moshaverrkhob
moshaverrkhob

آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان يك مهارت اساسي است كه در تمام جنبه هاي زندگي، از روابط شخصي گرفته تا موفقيت شغلي، نقش مهمي ايفا مي كند. نوجوانان در حال گذار از كودكي به بزرگسالي هستند و در اين دوران، نياز به يادگيري مهارتهاي ارتباطي موثر براي برقراري ارتباط موثر با ديگران، از جمله والدين، معلمان، دوستان و همسالان دارند.

اهميت آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان
آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان مزاياي متعددي دارد، از جمله:

افزايش اعتماد به نفس: نوجواناني كه مهارتهاي ارتباطي موثري دارند، احساس اعتماد به نفس بيشتري مي كنند و راحت تر مي توانند خود را بيان كنند.
بهبود روابط: نوجواناني كه مي توانند به طور موثر ارتباط برقرار كنند، روابط سالم تري با ديگران، از جمله والدين، معلمان، دوستان و همسالان، خواهند داشت.
پيشرفت تحصيلي: نوجواناني كه مهارتهاي ارتباطي موثري دارند، در مدرسه عملكرد بهتري خواهند داشت و احتمال موفقيت تحصيلي بيشتري خواهند داشت.
پيشگيري از مشكلات رفتاري: نوجواناني كه مهارتهاي ارتباطي موثري دارند، كمتر دچار مشكلات رفتاري، از جمله خشونت، پرخاشگري و اعتياد، مي شوند.
آموزش مهارت هاي ارتباطي به نوجوانان يك سرمايه گذاري ارزشمند است. اين مي تواند به آنها كمك كند تا در زندگي فردي و حرفه اي خود موفق شوند.

مشاوران متخصص ما به نوجوان شما كمك مي كنند تا تمام مهارت هاي لازم را ياد گرفته و آينده درخشاني براي خود بسازند. براي صحبت با مشاوران برتر كودك و نوجوان مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

 

مهارت ارتباط موثر در نوجوانان
آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان وجود دارد كه براي نوجوانان مهم است. برخي از مهارتهاي ارتباطي مهم براي نوجوانان عبارتند از:

گوش دادن فعال: گوش دادن فعال به معناي توجه كامل به صحبت هاي طرف مقابل و درك منظور او است. نوجوانان بايد ياد بگيرند كه به صحبت هاي ديگران با دقت گوش دهند، بدون اينكه حواسشان پرت شود يا نظرات خود را پيش از پايان صحبت طرف مقابل بيان كنند.
ابراز احساسات به طور موثر: نوجوانان بايد بتوانند احساسات خود را به طور موثر بيان كنند، هم مثبت و هم منفي.
حل اختلافات به طور مسالمت آميز: نوجوانان بايد بتوانند اختلافات خود را با ديگران به طور مسالمت آميز حل كنند.
توضيح واضح و روشن: نوجوانان بايد ياد بگيرند كه منظور خود را به طور واضح و روشن بيان كنند. آنها بايد از كلمات و جملات ساده و قابل فهم استفاده كنند و از توضيحات اضافي و پيچيده خودداري كنند.
تفكر انتقادي: نوجوانان بايد بتوانند به طور انتقادي فكر كنند و اطلاعات را ارزيابي كنند.
بازخورد دادن: نوجوانان بايد ياد بگيرند كه بازخورد سازنده اي به ديگران ارائه دهند. بازخورد سازنده به معناي بيان نظرات خود به طور صادقانه و صريح، اما بدون توهين يا انتقاد است.
مهارتهاي سخنراني: نوجوانان بايد بتوانند به طور موثر در جمع صحبت كنند.
آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان
روشهاي مختلفي براي آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان وجود دارد. برخي از اين روشها عبارتند از:

آموزش مستقيم: در اين روش، به نوجوانان مهارتهاي ارتباطي خاصي آموزش داده مي شود، از جمله نحوه گوش دادن فعال، ابراز احساسات به طور موثر و حل اختلافات به طور مسالمت آميز.
بازيهاي نقش آفريني: بازيهاي نقش آفريني مي توانند به نوجوانان كمك كنند تا مهارتهاي ارتباطي خود را در موقعيتهاي واقعي تمرين كنند.
بازخورد دادن: بازخورد دادن به نوجوانان در مورد عملكرد آنها در برقراري ارتباط مي تواند به آنها كمك كند تا مهارتهاي خود را بهبود بخشند.

آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان

چگونه با نوجوانان ارتباط برقرار كنيم
ارتباط با نوجوانان يكي از چالش برانگيزترين كارهايي است كه والدين و بزرگسالان با آن مواجه مي شوند. نوجوانان در دوره اي از تحولات جسمي، عاطفي و اجتماعي قرار دارند كه مي تواند منجر به رفتارهاي پرخاشگرانه، دوري از خانواده و دوستان و ساير مشكلات شود.

براي برقراري ارتباط موثر با نوجوانان، مهم است كه به نيازهاي آنها احترام بگذاريد و از ديدگاه آنها به مسائل نگاه كنيد. در اينجا چند نكته براي كمك به شما در برقراري ارتباط بهتر با نوجوانان آورده شده است:

شنونده خوبي باشيد. وقتي نوجوان شما صحبت مي كند، واقعاً به او گوش دهيد. با او تماس چشمي برقرار كنيد، سوالات بپرسيد و به حرف هايش توجه كنيد.
از قضاوت خودداري كنيد. حتي اگر با نظرات نوجوان خود موافق نيستيد، سعي كنيد آنها را قضاوت نكنيد. فقط به او گوش دهيد و به او كمك كنيد تا احساس كند كه شنيده مي شود.
ابراز همدردي كنيد. به نوجوان خود نشان دهيد كه احساسات او را درك مي كنيد. به او بگوييد كه مي دانيد او در حال تجربه چه چيزي است و احساس شما در اين مورد چيست.
با او رابطه دوستانه داشته باشيد. سعي كنيد با نوجوان خود رابطه اي دوستانه داشته باشيد. با او وقت بگذرانيد، به او اعتماد كنيد و به او نشان دهيد كه او را دوست داريد.
محدوديت هايي تعيين كنيد. مهم است كه براي نوجوانان محدوديت هايي تعيين كنيد. اين به آنها كمك مي كند تا ياد بگيرند كه چگونه مسئوليت پذير باشند و رفتارهاي مناسبي داشته باشند.
بازي براي توسعه برقراري ارتباط كودك با همسالان
بازي اجتماعي براي كودكان زيادي وجود دارد كه مي‌توانند به كودكان در توسعه مهارت‌هاي ارتباطي با همسالان كمك كنند. در اينجا چند مورد از محبوب‌ترين و موثرترين بازي‌ها آورده شده است:

بازي‌هاي نقش‌آفريني مانند خاله بازي، دكتر بازي، و پليس بازي. اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا احساسات و ديدگاه‌هاي ديگران را درك كنند و مهارت‌هاي همكاري و حل مسئله را توسعه دهند.


بازي‌هاي حركتي. اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا مهارت‌هاي حركتي خود را بهبود بخشند و ياد بگيرند كه چگونه با ديگران ارتباط برقرار كنند و با آنها همكاري كنند.
بازي‌هاي كلامي مانند داستان گويي، شعر خواني، و بازي‌هاي كلامي مانند «اسم، شهر، حيوان،» و «هيچ‌كس نمي‌داند». اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا مهارت‌هاي زباني خود را تقويت كنند و ياد بگيرند كه چگونه با ديگران ارتباط برقرار كنند.
بازي‌هاي فكري مانند پازل، بازي‌هاي جدول كلمات متقاطع، و بازي‌هاي كارتي. اين بازي‌ها به كودكان كمك مي‌كنند تا مهارت‌هاي حل مسئله و تفكر انتقادي خود را توسعه دهند و ياد بگيرند كه چگونه با ديگران همكاري كنند.

آموزش مهارت گفتگو به كودكان
مهارت گفتگو يك مهارت مهم زندگي است كه كودكان در سنين پايين بايد آن را ياد بگيرند. گفتگو به كودكان كمك مي كند تا افكار و احساسات خود را بيان كنند، با ديگران ارتباط برقرار كنند و روابط سالم ايجاد كنند. در اينجا چند روش براي آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان آورده شده است:

مدل گفتگوي خوب باشيد. كودكان از والدين و ساير بزرگسالان در زندگي خود الگو مي گيرند. اگر مي خواهيد كودك شما مهارت گفتگو را ياد بگيرد، خودتان بايد يك شنونده و سخنور خوب باشيد. به كودك خود نشان دهيد كه به حرف هايش گوش مي دهيد و به او توجه مي كنيد. از او سوالاتي بپرسيد و به نظرات او احترام بگذاريد.
كودك خود را تشويق كنيد تا صحبت كند. به كودك خود فرصت دهيد تا در مورد روز خود، افكار و احساسات خود صحبت كند. از او بخواهيد داستاني تعريف كند يا يك خاطره را به اشتراك بگذارد.
به كودك خود كمك كنيد تا مهارت هاي گوش دادن را بياموزد. به كودك خود نشان دهيد كه به حرف هايش گوش مي دهيد. وقتي صحبت مي كند، چشم به چشم او نگاه كنيد و به او لبخند بزنيد. از او سوالاتي بپرسيد تا نشان دهيد كه به آنچه مي گويد علاقه داريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-آموزش مهارتهاي ارتباطي به نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/1  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

رابطه كاري و داشتن روحيه تيمي اهميت زيادي در پيشرفت شعلي شما خواهد داشت. شما بايد بلد باشيد چگونه با همكاران خود رابطه برقرار كنيد و در ادامه به روش هايي خواهيم پرداخت كه اين نوع رابطه را به شما ياد مي دهد.

رابطه كاري چيست؟
رابطه كاري عبارتست از انواع ارتباطاتي كه افراد با همكاران خود برقرار مي‌كنند و شامل روابط بين فردي در محيط كار نيز مي شود.

البته مسلم است روابطي كه با همكاران خود برقرار مي كنيد به اندازه روابطي كه با خانواده خود داريد صميمي نخواهد بود, اما اهميت خاص خود را دارد.

شما در هر صورت بايد مهارت برقراري ارتباط موثر در امر تجارت را ياد بگيريد حتي اگر به صورت فريلنسر كار كنيد بايد با افراد مختلف ارتباط برقرار كنيد.

دليل اهميت برقراري رابطه كاري
۱_كار تيمي كارآمد و موثر :
اگر بتوانيد ارتباط خوبي با همكاران خود برقرار كنيد به طبع در انجام پروژه هاي تيمي و گروهي نيز ماهرتر خواهيد بود. در يك رابطه كاري خوب صداقت احترام و همكاري اهميت زيادي دارد.

۲_ بهتر شدن روحيه ي كاركنان:
همكاراني كه روابط خوبي با يكديگر برقرار مي كنند از بروز دعوا و مشاجرات كاري جلوگيري مي‌كنند و سعي مي‌كنند در هر موقعيتي احترام يكديگر را حفظ كنند.

وقتي همه كارمندان به همين روال كار كنند محيط كاري بهتر و شادتري خواهند داشت.

۳_بالارفتن راندمان كاري كارمندان :
وقتي اعضاي اداره در نهايت همدلي و صداقت با يكديگر كار و با يكديگر همكاري مي كنند زودتر به نتيجه مي رسند. اين نتيجه دهي بهتر به نفع خودشان نيز خواهد بود چرا كه زودتر ترفيع مي گيرند و موقعيت شعلي خود را بهتر مي كنند.

۴_رضايت مندي شغلي :

وقتي با همكاران خود رابطه اي صميمانه برقرار كنيد وقتي را براي كشمكش و جدال با همكاران تلف نخواهيد كرد. پس در واقع تمركز خود را در جهت از بين بردن نقاط ضعف خود و بهبود نقاط قوت مي گذاريد.

روش هاي برقراري ارتباط با همكاران در محيط كاري
۱_ هميشه با همكاران خود در ارتباط باشيد:
گوش دادن فعال يكي از اين روش هاي بهبود ارتباط مي باشد. اگر شما شنونده ي خوبي براي رئيس خود باشيد نزد او محبوب و مورد تاييد خواهيد شد.

اگر حس مي كنيد همكار يا رييستان در زندگي شخصي خود با چالشي روبرو شده است و تمايل دارد مشكلات خود را با شما در ميان بگذارد بهتر است با حوصله به حرف هاي او گوش دهيد و با زبان بدن خود به او بفهمانيد در حال همدردي با او هستيد.

۲_قابل اعتماد باشيد :
در يك كار تيمي بايد اعتماد همكارانتان را جلب كنيد. وقتي شما به همكاران خود قول مي‌دهيد كه در موعد مقرر پروژه اي را تحويل دهيد بايد مسئوليت‌پذير باشيد و وظايف خود را به‌ نحو احسن انجام دهيد. آن‌ها در پروژه‌هاي بعدي نيز به شما اعتماد خواهند كرد و شما نيز بايد مثل دفعات قبل كارهاي خود را با عذاب وجدان كاري و كامل انجام دهيد.

۳_از شايعات دور بشويد، تكنيك هاي مهم ارتباطي در محيط كار
اگر مي‌خواهيد راندمان كاري بالايي در محيط كار داشته باشيد بايد از حاشيه‌هاي به ‌وجود آمده كاملاً دوري كنيد. براي اين منظور نبايد پشت كسي غيبت كنيد و در جمع‌هايي كه در آن غيبت صورت مي‌گيرد شركت نكنيد. در اين شرايط سعي كنيد موضوع را عوض كرده و جو را آرام كنيد.

سعي كنيد از خصوصيات مثبت همكار خود در جمع‌ها بگوييد. با اين كار فرهنگ قدرداني را در آن محيط پرورش مي‌دهيد و همه اعضا مي‌كوشند تا از آن‌ها به ‌نيكي نام‌ برده شود .


رابطه كاري
۴_از همكاران خود حمايت كنيد
اگر مدير هستيد سعي كنيد همواره به كاركنان خود روحيه دهيد و به نقاط مثبت آن ها اشاره كنيد و اگر كارمند هستيد نيز سعي كنيد همكارانتان را تشويق كنيد و به دستاوردهاي مثبت آنان اشاره كنيد .

منبع:كانون مشاوران ايران-رابطه كاري | ۱۱ روش براي ارتباط بهتر با همكاران در محيط كاري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/5  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

چگونه ارتباط موثري با همسر خود داشته باشيم؟ رابطه مانند تنفس طبيعي، نيازمند توجه و آگاهي است.

فرآيند ارتباطي يك سيستم دايره‌اي است كه خود را تغذيه مي‌كند و زماني كه عناصر در بازي با يكديگر به شيوه‌اي هماهنگ و به سمت جهت‌هاي مشترك حركت مي‌كنند، ارزش مثبت و عملكردي به خود مي‌گيرد.

برعكس، زماني ارزش منفي و ناكارآمدي به خود مي گيرد كه عناصر درگير به شكلي ناهماهنگ با يكديگر تركيب شوند و به سمت جهات غير مشترك گرايش پيدا كنند و به «آشوب» شكل دهند.

ارتباط موثر چيست؟
ارتباطات را مي توان به عنوان پلي كه افراد را به يكديگر متصل مي كند، ترسيم كرد، ماده اي كه پل از آن ساخته شده است تركيبي از ويژگي هايي است كه متعلق به افرادي است كه با يكديگر در تماس هستند. استحكام و جهت پل به عناصر مختلف در بازي بستگي دارد.

در اين ميان، توانايي گوش دادن ، ماهيت احساسات شخصي، باورهاي هر يك، اتوماسيون هاي ايجاد شده در جريان تجربه زندگي، انتظارات فردي، ترس ها، اميدها.

وقتي پل ها ضعيف هستند، يكي به سختي موفق مي شود به ديگري برسد. فاصله اي پديدار مي شود كه رسيدن به نقطه اي را كه بتواند تنش ها، دردها و ترس ها را كاهش دهد، پيچيده، دشوار و گاهي غيرممكن مي كند.

مشكلات ارتباطي زوجين
اين وضعيتي است كه بسياري از زوج هاي مشكل دار با آن روبرو هستند.

در ازدواج‌هاي بحراني، لذت گفتگو در انبوهي از تظاهرات عصباني، ايده‌هاي نادرست، سوء تفاهم‌ها از بين مي‌رود. نگاه‌هاي آگاهانه، كنايه‌هاي شوخ‌آميز و رمزهاي شخصي جاي خود را به نگاه‌هاي خشمگين، مراجع انتقادي و تهديدهاي پنهان مي‌دهد.

ريتم گفت و گو زماني كه تفاوت در سبك هاي مكالمه، منافع و ديدگاه هاي متضاد، سوء تفاهم ها در يك رابطه انباشته مي شود، به تدريج به هم مي خورد.

بسياري از زوج ها فاقد مهارت هاي خاص گفتگوي زناشويي هستند و در نتيجه ناخواسته باعث ساييدگي ها، سوء تفاهم ها و نااميدي هاي مداوم مي شوند.
مشاهده اينكه در زوج هاي بحران زده «ارتباط وجود ندارد» به كليشه تبديل شده است، اما حقيقت زيادي در آن وجود دارد.

رابطه موثر شاد زوجين
از دهه‌هاي ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، تحقيقات نشان داده است كه زوج‌هاي شاد و ناراضي ، و همچنين زوج‌هاي باثبات و آن‌هايي كه در معرض خطر طلاق هستند، تا چه حد از نظر تعامل و سبك ارتباطي متفاوت هستند.

سبك تعامل در زوج‌هاي ناراضي با ناهماهنگي بيشتر و ارتباط نامطلوب‌تر هم در سطح آنالوگ (غير كلامي) و هم در سطح ديجيتال (كلامي) مشخص مي‌شود، حتي اگر منفي غيركلامي به طور كلي به ميزان بيشتري مشاهده شود.

اغلب مشكلات كدگذاري سيگنال ارتباطي وجود دارد. زوج‌هاي ناراضي، در واقع، سبك ارتباطي دارند كه با اختلاف بيشتر بين محتواي مورد نظر و تأثير درك شده مشخص مي‌شود،

به طوري كه اغلب اتفاق مي‌افتد كه زوج‌هاي تحت درمان اغلب پيام‌هاي خنثي يا منفي را قضاوت مي‌كنند كه در عوض با نيت مثبت از طريق انتقال داده مي‌شوند. شريك علاوه بر اين، سبك تعاملي آنها با يك “منفي” قوي و در عين حال با سطح پايين “مثبت” مشخص مي شود.

روابط موثر در زوج هاي خوشبخت
رضايت، تعارف، همدلي، ابراز محبت، علاقه، تمجيد و توجه در زوج هاي ناراضي نسبت به زوج هاي خوشبخت كمتر است. از سوي ديگر، روابط متقابل در زوج هاي ناراضي با طعنه، انتقاد، القاب تحقيرآميز و تحقيرآميز، اختلاف نظر، نگرش هاي دفاعي، بي توجهي، بي علاقگي، تهديد و ارعاب مشخص مي شود. علاوه بر اين، رفتارهاي آشتي و تنظيم تعارض مانند تغيير موضوع، نقل قول، پذيرش و غيره كمتر ديده مي شود.

ارتباط نامناسب زوجين
به لطف كار گاتمن (۱۹۷۶، ۱۹۹۴) توضيح نظري در مورد تعامل و ارتباط بسيار نامناسب در زوج هاي ناراضي اصلاح شده است. بر خلاف تحقيقات اوليه، كه خود را محدود به توصيف تفاوت‌هاي ذكر شده بين زوج‌هاي ناراضي و شاد به لحاظ كمي منفي يا مثبت مي‌كرد، گاتمن عمدتاً توانايي زوج‌ها را براي جبران تعاملات منفي با زوج‌هاي مثبت بررسي كرد.

نويسنده بر اساس نظريه تعادل در ازدواج (“تئوري تعادل”)، پنج زير گروه را در زوج هاي شاد و ناشاد فرض مي كند كه به طور قابل توجهي در سبك هاي تعامل آنها متفاوت است.

هر قدر هم كه آدم تلاش كند، نمي تواند در برقراري ارتباط كوتاهي كند.
فعاليت يا عدم فعاليت، كلمات يا سكوت
همگي داراي ارزش پيام هستند:
آنها بر ديگران تأثير مي گذارند و ديگران
نيز به نوبه خود نمي توانند
به اين ارتباطات پاسخ ندهند
و از اين طريق نيز ارتباط برقرار مي كنند.

پل واتزلاويك

در حالي كه زوج‌هاي ناپايدار و زوج‌هاي تأييدكننده ، و همچنين زوج‌هاي اجتناب‌كننده، با چشم‌انداز ازدواج نسبتاً پايدار متمايز مي‌شوند، زوج‌هاي متخاصم و زوج‌هاي متخاصم جدا در معرض خطر بالاي طلاق هستند.

از تعاملات منفي دور شويد
به گفته گاتمن (۱۹۹۴)، تعداد تعاملات منفي به خودي خود براي پيش آگهي تعيين كننده نيست، بلكه توانايي تنظيم زوج به منظور تعديل متعادل است. طبق مطالعات وي، زوج هاي باثبات نسبت مثبت به منفي ۵:۱ دارند.

از نتايجي كه از يك مطالعه توسط روانشناس پاتريشيا نولر (۱۹۸۰) به دست آمد، تفاوت ها در رابطه با درك ارتباط بين زوج هايي كه سازگاري زناشويي خوبي دارند و آنهايي كه در مشكل هستند مشهود است.

زوج‌هاي ناراضي، در واقع، پيام‌هاي همسرشان را با دقت كمتري نسبت به زوج‌هاي شاد رمزگشايي مي‌كردند، اما در عوض مي‌توانستند پيام‌هاي غريبه‌ها را به خوبي زوج‌هاي شاد رمزگشايي كنند. از اينجا مي توان استنباط كرد كه كل فرآيند ارتباط كه خارج از ازدواج به خوبي انجام مي شود، در زوج هاي بحران زده كار مثبتي ندارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-چگونه رابطه موثر تري با همسرتان داشته باشيد؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/27  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اگر تجربه يك مدير مدرسه را داشته باشيد، حتما متوجه مي شويد قضاوت كردن در اختلافات كودكان تا چه حد سخت است، و از آن سخت تر منضبط كردن كودكان است. بعلاوه والدين نيز در قبال منضبط كردن كودك در مدرسه وظايفي دارند و نقش اصلي را ايفا مي كنند. در اين مقاله شما را با نكاتي در اين زمينه آشنا خواهيم كرد.

شما بايد رويكرد تأديبي خود را بفهميد

تحقيقات نشان مي دهد كه يكي از مؤثرترين راهبردهاي انضباطي، قاطعيت است؛ واضح و قاطع، همراه با واجب ترين مقررات و حامي احساسات كودكان. با اجتناب ناپذير بودن پيامدهاي رفتار، كودكان از كودكاني كه آرام وسازگار هستند بهتر ياد مي گيرند، البته زماني كه آنها سعي در انجام كار درست را دارند، كه به نوعي با تقويت مثبت نيز توأم است.

براي مطالعه بيشتر:

كودكاني كه نمي خواهند مدرسه بروند

ده نكته براي سازگار شدن كودك با مدرسه

يكي از مديران مدرسه توصيه مي كند: اوايل سالهاي تحصيلي فرصتي را به دانستن خط مشي هاي انضباطي مدرسه اختصاص دهيد قبل از آنكه همه چيز بر خلاف ميل روي دهد. والدين بايد اطمينان يابند كه بر طبق خط مشي هاي انضباطي مدرسه براي حتي يك مسأله عمل مي شود و در اين بين مهم نيست كه چه كسي قانون شكني مي كند. معمولاً مدارس سياست هاي انضباطي را كتبي به صورت آنلاين و يا در فصل پاييز بازگشتن به هنگام عصر از مدرسه تعيين مي كنند؛ اگر خبر نداريد، بپرسيد. اكثر مدارس از رويكردهاي زير استفاده مي كنند:

انضباظ مقتدرانه، معلم مقرات واضحي را طرح مي كند و سه تا شش پيامد منفي براي هر تخلف از سلسله مراتب انضباطي را به كار مي گيرد. كودكان براي رفتار خوب چيزهايي مانند برچسب هاي برجسته، منقش به اشكال يا گلوله هاي شيشه اي دريافت مي كنند به طوري كه بتوانند با گذشت زمان جايزه هاي بيشتري كسب كنند.

مداخلات و حمايت هاي رفتاري مثبت، معلمان براي بخش هاي مختلف مدرسه كارهاي روزمره و تجارب آشكاري را تعيين مي كنند (كلاس ها، توالت، اتاق غذاخوري و سرويس هاي اياب و ذهاب). كودكان اين كارهاي روتين را تمرين مي كنند و معلمان زماني را صرف فراخواندن كودكان به كارهاي خوب كرده و نيز تنبيهاتي قابل پيش بيني براي تخلفات رايج را براي همه وضع مي كنند.

كلاس مسئول، معلمان كودكان را به همكاري با يكديگر براي خلق مقررات كلاسي در شروع هر سال تحصيلي ترغيب مي كنند. مدل‌سازي باعث مي شود كودكان به رفتارهاي مورد انتظاري مانند بالابردن دست ها و نگه داشتن درها توجه كرده و به مرور آن ها را در خود تقويت كنند.

پيامدهاي اثربخش مناسب با نقش كودك و مرحله رشدي كودكان شما

دوستي كه مدير مدرسه بود تعريف مي كرد:

روزي در اوايل تصدي شغلم، معلمي راون پسر بچه هفت ساله را به دفترم آورد. او دستمالهاي كاغذي را از پنجره كلاس به طرف بيرون پرت كرده بود و معلم از من انتظار داشت كه با او به شدت برخورد كنم. چهره آشك آلود كودك خبر از لجبازي و ترس مي داد. من گزينه هايم را سبك سنگين كردم: دلجويي كردن، داد و فريادزدن، يا كلاً انجام دادن كارهايي ديگر؟ پس از آنكه گريه كودك متوقف شد، من از خودم و او تعجب كردم كه چرا حتي نخواستيم از صداي آنچه در كلاس رخ داده به عنوان يك سند كمك بگيريم. سپس او بااشتياق واقعيت را به من گفت”من فقط مي خواستم ببينم آيا يك دستمال كاغذي خيس سريع تر بر روي زمين مي افتد يا دستمال كاغذي خشك”.

من عاشق اين كنجكاوي او شدم و اينجا من بودم كه نبايد او را دست مي انداختم. در مقابل او آرام شد. معلم عصباني و برآشفته شد. من دچار دردسر زيادي شدم.” متوجه كار جنجالي خودم شدم. ولي بايد به دانش آموز كمك كنم تا بتواند انتخاب هاي بهتري داشته باشد و به او و معلمش نيز كمك كنم تا يكديگر را به عنوان همكار ببينند نه دشمن”.

آن روز دانش آموز فرصت بازگشت به كلاس را از دست داد ولي در نامه اي به خاطر كارهاي خود از معلم و ناظمش معذرت خواهي كرد. و با كمك ناظم توانست دستمال كاغذي هاي تمام توالت هاي پسرانه را تعويض كند و به خاطر چنين كار خوبي از سوي معلمش مورد تشويقي جانانه قرار گرفت. تجربه او به من آموخت كه تمركز بر هر كودك به عنوان يك فرد با اختصاص دادن زماني براي فهميدن امور جاري كاري كمك كننده است، نه داد و فرياد زدن. وقتي خانواده هاي كودكان مقررات را براي آنها روشن كنند و به آنها فرصتي براي منعكس كردن انتخاب هاي كودك خود بدهند آنها نيز متقابلاًبه خوبي واكنش نشان مي دهند. من در اين مواقع گفتن يك معذرت خواهي صادقانه اي (يا دست كم كار متقاعدكننده اي) را پيشنهاد دادم و به كودكان كمك كردم طوري برنامه ريزي كنند كه دفعه بعد بهتر عمل كنند. اين كار باعث مي شود آنها نه تنها خوش رفتارتر بلكه اخلاقي تر نيز باشند.

براي مادران:

خود را مانند يك همكار مدرسه در نظر بگيريد

شما مي توانيد با فهماندن به كودك خود كه هر كسي الزاماً بايد تابع مقررات مدرسه باشد به نوعي از رابطه او با معلمانش حمايت به عمل آوريد ولو آنكه در منزل مقررات متفاوتي دنبال شود. كودكان وقتي كه والدين آنها برعكس تصميمات معلم عمل مي كنند گيج مي شوند. مدير يك مشاور حقوقي نيست و كودك شما نيازي به وكيل ندارد. در عوض او به والديني آرام و خونسرد نياز دارد والديني كه تمايل به همكاري با مدرسه براي كمك به احترام در رابطه، انعكاس و اصلاح آن باشند.

قبول كنيد كه همه چيز را نمي دانيد

با مامان و باباهاي ديگري كه صحبت مي كنيم مي فهميم والدين كمي در مورد فرآيند انضباطي مدرسه كودك خود آگاهند. كودكان اغلب توصيفات درهم برهم يا ناقصي از واقعيت مي دهند و مدارس نمي توانند هميشه جزئيات زيادي از آنچه بد پيش مي رود فراهم كنند.

مادري نگران است كه پسرش شايان هر روز با گزارش دهي كارهاي عليرضا به خانه مي آيد (در اين مورد اسامي و جزئيات جابجا شده). او ممكن است بگويد عليرضا امروز روز خوبي داشت، يا عليرضا روز خيلي بدي پشت سرگذاشت. با گذشت زمان ديگر جزئيات نيز آشكار شدند. عليرضا رايانه معلم را شكست. او مي خواست همكلاسي ديگر را كتك بزند. معلم از شدت عصبانيت مي خواست همه بچه ها را از كلاس اخراج كند. مامان روز به روز نگران تر مي شد. وقتي از معلم خواست تا در اين باره برايش توضيح دهد تا خيالش راحت شود، او فهميد كه كاركنان مدرسه اجازه گفتن جريان رسيدگي به وضعيت عليرضا را ندارند.

براساس اظهارات قانون حفظ حريم خصوصي و حقوق آموزشي فدرال، والدين بايد به همه موارد ثبتي كتبي در مورد كودكان خود دسترسي داشته باشند و هيچ مدرسه اي نمي تواند اطلاعاتي را بدون رضايت والدين در اختيار ديگران قرار دهد. يعني حتي اگر كودك ديگري به كودك شما آسيب رساند مدرسه نمي تواند در مورد آن كودك با شما صحبت كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-تعامل مديران و والدين در انضباط مدرسه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/20  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تبديل شدن به پدر و مادر مي تواند تاثيرات بدي روي روابط شما داشته باشد، در اين مقاله راه كارهايي براي كمك به شما ارائه شده است:

تبديل شدن به پدر و مادر يك اتفاق شادي بخش، شگفت آور، و گاهي خسته كننده و سخت است. با خود بهترين و بدترين ها را به همراه دارد (ممكن است در يك لحظه بهترين را تجربه كنيد و لحظه اي ديگر بدترين را). براي اكثر ما، اين اتفاق تجربه ايست كه بيشترين تغيير در زندگي را ايجاد مي كند. يكي از اين تغييرات در زندگي شما به عنوان يك زوج است. گذر از جايگاه يك زن و شوهر كه تمركزشان روي يكديگر است به پدر و مادري كه مجبور هستند يك بچه را اولويت زندگي خود قرار بدهند، بسيار سخت است حتي براي زوج هاي بسيار شاد و سلامت. ممكن است برخي از روابط شما بخاطر نيازهاي مبرمي كه مسئوليت پدر ومادري ايجاد مي كند ، كمرنگ شده حتي ازبين برود. و در نتيجه، زمانيكه وظيفه پدر و مادري را به عهده مي گيريد، بعد از گذشت ماه ها متوجه مي شويد شما وشريك زندگيتان، زمان كمتري براي با هم بودن داريد، همديگر را بيشتر آزار مي دهيد، و يا نسبت به قبل بيشتر قطع ارتباط مي كنيد.

اگر شما اينطور هستيد، بدانيد تنها نيستيد.

مطالعات روانشناسي بيشماري ، آنچه را كه روانشناسان” كاهش رضايت زناشويي طي تبديل شدن به پدر ومادر” مي نامند، بررسي مي كند. در مورد اين نكته كه اين كاهش رضايت چقدر بد است واين اتفاق براي زن بدتر است يا براي مرد، و اينكه چه عواملي به جلوگيري از آن كمك مي كند، اختلاف نظرهايي وجود دارد. از آنجا كه محققان نمي توانند براي افراد به صورت تصادفي تعيين كنند بچه داشته باشند يا نه، نمي‌توانيم مدارك تجربي لازم را داشته باشيم تا با قطعيت بگوييم پدر و مادر شدن براي ازدواج بد است. ولي نتايج مطالعاتي كه روي زوج ها در طول دوره قبل از بچه دارشدن تا سال هاي بعداز تولد اولين فرزندشان انجام شده ( معمولا در مقايسه با زوج هايي كه بچه ندارند) همواره اينطور نشان داده كه براي بيشتر زوج ها بچه دار شدن ، مشكلاتي در روابطشان بوجود مي آورد.

موضوع ديگري كه اين مطالعات به آن اشاره مي كند اين است كه اين نوع آسيب حتمي نيست.- روابط برخي از زوج ها بعد از تولد اولين بچه دچار افول نشد. ولي چطور مي توانيد يكي از اين پدر ومادر ها باشيد؟ تغيير دادن بعضي از اين اتفاقات آسان نيست—داشتن امكانات مالي بيشتر، بارداري برنامه ريزي شده و والديني كه با هم زندگي مي كنند، همگي عوامل حمايتي بالقوه اي هستند. اولويت بندي روابط بين زوج ها و تعيين زماني براي باهم بودن عاملي است كه كنترل آن در دست شماست. البته حرف زدن تا عمل كردن راحت تر است، زيرا كه اين كارها را براي نوزادي نيازمند و دوست داستني انجام مي دهيد كه زندگي اش براي شما ارزشمند است. بي شك مي توانيد با انجام اقداماتي به حفظ سلامت رواني و روابطتان طي سال هاي اوليه پدر و مادرشدن كمك كنيد. وشرايط به گونه اي پيش مي رود كه حتي نياز به استخدام پرستار بچه براي ملاقات هاي شبانه نداريد.

۱-اولويت بندي زمان خواب

محققان فكر مي كنند يكي از دلايلي كه تبديل شدن به پدر ومادر براي روابط زوجين، مشكل ايجاد مي كند

اين است كه بخاطرلذت هاي دوست داشتني بچه دارشدن ، خواب دچار اختلا لات سختي مي شود. وقتي كم خواب مي شويد، ممكن است در برخورد با اتفاقات بد خود را عصباني و بد خلق و متخاصم ببينيد. نويسنده مطالعه وهمكارش به اين نكته رسيدند كه هر كدام از زوج هايي كه شب قبل كمتر خوابيده باشند، بيشتر دعوا مي كنند و در حل تعارضات بدتر عمل مي كنند. اگر تا به حال شب بيداري را تجربه نكرده باشيد، احتمالا از كم خوابي هاي زياد رنج خواهيد برد. بعد ازتحمل چند شب كم خوابي، افراد مي گويند احساس خستگي نمي كنند ولي در انجام كارهاي ذهني ضعيف عمل مي كنند.

براي بسياري ، اولويت بندي خواب مشكل است- رها كردن ظروف نشسته، و اتاق پذيرايي مرتب نشده سخت است و اينكه گاهي تنها زمان باقي مانده شما را هم در انتهاي يك روز سخت بخواهند بگيرند—ولي اين سختي ها ارزش دارد. اگر همچنان شب ها از خواب بيدار مي شويد تا از كودك خود مراقبت كنيد راه هايي وجود دارد تا بتوانيد خوابتان را برنامه ريزي كنيد. به عنوان مثال، براي خودتان زماني براي خواب در نظر بگيريد، در اين زمان گوشي تلفن يا تبلت به رخت خواب نبريد، با داشتن خواب خوب و سلامت، در طول شب مشغول غلطيدن وچرخيدن در رختخواب نيستيد و حتي خوب است اگر در تختي جدا بخوابيد تا شريك خود را بيدار نكنيد. در باره راه هاي ديگر تقسيم كردن ساعات خواب شبانه فكركنيد در اين‌صورت هر دونفر مي توانند كمي خواب خوب و عميق داشته باشند.

اگربه خوبي استراحت كرده باشيد، روبه رو شدن با هر مساله اي راحت تر و بهتر است. اگر كارتان را سريع تر انجام دهيد، كمتر اشتباه كنيد، و كنترل بيشتري روي احساساتتان داريد و موثر تر خواهيد بود. پس به جاي بيدار ماندن و سروكله زدن با كارهاي خانه، شغل، و مسائل شخصي، كمي بخوابيد و ببينيد كه آيا حل مسائل درصبح آرام راحت تر نيست ؟! اين ضرب المثل را فراموش نكنيد، ” هيچ وقت با عصبانيت به رخت خواب نرويد” در عوض تلاش كنيد” اگر عصباني هستيد، بگوييد دوستت دارم و شب بخير” و ببينيد صبح كه بيدار مي شويد هنوزآن مشكل وجود دارد يا نه؟

۲-به يكديگر اعتماد كنيد!

شب هاي بي خوابي، نوزاد نق نق كنان، و تمام الزامات پدرو مادري به هرمشكل ديگري كه قبل از بچه دارشدن داشتيد اضافه شده است. تبديل شدن به پدر و مادر با وجود تمام لذت ها و شادي هايي كه دارد مي تواند به صورت غير قابل وصفي استرس آور باشد. استرس باعث مي شود به سختي بتوانيد همسري آماده و عاشق باشيد. بنابراين بدانيد وقتي همسرتان به شما تلنگر مي زند، يعني فراموش كرده كاري كه به او محول كرده ايد را انجام بدهد و اين معني را ندارد كه ديگر آنطور كه دلتان مي خواهد مهربان و عاشق نيست. به جاي اينكه عصباني وخشمگين شويد، سعي كنيد اين حقيقت را جايگزين احساس بدتان كنيد كه او دوستتان دارد و احتمالا كم خوابيده و استرس زيادي دارد. سرزنش مشكلات جزئي رابطه به خاطر دلايل خارجي مثل كمبود خواب، يا كم حافظه بودن به علت نگهداري از بچه، مي تواند كمك كند شرايط را تحت نظر داشته باشيد و در صورت امكان از تبديل شدن چيزهاي كوچك به مسائل بزرگ جلوگيري كنيد.

البته اعتماد كردن به يكديگر بسيار سخت است. مخصوصا اگر دچار كم خوابي باشيد، پس سعي كنيد براي خودتان قاوني وضع كنيد. به عنوان مثال هر زمان احساس كرديد ازجانب همسرتان متحمل آزار و اذيت شده ايد با خودتان اين جمله را تكرار كنيد” اين شخصيت واقعي او نيست، اين كمبود خواب است” و يا چيزهاي ديگري مثل اين. همچنين بايد تلاش كنيد به خاطر آوريد دفعه قبل شما كاري مشابه انجام داده و به خودتان يادآوري هر دوي شما مي توانيد اشتباهات زيادي داشته باشيد.

البته، درست نيست كه در برخورد با مسائل جدي بي اعتنا باشيد. همچنان مهم است شرايط را تحت نظر بگيريد.

۳-قدرشناس باشيد

زمان كم و داشتن كارهاي زياد، مي تواند باعث شود هر كدام از شما ، ديگري را مسئول كارها بدانيد. چه كسي وقت دارد بگويد براي درست كردن شام متشكرم وقتي كه شما مشغول آماده كردن بچه براي خوابيدن بوديد؟ ولي كمي حق شناسي مي تواند نتيجه بخش باشد (مشكلات را قابل تحمل تر كند). تحقيقات نشان مي دهد كه هرچه افراد قدرشناس تر باشند، از روابطشان رضايت بيشتري خواهند داشت و اين موضوع به ويژه در دوره هاي گذار مثل بچه دارشدن صحت دارد. پس مسائل كوچك مثل:۱- آگاهي از تلاش هاي همسرتان، ۲-صرف زمان براي داشتن احساس خوشبختي در اين مورد كه در اين سفر پر هرج و مرج همراه همسرتان هستيد، يا۳- بازگشت به زمان هاي قبل كه وقتي همديگر را براي اولين بار ملاقلت كرديد چه احساسي داشتيد و ابراز همان احساسات به همسرتان، اين عوامل مي تواند كمك كند روابطتان صميمانه و برقرار بماند. وقتي شروع به بيان حق شناسي و قدرداني مي كنيد ، احتمالا متوجه مي شويد همسرتان نيز مشتاق است قدر شناسي اش را ابراز كند. و اين احساس چقدر بهتر مي بود كه براي تمام شام هايي كه تهيه كرده بوديد و پوشك هايي كه عوض مي كرديد و فكرمي كرديد به كارهايتان توجه نمي شود، تشكري ازصميم قلب دريافت مي كرديد؟

۴-باهمديگر يك سرگرمي تازه (كه زمان بر نباشد) را شروع كنيد.

تحقيقات نشان مي دهد مشغول شدن ( باهمديگر) به سرگرمي هاي جديد براي زوج ها خوب است و اين موضوع به ويژه طي تبديل شدن زوج ها به پدر ومادر، زماني كه بيشتر وقت شما صرف تمركز بر روي چيزهايي غيراز روابطتتان مي شود، صحت دارد. مخصوصا اگرتشخيص دهيد سرگرمي هاي قديمي كه داشتيد در اين سبك جديد زندگي شما به خوبي قبل عمل نمي كند. مطمئنا وقتي داريد كالسكه بچه را هل مي دهيد، مي‌توانيد به پياده روي (عادتي كه قبلا هم داشتيد) ادامه دهيد ولي ديگر منطقي نيست كه بخواهيد هرهفته تمام طول روز را صرف بالارفتن از كوه كرده يا غذا درست كنيد و در صبح جمعه يك مسابقه دوي ماراتون در تلويزيون ببينيد. پيداكردن يك سرگرمي جديد كه بتوانيد به عنوان يك زوج انجام دهيد ارزشمند است—يك سرگرمي جديد شما دونفر را كنار هم مي آورد و موضوعات جديدي دراختيارتان مي‌گذارد تا باهم گفتگو كنيد، مخصوصا زماني كه اكثر اراتباطات شما مانند يك جلسه كاري بوده است.

منبع:كانون مشاوران ايران-نكات ارتباطي براي والدين جوان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/29  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در اين مقاله به روش هايي براي مديريت ارتباط با خانواده همسر در شرايط مختلف پرداخته مي شود.

تكنيك هاي برتر و نحوه ارتباط با خانواده همسر

تكنيك هاي برتر و نحوه ارتباط با خانواده همسر را يادبگيريد و زندگي مشترك خود را متحول كنيد.

در داستان ها و در تلويزيون غالباً خانواده همسر آدم هاي بدجنسي هستند. در واقعيت اما معمولاً آن ها قصد دخالت در رابطه شما را ندارند. ولي ممكن است زمان هايي باشد كه رابطه شما را در شرايط بدي قرار دهند. در اين مقاله به روش هايي براي مديريت ارتباط با خانواده همسر در شرايط مختلف پرداخته مي شود.

خانواده ها معمولاً قصد خوبي دارند

به ياد داشته باشيد كه قصد خانواده ها معمولاً كمك به شماست و قصد بدي ندارند. اما زماني مشكلات به وجود مي آيد كه كمك بيش از اندازه خانواده ها تبديل به دخالت مي شود. به خاطر داشته باشيد كه براي خانواده ها زمان مي برد تا از نقش والد بودن خود فاصله بگيرند. آن ها سال ها به كمك و مشورت فرزندان خود پرداخته اند، پس بعضي وقت ها براي آن ها دشوار است كه قبول كنند شما و همسرتان قادر به تصميم گيري هستيد و به كمك نياز نداريد.

باهم متحد باشيد

هنگام برخورد با خانواده ي همسر مهم ترين اصل متحد بودن شما و همسرتان است. بدترين كاري كه مي توانيد بكنيد اين است كه سعي به جلب علاقه هر دو گروه داشته باشيد و به اين شكل اتحاد خود را بشكنيد. اولويت شما بايد همسرتان باشد، پس باهم همكاري كنيد تا راهي براي اين مشكل پيدا كنيد. اطمينان كنيد كه شما و همسرتان خواسته هاي مشتركي داريد.

مهارت هاي پيش از ازدواج را يادبگيريد.

از مرز هاي زندگي خود محافظت كنيد

براي زندگي خود مرز هاي روشني در نظر بگيريد. اگر خانواده همسر شما بدون اين كه درخواست كنيد شما را نصيحت مي كنند و يا در زندگيتان دخالت مي كند، بايد اين نكته را به آن ها متذكر شويد كه اين كار آن ها مورد قبول شما نيست. بهترين روش براي اين كار تعيين كردن مرز هايي در زندگي تان است. هرچقدر بيش تر صبر كنيد اين مرز ها كم رنگ مي شوند.

به ياد داشته باشيد كه شما و همسرتان بايد تصميمات زندگي خود را بگيريد و خانواده هاي شما بايد ياد بگيرند  كه به تصميم هاي شما احترام بگذارند. در يك رابطه سالم اين احترام دو طرفه است.

خارج از خانه هم را ملاقات كنيد

اگر رابطه شما با خانواده همسر خود به مشكل خورده است، سعي كنيد كه آن ها را در جايي بيرون از خانه ملاقات كنيد اين روش باعث مي شود شرايط رابطه شما بهتر بشود. غذا خوردن در رستوران، قدم زدن در پارك يا مراكز خريد به شما اين امكان را مي دهد كه باهم ارتباط برقرار كنيد و در عين حال به شما حس بدي نمي دهد. اگر اين فعاليت به خوبي پيش نرفت مي توان وقت آن را كم كرد. بدون اين كه احساس كنيد كه در خانه با آن ها گير افتاده ايد.

مراقب لطف خانواده ها باشيد

اگر با خانواده همسر خود به مشكل برخورده ايد، مراقب پذيرش لطف هايي كه به شما مي كنند باشيد. معمولا اين لطف ها دو طرفه است و در عوض آن چيزي از شما مي خواهند.

به خاطر داشته باشيد كه اين امر در همه خانواده ها وجود ندارد. اما اگر در رابطه با خانواده همسر خود مشكل داريد بهتر است لطفي را از سمت آن ها قبول نكنيد.

همسر شما لازم نيست طرف كسي باشد

اگر با خانواده همسرتان به مشكل خورديد عادي است كه همسرتان احساس تضاد داشته باشد. به ياد داشته باشيد كه همسر شما در كنار آن ها بزرگ شده است و ميخواهد هم شما و هم خانواده خود را راضي نگه دارد. اين احساسات كاملاً سالم و منطقي هستند.

همچنين به خاطر داشته باشيد كه اين موضوع كه همسر شما در مقابل دخالت خانواده اش بايستد به اين معني نيست كه طرف كسي قرار گرفته است. اين موضوع فقط براي روشن كردن مرز هاي زندگي شما است.

مشكلات زناشويي خود را به اشتراك نگذاريد

اين كه مشكلات زناشويي خود را با ديگران به اشتراك نگذاريد بهترين راه براي تعيين مرزهاي زندگي شما است. ممكن است وسوسه شويد تا در مورد مشكلا خود حرف بزنيد ولي والدين همسر شما افراد مناسبي براي اين كار نيستند. پس براي آن ها دربي براي ورود به زندگي خودتان باز نكنيد.

  • شماره و يا آدرس مراكز مشاوره خانواده را هميشه براي راهنمايي و مشاوره همراه خود داشته باشيد.
  • در عوض، اگر در زندگي زناشويي خود مشكلاتي را تجربه مي كنيد، مي توانيد يك جلسه مشاوره ازدواج با يك مشاور مجرب در اين زمينه انجام دهيد. اين متخصصان داري آموزش و تجربه كافي براي راهنمايي كردن شما به بهتربن شكل هستند و خانواده همسر شما هم به مسائل خصوصي زندگي تان وارد نمي شوند.
     خانواده همسرتان مي تواند بخش مهمي از خانواده شما را تشكيل دهند. ولي بعضي وقت ها ممكن است مرز هاي زندگي شما را ناديده بگيرند. به ياد داشته باشيد كه اين خانواده شماست و شما قوانين آن را تنظيم مي كنيد. در صورتي كه رابطه شما با خانواده همسرتان ايده آل نيست، با كمك  اين مقاله مي توانيد به بهبود آن كمك كنيد.
  • در زمينه هاي مختلف زناشويي و خانواده به مشاوره جنسي و درمان اختلالات زناشويي دريافت نماييد.
امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/18  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

جملاتي كه نبايد به كودكان گفت كمك مي كند كه با فرزندان خود رابطه بهتري داشته باشيد.

شايد فرزندانتان زياد با شما ارتباط برقرار نمي كنند و بيشتر وقت خود را در اتاق خود مي گذرانند و به گوشي هوشمند يا رايانه خود مي چسبد. مي خواهيد دليل آن را بدانيد؟

جملاتي كه نبايد به كودكان گفت
اين به خاطر نحوه صحبت والدينشان با آن هاست. بنابراين در اينجا ليستي از ۱۵ چيز كه والدين بايد به فرزندان خود نگويند آورده شده است:

۱.«تو هميشه…» يا «تو هرگز…»
آيا تا به حال يكي از موارد زير را به فرزندان خود گفته ايد، اين جملاتي كه نبايد به كودكان گفت بسيار مهم مي باشد بنابراين از گفتن آن ها خودداري كنيد:

«تو هميشه دير از خواب بيدار مي شوي.»
«تو هميشه راه آسان را انتخاب مي كني.»
«تو هميشه در مدرسه دچار مشكل مي شوي.»
«تو هرگز تكاليف خود را به موقع انجام نمي دهي.»
«تو هيچ وقت كارهايت را به موقع انجام نمي دهي.»
«تو هرگز لباس هاي خود را در سبد لباسشويي قرار نمي دهي.»
وقتي از جملاتي كه نبايد به كودكان گفت مانند “تو هميشه…” يا “تو هرگز…” استفاده مي كني، فرزندانت حالت تدافعي پيدا مي كنند و مكالمه را به بحث تبديل مي كنيد.

از اين گذشته حتما مواردي وجود دارد كه تكاليف خود را به موقع انجام مي دهد به جاي اينكه آن ها را سرزنش كنيد وقتي كار خود را درست انجام مي دهند از آن ها قدرداني كنيد.

بنابراين روش زير را امتحان كنيد.

مواردي را بيان كنيد كه فرزندان شما نمي توانند آن ها را رد كنند. براي مثال، به فرزندتان بگوييد: «در هفته گذشته، سه بار، نيم ساعت دير بيدار شدي و اين باعث شد دير به مدرسه برسي بنابراين بهتراست كه در مورد آن صحبت كنيد.»


جملاتي كه نبايد به كودكان گفت

۲. از كار خودت خجالت بكش
به عنوان والد، هدف اين نيست كه فرزندانتان را براي رفتارشان مقصر بدانيد. بلكه هدف تربيت آن ها براي رعايت ارزش و قانون مي باشد.

به جاي گفتن اينكه بايد براي كاري كه انجام داده است او را خجالت زده كنيد بهتر است كه در مورد رفتارش با او صحبت كنيد.

۳. “كار خوب!”
مطالعات نشان مي دهد كه در روابط سالم، نسبت نظرات مثبت به نظرات منفي تقريباً ۱ به ۶ مي باشد.

اما متاسفانه در بسياري از خانواده ها اين نسبت برعكس مي باشد. اين بدين معني است كه نظرات منفي بسيار بيشتر از نظرات مثبت است و جملاتي كه نبايد به كودكان گفت بيش از اندازه به كار مي رود. به اين ترتيب، محيط خانه متشنج و گاهي پر از دعوا و درگيري مي باشد. پس بهتر است هر چند وقت يكبار از فرزندان خود تمجيد كنيد.

براي اينكه ستايش معنادار باشد، بايد چيز مشخصي تعيين كنيد و براي آن از او قدرداني كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-جملاتي كه نبايد به كودكان گفت| ۲۵ چيزي كه آينده كودك را تباه مي كند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/11  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

رفتار با فرزند نوجوان تكنيك هاي خاص خود را دارد، داشتن فرزند نوجوان مي تواند يكي از دردسرهاي عجيب و غريب در زندگي هر پدر و مادري باشد.

در دوره نوجواني شما با فرزندي روبه رو هستيد كه تا چند روز پيش سر به راه و حرف شنوا بود ولي اكنون به فردي سركش و گستاخ تبديل شده است كه انتظارات نابجايي دارد و امان تان را بريده است.

جالب است بدانيد كه اين توصيف شكايت رايج بسياري از پدر و مادر هاست و خبر از آن مي دهد كه دوران نوجواني با ويژگي هاي مشخص مي شود كه نياز به شناخت بيشتري دارند.

رفتار با فرزند نوجوان
به عنوان والدين بيش از هر چيز نيازمند آن هستيد تا فرزند نوجوان تان را بيشتر بشناسيد و بتوانيد دنيا را از زوايه ي ديد او مشاهده كنيد.

استفاده از تكنيك هاي ارتباط با نوجوان به شما كمك مي كند تا بتوانيد ارتباط بهتري را شكل دهيد و مديريت رفتار با فرزند نوجوان را بيش از پيش به دست بگيريد.

۱‍. در ارتباط با نوجوان نيمه پر ليوان را ببينيد.
اين روزها بيشتر روابط والدين و نوجوانان تلاش براي تصحيح رفتارهاي اشتباه نوجوان است. آن ها مدام توصيه مي كنند نوجوانان شان بيشتر درس بخوانند يا تلاش مي كنند عادت هاي به گمان خودشان اشتباه نوجوان ها را عوض كنند.

به زبان ديگر پدر و مادرها در ارتباط با نوجوان هميشه نيمه خالي ليوان را مي بينند؛ مثلا شكست ها، نمرات بد، دوستان بد و بدرفتاري ها. در حالي كه در كنار اين موضوعات موفقيت ها و كارهاي خوب نوجوان به راحتي ناديده گرفته مي شود. دختربچه كارنامه اش را با كلي ذوق به مادر نشان مي دهد و خوشحال است نمرات قابل قبول و خوبي دارد اما مادر به محض ديدن كارنامه به او مي گويد« واقعا خجالت نكشيدي ادبيات به اين آساني نمره ات ۱۷ شده مگه از رياضي سخت تر بود يادته شب امتحان چند بار گفتم برو بخون گفتي بلدم اگه بلد بودي كه الان نمره ات بايد ۲۰ مي شد»

چنين بازخورد هاي نا مهربانانه اي مي تواند همه ي تلاش او براي امتحانات را زير سوال ببرد و باعث شود نوجوان احساس كند كه «هيچ كس مرا درك نمي كند.»

۲. از من استفاده كنيد.
پيام هايي كه با كلمه ي «تو» شروع مي شوند، مي توانند نوجوان را سركوب كنند.

تو بايد خجالت بكشي، اين كار را متوقف كن، بايد بهتر درس بخواني، تو بايد بهتر از اين باشي و…

اين ها نمونه اي از جملاتي هستند كه پيامي توام با سركوب و آزار و اذيت در بر دارند و باعث مي شوند تا فرزند تان هرگز به حرف شما گوش ندهد.

اين پيام ها را متوقف كرده و تلاش كنيد تا عبارات تان را با ضمير «من» آغاز كنيد.

به عنوان مثال «من از اينكه نتيجه ي مورد نظرت در امتحان را به دست نياوردي ناراحت شدم و به اين فكر مي كنم كه چه چيزي باعث شد تلاشت به نتيجه نرسد؟”

به كار بردن پيام «من» راه بهتري براي بيان موضوعات است.

در اين پيام ها تمركز روي شماست، نه نوجوان. با به كار بردن اين مهارت ديگر به نوجوان تان برچسب نمي زنيد و او را سرزنش نمي كنيد.

به عنوان مثال: وقتي تو تلفن نمي كني، «من» احساس بدي پيدا مي كنم، چون نمي دانم كجا هستي.

۳. رفتار نوجوانان امروزي، قوانيني مشخص وضع كنيد

بد دهني و استفاده از الفاظ نامناسب يكي ديگر از مشخصه هاي نوجوانان است.

باتوجه به رفتار با فرزند نوجوان و نوع برخوردش قانون وضع كنيد. به عنوان مثال ممكن است بگوييد «در خانواده ما با ديگران با احترام صحبت مي كنيم، ما به ديگران برچسب نمي زنيم و از الفاظ نامناسب استفاده نمي كنيم.» درگير كردن فرزند در قانون گذاري سبب مي شود تا در مواقعي كه مورد نياز است به او يادآوري كنيد كه خودش در قانون گذاري سهيم بوده است.

بر رفتار نوجوان خود و احساسي كه در مورد آن داريد تمركز كنيد. از هرگونه اظهار نظر در مورد شخصيت فرزند خود بپرهيزيد. به جاي اينكه بگوييد “تو خيلي بي ادبي” اين جمله را امتحان كنيد كه ” وقتي با من اينطوري حرف مي زني ناراحت مي شم” برخي مواقع نيز مي توانيد احساس خود را به صورت مستقيم بروز دهيد «من الان از دست تو عصباني هستم».

عواقب رفتارهاي ناپسند را برايش مشخص كنيد و آن ها را اجرا نماييد، اما مراقب باشيد خيلي قانون نگذاريد. بسياري از مواقع مي توانيد براي بي احترامي ها يا استفاده از الفاظ نامناسب اين عواقب را عملي كنيد.

نكته بسيار مهم اينكه خود شما تلاش كنيد تا به قوانين پايبند باشيد.

۴. با صراحت تمام نه نگوييد.

ممكن است يك نه محكم در ارتباط با كودك ۵ ساله تان خوب جواب دهد اما دنياي نوجوانان آن را بر نمي تابد.

مهم ترين عامل لجاجت نوجوان و تقويت انگيزه او در رسيدن به خواسته غير منطقي، اين است كه حق انتخاب را از او بگيريد.

پس در برابر خواسته هاي غيرمنطقي نوجوان خود، بي درنگ «نه» نگوييد.

بلكه با سردي بگوييد؛ نظري نداريد و او خود بايد انتخاب كند.

او بي درنگ مي فهمد كه با اين خواسته اش موافق نيستيد؛ ولي چون با صراحت مخالفت نكرديد و حق انتخاب را به او داديد، به احتمال فراوان، همان چيزي را بر مي گزيند كه شما خواسته ايد.

منبع:كانون مشاوران ايران-رفتار با فرزند نوجوان | ۱۱ تكنيك هاي ارتباط با نوجوان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/20  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

راه هاي ارتباط موثر با والدين به صورت دسته بندي شده در زمينه تربيت كودك و نوجوان آورده شده است.

تربيت فرزند هرگز كار آساني نيست، اما از طريق ارتباط كلامي والدين با فرزندان مي توانيد فرزند خود را طوري تربيت كنيد كه آينده فرزند خود را تضمين كنيد. والدين فقط بايد از كلمات يا زباني استفاده كنند كه با سن فرزندشان مناسب باشد و هرگز بر سر آن ها فرياد نزنيد و كلمات مبتذل نگوييد.

راه هاي ارتباط موثر با والدين
صبور بودن. اين يك مورد مهمي است، صبور بودن يك نوع مزيت مي باشد و از راه هاي ارتباط موثر با والدين مي باشد.
گوش دادن. در حاليكه اكثر والدين بر اين باورند كه در حين صحبت كردن بچه هايشان به طور واقعي به حرفهايشان گوش مي دهند، ولي شما به راحتي مي توانيد از طريق بيان كردن اظهارنظرهاي كوتاه باعث شويد كه فرزند شما اولويت هاي مدنظرتان را در نظر داشته باشد. …
شناخت.
همساني.
همدلي يك وش برقراري صحيح ارتباط والدين با فرزندان
توانايي مربوط به بيان كردن دوست داشتن.
سختگيري نكردن.
انعطاف پذيري از راه هاي ارتباط موثر با والدين
به كودكتان ياد دهيد كه چگونه احساسات خودش را بروز دهد و آن را درك كند، وقتي فرزندتان احساسات خود را بيان مي كند، بدون قضاوت به آنچه مي گويد گوش داده و احساسات او را درك كنيد.
اگر مطمئن نيستيد كه بايد چه چيزي بگوييد يا چگونه آن را بگوييد، لازم نيست فوراً پاسخ دهيد مي توانيد با مشاور مشورت كنيد و سپس به او پاسخ دهيد.
اهميت ارتباط كلامي والدين با فرزندان چيست؟
ارتباط شامل انتقال اطلاعات از فردي به فرد ديگر است و مي تواند شفاهي (غيركلامي)، مثبت يا منفي، مؤثر يا بي اثر باشد. ارتباط موثر والدين با فرزندان بسيار ضروري است و والدين بايد مشاوره رابطه والدين با فرزند را ياد بگيرند.

ارتباط كلامي والدين با فرزندان مي تواند نه تنها براي كودك بلكه ساير اعضاي خانواده نيز مفيد مي باشد و باعث نزديكي اعضاي خانواده به يكديگر مي شود. اين امر منجر به ايجاد يك رابطه شادتر و سالم تر بين طرفين مي شود و مشكلات روابط را به حداقل مي رساند.

ارتباطات ناكارآمد يا مضر بين فرزندان و والدين ميتواند باعث شود كه كودكان باور كنند كه آن ها بي‌اهميت هستند يا درك نمي شوند. عزت نفس پايين آن ها به مرور پايين مي آيد و ممكن است تصميم‌گيري را براي آن ها دشوار كند.

اكثر كودكاني كه بدون ارتباط صحيح بزرگ شده اند والدين خود را غيرقابل اعتماد مي دانند. آن ها ترجيح مي دهند مشكلات را براي خود نگه دارند يا با دوستان به اصطلاح خود در ميان بگذارند، زيرا مي دانند كه حمايت والدين خود را دريافت نمي كنند.

به همين دليل براي والدين بسيار حياتي است كه ارتباطي سازنده و مؤثر با فرزندان خود برقرار كنند و اعتماد به نفس و حمايت كافي را به كودك خود ارائه دهند.

والدين خوب به چه معنايي مي باشد؟
والدين مناسب مطلع مي باشند كه فرزندان خودشان را در چه زماني آزاد بگذارند.

ما نياز داريم كه نحوه تفكر مستقل، حل كردن مشكلات و داشتن يك اعتماد عميق به توانايي هاي خودشان را به فرزندانمان آموزش دهيم.

با توجه به زمان و كارايي موجود، كاري كه والدين براي فرزندان خودشان انجام مي دهند، عبارت از مواردي مي باشد كه خود فرزندان به راحتي مي توانند براي خودشان انجام بدهند.

چهار سبك ارتباط والدين با فرزندان
اين سبك هاي سرپرستي در چهار گروه گسترده اي قرار مي گيرند كه به صورت كلي مورد پذيرش قرار گرفته است.

هر چند كه محققان مختلف، عناوين مختلفي را براي اين سبك ها در نظر گرفته اند، ولي معمولا اين سبك ها به اين صورت نامگذاري مي شوند:

قدرت طلب،
مقتدر،
آسان گير
دخالت نكننده.
والدين قدرت طلب سخت گير
كنترل كننده هستند.
تعامل والدين با فرزندان
۸ روش براي تبديل شدن به والدين بهتر و ارتباط والدين با فرزندان شامل:

اجتناب كردن از مقايسه و لقب گذاري. شما مي توانيد يك نوع والديني باشيد كه زمان خودش را صرف آموزش دادن روش ها، عادت ها و رفتار هاي خوب به كودكانش مي كند. …
حرف هايي كه مي گوييد را انجام بدهيد.
اجازه بدهيد كه فرزند شما اشتباهاتي انجام بدهد.
هيچ كاري انجام ندهيد. …
مصرف غذاي خودتان را به عنوان ابزاري براي راحتي يا تشويق كردن استفاده كنيد.
نسبت به رفتار “بد” بي توجه باشيد.
به قدرت خودتان اعتماد داشته باشيد.
نسبت به پذيرفتن تغييرات آمادگي داشته باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-راه هاي ارتباط موثر با والدين | ۴۰ تكنيك معجزه آسا

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/9  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مهارت هاي ارتباطي در محيط كار باعث مي شد كه در ارتباط با هر كسي موفق يا ناموفق باشيم و در محيط كار پيشرفت كنيم.نحوه برقراري ارتباط انسان ها بسيار ساده و واضح به نظر مي رسد، در صورتي كه بسياري از مردم در روابط خود دچار سو تفاهم مي شوند و از صحبت هاي يكديگر سو برداشت مي كنند.

وقتي كسي چندين تجربه منفي در ارتباطات داشته باشد احساس سرخوردگي شخصي و اجتماعي پيدا مي كند.

يك كلمه ي چند حرفي گاهي مي تواند يك زندگي را از هم ‌بپاشد. اساسا كلمات اختراع شدند تا انسان ها به وسيله ي آن ها با يكديگر ارتباط برقرار كنند اما گاهي موجب بر هم خوردن ارتباطات بشر نيز خواهند شد.

مهارت هاي ارتباطي به شما ياد مي دهند تا از بروز اين‌سو تفاهم ها جلوگيري كنيد و ارتباطات درستي با عامه مردم برقرار كنيد. اين مهارت هاي ارتباطي آن قدر مهم هستند كه بايد از دروس پايه در مدرسه به كودكان آموزش داده شوند. به كارگيري اين مهارت ها وجهه ي اجتماعي شما را ارتقا مي دهد و به خود شما نيز حس اعتماد به نفس مي بخشد.

۱۰ مهارت هاي ارتباطي در محيط كار
۱_ زبان‌ بدن :
زبان بدن شما بيشتر از زباني كه در دهانتان داريد با افراد ارتباط برقرار مي‌كند. نحوه ي ايستادن شما حالت سرتان و حتي حالت نگاهتان مي تواند به اطرافيان شما بگويد كه در حال حاضر چه احساسي داريد. اگر زبان‌ بدن شما بر خلاف زبان كلاميتان عمل كند حضار متوجه اين دوگانگي خواهند شد.

۲_ گوش دادن فعال|مهارت هاي ارتباطي در محيط كار
به جرئت مي توان گفت تعداد بسيار زيادي از مردم هنوز چيزي درباره ي گوش دادن فعال نمي دانند گوش دادن فعال يعني فقط نبايد شنونده باشيم. كسي كه گوش دادن فعال را به خوبي آموخته باشد, مي داند بايد با تمام وجود به صحبت هاي فرد مقابل گوش فرا دهد و در جاهايي كه لازم است به او واكنش در خور نشان دهد.

اگر شما گوش دادن فعال را آموخته باشيد مي دانيد كه به راحتي حواستان از صحبت هاي فرد مقابل پرت نمي شود و سعي مي كنيم اين تعامل را به صورت آگاهانه برگزار كنيد.

۳_حل كشمكش:
هميشه مشكلات و تعارض در هر رابطه اي به وجود مي آيد و نمي توانيم در پيشامد آن پيشگيري كنيم اما بايد به خوبي بلد باشيم چطور بايد اختلافات به وجود آمده را مديريت كنيم. اگر مهارت حل مشكلات را بياموزيد متوجه مي شويد كه نبايد حالت تدافعي به خود بگيريد و در هر حالتي لازم است تا احترام فرد مقابل را رعايت كنيد.

۴_اعتبار:
براي افزايش مهارت هاي ارتباطي در محيط كار سعي كنيد تا مخاطبتان را احمق فرض نكنيد. اگر در رفتار شما سوء نيتي وجود داشته باشد بالاخره نيت شما بر ملا خواهد شد. هيچكس دوست ندارد كه مورد پنهان كاري ديگر افراد قرار بگيرد. پس اگر روابطي كه داريد برايتان مهم است مردم را نادان فرض نكنيد.

معني اصلي اعتبار اين است كه مردم خود واقعي شما را بشناسند و جلوي آنان تظاهري صورت نگيرد. اعتبار افراد راحت به دست نخواهد آمد پس سعي كنيد آن را راحت نيز از دست ندهيد.


مهارت هاي ارتباطي
۵_نبوغ احساسي :
نبوغ احساسي يعني بتوانيم به اقتضاي موضوعي كه از مخاطب خود دريافت ميكنيم به او پاسخ دهيم. اين مورد در ايجاد ارتباط موثر ميان گوينده و شنونده نقش بسيار مهمي دارد و بايد با توجه به آن چه مي شنويد عكس العمل خود را ارائه دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۰ مهارت هاي ارتباطي در محيط كار كه بايد بدانيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/1  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

۱۵ مهارت ارتباطي كه براي يك زندگي شاد لازم داريد

هر زوجي در زندگي مشترك خود به دنبال عشق و آرامش مي گردد و هيچ كس قلبا نمي خواهد كه دائما در مشاجره و كشمكش باشد. اما سوالي كه در اين بين پيش مي آيد اين است كه چگونه بايد اين آرامش را در زندگي مشترك به وجود بياورم؟

قبل از اين كه شما زندگي مشترك خود را آغاز كنيد بايد مهارت هاي همدلي و صبر و در كل مهارت هاي يك زندگي مشترك را بياموزيد.

مهارت هاي زندگي زوجين چيست؟
نحوه ي قدرداني كردن از زحمات همسر، كنترل كردن ناراحتي، از خود گذشتگي و غيره چند مورد از مهارت هاي لازم براي يك زندگي مشترك سالم و شاد مي باشد.

چندين مورد از اين مهارت را با هم مرور خواهيم كرد :

۱) ارتباط برقرار كردن :
زوجين لازم است با يكديگر ارتباط درستي برقرار كنند. كساني كه با كوچك ترين اختلاف نظر شروع به دعوا و مشاجره مي كنند در واقع نمي توانند ارتباط صحيحي با همسر خود برقرار كنند. پيش از اين كه زندگي مشترك را شروع كنيد لازم است كه اين مهارت ها را فرا بگيريد.

اگر اين مهارت ها را به خوبي ياد بگيريد هنگام شروع يك اختلاف و مشاجره مشكلات را به راحتي حل خواهيد كرد. زبان بدن صحيح كنترل كردن لحن و جلوگيري از فحاشي و بي حرمتي چند مورد از مهارت هاي صحيح برقراري ارتباط مي باشد.

۲) پيروي از يك سبك زندگي سالم
يك زندگي سالم بايد از دو بعد بررسي شود: جسم سالم و روح سالم

قبل از ازدواج لازم است تا روح خود را آماده ي پذيرش ازدواج كرده باشيد. ذهن انسان نيز زير مجموعه ي روح او قرار مي گيرد چرا كه به وسيله ي ذهن است كه انسان فكر مي كند مضطرب مي شود و يا به آرامش مي رسد. در يك زندگي سالم شما به راحتي مي توانيد با ذهن خود امور را مديريت كنيد و به يك آرامش نسبي برسيد.

از نظر بعد جسماني نيز شما مي توانيد با پيروي از يك رژيم غذايي سالم ورزش و بهداشت جسماني نسبت به سلامت جسم خود مطمئن شويد.

نكته حائز اهميت ديگر اين است كه سلامت هر دوي ابعاد بدن در گرو يكديگر مي باشد. يعني سلامت جسم شما زماني محقق مي شود كه از نظر روحي نيز سلامت داشته باشيد و بالعكس.

۳)توانايي مديريت مالي
متاسفانه هميشه مسائل مالي سهم بزرگي در طلاق زوجين به ويژه زوجين جوان دارد. اگر بتوانيد مسائل مالي را به خوبي مديريت كنيد آرامش زندگي خود را تا حدودي تضمين خواهيد كرد.

وقتي دختر و پسر از نظر پس انداز كردن يا خرج كردن شبيه به يكديگر نباشند به شدت به مشكل خواهند خورد و مشاجرات آنان ادامه دار مي شود. در يك زندگي مشترك زن و شوهر بايد از درآمد يكديگر بدهي هايي كه دارند و مبلغ پس اندازي كه دارند كاملا اطلاع داشته باشند و چيزي را از يكديگر پنهان نكنند.

۴) اهداف شخصي
هر انسان موفقي بايد با خود به اين نتيجه رسيده باشد كه چه هدفي در زندگي دارد. اگر شما با خودتان و اهدافتان كنار نيامده باشيد چطور مي توانيد با شريك عاطفيتان و اهدافش سازگاري داشته باشيد. هر جاي زندگي كه باشيد مهم نيست زماني را براي خود اختصاص دهيد و به اين فكر كنيد كه چه هدفي داريد.

۵ ) گوش دادن صحيح
مهارت هاي شنيداري در زندگي مشترك اهميت بسيار زيادي دارد. شما با رعايت چند مورد ساده مي توانيد اين مهارت را در خود پرورش دهيد.

۱ ) موقع حرف زدن و گوش دادن به صحبت هاي فرد مقابل حالت تدافعي نداشته باشيد.

۲ ) سعي كنيد ناراحتي و عصبانيت خود را كنترل كنيد و چند ثانيه قبل از صحبت كردن مكث كنيد و به عواقب آن كمي فكر كنيد.

۳ ) براي صحبت كردن فقط به دنبال كلمات نباشيد و با آن ها بازي نكنيد سعي كنيد تا منظور خود را به راحت ترين شكل خود به همسرتان برسانيد.

۴ ) گاهي اوقات لازم است فقط گوش بدهيد نه اين كه مثل طوطي راه حل ارائه بدهيد. گوش دادن به تنهايي هم مي تواند مشكلات را حل كند.

۵ ) همسر خود را بابت قصوري كه اتفاق افتاده قضاوت نكنيد يا به هيچ عنوان سرزنش نكنيد.

وقتي كسي در نزد شما ابراز پشيماني مي كند نبايد شروع به سرزنش كردن او كنيد. با او همراهي كنيد و او را مطمئن كنيد كه هر اتفاقي پيش بيايد شما او را حمايت خواهيد كرد

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۵ مهارت ارتباطي كه براي يك زندگي شاد لازم داريد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/10  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مهارت هاي ارتباطي، اهميت انواع مهارت هاي ارتباطي

انسان يك موجود اجتماعي است و همين امر باعث مي شود تا فرد مهارت هاي ارتباطي لازم را كسب كند.

به طور كلي مهارت ارتباطي شامل دو نوع مهارت كلامي و غيركلامي مي شود و داشتن اين مهارت ها در روابط بين فردي، كاري و تحصيلي و مكاتباتي بسيار لازم و ضروري مي باشد. مهارت هاي ارتباطي را مي توان ياد گرفت و با استفاده از تمرين و آموزش اين مهارت ها را در خود تقويت كرد.

بايد ارتباطات را به خوبي بشناسيد زيرا در بسياري از مواقع همين ارتباطات سبب آسيب مي شود و در اين شرايط شما بايد درك عميقي از فرآيند ارتباطات داشته باشيد تا در جنبه هاي مختلف زندگي تان به طور مثبت از آن استفاده كنيد و براي شما موفقيت آميز باشند.

افرادي كه نمي توانند با ديگران ارتباط موثري برقرار كنند به دلايل مختلفي مانند عدم اعتماد به نفس يا مشكلات دوران كودكي مي باشد در اين شرايط بايد در جلسات مشاوره روانشناسي شركت كنند تا ناتواني افراد در عدم برقراري ارتباط ريشه يابي شود و براي حل آن راهكارهايي بيان شود.

در اين مقاله به بررسي مهارت هاي ارتباطي و انواع آن مي پردازيم.

مهارت هاي ارتباطي
مهارت ارتباطي به توانايي فرد براي انتقال اطلاعات به ديگران به صورت موثر و كارآمد مي باشد، در صورتي كه فرد مهارت ارتباطي را به صورت عميق و كارآمد ياد بگيرد مي تواند ارتباط بين فردي و تجاري موفقيت آميزي با ديگران داشته باشد، در نتيجه رضايت فرد از زندگي افزايش مي يابد.

اولين مرحله براي ارتباط برقرار كردن با ديگران توليد اطلاعات مي باشد و بعد از آن شخص راهي براي رساندن اطلاعات به ديگران پيدا مي كند. توجه داشته باشيد كه فرآيند برقراري ارتباطات صحيح علاوه بر اطلاعات به شيوه انتقال اطلاعات هم بستگي دارد.

هر شخصي به شيوه خاص خودش از مهارت هاي ارتباطي استفاده مي كنند تا اطلاعات را به ديگران انتقال دهد. در صورتي كه مهارت هاي فرد بيشتر باشد و بتواند تسلط بهتري بر روي مهارت هايش داشته باشد به شيوه بهتري مي تواند با ديگران ارتباط برقرار كند.

اهميت افزايش مهارت هاي ارتباطي در زندگي
در صورتي كه فرد مهارت هاي ارتباطي را فرا گرفته باشد مي تواند ازدواج موفق، دوستي هاي پايدار، فرصت هاي شغلي بيشتر و پيشرفت هايي در زمينه هاي مختلف زندگي داشته باشد.

در صورتي كه شما مهارت هاي ارتباطي تان را افزايش دهيد، خواهيد توانست در زمينه كاري به جايگاه هاي بالاتري برسيد و تبديل به مديري موفق و ثروتمند شويد. هم چنين در ارتباط با ديگران اعتماد به نفس شما افزايش يافته و نسبت به خودتان به ديد مثبت تري خواهيد رسيد.

اگر مهارت هاي ارتباطي در ميان اعضاي خانواده به ويژه در ارتباط با فرزندان افزايش يابد اين ويژگي بر روي روابط شما تاثير مثبت گذاشته و در شكل گيري خانواده سالم نقش بسيار مهمي دارد.

براي اين كه ارتباط موثري با فرزندان خود داشته باشيد بهتر است از مشاور خانواده كمك بگيريد و هم چنين با مشاوره روانشناسي در ارتباط باشيد تا ارتباطات شما بهبود يابد.

انواع مهارت هاي ارتباطي كلي
مهارت هاي ارتباطي كلي چند نوع دارند كه شامل موارد زير مي شوند:

مهارت هاي انتقال پيام
مهارت انتقال پيام شامل مهارت ارتباط كلامي و ارتباط غيركلامي مي باشد، مهارت هاي كلامي شامل كلمات و جملات بيان شده و اصواتي مي شود كه به انتقال اطلاعات و معاني مي پردازد. مهارت هاي غيركلامي به زبان بدن مربوط مي شود كه چگونه فرد علاوه بر صحبت كردن با استفاده از حركات بدن، چهره، طرز نشستن و ايستادن بر ديگران تاثير بگذارد و از اين طريق پيامي را به آن ها انتقال دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-مهارت هاي ارتباطي | اهميت انواع مهارت هاي ارتباطي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/24  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ارتباط موفق، راه هاي بر قراري ارتباط موفق چيست؟

راه هاي برقراري ارتباط موفق چيست؟ اين سوالي است كه ذهن بسياري از افراد را درگير مي كندT در طول زندگي بسياري از افرادي را مي بينيد كه به راحتي با ديگران ارتباط برقرار مي كنند و اين ارتباطات باعث پيشرفت آن ها در زندگي مي شود، شايد از خودتان بپرسيد كه راز موفقيت اين افراد در زندگي چه مي باشد؟ ما در ادامه اين مقاله به راهكارهايي براي داشتن ارتباط موفق با ديگران اشاره مي كنيم.

تمرين اين راهكار ها و كمك گرفتن از افراد متخصص مي تواند به شما كمك كند تا شما بتوانيد يك رابطه رضايت بخش و موثري را تجربه كنيد، براي اين كه اطلاعات كاملي در اين زمينه كسب كنيد بايد به مطالعه اين مقاله بپردازيد.

راه هاي برقراري ارتباط موفق
ارتباط موفق از نظر شما چگونه مي تواند باشد؟ داشتن رابطه سالم و موفق با ديگران از ديد افراد مي تواند متفاوت باشد و هر كدام نظرات خاص خودشان را در اين خصوص دارند، اما به طور كلي فاكتور هاي عمومي بسياري وجود دارد كه به شما كمك مي كند ارتباط موثري با ديگران داشته باشيد.

از جمله فاكتور هايي كه باعث برقراري ارتباط موفق با ديگران مي شود عبارت اند از: داشتن درك متقابل، مسئوليت پذيري در برابر ديگران، برخورداري از مهارت هاي ارتباطي و هوش هيجاني و غيره.

ارتباط به هم خورده
چگونه يك ارتباط بهم خورده را درست كنيم؟
در ادامه اين مقاله به راهكارهايي اشاره مي كنيم كه اين راهكارها احتمال موفقيت را در روابط بين فردي بالا مي برد و در اين زمينه اطلاعات كافي به فرد مي دهد كه براي او كمك كننده مي باشد.

ارتباط موفق، زبان بدن را دست كم نگيريد
افراد وقتي مي خواهند در ارتباط با كسي به صورت موقر و مثبت جلوه كنند بيشتر به كلماتي كه به كار مي برنند دقت مي كنند در صورتي كه كلام تنها بخشي از اين مسئله مي باشد و آن چه در كلام و ارتباطات رو در رو اهميت دارد زبان بدن شما مي باشد، زيرا هر كدام از بخش هاي بدن در زمان برقراري ارتباطات پيغامي را به فرد مقابل مي رسانند.

به همين دليل ارتباط چشمي با طرف مقابل اهميت بسياري دارد، همچنين بايد بيانات چهره اي مثبت و تاثيرگذاري داشته باشيد و در ژست هاي بدني خود دقت بيشتري به خرج دهيد تا بتوانيد با ديگران ارتباط موثر و موفقي داشته باشيد.

همدلي كردن را بياموزيد
در هر سطحي از ارتباطات كه مي باشيد افراد ناديده گرفتن را نمي پسندند و دوست دارند تا به آن ها توجه شود و درك متقابلي از آن ها صورت گيرد و آن چه بيش از هر چيز ديگري بايد مورد درك و پذيرش طرف مقابل قرار گيرد احساسات و هيجانات مي باشد و افرادي كه ارتباط موفقي دارند اين موضوع را به خوبي درك مي كنند و در اين خصوص مهارت هاي بالايي دارند.

در صورتي كه شما بخواهيد با ديگران همدلي كنيد بايد روش هاي همدلي را بياموزيد و گاهي اوقات لازم است تا از زاويه ديد ديگران به دنيا نگاه كنيد و در مورد انواع احساساتي كه تاثير بر روي افراد مي گذارند اطلاعات بيشتري به دست آوريد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ارتباط موفق

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/29  ] [ ۰۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ارتباط ايدز با مواد مخدر

در مورد ارتباط با ايدز با مواد مخدر چه اطلاعاتي داريد؟ افرادي كه مواد مخدر مصرف مي كنند نسبت به ساير افراد بيشتر در معرض خطر ابتلا به ويروس HIV و ايدز قرار دارند و براساس مطالعاتي كه در اين زمينه انجام شده است نشان مي دهد كه بيماري در افراد معتاد امري شايع مي باشد.

افرادي كه به اين بيماري مبتلا مي شوند احتمال دارد به خاطر استفاده از سرنگ هاي آلوده باشد كه استفاده از اين سرنگ ها در مصرف كنندگان مواد امري رايج است افراد اگر در مورد ايدز و مواد مخدر آگاهي داشته باشند به آن ها كمك مي شود تا از ابتلا بيماري پيشگيري كنند، براي آن كه اطلاعات بيشتري در اين زمينه كسب كنيد بايد اين مقاله را مورد مطالعه قرار دهيد تا در مورد نحوه ارتباط ايدز با مواد مخدر اطلاعات كاملي را به دست آوريد.

مروري بر بيماري ايدز
HIV ويروس نقص سيستم ايمني بدن انسان مي باشد كه در بدن موجود زنده رشد كرده و تكثير مي شود و اين ويروس به تدريج سلول هاي بدن انسان را از بين مي برد، اين ويروس از طريق خون و روابط جنسي پر خطر در بدن انتقال داده مي شود، ويروس HIV به سيستم ايمني بدن انسان حمله مي كند و بدن نمي تواند در برابر انواع ميكروب ها و بيماري هاي خارجي محافظتي داشته باشد.

ويروس ايدز زماني مطرح مي شود كه فرد سيستم ايمني خود را از دست داده باشد و معمولا اكثر افرادي كه به ايدز مبتلا مي شوند جان خود را از دست مي دهند، بيماري ايدز درمان قطعي ندارد و بهترين راه براي درمان آن پيشگيري مي باشد.

بر اساس مطالب گفته شده افراد آسيب پذير مانند معتادان بايد اطلاعات خود را در اين زمينه افزايش دهند تا از ابتلا به بيماري ايدز پيشگيري نمايند.

ارتباط ايدز با مواد مخدر، آيا اعتياد با ابتلا به ويروس HIV ارتباط دارد؟
مواد مخدر بر بدن تاثير مي گذارد و اثر آن به گونه اي است كه همه چيز را تحت الشعاع قرار مي دهد و متخصصان سلامت معتقدند افرادي كه به سو مصرف مواد مي پردازند بيشتر از سايرين در معرض خطر ابتلا به ويروس HIV هستند و هم چنين احتمال اينكه بيماري از طريق آن ها به ديگران انتقال يابد بسيار زياد مي باشد.

تزريق مواد مخدر
ويروس HIV از طريق تماس با خون يا رابطه جنسي آلوده به فرد انتقال داده مي شود و به همين خاطر افرادي كه مواد مخدر را به صورت تزريقي مورد مصرف قرار مي دهند بيشتر در معرض اين ويروس قرار دارند و اين بيماري در آن ها شيوع بيشتري دارد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ارتباط ايدز با مواد مخدر | صحبت هاي افراد نجات يافته

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/5  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آيا مي خواهيد مجددا با بچه هايتان ارتباط برقرار كنيد؟ اين مقاله به شما كمك خواهد كرد تا اين كار را به صورت مناسبي انجام دهيد!

مراحل:
از بچه هايتان بپرسيد كه حالشان چطور است
از بچه هايتان بپرسيد كه حالشان چطور است
۱٫ از بچه هايتان بپرسيد كه حالشان چطور است.
اولين كار مهمي كه بايد انجام دهيد عبارت از توجه كردن به آنها مي باشد.

در صورتيكه بچه هايتان متوجه شوند كه براي شما اهميت دارند، فرد مهمي برايشان خواهيد بود.

همچنين بايد به صحبت هاي آنها گوش دهيد. يك مكالمه اي با هم داشته باشيد و اجازه ندهيد كه بچه تان تنها فرد صحبت كننده باشد.

مطمئن شويد كه آنها هيچ مشكلي ندارند
مطمئن شويد كه آنها هيچ مشكلي ندارند
۲٫ مطمئن شويد كه آنها هيچ مشكلي ندارند.
در صورتيكه بچه تان ناراحت به نظر برسد، از او بپرسيد كه چه مساله اي پيش آمده است. تا جاييكه امكان پذير باشيد، سعي كنيد كه مشاوره هاي مفيدي به او ارائه دهيد.

يك سري شب هاي خاصي براي خودتان داشته باشيد
يك سري شب هاي خاصي براي خودتان داشته باشيد
۳٫ يك سري شب هاي خاصي براي خودتان داشته باشيد.
براي مثال، “شنبه خوراكي” داشته باشيد و در آن ۳ پوند به بچه تان بدهيد و اجازه دهيد كه هر چيزي كه مي خواهد را از مغازه بخرد.

يا از طريق مشغول شدن به بازي هاي تخته اي مي توانيد يك شب سرگرم كننده خانوادگي داشته باشيد.

با اين وجود، اگر شما براي انجام چنين برنامه هايي مشكل داشته باشيد و نتوانيد آنها را ادامه دهيد، در اين صورت بچه تان بهانه بيشتري براي دور شدن از شما خواهد داشت.

شما نمي خواهيد بچه تان اين تفكر را داشته باشد كه شما همواره روزهاي خاصشان را خراب مي كنيد. اين كارتان به او نشان خواهد داد كه كارتان براي شما مهمتر از بچه تان مي باشد.

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-برقراري ارتباط مجدد با بچه هايتان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/22  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مادر شوهر خود را بشناسيد و رام كنيد

ارتباط مناسب با مادر شوهر
مادران همسران، نقش مهمي در زندگي زوج ها دارند، اگر مي خواهيم رابطه بهتري با مادر همسرمان داشته باشيم بايد بتوانيم تفاوت ها را ببينيم در اين مقاله با انواع مادر شوهر آشنا خواهيد شد آيا مادر همسر شما در اين ليست جاي مي گيرد؟ اگر نه، مادر همسر شما چه ويژگي هايي دارد؟

نكته هايي براي ارتباط بهتر با مادر شوهر
مادران همسر نقش بسيار مهمي در زندگي زوجين دارند به همين دليل لازم است آن ها را بيشتر شناخت و در مورد آن ها بيشتر صحبت كرد تا بتوان با ويژگي هاي آن ها آشنا شد و ارتباط بهتري با او برقرار كرد.

به خصوص زماني كه در مورد يادگيري مهارت هاي ارتباطي و مهارت هاي زندگي حرف مي زنيم و مي خواهيم زندگي با كيفيتي داشته باشيم حتما بايد در مورد نقش پر رنگ مادران همسر در زندگي اطلاعاتي كسب كنيم و آن ها را مورد بررسي قرار دهيم.

قدم اول اين است كه با ويژگي ها و شخصيت هاي مادر همسر آشنا شويم زيرا هر كدام ويژگي خاص خودشان را دارند و نمي توانيم با عنوان مادر شوهر و مادر زن همه را در يك دسته قرار دهيم، اگر مي خواهيم ارتباط بهتري با مادر همسر بر قرار كنيم بايد تفاوت هاي آن ها ببينيم و آن ها را بپذيريم.

در اين مقاله با انواع مادر شوهر آشنا شويد.

مادر شوهر هميشه ناراضي
احتمال دارد مادر شوهر شما شخصيتي ايده آل گرا داشته باشد و به طور مداوم از كار شما ايراد بگيرد در اين صورت شما مطمئن باشيد كه رفتار او فقط نمود ظاهري دارد و به خاطر اضطراب دروني مي باشد پس بهتر است با او وارد جر و بحث نشويد.

در اين هنگام جمله طلايي در پاسخ به حرف هاي مادر همسرتان مي تواند اين باشد : « من شما را مثل مادرم دوست دارم و سعي مي كنم به اندازه توانايي ام براي شما كار كنم .»

مادر شوهر خود خواه
مادر شوهري كه شخصيت او خود خواه است در مورد همه چيز نظر مي دهد او در مورد امور مالي گرفته تا رفتار با ديگران و شيوه نظافت منزل و تربيت فرزندان نظرات خودش را بيان مي كند. سياستي كه در مقابل مادر همسر پر توقع و مغرور بايد داشته باشيد اين است كه سعي نكنيد از خودتان دفاع كنيد بلكه بايد نسبت به حرف هايش بي توجه باشيد و آن ها را ناديده بگيريد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مادر شوهر خود را بشناسيد و رام كنيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/18  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نحوه قطع ارتباط با دوست پسر يا دوست دختر سابق

تمام شدن يك رابطه عاطفي و به هم خوردن رابطه عاطفي با نامزد بسيار دردناك و سخت مي باشد و نمي توان حس آن را وصف كرد به خصوص اگر دو طرف خيلي به يكديگر وابسته باشند و يا يكي از آن ها ديگري را رها كرده باشد در اين صورت شرايط براي فرد بسيار سخت مي شود.

كساني كه رابطه دوست پسر و دوست دختري را ايجاد مي كنند بسيار ريسك مي كنند زيرا اين رابطه با ريسك زيادي همراه است و ممكن است در بسياري از موارد اين رابطه با شكست رو به رو شوند، در بعضي اوقات افراد نمي توانند به اين رابطه پايان دهند و ممكن است بعد از قطع رابطه دوباره با دوست پسر و دوست دختر سابق خود ارتباط بگيرند و توان قطع رابطه در آن ها وجود ندارد.

اگر فرد نتواند با عشق سابق خود ارتباط برقرار كند در اين صورت نخواهد توانست او را فراموش كند در نتيجه اين رابطه با آسيب هايي همراه خواهد شد، در اين مقاله در مورد اين روابط و نحوه قطع ارتباط با دوست دختر يا دوست پسر سابق مطالبي بيان شده است.

علل قطع ارتباط با دوست پسر يا دوست دختر سابق
بسياري از افراد قبل از ازدواج درگير روابط دوستي قبل از ازدواج مي شوند و اين روابط در بعضي موارد ممكن است با شكست هايي همراه باشد اما در بسياري از موارد ممكن است به ازدواج ختم شود و برقراري روابط دوستي با معايب و مزايايي همراه مي باشد و در صورتي كه اين روابط ناسالم باشد ممكن است فرد شكست عشقي خورده و زن و مرد و يا هر دو شكست را تجربه كنند.

در مرحله اي كه فرد دچار شكست عشقي مي شود فرايندي به نام چانه زني وجود دارد كه در آن افراد مي خواهند كه به رابطه قبلي بر گردد و با دوست دختر و دوست پسر سابق خود ارتباط برقرار كنند.

برقراري ارتباط دوستي با آسيب هايي همراه مي باشد كه در اين جا دليل اين كه بايد اين رابطه دوستي با دوست پسر و يا دوست دختر سابق قطع شود را بيان مي كند.

كاهش روند بهبود فرد
پايان دادن و تمام كردن يك رابطه بسيار سخت و دردناك مي باشد اما بايد اين نكته را در نظير بگيريد كه اين درد هميشگي و ماندگار نخواهد بود، دختر و پسر وقتي به رابطه پايان مي دهند احساس خشم و نا اميدي پيدا مي كند كه به مرور زمان اين احساس از آن ها دور مي شود، اما اگر آن ها دوباره ارتباط برقرار كنند و به رابطه شان برگردند در اين صورت احساسات آن ها دوباره تازه و شديد خواهد شد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-نحوه قطع ارتباط با دوست پسر يا دوست دختر سابق

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/13  ] [ ۲۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بسياري از افراد به دنبال مشاوره تحصيلي رايگان براي فرزند خود هستند لذا ما در اين بحث به نكاتي مهم پيرامون تشويق كودكان به درس خواندن مي پردازيم.

هر روز از فرزند خود بپرسيد چه كاري بايد انجام دهد.

يك محفل آرام را براي او فراهم كنيد.

براي اكثر والدين، فرستادن بچه ها به مدرسه، كار مشكلي است.

هدف آنها اين است كه فرزندان خود را بسازند، هر دو كودكان و نوجوانان در مدرسه احساس امنيت و راحتي مي كنند و درس هاي خوبي مي گيرند.

اغلب والدين از معلم و مدرسه فرزندشان جدا شده اند.
به نظر مي رسد كه وقتي والدين در مدرسه شركت نمي كنند، والدين مسئوليت فرزندان خود را احساس نمي كنند و در اين زمان آنها فرزندان خود را به دست غريبه ها مي دهند.

اگر والدين نقش فعال تري ايفا كنند، نه تنها كودكان را تشويق به تحصيل مي كنند بلكه علاقه خود را نيز افزايش مي دهند.

در اين مورد، والدين نقش مهمي در تجربه تحصيلي فرزندشان ايفا مي كنند و در عين حال ارتباط خوبي با معلمان ايجاد مي كنند.

اما يك سوال:

اگر مدرسه از جايگاه بالايي برخوردار باشد، نقش والدين چيست؟
والدين نبايد اهميت نقش خود و همچنين مدرسه را ناديده بگيرند.

آنها همچنين بايد اطمينان لازم را داشته باشند تا در صورت لزوم خودشان عمل كنند.

ويژگي هاي رشدي كودكان نابينا
ويژگي هاي رشدي كودكان نابينا
0 ديدگاه/نوامبر 4, 2020
ادامه مطلب
براي ايجاد ارتباط قوي با مدرسه، توصيه هاي زير را در نظر بگيريد:
تعيين زمان خاصي براي رفتن به رختخواب در فرزندان
در شب، كودكان را به رخت خواب ببريد زيرا كودكان قبل از رفتن به مدرسه بايد آمادگي كامل داشته باشند و اين مسئوليت والدين آنها است.

وداع كوتاه
صبح از خانه بيرون برويد تا بچه ها را در راه مدرسه همراهي كنيد.

هنگام جدا شدن، كودك را در آغوش گرفته و ببوسيد و بلافاصله به مدرسه بفرستيد.

اغلب كودكان از دوري هاي طولاني مدت ناراحت مي شوند.

نگران نباشيد: معلمان مي دانند كه چگونه كودكان را آرام كنند.

به ياد داشته باشيد كه كودكان پس از جدا شدن از والدين، به ندرت گريه مي كنند.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-جديدترين و معتبرترين راه ايجاد ارتباط با مدرسه كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/1/31  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اعتياد و بيش فعالي، ارتباط بيش فعالي و اعتياد چيست؟

رابطه اعتياد و بيش فعالي چيست و چه رابطه اي با هم دارند؟ كودكان بيش فعال بسيار خاص هستند و به دليل شرايط خاصشان ممكن است بيشتر مورد تنبيه و خشم و اعصبانيت والدين و اطرافيان قرار گيرند.

از طرف ديگر از نظر زيستي بچه هاي بيش فعال براي كاهش ناراحتي هاي خود به سمت مواد مخدر مي روند.

كودكان بيش فعال به دليل پيش زمينه زيستي و محيطي كه در آن ها به وجود مي آيد در آينده نسبت به ساير افراد جامعه ممكن است بيشتر در معرض اعتياد قرار گيرند.

با اين حال تمام كودكان بيش فعال در بزرگسالي معتاد نمي شوند اما به دليل حساسيت هايي كه دارند بايد اقدامات پيشگيرانه اي بر روي آنها انجام شود تا خطر اعتياد در آن ها كاهش يابد.

در اين مقاله به بررسي ارتباط اعتياد و بيش فعالي مي پردازيم و راهكارهايي براي كاهش اين خطر را بيان مي كنيم.

اعتياد و بيش فعالي
نمي توان به طور دقيق و قطعي آينده كودك را پيش بيني كرد چون در اين هنگام اختيار و شخصيت منحصر به فرد كودك بي تاثير خواهد بود و هيچ نقشي نخواهد داشت.

بر اساس تحقيقات انجام شده فقط مي توان در مورد رابطه شيوع اعتياد و بيش فعالي افراد نظر داد و همچنين بر اساس تحقيقات تنها ۴ تا ۵ درصد افراد به اختلال بيش فعالي – نقص توجه دچار مي شوند و از بين اين افراد حدود ۵۰درصد تقريبا درگير اعتياد مي شوند.

بر اساس گفته مي توان به اين نتيجه رسيد كه نيمي از افرادي كه به ADHD مبتلا هستند اعتياد به الكل، نيكوتين و ساير مواد مخدر دارند البته اگر نيكوتين را در نظر نگيريم تنها ۱۵ درصد از افرادي كه به ADHD مبتلا هستند اعتياد به الكل و مواد مخدر دارند.

بر اساس گزارشات كيفي انجام شده استفاده از روش هاي درماني مناسب و همچنين رفتار مناسب خانواده مي تواند تمايل افراد را به مواد مخدر و اعتياد كاهش دهد.

عوارض اعتياد به ترياك
عوارض اعتياد به ترياك
آيا داروهاي بيش فعالي اعتياد آورند؟
يكي از داروهاي بيش فعالي ريتالين مي باشد و اين دارو براي افرادي كه به بيماري بيش فعالي و نقص توجه دچار هستند اعتيار آور نيست و افراد بايد به درستي آن را مصرف كنند تا بيماري آن ها درمان شود.

اما افرادي كه به اختلالات مغزي دچار هستند و بيماري بيش فعالي ندارند اگر از اين دارو استفاده كنند به آن اعتياد پيدا مي كنند و از نظر رواني عوارض بسياري براي آن ها خواهد داشت.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد و بيش فعالي | ارتباط بيش فعالي و اعتياد چيست؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/1/5  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

راه هاي جلوگيري از انتقال بيماري هپاتيت ب در رابطه زناشويي بين همسران

هپاتيت ب بيماري است كه مثل ايدز از راه انتقال خوني و ترشحات مهبلي(در زنان ) و مني (در مردان) به ديگر افراد منتقل مي شود. شما مي‎توانيد بعد از استفاده واكسن مربوطه كه در طي سه مرحله انجام مي‎شود تا حدودي از مبتلا شدن به اين بيماري در امان باشيد. در رابطه با نزديكي تان حتما بايد از كاندوم بهره بگيرد و در رابطه با داشتن جراحت و يا زخم در دستگاه تناسلي (مانند تبخال تناسلي) تا بهبودي كامل آن و دريافت تاييد پزشك معالج اقدام به رابطه جنسي نكنيد. چون انتقال مريضي هاي مقاربتي چون هرپس (تبخال) به وسيله كاندوم قابل پيش گيري نمي‎باشند. و به وسيله ي تركيدن تبخال‎ و آزاد شدن مايع آن شخص مي‎تواند ويروس‎هاي عامل هپاتيت را به همسرش خود منتقل كند.

تاثير پوشيدن لباس زير تنگ مردانه در باروري و يا توانايي جنسي مردان

با توجه به شكل آلت تناسلي مردان كه در خارج از بدنشان قرار دارد محققين هم به انجام آزمايش‎هايي براي روشن شدن اين احتمال پرداخته‎اند. ولي تا كنون كه موفق نشده اند به نتايج خاصي دست پيدا كنند . ولي گزارشي هم مبني بر تاثير منفي لباس زير تنگ مردانه بر روي ميزان اسپرمي كه در بدنشان به وجود مي آيد مي‎شود نداشته‎ايم. نتايج مطالعه‎اي كه در اُكتبر سال ۱۹۹۸ در نشريه ارولوژي به منتشر شده بود كه حاكي از اين بود كه استفاده از شورت‎هاي تنگ بر روي توان باروري مردان اثر منفي ندارد. اما به طور كلي، زير فشار گذاشتن بيضه‎ها كار صحيحي نيست زيرا مي تواند خونرساني را دچار اختلال كند.

تمرينات كگل يا كف لگني براي خانم ها و آقايان

اين تمرينات به وسيله ي دكتر آرنولد كِگِل جهت كمك به بهبود وضعيت جسماني زنان بعد از زايمان ارائه شد و هدف از انجام آن بالا بردن توان عضلات لگني در زنان و در نتيجه متوقف كردن خونريزي بعد از زايمان بود. دكتر كگل بعدها متوجه شد كه انجام اين تمرينات به بالا بردن لذت جنسي نيز كمك مي‎كند. انواع اين حركات زياد است اما ريشه‎ي همگي آن‎ها يكي مي باشد.


تمرينات براي مردان و زنان:

دفع ادرار را در هنگام دستشويي كردن بوسيله‎ي منقبض كردن عضلات لگني مهار كنيد و پس از آن دوباره رها كنيد.
عضله هاي لگن را منقبض كنيد، به مدت يك ثانيه نگه داريد و سپس رها كنيد. اين حركت را روزي سه بار و هر دفعه ده بارانجام دهيد. تدريجا تعداد انقباضها و تعداد دفعات انجام تمرينات را به ده بار انقباض به ميزان بيست دفعه در روز برسانيد.
جهت تنوع در انجام اين تمرينات مدت زمان انقباض را به سه ثانيه افزايش دهيد و سپس عضلات را رها كنيد. شما قادريد مخلوطي از تمرين‎ها را انجام دهيد (يكبار تعداد دفعات را طولاني و كوتاه كنيد و بار بعد ميزان انقباضات را).

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-سوالات جنسي متداول

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1399/11/7  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب