moshaverrkhob
moshaverrkhob

بازي درماني كودكان خجالتي يك روش موثر براي كمك به كودكان خجالتي است. بازي درماني به كودكان كمك مي كند تا احساسات خود را بيان كنند، مهارت هاي اجتماعي خود را توسعه دهند و اعتماد به نفس خود را افزايش دهند.

خجالت يك احساس طبيعي در انسان است كه به ويژه در كودكان شايع است. با اين حال، اگر خجالت بيش از حد باشد، مي تواند براي كودكان مشكل ساز شود و بر روابط آنها با ديگران و اعتماد به نفس آنها تأثير بگذارد.

راههاي اجتماعي شدن كودك
در اينجا چند راهكار علاوه بر بازي درماني كودكان خجالتي براي كمك به اجتماعي شدن كودكان آورده شده است:

با كودك خود صحبت كنيد. از همان سنين پايين، با كودك خود صحبت كنيد و به او گوش دهيد. اين به او كمك مي‌كند تا مهارت‌هاي زباني و ارتباطي خود را توسعه دهد.
با كودك خود بازي كنيد. بازي يكي از بهترين راه‌ها براي كودكان براي يادگيري نحوه ارتباط با ديگران است. با كودك خود بازي‌هاي گروهي يا مشاركتي انجام دهيد.
كودك خود را در معرض افراد مختلف قرار دهيد. كودك خود را با افراد مختلف از سنين پايين آشنا كنيد. اين به او كمك مي‌كند تا ياد بگيرد كه چگونه با افراد مختلف ارتباط برقرار كند و با آنها كنار بيايد.
رفتارهاي اجتماعي مثبت را در كودك خود تقويت كنيد. وقتي كودك شما رفتاري اجتماعي مثبت انجام مي‌دهد، آن را تحسين كنيد. اين به او كمك مي‌كند تا بداند كه رفتارهاي اجتماعي مورد قبول هستند.
الگوي خوبي براي كودك خود باشيد. كودكان از والدين خود الگوبرداري مي‌كنند. اگر مي‌خواهيد كودك شما اجتماعي باشد، خودتان نيز اجتماعي باشيد.
كودكان خجالتي اغلب مشكل در توسعه مهارت هاي خودتنظيمي دارند. آنها ممكن است مشكل در ارتباط با ديگران داشته باشند. درمانگران مركز ستاره ايرانيان به فرزند شما كمك مي كند تا مهارت هاي گفته شده را به صورت تضميني بهبود دهد. براي بازي درماني كودكان خجالتي با مشاوران برتر كودك مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

پيشنهاد مشاور: قصه درماني براي كودكان خجالتي

 

علت كمرويي كودكان
علت كمرويي كودكان تركيبي از عوامل ژنتيكي و محيطي است.

عوامل ژنتيكي: حدود ۵۰ درصد از كمرويي كودكان به عوامل ژنتيكي نسبت داده مي‌شود. نوزاداني كه از نظر عاطفي حساس هستند و به راحتي مرعوب مي‌شوند، به احتمال زياد كودكان خجالتي خواهند بود. اين حساسيت ممكن است ناشي از تفاوت‌هاي بيولوژيكي در مغز باشد.
عوامل محيطي: كودكاني كه در محيطي حمايتي و امن رشد مي‌كنند، كمتر احتمال دارد كه خجالتي شوند. در مقابل، كودكاني كه در معرض تجارب منفي مانند طرد شدن يا خشونت قرار مي‌گيرند، بيشتر احتمال دارد كه كمروي شوند.
سبك فرزندپروري: سبك فرزندپروري والدين نيز مي‌تواند بر كمرويي كودكان تأثير بگذارد. والديني كه انتظارات بالايي از كودكان خود دارند و به آنها فشار مي‌آورند كه در موقعيت‌هاي اجتماعي موفق شوند، ممكن است باعث افزايش كمرويي در فرزندان خود شوند. در مقابل، والديني كه به كودكان خود اجازه مي‌دهند تا به آرامي و با ثبات در موقعيت‌هاي اجتماعي قرار گيرند، ممكن است به كاهش كمرويي آنها كمك كنند.
تجارب مدرسه: تجارب مدرسه نيز مي‌توانند بر كمرويي كودكان تأثير بگذارند. كودكاني كه در مدرسه احساس راحتي نمي‌كنند يا توسط همسالان خود مورد آزار و اذيت قرار مي‌گيرند، بيشتر احتمال دارد كه كمروي شوند.
بازي درماني كودكان خجالتي
در اينجا ۱۱ ده بازي براي كودكان خجالتي آورده شده است:

۱. بازي دو نفر را پيدا كن كه
اين بازي درماني كودكان خجالتي كمك مي كند تا با يكديگر آشنا شوند و مهارت هاي اجتماعي خود را توسعه دهند. براي بازي، كودكان به دو گروه تقسيم مي شوند و هر گروه يك صف مي شود. سپس، يك نفر از هر گروه انتخاب مي شود تا ويژگي اي را كه همه افراد در آن صف با آن مطابقت دارند، بيان كند. به عنوان مثال، يك نفر ممكن است بگويد: “همه افرادي كه موهاي قهوه اي دارند، يك قدم جلوتر بيايند.”


بازي درماني كودكان خجالتي

۲. بازي دو حقيقت و يك دروغ
اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي ارتباطي خود را توسعه دهند و اعتماد به نفس خود را افزايش دهند. براي بازي، هر كودك سه جمله در مورد خود بيان مي كند، دو جمله حقيقت و يك جمله دروغ. ساير بازيكنان بايد حدس بزنند كه كدام جمله دروغ است.

۳. بازي داستان گفتن گروهي
اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي ارتباطي خود را توسعه دهند و مهارت هاي حل مسئله خود را بهبود بخشند. براي بازي، كودكان در يك دايره مي نشينند و داستاني را به صورت گروهي مي گويند. هر كودك يك جمله را اضافه مي كند تا داستان را ادامه دهد.

۴. بازي توپ
اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي اجتماعي خود را توسعه دهند و احساس راحتي بيشتري در برقراري ارتباط با ديگران داشته باشند. براي بازي، كودكان در يك دايره مي نشينند و يك توپ را بين خود رد و بدل مي كنند. هر بار كه كسي توپ را دريافت مي كند، بايد يك سوال يا يك جمله را به بازيكن بعدي بگويد.

كودكان خجالتي اغلب مشكل در توسعه مهارت هاي خودتنظيمي دارند. آنها ممكن است مشكل در ارتباط با ديگران داشته باشند. درمانگران مركز ستاره ايرانيان به فرزند شما كمك مي كند تا مهارت هاي گفته شده را به صورت تضميني بهبود دهد. براي صحبت و بازي درماني با مشاوران برتر كودك مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

۵. بازي مكعب هاي شخصي
اين بازي به كودكان كمك مي كند تا احساس راحتي بيشتري در بيان خود داشته باشند و مهارت هاي حل مسئله خود را بهبود بخشند. براي بازي، هر كودك يك مكعب سه بعدي را با تصاوير يا نمادهاي شخصي خود تزئين مي كند. سپس، كودكان مكعب هاي خود را به هم مي زنند و مكعب هاي يكديگر را انتخاب مي كنند. آنها بايد حدس بزنند كه مكعب متعلق به كدام كودك است.

۶. بازي نقش آفريني
بازي هاي نقش آفريني به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي اجتماعي خود را توسعه دهند و احساس راحتي بيشتري در برقراري ارتباط با ديگران داشته باشند. براي بازي، كودكان در نقش شخصيت هاي مختلف بازي مي كنند. اين شخصيت ها مي توانند واقعي يا تخيلي باشند.

 

۷. بازي پانتوميم
بازي پانتوميم به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي ارتباطي خود را توسعه دهند و احساس راحتي بيشتري در برقراري ارتباط با ديگران داشته باشند. براي بازي، يك نفر يك كلمه يا عبارت را انتخاب مي كند و ساير بازيكنان بايد آن را حدس بزنند. بازيكنان فقط مي توانند از حركات بدن خود براي برقراري ارتباط استفاده كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۱ بازي درماني كودكان خجالتي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/11  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

درمان كودك خجالتي، راههاي درمان كمرويي كودكان و بازي هايي براي درمان كمرويي كودكان در اين مقاله آورده شده است. در چنين مواردي والدين عموما دچار اضطراب شديدي مي شوند و ممكن است از جملاتي مثل “ببخشيد پسر من يه كم خجالتيه” و يا ” اين كه خجالت نداره پسرم!” استفاده كنند.

در بعضي موارد حتي ممكن است والدين به عنوان يك راه حل، كودك را مجبور به مواجهه با موقعيت خجالت آور كنند.

مثلا مادري كه بدون توجه به خجالت كودكش، او را مجبور مي كند تا در جمع به آواز خواندن، ساز زدن يا پذيرايي از مهمان ها بپردازد نمونه اي از اين گونه رفتارهاست.

اگر به عنوان والدين با مساله ي كمرويي فرزندتان مواجه هستيد لازم است بدانيد، رفتارهايي از قبيل آنچه در بخش بالا مثال زده شد، در درمان كمرويي كودك تان تاثيري معكوس دارند.

بر اساس اصول روانشناسي كودك، كمرويي پديده اي پيچيده است كه دلايل مختلفي دارد و درمان كودك خجالتي نيازمند آگاهي از دلايل اوليه آن است.

بنابراين براي شروع اقدامي آگاهانه، علمي و موثر در جهت رفع كمرويي با ادامه ي متن همراه باشيد.

نشانه هاي كودك خجالتي
اضطراب در هنگام تعاملات اجتماعي و برخورد با ديگران
ترس از موقعيت هايي كه كودك ممكن است در آن ها مورد قضاوت قرار بگيرد.
ترس شديد كودك از حرف زدن و تعامل با افراد غريبه كه شناختي از آن ها ندارد
ترس از علائم جسماني كه نشان دهنده استرس آن ها مي باشد. مانند قرمز شدن يا عرق كردن شديد كه توسط ديگران ديده مي شود.
پرهيز از كارهاي گروهي
از هر گونه توجهي بيزار است و دوست ندارد در جمع ديگران به او توجه كنند.
پرهيز از سخنراني در اجتماعات
از گفتگو اجتناب مي كند، كودك خجالتي دوست دارد بيش تر شنونده باشد و تا زماني كه ديگران را به خوبي نشناسد شروع به حرف زدن نمي كند.
تجزيه و تحليل شديد رفتار خود پس از تعامل با ديگران.
علائم جسماني كودك خجالتي شامل موارد زير مي باشد:

خجالت زدگي
ضربان قلب تند
تعريف
حالت تهوع
ميگرن يا سردرد
تنگي قفسه سينه
وحشت زدگي
سرگيجه
علت خجالتي بودن كودكان
براي كودكان خردسال طبيعي است كه از تجربيات جديد اجتناب كنند و در هنگام ناراحتي به سختي صحبت كنند. با اين حال، كودكان خجالتي ممكن است علائمي مانند نگراني در مورد اشتباه كردن، اجتناب از موقعيت‌هاي اجتماعي، احساس خجالت و اضطراب در اطراف همسالان خود نشان دهند.

به عنوان روانشناس كودك و نوجوان، والدين زيادي را ديده ام كه معتقدند “بچه ام دقيقا مثل پدرشه. پدرش هم مثل خودش خجالتيه”.

اين جمله اگر چه جمله ي ساده اي به نظر مي رسد، اما دربردارنده ي “باور اساسي” است كه تغيير كمرويي كودك را با مشكل مواجه مي كند.

باور به اينكه ” كمرويي پديده اي ارثي است كه از والدين به ارث رسيده است”، يكي از مهم ترين باورهاي غلط در درمان كودك خجالتي است.

بر اساس ديدگاه كتل كه يكي از مهم ترين نظريه پردازان حوزه ي شخصيت است، ممكن است برخي كودكان نسبت به سايرين با زمينه ي كمرويي بيشتري متولد شوند، اما باور به ارثي بودن ويژگي هاي شخصيتي باوري غلط است.

اين جمله به اين معناست كه اگر شما پدر يا مادري كمرو و خجالتي هستيد، فرزندتان نيز زمينه ي بيشتري براي پرورش كمرويي دارد.

چراكه رفتارهاي توام با كمرويي بيشتري را در ارتباطش باشما مشاهده مي كند، ياد مي گيرد و با آن ها همانند سازي مي كند.

براين اساس بايد گفت، اصولا همه ي رفتارها قابل يادگيري هستند و مي توانيد باورتان را به اين شكل تغيير دهيد كه “فرزندم كمرويي را يادگرفته است و لازم است نحوه ي يادگيري اش را تغيير دهم تا اجتماعي تر برخورد كند”.جديدترين روش هاي روانشناسي كودك

درمان كم رويي و كم حرفي كودكان | درمان كودك خجالتي
آگاه شدن از اين نكته كه كمرويي يادگرفتني است، مساله ي بسيار مهمي است كه راه درمان را براي شما بسيار كوتاه تر مي كند.

حالا براي درمان لازم است گام هاي زير را اجرا كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان كودك خجالتي و كمرو، ۲۱ راه تضميني | بازي هايي براي درمان كمرويي كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/21  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

براي پاسخ به سوال، چرا در مدرسه و اجتماع كم رويي هستيد؟ بايد ابتدا سوال علل كمرويي چيست؟ را پاسخ بدهم. از نظر روانشناسي توجه داشته باشيد كه كمرويي يك ويژگي ارثي محسوب نمي شود بلكه در اثر روابط نادرست بين فردي در مراحل اوليه رشد در خانه و مدرسه پديدار مي شود. در متن زير به مواردي كه باعث ايجاد كمرويي مي شوند مي پردازيم.

علل كمرويي چيست؟
كمرويي ناشي از ترس
كم رويي ناشي از ترس عموما در زمان نوزادي شكل مي گيرد. مطالعات نشان مي دهد كه ترس در اين سن به دليل بودن كنار افراد غريبه شكل مي گيرد.

آشنايي با افراد پس از شش ماهگي رخ مي دهد و در آن زمان مغز نوزاد براي تشخيص افراد رشد لازم را پيدا مي كند و ترسش از ديگران برطرف مي شود.

خانواده و فرزندان كمرو
محيط خانواده، تجاربي كه كودك در سنين پايين به دست مي آورد و محيط مدرسه اصلي ترين نقش را در شكل گيري شخصيت دارند. در اين دوره كودك به رفتار والدين خود بسيار دقت مي كند و از آن ها الگو مي گيرد و زماني كه اين الگوها مضطرب باشند و روابط اجتماعي موفقي نداشته باشند بدون شك كودكان هم از آن ها الگو برداري مي كنند.

عامل ديگري كه ممكن است كودكان را به سمت كمرويي سوق دهد، كمال گرايي والدين است. انتظارات نامعقول والدين از فرزندانشان و مجبور كردن آن ها به حضور در موقعيت هاي اجتماعي، رفتار خصمانه، تهديد و حمايت هاي غير ضروري باعث بروز كمرويي در كودكان مي شود.

دوگانگي و تعارض در رفتارهاي والدين هم ممكن است باعث ايجاد كشاكش دروني در كودك و اختلال در رشد او شده كه در نهايت به اضطراب و كمرويي ختم مي شود.


علل كمرويي نشانه انزو و گوشه گيري كودك
تاثير كم رويي بر تك فرزندان و فرزندان اول خانواده
كمرويي در ميان تك فرزندان و فرزندان اول خانواده بيش تر از ساير كودكان ديده مي شود. البته اين بدين معني نيست كه تمام تك فرزندان يا فرزندان اول خانواده دچار كمرويي مي شوند.

كمرويي در اين افراد زماني به وجود مي آيد كه والدين قادر نباشد، فرزندان را به شكل مناسب تربيت كنند. معمولا تك فرزندان يا فرزندان اول خانواده با افراد بزرگسال بيش تر از همسن و سالان خود در ارتباط هستند و در ارتباط با همسن و سالان خود مشكل دارند.

معمولا والدين از تنها فرزند يا اولين فرزند خود توقعات بالايي دارند كه همين توقعات و اعمال فشار باعث ايجاد اضطراب و كمرويي در كودكان مي شود و كودك به مرور احساس ارزشمندي خود را از دست مي دهد.

مدرسه و تقويت كمرويي
مدرسه به عنوان اولين تجربه كودك از مكان هاي رسمي نقش اساسي درتقويت يا درمان كمروييدارد و متاسفانه در بسياري از موارد مشاهده مي شود كه كمرويي كودكان در مدرسه تقويت مي شود.

در غالب موارد سكوت مضطربانه كودك به عنوان يك ويژگي و صفت پسنديده محسوب مي شود و با تاييد هاي معلم يا سايرين تقويت مي شود. به طور مثال نمره انضباط بالا در مدارس معمولا به دانش آموزان كمرو تعلق مي گيرد.

تشويق هايي مانند اين كه معلم شخصي را ساكت و آرام بخواند و از بقيه هم بخواهد آنگونه باشند باعث مي شود كه كودك به يك شخصيت كاملا كمرو و منفعل تبديل شود.

علل كمرويي كودك
موارد زير باعث ايجاد يا تقويت كمرويي در كودكان مي شود.

فشارهاي رواني،
تهديد،
رقابت هاي ناسالم،
كمال جويي ها،
تنبيه،
تقويت روحيه تسليم پذيري
كنترل كردن رفتارهاي كودك
توجه داشته باشيد كه اين رفتارها بيش تر زماني ديده مي شود كه كودك به دليل مشكلات عاطفي نياز به تاييد و تشويق معلم داشته باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-علل كمرويي چيست؟ چرا در مدرسه و اجتماع كم رويي هستيد؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/9  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب