moshaverrkhob
moshaverrkhob

مفهوم لجاجت
واژه ي لجاجت به مفهوم تكرار عمل و استمرار آن در صورتي است كه مطابق ميل و خواسته ي فرد نباشد، مثلا مردي دوست ندارد وقتي وارد منزل مي شود همسر خود را با لباس و سر و وضع ژوليده ببيند، اما خانم پيوسته سر و وضع نامرتبي دارد و به خواسته ي شوهر توجهي نمي كند، يا خانمي دوست ندارد وقتي شوهر از بيرون وارد خانه مي شود سريع به سراغ روزنامه خواندن يا تماشاي تلويزيون برود بلكه مي خواهد شوهرش دقايقي را به گوش سپردن و توجه كامل به حرف هاي او اختصاص دهد و گوش شنوا و مونسي براي درد دل هاي خانم باشد.

البته لازم به ذكر است كه به اصرار، پافشاري و تكرار خواسته اي كه مورد درخواست، احقاق حقي باشد لجاجت نمي گويند؛ به عنوان نمونه پافشاري بر انجام كار شايسته يا تاكيد بر انجام ندادن عمل ناشايست، لج بازي و لجاجت نيست. لجاجت در واقع اصرار ورزيدن بر كار ناصحيح يا حرف اشتباه و به دور از منطق است كه شخص مبتلا به آن پيوسته با بهانه جويي هاي مختلف در صدد لج بازي بر مي آيد.

علائم و آثار لجاجت
اين صفت ناهنجار در شخصيت برخي از مردها و زن ها ابعاد گسترده اي دارد و به صورت متنوعي در اشخاص مبتلا، بروز و ظهور مي كند.

برخي از علائم و آثار لجاجت عبارتند از:
الف) بدبيني و بي اعتمادي

لج بازي با ديگران در صورت تكرار و تداوم، رفته رفته شخص مبتلا را به سمت اختلال در نيروي شناخت سوق مي دهد و در نهايت موجب بي اعتمادي او به ديگران مي شود.

ب) پرخاشگري

يكي از آثار قطعي و اجتناب ناپذير لجاجت، رفتار خشن و توأم با پرخاشگري است؛ زيرا شخص لجوج نسبت به ديگران احساسات منفي دارد و پيوسته در صدد تلافي و تخليه ي احساسات منفي خود است. از اين رو- به شكل ناخودآگاه – در معرض پرخاشگري و تهاجم لفظي قرار مي گيرد.

پ) كاهش ابهت و احترام

لجاجت با ديگران كم كم شخصيت فرد لجوج را تنزل مي دهد و سست مي كند و در نتيجه ابهت شخص در نگاه اطرافيان كم رنگ مي شود. از ديدگاه قرآن كريم هم، برخورد لجاجت آميز و ايجاد نزاع با ديگران يكي از عوامل كم شدن قدرت و اقتدار انسان معرفي شده است.

«… و لاتنازعوا فتغشلوا و تذهب ريحكم…» (مسير اختلاف و ستيزه جويي را برنگزينيد تا نيروي شما سست شده و از نفوذتان كاسته شود.)

ت) سلب كنترل در گفتار و رفتار

لجاجت رذيله اي است كه وقتي در شخصيت انسان جا پيدا مي كند موجب از بين رفتن كنترل عقلاني و انديشيدن صحيح مي شود. در واقع لجاجت به منزله ي حجاب بزرگ و صخيمي بر انديشه ي آدمي است و اجازه درست فكر كردن را به او نمي دهد. در تعبير زيبا و گوياي امام علي (ع) آمده است: «لا مركب أجمع من اللجاج» (هيچ مركبي سركش تر از لجاجت نيست.)

با دقت در اين جمله ي امام مي توان فهميد كه حين بروز لجاجت، انسان در واقع سوار بر مركب افسار گريخته و بدون مهاري است كه احتمال دارد صاحب خود را به سوي هر نوع مهلكه و آسيبي بكشاند.

ث) بي تدبيري (سوء مديريت)ن

يكي ديگر از علائم آشكار لجاجت، از دست رفتن مديريت و توان اداره ي امور زندگي به شكل صحيح است. در تعبير شيواي امام علي عليه السلام مي خوانيم: ليس لللجوج تدبير» (انسان لج باز تدبير ندارد). راز اصلي از دست رفتن تدبير و مديريت در شخص لجوج، انجام اعمالي است كه برخلاف عقل اوست؛ به تعبير ديگر لجاجت به شخص لجوج اجازه نمي دهد رفتار و گفتار حساب شده و عقلاني داشته باشد. از اين رو فرد با پيروي از هواي نفس و غريزه ي انتقام جويي منفي طوري رفتار مي كند و طوري حرف مي زند كه صرفا برنده ي ميدان باشد و طرف مقابل خود را بيازارد و ناخشنود كند.

منبع:مشاوره ازدواج-لجبازي و لجاجت بين همسران

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/15  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كنترل از دور:

اين بازي خود آگاه بودن را بالا مي برد، چرا كه بچه ها را ملزم مي كند دقت كرده و مطابق دستورالعمل، رفتار بكنند.

ابزارهاي مورد نياز:

دستگاه كنترل از راه دور

نحوه انجام بازي:

براي بچه ها توضيح بدهيد كه شما كنترل از راه دور داريد و اين كنترل دكمه هايي دارد كه به اين شكل كار مي كند:

حركت: حركت به جلو با سرعت مطمئن (عادي)

حركت سريع: حركت كردن با سرعت

عقب رفتن: عقب رفتن محتاط

حركت آرام: به آهستگي حركت نمود

ايست: اتمام بازي

مكث: توقفي كوتاه

از بچه ها بخواهيد كه از دستورالعمل پيروي نمايند.

پيشنهاد:

بوسيله كليد مكث و حركت آهسته، شما قادر هستيد شكل هاي حركت را به خصوص در زمان هايي كه بچه ها بيش از حد هيجان زده هستند كنترل نماييد و آن ها را آرام كنيد. بعضي وقت ها به بچه ها اجازه دهيد كنترل در دست خودشان باشد. اين تمرين منجر به اين مي شود كه رفتار خود- كنترلي در آن ها تقويت شود.

بيشتر بخوانيد:

انواع بازي در كودكان

بسته بازي درماني

يك بازي براي تقويت همكاري

بازي هاي تقويت اعتماد به نفس

منبع:كانون مشاوران ايران-يك بازي براي بالا بردن خودآگاهي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/10  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

براي هر پدر و مادري چيزي هيجان انگيزتر از مشاهده كودكي نيست كه با علاقه شديد در حال شناخت بيشتردنياي پيرامون خود است. بيشتر بچه هاي كوچك يك دوره زماني كنجكاوي و پرسش-گري دارند، و شما لازم است به كودكتان نشان دهيد كه اين شيوه ي كاملا درست زندگي است. اگر كودكتان در مورد همه چيز سوال كند و ارزش صوري و عيني را به چيزي نگيرد، بزرگ كه شد فرد بسيار با استعدادي خواهد شد. راه‌هاي زيادي هست كه مي توانيد اين نوع استعداد را در يك بچه پرورش دهيد، و بايستي به بهترين نحو اين كار را انجام دهيد. چنانچه ممكن است همه كودكانتان را به اين كار تشويق كنيد. در ادامه تعدادي از اين راهكارها را بيان مي كنيم كه نشان مي دهد چگونه مي توان اين كار را كرد.

براي مطالعه بيشتر در زمينه كودك بخوانيد:

آموزش كودك و نوجوان

نخست، لازم است از سنين بسيار پايين كودكتان، كتابهاي شخصيت ساز براي زندگي او فراهم كنيد. حتي پيش از آنكه كودكتان بتواند بفهمد چه مي گوييد، بايستي كتابهاي مصور برايش بخوانيد و برايش شرح دهيد كه چه اتفاقي مي افتد. شايد اين امر بيجا به نظر برسد، اما مطالعات نشان داده اند كه اين كار منجر به كودكي بسيار سخن ور و خوش صحبت مي شود. هرچه كودك بزرگتر مي شود، شروع به يادگيري كتاب‌هاي پيچيده تر مي كند. نگران نباشيد كه او از سطح مطالعه ي مربوط به سن خودش فاصله بگيرد.هرچند ممكن است اين كار مهارتهاي خواندن كودكتان را بهبود نبخشد، اما به تكامل سطح فهم او كمك مي كند.

به همراه كودكتان تحت عنوان گردش سري به كتابخانه بزنيد. يك يا دو بار در هفته كتاب هاي جديد بگيريد، و كودكتان را تشويق كنيد كتاب ها را تا دفعه ي بعد كه بتواند كتابها را با بقيه معاوضه نمايد تمام كند. اغلب كتابخانه ها يك تعداد برنامه هاي تابستاني برگزار مي كنند، يعني بچه ها با فهرست بندي كتابهايشان جايزه مي گيرند. اگر تصور مي كنيد كودكتان واقعا علاقه شديدي به مطالعه دارد بهترين راه اين است كه هربار يك بستني برايش جايزه بدهيد.درغيراين صورت بايد از اين برنامه ها صرف نظر كنيد، زيرا كه اين قبيل برنامه ها اين پتانسيل را دارند كه مطالعه را نهايتا وسيله اي براي رسيدن به يك جايزه كنند.

در زمينه يادگيري كودكان بيشتر بخوانيد:

يادگيري و بازي كردن كودك ۱ تا ۲ سال

هم چنان كه كودكانتان كتابخوانان حرفه اي مي‌شوند، لازم خواهد بود آنها را به سمت سطوح قانع كننده تري سوق دهيد.اهميتي ندارد اگر بچه ي كلاس اولي شما كتابي مربوط به بچه هاي كلاس دهم را تا جايي مي خواند كه بفهمد، و با چيزي كه شما نمي خواهيد بخواند مواجه نمي شود. شما شاهد رشد او در ميان جست و خيزها خواهيد بود. شما بايد روي چيزي كه مكرراً نتيجه ي بچه هاي سطح پيشرفته است بسيار محتاط باشيد، و آن، بي علاقه گي در مدرسه است.اگر كودكتان كتابهاي رمان و غير رمان بزرگترها را مطالعه مي كند، احتمالا مدارس عمومي به حد كافي او را به چالش نمي كشند. بيشتر ناحيه هاي مدارس برنامه هاي ويژه اي براي اين نوع بچه ها دارند كه فعاليتهاي يادگيري چالش برانگيزتري برايشان فراهم مي كند. شما بايستي تاجايي كه بشود درمورد متناسب بودن چنين برنامه هايي با سطح كودكتان، پرس و جو كنيد.

روش هاي فرزندپروري و والديني براي هركس متفاوت است، و مطالعه فقط يكي از جنبه هايي است كه بايستي بدان توجه كنيد. هميشه با فرزندان خود رابطه ي سالمي را حفظ كنيد، تا وقتي بزرگ شدند افراد سالمي بشوند. اين امر، في نفسه كافي است، و بايستي الهام بخش شما باشد تا سعي كنيد بهترين والدين باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-كودكانتان را علاقه مند به يادگيري كنيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/4  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كودك را روبروي خودتان روي صندلي بنشانيد و از او بخواهيد كه دست‌هايش را روي زانوهايش بگذارد. البته كودك نفس خواهد كشيد! ولي بايد سعي كند مانند مجسمه بي‌حركت بماند و حتي دست‌ها يا بيني‌اش را تكان ندهد. با تمرين، او مي‌تواند يك دقيقه بي‌حركت بنشيند و بعضي از كودكان مي‌توانند پنج دقيقه يا بيشتر بي‌حركت بمانند. هرچند روز يكبار بازي را تكرار كنيد تا آگاهي او را نسبت به كنترلش روي حركات، بالا ببريد. فراموش نكنيد كه او را به خاطر پيشرفت، هر چقدر اندك، شديدا تحسين كنيد.

نگاه كنيد تا زمان بگذرد

يك راه حل واقعي براي طولاني كردن زمان، ايجاد كردن موقعيتي است كه نيازمند آرام نشستن است. به تدريج به او بگوييد كه انتظار داريد چگونه رفتار كند. يك مداد و يك ورق كاغذ برداريد. براي هر زماني كه او بايد آرام بنشيند يك شكل، مثلا ستاره، دايره يا يك صورت خندان بكشيد. براي مثال، ده دقيقه آرام نشستن نيازمند كشيدن ده ستاره است. با گذشتن هر دقيقه، او بايد يكي از شكل‌ها را رنگ كند يا‌هاشور بزند. هنگامي كه تمام ستاره‌ها يا شكل‌ها‌هاشور خوردند، زمان تمام شده و او بازي را برده است.

فرود موفقيت‌آميز

اين يك راه‌حل سرگرم‌كننده است كه با آن مي‌توانيد به صورت تصويري، به كودك خود نشان دهيد كه از او چه انتظاري داريد. كودك را واداريد كه وانمود كند ر حال نشستن روي صندلي هواپيماست و كمربندش را هم بسته است. به او بگوييد كه شما خلبان هستيد و اعلام مي‌كنيد كه علامت روي كمربند ايمني «روشن» است. اين بدان معناست كه او بايد همانجا بنشيند. سپس چراغ كمربند را «خاموش» كنيد تا بدين ترتيب كودك بتواند بلند شود و بايستد. با تكرار اين بازي، به تدريج زمان نشستن را افزايش دهيد.

كودك را به صندلبي بچسبانيد

وانمود كنيد كه صندلي را قبل از اين كه كودك بنشيند، به چسب آغشته كرده‌ايد ـ يا اين كه بگذاريد خودش اين تصور را بكند. وقتي او را به صندليش «چسبانديد»، از او بخواهيد كه ديگر به اشياء يا افرادي كه همانطور به صندليشان چسبيده‌اند و بسيار آرام نشسته‌اند، توجه كند.مشاور كودك و نوجوان

زمان را برگردانيد

– در مورد كودكاني كه در آرام نشستن مشكل دارند، انتظارات خود را دقيقا معلوم كنيد. سپس به او بگوييد كه براي هر دقيقه‌اي كه آرام بنشيند، به او زمان را بر خواهيد گرداند.

– در ازاي هر دقيقه خوب نشستن، اجازه دهيد يكي دو دقيقه، كاري را كه دوست دارد انجام دهد. زمان را ثبت كنيد.

– كودك را به خاطر بردباريش عميقا تحسين كنيد.

– به كودك تفهيم كنيد كه در ازاي دقايقي كه آرام نمي‌نشيند، بايد كار منزل بيشتري را انجام دهد، تلويزيون تماشا نكند و…. حتما از اين زمان نيز يادداشت برداريد. ولي اين نكته را در نظر داشته باشيد كه اگر مبنا بر اين است كه به اين صورت او را تنبيه كنيد و يا به او فشار بياوريد، زياد هم او را لاي منگنه قرار ندهيد و سعي كنيد بيش از حد به او فشار وارد نكنيد.

كودكاني كه دستورات را اطاعت نمي‌كنند

عدم پيروي كودك از دستورات والدين، مي‌تواند عصباني كننده و آزار دهنده باشد. در انتهاي روز شما از تكرار كردن، بحث كردن، نق زدن و كلك زدن‌هاي او به ستوه مي‌آييد. اولين چيزي كه بايد به خاطر بسپاريد اين است كه تعداد خواست‌ها و فرامين‌تان معقول باشد تا كودك تبديل به پادو يا كارگر شما نشوند. دومين مسأله اين است كه در لحن و عمل، خوشايند و منطقي باشيد.

گاهي كودكان به اين دليل عادت به بي‌توجهي نسبت به دستورات مي‌كنند كه به خوبي مي‌دانند دستورات، پيش از جواب دادن به آنها، بارها تكرار خواهند شد. ياد گرفته‌اند كه چه مدت طول مي‌كشد تا والدينشان به اندازه كافي عصباني شوند و آنها را مجبور به اطاعت كنند. همچنين مي‌دانند كه ممكن است والدينشان تسليم شوند و خودشان كار را انجام دهند. با اين حال، گاهي جواب ندادن صرفا به دليل سركشي و نافرماني، و گاه به دليل انتظارات زيباده از حدي است كه داريم و يا انتظاراتي كه به وضوح آنها را بيان نمي‌كنيم.

اگر كودكتان مي‌فهمد ولي ندرتا از دستورات شما تبعيت مي‌كند، راه حل‌هاي زير را امتحان كنيد. ما خودمان اين راه حل‌ها را كارساز يافته‌ايم.

صريح و دقيق باشيد

ما اغلب چنان گرفتار صادر كردن فرامين هستيم كه نمي‌فهميم چقدر از كودك انتظار داريم. كودك ممكن است نداند معناي «اتاقت رو تميز كن» چيست. ممكن است معناي اتاق تميز براي او، با انتظارات ما مطابقت نكند. همچنين گاهي والدين چنان پشت سر هم دستوراتي صادر مي‌كنند كه كودكان قادر به يادآوري آنها نيستند. و نهايتا اين كه گاهي والدين از كودكانشان خواهش مي‌كنند كه كاري را انجام دهد، در حالي كه قصدشان اين بوده است كه به او بگويند كه بايد آن كار را انجام دهد.

كاري را كه مي‌خواهيد، دقيقا با كلمات ساده و قابل فهم بيان كنيد. و آن را به صورت دقيق شرح دهيد.

تعداد دستورات را محدود كنيد. بسياري از مواقع والدين تعداد زيادي دستور را يكجا صادر مي‌كنند! در حدي به كودك دستور دهيد كه بتواند آن را حفظ كند و به خاطر آورد. هنگامي در صورت لزوم براي او دستورات ديگري صادر كنيد كه آن كارها را انجام داده است. براي مثال، اگر مي‌خواهيد اتاقش را تميز كند به او بگوييد كه چطور قدم به قدم آن را انجام دهد: «اسباب بازي‌هايت را جمع كن، لباس‌هايت را آويزان كن و….» هنگامي كه او كل كار را فهميد، مي‌توانيد صرفا به او بگوييد: «برو اتاقت را تميز كن.»

پيش از اين كه سخن بگوييد، فكر كنيد. اگر مي‌خواهيد جواب نه نشنويد، به كودك امكان انتخاب ندهيد، مثلا نگوييد: «مي‌خواي همين الان اتاق رو تميز كني؟» و يا «چطوره بريم دندانپزشكي؟» مي‌توان در عين حال كه خودكامه و ديكتاتور نبود، قاطع بود. گاهي مي‌توانيد از انگيزه دادن هم استفاده كنيد، مثلا: «شرط مي‌بندم قبل از اين كه تا ده بشمُرم از ماشين پياده مي‌شي!»

توجه كودك را جلب كنيد

كودكان اغلب چنان غرق كارهايشان مي‌شوند كه واقعا نمي‌شنوند كه شما چه مي‌گوييد. براي پرهيز از چنين حالتي، اطمينان حاصل كنيد كه كودك مي‌داند به او چه گفته‌ايد. در چشمان كودك نگاه كنيد و از او بخواهيد كه دستورات شما را تكرار كند و بعد براي شما معناي آنها را نيز شرح دهد. در نظر داشته باشيد كه اين روش همچنين در مورد كودكاني كه مدت توجه كوتاهي دارند و به آساني توجهشان منحرف مي‌شود، مفيد است.

به آن‌چه مي‌گوييد عمل كنيد و چيزي را بگوييد كه به آن عمل مي‌كنيد

والدين معمولا گرفتارند و گاهي هنگامي كه مي‌خواهيم بچه‌ها كاري را انجام دهند، فرض مي‌كنيم كه آن كار انجام خواهد شد و بعد آن را فراموش مي‌كنيم. اگر چنين نيست، اطمينان حاصل كنيد كه هر بار كه دستوراتي را صادر مي‌كنيد، آنها را پي‌گيري مي‌كنيد؛ تا بدين ترتيب كودكتان ياد نگيرد دستورات شما را ناديده بگيرد. علاوه بر اين، از دادن دستوراتي كه واقعا لازم نيستند، اجتناب كنيد.

دستورات را به صورت بازي درآوريد

اغلب فرمان‌هايي كه براي كودكانمان صادر مي‌كنيم، زمان چنداني براي انجام دادن لازم ندارند و اغلب، اين زمان كمتر از وقتي است كه صرف بحث كردن در مورد آنها مي‌شود. اگر از دوران خردسالي بچه‌ها شروع به درخواست كمك از آنها كنيد، آنها به وظايف خود به چشم يك بخش طبيعي از زندگي‌شان نگاه خواهند كرد. بعدا، شما مي‌توانيد با اندازه‌گيري زمان پاسخ، آن را تبديل به يك بازي كنيد: چقدر طول مي‌كشد كه رختخوابتو مرتب كني؟ شروع مي‌كنيم، يك، دو، سه…. عاليه! كارتو در چهار دقيقه و نيم تموم كردي، آفرين! واقعا كه مي‌تونم روي كمكت حساب كنم؛ خيلي ممنون! حالا مي‌توني برگردي، بازي كني.» با اين روش مثبت به او مي‌آموزيد كه كمك كردن زمان زيادي نمي‌برد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي ايران-مشاوره كودك و نوجوان:با كودك مجسمه‌بازي كنيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/4  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

چطور تشخيص دهيد كه بچه كودكستاني شما نياز به تمرين اضافي در رياضي دارد

زماني كه فرزند شما سعي ميكند عدد۳ انگيليسي را بنويسد , آن را شبيه E ميبيند؟

وقتي با صداي بلند اعداد را ميشمارد عدد ۵ را از قلم ميندازد ؟ در اين صورت , ممكن است شما نگران اين باشيد كه فرزند شما در مهارتهاي پايه رياضي مشكل دارد.اما چنين اشكالاتي در اين سن كودكان كاملا طبيعي است.

بيشتر بخوانيد:

ارتقاي مهارتهاي كلي و تحصيلي كودك

بازي رياضي

كودكان كودكستاني كه تازه شروع به يادگيري اعداد ميكنند , هميشه نمي توانند اعداد را به ترتيب به ياد داشته باشند.با اين وجود اگر فكر مي كنيد آنها چنين مشكلي دارند, به خودتان اعتماد داشته باشيد و با مربي كودك خود در اين باره صحبت كنيد

يك متخصص آموزش پيش دبستاني در مونوره بنام ايواستا بينسكي-آكرت ميكويد:از آنجايي كه معلم , كودك شما را در موقعيت هاي مختلف در مدرسه مي بيند و مي تواند پيشرفت كودك شما را با ديگر كودكان مقايسه كند , در جايگاه منا سبي براي توجه به هر نوع مشكلات بالقوه دارد.اگر كودك شما كودكستاني نيست , درباره نگراني هاي خود با يك پزشك متخصص كودكان صحبت كنيد.

نشانه هاي هشدار دهنده اوليه مشكلات رياضي

به گفته مركز ناتواني هاي يادگيري ملي و تحصيلات ابتدايي, اگر كودك شما :

هنگام كار كردن با اعداد گريه ميكند يا عصباني ميشود

در به ياد آوردن اعداد مشكل دارد

حتي بعد از چندين بار تكرار,در تشخيص شكل اعداد مشكل دارد

در تشخيص چپ و راست از هم دچار مشكل مي شود

بسيار بي قرار است و نمي تواند آرام بنشيند ( به خاطر داشته باشيد كه بسياري از كودكان كودكستاني تا حدي بيقرار هستند)

در يادگيري مهارتهاي رياضي دچار مشكل مي باشد

به رغم اينكه فرزند شما بعضي يا تمام اين مشكلات را با رياضي داشته باشد ,قطعا به اين معني نيست كه او ناتواني هايي در يادگيري دارد. ممكن است به اين معنا باشد كه او قبل از اينكه آماده يادگيري و پيشرفت باشد , بسيار شديد تحت فشار قرار گرفته است. به همين خاطر است كه صحبت كردن شما با معلم هنگام احساس نگراني حائز اهمييت ميباشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تشخيص اوليه مشكلات رياضي در كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/29  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نوجوان لجباز را چگونه مي توان آرام كرد؟ در برخورد با نوجوان لجباز نبايد عصباني شد بلكه بايد با قاطعانه به آن ها نشان داد كه چگونه بايد به اعضاي خانواده و محيط آن احترام بگذارند. عصبانيت شما تنها باعث لجبازي بيش تر آن ها مي شود. در ادامه راهكارهايي بيان شده است اما اگر از پرخاشگري و لجبازي نوجوان يا كودك خود شاكي هستيد مي توانيد از مشاوران مركز ستاره ايرانيان كمك بگيريد. مشاوران ما به طور تخصصي لجبازي و پرخاشگري نوجوان را در كوتاه ترين مدت بهبود مي بخشند.

روانشناسي لجبازيعلت لجبازي جوانان چيست؟ نوجوانان و جوانان در دوره اي زندگي قرار دارند كه ممكن است تناقض هاي زيادي داشته باشند، علاوه بر اين، آن ها براي فرديت و استقلال خود هر روز در حال تلاش هستند و از طرفي ديگر مي خواهند در مدرسه و بين دوستان خود محبوب باشند. استقلال آن ها باعث مي شود كه اجازه ندهند به آن ها كمك كنيد در حالي كه به كمك شما احتياج دارند. از طرف ديگر مشكلات هورموني و رشد باعث مي شود دمدمي مزاج شده و نتوانند احساسات خود را به درستي كنترل كنند.

خلق و خوي نوجوان به دليل رشد مغز او مدام در حال تغيير است و همين باعث مي شود كه در كنترل احساسات خود احساس ناتواني داشته باشد. در اين دوره توصيه هاي زيادي به والدين مي شود كه به بهبود ارتباط آن ها با نوجوان و كاهش علاقه نوجوان به استفاده از مواد مخدر يا خودكشي منجر مي شود.

پيشنهاد مشاور: رفتار با جوان ۱۸ ساله

با دختر نوجوان لجباز چگونه رفتار كنيم
رفتار با نوجوان ۱۳ ساله دختر بايد چگونه باشد؟ بلوغ تاثير بسيار قابل توجهي بر زندگي دختران دارد زيرا هم تغييرات خلقي هم جسماني شديدي را ايجاد مي كند. بلوغ دختران حدود ۱۱ سالگي شروع و بين ۱۴ تا ۱۶ سالگي دختران بالغ مي شوند. يكي از مشكلات اصلي كه دختران تجربه مي كنند مشكلات و نگراني هاي مربوط به شكل ظاهري خود است كه بر اعتماد به نفس آن ها تاثير زيادي مي گذارد.در اين سن حساس والدين به خصوص مادران بايد تا جايي كه مي توانند با دختران نوجوان خود ارتباط برقرار كنند. ارتباط مداوم ميان والدين و دختران باعث مي شود كه احتمال رابطه جنسي خطرناك، مصرف مواد و خودكشي به شدت كاهش يابد.

همواره نكات مثبت رفتاري و شخصيتي فرزند خود را به ياد داشته باشيد و روي آن ها تاكيد كنيد، با نوجوان خود مهربان بوده و سعي كنيد آن ها را درك كرده و وقت كافي براي ارتباط با آن ها بگذاريد. به ياد داشته باشيد كه عبور از اين مرحله باعث افزايش سلامت رواني نوجوان شما مي شود.


نوجوان لجباز
۸ رفتار موثر با نوجوان
در ادامه ۱۱ رفتار مفيد و موثر براي كاهش لجبازي نوجوان آمده است، اين موارد به شما كمك مي كند تا تنش را به حداقل رسانده و به بهترين شكل با نوجوان خود تعامل برقرار كنيد.

۱.اجازه ندهيد شما را عصباني كند
نوجوانان عاشق اين هستند كه كنترل شما را در دست بگيرند بنابراين تلاش مي كنند كه با تحريك يا تغيير شرايط شما را مجبور كنند كه كنترل خود را از دست داده و به درجه اي برسيد كه او شرايط را در دست بگيرد. در حقيقت وقتي شما عصباني ميشويد جاي والد و فرزند تغيير مي كند.

بنابراين خونسردي خود را حفظ كنيد. هرچه واكنش كم تري نشان دهيد، با منطق بهتر و صحيح تر مي توانيد تصميم بگيريد. هميشه مي توانيد پاسخ بهتري به شرايط پيدا كنيد تنها كافي است براي چند ثانيه تا ۱۰ شمرده و منطقي شرايط را ارزيابي كنيد. پاسخ هاي احساسي باعث مي شود كه فرزندتان متوجه بشود كنترل شرايط را از دست داده ايد.

منبع:كانون مشاوران ايران-نوجوان لجباز

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/14  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تحول موضوعات جنسي در كودكان (۳ تا ۷ سالگي)

غريزه ي جنسي يكي از غرايز پرقدرت بشر است كه اگر براي مهار و هدايت آن به موقع اقدام نشود و از راه صحيح تعديل نگردد، زمام اختيار آدمي را به دست خواهد گرفت و چون طوفاني سركش، او را به منجلاب و فساد و تباهي خواهد كشاند (علي مرداني، ۱۳۸۶). غريزه ي جنسي از لحظه ي تولد در نهاد فرد وجود دارد. ارضاي غريزه ي جنسي بر اثر لذتي كه به دنبال دارد، كودك و نوجوان را به خود مشغول مي دارد. تلاش براي ارضاي درست و مناسب اين غريزه نه تنها مذموم نيست بلكه بسيار نيكو و پسنديده نيز هست اما بايد از طريق آموزش صحيح، كنترل و هدايت شود، بدين منظور آشنايي با ويژگي هاي جنسي كودكان در سنين مختلف ضروري است. در اين مقاله سعي شده است تحول مسائل جنسي در دوره هاي مختلف رشدي كودك (۳ تا ۷ سالگي) مورد بحث قرار داده شود.

از هنگام تولد تا ۳ سالگي كودك بيش از سنين ديگر سعي دارد با اندام حسي خود به كشف جهان برآيد، در اين سنين رفتارهاي جنسي كودك ويژگي هاي خاصي را داراست:

نسبت به اعضاي مختلف بدن خود كنجكاو مي‌شود و در صدد كشف آن‌ها بر مي‌آيد .
از لمس كردن آلت تناسلي خود لذت مي‌برد (توجه داشته باشيد كه لذت كودك ۳-۲ ساله ، با لذت جنسي تفاوت دارد).
به راحتي و بدون هيچ‌گونه خجالت و شرمساري درباره‌ي اعضاي بدن خود صحبت مي‌كند .
قادر به صحبت با ديگران و درك گفته‌هاي آنان است . مي‌توان نام اعضاي بدنش را به او ياد داد . مادر و پدر مي‌توانند به منظور كمك به كودكان خردسال (تا ۳ سالگي) و رشد ويژگي‌هاي جنسي سالم در آنان به نكات آموزشي زير دقت كنند :
۱- درباره‌ي اعضاي مختلف بدن و كاركرد هر يك ، توضيحات ساده و قابل فهمي به كودك بدهيد . براي مثال ، دهان و دندان‌ها براي خوردن و جويدن غذا مي‌باشد ، چشم‌ها براي ديدن و …

۲- كودك را در آغوش بگيريد و اجازه دهيد علاقه و محبت شما را از اين طريق درك كند . كودكان نياز به برقراري تماس‌هاي جسماني با والدين و اعضاي خانواده‌ي خود دارند .

۳- به تدريج به فرزندتان تفاوت و خصوصي بودن بعضي از اندام‌هاي بدنش را ياد بدهيد . براي مثال ، بيني عضوي از صورت است و دست زدن به آن اشكالي ندارد ، ولي آلت‌تناسلي اندامي خصوصي است و ديگران نبايد به آن دست بزنند.

۴- چنان‌چه فرزندتان با كودك غير هم‌جنس خودش بازي مي‌كند و متوجه‌ي تفاوت جنسي خودش با او مي‌گردد ، سعي كنيد تفاوت دختر و پسر را خيلي ساده و راحت برايش توضيح دهيد .

۵- به كودك ياد بدهيد كه اگر كودك ديگري قصد داشت آلت تناسلي او را ببيند ، با مخالفت كردن و گفتن اين‌كه: “اين قسمت از بدن من كاملا خصوصي است” ، مانع از انجام اين كار شود .

۶- چنان‌چه فرزند خردسالتان درباره‌ي حاملگي سوالي پرسيد ؛ سعي كنيد با ساده‌ترين عبارات و جملات جواب او را بدهيد .

۷- سعي كنيد هنگامي كه درباره‌ي اعضاي بدن – اعم از سر ، دست ، پا و آلت تناسلي صحبت مي‌كنيد، احساس گناه، شرمساري و خجالت نداشته باشيد.

 

سن ۳-۶ سالگي:

كودك در ۳ تا ۵ سالگي نسبت به خصوصيات جسماني خود و تفاو تهاي جنسي دختر و پسر كنجكاو است و كنجكاوي او صرفاً جنبه ي شناختي و كشف دارد. نوع پرسش هاي كودك معمو لاً در مورد آفرينش خود، كيفيت پيدايش و چگونگي به دنيا آمدن خود است، سوال هايي از قبيل مرا از كجا اوردي يا نوزاد از كجا مي ايد، و من كجا بوده ام. اين سوال هاي آنان طبيعي و عادي است. ديد كودك درباره ي بدن خود و همسالان، مانند ديد والدين نيست؛ از اين رو در پاسخ به اين پرسش ها هم همواره بايد به اين نكته توجه داشت كه روند آموزشي كودك بايد تدريجي باشد و نبايد هم هي جزئيات را يكباره در اختيار او گذاشت. پاسخ پرسشها بايد كوتاه و ساده باشد (اوحدي، ۱۳۸۰).

در ۶- ۵ سالگي فعاليت هورمو نهاي جنسي كم است؛ در ۷ سالگي، پسران نسبت به دختران ابراز علاقه مي كنند اما اين ابراز علاقه جنبه ي دوستي دارد نه جنبه ي جنسي. گاهي كودكان به هنگام استحمام، توالت يا تعويض لباس به بدن خود نگاه مي كنند يا براي كنجكاوي آلت تناسلي خود را دس تكاري م يكنند. اين رفتار گاهي به جهت مشكلات جنسي خشكي پوست آلت يا خارش يا سوزش آن است. در مواردي اضطراب، باعث اين رفتار مي شود و از اين راه، كودك كسب آرامش مي كند. به طور كلي، اين رفتار هنگام استحمام، بازيگوشي، خستگي، بي حوصلگي، هنگام حركت در خودرو، و هنگام مطالعه (در سنين تحصيل) بيشتر وجود دارد. در اين گونه موارد، والدين بايد خو نسردي خود را حفظ كنند و كودك را از اين گونه رفتار بازدارند.

منبع:كانون مشاوران ايران-تحول موضوعات جنسي در كودكان (۳ تا ۷ سالگي)

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/17  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بازي درماني كودكان (Play Therapy)، بازي درماني در منزل يك تعامل درماني بين كودك و درمانگر است كه از طريق ارتباط نمادين در بازي در جست و جوي راه‌هايي براي كاهش اشفتگي هيجاني كودك مي باشد.

بازي درمانگر بدون توجه به ارزش ها، رفتار هاي پذيزفته شده كودك را درك مي كند و با منعكس كردن آنچه كه كودك مي گويد، افكار و احساسات وي را اصلاح مي كند. به مرور بازي به وسيله اي تبديل مي شود كه كودك مي تواند از طريق آن، به ضمير ناخود اگاه خود بپردازد و احساسات، ترس ها و نگراني هاي خود را ابراز نمايد (انگجي و عسگري، ۱۳۸۵)

والدين نقش مهم و اساسي در درمان كودك دارند، در ابتدا درمانگر معمولاً با انجام مصاحبه با يك يا هر دو والدين شروع مي كند تا اطلاعاتي در مورد كودك جمع آوري كند و بفهمد مشكل ارائه شده چيست و دلايل احتمالي آن را در دست داشته باشد.

سپس درمانگر به طور جداگانه با كودك مصاحبه كرده و بازي كودك را به تنهايي تماشا كند. مشاهده نحوه تعامل والدين و كودك در اين مقطع مي تواند اطلاعاتي در مورد رابطه والد با كودك و ميزان دلبستگي كودك در اختيار درمانگر قرار دهد كه براي شروع و روند درمان ضروري مي باشد.

بازي درماني چيست؟
بازي درماني روشي است كه به وسيله آن، ابزارهاي طبيعي بيان حالت كودك، يعني بازي، به ­عنوان روش درماني به كار گرفته مي شوند تا به كودك، كمك كند فشارهاي احساسي خويش را تحت كنترل قرار دهد. تكنيك هاي بازي درماني در موارد زير به كار مي رود:

مشكلات خانوادگي (مانند طلاق والدين)
ناخن جويدن
شب ادراري اختلال رفتاري
بيش فعالي
قرباني سوء استفاده از كودكان
اختلال سلوك
بازي درماني براي اضطراب
استرس
ترس و فوبيا
دروغ گويي
رفتار پرخاشگرانه
اين نوع درمان در مورد تعليم وتربيت كودكان استثنايي نيز از جايگاه ويژهاي برخوردار است.(محمداسماعيل، ۱۳۸۸).

كودك درزندگي روزانه نيازمند است كه خود را از نگراني­هايي كه فشار محيط در او ايجاد مي­كند رها سازد. بازي بهترين وسيله اي است كه او را در رسيدن به اين هدف از راه تغيير عواطف كمك مي كند. كودك مي­تواند احتياجات و اميال سركوفته خود را از راه بازيهاي گوناگون ارضا كند. همچنين بازي او را قادر مي­سازد كه نقشه­ هايي را براي حل مسايل خود طرح كند كه در تامين بهداشت رواني تاثير بسزايي دارد. (قزويني­نژاد، ۱۳۸۷).

پيشنهاد مشاور:

ما در مركز مشاوره ستاره ايرانيان به شما كمك مي كنيم تا با بازي درماني مسائل و احتياجات كودك خود را بشناسيد و با بازي درماني آن ها را درمان كنيد.


بازي درماني كودكان
تاريخچه بازي درماني
اولين بحث هاي شناخته شده در مورد ارتباط بازي و آموزش به فيلسوفان يوناني افلاطون و ارسطو برمي گردد. در قرون وسطي، نظريه‌هاي مربوط به بازي وجود ندارد و اولين نظريه‌هاي واقعي در قرن نوزدهم توسط شيلر، اسپنسر يافت شد، كه ذكر كرد بازي براي تخليه انرژي بيش از حد كودكان است و به سادگي باعث سرگرمي او مي‌شود.

شفر روان‌شناس آمريكايي مي باشد كه بسياري او را «پدر بازي‌درماني» مي‌دانند اما ايده بازي درماني كودكان سال ها قبل توسط آنا فرويد مطرح شد، وي باور داشت كه بايد سيستمي را توسعه داد كه از بازي كودكان به شيوه اي مشابه با روياها در روانكاوي بزرگسالان استفاده شود. ملاني كلاين اظهار داشت كه بازي درماني دسترسي مستقيم به ناخودآگاه كودك را فراهم مي كند. بنابراين مي توان گفت كه بازي درماني به شكلي كه ما اكنون داريم نتيجه تلاش بسياري از روانشناسان، روانكاوان و فيلسوفان مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بازي درماني كودكان| انواع، فوايد، تكنيك ها

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/14  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

درمان لجبازي كودكان چيست؟ واكنش نامطلوبي است كه كودكان نسبت به محيط، شرايط و رفتار والدين از خود نشان مي دهند. والدين پيش از تصميم به بچه دار شدن بايد رفتارها و مهارت هاي تربيت فرزند را بياموزند تا از بروز ناهنجاري هاي رفتاري مانند لجبازي در كودكان پيشگيري شود. لجبازي جزو مراحل طبيعي رشد كودك است و استثنا بردار هم نيست.

برخي اوقات از والدين مي‌شنويم كه «اين بچه نيم وجبي داره تو روي من مي‌ايسته»

اين ايستادگي در مقابل والدين تا شش يا هفت سالگي ادامه دارد و كم كم به مرحله كمون يا نهفتگي وارد مي‌شود. تقريبا همه كودكان به درجاتي متفاوت، منفي كاري را از خود بروز مي‌دهند.در مورد لجبازي كودكان بيشتر بخوانيد: روش هاي مقابله با لجبازي كودك و نوجوان

علت لجبازي كودكان
كودكان از بدو تولد معمولا لجباز نيستند، اما برخي از آن ها به دلايل مختلف (رفتار والدي) به چنين رفتاري عادت مي كنند. همچنين كودكان لجباز در همه موارد انعطاف ناپذير نيستند.

درك علت دقيق لجبازي براي كمك به كودكان براي كاهش اين رفتار كليدي است بنابراين اين قسمت از مقاله را از دست ندهيد.

لجبازي در كودكان امري طبيعي است، اما اين از مشكلات والدين كم نمي كند. كارهاي ساده اي مانند خوابيدن، حمام كردن يا خوردن مي تواند باعث دعوا و درگيري ميان مادر و كودك شود. علت لجبازي كودكان مي تواند شامل موارد زير باشد:

نياز شديدي به تاييد و شنيده شدن توسط والدين خود دارد. بنابراين ممكن است توجه شما را جلب كنند.
مي خواهد مستقل باشد.
عدم كنترل. يكي ديگر از دلايل رايج افزايش لجبازي در كودكان، احساس عدم كنترل است. هنگامي كه كودكان احساس مي كنند هيچ كنترلي بر زندگي خود ندارند، شروع به لجبازي مي كنند.


ويژگي هاي رهبري دارد و مي خواهد رئيس باشد.
دوست دارد كه كارها را با سرعت خودش انجام دهند.
لجبازي در كودكان مي تواند ژنتيكي يا اكتسابي از محيط باشد.
ترس از تغيير. تغيير براي كودكان ترسناك است، بنابراين آنها اغلب از لجبازي به عنوان اولين خط دفاعي خود استفاده مي كنند. برخي از كودكان اگر به مكان جديدي نقل مكان كنند يا به مدرسه جديدي بروند، لجبازي بيش تري نشان مي دهند.
حفظ هويت. برخي از كودكان براي حفظ هويت خود ارزش زيادي قائل هستند. بنابراين در چنين مواقعي تا حدي لجباز مي‌شوند كه حتي از ديد ديگران فكر نمي‌كنند.
رهايي از درد. وقتي والدين سعي مي كنند به هر طريق ممكن كودك را كنترل كنند، كودكان درد را احساس مي كند و براي رهايي از اين درد دست به لجبازي مي زند.
ويژگي كودك لجباز
در اينجا برخي از ويژگي هاي كودك لجباز وجود دارد كه بايد به آن ها توجه كرد :

باهوش و خلاق هستند.
تمايل به زير سوال بردن مسائل دارند.
آن‌ها مي‌خواهند شنيده شوند و انتظار دارند كه مورد تاييد قرار بگيرند.
مستقل هستند.
معتقد هستند كه بايد به نتيجه دلخواه خود برسند.
ممكن است كج خلقي و لجبازي مكرر داشته باشد.
همه چيز را با سرعت خود انجام خواهند داد.
بايد به هدفي كه دارد برسد حتي اگر قوانين را زيرپا بگذارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان لجبازي كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/9  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

خصوصيات كودك ۹ ساله، پرخاشگري در كودكان ۹ ساله، علت لجبازي دختر ۹ساله، لجبازي كودك ۹ ساله و روانشناسي دختر ۹ ساله در اين مقاله آورده شده است.

كودكان معمولاً در يك توالي طبيعي و قابل پيش بيني از يك نقطه عطف رشد به مرحله بعدي پيشرفت مي كنند. اما هر كودك با سرعت خودش رشد مي كند و مهارت كسب مي كند. برخي از كودكان ممكن است در يك زمينه مانند زبان پيشرفت كنند، اما در زمينه ديگري مانند رشد حسي و حركتي عقب باشند.


خصوصيات كودك ۹ ساله
كودكان هشت تا ده ساله هنوز در سني هستند كه روانشناس معروف اريك اريكسون آن را دوره سخت كوشي در مقابل حقارت مي نامد.

تا پايان دوره راهنمايي، ياد مي گيرند كه چگونه با همسالان خود ارتباط برقرار كنند، با قوانين اجتماعي سازگار شوند و از بازي آزاد به تعاملات و انتظارات ساختارمندتر تبديل شوند.

به عنوان مثال، كودك شما ممكن است بازي هاي مفصلي را توصيف كند كه در آن مي تواند در زمان سفر كند، آينده را ببيند يا موجودات جادويي را اهلي كند.

كودك ۹ ساله در دوره اي از رشد قرار گرفته است كه درواقع دروازه ورود به نوجواني است. به عبارتي ديگر فرزند ۹ ساله شما همچنان كودك محسوب مي شود؛ ولي مستقل تر مي شوند و به اندازه ي كافي به بلوغ مي رسند كه بتوانند بسياري از مسئوليت ها را بپذيرند.

لجبازي كودك ۹ ساله
والدين كودك ۹ ساله معمولا از لجبازي كودك خود شاكي هستند اين عبارتي است كه يكي از مراجعان در شكايت از لجبازي كودك ۹ ساله خود بيان كرده بود.

“من يك دختر ۹ ساله دارم كه بسيار لجباز است، او مي خواهد هر كاري كه مي خواهد انجام دهد. براي مثال، او نمي‌خواهد زيرپيراهن بپوشد، غذا نمي خورد و در برابر تمام خواسته هاي من مقاومت مي كند.”

در اين شرايط بايد درك كنيد كه لجبازي كودك شما ممكن است راهي براي اعمال احساس استقلال و قدرت او باشد، اين كار ممكن است براي شما مشكلات زيادي را به همراه داشته باشد اما مرحله اي ضروري براي كودك است.

در اين سن، فرزند شما متوجه شده است كه ديگران چگونه واكنش نشان مي دهند و اكنون رفتارهايي را از خود نشان مي دهد كه بر ديگران تاثير مي گذارد.

وقتي بچه‌ها از انجام كاري امتناع مي‌كنند و ما براي جلوگيري از جنگ تسليم مي‌شويم، به آن ها نشان مي دهيم كه مي توانند با امتناع خود موفق شوند.

ممكن است در ابتدا دشوار باشد زيرا او عادت دارد به آنچه مي خواهد برسد. مي توانيد با دادن گزينه به آن ها شروع كنيد براي آن ها دو گزينه بگذاريد و اجازه دهيد كه استقلال آن ها نيز رشد كند.

علت لجبازي دختر ۹ساله
كودكان ويژگي لجبازي را به عنوان بخشي از شخصيت خود براي دستيابي به اهداف خود به كار مي برد. اين به اين دليل است كه گاهي كودكان فكر مي كنند كه فقط با لجبازي مي توانند به آنچه مي خواستند دست يابند.

يكي از مؤلفه هاي رشد اجتماعي و عاطفي در كودكان ۸ تا ۱۰ ساله تمايل آن ها به افزايش استقلال از والدين و افزايش تمايل آنها براي ديده شدن به عنوان باهوش و آگاه است.

از آنجايي كه كودكان در اين سن براي يافتن ابزاري براي بيان خود تلاش مي كنند، گاهي اوقات نافرماني به نظر مي رسند. در اين هنگام والدين بايد درك كافي را از استقلال كودك داشته باشند و اجازه دهند كه كودكان نيز استقلال خود را رشد دهند البته اين بدين معني نمي باشد كه والدين بايد خط قرمز هاي خود را زير پا بگذارد.


خصوصيات كودك 9 ساله
رفتار
كودك مي خواهد كه كارها را به روش خودش برنامه ريزي كند.

در سن ۹ سالگي، بسياري از كودكان به طور رو به رشدي دايره ي ارتباطات اجتماعي شان را گسترش مي دهند تا با افراد ديگري بجز پدر و مادر ارتباط داشته باشند. در اين زمان، كودك ۹ ساله همچنان به احساس امنيتي كه از جانب والدين مي باشد نيازمند است و به لحاظ الگو بسيار تحت تاثير والدين مي باشند.

رشد فيزيكي
كودك ۹ ساله در مرز ورود به دوره ي نوجواني قرار گرفته است اين روندي است كه در طول آن تغييرات رشد فيزيكي، عاطفي و ديگر تغييرات را داشته باشند.

فرزند شما در اين سن با سرعت خودش رشد مي كند بنابراين رشد سالم براي هر كودك متفاوت مي باشد. اما مي توان گفت كه اكثر كودكان در سن ۹ سالگي ويژگي هاي زير را دارند.

حدود ۶ سانتي متر رشد كرده و در يك سال حدود ۳ كيلوگرم (۷ پوند) اضافه مي كند.
رشد مرتبط با جنسيت تغيير مي كند. دختران قد بلندتر شده و وزن بيشتري نسبت به پسران اضافه مي كنند.
هر سال حدود چهار دندان شيري را از دست مي دهد و اين دندان ها با دندان هاي دائمي جايگزين مي شوند.
رشد عاطفي
در سن ۹ سالگي بسياري از كودكان به لحاظ عاطفي به بلوغ رسيده اند، و بيشتر قادرند كه با درگيري ها و ياس هاي عاطفي كنار بيايند. كودك ۹ ساله مستقل تر مي باشد و به لحاظ عاطفي آمادگي بيشتري براي ورود به اجتماع دارد (كارهايي مانند شب ماندن در خانه ي دوستش).

منبع:كانون مشاوران ايران-خصوصيات كودك ۹ ساله كه آينده او را رقم مي زند!

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/7  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بازي درماني اضطراب كودكان به او نمي گويد چه كاري انجام دهد، او كاملاً تمام تصميمات خود را مي گيرد و براي تمام احساسات، خواسته ها، تصميمات و نيازهاي ابراز شده اش احترام و اعتبار قائل هست.

به عبارت ديگر، مهم نيست كه كودك چه كاري انجام مي دهد، هيچ كس او را قضاوت يا ارزيابي نمي كند. در حقيقت بازي درماني اضطراب كودكان يك راه عالي براي تشويق فرزندتان به صحبت و خنديدن با شما است و مهارت‌هاي مهمي مانند برخورد با موقعيت هاي ناشناخته‌ و همچنين شكست را به او آموزش مي‌دهد.

بازي درماني در منزل
۱.بازي هيولا
با كودك به اتاق او رفته و از او بخواهيد عروسك يا شي را به عنوان هيولا انتخاب كند، اگر كودك در انتخاب مشكل داشت مي تواند خودش براي كودك انتخاب كند اما بهترين كار اين است كه به كودك اجازه انتخاب بدهيد. سپس هيولا را دست خود بگيريد و به سمت كودك برويد و همزمان از عبارتي مانند « گمشو هيولا»، « سمت ما نيا» و عباراتي همانند اين استفاده كنيد.

در اين بازي هيولا به كودك نمي رسد و واكنش هاي مختلفي نشان مي دهند تا زماني كه هيولا به كم ترين فاصله از كودك برسد و سپس بازي متوقف مي شود و يوه ديگري به خود مي گيرد. اين دفعه هيولا دور مي شود و كودك آرام به دنبال هيولا مي رود و او را تعقيب مي كند. بهتر است كودك را تشويق كنيد تا احساسات خود را با كلمات بيان كرده و حتي در اين راه بزرگنمايي كند.

حتي مي توانيم از كودك بخواهيم تا با پا و دست خود به هيولا ضربه بزند. در دو حالت رفتارهاي كودك بسيار شديد و حالت افراز و تفريط مي شود. كودكاني كه اضطراب شديد يا اضطراب پس از صانحه را تجربه مي كنند ممكن است خشك شوند و هيچ حركتي از خود نشان ندهند يا با پرخاشگري زيادي به هيولا حمله كنند و ممكن است پرخاشگري آن ها در حدي باشد كه حتي والدين آن ها نتوانند كنترلش كنند.

پيشنهاد مشاور: ۹ بازي احساسات براي كودكان (كودكان ۹ تا ۱۵ سال)

به مرور كودك مي تواند نقاشي از هيولا خود كشيده و آن را پاره يا دور بيندازد.

مي توانيد داستان هايي بسازيد و با استفاده از آن داستان ها روحيه كودك خود را بهبود ببخشيد مثلا پتويي كه وقتي زير آن مي روي ديگر هيولا تو را نمي بيند.


بازي درماني اضطراب كودكان
۲. بازي خنده
اين بازي درماني اضطراب كودكان براي مشكلات اجتماعي و گوشه گيري بسيار مناسب مي باشد. آيا كودك شما به سختي لبخند زده يا در برابر لبخند زدن مقاومت مي كند؟ اين كار نشانه افسردگي، اضطراب، اختلال نافرماني و كمال گرايي مي باشد.

هدف از اين بازي اين است كه كودك بتواند آزادانه احساسات خود را نشان دهد. اين بازي براي زماني مناسب است كه بچه ها دور هم جمع شده و در حال بازي هستند در اين شرايط از آن ها بخواهيد كه سعي كنند بازيكن ديگري را بخندانند، در حالي كه طرف مقابل تلاش مي كند تا نخندد، اما نمي توانند او را لمس كنند. حتي مي توانيد شما هم وارد بازي شويد فقط دقت كنيد كه كودك ناراحت و گريان نشود و جو شاد را برقرار سازيد.

اين بازي درماني اضطراب كودكان بايد به سرعت انجام شود و جاي خود را عوض مي كنند.

اين تكنيك براي كودكاني مناسب است كه دوستان زيادي ندارند و مي ترسند كه با ديگران ارتباط برقرار كنند و از اين امر احساس اضطراب پيدا مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-بازي درماني اضطراب كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/31  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نگرش هاي شما به عنوان والد در تشديد مشكل لجبازي و نافرماني در كودكتان تاثير زيادي دارد. همه والدين در مورد فرزندان خود عقايد و نگرش هايي دارند. برخي از اين عقايد منطقي و سودمند و برخي ديگر غير منطقي و بيهوده هستند.عقايد منطقي، عقايدي هستند كه دليلي براي آن ها وجود دارد. انعطاف پذير هستند و منجر به بروز رفتارها و هيجانات متعادل و مناسب مي شوند.

عقايد غير منطقي عقايدي هستند كه دليلي براي آن ها وجود ندارد. انعطاف پذير و مطلق هستند،با جهان پيرامون خود هماهنگي ندارند، مانع دستيابي انساني به اهدافش مي گردند و در نهايت به بروز رفتارها وهيجانات نامناسب وناراحت كننده مي انجامند.

رفتار والدين احتمالآ مبتني بر تركيبي از عقايد منطقي و غير منطقي در مورد فرزندشان و رفتارهاي مقابله جويانه وي است. نگرش هاي منطقي و غير منطقي والدين،در حد وسط چهار طيف فكري كه در هر فردي وجود دارد، قرار مي گيرد. اين طيف ها عبارتند از :

۱- پرتوقعي- تفكر ترجيحي- بي توجهي
پرتوقعي نگرشي است كه به موجب آن يك پدر يا مادر به شكلي خدا گونه مي پندارد فرزند من و ديگران بايد به شكلي كه من مي خواهم رفتار كنند.اين طرز فكر بسيار خشك،بزرگ منشانه و غير منطقي است، زيرا هيچ قانوني در طبيعت وجود ندارد كه فرزند شما يا هر فرد ديگري را مجبور به رفتار مطابق دستور شما بكند. اين خود خواهي هيچ نقطه اي ندارد جز عصبانيت شما، زيرا كودك نافرمان در بسياري از مواقع قوانين اعلام شده توسط والدين را نقض خواهد كرد.

۲- احساس شكست خوردگي- احساس نگراني- بي احساسي.
احساس شكست خوردگي حالتي ذهني است كه به موجب آن پدر و مادر فكر مي كند. كارهاي فرزند من بسيار نا خوشايند، خيلي بد و بسيار نارا حت كننده است. رفتار هاي زشت او كاملآ مرا خرد كرده است . اين طرز فكر كاملآ غير منطقي است، زيرا كلمات بسيار نا خوشايند،خيلي بد وبسيار ناراحت كننده به اين معنا هستند كه چيزي ۱۰۰ درصد بد است، يعني بدتر از هر چيز بدي كه ممكن است براي يك فرد پيش بيايد.


اختلال نافرماني و لجبازي كودك
۳- عدم تحمل ناكامي- تحمل ناكامي- انكار ناكامي.
عدم تحمل ناكامي زماني رخ مي دهد كه والدين هنگام بروز مشكلات دست از تلاش ومبارزه بردارند وبخود بگويند، من بايد بي هيچ تلاش وكوششي از همكاري فرزندم برخوردار باشم چون اصلآ نمي توانم عدم همكاري او را تحمل كنم. فرزند من بايد خودش بداند كه رفتار صحيح چيست وهمان گونه عمل نمايد. اين طرز فكر باعث نا هماهنگي در رفتار والدين مي شود زيرا بعضي از آن ها معتقدند كه مجبورنيستند خود را به درد سر بياندازند و به سختي تلاش كنند تا به نتيجه برسند. اين طرز فكر والدين را از پيگيري هر برنامه اي جهت كمك به فرزند نافرمان باز مي دارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-لجبازي كودك و نگرش هاي تربيتي نادرست

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/13  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

دكتر بازي در كودكان و نحوه بازي با كودك، آيا دكتربازي در كودك بد است؟، نحوه برخورد با دكتر بازي كودكان همه در اين مقاله آورده شده است.

نيازي به گفتن نيست كه والدين هنگام وقوع چنين موقعيت هايي بسيار مي ترسند. آن ها كه با رفتارهاي جنسي كودكان آشنا نيستند، به اين نتيجه مي رسند كه چيزي بسيار شرم آور در مورد كاري كه اين بچه ها انجام مي دهند وجود دارد. نتيجه گيري سريع و واكنش افراطي با فرياد زدن و تنبيه براي والدين آسان است. اما كاوش جنسي بخشي طبيعي از كودك بودن است و والدين بايد بين تمايلات جنسي كودكي و بزرگسالان تمايز قائل شوند.

وقتي در اين لحظات نسبت به فرزندانمان واكنش نشان مي دهيم، بايد محدوديت هايي را تعيين كنيم، اما در عين حال به فرزندانمان نيز بفهمانيم كه كنجكاوي در مورد رابطه جنسي طبيعي است. بنابراين، بايد گفتار و كردار خود را با دقت انتخاب كنيم تا از شرمساري فرزندان خود و ايجاد هرگونه تداعي منفي خودداري كنيم.

نحوه برخورد با دكتر بازي كودكان
نحوه برخورد با اين بازي ها چگونه است و چه زماني بايد نگران بود؟

بازي هاي وانمودي در كودكان پيش دبستان بسيار رايج هستند.

يكي از رايج ترين اين بازي ها نوعي است كه معمولا با نام دكتر بازي در كودكان شناخته مي شود كه در واقع نوعي تجربه و آزمايش كردن در كودكان است.

البته استفاده از اين اسم ها نمي تواند اهميت اتفاق افتادن برخي مسائل را كم كند، مثل نشان دادن اندام هاي خصوصي به يكديگر.

چرا بچه ها «دكتر بازي مي كنند»؟
“دكتر بازي در كودكان” معمولا زماني اتفاق مي افتد كه كودك بين ۳ تا ۶ سال سن دارد. دليل اينكه بچه ها اين كار را مي كنند كنجكاوي است. اين كنجكاوي زماني اتفاق مي افتد كه او متوجه تفاوت ظاهري بين زن و مرد مي شود، مثلاً پدرش مي تواند موهاي كوتاه داشته باشد، ريش داشته باشد و مادرش مي تواند موهاي بلند داشته باشد يا دامن بپوشد.

در آن زمان بچه ها كنجكاو مي شوند و فكر مي كنند كه آيا راه ديگري براي تشخيص زن و مرد وجود دارد يا خير. هنگام بازي با دوستان، كاملاً عادي است كه آن ها سعي كنند ببينند كه آيا دوستشان متفاوت است يا خير.

برخورد با برهنه شدن كودك
اولين برخورد با برهنه شدن كودك ممكن است شما را شگفت زده كند، و بعد از آن ترس در مورد مسائل جنسي و نگراني هاي فرهنگي پيرامون كارهاي يواشكي به وجود مي آيد.

اكثر والدين به اين ترس اكتفا نمي كنند، بلكه جلوتر مي روند.

وارد بازي كودك شده و واكنش شديدي نسبت به اين بازي كودك نشان مي دهند.

روش كنترل دكتر بازي در كودكان
روش هاي زيادي براي كنترل اين رفتار وجود دارند، اما خوشبختانه بهترين روشي كه توصيه مي شود بسيار ساده است و به ياد سپردن آن آسان:

راه خود را كج كنيد و دور شويد.
يادتان باشد كه اين كار فقط به دليل كنجكاوي است.
اما اكثر والدين با ديدن اين صحنه ها از جاي خود مي پرند مخصوصا زماني كه بحث اندام هاي خصوصي در ميان باشند.
به طور كلي، عاقلانه‌ترين كار اين است كه قانوني وضع كنيم كه هنگامي كه با دوستش بازي مي كند در اتاق بايد باز نگه داشت. كودكان به راحتي تحت تأثير تكانه هاي خود قرار مي گيرند و با اين نظارت بيش تر تصميم هاي عاقلانه مي گيرند.
به عكس العمل خود توجه كنيد و دقت داشته باشيد كه استانداردهاي خود را پيرامون اين اندام ها زياد نكنيد، طوري رفتار كنيد كه انگار مثل اندام هاي ديگر هستند.

اين بي توجهي و كاري نكردن حتي هنگامي كه پاي جنس مخالف نيز در بازي به ميان باشد مهم است.

نكته مهم تر اينست كه كودكان اندام هاي جنسي خود و حتي جنس مخالف را به عنوان ارگان هاي توليد مثل و مركز لذت نمي بينند.

اگر كودك تصاوير يا فيلم ***گرافي را نديده باشد دكتر بازي در كودكان تنها براي ارضاي كنجكاوي است نه بيشتر.


دكتر بازي در كودكان
مقايسه و لمس براي يادگيري بيشتر
مقايسه كردن يكي از روش هاي يادگيريست و اين همان كاري است كه كودكان انجام مي دهند، مخصوصا مقايسه با اندام جنس مخالف كه تفاوت ها مشهود هستند.

كودكان جذب تفاوت ها مي شوند و اين راهي است كه از طريق آن شناخت خود را از جهان گسترش مي دهند.

در همين راستا، لمس كردن نيز جزئي از شناخت و يادگيري است.

لمس كردن، در واقع همان چيزي هست كه سطح اضطراب والدين را بالا مي برد، اما نگران نباشيد!

منبع:كانون مشاوران ايران-دكتر بازي در كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/5  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كودكان مي توانند بيش از حد بي نظم بوده و محيط شلوغي را براي خودشان درست كنند. ممكن است نسبت به اين موضوع آگاه باشيد كه كودكان كمي هستند كه دوست دارند منظم باشند , واقعا ذات تميز و مرتبي داشته باشند، ولي بيشتر كودكاني كه ما با آنها آشنا هستيم، كودكاني هستند كه كمتر منظم هستند.

شما به عنوان يك مادر، ممكن است با مشكلاتي مواجه شده باشيد در رابطه با اسباب بازي هايي كه به طور نا منظم در اتاق پخش مي شوند، وسايل مربوط به شهر بازي كه در كف اتاق پخش مي شوند، موارد و لوازم عادي كه در سرتاسر خانه پخش شده است و ساير موارد شلوغ كاري كه از طريق بچه ها ايجاد مي شود، و نسبت به آنها اعتراض داشته باشيد.

 

موارد محدودي وجود دارد كه مي تواند به مديريت اين مشكلاتي كه والدين با آنها مواجه هستند، كمك كند. برخي از اين روش ها را كه بهترين مي باشند ، را در ادامه ليست شده اند. سعي كنيد آنها را امتحان كنيد و ببينيد كه چقدر براي شما مناسب مي باشند.

جمع و جور كن! اين يك كلمه اي است كه در سال هاي گذشته زياد مورد استفاده قرار گرفته است، ولي داشتن يك خانه آرام و منظم، يك نكته بسيار مهمي مي باشد. به طور اصولي، در حوزه و ناحيه مربوط به كودك ، كه كودك در آنجا فعاليت دارد، پيشنهاد مي كنيم كه همه چيز (بله، همه چيز) مرتب باشد و اسباب بازي هاي شكسته ، وسايل غير ضروري، دور انداخته شود و تعداد موارد موجود كاهش يابد ( براي مثال اگر ۵۰ تا اسباب بازي مربوط به حيوانات باشد، آنها را به ۱۰ اسباب بازي حيوانات كاهش دهيد). بلي، اين روش مدت زمان زيادي طول خواهد كشيد و ولي به صورت كلي خوب است و زمان كمي را در روز به آن اختصاص دهيد ( براي مثال ۱۵ دقيقه در هر روز يا مواردي شبيه آن، و اگر فرصت مناسبي داشتيد ، مي توانيد چند ساعتي را صرف اين كار كنيد).
جاي هر چيزي! هر چيزي بايد يك جاي خاصي داشته باشد و در جايگاه مختص به خودش قرار بگيرد. شما مجبور نيستيد كه سبدها يا سطل هاي اسباب بازي گران قيمتي را بخريد ( اگر چه داشتن سبدهاي مناسب اسباب بازي ها جمع و جورتر نشان مي دهد). مطمئن شويد كه در هر سبد يك نوع خاصي از وسايل يا اسباب بازي ها را انبار كرده ايد، و هر سبد را برچسب بزنيد.
” نظارت مادر”. كودك يك عادت بد دارد و سايل را جايي قرار مي دهد كه نمي توان به صورت سريع خانه را تميز كرد. گاهي مجبور هستيد كه همه جاهايي كه وسايل جمع شده است را نگاه كنيد و همه چيز را در جايگاه مناسب خودشان قرار دهيد، تا مطمئن شويد كه همه وسايل در جايگاهي قرار گرفته اند كه به راحتي مي توان آنها را پيدا كرد.
اين كار را به صورت يك بازي و سرگرمي انجام دهيد. حتي در صورتي كه شما اين احساس را نداشته باشيد كه براي هر كاري كه بايد بچه هايتان انجام دهند، از آنها قدر داني كنيد، ايجاد كردن يك بازي يا سيستم قدرداني، كه شامل تميز كردن و فرآيند نگه داري مي باشد، مي تواند مفيد باشد. براي مثال، اگر برخي وسايل بر روي كف زمين قرار داشته باشد، به بچه هاي خود بگوييد كه ۲۰ تا از وسايل را برداريد و آنها را در جايگاه مناسب خوشان قرار دهيد، و در عوض آن به اندازه يك چهارم وسايل يا بخشي از آن، به آنها شكلات دهيد يا ده دقيقه به آنها زمان دهيد كه بازي الكترونيكي انجام دهيد، يا هر كار ديگري كه فكر مي كنيد براي بچه هاي شما منطقي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-پنج روش براي مديريت وسايل و اسباب بازيهاي كودك شما

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/30  ] [ ۲۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

راه هايي كه براي متقاعد كردن كودكان وجود دارد

متقاعد كردن كودك به انجام كارهايي كه نمي خواهند انجام دهند مي تواند چالش برانگيز باشد، هم چنين توقف كارهايي كه نمي خواهيد آنها انجام دهند نيز سخت تر مي باشد. در اين مقاله يازده روش تربيت كودك براي باانگيزه كردن كودكان براي كارهايي كه مي خواهيد انجام دهند آورده شده اند، بياييد با هم اين روش ها را مرور كنيم.

1.اهدافي را تعيين كنيد

از آنها بخواهيد كه ليستي از اهداف كوتاه مدت و يك هدف بلند مدت را تهيه كنند. اطمينان حاصل كنيد كه اهداف قابل دستيابي هستند اما براي دستيابي به آن نياز به تلاش دارند.

2.موفقيت ها را جشن بگيريد

هنگامي كه فرزند شما اهداف خود را انجام مي دهد ، به آنها بگوييد كه به آنها افتخار مي كنيد. اين چيزها را با هم جشن بگيريد. در بعضي موارد ، به فرزندتان بخاطر سخت كوشي آنها پاداش دهيد.

3.گاهي رقابت ايجاد كنيد.

رقابت سالم را تشويق كنيد. فرزندتان را تشويق كنيد كه دونده ديگري را در يك مسابقه دو پشت سر بگذارد يا سعي كند نمرات معقول تري نسبت به بقيه داشته باشد. در مورد مثبت بودن و قدرت داشتن  فرزند خود رقابت ايجاد كنيد و هرگز در مورد  نقاط منفي و ضعف  رقيب صحبت نكنيد.

4.براي متقاعد كردن كودك آنها را تشويق كنيد

به فرزندانتان نشان دهيد كه به آنها باور داريد. به آنها بگوييد كه چقدر عالي هستند. هرگونه شك و ترديد نسبت به خود را در آنها از بين ببريد.

براي آن ها داستان كودكانه بخوانيد.

 

5.علاقه نشان دهيد.

علاقه مند شويد درباره علاقه هاي فرزندتان بياموزيد. در مورد آنها با فرزندتان صحبت كنيد و گوش دهيد. اين به فرزندان شما نشان مي دهد كه شما به آنها اهميت مي دهيد و آزادانه مي توانند در مورد منافع خود با شما صحبت كنند

6.شور و شوق را در او كشف كنيد.

فرزندان خود را تشويق كنيد تا آنچه را كه علاقه مند هستند كشف كنند. اين مسئله ممكن است نيازمند تلاش باشد تا به نتيجه اي برسيد. از آنها در سفر خود به سمت شور و شوق حمايت كنيد و از آنها بخواهيد كه ادامه دهند تا اينكه موضوعات را دريابند.

7.خوش بين بودن يك گام موثر در متقاعد كردن كودك

چشم انداز مثبت و خوش بينانه را نسبت به فرزندان خود حفظ كنيد. اگر آنها ترس يا شك را در چشمان شما ببينند ، احتمالاً اعتماد به نفس خود را از دست خواهند داد. داشتن يك رويكرد مثبت مي تواند كه ديدگاه كلي آنها نسبت به يك وضعيت را روشن تر سازد.

8.فشار همسالان

گاهي اوقات، فشار كمي از سوي همسالان چيز بدي نيست. اين مي تواند بچه هاي شما را وادار به انجام بهتر كار در مدرسه يا ورزش كند زيرا آنها مي خواهند در كنار دوستان خود باشند. با اين حال، مراقب باشيد كه فشارهاي همسالان خيلي زياد نشود.

9.براي  متقاعد كردن كودك برنامه ريزي كنيد

براي رسيدن به اهداف، شما به يك برنامه نياز داريد. به فرزندان خود كمك كنيد تا يك استراتژي براي رسيدن به اهداف خود ايجاد كنند. براي دستيابي به آنها يك برنامه گام به گام تهيه كنيد.

درمان و دلايل لجبازي كردن كودك را بياموزيد.

 

10.آنها را هيجان زده كنيد.

فرزندان خود را در مورد اهداف و آرزوهايشان هيجان زده كنيد. نشان دهيد كه شما نيز براي آنها هيجان داريد. انرژي مثبت و آدرنالين باعث خواهد شد تا آنها به  كار سخت خود ادامه دهند و از تلاشهاي خود راضي باشند.

11.از مشاور كمك بگيريد

براي آشنايايي با برترين روانشناسان كودك و نوجوان مي توانيد با شماره 02122354282 و 02122247100 تماس حاصل كرده و براي مطالعه در مورد تربيت كودك به تفكيك سن به سايت روانشناسي كودك خلاق مراجعه فرماييد.

 

راه هايي كه براي متقاعد كردن كودكان وجود دارد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/14  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تربيت كودك يك ساله، روانشناسي كودك يك ساله تا ۲۲ ماهگي، لجبازي كودك يك ساله، بازي با كودك يك ساله، همزمان با افزايش سن كودك به قدري سريع رشد مي كند كه به سختي متوجه تغييرات وي مي شويد.

تماشاي رشد و پرورش كودك و نيز ديدن اينكه شخصيت كودك در حال پديدار شدن است بسيار دلچسب است و اين كه شما بخواهيد در اين روند به او كمك كنيد بسيار طبيعي است، اين مقاله با ذكر نكات روانشناسي كودك يك ساله به شما كمك مي كند.

ولي آيا مي دانيد كودك اكنون بايد قادر به انجام چه كارهايي باشد و شما چگونه مي توانيد به او كمك كنيد؟

روانشناسي كودك يك ساله تا ۲۲ ماهگي
در واقع قبل از اينكه كودك اولين كلمه را بگويد، با استفاده از لبخند، نگاه كردن، حركات و صداها مكالمه با شما را شروع كرده است.

كودكان به ميزان متفاوتي رشد مي كنند، اما اغلب قادرند امور مشخصي را در سني مشخص انجام دهند.

در ادامه اين مقاله برخي نقاط عطف رشدي آورده شده اند. به ياد داشته باشيد كه اين فقط يك راهنما مي باشد.

اگر هر گونه سوالي در مورد رشد كودك خود داريد، از متخصص كودك خود بپرسيد.

مخصوصا در زماني كه يك تاخير رشدي وجود دارد مداخله اوليه مي تواند يك تفاوت اساسي را ايجاد كند.

توانايي كودك يك ساله ني ني سايت
به دنبال منبع صدا بروند و مي توانند تشخيص دهند صدا از كجا مي آيد.
زماني كه صدايشان مي زنيد به شما پاسخ دهند.
زماني كه به جايي اشاره مي كنيد و مي گوييد “اينو ببين ….” نگاه مي كنند.
سخن نامفهوم با تن خاص دارند (وقتي در قالب جمله صحبت مي كنند، صدا كوتاه و بلند مي شود).
زماني كه با آنها صحبت مي كنيد صبر مي كنند و به آنچه مي گوييد توجه كرده حتي سعي مي كنند با كلام نامفهوم خود پاسخ دهند.
ماما براي اشاره به مادر و بابا را براي اشاره به پدر استفاده مي كنند.
حداقل يك كلمه را مي توانند بگويند.
به اشيايي كه مي خواهند اما در دسترس ان ها نيست اشاره كرده و با صدا اشاره ميگويند كه مي خواهند.
رشد عاطفي و اجتماعي
كودك نوپا شما اكنون مي فهمد كه او فردي كاملا جدا از شما است. اين ممكن است به اين معني باشد كه آن ها نگران هستند كه ترك شوند.
اكنون كودك شما مي داند كه يك فرد مستقل است، آن ها شروع به درك اين موضوع كرده اند كه مي توانند “مالك” چيزها باشند.
اگرچه آنها احتمالاً كلمات زيادي را مي دانند، اما در اين سن هنوز نمي توانند مفاهيم انتزاعي را درك كنند.
پدر و مادر يك كودك ۱۸ ماهه ممكن است از نظر جسمي و روحي سخته و عصبي باند.
كودك نوپا كنجكاو و پرانرژي خواهد بود، اما هنوز به توجه بزرگسالان نياز دارد، و شما براي اطمينان خاطر او بايد حضور داشته باشيد.
روانشناسي كودك يك ساله از بازي با بزرگسال لذت مي برند و عاشق بازي هاي تكراري هستند.
علاوه بر اين آن ها به كودكان ديگر علاقه نشان مي دهند اما معمولا به تنهايي بازي مي كنند. از آن ها انتظار نداشته باشيد وسايل خود را به اشتراك بگذارد. در اين سن، كودكان نوپا اشتراك گذاري را درك نمي كنند.
كودك نوپا از اعمال و بازي ها تقليد مي كند، مانند صحبت كردن با تلفن اسباب بازي.
آن ها ممكن است در لباس پوشيدن همكاري بيشتري داشته باشند زيرا مي خواهند از بزرگسالان تقليد كنند.
با اين حال، از آنجايي كه كودك نوپاي شما مي‌خواهد «كار را درست انجام دهد»، اگر نتواند آن را انجام دهد، نااميد مي شود.
كودك نوپاي شما به تدريج در تغذيه خود بهتر مي شود، اما ممكن است در مورد آنچه مي خورد، انتخابي باشد.
رشد فيزيكي| قد و وزن كودك يك ساله
افزايش سريع حركت كودك نوپاي شما به اين معني است كه احتمالاً مجبور خواهيد بود خانه خود را دوباره سازماندهي كنيد.

در پانزده ماهگي، دختر به طور متوسط ​​حدود ۲۳ پوند (۱۰.۵ كيلوگرم) وزن و تقريباً ۳۰.۵ اينچ (۷۷ سانتي متر) قد دارد. وزن پسر متوسط ​​حدود ۲۴.۵ پوند (۱۱ كيلوگرم) و قد ۳۱ اينچ (۷۸ سانتي متر) است .

سعي كنيد استفاده از كلمات منفي مانند “نه” و “نبايد” را محدود كنيد، زيرا آن ها تأثير قدرتمندي بر ديدگاه كودك نوپاي شما نسبت به خود و جهان خواهند داشت. شما مي خواهيد تصويري مثبت از دنيايي ترسيم كنيد كه در آن بسياري از چيزها ممكن است،
زماني كه نياز داريد رفتار آن ها را هدايت كنيد، سعي كنيد جايگزين هايي را پيشنهاد كنيد و خطرات را تا جايي كه مي توانيد ساده تر توضيح دهيد.


رشد زبان و گفتار
در حالي كه تعداد كلماتي كه آن ها مي دانند در طول اين سال در حال افزايش است، آن ها بسيار نااميد خواهند شد زيرا نمي توانند آنقدر كه مي خواهند صحبت كنند.
با آن ها زياد صحبت كنيد و چيزهايي را كه با هم مي بينيد به زبان ساده توصيف كنيد، مانند «به اتوبوس بزرگ نگاه كنيد».
گفتار كودك نوپا شما از حدود ۵ تا ۲۰ كلمه در ۱۸ ماهگي به ۱۵۰ تا ۳۰۰ كلمه در ۲ سال افزايش مي يابد. آن ها مي توانند حتي كلمات بيشتري را درك كنند.
تا ۲ سالگي، كودك نوپاي شما مي‌تواند بيشتر خواسته‌هايش را با كلماتي مانند «بيرون»، «شير» يا «بيسكويت» به شما بگويد، حتي اگر هميشه آن ها را به درستي نگويد.
روانشناسي كودك يك ساله نشان مي دهد كه، جملات كودك نوپاي شما به مرور طولاني تر و دقيق تر مي شود.

روانشناسي كودك يك ساله

روانشناسي كودك يك ساله تا دو سال
دستورات ساده را دنبال كنند، اول بايد جملات به همراه حركات بدن باشند، بعد از آن كلمات دستوري را به تنهايي مي فهمند.
زماني كه از آنها بخواهيد، اشيا را از اتاق ديگر مي آورند.
اشاره به اندام هاي بدن، زماني كه آنها را اسم مي بريد.
به رويداد ها و يا اشياي جالب اشاره مي كنند تا شما هم به آنها نگاه كنيد.
اشيا يا چيزهايي كه به نظرشان جالب مي آيند نزد شما مي آورند تا شما هم ببينيد.
به اشيا اشاره مي كنند تا شما نام آنها را بگوييد.
اسم تصاوير يا اشيايي را كه به آنها نشان مي دهيد مي گويند.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي كودك يك ساله تا ۲۲ ماهگي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/13  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روش هايي براي كنترل كودك لجباز در اين مقاله فراهم شده است كه كمك زيادي به والدين مي كند. بسياري از والدين با اين سوال كه با كودك لجباز چگونه بايد رفتار كنند دست و پنجه نرم مي كنند. لجبازي در كودك يك مشكل متداول است، مخصوصا در كودكان سه تا پنج ساله و نوجوانان. اين مسئله قسمت طبيعي از رشد كودك است و در رفتارهايي مثل نافرماني از والدين، معلمان و ديگر بزرگترها نمود پيدا مي كند.

در دوره دبستان، آن هايي كه لجباز هستن بيشتر بهانه گيري مي كنند و هر چه شما مي خواهند انجام نمي دهند (يا بسيار كند انجام مي دهند)، تا اينكه از كوره در بروند، كه ويژگي بچه هاي كوچكتر است.

كودك ممكن است سعي داشته باشد كنترل خود را روي موقعيت نشان دهد يا استقلال خود را اعلام كند. شايد او در حال تست كردن محدوديت هايش و اقتدار شماست. يا شايد مي خواهد آنچه را دوست ندارد ابراز كند، مخصوصا وقتي شما به او مي گوييد مثلا اسباب بازي ها را جمع كن يا كارهايت را انجام بده.

چگونگي مديريت لجبازي در كودكان
در اين قسمت برخي نكات كاربردي و روش هايي براي كنترل كودك لجباز ارائه شده است:

۱. به دنبال دلائل ايجاد اين رفتار بگرديد
به دنبال دلائل و راه اندازهاي رفتار كودك بگرديد، و سعي كنيد رفتار لجبازي وي را زير نظر بگيريد. آيا الگويي وجود دارد؟ آيا چيزهاي خاصي هستند كه دوست ندارد يا نمي خواهد انجام دهد؟ آيا او زماني كه كودك لجباز مي شود كه مسائل گيج كننده هستند يا زماني كه عجله دارد؟

هم چنين، سعي كنيد در مورد قوانين و تكاليف منزل صريح باشيد، تا كودك بتواند آنها را دنبال كند. براي مثال، در كودكان پنج تا شش ساله تميز كردن كل اتاق كمي زياد است، و اگر همين كار را به صورت تكاليف خردتر دربياوريد شايد بهتر بتواند انجام دهد.

مثلا برداشتن اسباب بازي ها از روي زمين، يا كمك به شما در انجام آنها. زماني كه دليل را پيدا مي كنيد، مي توانيد قدم هاي لازم براي انطباق با موقعيت را برداريد و با مخالفت كمتري مواجه شويد. اين كار يكي از روش هايي براي كنترل كودك لجباز مي باشد كه بسيار موثر مي باشد.


روش هايي براي كنترل كودك لجباز
۲. فرزند خود را براي انجام كارهاي خوب آماده كنيد
سعي كنيد از موقعيت هايي كه كودك در آنها لجبازي نشان مي دهد يا رفتار بد دارد دوري كنيد. براي مثال، اگر برنامه زماني كودك بيش از حد پر باشد كودك باشد بداخلاق مي شود، سعي كنيد از برنامه ريزي براي كارهاي زياد بعد از مدرسه يا براي آخر هفته بپرهيزيد. اگر كودك شما از تغيير ناگهاني متنفر است، سعي كنيد بين فعاليت هاي يك وقت اضافي را منظور كنيد.

۳. طوري با كودك رفتار كنيد كه دوست داريد با شما رفتار شود
دقيقا مانند بزرگسالان، كودك شما كه با او به خوبي رفتار كرده ايد مي تواند آرام باشد.

ممكن است عصبي باشد يا احساس بي حوصلگي كند و نياز به ساعاتي آرامش داشته باشد. در مورد آنچه كودك بايد انجام دهد محكم باشيد اما با روشي نرم و دوستانه با او صحبت كنيد.

زماني كه الگوي خوبي از چگونگي ابراز يك عقيده يا مخالفت به روش محترمانه و عاشقانه هستيد، كودك شما نيز پيروي مي كند.

۴. از مزاياي مهارت كلامي كودك خود بهره بگيريد
والدين كودكان دبستاني يك مزيت را نسبت به والدين كودكان كم سن تر دارا هستند مخصوصا در مورد رفتارهايي مثل لجبازي: آنها مي توانند با كودك خود صحبت كنند. به آرامي با كودك خود صحبت كنيد و روي يك راه حل براي هر دو طرف كار كنيد. براي اين كار مي توانيد از مشاور كمك بگيريد تا روش هايي براي كنترل كودك لجباز به شما بياموزد و مهارت هاي كلامي لازم را به شما آموزش دهد.

۵. قوانين پايه را مشخص كنيد، روش هايي براي كنترل كودك لجباز
اطمينان حاصل كنيد كه كودك دقيقا مي داند كه چه كاري را بايد و چه كاري را نبايد انجام دهد.

براي مثال، اگر بد صحبت كردن با شما هنگام مشاجره يك تخطي قانوني در خانه شما محسوب مي شود، براي كودك مشخص كنيد كه اگر اين كار را انجام دهد عواقب بدي در پي خواهد داشت، و شانس دومي وجود ندارد. پيامد را آن چيزي انتخاب كنيد كه مي خواهيد روي دهد، مثلا عدم مشاهده تلويزيون در باقي روز يا انجام وظايفش در خانه.

بدين ترتيب او ياد مي گيرد كه خواسته هاي شما را ناديده نگيرد و اقتدار شما را دست كم نگيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-روش هايي براي كنترل كودك لجباز | ۱۲ درمان معجزه آسا

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/11  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بازي احساسات براي كودكان با آموزش كنترل احساسات به كودكان به شما كمك مي كند تا مهارت همدلي، درك متقابل و بيان احساسات را به كودك خود آموزش دهيد بنابراين از آن ها غافل نشويد.

بازي براي بيان احساسات در كودكان| آموزش كنترل احساسات به كودكان
۱. چه احساسي دارم؟
وسايل مورد نياز: كارت هايي كه تصاوير مختلف روي آن چسبيده است.

اهداف
بيان حالات و احساسات
شناخت يكديگر
غلبه بر خجالت كودكان
روش بازي: چند كارت را وسط يك دايره بگذاريد، دو كارت براي هر بازيكن. هركسي يكي از تصاوير را انتخاب مي كند كه احساس مي كند آن را بيش تر دوست دارد يا حالت او را بيان مي كند سپس به ديگران توضيح مي دهد كه چرا آن كارت را انتخاب كرده است.

مثال:
من تصوير يك صندلي انتخاب كردم زيرا خسته هستم و آرزو دارم كه كاش يك صندلي خوب و مناسب براي نشستن پيدا مي كردم.

نكته ها
همه بازيكنان نمي دانند كه در حال حاضر چه احساسي دارند بنابراين به آن ها بگوييد كه لازم نيست حتما احساسات حال حاضر خود را بيان كنند بلكه مي توانند براساس حالاتي كه به تازگي داشته اند صحبت و انتخاب كنند.

ارزيابي:
آگاهي از احساسات خود چه منافعي دارد؟
در چه شرايطي حال يكساني را تجربه مي كنيم؟
بيش تر تحت تاثير احساسات كوتاه مدت هستيد يا بلند مدت؟
چه چيزي در تغيير حالت فعلي شما مي تواند كمك كند؟

بازي احساسات براي كودكان
۲. بازي چراغ قوه| بازي احساسات براي كودكان
اهداف
بيان احساسات در كودكان
معرفي خود و آشنايي با يكديگر
غلبه بر خجالت
روش بازي: ابتدا موضوع خاصي را انتخاب كرده و سپس سعي مي كنند احساسات خود را با توجه به موضوعي كه انتخاب كرده اند بيان كنند. اين كار باعث بيان احساسات كودك مي شود.

مثال:

فرض كنيد موضوع آب و هوا را انتخاب كرده ايد، مي توانيد بيان كنيد كه « احساس مي كنم درونم طوفان شده است.» اگر موضوع درخت است « احساس مي كنم مانند درختي خشك و بي روح هستم.»

نكته:
اگر با كودكاني كار مي كنيد كه مشكلات گفتاري را تجربه مي كنند بهتراست از بازي احساسات براي كودكان استفاده كنيد كه نيازي به ارتباط كلامي ندارند.

ارزيابي:
دوست داريد كه احساسات خود را با ديگران به اشتراك بگذاريد؟
آيا در ميان دوستان خود كسي را مشاهده كرديد كه احساس يكساني مانند شما داشته باشد؟

منبع:كانون مشاوران ايران-۹ بازي احساسات براي كودكان (كودكان ۹ تا ۱۵ سال)

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/4  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آيا مي دانستيد كه هوش هيجاني را مي توانيد در طول زندگي خود آن را ارتقا دهيد؟ هوش هيجاني به شما در حل تعارضات زندگي روزمره كمك مي كند.

اين اصطلاح توسط پيتر سالوي و جان ماير در دهه ۱۹۹۰ در دانشگاه ييل ايجاد شد و بعداً دانيل گولمن در سال ۱۹۹۵ آن را بيش تر رواج داد.

فوايد هوش هيجاني
استفاده از هوش هيجاني در زندگي روزمره مي تواند بسيار مفيد باشد.

به عنوان مثال، پيشگيري از موقعيت هاي خطرناك براي سلامتي، مانند جلوگيري از فشار خون بالا و بيماري هاي قلبي و از نظر انطباق نيز مي تواند در كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت بسيار سودمند باشد.

به همين دليل، بهبود هوش هيجاني در سنين پايين مي‌تواند سرمايه‌گذاري بلندمدتي باشد كه باعث موفقيت در بزرگسالي مي شود.

تقويت هوش هيجاني در نوجوانان
۱٫به واكنش هاي احساسي خود نسبت به وقايع در طول روز توجه كنيد.
به راحتي مي توانيد احساسات خود را در مورد آنچه در طول روز تجربه مي كنيد، پشت سر بگذاريد. اما درك احساس خود براي تقويت هوش هيجاني ضروري است. اگر احساسات خود را ناديده بگيريد، اطلاعات مهمي را ناديده مي گيريد كه تأثير زيادي بر طرز فكر و نحوه رفتار شما دارد.

به بدن خود توجه كنيد
به جاي ناديده گرفتن علائم فيزيكي احساسات خود، شروع به گوش دادن به آن ها كنيد. به ياد داشته باشيد كه ذهن و بدن ما از هم جدا نيستند. آن ها عميقاً بر يكديگر تأثير مي گذارند.

مشاهده كنيد كه چگونه احساسات و رفتار شما به هم مرتبط هستند.
وقتي احساسات شديدي را تجربه مي كنيد، چه واكنشي نشان مي دهيد؟ هرچه بيشتر درك كنيد كه چه چيزي انگيزه هاي رفتاري شما را تحريك مي كند، هوش هيجاني شما بالاتر خواهد بود و مي توانيد از آنچه مي دانيد براي تغيير رفتار خود در آينده استفاده كنيد.

از قضاوت در مورد احساسات خود بپرهيزيد
تمام احساساتي كه داريد معتبر هستند، حتي احساسات منفي كه تجربه مي كنيد. اگر احساسات خود را قضاوت كنيد، توانايي خود را براي احساس كردن از بين مي بريد و استفاده از احساسات خود را در راه هاي مثبت دشوارتر مي كند.

به اين موضوع فكر كنيد كه هر احساسي كه داريد، يك قطعه جديد از اطلاعات مفيد است از چيزهايي كه در دنياي شما در حال وقوع مي باشد مرتبط است.

در ابتدا سخت است، اما اجازه دهيد احساسات منفي ظاهر شوند و آن ها را به آنچه در حال رخ دادن است مرتبط كنيد. به عنوان مثال، اگر به شدت حسادت مي كنيد، اين احساس در مورد وضعيت شما چه چيزي به شما نشان مي دهد؟


هوش هيجاني
تصميم گيري در مورد نحوه رفتار را تمرين كنيد
شما نمي توانيد احساساتي كه داريد را كنترل كنيد، اما مي توانيد تصميم بگيريد كه چگونه مي خواهيد به آن ها واكنش نشان دهيد. به اين فكر كنيد كه ترجيح مي دهيد چه واكنشي نشان دهيد، به جاي اينكه اجازه دهيد احساساتتان بر شما غلبه كند، تصميم بگيريد دفعه بعد احساسات خود را كنترل كنيد.

هنگامي كه اتفاق منفي در زندگي شما مي افتد، لحظه اي را براي احساس كردن اختصاص دهيد. هنگامي كه موج اوليه سپري شد، تصميم بگيريد كه چگونه مي خواهيد رفتار كنيد. تصميم بگيريد كه احساسات خود را به جاي سركوب كردن، بيان كنيد و دوباره تلاش كنيد.

مهارت هاي همدلي خود را بهبود بخشيد
همدلي يعني توانايي تشخيص احساسات ديگران و به اشتراك گذاشتن احساسات با آها. شنونده فعال‌تر بودن و توجه واقعي به آنچه مردم مي‌گويند مي‌تواند به شما كمك كند تا احساس بهتري نسبت به آن‌ها داشته باشيد. توانايي استفاده از اين اطلاعات تصميمات و بهبود روابط از نشانه هاي هوش هيجاني است.

منبع:كانون مشاوران ايران-چگونه هوش هيجاني خود را تقويت كنيم + بازي براي كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/25  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

هر شخصي در زندگي زناشويي بايد آموزش هاي لازم را در مورد نحوه عشق بازي ببيند و ياد بگيرد همسرش را تحريك كند زيرا اين امر در كيفيت رابطه جنسي و نزديكي اعضاي خانواده بسيار مهم است.

گفتن «دوستت دارم» يا خريد گل برخي از راه‌هاي متداول هستند كه مي‌توانيد به شخص مورد علاقه خود نشان دهيد كه دوستش داريد. اما راه هاي بيشتري براي اين كار وجود دارد كه مي تواند باعث افزايش صميميت ميان شما شود.

1.حمايت و قدرداني از يكديگر
از يكديگر و روياهايي كه داريد حمايت كنيد، براي اين كار مي توانيد به همسرتان اطمينان دهيد كه پشتوانه اي براي رسيدن به خواسته هاي او هستيد و در اين راه از هيچ كمكي دريغ نمي كنيد.

2. در آغوش گرفتن
در آغوش گرفتن باعث افزايش احساس آرامش و علاقه ميان شما مي شود و رابطه شما را گرم تر نگه مي دارد.

3. مراقبت كردن هنگام بيماري و مريضي
يكي از زمان هايي كه بايد بيش تر به همسر خود اهميت دهيد هنگام بيماري و مريضي مي باشد، به خاطر داشته باشيد كه همسر شما در اين لحظات حساس تر مي باشد و بيش تر به كمك شما نياز دارد.

4. خريدن هديه هاي كوچك و بزرگ به مناسبت هاي مختلف
زندگي مشترك به مرور كمي متداول و يك نواخت مي شود اما خريد هداياي مختلف باعث مي شود كه صميميت رابطه و هيجان آن حفظ شود.

5. احترام گذاشتن به شخصيت
شخصيت فرد از علاقه، سرگرمي ها، خواسته ها، احساسات و ويژگي هاي او تشكيل شده است بنابراين براي احترام گذاشتن به شخصيت همسرتان ابتدا بايد اين موارد را شناسايي كرده و سپس براي احترام به آن ها تلاش كنيد.


عشق بازي
6. تعيين قرار شام يا آشپزي كردن
اگر دست پخت خوبي داريد مي توانيد يك شام مجلل درست كنيد ولي اگر زمان يا علاقه كافي به آشپزي نداريد بهتراست كه از قبل در رستوران جاي خاصي را رزرو كنيد و يك شام مجلل را در كنار هم داشته باشيد.

7. ارسال پيامك عاشقانه در زمان هاي مختلف
زنگ زدن ممكن است باعث اختلال در كار همسرتان بشود بنابراين بهترين كار پيامك هاي عاشقانه مي باشد. سعي كنيد متن پيامك را خودتان انتخاب كرده و از جاهاي ديگر كپي نكنيد.

8. صداقت در تمام شرايط
دروغ در زندگي مشترك يك فاجعه مي باشد، البته صداقت به اين معني نيست كه هميشه همه چيز را بيان كنيد بلكه در برابر پرسش ها بايد صداقت داشته باشيد. نيازي نيست مسائلي كه همسرتان از دانستن آن ها نفعي نمي برد را بيان كنيد و با اين كار دردسر درست كنيد. ولي در برابر سوالات او دروغ نگوييد.

9. غافلگير كردن
آيا احساس مي كنيد كه از يكنواختي زندگي رنج مي بريد؟ سعي كنيد يكديگر را غافل گير كنيد. به خاطر داشته باشيد كه با اين كار زندگي مشترك و همسرتان پر از احساس خوب مي شود.

10. اهميت دادن به احساسات
به احساسات يكديگر اهميت بدهيد حتي اگر آن را درك نمي كنيد، اين امر عادي است كه بعضي افراد حتي بي دليل گاهي احساس ناراحتي داشته باشند بنابراين آن ها را سرزنش نكنيد.

11. وفاداري و عدم خيانت
خيانت دليل اساسي بهم خوردن بسياري از زندگي هاي مشترك مي باشد زيرا طرفين به هيچ عنوان نمي توانند با آن كنار بيايند بنابراين هميشه وفاداري را در اولويت خود قرار دهيد.

12. احترام به تصميم گيري هاي يكديگر
به تصميم هاي همسرتان احترام بگذاريد و حتي اگر با آن مخالف هستيد در زمان درست و با لحن درست مخالفت خود را نشان دهيد.

13. احساسات خود را در ميان بگذاريد
احساسات اهميت زيادي دارند و شناخت آن ها باعث مي شوند همسرتان بهتر شما را بشناسد بنابراين در زمان هاي مختلف به آن ها بگوييد چه احساسي داريد و دليل آن را نيز مطرح كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-عشق بازي معجزه مي كند❤️50 روش كاربردي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/8  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب