moshaverrkhob
moshaverrkhob

با نگاهي اجمالي به آمار طلاق در ايران و راهرو هاي دادگاه خانواده مي توان به اين موضوع پي برد كه بيشتر آمار طلاق ها مربوط به ازدواج ناموفق و عدم شناخت كافي بوده و در ادامه مهريه هاي سنگين است كه مشكلات خانوادگي را شديد كرده و نهايتاً باعث اين مي شود كه يا مردان به زندان افتاده و يا زنان را از خوشبختي باز دارد.

اصلاً چرا مهريه؟

مهريه در اسلام از زمان هاي گذشته به عنوان يك سنت وجود داشته و به نوعي تضمين كننده خوشبختي خانم ها بوده است.شايد در آن زمان درمقابل تمامي قوانيني كه به نفع مردان وجود داشت، وجود چنين قانوني به نفع زنان بسيار جالب به نظر مي رسيد اما به واقع چنين قانوني علاوه بر اينكه تضمين كننده خوشبختي خانم ها نبوده بلكه ميزان بزهكاري و افراد زنداني را در ايران بالا برده و خود تبديل به يك مشكل شده است شايد اگر قرار بود حقوق زن و مرد با هم برابر شود دادن حق طلاق به زنان هم بهترين راهكار بود اما جدا از اين مسائل قانونگذاران به اين نتيجه رسيدند تا با اضافه كردن حق انتخاب و بندي در عقدنامه با اين حق كه زوجين به اين نتيجه برسند كه مهريه عندالمطالبه بوده و يا عندالاستطاعه به نوعي بار مهريه سنگين را برداشته اند اما وجود اين قانون هم نتوانسته است انتظارات را برآورده كند.

مهريه عندالاستطاعه چيست؟

درواقع روشي است كه اگر زماني كار به طلاق كشيده شد خانم با درخواست مهريه خود بايد در حد توان شوهر از او مهريه گرفته و اگر مرد توانايي پرداخت را نداشت به صورت قسط بندي و يا روش هاي ديگر مهريه زن پرداخت شود اما از مزاياي اين روش عدم زنداني شدن مرد بوده و البته برخي اين را نقطه ضعفي ميدانند كه با اين روش آن حق مهريه از خانم ها گرفته شده است. اما آيا به واقع مهريه ضامن خوشبختي ميباشد؟! معلوم است كه خير! اين بحث ها همه و همه نمي تواند ضامن خوشبختي باشد بلكه تنها انتخاب درست و با دقت و داشتن هدف براي زندگي مي تواند ضامن خوشبختي دختران و پسران بوده و اصلاً كاري با مهريه ازدواج در اين ميان وجود ندارد البته گرچه همين بحث ها بر سر مهريه در جلسات خواستگاري اولين جرقه هاي اختلافات بين خانواده دختر و پسر را مي زند.

منبع:مشاوره ازدواج-مهريه و شرايط و ضوابط آن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/20  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

طلاق عاطفي

كلمه طلاق عاطفي شايد براي بسياري از مردم واژه جديدي باشد. بسياري از مردم، طلاق را به معني جدايي كامل زن و شوهر و از هم‌گسيختن كامل زندگي مشترك مي‌دانند، اما واقعيت اين است كه براي بسياري از زوجين آينده فرزندان، آبرو و حيثيت خانوادگي و آينده مبهم زندگي بعد از طلاق و ترس از اين آينده مبهم موضوعاتي هستند كه مانع از جدايي كامل آنها از همديگر شده است. اين زوجين در كنار همديگر زندگي مي‌كنند، اما در اصل از هم طلاق گرفته‌اند، كه اصطلاحا به اين نوع طلاق، طلاق عاطفي گفته مي‌شود. فرق اين نوع طلاق با طلاق رسمي اين است كه اين نوع طلاق در هيچ كجا و توسط هيچ اداره و سازمان مشخصي ثبت نمي‌شود، به همين دليل هيچ آمار دقيق و روشني از اين نوع طلاق وجود ندارد. اما تحقيقات شخصي مولف و چند پژوهش ديگر كه توسط برخي مراكز دانشگاهي انجام شده است، حاكي از درصد شيوع بسيار زياد طلاق عاطفي مي‌باشد. پايين بودن ميزان رضايت زناشويي يكي از نشانه‌هاي اصلي طلاق عاطفي است. شايد باوركردني نباشد كه بدانيد اگر يك سازمان اجتماعي رسمي وجود داشته باشد كه مسئوليت سرپرستي خانم‌ها را بعد از طلاق به عهده بگيرد، به يكباره درصد بسيار زيادي از خانواده‌ها از هم جدا مي‌شدند و آمار طلاق به حدود ۸۰ يا ۹۰ درصد مي‌رسيد، يعني در واقع مي‌توانيم بگوييم كه تنها عاملي كه باعث حفظ خانواده‌ها شده است، ترس از آينده مبهم زندگي پس از طلاق براي خانم‌ها است، در حالي كه نبايد اينطور باشد. بايد عشق و علاقه زوجين عامل ادامه‌دهنده زندگي باشد، نه ترس از آينده مبهم. اين وضعيت يعني اين‌كه اكثر زندگي‌هاي مشترك اجباري هستند و شايد زوجين به طور داوطلبانه و ارادي يكديگر را انتخاب كرده باشند، اما در حال حاضر به صورت اجباري با هم زندگي مي‌كنند. حال تصور كنيد كه وقتي دو نفر به طور اجباري در كنار يكديگر زندگي كنند، چه مسائل و مشكلاتي ممكن است براي آنها به وجود بيايد. آيا تا به حال فكر كرده‌ايد كه اگر مجددا در شرايط انتخاب همسر قرار بگيريد، آيا باز هم همسر فعلي خود را انتخاب مي‌كنيد يا خير؟

اگر چنانچه تمايلي به انتخاب همسر فعلي خود نداريد، شما هم در معرض طلاق عاطفي هستيد. اما طلاق عاطفي هم مانند ساير حالات انسان داراي سلسله‌مراتبي است كه برخي از افراد در حالت ضعيف و برخي هم در حالت شديد قرار دارند. به هر حال طلاق عاطفي در هر شرايطي كه باشد، يكي از علائم كمرنگ‌شدن عشق و علاقه، سرد شدن روابط خانوادگي و زمينه‌ساز گرايش به روابط پنهان مي‌باشد. طلاق عاطفي اگرچه به صورت خفيف هم باشد، بايد از طريق مراجعه به يك روان‌شناس متخصص شناسايي، علل و عوامل به‌وجود آورنده آن مشخص و در جهت از بين بردن كامل آن اقدام لازم صورت پذيرد. هيچ يك از ازدواج‌ها يك شبه به طلاق منتهي نشده‌اند و هيچ يك از روابط پنهان نيز يك شبه شكل نگرفته‌اند، بلكه از مدت‌ها قبل ريشه‌ها و عوامل به‌وجود آورنده آن در خانواده به وجود آمده، اما زوجين نسبت به آن بي‌تفاوت بوده‌اند. بنابراين زماني متوجه مشكل شده‌اند كه ديگر خيلي دير شده است. آمار طلاق عاطفي در جامعه ما بسيار بالاست. يعني اين‌كه بسياري از زوجين از ازدواج خود اظهار پشيماني و نارضايتي مي‌كنند. ازدواج در سنين پايين، توجه بيش از حد به ظواهر، عدم تناسب سني، عدم تناسب تحصيلي، عدم تناسب اقتصادي خانواده‌ها و… برخي از علت‌هاي اين نارضايتي هستند. اما در اين فصل هدف ما بررسي علل و عوامل به وجود آورنده طلاق عاطفي نيست. اين علل و عوامل را در جاي خود مورد بحث و بررسي قرار مي‌دهيم. در اين‌جا هدف ما صرفا شناسايي ماهيت طلاق عاطفي و هشدار در زمينه ميزان شيوع رو به افزايش آن است. و از همه مهم‌تر اين كه طلاق عاطفي زمينه‌ساز به وجود آمدن اختلافات خانوادگي، سردي روابط بين زوجين و در نهايت امر بوجود آ‌مدن روابط پنهان مي‌باشند.

طلاق عاطفي ذاتا يك پديده مخرب و زمينه‌ساز بسياري از آسيب‌هاي اجتماعي ديگر مي‌باشد. اعتياد رابطه بسيار نزديكي با طلاق عاطفي دارد. اگر كانون خانواده گرم و پرمحبت باشد، تمام نيازهاي عاطفي و رواني زوجين را تامين مي‌كند و زوجين نيازي به جشن‌ها و همنشيني‌هاي مجردي ندارند كه در بسياري از موارد اين جشن‌ها و همنشيني‌ها زمينه‌ساز گرايش به طرف مصرف مواد مخدر مي‌شوند. افسردگي، اضطراب، احساس كسالت و سردرگمي، فرار از منزل همگي آثار و نتايج نشئت گرفته از طلاق عاطفي مي‌باشند. حال تصور كنيد با اين طيف وسيع عوارض و مشكلات و با توجه به اين شيوع بسيار گسترده، آيا مي‌توانيم به سادگي از كنار آن بگذريم؟ آيا سرمايه‌گذاري در جهت كاهش اين آسيب اجتماعي بر همه فعاليت‌هاي ديگر ارجحيت ندارد؟

منبع:مشاوره ازدواج-طلاق عاطفي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/29  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نشانه هاي طلاق فقط جنسي است؟ عوامل كمتر آشكارتر از فقدان رابطه جنسي، مشاجرات مداوم يا خيانت نيز مي توانند پايان يك داستان عاشقانه را تسريع كنند و نشانه هاي پايان زندگي مشترك است.

نشانه هاي طلاق
اگر اين رفتارها را در همسرتان تشخيص داديد مراقب باشيد

نشانه هاي مطمئني وجود دارد كه يك رابطه در حال پايان است. مثلا وقتي زن و شوهر نمي توانند همديگر را تحمل كنند، مدام دعوا مي شود يا زندگي دوگانه اي دارند. با اين حال، نگرش هاي كوچك روزانه وجود دارد كه بدون ايجاد سوء ظن، آن را تضعيف مي كند.

حرف طلاق را دعوا مطرح كردن، نشانه نارضايتي و هشدار است.

اگر بدانيم چگونه اين علائم را زود تشخيص دهيم، مي‌توانيم آن پيوند را با آسيب جانبي كمي پايان دهيم يا اگر فكر مي‌كنيم ارزش مبارزه براي آن را دارد، آن را از ورطه نجات دهيم. ارنستو ايگلسياس، روانشناس با ۳۰ سال تجربه در زمينه زوج درماني و اختلالات شخصيت، مي گويد:

همه چيز به پيمان هايي كه بين آنها وجود دارد و توانايي تجديد خلاقانه آنها بستگي دارد . اين ليست ممكن است شما را از آنچه در مورد آن صحبت مي كنيم آگاه كند.

نشانه هاي طلاق نشانه ظريف غرق شدن زوج كه هيچ كس به آن توجه نمي كند
۱. در گذشته لنگر انداخته زندگي كنيد
برخي از نظرات مي توانند به اين معنا باشند كه براي شريك زندگي شما، هر زمان گذشته بهتر بوده است. اين در مورد كساني است كه از يادآوري سابق خود دست نمي كشند، يك اتفاق عادي اگر گهگاهي اتفاق بيفتد – تجربيات و صميميت هاي مشترك دارند – اما در قالب كنايه هاي مكرر مي تواند به معناي دو چيز باشد: اينكه صفحه وجود نداشته باشد. برگشته است يا اينكه او دوباره ظاهر شده است.

به طور كلي، پشت بسياري از يادآوري هاي گذشته ممكن است يك سرزنش وجود داشته باشد. «وقتي در مشاجره با شريك زندگي تان گرفتار شده ايد و احساس مي كنيد در حال شكست خوردن هستيد، از ترفند گذشته استفاده مي كنيد. اين نتيجه آن اين است كه مشاجره به چيزي تبديل مي شود كه ما را دور مي كند و باعث مي شود احساس كنيم ديگر يك تيم نيستيم.

۲. دوستان (بسياري) جديدي پيدا مي كند
مطالعه اي از دانشگاه جورجيا (ايالات متحده آمريكا) نشان مي دهد كه اطراف خود با دوستان براي يك زوج ثروتمند است . مطالعه ديگري كه در مجله Martal and Family Therapy منتشر شده است ، تأييد مي‌كند كه داشتن فضاي جداگانه براي هر يك از آنها مزايايي براي ثبات زوجين به همراه دارد. يك چيز ديگر اين است كه آن دوستي هاي شخصي از ناكجاآباد به وجود مي آيند و شروع به گرفتن تمام فضا مي كنند.

با افزايش تنش، تعامل بين اين دو ضعيف مي‌شود و توجه آن‌ها به يكديگر جاي خود را به خيال‌پردازي‌هايي مي‌دهد كه هركدام درباره زندگي جديدشان دور از شريك فعلي‌شان دارند.

دكتر دادخواه مي‌گويد:

«در اينجا معمولاً جستجويي، به صورت احساسي يا فيزيكي، براي فردي غير از شريك زندگي‌تان آغاز مي‌شود تا ارتباط برقرار كند و به نياز و كمبودهاي عاطفي خود پاسخ دهد.»

 

مشاوره تحصيلي كسي كه از درس خوندن پيشمون شده و مي خواهد درست انتخاب رشته كنه
۳. به فضاي شخصي شما احترام نمي گذارد
درست برعكس موارد بالا. اشكالي ندارد كه يك تخت، مبل يا ميز ناهارخوري مشترك داشته باشيد. اما وقتي در شرايط آرامش و جدايي، قانون زيرزميني تنها ماندن برآورده نشود، تاريخ تغيير مي كند. شما نمي توانيد تمام روز بالاي سر كسي باشيد: حتي كوالاها نيز خسته مي شوند.

همانطور كه مانوئل فرناندز آنتون، روانشناس و سكسولوژيست باليني، در وبلاگ El Rincón del Hombre مي نويسد ، يك سوال وابستگي، ناامني يا حسادت ممكن است زيربناي آن باشد:

“كسي كه سعي مي كند همسر خود را هميشه از ترس از دست دادن او را تحت سلطه خود درآورد، معمولا در نهايت باعث تحريك مي شود. دقيقاً از چيزي كه مي‌خواهد اجتناب كند.»

منبع:مشاوره خانواده-نشانه هاي طلاق : نشانه ظريف غرق شدن زوج كه هيچ كس به آن توجه نمي كند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/25  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اثرات مثبت طلاق براي كودكان نكته اي است كه معمولا به آن توجه نمي شود. بسياري از ما از طريق تلويزيون، رسانه‌هاي اجتماعي يا اخبار از ناخوشايندي طلاق آگاه هستيم.

علاوه بر اين دوستان، اقوام و همكاراني داريم كه طلاق هاي سختي را پشت سر گذاشته اند. در نتيجه، تصور اينكه چه زماني طلاق براي كودكان مفيد است، ممكن است دشوار باشد.

به شرطي كه هر دو والدين در طول رويدادي كه در نهايت زندگي خود و فرزندشان را تغيير مي‌دهد، واقعاً گام بردارند و حمايت لازم را از فرزندان خود ارائه كنند، طلاق آسيب كم تري را به همراه دارد.

اثرات مثبت طلاق براي كودكان و نقش مشاور
البته توجه داشته باشيد كه طلاق هميشه براي كودك « بد» مي باشد و آسيب هايي را به همراه دارد. اما اگر طلاق درست صورت بگيرد و طرفين به كودك اهميت بدهند مي توانند اثرات مثبت طلاق براي كودكان را به همراه داشته باشد بنابراين حتما پس از طلاق با مشاور صحبت كنيد تا كودك خود را در بهترين شرايط بزرگ كنيد.

آنچه مهم‌تر از همه به ياد داشته باشيد اين است كه هميشه نمي‌توان فرزندان را در خانواده‌اي با دو والد شاد بزرگ كرد.

وقتي والدين نمي توانند به موارد فوق دست يابند، فرزندانشان بهتر است به جاي زندگي با دو بزرگسال ناراضي زير يك سقف، با دو والدين شاد در دو خانواده جداگانه زندگي كنند. طلاق در اين شرايط مي تواند براي كودكان مفيد باشد.

۱. حذف سوء استفاده
متأسفانه والدين مي توانند از يكديگر و همچنين فرزندان خود سوء استفاده كنند. بديهي است كه حذف كودكان از چنين محيط هاي سمي از چندين جهت براي آن ها مفيد است.

۲. از بين رفتن تنش | اثرات مثبت طلاق براي كودكان
وقتي تنش در محيط خانه از بين مي رود، بچه ها آرام تر مي شوند. رفتارهاي كودكان اغلب با سطح تنش در فضاي خانه‌ منطبق است. هنگامي كه طلاق جدايي رخ مي دهد، شدت تنش در محيط محو مي شود و رفتارهاي كودكان آرام تر مي شود.

۳. انعطاف پذيرتر و سازگارتر
فرزندان طلاق بايد راهبردهاي مقابله‌اي را ايجاد كنند كه همسالان شان تا سال‌ها بعد با آن‌ها مواجه نمي‌شوند. علاوه بر اين، فرزندان والدين مطلقه با شرايط مختلف سبك زندگي سازگارتر مي شوند. آن ها با موفقيت و به طور منظم بين خانه مادر و خانه پدر جابه جا مي شوند.

۴. همدلي
تغييري كه طلاق در خانواده‌هايشان ايجاد مي‌كند، باعث مي‌شود كه برخي از فرزندان والدين مطلقه نسبت به مشكلات ديگران دلسوزي بيشتري داشته باشند. وقتي همسالانشان مشكلات خانوادگي دارند، فرزندان والدين طلاق گرفته مي توانند با آن مشكلات ارتباط برقرار كنند.

با ديدن طلاق والدين خود، بسياري از كودكان از تجربيات آن ها استفاده مي كنند و آن را در موقعيت هاي ديگر به كار مي برند. بنابراين، به عنوان مثال، اگر ببينند كه يكي از دوستان خود دچار مشكل شده است، اغلب به او كمك مي كنند. بنابراين شخصيت حمايت كننده پيدا مي كنند.

۵. خودكفايي
يكي از مهم ترين اثرات مثبت طلاق براي كودكان خودكفايي مي باشد. زيرا هر دو والد مطلقه اغلب پس از جدايي به طور تمام وقت كار مي كنند تا بتوانند زندگي خود را اداره كنند. در چنين شرايطي، كودكان بيشتر به خود متكي مي شوند. بسياري از كودكان طلاق اغلب از مدرسه يا فعاليت هاي بعد از مدرسه به خانه باز مي گردند قبل از اينكه والدينشان از سر كار برگردند.

آن‌ها ياد مي‌گيرند كه «از خود دفاع كنند». اغلب، آن ها شروع به انجام كارهاي خانه مي كنند، وعده هاي غذايي خود را درست مي كنند.

۶. والدين مطلقه به فرزندان خود الگو مي‌دهند كه آن ها شايسته داشتن يك رابطه مناسب هستند
در اين صورت طلاق به فرزندان نشان مي‌دهند كه به ازدواج ناسالم يا ناخوشايند رضايت ندهند. پس از طلاق، در نهايت والدين مطلقه روابط جديدي را آغاز مي كنند. در نتيجه، كودكان شاهد خوشحالي والدين خود هستند كه فرصت‌هاي الگوسازي عالي را براي كودكان فراهم مي‌كنند.

۷. رابطه بهتر والدين با فرزند
با حضانت مشترك، فرزندان والدين مطلقه اين فرصت را دارند كه هر يك از والدين را به عنوان يك والد كامل و مطمئن تجربه كنند. در خانواده هايي كه طلاق ندارند، بسياري از والدين فقط «حضور» هستند اما تعامل معناداري با فرزندان خود ندارند. هنگامي كه هر دو والد با هم هستند، يكي از آن ها اكثر وظايف تربيتي يا تربيتي را بر عهده مي گيرد.

پس از وقوع طلاق، زماني كه فرزندان ملاقات و اشتراك زماني خود را با والدين مربوطه خود تجربه مي كنند، هر يك از والدين كاملاً روي آن ها تمركز مي كنند. آن‌ها اين فرصت را دارند كه در سطح عميق‌تري نسبت به همسالان خود كه طلاق نگرفته‌اند، درباره والدين خود بياموزند، زيرا زمان زيادي را با هر فرد والديني مي‌گذرانند.

۸. ازدواج ايده آل نيست
با مشاهده تأثيرات طلاق بر والدين و سبك زندگي آن ها، فرزندان والدين مطلقه درك بالايي در مورد اهميت پايداري ازدواج دارند و احتمالاً اهميت بيشتري براي آن قائل هستند، اين اثرات مثبت طلاق براي كودكان به آن ها ياد مي دهد تا بتوانند درست تصميم بگيرند و درك كنند كه رابطه مشكلاتي مي تواند وجود داشته باشد.


اثرات مثبت طلاق براي فرزندان
۹. روابط نزديك تر با خواهر و برادرشان |فوايد طلاق براي فرزندان
بچه هاي طلاق اغلب رابطه شان با خواهر و برادرشان قوي تر مي شود. هيچ كس بهتر از خواهر و برادرش نمي داند كه هنگام طلاق والدينشان چه مي گذرند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۱ اثرات مثبت طلاق براي كودكان | نكاتي براي كمك به فرزندان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/2  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مراحل طلاق عاطفي، نشانه هاي طلاق عاطفي شامل مراحلي مي باشد كه افراد به مرور آن را پشت سر مي گذارند و به مرور از هم سرد مي شوند.

طلاق از نظر شدت استرس بالاتر از ترس از مرگ قرار دارد و اغلب با عوامل استرس زا ديگر مانند اختلافات زناشويي، مشكلات مالي جدي، نقل مكان، تك فرزندي، ضررهاي متعدد و دعواهاي شديد همراه مي باشد.

با آگاهي، اين فرآيند و مراحل طلاق عاطفي مي تواند بسيار راحت تر از چيزي كه تصور مي كنيد طي شود. اگرچه آسان نيست، اما آگاهي و جلسات مشاوره در دراز مدت به شما كمك مي كند كه احساس بهتري داشته و از تجربه خود درس بگيريد.

مراحل طلاق عاطفي و پايان رابطه
هنگامي كه يك رابطه به پايان مي رسد، افراد احساسات متناقضي را تجربه مي كنند، زيرا در تلاش براي درك بهترين راه براي پيشرفت هستند. اين فشار با آگاهي از اين امر كه هر قدم برداشته شده ممكن است بر آينده و رفاه آن ها تأثير بگذارد، تركيب مي شود.

در طي تمام مراحل طلاق عاطفي گفته شده تكيه بر دوستان و خانواده خوب براي حمايت كمك مي كند تا از اين موانع عاطفي عبور كنيد. مشاوره حرفه اي مي تواند در تمام مدت كنار شما بوده و استرس، اضطراب و افسردگي شما را كاهش دهد.

مرحله اول: انكار و سرزنش
در ابتدا زوجين شروع به سرزنش يكديگر براي مشكلات گذشته، حال و حتي آينده مي كنند. تصوير منفي از خود، احساسات مبهم، نارضايتي، خشم، اضطراب، خلق افسرده، احساس ناراحتي، احساس گناه از نشانه هاي اين مرحله مي باشد.

نقش مشاور در اين مرحله اهميت زيادي دارد. مشاور بايد حس كنترل زندگي زوجين را تقويت كند، ترس آن ها را از روند جدايي را خنثي كند و مشاوره هاي لازم پيش از طلاق را نيز براي آن ها فراهم كند.

اگر در حال تجربه انكار هستيد، ممكن است از دوستان و خانواده كناره گيري كنيد و بخواهيد تنها باشيد تا از تصميم گيري هاي مهم اجتناب كنيد. با اين حال، گاهي اوقات تأخير در رويارويي با مسائل مي تواند مشكلات بزرگ تري ايجاد كند. اغلب مواقع بسياري از مسائل احساسي‌ هستند و بايد به مشاور مراجعه كنيد.

مراحل طلاق عاطفي: سوگواري و افسردگي
افسردگي ناشي از غم، اندوه و تنهايي است. اكثر افراد در روند مراحل طلاق عاطفي سطحي از افسردگي را تجربه خواهند كرد. در اين مرجله ممكن است هدف زندگي را زير سوال ببريد و احساس كنيد از جامعه جدا شده ايد. حتي ممكن است در مورد آزار رساندن به بچه ها و كساني كه دوستشان داريد احساس گناه كنيد.

افسردگي مانند پوچي مي تواند فلج كننده باشد. گاهي اوقات افراد در افسردگي گير مي كنند و نمي توانند به آن غلبه كنند. اجازه ندهيد اين دوره خيلي طولاني شود و براي كمك تماس بگيريد.

مشاور در اين مرحله از مراحل طلاق به زوجين اجازه مي دهد تا روند سوگواري را طي كنند، زوجين را از نگرش بيچارگي نجات مي دهد و به آن ها كمك مي كند فرآيند غم و اندوه را بپذيرند.


مراحل طلاق عاطفي
مرحله سوم: خشم و كينه
در پس خشم، ترس ها و عدم اطمينان زيادي در مورد آينده، امور مالي و اميد به آينده وجود دارد. در اين مرجله يكي از طرفين يا هر دو در حال ابراز نارضايتي يا عدم اطمينان از رابطه، تنش و احساسات هيجاني هستند.

نقش هاي مشاور در اين مرحله از مراحل طلاق عاطفي عبارت است از: خنثي كردن خشم زوجين، هدايت انرژي خشم، بهبود توانايي تصميم گيري زوجين، بهبود مهارت هاي كوتاه مدت و بلندمدت حل مسئله براي زوجين.

خشم ناشي از دروغ گفتن، خيانت، طرد شدن، فريب خوردن، سوء تفاهم يا رها شدن است. اين ناشي از آن است كه توسط شخصي كه به آن اعتماد داريد به يك مكان بد فشار آورده شويد.

ممكن است از دست خود عصباني، نااميد و خشمگين باشيد، برخي از افراد طلاق و جدايي را نوعي مجازات مي دانند.

مرحله چهارم: مجرد بودن و تصميم به طلاق
تجربه جديد استقلال، امتحان كردن فعاليت هاي جديد، تصميم گيري آزاد، افزايش اعتماد به نفس، بهبود تصوير از خود و بازگشت به نقش هاي قبلي از ويژگي هاي اين مرحله مي باشد.

نقش هاي مشاور يا ميانجي در اين مرحله نيز بسيار زياد است. بهبود مهارت‌هاي ارتباط مستقيم زوجين، افزايش مهارت‌هاي همكاري، بازيابي روابط و كمك به زوجين در برنامه‌ريزي بلندمدت از كمك هاي مشاور در اين دوران است.

مشاور بايد زمان مناسبي را براي ميانجيگري كارآمد و كم دردسر انتخاب كند تا اطمينان حاصل شود كه زوجين در فاز عاطفي نسبتاً خوبي قرار دارند.

مرحله پنجم: شروع هاي جديد و تصميم گيري
در اين مرحله از مراحل طلاق عاطفي خود مداري و خودآرامشدن، كنترل داشتن، برنامه ريزي و تعهدات بلندمدت، پذيرش پايان ازدواج و ايجاد توافق شكل مي گيرد و فرد مي تواند براي آينده خود تصميم بگيرد و استقلال بيش تري داشته باشد.

به مرور شما با طلاق كنار مي آييد و شرايط را درك مي كنيد، متوجه مي شويد كه روزهاي خوب بيشتري از روزهاي بد داري. مي خواهيد با دوستان خود وقت بگذرانيد و دوستان جديدي پيدا كنيد. در مورد برنامه ريزي و آينده احساس خوش بيني مي كنيد.

اين بدين معني است كه قبول مي كنيد كه زندگي بدون شريك سابقتان نيز به جلو مي رود.

منبع:كانون مشاوران ايران-۵ مراحل طلاق عاطفي و درمان آن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/26  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

طلاق بگيرم يا نه؟ مي خوام طلاق بگيرم ولي دلم …

طلاق بگيرم يا نه؟ سوالي بسيار آشنا براي افراد متاهل مي باشد كه در زندگي مشترك شان به رضايت زناشويي نرسيده اند و از اين كه راه حلي براي مشكلات شان پيدا كنند نااميد شده اند.

پروسه طلاق از زماني كه فرد تصميم به طلاق مي گيرد تا زماني كه در دادگاه به صورت دادخواست طلاق در مي آيد و عملي مي شود بسيار وقت گير و زمان بر مي باشد، متاسفانه اين روند در صورتي كه فرزند داشته باشيد بسيار حساس تر مي شود. به همين دليل قبل از آن كه تصميم در مورد طلاق به تغييراتي كه بعد از جدايي از همسرتان به وجود مي آيد توجه كنيد و با آگاهي كامل اقدام به جدايي نماييد.

در صورتي كه با پرسش طلاق بگيرم يا نه درگير هستيد و نمي توانيد تصميم بگيريد اين مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد تا با ديد روشن تري به اين قضيه توجه داشته باشيد.

نگرش مردم و جامعه در مورد طلاق
قبل از آن كه بخواهيد به پرسش طلاق بگيرم يا نه پاسخ درستي بدهيد بايد اين موضوع را در جنبه هاي مختلف مورد بررسي قرار دهيد، يكي از جنبه هاي منفي طلاق گرفتن نگاه منفي مردم و اطرافيان به اين موضوع مي باشد ممكن است كه بگوييد نگرش جامعه اهميتي براي شما ندارد، اين طرز فكر مشكلي ندارد بلكه يك نوع مزيت اخلاقي است. اما مشكل زماني شروع مي شود كه در مناسبات اجتماعي قرار مي گيرد و در آن جا با مشكلاتي رو به رو مي شويد زيرا بعد از طلاق بسياري از افراد به افرادي گوشه گير و منزي تبديل مي شوند و در اين جلسات نمي توانند حضوري فعال داشته باشند.

يكي از مواردي كه قبل از طلاق گرفتن بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه طلاق چه تاثيري بر روي روابط شما و حضورتان در جامعه خواهد گذاشت در صورتي كه قضاوت مردم براي شما اهميت بسياري دارد اين موضوع در جنبه هاي مختلف زندگي تان اثر منفي مي گذارد، نگاه جامعه به شخص طلاق گرفته تنها يك نگاه از بيرون نمي باشد بلكه ممكن است باعث شود كه شما در شرايط روحي و رواني نامناسبي قرار بگيريد.

طلاق بگيرم يا نه؟ مي خوام طلاق بگيرم ولي دلم ...
پويايي هاي رواني طلاق
معجزه روانكاوي طلاق
طلاق بگيرم يا نه؟ مشكلات جنسي
يكي از عوامل مهمي كه باعث جدايي زوجين از يكديگر و تصميم به طلاق مي شود عدم رضايت زناشويي در زمينه روابط جنسي مي باشد، رابطه هاي پر هيجان بين شما و همسرتان تنها خاطراتي هستند كه اختصاص به اوايل ازدواج دارند و به سال هاي آغاز ازدواج مربوط مي شوند. شايد فكر كنيد كه بعد از طلاق موقعيت شما دشوارتر از اكنون نخواهد شد و ممكن است از نظر جنسي در وضعيت بهتري قرار گيريد و بتوانيد شور و حالي جنسي كه در سال هاي اوليه زندگي داشته ايد با فرد ديگري تجربه كنيد.

اگر چه در ابتدا طلاق به نظر مي رسد كه آزادي و حق انتخاب بيشتري خواهيد داشت و در رابطه جنسي با محدوديت هايي رو به رو نمي شويد اما در مقابل امنيت جنسي تان را با شريك جنسي مطمئن از دست خواهيد داد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-طلاق بگيرم يا نه؟ مي خوام طلاق بگيرم ولي دلم …

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/8  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

سنين بين 2 تا 4 سالگي بدترين سن بچه ها براي طلاق در نظر گرفته مي شود، زيرا اين زماني است كه والدين بيشترين نقش را در رشد آن ها دارند.

بعد از 3 سالگي، به نظر مي‌رسد كه احتمال آسيب‌هاي عاطفي طلاق در حدود 11 سالگي به اوج خود مي‌رسد. در اين سن آن ها وابستگي عميقي به والدين و خانواده به عنوان يك واحد ايجاد كرده اند. در عين حال، آن ها عميقاً خودمحور هستند، كه باعث مي شود فروپاشي خانواده را دروني كنند.

درگيري والدين به ويژه اگر در مقابل كودكان اتفاق بيفتد بسيار آسيب زا مي شود. بدترين حالت آن زماني است كه والدين از طريق كودك با يكديگر ارتباط برقرار كنند يا از كودك براي آسيب زدن به يكديگر استفاده مي كنند. اگر درگيري ميان زوجين بسيار شديد باشد حتي مي توان گفت كه طلاق به نفع كودك مي باشد.

طلاق چگونه بر كودكان بزرگتر تأثير مي گذارد
بدترين چيز براي يك بچه اين است كه بعد از طلاق، يكي از والدين از رابطه خارج شود. طبيعي است كه كودكي كه والدينش غايب است از خود مي پرسد: «مشكل من چيست كه تو مرا دوست نداري؟» و مشكل را به خودش مرتبط مي داند.

وقتي كودك به بلوغ مي‌رسد، پتانسيل بيشتري براي پذيرش و درك طلاق والدين دارد.حتي در برخي از موارد نوجوانان مدافع طلاق والدينشان بوده اند و عاقلانه تر از والدين خود رفتار مي كنند.

در طول طلاق، والدين اغلب چنان درگير احساسات غم، خشم، ترس و سردرگمي مي شوند كه به سختي مي تواند احساسات خود را مديريت كنند، چه رسد به احساسات فرزندانشان.

 

كمك به كودكان بزرگسال براي مقابله با طلاق
راه هاي زيادي وجود دارد كه والدين مي توانند به فرزندان بزرگسال خود كمك كنند تا با طلاق كنار بيايند. اولاً، والدين بايد بدانند كه طلاق آن ها بر فرزندان آن ها تأثير مي گذارد. اولين كار اين است كه بايد به آنچه كودكانشان مي گويند گوش دهند. تحقيقات نشان مي دهد كه شنيده شدن به بهبودي فرد كمك مي كند.

جشن‌ها و سنت‌هايي براي تعطيلات، تولد، فارغ‌التحصيلي، عروسي و تولد وجود دارد كه ممكن است هرگز به عنوان يك خانواده تكرار نشوند، بچه هاي بالغ آسيب هايي را تجربه مي كنند بنابراين از تحقير والد ديگر و استفاده از فرزند بزرگسال خود به عنوان محرم درد و دل خود بپرهيزيد. علاوه بر اين از تلاش براي وادار كردن آن ها به انتخاب طرف خودداري كنيد و آن ها را به طرف خود نكشيد زيرا ممكن است احساس گناه نسبت به والد ديگر پيدا كنند.

بچه هاي طلاق در بزرگسالي
افرادي كه والدينشان درگير طلاق بوده اند در بزرگسالي نسبت به زندگي مشترك ديد خوبي ندارند. اين نگرش باعث مي شود كه رابطه سالم و موفقي را تجربه نكنند.

چالش هايي كه فرزندان طلاق در بزرگسالي با آن روبرو مي شوند
از بسياري جهات، فرزندان والدين طلاق مي توانند احساس كنند كه سال ها از زندگي خود را از دست داده اند. اثرات طلاق بر والدين و فرزندان ويرانگر است و باعث تضعيف رابطه والدين و فرزندان مي شود . كودكان نوپا كه والدين آن ها طلاق گرفته اند ممكن است مشكل خواب را تجربه كنند.

مشكلات مربوط به اعتماد
برخورد با طلاق والدين در بزرگسالي براي افرادي كه به تازگي وارد بزرگسالي شده اند اعصاب خردكن است. يكي از اثرات رواني طلاق بر كودكان اين است كه اغلب با مسائل اعتماد دست و پنجه نرم مي كنند.

مشاوره براي فرزندان طلاق تنها راه براي اطمينان از بهبودي آن ها از اثرات مخرب طلاق است، مشاوران قادر به ايجاد روابط پايدار و رضايت بخش مي باشند.

اعتياد| تاثير طلاق بر فرزند دختر
يكي از چالش هاي اصلي طلاق اين است كه فرزندان طلاق اغلب دچار آسيب هاي رواني مي شوند.

فرزندان طلاق نسبت به همسالان خود كه بخشي از خانواده هاي شاد هستند، بيشتر مستعد سوء مصرف مواد مي شوند. تلاش براي پر كردن خلاءهاي عاطفي و معنوي، ممكن است باعث شود فرزندان براي رهايي به الكل و مواد مخدر روي آورند.

منبع:كانون مشاوران ايران-بدترين سن بچه ها براي طلاق| بهترين برخورد با كودك طلاق

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/8  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

گاهي اوقات زوجين پيش از ازدواج متوجه وجود اختلافدر ازدواج نمي شوند و همين امر باعث مي شود كه پس از ازدواج نتوانند با يكديگر فعاليت هاي مشتركي داشته باشند و به مرور از يكديگر خسته شوند و از هم فاصله بگيرند.

به اين مثال توجه كنيد:

تنها چند ماه از ازدواج مان گذشته بود كه متوجه تفاوت هايمان شديم. در زمان نامزدي هركاري مي كرديم كنار هم باشيم اما پس از ازدواج متوجه شدم كه واقعا خريد كردن با او را دوست ندارم، او ساعت هاي زيادي در مغازه ها به دنبال لباس مي گشت و اين امر مرا به شدت كلافه مي كرد. اكنون پس از گذشت سي سال ما ياد گرفتيم تا با تفاوت هاي يكديگر كنار بياييم. البته كه هنوز هم در خريد كردن همان نظر را داريم!

تفاوت هاي جنسي
آيا علاقه به خريد به دليل تفاوت جنسيتي مي باشد؟

تقريبا تمام افراد موافق هستند كه زن و مرد تفاوت هاي زيستي دارند اما به همان اندازه كه متفاوت هستيم مي توانيم مكمل يكديگر نيز باشيم. ممكن است تفاوت هاي جنسي وجود داشته باشد اما تفاوت هاي شخصيتي موضوعي است كه بايد بر آن تمركز كرد زيرا ريشه اصلي درگيري ها به آن بر ميگردد.

تفاوت هاي شخصيتي
آيا شنيده ايد كه مي گويند افراد متضاد مانند آهن ربا هم را جذب مي كنند؟

بر اساس مطالعاتي كه انجام شده است اين امر واقعيت دارد، مراجعين زيادي داشته ام كه در ابتدا از اين تفاوت ها لذت مي بردند اما به مرور همين تفاوت ها باعث درگيري آن ها شده است، به صحبت هاي زير دقت كنيد تا بيش تر متوجه اين امر بشويد:

من(نهال) و سينا سال ها پيش باهم آشنا شديم سينا به شدت آرام و درونگرا بود درحالي كه من پرحرف و اجتماعي بودم او گوش بسيار خوبي براي حرف هاي من بود، او به تمام حرف هاي من گوش ميداد، هرگز به ساعتش نگاه نمي كرد و بودن در كنار او به من آرامش بسيار زيادي مي داد. تنها چند ماه از ازدواج ما گذشته بود كه همين تفاوت ها به نظر خسته كننده مي آمد. كم كم سينا به نظرم مثل يك پيرمرد خسته كننده شده بود كه هيچ برنامه اي براي آينده نداره و ترجيح مي ده كه تمام وقت خودش رو توي خونه باشه.

اين داستان در جلسات زيادي تكرار مي شود و معمولا هر دو زوج از اين تفاوت ها شكايت دارند.

گام اول: نقاط ضعف و قوت
اولين گام براي زوجين اين است كه نقاط ضعف و قدرت خود را شناسايي كنند اين كار ممكن است دشوار بوده و نياز باشد تا از مشاور كمك بگيرند، مشاور با پرسيدن سوال و جواب ليستي از نقاط ضعف و قدرت زوجين تهيه مي كند.

در شرايطي كه زوجين متفاوت از يكديگر باشند احتمالا نقاط ضعف يكي نقاط قوت ديگري است و بالعكس بنابراين از زوجين خواسته مي شود تا به يكديگر اجازه دهند كه در چيزي كه خوب هستند فعاليت را به دست بگيرند.

اين امر ممكن است دشوار باشد اما بايد هردو زوج اين گام ابتدايي را با يكديگر بر دارند.

به طور مثال در داستان نهال و سينا، سينا كه در رشته رياضي تخصص بيش تري داشت اداره امور مالي را در دست گرفت و نهال مسئول خريد و رسيدگي به كلاس بچه ها را به عهده گرفت البته اين بدين معني نيست كه نهال هيچ سهمي در امور مالي ندارد و هنوز هم بايد در تصميم هاي مهم وارد شود و نقش داشته باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تفاوت هايي كه ازدواج را به قعر سياه چاله طلاق مي كشاند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/5/30  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تجربه كردن طلاق و اين حقيقت كه خانواده شما در حال تغيير است، شرايط بسيار سختي مي باشد، ولي يك سري مورادي وجود دارند كه مي توانند به شما كمك كنند تا احساسات خودتان را در رابطه با موارد صورت گرفته مشخص كنيد.

هر چند كه توافق هاي مربوط به حضانت ناخوشايند مي باشند يا درك كردن آن سخت مي باشد، ولي يك سري مواردي وجود دارند كه شما با انجام دادن آنها مي توانيد از اين دوره هاي سخت عبور كنيد.

قانون حضانت در طلاق توافقي و غير توافقي
از نظر مشاور كو : مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين اين مطالب مي تواند براي گروه زير مفيد باشد:
خانواده شما از هم جدا شود
شما در مورد توافق هاي مربوط به حضانت نگران باشيد
شما مي خواهيد بدانيد كه چه كاري بايد انجام دهيد تا طلاق منطقي باشد
قانون حضانت در طلاق توافقي و غير توافقي "مشاور كو"
قانون حضانت در طلاق توافقي و غير توافقي – “مشاور كو”
تغيير كردن همه موارد
زماني كه خانواده شما از هم جدا مي شود، اين شرايط براي همه افراد خانواده سخت خواهد بود. اين اتفاق مي تواند بعد از يك دوره طولاني مدت از اختلاف داشتن و احساس بدبختي صورت بگيرد، يا مي تواند به محض احساس نگراني و به وجود آمدن شرايط ناراحت كننده صورت بگيرد.

عواطف موجود كاهش پيدا مي كنند
همزمان با تغيير روابط خانوادگي شما، همچنين تعديلات قابل ملاحظه ديگري صورت خواهند گرفت. هر شخصي واكنش منحصر به فرد خودش را نسبت به موارد در حال اتفاق افتادن خواهد داشت و اين واكنش ها مي توانند از ناراحتي عميق تا حتي احساس راحتي متفاوت باشند.

در صورتي كه عصبانيت خاصي نسبت به يك فرد داريد، اين مورد نرمال مي باشد – اين يك احساس نرمالي است كه شما بايد بر روي آن كار كنيد.

والدين شما با هم دعوا مي كنند
در صورتي كه والدين شما در اغلب مواقع جر و بحث و يا دعوا بكنند، ممكن است كه آنها پريشان و حواس پرت به نظر برسند و هيچ بخشي از وقت خودشان را به شما اختصاص ندهند.

منبع:مشاوركو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-قانون حضانت در طلاق توافقي و غير توافقي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/30  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

پشيماني بعد از طلاق؛ چند دليل براي بازگشت به گذشته

بسياري از زوج هايي كه از يكديگر جدا مي شوند بعد از طلاق، احساس پشيماني كرده و تصور مي كنند كه اشتباه كرده اند. طلاق به معني جدايي زوجين از يكديگر به دليل شكست در زندگي مشترك مي باشد.

اين افراد در ابتدا با عشق و علاقه دو طرفه تصميم به ازدواج مي گيرند اما گاهي اين عشق دوامي ندارد و منجر به طلاق و جدايي مي شود.

بعد از طلاق و جدايي احساس هاي متفاوتي را افراد تجربه مي كنند كه از مهم ترين آن ها مي توان به دلتنگي و پشيماني اشاره نمود. و آن ها از اين كه زندگي شان دوام نداشته است و براي خوب شدن روابط شان تلاش نكرده اند دچار عذاب وجدان مي شوند.

در اين مقاله قصد داريم كه علل احساس پشيماني بعد از طلاق را بررسي كنيم و در پايان نكاتي كه باعث مي شود اين حس در افراد از بين برود را بيان نماييم.

در صورتي كه تصميم به طلاق گرفته ايد بايد قبل از آن از مشاور كمك بگيريد تا در اين خصوص شما را راهنمايي كند.

الف – پشيماني بعد از طلاق : نگاه منفي جامعه
در اكثر موارد، جامعه نسبت به افرادي كه طلاق گرفته اند ديد مثبتي ندارند. اگر در جامعه اي سنتي و پايبند به اصول كلاسيك خانواده زندگي مي كنيد، نگاه منفي آن ها بيشتر خواهد بود. اين ديد منفي منجر به تنش هاي فكري با اجتماع و فشار فكري بر روي فرد مطلقه مي شود.

اين امر در مورد خانم ها و زن هاي مطلقه بيش تر است و عذاب وجدان و پشيماني را براي فرد به همراه خواهد داشت. در اين شرايط فرد خودش را مقصر مي داند و به خاطر اين كار خود را ملامت و سرزنش مي كند.

بعد از طلاق، در زندگي فرد مشكلات بسياري به وجود مي آيد به طوري كه اين مشكلات فشار عصبي بسياري بر روي فرد وارد مي كند برخي از آن ها عبارت اند: مشكلات مالي، تنش هاي رواني، مورد قضاوت قرار گرفتن اطرافيان و حضانت فرزندان.

به خاطر اين مشكلات فرد ممكن است تصميم به بازگشت بگيرد و از طلاق منصرف شده و زندگي اش را ادامه دهد اما توجه داشته باشيد در اين خصوص نبايد عجولانه تصميم بگيريد. و با بررسي همه جوانب سعي كنيد بهترين تصميم را به كمك مشاور بگيريد.

اشتباهاتي كه به طلاق ختم مي شوند
اشتباهات مهلك كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند
ب – پشيماني : تاثير طلاق بر زندگي فرزندان
طلاق براي فرزندان بسيار دردناك است زيرا به عنوان فرزندان طلاق با چالش هاي بسياري رو به رو مي شوند. كودكان بسيار حساس هستند و در اكثر موارد با عواقب منفي طلاق رو به رو مي شوند. يكي از اين عواقب دوري از پدر و مادر و دلتنگي براي آن ها مي باشد.

بعد از طلاق نياز عاطفي كودك كه يكي از مهم ترين نيازهاي اوليه و اساسي او مي باشد برطرف نخواهد شد زيرا فرد حضور پدر و مادر و احساس امنيت خاطر و آرامشي كه لازم دارد را نمي تواند بعد از طلاق به طور كامل تجربه كند و اين جدايي ضربه عاطفي مهمي به كودك وارد مي كند

پدر و مادر به خاطر عشق و علاقه اي كه به فرزندشان دارند ممكن است دچار پشيماني شوند و از طلاق منصرف شوند.

ج – تاثير طلاق بر ازدواج بعدي شما
بسياري از افرادي كه طلاق گرفته اند بعد از طلاق تصميم به ازدواج مجدد مي گيرند در حالي كه ممكن است آثار طلاق از بين نرفته باشد.

ازدواج مجدد به دلايل مختلفي به وجود مي آيد اما برخي از افراد بدون اين كه آثار ناشي از جدايي و طلاق را از بين ببرند تصميم به ازدواج مجدد مي گيرند در اين حالت در زندگي مشترك جديد با مشكلاتي رو به رو خواهند شد،

زيرا دلايل طلاق شان را به خوبي بررسي نكرده اند و با بي توجهي نسبت به آن تصميم به ازدواج مجدد گرفته اند.

تصميم عجولانه آن ها باعث شده تا رفتارهاي خود را كه بر روي طلاق اثر گذاشته است را نشناخته و همين عدم تغيير رفتار در زندگي جديد مشكل ساز شده و چالش هايي را به همراه خواهد داشت به طور كه فرد بعد از طلاق دچار پشيماني مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-پشيماني بعد از طلاق | چند دليل براي بازگشت به گذشته

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/23  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

يكي از تكنيك هاي روانكاوي طلاق ، نظريه روان پويايي طلاق است.

در رويكرد روانكاوانه فرد در طول طلاق اثرات گوناگوني را تجربه مي كند، كه اين اثرات عبارت اند از: انتقاد از خود، افسردگي، خشم و عصبانيت، احساس گناه، محروميت و نيز رهايي، آسودگي، شادي، احساس قدرتمندي و چگونگي كار روانكاو با اين افراد و فهم احساسات آن ها مي باشد.

روانكاوي بيشتر بر روي گذشته فرد و دوران كودكي و بخش ناهشيار او تاكيد دارد و بر طبق گفته هاي روانكاوي طلاق بر اساس كمبودهاي رشدي مي باشد كه در فرد وجود دارد.

روانكاو و زوج درمانگران معمولا زوجيني را مورد درمان قرار مي دهند كه در سطح خودآگاه خود تعارض هاي بسياري دارند و اين تعارض ها را به خاطر عوامل فرهنگي، اجتماعي و محيطي تجربه مي كنند.

به عنوان نمونه زن و شوهر ممكن است در زندگي رابطه خوبي با يكديگر داشته باشند و علايق و سليقه آن ها مشابه باشد اما در زمينه هاي اعتقادي، فرهنگي، اقتصادي و مذهبي تفاوت هايي داشته باشند.

اين تفاوت ها ممكن است باعث تعارض شود و وجود آمدن تعارض هاي زناشويي وطلاق مي تواند آسيب هاي بسياري را براي فرد به وجود آورد.

افراد اگر قبل از ازدواج در جلسات مشاوره شركت كنند و تست ازدواج را قبل از ازدواج انجام دهند مشاوره مي تواند ميزان تناسب شخصيت افراد، اختلالات رواني، ميزان تفاوت هاي اساسي كه بين آن ها وجود دارد و مي تواند بر آينده آن ها اثر بگذارد را شناسايي كرده تا احتمال طلاق و جدايي در آينده كاهش يابد و فرد را از تهديد هاي رو به رو شده با طلاق و جدايي دور كنند.

به عبارت ديگر اگر روانشناختي پيشرفت خوبي داشته باشند افراد بر اساس پيشرفت اين دانش مي توانند ازدواج موفقي داشته باشند و زندگي مشترك خوبي را تجربه كنند.

نظريه روان پويايي طلاق
انتقاد از خود :
بعد از طلاق فرد خود را مورد سرزنش و انتقاد قرار مي دهد و بر اين باور است كه اگر واقعا دوست داشتني و خوب بود همسرش به زندگي با او ادامه مي داد و نيازهايش را برآورده مي ساخت. و اين يكي از پويايي هاي رواني طلاق است.

فرد چون دچار شكست عاطفي شده است خود را مورد سرزنش قرار مي دهد و در او احساس ناخوشايندي دوباره زنده مي شود احساساتي مانند زمان قبل كه به خاطر خود شيفتگي او به وجود آمده و والدين نتوانسته اند به خوبي برآورده كنند.

هنگامي كه فرد خودش را سرزنش مي كند در اين هنگام طرف مقابل از خشم او در امان مي ماند و ترس و خشم را انكار مي كند چون فرد خودش را مقصر مي داند.

روانكاوي طلاق

افسردگي در نظريه روان پويايي طلاق
براساس پويايي هاي رواني طلاق فرد بايد به ثبات شخص يا شي برسد تا بتواند تصميمات را به درستي بگيرد، يكي از وظايف اساسي كه فرد زمان رشدش بايد آن را فرا بگيرد كنار آمدن با نقاط قوت و ضعف خود و نقاط قوت و ضعف ديگران مي باشد كه به آن ثبات شخصيت مي گويند.

اگر فرد به ثبات شخصيت نرسد به خاطر هر اتفاقي احساس افسردگي مي كند مثلا ممكن است نسبت به فردي كه به اشتباه فكر مي كرده مي تواند با او خوشبخت شود و نيازهاي عاطفي او را ارضا كند زماني كه او را از دست مي دهد احساس افسردگي كند.

در اين هنگام فرد خود شخصي بي احساس مي داند و براي اينكه با افسردگي مقابله كند و دفاع عليه اين احساس داشته باشد به روابط نامشروع زودگذر و ناخوشايند روي آورد.

اشتباهاتي كه به طلاق ختم مي شوند
اشتباهات مهلك كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند
خشم :
در هنگام طلاق افرادي هستند كه ممكن است خشم بسياري نسبت به همسر خود داشته باشند و حالت هاي بسيار بد و دشواري را تجربه كنند در اين هنگام فرد بايد خشم خود را به خوبي بشناسد و آن را بپذيرد و اگر به تنهايي موفق نشد در اين زمينه از روانشناس كمك بخواهد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-معجزه روانكاوي طلاق

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/21  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اشتباهاتي كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند

اگر در مورد اشتباهاتي كه به طلاق ختم مي شوند آگاهي داشته باشيد مي توانيد تا حدودي پيشگيري هاي لازم را انجام دهيد كه طلاقي صورت نگيرد.

يكي از مهم ترين مراحل در زندگي همه افراد، ازدواج كردن مي باشد، براي اين كه فرد ازدواج موفق و عشق ماندگاري داشته باشد بايد زوجين تلاش كنند تا به اهداف مشترك شان برسند و در زندگي تفاهم داشته باشند.

در صورتي كه در مورد اصول اساسي در زندگي مشترك آگاهي داشته باشيد مي توانيد از اشتباهاتي كه منجر به طلاق مي شود پرهيز كنيد و سعي كنيد تا رابطه عاشقانه تان در مسير سرازيري قرار نگيرد.

رابطه زناشويي تا حد زيادي به درك متقابل و واكنش طرفين بستگي دارد، در اين مقاله ۵ مورد از اشتباهاتي كه منجر به طلاق مي شود را بيان مي كنيم و در مورد آن توضيحاتي مي دهيم و هم چنين با راهكارهايي براي مقابله با اين اشتباهات مفيد مي باشند آشنا مي شويم.

عوامل طلاق و جدايي
عوامل بسياري وجود دارد كه ممكن است زندگي زناشويي را تا ورطه طلاق و جدايي ببرد، با اين حال برخي از اين اشتباهات از عموميت بيشتري برخوردار مي باشند كه در ادامه به بررسي آن ها مي پردازيم.

برگشت بعد از طلاق
برگشت بعد از طلاق | رعايت نكاتي براي آشتي و بازگشت بعد از طلاق
اشتباهاتي كه به طلاق ختم مي شوند، تصميمات شتاب زده
بسياري از دختران و پسران در اوايل ازدواج به صورت ديوانه وار عاشق هم هستند اما اين احساسات آتشين در بسياري از مواقع به سرعت فروكش مي شود و بعد از ازدواج اختلاف نظرهايي در ميان آن ها به وجود مي آيد.

در اين شرايط گرفتن تصميمات شتاب زده و از روي احساسات، مشورت نكردن با همسر و عدم بررسي منطقي مشكلات باعث دامن زدن به تنش هايي در ميان زوجين مي شود.

راه حل:
ازدواج كردن آغاز زندگي دو نفره و پيمودن مسير مشترك توسط زوجين مي باشد و در اين مسير چالش ها و سختي هاي بسياري وجود دارد.

براي حل اين مشكلات بايد برنامه ريزي هاي صورت گيرد و راهي براي حل اين مشكلات در نظر گرفته شود هم چنين مديريت و برنامه ريزي بايد به درستي انجام گيرد.

در فرصت مناسب با همسرتان در مورد مشكلات و دغدغه هاي زندگي تان مشورت كنيد اين كار باعث بارش فكري مي شود و به اين وسيله مي توانيد بهترين راهكار را پيدا كنيد.

اشتباهاتي كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند، قوانين سفت و سخت در مورد امور منزل
يكي ديگر از قوانين طلاق مي تواند حاكم بودن قوانين سخت و انعطاف ناپذير در امور منزل باشد، چنين اشتباهي در زندگي مشترك باعث مي شود خانه به جاي اين كه محيط امن و پر از آرامش باشد به يك اردوگاه اجباري براي زوجين تبديل شده است.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اشتباهات مهلك كه به طلاق و جدايي ختم مي شوند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/27  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مشاوره طلاق تلفني، مشاور ضروري همراه شما

مشاوره طلاق تلفني چه كمكي به شما مي كند؟ اگر به فكر طلاق هستيد و مي خواهيد طلاق بگيريد دوست داريد تا فردي آگاه و متخصص در كنار شما باشد تا در مورد طلاق با او درد دل كنيد.

در مشاوره تلفني كارشناسي كه به شما كمك مي كند در دسترس شما مي باشد و مي توان به جرات گفت كه هيچ زندگي خالي از مشكل نمي باشد و همه زندگي ها خصوصا در سال هاي ابتدايي زندگي مشترك مشكلاتي دارند.

در صورتي كه زوجين نمي توانند اين مشكلات را به درستي كنترل كنند به تنها راه حل پيش رويشان كه طلاق مي باشد فكر مي كنند و تنها آن را در نظر مي گيرند.

اما مشاوره به زوجين كمك مي كند تا مشكلات را به خوبي شناسايي كند و آن ها را حل نمايد و در صورت كه فرد نمي تواند از مشاوره حضوري كمك بگيرد مي تواند مشاوره تلفني استفاده كند وقبل از تصميم گيري به صورت كامل با مشاوره مشورت كند تا بتواند تصميم درستي را بگيرد.

چرا برخي از ازدواج ها به طلاق ختم مي شوند؟
اگر به مراحل طلاق توافقي دقت كرده باشيد متوجه مي شويد كه خيلي سريع مي توان يك زندگي را به هم ريخت و ظرف چند ماه آن را تمام كرد.

زماني كه در زندگي با مشكلاتي رو به رو مي شويد بايد قبل از طلاق ريشه مشكلات را پيدا كنيد و بعد تصميم درستي براي ادامه زندگي تان بگيريد، زيرا بخشي از اين موضوع به دليل عدم تناسب زن و شوهر و خانواده هاي آن ها مي باشد.

قبل از ازدواج زن و شوهر بايد شناخت دقيقي از يكديگر داشته باشند و ازدواج هايي كه بدون شناخت دقيق انجام شود دوامي نخواهد داشد و خيلي زود باعث مي شود تا دو نفر از يكديگر جدا شوند، و زوجين سعي مي كنند تا طلاق را گردن يكديگر بيندازند و خود را از اين موضوع تبرئه كنند.

اما در اين زمينه تحقيقات بسياري صورت گرفته است و به اين نتيجه رسيده اند كه در پايان يك ازدواج هر دو طرف مقصر مي باشند.

در صورتي كه يكي رفتار اشتباهي انجام دهد ديگري هيچ تلاشي نمي كند تا اين رفتار را حل نمايد و به اين صورت مشكل كوچك بسيار بزرگ و جدي مي شود به طوري كه به طلاق مي كشد، در صورتي كه فرد مي تواند از مشاوره تلفني استفاده كند چون در دسترس است و به خوبي مي تواند از به وجود آمدن مشكلات پيشگيري كند.

چرا بايد مشاوره طلاق تلفني را جدي گرفت؟
متاسفانه امروزه آمار طلاق در كشور ما بسيار بالا مي باشد به طوري كه در تهران تقريبا آمار طلاق ۵۰ درصد مي باشد، يعني به طور ميانگين از هر دو زوج، يكي از آن ها طلاق مي گيرد، جالب اين جاست كه در ابتدا ازدواج هيچ كدام از زوجين فكر نمي كردند روزي از يكديگر جدا مي شوند و طلاق مي گيرند.

افراد با استفاده از مشاوره تلفني و كمك گرفتن از روانشناس باتجربه مي توانند تا حد زيادي از طلاق گرفتن پيشگيري كنند اما بايد اين نكته را در نظر بگيريد كه بسياري از طلاق ها در سال هاي اول زندگي به وجود مي آيند.

به همين دليل كمك گرفتن از مشاوره و استفاده از مشاوره تلفني طلاق در سال هاي اول زندگي و مخصوصا سه سال اول بسيار مهم مي باشد، سوالي كه در شرايط بحراني بسياري از زوجين از خودشان مي پرسند اين است كه طلاق بگيريم يا نه؟

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره طلاق تلفني | مشاور ضروري همراه شما

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/12/3  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آمادگي براي طلاق، چه عواملي نشان دهنده آمادگي افراد براي طلاق است؟

افراد جامعه و كساني كه درخواست طلاق دارند بايد آمادگي لازم براي طلاق و جدايي را داشته باشند تا بتواند براي زندگي شان تصميم درستي بگيرند و از تصميم خود پشيمان نشوند، طلاق به خاطر دلايل بسياري به وجود مي آيد كه برخي از آن ها عبارت اند از: عدم تفاهم، خيانت، مسائل مالي، فقدان باورهاي مذهبي، ناسازگاري، اعتياد، مشكلات روحي و رواني و غيره.

هم چنين طلاق پيامدهاي ناگواري دارد كه باعث آسيب زوجين و فرزندان مي شود البته برخي از زوجين در زندگي ممكن است با چالش ها و مشكلاتي رو به رو شوند كه ماندن در زندگي مشترك مي تواند آسيب هاي بيشتري براي آن ها به همراه داشته باشد.


طلاق پيامدهاي ناگواري دارد كه باعث آسيب زوجين و فرزندان مي شود
در ادامه اين مقاله عواملي كه باعث طلاق مي شود و راهكارهايي كه باعث آمادگي براي طلاق مي شود را بيان مي كنيم هم چنين در اين شرايط براي كسب آگاهي بيشتر مي توانيد به مشاور طلاق مراجعه كنيد تا در اين خصوص شما را راهنمايي كند.

عواملي كه زمينه ساز طلاق هستند چيست؟
مشكلات و كمبودهاي بسياري وجود دارد كه ممكن است منجر به طلاق و جدايي شود، البته اين دلايل صرفا نمي توانند علت اصلي و عوامل طلاق باشند. برخي از علل طلاق عبارت اند از:

ازدواج زود هنگام
اعتياد
خيانت
انواع اختلالات جنسي
ناسازگاري
مسائل روحي و رواني
ازدواج قبلي
اختلاف فرهنگي در ازدواج
مشكلات مالي
تفاوت سني زياد
آمادگي براي طلاق
برخي از زوجين زماني كه در روابط عاطفي يا جنبه هاي ديگر از زندگي با مشكلاتي رو به رو مي شوند نمي توانند تصميم درستي در مورد آن مشكلات بگيرند و فورا براي طلاق اقداماتي را انجام مي دهند در صورتي كه آن ها آمادگي لازم براي طلاق را نداشته باشند ممكن است بعد از مدتي از تصميم خود پشيمان شوند.

در ادامه اين مقاله سوالاتي بيان شده است كه پاسخ دادن به آن ها تا حدودي نقش تان را در زندگي مشخص مي كند و شما را از سردرگمي در مي آورد ، هم چنين در اين شرايط بايد توجه داشته باشيد كه براي طلاق و جدايي آمادگي كاملي داريد يا خير.

البته توجه داشته باشيد كه به اين سوالات به تنهايي به اين سوالات نبايد اكتفا كنيد و بر اساس آن براي زندگي تان تصميم بگيريد، بلكه در اين شرايط توصيه مي شود از مشاور كمك بگيريد تا در اين زمينه شما را راهنمايي كند تا با بهره بردن از مهارت تصميم گيري درست، تصميمات صحيح بگيريد و در آينده از تصميمي كه گرفته ايد پشيمان نشويد.

منبع:كانون مشاوران ايران-آمادگي براي طلاق | چه عواملي نشان دهنده آمادگي افراد براي طلاق است؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/11/6  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

برگشت بعد از طلاق، رعايت نكاتي براي آشتي و بازگشت بعد از طلاق

افرادي كه به مرحله طلاق مي رسند، معمولا به ندرت اتفاق مي افتد تا دوباره به زندگي شان برگردند زيرا افراد در اين دوران به يكديگر زخم هاي بسياري مي زنند كه به زودي خوب نخواهد شد، آن ها بعد از جدايي با فرد ديگري ازدواج مي كنند و يا ترجيح مي دهند مدت طولاني به تنهايي زندگي كنند.

گاهي اوقات ترجيح مي دهند به زندگي قبلي شان برگردند و با فردي كه طلاق گرفته اند ازدواج كنند، در صورتي كه شما جز اين افراد هستيد در ادامه اين مقاله چند نكته ارزشمند را بيان مي كنيم كه در اين زمينه مي تواند براي شما مفيد باشد.

هم چنين در اين شرايط مي توانيد با مشاوران روانشناس و متخصصين امور طلاق مشورت كرده تا بهترين راهكارها را در اختيار شما قرار دهند و براي اين كه اطلاعات بيش تري كسب كنيد مي توانيد از مشاوره طلاق كمك بگيريد.

برگشت بعد از طلاق
برگشت بعد از طلاق به زمان زيادي نياز دارد و همان ابتدا نبايد انتظار داشته باشيد كه بلافاصله بعد از طلاق دوباره همسرتان شما را بپذيرد.

در صورتي كه موضوع جدي باعث تصميم براي طلاق و جدايي شما از همسرتان شده است، براي التيام اين زخم بايد اقداماتي را انجام دهيد، در صورتي كه در اين مسير مي خواهيد عملكرد مناسبي داشته باشيد اين مقاله را تا انتها مورد بررسي قرار دهيد تا اطلاعات شما در اين زمينه افزايش يابد.

در نظر بگيريد كه چرا در وهله اول طلاق گرفتيد
در زمان طلاق ممكن است با يكديگر آشتي كنيد و در وهله اول بايد به اين نكته توجه كنيد كه امكان دارد دوباره كارتان به طلاق بكشد يا خير. به علت اصلي و عوامل طلاق خود فكر كنيد.

در اين شرايط شما بايد ريشه مشكلات روابط زناشويي را به خوبي مورد بررسي قرار دهيد و فكر كنيد آيا اين مسئله مي تواند دوباره براي شما مشكلاتي را ايجاد كند يا خير؟

به طور مثال ممكن است جدايي شما به خاطر بي اعتمادي به همسرتان باشد به اين موضوع توجه داشته باشيد اگر همسرتان به شما قول دهد كه ديگر اين اتفاق نخواهد افتاد و در اين شرايط شما احساس كرديد كه نمي شود روي حرف او حساب كرد و به او اعتماد كرد، آشتي كردن گزينه ي خوبي براي شما نمي باشد.

شما بايد آشتي كردن را براي موقعي بگذاريد كه اختلافات شما حل شده است، آشتي را آهسته انجام دهيد تا ببينيد در مورد آينده به نتيجه مي رسيد و مي توانيد زندگي خوبي در كنار يكديگر داشته باشيد و يا گذشته به سادگي براي شما تكرار خواهد شد.

برگشت بعد از طلاق، بپرسيد كه آيا چيزي تغيير كرده است يا خير
زماني كه بعد از طلاق به آشتي فكر مي كنيد بايد هدفتان به سمت يك رابطه كاملا جديد باشد و نبايد رابطه قبل از طلاق را بازگرداني كنيد و راهكارهايي براي مسائلي پيدا كنيد كه براي اولين بار منجر به طلاق گرفتن و جدايي شما شده است.

به احتمال زياد در زمان بين طلاق و اكنون، شما و همسرتان تغيير كرده ايد و در صورتي كه همسرتان مي گويد كه تغيير كرده است به او زمان بدهيد و از او بخواهيد كه تغييرات خود را اثبات كند.

شكايت هاي قديمي را مطرح نكنيد
در صورتي كه به دنبال آشتي و برگشت به سمت همسرتان هستيد سعي كنيد در مورد شكايت هاي قديمي هيچ مسئله اي را مطرح نكنيد و اگر در مورد اختلافات گذشته خود بحث كنيد، جنگ و جدال در ميان شما بيشتر مي شود.

و اگر تمايل داشتيد كه مشكلات و مسائل گذشته را مطرح كنيد بايد از مشاوره حرفه اي كمك بگيريد و در حضور او به حل مشكلات خود بپردازيد تا صحبت هاي شما به دعوا كشيده نشود.

 

منبع:كانون مشاوران ايران-برگشت بعد از طلاق | رعايت نكاتي براي آشتي و بازگشت بعد از طلاق

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/11  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

براي طي مراحل طلاق چه بايد كرد؟

مراحل طلاق توافقي به چه صورت مي باشد؟ تصميم گيري براي جدايي و طلاق يكي از حساس ترين موقعيت هايي مي باشد كه زوجين با آن رو برو مي شوند، فرآيند طلاق يك پرسه طولاني مي باشد و به خاطر تنش هاي زوجين و عدم سازش نهايي زن و مرد به وجود مي آيد و در طي مراحل طلاق عاطفي، دادخواست طلاق، حضور مرتب در دادگاه و جدايي كامل صورت مي گيرد. طلاق توافقي يكي از انواع طلاق مي باشد كه در طي آن زوجين براي آخرين بار در تمام مراحل طلاق توافقي و رسيدگي به پرونده به تفاهم مي رسند و هم چنين در مورد موضوعاتي مانند مهريه، نفقه، حضانت فرزندان و غيره به توافق رسيده اند و در دادگاه حاضر مي شوند.

در ادامه اين مقاله به بررسي مراحل طلاق توافقي مي پردازيم و به طور خلاصه آن ها را مرور مي كنيم.

طلاق توافقي زن و مرد
طلاق توافقي در فضايي منطقي بين زوجين به وجود مي آيد و زن و مرد بدون هيچ ناراحتي و با احترام از يكديگر جدا مي شوند، در طلاق توافقي حقوق مادي و معنوي زن و مرد حفظ مي شود و در عمل سعي مي شود تا شرايط طلاق آسان شود و آسيب هاي آن براي هر دو نفر كاسته شود.

در صورتي كه طرفين طلاق، تمايل داشته باشند تا مفاد قرارداد ضمن عقد بازنگري شود، امكان توافق مجدد وجود دارد و توافق بر سر حداقل حقوق اساسي و تغيير مفاد قرارداد ضمن عقد در اين مرحله از اهميت بالايي برخوردار مي باشد.

در صورتي كه دو طرف موافقت نامه شان را اعلام كنند اين موافقت نامه همراه با دادخواست طلاق از سوي مرد يا زن كه داراي حق طلاق مي باشند به دادگاه ارائه مي شود و بقيه اقدامات طلاق توافقي صورت مي گيرد.

مزاياي طلاق توافقي چيست؟
اجتناب از صرف هزينه و وقت زياد در فرايندهاي حقوقي و قانوني
حفظ احترام و كرامت زن و مرد
كاهش يافتن صدمات روحي و اجتماعي
امكان تحقق درصد نامناسبي از مطالبات زن و مرد در زمان كوتاه
داشتن بار مثبت همراه با يادگيري مهارت احترام و انتخاب عاقلانه در زوجين
مشكلات و محدوديت هاي طلاق توافقي
زماني كه مسئله طلاق توافقي مطرح مي شود لزوم و اجبار براي حضور در دادگاه از طرفين سلب مي شود و اين به اين معني است كه طرفين براي حضور در دادگاه بايد با يكديگر به توافق برسند به عنوان مثال در شرايطي كه شوهر از آمدن به دادگاه سر باز بزند در اين حالت مراحل طلاق توافقي به وضعيتي طولاني مدت و مشكل ساز تبدلي خواهد شد، البته براي حل اين مشكل راه حلي وجود دارد و شما مي توانيد زمان ثبت دادخواست طلاق خود الزام حضور به دادگاه را در تعهدات دو طرف ذكر نماييد تا در ادامه روند طلاق با مشكلي رو به رو نشويد.

منبع:كانون مشاوران ايران-مراحل طلاق توافقي | كاملترين مراحل با توضيحات

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/3  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مشاوره قبل از طلاق
دعوا، تعارضات پي در پي، خيانت، وجود مشكلات جسمي يا رواني، برآورده نشدن نيازها، اعتياد و يا بيماري هاي صعب العلاج تنها چند نمونه از ممشكلاتي است كه زوجين را به سمت جدايي و طلاق سوق مي دهد.

مشاوره طلاق
در چنين شرايطي فرد احساس مي كند كه طلاق تنها راه حل موجود است و به دليل آشفتگي وضعيت رواني خود، سعي در رهايي هر چه سريع تر از جهنم ارتباط فعلي اش دارد.

در صورتي كه پاي فرزند يا فرزنداني نيز در ميان باشد و يا فرد پس از جدايي با مشكلاتي در خصوص استقلال، تامين مالي و حمايت محيطي نيز مواجه باشد، فرايند طلاق پيچيده تر و نيازمند دقت بيشتري است.

در اين مطلب قصد داريم تا شما را با مشاوره طلاق، چيستي و چگونگي آن بيشتر آشنا كنيم.

مشاوه طلاق چه هست و چه نيست؟
در اين كه شرايط زندگي هر فرد كاملا منحصر به فرد است هيچ شكي وجود ندارد.

شما در حال طي كردن كوه پر پيچ و خم زندگي خودتان هستيد و در اين مسير ممكن است عبور از بخش هايي چنان دشوار و ناممكن به نظر برسد كه احساس عدم كنترل، آشفتگي و اضطراب كنيد.

در چنين شرايطي كه طلاق نيز يكي از ان ها به شمار مي رود، صحبت كردن با يك مشاور باعث مي شود تا بتوانيد وضعيت را از موضع نفر سومي صاحب صلاحيت نيز مورد توجه قرار دهيد و از ريزش كوه جلوگيري كنيد.

در فرايند مشاوره به شما كمك خواهد شد تا بتوانيد شرايط را به گونه اي كه هست مشاهده كنيد، احساسات تان ا شناسايي، مشاهده و بررسي كنيد، وضعيت كنوني را بپذيريد و به سمت مناسب ترين راه حل گام برداريد.

ممكن است براي برخي از موارد، طلاق مناسب ترين راه حل باشد اما تجويز يك نسخه ي كلي براي همه ي زوج هاي مشكل دار به هيچ وجه صحيح نيست.

مراحل مشاوره ي طلاق چيست؟
ممكن است شما خودتان تصميم به دريافت مشاوره داشته باشيد و يا از طرف دادگاه براي مشاوره فرستاده شويد.

در اين روند، مشاور يه شما كمك مي كند تا

1) اصلي ترين تعارضات و مسايل موجود را شناسايي كنيد،
2) احساسات خود را درك كنيد و به نحو سالمي بروز دهيد
3) ديدگاه بهتري در مورد شرايط پيدا كنيد
4) راه حل هاي جديد را بيابيد و بيازماييد.
5) فرزندان تان را از آسيب هاي احتمالي دور كنيد
6) در نهايت به سمت بهترين تصميم حركت كنيد.
قوانين طلاق چه مي گويند؟
قوانين متنوع و شرايط متفاوتي براي اجراي اين قوانين از جانب دادگاه هاي خانواده وجود دارد.

شايد بهترين حالت اين باشد كه زوجين تصميم به طلاق توافقي بگيرند تا بتوانند وضعيت را با كم ترين حد تنش به پايان برسانند اما در پاره اي از موارد، عدم تمايل به طلاق توافقي، مشكلات را چند برابر مي كند.

بنابراين آگاهي از قوانين طلاق به شما كمك مي كند تا بتوانيد صحيح تر عمل كنيد و به بيراهه نرويد.

طلاق بگيرم يا نه؟
اين سوال دغدغه ي خاطر بسياري از زوجين است. افرادي كه تصميم به ترك رابطه و جدايي دارند با نشخوارهاي فكري زيادي در خصوص جدايي رو به رو هستند و د جلسات مشاوره نيز نگراني هاي شان را در قالب اين سوال مطرح مي كنند.

واقعيت اساسي آن است كه زندگي پس از طلاق نيز با چالش هاي فردي، اجتماعي، اقتصادي و خانوادگي مخصوص به خود همراه است.

در كنار اين موارد، شرايط فرهنگي جامعه نيز تصميم به طلاق را دشوار و تبعات آن را بيشتر مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره ي قبل از طلاق

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/21  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

طلاق از جمله پديده هايي است كه مي تواند سبب تجربه احساسات ناخوشايندي در فرد شود و زندگي فرد را براي مدتي مختل كند، در اين مقاله به روش هاي مشاوره پس از طلاق و فوايد آن مي پردازيم.

معمولا افراد زماني تصميم به جدايي مي گيرند كه از ادامه زندگي بسيار درمانده شده باشند و قصد نجات و رهايي خود را داشته باشند به همين دليل برخي از افراد از اينكه توانسته اند طلاق بگيرند ممكن بسيار خوشحال و خرسند باشند اما با اين حال در پس اين تجربه احساس خوشحالي، فرد ممكن است احساسات متناقضي را تجربه كند و براي سازگاري با شرايط بعد از طلاق مشكل داشته باشد كه همين امر لزوم مشاوره پس از طلاق را نشان مي دهد.

اقدامات بعد از طلاق
فردي كه كار مشاوره پس از طلاق را انجام مي دهد، فردي متخصص در اين امر است و مي تواند به شما كمك كند ديدي واقع گرايانه نسبت به شرايط پيدا كنيد و بتوانيد مسير و اهداف خودتان را مشخص كنيد.

همچنين افرادي كه در جريان زندگي مشترك و همينطور روند طلاق خود دچار آسيب شده اند نياز شديد به مشاوره پس از طلاق دارند. بنابراين مي توانيم بگوييم كه مشاوره پس از طلاق كاربردهاي زيادي دارد كه از جمله اين كاربردها مي توان به درمان و ترميم آسيب هاي پس از طلاق، چگونگي آغاز زندگي جديد بعد از طلاق، چگونگي ارتباط با فرزند همسر سابق، زندگي بعد از طلاق براي زن و مرد، چگونگي كسب موفقيت پس از طلاق، رفع دلتنگي بعد از طلاق، اقدامات بعد از طلاق و برگشت بعد از طلاق توافقي، اشاره كرد كه در ادامه مقاله هركدام از اين موارد را به صورت جداگانه توضيح خواهيم داد.

درمان و ترميم آسيب هاي پس از طلاق
افراد از نظر داشتن ظرفيت رواني براي مقابله با بحران هاي زندگي از جمله طلاق، تفاوت زيادي با يكديگر دارند، از طرفي برخي از افراد قبل از وقوع طلاق دچار مشكلات و اختلالات رواني از جمله اختلالات اضطرابي و افسردگي هستند و همين امر مي تواند زمينه ساز ايجاد و بروز مشكلات بسيار بيشتري بعد از طلاق شود، به همين دليل لزوم مشاوره پس از طلاق براي چنين افرادي كاملا احساس مي شود. بنابراين افرادي كه داراي ظرفيت رواني بالايي نيستند و بعد از طلاق دچار آسيب هاي متعدد رواني مي شوند طبيعتا نيازمند مراجعه به روانشناس و ترميم و درمان آسيب هاي پس از طلاق هستند.

چگونگي آغاز زندگي جديد پس از طلاق
همانطور كه اشاره شد طلاق مي تواند باعث شود افراد احساسات متناقض زيادي را تجربه كنند و تجربه اين احساسات متناقض از روز بعد از طلاق شروع مي شود، احساسات مثبت و منفي و احساس سردرگمي از شايع ترين حالت هاي بعد از طلاق است. در ابتدا ممكن است شرايط براي فرد شبيه به يك كابوس باشد و فرد نتواند اين تغيير را در زندگي اش بپذيرد، از زندگي پيش روي خود نيز بترسد و نگران اين باشد كه مبادا نتواند به تنهايي از پس زندگي بربيايد و اگر فرد نتواند با اين احساسات منفي خود كنار بيايد.

ممكن است براي فرار از واقعيت دست به هر كاري بزند و به روابط جنسي پرخطر، اعتياد و رفتارهاي هيجاني روي بياورد، احساس گناه و اندوه پس از طلاق نيز از ديگر احساساتي است كه افراد ممكن است بعد از طلاق خود تجربه كنند. بديهي است كه داشتن چنين احساسات و تفكراتي مانع از داشتن ديدي واقع گرايانه در زندگي مي شود و باعث مي شود كه فرد نتواند زندگي جديدي را بعد از طلاق براي خود شروع كند، فردي كه چنين احساساتي را تجربه مي كند نياز است كه حتما به لزوم مراجعه به مشاوره پس از طلاق توجه كند و آن را در اولويت قرار دهد تا بتواند به كمك مشاور از احساسات متناقض خود رهايي يابد و راه حل هاي چگونگي آغاز زندگي جديد پس از طلاق را آموزش ببيند.

چگونگي ارتباط با فرزند همسر سابق
يكي از بزرگترين چالش هايي كه طلاق به همراه خود دارد مشكلات مربوط به فرزندان طلاق است. اگر كه والدين در جريان طلاقشان حواسشان به رفتارشان نباشد و رفتاري آگاهانه با فرزند خود نداشته باشند مي توانند زمينه بروز بسياري از آسيب ها را در فرزندانشان ايجاد كنند، بنابراين چگونگي رفتار و ارتباط با فرزند و همچنين نحوه توضيح دادن اين شرايط به آن اهميت بسيار زيادي دارد.

از طرفي برخي از والدين از بچه به عنوان اهرم فشار براي همسر خود استفاده مي كنند و اجازه نمي دهند كه فرزندشان ملاقات هاي منظمي با ديگر والد خود داشته باشد كه اين مسئله نيز مي تواند آسيب زيادي به كودك وارد كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره پس از طلاق | آرامش تان را دوباره به دست بياوريد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/20  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كودكاني كه پدر و مادرشان از يكديگر جدا شده اند و طلاق گرفته اند مي دانند كه طلاق اثرات نامطلوبي بر روي كودكان مي گذارد و باعث آسيب هاي رواني بر روي كودك مي شود به عبارتي طلاق و آسيب هاي رواني رابطه عميقي با يكديگر دارند. در اين مقاله به تاثير طلاق بر كودكان پرداخته شده است.

كودكاني كه والدين آن ها از يكديگر جدا شده اند، آسيب هاي رواني شديد تري را تجربه كرده اند و بر اساس پژوهش هاي انجام شده در بيشتر آسيب هاي اجتماعي رد پايي از فرزندان طلاق ديده مي شود. اين موضوع نشان دهنده اهميت طلاق بر روي روحيه اين فرزندان است.

بر اساس نظر مشاوران، طلاق گرفتن بر روي سلامت روان فرد تاثير زيادي مي گذارد. هنگامي كه پدر و مادر از يكديگر جدا مي شوند انگار چتر امنيتي كودك از بين مي رود و بر روي سلامت اجتماعي و رواني كودكان اثر مي گذارد.

البته بيشتر اوقات طلاق باعث پايان دادن به مشكلات پدر و مادر، زيرا اگر پدر و مادر هميشه در حال نزاع و درگيري باشند سلامت روان كودك بيش تر به خطر مي افتد و همچنين ممكن است كودك به واسطه طلاق از بسيار از آسيب ها رهايي يابد چون به احتمال زياد ممكن است در خانواده درگير آسيب هايي از طريق دعواي والد شود.

آثار طلاق بر فرزندان چيست؟
طلاق والدين مي تواند زمينه ساز بروز بسياري از اختلالات رفتاري، روحي و رواني شود و بر روي زندگي فرد و اجتماعي كودكان تاثير مي گذارد، كساني كه تصميم به طلاق و جدايي مي گيرند بايد اين نكته را در نظر بگيرند كه آثار و عوارض طلاق مي تواند بسيار زياد مي باشد.

در زير نمونه هايي از عوارض طلاق و تاثيراتي كه بر روي فرزند مي گذارد ذكر شده است.

افسردگي در كودكان و نوجوانان
اضطراب
پرخاشگري و عصيان در نوجوانان
حسادت
سوء ظن و بدبيني نسبت به ديگران
فرار از منزل
ترك تحصيل و افت تحصيلي
بزهكاري و كج روي هاي اجتماعي
ازدواج زودرس براي دختران
ضعف اعتماد به نفس
اختلال هويت
اعتياد
فقر
ضعف سلامت جسماني و رواني مانند بي خوابي
بي اشتهايي
سوء تغذيه
پرخوري عصبي
همچنين طلاق از نظر اجتماعي هم بر روي فرزند اثر مي گذارد و زندگي او را تحت تاثير قرار مي دهد.

احساس درماندگي و سرخوردگي
تجربه عقده حقارت به خاطر نبود محيط خانوادگي گرم و صميمي در مقايسه با ديگر كودكان
دروني سازي عقده هاي منفي و ضد اجتماعي
انزواي اجتماعي
گرايش به انواع انحرافات اجتماعي به دليل اينكه خانواده كنترل درستي بر روي فرزند نداشته و از نظر اخلاقي و رفتاري نتوانسته اند مديريت صحيحي را داشته باشند.
اجتماع ستيزي و آزار مردم و انجام خشونت هاي اجتماعي

منبع:كانون مشاوران ايران-عوارض و اثرات طلاق بر كودكان در سنين مختلف

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/19  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مشاوره طلاق براي كساني انجام مي شود كه در معرض طلاق قرار دارند، اين مشاوره در بسياري از موارد قبل و بعد از طلاق انجام مي شود و بسته به شرايط فرد متفاوت مي باشد. در اين مقاله به بررسي سوالات مشاوره طلاق و نحوه انجام آن مي پردازيم.

زوجيني كه تصميم جدي به جدايي گرفته باشند قبل طلاق بايد از طريق مشاور اطلاعاتي در مورد پيامد هاي طلاق و اثراتي كه بر روي خودشان و فرزندشان مي گذارد آشنا شوند و راهنمايي هاي لازم به آن ها مي شود تا بتوانند در مورد زندگي شان تصميم بگيرند.

مشاوران زوجين را براي گرفتن تصميم درست هدايت مي كنند، بسياري از زوجين ممكن است اين جلسات مشاوره را مفيد بدانند و تمايل داشته باشند كه رابطه خود را اصلاح كنند و فرصتي دوباره به خودشان و همسرشان بدهند تا با يكديگر به خوبي زندگي كنند، اين مشاوره در بيشتر مواقع تاثير گذار بوده است.

مشاوره روانشناسي طلاق
مشاوره بعد از طلاق باعث مي شود تا فرد آگاهي هاي لازم را در مورد تغييراتي كه در زندگي او به وجود آمده است را دريابد، راحت تر با سوگ بعد از طلاق سازگاري پيدا كند و از اين مراحل سخت به خوبي عبور كند تا شرايط زندگي اش بهبود يابد.

از نظر روانشناسي، در زمينه مشاوره ديدگاه هاي متفاوتي وجود دارد كه باعث مي شود شيوه هاي متفاوتي براي درمان افراد وجود داشته باشد.

در اين مقاله به بررسي شيوه هاي درماني و ديدگاه هاي مورد نظر مي پردازيم.

ديدگاه روانكاوانه
بر اساس اين ديدگاه براي درمان تعارض هاي خانوادگي، زناشويي، مشكلات زوجين و خانواده بايد دليل اين مشكلات و تعارضات را در كودكي جست و جو كرد چون ممكن است فرد تعارضات حل نشده اي در كودكي داشته باشد كه دليل اين مشكلات و تعارض هاي خانوادگي بوده است.

به طور مثال، والدي كه از عشق و محبت دور است و احساس مي كند كه فقدان محبت و عشق دارد ممكن است از طريق پدر و مادرش يك نقش تربيتي زناشويي را به خوبي فرا نگرفته باشد.

بر اساس اين ديدگاه هر يك از والدين ممكن است موقع ازدواج ترس ها و انتظاراتي را به درون خانواده وارد كنند، اين در حالي است كه ازدواج فرصتي براي حل و شناسايي اين تعارضات است كه بر اساس تجربيات شرايط جديدي را بازسازي كنند و به خوبي اين شرايط را كنترل كنند تا بتوانند اين تعارضات را شناسايي و حل كنند.

بر اساس نظر مشاوران زوج درماني بر اساس اين ديدگاه بايد به تعارضاتي كه در زمان كودكي فرد حس كرده است توجه شود و اين تعارضات باعث مي شود تا در سطح ناهشيار فعال شده و بر روي زندگي فرد تاثيراتي داشته باشد.

طلاق و خانواده درماني
طلاق نه تنها يك مشكل براي زوجي كه مي خواهد طلاق بگيرد نيست بلكه ديگر اعضاي خانواده مانند فرزندان، والدين، خواهر و بردارهاي زوج را وارد فرايند درمان مي كند.

در اين هنگام زن و شوهر بايد مشاوره هاي لازم را دريافت مي كنند و تصميم بگيرند كه آيا طلاق بگيرند و يا از طلاق منصرف شوند.

رفتار درماني
يكي از ديدگاه هايي كه در زوج درماني مورد استفاده قرار مي گيرد، مدل رفتار درماني مي باشد كه بر روي طلاق تاثير به سزايي داشته است.

ديدگاه هاي ديگر نظرات خاص خودشان را در مورد طلاق دارند كه مورد بررسي قرار مي دهيم.

بر اساس رويكرد روانكاوي در تبيين طلاق، احساساتي در فرد به وجود مي آيد كه بازتابي از مشكلات زوجين مي باشد و اين احساسات مي تواند شامل افسردگي، استرس، بي اعتنايي و احساس گناه مي باشد.

بر اساس اين ديدگاه، اين واكنش ها مي تواند به خاطر ارتباطات ناصحيح و توصيف نادرست مشكل باشد زيرا امكان دارد مشكل را به خوبي نشناخته باشند و آن را توصيف نكرده باشند.

بر اساس يادگيري اجتماعي، اين مسائل و مشكلات ممكن است به خاطر رفتاري هايي باشد كه فرد آن ها را آموخته اما مي تواند رفتارهاي جديدي بياموزد و آن ها را تغيير دهد.

اما ديدگاه رفتار درماني سعي مي كند كه بر اساس اصول يادگيري و شناختي مسئله و مشكل را درمان كند و تاكيد دارد كه در زوج درماني بايد به رفتار فرد متقابل تاكيد شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره طلاق چگونه انجام مي شود + سوالات مشاوره طلاق كه بايد بدانيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/19  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب