moshaverrkhob
moshaverrkhob

حسادت كودكان به فرزند دوم، حسادت در كودكان از نظر روانشناسي، سن حسادت در كودكان، شديدترين دوره حسادت كودك در اين مقاله بررسي مي شود و به تمام سوالات شما در اين باره در قسمت نظرات پاسخ مي دهيم پس اين مقاله را از دست ندهيد و ما را از نظرات خود آگاه كنيد.

ممكن است شما نيز حسادت در كودكان را تجربه كرده باشيد و حسادت در كودكان باعث مي شود كه در موقعيت هاي خاصي، رفتارهاي حسادت آميز نشان مي دهد و باعث تعجب شما و اطرافيان مي شود.

حسادت در كودكان از نظر روانشناسي
بررسي حسادت در كودكان از نظر روانشناسي نشان داده است كه موقعيت هاي خاي مانند رقابت، مقايسه با هم سن و سالان و يا فرق گذاشتن بين بچه ها، آتش حسادت را شعله ور تر مي كند و باعث مي شود تا فرزندتان نه تنها در هيچ كاري با شما همكاري نكند، بلكه دچار احساس خشم، عصبانيت و كينه نيز شود.

شايد براي تان عجيب باشد كه يك مقايسه ي به ظاهر كوچك چگونه مي تواند تا اين حد برانگيزاننده باشد اما در حقيقت، قرار گرفتن در موقعيت هاي تبعيض، مقايسه و يا رقابت؛ اين احساس را به همراه مي آورد كه ” من از ديگران كمتر هستم “ و باعث شكل گيري حد زيادي از ترس دروني مي شود.

كودك ترسيده، تلاش مي كند تا با رفتارهاي حسادت آميز از خود دفاع كند و توانايي اش در دفاع از حقوق خود را به نمايش بگذارد و حقوق خود را پس بگيرد.

متاسفانه اين رفتارها در دراز مدت مي تواند منجر به تنها ماندن كودك و يا كناره گرفتن ديگران از او نيز شود كه مهارت هاي اجتماعي را به طور قابل توجهي تحت تاثير قرار مي دهد.

حسادت كودكان به فرزند دوم
از نظر روانشناسي، معمولا حسادت در حدود يك و نيم سالگي شكل مي گيرد و در فاصله ي ۲ تا چهار سالگي بيشتر مي شود.

اين بين اگر فرزند تازه اي متولد شود، ممكن است كودك به رفتارهاي نابه هنجار ديگري مانند افسردگي، بدغذايي، اضطراب و يا شب ادرار متوسل شود تا از اين طريق اعتراض خود به شرايط را بيان كند.

به عبارت ديگر لازم است بدانيد كه اين رفتارها بيش از آنكه يك اختلال باشند، روشي براي ابراز وجود هستند كه فرزندتان از آن استفاده مي كند.حسادت به بچه كوچكتر امري عادي مي باشد ولي بايد با كمك والدين كنترل شود. در ادامه راه هاي لازم براي درمان اين مشكل آورده شده است.

رفتار با فرزند اول وقتي فرزند دوم به دنيا مي آيد
اگر فرزند شما عادت ندارد در كنار نوزادان باشد يا شما را كنار آن ها ببيند، ممكن است در ابتدا واكنش هاي شديدي داشته باشد. خوب است كه بتوانيد زمان آرامي را با خانواده هاي ديگر بگذرانيد تا او به اين ايده عادت كند كه اگر والدينش نوزادان ديگري را در آغوش بگيرند، باز هم او را دوست دارند و از او مراقبت خواهند كرد.


حسادت كودكان به فرزند دوم
۵ نشانه حسادت در كودكان
نشانه‌هاي حسادت در كودك مي‌تواند متفاوت باشد، اما معمولاً شامل فوران خشم يا گريه، نشان دادن پرخاشگري نسبت به خواهر و برادر يا همسالان، مقايسه بين خود و ديگران، يا خودداري از محبت مي باشد.

توجه ناخواسته: كودكاني كه حسادت از خود نشان مي دهند اغلب دلبسته و خواستار توجه مي شوند. آن ها ممكن است تقاضاي بغل بيشتري داشته باشند يا نخواهند كه اتاق را ترك كنيد.
ناامني: كودكان حسود اغلب احساس ناامني مي كنند و اين را از طريق رفتارهاي منفي مانند نام گذاري، قلدري يا كينه توزي نسبت به ديگران ابراز مي كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-حسادت كودكان به فرزند دوم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/24  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

هميشه تولد فرزند دوم و حسادت فرزند اول به دوم، براي والدين دلهره اي ايجاد مي كند كه چگونه فرزند اول را با اين شرايط يا به نوعي چالش مواجه كنند و چه رفتارهايي را انجام دهند. در اين مقاله به بررسي اين موضوع پرداخته و چند روش رفتاري براي والدين نيز ذكر شده اند:

با باردار شدن مادر و انتظار براي فرزند دوم، مادر بايد به طور ساده و قابل فهم در مورد تولد نوزاد، با كودك، گفت و گو كند اما آن چه مهم است، اين كه دربار ه ي آن نبايد زياده روي كند و اين اطلاع را نيز نبايد زود به كودك بدهد زيرا تصور كودك نسبت به زمان، با تصور بزرگسالان متفاوت است. يك ماه ممكن است از نظر كودك، بسيار طولاني باشد؛ بنابراين، اگر مادر ۶ ماه پيش از تولد نوزاد، با كودك خود درباره ي نوزاد جديد صحبت كند، براي كودك، صبركردن در اين مدت، خسته كننده است. اگر كودك به علت بزرگ شدن شكم مادر و تغييرهايي كه در مادر به وجود آمده، از او سؤال كرد، بايد در مورد نوزاد و تولد او، با كودك حرف زد.

اگر كودك در مورد حاملگي مادر و تولد نوزاد و داشتن خواهر يا برادري سؤالي نكرد، بهترين موقعِ گفتن و توضيح دادن براي كودك، همان چندماه آخر دوران حاملگي ست. مادر بايد در مورد نوزاد جديد، به زباني ساده و قابل فهم و دور از اصطلاح هاي پزشكي با كودك صحبت كند. به او نگوييد كه با تولد نوزاد جديد، زندگي شادي خواهيم داشت و نوزاد سبب شادي، تفريح و سرگرمي همه ي ما خواهد بود زيرا چنين نخواهد بود! بلكه به او بگوييد: «نوزاد بسيار كوچكي خواهيم داشت كه نمي تواند راه برود، گريه زياد م يكند، بايد به او شير بدهيم و از او مراقبت كنيم تا بزرگ شود.

اگر كودك به حد كافي بزرگ است، زماني كه براي خريد وسايل و لوازم نوزاد به بازار مي رويد، كودك را با خود ببريد و او را در هنگام خريد، شركت دهيد. او از شركت كردن، احساس خوشحالي خواهد كرد اما زمانوخريد شما با كودك، بايد بسيار كوتاه باشد تا خسته نشود. هنگام خريد لوازم، براي كودك نيز چيزي بخريد تا احساس نكند كه با تولد نوزاد جديد، كنار گذاشته شده است.

از طرفي ديگر، كودك نبايد احساس كند آن چه در گذشته متعلق به او بوده مانند تختخواب، صندلي، اسباب بازي و… از او گرفته و به نوزاد جديد داده مي شود؛ اگر قرار است گهواره يا تخت كودك براي استفاده ي نوزاد اختصاص يابد، پدر و مادر ابتدا بايد براي كودك، تخت جديدي تهيه نمايند و سپس تخت او را مورد استفاده ي نوزاد جديد قراردهند.

زماني كه مادر براي زايمان و تولد نوزاد به بيمارستان مي رود:
چون زمان ماندن مادر در بيمارستان، اغلب كوتاه است، بنابراين نگه داري كودك در خانه پرستاري او بايد به وسيله ي پدر يا افرادي كه با كودك نزديكي داشته اند، انجام گيرد. اگر مادر، مدت زمان كوتاهي در بيمارستان خواهد ماند، بردن كودك به بيمارستان، ضرورتي ندارد و ديدن و آشناشدن كودك با نوزاد تازه متولدشده، بهتر است كه پس از بازگشت مادر به خانه و در خانه صور ت گيرد. پس از آوردن نوزاد به خانه، كودك بزر گتر را به اتاقي ديگر يا به خانه ي پدر و مادربزرگ نفرستيد، زيرا كودك احساس خواهد كرد كه متولدشدن نوزاد، تغييري در پرستاري اش به وجود آورده و او را از محيط قبلي خود و دامان مهر و محبت مادر، دور كرده است.

 

آوردن نوزاد به خانه و پيدايش حس حسادت در كودك بزر گتر:
زماني كه نوزاد به خانه آورده م يشود، چون مورد توجه همه قرارمي گيرد و دوستان و اقوام، هريك او را در آغوش مي گيرند و حتي برايش هديه مي آورند، بنابراين، كودك احساس مي كند كه اي كاش من هم نوزاد بودم و عكس العمل او ممكن است ب هصورت رفتار كودك شيرخوار باشد؛ او ممكن است در شلوار خود ادرار كند يا در حالي كه درگذشته خوب حرف مي زده، مانند كودكاني كه تازه ياد گرفت هاند كلم هها را ادا كنند، حرف بزند.

برخي از كودكان هنگامي كه مادر، نوزاد خود را شير مي دهد، از روي حسادت، به شيرخوردن از شيشه شير تمايل پيدا مي كنند و با گريه كردن، از مادر مي خواهند كه شير را از شيشه شير به آنان بدهد، درصورتي كه خوردن شير از شيشه را در گذشته ترك كرده بودند. مادر نبايد احساس كند كه كودك با خوردن شير از شيشه ي شيرخوري، مشكلي به وجود خواهد آورد و نبايد با اي نكار، مخالفت كند و چيزهاي ديگري مانند شكلات و شيريني به او بدهد كه راضي اش نمايد. تمايل كودك به خوردن شير از بطري شيرخوري، چند هفت هاي بيش تر ادامه نخواهد يافت.

گاهي اوقات ممكن است از روي ناراحتي و حس حسادت، اسباب بازي يا شيء را به طرف نوزاد پرت كند كه مادر به طور معمول، در چنين حالتي نسبت به عمل كودك، پرخاش كرده و او را سرزنش مي كند و سرزنش كردن و عصبانيت مادر، حس حسادت كودك را عميق تر و شديد تر خواهد كرد. مادر نه تنها بايد نوزاد را از مخاطره ها حفظ كند، بلكه بايد كودك بزر گتر خود را نيز دريابد. مادر بايد به كودك بگويد: «ما همگي دوستت داريم اما چون اين خيلي كوچك است، بايد مراقبش باشيم. تو هم بايد كمك كني تا با همديگر بزرگش كنيم. »

شدت حسادت كودكان نسبت به نوزاد شيرخوار به طور معمول در سنين كم تر از ۵ سالگي، به بيش ترين حد خود مي رسد، زيرا كودك در اين سن هنوز وابسته به پدر و مادر است و به خارج از خانه وابستگي ندارد اما زماني كه كودك به سن ۶سالگي يا پس از آن رسيد، خود را به تدريج از پدر و مادر دور م يكند و علاقه و دوستاني در خارج از محيط خانه به دست خواهد آورد.

رفتار پدر و مادر با كودك بزر گتر بايد چگونه باشد؟
زماني كه نوزاد تازه متولد شده به خانه آورده م يشود، مادر نبايد هيچ گونه تغييري در رفتار خود نسبت به كودك بزرگ تر ب هوجود آورد؛ گرچه مادر به علت زايمان، ضعيف، خسته و حتي بي حوصله شده اما تا حد امكان بايد سعي كند با كمك پدر، زندگي روزمره و روابط و رفتار قبلي خود را با كودك حفظ نمايد. زماني كه كودك ببيند تمام توجه و علاق هي مادر به نوزاد جلب مي شود و نوزاد مدام در آغوش مادر است و او بلاتكليف و سرگردان است، حس حسادت در او به وجود خواهد آمد. اگر براي پدر امكان دارد، مي تواند كودك را با خود به محل كارش ببرد تا در خلال روز با پدر مشغول باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-آماده كردن كودك براي تولد فرزند دوم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/30  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

علل ايجاد حسادت در كودكان از نظر روانشناسي و حسادت كودك به مادر و پدر بررسي شده است -4 دقيقه مطالعه اين مطلب.

حسادت هيجاني است كه خيلي آرام وارد زندگي كودك شما مي شود.

اين احساس مي تواند از دوستان، خواهر و برادرها يا همكلاسي ها منشا بگيرد.

يك چيز ساده مثل دوچرخه جديد دوستش مي تواند حسادت را در كودك ايجاد مي كند.

حتما دوست داريد هر كاري انجام دهيد تا اين هيجان منفي را از بين ببريد.

ريشه حسادت در كودكان از نظر روانشناسي
حسادت در كودكي شروع مي شود و احتمالا آتش رقابت را ميان بچه ها روشن مي كند. در زير برخي از اشتباهات والدين آمده اند كه ممكن است منجر به ايجاد حس حسادت در كودكان مي شوند:

لوس كردن كودك
اگر كودك را با نازپرورده كردن بيش از حد لوس كنيد، او احساس يكتايي در خانواده مي كند.

زماني كه كودك جديد وارد خانواده مي شود يا زماني كه بين دوستاني مي رود كه از او قوي ترند، احساس ناايمني خواهد كرد.

كودك فرزند تازه متولد شده يا دوستانش را دليل ناراحتي خود مي داند.

ممكن است از افسردگي رنج ببرد، مخصوصا زماني كه چيزي كه مي خواهد نمي گيرد و در بزرگسالي احساس حقارت برايش ايجاد خواهد شد.

علل ايجاد حسادت در كودكان از نظر روانشناسي

حمايت بيش از حد و افراطي
حمايت بيش از حد از كودك و هميشه او را از چنگال مسائل نجات دادن، باعث مي شود زماني كه بزرگ تر شد و شما همراهش نيستيد اين احساس را داشته باشد كه در بيابان به تنهايي رها شده است.

ممكن است محافظه كار افراطي، ترسو و خجالتي شود، و با ديدن يك كودك با اعتماد به نفس بالا احساس حسادت كند.

فرزندپروري سخت گيرانه
كنترل بيش از حد نيز اشتباهي ديگري است كه والدين مرتكب مي شوند، بنابراين حسادت را در كودك رشد مي دهد.

تنظيم قوانين خشك بدون توضيح دادن دليل مي تواند منجر به احساس حقارت در كودك شود.

او كمبود اعتماد به نفس را پرورش مي دهد و احساس ارزش كمتري نسبت به دوستان و خواهر و برادرها پيدا مي كند.

مقايسه با ديگران
مقايسه كودك با ديگران يكي از خطرناك ترين علل ايجاد حسادت در كودكان از نظر روانشناسي است.

اشتباه خطرناك ديگر والدين مقايسه كودك خود با ديگر خواهر برادرها و كودكان است.

مقايسه كردن هيچ فايده اي ندارد و تنها منجر به حسادت، رقابت و كمبود اعتماد به نفس مي شود.

ايجاد رقابت ناسالم
دادن تكاليف برابر به كودكان و مقايسه نتايج با يكديگر منجر به ايجاد فضاي رقابتي ناسالم بين كودكان مي شود.

ممكن است يك كودك در تكليفي از ديگري بهتر باشد اما اين به معناي برتري كلي او نيست.

بنابراين، اصرار بر انجام يك فعاليت بين هر دو، منجر به حسادت مي شود.

منبع :كودك و نوجوان-علل ايجاد حسادت در كودكان از نظر روانشناسي

امتیاز:
بازدید: 86
برچسب:
:
[ 1399/2/5  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در اين نوشتار سعي داريم تا به سوالات: سن حسادت در كودكان و شديدترين دوره آن، چگونه با حسادت كودك اول به دوم و حسادت در كودك 5 ساله مواجه شويم؟ زمان مطالعه 4 دقيقه + فايل صوتي.

حسادت يك احساس عاطفي است، برخي دانشمندان معتقدند اين احساس غريزي است و در ميان انسان ها سابقه اي ديرينه دارد.

اين اختلال نوعي واكنش عاطفي در برابر از دست دادن احتمال و يا تصور از دست دادن محبت يك دوست است. حسد ديرترين جريانيست كه در فرد بوجود مي ايد و در روابط اجتماعي ايجاد مي شود[1].

 

 

حسادت يك احساس عاطفي است، برخي دانشمندان معتقدند اين احساس غريزي است و در ميان انسان ها سابقه اي ديرينه دارد.

اين اختلال نوعي واكنش عاطفي در برابر از دست دادن احتمال و يا تصور از دست دادن محبت يك دوست است. حسد ديرترين جريانيست كه در فرد بوجود مي ايد و در روابط اجتماعي ايجاد مي شود[2].

حسد و غبطه، حس هاي اجتماعي بر پايه مقايسه هستند. از كودك نوپايي كه برادر يا خواهر نوزادش را هل مي دهد تا بزرگسالاني كه به دوستشان حسادت مي كنند، همگي در حال مقايسه خودشان با فرد ديگري هستند.

احساس حسادت در كودكان
حسادت، حسي است كه در شرايطي پراسترس اوج مي گيرد اما خودش باعث افزايش استرس فرد مي شود.

اين احساس معمولا زماني به وجود مي آيد كه فرد حس كند آنچه كه دارد، كمتر از چيزي است كه بايد داشته باشد.

يعني حس مي كند حقش پايمال شده.
او معمولا زماني حسودي مي كند كه آنچه ديگري دارد برايش ارزشمند باشد.

به همين دليل مثلا يك نقاش به نقاش ديگر حسادت مي كند يا يك خواننده به خواننده ديگر يا يك همكار به همكار ديگرش.

اين حس معمولا هنگام كمبود نسبت به ويژگي يا داشته هاي فرد ديگر رخ مي دهد. فرد حسود مي خواهد آن را داشته باشد يا ديگري آن را نداشته باشد.

او تظاهر مي كند كه اصلا موفقيت يا داشته آن شخص برايش مهم نيست يا به او حسودي نمي كند و حتي گاهي در ظاهر او را تحسين مي كند اما در داخل خود، رنج مي كشد كه چرا اين فرد به اين داشته ها رسيده است.

اين حس گاه چنان قوي مي شود كه حتي به خشونت مي انجامد. گاهي باعث استرس و اضطراب مي شود و گاهي فرد را افسرده مي كند.

پس بي دليل نيست كه بيشتر مذاهب، حسادت را جزو گناهان به حساب مي آورند و مردم را از حسدورزي به ديگران باز مي دارند.

سن حسادت در كودكان و شديدترين دوره آن

اثرات حسادت در كودكان
احساسي ناراحت كننده است و ريشه در موارد زير دارد و فرد را در دام هيولاي استرس مي اندازد.

ناامني (احساس عدم امنيت)،
اعتماد به نفس پايين،
تنهايي،
ترس از دست دادن كسي يا چيزي،
شك و ترديد،
عصبانيت،
بي اعتمادي
احساس حقارت
گاه همراه با احساس گناه در فرد
اجازه ورود افكار منفي.

منبع :كودك و نوجوان-حسادت در كودكان

امتیاز:
بازدید: 91
برچسب:
:
[ 1399/1/31  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب