moshaverrkhob
moshaverrkhob

هوش هيجاني را بشناسيد؟

درك و به كارگيري هوش هيجاني يك سير تاريخي دارد و براي داشتن يك سبك موفق زندگي معيار بيسار مهمي مي باشد پس براي زندگي بهتر بايد هوش هيجاني خود را تقويت كنيد.

بسياري از انسان ها وقتي با آن ها به گفتگو مي پردازيم بسيار شاد، خوشبخت و پر انرژي هستند و ارتباطات آن ها قوي و دوستانه مي باشد اما بعضي از افراد هستند كه بيشتر زمان را به گرفتاري هايشان اختصاص مي دهند و در مورد آن ها حرف مي زنند.

با هوش هيجاني مي توانيم بفهميم كه چقدر انسان ها خوب عمل ميكنند و چقدر از آن خوشبخت هستند و بر اساس نظر مشاوران هوش هيجاني به ما آموزش مي دهد چطور ديگران را درك كنيم و هيجانات خود را كنترل كنيم و چگونه از احساسات خود و ديگران برداشت درستي داشته باشيم.

تفاوت افرادي كه از هوش هيجاني بهره ي كافي مي برند و افرادي كه از آن استفاده نمي كنند چيست؟
ميان افرادي كه از هوش هيجاني خود بهره مي برند با افرادي كه از آن استفاده نمي كنند تفاوت هايي وجود دارد.

افرادي كه از هوش هيجاني خود استفاده مي كنند مي توانند احساسات و هيجانات خود را به خوبي كنترل كنند و به احساساتشان اجازه نمي دهند تا رفتارشان را تعيين كنند و احساساتشان بر روي رفتارشان اثر منفي بگذارد.

به عبارت ديگر خود فرد هيجاناتش را به خوبي هدايت مي كند و نمي گذارد تا هيجانات هدايت گر او باشند.

فردي كه از هوش هيجاني بهره نمي برد مي تواند به راحتي تسليم احساساتش شود و احساساتش او را به هر سمتي مي برد و اينكه فرد به فرمان احساساتش است پيامدهايي به همراه خواهد داشت و در نتيجه از دستش كاري ساخته نيست و مي گويد كاري نمي توانم انجام دهم.

افرادي كه داراي هوش هيجاني هستند مي توانند به خوبي عمل كنند و هوشمندي هيجاني باعث مي شود تا بر افكار و كلامتان كنترل داشته باشيد، افراد مي توانند با به كارگيري برخي از ويژگي ها به فردي تبديل شوند كه از هوش هيجاني بالايي دارند و به خوبي مي توانند هوش هيجاني خود را تقويت كنند.

چگونه هوش هيجاني را به كار ببريم؟
افرادي كه داراي هوش هيجاني هستند مي توانند راحت تر و قوي تر با ديگران ارتباط برقرار كنند و ارتباط بهتري با ديگران داشته باشند.

بر اساس نظر مشاوران هوش هيجاني ۴ مهارت را شامل مي شود كه عبارت است از:

شناسايي هيجانات:
ما با هيجانات مي توانيم حوادث مهمي كه در دنياي پيرامون اتفاق مي افتد را بشناسيم و با دادن اطلاعات از طريق هوش هيجاني در جريان اين حوادث قرار گيريم.

ما براي اينكه بتوانيم ارتباط درستي با ديگران برقرار كنيم بايد هيجانات خود و ديگران را به خوبي بشناسيم تا بتوانيم به درستي عمل كنيم و رفتاري مناسب داشته باشيم.

كاربرد هيجانات:
احساسات ما، فكرمان را درگير مي كند به عبارت ديگر طرز فكرمان و اينكه در مورد چه چيزهايي فكر مي كنيم به احساستمان مربوط مي شود و تحت تاثير آنها قرار مي گيرد.

هنگامي كه حوادثي اتفاق مي افتد احساسات ما به افكار ما جهت مي دهد و ما را آماده مي كند تا در صورت لزوم واكنش نشان دهيم و به ما كمك مي كند تا افكار خود را به طور درست و صحيح به كار بگيريم تا مشكل را به خوبي رفع كنيم.


هوش هيجاني
درك هيجانات:
هيجانات بر اساس عوامل طبيعي و تحت تاثير آن به وجود مي آيند و رخداد هاي تصادفي نيستند، زماني كه ما هيجانات را به خوبي بشناسيم مي توانيم حوادث اطرافمان را راحت تر درك كنيم و از هيجانات براي درك راحت تر محيط اطراف استفاده كنيم.

كنترل هيجانات:
هيجانات داراي اطلاعات هستند و وظيفه جمع آوري اطلاعات را انجام مي دهند آن ها بر روي افكار تاثير مي گذارند و از اين طريق باعث مي شوند تا بر روي ذهن اثر گذاشته و فرمان را به ذهن انتقال دهند هنگامي كه ذهن فرمان را دريافت كند، بدن مي تواند عملكرد خود را آغاز كند.

بنابراين ما بر اساس اطلاعات استدلال هاي هوشمندانه اي را انجام مي دهيم و مشكل را به درستي حل مي كنيم.

به همين دليل هر نوع هيجاني چه خوشايند باشد و چه ناخوشايند، آن ها را مي پذيريم و راهبردهايي را انتخاب مي كنيم كه مناسب شرايط باشد و ميزان هوشمندي احساسات ما را نشان دهد.

منبع:كانون مشاوران ايران-هوش هيجاني را بشناسيد؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/31  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

هيجانات افرادي كه با شما در تعامل هستند مي تواند به شما سرايت كند.

زماني كه به يك تئاتر شاد مي رويد هنگام برگشتن به چهره تمام افراد نگاه كنيد، همگي درحال شادي و خنده هستند .

تحقيقات از مد ت ها پيش نشان داده اند كه هيجانات نيز واگير دار هستند. جيمز فولر (2008) درباره ي گسترش شادي در طي 20 سال در يك جامعه نوشته است. در اين جامعه گروه هايي شاد و گروه هايي ناشاد وجود داشتند. شادي در سه گروه متمايز از يكديگر درجه بندي شدند. افرادي كه توسط افراد شاد احاطه شده بودند داراي شانس بيشتري براي شاد بودن در آينده بودند. برآورد هاي آماري نشان داد كه اين مساله تنها ناشي از تمايل افراد شاد به تعامل با ديگر افراد شاد نبود، بلكه علاوه بر آن افرادي كه در تماس با افراد شاد هستند شانس بيشتري نيز براي شاد بودن خواهند داشت. حتي فاصله ي فيزيكي نيز در اين مسئله نقش دارد، افرادي كه دوستان شادي در يك مايلي خود داشتند به ميزان 25 درصد شانس بيشتري براي شاد بودن داشتند. آنهايي كه داراي همسايه ي شادي بودند داري 34 درصد شانس بيشتر براي شادتر شدن بودند.

و تنها شادي نيست كه از فردي به فرد ديگر سرايت مي كند. در مطالعه اي در سال 1985 توسط M.J. Howes مشخص شد كه افراد بدون مشكل افسردگي كه با افراد دچار حتي افسردگي ملايم در يك اتاق قرار مي گرفتند، با گذشت زمان دچار افسردگي مي شدند.

هيجانات نيز واگير دار هستند

در مطالعه ي فولر، تاثير عامل سرايت هيجانات در افرادي كه يكديگر را براي مدتي طولاني مي شناختند و نزديكي فيزيكي با يكديگر داشتند مشاهده شده بود. اما تاثير سرايت هيجانات در افراد غريبه چگونه است؟ و يا تاثير افرادي كه تصوير آنها را از طريق رسانه ها مي بينيم؟

ايمي كادي از دانشكده ي بازرگاني دانشگاه هاروارد، تاثير ژست هاي خاص ظاهري را در تغيييرات شيميايي عصبي مغز مورد مطالعه قرار داده است. هنگامي كه احساس غم و اندوه مي كنيد، اخم مي كنيد، سر خود را پايين مي اندازيد، وبدن خود را منقبض مي كنيد. ممكن است تابحال متوجه نشده باشيد، كه عكس اين مسئله نيز مي تواند اتفاق بيفتد. حتي هنگامي كه غمگين نباشيد، اگر اخم كرده، سر خود را پايين بيندازيد، و خود را منقبض كنيد، بدن شما سيگنال هاي شيميايي عصبي را آزاد خواهد كرد كه درواقع شما را غمگين خواهند كرد. اين مسئله در مورد ديگر حالت هاي بدن و هيجانات نيز صادق است. براي مثال، باز كردن دست ها و پاها و بدن مي تواند به احساس قدرت و اعتماد به نفس منجر شود.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-هيجانات مسري هستند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1399/11/26  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب