

شايد مانند نمونه بالا، در نگاهه اول افراد به انتخاب فكر كنند. انتخاب ميان خانواده و كسي كه شيفته او هستند.

مسلما انتخاب ميان خانواده، يا معشوق نه تنها انتخابي سخت، بلكه انتخابي نادرست در پايان راه است.

مشاور چه كمكي مي كند؟
فردي متخصص و بي طرف كه كمك مي كند فرزند شما تصميم درستي بگيرد و از سويي اگر زوجي براي پسر و يا دختر مناسب است، به مادر و پدر كمك مي كند تا درست تصميم بگيرند.

منبع:مشاوره ازدواج-ازدواج با وجود ناراضي بودن خانواده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مهر ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۱۱:۲۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی