moshaverrkhob
moshaverrkhob

همبازي مورد علاقه كودك من تبلت اوست. اين جمله را از بسياري از پدر و مادرها مي شنويم كه اتفاقا بدرفتاري نشان مي دهد و مشكلات توجه دارد. ما روز به روز شاهد اين هستيم كه كودكان اصرار بيشتري بر ارتباط مداوم با تبلت خود دارند.

آيا كودك شما به طور مدام اصرار به بازي با تبلت دارد؟ آيا به جاي خرس پوليشي با تبلتش به رختخواب مي رود؟ ايا در طول روز خواب آلود است و اكثر اوقات بد خلقي مي كند؟ آيا بيشتر ترجيح مي دهد در خانه بماند تا در بيرون خانه؟ آيا از لحاظ اجتماعي از همسالان خود كناره گيري مي كند؟ اين رفتارها و برخي ديگر رفتارها به اين معني هستند كه كودك شما به لوازم الكترونيكي وابسته است.

اولا تبلت ها و ديگر لوازم الكترونيكي، جايگاه خود را دارند، آنها باعث سرگرمي مي شود، وسيله آموزش هستند همچنين وسيله‌اي براي ارتباط محسوب مي شوند. با اين وجود، كودكان ممكن است كاملاً به اين لوازم وابسته شوند به طوري كه از فعاليت هايي كه با احتمال بيشتر باعث ارتقاء رشد شناختي، جسمي و هيجاني مي شوند فاصله مي‌گيرند. كودكان تمام سنين از همه فعاليت‌هاي فيزيكي، بازي هاي خلاقانه، ابراز وجود خلاقانه، فرايندهاي حل مسئله و تعامل اجتماعي با بزرگسالان و همسالان سود مي‌برند.

براي مطالعه بيشتر:

ميزان استفاده از تبلت و وسايل مشابه در كودكان

چه زماني براي فرزندم تلفن همراه بخرم؟

خوشبختانه، فعاليت‌هاي مفيدي براي كودكان وجود دارند. والدين اين فرصت را دارند كه نگرش‌ها و رفتار كودك خود را در ارتباط با تمامي ابعاد در زندگي آنها ارتقا دهند. نكته مهم ايجاد يك تعادل است از طريق دسترسي به تجارب مختلف و تشويق كودكان به آزمون كردن چيزهاي مختلف.

وقت گذراني با كودك مثل بازي كردن، صحبت كردن، ابداع كردن و يادگيري، كليد اصلي براي حمايت و تشويق كودك به انجام طيف وسيعي از فعاليت ها مي باشند.

كودكان تنها افراد وابسته به لوازم الكترونيكي نيستند. همه ما نيست وقت زيادي را با اين لوازم مي گذرانيم. در عين حال، مطالعات نشان داده اند كه فقدان تعادل در فعاليت ها مي تواند به مشكلات سلامتي، اجتماعي و رواني در كودك و بزرگسال منجر گردد.

چه در نظر داريد مانع روي دادن مشكلات شويد، چه مي‌خواهيد مشكلات اطراف را تغيير دهيد، يك ديدگاه خانوادگي بيشتر از هر چيزي كمك مي كند. خانواده ها از طريق فعاليت هاي تفريحي ارتباط بيشتري با يكديگر برقرار مي كنند و براي گوش دادن به يكديگر وقت مي گذارند. از طريق ديگر فعاليت ها، اعضاي خانواده از لحاظ فيزيكي بيشتر فعال شده و خواب آنها بهبود مي يابد، چيزي كه تضمين كننده سلامت كلي است

براي شروع به عنوان يك خانواده اهدافي را تعيين كنيد كه مي‌توانيد با يكديگر روي آنها كار كنيد و تعادل فعاليت ها را بهبود ببخشيد.همچنين به عنوان والدين استانداردهايي را براي مراقبت از خود، خواب، عادات خوردن و كمك به كودك در خانه تعيين كنيد. لازم است استانداردهايي را براي استفاده از وسايل الكترونيكي تعيين كنيد، همچنين مي توانيد جايگزين هايي را معرفي كنيد.

منبع:سايت كودك و نوجوان-وابستگي كودكان به تبلت و ساير لوازم الكترونيكي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/12/4  ] [ ۲۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روانشناسي كودكان دبستاني شامل درك رشد جسمي، عاطفي، اجتماعي و شناختي كودكان در اين سنين است. كودكان دبستاني از سنين ۵ تا ۱۲ سال هستند و در اين دوره تغييرات زيادي را تجربه مي كنند.

كودكان دبستاني در دوره‌اي از رشد و تحول قرار دارند كه تغييرات زيادي در آنها رخ مي‌دهد. اين تغييرات شامل رشد جسمي، شناختي، عاطفي و اجتماعي است. درك اين تغييرات براي والدين و معلمان ضروري است تا بتوانند به بهترين شكل از كودكان خود مراقبت كنند.

اهميت روانشناسي كودكان دبستاني
روانشناسي كودكان دبستاني به مطالعه رشد و توسعه كودكان در سن مدرسه مي پردازد. اين شامل درك نحوه يادگيري، رشد و تعامل كودكان دبستاني با جهان اطرافشان است.

درك روانشناسي كودكان دبستاني براي والدين، معلمان و ساير متخصصان مراقبت از كودكان مهم است. اين مي تواند به آنها كمك كند تا نيازهاي كودكان در اين دوره مهم از رشد را درك كنند و حمايت و راهنمايي مناسب را ارائه دهند.

در اينجا چند دليل مهم براي اهميت روانشناسي كودكان دبستاني آورده شده است:

براي كمك به كودكان در يادگيري و رشد: كودكان دبستاني در حال يادگيري و رشد سريع در بسياري از زمينه ها هستند. روانشناسي كودكان دبستاني مي تواند به والدين و معلمان كمك كند تا نحوه يادگيري كودكان را درك كنند و فعاليت هايي را براي حمايت از رشد آنها طراحي كنند.
براي كمك به كودكان در مقابله با چالش ها: كودكان دبستاني اغلب با چالش هايي مانند شروع مدرسه، روابط اجتماعي و سازگاري با تغييرات روبرو مي شوند. روانشناسي كودكان دبستاني مي تواند به والدين و معلمان كمك كند تا كودكان را در مقابله با اين چالش ها ياري دهند.
براي ايجاد محيط هاي حمايتي براي كودكان: محيط هايي كه كودكان در آن رشد مي كنند بر رشد و توسعه آنها تأثير مي گذارد. روانشناسي كودكان دبستاني مي تواند به والدين، معلمان و ساير متخصصان مراقبت از كودكان كمك كند تا محيط هاي حمايتي براي كودكان ايجاد كنند كه به رشد و يادگيري آنها كمك كند.

روانشناسي كودكان دبستاني يك زمينه پيچيده و در حال رشد است. با درك بهتر نحوه رشد و توسعه كودكان دبستاني، مي توانيم از آنها حمايت كنيم تا به پتانسيل كامل خود برسند.

مركز مشاوره ستاره ايرانيان با برترين متخصصين روانشناسي كودك و نوجوان در زمينه هاي مختلفي از جمله اختلالات يادگيري، اختلالات رفتاري و مشكلات عاطفي كودكان دبستاني به شما كمك مي كند تا سلامت روان و آينده كودك خود را تضمين كنيد. براي اطلاعات بيش تر در زمينه روانشناس كودك ابتدايي مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

رشد كودك دبستاني
رشد كودك دبستاني يك دوره مهم در زندگي هر كودك است. در اين دوره، كودكان مهارت هاي جديدي را در زمينه هاي مختلف ياد مي گيرند و شخصيت خود را شكل مي دهند.

رشد جسمي: در روانشناسي كودكان دبستاني، كودكان به سرعت رشد مي كنند. قد و وزن آنها افزايش مي يابد و استخوان ها و ماهيچه هاي آنها قوي تر مي شود. كودكان در اين دوره به فعاليت بدني زيادي نياز دارند.
رشد شناختي: در دوره دبستان، كودكان مهارت هاي شناختي خود را به سرعت توسعه مي دهند. آنها ياد مي گيرند كه فكر كنند، حل مسئله كنند و استدلال كنند. كودكان در اين دوره به آموزش و يادگيري علاقه زيادي دارند.
رشد اجتماعي: در روانشناسي كودكان دبستاني، كودكان مهارت هاي اجتماعي خود را نيز توسعه مي دهند. آنها ياد مي گيرند كه با ديگران ارتباط برقرار كنند، همكاري كنند و با ديگران تعامل داشته باشند. كودكان در اين دوره به دوستي و روابط اجتماعي اهميت زيادي مي دهند.


رشد عاطفي: در دوره دبستان، كودكان عاطفه خود را بهتر درك مي كنند. آنها ياد مي گيرند كه چگونه احساسات خود را مديريت كنند و با چالش هاي عاطفي كنار بيايند. كودكان در اين دوره ممكن است احساسات مختلفي مانند غم، شادي، عصبانيت و ترس را تجربه كنند.

روانشناسي كودكان دبستاني

چالش هاي رايج كودكان دبستاني
كودكان دبستاني ممكن است با طيف وسيعي از چالش ها مواجه شوند، از جمله:

سازگاري با مدرسه: ورود به مدرسه مي تواند يك تجربه چالش برانگيز براي كودكان باشد. آنها ممكن است با نياز به سازگاري با يك محيط جديد، قوانين جديد و انتظارات جديد دست و پنجه نرم كنند.
رشد استقلال: كودكان دبستاني در حال توسعه استقلال خود هستند و ممكن است شروع به چالش كشيدن والدين خود كنند. آنها ممكن است بخواهند بيشتر كنترل زندگي خود را داشته باشند و ممكن است تمايل داشته باشند كه همه چيز را به روش خود انجام دهند.
روابط اجتماعي: كودكان دبستاني شروع به ايجاد روابط اجتماعي پيچيده با همسالان خود مي كنند. آنها ممكن است با مشكلاتي مانند دوستيابي، كنار آمدن با اختلافات و كنار آمدن با از دست دادن دوستي روبرو شوند.
تحصيلات: كودكان دبستاني شروع به يادگيري مفاهيم پيچيده مانند خواندن، نوشتن و رياضي مي كنند. آنها ممكن است با مشكلاتي مانند تلاش براي يادگيري مفاهيم جديد، حفظ انگيزه و كنار آمدن با شكست روبرو شوند.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي كودكان دبستاني ✔️ نكاتي كه نمي دانيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/11  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مشاور خوب كودك : شناخت وضعيت رشد جسمي كودك

براي شناخت وضعيت رشد جسمي كودك، معيارهاي مراحل رشد، هرگز اصول آماري قرار نمي‌گيرد. كودك ممكن است نسبت به تاريخ سني كه توسط آن مرحله معين نشده است، بسيار جوان يا بسيار مسن باشد. بنابراين بايد معيار سطح مرحله‌اي را پيدا كنيم تا بتوانيم درجه بلوغي را كه كودك واقعا به آن دست يافته، تشريح كنيم. از طريق معيارهايي كه براي هر دوره تعيين شده، تفاوت‌هاي فردي نمايان مي‌شود.

در فرآيند رشد هميشه سرعت مفهوم متغيري دارد، مثلا رشد در سن ۵ سالگي كند شده و از سن ۱۰ سالگي تغييرات ناشي از رشد نمايان خواهد شد. عمل رشد به طور دائمي از بدو تولد شروع مي‌شود و تغييراتي را ايجاد مي‌كند كه متاسفانه گاهي نسبت به اين تغييرات توجهي نمي‌شود كه اين بي‌توجهي تاثيرات سوئي بر روي فرزند در حال رشد مي‌گذارد، زيرا رشد علاوه بر تغييرات جسمي، تغييراتي در رفتار كودك نيز ايجاد مي‌كند كه به موازات فرايند رشد جسمي انجام مي‌گيرد. البته تغييرات حاصل از رشد جسمي از محيط پيرامون كودك نيز متاثر است. مثلا رشد كودكي كه در شمال كشور زندگي مي‌كند، با كودكي كه در جنوب كشور است، تفاوت خواهد داشت. با اين وجود مي‌توان گفت كه كودكان نواحي مختلف جامعه از لحاظ رشد و تغييرات فيزيكي و رواني قابل مقايسه هستند.

البته مراحل رشد كودك، مختص دسته‌بندي كودكان نيست، بلكه وسيله‌اي است كه به ما امكان مي‌دهد رفتار كودكان را تعبير و تفسير كنيم. كودك بيش از ششصد عضله متمايز دارد كه او را كاملا در بر گرفته‌اند. اكثر اين عضلات (پي – ماهيچه) شديدا توسط جهت‌هاي قرينه و با دستگاه مفصلي و اهرمي قابل توجهي به اسكلت محكم شده‌اند. پيچيدگي سيستم عضلات ماهيچه‌اي از حد تصور فراتر است، زيرا كودك در حدود چهل ميليون تار ماهيچه‌اي دارد كه هر يك از اين تارها به نوبه خود از تعداد بي‌شماري رشته‌هاي نازك ميكروسكوپي ساخته شده است كه اين رشته‌ها نيز به نوبه خود به رشته‌هاي نازك عصبي متصل مي‌شوند كه مايعات مغزي انتشاردهنده تحريك عصبي آنها از يك سري سلول‌هاي عصبي كه در مغز و نخاع قرار دارند، حاصل مي‌شود.

بخش اعظم اين تشكيلات، در طول ۱۰ سال اوليه زندگي ساخته مي‌شود و به شكل يك فرايند منظم انجام مي‌گيرد و بر اساس يك نظم دقيق ايجاد مي‌شود كه مراحل رشد را يادآوري مي‌كند. روند اين تشكيلات قبل از تولد شروع مي‌شود. كودك قبل از تولدش قادر است حركاتي انجام بدهد و وضعيت خود را تغيير بدهد (كل حركاتي را كه در طول دوره جنيني انجام مي‌شود، قابل ملاحظه است.)

كمي پس از تولد، نوزاد وضعيت‌هاي فعالي را كه چشم‌ها، سر، بازوها، پاها و بالا تنه وارد عمل مي‌كند، مي‌پذيرد؛ كه اين وضعيت كاملا منظم و هماهنگ است. اين كشف قابل ملاحظه، انضباط و هم‌آهنگي وضعيت چشم‌ها، سر و دست‌ها و بدن را ايجاب مي‌كند، حركت غير ارادي و نيروبخش گردن از دوران كودكي به عنوان منشأ ساده رشد در نظر گرفته مي‌شود.

زندگي قبل از تولد

دوران طبيعي بارداري معمولا در حدود ۲۸۰ روز است. مي‌توان دوران ۹ ماهگي بارداري را به سه قسمت تقسيم كرد كه به آنها سه ماهه اول، دوم و سوم مي‌گويند. بايد توجه داشت جنين در طول دوران بارداري از خون مادر تغذيه مي‌كند و به همين دليل رشد جنين در اين دوران، وابستگي شديدي به مادر دارد.

سه ماهه اول

در سه ماهه اول قلب ضربان نسبي دارد و خون را به تمام قسمت‌هايي كه اندام جنين است، مي‌رساند. چشم و بيني و گوش خارجي هنوز تشكيل نشده است. دستگاه گوارش همچنان در حال تشكيل شدن است.

در پايان هفته هشتم وزن جنين در حدود يك گرم و طول قد او در حدود ۵/۲ سانتيمتر است. اندام‌ها كم‌كم قابل رويت هستند، ولي بازو، آرنج، ساعد، دست‌ها، ران، زانو، ساق و پاها كم و بيش ديده مي‌شود. در اواخر هفته هشتم زائده مانندي كه قبلا به شكل دم ديده مي‌شد، از بين مي‌رود. در انتهاي هفته دوازدهم وزن جنين ۳۰ گرم و طول قد ۵/۷-۹ سانتيمتر است. در اين دوره اندام‌ها تشكيل شده‌اند، بازوها، انگشتان دست‌ها و پاها ك املا مشخص شده است. گوش خارجي قابل رويت است. ضربان قلب را در اين موقع با وسايل مخصوص مي‌توان شنيد، ناخن‌ها تشكيل شده و چشم‌ها كامل مي‌شوند.مشاوره كودك

سه ماهه دوم

در سه ماهه دوم اعضا و اندام‌هايي كه در سه ماهه اول تشكيل شده در سه ماهه دوم رشد مي‌كند و به مرحله تكامل نزديك مي‌شود.

در پايان دوره شش ماهگي طول قد جنين در حدود ۵/۲۷ تا ۳۰ سانتيمتر و وزن آن ۶۰۰ تا ۷۲۰ گرم است. در ماه‌هاي پنجم و ششم پوست بدن جنين قرمز مي‌شود. در اين زمان كه غدد چربي پوست شروع به ترشح چربي مي‌كنند و همراه با سلول‌هاي مرده پوست، ماده سفيد رنگي را تشكيل مي‌دهند كه پوست جنين را مي‌پوشاند كه اين، وظيفه حفاظت از پوست را به عهده خواهد داشت.

سه ماهه سوم

در سه ماهه سوم و در پايان نهمين ماه بارداري وزن معمولي جنين دختر در حدود ۳۰۰۰ گرم و پسر در حدود ۳۲۰۰ گرم است. طول قد در حدود ۵۰ سانتيمتر است. پوست بدن تغيير كرده و سفيد يا صورتي كمرنگ مي‌شود و پشت جنين از ماده چرب سفيد پوست پوشيده مي‌شود.

نيازهاي جسمي كودك

رشد جسماني كودك با اشباع نيازهاي جسمي او و فراهم كردن وسايل مادي امكان‌پذير خواهد بود. كودكان در سنين مختلف در سلامتي يا بيماري نيازهاي متفاوتي دارند. مثلا: نوع و مقدار غذا و خوابي كه كودك در سال‌هاي اول زندگي بدان نياز دارد، با سال‌هاي بعد متفاوت است. پدر در صورت حضور از نظر تغذيه حقي بر فرزند دارد و بايد از نظر غذايي نيازمندي‌هاي او را تامين كند.

منبع:مركز مشاوره-مشاور خوب كودك : شناخت وضعيت رشد جسمي كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/27  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بچه هاي باهوش پرورش دهيد!

وقتي بچه ها در ورزش شركت مي كنند و يا ساير فعاليت جسمي منظم را انجام مي دهند، نه تنها بدن آنها سالم و متناسب مي شود، بلكه همچنين از انها انسان باهوشي مي سازد. تمرين و ورزش تاثيرات خوبي بر روي مغز دارد، و نه تنها براي بزرگسالان اين امر صحت دارد، بلكه براي بچه ها هم مفيد و حتي مهم تر مي باشد. فيل تام پروسكي، استاد علم ورزش در دانشگاه گرجستان بر اين باور است كه ورزش و تمرين، تاثيري بلند مدت بر روي مغز هايي دارد كه در حال رشد هستند”.

موارد زير مربوط به مزاياي تمرين و ورزش و نحوه كمك كردن آن در باهوش شدن بچه ها مي باشد.

ورزش كردن جريان خون در مغز را افزايش مي دهد. خون اكسيژن و گلوكز را به قسمت هايي از مغز مي رساند كه براي افزايش هوشياري و تمركز ذهني اهميت دارند. به همين دليل، ورزش كردن كمك مي كند تا توانايي يادگيري بچه ها افزايش يابد. يك مطالعه در آزمايشگاه دانشگاه كلمبيا در سال ۲۰۰۷ انجام شده است و بيانگر اين مي باشد كه يك رژيم ورزشي سه ماهه مي تواند جريان خون را براي بخش هايي از مغز كه مربوط به حاظفه و يادگيري مي باشد را تا ۳۰ درصد افزايش دهد.
به عقيده محققان آمريكايي، ورزش سلولهاي مغزي جديد را در بخشي از مغز مي سازد كه به شكنج دندانه دار معروف است ، جايي كه با حافظه و از دست دادن حافظه در ارتباط مي باشد. جان ريتي، استاد روان پزشكي در دانشگاه پزشكي هاروارد ، بر اين عقيده است كه ورزش همچنين عوامل رشد عصب را تحريك مي كند. وي بيان مي دارد: من اين عامل را اعجازي براي مغز مي نامم. افرادي كه ورزش مناسب و منظمي را دارند، حافظه كوتاه مدتشان تقويت مي شود، واكنش سريع تري را در زمان دارند و از سطح بالاي خلاقيت بهره مندند.
همچنين جان ريتي بر اين عقيده هست كه ، ورزش سطح عامل نورو تروفيك ناشي از مغز يا BDNF را بالاتر مي برد. BDNF عاملي است كه باعث مي شود سلول هاي عصبي گسترده تر شوند، به يكديگر وصل شده و با يكديگر از طرق جديدي ارتباط برقرار كنند، كه اين عمر منجر به آماده تر شدن كودك براي يادگيري و ظرفيت دانش بالاتر مي شود.
روانشناسان در دانشگاه ايلي نويز در اوربان – جامپگن مطالعه كردند كه ورزش به چه نحوي بر شكل واقعي و عملكرد مغز كودكان تاثير مي گذارد. آنها به اين نتيجه رسيدند كه كودكان با وضعيت فيزيكي مناسب در چالش هاي ادراكي و شناختي داراي امتياز بالاتري بوده است و MRI كودكان نشانگر عقده هاي پايه مغزي بزرگتري بوده است، كه اين عامل بخش كليدي مغز بوده و بر حفظ توجه و كنترل اجرائي تاثير دارد، و به عبارت ديگر اين عضور بر توانايي هماهنگ كردن اقدامات و تفكرات پيچيده تاثير گذار مي باشد.


يك مطالعه ديگري توسط همين موسسه به اين نتيجه رسيده است كه كودكان با وضعيت جسمي مناسب هيپو كامپ بزرگتري دارند. در انجام تفكرات و فعاليت هاي ذهني پيچيده، نواحي هيپو كامپ و عقده هاي پايه در ساختار مغزي و عملكرد آن دخالت مي كنند.
ورش كردن توانايي يادگيري كودكان شما را بالا مي برد. در مطالعه سال ۲۰۰۷، محققان آلماني به اين نتيجه رسيدند كه بعد از ورزش، سرعت توانايي يادگيري لغات افراد ۲۰ درصد بيشتر از قبل از انجام ورزش مي باشد.
ورزش كردن به خلاقيت كمك مي كند. موارد آزمايشي سال ۲۰۰۷ به اين نتيجه رسيده بود كه يك دوره ۳۵ دقيقه اي ورزش با ترميل، انعطاف پذيري شناختي و ادراكي كودك، توانايي مغز به تغيير فكر و ايجاد خلاقيت و تفكرات مبتكرانه را بهبود مي بخشد.
فعاليت هايي كه شامل تعادل و پرش مي باشد، همانند طناب پرش، منجر به تقويت سيستم دهليزي مي شود و در نهايت به اگاهي فضايي و هوشياري ذهني مي انجامد. اين عامل منجر به ايجاد چارچوبي براي يادگيري و ديگر مهارت هاي آكادميك در كودك مي شود.
بر اساس اكثر مطالعات صورت گرفته، استرس بر توانايي ذهن كودك تاثير منفي دارد. ورزش با درگير كردن ذهن در هوموستاز (خود پايداري) منجر به كاهش استرس شده و همچنين عامل توازن در سيستم هاي اندام، الكتريكي وشيميايي بدن مي شود. تاثير آن همانند تجويز داروي ضد افسردگي مي باشد.
مطالعات صورت گرفته در دانشگاه ايلي نويز بيانگر يك رابطه قوي ما بين امتياز تناسب اندام و موفقيت علمي و آكادميك در بين كودكان در مدرسه ابتدايي بوده است.

منبع:كانون مشاوران ايران-تاثيرات ورزش بر روي مغز كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/30  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آنچه بايد در مورد روانشناسي كودك دو تا سه ساله خود بدانيد: (راهنماي دو تا سه سالگي)

يكي از بزرگترين لذت ها براي پدر و مادر تماشاي يادگيري وترقي كودكشان است. ولي آيا مي دانيد به كدام سمت مي رود و چه نقاط عطف رشدي دارد؟ آيا مي دانيد براي كمك به كسب اعتماد به نفس از توانمندي هايش جهت رفتن به مرحله بعدي زندگي چه كاري از شما ساخته است؟

در سه سالگي، كودك نسبت به چند ماه قبل تحرك و بي پروايي بيشتري دارد. هنگام دويدن و راه رفتن كنترل بيشتري بر مسير حركتش دارد. و ممكن است بتواند روي انگشت يك پا راه برود و يا لي لي كند. او مي تواند در هر گام به كمك يك پا از راه پله بالا برود و حتي ممكن است چنان به خود مطمئن باشد كه بتواند بدون گرفتن جايي از راه پله استفاده كند. اغلب اوقات او مي تواند توپ را از پايين به بالا پرتاب كند و يك توپ بزرگ را در بين دست هاي كشيده اش نگه دارد. كودك مي تواند توپ را به سمت جلو شوت كند.

شما مي توانيد با دادن فرصت بازي در فضاي باز مثل پارك و يا زمين بازي صاف و بي خطر به كودكتان كمك كنيد تا مهارت هايش به شكل كامل پرورش يابد.

مهارت هاي حركتي ظريف كودك نيز كم كم پيشرفت مي كند. در سه سالگي كودك بايد اين توانايي را داشته باشد كه غذايش را با قاشق بخورد بدون اينكه غذا بريزد و نيز بايد بتواند دست هايش را خودش بشويد و خشك كند و لباس هايش را به تنهايي و تنها با كمي كمك از جانب شما بپوشد.

مهارت هاي بازي و فيزيكي در كودك دو ساله
كودك مي تواند مداد شمعي را به شكل صحيح تر و محكم در دستانش نگه دارد و آنچه كه ترسيم مي كند نسبت به قبل قابل تشخيص تر است. او مي تواند از تيزي اسباب بازي‌هايش براي بريدن اشيا استفاده كند.

هر چيزي كه اين فرصت را در اختيار كودك بگذارد تا مهارت هايش را تقويت وتمرين كند بسيار با ارزش است. وقتي كاغذ و مدادشمعي و مداد دراختيار كودك قرار مي دهيد موجب تقويت چالاكي كودك مي شويد كه اين چالاكي هنگامي كه او مي خواهد مهارت نوشتن را بياموزد به او كمك مي كند.

با اينكه براي نوشتن به كودك كاغذ داده ايد ممكن است نوشتن بر روي ديوار ها برايش جذاب تر از صفحه كاغذ باشد.

اكنون نوبت شماست كه شرايطي فراهم كنيد و مشوق كودكتان باشيد تا استفلال بيشتري كسب كند. اجازه دادن به كودك براي تنهايي غذا خوردن و لباس پوشيدن، حتي اگر زمان زيادي از شما بگيرد عامل كمك كننده مهمي است چون فرصت زيادي تا قبل از اينكه او مدرسه را شروع كند وجود ندارد.

در اين سن، مهارت سخن گفتن و تفكر در كودك به سرعت پيشرفت مي كند. او مي تواند تعدادي از رنگ ها را بر هم منطبق كند و نيز نام برخي از آنها را بداند. او داستان را دوست دارد و اكنون همان زمانيست كه ممكن است مجبور شويد يك داستان را بارها براي كودك بخوانيد. دايره لغات او هر روز وسيع تر مي شود، با اينكه ممكن است از خيلي از اين لغات جديدي كه ياد گرفته استفاده نكند.

تلاش كودك براي مهارت كلامي
گفتگو با كودك بسيار مهم است زيرا به او كمك مي كند چيز هايي مثل ساختارجمله، ضمير و زمان ها را يادبگيرد.

وقتي كودك تلاش مي كند مهارت هاي كلامي كه تازه كسب كرده است را تمرين كند حتما به او گوش دهيد.

در اين سن روش بازي كردن كودك مدام در حال تغيير است. زمانيكه در حال تمرين بر روي مهارت حل مساله، مهارت كلامي و خلاقيت است، داراي قوه تخيل بيشتري است و در اين هنگام داستان هايي كه به زبان مي آورد بيشتر بر مبناي داستان كتاب هايي است كه خوانده و يا برنامه هاي تلويزيوني است كه ديده است.

اگر تا به حال چنين كاري انجام نداده ايد بايد بدانيد اكنون بهترين زمان است تا كودك را با مهارت در آوردن لباس و نيز فعاليت هاي ابتكاري مثل خميربازي، آب و شن و رنگ آميزي يا پخت و پز آشنا كنيد.

كارهايي كه كودكتان انجام مي دهد شايد چندان احساس خاصي را در شما بر انگيخته نكند ولي اين كارها به عنوان يك خروجي مهم براي اوست كه ايده هاي دروني اش را به شكل عيني و واقعي تبديل مي كند.

واجب است كودك فرصت بازي با ساير بچه ها را داشته باشد تا بتواند مهارت هاي اجتماعي را در خود تقويت كند. اين مهارت ها اورا توانمند مي كند تا براي قرار گرفتن در محيط مدزسه آماده شود. سه سالگي بهترين زمان براي ايجاد بستري مناسب جهت كسب مهارت هاي اجتماعي، شناختي و فيزيكي است كه او هنگام شروع مدرسه به آنها نياز دارد.

كسب اين مهارت ها تنها براي زنده ماندن كودك نيست، بلكه اين مهارت ها موجب پيشرفت كودك در محيط آموزشي رسمي مي شود ونقش شما در اين زمينه بسيار مهم و حياتي است.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي كودك دو تا سه ساله

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/20  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

راهنماي والدين كودك 9 ساله تا 11 ساله تهيه شده است. روانشناسي كودكان 9 تا 12 سال به مسائلي همچون: روانشناسي دختر 9 ساله، روانشناسي كودك هشت ساله، برنامه ريزي براي كودك 9 ساله، ويژگي هاي كودكان 7 تا 12 سال، پرخاشگري در كودكان 9 ساله، رشد كودك نه ساله و غيره مي پردازد.

نقاط عطف رشد كودك 9 ساله تا 11 ساله
استقلال فزاينده فرزند شما از خانواده و علاقه به دوستان ممكن است در حال حاضر آشكار باشد. دوستي هاي سالم براي رشد فرزند شما بسيار مهم است، اما فشار همسالان مي تواند در اين دوران قوي شود.

كودكاني كه نسبت به خود احساس خوبي دارند، مي توانند در برابر فشار منفي همسالان مقاومت كنند و انتخاب هاي بهتري براي خود داشته باشند. اين زمان مهمي است كه كودكان در كنار رشد استقلال خود، احساس مسئوليت كنند. همچنين، تغييرات فيزيكي بلوغ ممكن است تا به حال خود را نشان دهد، به خصوص براي دختران. يكي ديگر از تغييرات بزرگي كه كودكان در اين دوران بايد براي آن آماده شوند، شروع دوره راهنمايي يا دبيرستان است.

در اينجا اطلاعاتي در مورد چگونگي رشد كودكان در دوران نونهالي وجود دارد:

تغييرات عاطفي و اجتماعي سن 9 تا 11 سال
كودكان در اين گروه سني ممكن است:

شروع به ايجاد دوستي هاي قوي تر، پيچيده تر و روابط همسالان كنيد. از نظر عاطفي داشتن دوستان، به خصوص همجنس، اهميت بيشتري پيدا مي كند.
فشار همسالان بيشتري را تجربه كنيد.
با نزديك شدن به بلوغ، از بدن خود بيشتر آگاه مي شود. تصوير بدن و مشكلات خوردن گاهي از همين سن شروع مي شود.

رشد كودكان 9 تا 11 ساله
تفكر و يادگيري در 9 تا 11 سالگي
كودكان در اين گروه سني ممكن است:

با چالش هاي تحصيلي بيشتري در مدرسه روبرو شويد.
از خانواده مستقل تر شويد.
شروع مي كند تا ديدگاه هاي واضحتري نسبت به ديگران داشته باشد.
دامنه توجه او افزايش مي يابد.

راهنماي والدين كودك 9 ساله تا 11 ساله
نكات مثبت براي راهنماي والدين كودك 9 تا 11 ساله
موارد زير به عنوان يك والدين مي توانيد براي كمك به فرزندتان در اين مدت انجام دهيد:

با فرزندتان وقت بگذرانيد. با او در مورد دوستانش، دستاوردهايش و چالش هايي كه با او روبرو خواهد شد صحبت كنيد.

 


با مدرسه فرزندتان درگير باشيد. رفتن به رويدادهاي مدرسه؛ با معلمان فرزندتان ملاقات كنيد
فرزندتان را تشويق كنيد كه به مدرسه و گروه هاي اجتماعي بپيوندد، مانند يك تيم ورزشي، يا داوطلب يك موسسه خيريه شود.
به كودك خود كمك كنيد تا حس درست و نادرست خود را تقويت كند. با او در مورد كارهاي خطرناكي صحبت كنيد كه دوستان ممكن است او را تحت فشار قرار دهند، مانند سيگار كشيدن يا جرات انجام كارهاي فيزيكي خطرناك.
به كودك خود كمك كنيد احساس مسئوليت كند. فرزندتان را در كارهاي خانه مانند نظافت و آشپزي مشاركت دهيد. با فرزندتان در مورد پس انداز و خرج عاقلانه پول صحبت كنيد.
با خانواده دوستان فرزندتان آشنا شويد.
با فرزندتان در مورد احترام گذاشتن به ديگران صحبت كنيد. او را تشويق كنيد تا به افراد نيازمند كمك كند. با او در مورد اينكه وقتي ديگران مهربان نيستند يا بي احترامي مي كنند چه كاري بايد انجام دهيد صحبت كنيد.
به فرزندتان كمك كنيد تا اهداف خود را تعيين كند. او را تشويق كنيد تا در مورد مهارت ها و توانايي هايي كه دوست دارد داشته باشد و در مورد چگونگي توسعه آنها فكر كند.
قوانين واضحي وضع كنيد و به آنها پايبند باشيد. با فرزندتان در مورد آنچه از او (رفتار) انتظار داريد صحبت كنيد، وقتي هيچ بزرگسالي در آن حضور ندارد. اگر دلايلي براي قوانين ارائه كنيد، به او كمك مي كند كه بداند در بيشتر موقعيت ها چه كاري انجام دهد.
به جاي تنبيه، از نظم و انضباط براي راهنمايي و محافظت از فرزندتان استفاده كنيد تا او نسبت به خودش احساس بدي داشته باشد.
هنگام استفاده از تمجيد، به فرزندتان كمك كنيد به دستاوردهاي خود فكر كند. گفتن «تو بايد به خودت افتخار كني» به جاي «من به تو افتخار مي‌كنم» مي‌تواند فرزندتان را تشويق كند تا زماني كه كسي براي تحسين او نيست، انتخاب‌هاي خوبي انجام دهد.
با كودك خود در مورد تغييرات طبيعي، جسمي و عاطفي بلوغ صحبت كنيد.
فرزندتان را به خواندن هر روز تشويق كنيد. در مورد تكاليفش با او صحبت كنيد.
با فرزندتان مهربان و صادق باشيد و كارها را با هم به عنوان خانواده انجام دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-راهنماي والدين كودك 9 ساله تا 11 ساله

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/20  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

فرايند اجتماعي شدن كودك ( راهنماي روان شناختي)

فرايند اجتماعي شدن كودك يا همان جامعه پذيري مرحله اي مهم در رشد انسان به حساب مي آيد و اولين محيط اجتماعي كه كودك با آن ارتباط برقرار مي كند خانواده مي باشد و برقراري ارتباط با والدين اولين نياز اجتماعي كودك شناخته مي شود.

و زماني كه كودك با پدر و مادر خود ارتباط برقرار مي كند احساس امنيت و خوشحالي مي كند و با ادامه اين روند سطح روابط اجتماعي كودك در آغوش خانواده گسترش مي يابد و بعد وارد اجتماعي ديگري مانند جامعه، اقوام و دوستان مي شود.

اگر والدين نسبت به اجتماعي شدن فرزندان آگاهي و شناختي كاملي داشته باشند فرايند اجتماعي شدن براي فرزندان هموارتر خواهد شد و به اين منظور در اين مقاله به معرفي فرايند اجتماعي شدن كودك پرداخته ايم و در صورتي كه احساس مي كنيد كودك شما كمتر اجتماعي مي باشد و بيشتري به گوشه گيري تمايل دارد در اين هنگام حتما به مشاوره كودك مراجعه كنيد و از او كمك بخواهيد.

فرايند اجتماعي شدن كودك، نقطه آغاز
روانشناسي كودك در ابتدا بسيار مهم مي باشد و والدين بايد اطلاعات كاملي در مورد آن داشته باشند و با روانشناس متخصصي در ارتباط مستمر قرار بگيرند، و بر اساس نظر پژوهشگران تاثير پذيري كودك از همان قبل تولد آغاز مي شود به گونه اي كه كودك در شكم مادر سطحي از درك و فهم را دارد و از آن تاثير مي پذيرد اما بعد از تولد و خروج از رحم اين سطح بسيار گسترده تر مي شود زيرا كودك با محيط خارج به صورت مستقيم ارتباط مي گيرد. در اين هنگام علاوه بر تاثير پذيري كودك فرصت تاثيرگذاري را به دست مي آورد و با محيط خارج تعاملاتي را برقرار مي كند و در اين شرايط هر فعاليت كه خانواده و افراد نسبت به كودكشان انجام مي دهند بر روي رشد او تاثير مي گذارد.

به عنوان مثال صحبت كردن با كودكي كه هنوز زبان باز نكرده است باعث مي شود تا مهارت هاي ارتباطي او توسعه يابد و تعامل كودك با محيط اطراف به مرور زمان شامل محيط بزرگ تري مي شود به عنوان مثال در سن دو سالگي علاوه بر اين كه از مصاحبت با پدر و مادر لذت مي برد تمايل دارد تا به بازي با كودكان ديگر بپردازد و با آن ها سرگرم شود.

فرآيند اجتماعي شدن كودك هيچگاه قطع نمي شود ولي تا سن خاصي براي افراد يكسان مي باشد و با سرعت بيشتري ادامه مي يابد و بعد از آن سرعتش كندتر مي شود. در نتيجه فرايند اصلي اجتماعي شدن كودك به معني تاثيرگذاري و تاثير پذيري او از محيط هاي اطراف از همان ابتداي تولد شروع مي شود و تا پايان عملكرد مغز ادامه مي يابد، و همچنين بيان شده است كه پرورش مهارت هاي ارتباطي كودك در طول زمان به فرايند اجتماعي شدن او كمك بسياري مي كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-فرايند اجتماعي شدن كودك |سرانجام بد كودكان منزوي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/15  ] [ ۰۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ويژگي هاي رشدي كودكان نابينا چيست؟ مشكلات رشدي كودك نابينا چگونه حل مي شود؟

هر يك از حواس ها در زمينه رشدمان به ما كمك مي كند و اگر هر كدام دچار نقص شود مشكلاتي را براي فرد به وجود مي آورد.

در اين مقاله در نابينايي و ويژگي هاي رشد كودكان نابينا بحث مي كنيم و بررسي كنيم كه كودكان در چه زمينه دچار مشكل و تاخير رشدي مي شوند.

آيا مي توان از تاخير رشدي جلوگيري كرد؟ و در صورت جواب مثبت راه درمان آن را كشف كنيم.

نابينايي كودك يك نقص به شمار مي آيد و بر ابعاد مختلف رشد مانند رشد حركتي و رشد شناختي اثر مي گذارد.

كودكي كه نابينا است رشد او با محدوديت هايي همراه مي شود اما آن كودك با توجه به اين محدوديت ها مي تواند رشد كند و وارد جامعه شود.

كودك نابينا مي تواند با كمك والدين آموزش هاي صحيح را ببيند و بر نقص جسماني خود غلبه كند و براي اينكه يك انسان موفق باشد با تلاش بيشتر توانايي هايش را شكوفا كند و به اهدافش برسد.

اراده و ارتباط موثر با والدين و كنارآمدن با نقص جسماني تاثير مهمي در پيشرفت كودك دارد.

ويژگي هاي رشدي كودكان نابينا
كودكان نابينا نمي توانند محيط اطراف را ببينند و از نظر ديداري به مشكل برميخورند.

كودكان ابتداي زندگي نمي توانند تشخيص دهند كه مشكلشان چيست و تفاوتي بين خود و ساير كودكان حس نمي كنند و آگاهي تشخيص آن را ندارند.

كودكان وقتي وارد محيط هاي مختلف مي شوند و رفتار ديگران را مي بينند متوجه تفاوت خود مي شوند.

كودكان نابينا با محدوديت هايي در رشد و جامعه رو به رو مي شوند اما آن ها مي توانند توانايي ها و مهارت هاي خود را نشان دهند و وارد جامعه شوند و پيشرفت كنند.

نقص بينايي درست است با محدوديت هايي همراه است كودك اگر تلاش كند و با مشكلش كنار بيايد به خوبي مي تواند در زمينه اي كه دوست دارد موفق شود و هماهنگي كودك با محيط به خطر نمي افتد و مشكلي به وجود نمي آيد.

نقش والدين و مربيان بسيار پررنگ و مهم است و آن ها وظيفه دارند حس ترس و ناامني كودك را از بين ببرند و همراه كودك شرايطي را آماده كنند تا كودك به راحتي بتواند وارد جامعه شود و به فعاليت بپردازد.

به طور كلي والدين و مربيان بايد براي رشد همه جانبه كودك بسيار تلاش كنند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ويژگي هاي رشدي كودكان نابينا

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/6  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در ابتدا چند بازي به شما معرفي مي شود كه مي توانيد با كودك خود انجام دهيد و جنبه تفريحي و آموزشي دارد.

بعد در اين مقاله به شما آموزش داده ميشود كه چگونه با كودك خود بازي كنيد و چه اهميتي بر آينده فرزندتان دارد.

۱- كودكتان را به پارك ببريد.

۲- با هم دوچرخه سواري كنيد.

۳- فرزندتان را به كتابخانه ي عمومي ببريد. كمكش كنيد كتاب هايي كه علاقه دارد را بردارد.

۴- براي كودكتان يا همراه با او بخوانيد.

۵- كودكتان را به ماهي گيري ببريد.

۶- باهم شيريني بپزيد.

۷- با هم خمير بازي بسازيد و سپس از شكل دادن به آن لذت ببريد. (دستور تهيه هاي آسان آنلاين براي خمير بازي وجود دارد.)

۸- او را به پياده روي يا پارك طبيعت ببريد.
۹- او را به استخر ببريد و به او آموزش دهيد كه شنا كند.

۱۰- تا مدرسه با او قدم بزنيد يا دوچرخه سواري كنيد (اگر امن و شدني است).

۱۱- او را به باغ وحش ببريد.

۱۲- با او منچ بازي كنيد.

۱۳- مونوپلي بازي كنيد.

۱۴- يه قل دو قل بازي كنيد.

۱۵- اتلو بازي كنيد.(بازي تخته).

۱۶- بازي هاي با كارت انجام دهيد.

۱۷- كتاب هاي رنگ آميزي را با هم رنگ كنيد.

۱۸- باهم نقاشي انگشتي انجام دهيد. گودال شن بسازيد (جعبه ي كوچك كيتي و ماسه از فروشگاه محله مي تواند مناسب باشد) و اجازه دهيد كودكتان با اشياي طبيعي همچون بلوط، سنگ، برگ و غيره آنرا تزئيين كند.

۲۰- كودكانتان را در گل كاري مشاركت دهيد يا به او كمك كنيد گياه آپارتماني بكارد و از آن مراقبت كند.

۲۱- او را به فروشگاه كشاورزي ببريد و همه ي گياهان و ميوه هاي متفاوت را به او نشان دهيد.

۲۲- در خانه با هم ساز بزنيد و برقصيد.

۲۳- حباب بسازيد.

۲۴- كودكتان را به ساحل ببريد و قلعه شني بسازيد.

۲۵- باهم كايت به هوا بفرستيد.

۲۶- به او ياد دهيد با كاغذ موشك بسازد.
۲۷- كمكش كنيد براي اعضاي خانواده خودش كارت تولد درست كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-با كودك خود زندگي كنيم- بازي هايي كه بچه ها را موفق مي كند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/3  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

معرفي جامع منابع كنكور ارشد روانشناسي
اين مقاله منابع كنكور ارشد روانشناسي را مورد بررسي قرار مي دهد.

بدون شك تصميم گيري براي شروع مطالعه و آمادگي كنكور با سردرگمي هايي در انتخاب منابع صحيح نيزهمراه است.

اگر به عنوان داوطلب رشته ي روانشناسي در مقطع كارشناسي ارشد و گرايش باليني در حال جست و جوي كامل ترين منابع هستيد، با ادامه ي مطلب همراه باشيد تا شما را با مهم ترين منابع موجود آشنا كنيم تا بتوانيد اولين و مهم ترين بخش موفقيت در كنكور كه انتخاب منابع است را به خوبي طي كنيد.

سردرگمي در انتخاب منابع كنكور ارشد روانشناسي
اين تنها شما نيستيد كه در انتخاب منابع با سردرگمي و ابهام روبه رو شده ايد.

تنوع و گستردگي منابع در كنكور كارشناسي ارشد باعث مي شود تا همه ي شركت كنندگان با ابهاماتي مانند شما مواجه باشند و اين مساله براي داوطلبان با رشته هاي غير مرتبط بيشتر نيز خواهد بود.

بنابراين بهترين تصميم مي تواند اين باشد كه بر منابع اصلي تمركز كنيد و نگران حجم زياد رفرنس هاي موجود نباشيد.


معرفي جامع منابع كنكور ارشد رشته روانشناسي
معرفي جامع منابع كنكور ارشد رشته روانشناسي
در ادامه اين منابع را به تفكيك براي تان توضيح خواهم داد.

منابع روانشناسي باليني
روانشناسي باليني فيرس
اين منبع كه براي اكثريت داوطلبان آشناست در دامنه اي وسيع به بخش هاي مختلف درس باليني پرداخته و مي تواند منبعي جامع و كامل براي شروع مطالعه ي اين درس بسيار مهم باشد.

به ويژه در صورتي كه غير مرتبط هستيد، شروع مطالعه با فيرس مي تواند ديدگاه جامعي در خصوص اين درس در اختيارتان قرار دهد.

نكته ي مهم آن است كه در كنار مطالعه ي اين منبع، نكات گفته شده به صورت خلاصه را در منابع ديگر نيز مطالعه كنيد تا نكته اي از قلم نيفتد و بتوانيد درصد بالايي كسب كنيد.

نظريه هاي مشاوره و روان درماني پروچاسكا با تاكيد بر بخش هايي كه در فيرس گفته نشده است.
نظريه هاي مشاوره شفيع آبادي
اين منبع نيز در مباحث كنكوري سوالات زيادي را به خود اختصاص مي دهد و اگر فرصت زيادي نداريد مي توانيد آن را نسبت به پروچاسكا در اولوليت قرار دهيد هرچند توضيحات اين كتاب تا حدي مبهم تر و فشرده تر است.

راهنماي سنجش رواني مارنات
بررسي آزمون هاي رواني، نحوه ي تفسير و نمره گاري كامل آن ها در مارنات 1 و 2 يافت مي شود.

اما پيشنهاد مي شود تا به مطالعه ي بخش هاي سوال خيز آن در كتاب هاي تست ارشد اكتفا كنيد تا انبوه مطالب كتاب شما را سرخورده نكند

منابع درس روانشناسي رشد
روانشناسي رشد لورا برك در 2 جلد
ژنتيك محمود منصور
نظريه هاي رشد، مفاهيم و كاربردها، ويليام كرين
براي موفقيت در روانشناسي رشد كه از جمله دروس ساده و قابل فهم است بهتر است منابع ذكر شده را با هم مقايسه كرده و ضمن پوشش دهي بخش هاي ضروري، ساير بخش هاي مشترك را حذف كنيد تا به موفقيت برسيد.

منبع :كانون مشاوران ايران-معرفي جامع منابع كنكور ارشد رشته روانشناسي

امتیاز:
بازدید: 67
برچسب:
:
[ 1399/4/23  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

به نظر مي رسد كه رشد جنسي بچه ها، از نظر والدين نوزادان و كودكان دوره اي باشد كه در مراحل بعدي زندگي آنها به وجود مي آيد. ولي در حقيقت، رشد جنسي كودكان در سالهاي اوليه زندگي شروع مي شود. نوزادان، كودكان، پيش دبستاني ها و كودكان جوان در سن مدرسه، شالوده رشد هيجاني و فيزيكي را همزمان با رشد به صورت هاي نامحسوس ايجاد مي كنند.

همزمان با دست يابي به نقاط عطف مهم فيزيكي و هيجاني، مانند آموختن راه رفتن و يا شناخت پدر و مادر، كودكان به نقاط عطف مهم مي رسند مانند چگونگي بازشناسي، تجربه و احساس كردن بدن خود و چگونگي شكل دهي دلبستگي به ديگران. دلبستگي در سال هاي اوليه زندگي شكل مي گيرد و به مراحل صميميت و پيوستگي با ديگران در آينده كمك مي كند.

با شناخت نحوه رشد و يادگيري كودكتان، شما مي توانيد نقش مهمي را درپرورش سالم هيجاني و فيزيكي ايفا كنيد.

نوزادان و كودكان
وابستگي هاي عاطفي و اوليه بدن در كنار والدين و از طريق ارتباط فيزيكي شكل گرفته كه عشق آنها را بيان مي كند. نگهداري و لمس شدن، بوسيده شدن و در آغوش قرار گرفتن به كودكان كمك مي كند تا احساس راحتي كنند و همراه با دوست داشته شدن، احساس فيزيكي مثبتي را تجربه مي كنند.

نوع منحصر بفرد صميميت فيزيكي و دلبستگي هيجاني ما بين كودكان و والدين، مي تواند اولين عامل براي شكل گيري زمينه هاي عاطفي و صميمي فيزيكي پخته در اينده باشد كه در مراحل بعدي، به عنوان بخشي از بلوغ جنسي پخته در اينده مي باشد.

بدن من. بيشتر والدين نگراني هاي مربوط به كودكان خود را با دكتر خودشان در ميان مي گذارند با موضوعاتي نظير اينكه نوزادان آلت تناسلي خود را در طول عوض كردن پوشاك لمس مي كنند يا داراي حالت نعوظ زيادي هستند. به انها اطمينان داده يمشود كه اين رفتارهاي كاملا عادي مي باشد و گفته مي شود كه اكتشاف كردن بدن، حتي در ميان بچه هاي جوان تر هم يك امر عادي مي باشد و بيشر كودكان، به خصوص نوجوانان، از برهنه شدن خوششان مي آيد.

واكنشي كه شما نشان مي دهيد – صداي شما، كلماتي كه استفاده مي كنيد و حالت صورت شما – يكي از اولين درس هاي بچه شما در زمينه مسائل جنسي مي باشد. با عدم واكنش عصبي و غافل گير كننده، يا عدم استفاده از كلمات ناپسند، به كودك خود آموزش مي دهيد كه اين كنجكاوي در مورد بدن ، يك بخش نرمالي از زندگي مي باشد.

آگاهي جنسي. در سنين 2 يا 3 سالگي، حس مونث يا مذكر بودن كودك شروع به رشد مي كند. اين آگاهي، هويت جنسي ناميده مي شود. كودكان در اين سن، شروع به شناختن تفاوت ما بين پسر ها و دختر ها مي كنند و مي توانند خودشان را به عنوان يك پسر يا يك دختر، شناسايي كنند. برخي از افراد معتقدند كه هويت جنسي به صورت زيست شناختي تعيين مي شود و برخي بر اين باورند كه اين امر در نتيجه محيطي كه كودك در آن قرار گرفته است، تشكيل مي شود. به احتمال زياد، اين امر در نتيجه تركيب دو مورد ياد شده حاصل مي شود. كودكان در اين سن، خودشان را با رفتار هاي خاصي سازگار مي كنند كه نقش هاي جنسيتي ناميده مي شوند، كه مربوط به مونث يا مذكر بودن آنهاست. مردانه بودن چه چيزي است؟ زنانه بودن چه چيزي است؟ چگونه پسر ها و مردها رفتار مي كنند؟ دختر ها و زن ها چگونه رفتار مي كنند؟ همزمان با اينكه تصميم مي گيريد كه نقش هاي جنسي را به كودك خودتان ياد دهيد، نسبت به واكنش هايي كه آنها در داخل و خارج از خانه نشان مي دهند، مطلع باشيد.

دوره پيش دبستاني (سن 3 تا 5 سالگي)
در سن پيش دبستاني، حس دختر يا پسر بودن در بيشتر كودكان رشد مي يابد، و تا جايي ادامه پيدا مي كند كه حتي شروع به اكتشاف بدن خود به صورت هدفمند مي كنند. زماني كه آنها بدن خود را لمس مي كنند، بد حرف زدن با آنها روش مناسبي نمي باشد – اين كار ، فقط حس گناه يا خجالت را در كودك شما رشد مي دهد.

با اين حال، ممكن است كه حتي در صورتي كه كودكان اين حس را داشته باشند كه اين كار خوب است، والدين بخواهند تا توضيح دهند كه لمس كردن بدن بايد در تنهايي صورت گيرد – كودكان در دوره پيش دبستاني آنقدر درك دارند كه بدانند همه چيز نبايد عمومي شود. همچنين آنها به اندازه كافي بزرگ شده اند كه بدانند هيچ كسي – حتي اعضاي خانواده يا افرادي كه به آنها اعتماد دارند – نبايد آنها را به گونه اي لمس كند كه احساس ناراحتي داشته باشند.

منبع : كودك و نوجوان-شناخت رشد جنسي اوليه در كودك (يك تا ده سالگي)

امتیاز:
بازدید: 67
برچسب:
:
[ 1399/4/5  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بازگشت به موفقيت دوران تحصيلي: به كودكان خود بياموزيد تا احساسات خود را تعديل كنند، براي مادراني كه نااميد شده اند.
علي كه هفته اول كلاس پنجم خود را مي گذراند، با يك پروژه بزرگ به خانه آمد. معلم او از كودكان خواسته بود تا ارائه اي در رابطه با اينكه مي خواهند به كدام دانشگاه بروند، داشته باشند. از آنها خواسته شده بود تا رشته، دليل انتخاب دانشگاه مد نظر و الزامات براي رفتن به آن دانشگاه، هزينه ها و هر جزئيات ديگري كه آن دانشگاه را از ديگر موراد متمايز مي كند را بيان كنند. تمامي اين موراد علي را تحت استرس قرار داد و زماني كه او به خانه رسيد، شروع به گريه كرد.

مادر او عصباني بود. انگيزه هاي علي در 7 سالگي شامل تلاش براي خوردن تا حد انفجار در حاليكه يكجا نشسته باشد، پيروزي در مرحله ي بعدي بازي Fortnite، ساختن يك سازه ي لگوي بزرگتر از خودش و اذيت كردن برادرش در آخرين مسابقه ي كشتي بين خودش و برادرش بود. اين ايده كه دانستن و يا اهميت دادن به اينكه او به كدام دانشگاه مي خواهد برود، در اين سن دور از درك او بود و واقعا هم اين مساله دور از انتظار نيست.

براي مطالعه بيشتر:

درك رشد و هيجان نوجوان

هوش هيجاني و موفقيت در عصر حاضر

سيستم مدرسه در تلاش براي همراستايي با ديگر ملت ها، برخي از خطاهاي قابل توجه را ايجاد كرده است. آنها بر نمرات استاندارد به جاي خلاقيت، بر نمره ها به جاي تفكر انتقادي و بر عملكرد به جاي پايداري تمركز كرده اند. نتيجه، نسلي است كه در مهرات هاي اوليه اجتماعي كمبود دارند، از مقادير كم فشار و استرس مي ترسند، خواستار ارضا فوري نيازهايشان هستند و انتظار موفقيت فوري دارند. با اين حال، بدتر از همه، پيامد آن بزرگسالان كوچكي هستند كه به مانند يك جوان فرتوت عمل مي كنند.

اما اين مي تواند متفاوت باشد. به جاي تمركز بر انجام تكاليف در منزل، والدين بايستي توجه بيشتري به رشد عاطفي كودكان خود نشان دهند. با آموزش اينكه چگونه احساسات خود را تعديل كنند، با محدود كردن قادري آنها، كودكان خود را با مهارت هاي كنترل و مديريت خشم و كاهش اضطراب اجتماعي تجهيز مي كنند و آنها را در مسير افزايش اعتماد به نفس، عزت نفس و خوشبختي قرار مي دهند.

يكي از بهترين راهكارها براي رسيدن به اين امر از رفتاردرماني ديالكتيك (DBT) با استفاده از اختصار ABC PLEASE برگرفته شده است:
تجميع احساسات مثبت. يك نمودار احساسات گرفته شده از اينترنت مي تواند براي توصيف تفاوت بين احساسات و ميزان آنها بكار گرفته شود. يكي از نمونه هاي جالب داراي استيكرهاي صورت به همراه احساساتي است كه همچنين به كودكان كمك مي كند تا احساسات ديگران را از صورتشان تشخيص دهند. با تشخيص احساسات، يك كودك مي كتواند محدوده ي احساسي فرد را بفهمد و احساسات مثبت را از ديگران جذب كند.
ايجاد تسلط و پيروزي. با تشويق كودكان به فعال بودن در فعاليت هايي كه از آن لذت مي برند، آنها مي توانند به لحاظ شايستگي و اعتماد به نفس رشد كنند. برخي از اين فعاليت ها عبارتند از پخت و پز، ساخت و ساز، دوختن، آواز خواندن، انجام فعاليت هاي هنري و ورزشي مي باشد. و همچنين فعاليت هايي كه شامل تعامل هاي چهره به چهره يا گروهي است كه يادگيري اجتماعي را افزايش مي دهد. اينها نا اميدي، افسردگي و احساس بي ارزش بودن را به حداقل مي رساند.
از عهده مسائل بر آمدن. ياد دادن اين كه چگونه وضعيت هاي استرس زا را قبل از اينكه رخ دهند، مديريت كنند، مي تواند آنها را قادر سازد تا ابزارهاي لازم براي مديريت مشكلات را داشته باشند. به اين امر به عنوان يك تمرين قبل از بازي نگاه كنيد. اگر يك كودك تمارين تنفس عميق و آرامش يافتن قبل از اينكه اضطراب شديد را تجربه كنند، ياد بگيرند، به احتمال زياد مي توانند اضطراب شديد را حيني كه رخ مي دهد، مديريت كنند. نه اينكه آنها اين كار را به نحو احسنت انجام دهند، بلكه مثل نگاه به فيلم بازي بعد از اتمام آن، آنها استرس را پس از وقوع بازنگري كرده و كارهاي مهارتي را بهبود مي بخشند.
رفاه فيزيكي. عادت هاي خود مراقبتي در اوايل زندگي اغاز مي شود. اين مي تواند با استفاده از چكاپ هاي منظم، توجه به نيازهاي پزشكي، ورزش دادن به بدن و دريافت استراحت كافي انجام شود. متاسفانه، بسياري از والدين كودكان خود را ملزم به بسياري از فعاليت هاي غير ضروري مي كنند كه كودكان را خسته كرده و به لحاظ جسمي، رشدشان را تحت تاثير قرار مي دهد. يك بدن رو به رشد نياز به تغذيه اضافي و استراحت براي رشد صحيح و كاهش استرس دارد.

منبع : كودك و نوجوان-تنظيم هيجانات كودك

امتیاز:
بازدید: 76
برچسب:
:
[ 1399/3/24  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روانشناسي كودك سه ساله تا پنج ساله به 1-روانشناسي دوره سه تا سه و نيم 2- سه و نيم سالگي تا 4 سالگي و 4 سالگي تا 5 سالگي تقسيم مي شود.

نقاط عطف رشد در روانشناسي كودك سه ساله تا 4سالگي
با تولد سه سالگي كودك شما، ديگر سال هاي حساس دو سالگي و سال هاي جادويي و هيجان انگيز سه و چهار سالگي شروع مي شوند، همان زماني كه دنياي كودك شما با فانتزي، تخيل و تصويرسازي هاي واضح احاطه شده است.

در طول اين مدت، در بسياري از حيطه ها بالغ مي شود.

روانشناسي كودك سه ساله تا 4 و 5 سالگي (2)

در اين قسمت برخي نقاط عطف رشدي مهم در اين سن اورده شده اند:

نقاط عطف حركتي
مي تواند روي يك پا بايستد و به مدت پنج ثانيه در اين حالت بماند.
بدون كمك از پله ها بالا و پايين مي رود.
توپ را به جلو پرت كند و با پا به آن ضربه مي زند.
توپ را با دستش پرت مي كند.
با چابكي به جلو و عقب مي رود.
مي تواند توپي كه به سمتش مي آيد را بگيرد.
نقاط عطف در مهارت هاي ظريف حركتي و انگشتان
اشكال چهارگوش را كپي مي كند.
مي تواند يك انسان را با دو تا چهار قسمت اندامش بكشد
از قيچي مي تواند استفاده كند.
برخي اشكال هندسي را مي كشد
شروع به كپي كردن برخي حروف مي كند.
روانشناسي كودك سه ساله تا 4 و 5 سالگي (2)

نقاط عطف زبان و خصوصيت كودك سه سال و نيم
مفهوم شباهت و تفاوت را مي فهمد.
برخي قوانين پايه گرامر را مسلط مي شود.
مي تواند با جملات 5 تا شش كلمه اي حرف بزند.
انقدر واضح حرف مي زند كه غريبه ها هم بفهمند.
داستان و قصه مي گويد.
نقاط عطف شناختي سه تا چهار ساله
برخي رنگها را به درستي نام مي برد.


مفهوم شمارش را ميشناسد و ممكن است چند عدد را بداند.
مسائل را تنها از يك نقطه نظر مي نگرد.
حس زمان واضح تري را دارا خواهد بود.
دستورات سه بخشي را دنبال مي كند.
بخش هايي از يك داستان را به خاطر مي آورد.
مفهوم شباهت و تفاوت را مي فهمد.
درگير بازي هاي تخيلي مي شود.
نقاط عطف اجتماعي و هيجاني
به تجارب جديد علاقه دارد
با ديگر كودكان همكاري مي كند.
نقش مادر يا پدر را بازي مي كند.
بسيار در بازي هاي تخيلي پيشرفت مي كند.

منبع : مشاوره كودك و نوجوان-روانشناسي كودك سه ساله تا 5 ساله – راهنماي مادران

امتیاز:
بازدید: 91
برچسب:
:
[ 1398/12/29  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كودكان در اين سنين مي آموزند كه چگونه بازي كنند، ياد بگيرند، با ديگران ارتباط برقرار كنند و در محيط حركت كنند.

در طول سال دوم كودكان بيش از قبل در محيط حركت مي كنند، و درباره خود و محيط اطراف آگاهي بيشتري دارند.

تمايل افراد به كشف اشياي جديد و افراد در حال افزايش است.

نقاط عطف رشدي يك تا دو سالگي كودك
در اين دوره، استقلال بيشتري را نشان مي دهند، رفتارهاي لجبازي نشان مي دهند، و خود را در آينه و تصاوير باز مي شناساند.

شروع تقليد از رفتار ديگران مخصوصا بزرگترها در اين سنين است.

كودك هم چنين در اين سنين بايد نام افراد آشنا و يا اشيا را از عبارات و جملات ساده باز شناسي كند، ودستورالعمل هاي ساده را دنبال كند.

نكات فرزند پروري در روانشناسي يك تا دو سالگي كودك
به صورت روزانه براي كودك خود داستان بخوانيد.
از او بخواهيد اشياء را براي شما بيابد يا اعضاي بدن و اشياء را نام گذاري كند.
بازي هاي جور كردني با كودك انجام دهيد. پازل هاي ساده يا مرتب سازي اشكال.
او را تشويق به كشف و آزمون چيزهاي جديد كنيد.
بيشتر به رفتار هاي مطلوب پاسخ دهيد تا تنبيه رفتارهاي غير مطلوب. اغلب به كودك رفتار جايگزين ارائه دهيد به جاي ممانعت مداوم.
با صحبت كردن با كودك مهارتهاي زباني وي را تقويت كنيد. كلمات لازم را براي شروع اضافه كنيد.
براي مثال، اگر كودك شما مي گويد “ماتالوني” شما مي توانيد پاسخ دهيد؛ درسته عزيزم “ماكاروني”.
به رشد استقلال كودك خود كمك كنيد. با اجازه دادن به آنها در اينكه خود لباس بپوشند و يا خود احساس كنند.
كنجكاوي هاي كودك خود را تشويق كنيد. هم چنين هنگام بازشناسي اشياء و علامت ها را درپارك يا در هنگام سفر با ماشين و اتوبوس تشويق كنيد.

روانشناسي كودك يك تا دو سالگي
رشد كودك شما در اين دوره
در طول 12 ماه بين يك تا دو سالگي، خواهيد ديد كه كودك شما كمتر شبيه يك نوزاد و بيشتر شبيه كودكي نو پا مي شود.

زماني كه كودك يك ساله شما به مهارت هاي جديد حركتي تسلط پيدا مي كند شاهد يك انتقال فيزيكي خواهيد بود.

اين مهارت هاي جديد به آنها كمك مي كنند كه استقلال زيادي را كسب كنند و احتمالا شاهد ظهور يك شخصيت منحصر به فرد نيز خواهيد بود.

رشد جسمي و فيزيكي
رشد در دوازده ماه اول مي تواند بازتاب تغييراتي بزرگ براي كودك شما باشد.

در مدت زمان كوتاهي، احتمالا از حالت سينه خيز به حالت ايستاده و راه رفتن مي رود.

قبل از اينكه متوجه شويد، سعي مي كند از پله ها بالا برود و در خانه بدون هيچ كمكي بچرخد.

روانشناسي يك تا دو سالگي كودك

نقاط عطف كليدي مهارت هاي حركتي درشت
اكثر كودكان اولين قدم هاي خود را قبل از دو ماهگي برمي دارند و تا 14 الي 15 ماهگي خودشان راه مي روند.

مهارت هاي حركتي ظريف
از 18 ماهگي، كودك شما مي تواند با فنجان بنوشد، با قاشق غذا بخورد و لباس هايش را دربياورد.

نكات برجسته
بين يك تا دو سالگي، احتمالا خواهيد ديد كه كودك خود را به چالش مي اندازد تا به توپي ضربه بزند و يا شروع به دويدن كند.

نكات فرزند پروري رشد جسمي
كودك يك ساله شما نمي داند كدام اشيا ساكن و كداميك ايمن هستند كه بتواند دست بزند.

 

منبع : مشاوره كودك و نوجوان- روانشناسي يك تا دو سالگي كودك

امتیاز:
بازدید: 92
برچسب:
:
[ 1398/12/28  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

به نظر مي رسد كه رشد جنسي بچه ها، از نظر والدين نوزادان و كودكان دوره اي باشد كه در مراحل بعدي زندگي آنها به وجود مي آيد. ولي در حقيقت، رشد جنسي كودكان در سالهاي اوليه زندگي شروع مي شود. نوزادان، كودكان، پيش دبستاني ها و كودكان جوان در سن مدرسه، شالوده رشد هيجاني و فيزيكي را همزمان با رشد به صورت هاي نامحسوس ايجاد مي كنند.

همزمان با دست يابي به نقاط عطف مهم فيزيكي و هيجاني، مانند آموختن راه رفتن و يا شناخت پدر و مادر، كودكان به نقاط عطف مهم مي رسند مانند چگونگي بازشناسي، تجربه و احساس كردن بدن خود و چگونگي شكل دهي دلبستگي به ديگران. دلبستگي در سال هاي اوليه زندگي شكل مي گيرد و به مراحل صميميت و پيوستگي با ديگران در آينده كمك مي كند.

با شناخت نحوه رشد و يادگيري كودكتان، شما مي توانيد نقش مهمي را درپرورش سالم هيجاني و فيزيكي ايفا كنيد.

نوزادان و كودكان
وابستگي هاي عاطفي و اوليه بدن در كنار والدين و از طريق ارتباط فيزيكي شكل گرفته كه عشق آنها را بيان مي كند. نگهداري و لمس شدن، بوسيده شدن و در آغوش قرار گرفتن به كودكان كمك مي كند تا احساس راحتي كنند و همراه با دوست داشته شدن، احساس فيزيكي مثبتي را تجربه مي كنند.

نوع منحصر بفرد صميميت فيزيكي و دلبستگي هيجاني ما بين كودكان و والدين، مي تواند اولين عامل براي شكل گيري زمينه هاي عاطفي و صميمي فيزيكي پخته در اينده باشد كه در مراحل بعدي، به عنوان بخشي از بلوغ جنسي پخته در اينده مي باشد.

بدن من. بيشتر والدين نگراني هاي مربوط به كودكان خود را با دكتر خودشان در ميان مي گذارند با موضوعاتي نظير اينكه نوزادان آلت تناسلي خود را در طول عوض كردن پوشاك لمس مي كنند يا داراي حالت نعوظ زيادي هستند. به انها اطمينان داده يمشود كه اين رفتارهاي كاملا عادي مي باشد و گفته مي شود كه اكتشاف كردن بدن، حتي در ميان بچه هاي جوان تر هم يك امر عادي مي باشد و بيشر كودكان، به خصوص نوجوانان، از برهنه شدن خوششان مي آيد.

واكنشي كه شما نشان مي دهيد – صداي شما، كلماتي كه استفاده مي كنيد و حالت صورت شما – يكي از اولين درس هاي بچه شما در زمينه مسائل جنسي مي باشد. با عدم واكنش عصبي و غافل گير كننده، يا عدم استفاده از كلمات ناپسند، به كودك خود آموزش مي دهيد كه اين كنجكاوي در مورد بدن ، يك بخش نرمالي از زندگي مي باشد.

آگاهي جنسي. در سنين ۲ يا ۳ سالگي، حس مونث يا مذكر بودن كودك شروع به رشد مي كند. اين آگاهي، هويت جنسي ناميده مي شود. كودكان در اين سن، شروع به شناختن تفاوت ما بين پسر ها و دختر ها مي كنند و مي توانند خودشان را به عنوان يك پسر يا يك دختر، شناسايي كنند. برخي از افراد معتقدند كه هويت جنسي به صورت زيست شناختي تعيين مي شود و برخي بر اين باورند كه اين امر در نتيجه محيطي كه كودك در آن قرار گرفته است، تشكيل مي شود. به احتمال زياد، اين امر در نتيجه تركيب دو مورد ياد شده حاصل مي شود. كودكان در اين سن، خودشان را با رفتار هاي خاصي سازگار مي كنند كه نقش هاي جنسيتي ناميده مي شوند، كه مربوط به مونث يا مذكر بودن آنهاست. مردانه بودن چه چيزي است؟ زنانه بودن چه چيزي است؟ چگونه پسر ها و مردها رفتار مي كنند؟ دختر ها و زن ها چگونه رفتار مي كنند؟ همزمان با اينكه تصميم مي گيريد كه نقش هاي جنسي را به كودك خودتان ياد دهيد، نسبت به واكنش هايي كه آنها در داخل و خارج از خانه نشان مي دهند، مطلع باشيد.

شناخت رشد جنسي اوليه در كودكان

دوره پيش دبستاني (سن ۳ تا ۵ سالگي)
در سن پيش دبستاني، حس دختر يا پسر بودن در بيشتر كودكان رشد مي يابد، و تا جايي ادامه پيدا مي كند كه حتي شروع به اكتشاف بدن خود به صورت هدفمند مي كنند. زماني كه آنها بدن خود را لمس مي كنند، بد حرف زدن با آنها روش مناسبي نمي باشد – اين كار ، فقط حس گناه يا خجالت را در كودك شما رشد مي دهد.

با اين حال، ممكن است كه حتي در صورتي كه كودكان اين حس را داشته باشند كه اين كار خوب است، والدين بخواهند تا توضيح دهند كه لمس كردن بدن بايد در تنهايي صورت گيرد – كودكان در دوره پيش دبستاني آنقدر درك دارند كه بدانند همه چيز نبايد عمومي شود. همچنين آنها به اندازه كافي بزرگ شده اند كه بدانند هيچ كسي – حتي اعضاي خانواده يا افرادي كه به آنها اعتماد دارند – نبايد آنها را به گونه اي لمس كند كه احساس ناراحتي داشته باشند.

در دوره پيش دبستاني كودك گرايش هاي جنسي را از شما مي اموزد– از نحوه پاسخ شما به جنس مخالف و احساس شما در مورد عريان بودن.

سوالات پايان ناپذير. همزمان با اينكه كودكان نسبت به هر چيزي كنجكاو مي شوند، اين امر يك حالت عادي است كه كودكان از والدين خود سوالاتي از قبيل ” بچه ها چگونه به وجود مي آيند؟ يا ” چرا خواهر من آلت تناسلي مردانه ندارد؟” ، را بپرسند.

وقتي كه با سوالاتي از اين قبيل برخورد مي كنيد، سعي كنيد كه با صداقت جواب دهيد، و پاسخ شما تا حد ممكن به واقعيت نزديك باشد. پاسخ هايي از قبيل اينكه ” لك لك تو را اورده” نه تنها حس كنجكاوي بچه را از بين نمي برد، بلكه زماني كه كودكان حقيقت را مي فهمند، اعتمادشان به والدين از بين مي رود. صادق بودن در اين وضعيت، همچنين باعث مي شود كه كودك شما در مورد سوالات خودشان ، در زمان آينده هم به شما رجوع كنند.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-شناخت رشد جنسي اوليه در كودكان

امتیاز:
بازدید: 92
برچسب:
:
[ 1398/12/13  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

رشد قدي پسران چگونه است؟
رشد قد و تغيرات آن يكي از حيطه هاي رشد جسماني است كه در هر دو جنس به ويژه مردان مود توجه ويژه قرار دارد.

در چرخه ي طبيعت، رشد قد و استخوان ها مي تواند نشانه اي از مردانگي باشد و براي عده ي زيادي از افراد سوال است كه رشد قد تا چه زماني ادامه دارد؟

با ادامه ي مطلب همراه باشيد تا شما را با مهم ترين نكات رشد قدي پسران و مردان بيشتر آشنا كنيم.

رشد قد هيكل افزايش پسر
2 پاسخ
پاسخ داده شده 7 ساعت قبل توسط q2aadmin حرفه اي (500 امتياز)
دوران پر تنش بلوغ و رشد قد
عمده ترين تغيرات جسماني از جمله تغيير در قد از دوران بلوغ اتفاق مي افتند.

به طوريكه مي توانيم بگوييم با گذشت يك الي دو سال از زمان بلوغ پسر نوجوان، تغييرات قدي به اوج خود مي رسند و اگرچه رشد فيزيكي تا چند سال همچنان ادامه دارد اما رشد قدي پس از زماني دو ساله تكميل مي شود.

باتوجه به اينكه زمان بلوغ در پسران متفاوت است و آيتم هاي متنوعي مانند شرايط تغذيه، محيط جغرافيايي، جو خانواده و ژنتيك بر آن اثر دارند، نمي توان زمان دقيقي براي تغييرات قدي در نظرگرفت اما با توجه به آيتم هاي ذكر شده مي توان آن را پيش بيني كرد.

متخصصان حوزه ي رشد بر اين عقيده اند كه فاكتورهاي تاثيرگذار پس از تولد كودك از جمله نوع تغذيه با شير مادر يا جايگزين هاي شير مادر، زمان خواب و مدت خواب، دفعات شيردهي و تغذيه در طول روز و زمان آغاز تغذيه كمكي و رعايت روند سر سيستماتيك، تنوع تغذيه و قوام غذاهاي كمكي از جمله عواملي هستند كه پس از تولد، روند رشد قد در كودكان را تعيين مي كنند..

به طور كلي مي توان نمره ي ميانگين قد در پسران را در ايالات متحده 178 سانتي متر در نظر گرفت هر چند اين عدد نيز تقريبي است.

برخي محاسبات نيز مجموع قد پدر و مادر را بر دو تقسيم كرده و رقم 6.4 سانتي متر را به آن اضافه مي كنند كه براي تخمين قد احتمالي در فرزندان پسر كاربرد دارد.

پاسخ داده شده 7 ساعت قبل توسط q2aadmin حرفه اي (500 امتياز)
نكات قابل توجه در رشد قدي پسران
به طور كلي اين هورمون هاي مربوط به رشد هستند كه رشد قدي فرد را تعيين مي كنند.

در صورتي كه تعادل هورموني بدن از بين برود، ممكن است سرعت رشد كمتر يا بيشتر از حد معمول خود شود.

بنابراين در صورت مشاهده ي رشد بيشتر يا كمتر قد فرزندتان نسبت به گروه همسالانش بهتر است با پزشك مشورت كنيد.

روش هاي مختلفي براي پيش بيني رشد قدي وجود دارد كه عكس برداري x-ray يكي از آن هاست.

نكات كاربردي افزايش رشد قد در پسران
علي رغم تاثير عوامل ذكر شده در رشد قد پسران، با استفاده از راهبردهايي ساده مي توان رشد قد را در پسران نوجوان افزايش داد.

اين راهبردها عبارتند از :

1-ورزش
ورزش از جمله ابزارهاي محيطي است كه با استفاده از آن مي توانيد رشد قد خود را به حد نهايي نزديك كنيد.

ورزش هايي مثل يوگا، ژيمناستيك وشنا تاثير بسيار زيادي بر افزايش قد دارند.

به عنوان مثال مي توايند با استفاده از تمرين هاي كششي ران و باسن، به خود كمك كنيد.

مصرف غذاهاي حاوي پروتئين و كربوهيدرات 2 ساعت قبل از فعاليت ورزشي و بلافاصله بعد از آن باعث افزايش قابل توجه هورمون رشد مي شود كه نقش قابل توجهي در افزايش قد دارد.

در مورد ورزش، توجه اين نكته نيز مهم است كه ورزش كردن نبايد منجر به ايجاد گرسنگي و يا خستگي خارج از كنترل شود. در غير اين صورت مي تواند اثرات معكوسي به همراه داشته باشد.

2-تغذيه
در دوران نوجواني، استخوان ها براي رشد و نمو نيازمند برخورداري از تغذيه ي مناسب هستند. بهتر است در سبد تغذيه اي نوجوان مجموعه از مواد نشاسته اي؛ كلسيم دار و پروتئيني را قرار دهيد و شكر و قند را كم كنيد.

مصرف پروتئين هاي زودجذبي مانند ماست، شير و پنير، ماهي و مرغ نيز گزينه ي بسيار خوبي است.

قانون تغديه اي كلي افزايش قد بيانگرآن است كه استخوان ها براي رشد نيازمند كلسيم، فسفر، ويتامين آ و منيزم هستند و وجود پروتئين كافي باري رشد عضلات نيز بسيار ضروري است.

بنابراين با استفاده از شير، لبنيات، بادام، فندق و مغز ها به تامين كلسيم بدن تان كمك كنيد. سزي هاي تيره و رخي از غلات نيز به شما كمك مي كنند تا فسفر مورد نيازتان را به دست آوريد.

براي تامين ويتامين آ نيز گروه هايي از جمله جگر، كره، هويج و سبزي هاي داراي برگ زرد و سبز بسيار مفيد هستند.

منبع:مشاوره آنلاين-رشد قدي پسر در دوره نوجواني و افزايش آن

امتیاز:
بازدید: 105
برچسب:
:
[ 1398/10/23  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نقطه گذاري مغز: روش درمان نقطه گذاري مغز (BSP) يك رهيافت درماني تقريبا جديدي است.

كه براي دسترسي انجام دادن و غلبه بر آسيب، عواطف منفي و درد به فرد كمك مي كند .

و شامل دردهاي فيزيكي است كه به صورت روانشناسي واكنش مغزي نشان داده مي شود.

تكنيك نقطه گذاري مغز
روش نقطه گذاري مغز از طريق كار دويد گرند[۱] بر روي افراد آسيب ديده معرفي شد.

و بسياري از متخصصان سلامت روان كه از اين رهيافت استفاده مي كنند.

آن را يك رهيافت درماني موثر براي يك سري از مشكلات سلامتي روان مي دانند.

و اين مورد جداي مشكلات جسمي از جمله سكته مغزي است .

نحوه كار نقطه گذاري مغز.
معرفي و توسعه نقطه گذاري مغز.
كارايي نقطه گذاري مغز.
مزاياي مربوط به نقطه گذاري مغز.
محدوديت هاي مربوط به نقطه گذاري مغز.
مقالات ” مركز مشاوره ” توسط تيم تخصصي مشاوران و روانشناس تهيه و پشتيباني شده است.

نحوه كار نقطه گذاري مغز
بر اساس نظر ديود گرند به عنوان يك درمانگر :

ايجاد كننده اين روش، مسيري را كه مردم نگاه مي كنند.
يا به اصطلاح زل مي زنند.
مي تواند بر روشي كه آنها احساس درك دارند تاثير گذار باشد.
در طول نقطه گذاري مغز، درمانگر ها به افراد كمك مي كنند .
تا چشم خود را مسيري قرار دهند .
كه آنها را قادر مي سازد تا منابع عواطف منفي را نشانه بگيرند.
درمانگران آموزش ديده نقطه گذاري مغز به كمك يك خط كش

به آرامي چشم افراد درمانجو را راهنمايي مي كنند .

تا در حوزه ديد خود “نقاط و محل هاي ذهني” مناسب را پيدا كنند.

با پيدا كردن يك نقطه مغزي در مسير چشم، يك خاطره آسيب زا يا عاطفه دردناك فعال شود.

كاربران اين روش بر اين باورند كه نقطه گذاري مغز به درمانگر اجازه مي دهد.

تا به سطوح عميق تر عواطف دسترسي داشته باشند .

و تاثيرات فيزيكي آسيب را مورد هدف قرار دهند.

شواهد زيادي بيانگر اين نكته مي باشد كه آسيب هاي تجربه شده .
در بدن “انباشت” مي شوند و مي توانند تقويت كارايي مغز را تغيير دهند.
اثرات انباشت مغزي
براي مثال، آسيب مي تواند بر روي عواطف، حافظه و سلامت فيزيكي تاثير گذار باشد.

به نظر مي رسد كه رشد مغزي توانايي ذاتي بدن را فعال مي كند.

و از اين طريق خودش را درمان كرده و آثار آسيب را از بين مي برد.

براي اينكه درمانگر بتواند به موقعيت فيزيكي و عاطفي مربوط به عواطف منفي دست يابد.

متخصصان نقطه گذاري مغز از روشي به اسم “هماهنگي دو گانه” استفاده مي كند.

از طريق اين فرآيند درماگر به صورت همزمان رابطه درماني را هماهنگ مي كند .

و همچنين واكنش مغز – بدن فرد درمانجو را هم هماهنگ مي سازد.

[block]7[/block]
توسعه نقطه گذاري مغز
برخي شواهد بيانگر اين است كه نقطه گذاري مغز.
در مراحل اول بر روي سيستم كناري و حدي كار مي كند.
اين سيستم يك انباشت از ساختارهاي مغزي است.
كه بر روي عواطف، حافظه بلند مدت، شناخت.
انگيزش، كنترل انگيزش و برخي ديگر از فاكتورهاي روان شناختي تاثير مي گذارد.
كه مي تواند بر روي بهزيستي افراد تاثيرگذار باشند.
از طريق اعمال كار گرند بر روي تجربه بدني (SE) و درمان حساسيت زدايي .

و كاركرد دوباره حركت چشم (EMDR)، وي در نهايت روشي را توسعه داد.

كه جريان طبيعي EMDR ناميده مي شود و روش درماني مي باشد.

كه به صورت يكجا، هر دو رهيافت را در درمان استفاده مي كند.

استفاده گرند از جريان طبيعي EMDR منجر به اثبات مزاياي مربوط.

به مواردي شد كه وي در درمان استفاده مي كرد.

در بيش از ۸۰ درصد افراد، گرند از اين روش درماني.

به عنوان بخشي از درمان آسيب استفاده كرد.

روش درماني نقطه گذاري مغزي
از اين روش درماني خود در درمان افرادي استفاده مي كرد.

كه علائم فيزيكي و عاطفي مربوط به يك آسيب مهم را تجربه كرده بودند.

به دليل اينكه موقعيت چشمي قفل شده منجر به از بين رفتن احساس.

يا خاطره آسيب زا مي شود، بعد از دوره درمان يك بهبود سريعي در وضعيت افراد صورت مي گيرد.

در نهايت گرند يك دوره آموزشي رسمي را معرفي كرد .

و امروزه بيش از ۸۰۰۰ پزشك در گرايش نقطه گذاري مغز آموزش ديده اند.

كه در زمينه روان شناسي، اين حوزه سريع ترين رشد را به خود اختصاص داده است.

كارايي نقطه گذاري مغز
هر يك از روش هاي تقويت سيگنالهاي مغزي و EMDR تلاش دارد .

تا به افراد درمانجو كمك كند تا اتفاقات منفي را دوباره انجام دهد .

و واكنش هاي عاطفي را بهبود بخشد مشاوره خانواده .

EMDR حالت قديمي تر هر دو روش درماني مي باشد .

و مطالعات بسيار زيادي در مورد آن صورت گرفته است.

ولي درمانگران در حال استفاده روزافزون از نقطه گذاري مغز هستند.

و نتايج مثبتي را هم گزارش مي كنند.

روش درمان نقطه گذاري مغز
بر اساس گزارش هاي صورت گرفته، روش درمان نقطه گذاري رواني.
در مورد بسياري از مشكلات روان شناختي.
روش مناسبي مي باشد ولي اين در مراحل اول معرفي خود.
براي درمان آسيب و PTSD كاربرد داشته است.
همچنين نشان داده شده است كه اين رهيافت درماني.
براي بهبود از آسيب و كمك به درمان بيماري هاي فيزيكي.
فقدان توجه، استرس و انگيزش پايين موثر مي باشد.
برخي از درمانگران بر اين باورند كه مشكلات روان شناختي – از قبيل عصبانيت.

طفره روي، مشكل در تمركز و برخي ديگر از مشكلات- مي توانند در نتيجه آسيب ايجاد شوند.

از اين رو، نقطه گذاري مغز مي تواند در روش هاي درماني كه افراد مي خواهند.

يك يا چند تا از مشكلات سلامت رواني خود را شناسايي كنند، كاربرد ويژه اي دارد.

[block]8[/block]
مزاياي مربوط به نقطه گذاري مغز
براي افرادي كه هر دو مورد آسيب هاي فيزيكي و عاطفي را تجربه كرده اند.

نقطه گذاري مغز مي تواند روش مفيدي باشد. همچنين نشان داده شده است .

كه اين روش درماني در بهبود افرادي كه برخي از مشكلات را تجربه كرده اند .

روش مفيدي مي باشد، كه اين مشكلات عبارتند از:

انواع صدمات
درمان اضطراب و استرس
مشكلات توجه (ADHD)
مشكلات عصبانيت
فوبيا ها
سوء استفاده بدني
خستگي مفرط و درد مزمن
مشكلات كنترل انگيزش ها
مشكلات عملكرد ورزشي
محدوديت هاي نقطه گذاري مغزي
هر چند كه افراد زيادي نتايج مثبت مربوط به روش درماني نقطه گذاري مغز را گزارش كرده اند.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-نقطه گذاري مغز

امتیاز:
بازدید: 102
برچسب:
:
[ 1398/10/20  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اعتماد به نفس از جمله مسايلي است كه ذهن افراد زيادي از جامعه را به خودمشغول كرده است.

كمتر كسي را مي توانيد ببينيد كه دغدغه اي در مورد اعتماد به نفسش نداشته باشد. بسياري از فعاليت هاي روزانه، پيگيري صفحات مجازي، خواندن كتاب ها و مجلات و ملاقات با افراد متخصص به اين منظور صورت مي گيرد.

كه فرد بتواند اعتماد به نفسش را بالا ببرد و از شر ويژگي هايي مانند عدم خودپذيري، خجالتي بودن و كمرويي نجات پيدا كند.

از آنجا كه كمبود اعتماد به نفس مي تواند جوانب مختلف زندگي از جمله ازدواج، ارتباطات، انتخاب شغل و موفقيت تحصيلي را تحت تاثير قرار ده.

به جرات مي توان گفت سرمايه گذاري براي رشد اعتماد به نفس ارزش مندترين سرمايه گذاري عمر خواهد بود.

اگر شما هم جزء اين دسته از افراد هستيد، ممكن است بگوييد تا به حال بيش از ده ها كتاب خوانده ام، به متخصصان زيادي مراجعه كرده ام  اوضاع هيچ تغييري نكرده است.

با ادامه ي مطلب همراه باشيد تا شما را با كد قفل گشاي داستان اعتماد به نفس و چگونگي اصلاح آن بيشتر آشنا كنيم.

۱- بپذيريد كه اعتماد به نفس پاييني داريد.

تنها رمز موفقيت در غلبه بر كمبود اعتماد به نفس آن است كه خودتان را همانگونه كه هستيد بپذيريد.

بپذيريد كه فردي با اعتماد به نفس پايين هستيد. ممكن است در بعضي جمع ها خجالت زده شويد و يا گونه هاي تان از خجالت سرخ شود.

ممكن است صدايتان بلرزد و يا نتوانيد آنگونه كه بايد با ديگران ارتباط برقرار كنيد.

ممكن است از اين توصيه تعجب زده شويد اما واقعيت ان است كه وقتي خودتان را آنگونه كه هستيد، باور نداشته باشيد.

هر لحظه در تلاش خواهيد بود تا نقص هاي تان را بپوشانيد و اين تلاش بي ثمر، نقاط ضعفتان را بيش از پيش نمايان كرده و انرژي تان را تحليل خواهد برد.

وقتي تلاش مي كنيد تا خودتان را به گونه اي كه نيستيد نشان دهيد، بخش زيادي از انرژي رواني تان در مخفي كاري و نمايش صرف خواهد شد و اين مساله شما را خسته و وامانده مي كند.

پس بهتر است بپذيريد كه در حال حاضر اعتماد به نفس بالايي ندرايد و شما تنها فرد روي كره ي زمين نيستيد كه با اين مشكل مواجه ايد.

۲-دست از نشخوار ” من كافي نيستم برداريد”.

شكايت رايج بسياري از مراجعه كنندگان به مراكز مشاوره آن است كه احساس مي كنند براي حل مشكلات زندگي شان به قدر كافي قوي و با كفايت نيستند.

اين افراد دايما نياز دارند تا فردي از بيرون به آن ها يادآور شود كه قوي و كافي هستند و مي توانند از پس مسايل و مشكلات شان بر آيند.

اگر جزء اين دسته از افراد هستيد، بهتر است يك بار براي هميشه با خودتان خلوت كنيد و به خود متذكر شويد كه اوضاع به قدري كه فكر مي كنيد هم بد نيست.

ممكن است نوعي از تفكر كمال گرايانه باعث شده باشد تا خودتان را به صورت مشروط بپذيريد و تا نرسيدن به استانداردهاي اساسي تان احساس حقارت و ضعف كنيد.

در اين صورت لازم است بدانيد كه كمالي كه به دنبال آن هستيد، سرابي بيش نيست.

بر اساس مكتب اصالت وجود، انسان هر لحظه در حال تغيير، رشد و جوانه زدن است و كمال واقعي در همين مساله نهفته است.

بنابراين در صورتي كه در هر لحظه بتوانيد بهتر از لحظه ي قبل عمل كنيد، شما كامل هستيد و به چيز بيشتر از آن احتياج نداريد.

بهتر است دست از معيارهاي سخت گيرانه، سطح بالا و غير واقعي برداريد و خودتان را با هر لحظه قبل مقايسه كنيد و از تغييرات هرچند جزيي بر خود بباليد.

در صورتي كه در اين امر موفق شويد، افكار سرزنش گرانه ي ” من كافي نيستم” از بين خواهند رفت و هر لحظه از تغيير و رشد خود، راضي ترخواهيد بود.

۳- در جهت اصلاح برآييد.

ممكن است براي تان اين سوال ايجاد شود كه پذيرفتن خود به عنوان فردي دمدمي، وسواسي، زودرنج و يا بدون اعتماد به نفس چه دردي را دوا خواهد كرد؟

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-روانشناسي اعتماد به نفس از دست رفته

امتیاز:
بازدید: 103
برچسب:
:
[ 1398/10/2  ] [ ۲۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب