moshaverrkhob
moshaverrkhob

بر اساس مطالعه سال 1998 كه توسط جفري زوبل و مارك بورزتين در مجله زنان و سلامت منتشر گرديد : هفتاد و چهار درصد مردان و شصت درصد زنان گزارش دادند كه در قرار عشقي با كسي كه چاق است ، احساس ناراحتي خواهند كرد . افراد چاق كه داراي روابط هستند همچنين با چالش هاي منحصر به فردي مواجه اند. اگر شما و شريكتان داراي مشكل مي باشيد ، به مشاور براي كار در مورد موضوعات رابطه رجوع نماييد .

شادي
مطابق با بررسي سال 1995 كه تحت رهبري جفري زوبل ، باربارا رونبارك و ادوارد فرونگيلو انجام گرفت و در تحقيق چاقي چاپ گرديد : همسران چاق در ازدواج هايشان نسبت به همسران ديگر كمتر شاد هستند. در واقع ، زنان چاق تمايل دارند تا در ازدواج هايشان نسبت زنان ديگر شاد تر باشند . مرداني كه چاق شده اند ، به احتمال بيشتر يك سري مشكلات را در مقايسه با مرداني گزارش دادند كه وزن كم مي كنند در حالي كه زناني كه چاق شده اند به احتمال بيشتر در مقايسه با كساني كه وزن از دست داده اند شادتر هستند.

زوبل به عنوان جامعه شناس تغذيه اي مجله كورنل و نويسنده مشترك پژوهش نشان داد كه زنان چاق ممكن است در روابط زناشوييشان شاد تر هستند چون آنها ديدگاهاي جامعه شناختي منفي به چاقي را دروني كرده اند. آنها ممكن است بيشتر براي ازدواجشان ارزش قايل شوند چون آنها گزينه هاي قرار عشقيشان را محدود مي سازند. در مقايسه، مردان ممكن است ناراضي باشند چون آنها اين ديدگاه هاي منفي را دروني نكرده اند يا چون ديدگاه هايشان آنها را براي كاهش وزن تحت فشار قرار مي دهند .

 

سلامت جنسي
مطابق با مطالعه فرانسوي سال 2010 كه تحت رهبري ناتالي باجوس انجام گرفت و در مجله BMJ چاپ گرديد : زنان چاق در يافتن شريك جنسي نسبت به زنان با وزن عادي مشكل بيشتري دارند در حالي كه مردان چاق چنين مشكلي ندارند . زنان چاق به ميزان 30 درصد كمتر از زنان با وزن عادي در سال قبل شريك جنسي داشته اند . همچنين زنان چاق به احتمال كمتر خواستار خدمات كنترل تولد مي باشند از اينرو احتمال داشتن حاملگي غير منتتظره براي آنها چهار برابر مي باشد . افراد چاق در بالاترين ريسك براي بيماري هاي ديابت ، افسردگي و بي اختياري ادراري ناشي از استرس مي باشند كه همه اين بيماري ها مي توانند به مشكلات مرتبط با رابطه جنسي منجر گردند . همچنين مردان چاق نرخ بالاتر ناكارامدي آلت جنسي را گزارش دادند . چاقي مفرط براي هر دوجنس ممكن است به مشكلات عضلاني يا استخوان بندي منجر گردد كه ممكن است رابطه جنسي را به چالش بكشاند .

بهداشت رواني
چاقي مي تواند جرقه اي بر اي افسردگي ، تصوير بدن غير طبيعي، عزت نفس پايين و كل مشكلات بهداشت رواني كه مي توانند براي يك رابطه زيان آوري مي باشد . افسردگي مي تواند سبب مشكلات متنوع در رابطه گردد . اگر شريك افسرده زندگي را رها كند ، شريك سالم ممكن است خودش را در حالت سكون بيابد و مسئوليت هاي مشترك نظير پرداختن به امور مالي يا مراقبت از فرزندان را بايد بر عهده بگيرد. اين وضعيت مي تواند باعث رنجش و خشم گردد . تصوير بدني معيوب مي تواند به رابطه آسيب وارد كند . فرد با تصوير بدن معيوب ممكن است بدنش را از شريك جنسيش پنهان كند يا براي رابطه جنسي احساس ناراحتي داشته باشد . عزت نفس پايين مي تواند به رابطه آسيب بزند چون فرد چاق ممكن است از نگراني دايمي رنج ببرد و اغلب بدنبال اطمينان مجدد مي باشد .

منبع:كانون مشاوران ايران-تاثير چاقي بر روابط زن و مرد در بزرگسالي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/11  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

چاقي كودكان مشكلات زيادي ايجاد مي كند و سلامتي آن ها را به خطر مي اندازد. در پژوهش هاي اخير مشخص شده است كه چاقي سبب ايجاد اختلال هايي همچون: ناراحتي قلبي، مشكل گردش خون و بيماري استخواني مي شود.

رواج چاقي با عوامل مختلفي همچون: وضعيت اقتصادي و اجتماعي، جنسيت و سن ارتباط دارد. مشخص است كه افرادي كه چاق هستند، استعداد چاقي بيشتري دارند. داشتن وزن زياد در دوران كودكي، با چاقي مراحل بعد زندگي ارتباط داشته و ميان نسبت هاي وزن با قد در پنج سالگي و بيست سالگي همبستگي بالايي وجود دارد.

تعريف چاقي كودكان
چاقي كودكان به تجمع غيرطبيعي يا بيش از حد چربي گفته مي شود كه سلامت كودك ر مختل مي كند و آسيب هاي زيادي را براي آن ها به همراه دارد.

كودك يا نوجوان بر اساس شاخص توده بدني (BMI) در رده بندي وزني قرار مي گيرد. BMI از وزن و قد فرد بر حسب متر محاسبه مي شود. براي محاسبه اين عدد بايد به متخصص تغذيه مراجعه كنيد.

علت چاقي كودكان
شواهد مختلف نشان مي دهد كه چاقي كودكان، با مسائل متعدد و پيآمدهاي اجتماعي و رواني همراه است. چاقي كودكان مي تواند از طريق عوامل مختلفي همچون: زياده روي در مصرف كالري و يا مصرف ناكافي كالري در فعاليت هاي روزانه به وجود بيايد. خوردن در كودكان چاق با رفتارهاي هم سن و سالان غيرچاق تفاوت دارد.

معمولا در افراد چاق ديده شده است كه هنگام خوردن كمتر مكث مي كنند. لقمه ي بيشتري را در يك فصله ي زماني مي بلعد و كمتر لقمه را مي جوند، اين كارها در نهايت سرعت خوردن آن ها افزايش مي يابد.

احتمال دارد كه روابط كودكان چاق با هم سالانشان، به طور غيرمستقيم آن ها را هم تحت تاثير چاقي قرار دهند. زيرا فعاليت كم و تحرك كم داشتن كه هميشه همرا با چاقي كودكان است، در شرايط مختلف سبب انزواي اجتماعي و طرد كودك چاق مي شود، از اين رو به نظر مي رسد كودك چاق با مشكلات رواني قابل توجهي دست به گريبان بشود.

بعضي از تحقيقات نشان مي دهد كه كودكان چاق در برخورد با مواد غذايي نسبت به كودكان با وزن متوسط، كمتر خود را كنترل مي كنند. به عبارتي ديگر؛ كودكاني كه چاق هستند، كمتر قادرند كه خواسته هاي غذايي خود را به تعويق اندازند يا حتي از آن بگذرند. امكان دارد كه خوردن با محرك هاي اجتماعي يا جسمي پيوند داشته باشد. علاوه بر آن، بعضي از مردم ياد مي گيرند براي غلبه بر حالت هاي خستگي، اضطراب و افسردگي به خوردن پناه ببرند.

احتمالا نظريه ي يادگيري اجتماعي، پر نفوذترين نظريه ي رواني است، به تاثير عوامل زيستي توجه دارد اما يادگيري هاي اجتماعي را در اولويت قرار مي دهد. اين نظريه بر آن تاكيد مي كند كه مسائل خوردن و فعاليت نكردن نيز مانند هر رفتار ديگري، آموخته مي شود. كودكان با مشاهده چگونگي خوردن والدين و اطرافيان، آن ها را تقليد مي كنند و اين نوع خوردن كم كم در رفتار آن ها تقويت مي شود و همچنين خوردن با لذتي لحظه اي تقويت مي شود.


چاقي كودكان craiyon#
در حالي كه پس از چندي، پيامدهاي منفي اضافه وزني حاصل مي شود. درمان چاقي كودكان به شيوه ي يادگيري اجتماعي مي كوشد تا الگوهاي آموخته شده بوسيله ي شخص چاق را از بين ببرد و الگوهايي با سازگاري بيشتر را جايگزين آن ها كند.

در تحقيقي كه بوسيله ي ” رز ” و ” ماير ” انجام گرفته بود ، مشخص شد كه نوزادان چاق در مقايسه با نوزادان عادي از نظر وزن، از تحرك و جنبش كمتري برخوردار هستند. به عبارتي ديگر؛ نوزادان معمولي از تحرك و حركت بيشتري نسبت به نوزادان داراي اضافه وزن برخوردار هستند.

محققان مختلف در مورد چاقي كودكان نظرات و توضيحاتي ارائه كرده اند. ازجمله مي توانيم به نمونه توضيح بسيار ارزشمند زيستي، نظريه هاي ” نقطه ثابت ” و ” وضع بافت ياخته هاي چربي ” اشاره كنيم.

نظريه ” نقطه ثابت ” طبق مشاهدات كلي بيان مي دارد موجودات زنده داراي ثبات و پايداري قابل توجهي در محيط هاي داخلي خود مي باشند. دلايلي وجود دارد كه وزن بدن انسان گرايش دارد در نقطه اي ثابت بماند و اگر نسبت به اين نقطه تمايل، تغييري بوجد آيد، نتيجه ي آن تغييرات سوخت و سازي است كه به دليل دفاع و حفظ وزن دلخواه بدن ايجاد مي شود.

نظريه ديگر ” وضع بافت ياخته هاي چربي ” بر اين استوار است كه بافت چربي در وزن بدن نقش به سزايي دارد. از دو راه تغييرات بافت چربي بر وزن بدن تاثير مي گذارد: افزايش اندازه سلول يا تعداد سلول ها.

بر اساس اين نظريه، فرض بر اين مي باشد كه؛ تعداد سلول هاي چربي از اول زندگي فرد، ثابت باقي مي ماند، اما متناسب با جنسيت، سن، وضعيت تغذيه اي فرد، سلول هاي چربي هركسي تغيير مي يابد.

همچنين چاقي يا لاغري به اندازه سلول ها بستگي دارد تا شمارش آن ها و رژيم غذايي مي تواند از اندازه ي سلول هاي چربي كم كند، نه آن كه از شمارش آن ها كم كند.

كودكان آسيب پذير در برابر چاقي
كودكاني كه عادت هاي زير را دارند بيش تر چاقي كودكان را تجربه مي كنند:

از غذاها و نوشيدني هايي كه قند و چربي بالايي دارند به طور منظم مصرف مي كنند
به اندازه كافي از سبزيجات مصرف نمي كنند.
هر روز فعاليت بدني لازم را ندارند.
زياد تلويزيون تماشا كرده و بازي هاي ويديويي انجام مي دهند.
در محيطي زندگي مي كنند كه در آن تغذيه سالم و فعاليت بدني تشويق نمي شود.
براي مقابله با استرس يا مشكلات اجتماعي بيش تر غذا مي خورند.
ژنتيك
عدم دسترسي به غذاهاي سالم
پرخوري در كودكان
بيماري ژنتيكي يا اختلال هورموني مانند سندرم پرادر ويلي يا سندرم كوشينگ
براي جلوگيري از چاقي كودكان چه كنيم
شما به عنوان والدين، نقش مهمي در ايجاد يكبرنامه خوب براي عادات غذايي فرزندتان ايفا مي كنيد. براي تناسب اندام و سالم ماندن، انتخاب غذاي سالم و فعال بودن را از سنين پايين به كودك خود بياموزيد. اتخاذ سبك زندگي سالم به كودك شما كمك مي كند تا احساس تناسب اندام و ظاهر بهتري داشته باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-چاقي كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/24  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

يك مطالعه ي جديد نشان داده صحبت كردن زياد در مورد اضافه وزن و چاقي كودك تاثيرات منفي دارد.

به عنوان والدين، ما براي كودكانمان بهترين ها را مي خواهيم. ما مي خواهيم كه كودكانمان بهتر از ما زندگي كنند و زندگي بهتري نسبت به ما داشته باشند؛ كه شاد، موفق و بيشتر از هر چيزي سالم باشند. براي بسياري از افراد، اين كلمات به اين معني است كه ما مي خواهيم كه كودكانمان لاغر باشند. و اگر حتي نخواهيم لاغر باشند قطعا نمي خواهيم كه آنها چاق هم باشند. در اخبار ظهر، در رابطه با خطر چاقي كودكان چيزهايي مي شنويم. ما تصاويري از كودكان بيچاره اي را مشاهده مي كنيم با چربي هاي بسيار و شلوار تنگ و لباس هايي كه بالاي شكمشان است و تصور مي كنيم كه اين مسئله چه حقيقت دردناكي است كه آنها مي خواهند از ديگران مخفي باشند.

كارشناسان پزشكي در رابطه با عوارض وخيم اضافه وزن و چاقي اين هشدارها را مي دهند: ديابت، فشار خون بالا، سرطان، و هر چيزي كه شما مي توانيد تصورش را داشته باشيد. ما مي گوييم كه اين كودكان زندگي كوتاه تري نسبت به والدينشان. در مدرسه، كودكان تنها بر اساس پيشرفت هاي تحصيلي شان درجه بندي نمي شوند، بلكه با توجه به شاخص توده ي بندي شان BMI نيز رتبه بندي مي شوند. چاقي كودك به عنوان مهارت فرزند پروري والدين مشخص مي شود و كودكاني كه چاق هستند به عنوان كودكاني با والدين بد تلقي مي شوند. اين والدين همچنين در معرض خطر هستند كه از كودكان خود به قدر كافي مراقبت نمي كنند و از آن غفلت مي كنند. جاي تعجب نيست كه بسياري از والدين نسبت به وزن فرزندانشان احساس نگراني كنند!

اضافه وزن در كودك و چگونگي برخورد با آن

متأسفانه بسيار از والدين سهوا زماني كه با كودكانشان در رابطه با مسائل وزن، اندازه و غذا خوردن مداخله مي كنند دچار اشتباه مي شوند و به كودكشان آسيب مي زنند. يك مطالعه ي تحقيقاتي منتشر شده در ژوئن ۲۰۱۶ در رابطه با مسائل خوردن و وزن (ونسينك، لاتايمر و پاپ ۲۰۱۶) برخي از مشكلات هنگامي كه والدين در رابطه با اضافه وزن كودكشان با او صحبت مي كنند بيان مي كند. محققين از ۵۰۱ نفر از زنان بين سنين ۲۰ تا ۳۵ سال در رابطه با وزنشان و عادات غذايي كه به وسيله ي پدر و مادرشان براي ان ها در دوره ي رشدشان مشخص كرده بودند پرسيدند. آنها دريافتند كساني كه پدر و مادرشان بيشتر در رابطه با وزنشان بر آن ها خرده مي گرفتند بيشتر در معرض BMI بالاتري بودند. در حقيقت زماني كه پدر و مادر بيشتر در مورد وزن نظر مي دهند، دخترشان احساس نارضايتي بيشتري نسبت به بدنش دارد و احساس مي كند كه بدنش مانند يك بزرگسال است.

محدوديتي كه در اين مطالعه وجود دارد اين است كه «ارتباط علي و معلولي برابر نيست» و اين مسئله روشن نيست كه اگر والدين در مورد وزن كودكان نظر مي دهند فرزندان وزن بيشتري پيدا مي كنند و در بزرگسالي BMI بالاتري دارند يا اين شركت كنندگان در دوران كودكي شان اضافه وزن داشته اند و اين اضافه وزن انگيزه اي براي والدين بود تا در مورد وزن، و خوردن نظر دهند (اين رفتارها در رابطه با نارضايتي از بدن تاثير گذارند يا نه). با وجود اين محدوديت ها، اين مطالعه تاثيرات منفي بالقوه اي را كه نظر والدين در رابطه با وزن و غذا خوردن را در BMI و نارضايتي از بدن را بيان مي دارد. مسئله وزن گاهي انقدر معضل مي شود كه پدر و مادري كه زماني دنبال اين بودند كه چگونه وزن كودك رو افزايش دهند اكنون به دنبال كاهش آن مي روند.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-اضافه وزن در كودك و چگونگي برخورد با آن

امتیاز:
بازدید: 82
برچسب:
:
[ 1398/12/16  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب