moshaverrkhob
moshaverrkhob

تا حالا به اين فكر كرده‌ايد كه چرا دختران در سن بلوغ خود دچار افت تحصيلي مي‌شوند؟ و يا دچار استرس‌هاي فراوان و ناآرامي مي‌شوند؟ همان دختران دردانه‌‌ كه كودكي خود را با كلي خوش‌مزه‌گي و نوازش اطرافيان پشت سرگذاشته‌اند، دختراني كه هميشه آغوش‌شان براي كادو‌هاي قشنگ باز بود و لبخند رضايت بر لبان خود داشته‌اند.

خلاصه هر كسي بايد اين دوره كودكي را پشت سر بگذارد و وارد چرخه جديدي از زندگي روحي و رواني خود شود براي دختران همانطور كه دين اسلام هم بر آن تاكيد دارد ورود به سن بلوغ مي‌باشد و روانشناسان هم اعتقاد دارند كه در اين سن بايد مراقب روح و روان آنها باشند زيرا در اين سن آنها ناخواست حساس و آسيب‌پذير مي‌شوند و به شدت دچار استرس و اضطراب هستند و اين هجمه روحي و رواني ناخواسته بر ديگر اشكال زندگي او تاثير مي‌گذارد و او را دچار افت تحصيلي، گوشه‌گير و… مي‌كند، البته اين رفتار با درك اطرافيان و همراهي او در اين سن به مرور كم مي‌شود و به طور كل از بين مي‌رود. همانطور كه مي‌دانيد تغيير در هورمون‌ها باعث فشار‌هاي عصبي و روحي مي‌شود. والدين بايد به اين مسئله واقف باشند كه دخترها در اين شرايط از نظر احساسي خيلي حساس هستند و با كوچكتر لبخند عاشق مي‌شوند، آنها در اين سن از جنس مقابل خود خوششان مي‌آيد. ناخودآگاه به پسرها نگاه مي كنند. والدين بايد توجه داشته باشند كه در اين سن نبايد فرزند خود را كودك فرض كند، فكر و احساس او را ساده بپندارند زيرا او در اين دوران شديدا داراي احساسات شديد به جنس مخالف خود هست بنابراين بايد به او آموخت كه در روابط خود با پسرها سنجيده‌تر رفتار كند و براي او شرايط را هم از نظر شرعي و هم از نظر عرفي كاملا توضيح دهند تا فرزند آنها آگاه شود.

اين حس نسبت به جنس مخالف يك حس سنجيده و آگاهانه نيست زيرا دختران در اين شرايط يك حالت گذار از كودكي به بلوغ جنسي دارند همواره مي‌خواهند همچون گذشته عروسك‌هاي خود را بغل كنند و با او بازي كنند ولي اين بار با عروسكي واقعي و اين بار عروسك‌هاي خود را در پسرها مي‌بينند.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-عشق در نيمه راه كودكي و بلوغ


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: افت تحصيلي، بلوغ، عشق،
موضوع:
[ ۸ دى ۱۳۹۹ ] [ ۰۷:۲۴:۰۹ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

بسياري از افراد در سنين بزرگسالي و نوجواني يا حتي در دوران كودكي در برهه‌اي ازمسير زندگي خود دچار تنش و اضطراب مي شوند اما با رعايت برخي از راهكارهايي مانند خواب خوب و منظم ، رژيم غذايي مناسب و در ميان گذاشتن احساسات و عواطف خود با يك فرد قابل اعتماد و اطمينان مي توان استرس و اضطراب خود را مديريت كرد. به گزارش پايگاه اينترنتي هلث، استرس زماني درشخص بروز مي‌كند كه فشاري بيش از آنچه شخص به آن عادت دارد، بر انسان وارد مي‌شود. يا شرايط استرس زا در زندگي او بيش از حد طو لاني شود و در هنگامي كه انسان دچار استرس مي شود، بدن شروع به ترشح هورمون هايي به نام هورمون هاي آدرنالين و كورتيزول مي كند كه باعث مي شود سرعت تپش قلب را افزايش يابد، تنفس را سريع‌تر كرده و ميزان انرژي بيشتري به انسان مي دهد وماهيچه ها سفت مي شود.برخي از انواع استرس ها كه در زندگي پيش ميايد عادي و حتي مفيد بوده و بدون آن انسان انگيزه اي براي انجام برخي از فعاليت ها در زندگي ندارد، به‌طوري كه برخي از افراد معتقدند كه اين نوع استرس ها براي انسان مفيد است و زندگي بدون آن پوچ و بي معناست. اما اگرزماني استرس بيش از توان جسمي و روحي انسان باشد و استرس فرد بالا باشد وكيفيت زندگي وي را تحت تاثير قرار دهد، استرس بد يا كاهنده خوانده مي شود. اين نوع استرس در فرد سردرد، ناراحتي معده و مشكل در خوابيدن، ايجاد مي كند. همچنين اين نوع استرس مي‌تواند سيستم ايمني بدن را تضعيف كند و سيستم دفاعي بدن شخص را در مبارزه با بيماري ها را براي انسان سخت كند. كه در اين گزارش دستورالعمل هاي علمي براي مقابله با استرس ذكر شده است:

كاهش استرس
كاهش استرس

صرف زماني براي ايجاد احساس آرامش و ريلكسيشن در خود:
يكي از روش هاي مقابله و مهار تنش هاي زندگي و استرس صرف زماني براي آرامش دادن به خود است. اگر هنر ايجاد ارامش را بياموزيد مي توانيد به راحتي لذت زندگي را بچشيد براي اين منظور بايد راهكار هايي را براي آرامش بخشيدن به خود بيابيد. فراگرفتن تمرينات تمركز و آرامش بخش و كنترل ذهن، گوش دادن به موسيقي هاي آرامش بخش و ملايم و دوش گرفتن از اخر شب قبل از خواب يك فنجان بنوشيد جمله كارهايي است كه به انسان آرامش مي دهد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-راهكارهايي براي مهار يا كنترل استرس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كنترل استرس، استرس، مهار استرس،
موضوع:
[ ۶ دى ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۱۸:۲۷ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

اين عقيده و باور در بسياري از فرهنگ ها وجود دارد كه فرآيند تنفس ، ماهيت و گوهر وجود مي باشد. تنفس عبارت از يك فرآيند منظم از انقباض و انبساط مي باشد، و همچنين يكي از مثال هاي قطبيت پايدار است كه در طبيعت مشاهده مي شود و همانند شب و روز، بيداري و خواب، رشد فصلي و دهه اي و در نهايت مرگ و زندگي مي باشد.

بر خلاق بقيه عملكردهاي بدن، تنفس به راحتي براي ارتباط بين سيستم ها استفاده مي شود، كه يك ابزار بسيار مناسبي براي كمك كردن و تسهيل گر تغييرات مثبت مي باشد. اين تنها عملكرد بدن است كه ما هم به صورت ارادي و هم غير ارادي آن را انجام مي دهيم. ما مي توانيم به صورت تعمدي از تنفس استفاده كنيم تا بر عوامل غير ارادي (به طور مناسب با سيستم عصبي) تاثير بگذاريم كه اين امر منجر به منظم شدن فشار خون، ضربان قلب، جريان خون، گوارش و بسياري ديگر از عملكردهاي بدن خواهد شد. تمرين تنفس مي تواند به صورت پل و نقطه اتصالي بين عملكرد هاي بدن باشد كه ما در حالت عمومي به صورت خود آگاه بر آن كنترل نداريم.

طي دوره اي كه ما تحت فشار هاي احساسي و عاطفي هستيم، دستگاه عصبي سمپاتيك ما منجر به تحريك و تاثير بر تعداد واكنش هاي فيزيكي ما مي شود. در اين حالت ضربان قلب ما افزايش مي يابد، عرق مي كنيم، عضلات ما سفت مي شوند و تنفس ما سريع و كوتاه مي شود. اگر چنين فرآيندي در مدت زمان طولاني وجود داشته باشد، دستگاه عصبي سمپاتيك ما، در حد بالايي تحريك مي شود و اين عمر منجر به ايجاد عدم تعادل گرديده كه مي تواند بر سلامتي ما تاثير گذاشته و منجر به التهاب بالا، فشار خون بالا و درد عضلاني ما در چندين ناحيه از بدن شود.

تنفس عميق

كاهش هوشيارانه ضربان قلب، كاهش تعريق و آرمش عضلاني سخت تر از تنفس ارام و عميق است. تنفس مي تواند به منظور تاثير مستقيم بر تغييرات استرس زايي كه منجر به تحريك مستقيم دستگاه عصبي پارا سمپاتيك مي شود تاثير گذار باشد و اين امر منجر به آرامش و معكوس شدن تغييرات مربوط به تحريك دستگاه عصبي سمپاتيك ما مي شود. مي توان مشاهده كرد زماني كه ما در استرس هستيم تنفس عميق و يا آه مي كشيم، چگونه بدن ما اين كار را به صورت طبيعي انجام مي دهد.

فرآيند تنفس قابل آموزش است
آموزش تنفس مي تواند براي تاثيرات مثبت و منفي روي سلامتي اموزش داده شود. استرس مزمن مي تواند منجر به ايجاد محدوديت در بافت ارتباطي و ماهيچه اي در قفسه سينه شود، كه اين امر در نتيجه كاهش دامنه جنبش قفسه سينه ايجاد مي شود. به دليل تنفس كم عمق تر و سريع تر، قفسه سينه نمي تواند مثل حالتي كه تنفس عميق و آهسته تر صورت مي گرفت، باز شود و موارد بيشتري از ورود و خروج هوا در قسمت بالايي بافت شش به سمت سر، اتفاق مي افتد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-يادگيري تنفس عميق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ دى ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۴۹:۵۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

مبحثي باموضوع درمان هاي غير دارويي

بيماري كه دچار درد مزمن است مي خواهد هرچه سريعتر از درد خلاصي يابد. گفتن آن راحت است اما در عمل بسيار سخت است. كنترل درد امري پيچيده است و راه حلي ساده و قطعي براي آن وجود ندارد. حتي راه هاي درماني مانند عمل جراحي ممكن است نتوانند موجب بهبود بيمار شوند، و چه بسا موجب بدتر شدن وضعيت بيمار، و يا حتي تشديد درد او شوند (به عنوان مثال دردهاي قسمت پايين كمر). درمان هاي دارويي غير مخدر نيز ممكن است فاقد اثر گذاري مطلوب و رضايت بخش براي تسكين درد باشند. درد مزمن موجب درد هيجاني مي شود كه خود به گونه اي آزار دهنده مي تواند موجب تشديد حساسيت بيمار نسبت به درد جسمي شود. درد مزمن مي تواند بيمار را از جنبه هاي جسمي، روحي، اجتماعي، و كاركرد هاي شغلي تضعيف كند. بر اساس برآورد اداره ي پيشگيري از بيماري هاي موسسه ي ملي سلامت (NIH) در گزارش سال 2014 خود، درد هاي مزمن يك سوم جمعيت، برابر با 100 ميليون آمريكايي را تحت تاثير قرار داده است. اين موضوع هزينه هاي سنگيني مانند از دست دادن شغل و هزينه هاي درماني را در بردارد. هزينه هاي مالي اين مسئله طبق محاسبات NIH رقمي بين 560 تا 630 ميليارد دلار در سال برآورد شده است.

استفاده از داروهاي مخدر مي تواند در كوتاه مدت موجب كاهش درد شود، اما استفاده از اين داروها در دراز مدت مي تواند خود مشكل ساز شود. براي مثال، دارو هاي مخدر خود عاملي براي ايجاد درد هاي مزمن هستند، خطر روي آوردن به سوء مصرف مواد مخدر را تشديد مي كنند، و مي توانند موجب تشديد افسردگي شوند. به علاوه استفاده از دارو هاي مخدر، به تنهايي يا همراه با ديگر داروها (با تجويز پزشك و يا به صورت غير قانوني)، و يا استفاده نادرست توسط بيماراني كه علاوه بر درد هاي مزمن دچار مشكلات ديگري مانند وقفه تنفسي در خواب هستند، مي تواند موجب بروز گستره وسيعي از عوارض جانبي از پايين آمدن سطح هوشياري تا ناتواني در تنفس گرفته تا آسيب ديدن كبد و يا حتي مرگ شوند.

بنابراين، راهبرد هاي جايگزين براي مديريت درد ايجاد شده اند. اين راهبرد ها شامل راهكارهايي درماني با تكيه بر فاكتورهاي رواني هستند، روان درماني (مانند به كار بردن رفتار درماني شناختي براي مقابله با تشويش افكار، ذهن اگاهي براي تغيير چارچوب و نگرش به درد، تعهد و پذيرش درماني براي افزايش انعطاف پذيري رواني)، مديتيشن، يوگا، رايحه درماني، و طب سوزني از جمله ي اين راهبردهاي درماني هستند.اين روش هاي درماني به عنوان مكملي براي درمان هاي متعارف دارويي از جايگاه ويژه اي برخودار هستند. تاثير محدود تا متوسط اين درمان ها با مطالعات فراتحليل انجام شده در اين زمينه به اثبات رسيده است.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-تغذيه رواني: روشي جديد براي درمان درد هاي مزمن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ دى ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۰۶:۴۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

يك مطالعه جديد از دانشگاه اوپسالا نشان مي دهد كه در مقايسه با كارگران غير شيفتي، كارگران شيفتي نياز به زمان بيشتري براي تكميل يك آزمون دارند، كه غالبا توسط پزشكان براي غربالگري اختلال شناختي مورد استفاده قرار مي گيرد. با اين حال، كساني كه بيش از پنج سال كار شيفتي را ترك كرده بودند، آزمون را به خوبي افراد شيفتي پر كردند.

با استفاده از داده ها از حدود 7000 افراد شركت كننده در مطالعه كوهورت سوئد، محققان دانشگاه اوپسالا و دانشگاه مالمو به دنبال بررسي اين مورد بودند كه آيا تاريخچه اي از كار شيفتي با عملكرد ضعيف مرتبط است. آزموني كه مورد استفاده قرار گرفت “trial making test” بوده است، كه شامل دو بخش مي باشد.در قسمت Aشركت كنندگاه بايد حلقه هايي با شماره هاي 1 تا 25 در يك ترتيب صعودي به يكديگر وصل مي كردند.در بخش B، شركت كنندگان بايد در يك ترتيب صعودي اعداد و حروف را جياگزين كنند. نشان داده شده است زمان براي تكميل اين آزمايش با افزايش سن، افزايش مي يابد.

كريستين بنديكت، استاديار در گروه علوم اعصاب در دانشگاه اوپسالا و نويسنده مسئول اين مطالعه اين نكته را تاكيد كرده است.:”نتايج ما نشان مي دهد كه كار شيفتي به عملكرد ضعيف تر در آزموني مرتبط است كه غالبا براي بررسي اختلال شناختي در انسان مورد استفاده قرار مي گيرد”.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-چگونه كار شيفتي بر عملكرد شناختي تاثير مي گذارد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ دى ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۱۷:۵۵ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

احساسات تجربه اي آزاد است و بدون در نظر گرفتن قضاوت ها و پي آمدهاي آن ابراز مي شوند يا اينكه به راحتي تمايل داريم كه در ما جريان داشته باشد. از سوي ديگر، سركوب كردن احساسات (به ويژه ترس ها و يا احساسات منفي ديگر) مي تواند باعث نابودي انرژي رواني و اميد در ما شوند و براي سلامتي مان مشكلاتي را به وجود بياورند، مانند فشار خون بالا يا اختلالات گوارشي.

از اين رو، براي ما بسيار مهم است تا افكار و احساساتمان را شناسايي و تشخيص دهيم، و از تاثيراتي كه افكار و احساساتمان بر روي ما دارند، و نسبت به تاثيراتي كه آنها نه تنها بر روي همديگر بلكه بر روي بدن، رفتار و روابطمان دارند آگاه باشيم. به عنوان افزايش آگاهي مان، براي ما بسيار راحت تر است كه طرز تفكر، چگونگي احساسمان، و ديدمان نسبت به تجربياتمان را مورد بررسي قرار دهيم. پس از آن ما قادريم پاسخ هاي مان به افكار و احساساتمان را تنظيم كنيم.

منفي بافي و سلامت جسماني
استرس مزمن به دليل نگرش هاي منفي و احساساتي مانند تنها بودن و نااميدي مي تواند تعادل هورموني بدن را به هم بريزد و مغز را از مواد شيميايي كه براي احساس شادي مورد نياز هستند خالي سازد، همچنين مي تواند به سيستم ايمني بدن آسيب وارد سازد. يافته هاي علمي جديد مشخص كردند كه پيشروي استرس مزمن باعث كوتاه شدن عمرمان با كوتاه كردن تلومرهايمان (بخش انتهايي رشته ي DNA كه نقش مهمي را در پيريمان بازي مي كنند) مي شود.

مديريت ضعيف احساسات و يا خشم سركوب شده (كينه ورزي) نيز با به وجود آمدن مشكلات سلامتي در ارتباط است، مانند بيماري فشار خون، بيماري هاي قلب و عروق، اختلالات گوارشي، و عفونت.

ضرورت مثبت نگري
باربارا فردريكسون نشان داده است كه احساسات مثبت دو تاثير مهم دارند: تاثير كه بر روي ديد ما نسبت به جهان دارند (مانند الهام بخشي، خلاقانه، شگفت انگيز و ديگر موارد)، و دوم اينكه با طي شدن زمان اين احساسات فراتر مي رود، و انعطاف پذيري و شكوفايي عاطفي پايداري را در ما به وجود مي آورند.

دكتر فردريكسون سالها را صرف تحقيق و انتشار مزاياي جسمي و روحي نگرش مثبت كرد، از جمله بهبود سريعتر مشكلات قلبي و عروقي، خواب بهتر، سرماخوردگي كمتر، و مهم ترين احساس كه داشتن احساس خوشبختي است. خبر خوب اينكه نه تنها نگرش مثبت- مانند بازيگوشي، قدرداني، ترس، عشق، علاقه، آرامش همه با يكديگر در ارتباط اند يعني هر كدام از اين احساسات بر روي ديگر احساسات تاثير گذار هستند – و بر روي سلامت و تندرستي تاثير مستقيم دارند،بلكه ما مي توانيم با تمرين اين نگرش ها را در خودمان تقويت كنيم.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-چگونه تفكر و احساسات بر روي سلامتي تاثير مي گذارند؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ دى ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۰۱:۰۵ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

بهبودي حافظه: 9 نكته براي تقويت توان مغز در همه سنين
گفته مي شود كه نمي توان به سگ هاي پير تكنيك هاي جديدي را آموزش داد اما، دانشمندان كشف كرده اند كه اين باور قديمي صرفاً نادرست است و اين مسئله در مورد انسان نيز صادق است. مغز انسان توانايي فوق العاده اي براي تغيير دادن و سازگاري با شرايط حتي هنگام پيري دارد. اين توانايي را انعطاف پذيري عصبي مي گويند. در راستاي تحريك مناسب، مغزتان مي تواند مسيرهاي عصبي جديدي به

وجود آورد، ارتباطات موجود را اصلاح كند و با سبك هاي متغير سازگار شده و به آنها واكنش نشان دهد. توانايي باورنكردني مغز در تغيير شكل ورودي هاي حسي زماني واقعيت دارد كه موجب يادگيري و به يادسپاري شود. شما مي توانيد توان طبيعي انعطاف پذيري عصبي را كنترل كنيد تا بدين طريق موجب افزايش توانايي هاي شناختي، تسهيل توانايي يادگيري اطلاعات جديد و بهبود حافظه تان در هر سني شود. 9 نكته زير مي تواند به شما كمك كند كه چگونه:
1. مغزتان را فعال كنيد.
2. ورزش هاي جسماني را ناديده نگيريد.
3. خواب كافي داشته باشيد.
4. زماني را براي باهم بودن با دوستان اختصاص دهيد.
5. استرس را مهار كنيد.
6. همواره شاد باشيد.
7. از غذاهاي مقوي و فعال كننده مغز استفاده كنيد.
8. مشكلات ممكن در داشتن سلامت جسماني و رواني را بازشناسي و درمان كنيد.
9. به منظور كمك به پيشبرد روند يادگيري و حافظه سعي كنيد يكسري اقدامات كاربردي را به كار ببنديد.


نكته 1: مغزتان را تمرين بدهيد.
با ورود به دوره بزرگسالي، مغزتان ميليون ها مسير عصبي را برقرار مي كند كه به شما در پردازش و يادآوري سريع اطلاعات، حل مسائل آشنا و اجراي تكاليف مشابه با كمترين تلاش ذهني كمك كند. اما، اگر هميشه به اين مسيرهاي پيش پا افتاده اتكا كنيد، به مغزتان تحريك لازم براي رشد و برقراري مسيرهاي جديد را نمي دهيد. شما بايد همواره موجب غافلگيري مغزتان شويد!
حافظه مانند نيروي عضلاني نياز به ورزيدگي و منفعل شدن دارد. بيش از آنكه شما قادر به به كارانداختن مغزتان باشيد بايد بتوانيد اطلاعات را پردازش و يادآوري كنيد. اما، نبايد همه فعاليت ها مشابه باشند. بهترين تمرينات مغزي، جريانات تكراري را نسخ مي كند و شما را براي استفاده و كاربرد مسيرهاي جديد مغز به چالش مي كشد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-روش هاي تقويت حافظه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ دى ۱۳۹۹ ] [ ۰۵:۰۹:۰۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی