moshaverrkhob
moshaverrkhob

تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي شخصيتي است كه مي‌تواند تأثير زيادي بر موفقيت فرد در زندگي داشته باشد. دخترهايي كه اعتماد به‌ نفس دارند، معمولاً در مدرسه و دانشگاه عملكرد بهتري دارند، روابط اجتماعي سالم‌تري برقرار مي‌كنند و در شغل خود موفق‌تر هستند. در اين مقاله، به بررسي راه‌هاي تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس مي‌پردازيم.

اهميت تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس
اعتماد به نفس يك مهارت حياتي است كه مي تواند در همه زمينه هاي زندگي مفيد باشد. دختران با اعتماد به نفس، به احتمال زياد:

در مدرسه و شغل خود موفق خواهند شد.
روابط سالم‌تري خواهند داشت.
عزت نفس سالم‌تري خواهند داشت.
از خود مراقبت خواهند كرد.
در برابر آسيب‌هاي عاطفي و جسمي مقاوم‌تر خواهند بود.
هنگام تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس، پيامي قدرتمند دريافت مي كند: «تو ارزشمند و توانمند هستي.» اين پيام مي تواند به او كمك كند تا در برابر فشارهاي اجتماعي مقاومت كند و در مسيري قرار بگيرد كه او را به موفقيت مي رساند.


تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس

چگونه اعتماد به نفس دخترم را بالا ببرم
همه ما دوست داريم دخترانمان با اعتماد به نفس و عزت نفس قوي بزرگ شوند. در ادامه بخوانيد تا ببينيد چگونه مي توانيد اعتماد به نفس دخترتان را تقويت كنيد.

۱. عشق و حمايت بي‌قيد و شرط
يكي از مهم‌ترين عواملي كه در تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس نقش دارد، عشق و حمايت بي‌قيد و شرط والدين است. دخترهايي كه احساس مي‌كنند والدينشان آنها را دوست دارند و به آنها باور دارند، بيشتر احتمال دارد كه به توانايي‌هاي خود اعتماد داشته باشند.

براي نشان دادن عشق و حمايت خود به دخترتان، مي‌توانيد كارهاي زير را انجام دهيد:

به او بگوييد كه او را دوست داريد و به او افتخار مي‌كنيد.
در فعاليت‌هاي او شركت كنيد و از او حمايت كنيد.
به او گوش دهيد و به نظرات او احترام بگذاريد.
۲. تشويق و تحسين
تشويق و تحسين دخترتان مي‌تواند كمك كند تا تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس بالا داشته باشيد. وقتي دخترتان كاري را خوب انجام مي‌دهد، به او بگوييد كه كارش را دوست داريد و از او تشكر كنيد. اين كار به او كمك مي‌كند تا بداند كه شما به او باور داريد و او را ارزشمند مي‌دانيد.

 

۳. كمك به دخترتان براي شناخت نقاط قوت خود
هر كس نقاط قوت و ضعفي دارد. مهم است كه به دخترتان كمك كنيد تا نقاط قوت خود را شناسايي كند و روي آنها تمركز كند. وقتي دخترتان نقاط قوت خود را مي‌شناسد، بيشتر احتمال دارد كه به توانايي‌هاي خود اعتماد داشته باشد.

براي كمك به دخترتان براي شناخت نقاط قوت خود، مي‌توانيد كارهاي زير را انجام دهيد:

از او بپرسيد كه در چه كارهايي مهارت دارد.
به او كمك كنيد تا فعاليت‌هايي را پيدا كند كه از انجام آنها لذت مي‌برد.
به او نشان دهيد كه شما به توانايي‌هاي او باور داريد.
۴. آموزش مهارت‌هاي حل مسئله و مقابله با چالش‌ها
دختراني كه مهارت‌هاي حل مسئله و مقابله با چالش‌ها را دارند، بيشتر احتمال دارد كه در برابر مشكلات و شكست‌ها مقاوم باشند. اين مهارت‌ها به آنها كمك مي‌كند تا از پس چالش‌هاي زندگي برآيند و اعتماد به‌ نفس خود را حفظ كنند.

براي آموزش مهارت‌هاي حل مسئله و مقابله با چالش‌ها به دخترتان، مي‌توانيد كارهاي زير را انجام دهيد:

به او ياد دهيد كه چگونه مشكلات را شناسايي كند و راه‌حل‌هاي ممكن را پيدا كند.
به او كمك كنيد تا با شكست‌ها كنار بيايد و از آنها درس بگيرد.
به او نشان دهيد كه شما به او باور داريد و مي‌توانيد از او حمايت كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس ✔️ ۱۱ نكته طلايي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/1  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

خصوصيات فرزند اول بايد مورد توجه ويژه قرار بگيرد زيرا با آمدن اولين فرزند همه اعضاي خانواده وارد جريان متفاوتي مي شوند و به طور طبيعي رفتار والدين تك فرزندي با آن هايي كه چند فرزند دارند متفاوت مي باشد، والدين همان ابتدا متوجه مي شوند كه فرزندان نسبت به يكديگر، رفتارها و خصوصيات مختلفي از خودشان نشان مي دهند.

تحقيقات نشان مي‌دهد كه ترتيب تولد مي‌تواند تأثير قابل توجهي بر شخصيت و رفتار افراد داشته باشد. فرزندان اول اغلب با ويژگي‌هاي خاصي مانند مسئوليت‌پذيري، اعتماد به نفس، و وظيفه‌شناسي شناخته مي‌شوند. در اين مقاله به بررسي خصوصيات فرزندان اول و عوامل تأثيرگذار بر آن‌ها مي‌پردازيم.

روز جهاني فرزند اول روز جهاني فرزند اول (Firstborn Day) يك روز تعطيل غيررسمي است كه هر ساله در دومين يكشنبه ماه ژوئن برگزار مي‌شود. اين روز براي قدرداني از فرزندان اول و برجسته كردن نقش آنها در خانواده و جامعه است.

تاريخچه روز جهاني فرزند اول به سال ۱۸۵۶ باز مي‌گردد. در آن سال، دكتر چارلز لئونارد، يك كشيش در كليساي مجارستاني در شهر ماساچوست، يك سرويس ويژه براي كودكان برگزار كرد. او اين روز را “گل يكشنبه” ناميد و از آن زمان به بعد، اين روز به عنوان روز فرزند اول شناخته مي‌شود.

در سال ۱۹۲۹، تركيه براي اولين بار روز فرزند اول را به عنوان يك تعطيل ملي اعلام كرد. اين روز در بسياري از كشورهاي ديگر نيز جشن گرفته مي‌شود، اما هنوز به رسميت شناخته نشده است.

خصوصيات فرزند اول: نقش در خانواده
تولد فرزند اول، تجربه اي جديد براي والدين مي باشد و آن ها ممكن است در تربيت فرزند اول بر اساس قوانين پيش بروند و بسيار سخت گير باشند و يا به خاطر ذوق و شوقي كه براي تولد فرزندشان دارند بسيار سهل گير باشند و اصول تربيتي را به خوبي ايفا نكنند در نتيجه در تربيت فرزندشان با مشكلاتي رو به رو خواهند شد.

پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد والدين به خاطر تجربه اي از تربيت فرزند اولشان داشته اند روش تربيتي خود را تغيير مي دهند و به صورت ديگري به تربيت فرزند دوم مي پردازند، در اين حالت فرزند اول مجبور است بي تجربگي و نا پختگي والدين را در تربيت كردن تحمل كند.

مفاهيمي در روانشناسي كودك مطرح مي شود كه به شما كمك مي كند تا از اشتباهات رايج تربيتي بپرهيزيد و از بهترين روش هاي تربيتي براي تربيت فرزندان استفاده نماييد.

تعادل در تربيت فرزندان اول
فرزندان اول در كانون توجه والدين قرار دارند و معمولا تمام خواسته هاي آن ها توسط والدين برآورده مي شود و در فرزند احساس ارزشمندي زيادي به وجود مي آيد، در صورتي كه اين روند شكل افراطي و بي رويه اي داشته باشد، فرزندان اول تبديل به انسان هاي قدرت طلب، خودخواه و كم تحمل مي شوند و آن ها تحمل هيچ گونه بي توجهي ندارند.

پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد از توجه والدين به آن ها كم مي شود و در اين صورت فرزند اول، فرزند دوم را مسبب اين بي توجهي مي داند و در اين حالت حسادت فرزند اول شروع مي شود كه يكي از خصوصيات به وجود آمدن آن ها در هنگام تولد فرزند دوم مي باشد، تمام فرزندان اول تغيير جايگاه شان را در خانواده احساس مي كنند اما فرزندان نازپرورده تر با صدمات بيشتري رو به رو هستند و اين كه كودك چطور با اين وضع و شرايط كنار بيايد به رفتار والدين و سبك هاي فرزند پروري آن ها بستگي دارد.

در صورتي كه والدين تمام توجه و محبت خود را نثار فرزند دوم كنند و يا رفتارهاي اشتباه ديگري از خودشان نشان دهند فرزند اول به احساس طرد شدگي دچار خواهد شد و بعد ها آن را به خواهر و برادر كوچك خود منتقل مي كنند اما در صورتي كه والدين رفتار صحيحي با كودك شان داشته باشند بچه ها به دوستاني خوب تبديل مي شوند و فرزند اول در برابر خواهر و برادر كوچك خود احساس مسئوليت و رهبري مي كند.

خصوصيات فرزند اول: رهبري و سلطه جويي
پس از اين كه فرزندان ديگر متولد مي شوند، فرزند اول موظف است تا از خواهر و برادر كوچك خود نگهداري كند او در اين مورد از والدين خود الگوبرداري و تقليد مي كند و به مراقبت و نگهداري از آن ها مي پردازد، و زماني كه آن ها بزرگ شدند در بازي ها و فعاليت هاي دسته جمعي به رهبري خواهرها و برادرهاي كوچك ترش مي پردازد و با اين ويژگي هاي اخلاقي بزرگ مي شود.

به خاطر اين ويژگي رفتاري اش او در بزرگسالي به رهبري علاقه مند مي شود و دوست دارد كه ديگران را تحت سلطه خود قرار دهد و به خوبي از انجام اين كار بر مي آيد، هم چنين ويژگي مسئوليت پذيري به ميزان زيادي در او افزايش مي يابد.

ويژگي ها و خصوصيات اصلي فرزندان اول
بر اساس نظر روانشناسان برخي از خصوصيات اخلاقي فرزند اول به شرح زير مي باشد:

علاقه به قدرت
مسئوليت پذير
وظيفه شناس
منظم
دقيق بودن
با وجدان بودن
محافظه كار
سازمان دهندگان خوب
فرزندان اول به طور معمول به گذشته گرايش دارند و نسبت به آينده بدبين هستند.

منبع:كانون مشاوران ايران-خصوصيات فرزند اول ✔️ ۷ ويژگي مهم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/25  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تربيت كودك يكي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي والدين است. والدين مي‌خواهند فرزنداني تربيت كنند كه سالم، شاد و موفق باشند. اما تربيت صحيح كودك كار آساني نيست و نياز به آگاهي و تلاش دارد.

در اين مقاله ۱۰ نكته طلايي براي تربيت صحيح كودك را بيان مي‌كنيم. اين نكات بر اساس جديدترين تحقيقات در زمينه روانشناسي كودك و خانواده تدوين شده‌اند.

تربيت كودك
تربيت كودك يكي از مهم ترين وظايف والدين است. اين يك مسئوليت بزرگ است كه مي تواند تأثير زيادي بر زندگي كودك و جامعه داشته باشد. اهميت تربيت كودك در چند مورد خلاصه مي شود:

فراهم كردن زمينه رشد و شكوفايي كودك: تربيت صحيح كودك زمينه را براي رشد و شكوفايي استعدادها و توانايي هاي او فراهم مي كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند به فردي موفق و مفيد براي جامعه تبديل شود.
پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي: تربيت صحيح كودك مي تواند از آسيب هاي اجتماعي مانند اعتياد، جرم و جنايت پيشگيري كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند مهارت هاي لازم براي زندگي سالم را بياموزد و از آسيب هاي اجتماعي دور بماند.
ايجاد جامعه اي سالم تر: تربيت صحيح كودك به ايجاد جامعه اي سالم تر كمك مي كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند فردي مسئول، مهربان و منصف باشد. اين افراد به ساختن جامعه اي بهتر كمك مي كنند.

۱۴ نكته براي تربيت كودك
حتي موفق ترين والدين هم هنگام تربيت كودكان به مشكل بر مي خورند. اگر براي تربيت كودك خود نياز به كمك داريد استفاده از راهكارهايي كه در ادامه ذكر مي كنيم مي تواند كمكتان كند.

منظور ما از تربيت كردن وضع قوانين و مقرراتي است كه كودك شما را از انجام رفتار هاي پرخاشگرانه (ضربه زدن و گاز گرفتن)، خطرناك (مانند بازي با گاز) و نامناسب ( پرت كردن وسايل) باز دارد.

به ياد داشته باشيد كه اين كار به معناي دعوا و مجازات بچه نيست. در اينجا چهارده راهكار براي جلو گيري از رفتار نامطلوب كودك ذكر شده است.

۱. خط قرمز هاي خود را تعيين كنيد
پيرسون نويسنده معروف مي گويد ” اگر هميشه به فرزند خود نه بگوييد فرزندتان هيچ وقت اولويت هاي شما و كار زشت خودش را درك نمي كند، به علاوه شما نمي توانيد تمام رفتار كودكتان را كنترل كنيد. اولويت هاي خود را دنبال كنيد و عواقب زير پا گذاشتن آن ها را به كودكان خود گوش زد كنيد، سعي كنيد نسبت به چيز هايي كه مهم نيستند سخت گيري نكنيد.

اليزابت برگر نويسنده و دكتر كودكان مي گويد” برقراري يك رابطه سالم و خوب با كودكتان بسيار مهم تر از مجبور كردن او به انجام كاري است كه دوست ندارد.” شما ممكن است نگران باشيد كه با اين كار كودكتان را لوس بار مي آوريد ولي جاي نگراني نيست.

۲. كودك خود را بشناسيد
بعضي از رفتار هاي كودكان كاملاً قابل پيشبيني است پس پيشاپيش مي توانيد از اين رفتارها جلوگيري كنيد مثلاً اگر كودك شما علاقه به نقاشي كردن روي ديوار دارد، زماني كه پيشش نيستيد مداد رنگي را در كشو بگذاريد تا كم كم اين عادت را ترك كند.

اگر كودك ۲ ماهه شما از مغازه ها خوراكي بر ميدارد با خودتان عروسك ببريد و سرش را گرم كنيد. يا اگر كودكتان عادت دارد خانه را پر از دستمال كاغذي كند كافي است بسته دستمال كاغذي را بالاي كمد بگذاريد.

۳. از رفتار هاي بد كودك پيشگيري كنيد
هاروي كاپ نويسنده كتاب شادترين كودكان مي گويد ” ممكن است بعضي اوقات كودكتان از روي خستگي گريه كند يا جيغ بكشد.

اگر كودكتان صبح ها پر انرژي است اما بعداز ناهار خسته و غير قابل كنترل مي شود سعي كنيد او را بيرون از خانه ببريد، مي توانيد از دكتر وقت بگيريد و با دكتر درباره وضعيت كودكتان مشورت كنيد. همچنين مي توانيد با گفتن” اسباب بازي هارو كه جمع كنيم ميريم مهموني.” كودكان را آماده اتفاقات بعدي كنيد اينگونه كودكتان آرام تر مي شود.


تربيت كودك

۴. قاطع باشيد
كلر لنر متخصص كودكان مي گويد: “در سنين ۲ تا ۳ سالگي كودكان سعي دارند تأثير عملكر خودشان بر محيط را درك كنند. اگر واكنش شما نسبت به يك رفتار كودك عوض شود كودك سيگنال هاي متفاوتي دريافت مي كند و نمي تواند تشخيص دهد شما از او چه مي خواهيد.”

هيچ زمان مشخصي براي از بين رفتن رفتار بد كودكتان وجود ندارد. اما اگر هميشه يك واكنش نسبت به رفتار ناپسند او داشته باشيد احتمال يادگيري كودك بالا مي رود. اين قاطعيت براي سارا مادر ساشا مهم بود هر بار كه او كار اشتباهي مي كرد سارا با صداي بلند به او هشدار مي داد و چون سارا معمولا آرام حرف مي زد اين قاطعيت و بلندي صداي سارا به ساشا ياد مي داد كه نبايد آن رفتار را تكرار كند.

دقت كنيد كه در حدود دو سالگي كودكان سعي مي كنند با ناز كردن يا بامزه بودن شما را گول بزنند پس فريب كارهاي آنان را نخوريد.

۵. احساساتي نشويد
مطمئنا اين كه كودكتان از مسواك زدن فرار مي كند يا به حرف شما گوش نمي دهد مي تواند عصبانيتان كند. اما اگر فرياد بزنيد همه چيز بدتر مي شود.

دكتر ويليام كالمن، استاد دانشكده پزشكي دانشگاه كاروليناي شمالي توصيه كرد” هنگامي كه با فرياد چيزي را از كودك خود مي خواهيد كودك متوجه خواسته شما نمي شود و فقط فرياد شما را مي شنود. در واقع فرياد زدن شما باعث مي شود كودكتان سرگرم بشود و بيش تر لذت ببرد. بنابراين در برابر بالا بردن صداي خود مقاومت كنيد.

نفس عميق بكشيد و تا سه بشماريد. هنگام اخطار دادن به كودكتان سريع، محكم، جدي و سختگير باشيد. به جاي كنترل كودكان سعي در كنترل موقعيت داشته باشيد. بهتر است انتظارات خود را از سطح صبر و توانايي كودكتان پايين بياوريد اين گونه شرايط بهتري را تجربه خواهيد كرد.

۶. گوش دهيد و تكرار كنيد
بچه ها وقتي كه شنيده مي شوند احساس بهتري دارند، بنابراين براي جواب دادن به كودك از حرف هاي خودشان استفاده كنيد.

اگر او در فروشگاه هاي مواد غذايي گريه مي كند زيرا به او اجازه نمي دهيد خوراكي ها را باز كند، چيزي مثل اين را بگوييد: به نظر ميرسه از دستم عصباني چون نمي ذارم خوراكي هارو باز كني ولي اين جزو قوانين مغازه است كه بايد صبر كني تا از مغازه بيرون بريم. اين حرف خواسته او را برآورده نمي كند ولي باعث كاهش عصبانيت او مي شود.

۷. كوتاه و ساده بگوييد
اگر در حال تربيت فرزند اول خود هستيد ممكن است زمان زيادي را براي توضيح كار زشت او و تهديد كردنش بگذرانيد. اما با توجه به گفته دكترها كودكان در اين سن صحبت هاي پيچيده را متوجه نمي شوند پس سعي كنيد منظور خود را كوتاه و در قالب جملات ساده بيان كنيد تا براي كودكتان قابل درك و جالب باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت كودك ✔️ ۱۴ نكته كليدي كه نمي دانيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/18  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

همه چيز درباره تربيت فرزند

” نگران آينده فرزندانم هستم. چطور مي توانم فرزندم را از تمام جهات، در سطح عالي تربيت كنم؟”

اين سوالي است كه خيلي از والدين، بخصوص مادران حتي در دوران بارداري، در گوشه اي از ذهن خود داشته يا آن را با دوستان، خانواده و روانشناس مطرح مي كنند.

تربيت فرزند مسئوليت بزرگي است كه زن و شوهر در زندگي با آن رو به رو هستد.

موضوعي كه با آگاهي و مهارت لازم مي تواند به يك تجربه شيرين و موفقيت آميز تبديل شود.

فرزندپروري
اينكه پدر و مادر نسبت به تربيت فرزند چه نگرشي دارند تا حد زيادي در نوع برخورد و شيوه تربيتي كه اجرا مي كنند تاثيرگذار است.

به عنوان مثال والديني كه معتقدند سخت گيري زياد باعث مي شود فرزندشان در آينده قوي بار آيد، قوانين سخت گيرانه تري براي تربيت فرزند خود اجرا مي كنند.

نگرش والدين نيز تا حد زيادي به نوع تربيتي كه خود در دوران كودكي تجربه كرده اند، وابسته است.

براي نمونه والديني كه كودكي سخت و پررنجي گذرانده اند، ممكن است بخواهند برعكس آنچه كه خود تجربه كرده اند را روي فرزندشان پياده كنند و دغدغه اصلي شان رفاه و راحتي فرزندشان باشد.

حال شما در تربيت فرزندتان تحت تاثير كدام تجربه و نگرش قرار داريد؟

شيوه هاي تربيتي كه به كار مي بريد تا چه اندازه آگاهانه و منطقي و تا چه حد تحت تاثير گذشته خودتان قرار دارد؟

همه چيز درباره تربيت فرزند
همه چيز درباره تربيت فرزند
آشنايي با روش هاي فرزندپروي
اما روش هاي فرزندپروي به طوركلي به سه دسته تقسيم مي شود:

تربيت مستبدانه يا ديكتاتوري
اين روش كه تركيبي از سخت گيري زياد و محبت كم است، فرزندان مجبورند بدون چون چرا و بدون هيچ توضيحي از قوانين والدين خود پيروي و اطاعت كنند.

اگر از اين روش تربيتي استفاده مي كنيد سعي كنيد در شيوه تربيتي خود تجديد نظر كنيد چرا كه فرزندان والدين مستبد، معمولا در مقابل افسردگي و اضطراب آسيب پذيرند و اعتماد به نفس لازم را ندارد.

تربيت آسانگيرانه
اين گروه از والدين اعتقادي به تنبيه، وجود قوانين يا حد و مرز نداشته و در مقابل خواسته هاي فرزند خود نيز همواره سر تسليم فرو مي آورند!

فرزندان حاصل اين شيوه تربيتي كه چهارچوب و احترام به قوانين را ياد نگرفته اند، در آينده به احتمال بالاتري مرتكب خشونت و مصرف مواد مي شوند.

تربيت مقتدرانه
اين شيوه كه بهترين مدل براي تربيت فرزندتان است تركيبي از صميميت، پاسخگويي و ابراز نظرات و همچنين احترام متقابل بين والدين و فرزندان را شامل مي شود.

در اين روش والدين فورا تسليم خواسته هاي كودك خود نمي شوند در عين حال كه بر رفتار كودك خود مديريت دارند به جاي تنبيه محض، از علت و چرايي رعايت احترام و قوانين خانه صحبت مي كنند.

تحقيقات نشان داده اند فرزنداني كه تربيت مقتدرانه را تجربه كرده اند، در بزرگسالي به افرادي مستقل، مسئوليت پذير و صميمي تبديل مي شوند.

منبع:مشاوره ازدواج-همه چيز درباره تربيت فرزند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/3  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

سردي روابط در خانواده و رابطه آن با فرار فرزندان از خانه ارتباط دارد؟ خانواده واحد بنيادي جامعه است و نقش مهمي در رشد و پرورش فرزندان دارد. روابط گرم و صميمي بين اعضاي خانواده مي تواند به فرزندان كمك كند تا احساس امنيت، حمايت و پذيرش داشته باشند. در مقابل، سردي روابط در خانواده مي تواند منجر به مشكلات مختلفي براي فرزندان شود، از جمله فرار از خانه.

سردي روابط در خانواده
سردي روابط در خانواده به معناي فقدان محبت، ارتباط و حمايت بين اعضاي خانواده است. اين امر مي تواند به دلايل مختلفي رخ دهد، از جمله:

اختلافات بين زوجين
طلاق يا جدايي
اعتياد يكي از اعضاي خانواده
بيماري هاي رواني
مشكلات اقتصادي
مشكلات فرهنگي

سردي روابط در خانواده

رابطه سردي روابط در خانواده با فرار فرزندان از خانه
فراري از خانه يك پديده پيچيده است كه دلايل مختلفي دارد. يكي از عوامل مهم فرار فرزندان از خانه، سردي روابط در خانواده است. فرزنداني كه در خانواده هايي با روابط سرد و بي روح رشد مي كنند، احساس تنهايي، بي ارزشي و نااميدي مي كنند. اين امر مي تواند آنها را به دنبال راه هايي براي فرار از اين شرايط سوق دهد.

راهكارهاي پيشگيري از فرار فرزندان از خانه
والدين مي توانند با ايجاد روابط گرم و صميمي با فرزندان خود، از بروز مشكلاتي مانند فرار از خانه پيشگيري كنند. در اين راستا، والدين مي توانند اقدامات زير را انجام دهند:

زمان كافي را با فرزندان خود سپري كنند و به آنها توجه كنند.اين امر مي تواند شامل انجام فعاليت هاي مشترك، مانند بازي، صحبت كردن، يا صرف غذا با هم باشد.
با فرزندان خود ارتباط موثر برقرار كنند و به آنها گوش دهند. اين امر به فرزندان كمك مي كند تا احساس كنند مورد شنيده شدن و درك شدن قرار مي گيرند(منبع).
به فرزندان خود محبت و حمايت نشان دهند.اين امر مي تواند شامل ابراز عشق، قدرداني، و حمايت از فرزندان باشد.
قوانين و انتظارات روشني را براي فرزندان خود تعيين كنند و آنها را تشويق كنند تا آن ها را رعايت كنند.اين امر به فرزندان كمك مي كند تا احساس كنند امنيت و ثبات دارند.
در صورت بروز مشكلات بين خود، با آرامش و احترام با يكديگر رفتار كنند.اين امر به فرزندان مي آموزد كه چگونه با اختلافات به طور سازنده برخورد كنند.


مثال هاي عيني از سردي روابط در خانواده
والديني كه دائماً با يكديگر مشاجره مي كنند و در مقابل فرزندان خود دعوا مي كنند.
والديني كه به فرزندان خود توجهي نمي كنند و زمان كافي را با آنها سپري نمي كنند.
والديني كه فرزندان خود را با يكديگر مقايسه مي كنند و به آنها احساس بي ارزشي مي دهند.
والديني كه فرزندان خود را كنترل مي كنند و به آنها اجازه استقلال نمي دهند.
والديني كه فرزندان خود را مورد آزار و اذيت قرار مي دهند.
عواقب فرار فرزندان از خانه
فراري از خانه مي تواند عواقب جدي براي فرزندان داشته باشد، از جمله:

خطرات جسمي و روانيفرزندان فراري ممكن است در معرض خشونت، سوء استفاده جنسي، و اعتياد قرار گيرند. آنها همچنين ممكن است احساس تنهايي، اضطراب، و افسردگي كنند.
مشكلات تحصيلي و شغليفرار از خانه مي تواند بر تحصيل و شغل فرزندان تأثير منفي بگذارد.
مشكلات اجتماعيفرزندان فراري ممكن است در معرض طرد اجتماعي و تبعيض قرار گيرند.

منبع:مشاوره ازدواج-سردي روابط در خانواده و رابطه آن با فرار فرزندان از خانه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/15  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ازدواج با وجود مخالفت خانواده و وقتي همه ساز مخالف مي زنند! بين مادر و پدر عزيزم و عشقم كدام را انتخاب كنم؟ ميدانم فرزندم همسر اشتباهي را براي خود انتخاب كرده است و من از او خوشم نمي آيد.براي او چه رويا پردازي هايي كرده بودم! اين جملات آشنايي است كه در اين وضعيت گفته مي شود.

مخالفت خانواده با ازدواج
” از وقتي يادم مياد من حتي تو انتخاب يه دكوري براي خونه نظرم ارزش نداشته چه برسه تصميم براي ازدواج با كسي كه خودم انتخاب كردم.

خانواده م نمي خوان باور كنن كه منم بزرگ شدم و حق دارم براي زندگيم تصميم بگيرم.

پدر و مادرم با ازدواجم مخالفن، ميگن هنوز زوده برات، ما اون دختر و خانواده ش نمي شناسيم، صبر كن شرايطتت بهتر شه خودمون برات بهترين زن رو انتخاب مي كنيم!

نمي دونم چي كار كنم. نه جرئت اينو دارم كه از حق خودم دفاع كنم و نه مي تونم از عشقم دست بكشم.

سايت مشاوره ازدواج
ازدواج با وجود مخالفت خانواده
نمي دونم بايد كدوم انتخاب كنم؟
خانواده ام يا كسي كه واقعا دوستش دارم ؟

سوال يك جوان از بخش كامنت ها
ازدواج مهم ترين تصميم زندگي هرفرد و پيوند ميان دو خانواده است.

اين آغاز باهم بودن، اگر با رضايت و پذيرش خانواده ها صورت گيرد مي تواند دلپذيرتر و توام با آرامش و رضايت باشد.

در شرايطي هم كه خانواده ها به اين وصلت رضايت ندهند و ساز مخالف بزنند، ازدواج اگر هم به سرانجام برسد، با تلخي و تنش همراه است.

درگذشته كه ازدواج سنتي، پيوند خويشاوندي و انتخاب خانواده ها حرف اول را مي زد، چالش اصلي ازدواج اجباري بود.

در حالي كه چالش ازدواج اجباري كم رنگ شده اما چالش و دغدغه شايع جوان ها ازدواج اختياري با وجود مخالفت خانواده ها است.

شايد مانند نمونه بالا، در نگاهه اول افراد به انتخاب فكر كنند. انتخاب ميان خانواده و كسي كه شيفته او هستند.

مسلما انتخاب ميان خانواده، يا معشوق نه تنها انتخابي سخت، بلكه انتخابي نادرست در پايان راه است.

مشاور چه كمكي مي كند؟
فردي متخصص و بي طرف كه كمك مي كند فرزند شما تصميم درستي بگيرد و از سويي اگر زوجي براي پسر و يا دختر مناسب است، به مادر و پدر كمك مي كند تا درست تصميم بگيرند.

منبع:مشاوره ازدواج-ازدواج با وجود ناراضي بودن خانواده

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/8  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تاثير پدر در تربيت فرزندان به چه اندازه است؟ پدر و مادر به عنوان والدين، نقش بسيار مهمي در تربيت فرزندان ايفا مي كنند. در حالي كه برخي تصور مي كنند كه مادر مسئول تربيت و مراقبت از فرزند است اما بايد گفت كه پدر نيز نقش بسيار مهمي را در تبديل شدن كودك به بزرگسال سالم و متعادل ايفا مي كند. با افزايش تعداد مادران شاغل، نقش پدران و تاثيرگذاري آن ها بر زندگي فرزندان، پررنگ تر از قبل شده است.

نتايج تحقيقاتي كه در دانشگاه كمبريج انجام شد، نشان داد كه اكثر مواقع كودكان براي بازي كردن به سمت پدر رفته و در مواقع ناراحتي و استرس به مادر پناه مي برند.

پدرها نقش بسيار زيادي در شكل گيري و رشد شخصيت فرزندان خود دارند. در اين مقاله قصد داريم ۵ مورد مهم اثرگذاري پدر بر فرزند را بيان كنيم.

پنج مورد مهم در تاثير پدر در تربيت فرزندان
تاثير روي روابط اجتماعي
ايجاد روابط صميمي بين پدر و فرزندان، تاثير مثبت زيادي روي روابط دوستانه و عاطفي آن ها در آينده مي گذارد. برخي از زنان جذب مرداني با خصوصيات شبيه به پدرشان مي شوند، اين اتفاق به اين دليل رخ مي دهد كه ارتباط با اين مردان براي آن ها، يادآور تجربيات گرم و صميمي اي است كه با پدران خود داشته اند.

تاثير بر مهارت هاي شناختي
مطالعاتي كه در رابطه با بهداشت رواني نوزاد انجام شده، بيان گر اين حقيقت است كه تاثيرگذاري پدر در رشد شناختي فرزندان از همان آغاز دوران كودكي شروع مي شود و همچنين اين تحقيقات نشان داد كه نوزاداني كه توجه بيشتري از جانب پدر خود دريافت كرده اند، نمرات بالاتري در رشد شاخص ذهني گرفته اند.

پدراني كه به طور فعال وضعيت درسي و مدرسه كودكان خود را پيگيري مي كنند، فرزنداني دارند كه از نظر درسي نمرات بالاتري كسب مي كنند. دختراني كه رابطه صميمي و خوبي با پدر خود تجربه مي كند، غالبا نمرات رياضي بالاتري دريافت مي كنند.


تاثير پدر در تربيت فرزندان
تاثير بر ثبات عاطفي پسران
مطالعاتي كه روي صدها بزرگسال انجام شده، نشان مي دهد كه بزرگسالاني كه روابط خوب و قوي با پدران خود داشته اند، در هنگام مواجه با استرس و مشكلات، رفتار منطقي تري از خود بروز مي دهند.

بهبود اعتماد به نفس در كودكان

منبع:كانون مشاوران ايران-تاثير پدر در تربيت فرزندان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/31  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

زماني كه فرزندتان از مدرسه به خانه مي آيد بعد ازاستراحتي كوتاه و صحبت و غذا خوردن و بودن با خواهر و برادر، از او بخواهيد براي امروز چه تكاليفي دارد، سوال بعدي آن است كه بپرسيد به نظرت چقدر طول مي كشد، با اين سوال به او پيش بيني را مي آموزيد. بعد سوال كنيد چه زمان يا زمانهايي قبل از خواب ميخواي انرا انجام دهي، با اين سوال اداره كردن زمان و برنامه ريزي را ياد ميگيرد. و از او بخواهيد اجازه دهد به او ياد آوري كنيد. زماني كه فرزندتان مشغول انجام تكاليفش است كنارش حضور داشته باشيد كار خودتان را بكنيد اما تا پايان تكليف يا وقتي فرزندتان كمكي نخواسته مزاحمش نشويد. اگر حاضر نيست سر زمان مشخص شده تكاليفش را انجام دهد با او از حال و احساسش حرف بزنيد كمكش كنيد و نقش پليس نداشته باشيد. وقتي سر وقت كارش را انجام داد با هر نوع پاداشي باعث خوشحاليش شويد و تا اخر شب به او بگوييد چه خوب شد تكليفت را زود انجام دادي حالا ميتواني از زندگي لذت ببري بازي دلخواه ت را انجام دهي، به او كمك كنيد تكاليفش را در كيفش بگذارد تا فراموش نكنديا خواهر و برادرش انرا پاره نكنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-فرزندان و انجام تكاليف

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/8  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نكات مثبت تربيتي براي نوزادان، كودكان نوپا و پيش دبستاني

داشتن يك كودك زمان هيجان انگيزي براي پدر و مادر است. شناخت هر مرحله رشد و نمو مي تواند به شما در جهت آمادگي براي رويارويي با چالش ها و فرصت هاي تربيت كودكان خردسال كمك كند.

مطالب مرتبط:

فرزندان و تربيت دردنياي امروز

نوزادان (۰ – ۱ سال)

زماني كه كودكان به دنيا مي­آيند، دنيا براي آن ها مشابه يك ماهيت جديد ماجراجويانه است و آن ها مجبور خواهند بود همه چيز را براي اولين بار فراگيرند. نوزادان شروع به رشد ادراكي خواهند كرد و فرايند هاي يادگيري زبان، حافظه، تفكر، و استدلال آغاز مي شوند. در اين مرحله، كودكان همچنين ياد خواهند گرفت چگونه ديد خود را متمركز كنند و صداي والدين خود را به خاطر بسپارند.

شما چه كار ميتوانيد انجام دهيد…

با كودك خود صحبت كنيد. شنيدن صداي شما آرامش بخش است.
زماني كه كودك شما از خود صدايي توليد مي­كند، با تكرار آن و اضافه كردن كلمات به آن پاسخ دهيد. اين به كودك كمك خواهد كرد ياد بگيرد كه چگونه از زبان استفاده كند.
براي كودك خود بخوانيد. اين به او كمك خواهد كرد كه زبان و اصوات را درك كند و آن را گسترش دهد.
تربيت مي­تواند كار سختي باشد! از نظر جسمي، رواني و عاطفي مراقب خود باشيد. آسان تر آن است كه از داشتن فرزند تازه متولد شده خود لذت ببريد و زماني كه در خود احساس خوبي داريد پد ر مادر مثبت و عاشقي باشيد.
كودكان نوپا (۱-۲ سال)

در اين دوره از زمان، كودكان نو پاي شما بشدت متحرك و هوشيار مي­شوند نسبت به خود و محيط اطراف. كودكان نوپاي شما استقلال بيشتري نشان خواهند داد و رفتار جسورانه تري بروز مي­دهند.

مطالب مرتبط:

مشاوره و تربيت كودك ۲ ساله تا ۳ ساله

شما چه كار مي­توانيد انجام دهيد….

به خواندن روزانه براي كودكان نوپاي خود ادامه دهيد.
از كودك خود بخواهيد تا براي شما شي اي پيدا كنند يا اعضاي بدن يا اشياء را نام ببرند.
با كودك نوپاي خود بازي هاي مقايسه اي مانند مرتب سازي اشكال و پازل هاي ساده انجام دهيد.
كودك خود را به اكتشاف تشويق نماييد.
كنجكاوي كودك نوپاي خود را با رفتن به سفر هاي بيروني به پارك يا سواري با اتوبوس تشويق كنيد.
كودكان نوپا (۲-۳ سال)

در طول اين مدت زمان هيجان انگيز، كودكان نوپاي شما قادر خواهند بود كه از دستورات دو يا سه عبارتي پيروي كنند و اشياء را بر حسب شكل و رنگشان مرتب كنند. كودكان نوپاي شما قادر خواهند بود اعمال بزرگسالان و هم چنين بازي هاي خود را تقليد كنند و طيف وسيعي از احساسات را بروز دهند.

شما چه كار مي­ توانيد انجام دهيد…

كودك خود را به انجام ادابازي (بازي وانمودي) مانند خاله بازي تشويق كنيد يا اجازه دهيد نقش رهبر را در بازي به عهده گيرد و از او پيروي كنيد.
كودك خود را تشويق كنيد تا نام و سن خود را به شما بگويد.
زماني تعيين كنيد تا در آن با كودك خود به مطالعه كتاب بپردازيد.
به كودك خود با بردن او به پياده روي يا سفر با قطار كمك كنيد تا دنياي اطراف خود را كشف كند.
شروع كنيد به آموزش آهنگ هاي ساده به كودك خود، مانند يك توپ دارم قلقليه و ديگر ريتم هاي فرهنگي.
پيش دبستاني (۳-۵ سال)

دنيا، زماني كه بچه هاي شما به اوايل كودكي خود مي­رسند واقعا گسترده مي­شوند. كودك شما مستقل تر خواهد شد و مي­خواهد كه دنياي اطرف خود را كشف كند و در باره آن پرس و جو نمايد. در طول اين مرحله كودكان هوشياري خود را نسبت به هويت جنسي خود نشان مي­دهند، به آن­ها در لباس پوشيدن و درآوردن، بازي كردن با ديگر كودكان و خواندن آواز كمك كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-نكات مثبت تربيتي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/28  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تربيت فرزند پسر، تربيت كودك از چه سني شروع ميشود، تربيت فرزند سالم، تربيت فرزند از نظر روانشناسي، تربيت كودك يكي از سخت ترين مراحل فرزندآوري است، هر كودكي با كودك ديگر متفاوت است و همين باعث مي شود كه تربيت كودك به امري سخت براي والدين تبديل شود. روانشناسان بسياري اعتقاد دارند كه دلايل بسياري از اختلالات در دوران كودكي نهفته است و همين به اهميت دوران كودكي تاكيد دارد، رفتاري كه با كودك داشته باشيد آينده او را رقم مي زند.

تربيت فرزند چيست
در دنياي امروز خشونت هاي زيادي عليه كودكان در حال شكل گيري است. بسياري از خشونت ها از جانب والدين در برخي خانواده عليه كودكان شكل مي گيرد كه در نتيجه اعتقاد به تنبيه هاي بدني براي تربيت كودك به وجود مي آيد. پژوهش ها نشان مي دهد كه تربيت كودك با استفاده از آزار جسمي و تنبيه بدني راهكاري بسيار نامطلوب بوده كه از هر لحاظ توسط علم روانشناسي و غيره رد شده است و موجبات بروز بسياري از مشكلات روحي و جسمي و رواني را در بين آن ها فراهم مي كند.تربيت فرزندان ۷ تا ۱۴ سالبه حدي مهم است كه روش هاي ناصحيح در تربيت فرزند منجر به بروز بسياري از مشكلات رفتاري و روحي رواني براي كودكان در اينده آن ها خواهد شد و دليل بسياري از رفتاري هاي ناهنجار اجتماعي نيز همين خشونت ها و به كار بردن روش هاي ناصحيح در تربيت فرزند از لحاظ رفتاري است. در ادامه نكات تربيتي روانشناسي آمده است كه به شما در تربيت كودكي سالم و موفق كمك مي كند:

تربيت فرزند از نظر روانشناسي
براي تربيت كودك از ديدگاه روانشناسي بايد موارد زيادي را رعايت كنيد كه در ادامه مهم ترين آن ها ذكر شده است:

۱. عزت نفس فرزندتان را تقويت كنيد
لحن صدا، زبان بدن و هر بياني كه داريد بر تربيت فرزند پسر تاثير مي گذارد، تنها لازم نيست كه به حرف هاي خود اهميت دهيد حتي لحن صدا نيز براي كودك مهم است. رفتار شما به عنوان والد بيش از هر چيز ديگري بر عزت نفس آن ها تأثير مي گذارد. به كودك خود اجازه دهيد به صورت مستقل كار كند تا احساس كند كه توانايي بالايي دارد. كلمات نيز مي توانند همانند تنبيه جسماني آسيب بزنند، اگر كودكتان در كار خود موفق نبوده به او اميد دهيد تا بار ديگر تلاش كند، كلمات خود را با دقت انتخاب كنيد و دلسوز باشيد.

۲. از ويژگي هاي خوب او تعريف كنيد
چند بار در روز كودكتان را به دليل كارهاي بدي كه انجام مي دهد تنبيه مي كنيد؟ چقدر از او انتقاد مي كنيد؟ هميشه ويژگي هاي مثبت او را ذكر كرده و به او بگوييد كه متوجه كارهاي خوب او مي شويد. با تنبيه، كودك احساس مي كند كه كارهاي مثبت او ديده نمي شود. به طور مثال به او بگوييد: امروز بسيار دختر خوبي بودي مرسي كه به من كمك كردي وسايلت رو جمع كنيم يا مرسي كه ساكت ماندي تا به كارهايم برسم.

۳. قوانين مشخصي داشته باشيد
براي تربيت فرزند سالم قوانين در خانه بايد مشخص باشد، بايدها و نبايدهاي تربيت فرزند از همان ابتدا باشد مشخص شود. نظم و انضباط بايد از كودكي ياد گرفته شود، حتما قوانين را به آن ها توضيح دهيد و به آن ها بگوييد كه حتي والدين نيز مجبور هستند اين قوانين را رعايت كنند. به طور مثال به كودك خود ياد دهيد كه حتما پيش از ديدن برنامه تلويزيون بايد تكاليف خود را انجام دهد. مي توانيد چارتي تشكيل دهيد و در آن چارت كارهاي مثبت و مفيد او را علامت بزنيد.

۴.براي بچه هايتان وقت بگذاريد
در زندگي شلوغ امروزي براي بسياري از افراد وقت ندارند تا با كودكان خود وقت بگذرانند.اگر مي توانيد به شكلي تنظيم كنيد كه زمان هاي صرف غذا كنار هم بوده يا شب ها در مورد روز خود صحبت كنيد. اكثر بچه ها به دنبال توجه والدين خود هستند بنابراين اگر توجه لازم را دريافت نكنند سعي مي كنند با رفتارهاي ناپسند والدين خود را مجبور كنند كه به آن ها دقت شود.


تربيت فرزند
۵. الگو باشيد
يكي از مهم ترين نكات كليدي در روانشناسي تربيتي كودك اين است كه الگو هركودكي والدين است، كودك به شما نگاه مي كند و سعي مي كند مانند شما رفتار كند. احترام، صميميت، صداقت، مهرباني، بردباري. رفتار غير خودخواهانه از خود نشان دهيد تا كودكتان از شما ياد بگيرد. اگر هميشه در مورد مسائل مالي در خانه صحبت كنيد كودك ياد مي گيرد كه پول مهم ترين چيز است و آن را از همه چيز بالاتر قرار مي دهد. اگر دروغ بگوييد كودك ياد مي گيرد كه دروغگويي كار خوبي است.

۶. انعطاف پذير باشيد
همانطور كه فرزند شما تغيير مي كند، بايد سبك فرزندپروري خود را تغيير دهيد. هر روش در سني جواب مي دهد، روشي كه در سن يك سالگي براي كودك شما موفق بوده است ممكن است در دوسالگي كاربرد خود را از دست بدهد. به طور مثال شما نمي توانيد مانند يك كودك به نوجوان بگوييد كه چه رفتاري داشته باشد بلكه تنها مي توانيد تا حدودي او را نصيحت و راهنمايي كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت فرزند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/17  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

براي كودك خود به چه چيزي نياز داريد؟
مايليد او در آينده چگونه فردي شود؟
لطفا چند لحظه به كلمات زير نگاه كنيد و دور پنج ويژگي كه دوست داريد كودكتان داشته باشد دايره بكشيد. بعد روي ويژگي هايي كه دوست نداريد كودكتان داشته باشد خط بكشيد.

ماجراجو ورزشكار هنرمند كنجكاو ترسو اجتماعي مهربان مستقل
مطيع پرحرف پرانرژي مثبت گرا آرام با اعتماد بنفس حساس پذيرا
اهل ريسك خجالتي همه فن حريف خلاق پرخور سازگار هيجاني شوخ طبع
محتاط حرف گوش كن لجباز مستبد ايرادگير مودب رقابت جو جسور
منفي گرا سخت گوش باپشتكار همكار منعطف حل كننده ي مساله مبتكر فرهيخته
متفكر مسووليت پذير همدل با اراده هدفمند صبور تنبل شاد
حالا به دقت به انتخاب هاي خود نگاه كنيد و اگر ممكن است آنها را با انتخاب هاي يكي ديگر از والدين يا دوست خود مقايسه نماييد.

برخي از اين ويژگي ها به طور مستقيم و يا به طور كلي به موقعيت هاي تحصيلي مربوط نمي شود. در واقع شواهد نشان مي دهند كه موفقيت در زندگي فقط مبتني بر هوش عقلاني (IQ) نيست، بلكه به عواملي ديگر مربوط هستند كه البته بسيار هم اهميت دارند.

يك بار ديگر به انتخاب هاي خود دقت كنيد و ببينيد كه اين گزينه ها چگونه تاثير مي گذارند بر:

شيوه اي كه براي صحبت كردن با كودك خود بر مي گزينيد.

نوع برخورد يا رفتار با او

فعاليته هايي كه اجازه مي دهيد تجربه كند.

موفقيت چيست؟
اگر از هر پدر يا مادري بپرسيد كه براي فرزندان خود خواهان چه چيزي هستند، اكثر آنها خواهند گفت كه فقط كودكانشان شاد و راضي باشند، ولي چه چيزي شادي و رضايت را در زندگي ايجاد مي كند؟

زماني كه فرزند شما به كلاس اول ابتدايي رفت زندگي خود را با آزمونها و تست هاي آموزشي آغاز كرد. شايد شما معتقد باشيد كه اين آزمونها ، معيار خوبي براي سنجش موفقيت آنها ست. البته قطعا قبولي در امتحانات درسي و گذراندن آنها بسيار مهم است. ولي اين فقط يك نوع موفقيت خواهد بود.

بعضي از اين افراد ، در زمان تحصيل دانش آموزاني موفق بوده اند ولي برخي از آنها اين گونه نبوده اند ، بلكه ويژگي هايي خاص نظير موارد زير داشته اند:

اعتماد به نفس بالا، احساس رضايت از خود، احساس اطمينان و ارزشمندي نسبت به توانايي هاي خود، مديريت و كنترل هيجانها، آگاهي نسبت به احساسات خود و توانايي در مديريت آنها، ارتباط خوب و موثر با ديگران، قدرت فهم احساس ديگران، برقراري يك ارتباط موثر و مفيد با مردم، برخورداري از يك ديد مثبت به مسائل و مشكلات زندگي، قوي بودن، داشتن قدرت ريسك بالا و نگريستن به مشكلات به عنوان بخشي از فرايند يادگيري.

كودكان را براي زندگي آماده كنيم. اين نگرش ها و مهارتهاي ضروري و حياتي، براي آماده ساختن كودكان در «زندگي» بايد مد نظر قرار گيرد. موضوع اصلي ، هوش يا توانايي هاي ذهني كودكان نيست. علاوه بر اين ، كودكي كه مهارتهاي زندگي را بياموزد بهتر مي تواند از استعدادهاي خود در مدرسه بهره ببرد و به همين ترتيب، موفقيت در فعاليت هاي زندگي تحصيلي ، او را در بقيه ي عرصه هاي زندگي موفق تر خواهد ساخت. بايد دانست كه براي آموزش مهارتها و نگرش هاي صحيح زندگي به كودكان ، شرايط و امكانات خاصي مورد نياز نيست، بلكه دانايي و توانايي والدين در اين زمينه كارساز خواهد بود.

هر كس در هر سن و جايگاه شغلي و اجتماعي مي تواند مهارتهاي زندگي را بياموزد، همان طور كه مهارتهاي ديگر را فرا مي گيرد، آموختن و تمرين كردن اين مهارت ها بسيار ساده است. ولي آغاز فراگيري قبل از ۶ سالگي بسيار مطلوب است، چرا كه كودكان ، در اين سن ذهن خود را شكل مي دهند و در مورد چگونگي ارتباط خويش با محيط پيرامون مي انديشند.

در واقع كودكان، در اين سن به ساختن ذهنيت خويش مي پردازند و مغزشان رشد مي يابد. ارتباط ياخته هاي عصبي و سلول هاي مغز باعث يادگيري بچه ها مي شود و ما مي دانيم كه بخش اعظم ارتباط هاي مهم كه ناشي از رشد سيستم عصبي انسان است در پنچ سال اول زندگي ساخته مي شود. البته اين بدان معنا نيست كه ما در سنين بعدي نمي توانيم چيزهاي ديگري را ياد بگيريم، ولي توانايي ما براي يادگيري، در همان سالهاي اوليه زندگي شكل مي گيرد. علاوه بر اين ، زير بناي شخصيت و اعتماد به نفس ما تحت تاثير توانايي ما براي مقابله با چالش هاي زندگي و يادگيري رشد مي كند.ويژگي هاي فرزندان در آينده

مهارتهاي زندگي يعني اينجاد روابط بين فردي مناسب و موثر، انجام مسئوليتهاي اجتماعي، تصميم گيري صحيح، حل تعارضات و كشمكش ها بدون توسل به اعمالي كه به خود يا ديگران صدمه مي زنند. برنامه ي آموزش مهارتهاي زندگي بر اين اصل استوار است كه كودكان حق دارند توانمند شوند و نيازمند آنند كه بتوانند از خود و علاقه هايشان در موقعيت هاي سخت زندگي دفاع كنند. اين نوع برنامه ها در پيشگيري از مخاطرات سلامت نگاهي كلي دراند و به آموزش محدود تنها يك مهارت بسنده نمي كنند.

اهداف اموزش مهارتهاي زندگي : مجموعه مهارتهاي زندگي، نه تنها به توانمند ساختن افراد در زندگي حال نمي انديشد ، بلكه بر توانمندي آنان براي زندگي آينده نيز تاكيد مي ورزد. در ضمن ، بر شكوفايي توانايي هاي بالقوه ي افراد متمركز است . به طور كلي ، هدف از مجموعه مهارتهاي زندگي ، كمك به فرد براي حركت از توانايي ها و ضعفهاي مهارتي، به سوي مهارتهاي توانمندي، قوي و سازنده است. چنين مهارتهايي براي زندگي ، تصميمات متعهدانه ي فرد را در بر مي گيرد.

مسئوليت پذيري يا تعهد فردي ، مفهوم مثبتي است كه طبق آن ، افراد نسبت به سلامتشان و اتخاذ تصميمشان در مسائل زندگي خويش متعهد هستند. در واقع هدف نهايي مهارتهاي زندگي اين است كه افراد، مسئوليت برتري و شايستگي فردي خويش را بپريرند. اين شايستگي فردي شامل احساس كفايت و شايستگي سطح بالا، سلامت رواني، خودشكوفايي و پذيرش مسئوليت فردي است. در نتيجه مي توان گفت كه مجموعه مهارتهاي زندگي، هم اهداف پيشگيرانه دارد و هم كنترل مديريت مشكلات، و مانند سبك رويكرد آموزشي، هم براي مداخلات گروهي و هم فردي مناسب است.

به گزارش سازمان بهداشت جهاني، هدف از اموزش مهارتهاي زندگي ، افزايش توانايي هاي رواني اجتماعي و در نهايت پيشگيري از ايجاد رفتارهاي آسيب زننده به بهداشت و سلامت و ارتقاي سطح رواني افراد است.

يكي از اهداف اصلي برنامه ي مهارت هاي زندگي، ارتقاي بهداشت رواني كودكان و نوجوانان است . مطالعات بسياري در مورد تاثير برنامه ي آموزش مهارتهاي زندگي در ابعاد مختلف سلامت روان انجام گرفته و نتايج نشان داده است كه آموزش اين مهارتها سبب افزايش عزت نفس، بهبود رفتارهاي اجتماعي و سازگاري اجتماعي ، افزايش رضايت سيستم خانوادگي و سازگاري با خانواده ، افزايش مهارت حل مسائل شخصي و بين فردي و افزايش مهارتهاي مقبله اي شده است.

منبع:كانون مشاوران ايران-ويژگي هاي فرزندان در آينده

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/31  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

” وادار كردن آنها براي نوشتن تكاليف مانند يك مبارزه دشوار است و در رياضي و علوم هيچ وقت نتوانستم كاري از پيش ببرم”

اين جملات را به كرات از والدين مي شنويم. گاهي اوقات تكاليف براي والدين دلهره اور هستند همانطور كه براي بچه ها هستند. والدين نگران مي شوند وقتي‌كه بچه ها تكاليف خودرا براي دقيقه اخر مي‌گذارند يا از انجام همه انها سر باز ميزنند، كه مي‌تواند منجر به درگيري در خانه شود. از طرف ديگر والدين همچنين ممكن است دلهره داشته باشند كه اگر بچه ها از انها كمك بخواهند قادر به كمك كردن نباشند.

كنار امدن با تكليف

به بچه ها شانس صحبت درباره تكاليف مدرسه شان را بدهيد- وقتي‌كه شما از انها درباره روزشان مي پرسيد بررسي كنيد تا ببينيد كه انها چه چيزهايي را ياد مي‌گيرند. حتي اگر در باره يك موضوع خاص اطلاعاتي نداريد همچنان شما مي‌توانيد با گوش كردن و كمك به انها براي پيدا كردن جوابهايشان، كمك كنيد. اگر شما تكليفي كه به انها داده شده است را متوجه نمي‌شويد، انرا در اينترنت جستجو كنيد يا از دوستان و خانواده سوال كنيد. وقتيكه شما دركي از كار داريد ممكن است بهتر بتوانيد كودك خود را پشتيباني كنيد.

به فرزندانتان براي پذيرش مسئوليت سازمان دهي و انجام تكاليفشان كمك كنيد. هرگز فراموش نكنيد كه فرزندتان را براي كاري كه در انجام ان شركت دارند تشويق كنيد. بسياري از مدارس يك دفتر تكاليف يا دفتر ثبت وقايع روزانه دارند كه والدين هر روز بايد انرا امضا كنند. اين به شما و فرزندتان براي دنبال كردن تكاليف كمك مي‌كند .

 

ايجاد يك محيط مناسب براي تكاليف

بعضي از كودكان ترجيح ميدهند كه تكاليف را بلافاصله بعد از مدرسه انجام دهند در حاليكه برخي ديگر ترجيح مي‌دهند تا ابتدا كمي استراحت كنند. به كودكتان اجازه دهيد كه يك روش مناسب خود بيابد و انرا دنبال كند. ايجاد يك مكان مناسب كه انها بتوانند تكاليف خود را انجام دهند مهم است، در حالت ايده ال محيطي تميز با نور مناسب و بدون مزاحمت. اگر انها ترجيح ميدهند با موسيقي كار كنند به انها اجازه دهيد.

اگر شما فضايي در خانه نداريد يا به مكاني براي دسترسي به اينترنت احتياج داريد، كتابخانه را امتحان كنيد. هيچ چيزي ارزش انرا ندارد كه در حاليكه منابع انلاين عالي بسياري براي كمك به تكاليف فرزندانتان وجود دارد، كودك شما تكاليفش به تنهايي انجام دهد و به تنهايي ياد بگيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-چالش نوشتن تكاليف مدرسه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/17  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نكاتي براي والدين فرزندان بيش فعال و اختلال كم كه سبب بهبود زندگي آن ها مي شود.

آيا فرزند شما اختلال كم توجهي و بيش فعالي دارد؟ در اين مقاله ياد مي گيريد كه براي مديريت رفتار آن ها و مقابله با چالش هاي رايج اختلال كم توجهي و بيش فعالي چه كار هايي مي توانيد انجام دهيد.

كمك به والدين فرزندان بيش فعال
كمك به والدين فرزندان بيش فعال

زندگي با يك كودك يا نوجوان مبتلا به اختلال بيش فعالي و كمبود توجه (ADD) مي تواند خسته كننده و حتي طاقت فرسا باشد.

اما به عنوان والدين مي‌توانيد به فرزندتان كمك كنيد تا بر چالش‌هاي روزانه غلبه كند، انرژي خود را به عرصه‌هاي مثبت هدايت كند و آرامش بيشتري را به خانواده‌تان بياوريد و هر چه زودتر و مداوم‌تر به مشكلات فرزندتان بپردازيد، شانس بيشتري براي موفقيت در زندگي خواهد داشت.

كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي عموماً داراي نقص هايي در عملكرد اجرايي نيز هستند: توانايي فكر كردن، برنامه ريزي از قبل، سازماندهي، كنترل تكانه ها و تكميل وظايف.

اين بدان معناست كه شما در فرايندي كه فرزندتان به تدريج مهارت هاي اجرايي خود را به دست مي آورد، بايد مسئوليت اجرايي را بر عهده بگيريد و راهنمايي هاي بيشتري ارائه دهيد.

اگرچه علائم اختلال كم توجهي و بيش فعالي نمي تواند چيزي جز خشم در شما برانگيزد، اما مهم است كه به ياد داشته باشيد كودكي كه شما را ناديده مي گيرد، آزار مي دهد يا شما را خجالت مي‌دهد، عمداً اين كارها را انجام نمي دهد.

كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي، مي‌خواهند ساكت بنشينند، مي خواهند اتاق هاي خود را مرتب و منظم كنند، مي‌خواهند هر كاري كه والدينشان مي‌گويند انجام دهند، اما نمي‌دانند چگونه بايد اين كارها را انجام دهند.

اگر در نظر داشته باشيد كه بيش فعالي به همان اندازۀ شما كودكتان را هم نااميد مي‌كند، عكس‌العمل به روشهاي مثبت و حمايتي بسيار آسان تر خواهد بود.

با صبر، شفقت و حمايت فراوان، مي توانيد اختلال كم توجهي و بيش فعالي دوران كودكي را مديريت كنيد و در عين حال از يك خانه پايدار و شاد لذت ببريد.

خانواده و والدين فرزندان بيش فعال
قبل از اينكه بتوانيد فرزند مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي را به طور موفقيت آميزي كنترل كنيد، درك تأثير علائم فرزندتان بر خانواده به عنوان يك كل ضروري است.

كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي رفتارهاي زيادي از خود نشان مي دهند كه مي تواند زندگي خانوادگي را مختل كند. آن ها اغلب دستورات والدين را نمي شنوند، بنابراين از آن ها اطاعت نمي كنند.

آن ها بي نظم هستند، به راحتي حواسشان پرت مي شود و ساير اعضاي خانواده را منتظر نگه مي دارند. يا كارهايي را شروع كرده و سپس فراموش مي‌كنند كه آن ها را به پايان برسانند، چه رسد به اينكه بعد از انجام جاي آن ها را تميز كنند.

كودكاني كه مشكلات تكانشگري دارند، اغلب مكالمات را قطع مي‌كنند، در زمان هاي نامناسب توجه مي‌خواهند، و قبل از اينكه فكر كنند صحبت مي‌كنند و چيزهاي عجيب يا شرم‌آور مي‌گويند. اغلب به سختي مي توان آن ها را به رختخواب برد و خواباند.

كودكان بيش فعال ممكن است خانه را بهم بريزند يا حتي خود را در معرض خطر فيزيكي قرار دهند.

كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي
به دليل اين رفتارها، خواهر و برادر كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي با چالشهايي روبرو هستند. نيازهاي آن ها اغلب كمتر از نيازهاي كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي مورد توجه قرار مي گيرد.

ممكن است وقتي اشتباه مي كنند با شدت بيشتري مورد سرزنش قرار گيرند و موفقيت هايشان كمتر مورد تحسين قرار گيرد يا بديهي انگاشته شود.

آن ها ممكن است به عنوان دستيار والدين به حساب آيند و اگر خواهر يا برادر مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي تحت نظارت آن ها رفتار نادرست داشته باشد، سرزنش شوند.

در نتيجه، ممكن است عشق خود را به برادر يا خواهر مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي به حسادت و كينه ختم شود.

الزام نظارت بر كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي مي تواند از نظر جسمي و ذهني خسته كننده باشد. ناتواني كودك شما در “گوش دادن” مي تواند منجر به نااميدي و آن نااميدي تبديل به خشم شود كه به دنبال آن باعث احساس گناه در مورد عصباني شدن از كودك مي شود.

رفتار فرزندتان مي تواند شما را مضطرب كند. اگر تفاوت اساسي بين شخصيت والدين فرزندان بيش فعال با كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي وجود داشته باشد، پذيرش رفتار آن ها بسيار دشوار مي شود.

هوش هيجاني
چگونه هوش هيجاني خود را تقويت كنيم + بازي براي كودكان
براي مقابله با چالش هاي تربيت كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي، بايد بتوانيد تركيبي از شفقت و ثبات را به دست آوريد.

زندگي در خانه اي كه هم عشق و هم ساختار را فراهم مي كند بهترين چيز براي كودك يا نوجواني است كه در حال يادگيري مديريت اختلال كم توجهي و بيش فعالي است.

توصيۀ ۱ به والدين فرزندان بيش فعال: مثبت و سالم بمانيد
به عنوان والدين، زمينه را براي سلامت عاطفي و جسمي فرزندتان فراهم كنيد. شما بر بسياري از عواملي كه مي تواند بر علائم اختلال فرزندتان تأثير مثبت بگذارد، كنترل داريد.

نگرش مثبت را حفظ كنيد. بهترين دارايي شما براي كمك به فرزندتان در مواجهه با چالش هاي اختلال كم توجهي و بيش فعالي، نگرش مثبت و عقل سليم شماست. وقتي آرام و متمركز هستيد، به احتمال زياد مي توانيد با فرزندتان ارتباط برقرار كرده و به او كمك كنيد آرام و متمركز باشد.

ملاحظۀ همه چيز را بكنيد. به ياد داشته باشيد كه رفتار فرزند شما با يك اختلال مرتبط است و بيشتر اوقات عمدي نيست. حس شوخ طبعي خود را حفظ كنيد. آنچه امروز شرم آور است ممكن است ده سال بعد يك داستان خانوادگي خنده دار باشد.

چيزهاي كوچك را ناديده بگيريد و اهل مسامحه باشيد. زماني كه فرزندتان دو تكليف ديگر را به اضافه تكاليف روزانه انجام داده باشد، يك تكليف انجام نشده، چيز مهمي نيست.

اگر والدين فرزندان بيش فعال كمال گرا باشيد، نه تنها دائماً ناراضي خواهيد بود، بلكه انتظارات غيرممكني را براي كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي ايجاد خواهيد كرد.

به فرزند خود ايمان داشته باشيد.

در مورد هر چيزي كه در مورد فرزندتان مثبت، ارزشمند و منحصر به فرد است فكر كنيد يا حتي فهرستي مكتوب كنيد. به فرزندتان اعتماد كنيد كه مي تواند ياد بگيرد، تغيير كند، بالغ و موفق شود. هرروزه در حين مسواك زدن دندان ها يا درست كردن قهوه اين اعتماد را ايجاد كنيد.

۲-مراقبت از خود
به عنوان الگوي فرزندتان و مهمترين منبع قدرت، داشتن يك زندگي سالم حياتي است. اگر بيش از حد خسته شده ايد يا به كلي صبرتان تمام شده است، در خطر از دست دادن ساختار و حمايتي هستيد كه با دقت براي كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي خود تنظيم كرده ايد.

به دنبال حمايت باشيد. يكي از مهم ترين نكاتي كه بايد در تربيت كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي اين است كه مجبور نيستيد اين كار را به تنهايي انجام دهيد.

با پزشكان، درمانگران و معلمان فرزندتان صحبت كنيد. به يك گروه حمايتي سازمان يافته براي والدين كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي بپيونديد.

اين گروه ها انجمني براي مشاوره دادن و دريافت مشاوره ارائه مي دهند و مكاني امن براي تخليه احساسات و به اشتراك گذاشتن تجربيات فراهم مي كنند.

استراحت كنيد. دوستان و خانواده مي‌توانند در مورد پيشنهاد نگهداري از كودك فوق‌العاده باشند. ممكن است در مورد ترك كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي احساس گناه كنيد.

دفعه بعد، پيشنهاد آن ها را بپذيريد و صادقانه درباره بهترين نحوه رفتار با فرزندتان با آن ها صحبت كنيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-حتما والدين فرزندان بيش فعال و اختلال كم توجهي بخوانند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/4  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بهترين سبك فرزند پروري چيست؟ چه چيزي شما را تبديل به والدين خوب مي كند؟ پدر و مادر خوب تلاش مي كنند براساس بهترين علايق كودك خود تصميم گيري كنند.

البته هيچ كس كامل نيست. همانطور كه هيچ پدر و مادري هم كامل نيست، بنابراين بهتر است هنگام به كرسي نشاندن انتظارات خود به خاطر داشته باشيد كه هيچ كودكي هم كامل نيست. اما منظور اين نيست كه ما نبايد در جهت رسيدن به هدف تلاشي بكنيم. ابتدا استانداردهاي بالايي براي خود تعيين كنيد بعد كودك را در اولويت دوم قرار دهيد. ما براي آن ها نمونه يك الگوي خوب هستيم.

در ادامه ده نكته در مورد يادگيري سبك فرزند پروري مؤثر مطرح مي شود. اكثر آن ها نه آني و نه شدني هستند. بعلاوه احتمالاً هيچ كودكي نتواند همزمان به همه آن ها با هم عمل كند. اما اگر بتوانيد بر روي آنها كار كنيد؛ حتي انجام برخي از آنها در هر زماني، باز هم خواهيد توانست در مسير درستي حركت كنيد.

بهترين سبك فرزند پروري چيست
چهار سبك اصلي فرزند پروري (مسالمت آميز، مقتدرانه، غفلت آميز و مستبدانه) كه امروزه در روانشناسي كودك مورد استفاده قرار ميگيرند، بر اساس كار دايانا بامريند، روانشناس رشد، و محققين دانشگاه استنفورد، النور مككوبي و جان مارتين است. در ادامه اين روش ها به طور خلاصه توضيح داده شده است براي آگاهي از تمام سبك فرزند پروري مي توانيد از مقاله ۱۱ سبك هاي فرزندپروري كمك بگيريد.

۱. سبك فرزند پروري مقتدرانه

در سبك فرزند پروري مقتدرانه كه دموكراتيك مي باشد خانواده‌ها دموكراسي را انجام مي‌دهند، جايي كه كودكان در امور خود نظر مي دهند. اين والدين ارتباط نزديك و خوبي با فرزندان خود برقرار مي كنند. اين نوع سبك فرزند پروري از نظر بسياري از روانشناسان بهترين سبك فرزند پروري مي باشد زيرا كودك به صورت مستقل رشد مي كند.

۲. سبك فرزند پروري مسالمت آميز

در اين سبك فرزند پروري قوانين بسيار محدود هستند و كودك بسيار آزاد مي باشد تا به فعاليتي كه دوست دارد بپردازد در اين روش كودكان ممكن است مسئوليت پذيري كمي نشان دهند.

۳. سبك فرزند پروري غفلت آميز يا بدون دخالت

در اين روش والدين دخالتي در رفتاهاي كودك انجام نمي دهند و حتي اگر زمين خورد نيز به او كمك نمي كنند. اين روش ممكن است آسيب هاي دائمي را براي كودك به همراه داشته باشد.

پيشنهاد مشاور: ۷ رفتارهاي آسيب زا در تربيت فرزند| هنر فرزند پروري

۴. سبك فرزند پروري مستبدانه

كنترل زياد، سخت گير يو كنترل زياد كودك در اين روش حرف اول را مي زند. اين روش باعث مي شود كه كودك احساس كند استقلال بسيار كمي داشته و نمي تواند براي خود تصميم بگيرد.

۱۰ نكته براي روش فرزند پروري صحيح
۱. مدل سازي
عمل كنيد. فقط آنچه شما مي خواهيد را از فرزند خود نخواهيد انجام دهد. عملاً به آن ها نشان دهيد. انسان تا حدي به دليل يادگيري از طريق تقليد از گونه هاي خاص محسوب مي شود. ما براي الگو گيري از حركات ديگران برنامه ريزي شده ايم تا از اين طريق آن ها را درك كنيم و خود را با آن ها يكي كنيم.

كودكان به ويژه هركاري كه والدين آن ها انجام مي دهند را خيلي خوب تماشا مي كنند، همان كسي باشيد كه دوست داريد كودك شما باشد، به او احترام بگذاريد، به آن ها رفتار و نگرش هاي مثبتي نشان دهيد، نسبت به هيجان هاي كودك همدلي نشان دهيد؛ كودك شما آنگونه كه مقتضي است تبعيت مي كند.

۲. محبت
محبت خود را نشان دهيد. وقتي عشق ورزيدن بيش از حد نباشد آنها لوس نمي شوند. تنها چيزي كه مي توانيد به نام محبت انجام دهيد چيزهاي مانند ولخرجي در پول، آسان گيري، انتظارات پايين و حمايت بيش از حد است. وقتي اين چيزها به جاي عشق واقعي داده مي شوند آن موقع فرزند شما لوس مي شود.

عشق ورزي به فرزند خود مي تواند به اندازه در آغوش گرفتن، بودن در كنار آن ها و به طور جدي گوش دادن به مسائل او ساده باشد. نشان دادن اين كارهاي عاشقانه مي تواند راه انداز هورمون هاي ايجاد كننده حس خوب مانند اكسي توكسين، اپيوئيدها، و پرولاكتين باشد. اين ناقل هاي عصبي شيميايي مي توانند به ما احساس آرامش عميق، صميميت و اقناع عاطفي ببخشد و با وجود اين خصوصيات كودك شما انعطاف پذير خواهد شد و نيازي به درخواست رابطه نزديكتر با شما ندارد.

۳. روش فرزند پروري مثبت
نوزادان با حدود ۱۰۰ بيليون سلول هاي (نورون ها) عصبي مغزي و اتصالات نسبتاً كمي متولد مي شوند. افكار ما محصول اين اتصالات هستند، آن ها محرك اعمال ما بوده و شخصيت ما را شكل مي دهد و اصولا همان كسي كه هستيم را تعيين مي كنند. آن ها از طريق تجارب موجود در سراسر زندگي ما خلق، تقويت و حك مي شوند.

به كودك خود تجارب مثبتي بدهيد. آن ها به توانايي تجربه تجارب مثبت خود دست خواهند يافت.

هم چنين به كودك خود تجارب منفي بدهيد. در غير اينصورت، آن ها به آن نوع رشد لازمه بالندگي خود نخواهند رسيد.

به پارك برويد. با فرزند خود بخنديد. خشم هاي هيجاني را تحمل كرده و با يكديگر با يك نگرش مثبت مسئله را حل كنيد.

نه فقط ارائه اين تجارب مثبت موجب اتصالات خوب در مغز كودك شما مي شود بلكه آن ها موجب شكل گيري خاطراتي از شما مي شوند كه كودك شما آن ها را در زندگي به يدك مي كشد. وقتي بحث انضباط به ميان مي آيد به سختي مي توان مثبت بود. اما تمرين انضباط مثبت و اجتناب از قياس هاي تنبيهي امكانپذير است.

والد خوب بودن به معناي آن است كه شما بايد به كودك خود اخلاق خوب و بد را ياد بدهيد. تعيين محدوديت ها و سازگاري رمز انضباط خوب است. هنگام اجراي اين قوانين مهربان و قاطع باشيد. بر روي دلايل پشتوانه رفتار كودك تمركز كنيد. همچنين آن را تبديل به فرصتي براي يادگيري در آينده او كنيد نه فرصتي براي تنبيه گذشته.

۴. مأمن امن
اجازه دهيد كودك شما بداند كه شما همواره براي پاسخگويي به سيگنال هاي دريافتي او و حساسيت به نيازهايش آنجا حضور داريد. كودك خود را به عنوان يك فرد حمايت كنيد و بپذيريد. پناهگاهي امن و گرم براي اكتشاف او باشيد. كودكاني كه با والدين داراي مسئوليت پذيري مداوم پرورش مي يابند تمايل به داشتن رشد عاطفي، رشد اجتماعي و پيامدهاي مملو از سلامت رواني بهتري دارند.

۵. ارتباط و يكپارچگي
اكثر ما قبلاً از اهميت ارتباط آگاهيم. با كودك خود صحبت كنيد و به دقت به او گوش بدهيد. شما با تداوم خط ارتباطي باز رابطه بهتري با كودك خود داريد و كودك شما هنگام بروز مشكل به شما مراجعه مي كند. اما دلايل ديگري براي ارتباط وجود دارد؛ شما با اين كار به كودك كمك مي كنيد تا اجزاي مختلف مغزش را يكپارچه كند.

وقتي اعضاي مختلف يدن يكپارچه مي شود مي توانند مانند يك كل هارمونيك عمل كنند كه به معناي رفتار همكاري بيشتر و همدلانه تر است.

براي بهبود سبك فرزند پروري از كودك خود بخواهيد هر چيزي كه برايش اتفاق افتاده را توصيف كند و حس خود را بگويد. شما نبايد به او راه حل بدهيد. فقط به صحبت هاي او گوش دهيد و بپرسيد، سؤالات واضح به آنها در حس كردن تجارب و كامل كردن خاطرات كمك خواهد كرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۰ نكته براي فرزندپروري بهتر | بهترين سبك فرزند پروري چيست

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/6  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

هميشه تولد فرزند دوم و حسادت فرزند اول به دوم، براي والدين دلهره اي ايجاد مي كند كه چگونه فرزند اول را با اين شرايط يا به نوعي چالش مواجه كنند و چه رفتارهايي را انجام دهند. در اين مقاله به بررسي اين موضوع پرداخته و چند روش رفتاري براي والدين نيز ذكر شده اند:

با باردار شدن مادر و انتظار براي فرزند دوم، مادر بايد به طور ساده و قابل فهم در مورد تولد نوزاد، با كودك، گفت و گو كند اما آن چه مهم است، اين كه دربار ه ي آن نبايد زياده روي كند و اين اطلاع را نيز نبايد زود به كودك بدهد زيرا تصور كودك نسبت به زمان، با تصور بزرگسالان متفاوت است. يك ماه ممكن است از نظر كودك، بسيار طولاني باشد؛ بنابراين، اگر مادر ۶ ماه پيش از تولد نوزاد، با كودك خود درباره ي نوزاد جديد صحبت كند، براي كودك، صبركردن در اين مدت، خسته كننده است. اگر كودك به علت بزرگ شدن شكم مادر و تغييرهايي كه در مادر به وجود آمده، از او سؤال كرد، بايد در مورد نوزاد و تولد او، با كودك حرف زد.

اگر كودك در مورد حاملگي مادر و تولد نوزاد و داشتن خواهر يا برادري سؤالي نكرد، بهترين موقعِ گفتن و توضيح دادن براي كودك، همان چندماه آخر دوران حاملگي ست. مادر بايد در مورد نوزاد جديد، به زباني ساده و قابل فهم و دور از اصطلاح هاي پزشكي با كودك صحبت كند. به او نگوييد كه با تولد نوزاد جديد، زندگي شادي خواهيم داشت و نوزاد سبب شادي، تفريح و سرگرمي همه ي ما خواهد بود زيرا چنين نخواهد بود! بلكه به او بگوييد: «نوزاد بسيار كوچكي خواهيم داشت كه نمي تواند راه برود، گريه زياد م يكند، بايد به او شير بدهيم و از او مراقبت كنيم تا بزرگ شود.

اگر كودك به حد كافي بزرگ است، زماني كه براي خريد وسايل و لوازم نوزاد به بازار مي رويد، كودك را با خود ببريد و او را در هنگام خريد، شركت دهيد. او از شركت كردن، احساس خوشحالي خواهد كرد اما زمانوخريد شما با كودك، بايد بسيار كوتاه باشد تا خسته نشود. هنگام خريد لوازم، براي كودك نيز چيزي بخريد تا احساس نكند كه با تولد نوزاد جديد، كنار گذاشته شده است.

از طرفي ديگر، كودك نبايد احساس كند آن چه در گذشته متعلق به او بوده مانند تختخواب، صندلي، اسباب بازي و… از او گرفته و به نوزاد جديد داده مي شود؛ اگر قرار است گهواره يا تخت كودك براي استفاده ي نوزاد اختصاص يابد، پدر و مادر ابتدا بايد براي كودك، تخت جديدي تهيه نمايند و سپس تخت او را مورد استفاده ي نوزاد جديد قراردهند.

زماني كه مادر براي زايمان و تولد نوزاد به بيمارستان مي رود:
چون زمان ماندن مادر در بيمارستان، اغلب كوتاه است، بنابراين نگه داري كودك در خانه پرستاري او بايد به وسيله ي پدر يا افرادي كه با كودك نزديكي داشته اند، انجام گيرد. اگر مادر، مدت زمان كوتاهي در بيمارستان خواهد ماند، بردن كودك به بيمارستان، ضرورتي ندارد و ديدن و آشناشدن كودك با نوزاد تازه متولدشده، بهتر است كه پس از بازگشت مادر به خانه و در خانه صور ت گيرد. پس از آوردن نوزاد به خانه، كودك بزر گتر را به اتاقي ديگر يا به خانه ي پدر و مادربزرگ نفرستيد، زيرا كودك احساس خواهد كرد كه متولدشدن نوزاد، تغييري در پرستاري اش به وجود آورده و او را از محيط قبلي خود و دامان مهر و محبت مادر، دور كرده است.

 

آوردن نوزاد به خانه و پيدايش حس حسادت در كودك بزر گتر:
زماني كه نوزاد به خانه آورده م يشود، چون مورد توجه همه قرارمي گيرد و دوستان و اقوام، هريك او را در آغوش مي گيرند و حتي برايش هديه مي آورند، بنابراين، كودك احساس مي كند كه اي كاش من هم نوزاد بودم و عكس العمل او ممكن است ب هصورت رفتار كودك شيرخوار باشد؛ او ممكن است در شلوار خود ادرار كند يا در حالي كه درگذشته خوب حرف مي زده، مانند كودكاني كه تازه ياد گرفت هاند كلم هها را ادا كنند، حرف بزند.

برخي از كودكان هنگامي كه مادر، نوزاد خود را شير مي دهد، از روي حسادت، به شيرخوردن از شيشه شير تمايل پيدا مي كنند و با گريه كردن، از مادر مي خواهند كه شير را از شيشه شير به آنان بدهد، درصورتي كه خوردن شير از شيشه را در گذشته ترك كرده بودند. مادر نبايد احساس كند كه كودك با خوردن شير از شيشه ي شيرخوري، مشكلي به وجود خواهد آورد و نبايد با اي نكار، مخالفت كند و چيزهاي ديگري مانند شكلات و شيريني به او بدهد كه راضي اش نمايد. تمايل كودك به خوردن شير از بطري شيرخوري، چند هفت هاي بيش تر ادامه نخواهد يافت.

گاهي اوقات ممكن است از روي ناراحتي و حس حسادت، اسباب بازي يا شيء را به طرف نوزاد پرت كند كه مادر به طور معمول، در چنين حالتي نسبت به عمل كودك، پرخاش كرده و او را سرزنش مي كند و سرزنش كردن و عصبانيت مادر، حس حسادت كودك را عميق تر و شديد تر خواهد كرد. مادر نه تنها بايد نوزاد را از مخاطره ها حفظ كند، بلكه بايد كودك بزر گتر خود را نيز دريابد. مادر بايد به كودك بگويد: «ما همگي دوستت داريم اما چون اين خيلي كوچك است، بايد مراقبش باشيم. تو هم بايد كمك كني تا با همديگر بزرگش كنيم. »

شدت حسادت كودكان نسبت به نوزاد شيرخوار به طور معمول در سنين كم تر از ۵ سالگي، به بيش ترين حد خود مي رسد، زيرا كودك در اين سن هنوز وابسته به پدر و مادر است و به خارج از خانه وابستگي ندارد اما زماني كه كودك به سن ۶سالگي يا پس از آن رسيد، خود را به تدريج از پدر و مادر دور م يكند و علاقه و دوستاني در خارج از محيط خانه به دست خواهد آورد.

رفتار پدر و مادر با كودك بزر گتر بايد چگونه باشد؟
زماني كه نوزاد تازه متولد شده به خانه آورده م يشود، مادر نبايد هيچ گونه تغييري در رفتار خود نسبت به كودك بزرگ تر ب هوجود آورد؛ گرچه مادر به علت زايمان، ضعيف، خسته و حتي بي حوصله شده اما تا حد امكان بايد سعي كند با كمك پدر، زندگي روزمره و روابط و رفتار قبلي خود را با كودك حفظ نمايد. زماني كه كودك ببيند تمام توجه و علاق هي مادر به نوزاد جلب مي شود و نوزاد مدام در آغوش مادر است و او بلاتكليف و سرگردان است، حس حسادت در او به وجود خواهد آمد. اگر براي پدر امكان دارد، مي تواند كودك را با خود به محل كارش ببرد تا در خلال روز با پدر مشغول باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-آماده كردن كودك براي تولد فرزند دوم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/30  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روانشناسي شخصيت تعاريف متعددي براي واژه و مفهوم شخصيت بيان شده است يكي از شخصيت هاي معروف در زمينه روانشناسي شخصيت و مشاوره روانشناسي را به عنوان الگوهاي رفتاري و شيوه هاي فكري كه سبب سازگاري فرد با محيط اطراف خود مي شود تعريف كرده است.

بچه چندم خانواده هستيد؟

روانشناسي شخصيت تعاريف متعددي براي واژه و مفهوم شخصيت بيان شده است  كدام از اين تعاريف مي توانند بر جنبه هاي خاصي از ويژگي هاي شخصيت اشاره داشته باشند يكي از شخصيت هاي معروف در زمينه روانشناسي شخصيت و مشاوره روانشناسي را به عنوان الگوهاي رفتاري و شيوه هاي فكري كه سبب سازگاري فرد با محيط اطراف خود مي شود تعريف كرده است.

انجام رايگان تمام تست هاي روانشناسي شخصيت در سايت مشاورانه قرار داده شده است.

تعريف هاي مختلف در روانشناسي شخصيت

در حالي كه بسياري از روان شناسان نيز براي شخصيت تعاريف متعدد ديگري آوردند.

مثلاً برخي از آنها ويژگي هاي پايدار كه از نظر اخلاقي و رفتاري و ذهني در فرد وجود دارد را شخصيت مي دانند و در واقع شخصيت را به عنوان مجموعه اي پايدار و ثابت از ويژگي هاي با ثبات اخلاقي رفتاري و ذهني در فرد مي داند كه سبب نوعي خاص از رفتار درون مي شود شخصيت واژه ايست كه ريشه لاتين داشته و از مواردي مانند نقاب برگرفته شده است.

شخصيت يك ماسك است؟

شايد در گذشته اشاره به نقاب و ماسكي داشته است كه  افراد در ان زمان ها در گذشته به روي چهره خود گذاشته و مشغول به تئاتر و يا ساير فعاليت هاي هنري مي شدند.از نظر مشاوره مي توان گفت شخصيت به تمامي ويژگي ها و خصوصيات فرد اشاره مي كند كه در واقع نتيجه آن معرف رفتار شخص است.از جمله اين ويژگي ها مي توان به احساسات تفكرات ذهني رفتارها طرز عادات و طرز بيان و همچنين ارتباط با ديگران اشاره نمود كه به صورت كلي شخصيت آدمي را بيان مي نمايند.

خيلي ها به بررسي و شناخت شخصيت خود و اطرافيان خويش از اين بعد كه چه ماهي در سال متولد شده اند علاقه نشان مي دهند.اما جالب است بدانيد بر اساس نظريه يكي از روانشناسان بزرگ، آلفرد آدلر، ترتيب تولد شما تاثير بسزايي در ويژگي هاي شخصيتي تان دارد.

ترتيب تولدتان روانشناس شخصيت

بنابراين مي توانيد با دانستن ويژگي هاي ترتيب تولدتان روانشناس شخصيت خود باشيد!

شخصيت فرزندان اول

فرزند اول معمولا از ويژگي ها و نقش هايي مانند معلم، رهبر يا ناظم بودن برخوردارند.

اين افراد بسيار با وجدان، وظيفه شناس و محافظه كار اما گاه تبهكار، خودكامه و عصبي هستند.

شخصيت فرزند دوم

فرزندان دوم كه هميشه  يك الگو، تهديد، منبع رقابت يا سرمشق از فرزند بزرگ تر در خانه دارد معمولا افرادي رقابت جو، و جاه طلب هستند.

البته ممكن است عكس اين حالت رخ دهد و فرزند دوم به دليل موفقيت هاي بزرگ فرزند اول دچار نااميدي  و تنبلي شده و سعي در كسب موفقيت يا رقابت با فرزند اول نداشته باشد.

شخصيت فرزند آخر

فرزند آخر كه اغلب نيز عزيزدردانه و مركز توجه افراد خانواده است، معمولا به موفقيت هاي زيادي دست مي يابد.

البته نازپرورده بودن و ايجاد وابستگي زياد نيز ممكن است باعث شود عادت به تلاش و خودشكوفايي در وجودشان شكل نگيرد.

شخصيت تك فرزند

تك فرزندان كه بيشتر وقت خود را با والدين و افراد بزرگسال مي گذرانند اغلب زود به پختگي و نگرش هاي بزرگسالانه دست مي يابند.

اين افراد كه با رقابت و تقسيم كردن آشنا نيستند در بيرون از خانه و قرار گرفتن در موقعيت هايي كه مركز توجه نيستند ممكن است دچار نااميدي و احساس ناتواني شوند.

شخصيت شما، سرنوشت شما

شخصيتي كه ما داريم مانند نقشه اي است كه جغرافياي درون و مسير بيروني زندگي مان را مشخص مي كند.ما بر اساس اين نقشه رفتار مي كنيم، به انتخاب شغل و همسر دست مي زنيم و نسبت به اتفاقات مختلف و افراد مختلف واكنش نشان مي دهيم.اگر شما از خصوصيات دروني و شخصيت خويش آگاه شويد و روانشناس شخصيت خود باشيد مي توانيد متوجه علت انتخاب ها و رفتار خود گرديد.ا

گرچه تغيير دادن گونه شخصيتي مان سخت است اما با آگاهي و بينشي كه نسبت به خودمان كسب مي كنيم تاحدودي مي توانيم نقص هاي خود را رفع كرده و افق هاي پيش روي خود را وسيع نماييم.والدين بايد بدانند كه برخورد يكسان با فرزندان به معني برخوردي عادلانه نيست.

به رسميت شناختن تفاوت هاي فردي فرزندشان

همچنين والدين بايد با به رسميت شناختن تفاوت هاي فردي فرزندشان و توجه به تفاوت هاي مادرزادي در شخصيت شان  از مقايسه و سرزنش فرزندان دست بردارند.توجه داشته باشيد كه تغيير دادن جنبه هاي آسيب رسان شخصيت تان و شناخت بهتر خود با كمك روان درمانگران و متخصصين بهداشت رواني امكان پذير است.اما تغيير در شخصيت يك شبه حاصل نمي شود و اين نيازمند انگيزه و تلاش مستمرتان است.

همچنين مي توانيد از آزمون هاي شخصيتي معتبر براي شناخت بهتر شخصيت خود سود بجويد البته اجراي تست هاي شخصيتي معتبر و تعبير و تفسير دقيق آن از عهده ي روانشناسان كارآزموده بر مي آيد.جالب است بدانيد كه گاه با تغيير دادن عادات و رفتار خود به مرور باعث تغيير دادن شخصيت و باورهاي دروني خود  مي شويد.

انجام كليه تست هاي روانشناسي از جمله تست شخصيت و تست استرس، ازدواج، خانواده در سايت مشاورانه به صورت رايگان قرار داده شده است. خدمات ما به صورت 24 ساعته در زمينه هاي مشاوره روانشناسي خانواده به صورت مشاوره تلفني و حضوري با شماره  02122247100 براي افسردگي، وسواس، روانكاوي، هيپنوتراپي، اضطراب و غيره باتجربه ترين  روانشناسان ايران در كنار شما هستند. مشاوره آنلاين رايگان سايت مشاورانه قرار داده شده است.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/21  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اگر فرزندتون به حرفتون گوش نميده و مجبوريد بارها چيزيو ازش بخوايد و اخرش تنبيهش كنيد و داد بزنيد يعني اشكال تربيتي از شماست.
كودك به خاطر اسيبي كه خورده از خودش بدش مياد و ترجيح ميده با شما بجنگه و اخرش هم تنبيه بشه. بسياري از پدر مادرها تربيت رو با فرماندهي و زورگويي اشتباه ميگيرند. اين نگاه غلطه اشتباهه ويرانگره.
در موارد جزيي كه مشكل سلامتي و خطر جسمي براي كودكانمون ايجاد نميشه بگذاريد هميشه بچه ها تصميم گيرنده زندگيشون باشن، انتخاب غذا، خريد غذا از بيرون، جاي نشستن، انتخاب لباس و،،، ما با اين كار سه چيز رو به كودكمون ياد ميديم:

يك تو خوبي و حرف و كارت درسته
نظر و عقيده تو خوب و محترمه و با ارزش

وقتي ما در موارد جزيي و كم اهميت به حرف كودكمون گوش ميديم اونها در مسائل مهم با ما مشورت ميكنن و به ما توجه ميكنن.

 

اين احساس ازادي و راحتي به كودكانمون استقلال ميده فرصت رشد و انتخاب ميده اشتباه هم بكنن ازش ياد ميگيرن و مي اموزند زندگي لج و لجبازي نيست.

روزي كه من دو دفعه به خواسته هاي كوچك فرزندم گوش بدم حتي اگر اشتباه باشه احتمال انكه او كم كم توجهي به حرفاي من بكنه و من بتونم اونو براه بيارم به مراتب خيلي بهتر از لجبازيه.
دادن پاداش: تشويق باعث رشد اعمال نيك و حركت به سوي ترقِّي مي شود. ما بايد كار خوب را با لذت در ذهن كودك گره بزنيم. اين لذت شامل كتاب خوان شدن كودك، درس خواندن، تميز كردن اتاق، مسواك زدن، اموزش صحيح دستشويي رفتن، و ديگر روش تربيتي كودك مي باشد.
دادن پاداش به اين شكل ميباشد كه براي كار خوب كودك پاداشي در نظر گرفتن مي باشد. اين پاداش مي تواند از گرفتن برچسب و استيكر، تا رفتن به شهر بازي يا خريد اسباب بازي باشد. در ابتدا هر بار كودك بعد از انجام كار خوب پاداش دريافت مي كند. به مرور كه كار خوب نهادينه شد دادن پاداش يك بار در ميان، دوبار در ميان و در اخر به صورت تصادفي است. اينجاست كه انجام ان كار در ذهن كودك براي تمام عمر با لذت گره خورده است

منبع:كانون مشاوران ايران-حرف شنويي فرزندان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/3  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اثرات مثبت طلاق براي كودكان نكته اي است كه معمولا به آن توجه نمي شود. بسياري از ما از طريق تلويزيون، رسانه‌هاي اجتماعي يا اخبار از ناخوشايندي طلاق آگاه هستيم.

علاوه بر اين دوستان، اقوام و همكاراني داريم كه طلاق هاي سختي را پشت سر گذاشته اند. در نتيجه، تصور اينكه چه زماني طلاق براي كودكان مفيد است، ممكن است دشوار باشد.

به شرطي كه هر دو والدين در طول رويدادي كه در نهايت زندگي خود و فرزندشان را تغيير مي‌دهد، واقعاً گام بردارند و حمايت لازم را از فرزندان خود ارائه كنند، طلاق آسيب كم تري را به همراه دارد.

اثرات مثبت طلاق براي كودكان و نقش مشاور
البته توجه داشته باشيد كه طلاق هميشه براي كودك « بد» مي باشد و آسيب هايي را به همراه دارد. اما اگر طلاق درست صورت بگيرد و طرفين به كودك اهميت بدهند مي توانند اثرات مثبت طلاق براي كودكان را به همراه داشته باشد بنابراين حتما پس از طلاق با مشاور صحبت كنيد تا كودك خود را در بهترين شرايط بزرگ كنيد.

آنچه مهم‌تر از همه به ياد داشته باشيد اين است كه هميشه نمي‌توان فرزندان را در خانواده‌اي با دو والد شاد بزرگ كرد.

وقتي والدين نمي توانند به موارد فوق دست يابند، فرزندانشان بهتر است به جاي زندگي با دو بزرگسال ناراضي زير يك سقف، با دو والدين شاد در دو خانواده جداگانه زندگي كنند. طلاق در اين شرايط مي تواند براي كودكان مفيد باشد.

۱. حذف سوء استفاده
متأسفانه والدين مي توانند از يكديگر و همچنين فرزندان خود سوء استفاده كنند. بديهي است كه حذف كودكان از چنين محيط هاي سمي از چندين جهت براي آن ها مفيد است.

۲. از بين رفتن تنش | اثرات مثبت طلاق براي كودكان
وقتي تنش در محيط خانه از بين مي رود، بچه ها آرام تر مي شوند. رفتارهاي كودكان اغلب با سطح تنش در فضاي خانه‌ منطبق است. هنگامي كه طلاق جدايي رخ مي دهد، شدت تنش در محيط محو مي شود و رفتارهاي كودكان آرام تر مي شود.

۳. انعطاف پذيرتر و سازگارتر
فرزندان طلاق بايد راهبردهاي مقابله‌اي را ايجاد كنند كه همسالان شان تا سال‌ها بعد با آن‌ها مواجه نمي‌شوند. علاوه بر اين، فرزندان والدين مطلقه با شرايط مختلف سبك زندگي سازگارتر مي شوند. آن ها با موفقيت و به طور منظم بين خانه مادر و خانه پدر جابه جا مي شوند.

۴. همدلي
تغييري كه طلاق در خانواده‌هايشان ايجاد مي‌كند، باعث مي‌شود كه برخي از فرزندان والدين مطلقه نسبت به مشكلات ديگران دلسوزي بيشتري داشته باشند. وقتي همسالانشان مشكلات خانوادگي دارند، فرزندان والدين طلاق گرفته مي توانند با آن مشكلات ارتباط برقرار كنند.

با ديدن طلاق والدين خود، بسياري از كودكان از تجربيات آن ها استفاده مي كنند و آن را در موقعيت هاي ديگر به كار مي برند. بنابراين، به عنوان مثال، اگر ببينند كه يكي از دوستان خود دچار مشكل شده است، اغلب به او كمك مي كنند. بنابراين شخصيت حمايت كننده پيدا مي كنند.

۵. خودكفايي
يكي از مهم ترين اثرات مثبت طلاق براي كودكان خودكفايي مي باشد. زيرا هر دو والد مطلقه اغلب پس از جدايي به طور تمام وقت كار مي كنند تا بتوانند زندگي خود را اداره كنند. در چنين شرايطي، كودكان بيشتر به خود متكي مي شوند. بسياري از كودكان طلاق اغلب از مدرسه يا فعاليت هاي بعد از مدرسه به خانه باز مي گردند قبل از اينكه والدينشان از سر كار برگردند.

آن‌ها ياد مي‌گيرند كه «از خود دفاع كنند». اغلب، آن ها شروع به انجام كارهاي خانه مي كنند، وعده هاي غذايي خود را درست مي كنند.

۶. والدين مطلقه به فرزندان خود الگو مي‌دهند كه آن ها شايسته داشتن يك رابطه مناسب هستند
در اين صورت طلاق به فرزندان نشان مي‌دهند كه به ازدواج ناسالم يا ناخوشايند رضايت ندهند. پس از طلاق، در نهايت والدين مطلقه روابط جديدي را آغاز مي كنند. در نتيجه، كودكان شاهد خوشحالي والدين خود هستند كه فرصت‌هاي الگوسازي عالي را براي كودكان فراهم مي‌كنند.

۷. رابطه بهتر والدين با فرزند
با حضانت مشترك، فرزندان والدين مطلقه اين فرصت را دارند كه هر يك از والدين را به عنوان يك والد كامل و مطمئن تجربه كنند. در خانواده هايي كه طلاق ندارند، بسياري از والدين فقط «حضور» هستند اما تعامل معناداري با فرزندان خود ندارند. هنگامي كه هر دو والد با هم هستند، يكي از آن ها اكثر وظايف تربيتي يا تربيتي را بر عهده مي گيرد.

پس از وقوع طلاق، زماني كه فرزندان ملاقات و اشتراك زماني خود را با والدين مربوطه خود تجربه مي كنند، هر يك از والدين كاملاً روي آن ها تمركز مي كنند. آن‌ها اين فرصت را دارند كه در سطح عميق‌تري نسبت به همسالان خود كه طلاق نگرفته‌اند، درباره والدين خود بياموزند، زيرا زمان زيادي را با هر فرد والديني مي‌گذرانند.

۸. ازدواج ايده آل نيست
با مشاهده تأثيرات طلاق بر والدين و سبك زندگي آن ها، فرزندان والدين مطلقه درك بالايي در مورد اهميت پايداري ازدواج دارند و احتمالاً اهميت بيشتري براي آن قائل هستند، اين اثرات مثبت طلاق براي كودكان به آن ها ياد مي دهد تا بتوانند درست تصميم بگيرند و درك كنند كه رابطه مشكلاتي مي تواند وجود داشته باشد.


اثرات مثبت طلاق براي فرزندان
۹. روابط نزديك تر با خواهر و برادرشان |فوايد طلاق براي فرزندان
بچه هاي طلاق اغلب رابطه شان با خواهر و برادرشان قوي تر مي شود. هيچ كس بهتر از خواهر و برادرش نمي داند كه هنگام طلاق والدينشان چه مي گذرند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۱ اثرات مثبت طلاق براي كودكان | نكاتي براي كمك به فرزندان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/2  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

جملاتي كه نبايد به كودكان گفت كمك مي كند كه با فرزندان خود رابطه بهتري داشته باشيد.

شايد فرزندانتان زياد با شما ارتباط برقرار نمي كنند و بيشتر وقت خود را در اتاق خود مي گذرانند و به گوشي هوشمند يا رايانه خود مي چسبد. مي خواهيد دليل آن را بدانيد؟

جملاتي كه نبايد به كودكان گفت
اين به خاطر نحوه صحبت والدينشان با آن هاست. بنابراين در اينجا ليستي از ۱۵ چيز كه والدين بايد به فرزندان خود نگويند آورده شده است:

۱.«تو هميشه…» يا «تو هرگز…»
آيا تا به حال يكي از موارد زير را به فرزندان خود گفته ايد، اين جملاتي كه نبايد به كودكان گفت بسيار مهم مي باشد بنابراين از گفتن آن ها خودداري كنيد:

«تو هميشه دير از خواب بيدار مي شوي.»
«تو هميشه راه آسان را انتخاب مي كني.»
«تو هميشه در مدرسه دچار مشكل مي شوي.»
«تو هرگز تكاليف خود را به موقع انجام نمي دهي.»
«تو هيچ وقت كارهايت را به موقع انجام نمي دهي.»
«تو هرگز لباس هاي خود را در سبد لباسشويي قرار نمي دهي.»
وقتي از جملاتي كه نبايد به كودكان گفت مانند “تو هميشه…” يا “تو هرگز…” استفاده مي كني، فرزندانت حالت تدافعي پيدا مي كنند و مكالمه را به بحث تبديل مي كنيد.

از اين گذشته حتما مواردي وجود دارد كه تكاليف خود را به موقع انجام مي دهد به جاي اينكه آن ها را سرزنش كنيد وقتي كار خود را درست انجام مي دهند از آن ها قدرداني كنيد.

بنابراين روش زير را امتحان كنيد.

مواردي را بيان كنيد كه فرزندان شما نمي توانند آن ها را رد كنند. براي مثال، به فرزندتان بگوييد: «در هفته گذشته، سه بار، نيم ساعت دير بيدار شدي و اين باعث شد دير به مدرسه برسي بنابراين بهتراست كه در مورد آن صحبت كنيد.»


جملاتي كه نبايد به كودكان گفت

۲. از كار خودت خجالت بكش
به عنوان والد، هدف اين نيست كه فرزندانتان را براي رفتارشان مقصر بدانيد. بلكه هدف تربيت آن ها براي رعايت ارزش و قانون مي باشد.

به جاي گفتن اينكه بايد براي كاري كه انجام داده است او را خجالت زده كنيد بهتر است كه در مورد رفتارش با او صحبت كنيد.

۳. “كار خوب!”
مطالعات نشان مي دهد كه در روابط سالم، نسبت نظرات مثبت به نظرات منفي تقريباً ۱ به ۶ مي باشد.

اما متاسفانه در بسياري از خانواده ها اين نسبت برعكس مي باشد. اين بدين معني است كه نظرات منفي بسيار بيشتر از نظرات مثبت است و جملاتي كه نبايد به كودكان گفت بيش از اندازه به كار مي رود. به اين ترتيب، محيط خانه متشنج و گاهي پر از دعوا و درگيري مي باشد. پس بهتر است هر چند وقت يكبار از فرزندان خود تمجيد كنيد.

براي اينكه ستايش معنادار باشد، بايد چيز مشخصي تعيين كنيد و براي آن از او قدرداني كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-جملاتي كه نبايد به كودكان گفت| ۲۵ چيزي كه آينده كودك را تباه مي كند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/11  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

طلاق بگيرم يا نه؟ مي خوام طلاق بگيرم ولي دلم …

طلاق بگيرم يا نه؟ سوالي بسيار آشنا براي افراد متاهل مي باشد كه در زندگي مشترك شان به رضايت زناشويي نرسيده اند و از اين كه راه حلي براي مشكلات شان پيدا كنند نااميد شده اند.

پروسه طلاق از زماني كه فرد تصميم به طلاق مي گيرد تا زماني كه در دادگاه به صورت دادخواست طلاق در مي آيد و عملي مي شود بسيار وقت گير و زمان بر مي باشد، متاسفانه اين روند در صورتي كه فرزند داشته باشيد بسيار حساس تر مي شود. به همين دليل قبل از آن كه تصميم در مورد طلاق به تغييراتي كه بعد از جدايي از همسرتان به وجود مي آيد توجه كنيد و با آگاهي كامل اقدام به جدايي نماييد.

در صورتي كه با پرسش طلاق بگيرم يا نه درگير هستيد و نمي توانيد تصميم بگيريد اين مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد تا با ديد روشن تري به اين قضيه توجه داشته باشيد.

نگرش مردم و جامعه در مورد طلاق
قبل از آن كه بخواهيد به پرسش طلاق بگيرم يا نه پاسخ درستي بدهيد بايد اين موضوع را در جنبه هاي مختلف مورد بررسي قرار دهيد، يكي از جنبه هاي منفي طلاق گرفتن نگاه منفي مردم و اطرافيان به اين موضوع مي باشد ممكن است كه بگوييد نگرش جامعه اهميتي براي شما ندارد، اين طرز فكر مشكلي ندارد بلكه يك نوع مزيت اخلاقي است. اما مشكل زماني شروع مي شود كه در مناسبات اجتماعي قرار مي گيرد و در آن جا با مشكلاتي رو به رو مي شويد زيرا بعد از طلاق بسياري از افراد به افرادي گوشه گير و منزي تبديل مي شوند و در اين جلسات نمي توانند حضوري فعال داشته باشند.

يكي از مواردي كه قبل از طلاق گرفتن بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه طلاق چه تاثيري بر روي روابط شما و حضورتان در جامعه خواهد گذاشت در صورتي كه قضاوت مردم براي شما اهميت بسياري دارد اين موضوع در جنبه هاي مختلف زندگي تان اثر منفي مي گذارد، نگاه جامعه به شخص طلاق گرفته تنها يك نگاه از بيرون نمي باشد بلكه ممكن است باعث شود كه شما در شرايط روحي و رواني نامناسبي قرار بگيريد.

طلاق بگيرم يا نه؟ مي خوام طلاق بگيرم ولي دلم ...
پويايي هاي رواني طلاق
معجزه روانكاوي طلاق
طلاق بگيرم يا نه؟ مشكلات جنسي
يكي از عوامل مهمي كه باعث جدايي زوجين از يكديگر و تصميم به طلاق مي شود عدم رضايت زناشويي در زمينه روابط جنسي مي باشد، رابطه هاي پر هيجان بين شما و همسرتان تنها خاطراتي هستند كه اختصاص به اوايل ازدواج دارند و به سال هاي آغاز ازدواج مربوط مي شوند. شايد فكر كنيد كه بعد از طلاق موقعيت شما دشوارتر از اكنون نخواهد شد و ممكن است از نظر جنسي در وضعيت بهتري قرار گيريد و بتوانيد شور و حالي جنسي كه در سال هاي اوليه زندگي داشته ايد با فرد ديگري تجربه كنيد.

اگر چه در ابتدا طلاق به نظر مي رسد كه آزادي و حق انتخاب بيشتري خواهيد داشت و در رابطه جنسي با محدوديت هايي رو به رو نمي شويد اما در مقابل امنيت جنسي تان را با شريك جنسي مطمئن از دست خواهيد داد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-طلاق بگيرم يا نه؟ مي خوام طلاق بگيرم ولي دلم …

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/8  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب