moshaverrkhob
moshaverrkhob

دعواي والدين يكي از چالش‌هاي مهمي است كه مي‌تواند بر زندگي كودكان تأثير منفي بگذارد. كودكان از والدين خود به عنوان منبع اصلي امنيت و حمايت عاطفي ياد مي‌كنند. زماني كه والدين با يكديگر دعوا مي‌كنند، اين احساس امنيت و حمايت از بين مي‌رود و كودك دچار احساسات منفي مانند ترس، اضطراب، خشم و نااميدي مي‌شود.

در دعواي والدين اغلب فرزندان بازنده هستند. اين مقاله تأثير خطرناك دعواي والدين بر كودكان را بررسي مي‌كند و نكاتي را براي مديريت سازنده دعوا ارائه مي‌كند. فرزندپروري يك مهارت است. ما اين مهارت را با روش‌هاي مختلف مانند الگوبرداري از سبك فرزندپروري والدين خود، تماشاي والدين ديگر و اطلاعات ساير منابع رسمي و غيررسمي توسعه مي‌دهيم.

مغز انسان به گونه اي طراحي شده است كه تشخيص درست از نادرست در حالت عصبانيت براي ما دشوار است. اين وضعيت زماني پيش مي‌آيد كه والديني كه درگير دعوا هستند قادر به درك تأثير اعمالشان بر فرزندانشان نيستند.

گاهي اوقات ممكن است والدين براي حل تعارضات خود مشكل پيدا كنند. در چنين مواقعي مي توانند از متخصصان كمك بگيرند و آرامش را در خانه تضمين كنند. زيرا، محيط خانه منفي بر وضعيت عاطفي كودكان تأثير مي گذارد. براي صحبت با برترين متخصص خانواده مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

تاثير دعواي والدين بر كودكان
ذهن در دوران نوزادي و اوايل كودكي به تعامل بين مراقبين حساس است. والدين با درگير شدن در يك مشاجره پس از عشق و محبت به فرزندان خود، اطلاعات ضد و نقيضي براي آن ها ارسال مي كنند.

دعواي والدين مي‌تواند تأثيرات مخربي بر جنبه‌هاي مختلف زندگي كودكان داشته باشد، از جمله:

سلامت روان: كودكاني كه در معرض دعواي والدين قرار مي‌گيرند، بيشتر در معرض ابتلا به مشكلات رواني مانند اضطراب، افسردگي، اختلالات خواب، پرخاشگري و اختلالات رفتاري هستند.
رشد عاطفي: كودكاني كه شاهد دعواي والدين خود هستند، ممكن است احساس كنند كه مقصر هستند يا كه آنها باعث اين دعواها مي‌شوند. اين احساسات مي‌تواند منجر به احساس گناه، شرم، ناامني و اعتماد به نفس پايين در كودك شود.
روابط اجتماعي: كودكاني كه در معرض دعواي والدين قرار مي‌گيرند، ممكن است در برقراري روابط اجتماعي با ديگران دچار مشكل شوند. آنها ممكن است از برقراري ارتباط با ديگران اجتناب كنند يا در روابط خود دچار مشكل شوند.
پيشنهاد مشاور: پرخاشگري كودكان در سنين مختلف


دعواي والدين

تحصيلات: كودكاني كه در معرض دعواي والدين قرار مي‌گيرند، ممكن است در مدرسه دچار مشكل شوند. آنها ممكن است تمركز خود را از دست بدهند، در انجام تكاليف خود دچار مشكل شوند و نمرات خود را كاهش دهند.
ثابت شده است كه دعواي والدين از نظر رواني براي كودكان مخرب است. دعواي طولاني مدت والدين مي تواند منجر به اعتماد به نفس پايين، احساس تنهايي، افسردگي، اضطراب، استرس، خواب و مشكلات يادگيري شود.
وقتي شدت مشاجره افزايش مي يابد، كودكان احساس ناامني و ترس مي كنند. در نتيجه، آنها تمايل دارند بيشتر اوقات هوشيار بمانند، كه مانع از تمركز آنها بر روي مدرسه و فعاليت هاي همسالان مي شود.
كودكاني كه شاهد درگيري هاي درون خانواده خود هستند، درگيري هاي رواني خود را به شكل شكايات جسمي مكرر نشان مي دهند. اينها بچه هايي هستند كه معمولاً از ” شكمم درد مي كند!” شكايات رايج اين گونه كودكان شامل سردرد، درد عضلاني، معده درد، سرماخوردگي و حساسيت هاي پوستي، كمبود وزن يا اضافه وزن است.
كاهش تأثير دعواي والدين بر كودكان
اهميت پيوند بين همسران براي تقويت احساس امنيت در كودكان. درگيري‌هاي آشكار خانوادگي، پرخاشگري مكرر، طغيان خشم و اختلال در روابط خانوادگي تأثيرات مخرب بلندمدتي بر سلامت جسمي و رواني كودكان دارند.

اگر شما در حال حاضر با دعواي والدين خود دست و پنجه نرم مي‌كنيد، مي‌توانيد با انجام اقدامات زير تأثير اين دعواها را بر كودكان خود كاهش دهيد:

دعواهاي خود را در حضور كودكان انجام ندهيد. اگر نمي‌توانيد از دعوا كردن خودداري كنيد، سعي كنيد اين دعواها را در مكاني خارج از دسترس كودكان انجام دهيد.
در مورد دعواي خود با كودكان صحبت نكنيد. كودكان نمي‌توانند درك كنند كه دعواي والدين آنها به خاطر آنها نيست. صحبت كردن در مورد دعواي خود با كودكان ممكن است باعث ايجاد احساس گناه و ناامني در آنها شود.
به كودكان خود اطمينان دهيد كه آنها دوست‌داشتني و مورد حمايت هستند. به كودكان خود بگوييد كه آنها مقصر دعواي والدين خود نيستند و كه شما آنها را دوست داريد.
از كمك متخصصان استفاده كنيد. اگر نمي‌توانيد دعواي خود را مديريت كنيد، از كمك متخصصان مانند مشاوران خانواده يا روان‌شناسان استفاده كنيد.
دعواي والدين يك مشكل جدي است كه مي‌تواند تأثيرات مخربي بر كودكان داشته باشد. اگر شما در حال حاضر با دعواي والدين خود دست و پنجه نرم مي‌كنيد، اقدامات لازم را براي كاهش تأثير اين دعواها بر كودكان خود انجام دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-دعواي والدين ✔️ تاثيرات وحشتناكي كه نمي دانيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/2  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بوسيدن نوزاد يك عمل محبت آميز است كه مي تواند براي هر دو طرف لذت بخش باشد. با اين حال، مهم است كه از خطرات بالقوه بوسيدن نوزاد نيز آگاه باشيد.

افراد به خصوص والدين بعد از اين نوزادشان به دنيا مي آيد به طور غريزي دوست دارند او را در آغوش بكشند، نوازش كنند و ببوسند، اما براي بسياري از پدر و مادر ها اين سوال به وجود مي آيد كه امكان دارد بوسيدن نوزاد ضررهايي براي او داشته باشد؟ آيا اين كار در فرايند رشد كودك تاثير دارد و به او كمك مي كند؟

متخصصين كودك برقراري رابطه عاطفي صميمانه با نوزاد از طريق اعمالي مانند نوازش كردن، بوسيدن براي رشد هيجاني او لازم و ضروري مي دانند اما با اين بايد نكات بهداشتي رعايت شود تا سلامت نوزاد حفظ شود، در غير اين صورت احتمال دارد مضرات بوسيدن بيشتر از فوايد آن باشد.

اگر به دنبال اطلاعات بيشتري در اين زمينه هستيد بايد به مطالعه اين مقاله بپردازيد تا در مورد فوايد و ضررهاي بوسيدن اطلاعات لازم را به دست آوريد.

بوسيدن نوزاد
بوسيدن يك نوع نوازش لمسي مي باشد و نوزادي كه متولد مي شود آنقدر دوست داشتني مي باش كه اطرافيان تمايل دارند او را ببوسند، به دليل اين كه نوزاد از حساسيت بالايي برخوردار است بايد تاثيرات مثبت و منفي اين نوع نوازش ها را بدانيم. بوسيدن بر روي جسم و روح نوزاد تاثيرات بسيار عميقي مي گذارد و اين تاثيرات مي تواند موقتي، عميق يا طولاني مدت باشد در ادامه اين مقاله فوايد كوتاه مدت و بلند مدت بوسيدن در ابعاد جسماني و رواني را بيان مي كنيم.

فوايد كوتاه مدت: بوسيدن اگر به صورت لمس كوتاه مدت نوزاد، همراه با در آغوش كشيدن او باشد مي تواند باعث كاهش سطح هورمون استرس كودك شود و زماني كه كودك بعد از بوسيدن ذوق زده مي شود و خنده لحظه اي دارد نشان از احساس شادي و رضايت او مي باشد و در اين حالت دوپامين ( انتقال دهنده عصبي شادي) در بدن نوزاد افزايش مي يابد. بر اساس تحقيقات پزشكي به اثبات رسيده است كه بوسيدن نوزاد باعث ارتباط عاطفي عميقي با او مي شود كه به تقويت دستگاه ايمني بدن نوزاد كمك مي كند و باعث مي شود بدن وي در برابر بيماري ها مقاوم تر شود.
فوايد بلند مدت: بوسيدن در دراز مدت باعث رشد هوش هيجاني نوزاد مي شود، هوش هيجاني به معني درك احساسات و ابراز همدلي با ديگران مي باشد و به صورت اكتسابي به فرد منتقل داده مي شود و وراثت سهم بسيار كمي در اين قضيه دارد. بنابراين اطرافيان مي توانند با ابراز كردن احساسات خود به كودك سهم به سزايي در رشد و پرورش هوش هيجاني او داشته باشند، هم چنين نوزاداني كه مورد نوازش لمسي قرار گرفته اند در بزرگسالي به عارضه هايي كه كودكان بي سرپرست و بد سرپرست دچار مي شوند مبتلا نمي شوند.
به بوسيده شدن
ميزان نياز به بوسيده شدن در نوزادان مختلف متفاوت مي باشد و اين كه كودك به چه ميزان به بوسيده شدن نياز دارد براي هر نوزاد تفاوت مي كند، هر فرد به خصوص پدر و مادر به صورت غريزي متوجه مي شوند كه در كجا زياده روي كرده اند و در كجا كم گذاشته اند ولي آنچه در بوسيدن ونوازش كردن مهم است متناسب بودن اين عمل با نياز كودك مي باشد كه بايد به درستي تنظيم شود.

در بسياري از اوقات به خاطر علايق خودمان و تخليه شدن احساساتمان كودك را مي بوسيم و اصلا در نظر نمي گيريم كه فرزندمان چه احساسي دارد در حالي كه بايد بر اساس نيازش او را ببوسيم. بهتر است بوسيدن به مقداري باشد كه كودك احساس رضايت و آرامش داشته باشد و نسبت به بوسيدن و نوازش رغبت نشان دهد در صورتي كه فرزند بي قراري كند و نوازش و بوسيدن تاثيري در آرام كردن او نداشته باشد در اين هنگام بايد نياز هاي او را شناسايي كنيد و از روش هاي ديگري براي آرام كردن دلبندتان استفاده كنيد.

ايا نوزاد بوسيدن را ميفهمد
بله، نوزادان بوسيدن را مي‌فهمند. آنها از همان ابتدا به لمس حساس هستند و بوسيدن يك شكل از لمس است. نوزادان همچنين به احساسات واكنش نشان مي‌دهند و بوسيدن مي‌تواند احساس امنيت، عشق و محبت را در آنها ايجاد كند. نوزادان از حدود شش ماهگي شروع به درك معناي بوسيدن مي‌كنند. آنها مي‌توانند ارتباط بين بوسيدن و احساسات مثبت را تشخيص دهند و ممكن است لبخند بزنند، بخندند يا لبخند بزنند.

بوسيدن همچنين مي‌تواند به نوزادان در رشد مهارت‌هاي اجتماعي آنها كمك كند. آنها ياد مي‌گيرند كه چگونه با ديگران ارتباط برقرار كنند و چگونه عشق و محبت خود را نشان دهند. البته، همه نوزادان به يك شكل رشد نمي‌كنند. برخي از نوزادان ممكن است زودتر از ديگران بوسيدن را درك كنند. همچنين، برخي از نوزادان ممكن است بوسيدن را بيشتر از ديگران دوست داشته باشند.

فوايد بوسيدن نوزاد براي اطرافيان
جالب است بدانيد كه بوسيدن نوزاد براي اطرافيان نيز لذت بخش مي باشد و سلامت روحي و جسمي آن ها را افزايش مي دهد به عنوان نمونه در مورد مادران نشان داده شده است كه زماني كه نوزادشان را مي بوسند هورمون اكسي توسين ( ماده شيميايي افزايش دهنده احساس عشق و علاقه) و آندورفين ( ماده شيميايي افزايش دهنده سرخوشي) افزايش مي يابد و در واقع بوسيدن به اندازه نوزاد يك بازي دو سر مي باشد كه هر دو با برد همراه بوده و بر روي والدين و كودك تاثير مثبت مي گذارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بوسيدن نوزاد ✔️ فوايد و عوارض نگران كننده

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/29  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

خواب نوزاد مي تواند يك زمان سرشار از آرامش براي شما و نوزادتان باشد، اما فرايند خوابانيدن نوزاد در طول روز مي تواند كاملا برعكس باشد.

چرا چرت زدن براي نوزادتان خوب است؟
رويا حافظه عاطفي كوچولو را اصلاح مي كند

خواب با كيفيت حافظه بلند مدت كودك را بهبود مي بخشد و او را براي تجربيات جديد آماده مي كند. دكتر Pilar de Castro Manglano، از كلينيكاي دانشگاه ناوارا در مادريد، آن را براي ما توضيح مي دهد. خوب خوابيدن به كودك كمك مي كند تا روزانه ياد بگيرد و با احساسات خود كنار بيايد.

به يادگيري كودك كمك كنيد
همه ما مي دانيم كه خواب ضروري است. ما تقريبا يك سوم عمر خود را در خواب مي گذرانيم. اين يك نياز اساسي بدن ما است و اگرچه مورد بررسي قرار گرفته است، هنوز چيزهاي زيادي براي دانستن وجود دارد. آنچه شناخته شده است اين است كه خواب به دور از داشتن يك عملكرد غيرفعال، با عملكردهاي ايمني و غدد درون ريز مرتبط است و همچنين با يادگيري و حافظه مرتبط است.

در مورد كودكان، اين نياز فيزيولوژيكي و رواني به خواب اهميت ويژه اي دارد. محققان دانشگاه ماساچوست (ايالات متحده آمريكا) مطالعه‌اي را منتشر كرده‌اند كه در آن استدلال مي‌كنند كه كودكان براي اصلاح حافظه عاطفي خود به يك چرت خوب و يك خواب خوب شبانه نياز دارند.

حافظه و حالت عاطفي را بهبود مي بخشد
طبق گزارش ايالات متحده، خواب همچنين به تثبيت وضعيت عاطفي آنها كمك مي كند، و از فراز و نشيب هايي كه بسياري از خردسالان اغلب رنج مي برند، اجتناب مي كنند. به عبارت ديگر، خواب نه تنها بر حافظه تأثير مثبت مي گذارد، بلكه بر تكانه ها و نحوه واكنش كودكان به محيط خود نيز تأثير مي گذارد.
محققان توضيح مي دهند كه چرت زدن به آزادسازي بار احساسي در سطح عصبي كمك مي كند. چيزي شبيه ساختن يك ” لوح تميز ” كه حالت عاطفي را پاك مي كند و خاطرات را براي ذخيره طولاني مدت به ناحيه مغز منتقل مي كند.
در واقع، محققان ماساچوست در مطالعه خود مشاهده كردند كه چگونه كودكان ۲ تا ۵ ساله كه علاوه بر خواب شبانه چرت مي زنند، حافظه عاطفي خود را در روز بعد در مقايسه با افرادي كه فقط شب مي خوابند، بهبود مي بخشند. اين دومي يك روز بعد كاهش قابل توجهي در حافظه خود نشان داد.
خواب، خاطرات و هوش در كودك
از اين مطالعه توضيح مي دهد: «فرآيندهاي خواب خاصي وجود دارد كه بر تثبيت خاطرات اوليه و همچنين برخي از ويژگي هاي هوش تأثير مي گذارد. براي اين متخصص روانپزشكي و روانشناسي باليني، “خواب با كيفيت حافظه بلند مدت كودك را بهبود مي بخشد و او را براي تجربيات جديد آماده مي كند.”

اطلاعات كمي در مورد اثرات خواب تكه تكه بر رشد كودك وجود دارد و چندين خط تحقيقات علمي در مورد آن وجود دارد. اين خواب تكه تكه در دوران كودكي رايج است و تنها در برخي از كودكان با افزايش سن ادامه مي يابد.

ديده شده است كه خواب تكه تكه بر رشد رواني حركتي تأثير نمي گذارد – تاكيد دكتر – اما بر عملكردهاي شناختي تأثير مي گذارد: توجه ، خودكنترلي… در واقع، آن دسته از كودكاني كه سه بار يا بيشتر از خواب بيدار مي شوند، داراي شاخص ذهني هستند. توسعه جزئي”.

كودك چقدر بايد بخوابد؟
بنابراين، كيفيت خواب مهم است، اما تعداد ساعات خواب كودكان نيز مهم است. بنابراين يك كودك دو ساله به چند ساعت خواب نياز دارد ؟ دكتر پيلار د كاسترو مانگلانو مي گويد ميانگين خواب براي اين سن ۱۲ ساعت است .

بر اساس مطالعه اي كه دو سال پيش انجام شد، افرادي كه كمتر از ۱۱ ساعت مي خوابند، پنج برابر بيشتر در معرض خطر ابتلا به مشكلات اجتماعي-عاطفي هستند. دكتر مي افزايد: كساني كه بين ۱۲ تا ۱۴ ساعت مي خوابند محافظت بيشتري دارند، زيرا خواب يك عملكرد حياتي است كه به تنظيم كل ارگانيسم و ​​پردازش تجربيات و خاطراتي كه براي يك كودك در اين سن اساساً عاطفي هستند اجازه مي دهد .

والدين بايد از نياز فرزندانشان به خواب آرام آگاه باشند. پيلار دي كاسترو توصيه مي‌كند: «محافظت و تسهيل يك محيط بدون سر و صدا، با دماي مناسب، برنامه و برنامه‌هاي منظم براي خواب كافي و درخواست كمك از پزشك اطفال در صورت بروز مشكلاتي براي كودك براي شروع و حفظ خواب، مهم است. مانگلان.

اصول اوليه سلامت خواب نوزاد
براي نوزادان تازه متولد شده مدتي زمان مي برد تا برنامه خواب منظمي داشته باشند. در طول ماه اول، نوزادان معمولا مي خوابند و بيدار مي شوند، با دوره هايي نسبتا مساوي بين خواب و شير خوردن. همين كه نوزادان بزرگ تر مي شوند، زمان خواب نوزاد معمولا طولاني تر شده و قابل پيش بيني تر مي شود. به عنوان مثال:

سنين ۴ ماهگي تا يك سالگي. بعد از دوره تولد، نوزاد شما به احتمال زياد حداقل ۲ بار در روز مي خوابند- يك بار در صبح و يكبار در اوايل بعد از ظهر. برخي از نوزادان همچنين به خواب آخر عصر نيز نياز دارند. بسياري از كودكان در مجموع ۳ ساعت و يا بيشتر در طول روز مي خوابند.
سنين يك سالگي و بيشتر. در اين سنين نوزاد شما به احتمال زياد خواب صبح را نخواهد داشت و تنها خواب بعد از ظهر اغلب به مدت دو يا سه ساعت خواهد داشت. در طول اين گذار، زمان چرت كودك و خواب را نيم ساعت افزايش دهيد تا بتواند سازگار شود. اغلب كودكان به چرت بعد از ظهر تا سنين سه تا پنج سالگي، ادامه مي دهند.

منبع:كانون مشاوران ايران-سلامت خواب نوزاد خود را تضمين كنيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/7  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آزمايشات بعد از تولد نوزاد، اقدامات پزشكي و بهداشتي لازم براي نوزاد
اولين و مهم ترين دغدغه پدر و مادر سلانتي فرزند آن ها مي باشد براي آن ها بسيار اهميت دارد تا بعد از تولد فرزند سالمي داشته باشند و آزمايش هاي كودك را دقيق انجام دهند.

بعضي از بيماري ها هستند كه از همان بدو تولد در نوزاد مشخص نمي شوند و ممكن است سال اول تولد نيز قابل تشخيص نباشند.

به همين دليل بعد از تولد آزمايش هايي براي كودك مشخص مي كنند كه والدين بايد دقيق آن ها را انجام دهند تا از سلامت كودك خود به خوبي مطمئن شوند، و بيش تر از آزمايش ها از تولد تا پنج روزگي انجام مي شود.

آزمايش ها بعد از انجام مي تواند نشان دهد كه نوزاد از سلامت كامل برخوردار است يا با مشكلاتي دست و پنجه نرم مي كند.

در اين هنگام اگر نوزاد مشكلي داشته باشند والدين با تشخيص به موقع آن مي توانند از عوارض آن تا حد ممكن جلوگيري كنند.

آزمايشات بعد از تولد نوزاد
آزمايشات بعد از تولد نوزاد
به دليل اهميت سلامت نوزاد و جلوگيري از بيماري ها و مشكلات در اين مقاله اقدامات پزشكي و بهداشتي لازم برا نوزاد بيان شده است كه به بررسي آن ها مي پردازيم.

آزمايشات بعد از تولد نوزاد
تست آپگار از آزمايشات بعد از تولد نوزاد
اولين تستي كه از نوزاد هنگام تولد گرفته مي شود تست آپگار مي باشد، تست آپگار در دو مرحله انجام مي شود ابتدا در بدو تولد نوزاد و بار ديگر در ۵ دقيقه بعد از تولد انجام مي شود.

با گرفتن اين تست وضعيت نوزاد بررسي مي شود كه آيا وضعيت پايدار مانده است يا تغيير كرده است.

درتست آپگار براي اينكه سلامت نوزاد را بررسي كنند پنج ويژگي اصلي را مورد بررسي قرار مي دهند.

بررسي ضربان قلب
وضعيت تنفس
پاسخگويي اعصاب به تحريك
قوام عضلات
رنگ پوست
نوزاد با بررسي هر يك از اين مقياس ها از ۰ تا ۲ نمره مي گيرد و اگر نمره به دست آمده او از ۷ بالاتر باشد يعني كودك سالم است ولي اگر از ۷ پايين تر باشد بايد سلامت كودك بيشتر مورد بررسي قرار بگيرد.

سنجش قد و وزن نوزاد
پس از انجام تست آپگار، قد و وزن، اندازه دور سر و دور قفسه سينه نوزاد مورد بررسي قرار مي گيرد.

نوزاد بايد به طور منظم چكاپ شود تا اين اندازه ها مورد بررسي قرار بگيرد و روند رشد كودك مشخص شود.

اين اندازه توسط پزشك كودك گرفته مي شود و ثبت شده و به شما تحويل داده مي شود تا در جريان روند رشد كودك خود باشيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي ايران-آزمايشات بعد از تولد نوزاد، اقدامات پزشكي و بهداشتي لازم براي نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/12  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

گريه نوزادان مي تواند آرامش رواني تان را به هم بزند و منجر به واكنشي تند و انفجاري شود بنابراين بايد راه هاي مقابله و دلايل آن را بدانيد.

گريه نوزادان به عنوان اولين واكنشي كه از طريق آن به برقراري ارتباط مي پردازند شناخته مي شود در حقيقت زبان اوليه ي آن ها گريه ست.

درست در زماني كه كودك زبان باز نكرده و قادر به برقراري ارتباط نيست، مي تواند از طريق گريه هايي با اقسام مختلف، شما را متوجه نياز خود كند.

جالب است بدانيد كه شنيدن صداي نوزاد و يا كودك، تقريبا در تمامي افراد احساس نيرومندي از برانگيختگي و ناراحتي ايجاد مي كند كه نوعي پاسخ فطري است.

اين پاسخ به صورت ذاتي در نوع انسان برنامه ريزي شده تا بقاي نوزادان را تضمين كند.

علت بي قراري و گريه شديد نوزاد
علت بي قراري و گريه شديد نوزاد معمولا بخاطر نيازهاي جسمي و گرسنگي است. اما بچه ها ممكن است

در پاسخ به تغيير دما در هنگامي كه لخت هستند، شنيدن صداي ناگهاني و يا محرك هاي دردناك نيز گريه كنند.

نوزادان و بچه هاي بزرگتر معمولا با شنيدن صداي گريه نوزاد ديگري نيز شروع به گريه مي كنند.

اين پاسخ در حقيقت نشان دهنده ي توانايي فطري واكنش نشان دادن به رنج ديگران در انسان است.

۱. عادت نداشتن به چرخه خواب
خوابيدن در ساعات مشخصي از شب براي نوزاد يه كار غيرمعمول است و براي اين كه به اين چرخه عادت كند نياز به زمان دارد، نوزد در جريان تلاش براي عادت به چرخه خواب، با گريه به اين امر غيرمعمول واكنش نشان مي دهد. خوابيدن براي كودك كار مشكلي نيست، اما احتمالا خوابيدن در يك ساعت مشخص از شبانه روز براي كودك دشوار است و اين موضوع او را به گريه مي اندازد.

براي اين كه نوزاد، خواب راحتي داشته باشد، نياز است كه تمام اندام ها و سيستم بدن با سيستم خواب در هماهنگي باشند و تا زماني كه اين هماهنگي ايجاد نشود، نوزاد آرامش نداشته و گريه مي كند، اما به تدريج بدن نوزاد شروع به سازگاري با چرخه خواب و هماهنگ شدن مي كنند و معمولا اين اتفاق پس از گذشت سه ماه مي افتد.

. وجود ناراحتي جسمي در نوزاد

تنها راه ارتباطي نوزاد با والدين از طريق گريه كردن است، پس هر زمان كه نياز به انتقال چيزي باشد، گريه مي كنند. اكثر زمان ها كودك به دليل وجود چيزي آزاردهنده شروع به گريه و فرياد مي كند. اين شرايط ممكن است پيش از خواب نيز رخ دهد،

به عنوان مثال گرما يا سرما آزار دهنده در هنگام خواب، مي تواند باعث گريه نوزاد شود، عواملي ديگري مثل گرسنگي يا وجود هر نوع بيماري نيز مي تواند، او را بيدار نگه دارد و حتي گاهي نياز به بازي قبل از خوابيدن دارد، همه اين دلايل مي توانند منجر به گريه نوزاد قبل از خواب مي شوند.

۳. تلاش براي برقرار كردن رابطه با شما
يكي از دلايلي كه باعث مي شود كودك قبل از خوابيدن گريه كند، مي تواند نياز به توجه و تمايل كودك به برقراري رابطه با شما باشد. از آن جا كه كودك متوجه مي شود كه دز زمان خاصي كه همه مي خوابند، مادر خود را نمي بيند، شروع به گريه كردن مي كند.

در طول روز نوزاد با والدين خود در ارتباط ست، هم چنين تحركات و سر و صداهاي زيادي در اطرافش وجود دارد، پس سكوت شب و هنگام خواب مي تواند براي او، امري خسته كننده باشد ،به همين دليل با ساكت شدن محيط نوزاد شروع به گريه كردن مي كند.

گريه هاي غير طبيعي را بشناسيد!
گريه ي نوزاد مانند الگوهاي خواب او مي تواند نشانه اي از ناراحتي دستگاه عصبي مركزي باشد.

گريه نوزادان كه صدمه ي مغزي ديده اند و يا دچار آسيب هاي پيش ازتولد و تولد شده اند، اغلب تيز و گوش خراش است و از نظر مدت نيز كوتاه تر از گريه هاي بچه ي سالم است.

بچه هايي كه مشكل قولنج (دردهاي حاد شكمي) يا گريه ي مداوم دارند نيز گريه هايي با صداي ريز و نخراشيده دارند.

فوت و فن آرام كردن گريه نوزادان
ممكن است شما هميشه گريه هاي كودك و يا نوزادتان را درست تفسير نكنيد اما با افزايش تجربه، بهتر عمل خواهيد كرد.

در صورتي كه با رفع نيازهاي جسمي، تغذيه، عوض كردن پوشك و چك كردن معده درد و بيماري جسمي، نوزادتان باز هم دست از گريه بر نمي دارد، خوشبختانه روش هاي ديگري نيز وجود دارد كه مي تواند به آرام كردن او كمك كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-دلايل اصلي گريه نوزادان| ۹ روش خانگي براي آرام كردن نوزادان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/3  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اختلال اضطراب جدايي در نوزادان باعث اضطراب بيش از حد مربوط به جدايي يك كودك از خانه و يا از كساني (در نوجوانان و بزرگسالان) است كه به فرد به آن ها وابسته است.

اين اضطراب فراتر از ميزاني است كه براي رشد فرد انتظار مي رود. ترس، اضطراب و يا اجتناب ماندگار است، و حداقل به مدت ۴ هفته در كودكان و نوجوانان و به طور معمول ۶ ماه يا بيشتر در بزرگسالان به طول مي انجامد.
اختلال اضطراب جدايي در نوزادان، معمولا از خانواده هاي غيرصميمي نشات مي گيرند. هنگامي كه نوزاد از خانه و يا افراد وابسته اصلي جدا مي شوند، ممكن است به طور پيوسته احساس طرد، بي تفاوتي، غم و اندوه اجتماعي و يا مشكل تمركز بر روي كار و يا بازي را نشان دهند.

بسته به سن افراد، ممكن است ترس از حيوانات، هيولا، تاريكي، دزد، سارق، آدم ربايان، حوادث رانندگي، سفر هواپيما، و شرايط ديگري را داشته باشند كه به عنوان خطري براي يكپارچگي خانواده و يا خود افراد تلقي مي شوند.

نگراني در مورد مرگ و مردن نيز رايج است. امتناع از مدرسه رفتن ممكن است به مشكلات تحصيلي و اجتناب اجتماعي منجر شود.

كودكان ممكن است از اين امر شكايت كنند كه هيچ كس آن ها را دوست ندارد و يا مراقب آن ها نيست و در نتيجه آرزو مي كنند كه مرده بودند.

هنگامي كه زمان جدايي بسيار ناراحت مي شوند، ممكن است خشم و يا گاهي اوقات تنفر خود را نسبت به كسي كه‌ آن ها را مجبور به جدايي‌ كرده، نشان دهند.

اضطراب جدايي در نوزادان دكتر هلاكويي
وقتي كودكان خردسال در شب تنها هستند، ممكن است تجارب ادراكي غيرمعمولي را گزارش دهند (مانند كودكاني كه مي گويند تصور مي كنند افرادي كه به اتاقشان ‌نگاه مي كند، موجودات ترسناك به آن ها نزديك مي شوند يا حس مي كنند چشم هايي به آن ها خيره شده اند).

كودكان مبتلا به اين اختلال اضطراب جدايي در نوزادان اغلب به صورت سخت گير، فضول و نيازمند توجه مداوم، مي باشند. اغلب اوقات تقاضاهاي مفرط كودك، به يك منبع سرخوردگي والدين تبديل مي شوند كه منجر به خشم و درگيري در خانواده است.

كودكان مبتلا به اين اختلال اضطراب جدايي در نوزادان، گاهي اوقات، به صورت افراد وظيفه شناس، سازگار، و مشتاق به خوشحال سازي توصيف مي شوند. كودكان ممكن است شكايت هاي جسماني داشته باشند كه به آزمايشات فيزيكي و روش هاي پزشكي منجر مي شود ولي در حقيقت مشكلي وجود ندارد.

حالت افسرده، غالبا وجود دارد و ممكن است با گذر زمان تداوم بيشتري پيدا كند و تشخيص فرعي اختلال افسرده خويي و يا اختلال افسردگي اساسي را توجيه كند. اين اختلال ممكن است نسبت به اختلال مربوط به هراس با هراس از مكان هاي شلوغ اولويت داشته باشد.

اضطراب جدايي چيست؟
اختلال اضطراب جدايي در نوزادان ممكن است باعث شود كه كودك گريه كند، جيغ بزند، به شما بچسبد، سرش را تكان دهد يا صورتش را پنهان كند، اين كودكان وقتي كسي كه او را نمي شناسد به آن ها نزديك مي شود غوغا مي كنند.

همين واكنش‌ها ممكن است در مورد اعضاي خانواده و دوستاني نيز رخ دهد كه به نظر مي‌رسيد كودك شما زماني از آن ها لذت مي‌برد اما اكنون آن ها را “غريبه” يا حتي يك تهديد مي‌داند.

اختلال اضطراب جدايي در نوزادان مرحله اي از رشد طبيعي است. در اين مرحله، كودكان وقتي از والدين يا مراقبان اصلي خود جدا مي شوند، مضطرب مي شوند. اختلال اضطراب جدايي در نوزادان معمولاً از ۸ ماهگي كودكان شروع مي شود و در سنين ۱۰ تا ۱۸ ماهگي شديدتر مي شود.

هنگامي كه از والدين يا مراقبان خود جدا مي شوند، به ويژه زماني كه از خانه دور هستند، احساس خطر و ناامني مي كنند.

آن ها براي امنيت و اطمينان به والدين و مراقبان خود نگاه مي كنند. گريه نشان مي دهد كه كودكان احساس دلبستگي به والدين يا مراقبان خود را ايجاد كرده اند. گريه در اين شرايط يك واكنش مثبت است.

اختلال اضطراب جدايي در نوزادان تا ۲۴ ماهگي كودكان ادامه دارد. در اين سن، كودكان ماندگاري اشيا را ياد گرفته اند و اعتماد پيدا كرده اند. اضطراب جدايي به مرور برطرف مي شود زيرا كودكان ياد گرفته اند كه والدين يا مراقبان آن ها حتي زماني كه ديده نمي شود نيز هنوز وجود دارند.

كودكان ياد گرفته اند كه به والدين خود اعتماد كنند يا در نهايت مراقبان خود باز خواهند گشت.

چگونه اضطراب جدايي كودك از مادر را كاهش دهد
به طور منظم او را در آغوش بكشيد. كودك خود را در آغوش بگيريد و دلبستگي او را تقويت كنيد
جدايي هاي كوتاه مدت را شروع كنيد. او را در اتاقي قرار دهيد و ابتدا مطمن شويد كه اتاق امن است و سپس او را براي مدت كوتاهي تنها بگذاريد.


استقلال را تقويت كنيد. به نوزاد خود اجازه دهيد راحت در اتاق بگردد.
توضيح دهيد كه چرا او را ترك مي كنيد و كي بر مي گرديد. هرچه كودك بزرگ تر مي شود بيش تر مي توانيد توضيح دهيد.
هرگز دزدكي او را تنها نگذاريد. اين كار باعث مي شود كه كودك اعتماد خود را نسبت به شما از دست بدهد. خداحافظي از او باعث مي شود كه احساس كند والدينش بي دليل و ناگهاني او را ترك نمي كنند.
بنشينيد و با هم كتاب بخوانيد.
با كودك خود نقاشي بكشيد.
به كودك خود اجازه دهيد با يكي از دوستان خود فعاليتي انجام دهد.
وقتي فرزندتان بدون شما روز را پشت سر مي گذارد، با تمجيد از او، عزت نفسش را تقويت كنيد.
درمان اضطراب جدايي در نوزادان
پس از هربار شير دادن كمي از كودك خود فاصله بگيريد تا اختلال اضطراب جدايي در نوزادان را كاهش دهيد.
حتما پيش از رفتن به كودك خود اطلاع دهيد.
به وعده هايي كه مي دهيد عمل كنيد تا اعتماد او را تقويت كنيد.
او را در محيط آشنا قرار دهيد و از پرستار بخواهيد به خانه بيايد.
سعي كنيد برنامه هاي ترسناك را مشاهده نكنيد.
به فرزندتان بگوييد كه حالش به مرور بهتر خواهد شد.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلال اضطراب جدايي در نوزادان | درمان تضميني + تشخيص

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/15  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

الرژي به شير گاو در نوزادان امري نسبتاً شايع است. شير مادر تنها منبع تغذيه و انرژي براي نوزادان در شش ماه اول است و نوزادان به ندرت علائم حساسيت به شير مادر را نشان مي دهند. با اين حال، شير خشك يا شير گاو نيز ممكن است باعث واكنش هاي آلرژيك شود. علاوه بر اين، علائم و نشانه هاي آلرژي معمولاً بلافاصله يا ظرف يك يا دو ساعت پس از مصرف شير آشكار مي شوند.

الرژي به شير گاو در نوزادان چيست؟
آلرژي غذايي زماني رخ مي دهد كه سيستم ايمني بدن (مكانيسم دفاعي خود بدن) به غذاهاي خاص واكنش غيرعادي نشان دهد. معمولاً سيستم ايمني به بدن كمك مي كند تا با چيزهاي مضر مانند پاتوژن ها مبارزه كند. براي افراد مبتلا به آلرژي غذايي، سيستم ايمني به اشتباه برخي از اجزاي غذا را مضر تشخيص مي دهد و واكنش نامناسبي ايجاد مي كند. اين امر منجر به علائم و نشانه هاي ناخوشايند و گاهي نگران كننده مي شود.

آلرژي به شير وضعيتي است كه سيستم ايمني بدن پروتئين شير را به اشتباه به عنوان يك جسم خارجي يا چيزي كه به بدن آسيب مي رساند و به آن حمله مي كند، مي گويند. حدود ۲ تا ۳ درصد نوزادان از حساسيت به شير رنج مي برند.

واكنش هاي آلرژيك شديد (آنافيلاكسي) شامل تنفس پر سر و صدا، خس خس سينه، تورم يا گرفتگي در گلو است، كودكان خردسال ممكن است به دليل واكنش آلرژيك شديد رنگ پريده شده و علائم آلرژي را نشان دهند.

آيا نوزاد به شير مادر حساسيت دارد؟
خير. نوزاد نمي تواند به شير مادر حساسيت داشته باشد زيرا شير مادر به طور خاص براي مصرف توسط نوزاد انسان ساخته شده است . اگر نوزاد علائم آلرژي به شير مادر نشان مي دهد، ممكن است به ماده اي كه مادر خورده است حساسيت داشته باشد در اين شرايط نوزاد پس از مصرف شير مادر علائمي شبيه آلرژي نشان دهد.

آزمايش تشخيص حساسيت به پروتئين گاوي
اگر به الرژي به شير گاو در نوزادان (CMPA) مشكوك باشيد، پزشك ممكن است آزمايش هاي آلرژي خاصي را براي تاييد تشخيص خود انجام دهد. اين آزمايش‌ها ممكن است شامل آزمايش خون، آزمايش پوستي، آزمايش پچ يا تغيير رژيم غذايي و به دنبال آن چالش غذايي باشد.

الرژي به شير گاو در نوزادان واكنش سيستم ايمني بدن به پروتئين (كازئين و آب پنير) موجود در شير گاو است. همچنين مي تواند با ساير شيرهاي حيواني نيز اتفاق بيفتد. سيستم ايمني نوزاد، پروتئين ها را به عنوان چيزي مضر اشتباه مي گيرد و به جاي جذب آن ها براي تغذيه، به آن ها حمله مي كند.


الرژي به شير گاو در نوزادان
چه چيزي باعث الرژي به شير گاو در نوزادان مي شود؟

علل الرژي به شير گاو در نوزادان مشخص نيست.

روند اين بيماري به اين صورت است كه وقتي غذا وارد روده كوچك مي شود، سيستم ايمني بدن آن را يك جسم خارجي اشتباه مي گيرد و به آن حمله مي كند و باعث واكنش آلرژيك مي شود.

به نظر مي رسد ژنتيك و عوامل محيطي علت اساسي آلرژي غذايي مي باشند.

لاكتوز قند موجود در شير توليد شده توسط همه پستانداران از جمله انسان است. گاهي اوقات افراد به اندازه كافي آنزيم لاكتاز در روده خود براي تجزيه لاكتوز توليد نمي كنند.

تعداد بسيار كمي از نوزادان دچار عدم تحمل لاكتوز واقعي هستند، اين يك بيماري ژنتيكي نادر كه در آن نوزاد بدون هيچ گونه آنزيم لاكتاز متولد مي شوند. (به آن عدم تحمل لاكتوز اوليه مي گويند). با اين حال، بسياري از مردم بعداً در زندگي خود يعني بعد از ۵ سالگي دچار عدم تحمل لاكتوز مي شوند.

نوزادان و كودكان خردسال در صورتي كه ديواره روده آن ها به دليل بيماري مانند گاستروانتريت يا آلرژي يا عدم تحمل به غذاي ديگر آسيب ببيند، نسبت به شير دچار عدم تحمل مي شوند. اين عدم تحمل لاكتوز ثانويه ناميده مي شود و پس از بهبودي روده، معمولاً طي چند ماه، از بين مي رود.

منبع:كانون مشاوران ايران-آلرژي به شير گاو در نوزادان | علل، علائم و درمان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/12  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

سريعترين روش آروغ گرفتن نوزاد، گرفتن آروغ نوزاد بخش مهمي از برنامه غذايي كودك شامل آروغ زدن او مي باشد. كودك ممكن است هواي زيادي را در حين شير خوردن ببلعد و آروغ زدن مي تواند به از بين بردن مقداري از اين گاز كمك كند. درست مانند شير دادن و تعويض پوشك، آروغ زدن كودك مهارتي است كه والدين بايد در آن مهارت داشته باشد.

سريعترين روش آروغ گرفتن نوزاد
در ادامه سريعترين روش آروغ گرفتن نوزاد اورده شده است، آروغ زدن در بيشتر موارد ساده است و شامل مراحل زير مي باشد:

كودك را در وضعيت عمودي قرار داده، به طور مثال بالاي شانه خود، يا روي پاهاي خود به صورت عمودي قرار دهيد.
به آرامي پشت آن ها را مالش دهيد يا نوازش كنيد.
اگر كودك آروغ نزد، چند دقيقه صبر كنيد، سپس دوباره امتحان كنيد.
اگر كودك شما بي قرار است و راه بالا بي نتيجه است. در اينجا سريعترين روش آروغ گرفتن نوزاد آورده شده است:

آروغ زدن روي شانه: كودك را طوري قرار دهيد كه بالاي شكم او در مقابل استخوان ترقوه شما قرار گيرد. در حالي كه به پشت آن ها ضربه مي زنيد، كمي به استخوان ترقوه خود فشار وارد كنيد يا از پاشنه دست خود براي مالش آرام دايره ها روي پشت آن ها استفاده كنيد.
كودك را روي پاهاي خود بنشينيد و در حالي كه كف دست خود را زير قفسه سينه قرار داده ايد، كمي فشار وارد كنيد و به پشت او ضربه بزنيد يا با دست آزاد خود به شكل دايره پشت او را بكشيد.
آروغ زدن روي بازو: كودك را روي بازوي خود قرار داده و در حالي كه در اتاق قدم مي زنيد، به آرامي به پشت او ضربه بزنيد.
آروغ زدن روي زانو: كودك خود را به سمت شكم روي زانوي خود قرار دهيد و به آرامي به پشت او ضربه بزنيد.
پاهاي كودك را در حالي كه به پشت دراز كشيده است به آرامي به سمت سينه حركت دهيد، مانند ركاب زدن با دوچرخه.
وقتي كودك آروغ نمي‌زند چه بايد كرد؟

اگر كودك شما آروغ نزند اشكالي ندارد. اينكه آيا كودك شما بايد آروغ بزند يا نه به ميزان هواي مكيده شده در حين شير خوردن بستگي دارد، برخي از نوزادان هواي زيادي را نمي بلعند، به همين دليل ممكن است مرتباً آروغ نزنند البته با كمك سريعترين روش آروغ گرفتن نوزاد مي توانيد آروغ او را بگيريد.

اگر تمام روش هاي بالا را امتحان كرده ايد و كودك شما هنوز ناراحت است اما آروغ نمي زند، چه بايد كنيد؟ احتمالا بايد برخي از روش هاي زندگي خود را تغيير دهيد كه در ادامه به برخي از آن ها اشاره شده است:

رژيم غذايي مادر: براي مادراني كه شير مي‌دهند، رژيم غذايي امر مهمي مي باشد. مي‌توانيد لبنياتي مانند شير، پنير و بستني را حذف كنيد تا ببينيد آيا اصلاً به كودك شما كمك مي‌كند يا خير. مي توانيد در يك دفتر مواد غذايي كه مصرف مي كنيد را يادداشت كنيد تا متوجه شويد هنگام حذف چه مواد غذايي كودك شما سالم تر مي باشد.
بزرگ بودن نوك پستان يا شيشه شير براي نوزاد مي‌تواند باعث شود كه آن ها خيلي سريع و زياد شير را قورت دهند و هوا را همراه با شير زياد وارد بدنشان شود.
با اين حال، اگر كودك شما بعد از غذا خوردن گريه مي كند بايد تكنيك هاي آروغ نوزاد خود را تغيير دهيد. به عنوان مثال، اگر درست نشستن كودكتان در بغل شما به او كمك نمي كند بايد سعي كنيد وضعيت او را تغيير دهيد. مهم است كه به نقاط مختلف ديگر ضربه بزنيد تا به كودك كمك كنيد به راحتي آروغ بزند.

چرا نوزادان آروغ مي زنند؟
بخش مهمي از تغذيه نوزاد شامل آروغ زدن مي باشد. آروغ به خلاص شدن از شر بخشي از هوايي كه هنگام شير خوردن وارد معده نوزادان مي شود كمك مي كند. آروغ نزدن مكرر و بلعيدن هواي بيش از حد باعث مي‌شود كودك بدخلقي كند يا گريان شود.

۳ چيز باعث ورود هوا به روده نوزاد مي شود
۱. بلعيدن هوا | آروغ زدن كودك
اگر شير به سرعت از شيشه وارد دهان كودك شود، همچنين اگر مادر شير زيادي داشته باشد، كودك براي كنترل جريان افزايش يافته به سرعت قورت مي دهد و در نتيجه هوا را مي بلعد. براي كاهش اين سرعت مي‌توانيد موقعيت‌هاي مختلف شيردهي را امتحان كنيد تا آهسته‌تر شير بخورد. راه هاي ديگر براي كمك به كودك براي بلع كمتر هوا عبارتند از:

هنگام شير دادن با شير مادر يا شيشه شير، كودك را به صورت عمودي در آغوش خود بنشانيد.
بطري را طوري نگه داريد كه هواي كمتري وارد دهان كودك شود.
حمام آب گرم به نوزاد.
ماساژ نوزاد براي كمك به حركت گاز و غذا در بدن او.

منبع:كانون مشاوران ايران-سريعترين روش آروغ گرفتن نوزاد : ۱۳ راه برتر براي آروغ زدن نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/2  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

. مكيدن براي آرام كردن نوزادان
مكيدن اغلب منجر به آرامش نوزادان شده و باعث مي شود نوزاد ارام شود، چه اينكه آنچه كه مي مكند يك انگشت، پستانك و يا شير مادر باشد. با اين حال زماني كه نوزاد به خوبي تغذيه شده و فقط به دنبال راحتي است، انگشتان و پستانك بهترين كارايي را خواهند داشت. يك نوزاد گرسنه از مكيدن هر چيزي كه گرسنگي را رفع نمي كند خسته خواهد شد. زماني كه يك كودك درد دارد و يا گرسنه است، شير دادن به او بهترين راهكار خواهد بود.

۲. تاب دادن
تاب دادن هاي سريع و ريتم دار و يا گرداندن نوزاد نا آرام را امتحان كنيد چرا كه اينها حركاتي را آنها در شكم مادر تجربه كرده اند را برايشان تداعي مي كند. سطح تحريك پذيري نوزاد، نيروي حركتي لازم را براي گرداندن تعيين مي كند. همان گونه كه گفته شد، به اندازه اي كودك را تكان ندهيد كه خطرناك باشد. همچنين مطمئن شويد كه سر نوزاد در يك وضعيت ثابت قرار گرفته باشد.

۳. ايجاد يك الگوي خواب
قرار دادن نوزاد نا آرام در يك روال، هم به نوزاد ارام و هم به مراقب و يا والدين كمك مي كند تا سلامتي خود را حفظ كنند. خواب يك نقش حياتي در رشد كودك و همچنين در خلق و خوي او ايفا مي كند. ايجاد يك روتين براي نوزاد نا آرام يك اقدام بلند مدت است و يكي از چالش برانگيز ترين كارهاي سخت در امر فرزند پروري است. با اين حال، كودكان زودتر از آن چه كه فكرش را مي كنيد، ياد مي گيرند. عادت ها اين اطمينان را به ما مي دهند كه نوزادان به حد كافي به خواب و به بازي مي پردازند و يك نوزاد شادتر كمتر به گريه مي پردازد.

۴. بررسي قولنج يا كولينگ
قولنج معمولا در سنين حدود ۲ تا ۶ هفتگي شروع مي شود، ۲۶ درصد از نوزادان را در دوره هاي مختلف درگير مي كند. يك گريه مداوم و غير قابل توضيح مي تواند ناشي از گاز معده، نارحتي باشد و يا اينكه نوزاد صرفا در تلاش است تا با محيط دنياي خارج از رحم انطباق پيدا كند. نوزاد نا آرام را به پشت بخوابانيد، هر دو پاي او را نگهداريد و بصورت دوچرخه اي خيلي آرام حركت دهيد.

مطالعات نشان مي دهد نوزاداني كه با شير مادر تغذيه مي شوند و داراي قولنج هستند، زماني كه مادر مصرف مواد لبني را قطع مي كند، به طرز قابل توجهي بهبود پيدا مي كنند. اين به ويژه در خانواده اي با سابقه ي عدم تحمل لاكتوز و آلرژي شايع است.

۵. آروغ زدن بعد از غذا خوردن
اگر اين روال ناديده گرفته شود، منجر به ناراحتي زياد در كودك مي شود. هنگامي كه نوزاد ارام به خوبي تغذيه شد، او را در حالت بالا به پايين نگه داريد و به آرامي پشت او را مالش دهيد. به آرامي اين حركت را تا زماني كه او آروغ بزند، تكرار كنيد. هر چند اين روش به رفلاكس كمك مي كند، موارد حاد تر ممكن است به نسخه ي پزشك نياز داشته باشند. آروغ زدن ناراحتي را تسهيل كرده و نوزاد را آرام مي كند.

۶. قنداق كردن براي آرام كردن نوزادان
يكي از موثر ترين روش ها براي آرام كردن كودك “نگه داشتن” او است. اين فرآيند چهار مرحله اي كه بوسيله ي دكتر رابرت هميلتون ايجاد شده است، تقليدي است از حالت كودك در رحم مادر. كودك را برداشته و دستان او را مقابل قفسه ي سينه اش با يك دست جهت محافظت از چانه و قفسه ي سينه قفل كنيد.

پايين تنه ي نوزاد آرام را با دست ديگر گرفته و به آرامي او را در يك حالتي با زاويه ي ۴۵ درجه قرار دهيد. با تكان هاي آرام به پشت او بزنيد و يا به آرامي او را به بالا و پايين حركت دهيد تا آرام كردن نوزادان براي شما راحت تر شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-آرام كردن نوزادان| ۸ راه كه گريه بي دليل بچه را قطع كنيم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/20  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

گريه نوزاد راهي براي برقراري ارتباط با شما است كه به چيزي نياز دارد، گرسنگي شايع ترين علت گريه در نوزادان است.

بنابراين غذا دادن به آن ها باعث جلوگيري از گريه شديد نوزاد مي شود. نحوه واكنش شما به گريه كودك مهم است. اگر با آرامش پاسخ دهيد، به آن ها كمك مي كنيد تا پريشاني خود را مديريت كنند و احساس امنيت كنند.

چگونه علت گريه نوزاد را بفهميم
۱. گرسنه يا تشنه است، آرام كردن گريه نوزاد
كودك شما ممكن است سعي كند سينه شما را پيدا كرده يا با دهان خود حركت مكيدني انجام دهد. اين بهترين زمان براي غذا دادن به كودك است.

۲. نياز به تعويض پوشك دارد، علت گريه و نق نق نوزاد
برخي از نوزادان احساس خيس بودن يا كثيف بودن را دوست ندارند. بررسي كنيد كه آيا كودك شما نياز به تعويض پوشك خود دارد يا خير.

۳. باد معده، قولنج يا ريفلاكس
اگر كودك شما ناآرام به نظر مي رسد، او را به حالت عمودي نگه داريد و به آرامي پشت او را مالش دهيد يا نوازش كنيد.

۴. خستگي بيش از حد
حتي چيزهاي ساده مانند چهره هاي جديد و نورهاي روشن مي تواند براي نوزادان طاقت فرسا باشد. در صورت گريه آن ها را به يك اتاق تاريك كه ساكت و آرام است ببريد، در اين حال صداهاي آرام بخش ايجاد كنيد يا موسيقي ملايم پخش كنيد. از علائم خواب كودك خود آگاه باشيد.

۵. ناراحتي
نوزادان از سردي يا گرماي بيش از حد خوششان نمي آيد. آن ها دوست دارند احساس راحتي و گرماي مطلوبي داشته باشند، اما مراقب باشيد كه كودك خود را در چند لايه لباس نپوشانيد.

بررسي كنيد كه بدن كودك شما خيلي گرم يا سرد نباشد. طبيعي است كه دست و پاي نوزاد كمي خنك باشد، اما شكم او بايد كمي گرم باشد.

بررسي كنيد كه هيچ بر چسبي از لباس‌هايش در پوست آن ها فرو نرفته باشد و مويي دور دست يا پاهايشان نپيچيده باشد. اگر صداي گريه شديد نوزاد شما با حالت عادي متفاوت است، مي تواند نشانه اي از ناخوشي يا دندان درآوردن باشد.

۶. ممكن است لازم باشد كودك نزديك شما باشد
نوزادان بايد به والدين خود نزديك باشند، صداي آن ها را گوش داده و به ضربان قلب آن ها گوش دهند، علاوه بر اين مي توانيد كارهاي آرامش بخشي را براي بهبود حال آن ها انجام دهيد:

كودك را نزديك نگه داريد
آواز خواندن يا صحبت كردن با آن ها
بغل كردن كودك

 

۷. آرام كردن گريه نوزاد
گاهي اوقات به نظر مي رسد هيچ كاري كه انجام مي دهيد جواب نمي دهد در اين شرايط مي توانيد موارد زيرا را امتحان كنيد:

با كودك در كالسكه به پياده روي برويد.
پوشك كودكتان را كنار بگذاريد و به او اجازه دهيد پاهايش را آزادانه حركت دهد.
حمام كردن نوزاد
درخواست كمك از دكتر يا اطرافيان
۸. ممكن است حوصله اش سر رفته باشد.
اگر او به دليل بي حوصلگي گريه مي كند، آواز خواندن، زمزمه كردن، قدم زدن و حرف زدن با او مي تواند به شما كمك كند.

۹. كوليك| علت گريه نوزاد
كوليك باعث گريه شديد در چهار هفتگي مي شود و گاهي اوقات تا سه يا حتي چهار ماهگي نيز ادامه پيدا مي كند. دليل كولينك هنوز براي دكترها مشخص نيست اما مي تواند به دليل گوارش يا حساسيت به غذا يا عوامل محيطي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-گريه نوزاد + ۶ روش درماني تضميني

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/3  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

شستن نوزاد، روش صحيح شستن و حمام كردن نوزاد

روش صحيح شستن و حمام كردن نوزاد

شستن نوزاد تازه متولد شده نكاتي دارد كه بايد به آن توجه كنيد تا كارتان را راحت تر انجام دهيد.

بدن نوزاد حساس است و جثه كوچكي دارد و همين مسئله مادر را دچار استرس مي كند و اگر مادر در هنگام پاك كردن مدفوع، حمام كردن و آب كشي كودك در روشويي نكات لازم را در نظر بگيرد اين كار براي او لذت بخش و آسان خواهد بود.

در اين خصوص شايد مادر خودتان روش هايي را آموزش داده باشد اما بهتر است به نكاتي كه در اين مقاله بيان شده است نيز توجه فرماييد.

هم چنين مي توانيد از مشاوره كودك كمك بگيريد تا شما را در اين خصوص راهنمايي كند و با مشكلات مراقبت از كودك آشنا شويد و با استفاده از راهكارهاي عملي و موثر مشكلات شايع در اين دوران را كاهش داده و تنش هاي آن را كمتر كنيد.

چه موقع بايد نوزاد را به اولين حمام برد؟
سعي كنيد براي حمام بردن نوزادتان عجله نداشته باشيد، زيرا با اين كار ممكن است دماي بدن نوزاد پايين بيايد و او بيمار شود، دست كم تا ۱۲ ساعت بعد از تولد، او را به حمام نبريد.

اگر دقت كرده باشيد پرستاران بعد از تولد تنها با حوله هاي گرم و مرطوب، نوزاد را پاك مي كنند و دليل انجام اين كار مراقبت از نوزاد مي باشد.

حمام كردن نوزاد چگونه بايد انجام شود؟
مراحل شستن نوزاد تازه متولد شده
يك اسفنج را در آب گرم خيس كنيد و به آرامي نوزاد را بشوييد، هيچ احتياجي نيست كه هر روز نوزاد را به حمام ببريد بلكه هفته اي ۲ يا ۳ بار كافي مي باشد.
از قبل حوله اي را زير نوزاد قرار دهيد تا از سرخوردن و غوطه ور شدن وسايل كودك در آب جلوگيري كنيد، زماني كه حمام كودك به اتمام رسيد يك حوله خشك داشته باشد تا همه چيز را تميز نگه داريد، در اين شرايط لازم است تمام نكات ايمني نوزاد و كودك را در رابطه با حمام كردن كودك رعايت نماييد.
در زمان شستن نوزاد دست خود را بر روي پيشاني كودك قرار دهيد و مانع ورود هر نوع ماده خارجي به داخل چشمان نوزاد شويد.


براي خشك كردن كودك يك حوله نرم و خشك به همراه داشته باشيد.
حوله اي كه براي كودكتان تهيه مي كنيد سعي كنيد كلاه دار باشد تا دماي سر او حفظ شود.
از خيس شدن بند ناف نوزاد نترسيد بند ناف به طور طبيعي در ۳ هفتگي جدا مي شود و در صورتي كه بند ناف خيس شد به آرامي آن را با حوله خشك كنيد.
حمام كردن نوزاد را مي توانيد در وان حمام خودتان يا در وان حمام كودك انجام دهيد و مي توانيد وان را پر از اسفنج كنيد تا كودك مشغول شود. واني كه براي شستن نوزاد استفاده مي كنيد به گونه اي باشد تا هم ارتفاع با خودتان باشد تا به پشت كودك آسيبي وارد نشود.
مشاوره كودك - روش تربيت كودك | مشاوره رفتاري كودكان
مشاوره كودك – روش تربيت كودك | مشاوره رفتاري كودكان
مراحل شستن نوزاد بدون بند ناف
مراحل شستن نوزاد بدون بند ناف

وان شست و شوي نوزاد را تا ميزان لازم از آب گرم پر كنيد، دماي آب بايد بين ۲۳ تا ۲۵ درجه سانتي گراد باشد.
چند مشت آب تا قفسه سينه نوزاد بريزيد سعي كنيد آب به خود قفسه سينه نوزاد نرسد.
شستن نوزاد را از سر شروع كنيد و بعد پاهاي او را بشوييد اين ترتيب باعث مي شود تا ترشحات و باكتري ها وارد بدن نوزاد نشود.
براي شستن پشت و باسن نوزاد او را به آرامي بچرخانيد و در اين موقعيت بايد نوزاد روي يك دست شما قرار گيرد تا از هر اتفاقي در حين شستن جلوگيري شود.
به طور معمول پوست نوزاد با مشكلات شايع پوستي مانند خشكي و اگزما همراه مي باشد به همين دليل سعي كنيد در هنگام استحمام نوزاد مراقبت هاي پوستي نوزاد را به درستي انجام دهيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-روش صحيح شستن نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/2/17  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بازتاب گردن نوزاد، رفلاكس گردن نوزاد

بازتاب گردن نوزاد از جمله بازتاب هايي است كه در هفته هاي ابتدايي تولد نوزاد آغاز مي شود و در ماه هاي ۴ و ۶ به اوج مي رسد و پس از آن ناپديد مي شود.

در اين بازتاب اگر سر نوزاد را به طور ناگهاني در يك سو بچرخانيم، دست و پاي موافق جهت حركت، كشيده و اندام هاي طرف مقابل جمع مي شود و در برخي از اوقات اين اتفاق برعكس مي افتد. توجه داشته باشيد كه بازتاب ها فعاليت هاي خودكار و غيرارادي هستند كه بدون اختيار و آگاهي انسان انجام مي شوند.

فعاليت بازتاب ها از طريق مدارهاي عصبي نسبتا ساده به وجود مي آيند، تشديد و تضعيف آن ها مي تواند نشانه هايي از ابتلا به بيماري هاي عصبي باشد.

به همين دليل براي تشخيص اختلالات عصبي و تعيين ميزان هوشياري افراد، وضعيت بازتاب كودكان را مورد بررسي قرار مي دهند در اين شرايط مي توانيد از مشاور كودك كمك بخواهيد تا شما را راهنمايي كند و از سلامت نوزاد خود مطمئن شويد.

بازتاب گردن نوزاد چيست؟
بازتاب گردن واكنش چرخاندن سر نوزاد به يك سمت مي باشد، وقتي سر نوزاد به يك سمت مي چرخد بازو و پايي كه در طرف مخالف قرار دارد خم مي شود، در حالي كه بازو و پايي كه هم جهت با سر قرار دارند در همان جهت باز مي شوند به اين نوع واكنش بازتاب نرده مي گويند.

چون در اين حالت بازوها و پاي نوزاد شبيه به فردي مي باشد كه در حال بالا رفتن از نرده است.

بازه زماني بروز بازتاب گردن در نوزاد
بازتاب گردن به طور طبيعي در ۱۲ هفته ابتدايي تولد وجود دارد و به طور خودكار تا ۶ ماهگي ناپديد مي شود، در صورتي كه اين بازتاب بيش از ۶ ماه طول بكشد از وجود ناهنجاري در مغز حكايت مي كند.

در اين شرايط بايد نشانه هاي سلامت نوزاد را بشناسيد تا در صورت مواجه با ناهنجاري ها بتوانيد به متخصص مراجعه كنيد و براي درمان آن اقداماتي را انجام دهيد.

اهميت وجود بازتاب گردن در نوزاد
وجود بازتاب گردن نشانه مهمي از رشد عصبي و عملكرد نوزاد مي باشد، در صورتي كه نوزاد اين بازتاب را از خود نشان نمي دهد اين مسئله را با پزشك در ميان بگذاريد زيرا فقدان بازتاب نشان دهنده از اختلالات عصبي – رشدي نوزاد و فلج مغزي مي باشد.

اين بازتاب را در سنين بالاي ۶ ماه از خودشان نشان مي دهند و در صورتي اين واكنش در كودك بماند به رشد و هماهنگي كودك آسيب وارد مي كند.

در اين شرايط شما بايد مراحل رشد كودك را بشناسيد و از مراحل رشدي كودك تا يك سالگي اطلاع داشته باشيد در اين خصوص بايد اطلاعات خود را در خصوص روند رشد در سال اول زندگي كودك افزايش دهيد.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بازتاب گردن نوزاد | رفلاكس گردن نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/28  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ميزان خواب كودكان، كودكان چند ساعت بايد بخوابند؟

ميزان خواب كودكان

خواب كودكان بسيار مهم است و بر روي رشد و سلامت آن ها تاثير مي گذارد، و به اندازه غذا خوردن و تغذيه ضروري مي باشد. در صورتي كه كودكتان خواب كافي نداشته باشد بر روي هوش، عملكرد روزانه و خلق و خوي او اثر منفي مي گذارد.

كودكان نياز خوابشان متفاوت است و همين مسئله بر روي برنامه خواب والدين تاثير مي گذارد و خوابشان را دچار تغييراتي مي كند.

اين تفاوت ها باعث دشواري در داشتن يك برنامه منظم و متداول براي خواب كودك مي شود اما به دليل اين كه ميزان خواب كودكان بسيار مهم است و حساسيت خاصي در ميزان خواب آن ها وجود دارد بسياري از والدين برنامه هاي زندگي شان را بر اساس نيازهاي فرزندشان مي چينند.

در ادامه مقاله براي اين كه برنامه ريزي بهتري براي ساعات خواب كودكتان داشته باشيد ميزان خواب كودكان، فوايد و روش هاي خواب كافي در كودكان را بيان مي كنيم هم چنين در اين خصوص مي توانيد از مشاوره كودك كمك بگيريد تا در اين زمينه اطلاعات لازم را در اختيار شما قرار دهند و به شما كمك كنند.

ميزان خواب كودكان – فوايد خواب كافي براي كودكان
خواب كافي بر روي كارايي ذهني و جسمي افراد تاثير مستقيم مي گذارد، كودكاني كه در ساعت منظمي مي خوابند نسبت به كودكاني كه خواب كافي و منظمي ندارند داراي هوش و سرعت يادگيري بالاتري هستند، هم چنين خواب كافي در كودكان فوايد ديگري دارد كه برخي از آن ها به شرح زير است:

تقويت سيستم ايمني
افزايش قدرت يادگيري در طول روز
رشد طبيعي و مناسب
خلق و خوي خوب در طول روز
توجه كنيد خواب كودكان بسيار مهم مي باشد و از جمله نيازهاي اساسي و اوليه كودكان است كه به طور مستقيم بر روي مغز آن ها اثر مي گذارد، در صورتي كه فرزندتان در سنين كودكي به دلايل مختلفي خواب كافي و با كيفيتي نداشته باشد در آينده با مشكلات بسياري رو به رو خواهد شد.

ميزان خواب مناسب در سنين مختلف كودكان
نيازهاي انسان در طول مراحل رشد در حال تغيير مي باشد و به همين دليل ميزان خواب مورد نياز كودكان در سنين مختلف متفاوت مي باشد و والدين بايد بر اساس اين تفاوت ها برنامه ريزي داشته باشند.

در ادامه اين مقاله خواب هر كدام از سنين را مورد بررسي قرار مي دهيم. اين برنامه خواب به طور كلي براي كودكان ثابت است ولي هر كودكي ويژگي منحصر به فرد خودش را دارد و ممكن است به خواب كمتر يا بيشتري نياز داشته باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ميزان خواب كودكان | كودكان چند ساعت بايد بخوابند؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/1  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ميزان خواب كودكان، كودكان چند ساعت بايد بخوابند؟


ميزان خواب كودكان
خواب كودكان بسيار مهم است و بر روي رشد و سلامت آن ها تاثير مي گذارد، و به اندازه غذا خوردن و تغذيه ضروري مي باشد. در صورتي كه كودكتان خواب كافي نداشته باشد بر روي هوش، عملكرد روزانه و خلق و خوي او اثر منفي مي گذارد.

كودكان نياز خوابشان متفاوت است و همين مسئله بر روي برنامه خواب والدين تاثير مي گذارد و خوابشان را دچار تغييراتي مي كند.

اين تفاوت ها باعث دشواري در داشتن يك برنامه منظم و متداول براي خواب كودك مي شود اما به دليل اين كه ميزان خواب كودكان بسيار مهم است و حساسيت خاصي در ميزان خواب آن ها وجود دارد بسياري از والدين برنامه هاي زندگي شان را بر اساس نيازهاي فرزندشان مي چينند.

در ادامه مقاله براي اين كه برنامه ريزي بهتري براي ساعات خواب كودكتان داشته باشيد ميزان خواب كودكان، فوايد و روش هاي خواب كافي در كودكان را بيان مي كنيم هم چنين در اين خصوص مي توانيد از مشاوره كودك كمك بگيريد تا در اين زمينه اطلاعات لازم را در اختيار شما قرار دهند و به شما كمك كنند.

ميزان خواب كودكان – فوايد خواب كافي براي كودكان
خواب كافي بر روي كارايي ذهني و جسمي افراد تاثير مستقيم مي گذارد، كودكاني كه در ساعت منظمي مي خوابند نسبت به كودكاني كه خواب كافي و منظمي ندارند داراي هوش و سرعت يادگيري بالاتري هستند، هم چنين خواب كافي در كودكان فوايد ديگري دارد كه برخي از آن ها به شرح زير است:

تقويت سيستم ايمني
افزايش قدرت يادگيري در طول روز
رشد طبيعي و مناسب
خلق و خوي خوب در طول روز
توجه كنيد خواب كودكان بسيار مهم مي باشد و از جمله نيازهاي اساسي و اوليه كودكان است كه به طور مستقيم بر روي مغز آن ها اثر مي گذارد، در صورتي كه فرزندتان در سنين كودكي به دلايل مختلفي خواب كافي و با كيفيتي نداشته باشد در آينده با مشكلات بسياري رو به رو خواهد شد.

ميزان خواب مناسب در سنين مختلف كودكان
نيازهاي انسان در طول مراحل رشد در حال تغيير مي باشد و به همين دليل ميزان خواب مورد نياز كودكان در سنين مختلف متفاوت مي باشد و والدين بايد بر اساس اين تفاوت ها برنامه ريزي داشته باشند.

در ادامه اين مقاله خواب هر كدام از سنين را مورد بررسي قرار مي دهيم. اين برنامه خواب به طور كلي براي كودكان ثابت است ولي هر كودكي ويژگي منحصر به فرد خودش را دارد و ممكن است به خواب كمتر يا بيشتري نياز داشته باشد.

ميزان خواب نوزاد
خواب نوزاد به طور كلي ۱۶ تا ۲۰ ساعت مي باشد و هر چه به يك سالگي نزديك مي شود ميزان خواب او كمتر شده و به ۱۰ تا ۱۳ ساعت مي رسد، نوزاد خواب پيوسته و مشخصي ندارد.

هر وقت گرسنه شود از خواب بيدار مي شود و شير مي خورد و دوباره به خواب مي رود. اين چرخه به علت وزن گيري نوزاد مي باشد.

نوزاد معمولا به طور پيوسته ۴ تا ۵ ساعت مي خوابد، براي اين كه كودكان در شب خواب خوبي داشته باشد بهتر است قبل از خواب شب او را به حمام ببريد و در هنگام بيداري كودك را در معرض نور خورشيد قرار دهيد و با او بازي كنيد.

ميزان خواب در دو سالگي
در دو سالگي معمولا كودك به ۱۰ الي ۱۲ ساعت خواب در طول شب و تقريبا ۱ الي ۳ ساعت در طول روز نياز دارد، معمولا كودكاني كه بازيگوش هستند نسبت به خوابيدن تقلا مي كنند و والدين بايد سعي كنند با روش هاي مختلف آن ها را بخوابانند.

والدين بايد توجه داشته باشند كه زماني كه كودك ياد مي گيرد از گهواره بيرون آيد تمايل دارد تا روي تخت و در كنار والدينش بخوابد، از همان ابتدا بايد به اين موضوع توجه داشته كنند زيرا كودك به خوابيدن در كنار والدينش عادت مي كند و جدا خوابيدن براي كودك بسيار سخت مي شود و به راحتي از والدين جدا نخواهد شد.

منبع:كانون مشاوران ايران-ميزان خواب كودكان | كودكان چند ساعت بايد بخوابند؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/12/21  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

دندان درآوردن نوزاد، زمان و علائم دندان درآوردن نوزاد

مادران بايد آموزش هاي صحيح و اصولي را در مورد نوزادان ياد بگيرند تا بتوانند سلامت نوزادشان را تضمين كنند. فرآيند رشد دندان و دندان درآوردن نوزاد يكي از مسائلي است كه بايد مادران اطلاعات كافي در اين خصوص داشته باشند تا بتوانند از بروز مشكلات جلوگيري كنند.

مادران بايد از انجام اقدامات هيجاني و غيراصولي خودداري كنند تا فرآيند رشد دندان نوزادان با مشكلي رو به رو نشود در اين شرايط بايد از مشاور كودك كمك بخواهيد تا اطلاعات لازم را در اختيار شما قرار دهد و شما را راهنمايي كند.

دندان درآوردن نوزادان
دندان در آوردن نوزادان با خارش لثه شروع مي شود. روند دندان درآوردن در نوزادان متفاوت مي باشد و بر اساس نظر دندانپزشكان روند دندان درآوردن در نوزادان ارثي مي باشد و برخي زودتر و برخي ديرتر دندان در مي آورند.

در اين شرايط مادران بايد اطلاعات خود را افزايش دهند و نكات لازم را بدانند و رعايت كنند تا در اين خصوص با مشكلات كمتري رو به رو شوند. در ادامه اين مقاله به بررسي اين نكات مي پردازيم:

ترتيب رشد دندان ها در نوزادان
ترتيب رشد دندان ها در نوزادان شبيه به هم نمي باشد در بسياري از نوزادان در ابتدا دو دندان پاييني يا دو دندان بالايي شروع به رشد مي كنند.

در برخي از آن ها ممكن است چند دندان به طور همزمان شروع به رشد كنند اما رايج ترين شكلي رشد دندان ها به تعداد كم يعني دو دندان در پايين يا دو دندان در بالا مي باشد.

علائم فيزيكي دندان در آوردن نوزاد
زماني كه نوزادان دندان در مي آورند با علائم فيزيكي رو به رو مي شوند كه در بسياري از نوزادان نشانه هاي زير ديده مي شود كه عبارت اند از:

خارش لثه
بي قراري در شب
تغيير موقت در رنگ مدفوع
تب
گريه كودك و بي وقت
تاول هاي خفيف تا كمي شديد در لثه
گونه هاي قرمز
بيرون ريزي آب دهان
التهاب
كاهش خارش لثه در نوزادان
بر اساس مطالبي كه بيان شده است نوزادان در دوران درآوردن دندان با علايمي رو به رو مي شوند و به گفته دندانپزشك متخصص آن ها درد زيادي را دريافت نمي كنند اما خارش لثه ها باعث ناراحتي و بي قراري آن ها مي شود.

خارش لثه ها احساس ناخوشايندي در آن ها به وجود مي آورد و اين مسئله باعث مي شود تا نوزادان اشيا را داخل دهانشان قرار داده و فشار دهند البته ژل هاي بهداشتي در داروخانه ها موجود مي باشد كه باعث كم شدن اين احساس ناخوشايند شده و در آرام كردن نوزاد نقش بسيار مهمي دارد و كمك كننده مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-دندان درآوردن نوزاد | زمان و علائم دندان درآوردن نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/19  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مراقبت از نوزاد يك ماهه

مراقبت از نوزد يك ماهه بسيار اهميت دارد زيرا نوزاد در ابتداي زندگي خود مي باشد و بسيار حساس و ضعيف است و به راحتي بيمار مي شود، نياز هاي اصلي نوزاد يك ماهه شامل نياز هاي جسمي و رواني مي باشد كه مواردي از جمله تغذيه صحيح، دفع ادرار و مدفوع، حمام كردن و برقراري ارتباط عاطفي را شامل مي شود.

هر چند والدين در ماه اول زندگي نوزاد به بهداشت جسمي و رواني كودك بيش تر توجه داشته باشند فرزند با مشكلات كمتري در آينده رو به رو خواهد شد، بسياري از مادران كه تجربه اول آن ها است و جوان و بي تجربه هستند ممكن است در شيوه مراقبت از نوزاد با مشكلاتي رو به رو شوند كه البته اين مسئله بسيار طبيعي مي باشد، در ادامه اين مقاله به راه هاي صحيح مراقبت از نوزاد يك ماهه مي پردازيم و هم چنين مراجعه به مشاور كودك نيز مي تواند در زمينه مراقبت از نوزاد كمك كننده باشد.

اهميت مراقبت از نوزاد يك ماهه در چيست؟
مراقبت صحيح از نوزاد در يك ماهه ابتداي زندگي بسيار مهم مي باشد و اين يك ماه نقش بسيار مهمي در سرنوشت زندگي كودك دارد زيرا بدن او در اين يك ماه بسيار ضعيف است و از نظر جسماني و رواني تا حد زيادي به مادر نياز دارد.

در اين شرايط نحوه اي كه مادر يا ساير مراقبين به نياز هاي نوزاد پاسخ مي دهند مي تواند در شكل گيري سبك دلبستگي كودك نقش بسياري داشته باشد، هم چنين بايد در اين دوران بيش از هر زمان ديگري مراقب نحوه تغذيه كردن كودك، خواباندن او، تعويض پوشك و مواردي از اين قبيل باشيد زيرا نوزاد تازه به محيط خارج از رحم قدم گذاشته است و هنوز با آن محيط سازگار نشده است و به همين دليل نياز دارد تا خودش را با شرايط وفق دهد و براي كودك بايد زمان بيشتري بگذاريد.

همچنين در كنار اين مسائل بيان شده به دليل اين كه آمار مرگ و مير در يك ماهه اول در نوزادان زياد است و احتمال سندروم مرگ ناگهاني نوزاد وجود دارد بايد در اين زمان مراقبت از نوزاد دو چندان شود و بسيار مهم مي باشد.

مراقبت صحيح از نوزاد يك ماهه
نياز هاي كلي و فيزيولوژيك نوزاد يك ماهه شامل مواردي مانند تغذيه، ادرار و مدفوع و حمام كردن مي باشد و هم چنين نوازاد يك ماهه نياز هاي ديگري هم دارد كه در ادامه اين مقاله به نكات مهمي در مورد هر يك خواهيم پرداخت.

با مراجعه به مشاوره كودك مي توانيد به آگاهي كاملي نسبت به نياز ها و شيوه هاي صحيح مراقبت از نوزاد برسيد كه به سلامت جسمي و رواني كودك كمك بسياري مي كند.

تغذيه نوزاد
بلافاصله بعد از زايمان به نوزاد شير بدهيد زيرا اين عمل باعث مي شود تا شير مادر بيشتر شود.
شير روز هاي اول ( آغوز) كه زرد رنگ مي باشد را حتما به نوزاد بدهيد زيرا براي او بسيار مفيد و مغذي مي باشد و نوزاد را در برابر بيماري ها ايمن مي كند.
پس از اين كه به نوزاد شير داديد او را به صورت ايستاده در آغوش بگيريد و كمر او را ماساژ دهيد تا باد معده اش خالي شود. ( براي مراقبت بهتر از كودك بايد نحوه آروغ گرفتن نوزاد را ياد بگيريد.)
پس از شير دهي نوزاد را به پهلوي راست بخوابانيد تا شير به ريه هاي نوزاد وارد نشود و احتمال ورود شير به ريه ها به حداقل برسد.
براي شير دادن به نوزاد از هر دو سينه خود استفاده كنيد.
تا حد امكان سعي كنيد از شير خود به نوزاد بدهيد و زماني كه از نوزاد دور هستيد شير خودتان را بدوشيد، شير دوشيده شده شش ساعت در فضاي اتاق و دو روز در يخچال سالم مي ماند.
به تعداد دفعات ادرار و مدفوع نوزاد در طول روز توجه كنيد كه آيا شير مادر براي او كافي مي باشد يا خير، شش تا هفت بار دفع كردن ادرار و مدفوع در روز طبيعي است.
براي مراقبت صحيح از نوزاد تا شش ماه اول فقط از شير خود به نوزاد بدهيد و از دادن ساير غذاهاي كمكي به نوزاد خودداري كنيد.
هنگامي كه مي خواهيد به نوزاد شير بدهيد نوزاد را در بغل بگيريد و سر او را كمي بالاتر بياوريد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مراقبت از نوزاد يك ماهه و جلوگيري از مرگ

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/7/11  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نشانه هاي سلامت نوزاد ، چگونه از سلامت نوزاد خود باخبر شويم؟

نشانه هاي سلامت نوزاد چه چيزهايي هستند؟ زماني كه نوزاد به دنيا مي آيد والدين آن ها نگرانشان هستند كه آيا فرزندشان سالم است و مراحل رشدش را به خوبي مي گذراند يا خير. وجود برخي از نشانه ها و رفتار ها به شما كمك مي كند تا اطلاعات بيشتري از رشد شناختي، هيجاني و اجتماعي كه مناسب كودك تان است آگاهي كسب كنيد.

وجود اين نشانه ها در كودكان بر تمامي جنبه هاي زندگي كودك اثر مثبت مي گذارد در ادامه اين مقاله به نشانه هايي كه در مورد سلامت نوزاد خبر مي دهد مطالبي را بيان مي كنيم كه شما مي توانيد با در نظر گرفتن اين نشانه ها از وضعيت فرزند خود با خبر شويد، هم چنين براي اين كه از سلامت جسمي و رواني كودكتان مطمئن شويد مي توانيد از مشاوره و روانشناس كودك كمك بگيريد.

ويژگي هاي نوزاد سالم
نوزادان زماني كه به دنيا مي آيند ويژگي ها و رفتار هايي دارند كه نشان دهنده سلامت آن ها مي باشد و وضعيت جسماني آن ها نرمال است، اما در صورتي كه نوزاد برخي از ويژگي هايي كه در زير بيان شده است را نداشت بهتر است با پزشك اطفال مشورت كنيد و از سالم بودن نوزاد خود مطمئن شويد.

نشانه هاي سلامت نوزاد، شير خوردن
كودكان هنگامي كه به دنيا مي آيند شروع به دريافت غذا مي كنند و به دفعات بيشتري نياز به شير خوردن دارند زيرا قدرت مكيدن آن ها ضعيف تر است و شير كمتري را مي خورند و هر چه بزرگتر مي شوند ميزان دريافت شير آن ها كمتر مي شود زيرا در كنار شير غذاهاي كمكي ديگري استفاده مي كنند و در عين حال در هر وعده به طور كامل تغذيه مي شوند. يكي از ساده ترين علائم براي سالم بودن كودك شير خوردن و دريافت غذا مي باشد كه سلامت نوزاد را نشان مي دهد.

نشانه هاي سلامت نوزاد، دقت كردن نوزاد به محيط اطرافش
نوزاد سالم در طول روز مدت كمي آرام مي شود و به محيط اطرافش توجه مي كند، اين كار نشان مي دهد كه او هشيار است و در حال آموختن و مشاهده جهان پيرامونش مي باشد، معمولا كودكان به محيط اطرافشان خيره مي شوند و يا سعي مي كنند وسايل ها را در دهانشان بگذارند و اين مسئله نشان مي دهد ك كودك از نظر رواني سالم است و اين كار به رشد شناختي او كمك بسياري مي كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-نشانه هاي سلامت نوزاد | چگونه از سلامت نوزاد خود باخبر شويم؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/25  ] [ ۰۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

زبان نوزاد ، صداها و زبان نوزاد را چگونه بفهميم؟

آشنايي با زبان كودك از اهميت بسياري برخوردار مي باشد زيرا باعث مي شود تا مادران به خصوص مادران كم تجربه با مشكلات و چالش هاي كمتري رو به رو شوند و نوزادان معمولا علائم و نشانه هايي از خود نشان مي دهند كه بيانگر مسئله و موضوع خاصي مي باشد .

جالب است كه بدانيد ۹۰ درصد ارتباط بين نوزادان و بزرگسالان به صورت غير كلامي مي باشد در ادامه اين مقاله مي خواهيم معنايي زبان نوزاد و حركات او را مورد بررسي قرار دهيم پس اين مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد.

معناي گريه نوزاد
بسياري از والدين در اكثر مواقع متوجه گريه نوزاد نمي شوند و به همين دليل بسيار ناراحت هستند و در بيشتر مواقع گريه نوزاد را به گرسنه بودن او ربط مي دهند، صداي گريه نوزاد گاهي اوقات متفاوت مي باشد و اگر والدين كمي دقت كنند و آگاهي لازم را داشته باشند متوجه مي شوند كه نوزاد قصد دارد چه چيزي را بگويد.

در ادامه به بررسي پنج كلام جهاني نوزادان در زمان گريه كردن مي پردازيم و معنا و توضيحاتي در مورد آ ها ارائه مي دهيم.

زبان نوزاد، NAH يا NEH، صداي اونگه
زماني كه كودك گريه مي كند و در ابتداي گريه او صداي (ن) شنيده مي شود به اين معني است كه كودك گرسنه مي باشد و زمان شير دادن و سير كردن نوزاد است و همچنين اگر صداي ( ايننقهه) را در هنگام گريه كردن تشخيص داديد به معناي گرسنه بودن نوزاد مي باشد.

از خواب پريدن نوزاد
از خواب پريدن نوزاد
Owh
اگر دقت كرده باشيد اين صدا شبيه زماني است كه نوزاد خميازه مي كشد و زماني كه گريه مي كند اين صدا را از خود بروز مي دهد و به معناي خستگي او مي باشد، در اين حالت دهان نوزاد به صورت بيضي شكل باز مي شود و لازم است كه والدين شرايطي را مهيا كنند تا فرزندشان استراحت كند.

زبان نوزاد، Eh
زماني كه عضلات نوزاد منقبض مي شود نوزاد اين صدا را در خود ايجاد مي كند و به معناي آن است كه مي خواهد آروغ بزند و ممكن است چند بار حرف را به صورت (Eh, Eh,Eh,Eh) تكرار كنند.

بايد اين نكته را در نظر بگيريد كه نوزاد علاوه بر زماني كه شير مي خورد احتمال دارد نياز به آروغ زدن داشته باشد و والدين بايد به نوزاد كمك كنند تا آروغ بزند.

Eairh
زماني كه عضلات شكم نوزاد منقبض مي شود اين صدا را در خود ايجاد مي كند، احتمال دارد زماني كه نوزاد نفخ دارد اين صدا يا صداهايي مانند) (eerrhh را داشته باشد كه در اين زمان كودك نياز دارد دردش را تسكين كنيد و والدين بايد به او كمك كنند تا نفخ او رفع شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-زبان نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/8  ] [ ۰۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

خواباندن نوزاد، روش هاي كمكي براي والدين

يكي از بزرگ ترين دغدغه هاي والدين خواباندن نوزاد مي باشد، در واقع زماني كه نوزادي متولد مي شود تغييرات بسيار زيادي در زندگي پدر و مادر ايجاد مي شود يكي از اين تغييرات بي نظمي در ساعات خواب و استراحت والدين مي باشد.

خواب نوزادان ساعت مشخصي ندارد و در بسياري از مواقع نوزادان بدون علت خاصي از خواب بيدار مي شوند و بعضي اوقات ممكن است گرسنه باشند و در طول شب بار ها بيدار شوند، در اين شرايط والدين بايد اصول خواباندن نوزاد را بدانند و در اين زمينه آگاهي لازم را داشته باشد تا خود و نوزادشان خواب راحت تري را تجربه كنند.

در ادامه اين مقاله به بررسي راه هايي براي خواباندن نوزاد مي پردازيم و در صورتي كه نوزادان بي خوابي و يا بدخوابي هاي مداومي داشته باشند مي توانيد با دريافت مشاوره كودك علت آن را بيابيد و آن مسئله را درمان كنيد.

راه هاي صحيح خواباندن نوزاد
نوزادان فرق بين شب و روز را تشخيص نمي دهند و به همين دليل در طول شبانه روز به صورت مكرر و پراكنده به خواب مي روند و زماني كه نوزاد بزرگ تر مي شود چرخه خواب او نظم بهتري پيدا مي كند و در اين مدت براي اين كه كودك خواب بهتر و عميق تري داشته باشد بهتر است روش هاي صحيح خواباندن نوزاد را بدانيد در ادامه مقاله اين راه ها را بيان مي كنيم.

خواباندن نوزاد، استفاده از نور مناسب
نور زياد به طور ناخودآگاه روز و بيدار شدن را براي انسان تداعي مي كند و اين ريشه در سيستم بيولوژيكي انسان دارد و هم چنين نور كم و تاريكي باعث ترشح ملاتونين در بدن مي شود و به اين ترتيب فرد راحت تر به خواب مي رود و خواب عميق تر و با كيفيت تري را تجربه مي كند و نوزاد هم به همين ترتيب با نور كم راحت تر مي تواند به خواب برود و بايد در هنگام خواب به نور مناسب توجه داشته باشيد تا چرخه خواب نوزاد هر چه زودتر تنظيم شود و به راحتي به خواب برود.

اگر نوزاد در طول شب بيدار مي شود چراغ را روشن نكنيد زيرا با روشن شدن چراغ به طور كامل نوزاد بيدار مي شود شما بايد در همان تاريكي او را آرام كنيد تا دوباره به خواب برود.

نكته مهم : نوزاد را در تاريكي محض قرار ندهيد و يك چراغ خواب كوچك با نور كم در اتاق بگذاريد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-خواباندن نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/22  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بوسيدن نوزاد، فوايد و ضررهاي بوسيدن نوزاد

افراد به خصوص والدين بعد از اين نوزادشان به دنيا مي آيد به طور غريزي دوست دارند او را در آغوش بكشند، نوازش كنند و ببوسند، اما براي بسياري از پدر و مادر ها اين سوال به وجود مي آيد كه امكان دارد بوسيدن نوزاد ضررهايي براي او داشته باشد؟ آيا اين كار در فرايند رشد كودك تاثير دارد و به او كمك مي كند؟

متخصصين كودك برقراري رابطه عاطفي صميمانه با نوزاد از طريق اعمالي مانند نوازش كردن، بوسيدن براي رشد هيجاني او لازم و ضروري مي دانند اما با اين بايد نكات بهداشتي رعايت شود تا سلامت نوزاد حفظ شود، در غير اين صورت احتمال دارد مضرات بوسيدن بيشتر از فوايد آن باشد.

اگر به دنبال اطلاعات بيشتري در اين زمينه هستيد بايد به مطالعه اين مقاله بپردازيد تا در مورد فوايد و ضررهاي بوسيدن اطلاعات لازم را به دست آوريد.

بوسيدن نوزاد
بوسيدن يك نوع نوازش لمسي مي باشد و نوزادي كه متولد مي شود آنقدر دوست داشتني مي باش كه اطرافيان تمايل دارند او را ببوسند، به دليل اين كه نوزاد از حساسيت بالايي برخوردار است بايد تاثيرات مثبت و منفي اين نوع نوازش ها را بدانيم.

بوسيدن بر روي جسم و روح نوزاد تاثيرات بسيار عميقي مي گذارد و اين تاثيرات مي تواند موقتي، عميق يا طولاني مدت باشد در ادامه اين مقاله فوايد كوتاه مدت و بلند مدت بوسيدن در ابعاد جسماني و رواني را بيان مي كنيم.

فوايد كوتاه مدت
بوسيدن اگر به صورت لمس كوتاه مدت نوزاد، همراه با در آغوش كشيدن او باشد مي تواند باعث كاهش سطح هورمون استرس كودك شود و زماني كه كودك بعد از بوسيدن ذوق زده مي شود و خنده لحظه اي دارد نشان از احساس شادي و رضايت او مي باشد و در اين حالت دوپامين ( انتقال دهنده عصبي شادي) در بدن نوزاد افزايش مي يابد.

بر اساس تحقيقات پزشكي به اثبات رسيده است كه بوسيدن نوزاد باعث ارتباط عاطفي عميقي با او مي شود كه به تقويت دستگاه ايمني بدن نوزاد كمك مي كند و باعث مي شود بدن وي در برابر بيماري ها مقاوم تر شد و نسبت به نوزاداني كه از چنين امكاني بهره مند نيستند سيستم ايمني قوي تري دارند.

فوايد بلند مدت
بوسيدن در دراز مدت باعث رشد هوش هيجاني نوزاد مي شود، هوش هيجاني به معني درك احساسات و ابراز همدلي با ديگران مي باشد و به صورت اكتسابي به فرد منتقل داده مي شود و وراثت سهم بسيار كمي در اين قضيه دارد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بوسيدن نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/21  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب