moshaverrkhob
moshaverrkhob

مشاوره زناشويي آنلاين يك راهكار خوب براي كاهش مشكلات زناشويي است.

براي داشتن يك رابطه دلپذير چه بايد كرد؟
سوال اين است، چه بايد از مسائل جنسي ياد بگيريم؟ از پدر و مادر ما؟ دوستان ما؟
چقدر آنها در اين زمينه تخصص دارند؟
اما آيا آنها اطلاعات خود را در مورد اين اطلاعات گرفته اند؟
آيا به جز والدين خود و دوستان خود چه كسي را دوست داريد؟
نه! من واقعا متاسفم كه ما متخصصاني داريم كه در اين كشور زندگي مي كنند، اما بسياري از هموطنان ما نمي دانند چگونه مهم ترين و بهترين اطلاعات در مورد زندگي جنسي خود را بدانند؟
از كجا و چگونه؟
متاسفم كه بسياري از هموطنان ما نمي دانند رفتار طبيعي جنسي چيست


مشاوره زناشويي آنلاين آموزش جنسي
روش مشاوره زناشويي آنلاين رايگان
نحوه مشاوره زناشويي به صورت زير است.

فرم زير را پر كرده و سوال خود را با توضيحات كامل بيان كنيد.

حتما نام مستعار استفاده كنيد چون تمامي مطالب در سايت نمايش داده مي شود.

پاسخ شما بر اساس زمان تخمين زده شده (حدود ۵ تا ۳۰ دقيقه) در پايين همين صفحه همراه پاسخ ارسال مي شود.

لذا صفحه را باز نگه داريد.

مشاوره خانواده آنلاين
نام مستعار *

ايميل *

عنوان *

پيام *

0 + 2 = ?براي جلوگيري از اسپم لطفا به سوال زير پاسخ دهيد *

احساسات مثبت

براي رابطه زناشويي سالم و طبيعي، آموزش جنسي اولين قدم است.

اما گام دوم اين است كه احساسات و عواطف مثبت براي همسر داشته باشيد.

شما بايد همسر خود را با مهرباني دوست بداريد.

البته درمان احساسات منفي، آسان نيست.

من براي سالها مشاوره كرده ام و گاهي با خودم فكر مي كنم كه اگر ما براي زوج هاي بين ۱۵ تا ۲۰ ساله نامزد شده و تنها يك سال ازدواج كرده! از آنجا كه من به فراواني آمده ام كه بسياري از چيزها بلافاصله پس از امضاي آن سقوط خواهند كرد.

با اين حال، اگر شوهر و همسر با هم احساس خوبي نداشته باشند، در ازدواج مشكل خواهند داشت.

اكثر مردان به دنبال زنان هستند كه توانايي پذيرش و قبول دارند.

توصيه من به همه زنان اين است كه متوقف كردن بي توجهي به همسر خود و ارائه يك نقل قول مشهور.

اين نيز اثرات فيزيكي مثبت براي همسر شما، و همچنين اثرات احساسي مثبت است

اتاق خواب
اتاق خواب كه قرار است به صورت مكان جنسي شناخته شود، نقش مهمي در سلامت اين رابطه ايفا مي كند.

در اتاق خواب كه در اضطراب قرار مي گيرد، شما نمي توانيد يك رابطه جنسي سالم و آرام داشته باشيد.

محيط زيست بايد در هر لحظه كاملا ايمن باشد.

اضطراب شايع ترين علت اختلال در سيستم هاي گيرنده مغز است.

نقاط ديگر نيز بايد در طراحي و دكوراسيون اتاق خواب مورد توجه قرار گيرد.

از جمله اين كه رنگ اتاق خواب بايد روشن باشد، نور اتاق بايد كافي باشد، آينه بايد آنجا باشد، و بهتر است كه موسيقي نرم و بدون سر و صدا در نوازش خود را داشته باشيد، زيرا در اين وضعيت، مغز شما براي مقاربت جنسي سالم آماده است.

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره زناشويي آنلاين / آموزش جنسي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/10  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بازي براي ابراز وجود كودك يك راه عالي براي كودكان براي ابراز وجود هستند. آنها مي توانند به كودكان كمك كنند تا مهارت هاي اجتماعي، خلاقيت و حل مسئله خود را توسعه دهند. والدين مي‌توانند با انتخاب بازي براي ابراز وجود كودك و تشويق كودك به ابراز وجود، به او كمك كنند تا اين مهارت مهم را در خود پرورش دهد.

مهارت ابراز وجود در كودكان
مهارت ابراز وجود در كودكان به توانايي در بيان صادقانه و مستقيم افكار، احساسات و نيازها بدون نياز به خشونت يا اطاعت گفته مي شود. كودكاني كه اين مهارت را دارند، مي توانند در برابر خواسته هاي ديگران مقاومت كنند، در صورت لزوم «نه» بگويند و براي خود احترام قائل شوند. ابراز وجود يك مهارت مهم است كه مي تواند به كودكان در موارد زير كمك كند:

حفظ سلامت روان و جسمي: كودكاني كه مي توانند به طور موثر ابراز وجود كنند، كمتر در معرض احساسات منفي مانند خشم، نااميدي و استرس قرار مي گيرند. آنها همچنين كمتر در معرض آسيب هاي جسمي مانند آزار و اذيت قرار دارند.
ايجاد روابط سالم: كودكاني كه مي توانند به طور موثر ابراز وجود كنند، روابط سالم تري با والدين، دوستان و معلمان خود ايجاد مي كنند. آنها مي توانند به راحتي نيازهاي خود را بيان كنند و در عين حال به نيازهاي ديگران نيز احترام بگذارند.
رسيدن به اهداف خود: كودكاني كه مي توانند به طور موثر ابراز وجود كنند، بيشتر احتمال دارد به اهداف خود برسند. آنها مي توانند براي خود استحقاق قائل شوند و از ديگران بخواهند كه به آنها كمك كنند.

بازي براي ابراز وجود كودك

بازي براي ابراز وجود كودك
در اينجا ۱۱ بازي براي ابراز وجود كودك آورده شده است:

بازي “آيا مي توانيد حدس بزنيد كه من چه كسي هستم؟” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي بازيگري و صداي خود را توسعه دهند. به كودك خود بگوييد كه يك شخصيت واقعي يا خيالي را تصور كند و سپس از آنها بخواهيد بدون صحبت كردن، آن شخصيت را به شما نشان دهند. شما بايد سعي كنيد حدس بزنيد كه آنها چه كسي هستند.
بازي “داستان سازي” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي داستان نويسي و خلاقيت خود را توسعه دهند. به كودك خود بگوييد كه يك داستان را شروع كنند و سپس آنها را تشويق كنيد تا آن را ادامه دهند. شما مي توانيد شخصيت ها، مكان ها و اتفاقات را پيشنهاد دهيد.
بازي “نقاشي خلاقانه” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي هنري و خلاقيت خود را توسعه دهند. به كودك خود يك موضوع يا رنگ را بدهيد و سپس آنها را آزاد بگذاريد تا هر چيزي كه مي خواهند بكشند.
بازي “نمايش” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي بازيگري و حركت خود را توسعه دهند. به كودك خود يك سناريو بدهيد و سپس آنها را تشويق كنيد تا آن را بازي كنند.
آموزش جرات مندي به كودكان
۱.بازي “مسابقه لباس پوشيدن” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي خلاقيت و بيان خود را توسعه دهند. به كودك خود يك موضوع يا رنگ را بدهيد و سپس آنها را آزاد بگذاريد تا هر چيزي كه مي خواهند بپوشند.

۲.بازي “مسابقه رقص” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي حركتي و خلاقيت خود را توسعه دهند. به كودك خود يك آهنگ يا سبك رقص را بدهيد و سپس آنها را تشويق كنيد تا آن را برقصند.

۳. بازي “بازيگري صدا” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي بازيگري و صدا خود را توسعه دهند. به كودك خود يك شخصيت يا يك شي را بدهيد و سپس آنها را تشويق كنيد تا صداي آن را تقليد كنند.

۴. بازي “داستان سرايي با اسباب بازي ها” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي داستان نويسي و خلاقيت خود را توسعه دهند. به كودك خود يك مجموعه اسباب بازي بدهيد و سپس آنها را تشويق كنيد تا يك داستان با آنها بسازند.

۵. بازي “موسيقي درماني” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي خلاقيت و بيان خود را توسعه دهند. به كودك خود يك ساز يا يك آهنگ را بدهيد و سپس آنها را تشويق كنيد تا با آن بسازند.

۶. بازي “شعر گفتن” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي نوشتن و خلاقيت خود را توسعه دهند. به كودك خود يك موضوع يا يك كلمه را بدهيد و سپس آنها را تشويق كنيد تا يك شعر در مورد آن بنويسند.

۷. بازي “بازي خلاقانه” اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي خلاقيت و بيان خود را توسعه دهند. به كودك خود يك فضاي باز و يك مجموعه مواد مختلف بدهيد و سپس آنها را آزاد بگذاريد تا هر چيزي كه مي خواهند بسازند.

 

داستان كودكانه جرات ورزي
داستان‌هاي كودكانه جرات ورزي و بازي براي ابراز وجود كودك، داستان‌هايي هستند كه به كودكان كمك مي‌كنند تا با مهارت‌هاي جرات ورزي آشنا شوند و اين مهارت‌ها را در خود پرورش دهند. جرات ورزي، توانايي بيان احساسات، خواسته‌ها و نظرات خود به شكلي سالم و مؤثر است. كودكان جراتمند، قادرند از خود در برابر ديگران دفاع كنند، به خواسته‌هاي خود احترام بگذارند و در برابر چالش‌ها مقاومت كنند.

داستان كبوتر كوچك
در يك جنگل بزرگ، يك كبوتر كوچك زندگي مي كرد كه اسمش پرستو بود. پرستو يك كبوتر بسيار مهربان و دوست داشتني بود، اما كمي هم خجالتي بود. او از اين كه در جمع صحبت كند يا كارهاي جديدي را امتحان كند، مي ترسيد.

يك روز، پرستو با پرنده هاي ديگر جنگل در حال بازي بود. آنها داشتند دنبال هم مي دويدند و مي خنديدند. پرستو هم مي خواست با آنها بازي كند، اما از اين كه جلوي آنها بدوشد، مي ترسيد. او فكر مي كرد كه اگر جلوي آنها بدود، آنها مي خندند و او را مسخره مي كنند.

پرنده هاي ديگر بدون پرستو به بازي ادامه دادند. پرستو ناراحت شد. او به خودش گفت: “چرا من اينقدر خجالتي هستم؟ چرا نمي توانم مثل آنها باشم؟”

پرستو تصميم گرفت كه ديگر خجالت نكشد. او مي خواست كه مثل پرنده هاي ديگر باشد. او شروع كرد به تمرين كردن. هر روز جلوي آينه تمرين مي كرد كه چطور بايد صحبت كند و چطور بايد كارهاي جديدي را امتحان كند.

بعد از چند روز، پرستو اعتماد به نفس بيشتري پيدا كرد. او ديگر از اين كه جلوي ديگران صحبت كند يا كارهاي جديدي را امتحان كند، نمي ترسيد.

يك روز، پرستو دوباره با پرنده هاي ديگر جنگل در حال بازي بود. اين بار، پرستو هم با آنها بازي كرد. او خيلي خوب دويد و پرواز كرد. پرنده هاي ديگر هم از پرستو تعريف كردند. پرستو خيلي خوشحال شد. او فهميد كه وقتي جرات ورزي مي كند، مي تواند كارهاي بزرگي انجام دهد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۱ بازي براي ابراز وجود كودك ✔️ تضمين آينده اي موفق

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/8  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان يك مهارت اساسي است كه در تمام جنبه هاي زندگي، از روابط شخصي گرفته تا موفقيت شغلي، نقش مهمي ايفا مي كند. نوجوانان در حال گذار از كودكي به بزرگسالي هستند و در اين دوران، نياز به يادگيري مهارتهاي ارتباطي موثر براي برقراري ارتباط موثر با ديگران، از جمله والدين، معلمان، دوستان و همسالان دارند.

اهميت آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان
آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان مزاياي متعددي دارد، از جمله:

افزايش اعتماد به نفس: نوجواناني كه مهارتهاي ارتباطي موثري دارند، احساس اعتماد به نفس بيشتري مي كنند و راحت تر مي توانند خود را بيان كنند.
بهبود روابط: نوجواناني كه مي توانند به طور موثر ارتباط برقرار كنند، روابط سالم تري با ديگران، از جمله والدين، معلمان، دوستان و همسالان، خواهند داشت.
پيشرفت تحصيلي: نوجواناني كه مهارتهاي ارتباطي موثري دارند، در مدرسه عملكرد بهتري خواهند داشت و احتمال موفقيت تحصيلي بيشتري خواهند داشت.
پيشگيري از مشكلات رفتاري: نوجواناني كه مهارتهاي ارتباطي موثري دارند، كمتر دچار مشكلات رفتاري، از جمله خشونت، پرخاشگري و اعتياد، مي شوند.
آموزش مهارت هاي ارتباطي به نوجوانان يك سرمايه گذاري ارزشمند است. اين مي تواند به آنها كمك كند تا در زندگي فردي و حرفه اي خود موفق شوند.

مشاوران متخصص ما به نوجوان شما كمك مي كنند تا تمام مهارت هاي لازم را ياد گرفته و آينده درخشاني براي خود بسازند. براي صحبت با مشاوران برتر كودك و نوجوان مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

 

مهارت ارتباط موثر در نوجوانان
آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان وجود دارد كه براي نوجوانان مهم است. برخي از مهارتهاي ارتباطي مهم براي نوجوانان عبارتند از:

گوش دادن فعال: گوش دادن فعال به معناي توجه كامل به صحبت هاي طرف مقابل و درك منظور او است. نوجوانان بايد ياد بگيرند كه به صحبت هاي ديگران با دقت گوش دهند، بدون اينكه حواسشان پرت شود يا نظرات خود را پيش از پايان صحبت طرف مقابل بيان كنند.
ابراز احساسات به طور موثر: نوجوانان بايد بتوانند احساسات خود را به طور موثر بيان كنند، هم مثبت و هم منفي.
حل اختلافات به طور مسالمت آميز: نوجوانان بايد بتوانند اختلافات خود را با ديگران به طور مسالمت آميز حل كنند.
توضيح واضح و روشن: نوجوانان بايد ياد بگيرند كه منظور خود را به طور واضح و روشن بيان كنند. آنها بايد از كلمات و جملات ساده و قابل فهم استفاده كنند و از توضيحات اضافي و پيچيده خودداري كنند.
تفكر انتقادي: نوجوانان بايد بتوانند به طور انتقادي فكر كنند و اطلاعات را ارزيابي كنند.
بازخورد دادن: نوجوانان بايد ياد بگيرند كه بازخورد سازنده اي به ديگران ارائه دهند. بازخورد سازنده به معناي بيان نظرات خود به طور صادقانه و صريح، اما بدون توهين يا انتقاد است.
مهارتهاي سخنراني: نوجوانان بايد بتوانند به طور موثر در جمع صحبت كنند.
آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان
روشهاي مختلفي براي آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان وجود دارد. برخي از اين روشها عبارتند از:

آموزش مستقيم: در اين روش، به نوجوانان مهارتهاي ارتباطي خاصي آموزش داده مي شود، از جمله نحوه گوش دادن فعال، ابراز احساسات به طور موثر و حل اختلافات به طور مسالمت آميز.
بازيهاي نقش آفريني: بازيهاي نقش آفريني مي توانند به نوجوانان كمك كنند تا مهارتهاي ارتباطي خود را در موقعيتهاي واقعي تمرين كنند.
بازخورد دادن: بازخورد دادن به نوجوانان در مورد عملكرد آنها در برقراري ارتباط مي تواند به آنها كمك كند تا مهارتهاي خود را بهبود بخشند.

آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان

چگونه با نوجوانان ارتباط برقرار كنيم
ارتباط با نوجوانان يكي از چالش برانگيزترين كارهايي است كه والدين و بزرگسالان با آن مواجه مي شوند. نوجوانان در دوره اي از تحولات جسمي، عاطفي و اجتماعي قرار دارند كه مي تواند منجر به رفتارهاي پرخاشگرانه، دوري از خانواده و دوستان و ساير مشكلات شود.

براي برقراري ارتباط موثر با نوجوانان، مهم است كه به نيازهاي آنها احترام بگذاريد و از ديدگاه آنها به مسائل نگاه كنيد. در اينجا چند نكته براي كمك به شما در برقراري ارتباط بهتر با نوجوانان آورده شده است:

شنونده خوبي باشيد. وقتي نوجوان شما صحبت مي كند، واقعاً به او گوش دهيد. با او تماس چشمي برقرار كنيد، سوالات بپرسيد و به حرف هايش توجه كنيد.
از قضاوت خودداري كنيد. حتي اگر با نظرات نوجوان خود موافق نيستيد، سعي كنيد آنها را قضاوت نكنيد. فقط به او گوش دهيد و به او كمك كنيد تا احساس كند كه شنيده مي شود.
ابراز همدردي كنيد. به نوجوان خود نشان دهيد كه احساسات او را درك مي كنيد. به او بگوييد كه مي دانيد او در حال تجربه چه چيزي است و احساس شما در اين مورد چيست.
با او رابطه دوستانه داشته باشيد. سعي كنيد با نوجوان خود رابطه اي دوستانه داشته باشيد. با او وقت بگذرانيد، به او اعتماد كنيد و به او نشان دهيد كه او را دوست داريد.
محدوديت هايي تعيين كنيد. مهم است كه براي نوجوانان محدوديت هايي تعيين كنيد. اين به آنها كمك مي كند تا ياد بگيرند كه چگونه مسئوليت پذير باشند و رفتارهاي مناسبي داشته باشند.
بازي براي توسعه برقراري ارتباط كودك با همسالان
بازي اجتماعي براي كودكان زيادي وجود دارد كه مي‌توانند به كودكان در توسعه مهارت‌هاي ارتباطي با همسالان كمك كنند. در اينجا چند مورد از محبوب‌ترين و موثرترين بازي‌ها آورده شده است:

بازي‌هاي نقش‌آفريني مانند خاله بازي، دكتر بازي، و پليس بازي. اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا احساسات و ديدگاه‌هاي ديگران را درك كنند و مهارت‌هاي همكاري و حل مسئله را توسعه دهند.


بازي‌هاي حركتي. اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا مهارت‌هاي حركتي خود را بهبود بخشند و ياد بگيرند كه چگونه با ديگران ارتباط برقرار كنند و با آنها همكاري كنند.
بازي‌هاي كلامي مانند داستان گويي، شعر خواني، و بازي‌هاي كلامي مانند «اسم، شهر، حيوان،» و «هيچ‌كس نمي‌داند». اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا مهارت‌هاي زباني خود را تقويت كنند و ياد بگيرند كه چگونه با ديگران ارتباط برقرار كنند.
بازي‌هاي فكري مانند پازل، بازي‌هاي جدول كلمات متقاطع، و بازي‌هاي كارتي. اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا مهارت‌هاي حل مسئله و تفكر انتقادي خود را توسعه دهند و ياد بگيرند كه چگونه با ديگران همكاري كنند.

آموزش مهارت گفتگو به كودكان
مهارت گفتگو يك مهارت مهم زندگي است كه كودكان در سنين پايين بايد آن را ياد بگيرند. گفتگو به كودكان كمك مي كند تا افكار و احساسات خود را بيان كنند، با ديگران ارتباط برقرار كنند و روابط سالم ايجاد كنند. در اينجا چند روش براي آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان آورده شده است:

مدل گفتگوي خوب باشيد. كودكان از والدين و ساير بزرگسالان در زندگي خود الگو مي گيرند. اگر مي خواهيد كودك شما مهارت گفتگو را ياد بگيرد، خودتان بايد يك شنونده و سخنور خوب باشيد. به كودك خود نشان دهيد كه به حرف هايش گوش مي دهيد و به او توجه مي كنيد. از او سوالاتي بپرسيد و به نظرات او احترام بگذاريد.
كودك خود را تشويق كنيد تا صحبت كند. به كودك خود فرصت دهيد تا در مورد روز خود، افكار و احساسات خود صحبت كند. از او بخواهيد داستاني تعريف كند يا يك خاطره را به اشتراك بگذارد.
به كودك خود كمك كنيد تا مهارت هاي گوش دادن را بياموزد. به كودك خود نشان دهيد كه به حرف هايش گوش مي دهيد. وقتي صحبت مي كند، چشم به چشم او نگاه كنيد و به او لبخند بزنيد. از او سوالاتي بپرسيد تا نشان دهيد كه به آنچه مي گويد علاقه داريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/1  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

براي هر پدر و مادري چيزي هيجان انگيزتر از مشاهده كودكي نيست كه با علاقه شديد در حال شناخت بيشتردنياي پيرامون خود است. بيشتر بچه هاي كوچك يك دوره زماني كنجكاوي و پرسش-گري دارند، و شما لازم است به كودكتان نشان دهيد كه اين شيوه ي كاملا درست زندگي است. اگر كودكتان در مورد همه چيز سوال كند و ارزش صوري و عيني را به چيزي نگيرد، بزرگ كه شد فرد بسيار با استعدادي خواهد شد. راه‌هاي زيادي هست كه مي توانيد اين نوع استعداد را در يك بچه پرورش دهيد، و بايستي به بهترين نحو اين كار را انجام دهيد. چنانچه ممكن است همه كودكانتان را به اين كار تشويق كنيد. در ادامه تعدادي از اين راهكارها را بيان مي كنيم كه نشان مي دهد چگونه مي توان اين كار را كرد.

براي مطالعه بيشتر در زمينه كودك بخوانيد:

آموزش كودك و نوجوان

نخست، لازم است از سنين بسيار پايين كودكتان، كتابهاي شخصيت ساز براي زندگي او فراهم كنيد. حتي پيش از آنكه كودكتان بتواند بفهمد چه مي گوييد، بايستي كتابهاي مصور برايش بخوانيد و برايش شرح دهيد كه چه اتفاقي مي افتد. شايد اين امر بيجا به نظر برسد، اما مطالعات نشان داده اند كه اين كار منجر به كودكي بسيار سخن ور و خوش صحبت مي شود. هرچه كودك بزرگتر مي شود، شروع به يادگيري كتاب‌هاي پيچيده تر مي كند. نگران نباشيد كه او از سطح مطالعه ي مربوط به سن خودش فاصله بگيرد.هرچند ممكن است اين كار مهارتهاي خواندن كودكتان را بهبود نبخشد، اما به تكامل سطح فهم او كمك مي كند.

به همراه كودكتان تحت عنوان گردش سري به كتابخانه بزنيد. يك يا دو بار در هفته كتاب هاي جديد بگيريد، و كودكتان را تشويق كنيد كتاب ها را تا دفعه ي بعد كه بتواند كتابها را با بقيه معاوضه نمايد تمام كند. اغلب كتابخانه ها يك تعداد برنامه هاي تابستاني برگزار مي كنند، يعني بچه ها با فهرست بندي كتابهايشان جايزه مي گيرند. اگر تصور مي كنيد كودكتان واقعا علاقه شديدي به مطالعه دارد بهترين راه اين است كه هربار يك بستني برايش جايزه بدهيد.درغيراين صورت بايد از اين برنامه ها صرف نظر كنيد، زيرا كه اين قبيل برنامه ها اين پتانسيل را دارند كه مطالعه را نهايتا وسيله اي براي رسيدن به يك جايزه كنند.

در زمينه يادگيري كودكان بيشتر بخوانيد:

يادگيري و بازي كردن كودك ۱ تا ۲ سال

هم چنان كه كودكانتان كتابخوانان حرفه اي مي‌شوند، لازم خواهد بود آنها را به سمت سطوح قانع كننده تري سوق دهيد.اهميتي ندارد اگر بچه ي كلاس اولي شما كتابي مربوط به بچه هاي كلاس دهم را تا جايي مي خواند كه بفهمد، و با چيزي كه شما نمي خواهيد بخواند مواجه نمي شود. شما شاهد رشد او در ميان جست و خيزها خواهيد بود. شما بايد روي چيزي كه مكرراً نتيجه ي بچه هاي سطح پيشرفته است بسيار محتاط باشيد، و آن، بي علاقه گي در مدرسه است.اگر كودكتان كتابهاي رمان و غير رمان بزرگترها را مطالعه مي كند، احتمالا مدارس عمومي به حد كافي او را به چالش نمي كشند. بيشتر ناحيه هاي مدارس برنامه هاي ويژه اي براي اين نوع بچه ها دارند كه فعاليتهاي يادگيري چالش برانگيزتري برايشان فراهم مي كند. شما بايستي تاجايي كه بشود درمورد متناسب بودن چنين برنامه هايي با سطح كودكتان، پرس و جو كنيد.

روش هاي فرزندپروري و والديني براي هركس متفاوت است، و مطالعه فقط يكي از جنبه هايي است كه بايستي بدان توجه كنيد. هميشه با فرزندان خود رابطه ي سالمي را حفظ كنيد، تا وقتي بزرگ شدند افراد سالمي بشوند. اين امر، في نفسه كافي است، و بايستي الهام بخش شما باشد تا سعي كنيد بهترين والدين باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-كودكانتان را علاقه مند به يادگيري كنيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/4  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

دراين مقاله با عنوان آموزش كودك و نوجوان، مفهوم آموزش را براي زمينه هاي اصلي كه به حوزه تربيتي (شناختي ،هيجاني، جنسي، رفتاري و اجتماعي) مربوط مي شود به كار نبرده ايم و قصد داريم ضرورت آموزش كودك و نوجوان را در چهار حوزه به شرح زير مورد بررسي قرار دهيم:

۱- آموزش خلاقيت

۲- آموزش زبان دوم

۳- آموزش موسيقي

۴– آموزش ورزش

زيرا در كشور ما نظام آموزشي با تمركز بر امتحانات ورودي دانشگاه ها تنظيم شده و چندان به توانمنديهايي كه بر عملكرد هاي كلي فرد تاثير دارد نمي پردازند و لذا ضرورت آموزش توسط والدين از سنين پيش دبستاني را پر رنگ مي كند. اكنون به شرح هر حوزه به شكل اجمالي مي پردازيم.

آموزش خلاقيت:
يكي از چالش هاي والدين پرورش كودكي خلاق و با هوش است . فرزندي كه مستقل و موفق كه به درجاتي عالي تحصيلي نائل آمده است و تفكر خلاق از جمله تفكرات برتر محسوب مي شود والدين خواهان بهترين ها براي فرزند خود هستند و اگر تفكر خلاق تفكر برتر است پس هر والدي خواهان آموزش آن به فرزندش مي باشد اما خلاقيت را از چه سني به كودك مي توان آموخت ؟شيوه هاي آموزش آن چگونه است؟

تقريبا از ۵ سالگي سن مناسب آموزش خلاقيت آغاز مي شود كودكان در اين سنين از قوه تخيل خوبي برخورداند و گاهي والدين از مواجهه با اين تخيلات گيج و گنگ مي شوند ، اما بهترين زمان است كه به تخيلات كودك خود گوش فرا دهند او را ترغيب كنند تا توضيحات اضافي بدهد و حتي به طرح سوالاتي از كودك بپردازند. خود الگوي باشند كه با يك اسباب بازي فقط يك جور بازي نكنند در نقاشي ها ايده اينكه آيا مي شود آسمان را رنگ ديگري كشيد را بيان كنند تا كودك را به تفكر ترغيب كنند.

علاوه بر اين وظيفه والدين است كه خلاقيت كودك را شناسايي و از آن حمايت كنند مثلا اگر شاهد يك نقاشي باشند كه سيب ها بنفش كشيده و آسمان سبز كشيده شده باشد نبايد كودك را به اشتباه كردن متهم و به اينكه بايد از واقعيت تعبيت كند ترغيب كرد، اين نوعي از خلاقيت است لذا بر والدين واجب است در اينجا خلاقيت كودك را شناسايي و از آن حمايت كنند و با گفتن جملاتي؛ درك خود را از نقاشي كودك ابراز كنند. علاوه بر اين تفكر خلاق بدين جهت از جمله تفكرات برتر است كه در بعد رفتاري، هيجاني و تصميمات فرد بروز مي كند . فرد خلاق تصيمات بهتري مي گيرد با مشكلات بهتر برخورد مي كند و حل مسئله بهتري نيز دارند ، چرا؟ زيرا مي تواند به انواع راه حل ها ، حتي آنهايي كه تا به حال به ذهن كسي خطور نكرده است فكر كند و چه كسي اين تفكر را و از چه زمان به او آموخته است؟ والدين و آموزگاران و مربيان از دوران كودكي و سالهاي پيش از دبستان از حدود ۵ سالگي. وقتي كودك دچار مشكل مي شود و مثلا اسباب بازي اش خراب مي شود و گريه و دادش بلند مي شود چه راه حل هايي وجود دارد، اينكه ببريم پيش بابا بزرگ اگر شد درستش كنيم ، خريدن يك اسباب بازي تازه ، بازي جديدي با همان اسباب بازي خراب و …خلاقيت به كودك مي آموزد تا با مشكلات ، آسان تر و با ذهن بازتري برخورد كند و مغلوب مشكلات نشود بنابراين وقتي به فرزند خود خلاقيت را مي آموزيد به او آموزش داده ايد تا در آينده فردي موفق تر و زندگي راحت تر و شادتري داشته باشد ، لذا بر والدين واجب است كه به كودك خود خلاقيت را بياموزند.

آموزش زبان دوم:
با توجه به اينكه در قرن حاضر در دهكده جهاني زندگي مي كنيم و نياز به ارتباط با ساير مردمان كشورها در هر رشته و حوزه اي مطرح است لذا يكي از دغدغه هاي والدين آموزش زبان دوم به كودك خود مي باشد اينكه از چه زمان شروع به آموزش زبان دوم كنند؟ در مورد زمان دقيق آموزش زبان دوم توافق نظري وجود ندارد، اما آنچه واضح و روشن است اين است كه قبل از اينكه زبان اول يا همان زبان مادري پيشرفت لازم را نكرده يا اينكه زبان مادري جا نيفتاده و كودك تسلط كامل بر زبان مادري پيدا نكرده باشد ،مانند كودكاني كه هنوز برخي حروف را به جاي هم استفاده مي كنند يا حرف خاصي را نمي توانند تلفظ كنند يا برخي كلمات را جابه جا ادا مي كنند هنوز آماده آموزش زبان دوم نيستند به عبارتي ديگر زبان اول يا همان زبان مادري به عنوان پايه براي يادگيري زبان دوم محسوب مي شود كودكي كه در زبان مادري مشكل دارد در يادگيري زبان دوم نيز موفق نخواهد شد. آموزش بي موقع زبان دوم باعث مي شود يادگيري زبان اول با تاخير و مشكل همراه شود و فرد در يادگيري زبان دوم نيز دچار دير آموزي شود.

در بررسي هاي انجام شده سن ۵ سالگي به عنوان زمان مناسب براي آموزش زبان دوم انتخاب شده است زيرا كودك از لحاظ رشد حنجره به درجه مناسبي رسيده است تا هم زبان دوم را به خوبي صحبت كند و هم در اداي زبان مادري به درجه اي از تسلط رسيده است. در آموزش زبان دوم كودك نبايد تحت فشار باشد و ميزان يادگيري او اهميتي ندارد بلكه شروع و ايجاد اشتياق و علاقه در كودك براي يادگيري زبان دوم بسيار مهم است با توجه به تفاوت ديدگاه در مورد شروع آموزش زبان دوم مجموع تحقيقات نشان داده شروع آموزش بعد از ده سالگي موفقيتي در بر نخواهد داشت و اگر خيلي زود شروع شود منظور دو يا سه سالگي است ممكن است تداخل در يادگيري زبان اول ايجاد كند . نتايج بررسي هاي متخصصان آموزش كودك نشان داده كه كودكاني كه زبان دوم را مي آموزند در حل مسائل پيچيده خلاقيت، تبحر بيشتري دارند و قوه استدلال ، درك و توانايي ذهني آنها پيشرفته تر از همسالانشان است.

آموزش موسيقي:
امروزه تحقيقات نشان داده است كه موسيقي اثر مثبتي بر رشد مغز در مراحل مختلف از دوران جنيني تا سالمندي دارد و همچنين اثر مثبت موسيقي بر روي سيستم هاي حسي ، حركتي ، هيجاني، هوشياري و عاطفي دارد. موسيقي قدرت تخيل و تمركز كودك را تحريك و اثر مثبتي بر آن دارد . روانشناسان كودك نيز تاكيد مي كنند كه آموزش موسيقي در سنين پايين منظور سالهاي پيش از دبستان مي باشد در بالا بردن سطح هوش و توانايي هاي ذهني موثر است و باعث تقويت در پاسخدهي شنوايي و حافظه كودك مي شود همچنين اين كودكان در درس رياضيات پيشرفت تحصيلي بالاتري دارند. در يك تحقيق مشخص شده است احتمال قبولي در رشته پزشكي و شيمي توسط دانشجوياني كه يك ساز موسيقي مي نوازند بالاتر است زيرا يادگيري موسيقي در سنين پايين باعث افزايش سرعت پردازش مي شود.

دليل تاكيد بر آموزش موسيقي زير سن ۷ سالگي نوعي توانايي پايه است به نام BMC(Basic Music Competence) يعني توانايي خارج نخواندن و با ريتم پيش رفتن. هيچ كودكي بدون اين توانايي نمي تواند ساز بنوازد و اين توانايي به شرطي در كودك ايجاد مي شود كه والدين تجربه گوش دادن به درست خواندن و درست نواختن و حركت با ريتم درست را در سال هاي اوليه يعني حدود سه تا پنج سالگي در اختيار كودك قرار دهند و بهترين سالهاي شروع آموزش موسيقي كه عمدتا شناخت اصوات زير و بم و ريتم مي باشد و همچنين آموزش ارف بين سه تا پنج سالگي است.

آموزش ورزش:
در حاليكه بسياري از سلولهاي بدن مي توانند از منابع مختلفي براي تامين انرژي مورد نياز خود استفاده كنند اما سلول هاي مغزي تقريبا فقط از گلوكز براي انرژي زايي استفاده مي كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-آموزش كودك و نوجوان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/29  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كمك به فرايند تحول ذهني كودكان

در اين مقاله هدف آن است تا فرآيند تحول ذهني كودكان شرح داده و راهكارهايي براي والدين و مربيان مطرح شود تا بتوانند در رشد بهينه فرزندشان فعال باشند.

درست هنگامي كه كودك شما طبيعتا مشتاق كاوش و كشف دنياي خود مي باشد، بايد براي او اين امكان را فراهم آوري كه براي يادگيري فراتر برانگيخته گردد.

زماني كه اشيا ساده اي را در اختيار او قرار مي دهي، بسيار بهتر قادر مي شود روش هاي استدلال عقلي را بياموزد تا هنگامي كه به او روش ساده ي شمارش اعداد را مي آموزي. بازي هاي مختلفي را مي توان از مقوا، كارتن، نوار كاغذي، قوطي هاي غذاي اطفال، كارت هاي بازي، بشقاب هاي كاغذي، نخ و قرقره به وجود آورد.

پژوهش هاي اخير در مورد تفكر و فرايندهاي يادگيري كودكان، همگي مبتني بر تجارب ژان پياژه هستند. اين پژوهش ها و تكنيك هاي انگيزش طبيعي را به گونه اي براي رشد ذهني كودك شما قبل از ورود به دبستان طرح ريزي كرده اند تا او از هر گونه فشار يا سخت گيري آزاد باشد.

اين نظريه كه ، «هوش ميزان ثابتي دارد و در زمان لازم و با سرعت مطلوب خود شكوفا مي شود تا به يك نقطه پيش بيني شده قبلي برسد.» امروزه به ميزان قابل توجهي از اعتبار افتاده است. تجارب كودك نقش مهمي را در رشد ذهني او بازي مي كنند. متخصصان يادگيري عقيده دارند كه در زمينه ي رشد ذهني ما نمي توانيم همان گونه كه انتظار داريم دندان هاي شيري كودك با فرا رسيدن زمان دندان هاي دائمي او بريزند، غير فعالانه منتظر بمانيم. اگر كودكي آمادگي يادگيري را نداشته باشد، ما مي توانيم او را در جهت آماده شدن كمك كنيم.

تجارب سالهاي اوليه زندگي قوي و محو ناشندني هستند. نظر دانشمندان در مورد يان سوال كه چند درصد هوش بزرگسالان قبل از شش سالگي تشكليل مي شود متفاوت است، ليكن همه ي آنها مقدار هوش تشكيل شده در آن سالها را بالا مي دانند. تا زماني كه كودك وارد مدرسه بشود شالوده ي تعليم و تربيت او قبلا چه خوب و چه بد، ريخته شده است و شما بيش از هر معلمي در پرورش رشد ذهني او موثر هستيد.

از همان ابتداي امر كودك بايد مفاهيمي مانند: كميت ، مسافت، اندازه، عدد و فضا را از تجارب مستقيم خويش كسب و تقويت نمايد.

به سبب اين كه تجارب اخذ شده از محيط، نقش مهمي در رشد ذهني و پيشرفت كودك دارند، امروزه درباره ي آموزش غير مستقيم يا «برنامه نامريي» در خانواده، گفت و گوهاي بسياري مي شود. آموزش غير مستقيم اكثرا به جانب خواندن گرايش دارد. در بسياري از خانواده ها براي كودكان داستان هايي خوانده نام اشيا را ياد داده و تجارب زيادي را در اختيارشان قرار مي دهند كه در توانايي آن ها براي خواندن كمك بسيار زيادي مي كند.

تعداد بسيار كمي از كودكان هستند كه فرصت هاي مشابه و غني را براي يادگيري مفاهيم عددي در خانه، دارا هستند. در بسياري از موارد، تنها قدم موثر در راه آموزش عدد اين است كه كودك «بشمارد». شمارش اعداد توسط حافظه و به خاطر سپردن اسامي اعداد به ترتيب، براي كودك چندان معني دار نيست.

ممكن است كودكان شمارش را ياد بگيرند ولي فهم عدد چيزي است كه از راه تجربه ي شخصي خود آنها بايد به وجود آيد. عدد يك مفهوم منطقي است كه از تركيب دو تصوير پيش عدد يعني طبقه بندي كردن و ترتيب دادن به وجود مي آيد. فهم حقيقي اعداد بيش از هر چيز، به رشد اين دو فعاليت منطقي كه در حقيقت اساس هر تفكر تحليلي را تشكيل مي دهند، بستگي دارد.

گام هاي معيني وجود دارند كه والدين به منظور رشد و پرورش اين مفاهيم، در ساله هاي بحراني قبل از شش سالگي مي توانند، بردارند.

در اين موقع براي والدين فرصت هاي گران قيمتي پيش مي آيد تا كودك قبل از مدرسه خود را در ازدياد تفكر تحليل كمك كرده و به همان اندازه كه در زمينه ي خواندن تجاربي در اختيار او قرار مي دهند، يك زمينه ي غني در موضوعات تحليلي نيز مانند رياضيات و علوم در اختيار او قرار دهند.

طبقه بندي كردن مستلزم اين توانايي است كه كودك شباهت ها و اختلافات اشيا را تشخيص داده و اشيا را به نسبت تشابه و تفاوتشان گروه بندي مي نمايد. يكي از نتايج طبيعي زحمات و كوشش هاي يك كودك، درك معني و شناسايي دنياي اطراف خويش است. تا به آن وسيله شناخت درستي از اشيا دنياي اطراف خود به عمل آورد.

به عنوان يكي از مهارتهاي هوش، طبقه بندي كردن، مركز بعضي از يادگيري ها است. به همچنين، طبقه بندي كردن براي مشكل گشايي در زمينه هاي مختلف از قبيل رياضيات و علوم اجتماعي و توانايي هايي مانند كشف شباهت ها و اختلافات، از ضروريات بوده و اساس تفكر خلاقه مي باشد.

تجارب اوليه ي كودك در مورد طبقه بندي كردن، بايد از طريق اشياد واقعي انجام شود، كودكان در دنياي واقعيات زندگي مي كنند. آنها بسيار پيش از آن كه بتوانند با مشكلات كلامي مواجه گردند، در برخورد با اشيا مادي مي توانند استدلال كرده و منطق به كار برند.

پياژه به اين اعتقاد معروف «برونر» كه از طريق تقويت محيط كودك مي توان امكانات بسيار وسيعي براي وي فراهم نمود، اشاره مي كند.

اختلاف عقيده «پياژه» و «برونر» در ميزان امكاناتي است كه از تغيير محيط، پديد مي آيد. «برونر» تحول ذهني كودكان را به يك سري گام هاي پياپي كه هر كدام داراي قابليت هاي معيني است، تشبيه مي كند كه رشد هر يك از اي قابليت ها پيش نياز رسيدن به گام بالاتر است. محيط هاي متفاوت در تسريع و كند كردن اين گام ها، نقش موثري دارند. بنابراين، اختلاف نظر دو دانشمند در ميزان تغييري است كه از محيط حاصل مي شود. «پياژه» عقيده دارد كه اين تغيير به مقدار متوسط حاصل مي شود، در حالي كه «برونر» به عظمت اين تغيير اعتقاد دارد.

«برونر» علاوه بر تاكيد نقش محيط، مي خواهد تغييراتي در اين نقش به وجود آورد، جايي كه پياژه فقط ناظر به تحول در مراحل مختلف بوده و ميخواهد شواهدي از ادراك كودك در اين مراحل به دست آورد.

هدف كوشش هاي «برونر» اين است كه فهم كودكان را فزوني بخشيده و حركت آنها را در طي اين مراحل تسريع نمايد.

با وجودي كه «برونر» معتقد است تغييرات آشكار تفكر كودك، يكي در زماني است كه او صحبت كردن را مي آموزد و تغيير ديگر در پنج تا هفت سالگي و سومين تغيير آشكار در آغاز دوره ي نوجواني به وجود مي آيد، با اين همه، مي گويد مراحل متوالي رشد ذهني كودك به طور روشن با سن او ارتباط ندارند. اين نكات با سنني مورد نظر «پياژه» براي انتقال از مرحله اي به مرحله ي ديگر، تقريبا مطابقت دارند.

تجارب روشن و دست اولي كه انگيزش تفكر هستند در اختيار كودكان قرار گيرند. هدف بعضي از اين بازي ها نشان دادن سطح رشد ذهني كودك، كمك به فهم استدلال او و مقايسه ي نحوه ي تفكر كودك با نحوي ي تفكر بزرگسالان است.

بازي ها بر اساس سطح دشواري آنها به دو گروه تقسيم شده اند. بازي ها دقيقا به سنين معيني بستگي ندارند، چون گاهي اوقات كودكان هم سن در سطوح مختلف رشد ذهني قرار دارند. از آنجايي كه كودكان در سنين متفاوتي به مدرسه مي روند، لذا اصطلاح كودكان پيش دبستاني نيز معني ثابت و معيني ندارد. فاصله سني براي ساده ترين بازي ها، به طور كلي از چهار سالگي شروع و تا سن شش سال ونيم كه براي مشكل ترين بازي ها انتخاب شده است، ادامه دارد. به نظر من بهتر است بازي هاي گروه اول را شروع و در صورت سهولت، گروهبندي بازي ها را انجام دهيد.

قبل از شروع بازي ها لازم است نكات زير مورد توجه قرار گيرند:
بگذاريد كودك براي خود فكر كند. وقت زيادي در اختيار او قرار دهيد. هرگز پاسخ را به كودك نگوييد، مگر در مورد استنثنايي كه آن هم فقط بايد به اشاره مختصري اكتفا شود. اين اشاره ها بايد نقش سنگ هايي را داشته باشند كه در عرض جويباري گذارده مي شوند تا عابر از روي آنها عبور كند. اگر شخص ديگري كودك را از روي اين سنگ ها عبور دهد، در حقيقت كودك چيزي ياد نمي گيرد. هر راه حلي كه او خودش پيدا كند، به كودك اعتماد به نفس داده و مشكل بعدي را برايش آسان تر مي سازد.

منبع:كانون مشاوران ايران-كمك به فرايند تحول ذهني كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/26  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

والدين يادگيري را بالا ميبرند و مي توانند به موفقيت كودك در مدرسه كمك كنند.

زبان اول كودك خود را تمرين كنيد

اگرچه يادگيري زبان انگليسي مهم است به همان اندازه مهم است كه كودك شما به صحبت كردن زبان اول خود ادامه دهد. اين به او كمك خواهد كرد كه انگليسي را سريعتر ياد بگيرد. مهارتهاي خوب در صحبت زبان در خانه اعتماد به نفس را خواهد ساخت. اينجا تعدادي كار هست كه شما ميتوانيد با كودك به زباني كه در خانه صحبت ميكنيد انجام بدهيد:

با يكديگر صحبت كنيد و تجارب خانواده را به اشتراك بگذاريد
نامه هايي به اعضاي خانواده بنويسيد
تكاليف مدرسه را باهم مرور كنيد
موضوعات متفاوت را بخوانيد
در مورد كتابها، فيلم ها، برنامه هاي تلويزيوني و اتفاقات بحث و گفتگو كنيد
در يك كتابخانه عمومي ثبت نام كنيد
اغلب به كتابخانه عمومي سر بزنيد و كتابهايي را به زبان اول كودكتان يا انگليسي امانت بگيريد
علايق و سرگرمي هاي كودكتان را تشويق كنيد
براي آموزش كودك خود بيشتر بخوانيد:

آموزش كودك و نوجوان

اگر كودك شما در دوره ابتدائي است، اينجا روشهايي وجود دارد كه شما مي توانيد به آنها براي موفقيت در مدرسه كمك كنيد.

اشعار كودكانه و ترانه هايي را بهمراه حركات دست در زبان انگليسي و زبان اول خود بگوييد.
با كودكتان براي او هر روز در زبان انگليسي و يا زبان اول خود بخوانيد ( حداقل ده دقيقه در روز)
به كودكتان نشان دهيد شما چگونه نوشتن را استفاده مي‌كنيد.
فرصتهايي را براي نمايش نام كودكتان پيدا كنيد
به جاي صداي حروف از نام حروف استفاده كنيد
حروف مغناطيسي را براي خانواده جهت نوشتن و خواندن پيامها تامين كنيد
يك محيط كار تعريف شده واضح را فراهم كنيد و مصالح ضروري را تامين كنيد جهت تمرين زودهنگام خواندن و نوشتن.
اتفاقات و افراد داخل كتاب را با ايده ها و تجارب خود مقايسه كنيد.
از يك تخته پيام رساني براي ارتباط با اعضاي مختلف خانواده استفاده كنيد و حرف ها و پيام هاي خود را روي ان به صورت روزانه بنويسيد.
به اعضاي خانواده نامه، كارت تبريك و پيام بنويسيد و انها را تشويق به جواب دادن كنيد.
جدول متقاطع كلمات ساده و پازل جستجوي كلمه را امتحان كنيد.
بيشتر بخوانيد:

رشد زبان كودك: ۱۰ تا ۱۲ ماهگي

اينجا روشهايي وجود دارد كه شما مي‌توانيد به رشد سواد نوجوان خود و مهارتهاي حساب هنگامي‌كه به دبيرستان انتقال ميابند كمك كنيد.

مقالات روزنامه را بخوانيد، تلويزيون نگاه كنيد و پوشش خبري راديو را گوش كنيد و درباره مجلات و ژورنالها بحث و گفتگو كنيد.
ليست هاي خريد را با يكديگر آماده كنيد و قيمت ها، اندازه ها و برند ها را مقايسه كنيد. اين روش خوبي براي استفاده از آگهي هاي آخر هفته براي پيدا كردن بهترين تخفيف ميباشد.
به آگهي ها باهم نگاه كنيد و برآورد كنيد كه شما چه مقدار پول ميتوانيد پس انداز كنيد اگر برندهاي مختلف را بخريد.براي مثال، قيمت هاي لباس را در فروشگاه هاي مختلف يا تجهيزات ورزشي را در فروشگاه هاي وسايل ورزسي مقايسه كنيد. همچنين اين يك روش خوب براي آموزش نوجوانتان درباره پيدا كردن قيمت هاي خوب ميباشد.


كوپن ها را جمع كنيد و ببينيد شما چقدر ميتوانيد پس انداز كنيد
بازيهاي منطقي رياضي بازي كنيد يا با يك ماشين حساب يا كامپيوتر كار كنيد.
نمودار اطلاعات متفاوتي را رسم كنيد، شايد براي مصرف گاز خانواده، صرف وقت تماشاي تلويزيون، صرف زمان در اينترنت يا براي گوش دادن به سي دي و ديگر موسيقي ها، و با نوجوان خود درباره نمودار بحث و گفتگو كنيد.
با نوجوان خود درباره محيط زيست گفتگو كنيد. از او بخواهيد به استفاده برق نظارت كند و به باغباني و برنامه هاي بازيافتي كمك كند.
بازيهاي زباني و املايي بازي كنيد. مانند خط خطي كردن، لولو بازي (Boggle) يا بازي اسم و شهرت و املاي صحيح و معاني درست كلمات را جستجو كنيد.
نوجوان خود را براي خواندن بصورت مستقل تشويق كنيد. او مي‌تواند مجلات، روزنامه ها، كتابهاي كميك يا هرچيزي را به انتخاب خودش بخواند.
يك حس مسئوليت را با كودك خود بواسطه اختصاص كارهاي منظم رشد دهيد. براي مثال، آماده كردن ميز، خالي كردن ماشين ظرف شويي، تميز كردن اتاق، لباس شويي، گرد گيري و مقدمات پخت و پز.
با نوجوان تان يك برنامه براي كارهاي روزانه خانه، تكاليف و بازبيني ايجاد كنيد. جاي خوبي براي خواندن پيدا كنيد:

بدون حواس پرتي ( تلويزيون، تلفن، استوديو، بازيهاي ويدئويي). يك علامت «مزاحم نشويد» قرار دهيد اگر ضروري است.
يك صندلي مناسب و ميز با يك سطح صاف كه عاري از درهم ريختگي است.
نورپردازي خوب

منبع:كانون مشاوران ايران-كمك به يادگيري زبان كودك (۳ تا ۷ ساله)

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/26  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اگر روزي آگاهانه جملات خود را انتخاب كنيد تعجب خواهيد كرد چقدر در روز از جملات دستوري استفاده ميكنيد. با دستور دادن كودكان به مرور از همكاري به لجبازي تغيير خواهند كرد.

جايگزين هايي به جاي دستور دادن
١. كار خوب را با لذت گره بزنيد تا نهادينه شود.

تشويق كردن و جايزه دادن و جدول ستاره ها تا هفت سالگي بهترين روش براي اموختن كار خوب است. زماني كه انسان كادو و جايزه ميگيرد هورمون دوپامين كه هورمون شادي است ترشح ميشود و به مرور كودك شرطي ميشود و كار خوب در او نهادينه ميشود.

٢. به او حق انتخاب دهيد.

“الان حمام ميري يا قبل از خواب؟” “بشقابتو توي سينك ميذاري يا روي كابينت؟” به او حق انتخاب دهيد تا بتواند قسمتي از تصميگيري شما باشد. ميتوانيد از او بپرسيد كي ميخواهد درس بخواند؟ چند ساعت تكاليفش طول ميكشد؟ اگر به مرحله نوجواني رسيده اند از آنها بخواييد برنامه ريزي كند و بعد به شما اطلاع دهد.

٣. در انجام كارهايش به او كمك كنيد تا همكاري را بياموزد.

در تميز كردن اتاق، جمع كردن لباسها، صاف كردن رو تختي با او همقدم شويد. اين اوقات را به لحظات شاد تبديل كنيد. به او اجازه دهيد از همكاري با شما لذت ببرد.

۴.انتظارات خود را تعديل دهيد.
شادي كودكانه آنها را فداي نظم و انضباط نكنيد. بگذاريد كودك درونتان با ديدن آنها دوباره كودكي كند. در اخر سوال كنيد “خب حالا چطور خونه رو به شكل اول برگردونيم؟”

منبع:كانون مشاوران ايران-دستور دادن به كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/11  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

سوء استفاده جنسي از كودكان نزديك ۸۰۰۰۰ مورد در طول يك سال گزارش شده است، اما آمار گزارش نشده فراتر از اينهاست، به اين علت كه كودكان مي ترسند به ديگران بگويند كه چه اتفاقي برايشان افتاده و نيز گذراندن روند قانوني براي اثبات اين موضوع سخت و مشكل مي باشد.

مشكل بايد شناسائي شود، تجاوز متوقف شده و كودك مساعدت هاي حرفه اي دريافت كند؛ آسيب هاي عاطفي و روانشناختي تجاوز در طولاني مدت مي تواند براي كودك ويرانگر باشد.

اين حادثه مي تواند توسط هر كسي رخ دهد از جمله خانواده كودك ، والدين، پدر، مادر خوانده،خواهر و برادر يا خويشاوندان و يا خارج از محيط خانواده توسط دوست ، همسايه، پرستار، معلم ويا يك فرد بيگانه. زمانيكه اين حادثه اتفاق مي افتد ، در كودك انواع متفاوتي از احساسات ، افكارو رفتارهاي دردآوري بروز كرده و تشديد مي يابند.

مطالب مرتبط:

فوايد آموزش جنسي به كودك و نوجوان

اغلب نشانه هاي جسماني واضحي از تجاوز جنسي در كودك ديده نمي شود. برخي نشانه ها تنها توسط معاينه هاي بدني توسط پزشك مي‌توانند تشخيص داده شود.

سوء استفاده جنسي از كودكان مشكلات ذكر شده زير را مي تواند به وجود آورد:

علاقه غير معمول و يا اجتناب از همه چيزهايي كه ماهيت جنسي دارند.
مشكلات خواب و يا كابوس هاي شبانه
افسردگي و يا دوري گزيني از دوستان و خانواده
فريب كاري
اظهار اينكه بدنشان آلوده شده و يا آسيب ديده و ترس از اين دارند كه مشكل عمده اي در ناحيه تناسلي شان وجود دارد.


امتناع از رفتن به مدرسه
بزهكاري/ مشكلات رفتاري
پنهان كاري
اختلال هويت جنسي
نمودهايي از آزار و اذيت جنسي در نقاشي، بازي و خيالبافي ها
پرخاشگري هاي غيرطبيعي
رفتارهاي خودكشي
والدين مي توانند با استفاده از موارد زير در جلوگيري و يا كاهش احتمال اين آسيب نقش داشته باشند:

به بچه ها بگوييد اگر شخصي بخواهد بدن تو را لمس كند و يا كاري كند كه تو بخندي ، به آن شخص نه گفته و فورا به من اطلاع بده .
به كودكان بياموزيد كه احترام گذاشتن به بزرگسالان تنها به معني اطاعت محض و كوركورانه از آنها نيست.
به عنوان مثال به كودك نگوييد هميشه هر چيزي را كه معلم و يا پرستارت از تومي خواهند را انجام بدهي.

منبع:كانون مشاوران ايران-مسئله سوء استفاده جنسي از كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/24  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نگراني در مورد استفاده از داروهاي در دسترس، سوءمصرف الكل، رانندگي در حال مستي، نگراني از سيگار كشيدن و پك زدن پيپ در اماكن عمومي. مجبور كردن كودكان به سخت كوشي براي موفقيت در تحصيل و ورزش. مهيا كردن حمايت هاي خانگي و مالي. اهميت به نمرات و كارهاي تحصيلي. واداركردن آنها به سالم خوردن و رفتن به كليسا و عبادت گاه ها يا صرفاَ بريدن از ديگران و بيرون رفتن… ليست كردن مواردي از اين قبيل به منظور تمركز والدين بر آنها كاري طولاني و زمان بر است.

انسان داراي نيازهاي هيجاني، نيازهاي فيزيكي و نيازهاي سبك زندگي است. بعلاوه تكنولوژي، كار والدين را سخت تر كرده است، كودكان پاي تلويزيون نمي نشينند تا به والدين خود نشان دهند كه نگاه نمي كنند در حالي كه به سمت گوشي هاي خود روانه مي شوند تا به منابع و اطلاعات در يوتيوپ دسترسي پيدا كنند و به طور مداوم راههاي جديد متصل شدن را ياد مي گيرند طوري كه والدين در اين مورد با كودكان خود دچار مشكل مي شوند.

اين افكار خيال بافي شما نيست. فرزندپروري سخت تر شده است. وقتي به فرزندپروري مي انديشيد شما ممكن است به همه موارد ليست شده در بالا فكر كنيد اما يك جنبه اضافي را به جعبه ابزار”كارهاي مورد تمركز” اضافه كنيد، به كودكان خود برقراري تعادل بين قوي بودن و دفاع از خود و باورهاي خود و در عين حال مهربان بودن را ياد دهيم.

ممكن است القاي گسستگي به نظر برسد مانند “فقط قوي بمان” و”آدم هاي خوب جا نمي زنند” برخي از اين مثال ها هستند، اما آموزش به كودكان در دنيايي كه به نظر مي رسد روز به روز طردشدگي در آن بيشتر و بيشتر شود ممكن است تنها راه كمك به كودكان براي بقاء و پيشبرد زندگي هاي آنها باشد.

قوي شدن:

قوي بودن به معناي قلدري نيست. در حقيقت شخص واقعاً قوي داراي جوهره دروني به امكان مقاومت در برابر هر آنچه زندگي پيش روي آنها قرار مي دهد مانند قلدري و تحقير دست مي يابند.

افراد قوي اطميناني دروني را در خود پرورانده اند كه به آنها امكان مي دهد تا باور كنند هر آنچه در زندگي رخ مي دهد مهم نيست. اصولي كه والدين مي توانند به كودكان خود براي قوي بودن اما نه سركوب كردن بياموزند چه مي باشند؟

به آنها ياد دهيد راه اندازهاي رفتار خود را بشناسند و هرآنچه آنها را غمگين مي كند را بشناسندو يا آنها را در بازي خود راه ندهند. چرا اين ها را ياد بگيرند؟ زيرا هر چه فرد بيشتر در مورد محرك ها بداند زودتر مي تواند فرصت مواجهه با آنها به شكل مستقيم تر و عقلايي را بيابد. هر چه شما بيشتر غمگين شويد احتمال بيشتري در رسيدن به حد انفجار و يا در خود فرو رفتن وجود دارد.
زبان صريح و غير خشونتي را تمرين كنيد. به جاي گفتن “ازت متنفرم” بگوييد”من خيلي حالم بد مي شود وقتي از من درخواست انجام كاري را مي كني و دوست ندارم انجام دهم”. به آنها كمك كنيد واكنش هاي خود را بسنجند و اظهارنظرهاي خود را با رفتارهاي خود نه اشخاص، مرتبط سازند.
نكته: به عنوان يك بزرگسال بسيار مهم است كه اين رفتار را نيز الگوسازي كنيد.

ايستادگي كردن براي خواسته. به آنها كمك كنيد چيزي كه مي خواهند و به آن باور دارند را به دست آورند. به آنها امكان پيشقدم شدن را بدهيد، براي تمجيد از كسي به خاطر كار مهمش نامه بنويسند، به آنها در مورد آنچه در پيرامون آنها رخ مي دهد آموزش دهيد (بله، حتي خردسالان نيز مي توانند اهميت محيط و دنياي خود را ياد بگيرند). هر چه بيشتر آنها مجهز به درونگاهي براي ايستادگي براي خواسته خود باشند به احتمال كمتري آنها براي همه چيز به هم مي ريزند.

منبع:كانون مشاوران ايران-آموزش قوي بودن و مهربان بودن به كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/17  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كودكان چه كاري را به خوبي انجام مي دهند؟ تمام كودكان داراي يك يا چند نوع توانايي هستند، هرچند كه هميشه اين توانايي را نزد والدين خود نشان ندهند. كودك شما ممكن است اولين فرد در خانواده باشد كه مهارت ژيمناستيك داشته باشد و يا ذوقي در نواختن پيانو داشته باشد، يا ممكن است يك توانايي خاص براي خنداندن مردم داشته باشد. استعداد مي تواند در هر شكلي بروز كند اما ممكن است براي بروز پيدا كردن نياز به روشن كردن و بيرون كشيدن آن باشد. در اينجا چند نكته براي بيدار كردن و پرورش استعدادهاي طبيعي كودك شما، آورده شده است:

هميشه در حال نظارت و جستجو باشيد

كودكان ممكن است معمولا استعدادهاي خود را تشخيص ندهند، با اين حال به صورت غريزي اين استعدادها را دنبال مي كنند، به عنوان مثال، چنانچه كودك شما علاقه ي خاصي به جعبه نقاشي دارد، اين مي تواند يك نشانه از اين مطلب باشد كه او يك هنرمند است- او ممكن است كه هنوز كار زيادي با قلم موي خود انجام ندهد- اما صبر و شكيبايي شما با تكامل استعداد او ارزش پيدا خواهد كرد.

براي كودك خود فرصت ها را فراهم كنيد
استعدادها براي تكامل نياز به يك فتح باب دارند. اگر هيچ فرصتي براي يك توانايي براي تغذيه آن وجود نداشته باشد، ممكن است اين توانايي در كل سال هاي شكل گيري كودك سركوب شود، كه بعد از آن ممكن است براي توسعه آن استعداد خيلي دير شده باشد. به عنوان مثال، اگر كودك يك استعداد براي نواختن طبل و دنبك دارد، ممكن است تا زماني كه بر روي طبل ضربه نزند، اين استعداد در او شكوفا نشود. مهم است كه طيف وسيعي از فرصت ها را براي كودك خود فراهم كنيد بطوري كه هر استعداد پنهاني بتواند بروز يافته و شكوفا شود. شما مي توانيد اين كار را با معرفي موضوعات مختلف، بازي ها، توانايي هاو مهارت هاي مختلف به او و كمك به او در دنبال كردن آنها انجام دهيد.

پرورش هويت
تشويق و ستايش يك راه طولاني براي بسط و توسعه ي استعدادهاي كشف شده ي فرزند شما خواهد بود. بگذاريد كودك شما بداند كه شما به توانايي هاي او افتخار مي كنيد و علاقه ي خود را به موضوعات مورد علاقه ي او، خواه خود شما به اين موضوعات علاقه داشته باشيد يا نه؛ نشان دهيد. به دنبال فرصت هايي باشيد تا مهارت هاي او را به دوستان و آشنايان خود نشان دهيد؛ حمايت آنها حمايت فردي شما را تقويت خواهد كرد. معلمان مدرسه ي كودك نيز ممكن است قادر به گشودن فرصت هايي براي استعدادهاي او باشند. اما براي توسعه ي جدي، شما ممكن است به سرمايه گذاري در آموزش خصوصي و حمايت هاي ديگر مانند دوره هاي آموزشي، مسابقات و تجهيزات نياز داشته باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۴ روش براي كشف و پرورش استعداد كودك شما

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/14  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

با يك بغل شروع شد. من و دخترم از مهدكودك بيرون مي‌آمديم كه دوست صميمي‌اش آمد جلو تا او را بغل كند. دخترم اجازه نداد و دستم را مي‌كشيد تا برويم. براي من خيلي عجيب بود و راستش را بخواهيد شرمنده شدم. مادر بچه آنجا ايستاده بود و نگاه‌مان مي‌كرد. يواشكي از دخترم خواستم كه دوستش را بغل كند. اينكه آن بچه كوچك و نازنين از رفتار دخترم آزرده شود و قرار گرفتن در اين شرايط امتناع احساس بدي برايش ايجاد كند، برايم سخت بود. اما من به پيامي كه به فرزند خودم مي‌دادم توجه نمي‌كردم و فقط نگران دوستش بودم. من مي‌خواستم دخترم را مجبور به انجام كاري كنم كه دوست نداشت. به دخترم اين مفهوم را انتقال دادم كه حريم شخصي‌اش مهم نيست و مي‌تواند به خاطر خوشايند ديگران و فقط براي اينكه آدم باادبي به نظر برسد از تمايل خودش بگذرد.

✨من بعدا متوجه اشتباهم شدم و رفتارم را تغيير دادم؛ گام‌هايي برداشتم براي اينكه او بفهمد بايد بدنش را دوست داشته باشد و آن را حق خودش بداند و هيچ‌كس حتي مادرش نمي‌تواند و نبايد به او بگويد با بدنش چه كند.

چطور توانستم حق مالكيت بدن را به او ياد بدهم؟

او حق دارد براي موهايش تصميم بگيرد

دخترم موهاي بلند و فر و زيبايي دارد. اما همين موها يك چالش مهم در زندگي من بود. موهاي بلند روي كمر زيباست اما دردسرهاي خودش را دارد. مثلا شست‌وشوي اين همه مو كار ساده‌اي نيست و واقعا زمان بر است. آرايش مو و جمع كردنش هم سخت است. شايد من دوست داشته باشم او موهايش را كوتاه كند تا كار مراقبت و نگهداري از موها آسان‌تر شود. اما اين واقعا حق من نيست كه براي اندازه موهاي دخترم تصميم بگيرم مگر اين‌كه او خودش بخواهد. اين موها متعلق به من نيست و من فقط والد او هستم نه مالك بدن او. اين موهاي اوست و به من ربطي ندارد كه دخترم دوست دارد دردسر شستن موهايش را تحمل كند. تا زماني كه اين كار به او آسيبي وارد نمي‌كند و با موهاي بلندش خوشحال است، من به اين حق احترام مي‌گذارم و نظري نمي‌دهم.

آيا من اجازه دارم او را غلغلك بدهم؟

فرزند من بدن حساسي دارد و غلغلكي است. وقتي بچه‌تر بود ما زياد با او شوخي مي‌كرديم و غلغلكش مي‌داديم. يادم مي‌آيد كه بارها از ما خواسته بود كه بيشتر ادامه ندهيم و شوخي بس است. يك بار باجديت گفت: «بس كن!» اما من باز غلغلكش مي‌‌دادم و مي‌گفتم: «بس نمي‌كنم، بس نمي‌كنم.»

غلغلك دادن كار جالبي است اما مي‌تواند براي كودك يك موقعيت آزار دهنده باشد. بعدها دوباره به اين مساله فكر كردم. من چه چيزي به او ياد دادم؟ آيا منظور من اين نبود كه «نه» گفتن تو ارزشي ندارد و معنايش واقعا تمام كردن نيست؟ تو از ما خواستي ديگر غلغلك ندهيم اما حرف تو براي ما مهم نبود. گويا خواسته تو بي‌اعتبار و بي‌ارزش است.

ما وقتي اين نكته را متوجه شديم، رفتارمان را تغيير داديم. هنوز هم گاهي وسط بازي قلقلكش مي‌دهيم اما وقتي او مي‌خواهد كه ديگر ادامه ندهيم، به خواسته‌اش توجه مي‌كنيم مگر اين‌كه خودش دوباره پيشنهاد شروع بازي را بدهد. بغل كردن زوركي نيست بعد از ماجرايي كه گذشت من از دخترم خواستم بدون اينكه ديگران را ناراحت كند و احساسات‌شان را جريحه‌دار كند به آنها بفهماند كه علاقه‌اي به بغل كردن ندارد و تاكيد كردم كه حتي من به عنوان مادرش هرگز او را مجبور نخواهم كرد كاري كه واقعا دوست ندارد را انجام بدهد حتي اگر اين يك بوسه كوچك از گونه‌اش باشد. ديگر هرگز از او نخواستم براي رعايت ادب و خوشايند ديگران پذيراي آغوش آنها باشد.

اين مساله‌اي ساده بود و من نتيجه‌اش را خيلي زود در رفتار فرزندم ديدم : دفعه بعدي كه دوستش مي‌خواست او را بغل كند، دخترم ابتدا سعي كرد از موقعيت فرار كند اما حرف‌هاي ما تاثير مثبتي داشت، چون او دوباره برگشت و به دوستش گفت: «امروز بغل نمي‌خوام.» حرف او اصلا به معناي رد كردن درخواست محبت‌آميز دوستش نبود. من دخترم را مجبور نمي‌كنم كه ديگران را به آغوش بگيرد يا ببوسد يا هر واكنش و تماس جسمي محبت‌آميز ديگري داشته باشد مگر اينكه واقعا اين كار برايش خوشايند باشد.

منبع:مركز مشاوره-حق مالكيت بدن را به كودك ياد بدهيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/29  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تنبيه صحيح كودك:كودك بايد انقدر از پدرومادر خوبي ومحبت ديده باشد.

كه اخم كردن آنها برايش سخت باشد و همين اخم او راتنبيه كند.

والديني كه دائم كودك را دعوا ميكنند اخمشان هم تاثيري ندارد.

شماره هاي تماس 01

منبع: كودك و نوجوان

نوشته هاي مرتبط:
كودك خشونت را از والدين الگو ميگيرد
هيچ وقت كودك را به اجبار براي قبول مسئوليت نكنيد
در حضور كودكان دعوا نكنيد
كودك خود را هيچ وقت شتاب زده از خواب بيدار نكنيد
مشاور كودك : بي توجهي فعال
آسيب اجتماعي با نام كودك آزاري

منبع:مركز مشاوره-تنبيه صحيح كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/24  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

گوش دادن به احساسات شخصي كه در مقابل ما نشسته و اين‌كه خودما را جاي او قرار دهيم يعني همدلي كردن با او، يعني احساساتش را درك مي‌كنيم و عواطف يك اصل مهم در سازگاري رابطه‌هاست، ولي همين همدلي كردن و گوش كردن‌ها را بايد از زمان كودكي به فرزندتان بياموزيد. آن خانواده‌اي كه از احساسات ديگران مطلبي را نياموخته و از مهارت درك هيجان چيزي نمي‌داند و يا داراي ضعف‌هاي زيادي در اين زمينه‌ها است،

مگر مي‌شود از آنها انتظار داشت كه فرزندشان بتواند ديگران را درك كند؟ (آموزش به كودكان)خانواده‌اي كه هنوز خودش نمي‌داند در برابر رفتارهاي كودك مثل، بدخلقي، بدرفتاري، پرخاش، بدغذايي و يا ناملايمات او چه عكس‌العملي از خود نشان دهد، پس چه توقعي مي‌توان از خود كودك داشت؟

مشاوره كودك درمورد عشق و نفرت
افرادي كه وقتي در حضورشان صحبت از همدلي و يكرنگي مي‌كنيم گويا برايشان حرف پرت و پلا و بي‌منطق و قاعده زده‌ايم و يا جمله مسخره‌اي را گفته‌ايم، نمي‌توان از آنها توقع داشت كه بتوانند براي فرزندانشان صحبت از همدلي كنند و كودك خود را به آرامي و فروتني و نرم‌خويي سوق دهند و يا بتوانند بيش از حد در اين زمينه‌ها موفق عمل كنند. همه‌گير شدن توقف در خود و بي‌اعتنايي به ديگران در جامعه زنگ خطري براي همه ماست، چون اساسا چه بخواهيم چه نخواهيم همه ما روي يك قايق نشسته‌ايم و پيش مي‌رويم و سوراخ كردن اين قايق به ضرر همه تمام خواهد شد.

اگر تصور كنيم با يكجانبه‌گرايي و خودخواهي مي‌توانيم صاحب درك و كمالات شويم و يا بخواهيم خودمان را دست بالا بگيريم و افكار خود را بيش از حد به رخ ديگران بكشانيم، نه‌تنها خودمان ضرر مي‌كنيم، بلكه فرزندي كه تحت كنترل ماست، هر لحظه از عملكرد و طرز برخورد و افكار ما كپي مي‌كند نيز ضرر مي‌كند مشاوركودكان.

ما در اين مقاله درباره مهارت توجه به ديگري، همدلي و درك هيجان‌ها، عواطف و انديشه‌هاي ديگران را ترجيحا از ديد و نگاه خانواده بررسي مي‌كنيم و بر اين موضوع تاكيد مي‌كنيم كه اصل و مبناي ما خود پدرها و مادرها هستند. پدر و مادراني كه قرار است فرزنداني با روان و ذهن سالم تحويل جامعه بدهند و به آنها بفهمانند كه در آينده سكانداران اين جامعه آنها هستند. ترديد نكنيد درك احساسات و عواطف ديگران نيازمند آموزش است كه بايد از دوران كودكي به فرزند آموخت.

نمايش هيجان و عاطفه در بازي ها
پدرها و مادرها بايد به ياد داشته باشند كه از سه سالگي كودك خود را به صورت آگاهانه با احساسات و هيجان‌هاي مختلف آشنا سازند. يعني مي‌توانيد به وسيله بازي كردن با او و يا اين‌كه او را با احساسات اصلي مواجه كنيد تا نسبت به آنها آگاه شود و فرق بين بسياري از هيجانات را متوجه شود و درك نمايد. به طور مثال مي‌توان به هيجان‌هايي مثل مثل غم، عصبانيت، خشم، شادي، ترس، اضطراب و نفرت اشاره كرد.

بهتر است بدانيد كه اگر كودك دختري در خانه داريد به وسيله عروسك‌هاي بزرگ و كوچك با او خاله بازي كنيد و با نمايش بازي كردن به خانه او برويد و درباره بعضي از اتفاقاتي كه در همان روز و يا روز قبل برايتان افتاده، با او صحبت كنيد.

سعي كنيد خود را به حالت يك كودك در آوريد و خيلي كودكانه با او رفتار كنيد تا او شما را بفهمد و بتواند ارتباط كودكان با شما برقرار كند. در بين بازي با او سعي كنيد گاهي اوقات خود را غمگين نشان دهيد و يك داستان ناراحت‌كننده برايش تعريف كنيد و بعضي اوقات شاد شويد و داستان‌هاي طنزآميزي برايش تعريف كنيد و با اين كار باعث شويد تا احساسات و عواطف و درك كودك را درباره آن موقعيت‌ها شناسايي كنيد.

رفتار فرزندان در سنين مختلف
به ياد داشته باشيد كه فرزند كوچك‌تر از فرزند بزرگ‌تر الگو مي گيرد. متاسفانه در بعضي از موارد مشاهده مي‌شود كه بعضي از خانواده‌ها حتي با خودشان هم صادق نيستند و گاهي اوقات فضاي خانه‌شان از تظاهر و دروغگويي پر مي‌شود. به ياد داشته باشيد كه وقتي كودك شما چند بار با دروغ و ظاهرسازي مواجه شود، اين عملكرد اشتباه را در ذهن خود ضبط كرده و به مرور زمان از خودش به عناوين مختلف انعكاس خواهد داد. اگر چنين عملكردي از سمت خودتان ارائه داديد، هرگز از كودكتان توقع نداشته باشيد كه كودكتان بويي از همدلي و درك متقابل داشته باشد.

منبع:مركز مشاوره-مشاور كودكان: آموزش دوست داشتن و نفرت به كودكان!

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/20  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آموز ش هاي زود هنگام و ناشيانه ي مسائل جنسي به كودكان و نوجوانان، گاه آنان را چنان دچار دلهره و اضطراب مي كند كه اصول بهداشت رواني خانواده را خدشه دار مي سازد. از طرف ديگر، اگر اين آموز ش ها ديرهنگام، ناكافي و غير واقعي باشند، نمي توانند مفيد واقع گردند. اگر پدر و مادر بتوانند به پرسش ها و كنجكاوي هاي جنسي فرزندان خود پاسخ هاي مناسب و سنجيده بدهند، مي توانند مانع انحراف فكري، سركوب جنسي و منفي كاري آنان شوند.

پدر و مادر و مراقبان نزديك كودكان مي توانند با برقراري رابط هاي دوستانه، همراه با اعتماد و احترام، درباره ي مسائل و موضوعات مختلف ازجمله امور جنسي، اطلاعات و آگاهي هاي لازم و صحيحي به آنان دهند. توصيه هايي كه والدين به فرزندا نشان (چه دختر و چه پسر) مي كنند، بايد شامل اطلاعات و دانسته هايي درباره‌ي روابط انساني، هويت جنسي، رعايت مسائل بهداشتي، مهار تهاي زندگي، ارز ش ها و اخلاقيات انساني، بيان احساسات و نيازها، تصميم گيري هاي مسؤولانه و حفظ و افزايش عزت نفس آنان باشد.

كودكان، نيازمند شرايط و موقعيتهايي اند كه بتوانند مهار تهاي اساسي زندگي را براساس اصل احترام گذاشتن به اخلاقيات و ديدگاه هاي خانوادگي بياموزند و تجربه كنند. پايه ريزي ارز شهاي سالم اخلاقي در خانواده، به بچه ها كمك مي كند در هنگام بلوغ و نوجواني، بهتر تصميم بگيرند و مسؤوليت زندگيشان را بپذيرند. پژوهش هاي مختلف نشان مي دهد فراگيري موضوعات جنسي مانند ساير درس ها، بايد به تدريج و گا م به گام باشد. گفتگو و پاسخ گويي به پرسش هاي جنسي فرزندان هم بايد متناسب با سن، شيو ه ي آموزش و درك آنان باشد.

برخي از پدر و مادران به دليل عقايد و بينش هاي خود، علاقه اي به صحبت درباره ي مسائل و آموزه هاي جنسي ندارند زيرا اعتقاد دارند كه ارائه ي اطلاعات در اين زمينه، موجب بيداري غريزه ي جنسي مي شود، در حالي كه هرچه اطلاعات در اين زمينه، بيشتر و صحيح تر باشد، فرزندان، رفتارهاي جنسي آگاهانه تري از خود بروز مي دهند. پدر و مادر بهتر است هنگام صحبت در مورد مسائل جنسي، به رفتارهاي خود توجه بيشتري داشته باشند و با اخم كردن يا عصباني شدن، موجب نشوند فرزندا نشان ديگر رابطه ي صميمانه اي با آنان نداشته باشند و براي آگاه شدن، از ديگران اطلاعات بگيرند يا درصدد سركوب سؤالات خود برآيند.

منبع:كانون مشاوران ايران-نقش خانواده در آموزش جنسي كودك و نوجوان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/1  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آموزش همدلي به كودكان امر بسيار مهمي مي باشد. همدلي توانايي درك، احساس يا به اشتراك گذاشتن احساسات ديگران است. همدلي يك واكنش عاطفي به آنچه كه شخص ديگري احساس مي كند يا انتظار مي رود آن را احساس كند.

همدلي چيست؟
بسياري از افراد همدلي و همدردي را با هم اشتباه مي گيرند اما آن ها دو ارزش مجزا مي باشند. همدلي تنها توانايي درك احساسات فردي نيست، بزهكاران اغلب با تظاهر به درك احساسات و متعاقباً كسب اعتماد ديگران از افراد منفعت مي برند. همدلي چيزي بيشتر از اين است. همدلي نه تنها توانايي تشخيص كيفيت احساسات كسي است بلكه ارزش گذاري و محترم دانستن احساسات شخص ديگري را شامل مي شود. همدلي به معناي رفتار كردن با ديگران از روي مهرباني، بزرگي و توافق و تفاهم است.

دو نوع اصلي همدلي وجود دارد: شناختي و عاطفي.

همدلي شناختي: توانايي درك ديدگاه ديگران و احساس درد آن ها مي باشد. زماني اين نوع همدلي را تجربه مي كنيد كه بدون از دست دادن احساسات خود در تجربه شخص ديگري غوطه ور شويد.

همدلي عاطفي: اين نوع همدلي به اين دليل روي ميدهد كه با آن شخص همدردي مي كنيد يا احساس مي كنيد شبيه هم هستيد. همدلي عاطفي به عنوان پاسخگويي عاطفي نيز شناخته مي شود.

چرا رشد همدلي در كودكان مهم است؟
همدلي براي يك جامعه منسجم حياتي است. همدلي امكان تصميم گيري اخلاقي و مهربانانه و نوع دوستانه را فراهم مي كند. فقدان همدلي با احساسات ديگران در اوايل كودكي با مشكلات سلامت روان (مانند اختلال سلوك و روان پريشي) در آينده مرتبط است، بنابراين نبايد اهميت آن را دست كم بگيريد.
درك احساسات ديگران باعث تقويت تعاملات اجتماعي و رفتار همدلانه مي شود.
همدلي در كودكان با رفتارهاي نوع دوستانه، مشاركتي و اجتماعي همراه است. كودكان همدل مهارت هاي اجتماعي و هوش هيجاني بهتري دارند و پرخاشگري كمتر و استدلال اخلاقي بهتري نشان مي دهند. آن ها همچنين هنگام اشتباه كردن و عدم رعايت قوانين حتي بدون نظارت نيز احساس گناه بيشتري نشان مي دهند.
احساس همدلي براي بزرگسالان در زندگي روزمره نيز مهم است. در نظر گرفتن ديدگاه شخص ديگر مي تواند اعتماد و نزديكي بين فردي را افزايش دهد.
به مرور زمان اين كار باعث افزايش اعتماد به نفس كودك مي شود.

آموزش همدلي به كودكان

آموزش همدلي به كودكان پيش دبستاني
۱. كودكان بايد شاهد نشان دادن همدلي بزرگسالان باشند.
در حالي كه برخي از كودكان ذاتاً داراي موهبت قلب هاي رئوف مي باشند، اكثر موارد كودكان نياز دارند تا همدلي را توسط بزرگسالان پيرامون خود آموزش ببينند.

الگوبرداري همدلي از طريق نحوه ارتباط والدين با كودكان خود شروع مي شود. والديني كه به چيزهاي حائز اهميت براي كودكان خود علاقه نشان مي دهند و همچنين به روشي ملتفت و مثبت به هيجان ها عكس العمل نشان مي دهند، درحال آموزش همدلي به كودكان مي باشند.

۲. نيازهاي هيجاني را برآورده كنيد
زماني كه نيازهاي هيجاني كودكان برآورده شود، دو چيز اتقاق مي افتد. اول اينكه آن ها ياد مي گيرند كه چگونه نيازهاي هيجاني ديگران را برآورده كنند و به آنچه دريافت مي كنند، پايبند مي شوند، بدان معنا كه به اندازه كافي براي ابراز همدلي به ديگران هنگام نياز، احساس امنيت مي كنند.

۳. با كودكان در مورد نيازهاي هيجاني صحبت كنيد
براي بسياري از بزرگسالان گفتگو در مورد نيازهاي هيجاني يا هر چيز مرتبط با هيجان ها دشوار است. در نتيجه، آن ها به كندي براي صحبت درباره موضوع هيجان ها پيش مي روند. در اين حالت كودكان از كنترل هيجان هاي ديگران آگاه نيستند و در هر موقعيتي كه واكنش هيجاني را ايجاب مي كند، احساس ناراحتي مي كنند.

گاهي اوقات آن ها از هيجان هاي خود مي ترسند؛ زيرا آنها هرگز چگونگي مواجهه با نيازهاي هيجاني را فرا نگرفته اند. گفتگو با كودكان در مورد نيازهاي هيجاني و تجربه كردن آن ها در ديگر افراد ايده ي خوبي است. نيازهاي هيجاني آن ها را نام گذاري كنيد (براي مثال؛ حسادت، عصبانيت و دوستي) و به آن ها آموزش دهيد كه بروز اين هيجان ها در شما امري نرمال است.

با كودكان خود گفتگو كنيد كه چگونه هيجان ها را به شكلي مثبت كنترل كنند و موقعيت هايي كه در آن افرادي از آشنايان در حال تجربه كردن هيجان ها هستند را بازگو كنيد و آموزش همدلي به كودكان را شكل دهيد.

۴. موقعيت هاي زندگي واقعي را براي تمرين همدلي جستجو كنيد
هيچ چيزي مانند مثال هاي زنده زندگي واقعي براي الگوسازي آنچه شما آموزش مي دهيد، وجود ندارد. در پي موقعيت هايي باشيد كه در شخصي ديگر تأثيرگذار است. با كودكان خود در مورد آنچه آن به افراد درگير در اين حس معنا مي دهد و اينكه ممكن است آن ها چگونه احساسي نشان دهند، صحبت كنيد. اين كار ر حتما در برنامه فرزندپروري خود قرار دهيد.

براي مثال، اگر شما آمبولانسي را مي بينيد كه به سرعت رد مي شود با كودك خود درمورد آنكه اعضاي خانواده ي شخص بيمار در آن لحظه چه احساسي دارند، صحبت كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-آموزش همدلي به كودكان با كمك روانشناس

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/17  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

دروس ضروري براي شروع آموزش به كودكان بسيار خردسال- و چگونگي انجام آن

به عنوان والدين، مهارت هاي بسياري وجود دارد كه ما نياز داريم و مي خواهيم كه به كودكانمان آموزش دهيم. اغلب ما بر موارد پايه اي مانند آموزش دادن به كودك كه چگونه به تنهايي خودش غذا بخورد و يا لباس بپوشد، چگونه بند كفشش را ببندد، چگونه حساب كند، بخواند و يا بنويسد شروع مي كنيم. با اين همه، مهارت هاي پايه اي وجود دارند كه براي كودكان ما ضروري هستند تا بتوانند هر چه بيشتر مستقل شوند. اما همانگونه كه ناتاليا دنيلز، روانشناس كودك، مطرح مي كند، همانطور كه ما به كودكانمان مهارت هاي عملي را ياد مي دهيم، ممكن است ديگر مهارت هايي را كه به همان اندازه از اهميت برخوردارند را فراموش كنيم مانند هوش عاطفي. “كودكان همواره به همراه همدلي، عطوفت و مهرباني متولد نمي شوند. اين مهارت ها بايستي به آنها ياد داده شود، پرورانده شود و رشد داده شوند. دنيلز همچنين مي گويد كه ما مي توانيم بذر اين مهرات ها را هر چه زودتر در زمان نوزادي در آنها بكاريم.

براي شروع دنيلز پيشنهاد مي كند كه به كودكان كمك كنيم تا براي احساسات خود عناويني انتخاب كنند (از كم تا زياد)و به آنها ياد دهيم چگونه اعمالشان بر ديگران تاثير مي گذارد. به عنوان مثال، شما ممكن است بگوييد: “هر زماني كه اسباب بازي هايت را با دوستت به اشتراك بگذاري، او را خيلي خوشحال كرده اي” يا “زماني كه تو آن اسباب بازي را از او مي گيري، ممكن است ناراحت شود”. سوم اينكه، به علت اينكه كمك به ديگران روشي قدرتمند براي ايجاد مهرباني است، به كودك خود ياد دهيد تا كارهايي مانند نگهداشتن در براي ديگران و كمك به خواهر و برادرهايشان را انجام دهند. در ذيل شما دروس ضروري ديگري براي شروع آموزش به كودك خود، از همين الان مي توانيد ببينيد و همچنين جزئياتي در مورد نحوه ي انجام آن.

به كودك خود ياد دهيد كه او توانمند با صلاحيت است. به فرزند خود اجازه دهيد تا كارهاي بيشتري را خودش به تنهايي انجام دهد. دكتر جان دلفي، يك روانشناس باليني و نويسنده ي كتاب”پدر و مادر در دسترس” و همچنين تهيه كننده پادكست “بهتر” به همكاري همسرش، مي گويد اين به اين علت است كه هر چه شما كار كمتري براي آنها انجام دهيد، آنها به همان اندازه بيشتر ياد مي گيرند كه خميرمايه شان چيست.

“اين هديه هم ارزشمند و هم قابل تعويض است. كودكان حس صلاحيت و شايستگي را تا آخر عمر حفظ خواهند كرد. دلفي والدين را به ، به چالش كشاندن كودكان براي انجام چيزهايي كه به طور معمول انجام نمي دهند، تشويق كرده است- مانند انجام كارهاي خشك شويي، شست و شوي ظروف، مشاركت در مكالمات بزرگترها در مورد سياست و يا مذهب، حل مشكلات كامپيوتري و حتي كمك به تعمير موتور يك ماشين. “آنها را به اين فضاها دعوت كنيد. شما از آنچه كه قادر هستند انجام دهند، شگفت زده خواهيد شد”.

ناتاليا ون ريكورت، MSW، ACC، يك مددكار اجتماعي و مربي دوره هاي زندگي كه در مربي گري ADHD و خانواده متخصص است گفته است كه به كودكان خود ياد دهيد احساسات خود را بفهمند و با آن كنار بيايند. والدين اغلب به كودكان خود مي گويند آرام باش، درست رفتار كن يا بهتر رفتار كن و وقتي كه كودكان به طرز اجتناب ناپذيري اين كارها را انجام نمي دهند، خسته و دلسرد مي شوند. “آنچه كه كودكانتان به شما نمي گويند اين است كه آنها در مورد اين كه اين چيزها واقعا به چه مفهومي هستند، هيچ ذهنيتي ندارند، چه برسد به اينكه اين كارها را به مرحله ي عمل برسانند”. دوباره، به كودكتان لغاتي براي احساساتشان بددهي. اگر انها شروع به برون ريزي كنند، روي دو زانوي خود نشسته و به آنها بگوييد “من مي توانم ببينم كه تو واقعا خسته هستي” يا “من مي دانم كه جدا نااميد شده اي” يك نمودار احساسات را زماني كه آرام هستند با آنها مرور كنيد.

 

جنين هالوران، يك مشاور بهداشت رواني و بنيانگذار مهرات هاي مقابله براي كودكان، همچنين بر اهميت آموزش در مورد احساسات تاكيد مي كند. كودكانتان را تشويق كنيد تا تشخيص دهند كه چه زماني احساس شادي، و يا غم دارند “چه چيزي باعث وشحالي تو مي شود؟ زماني كه چنين حسي داريف بدنت چه احساسي دارد؟ چهره ات چگونه مي شود؟”. هالورن، نويسنده كتاب كار مهارت هاي مقابله براي كودكان، همچنين گفته است كه مطالعه كردن و تماشاي تلويزيون فرصت هاي خوبي براي شناسايي احساسات هستند. ممكن است شما سوالاتي نظير اين بپرسيد: “به نظر تو زماني كه اين اتفاق افتاد، الينا چه احساسي داشت؟ اگر اين اتفاق براي تو مي افتاد چه حسي به تو دست مي داد؟ در مورد چهره و بدن كوانتين چه فكري مي كني؟ در مورد احساسات او چه فكري مي كني؟”. به كودك خود مهرات هاي مقابله را آموزش دهيد. اقدامات مختلفي را بر روي نمودار و كارت هاي فهرست قرار دهيد به طوري كه كودكتان اينها را آرامش بخش و يا لذت بخش بداند مانند انجام كارهاي پرشي، يك برنامه تفريحي كوتاه، بازي با حيوانات خانگي، بيرون رفتن و گوش دادن به موسيقي. “زماني كه حس مي كنيد كودكتان زياد از حد تحت تاثير قرار گرفته و آشفته شد، او را ملزم كنيد تا يك مهارت مقابله را براي بكارگيري انتخاب كند.

زماني كه كودكتان دچار آشفتگي مي شود، ون ريكورت پيشنهاد مي كند كه بر آن چيزي كه رفتارشان منتقل مي كند و يا مهارتي كه آنها كم دارندف تمركز كنيد. به عنوان مثال، زماني كه شما از آنها مي خواهيد تا اسباب بازي هايشان را تميز كنند، ناراحت مي شوند. شايد علت اين است كه آنها با انجام چنين كار بزرگي مواجه شده اند و هيچ سر نخي ندارند كه چگونه مي بايست شروع به اين كار كنند.

اگر كودكتان كمي بزرگ تر است، مي توانيد با او در مورد اين كه چه چيزي باعث سختي تميزكاري مي شود و اين كه چه كاري ممكن است براي آسان تر كردن آن انجام داد، مي توانيد صحبت كنيد و همچنين شما مي توانيد تقسيم كارها را به گام هاي كوچك تر مانند تميزكاري قطعات در ابتدا و سپس جمع و جور كردن وسايل هنري را براي او مدلسازي كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-نكات مهم براي تدريس به كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/14  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در دوران نامزدي چه حرفهايي بزنيم. درمان كم حرفي در دوران نامزدي. در اين مقاله چندين راه براي صحبت هاي تلفني دوران نامزدي آورده شده است كه به درد شما مي خورد:

مراقب لحن خود باشيد، نحوه صداي شما بسيار بيشتر از آنچه مي گوييد اهميت دارد. لحن قوي (نه بلند) با اعتماد به نفس باعث ايجاد اعتماد و علاقه مي شود. صداي نامطمئن و مردد اينطور نيست با صداي خود باعث شويد كه همسر آينده تان به شما اعتماد بيش تري پيدا كند.
عجله نكن. صحبت سريع مي تواند غير صادقانه به نظر برسد. تند صحبت كردن همچنين نشان دهنده اضطراب و ناراحتي است. بدتر از آن، وقتي خيلي سريع صحبت مي كنيد، همسرتان متوجه حرف هاي شما نمي شود و ممكن است باعث سوء تفاهم شود.
اصيل باشيد. اگر كلمات، لحن، سرعت و نگرش شما با هم هماهنگ نباشند، اعتبار خود را از دست مي دهيد. هر فكري را كه مستقيماً با آنچه مي گوييد مرتبط نيست كنار بگذاريد و از گفتن احساسات واقعي خود به نامزد خود نترسيد.
كنجكاو باشيد. اجازه دهيد كنجكاوي واقعي شما در مورد نيازها، چالش ها و نگرش هاي نامزدتان مكالمه را پيش ببرد. به سوال پرسيدن ادامه دهيد تا نامزدتان احساس كند كه به زندگي و علايق او نيز اهميت مي دهيد.
در دوران نامزدي، زن و مرد ازدواج نكرده اند، بنابراين محدوديت هاي خاصي در سطح تعامل بين آن ها وجود دارد تا از هرگونه نقض آموزه ها و مباني شرعي جلوگيري شود.
در دوران نامزدي چه حرفهايي بزنيم ني ني سايت
اگر تصميم گرفتيد كه آماده بحث ازدواج با شريك زندگي خود هستيد، اين ده نكته را در مورد زمان و نحوه نزديك شدن به گفتگو در نظر بگيريد:

در مورد ارزش ها صحبت كنيد
همانطور كه قبلاً اشاره كرديم، بسيار مهم است كه در نظر بگيريد كه چگونه ارزش هاي شخصي شما در بلندمدت همسو مي شوند.

آيا شما و شريك زندگي تان در مورد دين همسو هستيد؟ اگر نيستيد، آيا حاضريد نظر آن ها را بپذيريد؟
آيا خانواده هاي شما نيز تمايل دارند همسر شما را درك كنند؟
مهم نيست كه چقدر شريك زندگي خود را مي شناسيد، درك اينكه آيا هر دوي شما باور مشتركي داريد مي تواند به شما كمك كند تا بفهميد آيا براي ازدواج آماده هستيد يا خير.


صحبت هاي تلفني دوران نامزدي
در مورد انتظارات صادق باشيد
اگر تصميم بگيريد تا آخر عمر به يكديگر متعهد شويد، ممكن است رابطه شما جدي تر به نظر برسد. در اولين مكالمه خود در مورد ازدواج، مهم است كه در مورد انتظارات خود از ازدواج و پيشرفت رابطه خود صحبت كنيد. بحث‌هاي ازدواج اغلب افراد را بر آن مي‌دارد تا در يك چارچوب زماني طولاني‌مدت نسبت به انتظارات يكديگر در آينده صادق باشند.

در مورد اهداف شخصي صحبت كنيد
هنگام صحبت هاي تلفني دوران نامزدي، مهم است كه در نظر داشته باشيد كه آيا اهداف شخصي شما با يكديگر سازگار است يا خير. ممكن است رابطه شما در حال حاضر عالي باشد، اما آيا پنج سال ديگر عالي خواهد شد؟ آيا برنامه اي براي نقل مكان داريد؟ شروع يك حرفه جديد؟ آيا شريك زندگي شما برنامه هاي بزرگي دارد؟ درك اهداف شخصي شما و همسرتان به شما كمك مي كند تا بفهميد كه آيا شما و شريك زندگي تان به درد يكديگر مي خوريد يا نه.

اهميت امور مالي
هر چقدر هم كه غيرعاشقانه به نظر برسد، مهم است كه با شريك زندگي خود در مورد بدهي ها و الگوهاي هزينه صحبت كنيد. وقتي با كسي قرار مي گذاريد، ممكن است از مسائل مالي او ندانيد. اما اگر متاهل هستيد، امور مالي آن‌ها به امور مالي شما تبديل مي‌شود، بنابراين بسيار مهم است كه بدانيد آيا آن ها بدهي دارند يا خير.

استرس مالي يكي از مهمترين مواردي است كه باعث ايجاد مشكلات در روابط مي شود. اگر شما و همسرتان درك يكساني از امور مالي نداشته باشيد با يكديگر به مشكل برخورد مي كنيد.

صحبت هاي تلفني دوران نامزدي ني ني سايت
در طول مرحله عاشقانه، مهم است كه در مورد ديدگاه هاي مربوط به روابط به طور كلي سؤالاتي بپرسيد تا مطمئن شويد كه شما و شريك زندگيتان در مورد آينده و اينكه چگونه رابطه شما مي تواند پيشرفت كند در يك جهت قرار داريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-صحبت هاي تلفني دوران نامزدي| آموزش هاي دوران نامزدي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/10  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آموزش بزرگسالان كه همچنين به عنوان آموزش ادامه دار شناخته مي شود، عبارت از هر نوع برنامه يادگيري مي باشد كه براي يك مرد يا زن بالغ ارائه مي شود.

در گزارش ۱۹۷۰، موسسه ملي آموزش بزرگسالان (در انگلستان و ولز) آموزش بزرگسالان را به عنوان “هر نوع آموزش براي افرادي كه به سن كار، راي دادن، شركت كردن در جنگ و ازدواج رسيده اند .

سيكل مربوط به آموزش (شروع شده در دوران كودكي) را كامل كرده اند” تعريف شده است.

آموزش بزرگسالي داراي حالت هاي متنوع زيادي مي باشد و يك نوع مطالعه مستقلي است كه به صورت هدفمند و همراه با كمك كتابخانه ها، برنامه هاي پراكنده، يا دوره هاي مربوطه، بحث گروهي و ساير روش هاي يادگيري .

همراه با “كمك متقابل” در گروه هاي مطالعاتي، جلسات آكادميك، سمينارها يا كارگاه ها، كنفرانس ها يا جلسات، يا مطالعه تمام وقت يا نيمه وفت يا دوره هايي كه توسط يك سخنران، معلم يا مربي انجام مي شود، يا بدون كمك آنها صورت مي گيرد.

انواع آموزش بزرگسالان
انواع حالت هاي مربوط به آموزش بزرگسالان مي تواند به صورت زير دسته بندي شود.

۱٫ آموزش براي افراد صلاحيت دار شغلي، فني يا تخصصي.
(ممكن است هدف از اين آموزش عبارت از آماده كردن يك فرد بزرگسال براي اولين شغلش يا يك شغل جديد باشد.

يا اينكه اين فرد به منظور به روز بودن و مطلع شدن در مورد پيشرفت هاي جديد در شغل يا تخصص خودش چنين آموزش هايي را دريافت كند.)

۲٫ آموزش براي سلامتي، رفاه و زندگي خانوادگي.
(چنين آموزش هايي شامل انواع آموزش هاي مربوط به سلامتي، روابط خانوادگي، خريد مصرف كننده، وظايف والديني برنامه ريزي شده، بهداشت، مراقبت از كودك و ساير موارد مشابه مي باشد).

۳ آموزش براي صلاحيت مدني، سياسي و اجتماعي.
(چنين آموزشي شامل انواع آموزش هاي مربوط به دولت، توسعه جامعه، تلاش هاي عمومي و بين المللي، مشاركت در راي گيري ها و مسائل سياسي و ساير موارد مشابه مي باشد).

۴٫ آموزش براي خود شكوفايي.
(چنين آموزشي شامل انواع برنامه هاي آموزشي آزاد انديشانه، آموزش مربوط به موسيقي، رقص، تئاتر، ادبيات، هنرها و صنعت هاي مختلف به صورت مختصر يا طولاني مدت مي باشد.

هدف اوليه و اصلي اين برنامه ها صرفا آموزش مي باشد و ساير اهداف در اولويت دوم هستند).

۵٫ آموزش جبراني. آموزش مقدماتي و سواد.
(چنين آموزشي پيش نياز ساير آموزش ها مي باشد و به عنوان يك گروه، تا يك حدي از آموزش بزرگسالان مجزا مي باشد.)

در دسته پنجم افراد بزرگسال بايد به صورت مكرر مورد آموزش قرار بگيرند تا كمبودهاي اوليه آنها رفع شود.

در صورتيكه چنين آموزشي منجر به جبران كمبودها نشود، اين افراد نخواهند توانست از ساير آموزش هاي مربوط به افراد بزرگسال استفاده كنند.

چنين آموزش هاي جبراني بيشتري در جوامعي مورد نياز است كه به سرعت از جوامع ابتدايي به يك اقتصاد صنعتي تغيير مي كنند و وضعيت سياسي و اجتماعي آنها در حال تغيير است.

منبع:مشاوركو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-آموزش بزرگسالان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/31  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

پس از تامين نيازهاي اوليه كودكان بسيار اهميت دارد تا آموزش مهارت زندگي صورت گيرد و مهارت هاي زندگي از اولويت هاي تربيتي مي باشند، يكي از مهم ترين وظايف والدين تربيت فرزندان مي باشد كودكاني كه امروزه در محيط امن خانواده و تحت مراقبت والدين شان هستند به زودي وارد اجتماع مي شوند و خانواده را تشكيل مي دهند.

در اين شرايط والدين الگوي فرزندان مي باشد و تمامي رفتار و كارهايشان در ذهن كودك ثبت مي شود و تاثير بسياري بر روي شخصيت فرد مي گذارد در اين شرايط والدين بايد با مهارت هاي زندگي و آموزش هاي لازم آشنا شوند تا بتوانند به كودكان تربيت صحيحي را آموزش دهند، تربيت كودكان بسيار مهم مي باشد و امري تخصصي و پيچيده مي باشد، بنابراين بهتر است در مواقع حساس از مشاوره كودك كمك بگيريد تا اطلاعات كافي را در اختيار شما قرار دهند.

آموزش مهارت هاي زندگي به كودكان، يك كار ضروري
در آموزش مهارت ها، نقش مشاور متخصص به عنوان مكملي در كنار پدر و مادر مي باشد و انسان گاهي اوقات به خاطر مشكلات زندگي اش در شرايطي قرار مي گيرد كه احساس شكست و نااميدي مي كند و به همين دليل فكر مي كند كه سختي ها و مشكلات زندگي فراتر از آستانه تحمل او مي باشد و او نمي تواند از پس اين مشكلات برآيد.

در بسياري از اوقات به خاطر ارتباط با ديگران و رفتارهاي برخي از افراد دچار استيصال مي شوند و رفتارهاي عجولانه و شتاب زده اي نشان مي دهند تمامي اين مشكلاتي كه به وجود مي آيد به خاطر عدم اطلاعات و آگاهي آن ها و هم چنين ناپختگي و عدم آموزش مناسب مهارت هاي زندگي به كودكان مي باشد.

فرزندان هميشه در محيط خانواده باقي نمي مانند و دير يا زود وارد اجتماع شده و با مشكلات ريز و درشتي رو به رو مي شوند پس بايد همان ابتدا مهارت هاي زندگي به فرزندان آموزش داده شود تا در آينده زندگي بهتري را براي خودشان بسازند، هم چنين يك مشاور با تجربه مي تواند به شما كمك كند تا استعداد هاي كودك تان را كشف نماييد و بهتر با او ارتباط برقرار كنيد.

مهارت هاي زندگي و آموزش آن ها به كودكان
براي اين كه كودكان در آينده زندگي بهتري داشته باشند بايد روانشناسي كودك را در همه مراحل زندگي آن ها در نظر بگيريم، مهارت هاي زيادي وجود دارد كه بايد به كودكان آموزش داده شود كه در ادامه اين مقاله به توضيح برخي از آن ها مي پردازيم.

آموزش مهارت ارتباط و تعامل با ديگران به كودكان
بچه ها به زودي بزرگ مي شوند و وارد اجتماع شده و كار مي كنند، ازدواج مي كنند و با مسائل مختلفي رو به رو مي شوند آن ها در صورتي مي توانند به طور دقيق با مسائل و مشكلات كنار بيايند كه از قبل براي آن ها آماده شده باشند در صورتي كه كودك با خواهر و برادر و دوستانش تعامل داشته باشد در اين حالت به صورت تمريني و موثر خودش را براي مقابله و رويارويي با مشكلات آماده مي كند.

كودكان بايد بياموزند در عين اين كه به ديگران احترام مي گذارند و خودشان را كنترل مي كنند بايد حق ديگران را بگيرند و نظرشان را به راحتي بيان كنند، به طور مثال از كودكان بخواهيد يكديگر را نقاشي كنند و زماني كه يكديگر را ناراحت كردند و او را رنجاندند قسمتي از نقاشي را پاره كنند در اين حالت به آن ها مي فهمانيد كه رنجاندن ديگران چه تاثير بدي بر آن ها مي گذارد و كودك تاثير اين كار را به خوبي متوجه مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-آموزش مهارت هاي زندگي به كودكان ( 6 مهارت ضروري)

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/26  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب