moshaverrkhob
moshaverrkhob

هر كسي يك حرفه يا شغلي دارد. كار بچه ها رشد كردن، ياد گرفتن و انجام دادن تكاليف مدرسه و بازي مي باشد. كار درماني (occupational therapy) به بچه هايي كه اختلال فيزيكي، احساسي و يا ادراكي دارند، كمك مي كند تا فعاليت هاي روزانه خود همانند مسواك زدن دادان و يا پوشيدن كفش و جوراب را انجام دهند.

برخي از كاردمانگران حرفه اي، به بچه ها كمك مي كنند تا روش هاي جايگزيني را براي انجام بازي هاي مورد علاقه خود پيدا كنند كه به دليل بيمار بودن يا صدمه ديدنشان، قادر به انجام آن نبودند. برخي از اين بچه ها شرايطي دارند كه براي انجام كارهاي خود نياز به كمك براي نوشتن دست نوشته هاي خود يا پيشرفت در استراتژي ياد گيري ، دارند ، تا به آن ها كمك كند تا در كلاس تمركز خود را حفظ كنند و تكاليف خود را انجام دهند.

كاردرماني و كودكان
كاردرماني به بچه ها كمك مي كند تا نيازهاي خاص خود را تا حد ممكن به صورت مستقل انجام دهند يا به كودكاني كه بعد از يك بيماري طولاني يا صدمه ديدن سخت به مدرسه بر مي گردند، كمك كنند. برخي از افراد بر اين باورند كه يك درمانگر جسمي شما را در وضعيتي قرار مي دهد كه مي خواهيد به آن برسيد ، ولي در واقع، يك معالجه گر حرفه اي به شما كمك مي كند تا به وضعيتي كه مطلوب است، برسيد.

كاردرماني چيست؟

چه افرادي به نياز كاردرماني دارند؟
تمامي كودكان مي توانند با يك كاردرمانگر ملاقات داشته باشند. برخي از آنها فعاليت هاي روزمره، همانند لباس پوشيدن، بستن بند كفش ها، خوردن غذا، توجه داشتن، نوشتن، نقاشي كشيدن يا رنگ كاري كردن خطوط را به سختي انجام مي دهند.

برخي از بچه ها كه شرايطي همانند فلج ذهني، وضعيت نا مناسب عضلاني، يا اسپينا بيفيدا (كه در آن ستون فقرات فرد حالت غير عادي دارند)، دارند ممكن است به استفاده از ويلچر نياز داشته باشند. يك كار درمانگر مي تواند به بچه هايي كه از ويلچر استفاده مي كنند، كمك كند تا بتوانند خودشان برنامه ريزي كنند كه به صف نهار بروند، از محوطه مدرسه خود بيرون بروند و سر وقت به كلاسشان برسند.

كاردرمانگران همچنين مي توانند به كودكان اوتيسم بياموزند كه با ديگران ارتباط برقرار كنند يا ممكن است كه به بچه هايي كه مشكلات اختلال پردازش حسي دارند، روش هايي را ياد بدهند كه به طور راحت تر و موثرتري با محيط خود ارتباط برقرار كنند.

يك كار درمانگر، همچنين ممكن است كمك ها و تجهيزاتي را از قبيل شانه بند و … پيشنهاد دهد كه بتواند براي ديگر بخش هاي بدن كمك كننده و مفيد باشد. آنها ممكن است كمك كنند تا ابزارهايي پيدا كنيد كه انجام دادن برخي از كارها، همانند باز كردن در شيشه مربا، پوشيدن كفش و يا گرفتن دوش و يا حمام رفتن ، را براي كودك شما آسان تر كند.

ملاقات با يك كاردرمانگر
اگر يك كار درمانگر را داشته باشيد، درمانگر بررسي خواهد كرد كه كودك شما چگونه مي تواند فعاليت هاي خاصي را ، در قياس با ديگر بچه ها كه در سن او هستند، انجام دهد. ممكن است كه معالجه گر از او بخواهد كه حروف الفبا را بنويسد يا برخي از شكل ها را نقاشي بكشد ، برخي از بازي ها را انجام دهد، بند كفش خود را ببندد، يا يك شي را فشار دهد تا ميزان قدرت شما اندازه گيري شود!

برخي از كاردرمانگران ، به خانه شما خواهند آمد تا ببينند كه كودك شما چگونه برخي از وظايف عادي خود، همانند شانه زدن موهاي خود يا مسواك زدن دندان هاي خود را انجام مي دهد. بقيه متخصصان كودك را در بيمارستان، كلينيك يا برخي مواقع در مدرسه، ملاقات خواهند كرد.

ياد آوري اين نكته مهم مي باشد كه كار درماني، از شخصي به شخص ديگر تفاوت دارد. هيچ دو نفري شبيه هم نيستند و هيچ دو روش درمان هم شبيه هم نمي باشد.

بعد از تعيين اين نكته كه كودك شما مي خواهد چه چيزي را ياد بگيرد تا انجام دهد، كار درمانگر يك برنامه درماني را براي او تعيين خواهد كرد. اغلب مواقع، اين امر به معناي تقسيم كردن يك فعاليت به بخشهاي كوچك مي باشد، همانند يادگيري آهنگ، از طريق ياگيري نت به نت . براي مثال، اگر مي خواهد كه به حمام برود، ممكن است در مرحله اول ياد بگيرد كه چگونه شير آب را باز كند، سپس دماي آن را تعديل كند ، صابون و حوله را پيدا كند، و در نهايت، داخل وان برود. يك بار كه اين برنامه طراحي شد، همه اين مراحل را به نوبت با تمرين كند.

درمان چقدر طول خواهد كشيد؟
به دليل اينكه كاردرماني براي هر فردي منحصر به فرد است، و هر بچه اي بر اساس سرعت مختص به خود فرآيند يادگيري را كامل مي كند، درمان ممكن است كوتاه مدت باشد يا زمان زيادي طول بكشد. برخي از بچه ها ياد گرفتند كه آنها با بزرگتر شدن يا تغيير در مدرسه، نياز به تغيير دارند. آنها دوباره كاردرمانگر خود را ملاقات مي كنند تا روش هاي جديدي را براي مقابله با مشكلات يا حرفه اي شدن در يك مهارت جديد، پيدا كنند.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-كاردرماني چيست؟

امتیاز:
بازدید: 92
برچسب:
:
[ 1398/12/17  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب