moshaverrkhob
moshaverrkhob

تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي شخصيتي است كه مي‌تواند تأثير زيادي بر موفقيت فرد در زندگي داشته باشد. دخترهايي كه اعتماد به‌ نفس دارند، معمولاً در مدرسه و دانشگاه عملكرد بهتري دارند، روابط اجتماعي سالم‌تري برقرار مي‌كنند و در شغل خود موفق‌تر هستند. در اين مقاله، به بررسي راه‌هاي تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس مي‌پردازيم.

اهميت تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس
اعتماد به نفس يك مهارت حياتي است كه مي تواند در همه زمينه هاي زندگي مفيد باشد. دختران با اعتماد به نفس، به احتمال زياد:

در مدرسه و شغل خود موفق خواهند شد.
روابط سالم‌تري خواهند داشت.
عزت نفس سالم‌تري خواهند داشت.
از خود مراقبت خواهند كرد.
در برابر آسيب‌هاي عاطفي و جسمي مقاوم‌تر خواهند بود.
هنگام تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس، پيامي قدرتمند دريافت مي كند: «تو ارزشمند و توانمند هستي.» اين پيام مي تواند به او كمك كند تا در برابر فشارهاي اجتماعي مقاومت كند و در مسيري قرار بگيرد كه او را به موفقيت مي رساند.


تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس

چگونه اعتماد به نفس دخترم را بالا ببرم
همه ما دوست داريم دخترانمان با اعتماد به نفس و عزت نفس قوي بزرگ شوند. در ادامه بخوانيد تا ببينيد چگونه مي توانيد اعتماد به نفس دخترتان را تقويت كنيد.

۱. عشق و حمايت بي‌قيد و شرط
يكي از مهم‌ترين عواملي كه در تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس نقش دارد، عشق و حمايت بي‌قيد و شرط والدين است. دخترهايي كه احساس مي‌كنند والدينشان آنها را دوست دارند و به آنها باور دارند، بيشتر احتمال دارد كه به توانايي‌هاي خود اعتماد داشته باشند.

براي نشان دادن عشق و حمايت خود به دخترتان، مي‌توانيد كارهاي زير را انجام دهيد:

به او بگوييد كه او را دوست داريد و به او افتخار مي‌كنيد.
در فعاليت‌هاي او شركت كنيد و از او حمايت كنيد.
به او گوش دهيد و به نظرات او احترام بگذاريد.
۲. تشويق و تحسين
تشويق و تحسين دخترتان مي‌تواند كمك كند تا تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس بالا داشته باشيد. وقتي دخترتان كاري را خوب انجام مي‌دهد، به او بگوييد كه كارش را دوست داريد و از او تشكر كنيد. اين كار به او كمك مي‌كند تا بداند كه شما به او باور داريد و او را ارزشمند مي‌دانيد.

 

۳. كمك به دخترتان براي شناخت نقاط قوت خود
هر كس نقاط قوت و ضعفي دارد. مهم است كه به دخترتان كمك كنيد تا نقاط قوت خود را شناسايي كند و روي آنها تمركز كند. وقتي دخترتان نقاط قوت خود را مي‌شناسد، بيشتر احتمال دارد كه به توانايي‌هاي خود اعتماد داشته باشد.

براي كمك به دخترتان براي شناخت نقاط قوت خود، مي‌توانيد كارهاي زير را انجام دهيد:

از او بپرسيد كه در چه كارهايي مهارت دارد.
به او كمك كنيد تا فعاليت‌هايي را پيدا كند كه از انجام آنها لذت مي‌برد.
به او نشان دهيد كه شما به توانايي‌هاي او باور داريد.
۴. آموزش مهارت‌هاي حل مسئله و مقابله با چالش‌ها
دختراني كه مهارت‌هاي حل مسئله و مقابله با چالش‌ها را دارند، بيشتر احتمال دارد كه در برابر مشكلات و شكست‌ها مقاوم باشند. اين مهارت‌ها به آنها كمك مي‌كند تا از پس چالش‌هاي زندگي برآيند و اعتماد به‌ نفس خود را حفظ كنند.

براي آموزش مهارت‌هاي حل مسئله و مقابله با چالش‌ها به دخترتان، مي‌توانيد كارهاي زير را انجام دهيد:

به او ياد دهيد كه چگونه مشكلات را شناسايي كند و راه‌حل‌هاي ممكن را پيدا كند.
به او كمك كنيد تا با شكست‌ها كنار بيايد و از آنها درس بگيرد.
به او نشان دهيد كه شما به او باور داريد و مي‌توانيد از او حمايت كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت دختري با اعتماد به‌ نفس ✔️ ۱۱ نكته طلايي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/1  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

خصوصيات فرزند اول بايد مورد توجه ويژه قرار بگيرد زيرا با آمدن اولين فرزند همه اعضاي خانواده وارد جريان متفاوتي مي شوند و به طور طبيعي رفتار والدين تك فرزندي با آن هايي كه چند فرزند دارند متفاوت مي باشد، والدين همان ابتدا متوجه مي شوند كه فرزندان نسبت به يكديگر، رفتارها و خصوصيات مختلفي از خودشان نشان مي دهند.

تحقيقات نشان مي‌دهد كه ترتيب تولد مي‌تواند تأثير قابل توجهي بر شخصيت و رفتار افراد داشته باشد. فرزندان اول اغلب با ويژگي‌هاي خاصي مانند مسئوليت‌پذيري، اعتماد به نفس، و وظيفه‌شناسي شناخته مي‌شوند. در اين مقاله به بررسي خصوصيات فرزندان اول و عوامل تأثيرگذار بر آن‌ها مي‌پردازيم.

روز جهاني فرزند اول روز جهاني فرزند اول (Firstborn Day) يك روز تعطيل غيررسمي است كه هر ساله در دومين يكشنبه ماه ژوئن برگزار مي‌شود. اين روز براي قدرداني از فرزندان اول و برجسته كردن نقش آنها در خانواده و جامعه است.

تاريخچه روز جهاني فرزند اول به سال ۱۸۵۶ باز مي‌گردد. در آن سال، دكتر چارلز لئونارد، يك كشيش در كليساي مجارستاني در شهر ماساچوست، يك سرويس ويژه براي كودكان برگزار كرد. او اين روز را “گل يكشنبه” ناميد و از آن زمان به بعد، اين روز به عنوان روز فرزند اول شناخته مي‌شود.

در سال ۱۹۲۹، تركيه براي اولين بار روز فرزند اول را به عنوان يك تعطيل ملي اعلام كرد. اين روز در بسياري از كشورهاي ديگر نيز جشن گرفته مي‌شود، اما هنوز به رسميت شناخته نشده است.

خصوصيات فرزند اول: نقش در خانواده
تولد فرزند اول، تجربه اي جديد براي والدين مي باشد و آن ها ممكن است در تربيت فرزند اول بر اساس قوانين پيش بروند و بسيار سخت گير باشند و يا به خاطر ذوق و شوقي كه براي تولد فرزندشان دارند بسيار سهل گير باشند و اصول تربيتي را به خوبي ايفا نكنند در نتيجه در تربيت فرزندشان با مشكلاتي رو به رو خواهند شد.

پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد والدين به خاطر تجربه اي از تربيت فرزند اولشان داشته اند روش تربيتي خود را تغيير مي دهند و به صورت ديگري به تربيت فرزند دوم مي پردازند، در اين حالت فرزند اول مجبور است بي تجربگي و نا پختگي والدين را در تربيت كردن تحمل كند.

مفاهيمي در روانشناسي كودك مطرح مي شود كه به شما كمك مي كند تا از اشتباهات رايج تربيتي بپرهيزيد و از بهترين روش هاي تربيتي براي تربيت فرزندان استفاده نماييد.

تعادل در تربيت فرزندان اول
فرزندان اول در كانون توجه والدين قرار دارند و معمولا تمام خواسته هاي آن ها توسط والدين برآورده مي شود و در فرزند احساس ارزشمندي زيادي به وجود مي آيد، در صورتي كه اين روند شكل افراطي و بي رويه اي داشته باشد، فرزندان اول تبديل به انسان هاي قدرت طلب، خودخواه و كم تحمل مي شوند و آن ها تحمل هيچ گونه بي توجهي ندارند.

پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد از توجه والدين به آن ها كم مي شود و در اين صورت فرزند اول، فرزند دوم را مسبب اين بي توجهي مي داند و در اين حالت حسادت فرزند اول شروع مي شود كه يكي از خصوصيات به وجود آمدن آن ها در هنگام تولد فرزند دوم مي باشد، تمام فرزندان اول تغيير جايگاه شان را در خانواده احساس مي كنند اما فرزندان نازپرورده تر با صدمات بيشتري رو به رو هستند و اين كه كودك چطور با اين وضع و شرايط كنار بيايد به رفتار والدين و سبك هاي فرزند پروري آن ها بستگي دارد.

در صورتي كه والدين تمام توجه و محبت خود را نثار فرزند دوم كنند و يا رفتارهاي اشتباه ديگري از خودشان نشان دهند فرزند اول به احساس طرد شدگي دچار خواهد شد و بعد ها آن را به خواهر و برادر كوچك خود منتقل مي كنند اما در صورتي كه والدين رفتار صحيحي با كودك شان داشته باشند بچه ها به دوستاني خوب تبديل مي شوند و فرزند اول در برابر خواهر و برادر كوچك خود احساس مسئوليت و رهبري مي كند.

خصوصيات فرزند اول: رهبري و سلطه جويي
پس از اين كه فرزندان ديگر متولد مي شوند، فرزند اول موظف است تا از خواهر و برادر كوچك خود نگهداري كند او در اين مورد از والدين خود الگوبرداري و تقليد مي كند و به مراقبت و نگهداري از آن ها مي پردازد، و زماني كه آن ها بزرگ شدند در بازي ها و فعاليت هاي دسته جمعي به رهبري خواهرها و برادرهاي كوچك ترش مي پردازد و با اين ويژگي هاي اخلاقي بزرگ مي شود.

به خاطر اين ويژگي رفتاري اش او در بزرگسالي به رهبري علاقه مند مي شود و دوست دارد كه ديگران را تحت سلطه خود قرار دهد و به خوبي از انجام اين كار بر مي آيد، هم چنين ويژگي مسئوليت پذيري به ميزان زيادي در او افزايش مي يابد.

ويژگي ها و خصوصيات اصلي فرزندان اول
بر اساس نظر روانشناسان برخي از خصوصيات اخلاقي فرزند اول به شرح زير مي باشد:

علاقه به قدرت
مسئوليت پذير
وظيفه شناس
منظم
دقيق بودن
با وجدان بودن
محافظه كار
سازمان دهندگان خوب
فرزندان اول به طور معمول به گذشته گرايش دارند و نسبت به آينده بدبين هستند.

منبع:كانون مشاوران ايران-خصوصيات فرزند اول ✔️ ۷ ويژگي مهم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/25  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روش هاي تربيتي كودكان يكي از مهم‌ترين و دشوارترين مسئوليت‌هاي والدين است. تربيت صحيح كودك مي‌تواند زمينه‌ساز رشد و شكوفايي او در تمام ابعاد فردي، اجتماعي، تحصيلي و شغلي شود. از سوي ديگر، تربيت غلط كودك مي‌تواند منجر به بروز مشكلات مختلفي در دوران كودكي و بزرگسالي او شود.

در اين مقاله به بررسي اصول و نكات مهم تربيت كودك مي‌پردازيم.

تربيت كودك
روش هاي تربيتي متفاوتي براي كودكان وجود دارد و والدين مي توانند با آشنايي با اين روش ها، بهترين روش تربيتي كه متناسب با خلق و خو و شخصيت كودكشان است را پيدا كنند و از آن براي تربيت فرزند خود استفاده نمايند. هيچ روش قطعي و يكساني براي تربيت همه كودكان وجود ندارد، زيرا هر كودك شخصيت و رفتار منحصر به فردي دارد. تربيت كودك بر اساس اصول زير انجام مي‌شود:

عشق و محبت: پايه و اساس تربيت كودك، عشق و محبت والدين به او است. كودكي كه مورد محبت و توجه والدين خود قرار مي‌گيرد، احساس امنيت و آرامش مي‌كند و اعتماد به نفس بيشتري پيدا مي‌كند.
احترام: والدين بايد به كودك خود احترام بگذارند و او را به عنوان يك فرد مستقل و با ارزش بپذيرند. كودكي كه مورد احترام والدين خود قرار مي‌گيرد، احساس ارزشمندي مي‌كند و به حقوق خود احترام مي‌گذارد.
نظم و انضباط: نظم و انضباط يكي از عوامل مهم در تربيت كودك است. والدين بايد قوانين و مقرراتي را براي كودك خود تعيين كنند و از او بخواهند كه به اين قوانين پايبند باشد. البته نظم و انضباط بايد به صورت منطقي و عادلانه اعمال شود.
مشاركت كودك در تصميم‌گيري: والدين بايد به كودك خود اجازه دهند كه در تصميم‌گيري‌هاي مربوط به او مشاركت داشته باشد. اين كار به كودك كمك مي‌كند تا احساس استقلال و مسئوليت‌پذيري بيشتري پيدا كند.
تحسين و تشويق: والدين بايد كودك خود را به خاطر رفتارهاي مثبتش تحسين و تشويق كنند. اين كار به كودك كمك مي‌كند تا رفتارهاي مثبت را ادامه دهد.
آموزش صحيح: والدين بايد به كودك خود آموزش‌هاي لازم را در زمينه‌هاي مختلف مانند بهداشت، مهارت‌هاي زندگي، اخلاق و ارزش‌ها ارائه دهند.
پيشنهاد مشاور: تربيت كودك دو ساله ✔️ نكات روانشناسي كه نمي دانيد


روش هاي تربيتي كودكان

تربيت فرزند از نظر روانشناسي
رفتار والدين بايد با توجه به سن و نيازهاي كودك باشد. در سنين پايين، كودكان به محبت و توجه والدين بيشتر نياز دارند. آنها بايد بدانند كه والدين آنها آنها را دوست دارند و از آنها حمايت مي‌كنند. والدين مي‌توانند با در آغوش گرفتن، بوسيدن، صحبت كردن با كودك و بازي با او، محبت خود را به او نشان دهند.

در سنين بالاتر، كودكان به استقلال بيشتري نياز دارند. والدين بايد به كودك اجازه دهند كه كارهاي خود را به تنهايي انجام دهد و مسئوليت‌پذير باشد. آنها بايد به كودك اعتماد كنند و به او آزادي عمل بدهند.

در هر سني، والدين بايد به كودك احترام بگذارند. آنها بايد به نظرات كودك گوش دهند و ديدگاه او را در نظر بگيرند. آنها نبايد با كودك پرخاشگري كنند يا او را تحقير كنند.

در اينجا چند نكته براي روش هاي تربيتي كودكان آورده شده است:

به كودك محبت و توجه نشان دهيد. كودكان به محبت و توجه والدين بيشتر نياز دارند. آنها بايد بدانند كه والدين آنها آنها را دوست دارند و از آنها حمايت مي‌كنند.
به كودك استقلال بدهيد. در سنين بالاتر، كودكان به استقلال بيشتري نياز دارند. والدين بايد به كودك اجازه دهند كه كارهاي خود را به تنهايي انجام دهد و مسئوليت‌پذير باشد.
به كودك احترام بگذاريد. والدين بايد به نظرات كودك گوش دهند و ديدگاه او را در نظر بگيرند. آنها نبايد با كودك پرخاشگري كنند يا او را تحقير كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۰ تا ۱۰۰ روش هاي تربيتي كودكان در روانشناسي (۲۰۲۴)

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/19  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تربيت كودك يكي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي والدين است. والدين مي‌خواهند فرزنداني تربيت كنند كه سالم، شاد و موفق باشند. اما تربيت صحيح كودك كار آساني نيست و نياز به آگاهي و تلاش دارد.

در اين مقاله ۱۰ نكته طلايي براي تربيت صحيح كودك را بيان مي‌كنيم. اين نكات بر اساس جديدترين تحقيقات در زمينه روانشناسي كودك و خانواده تدوين شده‌اند.

تربيت كودك
تربيت كودك يكي از مهم ترين وظايف والدين است. اين يك مسئوليت بزرگ است كه مي تواند تأثير زيادي بر زندگي كودك و جامعه داشته باشد. اهميت تربيت كودك در چند مورد خلاصه مي شود:

فراهم كردن زمينه رشد و شكوفايي كودك: تربيت صحيح كودك زمينه را براي رشد و شكوفايي استعدادها و توانايي هاي او فراهم مي كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند به فردي موفق و مفيد براي جامعه تبديل شود.
پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي: تربيت صحيح كودك مي تواند از آسيب هاي اجتماعي مانند اعتياد، جرم و جنايت پيشگيري كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند مهارت هاي لازم براي زندگي سالم را بياموزد و از آسيب هاي اجتماعي دور بماند.
ايجاد جامعه اي سالم تر: تربيت صحيح كودك به ايجاد جامعه اي سالم تر كمك مي كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند فردي مسئول، مهربان و منصف باشد. اين افراد به ساختن جامعه اي بهتر كمك مي كنند.

۱۴ نكته براي تربيت كودك
حتي موفق ترين والدين هم هنگام تربيت كودكان به مشكل بر مي خورند. اگر براي تربيت كودك خود نياز به كمك داريد استفاده از راهكارهايي كه در ادامه ذكر مي كنيم مي تواند كمكتان كند.

منظور ما از تربيت كردن وضع قوانين و مقرراتي است كه كودك شما را از انجام رفتار هاي پرخاشگرانه (ضربه زدن و گاز گرفتن)، خطرناك (مانند بازي با گاز) و نامناسب ( پرت كردن وسايل) باز دارد.

به ياد داشته باشيد كه اين كار به معناي دعوا و مجازات بچه نيست. در اينجا چهارده راهكار براي جلو گيري از رفتار نامطلوب كودك ذكر شده است.

۱. خط قرمز هاي خود را تعيين كنيد
پيرسون نويسنده معروف مي گويد ” اگر هميشه به فرزند خود نه بگوييد فرزندتان هيچ وقت اولويت هاي شما و كار زشت خودش را درك نمي كند، به علاوه شما نمي توانيد تمام رفتار كودكتان را كنترل كنيد. اولويت هاي خود را دنبال كنيد و عواقب زير پا گذاشتن آن ها را به كودكان خود گوش زد كنيد، سعي كنيد نسبت به چيز هايي كه مهم نيستند سخت گيري نكنيد.

اليزابت برگر نويسنده و دكتر كودكان مي گويد” برقراري يك رابطه سالم و خوب با كودكتان بسيار مهم تر از مجبور كردن او به انجام كاري است كه دوست ندارد.” شما ممكن است نگران باشيد كه با اين كار كودكتان را لوس بار مي آوريد ولي جاي نگراني نيست.

۲. كودك خود را بشناسيد
بعضي از رفتار هاي كودكان كاملاً قابل پيشبيني است پس پيشاپيش مي توانيد از اين رفتارها جلوگيري كنيد مثلاً اگر كودك شما علاقه به نقاشي كردن روي ديوار دارد، زماني كه پيشش نيستيد مداد رنگي را در كشو بگذاريد تا كم كم اين عادت را ترك كند.

اگر كودك ۲ ماهه شما از مغازه ها خوراكي بر ميدارد با خودتان عروسك ببريد و سرش را گرم كنيد. يا اگر كودكتان عادت دارد خانه را پر از دستمال كاغذي كند كافي است بسته دستمال كاغذي را بالاي كمد بگذاريد.

۳. از رفتار هاي بد كودك پيشگيري كنيد
هاروي كاپ نويسنده كتاب شادترين كودكان مي گويد ” ممكن است بعضي اوقات كودكتان از روي خستگي گريه كند يا جيغ بكشد.

اگر كودكتان صبح ها پر انرژي است اما بعداز ناهار خسته و غير قابل كنترل مي شود سعي كنيد او را بيرون از خانه ببريد، مي توانيد از دكتر وقت بگيريد و با دكتر درباره وضعيت كودكتان مشورت كنيد. همچنين مي توانيد با گفتن” اسباب بازي هارو كه جمع كنيم ميريم مهموني.” كودكان را آماده اتفاقات بعدي كنيد اينگونه كودكتان آرام تر مي شود.


تربيت كودك

۴. قاطع باشيد
كلر لنر متخصص كودكان مي گويد: “در سنين ۲ تا ۳ سالگي كودكان سعي دارند تأثير عملكر خودشان بر محيط را درك كنند. اگر واكنش شما نسبت به يك رفتار كودك عوض شود كودك سيگنال هاي متفاوتي دريافت مي كند و نمي تواند تشخيص دهد شما از او چه مي خواهيد.”

هيچ زمان مشخصي براي از بين رفتن رفتار بد كودكتان وجود ندارد. اما اگر هميشه يك واكنش نسبت به رفتار ناپسند او داشته باشيد احتمال يادگيري كودك بالا مي رود. اين قاطعيت براي سارا مادر ساشا مهم بود هر بار كه او كار اشتباهي مي كرد سارا با صداي بلند به او هشدار مي داد و چون سارا معمولا آرام حرف مي زد اين قاطعيت و بلندي صداي سارا به ساشا ياد مي داد كه نبايد آن رفتار را تكرار كند.

دقت كنيد كه در حدود دو سالگي كودكان سعي مي كنند با ناز كردن يا بامزه بودن شما را گول بزنند پس فريب كارهاي آنان را نخوريد.

۵. احساساتي نشويد
مطمئنا اين كه كودكتان از مسواك زدن فرار مي كند يا به حرف شما گوش نمي دهد مي تواند عصبانيتان كند. اما اگر فرياد بزنيد همه چيز بدتر مي شود.

دكتر ويليام كالمن، استاد دانشكده پزشكي دانشگاه كاروليناي شمالي توصيه كرد” هنگامي كه با فرياد چيزي را از كودك خود مي خواهيد كودك متوجه خواسته شما نمي شود و فقط فرياد شما را مي شنود. در واقع فرياد زدن شما باعث مي شود كودكتان سرگرم بشود و بيش تر لذت ببرد. بنابراين در برابر بالا بردن صداي خود مقاومت كنيد.

نفس عميق بكشيد و تا سه بشماريد. هنگام اخطار دادن به كودكتان سريع، محكم، جدي و سختگير باشيد. به جاي كنترل كودكان سعي در كنترل موقعيت داشته باشيد. بهتر است انتظارات خود را از سطح صبر و توانايي كودكتان پايين بياوريد اين گونه شرايط بهتري را تجربه خواهيد كرد.

۶. گوش دهيد و تكرار كنيد
بچه ها وقتي كه شنيده مي شوند احساس بهتري دارند، بنابراين براي جواب دادن به كودك از حرف هاي خودشان استفاده كنيد.

اگر او در فروشگاه هاي مواد غذايي گريه مي كند زيرا به او اجازه نمي دهيد خوراكي ها را باز كند، چيزي مثل اين را بگوييد: به نظر ميرسه از دستم عصباني چون نمي ذارم خوراكي هارو باز كني ولي اين جزو قوانين مغازه است كه بايد صبر كني تا از مغازه بيرون بريم. اين حرف خواسته او را برآورده نمي كند ولي باعث كاهش عصبانيت او مي شود.

۷. كوتاه و ساده بگوييد
اگر در حال تربيت فرزند اول خود هستيد ممكن است زمان زيادي را براي توضيح كار زشت او و تهديد كردنش بگذرانيد. اما با توجه به گفته دكترها كودكان در اين سن صحبت هاي پيچيده را متوجه نمي شوند پس سعي كنيد منظور خود را كوتاه و در قالب جملات ساده بيان كنيد تا براي كودكتان قابل درك و جالب باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت كودك ✔️ ۱۴ نكته كليدي كه نمي دانيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/18  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تربيت كودك دو ساله يك دوره مهم در رشد كودك است. كودك در اين سن مهارت هاي جديدي را در زمينه هاي فيزيكي، شناختي، زباني و عاطفي كسب مي كند. والدين نقش مهمي در حمايت از رشد و توسعه كودك در اين سن دارند. دو سال اول زندگي كودك لذت بخش اما سخت هستند.

با اين وجود، به محض اينكه ويژگي هاي اين دوره را بدانيد به راحتي با آنها كنار خواهيد آمد. كودك دو ساله شروع به تلاش براي كسب استقلال مي كند و اين مسئله راه انداز چالش هايي خواهد بود.

در اين دوره بيش از هر زمان ديگري با شما مخالفت مي كند، بنابراين الان زماني است كه بايد راه‌هايي براي تشويق آنها به همكاري پيدا كنيد و در عين حال به آنها اجازه دهيد كه نياز به خودكفايي را در خود ارضاء كنند.

تربيت كودك دو ساله
تربيت كودك دو ساله دكتر هلاكويي در اين مقاله هفت نكته علمي براي فرزندپروري كودك دو ساله آورده شده است.
رفتارهاي نادرست را ناديده بگيريد: كودكان دو ساله در مرحله پيش عملياتي رشد شناختي هستند. آنها دقيقا با تكرار مداوم ياد مي گيرند. آنها به خصوص رفتارهايي را بيشتر تكرار مي كنند كه باعث يك رفتار ناگهاني و يا عكس العمل شديد مي شوند. اگر كلمه نادرستي را از شما يا همسرتان يا بچه هاي ديگر ياد گرفتند، آن را ناديده بگيريد، جوري وانمود كنيد كه انگار چيزي نشنيدين.

به صورت غيرمنتظره آنها را سورپرايز كنيد همانطور كه گفته شد آنها از هر نوع واكنش غير منتظره خوششان مي آيد. بنابراين، با رفتاري كه تقويت كردن آن مشكلي نيست، مانند كارهاي خنده دار احمقانه، آنها را سورپرايز كنيد. يا تظاهر كنيد كه وسيله اي به شدت سنگين است در حاليكه اين طور نيست و الكي زور بزنيد.
به جاي اينكه بگوييد “فرياد نزن” بگوييد “آروم صحبت كن”. بهتره كه اين كار را تفريحانه كنيد. به جاي اينكه بگوييد آروم قدم بردار بگيد “بيا مثل اردك ها راه بريم”. گاهي هم مي توانيد حواس آنها را پرت كنيد با گفتن اينكه چه كار خلاقانه بهتري مي توان انجام داد.

تربيت كودك دو ساله

انجام تكليف براي رشد ذهني كودك دو ساله. با مسئوليت دادن به كودك، حس خودِ تازه يافته‌ي كودك را مهار كنيد. اين كار حس تسلط كودك را تقويت مي كند. اين نكته مهمي براي دو ساله ها و همكاري آنهاست. حتي اگر كاري هست كه شما بايد آن را انجام دهيد، از انها بخواهيد قسمتي از كار باشند.
خواسته هاي طولاني را به خواسته هاي كوچك تر تقسيم كنيد. به جاي اينكه از كودك بخواهيد كفش هايش را بپوشد، كه شامل چندين قدم است، آن را به چند مرحله تقسيم كنيد. مثلا بگوييد بيا با هم مسابقه پوشيدن كفش بذاريم.
پيشنهاد مشاور: لجبازي كودك دو ساله

احساساتشان را نام گذاري كنيد و به آنها ارزش بدهيد. كودكان دو ساله در حال يادگيري اين هستند كه هيجان ها كدامند، هيجان ها را به روش اوليه اي ابراز مي كنند نه به صورتي كه از لحاظ اجتماعي پذيرفته شده باشد. در مرحله اول لازم است به آنها آموزش دهيم هيجان ها را بنامند و بشناسند، و بعد بايد بدانند كه اين احساس ها را بايد بپذيرند و داشتن هيجان ها و احساس عادي است.
چگونگي ابراز هيجانات در آنها ممكن است مناسب نباشد. در اين حالت براي مثال، به آنها بگوييد عصباني شدن عادي است، اما زدن ديگران خوب نيست. نامگذاري هيجان ها اولين قدم در يادگيري چگونگي ابراز كردن آنهاست. ارزش دادن به هيجان هاي كودك، اينكه به آنها بگوييد آنچه احساس مي كنند عادي هست و كمك به انها در شناخت هيجانهايشان باعث ارتقاي همدلي و رفتارهاي اجتماع پسند مي شوند.

برنامه هاي آنها را منظم و قابل پيش بيني كنيد. يكي از چالش برانگيزترين زمان ها براي كودكان زمان هاي گذار هستند. مانند آمادگي براي ترك خانه يا برگشتن به آن. آماده شدن براي خواب يا اماده شدن در صبح.
بچه ها حس واقعي نسبت به زمان ندارند. مثلا گفتن اينكه الان زمان خاموش كردن تلويزيون است يا زمان خوردن شام، ممكن است براي كودك مستبدانه و كنترل گرايانه به نظر برسد. در نتيجه آنها به مقابله برمي خيزند.
نيازي نيست كه يك كار روزمره سفت و سخت تعيين كنيد. اما لازم است كه يك سري زمان هاي مشخص براي خواب و وعده هاي غذايي تعيين كنيد. مثلا بين ساعت نه تا ده و نيم زمان خوابيدن است. مثلا اسپاگتي يا سوپ غذاي سه شنبه هاست.
توانايي كودك دو ساله
توانايي كودك دو ساله ني ني سايت كودك دو ساله در حال طي كردن يك دوره رشد و تحول سريع است. او در اين سن در زمينه‌هاي مختلف از جمله حركتي، شناختي، زباني و اجتماعي رشد چشمگيري مي‌كند. كودك دو ساله در زمينه حركتي پيشرفت‌هاي زيادي مي‌كند. او مي‌تواند:

به تنهايي راه برود.
بدون كمك از مبلمان بالا و پايين برود.
در حالي كه دست شما را گرفته از پله بالا و پايين برود.
توپ را با دست پرتاب كند.
هنگام راه رفتن يك اسباب بازي بزرگ يا چند اسباب بازي را با خود حمل كند.
رشد فيزيكي كودك دو ساله
كودكان دو ساله به طور پيوسته در حال رشد و نمو هستند. آنها مهارت هاي حركتي پايه خود را بهبود مي بخشند و مي توانند كارهايي مانند راه رفتن، دويدن، بالا رفتن از پله ها، پرتاب توپ و استفاده از قاشق و چنگال را انجام دهند. آنها همچنين شروع به كشف مهارت هاي حركتي ظريف خود مي كنند، مانند نقاشي با مداد، چسباندن و استفاده از قيچي.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت كودك دو ساله ✔️ نكات روانشناسي كه نمي دانيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/9  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اهميت حس كار كردن و كمك كردن در كودكان چيست؟كودكان از همان سنين كم، تمايل به كمك كردن و مشاركت در فعاليت‌هاي مختلف دارند. اين حس، مي‌تواند در رشد و تربيت آن‌ها تأثيرات مثبت زيادي داشته باشد. در اين مقاله، به بررسي اهميت حس كار كردن و كمك كردن در كودكان مي‌پردازيم.

فوايد
افزايش اعتماد به نفس:وقتي كودكي در انجام كاري موفق مي‌شود، اعتماد به نفس او افزايش پيدا مي‌كند. كمك كردن در كارهاي خانه، يكي از راه‌هاي تقويت اعتماد به نفس كودكان است.
تقويت حس مسئوليت‌پذيري:وقتي كودكي مسئوليت انجام كاري را بر عهده مي‌گيرد، حس مسئوليت‌پذيري او تقويت مي‌شود. كمك كردن در كارهاي خانه، مي‌تواند به كودك كمك كند تا ياد بگيرد كه چگونه مسئوليت‌هاي خود را به خوبي انجام دهد.
آموزش مهارت‌هاي زندگي:كمك كردن در كارهاي خانه، به كودك كمك مي‌كند تا مهارت‌هاي زندگي مختلفي را ياد بگيرد. اين مهارت‌ها شامل مهارت‌هاي حل مسئله، مهارت‌هاي ارتباطي، و مهارت‌هاي سازماندهي مي‌شوند.
درك ارزش كار:وقتي كودكي در انجام كارهاي خانه كمك مي‌كند، ارزش كار را ياد مي‌گيرد. اين امر، به او كمك مي‌كند تا در بزرگسالي نيز فردي فعال و پرتلاش باشد.
ايجاد حس تعلق به خانواده:كمك كردن در كارهاي خانه، به كودك كمك مي‌كند تا احساس كند عضوي مهم از خانواده است. اين امر، باعث تقويت روابط خانوادگي مي‌شود.

اهميت حس كار كردن كودك و كمك كردن در كودكان چيست؟

چگونه حس كار كردن و كمك كردن را در كودكان تقويت كنيم؟
از كودك انتظارات واقع‌بينانه داشته باشيد:انتظارات خود را از كودك با توجه به سن و توانايي‌هاي او تنظيم كنيد.
كودك را براي كمك كردن تشويق كنيد:وقتي كودكي در انجام كاري كمك مي‌كند، او را تشويق كنيد و از او قدرداني كنيد.
كارهاي خانه را به صورت بازي انجام دهيد:كارهاي خانه را براي كودك به صورت بازي و سرگرمي درآوريد تا او از انجام آن‌ها لذت ببرد.
از كودك بخواهيد كارهايي را انجام دهد كه دوست دارد:به كودك اجازه دهيد كارهايي را انجام دهد كه به آن‌ها علاقه دارد.
كودكان از همان سنين كم، تمايل به كمك كردن و مشاركت در فعاليت‌هاي مختلف دارند. اين حس، مي‌تواند در رشد و تربيت آن‌ها تأثيرات مثبت زيادي داشته باشد. در اين مقاله، به بررسي مهارت كمك كردن در كودكان و روش‌هاي روانشناسي براي تقويت آن مي‌پردازيم.

منبع:مشاوره ازدواج-حس كار كردن در كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/8  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

همه چيز درباره تربيت فرزند

” نگران آينده فرزندانم هستم. چطور مي توانم فرزندم را از تمام جهات، در سطح عالي تربيت كنم؟”

اين سوالي است كه خيلي از والدين، بخصوص مادران حتي در دوران بارداري، در گوشه اي از ذهن خود داشته يا آن را با دوستان، خانواده و روانشناس مطرح مي كنند.

تربيت فرزند مسئوليت بزرگي است كه زن و شوهر در زندگي با آن رو به رو هستد.

موضوعي كه با آگاهي و مهارت لازم مي تواند به يك تجربه شيرين و موفقيت آميز تبديل شود.

فرزندپروري
اينكه پدر و مادر نسبت به تربيت فرزند چه نگرشي دارند تا حد زيادي در نوع برخورد و شيوه تربيتي كه اجرا مي كنند تاثيرگذار است.

به عنوان مثال والديني كه معتقدند سخت گيري زياد باعث مي شود فرزندشان در آينده قوي بار آيد، قوانين سخت گيرانه تري براي تربيت فرزند خود اجرا مي كنند.

نگرش والدين نيز تا حد زيادي به نوع تربيتي كه خود در دوران كودكي تجربه كرده اند، وابسته است.

براي نمونه والديني كه كودكي سخت و پررنجي گذرانده اند، ممكن است بخواهند برعكس آنچه كه خود تجربه كرده اند را روي فرزندشان پياده كنند و دغدغه اصلي شان رفاه و راحتي فرزندشان باشد.

حال شما در تربيت فرزندتان تحت تاثير كدام تجربه و نگرش قرار داريد؟

شيوه هاي تربيتي كه به كار مي بريد تا چه اندازه آگاهانه و منطقي و تا چه حد تحت تاثير گذشته خودتان قرار دارد؟

همه چيز درباره تربيت فرزند
همه چيز درباره تربيت فرزند
آشنايي با روش هاي فرزندپروي
اما روش هاي فرزندپروي به طوركلي به سه دسته تقسيم مي شود:

تربيت مستبدانه يا ديكتاتوري
اين روش كه تركيبي از سخت گيري زياد و محبت كم است، فرزندان مجبورند بدون چون چرا و بدون هيچ توضيحي از قوانين والدين خود پيروي و اطاعت كنند.

اگر از اين روش تربيتي استفاده مي كنيد سعي كنيد در شيوه تربيتي خود تجديد نظر كنيد چرا كه فرزندان والدين مستبد، معمولا در مقابل افسردگي و اضطراب آسيب پذيرند و اعتماد به نفس لازم را ندارد.

تربيت آسانگيرانه
اين گروه از والدين اعتقادي به تنبيه، وجود قوانين يا حد و مرز نداشته و در مقابل خواسته هاي فرزند خود نيز همواره سر تسليم فرو مي آورند!

فرزندان حاصل اين شيوه تربيتي كه چهارچوب و احترام به قوانين را ياد نگرفته اند، در آينده به احتمال بالاتري مرتكب خشونت و مصرف مواد مي شوند.

تربيت مقتدرانه
اين شيوه كه بهترين مدل براي تربيت فرزندتان است تركيبي از صميميت، پاسخگويي و ابراز نظرات و همچنين احترام متقابل بين والدين و فرزندان را شامل مي شود.

در اين روش والدين فورا تسليم خواسته هاي كودك خود نمي شوند در عين حال كه بر رفتار كودك خود مديريت دارند به جاي تنبيه محض، از علت و چرايي رعايت احترام و قوانين خانه صحبت مي كنند.

تحقيقات نشان داده اند فرزنداني كه تربيت مقتدرانه را تجربه كرده اند، در بزرگسالي به افرادي مستقل، مسئوليت پذير و صميمي تبديل مي شوند.

منبع:مشاوره ازدواج-همه چيز درباره تربيت فرزند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/3  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تاثير پدر در تربيت فرزندان به چه اندازه است؟ پدر و مادر به عنوان والدين، نقش بسيار مهمي در تربيت فرزندان ايفا مي كنند. در حالي كه برخي تصور مي كنند كه مادر مسئول تربيت و مراقبت از فرزند است اما بايد گفت كه پدر نيز نقش بسيار مهمي را در تبديل شدن كودك به بزرگسال سالم و متعادل ايفا مي كند. با افزايش تعداد مادران شاغل، نقش پدران و تاثيرگذاري آن ها بر زندگي فرزندان، پررنگ تر از قبل شده است.

نتايج تحقيقاتي كه در دانشگاه كمبريج انجام شد، نشان داد كه اكثر مواقع كودكان براي بازي كردن به سمت پدر رفته و در مواقع ناراحتي و استرس به مادر پناه مي برند.

پدرها نقش بسيار زيادي در شكل گيري و رشد شخصيت فرزندان خود دارند. در اين مقاله قصد داريم ۵ مورد مهم اثرگذاري پدر بر فرزند را بيان كنيم.

پنج مورد مهم در تاثير پدر در تربيت فرزندان
تاثير روي روابط اجتماعي
ايجاد روابط صميمي بين پدر و فرزندان، تاثير مثبت زيادي روي روابط دوستانه و عاطفي آن ها در آينده مي گذارد. برخي از زنان جذب مرداني با خصوصيات شبيه به پدرشان مي شوند، اين اتفاق به اين دليل رخ مي دهد كه ارتباط با اين مردان براي آن ها، يادآور تجربيات گرم و صميمي اي است كه با پدران خود داشته اند.

تاثير بر مهارت هاي شناختي
مطالعاتي كه در رابطه با بهداشت رواني نوزاد انجام شده، بيان گر اين حقيقت است كه تاثيرگذاري پدر در رشد شناختي فرزندان از همان آغاز دوران كودكي شروع مي شود و همچنين اين تحقيقات نشان داد كه نوزاداني كه توجه بيشتري از جانب پدر خود دريافت كرده اند، نمرات بالاتري در رشد شاخص ذهني گرفته اند.

پدراني كه به طور فعال وضعيت درسي و مدرسه كودكان خود را پيگيري مي كنند، فرزنداني دارند كه از نظر درسي نمرات بالاتري كسب مي كنند. دختراني كه رابطه صميمي و خوبي با پدر خود تجربه مي كند، غالبا نمرات رياضي بالاتري دريافت مي كنند.


تاثير پدر در تربيت فرزندان
تاثير بر ثبات عاطفي پسران
مطالعاتي كه روي صدها بزرگسال انجام شده، نشان مي دهد كه بزرگسالاني كه روابط خوب و قوي با پدران خود داشته اند، در هنگام مواجه با استرس و مشكلات، رفتار منطقي تري از خود بروز مي دهند.

بهبود اعتماد به نفس در كودكان

منبع:كانون مشاوران ايران-تاثير پدر در تربيت فرزندان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/31  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مغز كودكان داراي اختلال نقص توجه و بيش فعالي فقر پروتئيني را نشان مي دهد

تحقيقات جديد در كودكان با بيش فعالي و كمبود توجه به فقر مواد شيميايي مورد نياز در خون اين كودكان پي بردند. به نظر مي رسد كودكان با بيش فعالي و كمبود توجه، حدود۵۰ درصد سطوح پايين تري از آمينو اسيد يا به اصطلاح تريپتوفان؛ پروتئين عامل توليد دوپامين، نورآدرنالين و استروتونين؛ و نيز يك مؤلفه مهم براي توجه و يادگيري دارند. جسيكا جاناسون از دانشگاه اربرو سويس به همراه تيم تحقيقاتي اش در پي بررسي فرضيه تفاوت بين انتقال پروتئين هاس تريپتوفان، تيروسين و آلانين در كودكان ADHD بودند، از آنجايي كه اين آمينو اسيدها مواد متشكله شيميايي مغز و دخيل در ابتلاي به ADHD محسوب مي شوند. آنها سلول هاي بافتي پيوندي يا فيبروبلاست هاي ۱۴ پسر ۶ تا۱۲سال دارايADHD را تحليل كردند و به اين نتيجه رسيدند كه توانايي سلولي براي انتقال تريپتوفان در پسرانADHD نسبت به ديگر پسران كمتر است.

جانستون بيان كرد اين يافته ها اختلالات بيوشيميايي بيشتر در مغز افراد ADHD را در مقايسه با دانسته هاي قبلي نشان مي دهد. وي اذعان مي كند “اين نشان دهنده چندين ماده مخابره گر بسيار مهم در ADHD است كه اين وضع در آينده مي تواند موجب راهگشاي واردات داروهاي ديگري نسبت به داروهاي در دسترس كنوني باشد “. جانستون تمركز كاري خود را بر تحليل مواد انتقال دهنده مهم در مغز برشمرد. سطوح بسيار پايين اين مواد ممكن است دليل پشتوانه ايجاد شرايطي از قبيل ADHD باشد.

براي مطالعه بيشتر:

فرزندپروري براي كودك بيش فعال

آيا تغذيه روي بيش فعالي كودكان موثر است؟

او گفت احتمالاً اين يافته ها به معناي آنست كه مغز سروتونين كمتري را توليد مي كند. تاكنون عمدتاً تمركز بر ماده انتقال دهنده دوپامين و نورآدرنالين در درمان پزشكي ADHD بوده است. اما اگر سطوح پايين سروتونين نيز عامل مشترك باشد داروهاي ديگر ممكن است براي درمان موفقيت آميز لازم باشد.

ميزان پايين سرتونين با تكانشگري بيشتر ارتباط دارد كه نشانه اصليADHD است. او بر اين باوراست كه بررسي بيشتر سروتونين در افراد ADHD و اختلال رفتارهاي آشوب زا بسيار مهم است.

همچنين كودكان گروه ADHD آمينو اسيد آلانين بيشتري در سلول هاي فيبروبلاست مغز منتقل شد. متخصصان مي گويند مشخص نيست اين آمينو اسيد چقدر بر ADHD اثردارد اما به نظر آنها شايد بر انتقال امينواسيدهاي مهم ديگر براي فعاليت نرمال مغز تأثيرگذار باشد.

به طور قابل توجهي انتقال بيشتري از آلانين در كودكان اوتيستيك يافت شده است و در بررسي نُه پسر و دو دختر مبتلا به اوتيسم نمونه هاي فيبروبلاست ظرفيت فوق العاده اي براي انتقال آلانين را نشان دادند. محققان بيان كردند اين افزايش انتقال در سطح غشاي سلول ممكن است بر انتقال چندين آمينواسيد ديگر در سطح سد خوني-مغزي تأثير بگذارد و آنها نيز اضافه كردندكه معناداري اين يافته ها بايد بيشتر مورد كنكاش قرار گيرد. هيچ گونه تفاوتي در كار آمينواسيد تريوسين در نمونه هاي پسران داراي ADHD ديده نشد كه به نظر متخصصان فعاليت تريپتوفان در پسران در شرايط بدونADHD علت تفاوت بود. اما آنها فكر مي كنند كه اين مي تواند به معناي تغيير در تريپتوفان باشد كه با تبديل كلي تر در عملكرد ياخته سلولي ADHDها ارتباط دارد. تغييرات مشابه در ياخته هاي سلولي در اختلالات رواني ديگر مانند اسكيزوفرني و اختلال دوقطبي ديده شده است.

سرپرست تيم دكتر نيكولاس ونيزولوس برشمرد كه سطوح كاهشي شديد گيرنده هاي استيل كولين نيز در پسران ADHD ديده شد. اين فقدان مي تواند منجر به مشكلاتي در تمركز و يادگيري شود. داروهاي بهبود دهنده سطوح استيل كولين هم اكنون موجودند و در حال حاضر در درمان بيماري آلزايمر به كار برده مي شوند. جزئيات كامل اين مطالعه در مجله كاركردهاي مغز و رفتار منشتر شده است.

دكتر ونيزيلوس اضافه كرد “من درحال انجام تحقيقي در مورد بيمارهاي رواني و اختلالات كاركردي در سطوح سلولي هستم”. فرض بر اين است كه بسياري از اينها نتيجه سطوح بسيار پايين مواد انتقال دهنده مهم در مغز باشند، بنابراين تحليل بيوشيمي سلولي به ما در درك فرآيندهاي سهيم در اين تغييرات كمك مي كند.

اين مطالعه به دليل نمونه كوچكي از بيماران و آن هم فقط جامعه پسران با محدوديت آماري مواجه شد. اما اين تيم نتيجه گرفتند “كودكانADHD ممكن است دسترسي كمتري به تريپتوفان و دستيابي بيشتري به آلانين در مغز داشته باشند”. دسترسي پذيري فزاينده تريپتوفان در مغز ممكن است علت اختلالات در سيستم انتقال دهنده عصبي ساختارهاي سروتونرژيك، عامل ثانويه در تغييرات در سيستم كته كولامنرژيك (كه فعاليت دوپامين را پوشش مي دهد) باشد.

بدين ترتيب اين اكتشافات جديد با مطالعه قبلي همسو است كه در آن ژن ها باADHD ارتباط دارند كه از آن جمله چندين ژن مرتبط با سيستم كته كولامينرژيك را در بر مي گيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بررسي مغز كودكان با نقص توجه و بيش فعالي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/19  ] [ ۲۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

همه والدين در مورد تنبيه كودك، عقايد شخصي مخصوصي دارند. چه آنهايي كه آن را مي‌پذيرند و يا رد مي‌كنند، از تنبيه به عنوان يك روش آموزشي مناسب براي كودكانشان استفاده مي‌كنند. وقتي كه كودكتان را به اتاقش مي‌فرستيد، زمان تماشا كردن تلويزيون را محدود مي‌كنيد و به او اجازه بارزي كردن با اسباب‌بازي مورد علاقه‌اش را نمي‌دهيد؛ يا وقتي كه به يكباره و به دنبال نزديك شدن كودك به اجاق گاز، ناگهان فرياد مي‌كشيد: «نكن!» در واقع براي اصلاح رفتارها از اصول تنبيه استفاده كرده‌ايد.

اگر مي‌توانستيم كودكانمان را فقط با استفاده از روش‌هاي مثبت تربيت كنيم، خيلي عالي بود؛ اما نمي‌توانيم. براي آموختن الگوهاي رفتاري شايسته، هم روش‌هاي مثبت و هم منفي لازم هستند. ما قصد نداريم تنبيه را بپذيريم يا رد كنيم. بلكه مي‌خواهيم روش آن را بياموزيم تا هنگامي كه تنبيه به عنوان يك روش تربيتي ضروري بود، تاثير بيشتري داشته باشد.مشاوركودك انلاين

تنبيه به تنهايي نمي‌تواند نتايج دلخواه را فراهم كند. زيرا به‌طور كلي روشي منفي است. اين روش به كودك مي‌آموزد كه چه كاري را نبايد انجام دهد. اما نمي‌آموزد كه چگونه بايد رفتار كند. وقتي تنبيه را بدون تقويت رفتار شايسته به كار مي‌بريم، كودك نمي‌داند رفتار ناپسندش را با چه رفتاري جايگزين كند.

هيتر سه ساله براي رسيدن به يك ليوان از صندلي بالا مي‌رود. مادرش او را از صندلي پايين مي‌گذارد و به خاطر بالا رفتن از آن، او را سرزنش مي‌كند. هيتر گريه مي‌كند و مي‌گويد، «ديگه نمي‌روم بالا، مامان». تا اين مرحله خوب است؛ اما اين دختر بچه نمي‌آموزد كه مي‌تواند از جايي امن‌تر ليوان بردارد، يا دفعه بعد بايد از كسي كمك بخواهد. او آموخته است كه چه كاري ر نكند؛ ولي ياد نگرفته است كه چه بايد بكند.

به علاوه، تنبيه وقتي موثر است كه وقتي باشد چون وقتي از يك تنبيه به دفعات زياد استفاده شود، تاثيرش را از دست مي‌دهد. والدين مكررا چيزهايي شبيه اين را به ما مي‌گويند: «اولين باري كه كارل را تنبيه بدني كردم، خيلي گريه كرد و پس از آن، براي مدت طولاني رفتارش تصحيح شد، اما حالا كه مرتبا به خاطر رفتارهاي نادرستش تنبيه بدني مي‌شود، هيچ تاثيري ندارد و به نظر نمي‌رسد كه به هيچ وجه اهميتي بدهد.» اين يك واكنش تطبيقي كلاسيك است، و به سبب همين اثر است كه ما تنبيه بدني را به عنوان شكلي از تنبيه توصيه نمي‌كنيم.

از آنجاي يكه گاه تنبيه به عنوان يك روش مديريت، لازم مي‌شود، اين پرسش شكل مي‌گيرد كه: پس چه وقت و چگونه مي‌توانيم از آن استفاده كنيم؟ ما اين اصول را پيشنهاد مي‌كنيم:

تنبيهي را انتخاب كنيد كه رفتار ناخواسته را كاهش دهد

تنبيه فقط هنگامي موثر قلمداد مي‌شود كه بروز رفتار نامناسب را كاهش دهد. در بسياري از مواقع، كودكان را براي تنبيه به دفتر مدير مدرسه مي‌فرستند؛ ولي همان‌طور كه انتظار مي‌رود، نتيجه‌اي عايد نمي‌شود. دانش‌آموز از انجام تكاليف ودداري مي‌كند و از منتظر ماندن در دفتر مدرسه لذت مي‌برد، پس رفتارش با بي‌توجهي تقويت مي‌شود.

تنبيه بدني، ايجاد محدوديت و گرفتن اسباب بازي‌ها يا امتيازات خاص (مانند تماشاي كارتون) در صورتي «تنبيه» تلقي مي‌شوند كه موثر واقع شوند.

براي نمونه، مايكل نه ساله را به خاطر كتك زدن خواهرش به اتاقش فرستادند، او در آنجا با كامپيوتر و اسباب بازي‌هايش مشغول بازي شد. وقتي مادرش به او گفت كه مي‌تواند از اتاق بيرون بيايد، در حال تماشاي كارتون مورد علاقه‌اش بود. او حتي فراموش كرده بود كه تنبيه شده است. به علاوه، وقتي از اتاق خارج شد، خواهرش را دوباره كتك زد تا باز به اتاقش فرستاده شود.

پس نصيحت ما اين است كه نخست نتايج تنبيه را بررسي كنيد. اگر رفتار هدف كاهش يافته بود، مي‌توانيد دوباره از آن نوع تنبيه استفاده كنيد. در غير اين صورت، تكرار آن تنبيه سودي ندارد و بايد روش ديگري را بيازماييد.

در تنبيه زياده‌روي نكنيد

اگر بيش از حد از تنبيه استفاده كنيد، كودك شما به آن عادت خواهد كرد و تنبيه تاثير خود را به تدريج از دست خواهد داد. هر اقدامي ـ اگر هم موثر باشد ـ شامل ممنوع كردن تماشاي تلويزيون، تنبيه‌هاي بدني و غيره با استفاده بيش از حد تضعيف مي‌شود و اثر مورد نظر شما را ايجاد نخواهد كرد.

از تنبيه در كنار روش‌هاي مثبت استفاده كنيد

وقتي تنبيه را به عنوان يك روش انتخاب مي‌كنيد، بايد به كودك آموزش نيز بدهيد. تنبيه به تنهايي رفتار خوب را به كودك نمي‌آموزد. براي تشويق كودك به انجام آنچه مي‌خواهيد، بايد تفهيمش كنيد، به او آموزش دهيد و در صورت اصلاح رفتار مزبور، پاداشي برايش در نظر بگيريد. اگر كودكتان را به خاطر دويدن به سمت خيابان تنبيه كرديد، سپس بايد روش عبور از خيابان را به او آموزش دهيد. و در نهايت به خاطر منتظر ماندن در كناي خيابان يا عبور محتاطانه از خيابان، او را تحسين كنيد. با اين روش، تاثير تنبيه بيشتر خواهد شد.

تنبيه را به تعويق بيندازيد

اگر قصد تنبيه كودكتان را داريد، درست پس از رفتار ناپسندش اين كار را انجام دهيد. رفتار انسان را پيامدهاي بدون وقفه كنترل مي‌كنند. (اين پيامدها مي‌توانند مثبت يا منفي باشند) پس صبر نكنيد تا «بابا بياد خونه». تا عصر يا فردا يا هفته بعد صبر نكنيد. هر تنبيهي، اثرش را با گذشت زمان از دست مي‌دهد و ممكن است كودك نتواند ارتباط تنبيه را با عمل ناپسندش درك كند.

هميشه پيامدها را تشريح كنيد

كودك بايد بداند چه رفتاري شما را ناراحت مي‌كند و در صورت پافشاري در انجام آن، واكنش شما چه خواهد بود. تصميم خود و پيامدهاي ناديده گرفتن آن عمل را به او بگوييد.

ثابت قدم باشيد

تنبيه موثر نه تنها يك تنبيه بدون وقفه است، بلكه تنبيهي است كه براي كودك قابل پيش‌بيني باشد. تنبيه بايد در تمام مواردي كه آن رفتار ناپسند سر مي‌زند، انجام شود. اگر به كودكتان گفته‌ايد كه در صورت پرت كردن عروسكش، آن را از او خواهيد گرفت، پس از هر بار پرت كردن به وعده خود عمل كنيد تا هميشه منتظر پيامدهاي رفتار ناپسند خود باشد.

الكي تهديد نكنيد

كودك را به تنبيهي كه آن را انجام نمي‌دهيد، تهديد نكنيد. پيش از واكنش نشان دادن، دومين، سومين يا دوازدهمين فرصت را به او ندهيد. هميشه به حرفي كه مي‌زنيد عمل كنيد و چيزي را كه گفتيد، جدي بگيريد. تهديدهاي پوچ و ناپايدار، به رفتارهاي نادرستي مي‌انجامند كه تثبيت شده، در برابر تغيير مقاوم‌تر مي‌شوند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي ايران-مشاور كودكان آنلاين:چگونگي تنبيه كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/4  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نكات مثبت تربيتي براي نوزادان، كودكان نوپا و پيش دبستاني

داشتن يك كودك زمان هيجان انگيزي براي پدر و مادر است. شناخت هر مرحله رشد و نمو مي تواند به شما در جهت آمادگي براي رويارويي با چالش ها و فرصت هاي تربيت كودكان خردسال كمك كند.

مطالب مرتبط:

فرزندان و تربيت دردنياي امروز

نوزادان (۰ – ۱ سال)

زماني كه كودكان به دنيا مي­آيند، دنيا براي آن ها مشابه يك ماهيت جديد ماجراجويانه است و آن ها مجبور خواهند بود همه چيز را براي اولين بار فراگيرند. نوزادان شروع به رشد ادراكي خواهند كرد و فرايند هاي يادگيري زبان، حافظه، تفكر، و استدلال آغاز مي شوند. در اين مرحله، كودكان همچنين ياد خواهند گرفت چگونه ديد خود را متمركز كنند و صداي والدين خود را به خاطر بسپارند.

شما چه كار ميتوانيد انجام دهيد…

با كودك خود صحبت كنيد. شنيدن صداي شما آرامش بخش است.
زماني كه كودك شما از خود صدايي توليد مي­كند، با تكرار آن و اضافه كردن كلمات به آن پاسخ دهيد. اين به كودك كمك خواهد كرد ياد بگيرد كه چگونه از زبان استفاده كند.
براي كودك خود بخوانيد. اين به او كمك خواهد كرد كه زبان و اصوات را درك كند و آن را گسترش دهد.
تربيت مي­تواند كار سختي باشد! از نظر جسمي، رواني و عاطفي مراقب خود باشيد. آسان تر آن است كه از داشتن فرزند تازه متولد شده خود لذت ببريد و زماني كه در خود احساس خوبي داريد پد ر مادر مثبت و عاشقي باشيد.
كودكان نوپا (۱-۲ سال)

در اين دوره از زمان، كودكان نو پاي شما بشدت متحرك و هوشيار مي­شوند نسبت به خود و محيط اطراف. كودكان نوپاي شما استقلال بيشتري نشان خواهند داد و رفتار جسورانه تري بروز مي­دهند.

مطالب مرتبط:

مشاوره و تربيت كودك ۲ ساله تا ۳ ساله

شما چه كار مي­توانيد انجام دهيد….

به خواندن روزانه براي كودكان نوپاي خود ادامه دهيد.
از كودك خود بخواهيد تا براي شما شي اي پيدا كنند يا اعضاي بدن يا اشياء را نام ببرند.
با كودك نوپاي خود بازي هاي مقايسه اي مانند مرتب سازي اشكال و پازل هاي ساده انجام دهيد.
كودك خود را به اكتشاف تشويق نماييد.
كنجكاوي كودك نوپاي خود را با رفتن به سفر هاي بيروني به پارك يا سواري با اتوبوس تشويق كنيد.
كودكان نوپا (۲-۳ سال)

در طول اين مدت زمان هيجان انگيز، كودكان نوپاي شما قادر خواهند بود كه از دستورات دو يا سه عبارتي پيروي كنند و اشياء را بر حسب شكل و رنگشان مرتب كنند. كودكان نوپاي شما قادر خواهند بود اعمال بزرگسالان و هم چنين بازي هاي خود را تقليد كنند و طيف وسيعي از احساسات را بروز دهند.

شما چه كار مي­ توانيد انجام دهيد…

كودك خود را به انجام ادابازي (بازي وانمودي) مانند خاله بازي تشويق كنيد يا اجازه دهيد نقش رهبر را در بازي به عهده گيرد و از او پيروي كنيد.
كودك خود را تشويق كنيد تا نام و سن خود را به شما بگويد.
زماني تعيين كنيد تا در آن با كودك خود به مطالعه كتاب بپردازيد.
به كودك خود با بردن او به پياده روي يا سفر با قطار كمك كنيد تا دنياي اطراف خود را كشف كند.
شروع كنيد به آموزش آهنگ هاي ساده به كودك خود، مانند يك توپ دارم قلقليه و ديگر ريتم هاي فرهنگي.
پيش دبستاني (۳-۵ سال)

دنيا، زماني كه بچه هاي شما به اوايل كودكي خود مي­رسند واقعا گسترده مي­شوند. كودك شما مستقل تر خواهد شد و مي­خواهد كه دنياي اطرف خود را كشف كند و در باره آن پرس و جو نمايد. در طول اين مرحله كودكان هوشياري خود را نسبت به هويت جنسي خود نشان مي­دهند، به آن­ها در لباس پوشيدن و درآوردن، بازي كردن با ديگر كودكان و خواندن آواز كمك كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-نكات مثبت تربيتي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/28  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تربيت فرزند پسر، تربيت كودك از چه سني شروع ميشود، تربيت فرزند سالم، تربيت فرزند از نظر روانشناسي، تربيت كودك يكي از سخت ترين مراحل فرزندآوري است، هر كودكي با كودك ديگر متفاوت است و همين باعث مي شود كه تربيت كودك به امري سخت براي والدين تبديل شود. روانشناسان بسياري اعتقاد دارند كه دلايل بسياري از اختلالات در دوران كودكي نهفته است و همين به اهميت دوران كودكي تاكيد دارد، رفتاري كه با كودك داشته باشيد آينده او را رقم مي زند.

تربيت فرزند چيست
در دنياي امروز خشونت هاي زيادي عليه كودكان در حال شكل گيري است. بسياري از خشونت ها از جانب والدين در برخي خانواده عليه كودكان شكل مي گيرد كه در نتيجه اعتقاد به تنبيه هاي بدني براي تربيت كودك به وجود مي آيد. پژوهش ها نشان مي دهد كه تربيت كودك با استفاده از آزار جسمي و تنبيه بدني راهكاري بسيار نامطلوب بوده كه از هر لحاظ توسط علم روانشناسي و غيره رد شده است و موجبات بروز بسياري از مشكلات روحي و جسمي و رواني را در بين آن ها فراهم مي كند.تربيت فرزندان ۷ تا ۱۴ سالبه حدي مهم است كه روش هاي ناصحيح در تربيت فرزند منجر به بروز بسياري از مشكلات رفتاري و روحي رواني براي كودكان در اينده آن ها خواهد شد و دليل بسياري از رفتاري هاي ناهنجار اجتماعي نيز همين خشونت ها و به كار بردن روش هاي ناصحيح در تربيت فرزند از لحاظ رفتاري است. در ادامه نكات تربيتي روانشناسي آمده است كه به شما در تربيت كودكي سالم و موفق كمك مي كند:

تربيت فرزند از نظر روانشناسي
براي تربيت كودك از ديدگاه روانشناسي بايد موارد زيادي را رعايت كنيد كه در ادامه مهم ترين آن ها ذكر شده است:

۱. عزت نفس فرزندتان را تقويت كنيد
لحن صدا، زبان بدن و هر بياني كه داريد بر تربيت فرزند پسر تاثير مي گذارد، تنها لازم نيست كه به حرف هاي خود اهميت دهيد حتي لحن صدا نيز براي كودك مهم است. رفتار شما به عنوان والد بيش از هر چيز ديگري بر عزت نفس آن ها تأثير مي گذارد. به كودك خود اجازه دهيد به صورت مستقل كار كند تا احساس كند كه توانايي بالايي دارد. كلمات نيز مي توانند همانند تنبيه جسماني آسيب بزنند، اگر كودكتان در كار خود موفق نبوده به او اميد دهيد تا بار ديگر تلاش كند، كلمات خود را با دقت انتخاب كنيد و دلسوز باشيد.

۲. از ويژگي هاي خوب او تعريف كنيد
چند بار در روز كودكتان را به دليل كارهاي بدي كه انجام مي دهد تنبيه مي كنيد؟ چقدر از او انتقاد مي كنيد؟ هميشه ويژگي هاي مثبت او را ذكر كرده و به او بگوييد كه متوجه كارهاي خوب او مي شويد. با تنبيه، كودك احساس مي كند كه كارهاي مثبت او ديده نمي شود. به طور مثال به او بگوييد: امروز بسيار دختر خوبي بودي مرسي كه به من كمك كردي وسايلت رو جمع كنيم يا مرسي كه ساكت ماندي تا به كارهايم برسم.

۳. قوانين مشخصي داشته باشيد
براي تربيت فرزند سالم قوانين در خانه بايد مشخص باشد، بايدها و نبايدهاي تربيت فرزند از همان ابتدا باشد مشخص شود. نظم و انضباط بايد از كودكي ياد گرفته شود، حتما قوانين را به آن ها توضيح دهيد و به آن ها بگوييد كه حتي والدين نيز مجبور هستند اين قوانين را رعايت كنند. به طور مثال به كودك خود ياد دهيد كه حتما پيش از ديدن برنامه تلويزيون بايد تكاليف خود را انجام دهد. مي توانيد چارتي تشكيل دهيد و در آن چارت كارهاي مثبت و مفيد او را علامت بزنيد.

۴.براي بچه هايتان وقت بگذاريد
در زندگي شلوغ امروزي براي بسياري از افراد وقت ندارند تا با كودكان خود وقت بگذرانند.اگر مي توانيد به شكلي تنظيم كنيد كه زمان هاي صرف غذا كنار هم بوده يا شب ها در مورد روز خود صحبت كنيد. اكثر بچه ها به دنبال توجه والدين خود هستند بنابراين اگر توجه لازم را دريافت نكنند سعي مي كنند با رفتارهاي ناپسند والدين خود را مجبور كنند كه به آن ها دقت شود.


تربيت فرزند
۵. الگو باشيد
يكي از مهم ترين نكات كليدي در روانشناسي تربيتي كودك اين است كه الگو هركودكي والدين است، كودك به شما نگاه مي كند و سعي مي كند مانند شما رفتار كند. احترام، صميميت، صداقت، مهرباني، بردباري. رفتار غير خودخواهانه از خود نشان دهيد تا كودكتان از شما ياد بگيرد. اگر هميشه در مورد مسائل مالي در خانه صحبت كنيد كودك ياد مي گيرد كه پول مهم ترين چيز است و آن را از همه چيز بالاتر قرار مي دهد. اگر دروغ بگوييد كودك ياد مي گيرد كه دروغگويي كار خوبي است.

۶. انعطاف پذير باشيد
همانطور كه فرزند شما تغيير مي كند، بايد سبك فرزندپروري خود را تغيير دهيد. هر روش در سني جواب مي دهد، روشي كه در سن يك سالگي براي كودك شما موفق بوده است ممكن است در دوسالگي كاربرد خود را از دست بدهد. به طور مثال شما نمي توانيد مانند يك كودك به نوجوان بگوييد كه چه رفتاري داشته باشد بلكه تنها مي توانيد تا حدودي او را نصيحت و راهنمايي كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت فرزند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/17  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كودكان چه كاري را به خوبي انجام مي دهند؟ تمام كودكان داراي يك يا چند نوع توانايي هستند، هرچند كه هميشه اين توانايي را نزد والدين خود نشان ندهند. كودك شما ممكن است اولين فرد در خانواده باشد كه مهارت ژيمناستيك داشته باشد و يا ذوقي در نواختن پيانو داشته باشد، يا ممكن است يك توانايي خاص براي خنداندن مردم داشته باشد. استعداد مي تواند در هر شكلي بروز كند اما ممكن است براي بروز پيدا كردن نياز به روشن كردن و بيرون كشيدن آن باشد. در اينجا چند نكته براي بيدار كردن و پرورش استعدادهاي طبيعي كودك شما، آورده شده است:

هميشه در حال نظارت و جستجو باشيد

كودكان ممكن است معمولا استعدادهاي خود را تشخيص ندهند، با اين حال به صورت غريزي اين استعدادها را دنبال مي كنند، به عنوان مثال، چنانچه كودك شما علاقه ي خاصي به جعبه نقاشي دارد، اين مي تواند يك نشانه از اين مطلب باشد كه او يك هنرمند است- او ممكن است كه هنوز كار زيادي با قلم موي خود انجام ندهد- اما صبر و شكيبايي شما با تكامل استعداد او ارزش پيدا خواهد كرد.

براي كودك خود فرصت ها را فراهم كنيد
استعدادها براي تكامل نياز به يك فتح باب دارند. اگر هيچ فرصتي براي يك توانايي براي تغذيه آن وجود نداشته باشد، ممكن است اين توانايي در كل سال هاي شكل گيري كودك سركوب شود، كه بعد از آن ممكن است براي توسعه آن استعداد خيلي دير شده باشد. به عنوان مثال، اگر كودك يك استعداد براي نواختن طبل و دنبك دارد، ممكن است تا زماني كه بر روي طبل ضربه نزند، اين استعداد در او شكوفا نشود. مهم است كه طيف وسيعي از فرصت ها را براي كودك خود فراهم كنيد بطوري كه هر استعداد پنهاني بتواند بروز يافته و شكوفا شود. شما مي توانيد اين كار را با معرفي موضوعات مختلف، بازي ها، توانايي هاو مهارت هاي مختلف به او و كمك به او در دنبال كردن آنها انجام دهيد.

پرورش هويت
تشويق و ستايش يك راه طولاني براي بسط و توسعه ي استعدادهاي كشف شده ي فرزند شما خواهد بود. بگذاريد كودك شما بداند كه شما به توانايي هاي او افتخار مي كنيد و علاقه ي خود را به موضوعات مورد علاقه ي او، خواه خود شما به اين موضوعات علاقه داشته باشيد يا نه؛ نشان دهيد. به دنبال فرصت هايي باشيد تا مهارت هاي او را به دوستان و آشنايان خود نشان دهيد؛ حمايت آنها حمايت فردي شما را تقويت خواهد كرد. معلمان مدرسه ي كودك نيز ممكن است قادر به گشودن فرصت هايي براي استعدادهاي او باشند. اما براي توسعه ي جدي، شما ممكن است به سرمايه گذاري در آموزش خصوصي و حمايت هاي ديگر مانند دوره هاي آموزشي، مسابقات و تجهيزات نياز داشته باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۴ روش براي كشف و پرورش استعداد كودك شما

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/14  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در مقابل رفتارهاي منفي كودك توجهي نكنيد: رفتارهاي آزار دهنده كودك كه موجب خشم والدين مي شود.

ازجمله : فرمان نبردن از دستورات والدين و رفتارهاي خشن انجام مي دهند .

كه مهم ترين اين رفتار خراب كردن وسايل شخصي مخصوصا اسباب بازي مي باشد.

از ديگر رفتارهاي آزار دهنده كودك غر زدن ، حرف بد زدن ، پرتاب كردن آب دهان ، جويدن ناخن و كتك

زدن مي باشد كه اگر كنترل نشود باعث ايجاد رفتاري مشكل در آينده مي شود.

در صورت اعتنا نكردن به كودك نسبت به رفتار غلط او به وسيله پدر و مادر كه در اين گونه موارد از كودكان بخواهند.

درخواستش را به آرامي بگويد و در صورت موفق شدن كودك او را تشويق كنند.

شماره هاي تماس 01

وقتي كه كودك متوجه رفتار غلط خود مي شود و به او پايان مي دهد .

اگر چه پدر و مادر از او عصباني هستند.

منبع:مركز مشاوره-در مقابل رفتارهاي منفي كودك توجهي نكنيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/26  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تربيت كودك دو تا سه سال، همه چيز درباره تربيت كودك دو ساله
والدين تربيت كودك دو تا سه سال را بسيار دشوار مي دانند و آن را يكي از پيچيده ترين دوران تربيتي در نظر مي گيرند، زيرا كودك دوساله بسيار كنجكاو و بازيگوش است و نمي توان رفتار و حركات او را پيش بيني كرد.

والدين بايد در اين سن رفتار مناسبي با كودك خود داشته باشند چون او خوب و بد را از هم تشخيص نمي دهد و ممكن است دست به كارهاي خطرناكي بزند و به خودش آسيب برساند.

در سن دوسالگي كودك وارد دوره جديدي از زندگي اش مي شود او از نوزادي خارج شده و تبديل به يك انسان كوچك مي شود كه تمام خصوصيات طبيعي يك انسان را دارد.

كودك در اين سن شايد به حرف پدر و مادرش توجه نكند و طبق خواسته خودش عمل كند، والدين بهتر است با يك مشاوره مشورت كنند تا با مسائل تربيتي كودك در اين سن آشنا شوند.

در اين مقاله در مورد تربيت كودك در سن دوسالگي بحث خواهد شد.

تربيت كودك دو تا سه سال، اهميت كسب تجربه
كودكان در اين سن بسيار كنجكاو هستند و بيشتر به كشف كردن و فهميدن مسائل علاقه دارند و با وسائل مختلف بازي ميكنند تا بفهمند در دنيا هر چيزي چگونه كار مي كند.

كودكان با كنجكاو بودنشان وسرگرم شدن با وسايل مي توانند با موضوعات مختلفي آشنا شوند و هر اتفاقي در اين سن مي تواند براي آن ها جنبه آموزشي داشته باشد.

تربيت كودك دو تا سه سال
تربيت كودك دو تا سه سال
كودك در كنار پدر و مادرش به خوبي مي تواند آموزش هاي لازم را ببيند و نيازي نيست در اين سن به مهدكودك برود.

والدين بايد صبر و حوصله داشته باشند تا در كنار خود به كودك مسائل مختلف را آموزش دهند.

مثلا هنگام جمع كردن برگ هاي خشك پاييزي، مشاهده رشد گل يا بزرگ شدن دانه در گلدان كوچك، حركت ماهي در تنگ مي تواند از كودك بخواهيد تا به شما كمك كند و با هم اين كارها را انجام دهيد، كودك با اين كارها تجربه هاي اوليه زندگي را فرا مي گيرد.

كودكان در اين سن بسيار خلاق هستند و والدين مي توانند در اين سن به پرورش خلاقيت كودكان خود فكر كنند.

والدين مي توانند با شركت در جلسات مشاوره مسائل مختلفي را ياد بگيرند و بهترين كارگاه كسب تجربه و مهارت هاي زندگي براي فرزند خود باشند.

تربيت كودك دو تا سه سال، شكل گيري شخصيت از دوسالگي
كودك در سن دوسالگي مهارت هاي كلامي اش افزايش پيدا مي كند و مي تواند علايق خود را ابراز كند و الويت هايش را بيان كند .

منبع:مركز مشاوره-تربيت كودك دو تا سه سال، همه چيز درباره تربيت كودك دو ساله

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/15  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آگاهي از چند روش تربيتي

قبل از هر چيز لازم است كه در مورد روش هاي تربيتي توضيحاتي ارائه گردد، كه والدين بنا به امكانات، ارزش هاي نظام خانواده، محدوديت هاي اجتماعي و … مي توانند از اين روش ها به دلخواه براي تربيت فرزندان خود استفاده كنند، به طور خلاصه اين روش ها را مورد بررسي قرار مي دهيم.

روش گينات
روش گوردن
روش درايكورز
روش بكر
روش گينات
اين روش كه هدف آن آگاهي كودك از احساساتش در برابر اعضاي خانواده است. از طريق بحث آزاد مي توان به چنين هدفي رسيد. در اين روش اصولي وجود دارد كه رعايت آن ها جهت تربيت كودكي ، مسئول ضرورت تام دارد.
اصل اول: پيام ارسال شده بايد حاكي از احترام و توجه به كودك باشد، بدين معني كه در آن صداقت و احترام متقابل رعايت شود.
اصل دوم: پيامي كه والدين براي كودكان مي فرستند، بايد نحوه انجام ار را دقيقا مشخص كند و ابهامي در آن موجود نباشد اين پيام بايد حاكي از عمل و فعاليت باشد. مثال (زهرا تلويزيون را نگاه نكن به جايش به راديو گوش بده).
اصل سوم: والدين بايد فعاليت و عمل كودك را مورد تشويق و نكوهش قرار دهند و به خصيصه شخصيتي او در اين مورد توجه نكنند و مثلا گفته شود (ليلا تو چقدر ظرف ها را تميز شسته اي و نگويند ليلا تو دختر خوبي هستي).
اصل چهارم: والدين در صورت احساس نگراني از جانب كودكان، بايد فورا و بدون احساس گناه موضوع را با كودك در ميان بگذارند و به بحث و بررسي آن بپردازند.
اصل پنجم: مسئوليت ياد گرفتني و عاملي دروني است و به مرور زمان آموخته مي شود. طرز تلقي و رفتار والدين با كودك در مسئول به بار آمدن كودك نقش بسزائي دارد.
اصل ششم: در داخل خانواده بايد بين افراد خانواده رابطه حسنه و آزاد برقرار باشد و تمام افراد خانواده بتوانند آزادانه عقايد خود را با ديگران در ميان بگذارند، برخي مسائل خصوصي بين پدر و مادر موجود است كه اطلاع از آنها براي كودك ضرورتي ندارد و نبايد با كودك مطرح شود.
اصل هفتم: از كاربرد كلمه «اگر» خود داري شود. اگر حاكي از وجود شك و تردي در توانايي كودك است . در رفتار خود با كودكان نبايد مشروط بود، بلكه بايد به طور قاطع مسائل ضروري با كودك مطرح شوند.
اصل هشتم: منابع ايجاد نگراني در كودك بيشمارند، بايد علل نگراني كودكان كشف شود و براي آنها اقدامات مقتضي به عمل آيد.
اصل نهم: در آموزش مسائل جنسي، بايد كودكان را با واقعيت مواجه كرد و مسائل را به طور جدي مطرح كرد. حتي قبل از تولد كودك دوم بايد كودك اول آماده پذيرش ان شود. مثلا به كودك اول گفته شود به زودي خواهر يا برادري در خانواده متولدخواهد شد و همان طور كه تو را دوست داريم او را نيز دوست خواهيم داشت.
اصل دهم: حسادت كودكان در خانواده بايد به طور مناسب مورد بررسي قرار گيرد وگرنه رفتارهاي نامناسبي نظير خيس كردن رختخواب، راه رفتن در خواب، تعارض را موجب خواهد شد.
روش گوردن:
ايجاد رابطه و تفاهم بين والدين و كودكان، هسته اصلي نظريه گوردن را تشكليل مي دهد. والدين بايد احساسات كودكان را با دقت درك كنند و كودك را تشويق كنند تا درباره عواطف و احساساتش صحبت كند، والدين نيز در بين عقايد و افكار و احساسات خود بهتر است حتي الامكان به طور آشكار بحث كنند زيرا پوشيده نگه داشتن عقايد و احساسات اعضاي خانواده از يكديگر به تشديد تعارض و ناراحتي ها كمك مي كند.
در ارتباط كودك با والدين گوش دادن فعال از اهميت خاصي برخوردار است. والدين بايد قرا گيرند كه به گفتار كودكشان فعالانه گوش دهند، پيام هاي ارسالي بايد حاكي از صداقت و محبت به يكديگر باشد، مذمت كردن كودكان به خاطر اشتباهشان كار پسنديده اي نيست. در ارتباط با كودك توصيه مي شود كه از پيام (من) به جاي پيام (تو) استفاده شود.
والدين بايد اعتماد كودك را جلب كنند و به طريقي با كودك رفتار كنند كه در آن كسي بازنده نشود، همچنين گوردن معتقد است كه با تغيير محيط ، مي توان در رفتار كودك تغييراتي را به وجود آورد. روش گوردن در خانواده هايي كه از آزادي زيادي در روابط افراد حكم فرماست با موفقيت بيشتري اجرا مي شود. در مقابل در خانواده هايي كه با روابط پدرسالاري، اجراي اين روش زياد موفقيت آميز نيست. اين روش در صورتي موفق است كه از سنين اوليه درباره كودكان به مرحله اجرا درآيد.
در روش گوردن به توانايي هاي فكري و تصميم گيري كودكان بيش از حد اعتماد مي شود و به آن ها آزادي زياد اعطا مي شود.


روش درايكوز
الف- كودك به محبت و پذيرش و تائيد والدين نياز دارد و ارضاي اين نيازها در تكوين شخصيت او موثر است. والدين بايد نشان دهند كه به كودك علاقه مندند و به او محبت دارند، كودك همچنين نيازهاي اساسي دارد كه اگر به طور مقبول و اجتماع پسندي آنها ارضا نگردد، به ايجاد خواسته ها و رفتارهاي نامناسب در كودك خواهد شد.
ب- (درايكوز) با تاكيد بر عقايد(آدلر) انسان را موجود اجتماعي مي داند و مقتقد است كه مشكلات انسان زائيده ارتباطات نامناسب اوست و بايد مشكلات در انجمن خانوادگي حل و فصل شوند.
پ- هر كودك فرديت مخصوص به خود را دارد و مقايسه كودكان با يكديگر و ايجاد رقابت هاي نامعقول بين آن ها صحيح به نظر نمي رسد.
ت- به توانايي كودك براي انجام كار بايد اطمينان و اعتماد داشت و به پرورش اعتماد به نفس كودك اقدام كرد. همچنين كودك بايد به خاطر كارهاي مناسبي كه انجام مي دهد مورد توجه و تشويق قرار گيرد، براي ايجاد اعتماد به نفس، بهتر است كه يادگيري ها و پيشرفت هاي كودكان گام به گام انجام پذيرد.
ث- چون كودك معني رفتارهاي كلامي و غيركلامي را به خوبي تشخيص مي دهند، والدين بايد از هر گونه تظاهر خودداري كنند و سعي كنند در مقابل كودك رفتار واقعي خود را نشان دهند.
ج) چون تشويق در فرم گيري رفتار جديد كودك موثر است هميشه مي توان رفتار مثبتي را در كودك جستجو و پيدا كرد و از آن به عنوان عامل مشوق و تقويت كنند رفتارهاي مورد نظر استفاده كرد.مشاوره تربيتي كودك

منبع:كانون مشاوران ايران-آگاهي از چند روش تربيتي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/19  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تحول موضوعات جنسي در كودكان (۳ تا ۷ سالگي)

غريزه ي جنسي يكي از غرايز پرقدرت بشر است كه اگر براي مهار و هدايت آن به موقع اقدام نشود و از راه صحيح تعديل نگردد، زمام اختيار آدمي را به دست خواهد گرفت و چون طوفاني سركش، او را به منجلاب و فساد و تباهي خواهد كشاند (علي مرداني، ۱۳۸۶). غريزه ي جنسي از لحظه ي تولد در نهاد فرد وجود دارد. ارضاي غريزه ي جنسي بر اثر لذتي كه به دنبال دارد، كودك و نوجوان را به خود مشغول مي دارد. تلاش براي ارضاي درست و مناسب اين غريزه نه تنها مذموم نيست بلكه بسيار نيكو و پسنديده نيز هست اما بايد از طريق آموزش صحيح، كنترل و هدايت شود، بدين منظور آشنايي با ويژگي هاي جنسي كودكان در سنين مختلف ضروري است. در اين مقاله سعي شده است تحول مسائل جنسي در دوره هاي مختلف رشدي كودك (۳ تا ۷ سالگي) مورد بحث قرار داده شود.

از هنگام تولد تا ۳ سالگي كودك بيش از سنين ديگر سعي دارد با اندام حسي خود به كشف جهان برآيد، در اين سنين رفتارهاي جنسي كودك ويژگي هاي خاصي را داراست:

نسبت به اعضاي مختلف بدن خود كنجكاو مي‌شود و در صدد كشف آن‌ها بر مي‌آيد .
از لمس كردن آلت تناسلي خود لذت مي‌برد (توجه داشته باشيد كه لذت كودك ۳-۲ ساله ، با لذت جنسي تفاوت دارد).
به راحتي و بدون هيچ‌گونه خجالت و شرمساري درباره‌ي اعضاي بدن خود صحبت مي‌كند .
قادر به صحبت با ديگران و درك گفته‌هاي آنان است . مي‌توان نام اعضاي بدنش را به او ياد داد . مادر و پدر مي‌توانند به منظور كمك به كودكان خردسال (تا ۳ سالگي) و رشد ويژگي‌هاي جنسي سالم در آنان به نكات آموزشي زير دقت كنند :
۱- درباره‌ي اعضاي مختلف بدن و كاركرد هر يك ، توضيحات ساده و قابل فهمي به كودك بدهيد . براي مثال ، دهان و دندان‌ها براي خوردن و جويدن غذا مي‌باشد ، چشم‌ها براي ديدن و …

۲- كودك را در آغوش بگيريد و اجازه دهيد علاقه و محبت شما را از اين طريق درك كند . كودكان نياز به برقراري تماس‌هاي جسماني با والدين و اعضاي خانواده‌ي خود دارند .

۳- به تدريج به فرزندتان تفاوت و خصوصي بودن بعضي از اندام‌هاي بدنش را ياد بدهيد . براي مثال ، بيني عضوي از صورت است و دست زدن به آن اشكالي ندارد ، ولي آلت‌تناسلي اندامي خصوصي است و ديگران نبايد به آن دست بزنند.

۴- چنان‌چه فرزندتان با كودك غير هم‌جنس خودش بازي مي‌كند و متوجه‌ي تفاوت جنسي خودش با او مي‌گردد ، سعي كنيد تفاوت دختر و پسر را خيلي ساده و راحت برايش توضيح دهيد .

۵- به كودك ياد بدهيد كه اگر كودك ديگري قصد داشت آلت تناسلي او را ببيند ، با مخالفت كردن و گفتن اين‌كه: “اين قسمت از بدن من كاملا خصوصي است” ، مانع از انجام اين كار شود .

۶- چنان‌چه فرزند خردسالتان درباره‌ي حاملگي سوالي پرسيد ؛ سعي كنيد با ساده‌ترين عبارات و جملات جواب او را بدهيد .

۷- سعي كنيد هنگامي كه درباره‌ي اعضاي بدن – اعم از سر ، دست ، پا و آلت تناسلي صحبت مي‌كنيد، احساس گناه، شرمساري و خجالت نداشته باشيد.

 

سن ۳-۶ سالگي:

كودك در ۳ تا ۵ سالگي نسبت به خصوصيات جسماني خود و تفاو تهاي جنسي دختر و پسر كنجكاو است و كنجكاوي او صرفاً جنبه ي شناختي و كشف دارد. نوع پرسش هاي كودك معمو لاً در مورد آفرينش خود، كيفيت پيدايش و چگونگي به دنيا آمدن خود است، سوال هايي از قبيل مرا از كجا اوردي يا نوزاد از كجا مي ايد، و من كجا بوده ام. اين سوال هاي آنان طبيعي و عادي است. ديد كودك درباره ي بدن خود و همسالان، مانند ديد والدين نيست؛ از اين رو در پاسخ به اين پرسش ها هم همواره بايد به اين نكته توجه داشت كه روند آموزشي كودك بايد تدريجي باشد و نبايد هم هي جزئيات را يكباره در اختيار او گذاشت. پاسخ پرسشها بايد كوتاه و ساده باشد (اوحدي، ۱۳۸۰).

در ۶- ۵ سالگي فعاليت هورمو نهاي جنسي كم است؛ در ۷ سالگي، پسران نسبت به دختران ابراز علاقه مي كنند اما اين ابراز علاقه جنبه ي دوستي دارد نه جنبه ي جنسي. گاهي كودكان به هنگام استحمام، توالت يا تعويض لباس به بدن خود نگاه مي كنند يا براي كنجكاوي آلت تناسلي خود را دس تكاري م يكنند. اين رفتار گاهي به جهت مشكلات جنسي خشكي پوست آلت يا خارش يا سوزش آن است. در مواردي اضطراب، باعث اين رفتار مي شود و از اين راه، كودك كسب آرامش مي كند. به طور كلي، اين رفتار هنگام استحمام، بازيگوشي، خستگي، بي حوصلگي، هنگام حركت در خودرو، و هنگام مطالعه (در سنين تحصيل) بيشتر وجود دارد. در اين گونه موارد، والدين بايد خو نسردي خود را حفظ كنند و كودك را از اين گونه رفتار بازدارند.

منبع:كانون مشاوران ايران-تحول موضوعات جنسي در كودكان (۳ تا ۷ سالگي)

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/17  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نگرش هاي شما به عنوان والد در تشديد مشكل لجبازي و نافرماني در كودكتان تاثير زيادي دارد. همه والدين در مورد فرزندان خود عقايد و نگرش هايي دارند. برخي از اين عقايد منطقي و سودمند و برخي ديگر غير منطقي و بيهوده هستند.عقايد منطقي، عقايدي هستند كه دليلي براي آن ها وجود دارد. انعطاف پذير هستند و منجر به بروز رفتارها و هيجانات متعادل و مناسب مي شوند.

عقايد غير منطقي عقايدي هستند كه دليلي براي آن ها وجود ندارد. انعطاف پذير و مطلق هستند،با جهان پيرامون خود هماهنگي ندارند، مانع دستيابي انساني به اهدافش مي گردند و در نهايت به بروز رفتارها وهيجانات نامناسب وناراحت كننده مي انجامند.

رفتار والدين احتمالآ مبتني بر تركيبي از عقايد منطقي و غير منطقي در مورد فرزندشان و رفتارهاي مقابله جويانه وي است. نگرش هاي منطقي و غير منطقي والدين،در حد وسط چهار طيف فكري كه در هر فردي وجود دارد، قرار مي گيرد. اين طيف ها عبارتند از :

۱- پرتوقعي- تفكر ترجيحي- بي توجهي
پرتوقعي نگرشي است كه به موجب آن يك پدر يا مادر به شكلي خدا گونه مي پندارد فرزند من و ديگران بايد به شكلي كه من مي خواهم رفتار كنند.اين طرز فكر بسيار خشك،بزرگ منشانه و غير منطقي است، زيرا هيچ قانوني در طبيعت وجود ندارد كه فرزند شما يا هر فرد ديگري را مجبور به رفتار مطابق دستور شما بكند. اين خود خواهي هيچ نقطه اي ندارد جز عصبانيت شما، زيرا كودك نافرمان در بسياري از مواقع قوانين اعلام شده توسط والدين را نقض خواهد كرد.

۲- احساس شكست خوردگي- احساس نگراني- بي احساسي.
احساس شكست خوردگي حالتي ذهني است كه به موجب آن پدر و مادر فكر مي كند. كارهاي فرزند من بسيار نا خوشايند، خيلي بد و بسيار نارا حت كننده است. رفتار هاي زشت او كاملآ مرا خرد كرده است . اين طرز فكر كاملآ غير منطقي است، زيرا كلمات بسيار نا خوشايند،خيلي بد وبسيار ناراحت كننده به اين معنا هستند كه چيزي ۱۰۰ درصد بد است، يعني بدتر از هر چيز بدي كه ممكن است براي يك فرد پيش بيايد.


اختلال نافرماني و لجبازي كودك
۳- عدم تحمل ناكامي- تحمل ناكامي- انكار ناكامي.
عدم تحمل ناكامي زماني رخ مي دهد كه والدين هنگام بروز مشكلات دست از تلاش ومبارزه بردارند وبخود بگويند، من بايد بي هيچ تلاش وكوششي از همكاري فرزندم برخوردار باشم چون اصلآ نمي توانم عدم همكاري او را تحمل كنم. فرزند من بايد خودش بداند كه رفتار صحيح چيست وهمان گونه عمل نمايد. اين طرز فكر باعث نا هماهنگي در رفتار والدين مي شود زيرا بعضي از آن ها معتقدند كه مجبورنيستند خود را به درد سر بياندازند و به سختي تلاش كنند تا به نتيجه برسند. اين طرز فكر والدين را از پيگيري هر برنامه اي جهت كمك به فرزند نافرمان باز مي دارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-لجبازي كودك و نگرش هاي تربيتي نادرست

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/13  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آنچه كه فقط يك پدر مي تواند انجام دهد!

اگر فيلم هاي كمدي سه چهار دهه پيش را ديده باشيد در تمام آنها كودكان در يك خانواده با پدر و مادر تا اخر عمر بزرگ مي شدند. مي توان گفت واقعيت آن چيزي نيست كه در تلوزيون نشان داده مي شود، اما هم چنان اين ديدگاه كه پدر بهترين ها را مي داند به عنوان يك ايده ال فرهنگي وجود دارد.

نقش پدر در درجه اول به عنوان يك تامين كننده اي بود كه اكنون از اين كار رها شده است و به انجام كارهاي مربوط به حياط، تعمير يك خودرو، شركت در فعاليت هاي ورزشي بچه ها ويا به نمايش گذاشتن دانش و حكمت مشغول است .او مطمئنا شام درست نمي كند و لباس نمي شويد و قطعا مسئول اصلي مراقبت از فرزندانش نيست.

در طول ۵۰ سال گذشته، نقش پدر در خانواده ها به صورت قابل توجهي تغيير كرده است. امروزه يك پنجم از والدين، مرداني هستند كه در حال ايفاي نقشهايي هستند كه به صورت سنتي توسط يك پدر و يك مادر باهم انجام مي شد.

هرچند در دهه ي گذشته، درصد بچه هاي كه با هردوي والدين زندگي مي كنند به شكل قابل توجهي كاهش يافته است، نزديك به دو سوم خانواده هايي كه بچه دارند منتشكل از هم پدر و هم مادر است. در يك تحقيق زمينه اي (نظرسنجي) در سال ۲۰۱۳، تعداد ۲۴.۷ ميليون پدر كه بخشي از يك زندگي متاهلي بودند و بچه هاي كوچك تر از ۱۸ سال داشتند مورد محاسبه قرار گرفتند. اين پدرها، نسبت به پدرهاي خود بسيار بيشتر درگير مراقبت روزانه از فرزندانشان مي شدند، و به احتمال زياد پوشك بچه را به سرعت جرقه زدن برق عوض مي كردند.

امروزه، پدران در حال حركت فراسوي پدران مدل سال ۱۳۵۰ هستند كه به ندرت خودشان را درگير اين مسائل ميكردند. آنها اكنون مسئوليت پذيري و زمينه سازي براي آموزش كودكان هر دوجنس را به عنوان تعريف جديدي از مردانگي در نظر مي گيرند.

مشاركت فعال توسط مردي كه فرزندانش را دوست دارد، الگويي از زندگي واقعي به فرزندانش ارائه مي دهد كه چطور به عنوان يك انسان در قرن ۲۱ زندگي كنند و چه انتظاراتي از ديگران داشته باشند.

مادران تنها، پدريزرگ و مادربزرگ ها نيز مي توانند و بايد كودكان را به خوبي پرورش دهند، اما مسائلي وجود دارد كه فقط يك پدر يا كسي شبيه به پدر كه به طور منظم سالهاي زيادي درگير است مي تواند انجام دهد:

.الگويي باشيد براي اين امر كه مردان شايسته، با زنها به شايستگي و مساوات رفتار مي كنند:

كودكان از زندگي خود مي آموزند. هنگامي كه يك پدر زنان را در زندگي اش به عنوان افرادي باهوش و توانا در نظر مي گيرد، بچه ها ياد ميگيرند كه آنها هم به همين شيوه رفتار كنند. وقتي نگرش يك مرد نسبت به زنها به مانند نگرشش نسبت به مردها احترام آميز است، پسرها و دخترها ياد مي‌گيرند كه زنان در بين دو جنس پايين تر نيستند. هنگامي كه يك مرد از ديگر مرداني كه اقدام به فرياد زدن، ترساندن، بدرفتاري يا دست كم گرفتن زنان مي كنند (چه درخيابان و چه در صفحه نمايش تلوزيون)، انتقاد مي كند، او الگويي براي اين امر مي شود كه يك مرد واقعي در مقابل تهديد شدن يا تحقير شدن زنان مي ايستد.

.نشان دهيد كه يك مرد چطور بايد به زني كه دوستش دارد عشق بورزد:

وقتي يك مرد با مادر فرزندانش با محبت و احترام رفتار مي كند، پسرها ياد ميگيرند كه چطور با زني كه دوستش دارند رفتار كنند، دخترها نيز ياد مي گيرند كه انتظار داشته باشند كه مردي كه آنها را دوست دارد با آنها عاشقانه رفتار كند. هنگامي كه پدرشان بزرگ ترين حامي مادرشان است، پسرها و دخترها هر روز درس مي‌گيرند كه يك مرد واقعي در يك رابطه خوب چگونه رفتار مي كند.

 

.احترام گذاشتن به تمايلات جنسي سالم مردانه را آموزش دهيد:

ارزش هاي فرهنگي و قانون مشخص كرده اند كه تجاوز جنسي يك جنايت فجيع است. در نظرسنجي ها، بسياري از مردم موافقند كه وفادراري در روابط، نه تنها خوب است بلكه براي زنده ماندن و رشد يك رابطه ضروري است. اما بازي هاي ويديوئي، صنعت پورن، فيلم ها و حتي جشن ها، اغلب چيزي خلاف اين را به تصوير مي كشند. اين منجر به ادامه سردرگمي ها در باره‌ي آنچه كه رضايت و عدم رضايت رابطه جنسي تلقي مي شود، مي گردد. تجاوز به عنف، موضوع هميشگي جوك هاست. دخترها هنوز پيش بيني مي كنند كه چه چيزي بپوشند تا تمايلشان را نسبت به اين روابط نشان دهند. آهنگ هاي پاپي وجود دارند كه اين كارها را عادي نشان مي‌دهند و يا بهانه اي براي انجام آن است. درحقيقت تنها ۳ درصد از متجاوزين هستند كه حتي يك روز را هم در زندان نگذرانده اند.

فرهنگ نيز به نظر مي رسد به همان اندازه درباره ي ارزش هاي وفاداري سردرگم شده است. داستان هايي از افراد مشهوري كه متقلب بوده اند تقريبا هر هفته در روزنامه ها ومجلات به نمايش در مي ايد.

پادزهر چنين نظرات گيج كننده و ترسناك درباره ي تمايلات جنسي مردانه، پدري است كه به فرزندانش نشان مي دهد كه يك مرد هرگز نبايد زني را مجبور به انجام رابطه جنسي كند، و اينكه يك زن حق دارد “نه” بگويد و يك مرد واقعي به يك “نه” به عنوان يك “نه” احترام مي‌گذارد، نه به عنوان يك “شايد”.

منبع:كانون مشاوران ايران-نقش پدر در تربيت كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/27  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

راه هايي كه براي متقاعد كردن كودكان وجود دارد

متقاعد كردن كودك به انجام كارهايي كه نمي خواهند انجام دهند مي تواند چالش برانگيز باشد، هم چنين توقف كارهايي كه نمي خواهيد آنها انجام دهند نيز سخت تر مي باشد. در اين مقاله يازده روش تربيت كودك براي باانگيزه كردن كودكان براي كارهايي كه مي خواهيد انجام دهند آورده شده اند، بياييد با هم اين روش ها را مرور كنيم.

1.اهدافي را تعيين كنيد

از آنها بخواهيد كه ليستي از اهداف كوتاه مدت و يك هدف بلند مدت را تهيه كنند. اطمينان حاصل كنيد كه اهداف قابل دستيابي هستند اما براي دستيابي به آن نياز به تلاش دارند.

2.موفقيت ها را جشن بگيريد

هنگامي كه فرزند شما اهداف خود را انجام مي دهد ، به آنها بگوييد كه به آنها افتخار مي كنيد. اين چيزها را با هم جشن بگيريد. در بعضي موارد ، به فرزندتان بخاطر سخت كوشي آنها پاداش دهيد.

3.گاهي رقابت ايجاد كنيد.

رقابت سالم را تشويق كنيد. فرزندتان را تشويق كنيد كه دونده ديگري را در يك مسابقه دو پشت سر بگذارد يا سعي كند نمرات معقول تري نسبت به بقيه داشته باشد. در مورد مثبت بودن و قدرت داشتن  فرزند خود رقابت ايجاد كنيد و هرگز در مورد  نقاط منفي و ضعف  رقيب صحبت نكنيد.

4.براي متقاعد كردن كودك آنها را تشويق كنيد

به فرزندانتان نشان دهيد كه به آنها باور داريد. به آنها بگوييد كه چقدر عالي هستند. هرگونه شك و ترديد نسبت به خود را در آنها از بين ببريد.

براي آن ها داستان كودكانه بخوانيد.

 

5.علاقه نشان دهيد.

علاقه مند شويد درباره علاقه هاي فرزندتان بياموزيد. در مورد آنها با فرزندتان صحبت كنيد و گوش دهيد. اين به فرزندان شما نشان مي دهد كه شما به آنها اهميت مي دهيد و آزادانه مي توانند در مورد منافع خود با شما صحبت كنند

6.شور و شوق را در او كشف كنيد.

فرزندان خود را تشويق كنيد تا آنچه را كه علاقه مند هستند كشف كنند. اين مسئله ممكن است نيازمند تلاش باشد تا به نتيجه اي برسيد. از آنها در سفر خود به سمت شور و شوق حمايت كنيد و از آنها بخواهيد كه ادامه دهند تا اينكه موضوعات را دريابند.

7.خوش بين بودن يك گام موثر در متقاعد كردن كودك

چشم انداز مثبت و خوش بينانه را نسبت به فرزندان خود حفظ كنيد. اگر آنها ترس يا شك را در چشمان شما ببينند ، احتمالاً اعتماد به نفس خود را از دست خواهند داد. داشتن يك رويكرد مثبت مي تواند كه ديدگاه كلي آنها نسبت به يك وضعيت را روشن تر سازد.

8.فشار همسالان

گاهي اوقات، فشار كمي از سوي همسالان چيز بدي نيست. اين مي تواند بچه هاي شما را وادار به انجام بهتر كار در مدرسه يا ورزش كند زيرا آنها مي خواهند در كنار دوستان خود باشند. با اين حال، مراقب باشيد كه فشارهاي همسالان خيلي زياد نشود.

9.براي  متقاعد كردن كودك برنامه ريزي كنيد

براي رسيدن به اهداف، شما به يك برنامه نياز داريد. به فرزندان خود كمك كنيد تا يك استراتژي براي رسيدن به اهداف خود ايجاد كنند. براي دستيابي به آنها يك برنامه گام به گام تهيه كنيد.

درمان و دلايل لجبازي كردن كودك را بياموزيد.

 

10.آنها را هيجان زده كنيد.

فرزندان خود را در مورد اهداف و آرزوهايشان هيجان زده كنيد. نشان دهيد كه شما نيز براي آنها هيجان داريد. انرژي مثبت و آدرنالين باعث خواهد شد تا آنها به  كار سخت خود ادامه دهند و از تلاشهاي خود راضي باشند.

11.از مشاور كمك بگيريد

براي آشنايايي با برترين روانشناسان كودك و نوجوان مي توانيد با شماره 02122354282 و 02122247100 تماس حاصل كرده و براي مطالعه در مورد تربيت كودك به تفكيك سن به سايت روانشناسي كودك خلاق مراجعه فرماييد.

 

راه هايي كه براي متقاعد كردن كودكان وجود دارد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/14  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب