moshaverrkhob
moshaverrkhob

ازدواج فاميلي، ازدواجي است كه در آن دو نفر با هم نسبت فاميلي دارند. اين نوع ازدواج در بسياري از جوامع جهان رايج است و مزايا و معايب خاص خود را دارد.

مزاياي ازدواج فاميلي
شناخت قبلي: يكي از مزاياي ازدواج فاميلي، شناخت قبلي طرفين از يكديگر است. افراد فاميل معمولاً يكديگر را از كودكي مي‌شناسند و با اخلاق و رفتار يكديگر آشنا هستند. اين امر مي‌تواند به سازگاري بيشتر زوجين در زندگي مشترك كمك كند.
به عنوان مثال، دختري كه از كودكي با پسرعموي خود بزرگ شده است، با اخلاق و رفتار او آشنا است و مي‌داند كه مي‌تواند با او زندگي كند. اين امر مي‌تواند به كاهش تنش‌ها و اختلافات در زندگي مشترك كمك كند.

هم كفو بودن: افراد فاميل معمولاً از نظر فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي با يكديگر هم كفو هستند. اين امر مي‌تواند به كاهش اختلافات و مشكلات در زندگي مشترك كمك كند.
به عنوان مثال، زوجي كه از يك خانواده و طبقه اجتماعي هستند، معمولاً با ارزش‌ها و باورهاي مشتركي بزرگ شده‌اند و اين امر مي‌تواند به پايداري زندگي مشترك آنها كمك كند. اين امر مي‌تواند به كاهش مشكلات ناشي از اختلافات فرهنگي و اجتماعي كمك كند.

حفظ ارزش‌هاي فرهنگي: ازدواج فاميلي در برخي جوامع به عنوان راهي براي حفظ ارزش‌هاي فرهنگي و مذهبي تلقي مي‌شود.
به عنوان مثال، در برخي جوامع، ازدواج فاميلي به عنوان راهي براي حفظ سنت‌ها و ارزش‌هاي خانوادگي تلقي مي‌شود. اين امر مي‌تواند به حفظ انسجام اجتماعي و فرهنگي جامعه كمك كند.

كاهش استرس: برخي مطالعات نشان داده‌اند كه زوج‌هاي فاميلي نسبت به زوج‌هاي غيرفاميلي استرس كمتري دارند. اين امر ممكن است به دليل شناخت قبلي طرفين از يكديگر و حمايت خانواده باشد.
به عنوان مثال، زوجي كه از كودكي با يكديگر بزرگ شده‌اند، معمولاً از حمايت خانواده برخوردار هستند و اين امر مي‌تواند به كاهش استرس آنها در زندگي مشترك كمك كند. اين امر مي‌تواند به بهبود سلامت روان و جسمي زوجين كمك كند.

معايب ازدواج فاميلي
افزايش خطر بيماري‌هاي ژنتيكي: يكي از معايب ازدواج فاميلي، افزايش خطر بيماري‌هاي ژنتيكي است. اين امر به دليل افزايش احتمال انتقال ژن‌هاي معيوب از والدين به فرزندان است.
به عنوان مثال، اگر دو نفر با يكديگر خويشاوندي نزديك داشته باشند، احتمال اينكه فرزند آنها به بيماري‌هاي ژنتيكي مبتلا شود، بيشتر است. اين امر مي‌تواند به كاهش كيفيت زندگي فرزندان و افزايش هزينه‌هاي درماني آنها منجر شود.

كاهش تنوع ژنتيكي: ازدواج فاميلي مي‌تواند منجر به كاهش تنوع ژنتيكي جمعيت شود. اين امر مي‌تواند خطر ابتلا به برخي بيماري‌ها را در جمعيت افزايش دهد. در مور ازدواج دختر خاله پسر خاله چه ميدانيد؟
به عنوان مثال، اگر همه افراد يك جامعه با يكديگر ازدواج كنند، احتمال اينكه فرزندان آنها به بيماري‌هاي ژنتيكي مبتلا شوند، بيشتر است. اين امر مي‌تواند به كاهش سلامت عمومي جامعه منجر شود.

افزايش خطر طلاق: برخي مطالعات نشان داده‌اند كه زوج‌هاي فاميلي نسبت به زوج‌هاي غيرفاميلي بيشتر در معرض طلاق هستند. اين امر ممكن است به دليل فشار خانواده، عدم شناخت كافي از يكديگر و مشكلات ناشي از بيماري‌هاي ژنتيكي باشد.
به عنوان مثال، زوجي كه با فشار خانواده ازدواج مي‌كنند، ممكن است نتوانند در زندگي مشترك خود موفق باشند. اين امر مي‌تواند به افزايش هزينه‌هاي اجتماعي و اقتصادي منجر شود.

نكات مهم
اگر قصد ازدواج فاميلي داريد، نكات زير را در نظر داشته باشيد:

قبل از ازدواج، حتماً از نظر ژنتيكي مشاوره بگيريد. اين امر مي‌تواند به شما كمك كند تا از خطر ابتلا به بيماري‌هاي ژنتيكي در فرزندانتان آگاه شويد.
با خانواده و دوستان خود در مورد تصميم خود صحبت كنيد. نظرات آنها مي‌تواند به شما كمك كند تا تصميم درستي بگيريد.
براي شناخت بيشتر از يكديگر، زمان كافي بگذاريد.
قبل از ازدواج، حتماً مشاور بگيريد.

منبع:مشاوره ازدواج-ازدواج فاميلي انتخابي پر اشتباه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/12/13  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

معجزه هاي مشاوره خانواده خوب

اگر در خانواده، ازدواج يا ساير روابط خود دچار پريشاني هستيد، مركز مشاوره ستاره ايرانيان مي تواند به شما كمك كند. خانواده درماني به شما كمك مي كند تا از طريق الگوها يا سيستم هاي ناسالم براي يافتن صلح، هماهنگي و همكاري كار كنيد.

خانواده درماني، مشاوره زناشويي و ساير مشاوره هاي ارتباطي مي تواند به همه كمك كند تا از يك سبك زندگي شادتر بهره مند شوند.

خانواده درماني چيست؟
خانواده درماني و زوج درماني انواعي از روان درماني ها هستند كه براي كاهش تعارض در روابط طراحي شده اند. اين روش هاي درماني با بهبود نحوه تعامل اعضاي خانواده كار مي كند. برخلاف مشاوره فردي كه مشكلات دروني فرد را درمان مي كند، خانواده درماني بر اصلاح الگوهاي ناسالم و ايجاد سيستم هاي مثبت براي حل مسئله تمركز مي كند.

چه كساني به خانواده درماني يا مشاوره خانواده نياز دارند؟
«خانواده» در خانواده درماني يا مشاوره رابطه مي تواند تعربف متفاوتي داشته باشد. خانواده شما متشكل از افرادي است كه از شما حمايت مي كنند. اين افراد ممكن است خويشاوندان خوني يا افراد ديگري باشند كه در خانه شما زندگي مي كنند. به ياد داشته باشيد كه روابط خانوادگي سالم كليد سلامت روان شماست.

اگر خانواده شما با چالش هاي خاصي دست و پنجه نرم مي كند، خانواده درماني مي تواند كمك كند. همچنين كمك به اعضاي گروه براي سازگاري با تشخيص سلامت رواني يكي از اعضا، مفيد است. اهداف خانواده درماني معمولاً بر حل تعارض و بهبود ارتباطات متمركز هستند

موضوعات خانواده درماني
روابط شما مي تواند از درمان يا مشاوره زناشويي در موقعيت هايي مانند موارد زير بهره مند شود:

كودكي كه مشكلات رفتاري، اعتياد، اختلال خوردن يا مشكلات مدرسه را تجربه مي كند.
تروما يا اندوهي كه همه اعضاي گروه را تحت تأثير قرار مي‌دهد
سازگاري با اعضاي خانواده، مانند فرزند جديد
خشونت خانگي
اختلاف والدين
طلاق
مشكلات مالي
انواع رايج خانواده درماني
هنگامي كه از مركز روانشناسي ستاره ايرانيان براي خانواده درماني، مشاوره زناشويي يا ساير مشاوره هاي ارتباطي كمك بگيريد، از راهنمايي متخصصان مجرب و آموزش ديده ما بهره مند مي شويد. آن ها از روش‌هاي مختلفي استفاده مي‌كنند، به‌ويژه روش‌هايي كه براي نيازهاي خاص خانواده شما مناسب‌تر است.

برخي از انواع رايج خانواده درماني عبارتند از:

خانواده درماني بوونين
خانواده درماني بوونين زماني به خوبي جواب مي دهد كه ساير اعضاي خانواده به دلايلي نخواهند يا نتوانند در جلسات درماني شركت كنند. اين روش از تمايز به عنوان مفاهيم اصلي خود استفاده مي كند. تمايز به افراد كمك مي كند با استفاده از نامه نگاري و راهبردهاي ديگر ياد بگيرند كه چگونه در روابط خانوادگي خود واكنش عاطفي كمتري نشان دهند.


مشاوره خانواده
درمان ساختاري
درمان ساختاري به خانواده ها كمك مي كند تا مرزهاي سالمي را تعيين كنند و با برنامه ريزي و تقسيم مسئوليت نقش هاي مثبتي را ايفا كنند. در اين روش درمانگر مطمئن مي شود هيچ يك از اعضاي خانواده در خانواده قدرت زيادي را در اختيار ندارند.

مدل سيستماتيك
اين مدل درماني قدرت خانواده را به عنوان يك بازي ناخودآگاه كه مشكلات را تداوم مي بخشد بررسي مي كند. از موضع خنثي، درمانگر با خانواده مقابله مي كند تا به درك بيشتر مشكلات پيش آمده كمك كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-معجزه هاي مشاوره خانواده خوب

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/2  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ازدواج در سن بالا، مزايا و معايب ازدواج در سن بالا

ازدواج در سنين بالا حرف و حديث بسياري به دنبال دارد، بالا رفتن سن ازدواج يك پديده اجتماعي – فرهنگي است كه علل مختلفي براي آن وجود دارد. هم چنين ازدواج در سنين بالا مزايا و معايب خاص خودش را دارد و نمي توان لزوما به چشم يك پديده آسيب زا به آن نگاه كرد.

اما توجه داشته باشيد كه ازدواج در سنين بالا با چالش ها و نگراني هاي بسياري همراه مي باشد. در اين شرايط كمك گرفتن از مشاوره و روانشناس مي تواند براي شما مفيد باشد و مهارت هاي لازم براي ازدواج موفق را به شما ياد دهد تا با خيالي آسوده زندگي مشترك خود را آغاز كنيد.

ازدواج در سن بالا
امروزه با توجه به شرايط اجتماعي و فرهنگي سن ازدواج بسيار بالاتر از دهه هاي گذشته شده است.

ازدواج در سنين بالا شكل هاي مختلفي دارد ممكن است يكي در سنين بالا تصميم به ازدواج كرده باشد در حالي كه شخص ديگري تجربه قبلي از ازدواج و زندگي مشترك داشته و به علت فوت يا طلاق همسرش تصميم به ازدواج مجدد گرفته باشد.

علت بالا رفتن سن ازدواج
يكي از اصلي ترين دلايل براي بالا رفتن سن ازدواج، طولاني شدن تحصيلات و مهارت آموزي و دير وارد شدن جوانان به بازار كار مي باشد. در صورتي كه جوانان ديرتر وارد بازار كار شوند و استقلال مالي كسب مي كنند، ديرتر به فكر ازدواج و تشكيل خانواده خواهند افتاد.

از طرف ديگر عواملي مانند وضعيت اقتصادي نابسامان و بيكاري بر عدم توانايي افراد براي ازدواج تاثير مي گذارد. در اين شرايط افراد براي به دست آوردن شرايط و موقعيت هاي ازدواج بايد وقت بيشتري را صرف كنند تا بتوانند وارد بازار كار شده و به استقلال مالي برسند سپس براي ازدواج اقدام كنند.

علاوه بر شرايط اقتصادي، برخي از جوانان خودشان تمايلي به ازدواج ندارند، يكي از عوامل تاثيرگذار در ازدواج در سن بالا، طولاني شدن دوستي هاي قبل از ازدواج مي باشد در اين شرايط افراد تا رسيدن به سنين ميانسالي، نياز و آمادگي لازم براي ازدواج را در خود احساس نمي كنند.

آن ها تمايل دارند تا سال هاي بيشتري براي خود وقت بگذارند و مسئوليت ازدواج را سنگين مي دانند و از آن دوري مي كنند. برخي از افراد نيازهاي عاطفي و حتي ميل جنسي شان را به شكل ديگري رفع مي كنند و از تعهد و مسئوليت ازدواج مي ترسند.

مزاياي ازدواج در سن بالا
زماني كه سن شما بالاتر مي رود در مورد اهداف و عقايد خود صريح تر مي انديشيد و مي توانيد معيارهاي روشن و واضح تري را براي ازدواج موفق تان در نظر بگيريد و از انگيزه ازدواج خود آگاه شويد.
افراد در سنين بالا در روابط عاطفي شان مي توانند رفتار بهتري داشته باشند و به طور واقع بينانه به مسائل نگاه كنند و فرد مقابل خود را مورد سنجش قرار دهند. زيرا آن ها به بلوغ عاطفي و پختگي لازم رسيده اند و احتمال گرفتن تصميم هاي هيجاني در اين سن بسيار كاهش مي يابد.
يكي ديگر از مزاياي ازدواج در سنين بالاتر، كم بودن تنش هاي رواني و آرامش بيشتر در روابط مي باشد.
هم چنين تامين مالي زندگي از جمله مزيت هاي اين نوع ازدواج مي باشد، به طوري كه تاثير مشكلات اقتصادي بر خانواده در چنين ازدواج هايي كمتر ديده مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ازدواج در سن بالا

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/30  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تاثير استرس بر شير مادر ، استرس چگونه بر شير مادر و نوزاد تاثير مي گذارد
دوران شيردهي بعد از حاملگي و زايمان بسيار مرحله ي حساسي مي باشد كه بايد سعي شود با موفقيت اين مرحله سپري شود و فرد ظرفيت هاي رفتاري خاصي بايد داشته باشد تا دچار استرس نشود و دوران شيردهي را به خوبي به اتمام برساند.

آيا از تاثير استرس بر شير مادر آگاهي و اطلاعاتي داريد؟
در اين دوران مادر بسيار حساس است و روحيه لطيف و شكننده اي دارد و ممكن است موضوعات و مسائل كوچك باعث آشفتگي رواني در او شود.

همچنين بايد در نظر داشته باشيد كه استرس دوران شيردهي با استرس روزمره متفاوت مي باشد و گاهي مادران دچار استرس دوران شيردهي مي شوند كه تاثيرات منفي بر روي نوزاد مي گذارد اما گاهي اوقات به اين مسئله توجه نمي كنند و آن را كم اهميت جلوه مي دهند.

در اين مواقع مادر بايد چه مسائل و نكاتي را بداند؟ ديگران به خصوص مرد نسبت به مادر و كودك چه وظايفي دارد؟ چه روش ها و راه حل هايي براي آرامش مادر وجود دارد؟ مادر بايد با آگاهي كامل در مورد استرس به سوالات پاسخ دهد تا بتواند استرس را كاهش دهد و از سلامت كودك خود اطمينان داشته باشد.

مزاياي تغذيه با شيرمادر
شير مادر بسيار مفيد است و شيردهي براي هر دو آن ها، مادر و كودك از همه جهات بسيار مفيد مي باشد و براي سلامتي آن ها خوب مي باشد.

اين منبع غذايي بسيار مغذي و مفيد است و اصلي ترين و سالم ترين منبع غذايي مي باشد.تاثير استرس بر شير مادر

شيرخشك و شير آماده نمي تواند جايگزين شيرمادر شود و در صورت امكان نبايد از آن ها استفاده كرد و فقط در مواقع ضروري مورد استفاده قرار مي گيرد.

شيرمادر باعث مي شود تا كوچك رشد سالم و با كيفيتي داشته باشد و در آينده او را از بيماري هاي احتمالي مانند عفونت، ديابت، اگزما، آسم و آلرژي محافظت مي كند.

شيردهي فايده هاي بسيار دارد و باعث مي شود علاوه بر كودك براي مادر مفيد باشد اگر كودك از شير مادر تغذيه كند، كاهش وزن براي مادر روند بهتري خواهد داشت و رحم سريع تر به اندازه اوليه خود بر مي گردد.

همچنين مادر از بيماري هايي نظير سرطان رحم و تخمدان، پوكي استخوان و افسردگي پس از زايمان پيشگيري كرده و در امنيت خواهد بود.

تاثير استرس بر شير مادر
هنگامي كه فرد به فشار رواني دچار مي شود از شدت استرس هورمون كورتيزول توسط غده فوق كليه ترشح مي شود.

هنگامي مادر در شرايط استرس و تنش زا قرار مي گيرد اين هورمون پس از ترشح از طريق خون وارد شير مي شود و كودك با تغذيه كردن شير آن را وارد بدنش مي كند.

اين هورمون هنگامي كه وارد شير مي شود و كودك پس از تغذيه كردن از شيرمادر آن را وارد بدنش مي كند كه در آن هنگام به آن كورتيزول دست دوم مي گويند.

اين ماده وقتي وارد بدن نوزاد مي شود باعث مي شود نوزاد دچار واكنش هايي مانند حساسيت، ترس، خشم، بي قراري و احساس ناراحتي و نگراني در او به وجود آيد.

بر اساس تحقيقات انجام شده نوزادان دختر واكنش بيشتر و سريع تري نسبت به پسران نشان مي دهند هنگامي كه شير حاوي كورتيزول مي خورند.

اين واكنش ها ممكن است به دليل وجود ژن حامل صفت استرس در شيرخوار باشد و به همين دليل در دختران شديدتر است.

منبع:كانون مشاوران ايران-تاثير استرس بر شير مادر ، استرس چگونه بر شير مادر و نوزاد تاثير مي گذارد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/18  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

براي طي مراحل طلاق چه بايد كرد؟

مراحل طلاق توافقي به چه صورت مي باشد؟ تصميم گيري براي جدايي و طلاق يكي از حساس ترين موقعيت هايي مي باشد كه زوجين با آن رو برو مي شوند، فرآيند طلاق يك پرسه طولاني مي باشد و به خاطر تنش هاي زوجين و عدم سازش نهايي زن و مرد به وجود مي آيد و در طي مراحل طلاق عاطفي، دادخواست طلاق، حضور مرتب در دادگاه و جدايي كامل صورت مي گيرد. طلاق توافقي يكي از انواع طلاق مي باشد كه در طي آن زوجين براي آخرين بار در تمام مراحل طلاق توافقي و رسيدگي به پرونده به تفاهم مي رسند و هم چنين در مورد موضوعاتي مانند مهريه، نفقه، حضانت فرزندان و غيره به توافق رسيده اند و در دادگاه حاضر مي شوند.

در ادامه اين مقاله به بررسي مراحل طلاق توافقي مي پردازيم و به طور خلاصه آن ها را مرور مي كنيم.

طلاق توافقي زن و مرد
طلاق توافقي در فضايي منطقي بين زوجين به وجود مي آيد و زن و مرد بدون هيچ ناراحتي و با احترام از يكديگر جدا مي شوند، در طلاق توافقي حقوق مادي و معنوي زن و مرد حفظ مي شود و در عمل سعي مي شود تا شرايط طلاق آسان شود و آسيب هاي آن براي هر دو نفر كاسته شود.

در صورتي كه طرفين طلاق، تمايل داشته باشند تا مفاد قرارداد ضمن عقد بازنگري شود، امكان توافق مجدد وجود دارد و توافق بر سر حداقل حقوق اساسي و تغيير مفاد قرارداد ضمن عقد در اين مرحله از اهميت بالايي برخوردار مي باشد.

در صورتي كه دو طرف موافقت نامه شان را اعلام كنند اين موافقت نامه همراه با دادخواست طلاق از سوي مرد يا زن كه داراي حق طلاق مي باشند به دادگاه ارائه مي شود و بقيه اقدامات طلاق توافقي صورت مي گيرد.

مزاياي طلاق توافقي چيست؟
اجتناب از صرف هزينه و وقت زياد در فرايندهاي حقوقي و قانوني
حفظ احترام و كرامت زن و مرد
كاهش يافتن صدمات روحي و اجتماعي
امكان تحقق درصد نامناسبي از مطالبات زن و مرد در زمان كوتاه
داشتن بار مثبت همراه با يادگيري مهارت احترام و انتخاب عاقلانه در زوجين
مشكلات و محدوديت هاي طلاق توافقي
زماني كه مسئله طلاق توافقي مطرح مي شود لزوم و اجبار براي حضور در دادگاه از طرفين سلب مي شود و اين به اين معني است كه طرفين براي حضور در دادگاه بايد با يكديگر به توافق برسند به عنوان مثال در شرايطي كه شوهر از آمدن به دادگاه سر باز بزند در اين حالت مراحل طلاق توافقي به وضعيتي طولاني مدت و مشكل ساز تبدلي خواهد شد، البته براي حل اين مشكل راه حلي وجود دارد و شما مي توانيد زمان ثبت دادخواست طلاق خود الزام حضور به دادگاه را در تعهدات دو طرف ذكر نماييد تا در ادامه روند طلاق با مشكلي رو به رو نشويد.

منبع:كانون مشاوران ايران-مراحل طلاق توافقي | كاملترين مراحل با توضيحات

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/3  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

گروه درماني | انواع جلسات گروه درماني و كاربرد آن ها

گروه درماني يكي از روش هاي روان درماني است كه روانشناسان از آن استفاده مي كنند، در اين روش درماني حداقل به يك درمانگر حرفه اي و دو بيمار نياز است، پويايي گروه باعث مي شود تا افراد در درمان سرعت بيشتري داشته باشند و پيشرفت كنند و تاثير آن از روان درمان فردي بيشتر مي باشد.

علاوه بر اين گروه يك حالت حمايتي به وجود مي آورد تا افراد راحت تر مسائل مربوط به خودشان را افشا كنند و مشكلات خود را بيان كنند و در صورتي كه هدف از درمان افزايش مهارت ها اجتماعي يا مواردي مشابه آن باشد در اين صورت گروه درماني مي توانند بسيار كمك كننده باشد.

همچنين اگر آگاهي لازم در مورد كاركرد ها و فوايد گروه درماني داشته باشيد در اين صورت با آگاهي و اطمينان بيشتري مي توانيد در اين گروه ها شركت كنيد و گامي در جهت درمان برداريد.

گروه درماني در درمان چه مشكلاتي به كار مي رود؟
گروه درماني براي درمان و حل مشكلات مختلف و متنوعي مورد استفاده قرار مي گيرد در اين روش درماني، درمانگر يك مسئله را مطرح مي كند و در ادامه افرادي كه در آن گروه قرار دارند در مورد آن مسئله با يكديگر بحث مي كنند و وظيفه گروه درمانگر اين است كه افرادي كه داخل گروه هستند را مديريت كنند و آن ها هدايت كنند.

گروه درماني فوايد بسياري دارد و به افراد اين امكان را مي دهد كه در جمعيت خودشان را درك كنند و از افرادي كه در گروه هستند نكاتي را مي آموزند و آموخته هاي خود را انتقال مي دهند، گروه درماني معمولا در مورد مسائل زير به كار مي رود:

سوء استفاده جنسي
طلاق
اضطراب
مشكلات ارتباطي
مهارت والدگري و فرزند پروري
مشكلات خوردن
مديريت و كنترل خشم
سوگ و از دست دادن عزيزان
ابتلا به بيماري هاي سخت مانند سرطان
ترك اعتياد
رضايت شخصي در مورد هر كدام از اين گروه هاي اهميت بسياري دارد و درمانگر هيچ يك را مجبور نمي كند تا در اين جلسات شركت كنند، زيرا ممكن است بسياري از افراد در جمع راحت نباشند و آمادگي بيان و به اشتراك گذاشتن درد ها و رنج هاي خود با ديگران را نداشته باشند در اين شرايط ابتدا بايد درمانگر مراجع خود را از طريق جلسات فردي ببيند و بعد او را براي شركت در جلسات گروهي آماده كند.

هر چند آگاهي و اطلاعات افراد در اين زمينه بيشتر باشد عملكرد و كارايي اين گروه ها بيشتر خواهد بود و در اين با آمادگي وارد اين جلسات مي شود و از شركت كردن در آن رضايت بسياري خواهد داشت.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-با گروه درماني زندگي ام را تغيير دادم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/4  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در ابتدا چند بازي به شما معرفي مي شود كه مي توانيد با كودك خود انجام دهيد و جنبه تفريحي و آموزشي دارد.

بعد در اين مقاله به شما آموزش داده ميشود كه چگونه با كودك خود بازي كنيد و چه اهميتي بر آينده فرزندتان دارد.

۱- كودكتان را به پارك ببريد.

۲- با هم دوچرخه سواري كنيد.

۳- فرزندتان را به كتابخانه ي عمومي ببريد. كمكش كنيد كتاب هايي كه علاقه دارد را بردارد.

۴- براي كودكتان يا همراه با او بخوانيد.

۵- كودكتان را به ماهي گيري ببريد.

۶- باهم شيريني بپزيد.

۷- با هم خمير بازي بسازيد و سپس از شكل دادن به آن لذت ببريد. (دستور تهيه هاي آسان آنلاين براي خمير بازي وجود دارد.)

۸- او را به پياده روي يا پارك طبيعت ببريد.
۹- او را به استخر ببريد و به او آموزش دهيد كه شنا كند.

۱۰- تا مدرسه با او قدم بزنيد يا دوچرخه سواري كنيد (اگر امن و شدني است).

۱۱- او را به باغ وحش ببريد.

۱۲- با او منچ بازي كنيد.

۱۳- مونوپلي بازي كنيد.

۱۴- يه قل دو قل بازي كنيد.

۱۵- اتلو بازي كنيد.(بازي تخته).

۱۶- بازي هاي با كارت انجام دهيد.

۱۷- كتاب هاي رنگ آميزي را با هم رنگ كنيد.

۱۸- باهم نقاشي انگشتي انجام دهيد. گودال شن بسازيد (جعبه ي كوچك كيتي و ماسه از فروشگاه محله مي تواند مناسب باشد) و اجازه دهيد كودكتان با اشياي طبيعي همچون بلوط، سنگ، برگ و غيره آنرا تزئيين كند.

۲۰- كودكانتان را در گل كاري مشاركت دهيد يا به او كمك كنيد گياه آپارتماني بكارد و از آن مراقبت كند.

۲۱- او را به فروشگاه كشاورزي ببريد و همه ي گياهان و ميوه هاي متفاوت را به او نشان دهيد.

۲۲- در خانه با هم ساز بزنيد و برقصيد.

۲۳- حباب بسازيد.

۲۴- كودكتان را به ساحل ببريد و قلعه شني بسازيد.

۲۵- باهم كايت به هوا بفرستيد.

۲۶- به او ياد دهيد با كاغذ موشك بسازد.
۲۷- كمكش كنيد براي اعضاي خانواده خودش كارت تولد درست كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-با كودك خود زندگي كنيم- بازي هايي كه بچه ها را موفق مي كند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/3  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ازدواج با دختر فقير

يكي از داستان هايي كه بسياري از شماها شنيده ايد و مورد علاقه كودكان بوده است داستان سيندرلاست، داستاني پادشاهي كه در مراسم انتخاب همسر عاشق دختر فقيري شد و بعد از اين كه مراسم ازدواج را برگزار كرد او را به قصر آورد و زندگي باشكوه مشترك خود را آغاز كردند.

در دنياي كودكانه، ازدواج براي ما پايان همه چيز و نشانه خوشبختي و شادي بود. اما اكنون مي دانيم كه با ازدواج يك زندگي جديد را شروع مي كنيم و كه همراه با خوشي ها، سختي ها و دغدغه هاي پيش بيني نشده اي مي باشد.

در اين مقاله مي خواهيم به صورت واقعي پايان زندگي سيندرلاها و شاهزاده ها را بررسي كنيم كه آيا موفق خواهند بود؟ آيا اختلافات سطح طبقاتي مي تواند مشكلاتي براي زوجين به وجود آورد و در زندگي مشترك آن ها اختلافاتي ايجاد كند؟ در اين مقاله به بررسي كامل ازدواج با دختر فقير و به اين سوالات پاسخ مي دهيم.

معايب ازدواج با دختر فقير
ازدواج يك نقطه عطف در زندگي هر دختر و پسري محسوب مي شود و در آن فرد مورد نظر خود را به عنوان شريك زندگي مشترك انتخاب مي كنند تا مدت باقيمانده از عمر خود را در كنار او به زندگي بپردازند.

در گذشته بيشتر اوقات انتخاب همسر توسط والدين جوانان انجام مي شد، گاهي براي اولين بار عروس و داماد در مراسم عروسي يكديگر را مي ديدند كه البته خوشبختانه اين مورد ديگر وجود ندارد.

امروزه شرايط زندگي و فرهنگ خانواده ها تغيير كرده است و دختر و پسر خودشان طرف مقابل شان را انتخاب مي كنند و قرار و مدارها و تصميمات از قبل توسط دختر و پسر انجام شده است و فقط به خاطر احترام به بزرگ تر ها مراسم خواستگاري را به صورت تشريفاتي برگزار مي كنند.

انواع سبك ازدواج
بنابراين در اينجا با دو نوع سبك ازدواج رو به رو هستيم كه به آن سبك سنتي و مدرن مي گويند.

در ازدواج هايي كه به صورت سنتي صورت مي گرفت، تصميم گيرنده اصلي والدين هستند و معمولا شخصي را براي فرزندشان انتخاب مي كنند كه از همه لحاظ در سطح و پايه آن ها باشد و اين يك نوع ازدواج اجباري مي باشد.

در اين وصلت ها در بسياري از اوقات پول حرف اول را مي زد و اگر خواستگار مرد پولدار باشد در بيشتر مواقع آن وصلت انجام مي شد.

اما ازدواج هايي كه سبك مدرن هستند در آن دختر و پسر تصميم نهايي را مي گيرند، عشق و علاقه به وجود مي آيد و معيار آن ها براي ازدواج عشق و دوست داشتن مي باشد.

در اين ازدواج ها ممكن است با سبك هاي طبقاتي متفاوتي رو به رو شويم و بيشتر اختلاف طبقاتي هايي كه به وجود مي آيد به خاطر مسائل مالي مي باشد يعني ازدواج هايي كه در آن ها يكي از طرفين پولدار و ديگري فقير است.

هنگامي كه با اين اختلاف طبقاتي ها رو به رو مي شويد ممكن است نگران شويد كه در اين مقاله به طور كامل توضيحاتي را در آن مورد بيان مي كنيم.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ازدواج با دختر فقير |وضعيت اقتصادي نامناسب

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/1/11  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اين عقيده و باور در بسياري از فرهنگ ها وجود دارد كه فرآيند تنفس ، ماهيت و گوهر وجود مي باشد. تنفس عبارت از يك فرآيند منظم از انقباض و انبساط مي باشد، و همچنين يكي از مثال هاي قطبيت پايدار است كه در طبيعت مشاهده مي شود و همانند شب و روز، بيداري و خواب، رشد فصلي و دهه اي و در نهايت مرگ و زندگي مي باشد.

بر خلاق بقيه عملكردهاي بدن، تنفس به راحتي براي ارتباط بين سيستم ها استفاده مي شود، كه يك ابزار بسيار مناسبي براي كمك كردن و تسهيل گر تغييرات مثبت مي باشد. اين تنها عملكرد بدن است كه ما هم به صورت ارادي و هم غير ارادي آن را انجام مي دهيم. ما مي توانيم به صورت تعمدي از تنفس استفاده كنيم تا بر عوامل غير ارادي (به طور مناسب با سيستم عصبي) تاثير بگذاريم كه اين امر منجر به منظم شدن فشار خون، ضربان قلب، جريان خون، گوارش و بسياري ديگر از عملكردهاي بدن خواهد شد. تمرين تنفس مي تواند به صورت پل و نقطه اتصالي بين عملكرد هاي بدن باشد كه ما در حالت عمومي به صورت خود آگاه بر آن كنترل نداريم.

طي دوره اي كه ما تحت فشار هاي احساسي و عاطفي هستيم، دستگاه عصبي سمپاتيك ما منجر به تحريك و تاثير بر تعداد واكنش هاي فيزيكي ما مي شود. در اين حالت ضربان قلب ما افزايش مي يابد، عرق مي كنيم، عضلات ما سفت مي شوند و تنفس ما سريع و كوتاه مي شود. اگر چنين فرآيندي در مدت زمان طولاني وجود داشته باشد، دستگاه عصبي سمپاتيك ما، در حد بالايي تحريك مي شود و اين عمر منجر به ايجاد عدم تعادل گرديده كه مي تواند بر سلامتي ما تاثير گذاشته و منجر به التهاب بالا، فشار خون بالا و درد عضلاني ما در چندين ناحيه از بدن شود.

تنفس عميق

كاهش هوشيارانه ضربان قلب، كاهش تعريق و آرمش عضلاني سخت تر از تنفس ارام و عميق است. تنفس مي تواند به منظور تاثير مستقيم بر تغييرات استرس زايي كه منجر به تحريك مستقيم دستگاه عصبي پارا سمپاتيك مي شود تاثير گذار باشد و اين امر منجر به آرامش و معكوس شدن تغييرات مربوط به تحريك دستگاه عصبي سمپاتيك ما مي شود. مي توان مشاهده كرد زماني كه ما در استرس هستيم تنفس عميق و يا آه مي كشيم، چگونه بدن ما اين كار را به صورت طبيعي انجام مي دهد.

فرآيند تنفس قابل آموزش است
آموزش تنفس مي تواند براي تاثيرات مثبت و منفي روي سلامتي اموزش داده شود. استرس مزمن مي تواند منجر به ايجاد محدوديت در بافت ارتباطي و ماهيچه اي در قفسه سينه شود، كه اين امر در نتيجه كاهش دامنه جنبش قفسه سينه ايجاد مي شود. به دليل تنفس كم عمق تر و سريع تر، قفسه سينه نمي تواند مثل حالتي كه تنفس عميق و آهسته تر صورت مي گرفت، باز شود و موارد بيشتري از ورود و خروج هوا در قسمت بالايي بافت شش به سمت سر، اتفاق مي افتد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-يادگيري تنفس عميق

امتیاز:
بازدید: 10
برچسب:
:
[ 1399/10/5  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

سنجش عمق دوستي با ديگران:ياد گرفتن داشتن روابط هميشگي از جمله موضوعاتي است.

كه درباره اش صد ها كتاب نوشته شده است.

ما به عنوان انسان موقعي در بهترين وضعيت زندگي خواهيم كرد.

كه بتوانيم با ديگران روابط خوبي داشته باشيم.

سنجش عمق دوستي با ديگران
پيدا كردن دوست در دنياي پر اضطراب امروزي اسان نيست.
اما مهم تر از اين كه دوست خوبي پيدا كنيم.
خود بايد دوست خوبي باشيم.
انچه كه ما در باره ديگران مي گوييم .
و فكر مي كنيم روي روابط ما با انها تاثير مي گذارد.
با تكميل پرسشنامه زير متوجه شويد كه ايا خصوصياتي داريد.
كه سبب يه دوستي محكم و پردوام شود يا نه؟
مركز ” مشاوره ستاره ايرانيان” تنها كلينيك شبانه روزي تخصصي و روانشناسي در ايران.

آزمون دوستي با ديگران
دوستانم به ندرت در زمينه هاي شخصي از من سوال مي پرسند.
درست غلط

كسي را كه به من بي احترامي كرده باشد زمان زيادي طول مي كشد تا ان را ببخشم
درست غلط

معمولا به من فردي حساس و زود رنج مي گويند.
درست غلط

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-سنجش عمق دوستي با ديگران

امتیاز:
بازدید: 34
برچسب:
:
[ 1399/7/18  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

پاسخ كوتاه اين سؤال اين است: بله. روانشناسان اينترنتي انسان هاي واقعي هستندكه تحصيلات تكميلي روانشناسي دارند.

متخصصان اينترنتي، مجوزها و اعتبارهاي مشابه مشاوران سنتي و حضوري دارند.

ما روان شناسان اينترنتي اشتياق داريم كه به افرادي مانند شما كه با چالش هاي زندگي درگير هستيد كمك كنيم.

شايد شما با بيماري رواني مانند اختلال دوقطبي، اضطراب يا افسردگي زندگي مي كنيد و بايد به يك درمانگر مراجعه كنيد.

 ما مي توانيم با احساسات شما همدلي كنيم و مسير را به عنوان يك روانشناس اينترنتي به شما نشان دهيم.

طبق مطالعه اي كه از موسسه ملي بهداشت انجام شد، بيماران از درمان اينترنتي بهبودي چشمگيري داشتند.

چرا بايد با يك روانشناس اينترنتي در ارتباط باشيم؟

روانشناسان اينترنتي مي توانند همان كارهايي را انجام دهند كه پزشكان متخصص رو در رو مي توانند انجام دهند،درست در يك محيط آنلاين.

بنده بيماران زيادي داشته ام كه مشكلات شان  را با استفاده شيوه روان شناسي اينترنتي حل كرده ام .

اگر در مورد درمان آنلاين شك و ترديد داريد ، بدانيد كه بسياري از افراد مانند شما از آن بهره مند شده اند.

درمان اينترنتي به طور واقعي به افراد در مشكلات خود كمك مي كند و سابقه موفقيت را دارد.

در مطالعه اي كه توسط مركز پزشكي دانشگاه پيتسبورگ انجام شده است، بيماران بهبود قابل توجهي در علائم اضطراب و افسردگي پس از استفاده از روش درماني اينترنتي نشان دادند.

درمان روان شناسي روشي مناسب براي مقابله با مشكلات شما است.

مزاياي روان شناسي اينترنتي

يكي از مهمترين مزاياي مشاوره آنلاين اين است كه درمانگر شما از هر مكاني كه مي توانيد به اينترنت دسترسي پيدا كنيد، موجود است.

اگر شغل شما اجازه نمي دهد هر زمان كه بخواهيد به دلايل نامشخصي يك ساعت مرخصي داشته باشيد، اين يك مزيت مهم نسبت به درمان در يك روش سنتي است.

حتي براي افرادي كه كنترل بيشتري نسبت به برنامه خود دارند، هزينه هاي پايين تر پيشنهادات روان شناسي اينترنتي مي تواند قابل توجه باشد.

از يك روان شناس اينترنتي چه انتظاري داريد؟

درمان اينترنتي تقريباً شبيه به روش درماني حضوري است. وقتي يك مشاور را در دفتر خود مي بينيد، مدت مشخصي را براي صحبت كردن با آنها مي گذرانيد.

اين شرايط با يك روان شناس اينترنتي نيز هست. شما آزاد هستيد كه در مورد هرگونه مشكل يا چالشي كه پيش مي آيد با روان شناس اينترنتي بحث كنيد.

روان شناس اينترنتي كه از طريق سايتهاي معتبر آنلاين درماني فعاليت مي كنند، صلاحيت هايي را كه شما از يك درمانگر سنتي انتظار داريد،دارند.

آنها بايد گواهينامه ها و تجربه خود را در پروفايل خود ذكركنند،كه مي توانيد قبل از انتخاب روان شناس اينترنتي خود، آنها را مشاهده كنيد. .

جلسات روان شناسي اينترنتي چگونه هستند؟

در اولين جلسه، شما با روان شناس اينترنتي آشنا مي شويد.

روان شناسان  اينترنتي احتمالاً از شما سؤال هايي در مورد وضعيت فعلي شما خواهند پرسيد تا بهتر بدانند كه چگونه مي توانند به شما كمك كنند.

در حالي كه چندين جلسه طول مي كشد، شما وقت خواهيد داشت تا احساسات خود را نسبت به اوضاع كشف كنيد ، رفتارهاي سالم و ناسالم خود را در رابطه با آن مشخص كنيد و تصميم بگيريد كه چگونه مي خواهيد پاسخ دهيد.

روان شناس اينترنتي به طور معمول از شما سؤالاتي مي پرسد تا شما را به بينش بيشتر در مورد مشكلاتي كه پيش رو داريد راهنمايي كند.

آنها ممكن است تكنيك هاي مديريت احساسات خود را به شما آموزش دهند و به شما در درك چگونگي انتخاب رفتارهايي كه در طي هفته پيش رو به نفع شما باشد، كمك كنند.

جلسات غالباً با يك تكليف خاتمه مي يابد، كه اين ممكن است رفتاري باشد كه در خود يا ديگران بايد به آن توجه كنيد يا يك تكنيك براي امتحان كردن در شرايط روزمره است.

روان شناسان اينترنتي يك اتاق چت خصوصي به شما مي دهند كه در هر زمان مي توانيد براي درمان پيام بگذاريد.

اين سرويس به ويژه هنگامي مفيد است كه مي خواهيد افكار و احساسات خود را در لحظه اي كه اتفاق مي افتد توصيف كنيد.

روان شناس اينترنتي هر از گاهي اتاق چت را بررسي مي كند و مي تواند پاسخ هاي مختصر يا پيام هاي ديگري را در اختيار شما قرار دهد.

يكي ديگر از مزاياي درمان آنلاين و اينترنتي اين است كه جلسه بعدي خود را با آنها داشته باشيد ، مي توانند يادداشت هايي را از آخرين بازديد با آنها مشاهده كنند.

علاوه بر اين، بيشتر اوقات مي توانيد با درمانگرتعامل داشته باشيد و از هر جايي كه به اينترنت دسترسي داشته باشيد اين كار را انجام دهيد.

شما مي توانيد در هر شرايطي از روان شناس اينترنتي بهره ببريد.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-آيا روان شناسان اينترنتي رايگان واقعي هستند؟

امتیاز:
بازدید: 85
برچسب:
:
[ 1398/10/3  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

انتخاب نوع مشاوره آنلاين
براي “مشاوره آنلاين رايگان” يك دسته بندي را انتخاب كنيد و مشكل خود را با روانشناس مطرح كرده و راهنمايي رايگان دريافت كنيد.

اختلال روان
بيماري هاي روان شامل:

تشخيص و درمان افسردگي
شناسايي و درمان اضطراب
مشاوره درمان دوقطبي
اختلال بيش فعالي و بي توجهي
مشاوره ازدواج
مشاوره كودك
مشاوره خانواده
مشاوره خانواده شامل:

روابط زناشويي و ارتباط همسران
تست روابط زناشويي
فيلم آموزشي خانواده
مركز مشاوره خانواده
تست روانشناسي
مشاوره فردي
مشاوره جنسي
مشاوره جنسي و سكستراپي زوجين شامل:

مزايا و روش رابطه جنسي
قرص ضد باروري
صميميت زوجين در رابطه جنسي
پوزيشن جنسي
مشاوره آنلاين روانشناسي
مشاوره تلفني ارزان
در دهه گذشته، خدمات روانشناسي آنلاين با شور و شوق مردم در كشورهاي توسعه يافته آشنا شده است.

خدماتي كه به سبك زندگي افراد انساني متصل مي شوند و به طور فزاينده اي به درمانگران روزمره در حرفه روانشناسي كمك مي كنند.

روانشناسان هميشه از اثرات مضر فناوري در شيوه زندگي ما سخن گفته اند.

در سيستم جديد مشاوره يعني مشاوره آنلاين رايگان امكان استفاده از اين تكنولوژي براي ايجاد تغييرات سازنده در زندگي وجود داشته است.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-چت مشاوره آنلاين رايگان از طريق سايت مشاورانه

امتیاز:
بازدید: 128
برچسب:
:
[ 1398/6/20  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

همه ما زندگي را از درون يك خانواده شروع مي كنيم چه اين خانواده از اعضاي خانواده با پيوند خوني باشد يا نه پدر و مادر ناتني باشد و يا نه پدر و مادري كودكي را به فرزندي پذيرفته باشند.

زماني كه ما متولد ميشويم خانواده بدست مي آوريم و اين خانواده اي كه در آن متولد شده ايم هر جنبه از زندگي ما را از لحظات آغازين تا پايان زندگي، تحت تاثير قرار مي دهد.

خانواده آنچه كه هستيم و آنچه كه خواهيم بود را هم در جهت خوب و هم در جهت بد تحت تاثير قرار مي دهد. ما لغات خود، عاداتمان، خروجي هايمان و آيين مذهبي و اينكه چگونه دنيا را ببينيم و بينش خود نسبت به جهان را از خانواده مي آموزيم.

ما همچنين ياد مي گيريم چگونه عشق بورزيم و چگونه با ديگران ارتباط برقرار كنيم و اينها را از روابط اوليه در خانواده كسب مي كنيم. اگر در خانواده اي سالم با ارتباطات سالم به دنيا آمده باشيم، احتمالا ياد خواهيم گرفت كه چگونه ارتباطات سالم را حفظ كنيم.

خانواده درماني چيست، اهداف و مزاياي آن چيست؟

اگر در خانواده اي با مشكلات خانوادگي كه در برقراري ارتباط مشكلاتي دارند، متولد شده باشيم همچنين ممكن است ما هم در برقراري ارتباط با ديگران به مشكل بربخوريم. هرچند متولد شدن در يك چنين خانواده اي بد شانسي بوده باشد، اما وضعيتي نيست كه نتواند تغييرش داد.

تقريبا تمام خانواده ها با چالش هايي درگير هستند و مشكلاتي را تجربه مي كنند، با اين حال اغلب خانواده ها حس يكپارچگي خانواده و يا شادي را حفظ و يا بازيابي مي كنند.

خانواده درماني / مشاوره خانواده چيست؟
خانواده درماني يا مشاوره خانواده نوعي از درمان است كه براي بكارگيري براي مسائل خاصي طراحي شده كه سلامت و عملكرد خانواده را تحت تاثير قرار مي دهد. مي تواند براي كمك به خانواده در طي يك دوره ي سخت، يك گذار حاد، يا مشكلاتي در سلامتي رفتاري يا مغزي در اعضاي خانواده، بكار برده شود. خانواده درماني، مشكلات افراد را در زمينه واحد بزرگتر خانواده مي بيند.

فرض چنين درماني، اين است كه مشكلات بدون درك روندهاي گروه، نمي توانند به طور موفق آميزي شناخته و حل شوند. روشي كه خانواده عمل مي كند، چگونگي شكل گيري مشكلاتي كه مراجعان با آن روبرو مي شوند را تحت تاثير قرار مي دهد و اين كه فرد چگونه توسط اعضاي خانواده مورد تشويق قرار مي گيرد يا قدرت عمل از او صلب مي شود همگي متاثر از خانواده است.

خانواده درماني مي تواند تمارين و تكنيك هايي از شناخت درماني، رفتار درماني، فرد درماني، يا ديگر گونه هاي درمان فردي را بكار گيرد. بمانند ديگر گونه هاي درمان، تكنيك هاي بكار گرفته شده كاملا مبتني بر مسائل و مشكلاتي است كه مراجع يا مراجعان با آن مواجه هستند.

مشكلات رفتاري يا احساسي در كودكان دلايل مشتركي براي مراجعه به درمانگرهاي خانواده هستند. مشكلات يك كودك درخلا نيست، اين مشكلات در بستر خانواده وجود دارند و احتمالا نياز است تا در درون خانواده ديده شوند.

بايد توجه شود كه در خانواده درماني، واژه خانواده الزاما به پيوندهاي خوني اشاره ندارد. در اين مفهوم، خانواده هر آن كسي را كه يك نقش بلند مدت حمايتي در زندگي يك نفر بازي مي كند را شامل مي شود كه ممكن است به معني نسبت هاي خوني در همان خانواده نباشد.

متداولترين نوع هاي خانواده درماني به شرح زير هستند:
باونين:
اين نوع از خانواده درماني براي شرايطي كه در آن افراد نمي خواهند و يا نمي توانند ديگر اعضاي خانواده را در درمان درگير كنند، مناسب است. درمان باونين، بر اساس دو مفهوم عمده است، مثلث بندي (تمايل طبيعي افراد براي برون ريزي و تخليه احساسات و هيجانات با صحبت با فرد ثالث) و تمايز (يادگيري براي عكس العمل كمتر احساساتي در روابط خانوادگي).

ساختاري:
درمان ساختاري بر تعديل و تقويت سيستم خانواده براي تضمين اين كه والدين در كنترل هستند و اينكه هر دوي والدين و فرزندان مرزهاي مناسبي دارند، متمركز است.

در اين نوع از درمان، درمانگر به منظور مشاهده، يادگيري و ارتقاي توانايي آنها براي كمك به تقويت ارتباط خانواده، به آنها ملحق مي شود.

سيستمي:
مدل سيستمي به گونه اي اشاره دارد كه در آن درمان بر ارتباطات ناهشيار و معاني ماوراي رفتارهاي اعضاي خانواده تمركز دارد. درمانگر در اين نوع از درمانها، نقش خنثي دارد و دور استف به اعضاي خانواده اجازه مي دهد تا در مسائل خود به شيوه ي عميق تر با مسائل و مشكلات به عنوان يك خانواده درگير شوند.

استراتژيك:
اين نوع از درمان خلاصه تر و مستقيم تر از ديگر انواع درمان است، كه در آن درمانگر تكاليفي براي خانواده در نظر مي گيرد. اين تكليف به منظور تغيير روشي است كه اعضاي خانواده تعامل داشته، ارزيابي كرده و ارتباط برقرار كرده و تصميم مي گيرند.

درمانگر در اين نوع درمان در مقام قدرت مينشيند كه به ديگر اعضاي خانواده كه ممكن است چنين قدرتي براي ارتباط موثر ندارند، اجازه مي دهد تا به طور موثر و كارآمدي ارتباط برقرار كنند.


ضروري ترين دانستني هاي قبل از روابط جنسي
0 ديدگاه/تير ۶, ۱۳۹۸
ادامه مطلب ...
مشاور خانواده براي چه كاري آموزش ديده است؟
همانگونه كه انواع مختلف درمان كه در بالا اشاره شد، نشان مي دهند، يك خانواده درمانگر ممكن است نقش هاي مختلفي داشته باشد. اين نقش هاي بسيار مستلزم اين است كه درمانگر ميزان زيادي از آموزش، تحصيلات دانشگاهي ديده باشد و آزمون شده باشد تا اطمينان حاصل گردد كه اين همان درمانگري است كه مي تواند از عهده كار به خوبي بر بيايد.

در حالي كه درمانگر ها ممكن است روش هاي مختلف و مورد ترجيحي از تكنيك هاي درماني ارائه دهند، تمام آنها حداقل سطح تجربه درمان از موارد زير را دارا مي باشند:

مشكلات رفتاري كودكان و بزرگسالان
غم و اندوه
مشكلات LGBTQ
خشونت خانگي
ناباروري
مشاجرات خانوادگي
سوء مصرف مواد مخدر
به منظور درمان اين موارد و ديگر مسائل و مشكلات خانوادگي، درمانگر بايد:
مشاهده كند كه افراد در درون واحدها چگونه تعامل دارند
مشكلات ارتباط را بررسي و حل كند
اختلالات رواني درون بستر يك خانواده تشخيص داده و درمان كند
مراجعان را طي دوره هاي بحران مانند طلاق يا مرگ راهنمايي كند
الگوهاي رفتاري يا ارتباطي مشكل دار را شناسايي كند
كمك كند تا مراجعان رفتارهاي مساله دار را با گزينه هاي سالم جايگزين كنند
رويكردي جامع نگر (ذهني-جسمي) براي رفاه افراد بكار گيرد
به منظور كسب مهارت هاي ضروري براي اجراي اين عملكردها، يك درمانگر خانواده معمولا مدرك كارشناسي در مشاوره، روانشناسي، يا مددكاري اجتماعي و مدرك كارشناسي ارشد در مشاوره يا ازدواج و خانواده درماني كسب مي كند.

موضوعات خانواده درماني
اين تحصيلات و آموزش ها به درمانگر اجازه مي دهد به مراجعاني كه براي راهنمايي گرفتن به او مراجعه كرده اند را در گستره اي از موضوعات مختلف شامل موارد زير كمك كند:

تعارضات شخصي درون زوجين و يا خانواده ها
بيماري ها، مرگ و يا بيكاري دور از انتظار
ايجاد و يا پيش بردن يك ارتباط سالم عاطفي در هر مرحله
مشكلات رفتاري در كودكان
طلاق يا جدايي
سوء مصرف مواد مخدر يا اعتياد
مشكلات سلامت ذهني مانند افسردگي يا اضطراب
مشاورانه
مشاوره خانواده
مشاوره ازدواج
مشاوره تلفني
مشاوره آنلاين
تست روانشناسي
مشاوره روانشناسي
مشاوره جنسي
اختلال رواني
استخدام روانشناس و روانسنج
هدف خانواده درماني چيست؟
به منظور كمك به خانواده كه بتواند با همديگر مشاركت كنند تا زندگي خانوادگي سالم داشته باشند، درمانرگ خانواده به اعضاي خانواده كمك مي كند تا ارتباطات خود را بهبود دهند، مشكلات خانوادگي را حل كنند، تا شرايط خاص خانوادگي را ادراك كرده و مديريت كنند، و بتوانند يك محيط خانگي با عملكرد بهتري را ايجاد كنند. به طور گسترده تر، اهداف خانواده درماني به مشكلات ارائه شده توسط مراجعان وابسته است. به عنوان مثال اهداف بر اساس سناريوهاي زير متفاوت خواهند بود:

يكي از اعضاي خانواده از شيزوفرني يا بيماري هاي رواني ديگر رنج مي برد: هدف كمك به ديگر اعضاي خانواده براي درك اختلال و تغييرات رواني است كه بيمار ممكن است متحمل باشد.
مسائل ناشي از شكاف نسلي ايجاد مي شوند، مانند زماني كه والدين خانه را با پدربزرگ و مادربزرگ به اشتراك مي گذارند، يا كودكان با پدر و مادر خود بزرگ مي شوند: در اين مورد، هدف بهبود ارتباطات و كمك به اعضاي خانواده است تا حد و رزهاي سالم بين روابط مختلف قائل شوند.
مسائل و مشكلات بيما به نظر مي رسد با مسائل ديگر اعضاي خانواده بهم پيوند خورده: در مواردي مسائل و مشكلات عميقا ريشه در مشكلاتي با ديگر اعضاي خانواده دارد، هدف بررسي هر كدام از مسائل دخيل و حل آن و يا كاهش اثرات اين الگو از مشكلات است.
خانواده تركيبي ( به عنوان مثال ناپدري ): خانواده هاي مركب مي توانند از مشكلات خاصي بنا به وضعيتشان رنج ببرند. در خانواده مركب، هدف خانواده درماني ارتقاي درك بوده و ارتباطات سالم بين اعضاي خانواده را تسهيل مي كند.
روان درماني خانواده: گامي فراتر
نياز است دقت شود كه درمان و روان درماني دو نوع متمايز از بهبود بخشي هستند اما در حقيقت يك چيز هستند. اين ابهام زماني بيشتر مي شود كه ما واژه مشاوره را هم اضافه كنيم. درمان يا تراپي فرم كوتاه از روان درماني است.

با اين حال، مشاوره تحت عنوان گفتار درماني نيز شناخته مي شود كه اين پيچيدگي را زيادتر مي كند. به طور كلي، مشاوره زماني بكار برده مي شود كه فرد (يا در مورادي كه مشاوره خانواده، يك خانواده را مشاوره مي دهد) با خدمات يك مشاور يا ديگر متخصصان سلامت ذهني درگير مي شود تا براي مشكل خاص يا مجموعه اي از مشكلات كمك بگيرد.

و تراپي يا راون درماني، نوع بلند مدت تر و عميق تري از درمان است كه در آن مراجعطيف گسترده اي از مسائل و الگوهي مزمن از احساسات، افكار و رفتارهاي مساله دار را مطرح مي كند.

خانواده اي كه با وضعيتي دست و پنجه نرم مي كند كه باعث استرس مازاد مي شود مانند مرگ يكي از اعضاي خانواده، اعتياد و دوره هاي فشار، ممكن است اط مشاوره كمك بخواهند تا به آنها كمك كند تا اين درگيري ها روشن شده و بتوانند يك واحد منسجم تر و قوي تر از خانواده داشته باشند.

اگر يك خانواده با مشكلات رفتاري يا ذهني مزمن تري مانند پدري كه از شيزوفرني رنج مي برد يا مادري كه با افسردگي دست و پنجه نرم مي كند يا كودكي كه مورد سوء ازار جنسي قرار گرفته است، روان درماني گزينه بهتري براي مراجعه خواهد بود.

اين نوع از درمان براي خانواده هايي كه در بالا گفته شد مناسب است چرا كه يك خانواده درمانگر، افق ديد مختلفي بر درمان نسبت به يك درمانگر تك بعدي دارد. در حالي كه درمانگر تك بعدي مانند مشاور، با يك مراجع براي حل يا مداواي يك مشكل كار مي كند، يك درمانگر خانواده مشكلات را در بستر سيستم خانواده مي بيند. براي حل يك مشكل در سيستم، شما نياز داريد تا تمامي بخش هاي سيستم را در نظر بگيريد.

جديدترين و پربازديدترين مقالات مشاوره خانواده
خانواده درماني چه مزايايي دارد؟
اين رويكرد جامع تر به درمان مشكلات درون يك خانواده در موارد بسياري موفقيت آميز بوده است.

در خانواده درماني، خانواده ها مي توانند روي مشكلاتشان با راهنمايي متخصص سلامت ذهني در يك محيط ايمن و كنترل شده كار كنند. مزاياي خانواده درماني عبارتند از :

درك بهتر از مرزهاي سالم و الگوها و روندهاي خانوادگي
ارتباطات بهبود يافته
حل مساله بهبود يافته
همدلي عميق تر
مشاجرات كاسته شده و توانايي مديريت خشم بهتر
به طور خاص تر، خانواده درماني مي تواند ارتباطات خانواده را از طرق زير بهبود بخشد:

بعد از يك بحران اعضاي خانواده را گرد هم مي آورد
بين اعضاي خانواده صداقت ايجاد مي كند
اعتماد را بين افراد خانواده افزايش مي دهد
يك محيط خانوادگي حمايتي ايجاد مي كند
منابع تنش و استرس درون خانواده را كاهش مي دهد
به اعضاي خانواده كمك مي كند تا همديگر را ببخشند
هر يك از اعضاي خانواده را با تمركز بر او، به محيط خانواده بر مي گرداند
علاوه بر اين، خانواده درماني مي تواند مهارت هاي لازم براي عملكرد سالم خانوادگي را مشتمل بر ارتباطات، حل و فصل مشاجراتو برخوردها، و حل مساله را بهبود بخشد.

با بهبود اين مهارت ها براي هر يك از اعضاي خانواده، پتانسيل موفقيت در غلبه و يا شناسايي مشكلات خانوادگي افزايش مي يابد. در خانواده درماني، تمركز بر فراهم آوردن ابزاري براي هر فرد، جهت تسهيل درمان و بهبود بخشي است.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-خانواده درماني چيست، اهداف و مزاياي آن چيست؟

امتیاز:
بازدید: 130
برچسب:
:
[ 1398/5/6  ] [ ۰۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب