moshaverrkhob
moshaverrkhob

الكتروشوك درماني ، كاربرد و عوارض جانبي الكتروشوك درماني

آيا تا به حال با اصطلاح الكتروشوك درماني مواجه شده ايد؟ شايد در فيلم هاي سينمايي ديده باشيد كه در بيمارستان هاي اعصاب و روان براي بيماران بد حال از شوك الكتريكي استفاده مي كنند، معمولا اين نوع درمان براي بينندگان صحنه اي وحشتناك و رعب آور را تداعي مي كند و شايد خيال كنيد كه نوعي تنبيه و قساوت قلب مي باشد كه در مورد بيماران اعصاب و روان صورت مي گيرد، در حالي كه اين يك نوع روش درماني است كه مبناي علمي خاص خودش را دارد.

اگر مي خواهيد اطلاعات بيشتري در اين زمينه به دست آوريد اين مقاله كه درباره كاربرد الكتروشوك درماني، تاثير و روش اجراي آن است را مورد مطالعه قرار دهيد تا آگاهي هاي لازم را به دست آوريد.

الكتروشوك درماني چيست؟
الكتروشوك درماني يا درمان با تشنج برقي نوعي درمان پزشكي مي باشد كه براي بهبود و رفع اختلالات رواني شديد مورد استفاده قرار مي گيرد، الكتروشوك درماني، روش درماني است كه معمولا به عنوان آخرين راه حل براي اختلالات افسردگي اساسي(عمده)، افسردگي دو قطبي يا كاتاتونيا به كار مي رود و براي انجام آن از بيمار رضايت گرفته مي شود و در آن صورت انجام مي شود.

تاريخچه الكتروشوك درماني
در سال ۱۹۳۴ توانستند تا يك بيماري روان پريشي را با ايجاد تشنج با استفاده از كافور محلول در روغن معالجه كنند، هم چنين دانشمندان توانستند الكتريسيته را براي ايجاد تشنج بر روي مغز حيوانات مورد استفاده قرار دهند و جريان امن و خوبي را بر روي مغز ايجاد كنند، در سال ۱۹۳۸ يك بيمار كه مبتلا به روان پريشي و هذيان گويي پس از يازده جلسه درمان با شوك الكتريكي مورد معالجه قرار گرفت.

بعد از آن متخصصان تلاش كردند تا مشكلات و عوارضي كه به خاطر شوك الكتريكي به وجود مي آيد را كاهش دهند و مشكلات مربوط به حافظه را بهبود بخشند و راهي ايمن براي استفاده از اين روش پيدا كنند، اما با پيشرفت درمان هاي دارويي استفاده از الكتروشوك درماني كاهش يافت و تنها در صورت ضروري از اين روش درماني استفاده مي شود.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-الكتروشوك درماني

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/27  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كاربرد هوش هيجاني چيست؟ بر اساس تحقيقاتي كه در گذشته انجام شده است، روانشناسان علاوه بر هوش IQ يك هوش ديگري را نيز به عنوان هوش هيجاني معرفي كرده اند.

روانشناسان با بررسي افراد مختلف به اين نتيجه رسيده اند كه بسياري از افرادي كه در زمينه رياضي، خواندن و نوشتن موفق هستند، نمي توانند رفتارهاي خود را با ديگران به خوبي مديريت كنند يا به عبارت ديگر توانايي برقراري ارتباط با ديگران را ندارند.

بر اساس نظر مشاوران، اگر افراد باهوش يا افرادي كه بهره هوشي متوسطي دارند هوش هيجاني بالايي نيز داشته باشند خواهند توانست زندگي خوب و موفقي را براي خود شكل دهند.

هوش هيجاني باعث مي شود تا فرد ارتباط خوبي با ديگران داشته باشد و اين هوش نمايانگر اين مي باشد كه اين افراد مي توانند تعاملات اجتماعي خوبي با ديگران برقرار كنند و به اين صورت اين مهارت ها را افزايش مي دهند.

تفاوت بين هوش هيجاني با هوش شناختي
بر اساس گفته مشاوران، هوش هيجاني با هوش شناختي متفاوت مي باشد و بين اين دو نوع هوش هيچ ارتباطي وجود ندارد، از نظر علمي نيز هيچ ارتباطي بين آن ها ثبت نشده است و نمي توانيم بگوييم كه هوش هيجاني يك فرد نشان دهنده هوش شناختي او است.

هوش شناختي قابل انعطاف نبوده و از زمان تولد به صورت ثابت باقي مي ماند، اين بدين معني است كه ميزان هوش شناختي در سن پانزده سالگي به همان مقدار مي باشد كه در سن پنجاه سالگي خواهد بود.

بنابراين هوش شناختي باعث مي شود تا توانايي فرد در يادگيري افزايش يابد و در يادگيري فرد تاثير دارد.

اما هوش هيجاني شرايطي متفاوت با هوش شناختي دارد، به طور مثال هوش هيجاني انعطاف پذير بوده و مي توان آن را ياد گرفت و تقويت كرد.

بسياري از افراد ممكن است از بدو تولد هوش هيجاني بسيار بالايي داشته باشند و بعضي از افراد باشند كه اين هوش را در خود تقويت كرده اند.

علاوه بر هوش هيجاني و هوش شناختي، شخصيت افراد هم در رفتار آن ها تاثير دارد، شخصيت آن ها نشان مي دهد كه آيا فرد درون گرا و يا برون گرا مي باشد، اين ويژگي هاي شخصيتي در طول زندگي فرد ثابت مي باشد و در دوران كودكي شكل مي گيرد و تغيير نمي كند و يا از بين نمي رود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كاربرد هوش هيجاني

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/9  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

يكي از روشهاي بدون دارو و بدون عارضه كه حدود 80 سال قدمت دارد نوروفيدبك وبيوفيدبك است.در نوروفيدبك و بيوفيدبك دقيقا براي امواج مغزي و عملكردهاي فيزيولوژيك مغز با ساير اندامهاي ما، به عنوان يك آينه پيشرفته عمل ميكند. نوروفيدبك با استفاده از ابزارهاي الكترونيك پيشرفته و كامپيوتر به ما كمك مي كند تا از آنچه در مغز ما در حال رخ دادن است، آگاه شويم. در بيوفيدبك فرد با اطلاع يافتن از لحظه فعاليت فيزيولوژيك بدنش آگاه مي شود. با اين آگاهي كنترل هشيارانه و ارادي بر فعاليت هاي فيزيولوژيك ناهشيار، امكانپذير ميشود! با ارايه اين تكنيك افراد بازخوردهاي واضح و مستقيمي مانند صدا يا تصوير را از مغز يا بدنشان دريافت ميكنند و به اين ترتيب ميتوانند كاركرد مغز، ضربان قلب، فشارخون، دستگاه گوارش، كليه ها، درد و ... را كنترل نمايند.


تمامي مواردي از قبيل شادي و غم، افسردگي و اضطراب و نشاط و غيره حاصل عملكرد مغز انسان است. مغز انسان زماني عملكردي بهينه را خواهد داشت كه به بهترين و مناسب ترين شكل ممكن كار خود را انجام دهد. بسياري از افراد فكر مي كنند كه ارتقا عملكرد به معناي افزايش ميزان كار كشيدن و در واقع سخت كار كردن است ولي در واقعيت امر ارتقا عملكرد و عملكرد بهينه زماني اتفاق خواهد افتاد كه فرد با صرف كمترين ميزان انرژي بهترين بازده و عملكرد را دريافت نمايد و اين فقط در صورتي اتفاق خواه افتاد كه مغز بتواند از داشته ها و منابع خود بيشترين استفاده ممكن را ببرد. با استفاده از نوروفيدبك و بيوفيدبك مي توان از كاركرد مغز و بدن خود، آگاه شد و كاركرد آنها را بهبود بخشيد. روش نوروفيدبك و بيوفيدبك و به مغز مي‌آموزند تا بتواند توانمنديهاي خود و ساير اجزاي بدن را افزايش دهد. در نوروفيدبك و بيوفيدبك به جاي دادن غذا به مغز، به آن پخت و پز و غذا درست كردن را ياد خواهد داد.
بسياري از افراد ي كه از نوروفيدبك و بيوفيدبك استفاده مي كنند دانش آموزان، دانشجويان، و ورزشكاران هستند چرا كه اين دسته افراد به فعاليت مغزي بسياري نياز دارند. دانش آموزان و دانشجويان، ورزشكاران و مديراني هستنند كه در سطوح حرفهاي مشغول به فعاليت هستند و از مشكل خاصي هم رنج نمي برند و فقط براي ارتقاي عملكرد و بهره مندي كامل از توانمنديهاي خود، از نوروفيدبك و بيوفيدبك استفاده مي كنند.
استفاده از داروها جزو روش هاي رايج و خطرناك دانش آموزان، دانشجويان در شب هاي امتحان است و يا به طور مثال ورزشكاران زيادي هستند كه در رشته هاي مختلف و سنگين ورزشي براي افزايش توان عملكردي مغز و افزايش تمركز از داروها استفاده مي كنند. روش نوروفيدبك بدون استفاده از موارد گفته شده و بدون عوارض جانبي عملكرد مغز را ارتقاء خواهد داد.

 

منبع :ستاره ايرانيان-نوروفيدبك و بيوفيدبك چيست؟

امتیاز:
بازدید: 72
برچسب:
:
[ 1399/2/18  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ريتالين از جمله رايج ترين داروهايي است كه براي كنترل علايم بيش فعالي به ويژه در كودكان تجويز مي شود.

اين روزها، دسته ي زيادي از دانشجويان نيز به مصرف بي رويه ي آن روي آورده اند و آن را به عنوان قرض شب امتحاني مي شناسند.

با ما همراه باشيد تا شما را با مهم ترين ناگفته هاي علمي ريتالين آشنا كنيم.

آنچه درباره ي ريتالين نمي دانيد! مشاوركو (3)
آنچه درباره ي ريتالين نمي دانيد! كاربردي عجيب منبع: https://www.psypost.org
ريتالين چيست و چه كاربردي دارد؟
ريتالين يا همان متيل فنيديت نام دارويي است كه از طرف سازمان غذا و داروي آمريكا به عنوان رايج ترين و كم خطرترين در درمان بيش فعالي كودكان معرفي شده است.

اين داروي تاثير گذار بر سيستم عصبي، در درمان مشكلات ديگري از جمله اختلالات خواب، افسردگي، برخي سرطان ها، كاهش درد، صدمات مغزي و اختلالات شناختي نيز تجويز مي شود.

ريتالين تجويز شده به منظور كنترل علايم نقص توجه و بيش فعالي كودكان، غالبا به صورت خوراكي تجويز مي شود و علامي مانند درد معده و سردرد را به همراه دارد كه با ادامه ي مصرف، كاهش مي يابند.

ريتالين به منظور كاهش علايم اين اختلال، در دوزهايي متناسب با ميزان تحمل فرد تنظيم مي شود و عارضه ي خاصي به دنبال ندارد.

ريتالين چگونه عمل مي كند؟
مكانزم عمل ريتالين تا حد زيادي مشابه آمفتامين است و از طريق آزاد سازي دوپامين منجر به افزايش مهار ايمپالس ها شده و زمينه را براي تحريك فعاليت سيستم مهاري حركتي فراهم مي كند و از اين طريق امكان توجه و تمركز را افزايش مي دهد.

باتوجه به تشابه عملكرد ريتالين با آمفتامين و كوكائين، استفاده زياد از آن مي تواند منجر به وابستگي و اعتياد نيز شود.

لازم است بدانيد كه براي درمان از طريق ريتالين غالبا از دوز ۲۰-۳۰ ميلي گرم و به صورت خوراكي استفاده مي شود چرا كه به سرعت از طريق دستگاه گوارش قابل جذب است.

اما استفاده بيش از ۶۰ ميلي گرم از آن اثراتي مانند آمفتامين و كوكائين دارد.

از عوارض جانبي مصرف ريتالين چه مي دانيد؟
بر اساس شواهد باليني و تحقيقاتي به دست آمده، شواهد زايدي درباره ي سوء مصرف ريتالين به دست آمده است.

به دليل اينكه ريتالين مي تواند توجه و تمركز را افزايش دهد، بسياري از دانشجويان و دانش آموزان براي بهبود مهارت هاي توجهي از ان استفاده مي كنند.

اما اين نوع از مصرف مي تواند به شدت اعتياد آور باشد.
استفاده از دوز بالاي ريتالين به صورت استنشاقي و يا تزريقي اثرات مخرب بسيار زيادي دارد و مي تواند باعث ايست قلبي شود.

همچنين به دليل اينكه نوع تزريقي آن كاملا محلول در آب نيست، مي تواند از طريق مسدود كردن عروق منجر به صدمات زيادي در ريه و چشم ها شود.

اثرات كوتاه مدت ريتالين شامل مواردي از جمله افزايش ضربان قلب، پرفشاري خون، گشادي مردمك ها و اختلالات خواب است و از جمله اثرات بلند مدت مصرف آن مي تواند به صدمات قلبي، مغزي، ريوي، مشكلاتي در بافت بيني، حس بويايي، سايكوزيس و افسردگي، روان پريشي و اثرات پانيك اشاره كرد.

اوردوز با ريتالين
مصرف بيش از حد ريتالين كه به اصطلاح اوردوز ناميده مي شود با علايمي همراه است كه در صورت مشاهده ي آن ها مراجعه ي هرچه سريع تر به پزشك الزامي است.

اين علايم عبارتند از استفراغ، عرق كردن، گرگرفتگي، تكان هاي عضلاني، توهم، تشنج و كم شدن هوشياري.

باتوجه به تاثيرات ريتالين بر گيرنده هاي عصبي سلول هاي مغزي، مراجعه دير هنگام مي تواند منجر به سكته ي قلب، مغزي و مرگ شود.

بنابراين از مصرف خودسرانه ي اين دارو به شدت اجتناب كنيد و در صورت تجويز پزشك، دوز داروي مصرفي را با هماهنگي او آغاز كنيد و ادامه دهيد.


اوردوز با ريتالين
ريتالين و كنترل بيش فعالي
در حال حاضر از ريتالين به عنوان اولين و كم عارضه ترين داروي كنترل كننده ي علايم در انواع مختلف بيش فعالي كودكان استفاده مي شود.

بنابراين در صورتي كه فرزندتان علايم زير را دارد، لازم است هر چه سريع تر به منظور بررسي بيش فعالي به پزشك مراجعه كنيد.

بر اساس بررسي ها، مراجعه ي زودهنگام تاثيرات بيشتري در كنترل علايم اين اختلال دارد و در صورت عدم درمان، علايم مي توانند در آخر عمر نيز ادامه يابند.

فعاليت و تحرك بيش از حد
حواس پرتي مداوم
تكانشي بودن به معناي عمل كردن ناگهاني و بدون فكر
تداوم اين علايم تا حدي كه در عملكرد تحصيلي و شغلي فرد اختلال ايجاد كند.
درمان بيش فعالي و اختلال كم توجهي با ريتالين
لازم است بدانيد كه درمان با ريتالين به عنوان تنها درمان لازم و كافي براي بيش فعالي مطرح نخواهد بود.

كودكان بيش فعال نيازمند آن هستند تا بتوانند از طريق يادگيري مهارت هايي مانند برنامه ريزي به شيوه ي رفتاري و شناختي، خودشان را بپذيرند و بتوانند رفتارهاي موثرتري داشته باشند.

برخي از پژوهشگران معتقدند بازي مي تواند به خودي خود به عنوان نوعي ريتالين عمل كند و منجر به كاهش شديد علام بي توجهي و بيش فعالي شود.

فعاليت هاي خارج از خانه مانند استفاده از اوقات فراغت، رفتن به پارك، شهربازي و يا ورزش كردن مي تواند براي اين كودكان بسيار مفيد باشد.

البته اين مطلب به معناي آن نيست كه كودك بيش فعال از مصرف دارو اجتناب كند و صرفا به بازي بپردازد بلكه نشان دهنده ي اثرات چشمگير فعاليت هاي حركت در كاهش علايم است.


دانشجويان معتاد به ريتالين چه كنند؟ مشاوركو
دانشجويان معتاد به ريتالين چه كنند؟
بر اساس اخيم امارهاي ارايه شده، تقريبا ۶ نفر از هر ۱۰ دانشجو به مصرف ريتالين در دوره هاي حساسي مانند فصل امتحانات مي پردازند.

عدم آگاهي از علايم و عوارض اين دارو مي تواند نقش زيادي در سوء مصرف آن داشته باشد.

در صورتي كه به عنوان يك مصرف كننده ي ريتالين اين مقاله را مطالعه مي كنيد، بهتر است براي ترك آن به متخصص مراجعه كنيد و ساير مهارت هاي مورد نيازتان مانند برنامه ريزي، كنترل استرس و اضطراب و مهارت هاي بهبود توجه و تمركز را بياموزيد.

امروزه رويكردهاي مختلف روانشناسي از جمله درمان مبتني بر پذيرش و تعهد و گشتالت درماني، روش هاي بسيار موثري به منظور بهبود توجه و تمركز ارايه داده اند كه مي تواند بدون ايجاد وابستگي رواني و جسمي، شما را به هدف تان برساند.

منبع: مشاوركو: مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين - آنچه درباره ي ريتالين نمي دانيد! كاربردي عجيب

امتیاز:
بازدید: 103
برچسب:
:
[ 1398/4/2  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب