moshaverrkhob
moshaverrkhob

mb m

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/12/24  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كاهش اضطراب كنكور و امتحانات يكي از مشكلاتي است كه بسياري از دانش‌آموزان و دانشجويان در زمان آماده شدن براي امتحانات با آن مواجه مي‌شوند. اين اضطراب مي‌تواند به شكل‌هاي مختلفي مانند تپش قلب، تعريق، خشكي دهان، لرزش بدن، مشكل در تمركز و يادآوري مطالب، و ترس از شكست و ناكامي خود را نشان دهد. در برخي موارد، اضطراب امتحان مي‌تواند آنقدر شديد باشد كه عملكرد فرد را در امتحان مختل كند و مانع از كسب نتيجه مطلوب شود.

استرس و اضطراب دو پديده‌ي رواني هستند كه به طور طبيعي در زندگي افراد وجود دارند. استرس پاسخ بدن به موقعيت‌هاي چالش برانگيز يا تهديدآميز است. اضطراب نيز نوعي احساس نگراني يا تشويش است كه مي‌تواند در موقعيت‌هاي مختلف بروز كند.

علل اضطراب امتحان
عوامل مختلفي مي‌توانند در بروز اضطراب امتحان نقش داشته باشند. برخي از اين عوامل عبارتند از:

ترس از شكست و ناكامي: يكي از مهم‌ترين عوامل اضطراب امتحان، ترس از شكست و ناكامي است. دانش‌آموزان و دانشجويان ممكن است از اينكه نتوانند نمره خوبي در امتحان كسب كنند يا به اهداف خود نرسيدند، دچار اضطراب شوند.
احساس عدم آمادگي: احساس عدم آمادگي نيز مي‌تواند يكي از عوامل اضطراب امتحان باشد. دانش‌آموزان و دانشجويان ممكن است در صورت احساس عدم آمادگي براي امتحان، دچار نگراني و اضطراب شوند.
فشارهاي اجتماعي: فشارهاي اجتماعي نيز مي‌توانند در بروز اضطراب امتحان نقش داشته باشند. والدين، معلمان، و دوستان ممكن است با انتظارات و فشارهاي خود، بر اضطراب دانش‌آموزان و دانشجويان بيافزايند.
عوامل فردي: برخي از افراد به طور طبيعي نسبت به موقعيت‌هاي استرس‌زا، مانند امتحانات، حساس‌تر هستند. اين حساسيت مي‌تواند ناشي از عوامل ژنتيكي، شخصيتي يا تجربيات گذشته باشد.
عوامل محيطي: عوامل محيطي مانند انتظارات والدين، معلمان يا جامعه نيز مي‌توانند بر اضطراب امتحان تأثير بگذارند. به عنوان مثال، اگر والدين يا معلمان انتظارات بالايي از دانش‌آموز داشته باشند، ممكن است دانش‌آموز احساس كند كه تحت فشار است و اين فشار مي‌تواند منجر به اضطراب شود.
عوامل مربوط به امتحان: عوامل مربوط به امتحان، مانند نوع امتحان، مدت زمان امتحان، يا نحوه نمره‌گذاري امتحان نيز مي‌توانند بر اضطراب امتحان تأثير بگذارند. به عنوان مثال، امتحانات شفاهي معمولاً باعث اضطراب بيشتري نسبت به امتحانات كتبي مي‌شوند.
علاوه بر اين، برخي از شرايط پزشكي نيز مي‌توانند خطر ابتلا به اضطراب امتحان را افزايش دهند. به عنوان مثال، اختلال اضطراب فراگير (GAD) و اختلال اضطراب اجتماعي (SAD) مي‌توانند باعث اضطراب شديد در موقعيت‌هاي اجتماعي، از جمله امتحانات شوند.

روانشناسي اضطراب كنكور و امتحان
مشاوره براي كاهش اضطراب كنكور و امتحانات مي تواند در شكل هاي مختلفي انجام شود. برخي از مشاوران ممكن است بر روي كمك به افراد براي توسعه مهارت هاي مقابله اي و تكنيك هاي آرام سازي تمركز كنند. ديگران ممكن است به افراد كمك كنند تا افكار و احساسات خود را در مورد امتحانات درك كنند و آنها را به روشي سالم مديريت كنند. در نهايت، هدف مشاوره كمك به افراد براي كاهش اضطراب امتحان و بهبود عملكرد آنها در امتحانات است. در اينجا چند نمونه از روش هايي كه يك مشاور مي تواند در مديريت اضطراب امتحان استفاده كند آورده شده است:

تكنيك هاي آرامش: تكنيك هاي آرامش مانند تنفس عميق، مديتيشن يا يوگا مي تواند به افراد كمك كند تا بدن و ذهن خود را آرام كنند و اضطراب خود را كاهش دهند.
مهارت هاي مقابله اي: مهارت هاي مقابله اي مانند حل مسئله، مديريت زمان و خودگويي مثبت مي تواند به افراد كمك كند تا با چالش هاي امتحاني كنار بيايند.
تغيير شناخت: تغيير شناخت به افراد كمك مي كند تا افكار و باورهاي منفي خود را در مورد امتحانات تغيير دهند.
درمان شناختي رفتاري: درمان شناختي رفتاري (CBT) يك نوع درمان روانشناختي است كه به افراد كمك مي كند تا افكار، احساسات و رفتارهاي خود را تغيير دهند. CBT مي تواند براي مديريت اضطراب امتحان بسيار موثر باشد.
اگر از اضطراب امتحان رنج مي بريد، صحبت با يك مشاور مي تواند يك راه موثر براي بهبود علائم شما باشد. يك مشاور مي تواند به شما كمك كند تا علت اضطراب خود را درك كنيد و راهكارهايي براي مديريت آن پيدا كنيد.

متخصصان استرس مركز ستاره ايرانيان به شما كمك مي كنند كه علاوه بر كاهش استرس تمركز، موفقيت تحصيلي خود را نيز افزايش دهيد. براي اطلاع از شرايط مشاوره با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

راه‌هاي كاهش اضطراب امتحان
براي كاهش اضطراب كنكور و امتحانات، مي‌توان از روش‌هاي مختلفي استفاده كرد. برخي از اين روش‌ها عبارتند از:

آمادگي مناسب: يكي از بهترين راه‌هاي كاهش اضطراب امتحان، آمادگي مناسب براي امتحان است. دانش‌آموزان و دانشجويان بايد سعي كنند با مطالعه منظم و مرور مطالب، آمادگي كاملي براي امتحان كسب كنند.
تغيير باورهاي منفي: دانش‌آموزان و دانشجويان بايد سعي كنند باورهاي منفي خود را در مورد امتحان تغيير دهند. به عنوان مثال، مي‌توانند به جاي اينكه به خود بگويند “من حتماً در امتحان شكست مي‌خورم”، به خود بگويند “من براي امتحان آماده هستم و تمام تلاشم را مي‌كنم”.
استفاده از تكنيك‌هاي آرامش‌بخش: تكنيك‌هاي آرامش‌بخش مانند تنفس عميق، مديتيشن، و يوگا مي‌توانند به كاهش اضطراب امتحان كمك كنند.
استراحت كافي: استراحت كافي نيز براي كاهش اضطراب امتحان ضروري است. دانش‌آموزان و دانشجويان بايد سعي كنند در شب قبل از امتحان، استراحت كافي داشته باشند تا بتوانند با انرژي كامل در جلسه امتحان حاضر شوند.
تغذيه مناسب: تغذيه مناسب نيز براي كاهش اضطراب امتحان مهم است. دانش‌آموزان و دانشجويان بايد از مصرف غذاهاي پرچرب، شور، و شيرين قبل از امتحان خودداري كنند.
متخصصان استرس مركز ستاره ايرانيان به شما كمك مي كنند كه علاوه بر كاهش استرس تمركز، موفقيت تحصيلي خود را نيز افزايش دهيد. براي اطلاع از شرايط مشاوره با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

علائم استرس و اضطراب
علائم استرس و اضطراب مي‌توانند جسمي، ذهني و رفتاري باشند. برخي از علائم جسمي عبارتند از:

تپش قلب
تنفس سريع
تعريق
لرزش
سردرد
درد عضلات
خستگي
برخي از علائم ذهني عبارتند از:

نگراني
تشويش
بي‌قراري
تمركز ضعيف
تصميم‌گيري دشوار
برخي از علائم رفتاري عبارتند از:

پرخوري يا كم‌خوري
پرخاشگري
اجتناب از موقعيت‌هاي استرس‌زا
نقش والدين در كاهش اضطراب امتحان
والدين مي‌توانند نقش مهمي در كاهش اضطراب كنكور و امتحانات فرزندان خود ايفا كنند. برخي از اقداماتي كه والدين مي‌توانند براي كاهش اضطراب امتحان فرزندان خود انجام دهند عبارتند از:

حمايت عاطفي: والدين بايد از فرزندان خود حمايت عاطفي كنند و به آن‌ها اطمينان دهند كه در هر شرايطي، پشتيبان آن‌ها هستند.
ايجاد فضاي آرام در خانه: والدين بايد سعي كنند فضاي آرامي در خانه ايجاد كنند تا فرزندان آن‌ها بتوانند با آرامش به مطالعه بپردازند.
عدم ايجاد فشارهاي اضافي: والدين بايد از ايجاد فشارهاي اضافي بر فرزندان خود خودداري كنند و به آن‌ها اجازه دهند تا با آرامش به آماده شدن براي امتحان بپردازند.
پيشنهاد مشاور: در دوره كنكور به افسردگي و استرس مبتلا مي شويد مگر

منبع:كانون مشاوران ايران-روش كاهش اضطراب كنكور و امتحانات

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/22  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اختلال افسردگي يكي از مهم ترين اختلالات روحي در افراد است.

اين اختلال سبب به وجود آمدن مشكلات زيادي مانند استرس و اضطراب به خصوص در مواقع حساس مانند روزهاي قبل از كنكور براي داوطلبان كنكور مي شود.

در اين مقاله به بررسي اين موضوع مي پردازيم.

به منظور كاهش استرس و افزايش كارايي ذهن، در اين چند روز شما بايد يك رژيم غذايي متفاوت از قبل داشته باشيد، اما نه تا زماني كه اين تفاوت به پايان برسد.

اگر استرس و افسردگي كنكور داريد اين مقاله را حتما مطالعه كنيد.


در دوره كنكور به افسردگي و استرس مبتلا مي شويد مگر...
چگونه براي كنترل استرس كنكور اقدام كنيم؟
براي كاهش استرس و افزايش بهره وري از ذهن خود، در اين چند روز شما بايد يك رژيم غذايي متفاوت از گذشته داشته باشيد، اما نه بسيار كه اين تفاوت به شما اسيب بزند.

ترك برنامه هاي معمول، داشتن موارد سرگرم كننده يا داشتن استراحت و خوردن غذاهاي مناسب ممكن است به نظر شما بستگي به امتحان نداشته باشد، اما كارشناسان چيز ديگري مي گويند.

آنها در طول آخرين روزها به كاهش استرس و اضطراب كمك مي كنند.

۱) خواب خوب است
متخصص تغذيه به داوطلبان توصيه مي كند كه به راحتي در شب بخوابند تا بهتر بخوابند و غذاهاي ميان وعده اي كه حاوي كربوهيدرات هاي پيچيده مانند نان، برنج و سيب زميني هستند نخورند.

غذا بخورند، زيرا آنها در طول روز تغذيه مي كنند تا به آرامي آزاد شوند و توانايي ذهني را افزايش دهند.

دكتر به درستي بر اضطراب، افسردگي و كابوس تأكيد مي كند، داوطلبان را ريلكس مي كند و استرس ان ها را از بين مي برد و از پاسخ دادن به سوالات راحت برخوردار مي شوند.

با توجه به اين كه داوطلبان از استرس ناشي از امتحان رنج مي برند، خانواده ها بايد اين استرس را از دست جوانان برطرف كنند تا بتوانند ذهن خود را به اساني آماده كنند.

از آنجا كه امتحان سريع، دقيق و حساس است، خواب منظم و تغذيه مناسب براي داوطلبان مهم است.

بنابراين، چون مغز محل يادگيري و حافظه محل پردازش است، خانواده ها بايد توجه بيشتري به تغذيه مناسب، خواب مناسب و معيشت سالم براي فرزندان خود داشته باشند.

در شب هاي باقي مانده تمرين نكنيد و براي مطالعه مجددا مطالعه نكنيد، زيرا با اختلال در بدن، استرس دوگانه را به سيستم عصبي وارد مي آوريد و اين واكنش خسته كننده و بد است.

اين مي تواند منجر به اختلال حافظه و يادگيري شود.

۲) بيش از حد فكر نكنيد
اين براي كمتر از يك هزارم ثانيه است: داشتن استرس كمي براي يك داوطلب طبيعي است و مي تواند خلاقيت را در داوطلب ايجاد كند و زندگي خود را تنظيم كند و كارايي او را در زندگي اش افزايش دهد.

استرس خوب است، براي يادگيري عشق مهم است ، راه رفتن و روشنگري، و بنابراين داوطلبان بايد با عشق و نه به دليل ارزش هاي خاصي كه جامعه به آن اختصاص داده است، مطالعه كند.

براي مقابله با استرس و افسردگي كنكور چه مواردي كافي است؟

يك روانپزشك، معتقد است كه آزمون اساسا اضطراب و استرس غير طبيعي است.

اضطراب كمي افزايش ميزان يادگيري و دقت براي پاسخ به سوالات را افزايش مي دهد.

اضطراب يك نگراني است كه تأثير منفي بر عملكرد فرد دارد.

البته، مرز بين اضطراب طبيعي و غير طبيعي بايد شناسايي شود و براي حل آن تلاش شود.

در برخي افراد، اضطراب با علائم جسمي مانند درد شكمي و سردرد مشخص مي شود كه بعضي اوقات منجر به نارسايي هاي آموزشي مي شود.

براي غلبه بر اين اضطراب، قبل از امتحان بايد از روش هايي مانند آرامش استفاده كنيد.

راه هايي كه در آن فرد، عضلات خود را شل مي كند و از طريق نفس عميق شل مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-در دوره كنكور به افسردگي و استرس مبتلا مي شويد مگر…

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/10  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

عوارض ترس در كودكان چيست؟ چه چيزي باعث ترس شديد كودك مي شود؟ چگونه مي توان ترس را در كودك كاهش داد؟ يكي از مسائل رايج و شايع ميان كودكان ” ترس ” است. مطالعات و بررسي هاي مختلفي كه انجام شده، نشان مي دهد كه كودكان بهنجار به نحو شگفت آوري دچار ترس هاي متفاوتي هستند. اگرچه كه ترس در ميان كودكان امري رايج است، اما ترس هاي شديد چندان متداول نيستند.

به گونه اي كه عده اي از روان شناسان معتقد هستند كه ترس يك غريزه و ميل باطن ست كه بر اساس حكم اين غريزه، كودك دوست دارد كه بترسد و به نوعي از اين ترس لذت مي برد.

روانشناسي ترس كودكان
ترساندن كودكان يك عامل بسيار مخرب و زيان آور هم براي خود كودك و هم براي والدين مي باشد، لذا بجاي آن كه براي پيش گيري از كار خلافي كه كودك انجام خواهد داد، از ترساندن استفاده شود، بهتر است كه از همان ابتداي زندگي كودك يعني از هنگامي كه كودك به تدريج در حال رشد است، به گونه اي پرورش داده شود كه بتواند با درك مفهوم كار اشتباه، از انجام دادن آن خود داري كند، نه اين كه از ترس تنبيه شدن و يا ديگر عوامل ترس، از آن دوري گزيند.

زيرا هنگامي كه كودك به زور ترس كاري را انجام دهد يا ندهد، همان كار خلاف خواسته ها و و تمايلات بزرگترها و والدين را در نبود آن ها و يا در خفا انجام مي‌دهد، و به اين علت در اين شرايط اين اعمال را انجام مي دهد كه؛ زور و ترسي وجود ندارد و با شدت و وحدت بيشتري انجام مي دهد و امكان دارد كه به انحرافات جانبي ديگر نيز كشيده شود.

گاهي در كودكان خردسال، ديده شده كه به دليل رفتارهاي نادرست بزرگترها و والدين، در كودك چنان ترسي رخنه مي كند كه او از ديدن اشكال مشابه به عوامل ترس نيز، شديدا مي ترسد.


عوارض ترس در كودكان
در زمينه ترس كودكان بيشتر بخوانيد:

كودك ترسو

علل و درمان اختلال فوبي يا هراس

عوارض ترس در كودكان
عوارض ترس در كودكان ايجاد مي شود كه شايد علت آن را مي توان؛ حافظه پويا و فرايندهاي شناختي آن ها دانست. امكان دارد كه عوامل ناآشنا در شرايطي سبب ايجاد ترس در كودك شود ( گريه كند).

۱. غريبي كردن
يكي از رايج ترين و شايع ترين عوارض ترس در كودكان ” غريبي كردن ” است. وقتي كودك با يك فرد غريبه رو به رو مي شود ، بغض مي كند، نگاهي به مادر و نگاهي به غريبه مي كند و ترس خود را با گريه بروز مي دهد و مقدار زماني طول مي كشد تا غريبه بتواند با كودك ارتباطي عادي برقرار كند.

۲. ترس از جدايي
يكي ديگر از عوارض ترس در كودكان، ” ترس از جدايي “ مي باشد. اگر كودك متوجه شود كه مادرش قصد رفتن دارد، بعد از چند لحظه گريه را به سر مي دهد و عكس العمل ترس آلود نسبت به رفتن مادر بروز مي دهد. معمولا بين ۷ تا ۱۲ ماهگي، ترس از جدايي ظاهر مي شود و اوج آن ، در ۱۵ و ۱۸ ماهگي است. تدريجا كه سن كودك بيشتر مي شود، اين گونه ترس ها نيز كمتر مي شوند زيرا كودك به مرور بزرگ مي شود و مي تواند شرايط و موقعيت ها را درك كند و همچنين بازگشت مادرش را پيش بيني كند. تجربه هاي كودك در سال دوم به او كمك مي كند كه بتواند مشكلات ترس زا را حل كند.

پيشنهاد مشاور: اختلال هراس يا ترس در كودكان

روش برداشتن ترس بچه
هر كدام از كودكان، در مقابل موقعيت هاي ترسناك و ناراحت كننده، عكس العمل هاي خاصي را از خود بروز مي دهند. ترس مي تواند، از بسياري از حوادث نامطلوب، در بسياري از شرايط جلوگيري كند و همچنين سبب تجربه اي كافي براي انسان شود. براي از بين بردن ترس در كودكان، بايد تلاش شود كه بتوان محرك هاي ايجاد كننده ي ترس را از بين برد و يا اينكه از محيط كودك آن ها را دور كرد، زيرا به زور و اجبار كودك را نمي توان وادار كرد كه در مقابل محرك هاي ترس زا، از خود ترس بروز ندهد.

زور و يا منطق و استدلال، در برطرف كردن و ازبين بردن ترس كودك، نقش تعيين كننده اي ندارند و تنها پروش بعضي از استعداد ها و همچنين كار هاي مثبت و آرامش اطرافيان مي تواند در كم كردن و عدم بروز ترس در كودكان تاثير به سزايي داشته باشد.

به صورت كلي؛ دختران نسبت به پسران ترس بيشتري از خود بروز مي دهند. به نظر مي رسد كه با افزايش سن، عوارض ترس در كودكان كم مي شوند و بايد انتظار داشت كه واكنش هاي خفيف ترس و همچنين آن هايي كه به دوره ي به خصوصي از دوران رشد مربوط مي باشد به سرعت از بين بروند. اگر ترس – هرچند كوتاه مدت – در حد قابل ملاحظه اي اذيت كننده باشد، يا سبب تغيير در رفتار فرد شود و به آن ضربه وارد كند، بايد در پي چاره و حل آن برآمد.

در تحليل و ارزيابي و بررسي هاي ترس هاي دوران كودكي، يكي از عواملي كه بسيار مؤثر مي باشد، “نقاط عطف رشدي” است و هنگام قضاوت در مورد ترس كودكان، از اهميت بسياري برخوردار مي باشد. بسياري از ترس ها مربوط به سن خاصي هستند و همچنين موقتي و ناپايدار هستند. اما با اين وجود احتمال دارد كه ترس هاي دوران كودكي، پي آمدهاي طولاني مدتي داشته باشند. افرادي كه در بزرگسالي دچار ترس مي شوند، در دوران كودكي نيز بيشتر از افرادي كه دچار ترس نيستند به ترس دچار بوده اند.

منبع:كانون مشاوران ايران-عوارض ترس در كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/31  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

براي مقابله با استرس ، روش هاي متعددي وجود دارد كه سبك مديريت درست به ما آموزش مي دهد.

با مشاهده و استفاده از اين روش ها مي توان علاوه بر حل و يا كم كردن مشكلات، آرام تر و پايدار تر آن را كنترل كرد.

به جهان معنوي اعتقاد داشته باشيد
اعتقاد به موضوعات معنوي و خدا يكي از راه هاي مقابله استرس است.

هنگامي كه خداوند را در قلب خود زنده نگه مي داريد و رابطه معنوي و روحاني خود را بين خود و خدا برقرار مي كنيد، در آرامش عميق، با لذت و اعتماد به خدا از هر نوع استرس و اضطراب و استرس آزاد خواهيد شد.

قرآن كريم در سوره رعد، آيه ۲۹، مي گويد: “كساني كه ايمان مي آورند كه قلب هايشان در ياد خدا آرام است، آگاه هستند كه تنها ياد خدا، قلب ها را آرام مي كند.

كاهش عوامل استرس زا
عوامل متعددي ممكن است به ما فشار آورد.

ما بايد اين عوامل استرس را تشخيص دهيم و سعي كنيم آن را از بين ببريم.

به عنوان مثال، اگر جمعيت موجب استرس ما شود، زمان خريدي را انتخاب كنيم كه بيرون خلوت تر باشد.

درباره رويدادهاي اطراف خود بدانيد.
دانستن و ناديده نگرفتن رويدادها و وقايع اطراف ما، دليل شادي و عدم وجود يك مشكل است.

گاهي اوقات آنچه كه ما به خاطر فقدان آگاهي از موضوع در ذهنمان فكر مي كنيم خيلي بدتر از آنچه واقعا اتفاق افتاده است مي باشد.

از شرايط جسمي تان آگاه باشيد.
براي علائمي مانند:

سردرد،
آشفتگي،
درد معده،
عدم تمركز،
خستگي بالا و غيره،
اهميت قائل شده و آن ها را بررسي كنيد.

از آنجا كه اين علائم مي تواند نشانه هاي استرس باشد كه مي تواند منجر به اختلالات جدي تر مانند زخم معده، فشار خون بالا، بيماري هاي قلبي و غيره شود.

۵-برنامه هاي زندگي را اولويت بندي كنيد.
راه ديگري براي كاهش استرس، برنامه ريزي و اولويت بندي وظايف است.

هنگامي كه ما همزمان با مشكلات فراواني روبرو هستيم، آنها به راحتي ما را به زانو در مي آورند و نمي توانند حل شوند.

از آنجا كه آشفتگي و بي نظمي در كارها و برنامه ها مي تواند به تنش و يا نقطه شروع از شكست پروژه هاي ناتمام بينجامد.

مسائل اولويت بندي به منظور اهميت و بررسي آنها به ما اجازه مي دهد تا با همه چيز در زمان درستش مقابله كنيم؛ بهتر است كه برنامه ها را يكي پس از ديگري انجام دهيم.

براي مقابله با استرس ، زماني را در خارج از خانه بگذرانيد
اگر زمانرا صرف تفريح كنيم، مي توانيم تنش ها و استرس هايمان را كاهش دهيم و از مشكلات بيشتر جلوگيري كنيم.

وقت خود را تنظيم كنيد
به دليل اهميت و مدت زمان انجام وظايف روزانه، ما بايد زمان خود را تنظيم كنيم تا كارهاي مان هميشه در زمان مناسب انجام شود.

اگر زمان كافي براي انجام همه فعاليت هاي مهم مان نداشته باشيم، ممكن است سعي كنيم بيش از حد و بيهوده وقت بگذرانيم.

از ابزار اضافي خلاص شويد
از ابزارهاي غير ضروري و بي فايده خلاص شويد و تنها محيط اطراف خود را حفظ كنيد.

تجهيزات اضافي و غافلگير كننده مي توانند به تنش بيفزايند.

در شب، به اندازه كافي بخوابيد.
براي كاهش استرس، بهتر است كه خواب كافي داشته باشيد.

بدن انسان نياز به خواب كافي براي جوانسازي دارد.

در شب نمي خوابيم و تا دير وقت بيدار مي مانيم كه بسيار آسيب زننده است.

در هنگام خواب، بهتر است كه به چپ دراز كشيده و عميق نفس بكشيد.

در اين حالت سمت راست بدن فعالتر مي شوند.

صبح زود بيدار شويد
سعي كنيد صبح زود بيدار شويد حتي در تعطيلات.

به اين ترتيب، زمان بدن ما منظم خواهد بود و طبق برنامه ما، زمان براي خواب و بيداري را تعيين مي كنيم.

در نتيجه، بعد از بيدار شدن، احساس خوبي خواهيم داشت.

منبع:كانون مشاوران ايران-بيست و شش مهارت براي مقابله با استرس

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/10  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

درك علائم اضطراب براي كمك به شناسايي وضعيت، راهنمايي درمان و ايجاد حمايت از افراد مبتلا به اضطراب ضروري است. اختلالات اضطرابي قابل درمان هستند. بنابراين، علائم اضطراب مي تواند با درمان موثر بهبود يابد، كه به طور معمول شامل يك رويكرد جامع از درمان و دارو است.

علائم اضطراب
تجربه همه افراد با اضطراب منحصر به فرد است، اما علائم خاصي وجود دارد كه اغلب توسط افراد مبتلا به اضطراب تجربه مي شود.

شايع ترين علائم اضطراب عبارتند از:

ترس دائمي از اينكه اتفاق بدي قرار است بيفتد
مشكل در خوابيدن
سرگيجه
نگراني بيش از حد
تحريك پذيري
ضربان قلب تند
بي قراري
تعريق
تنش عضلاني
علائم اضطراب مي تواند زندگي فرد را در خانه، محل كار و مدرسه تحت تاثير قرار دهد. با پيشرفت علائم، روابط ممكن است با افزايش ميل به كناره گيري و انزوا از دنياي خارج آسيب ببينند. افراد مبتلا به اضطراب شديد ممكن است تمايل به مراقبت از رفاه شخصي خود را از دست بدهند و حتي براي تكميل نيازهاي اوليه بهداشتي تلاش كنند.

از آنجايي كه علائم اضطراب زيادي وجود دارد، دو نفر مي توانند تجربيات بسيار منحصر به فردي داشته باشند، حتي اگر تشخيص مشابهي داشته باشند. يك نفر ممكن است تحريك پذير باشد و دائماً نگران باشد و فرد ديگر ممكن است دچار مشكل در خواب و تپش قلب شود. علائم و عوامل خطر اضطراب ممكن است تحت تأثير عوامل مختلفي از جمله نوع اضطراب، جنسيت و سن باشد. بخش‌هاي زير اين تفاوت‌هاي بالقوه را تشريح مي‌كنند.

نوع اضطراب مي تواند بر علائم تأثير بگذارد
اختلال اضطراب فراگير كه با علائم اضطراب كلاسيك كه بيش از شش ماه طول مي كشد مشخص مي شود (به عنوان مثال، مشكل در تمركز، نگراني و استرس مداوم، تحريك پذيري، خستگي، مشكل خواب، بي قراري و تنش عضلاني)، يكي از رايج ترين انواع اضطراب است. با اين حال، انواع مختلفي از اضطراب بر اساس علائم فرد و طول مدت علائم ارائه شده وجود دارد.

طبق گفته موسسه ملي سلامت روان، 2 نوع اضطراب عبارتند از:

اختلال پانيك : افرادي كه از اختلال هراس رنج مي برند حملات پانيك مكرر را به طور غيرمنتظره يا ناشي از يك محرك خاص تجربه مي كنند. اين حملات اغلب شامل احساس شديد عذاب قريب الوقوع، ضربان قلب سريع و عرق كردن است. حملات پانيك به طور ناگهاني اتفاق مي افتد و در عرض چند دقيقه به اوج حمله مي رسد.
آگورافوبيا : ترس و اجتناب از مكان هايي كه ممكن است باعث حمله پانيك شوند يا در صورت وقوع حمله پانيك ناامن باشند. با آگورافوبيا، ممكن است فرد از تنها ماندن در يك مكان وحشت زا نيز بترسد.
فوبياي خاص : افرادي كه فوبياي خاص دارند ممكن است در مورد يك حيوان، مكان يا چيز خاص، اضطراب و ترس شديدي را تجربه كنند.
اختلال اضطراب اجتماعي (فوبي اجتماعي) : افرادي كه از اختلال اضطراب اجتماعي رنج مي برند، به طور كلي ترس شديدي از موقعيت هاي اجتماعي يا عملكردي دارند. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعي اغلب احساس مي كنند كه عملكرد آنها منفي ارزيابي مي شود. نگراني مداوم ممكن است باعث شود افراد از موقعيت هاي اجتماعي كه دوست دارند در آن شركت كنند اجتناب كنند.
اختلال اضطراب جدايي : افرادي كه از اضطراب جدايي رنج مي برند، هنگام جدا شدن از عزيزانشان، نگراني بيش از حد دارند يا احساس ناراحتي جسمي مي كنند، با نگراني از اينكه ممكن است آسيبي به عزيزشان وارد شود، از جدايي اجتناب مي كنند يا از تنهايي اجتناب مي كنند.
نشانه هاي اضطراب
علائم مرتبط با اضطراب از فردي به فرد ديگر متفاوت است. با اين حال، علائم رايج شامل نگراني دائمي است كه بر زندگي روزمره تأثير مي گذارد، احساس بي قراري، تحريك پذيري، تغيير در الگوي خواب، و علائم فيزيكي كه قبلاً متوجه آنها نشده بود (مثلا مشكلات معده، سردرد، تنش عضلاني).

اگر درمان و مديريت نشود، علائم ممكن است با گذشت زمان بدتر شوند. بنابراين، در تمام مراحل زندگي، زماني كه علائم اضطراب در كودكان، نوجوانان، بزرگسالان و سالمندان وجود دارد، درمان مناسب ضروري است. علائم ممكن است از فردي به فرد ديگر متفاوت باشد، اما بايد در همه جمعيت ها جدي گرفته شود. برخي از اضطراب ها طبيعي است، اما زماني كه شروع به تأثيرگذاري بر فعاليت هاي روزانه فرد مي كند، مي تواند بهره وري را كاهش دهد.

نشانه اضطراب در زنان
بر اساس گزارش وزارت بهداشت و دفتر خدمات انساني ايالات متحده در مورد سلامت زنان، اضطراب بيش از ۱۸٪ از مردم در ايالات متحده را تحت تأثير قرار مي دهد. با اين حال، زنان تقريباً دو برابر مردان اضطراب را تجربه مي كنند . 3

علائم اضطراب در مردان
طبق نظرسنجي مصاحبه ملي سلامت، حدود ۹ درصد از مردان احساس اضطراب يا افسردگي را گزارش كردند. با اين حال، تنها حدود ۴۱ درصد از آن جمعيت به دنبال درمان (درمان يا دارو) براي علائم خود بودند. 4

در ميان مرداني كه به طور روزانه احساس اضطراب يا افسردگي مي‌كردند، مردان جوان‌تر ۱۸ تا ۴۴ ساله (۳۹٫۲%) به اندازه مردان مسن‌تر ۴۵ ساله و بالاتر (۴۲٫۳%) بودند كه براي اين احساسات دارو مصرف مي‌كردند يا سلامت رواني را مشاهده مي‌كردند. حرفه اي در ۱۲ ماه گذشته به گفته لوپز و همكارانش، 5 مرد مبتلا به اختلال اضطراب فراگير داراي ميزان بالاتري از اختلال مصرف الكل و مواد مخدر و وابستگي به نيكوتين هستند.

علائم اضطراب در كودكان
كودكان احتمالاً علائم اضطراب را از طريق تغييرات رفتاري، مانند چسبيدن، غيبت در مدرسه، عصبانيت، گريه كردن، يا تغيير در گفتار نشان مي‌دهند. با اين حال، كودكاني كه اضطراب را تجربه مي كنند ممكن است علائم فيزيكي مشابه بزرگسالان مانند تپش قلب، عرق كردن كف دست و تحريك پذيري را نيز تجربه كنند. اعضاي خانواده و پرسنل مدرسه اغلب اولين كساني هستند كه متوجه اين نوع تغييرات در كودكان مي شوند.

منبع:مركز مشاوره-علائم و نشانه هاي اضطراب كه بايد به آن توجه كنيم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/9  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مشاوره اضطراب چيست؟
متاسفانه، اجتناب از مشاوره اضطراب و استرس مي تواند منجر به ايجاد اضطراب شديدتر شود. يك روش درماني كه به عنوان روش درمان شناختي – رفتاري[۱] (CBT) ناميده مي شود، در درمان اختلال هاي اضطرابي كارايي بالايي دارد.

روان شناسان با استفاده از CBT به درمانجوها كمك مي كنند تا نحوه شناسايي و مديريت عواملي را ياد بگيرند كه منجر به ايجاد اضطراب در آنها مي شود.

۱۰ سوال مقدماتي كه معمولا درمانگران مي پرسند
يكي از پرسش هاي درمانجوها، عبارت از سوالاتي مي باشد كه يك مشاور، مددكار اجتماعي يا روان شناس در اولين جلسه از آنها مي پرسد. پاسخ اين سوال راحت مي باشد:

شما بايد سوالات ساده و گسترش دهنده ذهن و ساير سوالات را انتظار داشته باشيد.

يك “برنامه تغيير” (كه در اغلب مواقع به عنوان “اهداف درماني” شناخته مي شود) بعد از آن ايجاد مي شود تا شما را در رفع مشكلاتي راهنمايي كند كه در حال حاضر منجر به اذيت شدن شما مي شوند.

در زير ۱۰ مورد از رايج ترين سوالاتي بيان شده است كه يك روان پزشك از شما مي پرسد تا يك تغيير مثبتي را در طول فرآيند مشاوره ايجاد كند.

۱-چه چيزي باعث شده است كه به اينجا بياييد؟
“به نظر مي رسد كه شما شناخت خوبي نسبت به خودتان داريد و يك سري تفكراتي را در رابطه با مواردي داريد كه در اينجا مي خواهيد بحث كنيد. افرادي كه به اينجا مراجعه مي كنند، شجاعت زيادي دارند، حتي شايد يك مقدار عصبي باشند.

در صورتي كه شما موردي را به ياد نياوريد، من يك سري سوالاتي را خواهم پرسيد و در رابطه با مواردي كه شما مي گوييد، يك سري نكاتي را يادداشت خواهم كرد تا بتوانم آن را در حافظه خودم نگه دارم.

البته هر زمان كه خواستيد مي توانيد حرف هاي من را قطع كنيد و حرف خودتان را بگوييد، يا مي توانيد مكالمه را به هر سمتي كه خودتان مي خواهيد، هدايت كنيد. از نظر شما، چه چيزي باعث شده است كه به اينجا بياييد؟”

۲-آيا قبلا به يك مشاور مراجعه كرده ايد؟
به نظر مي رسد كه شما با اعتماد به نفس هستيد و در شرايط راحتي قرار داريد و مي خواهيد كه در مورد چالش هاي موجود در زندگي تان صحبت كنيد.

اين سوالات در مشاوره اضطراب بسيار مهم است.

آيا تا به حال به يك مشاور مراجعه كرده ايد؟

در صورت مراجعه كردن، شما قبلا چند جلسه به مشاوره مراجعه كرده ايد و مشكلات موجود چه مواردي بوده اند؟

آيا به نتايج مد نظرتان دست پيدا كرده ايد، و آيا نتايج به دست آمده پايدار بوده اند؟

مهم ترين نكته اي كه از گفته هاي مشاور يا روانشناس يا مددكار اجتماعي تان به ياد داريد، چه موردي مي باشد؟

كدام يك از آنها درست بوده است، يا كدام يك از آنها به نتايج مد نظر شما منجر نشده است؟

۳-از ديدگاه شما، مشكل موجود چيست؟
هر شخصي يك ديدگاه متفاوتي نسبت به مشكل و شخص يا عاملي دارد كه راه حل مشكل مي باشد.

هدف از مشاوره استرس و اضطراب عبارت از ايجاد يك سري تغييرات مثبت در سريع ترين زمان ممكن و بدون هيچ نوع شتاب زدگي مي باشد.

شما چه ديدي نسبت به مشكل داريد يا شما چه تعريفي از مشكل داريد؟
كدام يكي از افراد مشكل زاي موجود در زندگي شما منجر به ايجاد مشكلاتتان شده اند؟
شما در طول كار، چه نوع تعاملي با ساير افراد داريد؟
شخصيت خودتان را به چه نحوي تعريف مي كنيد؟
سه مورد از مهمترين دستاوردهاي شما چه مواردي بوده اند؟
چه شخص يا چه چيزي مهمترين مورد در زندگي شما مي باشد؟
از ديدگاه شما، مشكلتان چيست؟
۴-معمولا اين مشكل منجر به ايجاد چه نوع احساسي در شما مي شود؟
همه ما يك سري مشكلات يا چالش هايي داريم كه بايد با آنها مواجه شويم.

آيا شما يك فرد خوش بين يا يك فرد بدبيني هستيد؟ زماني كه يك مشكلي به صورت پيشبيني نشده ظاهر مي شود، چه احساسي پيدا مي كنيد؟

هر چند كه هيچ يك از احساسات موجود درست يا اشتباه و خوب يا بد نمي باشند، ولي هر مشكلي منجر به ايجاد يك نوع احساسي در ما مي شود.

بنابراين، اين مشكل معمولا منجر به ايجاد چه نوع احساسي در شما مي شود؟

آيا شما احساس ناراحتي، عصبانيت، نااميدي، در جاماندگي مي كنيد يا يك احساس ديگري داريد؟

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره اضطراب و استرس

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/25  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

استرس مدرسه در كودكان امري طبيعي مي باشد كه دلايل متعددي دارد و قابل درمان مي باشد. روان شناسان و همچنين مشاوران آگاه به روانشناسي كودك و نوجوان مي توانند به درمان استرس مدرسه در كودكان كمك كنند. در ابتدا بايد موارد زير بررسي شود:

در صورت امكان بايد متوجه شد كه عامل يا عواملي كه سبب ايجاد اضطراب در نوجوان و يا كودك شده است، چيست. گاهي اوقات با بحث و گفت و گو در اين زمينه، مي توان از تشديد و گسترش اضطراب به خوبي جلوگيري كرد و مانع از افزايش آن گردد.
بايد به نوجوان كمك كرد تا جنبه ي تهديد آميز و عاملي كه ايجاد كننده ي اضطراب در او بوده است را كم كرد.
بايد به صورتي سبب افزايش توانايي عملكرد كودك و يا نوجوان، حتي در زمان اضطراب شد.
استرس در كودكان چيست؟
استرس را مي توان به عنوان پاسخ هاي فيزيكي و ذهني ما به برخي رويدادهاي خارجي تعريف كرد.

از طرف ديگر، نوعي استرس وجود دارد كه بيشتر از يك گفتگوي دروني ناشي مي شود تا يك رويداد بيروني. ما اين را “اضطراب” مي ناميم. كه شامل احساس مداوم ترس يا دلهره است و در زندگي روزمره شما اختلال ايجاد مي كند.

بدن شما با ترشح هورموني به نام كورتيزول كه فشار خون و عملكرد سيستم ايمني را تنظيم مي كند، به استرس واكنش نشان مي دهد. اگر هميشه استرس داريد و بدنتان بيش از حد كورتيزول توليد مي كند، ايمني شما را كاهش مي يابد، فشار خون شما بالا مي رود و عملكرد شناختي شما مختل مي شود.

بنابراين از آنجايي كه استرس بيش از حد چيز خوبي براي ذهن يا بدن شما نيست، بايد به فكر استفاده از چند تكنيك مديريت استرس در زندگي روزمره خود باشيد.

۱۰ نشانه استرس مدرسه در كودكان
۱. اجتناب از ديگران
تنها بودن و اجتناب از فعاليت هاي گروهي و دوستانه راهي است كه برخي از دانش آموزان سعي مي كنند با استرس كنار بيايند. كودكاني كه استرس دارند اغلب از مدرسه و فعاليت هاي اجتماعي كناره گيري مي شوند، بنابراين براي كشف استرس در دانش آموزان ابتدايي خود به نحوه تعامل فرزندتان با ديگران توجه كنيد.

۲. تغييرات كوتاه مدت رفتار
تغييرات رفتاري ناگهاني يك علامت هشدار دهنده اصلي استرس مي باشد كه بايد به آن دقت كنيد. اين تغييرات ممكن است شامل كج خلقي، يا پرخاشگري (ضربه زدن، گاز گرفتن يا لگد زدن) باشد.

۳. واكنش بيش از حد به مشكلات كوچك
واكنش بيش از حد نشانه رايج استرس مدرسه در كودكان است. ممكن است متوجه شويد كه فرزندتان به راحتي نااميد مي شود و به خاطر مشكلات كوچك (مانند گير افتادن در يك تكليف) پرخاشگري مي كند.

۴. تغيير در الگوها
يكي از نشانه هاي اصلي استرس، تغيير در رفتار معمول است. كودك شما ممكن است به سختي به خواب برود يا وعده هاي غذايي را حذف كند.

۵. مشكل در تمركز
كودك ممكن است در تمركز روي كارها مشكل داشته باشد. عدم تمركز نيز نشان دهنده استرس مي باشد

۶. لذت نبردن از مدرسه
يكي از نشانه هاي بارز استرس در كودكان و نوجوانان، از دست دادن علاقه يا لذت بردن از مدرسه است. حجم كاري سنگين و تلاش براي همگام شدن با ساير فعاليت ها مي تواند مدرسه را به يك استرس بزرگ تبديل كند و باعث شود فرزند شما از شركت در كلاس كناره گيري كند يا انگيزه خود را از دست بدهد.


كاهش استرس مدرسه در كودكان
۷. اثرات فيزيكي
اثرات فيزيكي استرس شامل سردرد، معده درد مكرر، كابوس و حتي شب ادراري باشد. همچنين ممكن است متوجه شويد كه فرزندتان بيشتر از حد معمول بيمار مي شود

۸. نياز به توجه
ممكن است متوجه شويد كه كودك شما بيش از حد معمول به شما مي چسبد.

۹. قادر به حفظ تماس چشمي نيست
هنگامي كه مستقيماً با كودك خود صحبت مي كنيد، ممكن است متوجه شويد كه او قادر به برقراري تماس چشمي با شما نيست. اين نشانه اصلي استرس است.

۱۰. نمي تواند بشيند
يكي از نشانه هاي استرس ناتواني در نشستن و آرام گرفتن است. كودك شما ممكن است شروع به بي قراري كند، از اين رفتار مي توان به تكان دادن پا هنگام نشستن، ضربه زدن به پا يا عادتي مانند جويدن ناخن اشاره كرد.. اين كارها اغلب راهي براي تسكين بخشي از استرس مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-چگونه استرس مدرسه در كودكان را از بين ببريم؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/22  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

درمان استرس در ميانسالي، بسياري از مردم در دهه ۴۰ و ۵۰ زندگي خود بحران ميانسالي را به دلايل استرس و اضطراب را تجربه مي كنند، اما اين اضطراب ها هميشه منجر به رفتار كليشه اي مانند فرار از مسئوليت و رفتارهاي پرخطر نمي شود.

بحران ميانسالي چيست؟
اصطلاح «بحران ميانسالي» توسط اليوت ژاك، روانكاو كانادايي در سال ۱۹۶۵ ابداع شد. از آن زمان، روزنامه‌نگاران، محققان و رسانه‌هاي اجتماعي آن را رواج دادند.

تحقيقات در مورد چالش هاي ميانسالي در گذشته بر روي زيرمجموعه كوچكي از جمعيت (مردان سفيدپوست تحصيل كرده دانشگاهي) انجام شده است.

اما خوشبختانه تحقيقات اخير شروع به تمركز بر روي عوامل استرس زايي مي كند كه زنان،رنگين پوستان و افراد كم درآمد در سال هاي مياني زندگي با آن مواجه مي شوند.

نتيجه تحقيقات نشان مي دهد كه انتقال‌هاي عظيمي براي بسياري از افراد ۴۰ و ۵۰ ساله اتفاق مي‌افتد كه تأثير عميقي بر زندگي و انتخاب‌هاي زندگي آن ها مي‌گذارد.

به عبارت ديگر بحران در دوران ميانسالي را به عنوان مشكلات سلامت رواني يا جسمي ناشي از عوامل استرس زا در دوران ميانسالي در نظر گرفت.

علت استرس در ميانسالي چيست؟
افراد در طول ميانسالي بر اساس ژن، تجربيات، وضعيت اجتماعي-اقتصادي، نژاد و جنسيت خود با استرس هاي مختلفي مواجه مي شوند.

نانسي وودز، رئيس دانشكده پرستاري UW، يك مطالعه در سياتل را در مورد چالش‌هايي كه زنان در ميانسالي با آن مواجه مي‌شوند انجام داد و دريافت كه اكثر زنان استرس را به دليل انتقال‌هاي بيولوژيكي، رواني و اجتماعي تجربه مي‌كنند.

مطالعه وودز نشان داد كه مشكل بسياري از زنان در ميانسالي ايجاد تعادل بين چالش‌هاي زندگي با امور مالي، سلامت، روابط، شغل و غيره بوده و در عين حال تغييرات بيولوژيكي و گذار يائسگي را نيز پشت سر مي‌گذارند.

عوامل استرس زاي بيولوژيكي و هورموني
تغييرات بيولوژيكي عمده و اساسي در ميانسالي زماني كه افراد در دوران پيش از يائسگي قرار مي گيريد رخ مي دهد.

هر زن يائسگي را كمي متفاوت تجربه مي كند، اما همه آن ها تغييراتي را در بهزيستي عاطفي و سلامت جسماني مشاهده مي كنند كه در زندگي روزمره آن ها منعكس مي شود.

در دوران يائسگي، هورمون هاي استروژن، پروژسترون و تستوسترون در نوسان هستند.

براي بسياري از افراد، اين مي تواند منجر به علائم مختلفي مانند گرگرفتگي، نوسانات خلقي، افسردگي، انگيزه پايين، انرژي كم، خشكي واژن، ناراحتي فيزيكي و اختلال در خواب شود. (با اين حال، برخي افراد خوش شانس، علائم كمي خواهند داشت يا هيچ علائمي را تجربه نمي كنند.)

ساير نگراني‌هاي سلامت نيز در دهه‌هاي ۴۰ و ۵۰ زندگي بروز مي‌كنند، مواردي مانند سرطان سينه و تخمدان، ظهور ديابت نوع ۲، فشار خون بالا و ساير بيماري‌ها به نوبه خود مي تواند بر سلامت روان شما تأثير بگذارد.

تغيير در سلامتي ما مي‌تواند بر خلق و خو، اضطراب و بهزيستي تأثير بگذارد.

تاثير استرس بر بدن
تاثير استرس بر بدن | ۱۳ آسيب استرس و فكر زياد
استرس هاي رواني و اجتماعي
عوامل استرس‌زاي اجتماعي متفاوت هستند، اما مي‌تواند شامل مراقبت از كودكان، مراقبت از والدين سالخورده، مرگ عزيزان، مشكلات روابط يا زناشويي، طلاق، تغيير شغل و زير سوال بردن هويت باشد. مشكلات مالي و كمبود منابع ضروري مانند حمايت ديگران نيز مي تواند اين عوامل استرس زا را تشديد كند.

نشانه هاي تجربه بحران ميانسالي هستيد
استرس در طول زندگي رخ مي دهد، اما افزايش عوامل استرس زا در دهه ۴۰ و ۵۰ سالگي مي تواند به دشوار باشد.

ميانسالي به‌ويژه براي زنان مانند يك طوفان كامل است. نشانه‌هاي بحران‌هاي ميانسالي مي‌تواند متفاوت اما برخي از شاخص‌ها عبارتند از احساس افسردگي يا اضطراب، انگيزه پايين، مشكل در خوابيدن، سؤالات هويت يا هدف، احساس غرق شدن يا نارضايتي.

بحران ميانسالي

راههاي مقابله با بحران ميانسالي
بهترين راه براي مقابله با استرس ميانسالي بستگي به اين دارد كه چه چيزي باعث آن شده است، بنابراين گام اول شناسايي عامل اضطراب مي باشد.

مراقبت از خود، يك برنامه ورزشي، استفاده از دارو، مراجعه به مشاوره، صحبت با عزيزان و موارد ديگر همه واقعاً بايد در زندگي زنان وجود داشته باشد تا بتوانند اين بحران را به سلامت پشت سر بگذارند.

اگر نگران استرس يا بحران ميانسالي هستيد، به مشاورمراجعه كنيد. آن ها مي توانند سلامت روان شما را ارزيابي و سطح هورمون هاي شما را بررسي كنند و به شما در يائسگي كمك كنند، به ياد داشته باشيد كه كمك گرفتن از متخصص هميشه بهترين راه مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان تضميني استرس در ميانسالي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/4  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در اين مقاله به “استرس چيست” و مشاوره استرس مي پردازيم.

انسان از ابتداي تولد با رويدادهايي مواجه مي ‌شود كه برايش پيش‌بيني ناپذير و غير قابل كنترل است.

اين دو ويژگي دنياي اطراف مان يعني پيش بيني ناپذيري و كنترل ناپذيري، باعث شده كه هيچ كس در دنيا از استرس مصون نباشد.

استرس چيست؟
استرس را شايد بتوان نوعي كوفتگي ذهني، احساس فشار و تهديد دانست كه باعث ناراحتي جسمي و روحي در فرد مي شود و معمولا در مقابل تغييرات رخ مي دهد.

اگرچه استرس در ضمير ناخودآگاه ما تداعي گر رويدادهاي منفي است اما خود استرس همواره منفي نبوده و در واقع وجود استرس براي بشر لازم است.

استرس گاهي مي تواند مثبت باشد؛ اين ويژگي يعني احساس استرس بوده كه در نياكان ما هنگام مبارزه و فرار از حيوانات درنده باعث پاسخ سريع تر و واكنش به موقع مي شد.

به عنوان مثال در دنياي امروز نيز هنگامي كه صداي بوق يك اتوموبيل را مي شنويم درصورتي كه سطح لازمي از استرس در ما وجود نداشته باشد شايد واكنشي با سرعت و شدت مناسب از خود نشان ندهيم.

استرس خوشايند!
گاهي نيز يك رويداد در ابتدا باعث استرس و فشار رواني در ما مي شود ولي به تدريج به تجربه اي خوشايند تبديل مي گردد.

مثلا پريدن با چتر كه اولين بار تجربه اي پر استرس و سخت است در دفعات بعدي براي فرد هيجان انگيز و لذت بخش مي شود.

بنابراين مي توان گفت استرس به زندگي ما هيجان مي دهد، باعث مي شود زندگي ما از حالت سكون درآيد و در مواجه با خطرات نيز كمك كننده است.

استرس با جسم ما چه مي كند؟
استرس بيش از اندازه يا طولاني مدت مي تواند به انواع مختلفي از بيماري هاي جسماني و رواني منجر شود.

بدن در مقابل استرس با ترشح هورمون كورتيزول واكنش نشان مي دهد، ترشح طولاني مدت و زياد از حد كورتيزول براي سلامت ما عوارض جبران ناپذيري دارد.

واضح ترين عارضه آن، اختلالاتي در ريتم ضربان قلب، گرفتگي عروق قلبي ، فشار خون بالا و حتي سكته قلبي است.

وقتي تحت استرس قرار مي گيريم، رگ هايي كه به اندام هاي دروني مان خون مي رسانند تنگ تر مي شود؛ بنابراين خون بيشتري به عضلات تنه و دست و پا جريان مي يابد.

در نتيجه قلب ما سخت تر كار مي كند و اين باعث افزايش فشار خون و در صورت تداوم اين فرايند، بيماري هاي قلبي مي شود.

استرس بر سيستم ايمني تاثير مي گذارد؟
استرس باعث ضعف سيستم ايمني مي شود و نيز خطر ابتلا به بيماري هاي عفوني را نيز افزايش مي دهد.

از ديگر قسمت هاي آسيب پذير بدن در مقابل استرس مي توان به سيستم گوارشي اشاره كرد.

استرس مي تواند باعث شود اسيد معده شما افزايش يابد و احساس سوزش و درد داشته باشيد همچنين روند بيماري هايي مانند زخم معده و اثني عشر را تشديد مي كند.

همچنين وقتي تحت فشار عصبي قرار مي گيريد، كبد قند خون اضافي توليد مي كند تا انرژي بدن را افزايش دهد.

اگر اين شرايط استمرار يابد، خطر ابتلا به بيماري ديابت نوع دو افزايش مي يابد.

تحقيقات جديد حاكي از تاثير استرس روي خطر ابتلا به سرطان، چاقي و اضافه وزن مي باشد.

استرس با روان ما چه مي كند؟
وقتي دچار استرس مي شويم نه تنها از بدن مان بلكه از ذهن مان نيز هزينه مي كنيم.

به طور كلي استرس در آغاز و تشديد بسياري از بيماري هاي رواني نقش عمده دارد.

استرس هاي دوران كودكي ، استرس در مقابل حوادث وحشتناك و غيرعادي و همچنين استرس مداوم در برابر رويدادهاي كوچك تر، هر كدام به نحوي در اختلات خاصي تاثير گذار هستند.

استرس مي تواند باعث بي خوابي شبانه، فكر كردن به خودكشي و گرايش به مصرف سيگار، مواد مخدر و الكل شود.

وقتي مغز دچار استرس است، هنگامي كه بايد استراحت كند همچنان فعال است و اين باعث مي شود كه فرد نتواند خواب راحت و كافي داشته باشد.

همچنين استرس بر روي عملكرد مغز بخصوص حافظه تاثير منفي دارد.
شايد واضح ترين تاثير استرس روي ذهن و مغز تان را هنگام مطالعه و ضعف تمركز در جريان استرس تجربه كرده باشيد.

علاوه بر تاثير هورمون هاي استرس روي اشتها، از نظر رواني پاسخي كه بسياري از افراد بعد از استرس به محيط مي دهند و آرامش روحي را برايشان در پي دارد، پرخوري مي باشد.

از جمله اختلالات رواني كه مي‌تواند پس از تجربه شديد استرس رخ دهد اختلال استرس پس از سانحه يا همان PTSD مي باشد.

كه معمولا پس از تجربه يك رويداد غيرعادي و پرتنش مثلا تجربه زلزله، سوء استفاده جنسي و… رخ مي دهد.

جالب است بدانيد كه يكي از اثرات استرس و فشار رواني، بخصوص استرس طولاني مدت، خشم، نا اميدي و افسردگي است.

روش تشخيص در مشاوره استرس
رابطه تيپ شخصيتي و استرس چگونه است؟

آيا همه افراد در پاسخ به استرس واكنش يكساني دارند؟

حتما تاكنون متوجه تفاوت شخصيتي بين اقوام و دوستان حتي تفاوت خودتان با ديگران شده ايد؛ ممكن است بگوييد من حساس تر از خواهرم هستم يا پدرم آرام تر از مادرم است.

در مشاوره استرس روش ابتدايي شناسايي شخصيت افراد و دلايل استرس است.

همه ما از بدو تولد داراي شخصيت ذاتي و خاص خود هستيم؛ اين تفاوت به خصوص براي مادران قابل لمس است مثلا مي گويند فرزند كوچكم بسيار آرام است، شب ها زود مي خوابد، تربيت او نسبت به برادر بزرگ ترش برايم آسان تر است.

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره استرس : استرس چيست و با ما چه مي كند؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/29  ] [ ۲۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اضطراب در نوجوانان مي تواند باعث فشار خون بالا، تضعيف سيستم ايمني و بيماري هايي مانند چاقي و بيماري هاي قلبي شود، بنابراين نبايد در درمان آن كوتاهي كنيد.

همانطور كه قبلا در مقالات همين سايت ذكر كرديم، اضطراب عبارت مي باشد از؛ يك حالت عاطفي است كه عامل مبهمي از ترس ناشي از پيش بيني حوادث نامطبوع در آينده، در آن وجود دارد. اين حالت حتي قبل از آن كه در شخص، محرك واقعي بوجود آورنه ي ترس حضور داشته باشد، اتفاق مي افتد.

علت ايجاد اضطراب در نوجوانان
نوجواناني كه مضطرب هستند و اضطراب را تجربه مي كنند در اغلب موارد، از اين كه علت اضطراب خود را بيان كنند يا توضيح بدهند، درمانده هستند و توانايي توضيح براي حالت خود را نخواهند داشت. البته مواردي گوناگون نيز وجود دارند كه در آن ها مي توان علت اضطراب و تنش هاي روحي را مشخص نمود.

به عنوان مثال، در اضطراب ناشي از يك امتحان، زماني كه شخص در مورد امتحان فكر مي كند و آن را پيش بيني مي كند ، سبب مي شود كه واكنش هاي عاطفي در فرد بروز كند. شخصي كه داراي اضطراب شديد مي باشد، اغلب داراي يك سري واكنش هايي همچون؛ لرزش دست و بدن، عرق كردن، افزايش ميزان نبض و تنفس و همچنين ساير واكنش هاي فيزيولوژيكي و نيز احساس ترس و افسردگي و ابهام بروز مي باشد. موارد زير باعث اضطراب در نوجوانان مي شود:

عوامل استرس زاي مدرسه

فشار براي موفقيت در مدرسه
فعاليت هاي بعد از مدرسه و فوق برنامه
تقاضا براي خدمات اجتماعي
نگراني هاي ايمني و بهداشت عمومي
عوامل استرس زا اجتماعي

روابط عاشقانه
مورد قلدري قرار گرفتن
فشار براي تغيير يا كنترل ظاهر فيزيكي
نياز به تمركز مداوم بر رسانه هاي ديجيتال و اجتماعي
عوامل استرس زاي خانواده و خانه
استرس خانوادگي

بيماري، مشكلات اقتصادي يا طلاق
تغييرات در روابط خانوادگي
مشاغل و تصميمات شغلي
اختلال اضطراب در كودكان و نوجوانان
اضطراب از طريق محرك هايي دروني و بيروني بوجود مي آيد. به عنوان مثال، زماني كه شخص كاري انجام مي دهد كه با ارزش هايش تعاملي ندارد، احساس گناه به او دست مي دهد، احتمالا اين اضطراب بوجود آمده در فرد به دليل وحشت او از فاش شدن نتايج احتمالي آن عمل براي ديگران مي باشد.

شرايط محيطي هم مي توانند سبب بروز اضطراب در نوجوانان بشوند. اين حالت زماني بوجود مي آيد كه ديگران فرد را مورد ارزش يابي قرار بدهند، به عنوان مثال، در بازي يا مسابقه فوتبال، يا زماني كه فرد به نتايج حاصل از موقعيتي اطمينان كامل ندارد. علاوه بر اين موضوع، اضطراب مي تواند معلول توجه زياد شخص به توانايي هايش در جهت ارضاي انگيزه ها و يا منترل داشتن بر موقعيت ها و يا نيز تركيبي از اين دو مورد باشد.

اضطراب بهنجار و ناهنجار
هيچ گاه اضطراب تنها به دانش آموزان و يا حتي بيماران عصبي و يا رواني اختصاص ندارد، بلكه مشكلي همگاني و جهاني نيز مي باشد. اضطراب در نوجوانان داراي نشانه هاي جسمي نيز مي باشد، كه شامل؛ زخم معده و تنگي نفس است و همچنين داراي نشانه ها و علائم روحي نيز مي باشد كه شامل واكنش هايي همانند ترس و نيز افسردگي مي باشد.

نكته ي جالب اين است كه شخص مضطرب علت دقيق و خاصي را نمي تواند براي اضطراب خود بيان كند.

اضطراب طبيعي و بهنجار
اين نوع اضطراب شامل آن لحظات اضطراب آوري است كه به عنوان مثال؛ فرد قبل از آن كه وارد جلسه ي امتحان بشود، تجربه مي كند. يك نوع احساس درماندگي است كه هيچ شخصي قادر به حل اين مشكل پيچيده و مبهمي كه براي فرد مضطرب پيش آمده نيست. ميزان بهنجاري از اضطراب، مي تواند مانند؛ تنش هاي عاطفي، خود يك انگيزه براي رفتار باشد.

مثلا دانش آموزي كه درسش را به درستي ياد نگرفته است، امكان اين را دارد كه با اضطراب نسبت به آن واكنش نشان بدهد و همين اضطراب در نوجوانان مانع داوطلب شدن او براي پاسخ به همان درس در كلاس بشود. در صورتي كه همين اضطراب مي تواند باعث شود كه دانش آموز را برانگيزد و به گونه اي سوق بدهد تا درسش را به خوبي بياموزد ت بتواند بر آن حالت خود غلبه كند.

اضطراب ناهنجار
اضطراب ناهنجار داراي داراي درجات متفاوت و فراواني هاي مختلف مي باشد و سبب رفتار و احساساتي مي باشد كه سبب جلوگيري از كارائي عملي فرد مي شود. در اضطراب شديد و مزمن، فرد تحت يك فشار و تنيدگي ناشي از تعارضات دروني قرار مي گيرد.

چنين افرادي به طور معمول از سر درد، دل پيچه، پشت درد شكايت دارند و در همه ي لحظات احساس خستگي به آن ها دست مي دهد و احساس ناكامي شديدي دارند، بدون آنكه دليل ترس خود را بدانند. اين گونه حالت ترس مي تواند از چند دقيقه تا چند روز و چند ماه هم ادامه داشته باشد.

نشانه و تاثير استرس در نوجوانان
استرس بر نوجوانان تاثير زيادي مي گذارد و ممكن است باعث افت تحصيلي و حتي مصرف مواد مخدر براي كاهش اضطراب در نوجوانان شود بنابراين بايد نشانه هاي آن را شناخت و آن را درمان كرد:

بدخلقي و عصبانيت
اضطراب و نگراني بيش از حد
مشكل خواب
افزايش يا كاهش وزن
كاهش علايق نسبت به مواردي كه قبلا به آن ها علاقه داشته است.
كاهش انرژي يا خستگي بيشتر از حد طبيعي
مشكل در تمركز
افت تحصيلي
كاهش شديد انگيزه
داشتن افكار منفي
كناره گيري از دوستان يا فعاليت هاي مورد علاقه
كاهش يا افزايش اشتها
سردرد
رفتارهاي اضطراب مانند جويدن ناخن يا كندن مو
معده درد
دندان قروچه
استفاده از الكل يا مواد مخدر براي خوددرماني
علائم فيزيكي غير قابل توضيح، مانند تيك عصبي
راه هاي كاهش استرس در نوجوانان
۱. تنفس عميق
تحقيقات نشان مي دهد كه كند كردن تنفس ممكن است يكي از موثرترين مهارت هاي مقابله اي براي اضطراب در نوجوانان باشد، زيرا آرامش را بيش تر و هضم را فعال مي كند. در اينجا يك تمرين تنفس آسان ذكر شده است كه مي تواند به مديريت استرس نوجوانان در هر شرايطي كمك كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-اضطراب در نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/12  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

علائم فيزيكي و رواني استرس مي تواند اثرات جسمي و شناختي زيادي را به همراه داشته باشد. در اينجا ۱۵ نشانه و علائم فيزيكي و رواني استرس ذكر شده است كه مي تواند در تشخيص استرس به عنوان يك بيماري به شما كمك كند.

علائم فيزيكي و رواني استرس
۱٫سردرد زياد
آيا تمام روز سردرد داريد؟ سردرد ممكن است ناشي از ميگرن يا استرس باشد. استرس مي تواند باعث درد بدن به شكل تنش عضلاني شود كه منجر به سردرد و كمردرد مي گردد.

از آنجايي كه عضلات گردن و پوست سر در هنگام استرس منقبض مي شوند، ممكن است دچار سردرد شويد. به همين دليل است كه استرس يكي از رايج ترين محرك هاي سردرد و ميگرن است.

براي درمان سردرد بهتر است به ياد داشته باشيد كه به اندازه كافي آب مصرف كنيد. نوشيدن آب كافي در مواقع استرس بسيار مهم است. كم آبي بدن نيز مي‌تواند باعث سردرد شود، پس به خودتان لطف كنيد آب كافي مصرف كنيد.

۲٫مشكلات گوارشي
گوازش ممكن است يكي از اولين مكان هايي باشد كه علائم استرس يا اضطراب را تجربه مي كند. در طول دوره هاي استرس زا، بدن سيستم عصبي سمپاتيك را افزايش داده و همچنين سيستم گوارشي را كند مي كند، بنابراين در اين دوره از خون كافي براي هضم استفاده نمي كنيد.

در عوض، بدن شما انرژي خود را به عضلات و قلب هدايت مي كند تا پاسخ جنگ يا گريز (پاسخ به استرس) را ايجاد كند. كندتر بودن سيستم گوارشي ممكن است باعث مشكلات گوارشي مانند افزايش اسيد معده شود كه مي تواند منجر به سوزش سر دل، حالت تهوع و نفخ شود.

۳٫كم خوابي
۴۳ درصد از بزرگسالان در آمريكا گزارش كرده اند كه به دليل استرس، خواب ضعيفي دارند. استرس بيش از حد مي تواند كيفيت و برنامه خواب شما را خراب كند و چرخه خواب ناسالم را به حركت درآورد.

خواب ضعيف مي تواند منجر به مشكلات سلامت رواني و جسمي شود كه به نوبه خود مي تواند باعث استرس در زندگي روزمره و خواب ضعيف در شب شود.

دليل اصلي كم خوابي مشكل اين است كه هورمون‌هاي مسئول استرس، هورمون‌هاي برانگيختگي هستند: اين هورمون‌ها از نظر بيولوژيكي طراحي شده‌اند تا شما را بيدار نگه دارند و سيستم عصبي‌تان را در حالت جنگ يا گريز نگه دارند.

اگر سيستم عصبي شما قادر به آرام شدن نباشد و بدن و ذهن نتوانند به حالت استراحت برگردند، احتمالاً در خوابيدن با مشكل مواجه خواهيد شد.

علاوه بر اين، استرس در طول روز نيز ممكن است باعث روياهاي عجيب و غريب يا مضطرب شود. يكي از بهترين كارهايي كه مي توانيد انجام دهيد ايجاد عادات سالم براي بهداشت خواب داشته باشيد.


علائم فيزيكي و رواني استرس
۵٫ عرق كردن از علائم فيزيكي و رواني استرس
عرق كردن طبيعي و سالم است، به خصوص اگر تحت فشار هستيد، اما تعريق بيش از حد استرس در مجموع جانور ديگري است.

هنگامي كه انسان‌ها موقعيتي استرس‌زا را تجربه مي‌كنند، مدولاي آدرنال (ناحيه‌اي در مغز) هورمون آدرنالين ترشح مي‌كند كه بدن را براي واكنش پرواز يا مبارزه آماده مي‌كند. اين كار ضربان قلب، تعريق، فشار خون و تعداد تنفس را افزايش مي دهد.

همانطور كه بدن به احساساتي مانند اضطراب يا استرس واكنش نشان مي دهد، عرق را از غدد آپوكرين واقع در زير بغل، كشاله ران و روي پوست سر آزاد مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۶ علائم فيزيكي و رواني استرس

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/1  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تاثير افسردگي بارداري و استرس بر جنين از شايع ترين عارضه هاي دوران بارداري هستند و با خطرات شديد سلامتي هم براي مادر و هم براي جنين همراه مي باشند.

بر اساس جديدترين مطالعات منتشر شده در روانپزشكي بيولوژيكي، نشانه هاي افسردگي در زنان در حين و پس از بارداري با كاهش ضخامت كرتكس (لايه بيروني مغز و مسئول تفكر و رفتار پيچيده) در كودكان سنين پيش دبستاني ارتباط دارد. يافته ها نشان مي دهند كه روحيه مادران ممكن است بر رشد مغز كودكان در مراحل مهم زندگي تأثيرگذار باشد و تاثير افسردگي بارداري و استرس بر جنين داشته باشد.

دليل تغييرات خلق و خو در بارداري
خستگي: در دوران بارداري، زنان به راحتي خسته مي شوند. كمبود خواب و انرژي مي تواند به مرور تاثير افسردگي بارداري و استرس بر جنين بگذارد.
تغييرات هورموني: استروژن و پروژسترون و ساير سطوح هورموني كه در طول بارداري تغيير مي‌كنند مي‌تواند بر انتقال‌دهنده‌هاي عصبي تأثير بگذارند و احساس مادر را تغيير دهند.
استرس: بارداري ممكن است لايه ديگري از استرس را اضافه كند. نگراني مداوم در مورد كودك يا اينكه والدين خوبي هستند مي تواند باعث تغييرات خلق و خو شود، بنابراين كاهش استرس باعث تاثير افسردگي بارداري و استرس بر جنين مي شود.

بر اساس نظر جان كريستال، سردبير ژورنال روانپزشكي بيولوژيكي: «مادران عموماً حاضرند هر كاري انجام دهند تا شانس زاد و ولد را به عنوان بهترين فرصت براي موفقيت در زندگي داشته باشند.» اين مطالعه جديد اكنون نشان مي دهد كار ديگري كه ممكن است قادر به انجام دادن آن باشند، اطمينان يافتن از بهبودي افسردگي شان مي باشد.

هجده درصد از زناني كه داراي افسردگي حين بارداري و هم تحت مراقبت هاي پزشكي در اندكي قبل و پس از زايمان و هم افسردگي پس از زايمان مي باشند، تاثير افسردگي بارداري و استرس بر جنين را مشاهده خواهند كرد.

زنان باردار ممكن است تاثير افسردگي بارداري و استرس بر جنين را مانند موارد زير تجربه كنند:

اختلال دوقطبي
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
اختلال وسواس اجباري (OCD)
حملات پانيك
اختلالات خوردن
وسواس
تاثير افسردگي در دوران بارداري
در زمينه تاثير افسردگي بارداري و استرس بر جنين بيشتر بخوانيد:

افسردگي دوران بارداري و آسيب رواني كودك

اين مطالعه انجام شده جديد توسط كاترين لبيبل از دانشگاه گالگراي آلبرتا، اولين گزارش در زمينۀ ارتباط افسردگي مادران و نابهنجاري ساختار مغزفرزندان در دوران كودكي است. محققان ۵۲ زن مشكوك به علايم افسردگي در هر سه دوره از بارداري و چند ماه پس از تولد كودك را غربال كردند. از ميان زنان مشكوك به افسردگي، برخي بدون هيچ گونه علايم يا داراي علائم ناچيز و برخي ديگر تمام معيارهاي غربال گري را داشتند. محققان در ۲ يا ۵ ماهگي كودكان براي سنجش ساختار مغزي آن ها از MRI استفاده كردند.

زنان داراي علايم افسردگي بيشتر امكان داشت كه كودكاني داراي نواحي گيجگاهي و قدامي نازك تر به عنوان مناطق قشري مسئول در فعاليت هاي بازداري و كنترل توجه داشته باشند. همچنين، محققان دريافتند كه بين علائم استرس زا و مادۀ سفيد غيرطبيعي در ناحيه قدامي و مجراهاي فيبري متصل كننده مناطق مذكور با ديگر نواحي مغز ارتباط وجود دارد.

براي ارتقاي مهارت توجه در مغز كودكان، بسته توانبخشي توجه و مهارت هاي شناختي در مركز مشاوره ستاره ايرانيان به صورت اختصاصي تهيه شده و با كمك آن مي توانيد توجه و تمركز، حافظه و توانمندي هاي شناختي فرزند خود را افزايش دهيد.

يكي از جنبه هاي نرمال رشد مغز طي سال هاي كودكي اوليه، ضخامت قشري است؛ همانطور كه ليبل اذعان دارد؛ يافته ها نشان مي دهند مغز كودكاني كه مادرانشان داراي علائم افسردگي بيشتري هستند ممكن است زودتر از موعد مقرر رشد كند.

نابهنجاري هاي موجود ساختار مغز در طي دوره هاي مهم رشد اغلب با پيامدهايي منفي مانند اختلالات يادگيري و اختلالات رفتاري ارتباط داشته است. همچنين، نابهنجاري هاي ساختار مغز مشخص شده در اين مطالعه منعكس كننده نابهنجاري هاي يافت شده در كودكان مبتلا به افسردگي يا مستعد ابتلاء مي باشد؛ ضمن اينكه نشان مي دهد اين تغييرات ممكن است به دليل آن باشد كه فرزندان مادران مبتلا به افسردگي قبل و پس از زايمان در مراحل بعدي زندگي شان نسبت به افسردگي آسيب پذيرتر هستند.

اگرچه، مكانيسم زيربنايي اين ارتباط مشخص نيست اما، يافته هاي آن ممكن است حاوي اطلاعاتي براي كاهش خطرهاي رشد غيرعادي مغز در كودكان باشد. براساس نظر ليبل، يافته هاي اين مطالعه براي برجسته كردن اهميت نظارت و حمايت سلامت رواني مادران نه تنها در دوران پس از زايمان بلكه در دوران بارداري مهم مي باشد.

چه چيزي باعث افسردگي دوران بارداري مي شود
تاثير افسردگي بارداري و استرس بر جنين مي تواند ناشي از عدم تعادل هورموني باشد. البته بعيد است كه اين تنها دليل باشد. موارد ديگري كه باعث افسردگي دوران بارداري مي شود شامل موارد زير مي باشد:

سقط جنين قبلي
تجربه سخت زايمان
سابقه افسردگي
شرايط زندگي استرس زا
خشونت خانگي. حدود ۱ از هر ۳ زن در دوران بارداري تحت تاثير آزار خانگي قرار مي گيرند. اين ممكن است براي اولين بار در بارداري اتفاق بيفتد يا در دوران بارداري و پس از تولد بدتر شود.
بارداري ناخواسته
تجربيات دشوار دوران كودكي
اعتماد به نفس ضعيف

منبع:كانون مشاوران ايران-تاثير افسردگي بارداري و استرس بر جنين

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/28  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تاثير استرس بر بدن مي تواند سلامت و رفاه ما را خراب كند، بنابراين طبيعي است كه گاهي اوقات احساس استرس و اضطراب زيادي داشته باشيد. اما استرس طولاني مدت نه تنها مي تواند باعث ايجاد يا تشديد مسائل مربوط به سلامت روان شود، بلكه مي تواند به سلامت جسماني ما نيز آسيب برساند.

هنگامي كه با يك تهديد مواجه مي شويد، پاسخ بدن “جنگ يا گريز” فعال گرديده، سيستم عصبي سمپاتيك فعال شده و بدن شما آدرنالين، كورتيكواستروئيدها و ساير مواد شيميايي توليد مي كند تا عضلات را به كار بهتر كرده و فعاليت بدن را بهبود بخشد.

آسيب استرس و فكر زياد | تاثير استرس بر بدن
ترشح مداوم هورمون هاي استرس از جمله آدرنالين، كورتيزول و نورآدرنالين مي تواند باعث مشكلات معده، مشكلات عضلاني شود و بر چرخه قاعدگي ما نيز تأثير بگذارد.

۱٫ تاثير استرس بر بدن – مشكلات معده
هضم توسط سيستم عصبي كنترل مي شود كه از اعصابي تشكيل شده است و با سيستم عصبي مركزي ارتباط برقرار مي كنند. پاسخ مبارزه يا گريز مي تواند بر هضم تأثير بگذارد زيرا سيستم عصبي مركزي جريان خون را قطع مي كند، ترشحات مورد نياز براي هضم غذا را تغيير مي دهد و مي تواند باعث انقباض عضلات گوارشي شود.

استرس مي تواند باعث انقباض معده، علائم سندرم روده تحريك پذير (IBS) مانند گرفتگي عضلات، درد، اسهال و يبوست شود.

تنش عضلاني يك عارضه جانبي رايج استرس مي باشد زيرا زماني كه سيستم مبارزه شما فعال مي شود، عضلات شما منقبض شده و با گذشت زمان، اين مي تواند باعث درد، ناراحتي، سردرد، ميگرن و مشكل حركتي شود.

۲٫ تاثير استرس بر بدن- اثرات قلبي عروقي
ضربان قلب و فشار خون با شروع استرس افزايش مي يابد، اما پس از پايان استرس به حالت عادي باز مي گردند. اين در كوتاه مدت طبيعي است.

با اين حال، تحقيقات استرس را با مشكلات جدي قلبي عروقي مرتبط دانسته است. مطالعه‌اي كه در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، نشان داد كه افزايش فعاليت در آميگدال (ناحيه‌اي از مغز كه مسئول استرس است) با خطر بيشتر بيماري قلبي و سكته مرتبط است.

ما همچنين مي دانيم كه افراد در هنگام استرس بيشتر احتمال دارد عادت هاي خطرناكي مانند سيگار كشيدن، پرخوري يا نوشيدن زياد الكل را از سر بگيرند كه خطر ابتلا به بيماري قلبي را افزايش مي دهد.

هنگامي كه استرس داريد، ترشح هورمون‌هايي مانند آدرنالين منجر به «انگيختگي» و بي خوابي مي شود، كه خطر چاقي، بيماري قلبي و ديابت نوع ۲ را افزايش مي‌دهد.

اگر بيماري عروق كرونر قلب داريد و استرس يا اضطراب را تجربه مي كنيد، ممكن است علائمي مانند آنژين صدري، درد قفسه سينه ناشي از كاهش جريان خون به قلب را تجربه كنيد. اگرچه استرس به طور معمول تهديد كننده زندگي نيست، اما مي تواند علامت هشدار دهنده اي باشد كه ممكن است در معرض خطر حمله قلبي يا سكته قرار داشته باشيد، بنابراين علائم آن را جدي بگيريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تاثير استرس بر بدن | ۱۳ آسيب استرس و فكر زياد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/14  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تفاوت استرس و اضطراب. فرق اضطراب و استرس و افسردگي. درمان استرس و اضطراب. استرس و اضطراب دو فرآيند فيزيولوژيكي هستند كه در همه افراد اتفاق مي افتد. با اين حال، در حالي كه هر دو در سال‌هاي اخير افزايش يافته‌اند ، بسياري از افراد در تمايز بين اين دو وضعيت رواني مشكل دارند.

در اين مقاله به شباهت‌ها و تفاوت‌هاي بين استرس و اضطراب مي پردازيم و به اين موضوع مي‌پردازيم كه چگونه، در صورت عدم درمان يا در موارد شديدتر، اين شرايط مي‌توانند به اختلال تبديل شوند. ما همچنين نگاهي به چند مكانيسم مقابله اي مي اندازيم كه براي درمان آن ها موثر مي باشد.

استرس و اضطراب چقدر شبيه هم هستند؟
هر دو پاسخ‌ با مجموعه‌اي از علائم تقريباً يكسان همراه هستند. به عبارت ديگر، هنگامي كه فرد اضطراب يا استرس را تجربه مي كند، ممكن است علائم زير را تجربه كند:

بي خوابي (مشكل خواب)
مشكلات تمركز
خستگي
تنش عضلاني
تحريك پذيري

تفاوت بين استرس و اضطراب چيست؟
باوجود اينكه استرس و اضطراب مي تواند علائم مشتركي را ايجاد كند، خصوصيات كلي هر بيماري متفاوت است. به عنوان مثال وقتي استرس بيش از حد شود، افراد ممكن است علائم ديگري مانند مشكلات گوارشي يا عصبانيت را تجربه كنند. با اين حال، هنگامي كه افراد احساس اضطراب مي كنند، نگراني هاي آن ها بيش از حد مي شود و ادامه مي يابد.

استرس پاسخي به فشارهاي روزانه يا يك موقعيت تهديد كننده است، در حالي كه اضطراب واكنشي به استرس است. اضطراب، كه دليل مشخصي ندارد، بيشتر طول مي كشد و درمان آن دشوارتر است.

تفاوت اصلي بين استرس و اضطراب در دوره زماني است كه علائم در آن احساس مي شود. استرس يك پاسخ داخلي طبيعي به يك تهديد است كه به عنوان «پاسخ جنگ يا گريز» نيز شناخته مي‌شود و بدون آن، نژاد ما زنده نمي‌ماند.

با اين حال، براي برخي، استرس در تعيين ضرب الاجل يا پاسخگويي به خواسته ها مفيد نيست، بلكه باعث آسيب فيزيكي و پريشاني عاطفي مي شود. اگرچه استرس ممكن است باعث ايجاد احساس اضطراب شود، اما اين با يك اختلال اضطراب تشخيص داده شده متفاوت است.

اختلال اضطرابي زماني تعريف مي‌شود كه اضطراب پايدار، نامتناسب با واقعيت باشد و به طور قابل توجهي در زندگي روزمره فرد اختلال ايجاد كند.

5 تفاوت استرس و اضطراب
وقتي تهديد از بين رفت، استرس مي تواند از بين برود، اما پس از ناپديد شدن تهديد، اضطراب همچنان باقي مي ماند.
اضطراب مي تواند ناشي از عوامل داخلي بيشتري باشد، در حالي كه عوامل استرس زا عمدتاً عوامل بيروني هستند.
حتي زماني كه ما تهديد يا علتي را نيز تشخيص نمي دهيم، اضطراب مي تواند ايجاد شود.
استرس مي تواند بر نواحي بيشتري از بدن ما تأثير بگذارد و علائم بيشتري نسبت به اضطراب ايجاد كند
استرس گاهي اوقات مي تواند تأثيرات مثبتي داشته باشد، اما اضطراب فقط تاثير منفي به همراه دارد.
علائم استرس
استرس بر بسياري از افراد تأثير مي گذارد و مي تواند بر سلامت شما تأثير بگذارد. علائم استرس عبارتند از:

سردرد
فشار خون بالا
درد قفسه سينه
تپش قلب
بثورات پوستي
از دست دادن خواب
استرس معمولا زماني از بين مي رود كه عوامل استرس زا ناپديد شوند. با اين حال، استرس مزمن مي تواند به اضطراب يا افسردگي تبديل شود، بنابراين مهم است كه در صورت امكان اقداماتي را براي كاهش يا حذف استرس انجام دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تفاوت استرس و اضطراب چيست؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/16  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

همه ما استرس هاي روزمره را تجربه مي كنيم، به ويژه زماني كه رويدادهاي مهمي در زندگي ما اتفاق مي افتد. براي مواقعي كه زندگي به تنهايي بيش از حد سخت مي شود، ما مي توانيم به شما كمك مي كنيم. با كمك درمانگران ما، مي توانيد تكنيك هاي جديدي براي مديريت زندگي خود بياموزيد تا احساس بهتري داشته باشيد.

استرس چيست؟
بدن شما تغييرات زندگي را تشخيص مي دهد و گاهي اوقات از طريق واكنش استرس به آن ها پاسخ مي دهد. اين واكنش‌ها فيزيكي، عاطفي يا ذهني هستند كه در تلاش براي سازگاري با شرايط مي باشند. اگرچه اين يك بخش عادي از زندگي روزمره است، اما گاهي اوقات ممكن است احساس طاقت فرسايي پيدا كنيد.

اين همان زماني است كه براي مقابله با استرس و ايجاد مهارت هاي جديد مقابله اي به كمك مشاور استرس نياز داريد.

از س.يي برخي استرس ها مفيد و سازنده هستند و به شما كمك مي كنند به سمت موفقيت حركت كنيد.

استرس مي تواند به سلامتي شما آسيب برساند.
هرگز اجازه ندهيد هيچ يك از احساسات شما بيش از حد به آن رسيدگي شود زيرا مي تواند بر سلامت و رفاه شما تأثير بگذارد . استرس يك واكنش طبيعي است كه به ما انگيزه مي دهد، ما را از محيط اطرافمان آگاه مي كند و ما را قادر مي سازد از مشكلات بزرگتر جلوگيري كنيم.

اما مي تواند اثرات منفي بر سلامت نيز داشته باشد. مي‌توانيد احساس كنيد كه دائماً در حال سخت‌گيري هستيد، بيش از حد به چالش كشيده مي‌شويد و نمي‌توانيد استراحت كنيد.

همچنين دليل ، «پاسخ جنگ يا گريز» كه در مواقع اضطراري مهم است در طولاني مدت باعث آسيب به بدن و ذهن شما مي شود. آن وقت است كه استرس تبديل به پريشاني و عدم تعادل داخلي و مجموعه اي از مشكلات از جمله موارد زير مي شود:

سردرد
ناراحتي معده
استرس خون بالا
درد قفسه سينه
مشكلات جنسي
مشكلات خواب
افسردگي
موارد وحشت زدگي
اضطراب
نگران بودن
بيماري هاي قلبي، ريوي، تصادف، سرطان، مشكل كبدي و خودكشي ارتباط دارد.
بسياري از مردم راه هاي ناسالمي براي مقابله با اين احساسات ايجاد مي كنند. برخي به اجبار از غذا، تنباكو، قمار، مواد مخدر، رابطه جنسي، الكل، خريد يا اينترنت استفاده مي كنند. اگرچه آن ها معتقدند كه با اين كارها كمي تسكين يا آرامش مي يابند، اما اين درست نيست.

در عوض، اين فعاليت ها بدن را در وضعيت ناسالم نگه مي دارند. علاوه بر اين مشكلات زندگي آن ها به مرور بزرگتر مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-استرس زندگي شما را نابود نمي كند چرا ؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/18  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كمك به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه
اينكه يكي از از عزيزانتان اختلال استرس پس از سانحه رنج مي برد، طاقت فرساست. اما مراحل زير به شما كمك مي كند تا به دوست يا همسرتان كمك كرده و آن ها را به زندگي عادي و طبيعي بازگردانيد.

، دوست يا يكي از اعضاي خانواده شما به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) شما را نيز تحت تاثير قرار مي دهد. زندگي با فرد دچار اختلال استرس پس از سانحه آسان نيست و آسيب ها

زندگي با كسي كه اختلال استرس پس از سانحه دارد
ابتلا شريك ي زيادي به روابط و زندگي خانوادگي مي زند.از سردي و بدخلقي عزيزتان آزار مي‌بينيد و هميشه سعي مي كنيد او را درك كنيد، چرا كه آن ها كمتر مي‌توانند محبت كنند و بي ثبات هستند. احساس مي كنيد كه زندگي شكننده و بي ثباتي داريد يا با يك غريبه زندگي مي كنيد. همچنين مجبور مي شويد سهم بيشتري از كارهاي خانه را بر عهده بگيريد و با نااميدي عزيزتان كنار بياييد.

علائم اختلال استرس پس از سانحه حتي منجر به از دست دادن شغل، سوء مصرف مواد و ساير مشكلاتي شود كه كل خانواده را تحت تأثير قرار مي دهد.

به ياد داشته باشيد كه فرد مبتلا به استرس پس از سانحه كنترلي روي رفتارهاي خود ندارد و نبايد رفتارهاي آن ها را به دل بگيريد يا ناراحتي هاي آن ها را به خودتان ربط دهيد. سيستم عصبي فرد مورد علاقه شما در حالت هوشياري دائمي «قفل» شده است و باعث مي شود كه دائماً احساس آسيب پذيري و ناامني كند يا مجبور شود بارها و بارها تجربه آسيب زا را دوباره مرور كند.

همۀ اينها منجر به عصبانيت، تحريك پذيري، افسردگي، بي اعتمادي و ساير علائم اختلال استرس پس از سانحه مي شود كه فرد مورد علاقه شما نمي تواند به سادگي آن ها را متوقف كند.

با اين حال، با حمايت مناسب از سوي شما و ساير اعضاي خانواده و دوستان، سيستم عصبي او به حالت عادي برمي گردد. با اين نكات به آن‌ها كمك كنيد تا از رويداد آسيب‌زا خارج شوند و زندگي مشتركتان را به حالت عادي بازگردانيد.

كمك به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه
نكته۱: حمايت اجتماعي ارائه دهيد
معمولاً افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه از خانواده و دوستان كناره گيري مي كنند. آن ها احساس شرمندگي مي كنند، نمي خواهند سربار كسي باشند يا باور پيدا كرده اند كه ديگران متوجه احساسات آن ها نمي شوند.

اگرچه مهم است كه به حريم خصوصي عزيزتان احترام بگذاريد، اما آرامش و حمايت شما به او كمك مي كند بر احساس درماندگي، اندوه و نااميدي غلبه كند. در واقع، متخصصان بر اين باورند كه ارتباط چهره به چهره از سوي ديگران مهم ترين عامل در بهبود اختلال استرس پس از سانحه است.

اينكه چگونه عشق و حمايت خود را به بهترين شكل به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه نشان دهيد، هميشه آسان نيست. شما نمي توانيد فرد مورد علاقه خود را مجبور به بهبودي كنيد، اما مي توانيد صرفا با گذراندن وقت در كنار او، نقش مهمي در روند بهبودي او داشته باشيد.

به عزيزتان فشار نياوريد تا صحبت كند. براي افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه صحبت در مورد تجربيات آسيب زا بسيار دشوار است. براي برخي حتي باعث بدتر شدن احساس آن ها مي شود. درعوض، به او آگاهي بدهيد كه اگر خواست حرف بزند، در كنارش هستيد كه گوش بدهيد. احساس همراهي و پذيرفته شدن از سوي شماست كه به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه آرامش مي‌دهد، نه لزوما صحبت كردن.

همراه عزيزتان كارهاي عادي و روزمره انجام دهيد، كارهايي كه ربطي به اختلال استرس پس از سانحه يا تجربه آسيب زا ندارد. فرد مورد علاقه خود را تشويق كنيد كه دوستاني داشته باشد، سرگرمي هايي را دنبال كند كه براي او لذت بخش است و به ورزش هايي مانند پياده روي، دويدن، شنا يا صخره نوردي بپردازد. با هم در يك كلاس تناسب اندام شركت كنيد، به رقص برويد يا يك قرار ناهار هفتگي با دوستان و خانواده داشته باشيد.

به جاي اينكه به او بگوييد چه كاري بايد انجام دهد، اجازه دهيد عزيزتان رهبري را بر عهده بگيرد. با اينكه افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه مانند يكديگر نيستند. اما بيشتر آن ها به طور غريزي مي دانند كه چه چيزي باعث مي شود احساس آرامش و امنيت كنند. راهنمايي بگيريد كه چگونه مي توانيد به بهترين شكل عزيزتان را حمايت و همراهي كنيد.

استرس خود را مديريت كنيد
هر چه آرام تر و متمركزتر باشيد، بهتر مي توانيد به عزيزتان كمك كنيد.

صبور باشيد
بهبودي فرآيندي است كه زمان مي برد و اغلب با شكست‌هايي همراه است. نكته مهم اين است كه مثبت بمانيد و از همسر خود حمايت كنيد.

درباره اختلال استرس پس از سانحه آموزش ببينيد.
هر چه بيشتر در مورد علائم، اثرات و گزينه‌هاي درماني بدانيد، براي كمك به عزيزتان و درك آنچه كه او از سر مي‌گذراند، مجهزتر بوده و نگاه جامع تري به موضوع پيدا مي كنيد.

احساسات منفي را بپذيريد
وقتي كه در حال گذراندن شرايط هيجاني هستيد، براي تركيب پيچيده اي از احساسات آماده باشيد مانند، چيزهايي كه هرگز نمي خواستيد بشنويد. فقط به ياد داشته باشيد، داشتن احساسات منفي نسبت به اعضاي خانواده به معني دوست نداشتن آن ها نيست.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كمك به فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/4/27  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

چگونه با حوادث آسيب زا كنار بياييم و درمان استرس تروماتيك چگونه است؟

هر رويداد آسيب زا (از يك تراژدي شخصي گرفته تا يك بحران جهاني) عوارض عاطفي دارد و باعث استرس مي‌شود. اما راه هايي وجود دارد تا كنترل زندگي خود را دوباره به دست آوريد.

رويدادهاي آسيب زا و تروماتيك
تجربه استرس پس از يك رويداد ناراحت كننده رخ مي‌دهد، مانند يك حادثۀ رانندگي، سقوط هواپيما، جنايت خشونت بار، حمله تروريستي، بيماري همه گير جهاني يا بلاياي طبيعي مانند زلزله، طوفان يا سيل.

در اين مواقع احساس شوك، سردرگمي و ترس شديد يا احساس بي‌حسي يا حتي در آن واحد، تركيبي از احساسات متضاد پيدا مي كنيد. اين احساسات فقط به افرادي كه اين رويداد را تجربه كرده اند محدود نمي شود. اخبار شبانه روزي و پوشش مداوم رسانه هاي اجتماعي هر روز همۀ ما را با تصاوير وحشت، مصيبت، رنج و از دست دادن در همۀ نقاط جهان روبه‌رو مي‌كند.

تداوم اين روند سيستم عصبي شما را تحت الشعاع قرار داده و استرس آسيب زا ايجاد مي‌كند، درست مثل وقتي كه شما اين رويداد را از نزديك تجربه كرده باشيد.

استرس آسيب زا احساس امنيت شما را از بين مي‌برد و احساس مي‌كنيد كه در يك دنياي ناامن قرار داشته و آسيب پذير و ناتوان‌ايد، به خصوص اگر حادثه آسيب زا ساخته دست انسان باشد،

مانند تيراندازي يا اقدام تروريستي. ممكن است از نظر جسمي و عاطفي احساس فرسودگي كنيد، غم و اندوه بر شما غلبه كند يا تمركز، خواب يا كنترل خلق و خوي خود برايتان دشوار باشد. همه اينها پاسخ هاي طبيعي به رويدادهاي غيرعادي هستند.

اغلب افكار و احساسات ناراحت كننده استرس آسيب زا با بازگشت تدريجي زندگي به حالت عادي در طي روزها يا هفته هاي پس از يك رويداد يا بحران فاجعه آميز شروع به محو شدن مي كنند.

اما اقدامات زيادي نيز وجود دارد كه مي توانيد براي كمك به بهبودي خود انجام داده و بهتر با آسيبي كه تجربه كرده ايد كنار بياييد. چه سانحه براي خودتان رخ داده باشد و چه شاهد آن بوده باشيد ممكن است پس از آن استرس آسيب زا را تجربه كرده باشيد، راه هاي زيادي براي آرام كردن سيستم عصبي و بازيابي تعادل عاطفي وجود دارد.

درمان استرس تروماتيك
علائم و نشانه هاي استرس شديد
فارغ از اينكه رويداد آسيب زا مستقيماً روي شما تأثير گذاشته است يا خير، طبيعي است كه در مورد آنچه ممكن است در آينده رخ دهد احساس اضطراب، ترس و عدم اطمينان كنيد. سيستم عصبي شما تحت تأثير استرس قرار گرفته، طيف گسترده اي از احساسات شديد و واكنش هاي فيزيكي را برانگيخته است.

علائم استرس از خفيف تا شديد متغير است و اغلب به صورت نوساني، مي آيند و مي روند. ممكن است مواقعي احساس برانگيختگي و اضطراب كنيد و مواقعي ديگر احساس بي‌حسي داشته باشيد.

علائم عاطفي استرس عبارتند از:
شوك و ناباوري، به سختي مي توانيد واقعيت آنچه را كه اتفاق افتاده است بپذيريد و احساسات خود را خنثي مي‌كنيد.
ترس، نگران هستيد كه دوباره همان اتفاق تكرار شود يا كنترل خود را از دست بدهيد.
غم يا اندوه، مخصوصا اگر افرادي كه مي شناسيد فوت كرده اند يا متحمل مصيبت‌هايي شده‌اند كه به كلي زندگيشان را تغيير داده است.
درماندگي، ماهيت ناگهاني و غيرقابل پيش‌بيني جنايات خشونت‌آميز، تصادفات، بيماري‌هاي همه‌گير يا بلاياي طبيعي باعث ايجاد احساس آسيب‌پذيري و درماندگي و حتي اضطراب و افسردگي مي‌شود.
احساس گناه براي اينكه پس از مرگ ديگران زنده مانده ايد يا فكر مي كنيد كه مي توانستيد كمك بيشتري به ديگران بكنيد و كم كاري كرده ايد.
خشم، شما از خداوند، دولت يا ديگر كساني كه فكر مي كنيد مسئول اين ماجرا هستند عصباني مي باشيد.
شرم، به خصوص در مورد احساسات يا ترس هايي كه نمي توانيد آن ها را كنترل كنيد، شرم‌زده مي‌شويد.
تسكين، از اينكه بدترين اتفاقات افتاده و تمام شده و از اينكه به اندازه ديگران تحت تأثير قرار نگرفته ايد، احساس آرامش مي‌كنيد و حتي اميدواريد كه زندگي شما به حالت عادي بازگردد.
علائم فيزيكي عبارتند از:
احساس سرگيجه يا غش، مشكلات معده، تعريق بيش از حد.
لرزيدن، رعشه، عرق سرد، تورم و درد در گلو يا احساس خفگي.
تنفس سريع، تپش قلب، درد قفسه سينه يا مشكل در تنفس.
هجوم سيل‌آساي افكار، ناتواني در استراحت كردن.
عدم تمركز
برنامه خواب شما به هم ريخته و دچار بي خوابي يا كابوس مي شويد.
دردهايي كه متوجه علت آن ها نمي‌شويد مانند سردرد يا تغييرات در عملكرد جنسي.
از دست دادن يا افزايش اشتها.
مصرف بيش از حد الكل، نيكوتين يا مواد مخدر.
تفاوت بين استرس تروماتيك و PTSD چيست؟
اگرچه علائم استرس و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) بلافاصله پس از يك فاجعه يا رويداد آزاردهنده بسيار شبيه به نظر مي رسند، اما روند آن ها بسيار متفاوت است. با اينكه علائم استرس بسيار ناخوشايند هستند، به تدريج در طول زمان بهبود مي يابند، به خصوص اگر اقداماتي را براي مراقبت از سلامت عاطفي خود انجام دهيد.

اما اگر علائم استرس كاهش نيابد و سيستم عصبي شما در آن حالت باقي بماند، و براي مدت طولاني نتواند از رويداد گذر كند، ممكن است دچار PTSD شده باشيد.

با PTSD، شما در شوك رواني باقي مي‌مانيد. علائم كاهش نمي يابد و نه تنها بهتر نشده بلكه حتي بدتر هم مي‌شويد.

مقابله با استرس تروماتيك
همان طور كه معمولاً پاكسازي آثار ويراني‌ها و ترميم خسارت‌هاي ناشي از يك فاجعه يا رويداد آسيب‌زا زمان مي‌برد، بازيابي تعادل عاطفي و بازسازي زندگي شما نيز به زمان نياز دارد. اما راهكارهايي وجود دارد كه با انجام آن ها مي‌توانيد به خود و عزيزانتان كمك كنيد تا با عواقب عاطفي پس از آسيب بهتر كنار آمده و راهي براي ادامۀ زندگي خود بيابيد.

به ياد داشته باشيد كه هيچ «درست» يا «نادرستي» براي احساس كردن وجود ندارد. انسان ها به طرق مختلف نسبت به تروما واكنش نشان مي دهند، بنابراين به خود (يا ديگران) نگوييد كه بايد چگونه فكر يا احساس كنيد.

احساسات خود را ناديده نگيريد،
زيرا اين كار فقط بهبود را كند مي كند. در لحظه به نظر مي رسد كه بهتر است از تجربۀ احساسات خود اجتناب كنيد، اما چه به آنه ا توجه كنيد و چه نه، وجود دارند. اگر به راحتي به خود اجازه دهيد آنچه را كه احساس مي كنيد تجربه كنيد، حتي احساسات شديد نيز از بين خواهند رفت.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان استرس تروماتيك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/4/22  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مقابله با استرس در وضعيت سخت مي تواند كاملا چالش برانگيز باشد – نگراني مربوط به از دست دادن خانواده، پول و حتي احساسات.

مشخص كردن تاثيرات استرس در خودتان دشوار مي باشد، به همين دليل صرف زماني براي بررسي احساسات خودتان و انجام دادن اقداماتي به منظور مراقبت از خودتان داراي اهميت زيادي مي باشد.

اين كار مي تواند داراي مشكلاتي باشد، ولي در صورتي كه شما از خودتان محافظت كنيد، وضعيت بهتري را براي حمايت از خانواده و جامعه خودتان خواهيد داشت.

مقابله با استرس در وضعيت سخت
با خواندن اين مقاله مي توانيد نحوه مقابله بهتر با استرس را در وضعيت سخت آن آن ياد بگيريد.

مقابله با استرس در وضعيت سخت
مقابله با استرس در وضعيت سخت
تشخيص استرس
شما با متوجه شدن هر نوع تغييري در بدن خودتان، در نحوه احساسات خودتان و كاري كه انجام مي دهيد، مي توانيد مشاهده كنيد كه استرس در چه زماني ايجاد مي شود و بعد از آن يك سري كارهايي را به منظور كاهش آن انجام دهيد.

به دنبال پيدا كردن علائم آن باشيد كه عبارتند از:

سردردها، خواب نامناسب، تغييرات در رفتارهاي غذايي
همواره خسته باشيد، يا بدون انرژي و انگيزه باشيد
داراي انرژي يا تحريك پذيري بسيار بالايي باشيد
نگران يا مضطرب باشيد
در اغلب مواقع احساس ناراحتي يا افسردگي بكنيد
فراموشي
افزايش ميزان مصرف الكل يا مواد
با يك شخصي صحبت كنيد
صحبت كردن در مورد احساسات مي تواند يك كار كاملا سختي باشد، به خصوص در صورتي كه شما احساس كنيد كه منجر به افزايش استرس ساير افراد مي شويد. در واقع دوستان، خانواده و همسايگان مي توانند شنوندگان خوبي باشند و احتمالا برخي از نگراني هاي مشابه با نگراني هاي شما را تجربه كنند.

در صورتي كه حين صحبت كردن با يك شخصي احساس راحتي نكنيد، يك سري گزينه هاي ديگري در اختيار داريد. خطوط تلفن امدادي (همانند خط زندگي، كانتري كال بك يا خط تلفن امدادي كودكان[۱]) به منظور حمايت و مشورت محرمانه در دسترس مي باشند.

ارتباط خوتان با جامعه خودتان را حفظ كنيد
سعي كنيد كه در اتفاقات مربوط به تالار محلي، گپ هاي دوستانه با همسايگان يا سازماندهي يك برنامه براي پياده روي كردن با يكي از افراد موجود در اجتماع خودتان داوطلب باشيد يا به آن فعاليت ها توجه كنيد.

به گروه هاي فيسبوك، همانند “جنبش مربوط به خشكسالي” يا “يك روز نزديك تر به باران” ملحق شويد.

منبع:مشاوركو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-مقابله با استرس در وضعيت سخت

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/4/1  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اختلال استرس پس از سانحه در سربازان و نظاميان چگونه درمان مي شود؟

بسياري از جانبازان، هنگام بازگشت از خدمت سربازي با علائم اختلال استرس پس از سانحه مواجه مي‌شوند. اما اقداماتي وجود دارد كه مي توانند انجام دهند تا احساس بهتري داشته باشند.

درك اختلال استرس پس از سانحه در جانبازان
آيا با تطبيق مجدد خود با زندگي پس از سربازي مشكل داريد؟ آيا هميشه حس مي‌كنيد كه در لبه پرتگاه هستيد، هميشه نگران هستيد، يا از طرف ديگر، احساس بي حسي و عدم ارتباط با عزيزان خود داريد؟ آيا فكر مي كنيد كه ديگر هرگز مانند يك فرد طبيعي نخواهيد بود؟

بسياري از سربازان اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) را تجربه مي كنند. اگر اختلال استرس پس از سانحه درمان نشود، زندگي با آن بسيار سخت خواهد بود. وقتي زمان بسياري انتظار بكشيد و چيزي تغيير نكند به راحتي نااميد مي‌شويد.

اما مي توانيد از امروز شروع كنيد و به خودتان كمك كنيد كه احساس بهتري پيدا كنيد. حتي اگر آنقدر مشكلتان شديد بوده كه به درمان باليني روي آورديد. اقدامات زيادي وجود دارد كه مي توانيد انجام دهيد تا به خودتان كمك كنيد كه بر اختلال استرس پس از سانحه غلبه كنيد و حتي قوي تر از قبل شويد.

چه چيزي باعث اختلال استرس پس از سانحه مي شود؟
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، كه گاه به عنوان شوك پوسته يا موج گرفتگي هم شناخته مي شود، پس از تجربه ضربه شديد يا يك رويداد تهديد كننده در زندگي رخ مي دهد.

طبيعي است كه ذهن و بدن شما پس از چنين رويدادي در شوك قرار بگيرد، اما اگر همين پاسخ طبيعي در سيستم عصبي شما باقي بماند تبديل به اختلال استرس پس از سانحه مي شود.

سيستم عصبي شما دو روش خودكار و بازتابي براي پاسخ دادن به رويدادهاي استرس زا دارد:

آماده‌باش، جنگ يا گريز، زماني انجام مي‌شود كه شما نياز به دفاع از خود يا جان سالم به در بردن از خطر يك موقعيت جنگي داريد. در اين هنگام ضربان قلب شما سريع تر شده و فشار خون شما بالا مي رود، ماهيچه هاي شما سفت مي شوند و قدرت و سرعت واكنش شما افزايش مي يابد. هنگامي كه خطر برطرف شد، سيستم عصبي بدن شما را آرام مي كند، ضربان قلب و فشار خون شما را كاهش مي دهد و به تعادل طبيعي خود باز مي گرديد.
بي‌حركتي زماني اتفاق مي‌افتد كه استرس زيادي را در موقعيت تجربه كرده باشيد و حتي وقتي خطر از بين رفته، هنوز خود را «گرفتار» مي‌بينيد. سيستم عصبي شما قادر به بازگشت به حالت عادي تعادل خود نيست و شما نمي توانيد اين رويداد را پشت سر بگذاريد. اين اختلال استرس پس از سانحه ناميده مي‌شود.
بهبودي از اختلال استرس پس از سانحه با خارج شدن، به صورت ذهني و عاطفي، از منطقه جنگي اتفاق مي‌افتد. زيرا شما هنوز از نظري عاطفي و احساسي در آنجا زندگي مي‌كنيد. درمان به سيستم عصبي شما كمك مي‌كند تا از آنجا «آزاد» شود.

علائم اختلال استرس پس از سانحه در جانبازان
اگرچه معمولاً علائم اختلال استرس پس از سانحه در ساعات يا روزهاي پس از يك رويداد آسيب زا ديده شوند، اما گاهي اوقات اين علائم ماه ها يا حتي سال ها پس از بازگشت ظاهر مي شوند. اختلال استرس پس از سانحه در هر سرباز به طور متفاوتي ايجاد مي شود، اما مي‌توان چهار دسته كلي براي علائم آن برشمرد:

يادآوري‌هاي مكرر رويداد آسيب‌زا: افكار ناراحت‌كننده، كابوس‌ها، و يادآوري هاي احساسي باعث مي‌شود آن رويداد دوباره و دوباره تكرار ‌شود. با يادآوري ضربه‌هاي روحي، واكنش‌هاي شديد احساسي و فيزيكي مانند حملات پانيك، لرزش غيرقابل كنترل و تپش قلب ايجاد مي شود.
اجتناب شديد از چيزهايي كه شما را به ياد رويدادهاي آسيب زا مي اندازد: از افراد، مكان ها، افكار يا موقعيت هايي كه با خاطرات بد ارتباط دارند، دوري مي‌كنيد كه حتي مي‌تواند باعث كناره گيري از دوستان و خانواده و از دست دادن علاقه به فعاليت هاي روزمره گردد.
منفي شدن افكار و بد شدن خلق و خو: با چيزهايي مانند باورهاي منفي اغراق آميز درباره خود يا جهان و احساس مداوم ترس، گناه يا شرم كمتر مي‌توانيد احساس مثبت داشته باشيد.
هميشه مراقب بودن: تغييرات ناگهاني در احساسات و واكنش‌هاي عاطفي شديد رخ مي‌دهد، مانند تحريك پذيري، عصبانيت، رفتار بي پروا، مشكل در خوابيدن، مشكل در تمركز و هوشياري بيش از حد ( افزايش هوشياري).
پيشگيري از خودكشي در جانبازان مبتلا به PTSD
افكار خودكشي در ميان سربازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه شايع است. احساس خودكشي يك نقص شخصيتي نبوده و به اين معني نيست كه شما احمق، ضعيف يا ناتوان هستيد.

اگر تصميم به خودكشي داريد، فوراً به دنبال كمك باشيد. با فردي مورد اعتماد صحبت كنيد يا در صورت نياز با اورژانس تماس بگيريد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اختلال استرس پس از سانحه در سربازان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/2/26  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب