moshaverrkhob
moshaverrkhob

آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان يك مهارت اساسي است كه در تمام جنبه هاي زندگي، از روابط شخصي گرفته تا موفقيت شغلي، نقش مهمي ايفا مي كند. نوجوانان در حال گذار از كودكي به بزرگسالي هستند و در اين دوران، نياز به يادگيري مهارتهاي ارتباطي موثر براي برقراري ارتباط موثر با ديگران، از جمله والدين، معلمان، دوستان و همسالان دارند.

اهميت آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان
آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان مزاياي متعددي دارد، از جمله:

افزايش اعتماد به نفس: نوجواناني كه مهارتهاي ارتباطي موثري دارند، احساس اعتماد به نفس بيشتري مي كنند و راحت تر مي توانند خود را بيان كنند.
بهبود روابط: نوجواناني كه مي توانند به طور موثر ارتباط برقرار كنند، روابط سالم تري با ديگران، از جمله والدين، معلمان، دوستان و همسالان، خواهند داشت.
پيشرفت تحصيلي: نوجواناني كه مهارتهاي ارتباطي موثري دارند، در مدرسه عملكرد بهتري خواهند داشت و احتمال موفقيت تحصيلي بيشتري خواهند داشت.
پيشگيري از مشكلات رفتاري: نوجواناني كه مهارتهاي ارتباطي موثري دارند، كمتر دچار مشكلات رفتاري، از جمله خشونت، پرخاشگري و اعتياد، مي شوند.
آموزش مهارت هاي ارتباطي به نوجوانان يك سرمايه گذاري ارزشمند است. اين مي تواند به آنها كمك كند تا در زندگي فردي و حرفه اي خود موفق شوند.

مشاوران متخصص ما به نوجوان شما كمك مي كنند تا تمام مهارت هاي لازم را ياد گرفته و آينده درخشاني براي خود بسازند. براي صحبت با مشاوران برتر كودك و نوجوان مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

 

مهارت ارتباط موثر در نوجوانان
آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان وجود دارد كه براي نوجوانان مهم است. برخي از مهارتهاي ارتباطي مهم براي نوجوانان عبارتند از:

گوش دادن فعال: گوش دادن فعال به معناي توجه كامل به صحبت هاي طرف مقابل و درك منظور او است. نوجوانان بايد ياد بگيرند كه به صحبت هاي ديگران با دقت گوش دهند، بدون اينكه حواسشان پرت شود يا نظرات خود را پيش از پايان صحبت طرف مقابل بيان كنند.
ابراز احساسات به طور موثر: نوجوانان بايد بتوانند احساسات خود را به طور موثر بيان كنند، هم مثبت و هم منفي.
حل اختلافات به طور مسالمت آميز: نوجوانان بايد بتوانند اختلافات خود را با ديگران به طور مسالمت آميز حل كنند.
توضيح واضح و روشن: نوجوانان بايد ياد بگيرند كه منظور خود را به طور واضح و روشن بيان كنند. آنها بايد از كلمات و جملات ساده و قابل فهم استفاده كنند و از توضيحات اضافي و پيچيده خودداري كنند.
تفكر انتقادي: نوجوانان بايد بتوانند به طور انتقادي فكر كنند و اطلاعات را ارزيابي كنند.
بازخورد دادن: نوجوانان بايد ياد بگيرند كه بازخورد سازنده اي به ديگران ارائه دهند. بازخورد سازنده به معناي بيان نظرات خود به طور صادقانه و صريح، اما بدون توهين يا انتقاد است.
مهارتهاي سخنراني: نوجوانان بايد بتوانند به طور موثر در جمع صحبت كنند.
آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان
روشهاي مختلفي براي آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان وجود دارد. برخي از اين روشها عبارتند از:

آموزش مستقيم: در اين روش، به نوجوانان مهارتهاي ارتباطي خاصي آموزش داده مي شود، از جمله نحوه گوش دادن فعال، ابراز احساسات به طور موثر و حل اختلافات به طور مسالمت آميز.
بازيهاي نقش آفريني: بازيهاي نقش آفريني مي توانند به نوجوانان كمك كنند تا مهارتهاي ارتباطي خود را در موقعيتهاي واقعي تمرين كنند.
بازخورد دادن: بازخورد دادن به نوجوانان در مورد عملكرد آنها در برقراري ارتباط مي تواند به آنها كمك كند تا مهارتهاي خود را بهبود بخشند.

آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان

چگونه با نوجوانان ارتباط برقرار كنيم
ارتباط با نوجوانان يكي از چالش برانگيزترين كارهايي است كه والدين و بزرگسالان با آن مواجه مي شوند. نوجوانان در دوره اي از تحولات جسمي، عاطفي و اجتماعي قرار دارند كه مي تواند منجر به رفتارهاي پرخاشگرانه، دوري از خانواده و دوستان و ساير مشكلات شود.

براي برقراري ارتباط موثر با نوجوانان، مهم است كه به نيازهاي آنها احترام بگذاريد و از ديدگاه آنها به مسائل نگاه كنيد. در اينجا چند نكته براي كمك به شما در برقراري ارتباط بهتر با نوجوانان آورده شده است:

شنونده خوبي باشيد. وقتي نوجوان شما صحبت مي كند، واقعاً به او گوش دهيد. با او تماس چشمي برقرار كنيد، سوالات بپرسيد و به حرف هايش توجه كنيد.
از قضاوت خودداري كنيد. حتي اگر با نظرات نوجوان خود موافق نيستيد، سعي كنيد آنها را قضاوت نكنيد. فقط به او گوش دهيد و به او كمك كنيد تا احساس كند كه شنيده مي شود.
ابراز همدردي كنيد. به نوجوان خود نشان دهيد كه احساسات او را درك مي كنيد. به او بگوييد كه مي دانيد او در حال تجربه چه چيزي است و احساس شما در اين مورد چيست.
با او رابطه دوستانه داشته باشيد. سعي كنيد با نوجوان خود رابطه اي دوستانه داشته باشيد. با او وقت بگذرانيد، به او اعتماد كنيد و به او نشان دهيد كه او را دوست داريد.
محدوديت هايي تعيين كنيد. مهم است كه براي نوجوانان محدوديت هايي تعيين كنيد. اين به آنها كمك مي كند تا ياد بگيرند كه چگونه مسئوليت پذير باشند و رفتارهاي مناسبي داشته باشند.
بازي براي توسعه برقراري ارتباط كودك با همسالان
بازي اجتماعي براي كودكان زيادي وجود دارد كه مي‌توانند به كودكان در توسعه مهارت‌هاي ارتباطي با همسالان كمك كنند. در اينجا چند مورد از محبوب‌ترين و موثرترين بازي‌ها آورده شده است:

بازي‌هاي نقش‌آفريني مانند خاله بازي، دكتر بازي، و پليس بازي. اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا احساسات و ديدگاه‌هاي ديگران را درك كنند و مهارت‌هاي همكاري و حل مسئله را توسعه دهند.


بازي‌هاي حركتي. اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا مهارت‌هاي حركتي خود را بهبود بخشند و ياد بگيرند كه چگونه با ديگران ارتباط برقرار كنند و با آنها همكاري كنند.
بازي‌هاي كلامي مانند داستان گويي، شعر خواني، و بازي‌هاي كلامي مانند «اسم، شهر، حيوان،» و «هيچ‌كس نمي‌داند». اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا مهارت‌هاي زباني خود را تقويت كنند و ياد بگيرند كه چگونه با ديگران ارتباط برقرار كنند.
بازي‌هاي فكري مانند پازل، بازي‌هاي جدول كلمات متقاطع، و بازي‌هاي كارتي. اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا مهارت‌هاي حل مسئله و تفكر انتقادي خود را توسعه دهند و ياد بگيرند كه چگونه با ديگران همكاري كنند.

آموزش مهارت گفتگو به كودكان
مهارت گفتگو يك مهارت مهم زندگي است كه كودكان در سنين پايين بايد آن را ياد بگيرند. گفتگو به كودكان كمك مي كند تا افكار و احساسات خود را بيان كنند، با ديگران ارتباط برقرار كنند و روابط سالم ايجاد كنند. در اينجا چند روش براي آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان آورده شده است:

مدل گفتگوي خوب باشيد. كودكان از والدين و ساير بزرگسالان در زندگي خود الگو مي گيرند. اگر مي خواهيد كودك شما مهارت گفتگو را ياد بگيرد، خودتان بايد يك شنونده و سخنور خوب باشيد. به كودك خود نشان دهيد كه به حرف هايش گوش مي دهيد و به او توجه مي كنيد. از او سوالاتي بپرسيد و به نظرات او احترام بگذاريد.
كودك خود را تشويق كنيد تا صحبت كند. به كودك خود فرصت دهيد تا در مورد روز خود، افكار و احساسات خود صحبت كند. از او بخواهيد داستاني تعريف كند يا يك خاطره را به اشتراك بگذارد.
به كودك خود كمك كنيد تا مهارت هاي گوش دادن را بياموزد. به كودك خود نشان دهيد كه به حرف هايش گوش مي دهيد. وقتي صحبت مي كند، چشم به چشم او نگاه كنيد و به او لبخند بزنيد. از او سوالاتي بپرسيد تا نشان دهيد كه به آنچه مي گويد علاقه داريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/1  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تمرين كردن باعث پرورش مهارت‌هاي كودك مي‌شود ولي با اين حال اغلب به درگيري جدي والدين و فرزندان مي‌انجامد. مادري مي‌گفت: «اليزابت اصرار داشت كه گيتار ياد بگيرد، ما براي او گيتار خريديم و براي آموزش او نيز معلم خوبي پيدا كرديم. اما او به زودي علاقه‌اش را به گيتار از دست داد و در نتيجه، ما براي واداشتنِ او به تمرين، هر روز درگيري داريم. به نظر شما بايد در اين كار پافشاري كنيم يا تسليم شويم؟»

وضعيت دشواري است؛ چون به پرسش‌هاي بسياري بايد پاسخ داده شود تا بتوانيد تصميم درستي بگيريد كه چه راه‌حلي مناسب است. كودك در چه سني بايد درس گيتار را شروع كند و چطور مي‌توان معلم يا كلاس مناسبي براي او انتخاب كرد؟ چطور مي‌توانيد اطمينان حاصل كنيد كه كودك براي انجام تعهدات خود آمادگي دارد؟ آيا كودك نااميد يا نافرمان است، يا اين كه بيش از حد براي او برنامه در نظر گرفته شده است؟ چطور مي‌توانيد كودك را تشويق كنيد كه از تمرينات خود لذت ببرد و مسئوليت تلاش لازم را بپذيرد؟

در اين مورد، هدف كوتاه مدت شما اين است كه كودك را واداريد كه به تمرين كردن بپردازد. در حالي كه هدف دراز مدت شما اين است كه به او كمك كنيد كه مهارت‌هاي لذت‌بخش جديدي را كه بعدها در زندگي به كارش مي‌آيد كسب كند. براي دستيابي به اين هدف‌ها يك يا هر دو راه حل‌ها را امتحان كنيد.مشاوره كودك تلفني

علايق و توانايي‌هاي كودك را با هم منطبق كنيد

براي اين كه از اين تلاش بيشترين بهره را ببريد، با فعاليتي آغاز كنيد كه متناسب با سن، ميزان رشد و علاقه كودك است.

براي او انتخاب‌هاي مناسبي فراهم كنيد و به او اجازه دهيد كه خودش انتخاب كند. قبل از اين كه تصميمي بگيريد، مطالعه و بررسي كنيد. به كلاس موسيقي برويد كه سازهاي زيادي را به افراد معرفي مي‌كند. از يك كلاس ژيمناستيك ديدن كنيد. به كنسرت موسيقي محلي كودكان و يا تاتر محلي كودكان برويد. نوارها يا كتاب‌هايي را از كتابخانه بگيريد كه مهارت‌هاي جديدي را به كودك معرفي مي‌كند. در مورد حالات ممكن، انتخاب‌ها، كلاس‌ها و مربي‌ها با معلم‌ها و والدين ديگر گفتگو كنيد. تا هنگامي كه كودك موقعيت‌هاي مختلف را نديده است و هنوز براي فعاليتي كه واقعا او را به هيجان آورده، آماده نيست، تصميم قطعي نگيريد.

در مورد آن فكر كنيد. اطمينان حاصل كنيد كه در مورد همه جنبه‌هاي مسأله مثلا زمان، هزينه و انرژي فكر كرده‌ايد و در مورد آن واقع‌بين هستيد. براي مثال، كودكي كه تصميم دارد يك اسكيت باز نمايشي شود، بايد چندين بار در هفته و احتمالا صبح خيلي زود به پيست برده شود. كودكي كه مي‌خواهد شنا ياد بگيرد، علاوه بر استخر، به سرويس رفت و آمد و وسايل شنا نياز دارد. ياد گرفتن ويلن نيازمند يك دوره آموزشي طولاني است. تمرين پيانو بعد از مدرسه، نيازمند يك پيانو و منظور كردن زمان مناسبي است كه طي آن، اتفاقات ديگر خانه مزاحم تمرين كودك نشود. به عبارت ديگر، كودك براي موفق شدن نيازمند كمك و پشتيباني شماست. هم شما و هم كودك بايد آن را جدي بگيريد.

قبل از اين كه قول بدهيد، پرس و جو كنيد. اگر كودك شما نسبت به يك فعاليت كه نيازمند فراگيري است، علاقه نشان مي‌دهد، ابتدا با يك متخصص مشورت كنيد تا بفهميد كه آيا زمان براي شروع آن مناسب است يا نه. كودك بايد آمادگي جسمي و روحي يك فعاليت را داشته باشد. سن نمي‌تواند معيار سنجش باشد زيرا هر كودكي در سن خاصي، از نظر فكري بالغ مي‌شود.

سعي كنيد سنجيده پول خرج كنيد. بلافاصله تصميم نگيريد كه پول زيادي را صرف خريد يك وسيله كنيد؛ تنها به اين دليل كه كودك شما مشتاق است كاري را شروع كند. مي‌توانيد، در آغاز، پيانو يا ويلن را كرايه كنيد يا از سازهاي مشقي و يا دست دوم استفاده كنيد، و يا ساز يكي از دوستان و آشنايان را امانت بگيريد، تا مطمئن شويد كه كودكتان واقعا استعداد و علاقه لازم براي اين كار را، دارد. به اين ترتيب، مي‌توانيد در صورتي كه كودك علاقه خود را از دست داد، بدون ناراحتي، از ضرر و زيان احتمالي جلوگيري كنيد.

كودك را مجبور نكنيد كه به كار ادامه دهد. حتي كودكي كه كاملا مصمم است پيانو نواز شود، ممكن است بعد از چند سال آموزش، واقعا به اين نتيجه برسد كه بهتر است فوتباليست شود. يا نقاش جواني كه شما همه امكانات را برايش فراهم كرده‌ايد، ناگهان تصميم مي‌گيرد رهبر اركستر شود. او را تشويق كنيد كه به فراگيري مهارت اوليه ادامه دهد،.لي بيش از حد پافشاري نكنيد. اين مسأله ارزش يك جنگ دائمي را ندارد. به اين حال، اگر كودك شما توانا و مشتاق است، با او قراردادي بنويسيد كه تمرين را به‌طور سبك‌تري انجام دهد. به ياد داشته باشيد كه هر چيزي كه او ياد بگيرد، براي تمام عمر برايش مفيد خواهد بود. ممكن است او نتواند يك نوازنده معروف شود، ولي حداقل مي‌تواند يكبار در هفته از كلاس موسيقي‌اش لذت ببرد. مهمترين چيز اين است كه او نسبت به خودش، احساس خوبي داشته باشد.

منبع:مركز مشاوره-مشاوره كودك آنلاين:پرورش مهارت‌هاي كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/5  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

۴ تا ۵ سالگي: من مي‌توانم هر آنچه تو مي‌تواني باشي باشم

افكار كودكان در سنين ميان چهار تا پنج سالگي متشكل­تر، متمركزتر و معمولي­تر مي‌شود. آن‌ها ياد مي‌گيرند يك ايده، مسئله و يا وظيفه را تا مرحله به دست آوردن نتيجه دنبال كنند و حتي از يك روز تا روز ديگر روي آن فكر و عمل كنند تا با موفقيت به پايان برسانند. كودكان پنج ساله نگران نظم و كمال هستند. آن‌ها مي‌توانند درباره يك نظريه فكر كرده و آن را اجرا نمايند در حالي كه در آغاز اين سال ممكن است به سرعت از يك ايده به ايده ديگر بروند. افكار آن‌ها به تدريج عميق‌تر شده و حافظه آن‌ها در مورد حوادث، موقعيت‌ها و استراتژي‌ها در حل مسائل و غيره بهبود مي‌يابد. از چهار تا پنج سالگي رشد آن‌ها در زمينه استقلال افزايش مي‌يابد. كارهايي كه آن‌ها در چهار سالگي براي حفظ و مراقبت از خود انجام مي‌دادند در پنج سالگي با سادگي بيشتر و نظارت كمتر انجام مي‌دهند. در پنج سالگي بسياري از كودكان در منزل به كارها كمك مي‌كنند مثل شستن و خشك كردن ظروف، چيدن ميز و نظاير آن. از چهار تا پنج سالگي بايد قوانين اجتماعي جزو سرشت كودكان شود و رفتارشان بر قضاوت شخصي خودشان متكي باشد. آن‌ها از خودشان در ارتباط با ديگران آگاهي بيشتري به دست مي‌آورند و وظيفه يادگيري را دنبال خواهند كرد زيرا اين وظيفه بيشتر آن‌ها را به صورت يك فرد مورد احترام درخواهد آورد كه داراي صفاتي شبيه به ديگران و باارزش از نظر آنان خواهند شد. آن‌ها به شركت در نمايشنامه درام اجتماعي به عنوان راهي براي معرفي تصويري از خود از طريق كشف يك سري نقش‌هاي مختلف ادامه مي‌دهند.

مهارت‌هاي حركتي كودكان چهار تا پنج ساله به‌اندازه كافي پيشرفت كرده است كه در بازي آن‌ها كارهاي برجسته متنوع و حركات ساده ژيمناستيك ديده مي‌شود. در پنج سالگي آن‌ها مي‌توانند لي‌لي كنند، بپرند، طناب بازي كنند، بدوند، از جايي بالا روند، دور خود بچرخند و غيره. اين بازي‌ها راهي است براي تمرين مهارت‌هاي حركتي و نيز يادگيري همكاري با ديگران، ايجاد تناسب ميان اعمال و دستورالعمل‌هاي شفاهي و آگاهي و پيروي از يك سري قوانين ساده.مشاوركودك و نوجوان

مهارت‌هاي حركتي ظريف بهتر شده و تحت كنترل در مي‌آيد. ممكن است بعضي از كودكان به يادگيري نوشتن علاقه‌مند باشند. اكثر نقاشي‌هاي كودكان كنترل شده و منطبق بر تصوير و طرح ذهني است. طرز گرفتن مداد بهتر شده و از قيچي براي بريدن چيزها به خوبي استفاده مي‌كنند. در اين دوره زبان به طور روزافزوني جاي عمل را مي‌گيرد. كودكان مي‌توانند فقط با گفتن زباني «وانمود كنند» كاري را انجام داده‌اند مثلا «بيا وانمود كنيم من مادر هستم و تو بچه و من مي‌خواهم تو را تنبيه كنم.» كودكان ياد مي‌گيرند براي مشكلات راه‌حل‌هاي شفاهي بيابند درحالي‌كه در گذشته به وسيله بدن و عواطف شديد عكس‌العمل نشان مي‌دادند. از چهار تا پنج سالگي كودكان همچنان تعداد كلمات خود را افزايش داده، طول جملات شان را زياد مي‌كنند.

پيچيدگي ساختمان جملات خود را بالا مي‌برند و بيش از پيش از زبان به عنوان راهي براي آموختن درباره چيزها در دنياي خود استفاده مي‌كنند. سوالات آن‌ها بيشتر براي كسب اطلاعات بوده و علاقه آن‌ها به كتاب و داستان بيشتر بر مبناي واقعيات مي‌باشد. بالاخره زبان فقط جزئي از نمايشنامه آن‌ها نيست بلكه به عنوان مبناي نمايشنامه مي‌باشد. بازي با قيافه‌سازي و كلمات مسخره براي كودكان در اين سن تفريحي مي‌باشد.

كودكان چهار ساله هم اكنون درك مي‌كنند كه چيزها در دنياي آن‌ها داراي نظم است و وقتي از يكديگر جدا مي‌شوند مي‌توان آن‌ها را دوباره به همان نظم اول برگرداند و اينكه بسياري از چيزها را مي‌توان به روش منظم با يكديگر مقايسه و به هم مرتبط نمود. بين چهار تا پنج سالگي مي‌توانند راه‌هاي پيچيده‌تري براي نظم دادن به چيزهاي بيشتري در دنياي خود و بر حسب صفات فيزيكي آن‌ها، وضعيت آن‌ها در زمان و فضا و يا اينكه افراد ديگر چگونه آن‌ها را تعريف و تفسير مي‌كنند كشف نمايند.

چگونه مي‌توانيد حركت كنيد؟

شركت‌كنندگان: كودكان چهار تا شش ساله و يك بزرگسال. بعضي از كودكان كوچك‌تر نيز مي‌توانند از نوع ساده‌تر اين فعاليت لذت ببرند.

توضيح: در هر مهارتي كه كودك ياد مي‌گيرد زماني مي‌رسد كه آن مهارت به اندازه كافي رشد كرده و كودك از گسترش و توسعه آن، از در هم آميختن آن با ساير مهارت‌ها و از افزودن انواع جديد مهارت به آن لذت مي‌برد. در اين سن اكثر كودكان مي‌توانند به آساني راه بروند و بدوند، تعادل خود را از پشت تا پنجه پا در يك زمان و بر روي يك پا حفظ كنند، بپرند، لي لي كنند، روي پنجه پا راه بروند و در شش سالگي مي‌توانند طناب بازي كنند.

آن‌ها آماده هستند اين مهارت‌ها را در گسترش راه‌هاي متنوع‌تر، كنترل شده­تر و اصلاح شده­تر حركتي به كار اندازند. فعاليت‌هاي زير به كودكانتان كمك مي‌كند حركات هماهنگ‌تر، باوقارتر و موثرتري انجام دهند.

۱- حركت در فضا

الف- محوطه‌اي را به حركت خود و كودكتان اختصاص دهيد كه شامل انواع مختلف فضاها باشد مانند: فضاهاي احاطه شده، مثل تونلي كه از كارتنهاي بزرگ كه در و ته آن را كنده باشيد درست شده است. فضاهاي باريك مثل صندلي و يك كاناپه كه نزديك ديوار قرار داده شده به طوري كه به زور از آن عبور نماييد. فضاهاي باز و فضاهايي كه به وسيله موانع مشخص مي‌شود كه بايد آن‌ها را دور بزنيد مثل صندلي‌هايي كه به صورت يك دايره قرار گرفته باشند.

منبع:مركز مشاوره-مشاوره كودك و نوجوان:افكار كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/31  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مهارت توجه به كودكان

توجه به كودكان يك تكنيك حياتي و مهم در تـربيت كودكان است و لازم است تا خانواده ها و والدين تكنيك ها و سبك هاي درست تـوجه به كودكان را بياموزند. اگر پدر و مادرها بتوانند به خوبي از روش هاي توجه به كودكان بهره بگيرند مي توانند مشكلات بسياري را در روابط ميان خود و كودكان خود حل نموده و كاهش دهند و موجبات افزايش اعتماد و حس اعتماد به نفس را در كودكان از همان دوران كودكي فراهم نمايند چرا كه ثابت شده است كه افزايش اعتماد به نفس در افراد بايد در همان دوران كودكي آن ها اغاز شود.

والدين بيشتر اوقات خيال مي كنند كه به اندازه كافي به كودكان خود توجه مي نمايند اما در عين حال گاهي يا اوقات زيادي از كودك مي شنوند كه مثلا ” شما به من توجهي نمي كنيد” شايد والدين حتي از اين صحبت كودك خود گله مند شده و ناراحت شوند. در واقع مي شود گفت كه توجه كردن به كودكان يعني توصيف رفتارهاي خوب در آنان به گونه اي كه كودك حس نمايد كه رفتارهاي خوبش و ويژگي هاي مطلوبش مورد توجه والدين قرار گرفته است و در واقع اين كار فوايد زيادي دارد چرا كه وقتي والدين به رفتار مثبت كودك واكنش نشان داده و به آن توجه مي كنند كودك مي فهمد كه رفتار مطلوبش مورد توجه خانواده بوده و تلاش مي كند تا ان را بهبود داده و پر رنگ تر نمايد.

توجه مناسب به كودك و مهارت توجه والدين فوايد زيادي داشته و سبب بهبود بسياري از ويژگي هاي رفتاري و اجتماعي در كودكان مي شود. اولين و مهم ترين تاثيري كه توجه به كودكان داده اين است كه كودك تلاش مي كند تا رفتارهاي مقبول و مورد پسند خود را افزايش داده و رفتارهاي بد را كاهش دهد.

 

دومين تاثير مهم توجه به كودكان اين است كه رابطه اي مناسب بين كودك و والدين شكل گرفته و در واقع مشكلات موجود در رابطه ها تا حد زيادي كاهش مي يابد. تكنيك ها و نكات مهم زيادي براي توجه بهتر والدين به كودكان وجود دارد كه چند مورد را در ادامه ذكر مي كنيم.

اولين نكته مهم اين است كه پدر و مادر سعي كنند كه دقيقا همان رفتاري كه كودكان از خود نشان مي دهد را بازگو نمايند و اين مي تواند تاييدي براي كودك باشد و به او بفهماند كه تمام حواس والدين به صورت خوب و تمام و كمال به او هست. پس لازم است تا والدين در هر زمان كه توانستد و در هر فرصتي كارهايي كه كودك انجام داده است را به صورت كامل بازگو كنند و با اين كار نشان دهند كه توجه و حواس آن ها به صورت كامل به فرزندشان هست.

مي توان گفت كه توجه نمودن به كودكان و مهارت توجه در واقع به نوعي شبيه به گزارشگري ورزشي مثلا در ورزش فوتبال مي باشد كه فرد گزارشگر تمام موارد را بازگو مي كند پس والدين نيز به همين صورت وقتي كه كودك در حال انجام كاري هستند بايد آن ها را با تمام وجود زير نظر گرفته و پس از آن موارد را به صورت كامل بازگو نمايند مثلا اگر كودك در حال بازي با مكعب هاي خودش است بايد كنارش نشسته و رفتارها و كارهايش را كامل بازگو نمايند به طور مثال بگويد كه تو داري مكعب هاي زرد را با قرمز كنارهم مي چيني و يك خانه زيبا مي سازي و يا اگر در حال نقاشي است مثلا بگويد كه تو داري يك خانه زيبا با رنگ آبي مي كشي… پس توجه نمودن به كودكان تنها يك صحبت صرف نيست و تنها با حرف زدن نمي توان به كودك ثابت كرد كه به او توجه مي شود بلكه نياز است با رفتار و اعمال خود توجه به او را به او ثابت نماييم و نشان دهيم. روشي ديگر براي توجه نمودن، تقليد كارهاي كودك است. مي توان در زمان توجه كنار كودك بوده و كارهاي او را دقيقا تقليد كرد. كشيدن يك نقاشي يا ساختن يك مجسمه با خمير بازي يك نمونه و مثال خوب است. توجه كنيد كه مي بايست به صورت دائمي از اين روش استفاده نمود.

منبع:كانون مشاوران ايران-مهارت توجه به كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/30  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مدرسه ها تعطيل شده اند، اما كودك شما همچنان به مهارت هاي كاركرد هاي اجرايي خود نيازمند است.

براي كودكان دچار اختلالات كاركردهاي اجرايي، تابستان مي تواند به نظر زماني براي استراحت برسد. اما تعطيل شدن مدرسه به معني پايان نياز كودك به اين مهارت هاي كليدي نيست.

مركز رشد كودك دانشگاه هاروارد مهارت هاي كاركردهاي اجرايي را به عنوان مهارت هايي تعريف مي كند كه به ما كمك مي كنند تا بتوانيم “به صورت همزمان بر روي چند جريان فكري متفاوت متمركز شويم، بر خطاها نظارت كنيم، بر اساس اطلاعات موجود تصميم بگيريم، مرور برنامه ها در صورت نياز، و بر اثر احساس ناكامي شتاب زده تصميم نگيريم.”

حال تصور كنيد كودك۱۰ساله ي شما، مي خواهد بيرون از خانه با دوستان خود وسطي بازي كند يا با استفاده از يك دستور العمل مي خواهد با استفاده از آجر هاي لگو ساختماني بزرگ بسازد. هر دوي اين بازي ها به نظر تفريحي ايده آل براي گذراندن يك عصر تابستان مي رسند. آنها براي جلوگيري از برخورد با توپ و به اصطلاح سوخت شدن در بازي و يا تمام كردن كار ساختمان لگويي، مي بايد بتوانند تمامي مهارتهاي اجرايي اشاره شده در بالا را به خوبي بكار گيرند و از اين جهت تابستان زمان بسيار خوبي براي تمرين اين مهارت‌ها است و براي موفقيت آنها در سال تحصيلي بسيار اهميت دارند.

 

تشويق كودك به تمرين اين مهارت ها، كه مي توانند گاهي، و شايد هميشه، موجب احساس ناكامي او شوند، خود نقطه ي آغاز بسيار خوبي براي كار كردن برروي افزايش توان مقاومت در مقابل احساس ناكامي است. يادگرفتن مهارت كنار آمدن با ميزان كم و يا متوسط ناكامي از جمله دشوارترين تمرين مهارت هايي است كه در جلسه هاي مشاوره براي درمان جويان انجام داده مي شود. اين مهارت نيز درست مانند هر مهارت ديگري، نياز به تمرين پيوسته دارد. و بايد به صورت مرحله به مرحله، با سطح بندي ميزان ناكامي فرا گرفته شود. بايد كودك خود را براي تلاش و پيگيري تمرينات تشويق كنيم. همچنين مي توانيم از آموزه هاي معلم بزرگ ويگوتسكي با هدف ترغيب كودكان براي تمرين مهارت هاي مربوط به محدوده رشد آنها استفاده كنيم. اين بدان معناست كه نبايد آنها را بيش از حد تحت فشار قرار دهيم و يا به عبارت ديگر آنها را در ناكامي غرق كنيم. اما با اين‌حال نبايد چالش ها آنقدر ساده باشند كه هر بار به راحتي در آنها موفق شوند، و حتي احتمالا اين موفقيت ها لذتي نيز براي كودك نخواهند داشت. و بعلاوه يادگيري نيز اتفاق نخواهد افتاد، زيرا از قبل دقيقا مي دانستند چگونه اين تمرين را به پايان برسانند.

منبع:كانون مشاوران ايران-ارتقاي كاركردهاي اجرايي در تابستان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/11  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مهارت همدلي مي تواند به برقراري ارتباط موثر افراد كمك كند و باعث مي شود تا بتوانيد با اين استرس ها تا حدود زيادي مقابله كنيم.

وقتي كسي از مهارت همدلي برخوردار است مي تواند ارتباط موثري با افراد جامعه برقرار كند و ميان آن ها محبوب و مورد تاييد باشد. چنين تاييدي باعث مي شود فرد عزت نفس بيشتري پيدا كند و از سرشت خود قلبا راضي باشد.

معني مهارت هاي همدلانه
همدلي كردن به اين معناست كه فرد بتواند خودش را به جاي فرد ديگر بگذارد و دنيا را از ديد او ببيند. در واقع مي توان گفت مهارت همدلي از دو جنبه مورد بررسي قرار مي گيرد: جنبه ي عاطفي و جنبه ي شناختي

از جنبه ي عاطفي به اين معنا مي باشد كه فرد احساسات فرد مقابل را عميقا درك كند و سعي داشته باشد تا او را از نظر روحي احيا كند و از جنبه ي شناختي به اين معنا كه قادر باشد موقعيت به وجود آمده را بشناسد و ارزيابي كند.

اولين شرطي كه لازمه ي مهارت همدلي مي باشد داشتن خودآگاهي مي باشد. وقتي كسي احساسات و شخصيت خود را بشناسد به راحتي مي تواتد با افراد ديگر نيز همدلي كند اما اگر خودش را هم نتواند بشناسد از شناخت ديگران ناتوان خواهد بود.

خصوصيات افرادي كه مهارت همدلي دارند :
افرادي كه از مهارت همدلي برخوردار هستند معمولا در بين اقشار مختلف جامعه محبوبيت و تاييد خواهند داشت. در ادامه به برخي از خصوصيات اين افراد اشاره خواهيم كرد :

۱ ) علاقه داشتن به ديگران

۲ ) احترام گذاشتن به همه ي اقشار جامعه بلا استثنا

۳ ) مهارت اجتماعي قوي

۴ ) تعدد دوستان

۵ ) مورد تاييد بودن نزد اطرافيان

اهميت مشاوره
نمونه هايي از مهارت هاي همدلي
وقتي شما مهارت همدلي را كسب كنيد و به خوبي از آن استفاده كنيد مي توانيد به موارد زير نيز دست پيدا كنيد :

۱ ) به وجود آمدن احساي خوشايند در افراد

۲ ) افزايش عزت نفس و حس كارآمدي براي افراد

۳ ) بهبود قدرت تصميم گيري در همه امور

۴ ) پيشگيري از انواع سو تفاهم و رفتارهاي ناشايست

۵ ) بهبود روابط بين فردي ( به عنوان مثال روابط زناشويي يا دوستانه)

۶ ) كمك به بهبود شناخت افراد و به وجود آمدن يك رابطه ي ايده آل و جامع

نحوه ي افزايش مهارت همدلي :
مهارت همدلي نوعي مهارت اكتسابي مي باشد كه با تكرار و تمرين مي توانيد آن را در خود پرورش دهيد. به برخي از اين روش ها خواهيم پرداخت :

۱ ) گوش دادن به صورت فعال:
براي اين كه بتوانيد مهارت همدلي را در خود تقويت كنيد لازم است تا شنونده ي خوبي باشيد. براي دست يابي به اين‌امر لازم است تا با تمام توجه به صحبت هاي فرد مقابلتان گوش بدهيد و در مواقع نياز واكنش خاص آن موضوع را نشان دهيد.

اگر فكر مي‌كنيد در موقعيت مناسبي براي شنونده بودن نيستيد، از فرد مقابل بخواهيد تا گفت و گوي خود را به زمان ديگري موكول كنيد تا بتوانيد گفت و گوي با كيفيت تري را تجربه كنيد.

در چنين مواقعي فرد كمتر دلگير مي شود تا مواقعي كه به نهايت احساسات و هيجان خود موضوعي را براي شما تعريف كند و شما هيچ توجهي به صحبت هاي او نشان ندهيد براي گوش دادن فعال لازم است تا كارهاي زير را انجام بدهيد :

۱ ) همه ي امور را رها كنيد و در نهايت توجه به صحبت هاي فرد گوش بسپاريد.

۲ ) با فرد تماس چشمي داشته باشيد و به مخاطب خود چشم بدوزيد.

۳ ) در مواقعي كه او در حال صحبت است سرتان را تكان دهيد و به او نشان دهيد مشتاق شنيدن صحبت هاي او هستيد.

۴ ) خودتان را به جاي آن فرد بگذاريد تا كمي حالش را درك كنيد.

۵ ) اگر دوست داريد درباره ي مهارت گوش دادن فعال خبره تر شويد بهتر است از تكنيك انعكاس براي عكس العمل نشان دادن به صحبت هاي افراد استفاده كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-مهارت همدلي چيست و چگونه ياد بگيريم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/7  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مهارت هاي ارتباطي در محيط كار باعث مي شد كه در ارتباط با هر كسي موفق يا ناموفق باشيم و در محيط كار پيشرفت كنيم.نحوه برقراري ارتباط انسان ها بسيار ساده و واضح به نظر مي رسد، در صورتي كه بسياري از مردم در روابط خود دچار سو تفاهم مي شوند و از صحبت هاي يكديگر سو برداشت مي كنند.

وقتي كسي چندين تجربه منفي در ارتباطات داشته باشد احساس سرخوردگي شخصي و اجتماعي پيدا مي كند.

يك كلمه ي چند حرفي گاهي مي تواند يك زندگي را از هم ‌بپاشد. اساسا كلمات اختراع شدند تا انسان ها به وسيله ي آن ها با يكديگر ارتباط برقرار كنند اما گاهي موجب بر هم خوردن ارتباطات بشر نيز خواهند شد.

مهارت هاي ارتباطي به شما ياد مي دهند تا از بروز اين‌سو تفاهم ها جلوگيري كنيد و ارتباطات درستي با عامه مردم برقرار كنيد. اين مهارت هاي ارتباطي آن قدر مهم هستند كه بايد از دروس پايه در مدرسه به كودكان آموزش داده شوند. به كارگيري اين مهارت ها وجهه ي اجتماعي شما را ارتقا مي دهد و به خود شما نيز حس اعتماد به نفس مي بخشد.

۱۰ مهارت هاي ارتباطي در محيط كار
۱_ زبان‌ بدن :
زبان بدن شما بيشتر از زباني كه در دهانتان داريد با افراد ارتباط برقرار مي‌كند. نحوه ي ايستادن شما حالت سرتان و حتي حالت نگاهتان مي تواند به اطرافيان شما بگويد كه در حال حاضر چه احساسي داريد. اگر زبان‌ بدن شما بر خلاف زبان كلاميتان عمل كند حضار متوجه اين دوگانگي خواهند شد.

۲_ گوش دادن فعال|مهارت هاي ارتباطي در محيط كار
به جرئت مي توان گفت تعداد بسيار زيادي از مردم هنوز چيزي درباره ي گوش دادن فعال نمي دانند گوش دادن فعال يعني فقط نبايد شنونده باشيم. كسي كه گوش دادن فعال را به خوبي آموخته باشد, مي داند بايد با تمام وجود به صحبت هاي فرد مقابل گوش فرا دهد و در جاهايي كه لازم است به او واكنش در خور نشان دهد.

اگر شما گوش دادن فعال را آموخته باشيد مي دانيد كه به راحتي حواستان از صحبت هاي فرد مقابل پرت نمي شود و سعي مي كنيم اين تعامل را به صورت آگاهانه برگزار كنيد.

۳_حل كشمكش:
هميشه مشكلات و تعارض در هر رابطه اي به وجود مي آيد و نمي توانيم در پيشامد آن پيشگيري كنيم اما بايد به خوبي بلد باشيم چطور بايد اختلافات به وجود آمده را مديريت كنيم. اگر مهارت حل مشكلات را بياموزيد متوجه مي شويد كه نبايد حالت تدافعي به خود بگيريد و در هر حالتي لازم است تا احترام فرد مقابل را رعايت كنيد.

۴_اعتبار:
براي افزايش مهارت هاي ارتباطي در محيط كار سعي كنيد تا مخاطبتان را احمق فرض نكنيد. اگر در رفتار شما سوء نيتي وجود داشته باشد بالاخره نيت شما بر ملا خواهد شد. هيچكس دوست ندارد كه مورد پنهان كاري ديگر افراد قرار بگيرد. پس اگر روابطي كه داريد برايتان مهم است مردم را نادان فرض نكنيد.

معني اصلي اعتبار اين است كه مردم خود واقعي شما را بشناسند و جلوي آنان تظاهري صورت نگيرد. اعتبار افراد راحت به دست نخواهد آمد پس سعي كنيد آن را راحت نيز از دست ندهيد.


مهارت هاي ارتباطي
۵_نبوغ احساسي :
نبوغ احساسي يعني بتوانيم به اقتضاي موضوعي كه از مخاطب خود دريافت ميكنيم به او پاسخ دهيم. اين مورد در ايجاد ارتباط موثر ميان گوينده و شنونده نقش بسيار مهمي دارد و بايد با توجه به آن چه مي شنويد عكس العمل خود را ارائه دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۰ مهارت هاي ارتباطي در محيط كار كه بايد بدانيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/1  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مهارت هاي زندگي مشترك

۱۰ مورد از مهارت هايي كه هر زن و شوهري لازم است بدانند.
همه ي زوج هايي كه زندگي مشترك خود را شروع مي كنند قصد دارند تا ابد با همسر خود زندگي كنند و حتي فكر طلاق هم به ذهنشان خطور نمي كند. در صورتي كه هميشه امور بر اساس برنامه پيش نمي رود و ممكن است اتفاقات ناخوشايندي بين شما رخ بدهد و به طلاق بيانجامد.

زوجيني كه تصميم به طلاق مي گيرند در واقع نمي توانند ارتباط درستي با يكديگر برقرار كنند پس بنابراين به زندگي مشترك خود خاتمه مي دهند.

زندگي مشترك اصلا قابل پيش بيني نيست. در دوران نامزدي شما فرصت پيدا مي كنيد تا با همسر خود رفت و آمد كنيد و نسبت به شخصيت او شناخت پيدا كنيد اما تا زير يك سقف زندگي مشترك خود را آغاز نكنيد او را كاملا نخواهيد شناخت.

انواع مهارت هاي زندگي مشترك
در ادامه مهارت هايي را به شما معرفي خواهيم كرد تا در زندگي مشترك خود به گار گيريد و به شادكامي برسيد.

اولين مهارت : حل كردن مشكلات
اين مهارت كه اولين مهارت نيز عنوان شده است از مهم ترين مواردي است به آن خواهيم پرداخت. اگر شما نتوانيد مشكلات را به راحتي حل كنيد، مهارت هاي ديگر نيز اهميت خود را از دست مي دهند. اما مهارت حل مشكلات به چه معناست؟

مهارت حل كردن مشكلات به اين معني است كه اگر با همسرتان در موردي به اختلاف نظر رسيديد بتوانيد با صحبت كردن و مذاكره آن را حل و فصل كنيد و به خواسته ها و نظرات ديگري احترام بگذاريد.

به عبارت ديگر بايد بدانيد چه چيزي ارزش پافشاري كردن را دارد و در چه مواقعي لازم است تا كوتاه بياييد.

به طور معمول زوجين در دو سال اول زندگي مشترك خود اين مهارت را ندارند و نسبت به آن تسلط كافي ندارند زيرا هر دو طرف سعي دارند تا حرف خودشان را به كرسي بنشانند، در صورتي كه بعدها متوجه خواهيد شد هميشه حرف حرف خودتان نيست.

دومين مهارت : مقدم داشتن همسر در هر موردي
ديكسون اعتقاد داشت اول خداوند سپس همسر. او همسر را حتي بر فرزند نيز مقدم مي دانست. ديكسون در رابطه با زندگي خود نيز معتقد بود كه همسرش همه كس اوست و تحت هيچ شرايطي جايگاه او را تنزل نمي دهد.

سومين مهارت : توسعه و رشد فردي
همواره بايد به اين فكر كنيد كه رابطه خود را دوام ببخشيد. مثلا مي توانيد در اين باره از خودتان بپرسيد :

۱ ) چه كاري از دستم بر مي آيد كه همسر ايده آلي باشم؟

۲ ) چه كاري بايد بكنم كه چندين سال ديگر هم در چشم همسرم جذاب باشم؟

۳ ) آيا بهتر نيست كه تحصيلات خود را ادامه بدهم؟

۴ ) آيا بهتر نيست كه كسب و كار خود را راه اندازي كنم؟

۵ ) چطور مي توانم به همسر خود نشان دهم كه او را از هر نظر پشتيباني مي كنم؟

ديكسون همچنين پيشنهاد مي كند در زندگي خود تغذيه سالمي داشته باشيد، پس انداز كنيد و آينده نگري اقتصادي داشته باشيد تا آينده ي خوب خود و همسرتان را تضمين كنيد. خلاصه اين مورد اين است كه بكوشيد تا بهترين زندگي را براي خود و همسرتان رقم بزنيد.

چهارمين مهارت : بخشش
وقتي رابطه تان را هنوز رسمي نكرده ايد و نامزد هستيد ممكن است نسبت به كوچك ترين خطاي همسر خود بخشش نداشته باشيد و تصميم بگيريد رابطه عاطفي تان را با نامزدتان قطع كنيد. هنگامي كه ازدواج مي كنيد و با همسر خود پيمان مي بنديد بايد بخشش خود را ارتقا دهيد و تقويت كنيد.

اگر خطايي از همسر خود ديديد به خود نهيب بزنيد كه هيچ كسي از هر نظر كامل نيست و خودتان هم نقص هايي در وجود خود داريد كه نمي توانيد آن ها را ببينيد.

اگر در اين مهارت ضعيف هستيد لازم است تا از يك فرد متخصص مشورت بگيريد.

وقتي بخشش در زندگي شما جايي ندارد بايد اين را بپذيريد كه رابطه ي شما به بن بست مي رسد. به ياد داشته باشيد كه هيچ رابطه اي بدون بخشش دوام نخواهد داشت و هر چقدر كه عشق بين شما حكم فرما باشد اما تا بخششي در كار نباشد هيچ اتفاق مثبتي در زندگي شما نخواهد افتاد.

ديكسون از هر نظر تاكيد مي كند كه اگر در هيچ موردي بخشش نداريد بهتر است مجرد باشيد و زندگي متاهلي را آغاز نكنيد.

پنجمين مهارت : خلاقيت
شايد مدتي پس از ازدواج احساس كنيد كه زندگي تان كاملا يكنواخت شده و لازم است تفريحي براي زندگي خود در نظر بگيريد.

اين تفريح مي تواند از يك پياده روي ساده گرفته تا يك پيك نيك و يا حتي بازي منچ باشد. بايد از هر موقعيتي استفاده كنيد تا براي خود و همسرتان تفريح ايجاد كنيد.

ششمين مهارت : تمركز كردن بر روي ويژگي هاي مثبت
گاهي اوقات لازم است تا خصوصيات اذيت كننده همسرتان را ناديده بگيريد و تمركزتان را روي ويژگي هاي خوشايند همسرتان بگذاريد.

ديكسون در اين باره نيز اعتقاد دارد قطعا كفه ترازوي ويژگي هاي خوب شخصيت همسر شما نسبت به كفي منفي سنگين تر بوده است كه شما عاشق او شديد و با او ازدواج كرده ايد. پس از اين به بعد نيز سعي كنيد توجه خود را به روي خصوصيات مثبت او بگذاريد.

هفتمين مهارت : ايمان قلبي نسبت به خوشبختي
بايد از اعماق قلب خود ايمان داشته باشيد كه همسرتان عاشق شماست. ديكسون به اين موضوع اشاره مي كند كه شايد همسر شما هر روز با زبان به شما يادآوري نكند كه عاشق شماست و چه اندازه برايش مهم هستيد اما بايد از رفتارهاي او متوجه شويد چقدر برايش با ارزش هستيد.

وقتي شما اين طرز فكر را نسبت به همسرتان داشته باشيد، او نيز همين رويه را در پيش مي گيرد و متوجه مي شود شما تا چه اندازه به او اهميت مي دهيد.

هشتمين مهارت : پذيرش شناخت مجدد
ممكن است پس از مدت كوتاهي زندگي مشترك تصور كنيد كه همسر خود را خيلي خوب و بهتر از هر كسي مي شناسيد اما خبر بد اين است كه انسان ها در طول زندگي خود بارها عقايد و رفتار خود را تغيير مي دهند تا به كمال برسند.

منبع:كانون مشاوران ايران-مهارت هاي زندگي مشترك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/16  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

۱۵ مهارت ارتباطي كه براي يك زندگي شاد لازم داريد

هر زوجي در زندگي مشترك خود به دنبال عشق و آرامش مي گردد و هيچ كس قلبا نمي خواهد كه دائما در مشاجره و كشمكش باشد. اما سوالي كه در اين بين پيش مي آيد اين است كه چگونه بايد اين آرامش را در زندگي مشترك به وجود بياورم؟

قبل از اين كه شما زندگي مشترك خود را آغاز كنيد بايد مهارت هاي همدلي و صبر و در كل مهارت هاي يك زندگي مشترك را بياموزيد.

مهارت هاي زندگي زوجين چيست؟
نحوه ي قدرداني كردن از زحمات همسر، كنترل كردن ناراحتي، از خود گذشتگي و غيره چند مورد از مهارت هاي لازم براي يك زندگي مشترك سالم و شاد مي باشد.

چندين مورد از اين مهارت را با هم مرور خواهيم كرد :

۱) ارتباط برقرار كردن :
زوجين لازم است با يكديگر ارتباط درستي برقرار كنند. كساني كه با كوچك ترين اختلاف نظر شروع به دعوا و مشاجره مي كنند در واقع نمي توانند ارتباط صحيحي با همسر خود برقرار كنند. پيش از اين كه زندگي مشترك را شروع كنيد لازم است كه اين مهارت ها را فرا بگيريد.

اگر اين مهارت ها را به خوبي ياد بگيريد هنگام شروع يك اختلاف و مشاجره مشكلات را به راحتي حل خواهيد كرد. زبان بدن صحيح كنترل كردن لحن و جلوگيري از فحاشي و بي حرمتي چند مورد از مهارت هاي صحيح برقراري ارتباط مي باشد.

۲) پيروي از يك سبك زندگي سالم
يك زندگي سالم بايد از دو بعد بررسي شود: جسم سالم و روح سالم

قبل از ازدواج لازم است تا روح خود را آماده ي پذيرش ازدواج كرده باشيد. ذهن انسان نيز زير مجموعه ي روح او قرار مي گيرد چرا كه به وسيله ي ذهن است كه انسان فكر مي كند مضطرب مي شود و يا به آرامش مي رسد. در يك زندگي سالم شما به راحتي مي توانيد با ذهن خود امور را مديريت كنيد و به يك آرامش نسبي برسيد.

از نظر بعد جسماني نيز شما مي توانيد با پيروي از يك رژيم غذايي سالم ورزش و بهداشت جسماني نسبت به سلامت جسم خود مطمئن شويد.

نكته حائز اهميت ديگر اين است كه سلامت هر دوي ابعاد بدن در گرو يكديگر مي باشد. يعني سلامت جسم شما زماني محقق مي شود كه از نظر روحي نيز سلامت داشته باشيد و بالعكس.

۳)توانايي مديريت مالي
متاسفانه هميشه مسائل مالي سهم بزرگي در طلاق زوجين به ويژه زوجين جوان دارد. اگر بتوانيد مسائل مالي را به خوبي مديريت كنيد آرامش زندگي خود را تا حدودي تضمين خواهيد كرد.

وقتي دختر و پسر از نظر پس انداز كردن يا خرج كردن شبيه به يكديگر نباشند به شدت به مشكل خواهند خورد و مشاجرات آنان ادامه دار مي شود. در يك زندگي مشترك زن و شوهر بايد از درآمد يكديگر بدهي هايي كه دارند و مبلغ پس اندازي كه دارند كاملا اطلاع داشته باشند و چيزي را از يكديگر پنهان نكنند.

۴) اهداف شخصي
هر انسان موفقي بايد با خود به اين نتيجه رسيده باشد كه چه هدفي در زندگي دارد. اگر شما با خودتان و اهدافتان كنار نيامده باشيد چطور مي توانيد با شريك عاطفيتان و اهدافش سازگاري داشته باشيد. هر جاي زندگي كه باشيد مهم نيست زماني را براي خود اختصاص دهيد و به اين فكر كنيد كه چه هدفي داريد.

۵ ) گوش دادن صحيح
مهارت هاي شنيداري در زندگي مشترك اهميت بسيار زيادي دارد. شما با رعايت چند مورد ساده مي توانيد اين مهارت را در خود پرورش دهيد.

۱ ) موقع حرف زدن و گوش دادن به صحبت هاي فرد مقابل حالت تدافعي نداشته باشيد.

۲ ) سعي كنيد ناراحتي و عصبانيت خود را كنترل كنيد و چند ثانيه قبل از صحبت كردن مكث كنيد و به عواقب آن كمي فكر كنيد.

۳ ) براي صحبت كردن فقط به دنبال كلمات نباشيد و با آن ها بازي نكنيد سعي كنيد تا منظور خود را به راحت ترين شكل خود به همسرتان برسانيد.

۴ ) گاهي اوقات لازم است فقط گوش بدهيد نه اين كه مثل طوطي راه حل ارائه بدهيد. گوش دادن به تنهايي هم مي تواند مشكلات را حل كند.

۵ ) همسر خود را بابت قصوري كه اتفاق افتاده قضاوت نكنيد يا به هيچ عنوان سرزنش نكنيد.

وقتي كسي در نزد شما ابراز پشيماني مي كند نبايد شروع به سرزنش كردن او كنيد. با او همراهي كنيد و او را مطمئن كنيد كه هر اتفاقي پيش بيايد شما او را حمايت خواهيد كرد

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۵ مهارت ارتباطي كه براي يك زندگي شاد لازم داريد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/10  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مهارت هاي لازم براي ازدواج، مهارت هاي لازم براي زندگي مشترك

يكي از پيش زمينه هاي شروع يك زندگي مشترك موفق، يادگيري مهارت هاي لازم براي ازدواج مي باشد. زيرا زوجين در اين مسير زوجين با پيچ و خم هاي بسياري رو به رو مي شوند و مشكلات بسياري بر سر راه آن ها قرار مي گيرد.

در صورتي كه مهارت هاي لازم براي ازدواج را ياد بگيريد به شناخت صحيحي از همسرتان مي رسيد و نسبت به نيازهاي او آگاه مي گرديد.

در اين صورت روابط شما با همسرتان بهتر خواهد شد و تعاملات بهتري با يكديگر خواهيد داشت كه تاثيرات آن در افزايش همدلي، توجه به احساسات يكديگر، توانايي حل مسئله و تصميم گيري به منظور مديريت بحران ها نمايان خواهد شد.

توجه داشته باشيد كه يادگيري اين مهارت ها براي همه زوجين ضروري مي باشد حتي براي آن هايي كه سال ها در كنار يكديگر زندگي مي كنند.

هم چنين مي توان براي كسب اين مهارت ها از مشاورين ازدواج كمك خواست تا در اين زمينه بر دانش و مهارت شما بيفزايد و شما را به سمت يك زندگي زناشويي بهتر راهنمايي كند.

ضرورت آگاهي از ويژگي هاي مهم نامزد
ازدواج آغاز زندگي مشترك زن و مرد است، در صورتي كه آگاهي و دانش زن و مرد در مورد زندگي زناشويي بيشتر باشد مي توانند راحت تر با چالش ها و بحران هاي زندگي كنار آمده و در اين خصوص آماده تر مي شوند. لازمه اين امر خودشناسي و شناخت بيشتر تفاوت ميان زن و مرد مي باشد.

در صورتي كه فرد مهارت هاي لازم را بياموزد مي تواند از بسياري از سوء تفاهم هايي كه در آينده ممكن است به دليل عدم شناخت كافي به دست آيد جلوگيري كند در اين خصوص پيشنهاد مي شود تا اطلاعات خود را در زمينه خودشناسي افزايش دهد تا با تاثير خودشناسي در ازدواج آشنا شويد.

آگاهي از ويژگي هاي مهم نامزد
خوشحالي كنار شريك زندگي نيازمند آگاهي از تفاوت هاي ميان زنان و مردان مي باشد. در صورتي كه زوجين شناخت كافي از يكديگر نداشته باشند و ناگهان با تفاوت هاي ميان زنان و مردان رو به رو شوند انگار وارد دنياي جديد و ناشناخته اي شده است.

در ادامه اين مقاله چند مورد از اين تفاوت ها را بيان مي كنيم و در مورد آن توضيحاتي را ارائه خواهيم كرد:

تفاوت نگاه به مسائل جنسي: زنان به طور معمول بعد از رفع نيازهاي احساسي و عاطفي درصدد برقراري رابطه جنسي هستند، در صورتي كه مردان رابطه جنسي را ابزاري براي رسيدن به بعد احساسي و عاطفي در رابطه عاشقانه دانسته و از اين طريق به ابراز احساسات و عواطفشان مي پردازند.
استقلال طلبي در مردان اولويت است: معمولا نياز استقلال طلبي مردان از زنان بيشتر است و دوست دارند مستقل باشند و روي پاي خودشان بايستند و به كسي وابسته نباشند به همين دليل از وابسته شدن دوري مي كنند. به طور ذاتي مردان دوست دارند كنترل شرايط را در دست شان بگيرند و چالش ها و مشكلاتي كه به وجود مي آيد را مديريت كنند و براي حل آن ها اقداماتي را انجام دهند.
حمايت شدن در زنان اولويت است: زنان نسبت به مردان احساسي تر هستند و به همين دليل نياز به حمايت بيشتري از جانب مردان دارند بنابراين مسئله حمايت از همسر از نظر زنان از اهميت بسياري برخوردار است. در صورتي كه به زنان بي توجهي شود غمگين و آزرده مي شوند. توجه كردن به مناسبت هايي مانند تاريخ تولد، سالگرد ازدواج و غيره نيز براي زنان از اهميت بسياري برخودار است.


كاربرد مهارت هاي لازم براي ازدواج در زندگي
يادگيري مهارت هاي لازم براي ازدواج از اهميت بسياري برخوردار است و فرصتي است تا فرد با بايدها ونبايدهاي رابطه زناشويي آشنا شود و در اين خصوص آگاهي او افزايش يابد.

به عنوان مثال نوع رفتار با همسر، يا حرف هايي كه نبايد به همسر زد يا اين كه كنترل شوهر و عدم توجه به زن چه پيامدهاي منفي در رابطه زناشويي بر جاي خواهد گذاشت.

در ادامه اين مقاله با مهم ترين مهارت هايي كه براي ازدواج لازم است آشنا خواهيد شد.

مهارت هاي لازم براي ازدواج، مهارت همدلي
مهارت همدلي به اين معناست كه بتوانيد در موقعيت هاي حساس، پاسخ عاطفي مناسبي به طرف مقابل تان بدهيد. در اين حالت بايد بتوانيد از زاويه ديد همسرتان به مسائل نگاه كنيد تا بتوانيد به خوبي احساسات او را درك كنيد.

براي اين كه بتوانيد مهارت همدلي را كسب كنيد بايد سعي كنيد به خوبي به حرف هاي يكديگر گوش كنيد تا از نگراني ها و دغدغه هايي كه براي شما به وجود مي آيد باخبر شويد.

گوش دادن فعالانه به حرف هاي طرف مقابل
سعي كنيد مهارت گوش دادن را در خودتان تقويت كنيد براي گوش دادن فعال بايد با تمام وجود به صحبت هاي طرف مقابل تان توجه كنيد تا او مطمئن شود به صحبت هايش گوش مي دهيد و براي او ارزش و احترام قائل هستيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-ويژگي هاي مهم نامزد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/5/29  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مهارت هاي لازم براي ازدواج، مهارت هاي لازم براي زندگي مشترك

يكي از پيش زمينه هاي شروع يك زندگي مشترك موفق، يادگيري مهارت هاي لازم براي ازدواج مي باشد. زيرا زوجين در اين مسير زوجين با پيچ و خم هاي بسياري رو به رو مي شوند و مشكلات بسياري بر سر راه آن ها قرار مي گيرد.

در صورتي كه مهارت هاي لازم براي ازدواج را ياد بگيريد به شناخت صحيحي از همسرتان مي رسيد و نسبت به نيازهاي او آگاه مي گرديد.

مهارت هاي لازم براي ازدواج

در اين صورت روابط شما با همسرتان بهتر خواهد شد و تعاملات بهتري با يكديگر خواهيد داشت كه تاثيرات آن در افزايش همدلي، توجه به احساسات يكديگر، توانايي حل مسئله و تصميم گيري به منظور مديريت بحران ها نمايان خواهد شد.

توجه داشته باشيد كه يادگيري اين مهارت ها براي همه زوجين ضروري مي باشد حتي براي آن هايي كه سال ها در كنار يكديگر زندگي مي كنند.

هم چنين مي توان براي كسب اين مهارت ها از مشاورين ازدواج كمك خواست تا در اين زمينه بر دانش و مهارت شما بيفزايد و شما را به سمت يك زندگي زناشويي بهتر راهنمايي كند.

ضرورت آگاهي از مهارت هاي لازم براي ازدواج چيست؟
ازدواج آغاز زندگي مشترك زن و مرد است، در صورتي كه آگاهي و دانش زن و مرد در مورد زندگي زناشويي بيشتر باشد مي توانند راحت تر با چالش ها و بحران هاي زندگي كنار آمده و در اين خصوص آماده تر مي شوند. لازمه اين امر خودشناسي و شناخت بيشتر تفاوت ميان زن و مرد مي باشد.

در صورتي كه فرد مهارت هاي لازم را بياموزد مي تواند از بسياري از سوء تفاهم هايي كه در آينده ممكن است به دليل عدم شناخت كافي به دست آيد جلوگيري كند در اين خصوص پيشنهاد مي شود تا اطلاعات خود را در زمينه خودشناسي افزايش دهد تا با تاثير خودشناسي در ازدواج آشنا شويد.

ضرورت آگاهي از مهارت هاي لازم براي ازدواج چيست؟

آگاهي از تفاوت هاي جنسيتي تقويت كننده مهارت هاي لازم براي ازدواج
خوشحالي كنار شريك زندگي نيازمند آگاهي از تفاوت هاي ميان زنان و مردان مي باشد. در صورتي كه زوجين شناخت كافي از يكديگر نداشته باشند و ناگهان با تفاوت هاي ميان زنان و مردان رو به رو شوند انگار وارد دنياي جديد و ناشناخته اي شده است.

در ادامه اين مقاله چند مورد از اين تفاوت ها را بيان مي كنيم و در مورد آن توضيحاتي را ارائه خواهيم كرد:

تفاوت نگاه به مسائل جنسي: زنان به طور معمول بعد از رفع نيازهاي احساسي و عاطفي درصدد برقراري رابطه جنسي هستند، در صورتي كه مردان رابطه جنسي را ابزاري براي رسيدن به بعد احساسي و عاطفي در رابطه عاشقانه دانسته و از اين طريق به ابراز احساسات و عواطفشان مي پردازند.
استقلال طلبي در مردان اولويت است: معمولا نياز استقلال طلبي مردان از زنان بيشتر است و دوست دارند مستقل باشند و روي پاي خودشان بايستند و به كسي وابسته نباشند به همين دليل از وابسته شدن دوري مي كنند. به طور ذاتي مردان دوست دارند كنترل شرايط را در دست شان بگيرند و چالش ها و مشكلاتي كه به وجود مي آيد را مديريت كنند و براي حل آن ها اقداماتي را انجام دهند.
حمايت شدن در زنان اولويت است: زنان نسبت به مردان احساسي تر هستند و به همين دليل نياز به حمايت بيشتري از جانب مردان دارند بنابراين مسئله حمايت از همسر از نظر زنان از اهميت بسياري برخوردار است. در صورتي كه به زنان بي توجهي شود غمگين و آزرده مي شوند. توجه كردن به مناسبت هايي مانند تاريخ تولد، سالگرد ازدواج و غيره نيز براي زنان از اهميت بسياري برخودار است.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مهارت هاي لازم براي ازدواج

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/2/5  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روش دلبري | آشنايي با راه و شيوه هاي دلبري از مرد و زن را بياموزيد.

آشنا شدن با روش هاي دلبري كردن نقش بسيار مهمي در عمق بخشيدن به روابط زناشويي و پايدار ماندن زندگي مشترك دارد.

براي اين كه مهارت دلبري خودتان را تقويت كنيد بايد در ابتدا آگاهي خود را در مورد علايق همسرتان، خواسته ها و تمايلات او افزايش دهيد هم چنين نيازهاي عاطفي همسرتان را بشناسيد تا بتوانيد به خوبي آن ها را رفع كنيد.

عوامل مختلفي در مهارت دلبري كردن از همسر تاثيرگذار مي باشد اما مهم ترين آن مي توان به برقراري رابطه جنسي اشاره نمود. براي مردان صميميت در روابط جنسي از اهميت بسياري برخودار است و اين طريق مي توانند به روابط عاطفي برسند.

در صورتي كه با مهارت هاي دلبري و ظرافت هاي زنانه آشنا نباشيد به مرور زمان زندگي شما به سمت يكنواختي و سردي روابط مي رود كه منجر به روابط فرازناشويي و حتي طلاق مي شود.

در اين شرايط براي اين كه از پيامدهاي تلخ در روابط زناشويي جلوگيري كنيد بايد از مشاور جنسي كمك بگيريد تا در اين زمينه اطلاعات كافي در اختيار شما بگذارد و آگاهي شما را افزايش دهد.

 

مركز مشاوره مشاورانه

روش دلبري و راز دلبري از مردان
دلبري مهارتي است كه براي جذب شوهر مي توان به صورت كلامي و غيركلامي مورد استفاده قرار گيرد، ابتدا بايد تفاوت هاي زن و مرد را به خوبي بشناسيد و از آن آگاه باشيد تا بتوانيد ارتباط خوبي با همسرتان برقرار كنيد و نكات مهمي كه باعث جذب شوهرتان مي شود را بشناسيد.

در صورتي كه در مورد تفاوت هاي زن و مرد اطلاعاتي داشته باشيد بسياري از سوء برداشت ها از ميان برداشته مي شود و مي توانيد روابط خود را به درستي مديريت كنيد.

در ابتدا نقش شما به عنوان يك زن براي تداوم رابطه بسيار مهم است زيرا شما به دليل مهارت هاي ارتباطي قوي تر بهتر از شوهرتان مي توانيد در جهت توليد عشق ماندگار و زيبا حركت نماييد. ابراز عشق و علاقه در مردان به زمان بيشتري نياز دارد و آن ها به مرور زماني مي توانند عواطف خود را در رابطه نشان دهند.

سوالات پرسيده شده: آموزش دلبري براي دوست پسر چگونه است؟

روش هاي دلبري از همسر
چگونه دلبري كنيم؟ در ادامه اين مقاله به مهم ترين نكاتي كه باعث دستيابي و تقويت مهارت دلبري مي شود، اشاره مي كنيم:

از غر زدن و ايرادگيري هاي دائمي بپرهيزيد
يكي از عواملي كه باعث فراري دادن بسياري از مردان مي شود، ايرادگيري ها و سرزنش هاي مداوم زنان مي باشد.

در صورتي كه مي خواهيد در مورد مسئله اي با همسرتان حرف بزنيد بايد سعي كنيد آرامش خودتان را حفظ كنيد و زماني بحث را شروع كنيد كه از لحاظ روحي آمادگي داشته باشيد به عنوان مثال زماني كه همسرتان خسته از سركار مي آيد و يا به تماشاي برنامه ورزشي و يا اخبار مي پردازد، وقت مناسبي نمي باشد.

آراستگي و اهميت دادن به ظاهر
اهميت دادن به ظاهر به اين معنا نيست كه هميشه در حال آرايش باشيد و هر ماه رنگ مويي خاص داشته و يا آن را عوض كنيد، بلكه تميز بودن و آراسته بودن بسيار مهم مي باشد به طوري كه همسرتان با ديدن شما لذت ببرد و دوست داشته باشد زمان بيشتري را با شما بگذراند.

از يكي از مهم ترين عواملي كه باعث ترشح هورمون عشق يعني اكسي توسين مي شود مي توان به جذابيت ظاهري اشاره نمود. پس آراستگي از اهميت بسياري برخوردار است.

منبع:كانون مشاوران ايران-روش دلبري معجزه آسا| رازهاي دلبري از مردان و زنان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/12/24  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

همه چيز درباره تاب آوري

تاب آوري چيست؟
تاب آوري به معناي ظرفيت مقابله كردن با دشواري ها، استرس ها و گذشتن از آن ها مي باشد، در صورتي كه انسان ويژگي تاب آوري راداشته باشد مي تواند در مقابل اتقافات سخت پايدار باشد و با دشواري ها و سختي ها مقابله كند و آن ها را پشت سر بگذارد تا به موفقيت ها و شايستگي هايي در زندگي اجتماعي، تحصيلي و شغلي خود برسد.

موضوع تاب آوري در روند آزمون و خطا در زندگي ايجاد مي شود و در افراد مختلف متفاوت است به طوري مي تواند باعث رشد و ارتقا فرد شود يا رسيدن به رشد و موفقيت فرد كاهش يابد.

تاب آوري محصول ويژگي هاي شخصيتي فرد و محيط مي باشد و از طريق آموزش، يادگيري، تكرار و تمرين و تجربه به دست مي آيد.

تعريفي ديگري از تاب آوري اين است، زماني كه فرد در زندگي پيشين خود با موانع و مشكلاتي رو به رو شده است و به دنبال راه هاي جديد براي مقابله با اين مشكلات مي باشد.

تاب آوري مرز باريكي دارد ميان قوي تر شدن پس از به وجود آمدن يك حادثه و با نااميدي و شكست. زماني كه فرد در برابر حادثه تحمل كرد بعد از موفقيت به شخصي قوي تبديل مي شود.

تاب آوري در افراد چگونه است؟
افراد نسبت به خودشان احساس ارزشمند بودن دارند و به توانايي هايي كه به دست آورده اند افتخار مي كنند.
آن ها سعي مي كنند نقاط مثبت شان را شناسايي كنند و آن ها را پرورش دهند هم چنين با بررسي نقاط منفي آن ها را از خودشان دور كنند. آن ها نقاط منفي را پنهان نمي كنند و آن را به عنوان ويژگي هاي خود قبول دارند.

افراد تاب آور به آينده اميدوار هستند و اعتقاد دارند كه مي توانند خودشان آن طور كه دوست دارند آينده شان را بسازنند، احساس اميدواري و هدفمندي در اين افراد به خوبي نشان داده مي شود.
افراد تاب آور مهارت هاي اجتماعي را به خوبي ياد گرفته اند و مي توانند سنگ صبور ديگران باشند و در موقعيت هاي بحراني و سخت انرژي خودشان را حفظ كنند.
يكي از ويژگي هاي اين افراد همدلي آن ها با ديگران و برقراري رابطه آرامش بخش با افراد مي باشد.
اعتماد به نفس اين افراد بالا است و به خودشان و توانايي هايشان ايمان دارند و مي توانند به خوبي از پس مشكلات برآيند.
افرادي كه ويژگي تاب آوري دارند در موقعيت هايي كه لازم است از مشاور، روانشناس، كتاب يا خانواده كمك مي گيرند تا مشكلاتشان را حل كنند.
اين افراد خودشان را قرباني و ناتوان تصور نمي كنند بلكه سعي مي كنند شخصيتي نجات دهنده داشته باشند و باور دارند كه مي توانند با مشكلات مقابله كنند و از پس مشكلات برآيند.
افراد تاب آور با مهارت حل مسئله به خوبي آشنا هستند و با استفاده از آن مي توانند به راه حل هاي امن و مطمئن برسند در حالي كه ديگران در اين موقعيت ها نمي توانند به راه حل مفيدي برسند و با مشكلاتي رو به رو مي شوند.
آن ها اين موضوع را به خوبي درك مي كنند كه زندگي پر از مشكلات است و آگاه هستند كه مشكلات در زندگي همه افراد وجود دارد در نتيجه نااميد نمي شوند و سعي مي كنند مشكلات را به خوبي حل كنند.


تاب آوري آموختني است يا ارثي؟
شايد در ابتدا تصور كنيد افرادي كه داراي ويژگي تاب آوري هستند از ابتدا اين شكلي زاده شده اند اما اين فكر كاملا غلط است همانطور كه هيچ قهرماني، قهرمان به دنيا نيامده است.

ويژگي تاب آوري يك نوع مهارت است و فرد مي تواند آن را ياد بگيرد، توجه داشته باشيد تاب آوري ذاتي نبوده و با آموزش، تمرين و تجربه مي توان آن را كسب كرد. در صورتي كه اين ويژگي را در خودتان نداريد با تمرين مي توانيد آن را در خودتان تقويت نماييد.

چگونه تاب آور شويم؟
قطعا اين سوال براي شما پيش آمده است كه فرد در تاب آوري چه كاري انجام مي دهد.

افرادي كه داراي ويژگي تاب آوري هستند از موقعيت هاي دشوار زندگي شان براي خود فرصت ايجاد مي كنند، نگرش آن ها متفاوت است و به جاي آن كه مشكل را بزرگ و تبديل به فاجعه كنند و يا در تبعات آن گير كنند سعي مي كنند با استفاده از ويژگي ها و توانايي هايشان از پس مشكل برآيند و براي آن راه حلي را پيدا كنند.

اين افراد زماني كه با مشكلات و گرفتاري رو به رو مي شوند روحيه خودشان را از دست نمي دهند و دچار آسيب هايي رواني نمي شوند، بلكه سعي مي كنند از سختي هاي ايجاد شده براي خودشان فرصت بسازند و براي حل مشكلشان راه حلي پيدا كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-همه چيز درباره تاب آوري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/12/6  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مهارت هاي ارتباطي، اهميت انواع مهارت هاي ارتباطي

انسان يك موجود اجتماعي است و همين امر باعث مي شود تا فرد مهارت هاي ارتباطي لازم را كسب كند.

به طور كلي مهارت ارتباطي شامل دو نوع مهارت كلامي و غيركلامي مي شود و داشتن اين مهارت ها در روابط بين فردي، كاري و تحصيلي و مكاتباتي بسيار لازم و ضروري مي باشد. مهارت هاي ارتباطي را مي توان ياد گرفت و با استفاده از تمرين و آموزش اين مهارت ها را در خود تقويت كرد.

بايد ارتباطات را به خوبي بشناسيد زيرا در بسياري از مواقع همين ارتباطات سبب آسيب مي شود و در اين شرايط شما بايد درك عميقي از فرآيند ارتباطات داشته باشيد تا در جنبه هاي مختلف زندگي تان به طور مثبت از آن استفاده كنيد و براي شما موفقيت آميز باشند.

افرادي كه نمي توانند با ديگران ارتباط موثري برقرار كنند به دلايل مختلفي مانند عدم اعتماد به نفس يا مشكلات دوران كودكي مي باشد در اين شرايط بايد در جلسات مشاوره روانشناسي شركت كنند تا ناتواني افراد در عدم برقراري ارتباط ريشه يابي شود و براي حل آن راهكارهايي بيان شود.

در اين مقاله به بررسي مهارت هاي ارتباطي و انواع آن مي پردازيم.

مهارت هاي ارتباطي
مهارت ارتباطي به توانايي فرد براي انتقال اطلاعات به ديگران به صورت موثر و كارآمد مي باشد، در صورتي كه فرد مهارت ارتباطي را به صورت عميق و كارآمد ياد بگيرد مي تواند ارتباط بين فردي و تجاري موفقيت آميزي با ديگران داشته باشد، در نتيجه رضايت فرد از زندگي افزايش مي يابد.

اولين مرحله براي ارتباط برقرار كردن با ديگران توليد اطلاعات مي باشد و بعد از آن شخص راهي براي رساندن اطلاعات به ديگران پيدا مي كند. توجه داشته باشيد كه فرآيند برقراري ارتباطات صحيح علاوه بر اطلاعات به شيوه انتقال اطلاعات هم بستگي دارد.

هر شخصي به شيوه خاص خودش از مهارت هاي ارتباطي استفاده مي كنند تا اطلاعات را به ديگران انتقال دهد. در صورتي كه مهارت هاي فرد بيشتر باشد و بتواند تسلط بهتري بر روي مهارت هايش داشته باشد به شيوه بهتري مي تواند با ديگران ارتباط برقرار كند.

اهميت افزايش مهارت هاي ارتباطي در زندگي
در صورتي كه فرد مهارت هاي ارتباطي را فرا گرفته باشد مي تواند ازدواج موفق، دوستي هاي پايدار، فرصت هاي شغلي بيشتر و پيشرفت هايي در زمينه هاي مختلف زندگي داشته باشد.

در صورتي كه شما مهارت هاي ارتباطي تان را افزايش دهيد، خواهيد توانست در زمينه كاري به جايگاه هاي بالاتري برسيد و تبديل به مديري موفق و ثروتمند شويد. هم چنين در ارتباط با ديگران اعتماد به نفس شما افزايش يافته و نسبت به خودتان به ديد مثبت تري خواهيد رسيد.

اگر مهارت هاي ارتباطي در ميان اعضاي خانواده به ويژه در ارتباط با فرزندان افزايش يابد اين ويژگي بر روي روابط شما تاثير مثبت گذاشته و در شكل گيري خانواده سالم نقش بسيار مهمي دارد.

براي اين كه ارتباط موثري با فرزندان خود داشته باشيد بهتر است از مشاور خانواده كمك بگيريد و هم چنين با مشاوره روانشناسي در ارتباط باشيد تا ارتباطات شما بهبود يابد.

انواع مهارت هاي ارتباطي كلي
مهارت هاي ارتباطي كلي چند نوع دارند كه شامل موارد زير مي شوند:

مهارت هاي انتقال پيام
مهارت انتقال پيام شامل مهارت ارتباط كلامي و ارتباط غيركلامي مي باشد، مهارت هاي كلامي شامل كلمات و جملات بيان شده و اصواتي مي شود كه به انتقال اطلاعات و معاني مي پردازد. مهارت هاي غيركلامي به زبان بدن مربوط مي شود كه چگونه فرد علاوه بر صحبت كردن با استفاده از حركات بدن، چهره، طرز نشستن و ايستادن بر ديگران تاثير بگذارد و از اين طريق پيامي را به آن ها انتقال دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-مهارت هاي ارتباطي | اهميت انواع مهارت هاي ارتباطي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/24  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

پس از تامين نيازهاي اوليه كودكان بسيار اهميت دارد تا آموزش مهارت زندگي صورت گيرد و مهارت هاي زندگي از اولويت هاي تربيتي مي باشند، يكي از مهم ترين وظايف والدين تربيت فرزندان مي باشد كودكاني كه امروزه در محيط امن خانواده و تحت مراقبت والدين شان هستند به زودي وارد اجتماع مي شوند و خانواده را تشكيل مي دهند.

در اين شرايط والدين الگوي فرزندان مي باشد و تمامي رفتار و كارهايشان در ذهن كودك ثبت مي شود و تاثير بسياري بر روي شخصيت فرد مي گذارد در اين شرايط والدين بايد با مهارت هاي زندگي و آموزش هاي لازم آشنا شوند تا بتوانند به كودكان تربيت صحيحي را آموزش دهند، تربيت كودكان بسيار مهم مي باشد و امري تخصصي و پيچيده مي باشد، بنابراين بهتر است در مواقع حساس از مشاوره كودك كمك بگيريد تا اطلاعات كافي را در اختيار شما قرار دهند.

آموزش مهارت هاي زندگي به كودكان، يك كار ضروري
در آموزش مهارت ها، نقش مشاور متخصص به عنوان مكملي در كنار پدر و مادر مي باشد و انسان گاهي اوقات به خاطر مشكلات زندگي اش در شرايطي قرار مي گيرد كه احساس شكست و نااميدي مي كند و به همين دليل فكر مي كند كه سختي ها و مشكلات زندگي فراتر از آستانه تحمل او مي باشد و او نمي تواند از پس اين مشكلات برآيد.

در بسياري از اوقات به خاطر ارتباط با ديگران و رفتارهاي برخي از افراد دچار استيصال مي شوند و رفتارهاي عجولانه و شتاب زده اي نشان مي دهند تمامي اين مشكلاتي كه به وجود مي آيد به خاطر عدم اطلاعات و آگاهي آن ها و هم چنين ناپختگي و عدم آموزش مناسب مهارت هاي زندگي به كودكان مي باشد.

فرزندان هميشه در محيط خانواده باقي نمي مانند و دير يا زود وارد اجتماع شده و با مشكلات ريز و درشتي رو به رو مي شوند پس بايد همان ابتدا مهارت هاي زندگي به فرزندان آموزش داده شود تا در آينده زندگي بهتري را براي خودشان بسازند، هم چنين يك مشاور با تجربه مي تواند به شما كمك كند تا استعداد هاي كودك تان را كشف نماييد و بهتر با او ارتباط برقرار كنيد.

مهارت هاي زندگي و آموزش آن ها به كودكان
براي اين كه كودكان در آينده زندگي بهتري داشته باشند بايد روانشناسي كودك را در همه مراحل زندگي آن ها در نظر بگيريم، مهارت هاي زيادي وجود دارد كه بايد به كودكان آموزش داده شود كه در ادامه اين مقاله به توضيح برخي از آن ها مي پردازيم.

آموزش مهارت ارتباط و تعامل با ديگران به كودكان
بچه ها به زودي بزرگ مي شوند و وارد اجتماع شده و كار مي كنند، ازدواج مي كنند و با مسائل مختلفي رو به رو مي شوند آن ها در صورتي مي توانند به طور دقيق با مسائل و مشكلات كنار بيايند كه از قبل براي آن ها آماده شده باشند در صورتي كه كودك با خواهر و برادر و دوستانش تعامل داشته باشد در اين حالت به صورت تمريني و موثر خودش را براي مقابله و رويارويي با مشكلات آماده مي كند.

كودكان بايد بياموزند در عين اين كه به ديگران احترام مي گذارند و خودشان را كنترل مي كنند بايد حق ديگران را بگيرند و نظرشان را به راحتي بيان كنند، به طور مثال از كودكان بخواهيد يكديگر را نقاشي كنند و زماني كه يكديگر را ناراحت كردند و او را رنجاندند قسمتي از نقاشي را پاره كنند در اين حالت به آن ها مي فهمانيد كه رنجاندن ديگران چه تاثير بدي بر آن ها مي گذارد و كودك تاثير اين كار را به خوبي متوجه مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-آموزش مهارت هاي زندگي به كودكان ( 6 مهارت ضروري)

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/26  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آموزش پس انداز كردن به كودكان | افزايش مهارت هاي مالي كودكان

آموزش پس انداز كردن به كودكان يكي از مهم ترين مواردي مي باشد كه والدين بايد به آن توجه بسياري داشته باشند زيرا يادگيري پس انداز كردن در زمان كودكي باعث مي شود تا در بزرگسالي تا براي مديريت مالي در آينده و تامينر فاه خود و خانواده آمادگي لازم را داشته باشد.

شكل گيري شخصيت افراد به ميزان زيادي به محيط خانواده و تربيت آن ها در دوران كودكي بستگي دارد و به همين دليل نحوه آموزش مهارت هاي مالي توسط والدين در دوران كودكي از اهميت بسياري برخوردار مي باشد و تعيين مي كند كه فرد در آينده داراي شخصيتي ولخرج و اقتصادي مي باشد براي آن كه در مورد آموزش مسائل مالي و نحوه پس انداز كردن اطلاعات كامل تري داشته باشيد مي توانيد از مشاوره كودك كمك بگيريد در ادامه اين مقاله راه هاي آموزش پس انداز كردن به كودكان را بيان كرده ايم.

از چه سني پس انداز كردن را به كودكان آموزش دهيم؟
بر اساس مطالعاتي كه انجام شده است بسياري از كودكان از سن چهار سالگي به رابطه ميان پول و خريد وسائل مورد علاقه شان پي مي برند و تا سنين هفت سالگي با اعداد و ارقام و شمارش آن ها آشنا مي شوند و در اين سن كودكان متوجه مي شوند كه اگر پول هايشان را جمع كنند مي توانند وسائل مورد علاقه شان را بخرند و به همين دليل لازم است والدين در سنين شش تا هفت سالگي مسائلي مانند آموزش پس انداز كردن، مديريت مالي و دادن پول تو جيبي به كودكان را آغاز نمايند تا با اين مسائل آشنا شوند.

زيرا يادگيري هر چيزي در سنين اوليه كودكي باعث نهادينه شدن آن ها در فرد مي شود و در سبك زندگي فرد تاثير مي گذارد و به همين دليل بسيار اهميت دارد تا كودكان با روش هاي پس انداز كردن آشنا شوند زيرا اين امر به آن ها كمك مي كند تا در بزرگسالي بهتر بتوانند مسائل مالي را مديريت كنند و كمتر با مشكلات و مسائل مالي رو به رو شوند.

آموزش پس انداز كردن به كودكان، پول تو جيبي
برخي از والدين بر اين عقيده هستند كه اگر خودشان پس انداز كنند كودكان نيز ياد مي گيرند تا حدودي اين عقيده درست مي باشد زيرا والدين الگوي كودكان هستند و كودكان از آن ها تقليد مي كنند اما كوشش و خطا مهم ترين عامل در يادگيري مي باشد.

يكي از بهترين راه براي يادگيري پس انداز كردن، دادن پول توجيبي به كودكان مي باشد زيرا از طريق آن پول مي توانند پس انداز كردن را تجربه كنند و براي پولي كه به آن ها داده شده است برنامه ريزي داشته باشند، در اين شرايط هر ماه مقداري پول به كودك داده مي شود تا به صورت مستقل آن را خرج كند و مقداري از آن را پس انداز نمايد البته دادن پول تو جيبي به كودكان بايد با رعايت نكاتي همراه باشد تا فرد بتواند پس انداز كردن را بهتر آموزش دهد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-آموزش پس انداز كردن به كودكان | مهارت هاي معجزه آسا مالي كودك ام

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/16  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روش درماني افزايش ارتباط به منظور آموزش مهارت هاي رابطه اي به زوجين و خانواده ها، از يك رهيافت آموزشي استفاده مي كند تا احساسات و ادراكات آنها را به صورت مناسب به هم مرتبط كند، به نحوي كه بتوانند همراه با يكديگر، استراتژي هاي مقابله اي را توسعه دهند.

اين رهيافت درماني مختصر براي كمك به زوجين، افراد و يا گروه هايي طراحي شده است كه اين مهارت هاي تمريني را ياد مي گيرند و توانايي مناسبي را براي ثابت نگه داشتن وضعيت خودشان در بعد از دوره درماني دارند.

افراد داراي شرايط سنّي مختلف كه به درمان مراجعه مي كنند و تمايل دارند تا نگراني هاي رابطه اي و خانوادگي را بشناسند، مي توانند با استفاده از اين رهيافت به نتايج مفيدي دست يابند.

تاريخچه و توسعه
رشته سلامت رواني براي اولين بار در ميانه هاي دهه ۱۹۶۰، توسط يك مدل پزشكي كه بر روي تشخيص و درمان نگراني ها مربوط به بيماري هاي طبّي متمركز بود، ايجاد شد.

روش درماني افزايش ارتباط ، در سال ۱۹۶۹ توسط برنارد و لوئيز گورني[۱] و به عنوان يك جايگزيني براي روش پزشكي ايجاد شد كه بر روي آموزش و مهارت تاكيد زيادي مي كرد.

بيشتر رهيافت هاي درماني مورد استفاده در آن دوره زماني، درمانگر را به عنوان يك شخصيت داراي قدرت مطلق در نظر مي گرفتند كه بر روي رابطه درماني افراد كنترل دارد.

روش درمان بهبود رابطه نسبت به رهيافت هاي موجود در آن دوره زماني متفاوت بود و به جاي تمركز بر روي رابطه درمانگر و شخص درمانجو، بر روي رابطه بين دو نفر (زوجين مراجعه كننده به درمان) متمركز مي شود.

ايده هاي كارل روگرز و بي اف اسكينر[۲] منجر به ايجاد پيشبردهاي زيادي در روش درماني بهبود رابطه شد.

همچنين هر دو اين نفرات تاثير گذار ، مفهوم قدرت مطلق درمانگر در طول دوره درماني را مورد پرسش و ترديد قرار دادند.

گورني بر اساس ديدگاه اين افراد، تلاش كرد تا يك رهيافت درماني را توسعه دهد كه بر مبناي مشاركت و منابع و توانايي هاي افراد درمانجو باشد.

در اغلب موراد، اين روش درماني به صورت گروهي ارائه مي شود، ولي مي تواند براي درمان نياز هاي فردي زوجين و اعضاي خانواده ها هم مفيد باشد.

روش درماني بهبود رابطه به چه نحوي كار مي كند؟

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-روش درماني افزايش ارتباط

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/21  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تكنيك افزايش تاب آوري در روانشناسي

شايد براي شما هم اين اتفاق افتاده باشد كه با خانواده اي برخورد كرده باشيد كه محيطي پرچالش و پر استرس داشته اند و اعضاي آن در معرض آسيب هاي زيادي قرار داشته اند.

ولي با اين وجود فرزنداني موفق از دل اين خانواده ها بيرون آمده و اين موفقيت در ذهن همه سوال ايجاد كرده و باعث شده كه همگان در گفت و گوهاي روزمره خود از فرزند يا فرزندان اين خانواده براي ديگران مثال بزنند و داستان را اينگونه تعريف كنند كه با وجود مشكلات خانوادگي زياد، اين فرزند بسيار موفق و همه چيز تمام شد.

حتي ممكن است اين اتفاق را يك معجزه بدانيد يا اينكه آن فرد را دل خود تحسين كنيد و با خود بگوييد چقدر آدم توانمندي بوده كه با وجود مشكلات به اين وسيعي توانسته است اينطور پيشرفت كند و خود را از آسيب هاي پيش رو مصون نگه دارد، در واقع ممكن است شما در ذهن خود او را فرد توانمند و قوي بدانيد ولي دقيقا ندانيد كه اين توانمندي از چه نوعي است و چه نام دارد.

اين توانمندي همان مهارت تاب آوري است، وجود مهارت تاب آوري در اينگونه افراد باعث شده است كه با وجود مشكلات و استرس هاي محيطي بتوانند به مسير خود ادامه دهند و آسيب كمتري ببيند و البته بسيار پيش مي آيد كه فرزندان يك خانواده بسيار متفاوت از يكديگر در برابر مشكلات خانوادگي واكنش نشان مي دهند و ممكن است فردي با وجود كوچكترين مشكلي احساس درماندگي كند و آسيب هاي زيادي به وي وارد شود، در اينگونه شرايط مي توانيم بگوييم كه تاب آوري فرد بسيار پايين است.

تعريف تاب آوري
تاب آوري، يك فرايند، توانايي يا پيامد مقابله موفقيت آميز با شرايط تهديد كننده است. به بيان ديگر تاب آوري، مقابله مثبت در واكنش به شرايط ناگوار است.

البته تاب آوري، تنها پايداري در برابر آسيب ها يا شرايط تهديدكننده نيست و حالتي انفعالي در رويارويي با شرايط خطرناك نمي باشد، بلكه شركت فعال و سازنده در محيط پيراموني خود است.

مي توان گفت تاب آوري، توانمندي فرد در برقراري تعادل زيستي – رواني در شرايط خطرناك است.

مولفه هاي تاب آوري چيست؟
تاب اوري داراي سه مولفه شناختي – هيجاني و رفتاري است.

مولفه شناختي
شامل افكار و نوع تفسير فرد از يك واقعه و اتفاق است.

در واقع نوع افكار فرد در چگونگي واكنش نشان دادن به آن موقعيت بسيار مهم است. اگر فرد هميشه عادت به اين داشته باشد كه وقايع و اتفاقات را به بدترين شكل ممكن تفسير كند و اينطور تصور كند كه اتفاقي كه افتاده هيچ راه حلي ندارد قطعا احساس درماندگي مي كند و به همين دليل در چنين شرايطي آسيب هاي رواني زيادي متوجه وي هستند، در مقابل افكار مثبت و تحليلي باعث مي شود كه قبل از هر نوع سوء برداشتي از اتفاق، تحليل و ارزيابي شرايط و نحوه مقابله درست با آن شرايط صورت بگيرد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تكنيك افزايش تاب آوري و تحمل سختي در روانشناسي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/28  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مهارت هاي زوجين در جهت حفظ تفاهم و عشق در زندگي

ازدواج و رابطه خوب يكدفعه و از روي نا آگاهي و غفلت شكل نمي گيرد بلكه بايد براي آن وقت گذاشت و با تلاش و زحمت و از روي آگاهي و شناخت به وجود مي آيد.

براي ارتباط عاشقانه خوبي داشته باشيد بايد براي شناخت بيشتر وقت بگذاريد و فعال باشيد و تنها نيت داشتن كافي نمي باشد.

پس در نظر داشته باشيد كه ازدواج و روابط خوب ناآگاهانه به وجود نمي آيد بلكه نتيجه تلاش و زحمت مي باشد كه فرد مي تواند بعدا زندگي خوبي داشته باشد، براي رسيدن به عشق بايد عمل كنيم تا بتوانيم آن را تجربه كنيم.

بر اساس نظر روانشناسان اگر كسي قصد ازدواج داشته باشد و به آن عمل كند در بهترين حالت مي توان فقط به صحبت كردن اشاره كرد و در بدترين حالت ممكن بين طرفين شكايت و سرزنش به وجود مي آيد و احساسات مخرب و نگرش ها به تدريج رشد مي كنند.

براي به وجود آمدن عشق و داشتن يك دوره رابطه نمي توان به شانس و تقدير اميدوار بود چون با آن ها تعيين نمي شود بلكه بايد همسران تصميم هاي درستي بكيرند و نسبت به وظايف خود مسئوليت پذير باشند.

بعضي اوقات ممكن است زن و مرد از تاثير رفتارشان به يكديگر آگاه نباشند و به دليل اين ناآگاهي باعث خواهد شد پيوند بين آن ها شكل گيرد و اصلاح شود.

مهارت هاي زوجين براي ايجاد يك رابطه
به مجموع رفتارهايمان و چگونگي رفتارهايمان رابطه مي گويند همه انسان ها در مورد چگونگي آغاز رابطه و به وجود آمدن آن مي دانيم اما نمي دانيم در طول مسير چه خواهد گذشت و به همين دليل در طول مسير سست مي شويم و نسبت به رفتارمان بي تفاوت خواهيد شد و حساسيت كمتري نسبت به آن نشان مي دهيم.

رابطه هاي ثابت و ساكن نيستند و تغييراتي مي كنند ممكن است در حال رشد و پيشرفت باشند يا از مسير خود منحرف شده باشند و به سمت مسير نامناسبي بروند.

بر اساس نظر مشاوران اگر فرد وارد رابطه اي شد و مسئوليت هاي به او واگذار شد اگر آن مسئوليت ها را بپذيرد و به طور مسئولانه به آن ها عمل كند در اينصورت رفتارش در جهت مثبت رشد خواهد كرد و باعث گسترش شادابي، نشاط و گرمي خواهد شد.

اگر فرد درمورد اين اصل آگاهي درستي داشته باشد و به خوبي آن را بپذيرد مي تواند با درك كردن آن احساس بهتر و خوبي نسبت به رفتارش داشته باشد و احساسات منفي مانند ناكامي و دشواري در او به وجود نخواهد آمد.

اگر در مورد رابطه تان آگاهي لازم را داشته باشيد و بدانيد كه مي توانيد سرنوشت رابطه تان را تعيين كنيد در اين صورت به جاي اينكه فكرهاي منفي داشته باشيد يا عمل منفعلانه انجام دهيد نسبت به آينده و رابطه تان خوش بين تر خواهيد بود.

مهارت هاي زوجين در جهت حفظ تفاهم و عشق در زندگي:
زن و مرد براي اينكه عشق در زندگي آن ها وجودداشته باشد و هر روز بيشتر شود بايد با يكديگر تفاهم داشته باشند و مهارت هاي لازم را بياموزند تا بتوانند به درستي تفاهم ها را حفظ كنند.

در زير مسائلي كه زوجين بايد در نظر بگيرند را ذكر كرده ايم.

درباره تفاوت ها با يكديگر گفت و گو كنيد و سعي كنيد تفاوت هاي يكديگر را بپذيريد و درمورد آن به تفاهم برسيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مهارت هاي زوجين در جهت حفظ تفاهم و عشق در زندگي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/1/11  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

از جمله مظاهر زندگي اجتماعي، وجود تعامل سالم و سازنده ميان انسان ها و ابراز صميميت و همدلي با يكديگر است.

انسان در زندگي خود مقاطع و مراحل حساسي را پشت سر مي گذارد كه يكي از اين مراحل حساس و سرنوشت ساز مساله ي ازدواج و تشكيل زندگي مشترك است كه براي تشكيل زندگي مشترك داشتن ويژگي هاي رابطه عاطفي سالم بسيار مهم است.

مولفه هاي يك رابطه عاطفي سالم
از مولفه ها و ويژگي هاي رابطه عاطفي سالم مي توان به سه مولفه ي صميميت، تعهد و شورو اشتيااق اشاره كرد.

وجود هر كدام از اين مولفه ها به خودي خود مهم هستند.

صميميت
صميميت به صورت احساسات نزديك هيجاني و محبت بين همسران ابراز مي شود.

با افزايش زمان، باهم بودن مي تواند به ايجاد صميميت بيانجامد و هنگامي كه صميميت در رابطه وجود دارد رابطه تقويت مي شود اما زماني كه ارتباط به صورت سرد و حساس باشد رابطه تضعيف مي شود.

مولفه هاي صميميت
خوشحالي
انتقال انرژي مثبت با يكديگر.

بدين صورت كه زن ومرد زماني كه كنار يكديگر هستند از بودن در كنار هم احساس رضايت و خوشحالي مي كنند، حتي اگر يكي از آنها در شرايط خوبي نباشد وقتي در كنار همسرش قرار مي گيرد احساس شادي مي كند و تمايل به بودن در كنار همسر و صحبت كردن با او دارد.

البته در اين مورد توجه به تفاوت هاي فردي بسيار مهم است. برخي افراد در مواقع ناراحتي بيشتر تمايل به تنهايي و صحبت نكردن دارند تا آرام شوند كه اين به معني عدم وجود صميميت بين زن و مرد نيست.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-ويژگي هاي رابطه عاطفي سالم

امتیاز:
بازدید: 42
برچسب:
:
[ 1399/7/6  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب