moshaverrkhob
moshaverrkhob

تشخيص اختلال شخصيت با چه روش هايي صورت مي گيرد؟ در هر كشور بخشي از جمعيت كشور را افرادي تشكيل مي دهند كه داراي اختلال شخصيت هستند اختلال شخصيت از همان دوران كودكي به وجود مي آيد و با شخصيت فرد تركيب مي شود و تا حدودي غيرقابل تحمل مي باشد و با اختلالات رواني مانند افسردگي، اسكيزوفرني و فوبي ها متفاوت مي باشد.

اختلال شخصيت تاريخ شروع خاصي ندارد و ممكن است بدون علت خاصي باشد و نمي توان براي آن درمان كاملا قطعي در نظر گرفت.

چه عواملي باعث مي شود تا فرد درگير اختلال شخصيت شود؟
براي اين سوال پاسخ قطعي و كاملي وجود ندارد اما بر اساس مطالعات انجام شده اختلال شخصيت به عوامل بسياري بستگي دارد و به عوامل ژنتيكي، بيولوژيكي و روانشناختي و اجتماعي بستگي دارد و باعث شكل گيري اختلالات شخصيت مي شود.

دو عامل ژنتيكي و محيطي نقش مهمي در رشد اختلالات شخصيت دارند و ساختار ژنتيكي در ايجاد شخصيت درونگرايي و برونگرايي نقش تعيين كننده اي دارد و ۵۰ درصد نقش خود را ايفا مي كند.

علاوه بر نقش ژن بايد وقايع و اتفاقاتي كه در دوران اوليه زندگي به وجود آمده است را مورد بررسي قرار داد همچنين وقايعي و اتفاقاتي كه مربوط به والدين مي شود نقش مهمي در شكل گيري اختلالات شخصيت دارد.

اختلالات شخصيت در بيشتر مواقع به دليل تجربه ها و اتفاقات تلخي كه فرد در زمان كودكي تجربه كرده است به وجود مي آيد و يا اينكه فرد در آن زمان خود را با كسي كه مشكل عصبي و اختلال رواني داشته است همانند مي كرده و باعث اختلالات شخصيت او شده است.

شيوه ارتباطي والدين با كودك بسيار مهم است و به اختلال شخصيت رابطه اي بسيار نزديك دارد اگر والدين براي فرزند خود وقت بگذارند و به نيازهاي او به خوبي پاسخ دهند و هنگامي كه كودك دچار خشم و عصبانيت و ترس و نااميدي مي شود به گونه اي آرام با او رفتار كنند و واكنش صحيحي داشته باشند در اين صورت كودك ياد مي گيرد به ديگران اعتماد كند و به خوبي با ديگران ارتباط برقرار كند.

وقتي كودك ياد بگيرد كه به ديگران اعتماد داشته باشد در بزرگسالي و در دوران جواني به افراد مهم زندگي خود اعتماد خواهد كرد و جهان را جايگاه درست و امن مي بيند و مي تواند زندگي سالمي در كنار عزيزانش تجربه كند.

ارتياط والدين با كودكان
اما اگر والدين نتوانند با كودك خود رابطه دوستانه برقرار كنند و آنچه كه كودك گفت بر خلاف آن پيش بروند در اين صورت كودك به آن ها اعتماد نخواهد كرد و به فردي شديدا دفاعي، بي احساس، بدبين و پرخاشگر تبديل خواهد شد و به او احساس عدم امنيت و عدم اعتماد به جهان پيرامون دست خواهد داد.

فردي كه دچار اختلال شخصيت مي شود قادر نخواهد بود احساسات و هيجانات خود را كنترل كند و نمي توانند خودش را آرام كند و اعتماد كردن به ديگران بسيار برايش سخت خواهد بود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تكنيك هاي باورنكردني تشخيص اختلال شخصيت

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/13  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

با توجه به مطالعه اي جديد كه توسط محققان دانشگاه پنسيلوانيا و دردانشكده پزشكي پرلمن انجام شده است، يك آزمايش ساده استشمام بو ممكن است ابزار تكميلي موثري براي تشخيص اختلال شناختي خفيف باشد، كه اغلب در عرض چند سال به شكل آلزايمر پيشرفت مي كند.

اين يافته ها به شواهد ديگري كه در اين زمينه وجود دارند، اضافه مي شود كه نشان مي دهد احساس بويايي ما در مراحل آغازين بيماري آلزايمر، به شدت كاهش مي يابد.

مطالب مرتبط:

ميانسالي پر استرس و افزايش ريسك آلزايمر

محقق اصلي دكتر ديويد رولف، استاد يار دپارتمان روانپزشكي در پن گفت:”اين امكان هيجان انگيز وجود دارد كه از كاهش در حس بويايي مي توانيم براي شناسايي افراد در معرض خطر زوال عقل استفاده كنيم كه بتوانيم قبل از پيشرفت آن در بيمار خطر را كاهش دهيم.”

براي اين مطالعه، محققان از يك آزمايش ساده تجاري استفاده كردند كه در آن افراد بايد 16 بوي متفاوت را از هم تشخيص مي دادند.

آن ها آزمون استشمام بو و آزمون استاندارد شناختي ( ارزيابي شناختي مونترال) را براي 728 فرد مسن تجويز كردند.

شركت كنندگان توسط پزشكان پن با روش هاي عصب شناسي ارزيابي شدند و در يكي از اين سه دسته قرار داده شدند: “بزرگسالان مسن سالم “،” اختلال خفيف شناختي”، ” زوال عقل و آلزايمر.

رولف و تيم او نتايج حاصل از آزمون شناختي به تنهايي و يا در تركيب با آزمون استشمام بو را مورد بررسي قرار دادند تا ببينيد كه چگونه ويژگي هاي افراد هر رده را تشخيص داده اند. يافته ها نشان داد كه آزمون استشمام بو زماني كه با آزمون شناختي تركيب مي شد، در تشخيص دقيق بسيار موثر بود.

به عنوان مثال، آزمون شناختي وقتي به تنهايي استفاده مي شد، تنها 75 درصد از افراد داراي اختلال خفيف شناختي را به درستي طبقه بندي مي كرد، اما وقتي كه نتايج آزمون استشمام بو نيز اضافه شد، اين رقم به 87 درصد افزايش يافت.

تركيب دو آزمون، شناسايي دقيق تر بزرگسالان مسن سالم و آن هايي كه مبتلا به آلزايمر بودند را نيز به همراه داشت.

آزمون تركيبي شناختي و استشمام بو حتي دقت در تخصيص افراد به دسته خفيف تر يا پيشرفته تر اختلال شناختي را افزايش داد.

رولف گفت: اين نتايج نشان مي دهد كه يك آزمون ساده شناسايي بو مي تواند ابزار تكميلي مفيدي براي طبقه بندي باليني اختلال شناختي و آلزايمر باشد، و حتي براي شناسايي افرادي كه در معرض بيشترين خطر بدتر شدن هستند، مورد استفاده قرار بگيرد.

منبع :كانون مشاوران ايران-آزمايش استشمام بو و تشخيص زود رس مراحل زوال عقل

امتیاز:
بازدید: 68
برچسب:
:
[ 1399/5/2  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اگر شما برنامه اي براي مراجعه به پزشك براي تشخيص افسردگي داريد، در اينجا انواع تست هايي كه پزشك براي تشخيص افسردگي از شما مي گيرد معرفي شده اند. نخست، در نظر داشته باشيد هر تستي، تست افسردگي نمي باشد. برخي از تست ها براي تشخيص افسردگي باليني به كار برده نمي شوند بلكه براي رد ساير مشكلات پزشكي است كه ممكن است با افسردگي علائم مشابهي را داشته باشند.

در بيشتر موارد، پزشك آزمايش فيزيكي انجام مي دهد و يك سري آزمايشهاي آزمايشگاهي براي اطمينان حاصل كردن از اين كه اين علائم مربوط به بيماري تيروئيد، كمبود ويتامين D، يا مشكل پزشكي ديگري نباشد، را انجام مي دهد. اگر علائم كه شما دارا مي باشيد مربوط به بيماري فيزيكي باشد با درمان اين بيماري ها علائم افسردگي كاهش خواهد يافت.

تشخيص افسردگي و معاينات جسمي
باز هم هدف از انجام معاينات جسمي براي رد علل فيزيكي افسردگي مي باشد. زماني كه معاينات فيزيكي صورت مي گيرد، تمركز پزشك بيشتر بر روي سيستم عصبي و غدد درون ريز خواهد بود. پزشك سعي خواهد كرد هرگونه مسئله اي را كه به بهداشت و سلامت جسمي مربوط مي شود را نسبت به علائم افسردگي باليني شناسايي كند.

به عنوان مثال، كم كاري تيروئيد- ناشي از غده ي تيروئيد- شايع ترين مشكل پزشكي است كه با علائم افسردگي در ارتباط مي باشد. ديگر علائم مربوط به اختلالات غدد درون ريز كه منجر به افسردگي مي شود شامل پركاري تيروئيد- ناشي از تيروئيد پركار- و بيماري كوشينگ- يك اختلال مرتبط با غده ي آدرنال است.

بسياري از بيماري هاي سيستم عصبي مركزي نيز مي تواند منجر به افسردگي شود. براي مثال، افسردگي امكان دارد با يكي از شرايط زير همراه باشد:

غده هاي سيستم عصبي مركزي
ضربه به سر
انسداد بافت ها
ضربه
سيفليس
سرطان هاي متعدد (مانند سرطان لوزالمعده، پرستات و سرطان پستان)
مصرف داروهاي كورتيكواستروئيدي مانند پردنيزون، كه افراد مبتلا به بيماري هايي مانند آرتريت روماتوئيد يا آسم از آن استفاده مي كنند نيز با ايجاد افسردگي در ارتباط است. داروهاي ديگري مانند مصرف خودسرانه استروئيدها و آمفتامين ها و داروهاي كاهش دهنده ي اشتها نيز ممكن است منجر به افسردگي شوند.

تشخيص افسردگي و تست هاي آزمايشگاهي
پزشك مي تواند با پرسيدن سوالات خاصي از شما و انجام تست هاي آزمايشگاهي افسردگي را تشخيص دهد. پزشك ممكن است به هر حال يك سري آزمايش ها را بر روي شما انجام دهد تا اين علائم مربوط به مشكلات ديگري نباشد. پزشك ممكن است براي شما آزمايش خون بنويسد و يك سري علائم كه مربوط به مشكلات جسمي مي شود را در برگه ي آزمايش شما تيك بزند.

پزشك آزمايش خون را براي اطمينان حاصل كردن از اينكه مشكل شما مربوط به كم خوني يا مشكل تيروئيد يا هورمون هاي ديگر، كمبود كلسيم و ويتامين D در بدن شما نباشد را انجام مي دهد.

آزمايش هاي تشخيص افسردگي
امكان دارد پزشك آزمايشهاي ديگري را بر روي شما انجام دهد كه بخشي از معاينات فيزيكي اوليه مي باشند. در ميان آنها پزشك براي بررسي الكتروليت ها، عملكرد كبد، غربالگري سم شناسي، و عملكرد كليه براي شما آزمايش خون تجويز كند. به دليل اينكه كبد و كليه مسئول دفع سمومي هستند كه به وسيله ي مصرف داروهاي ضد افسردگي وارد بدن مي شوند اگر هريك از اين ارگان هاي بدن دچار مشكل شوند سموم در بدن انباشته شده و براي شخص مشكلاتي را ايجاد خواهد كرد.

آزمايش هاي ديگر شامل:

سي تي اسكن يا ام آر آي براي اطمينان حاصل كردن از اين مسئله كه فرد مبتلا به بيماري هاي ديگري مانند تومور مغزي نباشد
نوار قلب (ECG) براي تشخيص بيماري هاي قلبي
الكتروانسفالوگرام (EEG) ثبت فعاليت هاي الكتريكي مغز
آزمايشهاي غربالگري افسردگي
پس صحبت كردن در مورد خلق و خوي شما و راه ها و روش هايي كه بر روي زندگي شما تاثير گذاشته اند، پزشك ممكن است از شما سوالاتي را بپرسد كه به طور خاص براي غربالگري افسردگي از آنها استفاده مي شود. به ياد داشته باشيد كه اين هر سوال و پرسشي كه پزشك از شما مي پرسد امكان دارد كه براي تشخيص بيماري افسردگي باشد. اين آزمايش ها، به هر حال، به پزشك شما بينش بهتري براي تشخيص خلق شما خواهد داد. و پزشك مي تواند با استفاده از آنها با اطمينان بيشتري بيماري شما را تشخيص دهد.

يك نمونه از ازمايشهاي غربالگري يك پرسشنامه ي دو بخشي است كه براي تشخيص ابتلا به افسردگي بسيار قابل اعتماد است. در اين آزمايش از شما خواسته مي شود كه به دو سوال پاسخ دهيد:

آيا در طي ماه گذشته شما احساس ناراحتي، افسردگي و يا نااميدي داشته ايد؟
در طي ماه گذشته آيا شما علاقه ي كمي به انجام كارها داشته ايد و يا اينكه از انجام كارهايتان لذت نمي برديد و احساس ناراحتي كرده ايد؟
پاسخ هايي كه شما به اين دو سوال مي دهيد مشخص مي كند كه پزشك پس از پاسخ شما چه آزمايش ديگري را براي شما انجام دهد. امكان دارد پزشك براي تكميل تشخيصش سوالات اضافه اي از شما بپرسد. و اگر پاسخ هاي شما نشان دهد كه شما مبتلا به افسردگي نيستيد پزشك ممكن است علائم را براي تشخيص درست دوباره بررسي كند. مطالعات پزشكي نشان داده است كه اين دو پرسش، به خصوص زماني كه براي ارزيابي فرد مورد استفاده قرار مي گيرد، ابزاري بسيار موثر براي تشخيص بيماري افسردگي مي باشد.

پزشك براي تشخيص وجود و شدت علائم افسردگي ممكن است آزمايش هاي ديگري را انجام دهد كه عبارتند از:

پرسشنامه سلامت (PHQ-9)9 آزمايش براي غربالگري و تشخيص شدت بيماري افسردگي
پرسشنامه ي افسردگي (BDI) 21 سوال چند گزينه اي كه شدت علائم افسردگي و احساسات فرد را اندازه گيري مي كند.
زونگ مقياست درجه افسردگي- يك بررسي كوتاه براي اندازه گيري ميزان افسردگي، اعم از افسردگي عادي و حاد است.
مركز مطالعات اپيدميولوژيك- ميزان افسردگي (CES-D)- ابزاري است كه به بيماران اجازه مي دهد كه براي ارزيابي احساسات، رفتار و ديدگاهاشان در طول يك هفته را مورد بررسي قرار دهد.
مقياس اندازه گيري افسردگي هميلتون (HRSD)، كه به عنوان مقياس اندازه گيري افسردگي هميتلون شناخته شده است و يا به صورت مختصر HAMD ناميده مي شود كه شامل پرسشنامه ي چند گزينه ايست كه پزشك براي تشخيص شدت افسردگي فرد از آن استفاده مي كند.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-تست تشخيص افسردگي

امتیاز:
بازدید: 92
برچسب:
:
[ 1398/12/9  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

شيشه چيست ؟ شيشه كه از آن با نام هاي آيس و مت نيز ياد مي شود يكي از انواع نسبتا جديد داروهاي روان گردان است كه تاثيراتي متفاوت با مواد مخدر سنتي مانند ترياك به جاي مي گذارد.

بسياري از افراد با اين فرض كه شيشه، ماده ي مخدر نيست به استفاده از آن روي مي آورند و با اين تصور كه استفاده از آن نمي تواند باعث وابستگي شود، مصرف را شروع مي كنند.

اين در حالي است كه قرار گرفتن شيشه در دسته ي آمفتامين ها مي تواند از طريق تغييرات مغزي، فرد مبتلا را به خود وابسته كند و تاثيراتي به مراتب بدتر از انواع مخدر ها به جاي گذارد.

امروزه دلايل مختلفي از جمله تنوع طلبي، هيجان خواهي و ميل به تجربه ي مواد انرژِي زا، تمايل به مصرف شيشه را در جوانان افزايش داده است.

شيشه چيست و عوارض ، فوايد و تشخيص مصرف شيشه
شيشه چيست و عوارض ، فوايد و تشخيص مصرف شيشه
مصرف شيشه يك سرگرمي است
برخي از افراد نيز ممكن است به منظور افزايش سطح انرژيِ روزانه ي خود به مصرف شيشه آن هم به عنوان نوعي از تفنن و سرگرمي روي آورند.

بسياري از مصرف كنندگان شيشه چنين عنوان مي كنند كه ” هرگز فكر نمي كردم يكبار تجربه كردن آن بتواند باعث وابستگي من به شيشه شود “.

در اين مطلب قصد داريم تا شما را با مهم ترن ويژگي هاي اين ماده ي اعتياد آور آشنا كنيم تا بتوانيد در مواجه با مصرف كنندگان آن تصميمي معقول بگيريد و اگر مصرف كننده ي شيشه هستيد، به خودتان بيشتر كمك كنيد.

شيشه چگونه بر عملكرد مغزي اثر مي گذارد؟
در ادامه سوال شيشه چيست ، بايد با خانواده آن آشنا شويد.

آنچه از آن با نام شيشه ياد مي شود در حقيقت از تركيب شيميايي C9H۱۳N گرفته شده است كه نوعي از آمفتامين هاست.

اين ماده كه ظاهري كريستالي و شيشه اي دارد بر خلاف مواد اعتيادآور سنتي، مي تواند با ورود به جريان خون و سيستم اعصاب مركزي، منجر به افزايش ميزان دوپامين شود.

منبع: مشاوركو : مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-شيشه چيست و عوارض ، فوايد و تشخيص مصرف شيشه

امتیاز:
بازدید: 105
برچسب:
:
[ 1398/6/15  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اسكيزوفرني يك اختلال مزمن و جدي است كه بر شيوه تفكر، احساسات و رفتار فرد تاثير مي گذارد.

داروي اسكيزوفرني مي تواند سبب بهبود اين بيماري شود.

اسكيزوفرني، مانند ساير اختلالات رواني، شايع نيست، اما اين مي تواند بسيار ناتوان كننده باشد.

از هر هزار نفر، تقريبا هفت يا هشت نفر در طول زندگي خود مبتلا به اسكيزوفرني مي شوند.

اين اختلال مي تواند افرادي را كه مبتلا به آلرژي هستند، به شنيدن صداهاي خود يا ديدن چيزهايي كه در دسترس نيستند، مبتلا كند.

آنها ممكن است فكر كنند كه افراد ديگر ذهنشان را مي خوانند، افكار شان را كنترل مي كنند يا آنها به ايشان آسيب مي رسانند.

اين ايده مي تواند براي افراد مبتلا به اسكيزوفرني ترسناك باشد و باعث انزواي آنها و آشفتگي شديد شود.

همچنين مي تواند براي كساني كه در اطراف آنها است نگران كننده باشد.

افرادي كه مبتلا به اسكيزوفرني هستند گاهي اوقات ممكن است درباره ايده هاي عجيب و غريب صحبت كنند كه برخورد با آنها را سخت تر مي كند.

آنها بدون صحبت كردن يا صحبت كردن ممكن است ساعت ها نشسته باشند.

گاهي اوقات اين افراد خيلي خوب به نظر مي رسند، تا زماني كه آنها درباره افكار خود صحبت نكنند.

داروي اسكيزوفرني چيست؟ - چگونه تشخيص داده مي شود؟

اسكيزوفرني نيز بر جامعه و خانواده تاثير مي گذارد.
بسياري از اسكيزوفرنها مشكل پيدا كردن شغل و مراقبت از خود را دارند، بنابراين ممكن است به ديگران متكي باشند.

نگرش ها و باورهاي اسكيزوفرني گسترده هستند و بعضي اوقات آنها را ناخواسته در مورد اختلال و درمان آن صحبت مي كنند.

افرادي كه مبتلا به اسكيزوفرني هستند ممكن است هميشه در طول زندگي خود علائم اين اختلال داشته باشند.

اما درمان كمك كرده است تا بسياري از آنها را بهبود بخشد و آنها توانسته اند اهداف زندگي خود را دنبال كنند.

محققان در حال توسعه روش هاي موثر درمان و استفاده از ابزار تحقيق جديد براي درك علل اسكيزوفرني هستند.

شايد نتيجه اين تحقيق در سال هاي آينده به جلوگيري و درمان اين بيماري كمك كند.

غول افسردگي را شكست دهيم
غول افسردگي تان را شكست دهيد.
0 ديدگاه /تير ۱۱, ۱۳۹۸
ادامه مطلب ...
علائم اسكيزوفرني چيست؟
علائم اسكيزوفرني به سه دسته گسترده تقسيم مي شوند:

علائم مثبت
علائم منفي
علائم شناختي
علائم مثبت رفتارهاي روان پريشي
علائم مثبت رفتارهاي روان پريشي است كه معمولا در افراد سالم مشاهده نمي شود.

افرادي كه علائم مثبت دارند ممكن است با بعضي از جنبه هاي واقعيت ارتباط برقرار كنند.

براي برخي افراد، اين علائم گذرا هستند، اما براي ديگران، اين علائم در طول زمان ثابت است.

علائم گاهي اوقات شديد و گاهي اوقات دشوار است.

شدت علائم مثبت ممكن است بستگي به اينكه آيا بيمار درمان مي شود يا نه.

علائم مثبت عبارتند از:

توهمات
عواطف تجربي حسي است كه بدون محرك خارجي رخ مي دهد.

اين توهمات در هر يك از پنج حس (ديد، شنيدن، بوييدن، طعم و لمس) رخ مي دهد.

براي تلفن هاي موبايل (يا توهمات شنوايي) شايع ترين نوع توهم در اسكيزوفرني است.

بسياري از افراد مبتلا به اسكيزوفرنيا صداي شنيدن دارند.

اين صداها مي توانند داخلي باشند، يعني، از ذهن خودشان، يا مي توانند بيروني باشند، در اين صورت، بيمار احساس مي كند كه كسي با او صحبت مي كند.

اين صداها ممكن است درمورد رفتار فردي صحبت كنند، او را به انجام كاري بپردازد يا او را از خطر مطلع كند.

گاهي اوقات صداي صحبت مي شود و افرادي كه اسكيزوفرني دارند به اين صداها پاسخ مي دهند.

اسكيزوفرني ممكن است اين صداهاي بلند مدت را بشنود و خانواده يا دوستانشان متوجه مشكلاتشان شوند.

انواع توهمات ديگر عبارتند از: ديدن مردم و يا چيزهايي كه در دسترس نيست، بويايي بوجود مي آيد كه هيچ كس به جز اسكيزوفرني به آنها توجه نمي كند و اين معني كه كسي با انگشت هاي نامرئي بدن خود را لمس مي كند، زماني كه هيچ كس در كنار آنها نيست.

اطمينان حاصل كنيد كه اختلال وسواسي-اجباري (OCD)، علائم و درمان ان بررسي شده باشد.

*

سايت “مشاورانه” با همكاري برترين روانشناسان ايران به ارائه خدمات مشاوره خانواده ، ازدواج ، مشاوره تلفني ، ارائه تست روانشناسي و شخصيت شناسي با پاسخ تحليل و هوشمند ، مشاوره روانشناسي ، جنسي ، استفاده از جديدترين روش تشخيص و درمان اختلال رواني: افسردگي، اضطراب، بيش فعالي، شب ادراري، دو قطبي و غيره پرداخته است.

شماره هاي تماس

۰۲۱۸۸۴۱۹۸۳۲

۰۲۱۲۲۲۴۷۱۰۰

۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲

تلفن همراه

۰۹۰۳۱۲۳۶۴۴۶۰

۰۹۰۳۵۶۷۳۰۵۰

۰۹۱۰۸۳۴۷۵۹۷

*

هذيان
هذيان اعتقادي اشتباه است كه يك فرد عميقا به آن اعتقاد دارد و اين باورها با فرهنگ او سازگار نيست.

اشكالاتي همچنان ادامه دارد، حتي زماني كه شواهدي از عدم وجود حقيقت يا منطق وجود دارد.

افرادي كه مبتلا به اسكيزوفرني هستند ممكن است توهماتي كه به نظر عجيب و غريب مي آيند، مانند واقعيتي كه همسايگان مي توانند رفتار خود را با امواج مغناطيسي كنترل كنند.

همچنين ممكن است آنها اعتقاد داشته باشند كه كساني كه در تلويزيون تماشا مي كنند، پيام هاي خاصي را به آنها مي دهند، يا ايستگاه هاي راديويي با صداي بلند به ديگران افكار خود را منتشر مي كنند.

اين نكات به عنوان “نكات نفرت” ناميده مي شود.

گاهي اوقات آنها معتقدند كه شخص ديگري، به عنوان مثال، يك شخصيت تاريخي معروف است.

آنها ممكن است تصورات پارانوئيد داشته باشند و تصور كنند كه ديگران مي خواهند به آنها آسيب برسانند.

به عنوان مثال، با خيانت، حمله، مسموم كردن، جاسوسي و يا تظاهرات عليه آنها و يا عزيزانشان.

اين باورها آزار و آسيب ناميده مي شود.

هذيان اعتقادي

اختلالات فكر
اختلال فكر يك شيوه غيرطبيعي يا بي معني تفكر است.

يك شكل از آن، تفكر آشفته ناميده مي شود.

يك وضعيت كه در آن فرد دشواري مرتب كردن افكار خود و ايجاد يك رابطه منطقي بين آنها را مشكل مي كند.

در اين شرايط، او ممكن است به روش مبهم صحبت كند، به طوري كه دشوار است كه كلمات او را درك كند.

شكل ديگر وقفه تفكر ناميده مي شود.

وضعيتي كه در آن يك فرد به طور ناگهاني گفتار خود را با فكر كردن در مورد چيزي تقليل مي دهد.

وقتي پرسيد چرا او بايد صحبت را متوقف كند، ممكن است به ياد نياورد و بگويد كه فكر از ذهنش خارج است.

در نهايت، يك فرد مبتلا به اختلال تفكر ممكن است كلمات بي معني را بسازد يا در ديگر موارد واژه سازي كند.

اختلالات حركتي

اين اختلالات ممكن است به صورت حركات احساسي ظاهر شود.

فرد مبتلا به نقص حركت ممكن است حركات خاصي را تكرار كند.

از سوي ديگر، چنين فردي ممكن است رنج مي برد .

اين وضعيتي است كه در آن فرد به ديگران واكنش نشان نمي دهد.

امروزه به ندرت اتفاق مي افتد، اما زماني كه براي اسكيزوفرني درمان نمي شد، اين شايع تر بود.

PHOBIA
اختلال اضطرابي و روشهاي درمان فوبيا- دكتر سارا نامجو
0 ديدگاه /خرداد ۱, ۱۳۹۸
ادامه مطلب ...
علائم منفي
علائم منفي مرتبط با سردرگمي احساسات و رفتارها است.

تشخيص اين علائم به عنوان بخشي از اختلال، مشكل تر است و مي تواند با علائم افسردگي و ساير شرايط اشتباه گرفته شود.

اين علائم عبارتند از:

يكنواختي احساسي مثل كاهش بيان احساسات از طريق صورت يا تن صداي
كم شدن لذت بردن از زندگي روزمره
مشكلات شروع و ادامه فعاليت
كاهش صحبت كردن
افراد مبتلا به علائم منفي ممكن است نياز به كمك روزانه خود را داشته باشند.
آنها ممكن است سلامت فرد را ناديده بگيرند.
اين ويژگي ها آنها را به نظر مي رسد تنبل و يا ناخواسته به خود كمك كند، اما اين نشانه هايي از اسكيزوفرني است.

علائم شناختي
پيش از استفاده داروي اسكيزوفرني بايد اين اختلال تشخيص داده شود.

علائم شناختي براي برخي افراد غير قابل تحمل است، اما براي ديگران، اين علائم شديدتر است و بيماران ممكن است تغييرات در حافظه و يا ساير جنبه هاي تفكر خود را ببينند.

تشخيص علائم شناختي به عنوان بخشي از اختلال، مانند نشانه هاي منفي، ممكن است دشوار باشد.

اين علائم اغلب توسط آزمون هاي خاص شناسايي مي شوند.

علائم شناختي عبارتند از:

عملكرد ضعيف و ضعف در توانايي درك اطلاعات و استفاده از آنها براي تصميم گيري
اختلال در تمركز و توجه
وقفه در حافظه فعال و ضعف در توانايي فوري استفاده از اطلاعات پس از يادگيري آنها
دانش ضعيف بر روابط كار و روابط اجتماعي تاثير مي گذارد و مي تواند براي افراد مبتلا به اسكيزوفرنيا دردناك باشد.
تست پيش از ازدواج
تست روانشناسي پيش از ازدواج
0 ديدگاه /ارديبهشت ۲۳, ۱۳۹۸
ادامه مطلب ...
داروي اسكيزوفرني
داروي اسكيزوفرني از اواسط دهه ۱۹۵۰ در دسترس بوده است.

انواع قديمي تر به نام سنتي روانكاوي يا نسل اول ناميده مي شوند.

در دهه ۱۹۹۰، داروي ضد اسكيزوفرني جديد توليد شد.

اين داروهاي جديد داروهاي روان درماني نسل دوم ناميده مي شوند.

عوارض داروي اسكيزوفرني
برخي از افراد وقتي كه شروع به مصرف دارو مي كنند عوارض جانبي دارند.

اكثر عوارض جانبي مواد مخدر بعد از چند روز ناپديد مي شوند.

عوارض جانبي باقي مانده پايدار هستند، اما اغلب آنها با موفقيت كنترل مي شوند.

كساني كه داروهاي ضد روان شناختي مصرف مي كنند نبايد قبل از اينكه بتوانند با داروهاي جديد سازگار شوند، رانندگي كنند.

عوارض داروي اسكيزوفرني

عوارض جانبي دارو ضد اسكيزوفرني
عوارض جانبي بسياري از داروهاي ضد اسكيزوفرني عبارتند از:

خواب آلودگي
سرگيجه هنگام حركت دادن موقعيت
تاري ديد
افزايش ضربان قلب
حساسيت نور خورشيد
خارش پوست
مشكلات قاعدگي براي زنان
داروهاي ضد اسكيزوفرني نسل دوم مي تواند باعث افزايش وزن و تغييرات در متابوليسم بدن شود.

عوارض جانبي مي تواند خطر ابتلا به ديابت و كلسترول بالا را افزايش دهد.

هنگامي كه يك فرد داروهاي ضد التهابي نسل دوم را مصرف مي كند، وزن، گلوكز (گلوكز) و ميزان چربي بايد توسط پزشك كنترل شود.


ضروري ترين دانستني هاي قبل از روابط جنسي
0 ديدگاه /تير ۶, ۱۳۹۸
ادامه مطلب ...
اختلال رواني
داروي اسكيزوفرني نسل اول با عوارض جانبي
داروهاي نسل اول با عوارض جانبي مرتبط با جابجايي فيزيكي همراه هستند:

سفتي ماهيچه
اسپاسم عضلاني مزمن
لرزش
بي قراري
پزشكان و بيماران بايد در انتخاب مواد مخدر، ميزان دارو و برنامه درمان مناسب، و اين رابطه بايد بر اساس نياز فردي بيمار و وضعيت پزشكي او باشد.

استفاده طولاني مدت از نسل اول داروهاي ضد پسوريازيس ممكن است منجر به بيماري هايي مانند ديسكينزي تند و يا ديسكينزي تاخير (TD) شود.

ديسكينزي تند و يا ديسكينزي تاخير (TD)
TD حركات فرد را ناخوشايند مي سازد.

اين حركات معمولا در منطقه شفاهي انجام مي شود.

TD مي تواند خفيف يا شديد باشد و در برخي افراد اين مشكل حل نمي شود.

گاهي اوقات افراد مبتلا به TD نسبتا يا به طور كامل پس از قطع دارو بهبود مي يابند.

TD در افرادي كه داروهاي ضد التهابي نسل دوم مصرف مي كنند كمتر احتمال دارد كه رخ دهد، اما بعضي ديگر ممكن است TD باشند.

كساني كه فكر مي كنند ممكن است TD داشته باشند، قبل از متوقف كردن دارو بايد با پزشك مشورت كنند.

چگونه داروهاي ضد اسكيزوفرني مصرف كنيد و به آنها پاسخ دهيد.

داروهاي ضددرد معمولا به شكل قرص ها و شربت ها به صورت روزانه مصرف مي شوند.

بعضي از داروهاي ضد پيري يك يا دو بار در ماه تزريق مي شوند.

علائم اسكيزوفرني، مانند تشنگي و توهم، معمولا چند روز پس از شروع درمان ضد روانپزشكي حل مي شود.

علائم مانند تصورات، معمولا ظرف چند هفته حل و فصل مي شوند.

مدت زمان
پس از حدود ۶ هفته، بسياري از افراد علائم خود را بهبود مي بخشند.

ديگران هنوز نشانه هايي دارند، اما معمولا داروها از تشديد علائم جلوگيري مي كنند.

با اين حال، مردم به روش هاي مختلف به داروهاي ضد پسوريازيس واكنش نشان مي دهند و هيچكس نمي تواند پيش بيني كند كه چگونه بيمار به داروها پاسخ خواهد داد.

گاهي اوقات، بايد چندين دارو را براي پيدا كردن داروهاي مناسب مورد آزمايش قرار دهيد.

پزشكان و بيماران مي توانند با هم كار كنند تا بهترين تركيب دارو و دارو و همچنين ميزان آن را پيدا كنند.

اكثر افراد دوره اي از عود و يا بيشتر را تجربه مي كنند، دوره اي كه علائم بيماري را بازمي گرداند يا بدتر شود.

معمولا، علائم برگشت مي كنند، زماني كه فرد مصرف دارو را متوقف كند يا كمتر از آن تجويز شود.

دليل اين كه مردم مصرف مواد مخدر را متوقف مي كنند، اين است كه مردم را بهتر درك كنند يا فكر نكنند كه آنها بايد دارو مصرف كنند.

اما هيچ كس نبايد قبل از مشاوره با پزشك خود داروهاي ضد التهابي مصرف كند.

داروها بايد به تدريج قطع شوند و اين امر هرگز نبايد ناگهان انجام شود.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-داروي اسكيزوفرني چيست؟ – چگونه تشخيص داده مي شود؟

امتیاز:
بازدید: 110
برچسب:
:
[ 1398/4/17  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب