moshaverrkhob
moshaverrkhob

بازگشت به مدرسه مي تواند هم براي دانش آموزان و هم براي والدين يك چالش باشد. بعد از يك تابستان طولاني، ممكن است سخت باشد كه دوباره به روال مدرسه برگرديم. با اين حال، با كمي برنامه ريزي و آماده سازي، مي توانيد يك شروع موفق داشته باشيد.

در اينجا چند نكته براي بازگشت به مدرسه آورده شده است:

از قبل براي كلاس هاي خود آماده شويد. قبل از شروع مدرسه، فهرستي از كلاس هاي خود و منابع مورد نياز خود را تهيه كنيد. اين به شما كمك مي كند تا از همگام بودن با مطالب عقب نمانيد.
يك برنامه منظم براي خود تعيين كنيد. تعيين يك برنامه منظم براي مطالعه و انجام تكاليف به شما كمك مي كند تا بر روي كار خود تمركز كنيد.
با معلمان خود ارتباط برقرار كنيد. اگر در مورد چيزي مشكل داريد، با معلم خود صحبت كنيد. آنها مي توانند به شما كمك كنند تا بر مشكل غلبه كنيد.
با دوستان و خانواده خود ارتباط برقرار كنيد. صحبت با دوستان و خانواده مي تواند به شما كمك كند تا از نظر عاطفي حمايت شويد.

بازگشت به مدرسه
كودكاني كه براي اولين بار مي خواهند وارد مدرسه شوند و يا كودكاني كه مي خواهند به مدرسه ي جديدي وارد شوند بايد خود را با شرايط جديدي سازگار كنند، حتي رفتن به كلاس بالاتر نيز براي كودك مسائلي را پيش رو دارد مانند روبرو شدن با سطح تحصيلي بالاتر و درس هاي علمي تر، معلم جديد، و يك دايره ي اجتماعي متغير. خبر خوب اين است كه با مقداري آماده سازي و سازماندهي مي توانيد بازگشت به مدرسه را براي كودكتان لذت بخش كنيد و اولين هفته ي تحصيلي را براي خودتان و فرزندتان آسان تر سازيد.در ادامه چند راه براي آسان كردن اين مسئله آمده است:

پيشنهاد مشاور: اضطراب جدايي در مهد كودك ✔️۱۳ راهكارهاي روانشناسي

۱. از اينكه كودكتان با مدرسه اش آشناست اطمينان حاصل كنيد
اگر كودكتان سال قبل نيز در همين مدرسه بوده است اين خيلي خوب است ولي بايد خود را براي بازگشت به مدرسه آماده كنيد ! شما تنها لازم است تغييراتي را كه امسال اتفاق مي افتد را براي كودكتان توضيح دهيد. «حالا تو اولين سطح تحصيلي ات را شروع مي كني، تو بايد در زمين بازي بچه ها بازي كني، و با بچه هاي ديگر در سالن ناهار خوري غذا بخوري.» «حالا تو سال سومي هستي، تو هر روز بايد تكاليفت را انجام بدهي.» «حالا تو وارد دوره ي راهنمايي شده اي، تو خودت بايد به مدرسه بروي. نياز است كه با هم رد شدن از خيابان را تمرين كنيم.»

ولي اگر اين اولين سال تحصيلي كودكتان باشد، پس لازم است كه شما با كودكتان به انجا سر بزنيد. حتي اگر اين آشناسازي ابتدايي يك روز قبل از شروع مدرسه باشد، به مدرسه برويد و با محيط آن آشنا شويد. اگر مي توانيد وارد زمين بازي شويد، اين يك مزيت است كه كودكتان را با آنجا آشنا كنيد. و اگر نمي توانيد وارد زمين بازي شويد از پشت حصار زمين را به او نشان دهيد و او را نسبت به آن هيجان زده كنيد.

۲- از هر فرصتي براي آشنايي بيشتر كودك استفاده كنيد
بسياري از مدارس براي كودكاني كه اولين بار وارد آن مدرسه مي شود موقعيت هايي را تدارك مي بينند كه كودك بتواند با آنجا آشنا شود. اگر مدرسه برنامه ي خاصي براي اين منظور ندارد، از آنها بخواهيد كه يك روز شما و كودكتان قبل از شروع مدرسه به آنجا برويد و با معلم جديد ملاقات داشته باشيد. معلم ها قبل از شروع مدرسه مشغول آماده كردن اتاقشان هستند، ولي هر معلم باتجربه اي از ملاقات با يك دانش اموز جديد و به وجود آوردن احساس خوب در دانش آموز خوشحال مي شود، معلم ها مي دانند كه بايد به دانش آموزانشان براي شروع سال تحصيلي جديد كمك كنند.

۳- كاري كنيد كه كودك راحت تر با معلمش ارتباط برقرار كند
همه ي كودكان نياز دارند كه از ارتباط با معلمشان در كلاس درس احساس راحتي كنند. تا زماني كه اين مشكل حل نشود كودك براي يادگيري آماده گي ندارد. معلمهاي با تجربه اين مسئله را مي دانند و شرايطي را مهيا مي كنند كه دانش آموز از نظر احساسي براي شروع سال تحصيلي جديد آماده گي لازم را به دست بياورد. قطعا، اگر شما شرايطي را فراهم كنيد كه كودك با معلم بيشتر آشنا شود، هر كاري كه مي توانيد در اين زمينه انجام دهيد: راه هاي زيادي براي اينكه كودكتان بتواند معلمي را كه قبلا نديده را بشناسد و اين احساس در او به وجود آيد كه او را مي شناسد.

اگر شما متوجه شديد كه كودكتان در اولين روز مدرسه نمي تواند با معلمش ارتباط برقرار كند، سعي كنيد بلافاصله بين كودكتان و معلمش ارتباط برقرار كنيد. فقط به معلم توضيح دهيد كه كودكتان قبل از شروع مدرسه هيجان زده بود ولي حالا به نظر مي رسد كه هنوز نتوانسته با اين مسئله كنار بيايد. شما اميدوار هستيد كه معلم بتواند شرايط ويژه اي را براي برقراري ارتباط با كودكتان به وجود بياورد و احساسي در كودك به وجود بيايد كه انگار در خانه است.

اضطراب جدايي در روز اول مدرسه
۴- اسان كردن برقراري ارتباط فرزندتان با بچه هاي ديگر در مدرسه
كودكان هميشه در مورد معلم جديدشان مضطرب هستند، ولي در صورتي كه آنها ديگر همكلاسي هايشان را بشناسند، آنها احساس راحتي بيشتري مي كنند. اگر شما تازه وارد شهري شده ايد، سعي كنيد با ديگر كودكان كه در همسايگي شما هستند آشنا شويد. اغلب مدارس مايلند كه آشنايي بيشتري به وجود بياورند، سعي كنيد كه قبل از شروع مدرسه كودكتان با ديگر دانش آموزان ارتباط برقرار كند و با آنها آشنا شود.

۵- خداحافظي كردن را با كودكتان تمرين كنيد.
براي بسياري از كودكان، بزرگترين چالش اين است كه از شما جدا شوند. با به وجود آوردن شرايطي سعي كنيد كه به صورت منظم و كوتاه از كودكتان جدا شويد كه اين شرايط بتواند تمريني براي جدايي شما از كودكتان باشد.

شما ممكن است به كودكتان چيزي بدهيد كه آن را نگه دارد چيزي كه شما را به ياد او مي اندازد، مانند يك شكل قلب كه بر روي آن كلمه ي عشق نوشته شده است، دستمالتان، يا تكه سنگ كوچكي شما با يكديگر در ساحل پيدا كرده ايد، چيزي كه او بتواند در جيبش بگذارد و با خودش ببرد و زماني كه بر مي گردد آن را به شما پس دهد. بيشتر كودكان دوست دارند كه در كيفشان عكسي از خانواده داشته باشند

۶- از مدرسه بخواهيد كه به شما و كودكتان اجازه دهد كه داخل كلاس شويد
مشخص كنيد كه چه مقدار از زمان مي توانيد در آنجا بمانيد. اگر متوجه شديد كه بازگشت به مدرسه براي كودكتان دشوار است با معلمش ملاقات داشته باشيد و با همديگر برنامه اي را تدارك ببينيد كه جدا شدن از شما براي اولين هفته ي مدرسه براي او سخت نباشد.شايد شما بايد هر روز صبح يك داستان براي كودكتان بخوانيد و سپس او را به معلم بسپاريد و از كودكتان خداحافظي كنيد بنابراين معلم مي تواند شرايطي را به وجود اورد كه كودك احساس راحتي بيشتري داشته باشد.

۷- شروع به صحبت كردن در مورد كلاس بالاتر و يا سال تحصيلي جديد كنيد.
بهترين كار انتخاب كتاب هايي است كه به كلاس او مربوط مي شود. كتابخانه يا معلم مي توانند در اين مورد به شما كمك كنند. كودكتان را در مورد چيزي كه بايد انتظار را داشته باشد هيجان زده كنيد، كه شامل خوراكي، زمين بازي، خواندن، كامپيوترها، آواز خواندن و هنر مي شود. اگر شما كودكان ديگري را كه با او همكلاسي هستند و يا اينكه به همان مدرسه مي روند را مي شناسيد مطمئن شويد كه او با آنها را ببيند يا با آنها بازي كند. خاطرات خوب خودتان را در مدرسه براي كودكتان تعريف كنيد.

پيشنهاد مشاور: ۱۱ دلايل گريه كودك | تمامي دلايل را پيش از خطر بررسي كنيد

۸- اگر يك خواهر يا برادر كوچكتر در خانه با شماست
اگر خواهر يا برادر كوچكتر كودكتان در خانه با شماست، اطمينان حاصل كنيد كه كودكتان بداند كه چقدر خانه بدون او كسل كننده است و چقدر نسبت به او حسودي مي كند كه نمي تواند مانند يك بچه ي بزرگ به مدرسه برود. هر روز بعد از مدرسه شما ساعات بخصوصي را با فرزند بزرگترتان صرف مي كنيد و خوراكي مي خوريد و در مورد روزش با او صحبت مي كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بازگشت به مدرسه ✔️ ۱۵ نكته طلايي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/1  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

پنج نشانه اصلي كه نشان مي دهد كودك شما داراي اضطراب جدايي است و برخي از مواردي كه بايد براي كمك به آن در در نظر بگيريد در اين مقاله ذكر شده است:

۱. كودك شما وقتي از اتاق بيرون مي آيد گريه مي كند
به عنوان مثال، نوزاد بين سنين چهار تا هشت ماهگي ممكن است زماني كه قادر به ديدن مراقب خود در اتاق نباشد، علائم بيماري و اضطراب شديد را نشان دهد كه شامل گريه يا علائم ناراحتي مي باشد.

اين به اين دليل است كه آن ها تازه ياد مي گيرند كه اشياء و افراد آشنا را بشناسند و در اطراف آن ها احساس داشته باشند اما هنوز متوجه نمي شوند كه فقط به اين دليل كه نمي توانند ديگران را ببينند، به اين معني نيست كه آنجا حضور ندارند.

بنابراين زمان مناسبي است تا به كودك خود نشان دهيد كه دوباره ظاهر خواهيد شد. بازي «دالي» را با كودك خود تمرين كنيد و از اين دوران در زندگي او لذت ببريد.

وقتي كودكان بزرگتر مي شوند، به مرور ياد مي گيرند كه والدين آن ها هميشه باز خواهند گشت و به مرور به افرادي كه از آن ها مراقبت كرده و نيازهاي آن ها را برطرف مي كنند، اعتماد لازم را پيدا مي كنند.

۲. با ديدن مكان ها و چهره هاي جديد دچار استرس مي شوند
گاهي اوقات هنگام بازديد از مكان هاي جديد كودك مضطرب مي شود. آن ها ممكن است تمايلي به خروج از خانه براي رويداد جديد نداشته باشند، هنگام ورود در گوشه اي بمانند يا رفتارهاي عصبي نشان دهند.

ترس از مكان هاي ناشناخته يكي از رايج ترين عوامل اضطراب آور است. راه مبارزه با اين امر اين است كه كودك خود را تا جايي كه مي توانيد براي مكان هاي جديد آماده كنيد.

به آن ها بگوييد كجا مي رويد. آماده كردن آن ها براي مكان هاي جديد مي‌تواند شامل نشان دادن عكس‌هايي از مكان، افراد آنجا و در صورت امكان، توصيف فعاليت‌ها در آن مكان كنيد.

آماده سازي كليدي است، دانستن اينكه آن ها از افراد جديد چه انتظاراتي مي توانند داشته باشند نيز مهم است. گفتگوهاي قبلي در مورد رفتار مورد انتظار آن ها و ارتباط با ساير افراد اطرافشان مي تواند آن ها را توانمند كند.

۳. اضطراب هنگام خواب
زمان خواب براي بچه هايي كه درگير اضطراب هستند براي خواب دچار مشكل زيادي مي شوند.

كودك ممكن است از تاريكي بترسد زيرا نمي تواند در تاريكي بسياري از چيزها را ببيند بنابراين به آن ها اطمينان دهيد كه چيزي براي ترس وجود ندارد.

بنابراين دورنماي تنها خوابيدن براي كودك مي تواند اضطراب آور باشد. نشانه هايي كه كودك شما اين را تجربه مي كند ممكن است شامل بي ميلي به خوابيدن، امتناع از رفتن به رختخواب يا گريه و رفتار عصباني باشد.

كارهايي وجود دارد كه مي توانيد براي كمك به آنها انجام دهيد:

يك روال آرامش بخش، قابل پيش بيني قبل از خواب ايجاد كنيد.
فضاي اتاق خواب آرام باشد.
كودكان قبل از خواب حيوانات عروسكي يا پتوهاي مخصوصي مي توانند داشته باشند كه خواب را براي آن ها راحت مي كند.
مطمئن شويد كه فرزندتان آماده است تا با آرامش و بدون اضطراب به رختخواب برود.
۴. تجربيات منفي تاثير زيادي دارد
طبق تحقيقات، اختلال اضطراب جدايي با «اضطراب رشدي نامناسب و بيش از حد در مورد جدايي از خانه يا از كساني كه فرد به آن ها وابسته است» مشخص مي شود.

كودكان مبتلا به اضطراب جدايي ممكن است به دليل تجربيات منفي دچار اين مشكل شده باشند.

اگر جدا شدن از شما براي فرزندتان سخت است، تمايلي به ترك خانه ندارند، يا زماني كه زمان رفتن به جايي است احساس بيماري مي كنند، احتمالا يك تجربه منفي را تجربه كرده است.

مانند بسياري از جنبه هاي ديگر فرزندپروري، ما بايد خطوط ارتباطي را باز نگه داريم. اين همچنين مي‌تواند به معناي دسترسي به يك مشاور كودك باشد كه بچه‌هاي ما نيز بتوانند به او اعتماد كنند.

تقويت رفتارهاي منفي پيرامون اضطراب جدايي يكي از دام هايي است كه ما به عنوان والدين ممكن است در آن گرفتار شويم. تسليم شدن به كج خلقي يا اضطراب بدون تحقيق مي تواند باعث شود فرزندانمان احساس امنيت كمتري كنند.

اين به اين دليل است كه تمام كنترل را در دستان آن ها قرار مي دهيم. آن ها به ما نياز دارند كه آن ها را راهنمايي كنيم، از آن ها حمايت كنيم و بدانيم كه هميشه در كنار ما امن هستند.

راهكارهاي كاهش اضطراب
ما مي توانيم براي كاهش اضطراب آن ها و كشف دليل اضطراب كارهاي زير را انجام دهيم:

صحبت از اتفاق منفي
توانمندسازي فرزندانمان با ابزارهايي براي موفقيت
تمرين زياد در خانه و بازگشت به جايي كه اتفاق رخ داده است.
بچه‌ها بايد اعتماد به نفس خود را تقويت كنند، كارهايي را كه مي‌توانند به تنهايي انجام دهند و بدانند كه هميشه مجبور نيستند اين احساسات را تجربه كنند، زيرا ما از آن ها حمايت مي‌كنيم.

منبع:كانون مشاوران ايران-۵ نشانه كه كودك شما اضطراب جدايي دارد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/9  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مراحل طلاق عاطفي، نشانه هاي طلاق عاطفي شامل مراحلي مي باشد كه افراد به مرور آن را پشت سر مي گذارند و به مرور از هم سرد مي شوند.

طلاق از نظر شدت استرس بالاتر از ترس از مرگ قرار دارد و اغلب با عوامل استرس زا ديگر مانند اختلافات زناشويي، مشكلات مالي جدي، نقل مكان، تك فرزندي، ضررهاي متعدد و دعواهاي شديد همراه مي باشد.

با آگاهي، اين فرآيند و مراحل طلاق عاطفي مي تواند بسيار راحت تر از چيزي كه تصور مي كنيد طي شود. اگرچه آسان نيست، اما آگاهي و جلسات مشاوره در دراز مدت به شما كمك مي كند كه احساس بهتري داشته و از تجربه خود درس بگيريد.

مراحل طلاق عاطفي و پايان رابطه
هنگامي كه يك رابطه به پايان مي رسد، افراد احساسات متناقضي را تجربه مي كنند، زيرا در تلاش براي درك بهترين راه براي پيشرفت هستند. اين فشار با آگاهي از اين امر كه هر قدم برداشته شده ممكن است بر آينده و رفاه آن ها تأثير بگذارد، تركيب مي شود.

در طي تمام مراحل طلاق عاطفي گفته شده تكيه بر دوستان و خانواده خوب براي حمايت كمك مي كند تا از اين موانع عاطفي عبور كنيد. مشاوره حرفه اي مي تواند در تمام مدت كنار شما بوده و استرس، اضطراب و افسردگي شما را كاهش دهد.

مرحله اول: انكار و سرزنش
در ابتدا زوجين شروع به سرزنش يكديگر براي مشكلات گذشته، حال و حتي آينده مي كنند. تصوير منفي از خود، احساسات مبهم، نارضايتي، خشم، اضطراب، خلق افسرده، احساس ناراحتي، احساس گناه از نشانه هاي اين مرحله مي باشد.

نقش مشاور در اين مرحله اهميت زيادي دارد. مشاور بايد حس كنترل زندگي زوجين را تقويت كند، ترس آن ها را از روند جدايي را خنثي كند و مشاوره هاي لازم پيش از طلاق را نيز براي آن ها فراهم كند.

اگر در حال تجربه انكار هستيد، ممكن است از دوستان و خانواده كناره گيري كنيد و بخواهيد تنها باشيد تا از تصميم گيري هاي مهم اجتناب كنيد. با اين حال، گاهي اوقات تأخير در رويارويي با مسائل مي تواند مشكلات بزرگ تري ايجاد كند. اغلب مواقع بسياري از مسائل احساسي‌ هستند و بايد به مشاور مراجعه كنيد.

مراحل طلاق عاطفي: سوگواري و افسردگي
افسردگي ناشي از غم، اندوه و تنهايي است. اكثر افراد در روند مراحل طلاق عاطفي سطحي از افسردگي را تجربه خواهند كرد. در اين مرجله ممكن است هدف زندگي را زير سوال ببريد و احساس كنيد از جامعه جدا شده ايد. حتي ممكن است در مورد آزار رساندن به بچه ها و كساني كه دوستشان داريد احساس گناه كنيد.

افسردگي مانند پوچي مي تواند فلج كننده باشد. گاهي اوقات افراد در افسردگي گير مي كنند و نمي توانند به آن غلبه كنند. اجازه ندهيد اين دوره خيلي طولاني شود و براي كمك تماس بگيريد.

مشاور در اين مرحله از مراحل طلاق به زوجين اجازه مي دهد تا روند سوگواري را طي كنند، زوجين را از نگرش بيچارگي نجات مي دهد و به آن ها كمك مي كند فرآيند غم و اندوه را بپذيرند.


مراحل طلاق عاطفي
مرحله سوم: خشم و كينه
در پس خشم، ترس ها و عدم اطمينان زيادي در مورد آينده، امور مالي و اميد به آينده وجود دارد. در اين مرجله يكي از طرفين يا هر دو در حال ابراز نارضايتي يا عدم اطمينان از رابطه، تنش و احساسات هيجاني هستند.

نقش هاي مشاور در اين مرحله از مراحل طلاق عاطفي عبارت است از: خنثي كردن خشم زوجين، هدايت انرژي خشم، بهبود توانايي تصميم گيري زوجين، بهبود مهارت هاي كوتاه مدت و بلندمدت حل مسئله براي زوجين.

خشم ناشي از دروغ گفتن، خيانت، طرد شدن، فريب خوردن، سوء تفاهم يا رها شدن است. اين ناشي از آن است كه توسط شخصي كه به آن اعتماد داريد به يك مكان بد فشار آورده شويد.

ممكن است از دست خود عصباني، نااميد و خشمگين باشيد، برخي از افراد طلاق و جدايي را نوعي مجازات مي دانند.

مرحله چهارم: مجرد بودن و تصميم به طلاق
تجربه جديد استقلال، امتحان كردن فعاليت هاي جديد، تصميم گيري آزاد، افزايش اعتماد به نفس، بهبود تصوير از خود و بازگشت به نقش هاي قبلي از ويژگي هاي اين مرحله مي باشد.

نقش هاي مشاور يا ميانجي در اين مرحله نيز بسيار زياد است. بهبود مهارت‌هاي ارتباط مستقيم زوجين، افزايش مهارت‌هاي همكاري، بازيابي روابط و كمك به زوجين در برنامه‌ريزي بلندمدت از كمك هاي مشاور در اين دوران است.

مشاور بايد زمان مناسبي را براي ميانجيگري كارآمد و كم دردسر انتخاب كند تا اطمينان حاصل شود كه زوجين در فاز عاطفي نسبتاً خوبي قرار دارند.

مرحله پنجم: شروع هاي جديد و تصميم گيري
در اين مرحله از مراحل طلاق عاطفي خود مداري و خودآرامشدن، كنترل داشتن، برنامه ريزي و تعهدات بلندمدت، پذيرش پايان ازدواج و ايجاد توافق شكل مي گيرد و فرد مي تواند براي آينده خود تصميم بگيرد و استقلال بيش تري داشته باشد.

به مرور شما با طلاق كنار مي آييد و شرايط را درك مي كنيد، متوجه مي شويد كه روزهاي خوب بيشتري از روزهاي بد داري. مي خواهيد با دوستان خود وقت بگذرانيد و دوستان جديدي پيدا كنيد. در مورد برنامه ريزي و آينده احساس خوش بيني مي كنيد.

اين بدين معني است كه قبول مي كنيد كه زندگي بدون شريك سابقتان نيز به جلو مي رود.

منبع:كانون مشاوران ايران-۵ مراحل طلاق عاطفي و درمان آن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/26  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اختلال اضطراب جدايي در نوزادان باعث اضطراب بيش از حد مربوط به جدايي يك كودك از خانه و يا از كساني (در نوجوانان و بزرگسالان) است كه به فرد به آن ها وابسته است.

اين اضطراب فراتر از ميزاني است كه براي رشد فرد انتظار مي رود. ترس، اضطراب و يا اجتناب ماندگار است، و حداقل به مدت ۴ هفته در كودكان و نوجوانان و به طور معمول ۶ ماه يا بيشتر در بزرگسالان به طول مي انجامد.
اختلال اضطراب جدايي در نوزادان، معمولا از خانواده هاي غيرصميمي نشات مي گيرند. هنگامي كه نوزاد از خانه و يا افراد وابسته اصلي جدا مي شوند، ممكن است به طور پيوسته احساس طرد، بي تفاوتي، غم و اندوه اجتماعي و يا مشكل تمركز بر روي كار و يا بازي را نشان دهند.

بسته به سن افراد، ممكن است ترس از حيوانات، هيولا، تاريكي، دزد، سارق، آدم ربايان، حوادث رانندگي، سفر هواپيما، و شرايط ديگري را داشته باشند كه به عنوان خطري براي يكپارچگي خانواده و يا خود افراد تلقي مي شوند.

نگراني در مورد مرگ و مردن نيز رايج است. امتناع از مدرسه رفتن ممكن است به مشكلات تحصيلي و اجتناب اجتماعي منجر شود.

كودكان ممكن است از اين امر شكايت كنند كه هيچ كس آن ها را دوست ندارد و يا مراقب آن ها نيست و در نتيجه آرزو مي كنند كه مرده بودند.

هنگامي كه زمان جدايي بسيار ناراحت مي شوند، ممكن است خشم و يا گاهي اوقات تنفر خود را نسبت به كسي كه‌ آن ها را مجبور به جدايي‌ كرده، نشان دهند.

اضطراب جدايي در نوزادان دكتر هلاكويي
وقتي كودكان خردسال در شب تنها هستند، ممكن است تجارب ادراكي غيرمعمولي را گزارش دهند (مانند كودكاني كه مي گويند تصور مي كنند افرادي كه به اتاقشان ‌نگاه مي كند، موجودات ترسناك به آن ها نزديك مي شوند يا حس مي كنند چشم هايي به آن ها خيره شده اند).

كودكان مبتلا به اين اختلال اضطراب جدايي در نوزادان اغلب به صورت سخت گير، فضول و نيازمند توجه مداوم، مي باشند. اغلب اوقات تقاضاهاي مفرط كودك، به يك منبع سرخوردگي والدين تبديل مي شوند كه منجر به خشم و درگيري در خانواده است.

كودكان مبتلا به اين اختلال اضطراب جدايي در نوزادان، گاهي اوقات، به صورت افراد وظيفه شناس، سازگار، و مشتاق به خوشحال سازي توصيف مي شوند. كودكان ممكن است شكايت هاي جسماني داشته باشند كه به آزمايشات فيزيكي و روش هاي پزشكي منجر مي شود ولي در حقيقت مشكلي وجود ندارد.

حالت افسرده، غالبا وجود دارد و ممكن است با گذر زمان تداوم بيشتري پيدا كند و تشخيص فرعي اختلال افسرده خويي و يا اختلال افسردگي اساسي را توجيه كند. اين اختلال ممكن است نسبت به اختلال مربوط به هراس با هراس از مكان هاي شلوغ اولويت داشته باشد.

اضطراب جدايي چيست؟
اختلال اضطراب جدايي در نوزادان ممكن است باعث شود كه كودك گريه كند، جيغ بزند، به شما بچسبد، سرش را تكان دهد يا صورتش را پنهان كند، اين كودكان وقتي كسي كه او را نمي شناسد به آن ها نزديك مي شود غوغا مي كنند.

همين واكنش‌ها ممكن است در مورد اعضاي خانواده و دوستاني نيز رخ دهد كه به نظر مي‌رسيد كودك شما زماني از آن ها لذت مي‌برد اما اكنون آن ها را “غريبه” يا حتي يك تهديد مي‌داند.

اختلال اضطراب جدايي در نوزادان مرحله اي از رشد طبيعي است. در اين مرحله، كودكان وقتي از والدين يا مراقبان اصلي خود جدا مي شوند، مضطرب مي شوند. اختلال اضطراب جدايي در نوزادان معمولاً از ۸ ماهگي كودكان شروع مي شود و در سنين ۱۰ تا ۱۸ ماهگي شديدتر مي شود.

هنگامي كه از والدين يا مراقبان خود جدا مي شوند، به ويژه زماني كه از خانه دور هستند، احساس خطر و ناامني مي كنند.

آن ها براي امنيت و اطمينان به والدين و مراقبان خود نگاه مي كنند. گريه نشان مي دهد كه كودكان احساس دلبستگي به والدين يا مراقبان خود را ايجاد كرده اند. گريه در اين شرايط يك واكنش مثبت است.

اختلال اضطراب جدايي در نوزادان تا ۲۴ ماهگي كودكان ادامه دارد. در اين سن، كودكان ماندگاري اشيا را ياد گرفته اند و اعتماد پيدا كرده اند. اضطراب جدايي به مرور برطرف مي شود زيرا كودكان ياد گرفته اند كه والدين يا مراقبان آن ها حتي زماني كه ديده نمي شود نيز هنوز وجود دارند.

كودكان ياد گرفته اند كه به والدين خود اعتماد كنند يا در نهايت مراقبان خود باز خواهند گشت.

چگونه اضطراب جدايي كودك از مادر را كاهش دهد
به طور منظم او را در آغوش بكشيد. كودك خود را در آغوش بگيريد و دلبستگي او را تقويت كنيد
جدايي هاي كوتاه مدت را شروع كنيد. او را در اتاقي قرار دهيد و ابتدا مطمن شويد كه اتاق امن است و سپس او را براي مدت كوتاهي تنها بگذاريد.


استقلال را تقويت كنيد. به نوزاد خود اجازه دهيد راحت در اتاق بگردد.
توضيح دهيد كه چرا او را ترك مي كنيد و كي بر مي گرديد. هرچه كودك بزرگ تر مي شود بيش تر مي توانيد توضيح دهيد.
هرگز دزدكي او را تنها نگذاريد. اين كار باعث مي شود كه كودك اعتماد خود را نسبت به شما از دست بدهد. خداحافظي از او باعث مي شود كه احساس كند والدينش بي دليل و ناگهاني او را ترك نمي كنند.
بنشينيد و با هم كتاب بخوانيد.
با كودك خود نقاشي بكشيد.
به كودك خود اجازه دهيد با يكي از دوستان خود فعاليتي انجام دهد.
وقتي فرزندتان بدون شما روز را پشت سر مي گذارد، با تمجيد از او، عزت نفسش را تقويت كنيد.
درمان اضطراب جدايي در نوزادان
پس از هربار شير دادن كمي از كودك خود فاصله بگيريد تا اختلال اضطراب جدايي در نوزادان را كاهش دهيد.
حتما پيش از رفتن به كودك خود اطلاع دهيد.
به وعده هايي كه مي دهيد عمل كنيد تا اعتماد او را تقويت كنيد.
او را در محيط آشنا قرار دهيد و از پرستار بخواهيد به خانه بيايد.
سعي كنيد برنامه هاي ترسناك را مشاهده نكنيد.
به فرزندتان بگوييد كه حالش به مرور بهتر خواهد شد.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلال اضطراب جدايي در نوزادان | درمان تضميني + تشخيص

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/15  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

طلاق بگيرم يا نه؟ مي خوام طلاق بگيرم ولي دلم …

طلاق بگيرم يا نه؟ سوالي بسيار آشنا براي افراد متاهل مي باشد كه در زندگي مشترك شان به رضايت زناشويي نرسيده اند و از اين كه راه حلي براي مشكلات شان پيدا كنند نااميد شده اند.

پروسه طلاق از زماني كه فرد تصميم به طلاق مي گيرد تا زماني كه در دادگاه به صورت دادخواست طلاق در مي آيد و عملي مي شود بسيار وقت گير و زمان بر مي باشد، متاسفانه اين روند در صورتي كه فرزند داشته باشيد بسيار حساس تر مي شود. به همين دليل قبل از آن كه تصميم در مورد طلاق به تغييراتي كه بعد از جدايي از همسرتان به وجود مي آيد توجه كنيد و با آگاهي كامل اقدام به جدايي نماييد.

در صورتي كه با پرسش طلاق بگيرم يا نه درگير هستيد و نمي توانيد تصميم بگيريد اين مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد تا با ديد روشن تري به اين قضيه توجه داشته باشيد.

نگرش مردم و جامعه در مورد طلاق
قبل از آن كه بخواهيد به پرسش طلاق بگيرم يا نه پاسخ درستي بدهيد بايد اين موضوع را در جنبه هاي مختلف مورد بررسي قرار دهيد، يكي از جنبه هاي منفي طلاق گرفتن نگاه منفي مردم و اطرافيان به اين موضوع مي باشد ممكن است كه بگوييد نگرش جامعه اهميتي براي شما ندارد، اين طرز فكر مشكلي ندارد بلكه يك نوع مزيت اخلاقي است. اما مشكل زماني شروع مي شود كه در مناسبات اجتماعي قرار مي گيرد و در آن جا با مشكلاتي رو به رو مي شويد زيرا بعد از طلاق بسياري از افراد به افرادي گوشه گير و منزي تبديل مي شوند و در اين جلسات نمي توانند حضوري فعال داشته باشند.

يكي از مواردي كه قبل از طلاق گرفتن بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه طلاق چه تاثيري بر روي روابط شما و حضورتان در جامعه خواهد گذاشت در صورتي كه قضاوت مردم براي شما اهميت بسياري دارد اين موضوع در جنبه هاي مختلف زندگي تان اثر منفي مي گذارد، نگاه جامعه به شخص طلاق گرفته تنها يك نگاه از بيرون نمي باشد بلكه ممكن است باعث شود كه شما در شرايط روحي و رواني نامناسبي قرار بگيريد.

طلاق بگيرم يا نه؟ مي خوام طلاق بگيرم ولي دلم ...
پويايي هاي رواني طلاق
معجزه روانكاوي طلاق
طلاق بگيرم يا نه؟ مشكلات جنسي
يكي از عوامل مهمي كه باعث جدايي زوجين از يكديگر و تصميم به طلاق مي شود عدم رضايت زناشويي در زمينه روابط جنسي مي باشد، رابطه هاي پر هيجان بين شما و همسرتان تنها خاطراتي هستند كه اختصاص به اوايل ازدواج دارند و به سال هاي آغاز ازدواج مربوط مي شوند. شايد فكر كنيد كه بعد از طلاق موقعيت شما دشوارتر از اكنون نخواهد شد و ممكن است از نظر جنسي در وضعيت بهتري قرار گيريد و بتوانيد شور و حالي جنسي كه در سال هاي اوليه زندگي داشته ايد با فرد ديگري تجربه كنيد.

اگر چه در ابتدا طلاق به نظر مي رسد كه آزادي و حق انتخاب بيشتري خواهيد داشت و در رابطه جنسي با محدوديت هايي رو به رو نمي شويد اما در مقابل امنيت جنسي تان را با شريك جنسي مطمئن از دست خواهيد داد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-طلاق بگيرم يا نه؟ مي خوام طلاق بگيرم ولي دلم …

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/8  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

پشيماني بعد از طلاق؛ چند دليل براي بازگشت به گذشته

بسياري از زوج هايي كه از يكديگر جدا مي شوند بعد از طلاق، احساس پشيماني كرده و تصور مي كنند كه اشتباه كرده اند. طلاق به معني جدايي زوجين از يكديگر به دليل شكست در زندگي مشترك مي باشد.

اين افراد در ابتدا با عشق و علاقه دو طرفه تصميم به ازدواج مي گيرند اما گاهي اين عشق دوامي ندارد و منجر به طلاق و جدايي مي شود.

بعد از طلاق و جدايي احساس هاي متفاوتي را افراد تجربه مي كنند كه از مهم ترين آن ها مي توان به دلتنگي و پشيماني اشاره نمود. و آن ها از اين كه زندگي شان دوام نداشته است و براي خوب شدن روابط شان تلاش نكرده اند دچار عذاب وجدان مي شوند.

در اين مقاله قصد داريم كه علل احساس پشيماني بعد از طلاق را بررسي كنيم و در پايان نكاتي كه باعث مي شود اين حس در افراد از بين برود را بيان نماييم.

در صورتي كه تصميم به طلاق گرفته ايد بايد قبل از آن از مشاور كمك بگيريد تا در اين خصوص شما را راهنمايي كند.

الف – پشيماني بعد از طلاق : نگاه منفي جامعه
در اكثر موارد، جامعه نسبت به افرادي كه طلاق گرفته اند ديد مثبتي ندارند. اگر در جامعه اي سنتي و پايبند به اصول كلاسيك خانواده زندگي مي كنيد، نگاه منفي آن ها بيشتر خواهد بود. اين ديد منفي منجر به تنش هاي فكري با اجتماع و فشار فكري بر روي فرد مطلقه مي شود.

اين امر در مورد خانم ها و زن هاي مطلقه بيش تر است و عذاب وجدان و پشيماني را براي فرد به همراه خواهد داشت. در اين شرايط فرد خودش را مقصر مي داند و به خاطر اين كار خود را ملامت و سرزنش مي كند.

بعد از طلاق، در زندگي فرد مشكلات بسياري به وجود مي آيد به طوري كه اين مشكلات فشار عصبي بسياري بر روي فرد وارد مي كند برخي از آن ها عبارت اند: مشكلات مالي، تنش هاي رواني، مورد قضاوت قرار گرفتن اطرافيان و حضانت فرزندان.

به خاطر اين مشكلات فرد ممكن است تصميم به بازگشت بگيرد و از طلاق منصرف شده و زندگي اش را ادامه دهد اما توجه داشته باشيد در اين خصوص نبايد عجولانه تصميم بگيريد. و با بررسي همه جوانب سعي كنيد بهترين تصميم را به كمك مشاور بگيريد.

اشتباهاتي كه به طلاق ختم مي شوند
اشتباهات مهلك كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند
ب – پشيماني : تاثير طلاق بر زندگي فرزندان
طلاق براي فرزندان بسيار دردناك است زيرا به عنوان فرزندان طلاق با چالش هاي بسياري رو به رو مي شوند. كودكان بسيار حساس هستند و در اكثر موارد با عواقب منفي طلاق رو به رو مي شوند. يكي از اين عواقب دوري از پدر و مادر و دلتنگي براي آن ها مي باشد.

بعد از طلاق نياز عاطفي كودك كه يكي از مهم ترين نيازهاي اوليه و اساسي او مي باشد برطرف نخواهد شد زيرا فرد حضور پدر و مادر و احساس امنيت خاطر و آرامشي كه لازم دارد را نمي تواند بعد از طلاق به طور كامل تجربه كند و اين جدايي ضربه عاطفي مهمي به كودك وارد مي كند

پدر و مادر به خاطر عشق و علاقه اي كه به فرزندشان دارند ممكن است دچار پشيماني شوند و از طلاق منصرف شوند.

ج – تاثير طلاق بر ازدواج بعدي شما
بسياري از افرادي كه طلاق گرفته اند بعد از طلاق تصميم به ازدواج مجدد مي گيرند در حالي كه ممكن است آثار طلاق از بين نرفته باشد.

ازدواج مجدد به دلايل مختلفي به وجود مي آيد اما برخي از افراد بدون اين كه آثار ناشي از جدايي و طلاق را از بين ببرند تصميم به ازدواج مجدد مي گيرند در اين حالت در زندگي مشترك جديد با مشكلاتي رو به رو خواهند شد،

زيرا دلايل طلاق شان را به خوبي بررسي نكرده اند و با بي توجهي نسبت به آن تصميم به ازدواج مجدد گرفته اند.

تصميم عجولانه آن ها باعث شده تا رفتارهاي خود را كه بر روي طلاق اثر گذاشته است را نشناخته و همين عدم تغيير رفتار در زندگي جديد مشكل ساز شده و چالش هايي را به همراه خواهد داشت به طور كه فرد بعد از طلاق دچار پشيماني مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-پشيماني بعد از طلاق | چند دليل براي بازگشت به گذشته

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/23  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

يكي از تكنيك هاي روانكاوي طلاق ، نظريه روان پويايي طلاق است.

در رويكرد روانكاوانه فرد در طول طلاق اثرات گوناگوني را تجربه مي كند، كه اين اثرات عبارت اند از: انتقاد از خود، افسردگي، خشم و عصبانيت، احساس گناه، محروميت و نيز رهايي، آسودگي، شادي، احساس قدرتمندي و چگونگي كار روانكاو با اين افراد و فهم احساسات آن ها مي باشد.

روانكاوي بيشتر بر روي گذشته فرد و دوران كودكي و بخش ناهشيار او تاكيد دارد و بر طبق گفته هاي روانكاوي طلاق بر اساس كمبودهاي رشدي مي باشد كه در فرد وجود دارد.

روانكاو و زوج درمانگران معمولا زوجيني را مورد درمان قرار مي دهند كه در سطح خودآگاه خود تعارض هاي بسياري دارند و اين تعارض ها را به خاطر عوامل فرهنگي، اجتماعي و محيطي تجربه مي كنند.

به عنوان نمونه زن و شوهر ممكن است در زندگي رابطه خوبي با يكديگر داشته باشند و علايق و سليقه آن ها مشابه باشد اما در زمينه هاي اعتقادي، فرهنگي، اقتصادي و مذهبي تفاوت هايي داشته باشند.

اين تفاوت ها ممكن است باعث تعارض شود و وجود آمدن تعارض هاي زناشويي وطلاق مي تواند آسيب هاي بسياري را براي فرد به وجود آورد.

افراد اگر قبل از ازدواج در جلسات مشاوره شركت كنند و تست ازدواج را قبل از ازدواج انجام دهند مشاوره مي تواند ميزان تناسب شخصيت افراد، اختلالات رواني، ميزان تفاوت هاي اساسي كه بين آن ها وجود دارد و مي تواند بر آينده آن ها اثر بگذارد را شناسايي كرده تا احتمال طلاق و جدايي در آينده كاهش يابد و فرد را از تهديد هاي رو به رو شده با طلاق و جدايي دور كنند.

به عبارت ديگر اگر روانشناختي پيشرفت خوبي داشته باشند افراد بر اساس پيشرفت اين دانش مي توانند ازدواج موفقي داشته باشند و زندگي مشترك خوبي را تجربه كنند.

نظريه روان پويايي طلاق
انتقاد از خود :
بعد از طلاق فرد خود را مورد سرزنش و انتقاد قرار مي دهد و بر اين باور است كه اگر واقعا دوست داشتني و خوب بود همسرش به زندگي با او ادامه مي داد و نيازهايش را برآورده مي ساخت. و اين يكي از پويايي هاي رواني طلاق است.

فرد چون دچار شكست عاطفي شده است خود را مورد سرزنش قرار مي دهد و در او احساس ناخوشايندي دوباره زنده مي شود احساساتي مانند زمان قبل كه به خاطر خود شيفتگي او به وجود آمده و والدين نتوانسته اند به خوبي برآورده كنند.

هنگامي كه فرد خودش را سرزنش مي كند در اين هنگام طرف مقابل از خشم او در امان مي ماند و ترس و خشم را انكار مي كند چون فرد خودش را مقصر مي داند.

روانكاوي طلاق

افسردگي در نظريه روان پويايي طلاق
براساس پويايي هاي رواني طلاق فرد بايد به ثبات شخص يا شي برسد تا بتواند تصميمات را به درستي بگيرد، يكي از وظايف اساسي كه فرد زمان رشدش بايد آن را فرا بگيرد كنار آمدن با نقاط قوت و ضعف خود و نقاط قوت و ضعف ديگران مي باشد كه به آن ثبات شخصيت مي گويند.

اگر فرد به ثبات شخصيت نرسد به خاطر هر اتفاقي احساس افسردگي مي كند مثلا ممكن است نسبت به فردي كه به اشتباه فكر مي كرده مي تواند با او خوشبخت شود و نيازهاي عاطفي او را ارضا كند زماني كه او را از دست مي دهد احساس افسردگي كند.

در اين هنگام فرد خود شخصي بي احساس مي داند و براي اينكه با افسردگي مقابله كند و دفاع عليه اين احساس داشته باشد به روابط نامشروع زودگذر و ناخوشايند روي آورد.

اشتباهاتي كه به طلاق ختم مي شوند
اشتباهات مهلك كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند
خشم :
در هنگام طلاق افرادي هستند كه ممكن است خشم بسياري نسبت به همسر خود داشته باشند و حالت هاي بسيار بد و دشواري را تجربه كنند در اين هنگام فرد بايد خشم خود را به خوبي بشناسد و آن را بپذيرد و اگر به تنهايي موفق نشد در اين زمينه از روانشناس كمك بخواهد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-معجزه روانكاوي طلاق

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/21  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اشتباهاتي كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند

اگر در مورد اشتباهاتي كه به طلاق ختم مي شوند آگاهي داشته باشيد مي توانيد تا حدودي پيشگيري هاي لازم را انجام دهيد كه طلاقي صورت نگيرد.

يكي از مهم ترين مراحل در زندگي همه افراد، ازدواج كردن مي باشد، براي اين كه فرد ازدواج موفق و عشق ماندگاري داشته باشد بايد زوجين تلاش كنند تا به اهداف مشترك شان برسند و در زندگي تفاهم داشته باشند.

در صورتي كه در مورد اصول اساسي در زندگي مشترك آگاهي داشته باشيد مي توانيد از اشتباهاتي كه منجر به طلاق مي شود پرهيز كنيد و سعي كنيد تا رابطه عاشقانه تان در مسير سرازيري قرار نگيرد.

رابطه زناشويي تا حد زيادي به درك متقابل و واكنش طرفين بستگي دارد، در اين مقاله ۵ مورد از اشتباهاتي كه منجر به طلاق مي شود را بيان مي كنيم و در مورد آن توضيحاتي مي دهيم و هم چنين با راهكارهايي براي مقابله با اين اشتباهات مفيد مي باشند آشنا مي شويم.

عوامل طلاق و جدايي
عوامل بسياري وجود دارد كه ممكن است زندگي زناشويي را تا ورطه طلاق و جدايي ببرد، با اين حال برخي از اين اشتباهات از عموميت بيشتري برخوردار مي باشند كه در ادامه به بررسي آن ها مي پردازيم.

برگشت بعد از طلاق
برگشت بعد از طلاق | رعايت نكاتي براي آشتي و بازگشت بعد از طلاق
اشتباهاتي كه به طلاق ختم مي شوند، تصميمات شتاب زده
بسياري از دختران و پسران در اوايل ازدواج به صورت ديوانه وار عاشق هم هستند اما اين احساسات آتشين در بسياري از مواقع به سرعت فروكش مي شود و بعد از ازدواج اختلاف نظرهايي در ميان آن ها به وجود مي آيد.

در اين شرايط گرفتن تصميمات شتاب زده و از روي احساسات، مشورت نكردن با همسر و عدم بررسي منطقي مشكلات باعث دامن زدن به تنش هايي در ميان زوجين مي شود.

راه حل:
ازدواج كردن آغاز زندگي دو نفره و پيمودن مسير مشترك توسط زوجين مي باشد و در اين مسير چالش ها و سختي هاي بسياري وجود دارد.

براي حل اين مشكلات بايد برنامه ريزي هاي صورت گيرد و راهي براي حل اين مشكلات در نظر گرفته شود هم چنين مديريت و برنامه ريزي بايد به درستي انجام گيرد.

در فرصت مناسب با همسرتان در مورد مشكلات و دغدغه هاي زندگي تان مشورت كنيد اين كار باعث بارش فكري مي شود و به اين وسيله مي توانيد بهترين راهكار را پيدا كنيد.

اشتباهاتي كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند، قوانين سفت و سخت در مورد امور منزل
يكي ديگر از قوانين طلاق مي تواند حاكم بودن قوانين سخت و انعطاف ناپذير در امور منزل باشد، چنين اشتباهي در زندگي مشترك باعث مي شود خانه به جاي اين كه محيط امن و پر از آرامش باشد به يك اردوگاه اجباري براي زوجين تبديل شده است.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اشتباهات مهلك كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/27  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

برگرداندن زن به زندگي، روش هاي برگرداندن زني كه قهر كرده

براي برگرداندن زني به زندگي و شعله ور كردن مجدد نيروي عشق در وجود او چه كاري بايد انجام داد؟ بسياري از مردان به خاطر اين مشكل كه همسرشان به دلايل مختلف قهر كرده است و تصميم به جدايي دارد، به مشاور مراجعه مي كنند، در اين شرايط بسياري از مردان نمي دانند كه براي بازگرداندن همسرشان از تصميم خود و بازگرداندن او به زندگي چه كارهايي را بايد انجام دهند.

از جمله مواردي كه بايد به آن توجه كنند و ياد بگيرند عبارت اند از:

يادگيري مهارت گفت و گوي موثر
تلاش براي شناخت موانعي كه بر سر راه زندگي مشترك وجود دارد
تلاش براي حل و فصل منطقي اين مشكل
در ادامه اين مقاله به بررسي اين موضوع مي پردازيم تا آگاهي شما در اين خصوص افزايش يابد.

برگرداندن زن به زندگي، چرا زنان تصميم به جدايي مي گيرند؟
دلايل بسياري براي زنان وجود دارد كه از زندگي مشترك شان نااميد شوند و با وجود مخالفت هايي كه از جانب همسرشان مي بينند براي طلاق و جدايي اقدام كنند، از جمله دلايلي كه باعث مي شود زنان تصميم به جدايي از همسرشان بگيرند عبارت است از:

احساس ناامني در رابطه عاطفي
وجود شك و ترديد هايي در زمينه خيانت يا مواجهه با آن
درگيري با مشكلات مالي
وجود اختلاف هاي حل نشده و قديمي
درگيري با خشونت خانگي
درگيري با آسيب هاي اجتماعي نظير اعتياد همسر
و غيره.
برگشت بعد از طلاق
برگشت بعد از طلاق | رعايت نكاتي براي آشتي و بازگشت بعد از طلاق
برگرداندن زن به زندگي، توصيه هايي براي مردان
براي اين كه به همسرتان را به زندگي برگردانيد و او را به ادامه زندگي اميدوار كنيد بايد از برخي راهكارهاي موثر كمك بگيريد در ادامه مقاله به برخي از مهم ترين آن ها اشاره مي كنيم.

مهارت گفت و گوي موثر را بياموزيد
اولين قدمي كه براي حل مشكلات و برگرداندن همسر خود به زندگي بايد برداريد، حرف زدن صحيح در مورد مشكلات مي باشد در بسياري از مواقع زنان گزارش مي كنند كه همسرشان آن ها را درك نمي كند و در مورد مشكلات اصلي آن ها اطلاعي ندارد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-برگرداندن زن به زندگي، روش هاي برگرداندن زني كه قهر كرده

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/11  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اختلال اضطراب جدايي در كودكان از دلايل تا درمان

اختلال اضطراب جدايي در كودكان چيست؟ به احتمال زياد براي شما هم اتفاق افتاده است كه خواسته ايد بيرون برويد اما با گريه و كج خلقي كودكتان رو به رو شده ايد. در اين جا اين سوال پيش مي آيد كه آيا اين اتفاق و وابستگي فرزندان به شما طبيعي مي باشد؟ و بايد در اين موارد چطور با فرزندان برخورد شود؟ اضطراب جدايي در سنين ۱۲ تا ۱۸ ماهگي طبيعي مي باشد اما اين اضطراب در كودكان سنين بالاتر به عنوان يك اختلال رواني شناخته شده و آن را تحت عنوان اختلال اضطراب جدايي مي شناسند كه نياز به درمان دارد.

در ادامه اين مقاله به بررسي كامل اين موضوع پرداخته شده است تا جواب بسياري از سوال هاي خود را در زمينه اختلال اضطراب جدايي در كودكان دريافت نماييد.

اختلال اضطراب جدايي چيست؟
كودك شما در سنين پايين تر وابستگي هاي زيادي به شما دارد و از اين كه شما او را ترك مي كنيد و تنهايش مي گذاريد مي ترسد و گريه و بهانه گيري مي كند، ممكن است در صورت جدايي از شما به مدت كوتاهي، گريه و بد خلقي كند اما بايد توجه داشته باشيد اين واكنش ها در سنين ۱۲ تا ۱۸ ماهگي طبيعي مي باشد و با طي كردن روند رشد طبيعي كودك به تدريج اضطراب جدايي و وابستگي كودك از بين مي رود.

اما در صورتي كه در سنين بالاتر به ويژه در سن پيش دبستاني اين واكنش ها در كودك مشاهده شد بايد نگران شويد زيرا احتمال دارد كودك شما از اختلال اضطراب جدايي رنج ببرد، در واقع اختلال اضطراب جدايي يكي از اختلال هاي اضطرابي مي باشد كه كودك در هنگام جدايي از خانه يا مراقبان، دچار اضطراب شديد و نامناسبي مي شود و واكنش هايي نشان مي دهد كه نسبت به سنش غير طبيعي مي باشد.

علائم اختلال اضطراب جدايي در كودكان
بر اساس مطالبي كه بيان شد اختلال اضطراب جدايي در كودكان بيشتر در سال هاي پيش دبستاني ديده مي شود به طوري كه اين كودكان حاضر نيستند در هنگام مدرسه رفتن يا بازي كردن از والدين شان جدا شوند و براي جدا نشدن از خانواده دلايل مختلفي مانند مريض شدن را بهانه مي كنند، از جمله علائمي كه اختلال اضطراب جدايي را نشان مي دهد مي توان به موارد زير اشاره كرد:

ترس از جدايي از خانواده:
كودكاني كه دچار اختلال اضطراب جدايي مي شوند به طور مداوم ترس از جدايي از والدين را دارند و همين مسئله باعث مي شود تا اضطراب هاي پياپي در آن ها به وجود آيد، يكي از مهم ترين علائم اضطراب جدايي، ترس از جدايي كودكان از والدينشان مي باشد.

۲٫ از دست دادن افراد وابسته:
نگراني زيادي نسبت به افرادي كه وابسته و دلبسته هستند دارند به طوري كه همواره نگران از دست دادن آن ها مي باشند و مي ترسند بلايي سر اين افراد بيايد.

۳٫ خارج نشدن از خانه:
كودك علاقه اي به بيرون رفتن ندارد و دوست ندارد از خانه خارج شود و به ديدار دوستان، اقوام و يا مدرسه و مكان هاي ديگر برود.

۴٫ بي خوابي يا كابوس ديدن:
دلش نمي خواهد شب ها در مكان ديگري جز خانه خود بخوابد. اضطراب جدايي در اين كودكان باعث مي شود كه حتما در كنار فردي كه به او وابسته است بخوابد و يا احتمال دارد كابوس هايي در مورد جدايي از والدين خود ببيند.

۵٫ علائم جسماني:
در صورت جدايي از افرادي كه به آن ها وابسته است دچار سردرد، حالت تهوع، استفراغ، دل درد و غيره مي شود.

نكته: علائمي كه بيان شد بايد حداقل به مدت ۴ هفته در كودكان ادامه داشته باشد و اين اختلال ناراحتي قابل ملاحظه اي در عملكرد هاي اجتماعي، شغلي و تحصيلي و يا زمينه هاي ديگر ايجاد كند و با اختلال هاي رواني ديگر قابل توجيه نمي باشد.دلايل بروز اختلال اضطراب جدايي در كودكان

افرادي كه دچار اختلال اضطراب جدايي مي شوند ممكن است به خاطر احساس ناامني در كودك باشد اين ناامني به دلايل بسياري به وجود مي آيد كه از جمله دلايل بروز اختلال اضطراب مي توان به موارد زير اشاره نمود.

ژنتيك:
بسياري از كودكان به صورت ژنتيكي خلق و خوي حساسي دارند و احتمال اين كه به اضطراب دچار شوند بسيار زياد است و به همين دليل آمادگي آن ها براي ابتلا به اضطراب جدايي بيشتر مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلال اضطراب جدايي در كودكان از دلايل تا درمان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/10  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روانشناسي بعد از جدايي
روانشناسي بعد از جدايي : از آنجايي كه سيستم عصبي ما براي يافتن ارتباط ، محتاج ديگران است،طرد شدن در يك ارتباط دردناك است. طرد شدن در يك ارتباط عاشقانه نيز به طور خاصي آسيب زاست. احساس تنهايي و از دست دادن رابطه،در اهداف تكاملي بقاء و زايش،سهيم است؛ يعني اگر ايده آل نگاه كنيم، تنهايي بايد تشويقتان كند كه به سمت ديگران برويد و با آنها رابطه برقرار كنيد.

يك مطالعه در دانشگاهUCLA خاطرنشان مي كند كه جايگاه حساسيت به درد عاطفي در مغز درست همانند درد فيزيكي در يك ناحيه است، پس مي تواند به همان ميزان آسيب بزند. واكنش ما به درد، متاثر از ژنتيك هاي ماست،و اگر حساسيت ما به درد فيزيكي زياد باشد،لطمه ناشي از طرد شدن را بيشتر احساس خواهيم كرد.

با اين همه، هلن فيشر انسان شناس مي گويد؛ عشق، با چنان شدتي مواد نوروشيميايي احساس را تحريك مي كند كه طردشدن را مي توان شبيه و اكنش بدن نسبت به ترك مواد دانست. اين مساله مي تواند ما را درگير انديشه ي وسواسي و يا رفتارهايي كند كه ناخواسته هستند.اين موضوع حتي براي بال‌هاي مگس تسه تسه در تجربيات آزمايشگاهي نيز بدرستي ثابت شد.

بيشتر افرادبعد از 11 هفته از طرد شدنشان،كم كم احساسشان بهتر مي شود و خبر از حس پيشرفت در خود مي دهند. به همين منوال، زوجين تنها چند ماه بعد از طلاق احساس بهتري خواهند داشت، نه چندين سال بعد. به هرحال بالاي 15درصد مردم بيش از سه ماه رنج مي كشند. طردشدن مي تواند موجب افسردگي شود، مخصوصا اگر افسردگي خفيفي هميشه با ما بوده باشد يا پيشتر از افسردگي آسيب ديده باشيم ونيز تجربه ي از دست دادن داشته باشيم. در اينجاست كه اهميت روانشناسي بعد از جدايي مشخص مي شود.

عوامل موثر در تاب آوري روانشناسي بعد از جدايي
ديگر عواملي كه بر چگونگي احساس ما در پس آيند يك جدايي اثر مي گذارندعبارتند از:

– مدت زمان رابطه
– سبك دلبستگي ما
– درجه صميميت و تعهد ما
– مسائلي كه مطرح و بحث شده بودند
– پيش بيني پذيري جدايي
– عدم تفاهم فرهنگي و خانوادگي
– ديگر شكست هاي گذشته و حال
– ارزش قائل بودن براي خود

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-بهبود بعد از طرد شدن و جدايي در يك رابطه | روانشناسي بعد از جدايي

امتیاز:
بازدید: 34
برچسب:
:
[ 1399/7/25  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

طلاق و جدايي به عنوان يكي از مهم ترين تجارب ترومايي دوران زندگي طرح است كه مي تواند زوجين را در معرض خطرات جسمي و رواني قابل توجهي قرار دهد.

بر اساس آمارهاي مبتني بر تجارب باليني، ميزان قابل توجهي از افسردگي، اختلالات اضطرابي و علايم استرس پس از سانحه با طلاق همايند است.

اگر به عنوان فردي كه طلاق را تجربه كرده است اين مطلب را مي خوانيد، مي توانيد به خودتان تبريك بگوييد.

تصميم گيري براي جبران آسيب هاي پس از طلاق يكي از مهم ترين نقاط عطف زندگي شما خواهد بود كه عزت نفس از دست رفته ي تان را بازسازي كرده و شما را براي مديريت شرايط سخت كنوني تان ياري مي كند.

۱- موقعيت فعلي تان را بپذيريد.

اولين و اساسي ترين گام در بهبود زخم هاي عاطفي ناشي از طلاق آن است كه وقوع آن را علي رغم همه ي سختي ها بپذيريد.

اينكه زندگي چندين و چند ساله تان را نابود شده ببينيد، احساسات منفي زيادي از جمله غم، اندوه، اضطراب و خشم را به همراه خواهد داشت.

بخشي از پذيرش موقعيت كنوني شامل پذيرش احساسات منفي فعلي تان نيز خواهد بود.

به خاطر داشته باشيد كه اين احساسات هميشگي نخواهند بود و بهتر است براي تجربه ي آن ها خودتان را مستحق عذاب وجدان و سرزنش نبينيد.

در اين مرحله لازم است تا خودتان رابه عنوان فردي آسيب ديده در آغوش بكشيد و از طريق همدلي با احساسات منفي، فرايند خودياري را به خوبي طي كنيد.

سوگواري براي زندگي از دست رفته يكي از مهم ترين نيازهاي شماست كه لازم است آن را بپذيريد.

۲- پيوندهاي اجتماعي را تقويت كنيد.

ممكن است در اين مرحله نگراني هاي زيادي در مورد حرف مردم، نظران اطرافيان، همكاران و.. داشته باشيد.

آنچه مهم است آن است كه در شرايط كنوني بيش از نشخوار افكار منفي، نيازمند تقويت ارتباطات اجتماعي تان هستيد.

براي خودتان دوستان جديدي بيابيد، ارتباط با اقوام و دوستان سابق را تقويت كنيد، مسافرت هاي گروهي را در اولويت اول قرار دهيد و ازلاك تنهايي و انزوا خارج شويد.

اهميت اين نكته در ان است كه از طريق تقويت ارتباطات جمعي، خود را در مقابل احتمال ابتلا به افسردگي واكسينه كرده ايد و بحران فعلي تان را با قدرت بيشتري مديريت مي كنيد.

۳-زماني را به خودآگاهي اختصاص دهيد.

اهميت اختصاص زماني براي افزايش خودآگاهي از آن جهت است كه بتوانيد عزت نفس آسيب ديده ي خود را بازسازي كنيد.

در اين شرايط ممكن است احساس كنيد فردي دوست داشتني نيستيد، مستحق ارزش و احترام نبوده ايد و يا اينكه زندگي خوب در شان شما نبوده است.

خودآگاهي به شما كمك خواهد كرد تا نقاط مثبت و منفي تان را در كنارهم نظاره كنيد و خود را به عنوان فردي واقعي بپذيريد.

براي اين منظور، يست از نقاط ضعف و قوت خود تهيه كنيد.

مي توانيد از ديگران نيز تقاضا كنيد تا در مورد ويژگي هاي تان بازخوردهايي ارايه دهند.

 پس از تكميل ليست ويژگي ها، نيازمند آن هستيد كه ويژگي هاي مثبت را هر روز به خود يادآوري كنيد و براي جبران نقاط ضعف تان برنامه ريزي كنيد.

نتيجه ي نهايي حركت در اين مسير، اين خواهد بود كه خود را به عنوان فردي عزت مند مي پذيريد و احساسات منفي را به قدرت گذشته تجربه نخواهيد كرد.

۴- پاسخي براي سوال ” دلايل اصلي شكست ” پيدا كنيد.

تجربه ي طلاق، تجربه اي حاكي از شكست است مگر آنكه بتوانيد از آن به شيوه اي مثبت درس بگيريد.

بدين منظور لازم است به اين سوال اساسي پاسخ دهيد كه ” دلايل اصلي شكست در زندگي مشترك من چه بود؟ ” و يا ” اگر چه رفتارهايي را بروز مي دادم/ نمي دادم، زندگي موفقيت آميزي داشتم؟ ”

به ياد داشته باشيد كه آگاه نبودن نسبت به دلايل شكست، احتمال تكرار شكست را افزايش خواهد داد.

تلاش كنيد تا به دلايل عدم موفقيت خود آگاه شويد و آنها را اصلاح كنيد.

ممكن است در اين مسير نيازمند استفاده از كمك هاي تخصصي يك روانشناس يا مشاور خانواده نيز باشيد.

به عنوان مثال در صورتي كه دايما در دام افراد سوء استفاده گر و غير حمايت گر مي افتيد، بررسي طرحواره هاي ناكارآمد اوليه تان به شما كمك خواهد كرد تا اين چرخه را متوقف كرده و روابط سالم تري را تجربه كنيد.

۵- از تفكر شناسايي مقصر، فاصله بگيريد.

ذهن افرادي كه طلاق را تجربه كرده اند به صورت ناخودآگاه در پي يافتن مقصر است.

ممكن است زمان زيادي را به اين اختصاص دهيد كه مقصر اصلي اين شكست چه فرد يا افرادي بوده اند؟

بررسي ها نشان مي دهد كه نشخوار افكاري از اين دست نه تنها به حل مشكل تان كمكي نخواهد كرد بلكه احتمال افسردگي را تا حد زيادي افزايش مي دهد.

بهتر است براي كمك به خودتان از اين افكار فاصله بگيريد و تلاش كنيد تا سهم خودتان در رابطه را شناسايي و اصلاح كنيد.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-چگونه آسيب هاي بعد از طلاق را ترميم كنيم؟

 

امتیاز:
بازدید: 116
برچسب:
:
[ 1398/10/2  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب