moshaverrkhob
moshaverrkhob

در مقابل رفتارهاي منفي كودك توجهي نكنيد: رفتارهاي آزار دهنده كودك كه موجب خشم والدين مي شود.

ازجمله : فرمان نبردن از دستورات والدين و رفتارهاي خشن انجام مي دهند .

كه مهم ترين اين رفتار خراب كردن وسايل شخصي مخصوصا اسباب بازي مي باشد.

از ديگر رفتارهاي آزار دهنده كودك غر زدن ، حرف بد زدن ، پرتاب كردن آب دهان ، جويدن ناخن و كتك

زدن مي باشد كه اگر كنترل نشود باعث ايجاد رفتاري مشكل در آينده مي شود.

در صورت اعتنا نكردن به كودك نسبت به رفتار غلط او به وسيله پدر و مادر كه در اين گونه موارد از كودكان بخواهند.

درخواستش را به آرامي بگويد و در صورت موفق شدن كودك او را تشويق كنند.

شماره هاي تماس 01

وقتي كه كودك متوجه رفتار غلط خود مي شود و به او پايان مي دهد .

اگر چه پدر و مادر از او عصباني هستند.

منبع:مركز مشاوره-در مقابل رفتارهاي منفي كودك توجهي نكنيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/26  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

گوش دادن به احساسات شخصي كه در مقابل ما نشسته و اين‌كه خودما را جاي او قرار دهيم يعني همدلي كردن با او، يعني احساساتش را درك مي‌كنيم و عواطف يك اصل مهم در سازگاري رابطه‌هاست، ولي همين همدلي كردن و گوش كردن‌ها را بايد از زمان كودكي به فرزندتان بياموزيد. آن خانواده‌اي كه از احساسات ديگران مطلبي را نياموخته و از مهارت درك هيجان چيزي نمي‌داند و يا داراي ضعف‌هاي زيادي در اين زمينه‌ها است،

مگر مي‌شود از آنها انتظار داشت كه فرزندشان بتواند ديگران را درك كند؟ (آموزش به كودكان)خانواده‌اي كه هنوز خودش نمي‌داند در برابر رفتارهاي كودك مثل، بدخلقي، بدرفتاري، پرخاش، بدغذايي و يا ناملايمات او چه عكس‌العملي از خود نشان دهد، پس چه توقعي مي‌توان از خود كودك داشت؟

مشاوره كودك درمورد عشق و نفرت
افرادي كه وقتي در حضورشان صحبت از همدلي و يكرنگي مي‌كنيم گويا برايشان حرف پرت و پلا و بي‌منطق و قاعده زده‌ايم و يا جمله مسخره‌اي را گفته‌ايم، نمي‌توان از آنها توقع داشت كه بتوانند براي فرزندانشان صحبت از همدلي كنند و كودك خود را به آرامي و فروتني و نرم‌خويي سوق دهند و يا بتوانند بيش از حد در اين زمينه‌ها موفق عمل كنند. همه‌گير شدن توقف در خود و بي‌اعتنايي به ديگران در جامعه زنگ خطري براي همه ماست، چون اساسا چه بخواهيم چه نخواهيم همه ما روي يك قايق نشسته‌ايم و پيش مي‌رويم و سوراخ كردن اين قايق به ضرر همه تمام خواهد شد.

اگر تصور كنيم با يكجانبه‌گرايي و خودخواهي مي‌توانيم صاحب درك و كمالات شويم و يا بخواهيم خودمان را دست بالا بگيريم و افكار خود را بيش از حد به رخ ديگران بكشانيم، نه‌تنها خودمان ضرر مي‌كنيم، بلكه فرزندي كه تحت كنترل ماست، هر لحظه از عملكرد و طرز برخورد و افكار ما كپي مي‌كند نيز ضرر مي‌كند مشاوركودكان.

ما در اين مقاله درباره مهارت توجه به ديگري، همدلي و درك هيجان‌ها، عواطف و انديشه‌هاي ديگران را ترجيحا از ديد و نگاه خانواده بررسي مي‌كنيم و بر اين موضوع تاكيد مي‌كنيم كه اصل و مبناي ما خود پدرها و مادرها هستند. پدر و مادراني كه قرار است فرزنداني با روان و ذهن سالم تحويل جامعه بدهند و به آنها بفهمانند كه در آينده سكانداران اين جامعه آنها هستند. ترديد نكنيد درك احساسات و عواطف ديگران نيازمند آموزش است كه بايد از دوران كودكي به فرزند آموخت.

نمايش هيجان و عاطفه در بازي ها
پدرها و مادرها بايد به ياد داشته باشند كه از سه سالگي كودك خود را به صورت آگاهانه با احساسات و هيجان‌هاي مختلف آشنا سازند. يعني مي‌توانيد به وسيله بازي كردن با او و يا اين‌كه او را با احساسات اصلي مواجه كنيد تا نسبت به آنها آگاه شود و فرق بين بسياري از هيجانات را متوجه شود و درك نمايد. به طور مثال مي‌توان به هيجان‌هايي مثل مثل غم، عصبانيت، خشم، شادي، ترس، اضطراب و نفرت اشاره كرد.

بهتر است بدانيد كه اگر كودك دختري در خانه داريد به وسيله عروسك‌هاي بزرگ و كوچك با او خاله بازي كنيد و با نمايش بازي كردن به خانه او برويد و درباره بعضي از اتفاقاتي كه در همان روز و يا روز قبل برايتان افتاده، با او صحبت كنيد.

سعي كنيد خود را به حالت يك كودك در آوريد و خيلي كودكانه با او رفتار كنيد تا او شما را بفهمد و بتواند ارتباط كودكان با شما برقرار كند. در بين بازي با او سعي كنيد گاهي اوقات خود را غمگين نشان دهيد و يك داستان ناراحت‌كننده برايش تعريف كنيد و بعضي اوقات شاد شويد و داستان‌هاي طنزآميزي برايش تعريف كنيد و با اين كار باعث شويد تا احساسات و عواطف و درك كودك را درباره آن موقعيت‌ها شناسايي كنيد.

رفتار فرزندان در سنين مختلف
به ياد داشته باشيد كه فرزند كوچك‌تر از فرزند بزرگ‌تر الگو مي گيرد. متاسفانه در بعضي از موارد مشاهده مي‌شود كه بعضي از خانواده‌ها حتي با خودشان هم صادق نيستند و گاهي اوقات فضاي خانه‌شان از تظاهر و دروغگويي پر مي‌شود. به ياد داشته باشيد كه وقتي كودك شما چند بار با دروغ و ظاهرسازي مواجه شود، اين عملكرد اشتباه را در ذهن خود ضبط كرده و به مرور زمان از خودش به عناوين مختلف انعكاس خواهد داد. اگر چنين عملكردي از سمت خودتان ارائه داديد، هرگز از كودكتان توقع نداشته باشيد كه كودكتان بويي از همدلي و درك متقابل داشته باشد.

منبع:مركز مشاوره-مشاور كودكان: آموزش دوست داشتن و نفرت به كودكان!

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/20  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آيا قرباني آزار و خشونت خانگي هستيد؟

شما به راحتي مي توانيد تشخيص دهيد كه آيا قرباني آزار و خشونت خانگي هستيد؟ قبل از پاسخ به اين سوال بايد دو دسته اطلاعات در مورد آن داشته باشيد.

اول، بايد بدانيد كه سوء استفاده و خشونت خانگي چگونه به نظر مي رسد و چگونه در روابط ظاهر مي شود. دوم، بايد بتوانيد از شرايط خود عقب نشيني كنيد تا بتوانيد آن را به طور عيني ارزيابي كنيد. هنگامي كه اين دو عامل را براي ارزيابي رابطه خود تركيب كنيد مي توانيد آن را بررسي كنيد.

وقتي خشونت فيزيكي نيست
تشخيص آزار فيزيكي نسبتاً آسان است، زيرا مي توان با آسيب فيزيكي آن را مشاهده كرد به طور مثال ممكن است استخوان هاي شما را بشكند يا باعث كبودي قسمتي از بدن شما شود.

با اين حال، همه آزارها فيزيكي نيستند. يك رابطه با خشونت عاطفي شما را در بيمارستان بستري نمي كند، اما مطمئناً مي تواند سلامت روان شما را تحت تاثير قرار دهد.

سوء استفاده كننده كيست؟
نشانه هاي سوء استفاده از ويژگي هاي سوء استفاده كنندگان نشات مي گيرد. وقتي شريك زندگي تان با شما بدرفتاري مي كند، به احتمال زياد يك يا همه ويژگي ها و رفتارهاي زير را نشان مي دهد:

آن ها ديگران را ملك خصوصي خود مي دانند. از واژه و عبارت مال من زياد استفاده مي‌كنند.
آن ها به شدت حسادت مي كنند.
از نظر فيزيكي و كلامي با حيوانات يا كودكان خشن هستند.
غيرقابل پيش بيني مي باشند. به صورتي كه در بيشتر مواقع احساس مي كنيد بايد مراقب آن ها باشيد.
طبع گرمي دارند. و تقريباً از هر چيزي به راحتي عصباني مي شوند.
دوست دارند رفتار ديگران را كنترل كنند.
تصورات قديمي از نقش زن و مرد دارند.
جالب است بدانيد آنچه اغلب در خشونت خانگي اتفاق مي‌افتد اين است كه يك نفر مي‌گويد مورد آزار و اذيت قرار مي‌گيرد و سپس ديگري مي‌گويد كه نه، آن ها هستند كه مورد آزار قرار مي‌گيرند.

برخي از روابط از هر دو طرف توهين آميز و خشن مي باشند. كمك گرفتن از مشاور مي تواند به شما كمك كند تا با آزار خانگي مقابله كنيد و رابطه خود را بهبود ببخشيد.

آيا قرباني آزار و خشونت خانگي هستيد؟
نشانه هاي بيروني خشونت خانگي
نشانه هاي خشونت خانگي را بايد در رفتارهاي زوجين جست و جو كنيد، در اين روابط به جاي احترام گذاشتن به احساسات و حقوق شما به عنوان يك فرد، آن ها شما را به دارايي تبديل مي كنند تا به آنچه مي خواهند برسند. توجه به نشانه‌هاي زير در رابطه‌ي خشونت‌آميز مي‌تواند به شما كمك كند كه رابطه خود را ارزيابي كنيد.

وقتي نمي‌خواهيد شما را مجبورت مي‌كنند رابطه جنسي داشته باشد.
وقتي اتفاق بدي مي افتد شما را سرزنش مي كنند.
در محل كار يا مدرسه شما را تخريب مي كنند.
امور مالي مشترك را كنترل مي كنند.
شمارا به خيانت متهم مي كنند.
به شما اجازه نمي دهند لباس يا ساير دارايي هاي خود را انتخاب كنيد.
آنها كنترل مي كنند كه كجا مي رويد و چه كساني را مي بينيد.
اعتماد به نفس شما را تخريب مي كنند.
عمدا شما را در مقابل ديگران شرمنده مي كنند.
به شما دروغ مي گويند و سپس باعث مي شوند كه به سلامت عقل خود شك كنيد.
نشانه هاي دروني خشونت
همچنين مي توانيد نشانه‌هاي رابطه خشونت آميز را در احساسات، افكار، كلمات و رفتارهاي خود مشاهده كنيد. سوالات زير را از خود بپرسيد و سپس در نظر بگيريد كه آيا واكنش هاي شما ناشي از رفتار آزادهنده فرد خاصي با شما بوده است يا خير.

آيا آدم با ارزشي هستم؟
آيا باهوش هستم؟
آيا عاقل هستم؟
آيا قابل اعتماد هستم؟
آيا ديگران مرا دوست دارند؟
آيا به خوبي ديگران هستم؟
پاسخ‌ منفي به سؤالات بالا ممكن است از باورهايي باشد كه از دوران كودكي خود داشته ايد، اما ممكن است از نحوه صحبت و رفتار آزارگر فعلي‌تان با شما باشد. از خود بپرسيد كه آيا هميشه اين نظرات را در مورد خود داشتيد يا اين كه از زماني كه وارد رابطه شديد اين احساسات را تجربه مي كنيد.


آيا قرباني آزار و خشونت خانگي هستيد؟
همچنين از خود بپرسيد كه اگر كسي همين رفتار و گفتار را با عزيزان و اطرافيان شما داشته باشد، چه واكنشي خواهيد داشت. اگر اجازه نمي‌دهيد با دوستتان، فرزندتان يا والدينتان چنين رفتاري شود، اجازه ندهيد كه با شما نيز چنين رفتاري شود.

اگر باور داريد كه در يك رابطه توهين آميز هستيد، به دنبال كمك بگرديد.

علاوه بر اينكه در يك رابطه توهين آميز افكار منفي را تجربه مي كنيد، رفتارهاي شما نيز مي تواند نشان دهنده اين باشد كه شما در يك رابطه سمي هستيد.

به عنوان مثال، شما ممكن است به جاي نگاه كردن به چشم هاي ديگران، به پايين نگاه كنيد، از حرف زدن بترسيد و به همين دليل بسيار ساكت شويد و سعي مي كنيد از گفتن كلمات نادرست خودداري كنيد، ممكن است دست از تلاش براي چيزهاي جديد برداريد زيرا به اين باور رسيده ايد كه شما لياقت چيزهاي بهتر را نداريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-قرباني آزار و خشونت خانگي به قهرمان تبديل شد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/2  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بهبودي از تجاوز و آزار جنسي

بهبودي پس از تجاوز جنسي زمان بر است و روند آن دردناك است. اما شما مي توانيد حس كنترل خود را دوباره به دست آوريد، ارزش خود را بازيابي كنيد، و ياد بگيريد كه خود را درمان كنيد.

عواقب تجاوز و آزار جنسي
خشونت جنسي به طرز تكان دهنده اي رايج است. بر اساس گزارش مركز كنترل و پيشگيري از بيماري (CDC)، تقريباً از هر ۵ زن در ايالات متحده، ۱ نفر در مقطعي از زندگي خود مورد تجاوز جنسي يا تجاوز جنسي قرار مي گيرد و اغلب توسط فردي رخ مي دهد كه مي شناسد و به او اعتماد دارد.

در برخي از كشورهاي آسيايي، آفريقايي و خاورميانه، اين رقم حتي بالاتر است. از طرفي تجاوز جنسي به زنان محدود نمي شود. سالانه بسياري از مردان و پسران قرباني تجاوز و آسيب هاي جنسي مي‌شوند.

صرف نظر از سن يا جنسيت، تأثير خشونت جنسي بسيار فراتر از همۀ آسيب هاي فيزيكي است. آسيب ناشي از تجاوز جنسي شخصيت فرد را خرد مي‌كند و باعث مي شود احساس ترس، شرم و تنهايي پيدا كند يا در كابوس ها، فلاش بك ها و ديگر خاطرات ناخوشايند غرق شود.

دنيا ديگر براي اين افراد جاي امني نيست، ديگر به ديگران اعتماد ندارند، حتي گاهي به خودشان هم اعتماد ندارند، خودشان را قضاوت مي‌كنند و ارزش خود و حتي عقلشان را زير سوال مي‌برند.

در اين شرايط ممكن است خودتان را به خاطر اتفاقي كه افتاده سرزنش كنيد يا فكر كنيد كه ديگر مانند قبل نيستيد و اهميت خود را از دست داده ايد و ممكن است به PTSD ، اضطراب و افسردگي مبتلا شويد.

بايد به ياد داشته باشيد كه آنچه تجربه مي كنيد يك واكنش طبيعي به حادثه اي است كه تجربه كرده ايد. احساس درماندگي، شرم، نقص و سرزنش علائم شما هستند، نه واقعيت. هر قدر هم كه دشوار به نظر برسد،

با برخي از نكات و تكنيك ها، مي توانيد با اتفاقي كه افتاده كنار بياييد، احساس امنيت و اعتماد خود را دوباره به دست آوريد و ياد بگيريد كه چگونه بهبود يابيد و به زندگي خود ادامه دهيد.

باورهاي غلط و حقايق در مورد تجاوز جنسي
آگاهي به باورهاي غلط و مضر دربارۀ قربانيان خشونت جنسي مي تواند به شما در شروع روند درمان كمك كند.

باورهاي غلط و حقايق در مورد تجاوز جنسي
باور غلط:
شما مي توانيد يك متجاوز را از روي ظاهر يا رفتار او تشخيص دهيد.

واقعيت:
هيچ راه مطمئني براي شناسايي متجاوز وجود ندارد. بسياري از آن ها كاملاً عادي، دوستانه، جذاب و غير تهديد كننده به نظر مي رسند.

باور غلط:
شما زياد هم بدتان نيامده وگرنه مقابله مي‌كرديد.

واقعيت:
شوكه و منجمد شدن در هنگام تجاوز جنسي، بسيار رايج است. مغز و بدن شما شوكه و خاموش مي شود و هر گونه حركت، صحبت يا حتي فكر كردن را دشوار مي كند.

باور غلط:
قربانياني كه مورد تجاوز قرار مي‌گيرند با نوع لباس پوشيدن يا رفتارشان به ديگران سيگنال مي‌دهند كه دنبال رابطه هستند.

واقعيت:
تجاوز جنسي جرم فرصت طلبان است. مطالعات نشان مي‌دهد كه متجاوزان قربانيان را بر اساس آسيب‌پذيري‌شان انتخاب مي‌كنند، نه بر اساس جذابيت ظاهري يا خودنمايي آن ها.

باور غلط:
تجاوز جنسي اغلب يك سوء تفاهم است.

واقعيت:
متجاوزان اغلب با ادعاي اين كه حمله يك اشتباه حاصل از مستي يا سوء ارتباط بوده از خود دفاع مي كنند. اما تحقيقات نشان مي دهد كه اكثر قريب به اتفاق متجاوزان، در اين جرم سابقه دارند و بارها آن را تكرار كرده اند. اين مردان افراد آسيب پذير را هدف قرار مي دهند و اغلب از الكل استفاده مي كنند تا به آن ها تجاوز كنند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بهبودي از تجاوز و آزار جنسي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/9  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

علل كودك آزاري، پيشگيري از كودك آزاري

اگر والدين با دلايل و علل كودك آزاري اشنا باشند تا حد زيادي مي توانند نسبت به اين اتفاق پيشگيري هاي لازم را انجام دهند، هر رفتاري كه باعث آزار و اذيت كودك در هر بعد از وجود او اعم از روحي، عاطفي، جسمي، جنسي و غيره شود به عنوان كودك آزاري تعريف مي شود و اين رفتار هاي مي تواند از جانب والدين، نزديكان، معلمان و ساير افراد به وجود آيد.

هم چنين كودك آزاري معمولا به دلايل شرايط خانوادگي، فردي و اجتماعي به وجود مي آيد و عوارض بسيار زيادي براي كودك و خانواده به همراه دارد، در بعضي مواقع شدن فشار بر روي كودك و والدين به قدري زياد مي باشد كه مسائلي مانند خودكشي و قتل را ممكن است به همراه داشته باشد.

در اين مقاله به بررسي موضوعاتي كه باعث كودك آزاري مي شود مي پردازيم تا والدين با به دست آوردن آگاهي هاي لازم بتوانند پيشگيري هاي لازم را انجام دهند.

علل كودك آزاري
عوامل كودك آزاري را مي توان به ۴ دسته تقسيم بندي كرد، والدين با به دست آوردن اطلاعات لازم در اين زمينه مي توانند علاوه بر محافظت از فرزندتان به نكات تربيتي بيشتر اهميت داده و فرزندان را از اين عوامل دور نگه دارند.

اشتباهات كودك
برخورد با اشتباهات كودك
در ادامه اين مقاله به چهار علت اصلي كه باعث كودك آزاري مي شود اشاره مي كنيم.

شرايط خانوادگي
يكي از مهم ترين عوامل كودك آزاري شرايط خانواده مي باشد كه در ابعاد مختلف مي تواند زمينه ساز آسيب هايي بر روي كودكان شود، اين شرايط شامل موارد زير مي باشد.

زماني كه كه در خانواده يكي از والدين حضور نداشته طلاق گرفته يا فوت شده باشد و يا يكي از والدين ازدواج دوم كند كسي حضور ندارد تا از كودك پشتيباني كند و در اين صورت حمايت كافي از كودك صورت نمي گيرد و كودك بيش از هر كودك ديگري در معرض خطرات كودك آزاري قرار مي گيرد، خانواده در اين امر بسيار اهميت دارد و وجود آن باعث امنيت براي كودك مي باشد.
در خانواده هايي كه استرس و اضطراب بر روي والدين و كودك زياد مي باشد احتمال كودك آزاري بسيار زيادي است، زيرا بزرگ تر ها تحت فشار هستند و احتمال دارد بدرفتاري بسياري با كودك شان داشته باشند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علل كودك آزاري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/23  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب