moshaverrkhob
moshaverrkhob

ده قرار هاي ضروري در زندگي مشترك كه زندگي شما را نجات داده و آسيب ها و چالش هاي رابطه را كم مي كند.

قرارداد ضروري براي به دست آوردن زندگي مشترك موفق
۱٫بازگو كردن اميدها، آرمان ها و خواسته ها:
اين قرارداد به زوج ها كمك مي كنند تا به خواسته ها آرمان هاي يكديگر نگاهي بيندازيد و توجه كنند كدام يك از آنها منطقي تر مي باشد و در نتيجه بتوانند در راهي حركت كنند كه هر دو از آن احساس راضي بودن داشته باشند.

۲٫قبول كردن فرق ها:
هدف از اين قرار پيدا كردن فرصتي مي باشد تا زوجين پيگيري كنند كه به چه صورت مي توانند از مهارت هاي يكديگر استفاده كنند و به چه صورت مي توانند در زمينه‌هايي كه با همديگر تفاوت دارند مكمل يكديگر شوند.

۳٫رابطه و پيوستگي:
اين قرار به زوج ها كمك مي كنند كه از راه بازگو كردن احساسات با يكديگر و گفت و گو كردن در مورد شيوه‌هاي گفت و گوي خانوادگي با هم پيوند ايجاد مي كنند و اجازه ندهند با گذشت زمان فاصله بين آنها افزايش يابد و از لحاظ عاطفي از يكديگر دور شوند.

۴٫برطرف كردن مشكلات از طريق يك زوج:
اين قرار براي كمك كردن به زوج ها مطرح مي باشد تا متعهد شود كه شيوه هاي برطرف كردن صادقانه مشكلات را از راه كار كردن بر روي آنها ياد بگيرند و براي داشتن زندگي مشترك موفق مشكلاتشان را با يكديگر برطرف كنند.

۵٫كنترل كردن مالي:
در اين قرارداد بايد در موردخواسته هاي خود با يكديگر گفتگو كنند و توجه داشته باشند كه به چه صورت مي توانند مسئله هاي مالي را در وقت ازدواج مديريت كرده و موقعيت درآمده زوجين به نفع هزينه هاي زندگي مورد بررسي قرار بگيرد. در حقيقت با كنترل كردن مالي و اطمينان به هم نبايد اجازه دهند مسئله هاي مالي زمينه ي اختلافات زناشويي را فراهم سازد.

۶٫رها كردن و پيوستن:
اين قرار به زوج ها كمك مي كنند تا خانواده هاي خود، خواسته هاي شان براي ارتباط با خانواده و دوستانشان در آينده و چگونگي به وجود آوردن دوستي ميان خودشان را بعد از ازدواج بهتر متوجه مي شود.

مهارت رها كردن با منطق وابستگي به خانواده و كنترل كردن ارتباط با خانواده زوجين و دوستان و اطرافيان در برقرار كردن يك زندگي مشترك موفق موثر مي باشد.

۷٫محترم دانستن عشق و صميميت:
اين قرار به زوجين كمك مي كنند تا تعيين شود كه عشق و محبت براي آنها چه معنايي پيدا مي كند، زمان آن را دارند تا در مورد حقيقت هاي زندگي همراه با محبت و چگونگي مطابقت نشانه ها و خواسته‌هاي متعدد خود گفت و گو كنند.

منبع:مشاوره ازدواج-ده قرار هاي ضروري در زندگي مشترك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/7  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ثبات و امنيت دو نياز اساسي انسان هستند كه در تمام مراحل زندگي براي او اهميت دارند. ثبات به معناي آرامش و اطمينان خاطر است و امنيت به معناي دور بودن از خطر و تهديد. ايجاد ثبات و امنيت در زندگي مي تواند به فرد كمك كند تا با آرامش و اطمينان خاطر به اهداف خود برسد و از استرس و اضطراب جلوگيري كند.

امنيت يك مفهوم مهم و پيچيده است كه در بسياري از زمينه‌هاي زندگي انسان نقش دارد. تأمين امنيت افراد، جامعه و محيط زيست يكي از مهم‌ترين اهداف هر حكومت و سازماني است.

در سطح جامعه ثبات امنيت اصطلاحي است كه براي توصيف وضعيتي استفاده مي شود كه در آن خطرات و تهديدات براي امنيت فردي، اجتماعي يا ملي در سطح قابل قبولي كنترل شده است. اين مفهوم اغلب با صلح و آرامش همراه است، اما لزوماً به معناي عدم وجود درگيري نيست. در واقع، ثبات امنيت اغلب مستلزم وجود يك سيستم مديريتي كارآمد براي رسيدگي به درگيري ها و حفظ صلح است.

امنيت چيست
امنيت به معناي آزادي از هرگونه آسيب يا خطر است. امنيت مي‌تواند در مورد افراد، گروه‌ها، جامعه، محيط زيست يا هر چيز ديگري كه در معرض آسيب يا خطر است، مورد بحث قرار گيرد.

امنيت در معناي كلي به معناي احساس آرامش و اطمينان است. وقتي احساس مي‌كنيم كه از ما محافظت مي‌شود و آسيبي به ما نمي‌رسد، احساس امنيت داريم. امنيت مي‌تواند از طريق عوامل مختلفي مانند قانون، حكومت، جامعه، خانواده و حتي خود فرد تأمين شود.

امنيت در معناي خاص‌تر به معناي حفاظت از يك چيز در برابر آسيب يا خطر است. به عنوان مثال، امنيت ملي به معناي حفاظت از يك كشور در برابر تهديدات خارجي است. امنيت سايبري به معناي حفاظت از اطلاعات و سيستم‌هاي رايانه‌اي در برابر حملات سايبري است. امنيت شخصي به معناي حفاظت از افراد در برابر آسيب‌هاي جسمي يا رواني است.

پيشنهاد مشاور:ارتقاي امنيت، صميميت، ثبات و رضايت مندي در رابطه

امنيت در زندگي

ايجاد امنيت در زندگي
در ادامه به برخي از روش هاي ايجاد ثبات و امنيت در زندگي اشاره مي كنيم:

داشتن اهداف و برنامه ريزي: داشتن اهداف و برنامه ريزي براي رسيدن به آنها يكي از مهم ترين عوامل ايجاد ثبات و امنيت در زندگي است. وقتي فرد اهداف مشخصي براي خود دارد، مي تواند مسير زندگي خود را مشخص كند و با برنامه ريزي و تلاش به سمت آنها حركت كند. اين امر به فرد كمك مي كند تا از سردرگمي و بي هدفي جلوگيري كند و احساس آرامش و اطمينان خاطر داشته باشد.
داشتن روابط سالم: روابط سالم با خانواده، دوستان و همكاران يكي ديگر از عوامل مهم ايجاد ثبات و امنيت در زندگي است. وقتي فرد روابط سالمي با ديگران دارد، احساس حمايت و دوست داشته شدن مي كند. اين امر به فرد كمك مي كند تا در شرايط سخت زندگي احساس تنهايي و نااميدي نكند.

منبع:مشاوره ازدواج-روش هاي ايجاد ثبات و امنيت در زندگي افراد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/4  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

راز شادي در ارتباط زوجين چيست؟ ارتباط زوجين يكي از مهم‌ترين عوامل تعيين‌كننده ميزان شادي و رضايتمندي از زندگي مشترك است. زوج‌هايي كه ارتباط قوي و سالمي با يكديگر دارند، از زندگي خود بيشتر لذت مي‌برند و كمتر دچار مشكلات و اختلافات مي‌شوند.

راز شادي در رابطه زوجين
در اين مقاله به بررسي راز شادي در ارتباط زوجين مي‌پردازيم.

ارتباط كلامي موثر
يكي از مهم‌ترين پايه‌هاي ارتباط زوجين، ارتباط كلامي موثر است. زوج‌هايي كه به‌طور منظم و صادقانه با يكديگر صحبت مي‌كنند، بهتر مي‌توانند نيازها و خواسته‌هاي يكديگر را درك كنند. صحبت كردن در مورد مسائل مختلف زندگي، از جمله مسائل روزمره، احساسات، افكار، اهداف و آرزوها، مي‌تواند به تقويت ارتباط زوجين كمك كند.

قدرداني و محبت
قدرداني و محبت از ديگر عوامل مهم در ايجاد ارتباط شاد و سالم بين زوجين است. زوج‌هايي كه به يكديگر محبت و قدرداني نشان مي‌دهند، احساس امنيت و آرامش بيشتري در كنار يكديگر دارند. قدرداني از همسر مي‌تواند به شكل‌هاي مختلفي، از جمله گفتن كلمات محبت‌آميز، انجام كارهاي كوچك و محبت‌آميز، و تحسين كردن همسر، انجام شود.

احترام و راز شادي در ارتباط زوجين
احترام از جمله پايه‌هاي اساسي هر رابطه سالم است. زوج‌هايي كه به يكديگر احترام مي‌گذارند، با يكديگر با مهرباني و ادب رفتار مي‌كنند و نظرات يكديگر را مي‌پذيرند. احترام به همسر مي‌تواند به شكل‌هاي مختلفي، از جمله گوش دادن به همسر، پذيرش تفاوت‌هاي همسر، و حمايت از همسر، انجام شود.

همدلي
همدلي به معناي درك احساسات و ديدگاه‌هاي همسر است. زوج‌هايي كه با يكديگر همدلي مي‌كنند، بهتر مي‌توانند يكديگر را درك كنند و از يكديگر حمايت كنند. همدلي مي‌تواند به شكل‌هاي مختلفي، از جمله گوش دادن فعال به همسر، تلاش براي درك ديدگاه همسر، و حمايت از همسر در مواقع سخت، انجام شود.

تعهد
تعهد به معناي پايبند بودن به همسر و زندگي مشترك است. زوج‌هايي كه به يكديگر متعهد هستند، در سختي‌ها و خوشي‌ها در كنار يكديگر مي‌مانند و تلاش مي‌كنند تا رابطه خود را حفظ كنند. تعهد مي‌تواند به شكل‌هاي مختلفي، از جمله تلاش براي حل مشكلات، فداكاري براي همسر، و حمايت از همسر در مواقع سخت، انجام شود.

تفاهم | راز شادي در ارتباط زوجين
تفاهم به معناي داشتن ديدگاه‌هاي مشترك و توافق در مورد مسائل مختلف زندگي است. زوج‌هايي كه با يكديگر تفاهم دارند، بهتر مي‌توانند در كنار يكديگر زندگي كنند و از زندگي مشترك خود لذت ببرند. تفاهم مي‌تواند به شكل‌هاي مختلفي، از جمله صحبت كردن در مورد مسائل مختلف، تلاش براي يافتن راه‌حل‌هاي مشترك، و احترام به نظرات يكديگر، انجام شود.

پذيرش
پذيرش به معناي قبول كردن همسر با تمام نقاط قوت و ضعف اوست. زوج‌هايي كه يكديگر را مي‌پذيرند، از يكديگر انتظارات غيرواقعي ندارند و تلاش مي‌كنند تا با نقاط ضعف يكديگر كنار بيايند. پذيرش مي‌تواند به شكل‌هاي مختلفي، از جمله تمركز بر نقاط قوت همسر، تلاش براي درك نقاط ضعف همسر، و حمايت از همسر در بهبود نقاط ضعف، انجام شود.

منبع:مشاوره ازدواج-راز شادي در ارتباط زوجين

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/18  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

رعايت نكردن بعضي از نكته ها در زندگي باعث مشكلات در ميشود كه باعث دعوا و از

بين رفتن صميميت مي شود. صحبت كردن و آرام و منطقي به جاي دعوا و فرياد زدن كمك به حفظ

آرامش شما مي كند. تلاش كردن براي عوض كردن رفتار همسرتان اثري نخواهد داشت و جز كدورت فايده

ديگري نخواهد داشت. به جاي اينكه به تغيير رفتار او بپردازيد ميتوانيد برخورد دوستانه اي براي جلوگيري

از دعوا و فرياد زدن به كار گرفت تا فرد در مدت طولاني آن را كنار بگذارد.

ديگر مواردي كه در زندگي مشترك بايد آن را رعايت كرد عدم غرور بيجا ، دوري كردن از خود سر بودن در

برابر عقيده هاي همسر ، يك رنگ بودن با يكديگر و پرهيز از دعوا هاي بيهوده است.

بعضي از زوج ها در ذهن خود داوري كردن هاي منفي در ارتباط با همسرشان دارند كه حتي انتظار ندارند

مشكل ارتباط همديگر حل شود. يكي ديگر از صدمه هاي يك زندگي مشترك باورهاي غير منطقي از

يكديگر است بنابراين فردي كه تصور ميكند توانايي تغيير همسر خود را ندارد تمام مشكلات ارتباطي خود

را تقصير همسر خود مي اندازد و اين امر باعث ميشود احساس كنند نمي توانند روابط ميان خود و

همسرشان را بهبود ببخشند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي ايران-راه كارهايي براي رفع مشكل زندگي مشترك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/12  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

با اقدامات مثبت، زندگي مورد نظر خود را بسازيد
براي اكثر جامعه”دستيابي به سبك زندگي ايده آل” يك روياي اينفلوئنسري دور از ذهن است.

فقط اينستاگرامرها تمام وقت دنيا را سفر مي كنند. فقط نوابغ فناوري اطلاعات استارت آپ هاي سودآور مي سازند. و مهمتر از همه، فقط بچه هاي صندوق اعتماد از وجود ۹ تا ۵ بدهي يك فرد عادي فرار مي كنند.

اكثر مردم ذهن خود را با الگوهاي فكري محدود كننده تيره مي كنند. به طور خلاصه، آنها معتقدند كه يك سبك زندگي ايده آل براي جو معمولي دور از دسترس است.

همه نمي توانند ميليونر شوند. اكثر مردم با برندهاي لوكس همكاري نمي كنند و شش ماه در سال را در هتل هاي پنج ستاره سپري مي كنند. و تعداد بسيار كمي از كارآفرينان مشتاق استارتاپ هايي با گردش مالي هفت رقمي ايجاد مي كنند.

با اين حال، دستيابي به سبك زندگي ايده آل شما به درآمد ميليون ها دلار كمك نمي كند.

براي داشتن زندگي دلخواه نيازي به يك حساب بانكي هفت رقمي نداريد. براي سفر تمام وقت به سراسر جهان نيازي به صدها هزار فالوور اينستاگرام نداريد.

و مهمتر از همه، براي فرار از ۹ به ۵ يكنواخت خود، نيازي به پيدا كردن فيس بوك بعدي نداريد.

آنچه براي طراحي سبك زندگي ايده آل خود به آن نياز داريد عبارتند از: چشم انداز، اولويت ها، برنامه و نظم و انضباط.

اين عناصر شما را قادر به انجام اقدامات مثبت مي كند. و اين اقدام مثبت كليد دستيابي به طراحي سبك زندگي است.

بر اين اساس، در اينجا نحوه طراحي سبك زندگي ايده آل خود در چهار مرحله آورده شده است.

۱٫ يك چشم انداز از زندگي شما شكل دهيد
اولين قدم براي داشتن زندگي كه مي خواهيد اين است كه بينشي از آنچه مي خواهيد ايجاد كنيد.

در دنياي امروز، بسياري از مردم بر اساس انتظارات اجتماعي، فشار همسالان و نشانه هاي بيروني تصميم مي گيرند.

اگر مي خواهيد سبك زندگي ايده آل خود را طراحي كنيد، بايد بر اساس ارزش هاي شخصي تصميم بگيريد . به اين ترتيب، شما در جنبه هاي مختلف زندگي به ارزش ها نياز داريد.

زمينه هاي اصلي كار، روابط، سلامت و فعاليت هاي اوقات فراغت است.

اين ارزش ها با هم تصوير كاملي از آنچه سبك زندگي شما بايد داشته باشد را ايجاد مي كند.

به طور خلاصه، ارزش هاي شما ستون هاي چشم انداز شما خواهند بود.

چند سال پيش، روزهايم را با پوسيدگي در يك دفتر شركتي سپري كردم، بدون اينكه هدفي يا تحقق بخشيدن به آن داشته باشم، دستمزدهاي زيبا جمع مي كردم.

دو عنصر حياتي بخشي از چشم انداز سبك زندگي آينده من خواهد شد: هدف و تحقق.

در اصطلاح حرفه اي، آنها به ارزش هاي اساسي تبديل مي شوند و بر جنبه هاي ديگر مانند اندازه چك حقوق ماهانه من برتري دارند.

به اين ترتيب، تجربه اغلب ارزش هاي ما را تعيين مي كند.

پس از گذراندن چندين سال به عنوان يك امدادگر در غرب آفريقا، ارزش هاي كريس گيبو، نويسنده پرفروش آمريكايي، تغيير كرد.

يك كوله‌پشت‌گرد ماجراجوي سابق، ارزش‌هاي او اكنون شامل گذاشتن تأثير مثبت بر جهان بود، و او سبك زندگي‌اش را بر اساس آن بنا كرد.

در طول دهه بعد، او از همه كشورهاي جهان بازديد كرد و به يك وبلاگ نويس مسافرتي مشهور جهاني تبديل شد و در مفهوم مدرن “دستيابي به سبك زندگي ايده آل” پيشگام شد.

درسي كه در اينجا وجود دارد اين است: ارزش هاي شما پايه و اساس بينش شما خواهد شد، و ديدگاه شما اولين قدم به سوي ايجاد سبك زندگي ايده آل شما است.

۲٫ عناصر اساسي بينش خود را شناسايي كنيد
اكنون كه ديد شما روشن شده است، وقت آن رسيده است كه ضروري را از غير ضروري جدا كنيد.

به زبان ساده، بايد عناصر عملي را كه هسته چشم انداز شما را تشكيل مي دهند، شناسايي كنيد.

هنگامي كه براي اولين بار طراحي سبك زندگي ايده آل خود را شروع كردم، عناصر اصلي من سفر تمام وقت، كار بر روي پروژه هاي هدفمند و رسيدن به موفقيت با پر كردن روزهايم با فعاليت هاي ارزش محور بود.

پيامدهاي عملي به شرح زير خواهد بود:

در حين كار آنلاين، تمام وقت سفر مي‌كردم، و تبديل به يك عشاير ديجيتالي كامل مي‌شدم .
كار من شامل پروژه‌هايي است كه واقعاً به آنها اعتقاد دارم، نه اينكه بخشي قابل تعويض از ماشين پول‌سازي ديگران باشم.
روزهاي من شامل فعاليت هاي زير مي شد: صحبت با غريبه ها با پيشينه متفاوت، كاوش در شهرهاي جديد، ورزش بدني و مطالعه. سرگرمي هاي ارزان و حواس پرتي هاي منفي را از برنامه روزانه ام حذف مي كردم.
اين عناصر اصلي ديد اوليه من را تشكيل دادند. البته در طول جاده انعطاف و دست اندازها وجود داشت، اما پايه ها تنظيم شد.

سه سال پس از اولين نوشتن اين نكات، واقعيت به شرح زير است:

من يك عشاير ديجيتال شدم و اين روزها تمام وقت سفر مي كنم.
من به عنوان يك نويسنده آزاد مجبور بودم با سختي‌هاي زيادي بجنگم، اما پس از درس‌هاي آزمون و خطاي بي‌شماري، اكنون روي پروژه‌هاي نوشتن هدفمند و كنسرت‌هاي عكاسي جالب كار مي‌كنم.
در بيشتر روزها، صبح‌هايم را به نوشتن و بعدازظهرهايم را به كاوش در مكان‌ها و كار به عنوان عكاس مي‌گذرانم. سعي مي كنم هر روز بخوانم و تمام اشتراك هاي سرگرمي ام را لغو كردم.
مثال من نشان مي دهد كه چگونه يك ديد اوليه به واقعيت تبديل مي شود.

انطباق ها و تغييرات جزئي اجتناب ناپذير هستند، اما اولين ديدگاه شما بسيار مهم است زيرا نقشه راه سفر شما به سمت طراحي سبك زندگي خواهد بود.

با اين حال، قبل از شروع تلاش خود، بايد موارد غير ضروري را حذف كنيد. شما بايد موانع را از بين ببريد.

منبع:مركز مشاوره-دستيابي به سبك زندگي ايده آل خود در ۴ مرحله

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/8  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

عاقبت بد اخلاقي با همسر چيست؟ وقتي احساسات گرم و شيرين ميان زوجين پس از مدتي از بين مي رود، مي دانيد كه رابطه شما سمي و ناكارآمد شده است. با آمار بالاي طلاق، افراد بيشتري نهاد ازدواج را زير سوال مي برند.

عواملي مانند خيانت، بحران هاي ميانسالي و تفاوت هاي مالي مي توانند حتي قوي ترين اتحاديه ها را مورد آزمايش قرار دهند، اما نحوه ارتباط شما با همسرتان مي تواند به همان اندازه مهم باشد.

اگر احساس مي كنيد ازدواج شما رو به فروپاشي مي رود، وقت آن است كه كمي فكر كنيد. چه نگرش ها و رفتارهايي براي ازدواج مضر است؟ در زير، شش رفتار مخربي را كه مي تواند به طور چشمگيري بر روابط شما تأثير بگذارد، آورده شده است.

مردبداخلاق وبددهن
مرد بداخلاق و بدن دهن با رابطه خود چه كار مي كند؟ گاهي اوقات افراد با رفتارهايي كه دارند رابطه شاد و موفق خود را به سمت نابودي مي برند. رفتارهايي وجود دارد كه مي تواند در دراز مدت براي رابطه شما مضر باشد.

در اينجا 12 اشتباه ذكر شده است كه بايد از انجام آن ها خودداري كنيم، اين كارها به مرور باعث مي شود كه زوجين از يكديگر دور شده و نتوانند با يكديگر رابطه خوبي برقرار كنند.

6 بداخلاقي مرد نسبت به زن
1. عدم صداقت
عدم صداقت را اغلب مي توان از طريق نشانه هاي خاص و ظريف پيدا كرد، مانند زماني كه از شما سوء استفاده مي كند. برخي از افراد حتي به آسيب هايي كه مي توانند از طريق دروغ هاي خود به ديگران وارد كنند توجه نمي كنند. اگر ديده ايد كه به ديگران دروغ مي گويد و آن ها را دستكاري مي كند، مطمئن باشيد كه او نيز همين كار را با شما خواهد كرد.

2. آزار و اذيت
اگر اغلب نظراتي مي دهد كه باعث تحقير شما مي شود، حتي اگر اين كار را به شوخي انجام دهد، بسيار مراقب باشيد، اين كار مي تواند منجر به سوء استفاده عاطفي شود. او واقعاً نمي خواهد كه شما نسبت به خودتان احساس خوبي داشته باشيد.


16 مهارت كه زندگي مشترك شما را نابود مي كند
3. حسادت
يك مردبداخلاق وبددهن مي خواهد زن خود را كنترل كند و او را تا جايي كه ممكن است نزديك نگه دارد. او نمي خواهد او را از دست بدهد، بنابراين ممكن است براي نزديك نگه داشتن او دست به اقدامات ناسالم بزند. او حتي ممكن است آن را به عنوان پيام ها و تماس هاي تلفني بيش از حد نشان دهد و به وسيله اين كارها شما را كنترل كند. همچنين مراقب باشيد كه او نبايد از موفقيت شما بترسد و بايد براي موفقيت بيش تر شما تلاش كند.

4. بيكاري
به دنبال مردي باشيد كه بتواند از خودش و شما حمايت كند و وقتي كاري براي او انجام مي دهيد سپاسگزار باشد. به ياد داشته باشيد كه برخي از مردهاي نامناسب به شما تكيه مي دهند و تمام مسئوليت ها را به گردن شما مي اندازند.

در زندگي مشترك هردو زوج بايد به يك اندازه براي موفقيت آن تلاش كنند و تمام مسئوليت ها نبايد به گردن يكي از زوجين باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-16 كار كه زندگي مشترك شما را نابود مي كند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/11  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

فوبيا چيست و انواع فوبيا شامل چه مواردي است؟ راه تشخيص ترس و هراس چيست؟

آيا شما به حدي از عنكبوت مي ترسيد كه با ديدن يك اسباب بازي يا عروسك پلاستيكي با شكل و ظاهر عنكبوت نيز احساس انزجار كرده يا جيغ مي كشيد؟

فوبيا چيست ؟
روانشناسان به چنين ترس هاي بيش از حد شديد و پايدار كه باعث اختلال در زندگي فرد مي گردد، فوبيا مي گويند.

تقريبا همه ي مردم نسبت به يك يا چند چيز ( مثلا ارتفاع، سوسك و…) احساس ترس و وحشت دارند،

اما تمايز اساسي بين اين ترس ها با فوبيا در شدت، مدت (حداقل ۶ ماه)، و اختلالي است كه در زندگي روزمره ايجاد مي كند.

يكي ديگر از ويژگي هاي فوبيا غيرمنطقي بودن آن است.
همه ي ما ترس هاي شديد و مداومي نسبت به زمين لرزه يا قاتلان زنجيره اي داريم، كه البته در مقابل خطري كه ايجاد مي كنند، كاملا منطقي است.

همچنين فرد مبتلا به فوبيا از غير منطقي بودن ترس خود آگاه است و مي داند خطر واقعي كه از آن مي ترسد تناسب چنداني با موقعيت فوبيك ندارد.

در عين حال با وجود آگاهي و اشرافي كه فرد نسبت به غيرمنطقي بودن ترس خود دارد،

اين شرايط از كنترل ارادي اش خارج بوده و همواره در حال فرار يا اجتناب از محرك ترس آور مي باشد.

اين افراد همچنين نسبت به موضوع فوبيك از يك اشتغال خاطر ذهني نيز رنج مي برند.

ساير نشانه هاي فوبيا مي توان به موارد زير اشاره نمود:
اضطراب شديد،
تپش قلب،
حالت تهوع،
تعريق
لرزش.
در ادامه به انواع فوبيا اشاره مي شود.

انواع فوبيا
انواع فوبيا به تشريح و طبقه بندي آورده شده است.

فوبيا حيوانات
فوبيا حيوانات از رايج ترين نوع فوبيا مي باشد كه شامل:

۱_ فوبياي سوسك
ترس از سوسك يا آراكنوفوبيا به ترس شديد و مداوم از سوسك يا حتي تصور ذهني آن گفته مي شود.

جالب است بدانيد كه اين نوع فوبيا ( فوبيا سوسك حمام) در كشورهاي آسيايي از جمله ايران از شيوع بالاتري برخوردار است.

۲_ فوبيا گربه
آيلروفوبيا يا ترس از گربه به اضطراب شديد در مواجهه با گربه گفته مي شود كه با تنفر از گربه متفاوت بوده و فرد از نشانه هاي اضطرابي در مواجهه با گربه رنج مي برد.

۳_ فوبيا سگ
سگ هراسي يا سينوفوبيا به ترس شديد، مداوم و غير منطقي از سگ گفته مي شود كه از شيوع بالايي نيز در رده ي فوبيا حيوانات برخوردار هستند.

اين نوع فوبيا معمولا به خاطر ترس والدين و يا خاطره بد از حيوانات و بخصوص سگ ايجاد مي شود.

۴_ فوبيا از حشرات مانند ترس از عنكبوت
فوبيا عنكبوت يا آركنوفوبيا يكي از شايع ترين فوبيا ها در كشورهاي غربي است كه فرد در مواجهه واقعي يا مجازي با يك عنكبوت دچار نشانه هاي اضطرابي ( افزايش ضربان قلب، گرگرفتگي، لرزش و…) مي شود.

اين ترس معمولا بخاطر شكل عنكبوت و عكس لعمل والدين و اطرافيان به اين موضوع ايجاد مي شود.

۵_ هراس از مار
اوفيديوفوبيا ( افيوفوبيا )، يا مار هراسي نيز به ترس از مارها اشاره دارد كه از بين ترس از خزندگان شايع ترين نوع فوبيا مي باشد.

۶_ فوبياي موش
ترس از موش به ترسي افراطي، مداوم و غير معقول از مواجهه با موش ( واقعي يا اسباب بازي آن) گفته مي شود.

فوبيا خون، زخم، آمپول
” اميد دانشجوي ۲۳ ساله ي رشته ي پزشكي كه به دليل فوبيا خون، زخم، آمپول قصد انصراف و تغيير رشته ي دانشگاهي خود را داشته و با اصرار والدين به روانشناس مراجعه نموده،

منبع:كانون مشاوران ايران-انواع فوبيا و انواع ترس در زندگي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/9  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

علت دعوا در رابطه عاشقانه چيست؟ دعوا‌هاي بلند مدت نشانه خوبي در روابط نيست، همه زوج ها اختلاف نظر دارند. مهم ترين چيز اين است كه چگونه در هنگام دعوا در رابطه عاشقانه باهم كنار مياييد، اگر نتوانيد با هم كنار بياييد مشكلات تكراري را هميشه تجربه خواهيد كرد.

هيچ رابطه اي كامل نيست زن و شوهرها هميشه در مورد همه چيز بحث مي كنند. با اين حال، تا زماني كه شما صراحت، صداقت داشته باشيد و كنترل خود را از دست ندهيد جاي نگراني نيست.

چقدر دعوا در رابطه عاشقانه زياد است؟
بنابراين، چقدر دعوا با شريك زندگي شما طبيعي است و چه زماني بيش از حد است؟ آيا درگيري هاي شما به يادگيري و رشد شما به عنوان يك زوج كمك مي كند؟ يا نشانه طلاق شما مي باشد؟

مطالعه اي در سال ۲۰۰۰ نشان داد كه بحث و دعوا كه با خشم و تحقير مي تواند نشانه اوليه طلاق در آينده باشد. نشانه هاي زير را در دعوا جدي بگيريد و در صورت مشاهده حتما به مشاور مراجعه كنيد:

۱٫با يكديگر مبارزه مي كنيد.
اين نوع دعوا بحث هيچ فايده اي ندارد زيرا باعث ايجاد تغييرات نمي شود. اگر بر سر همه چيز دعوا مي كنيد، مي خواهيد به يكديگر آسيب برسانيد يا كنترل اوضاع را به دست آوريد به كمك مشاور احتياج داريد.

۲٫عدم تعهد | علت دعوا در رابطه عاشقانه
دعواي زياد مي تواند به اين معني باشد كه هيچ يك از شما به رابطه خود متعهد نيستيد يا كاري براي بهبود آن انجام نمي دهيد. حتي ممكن است نشانه اين باشد كه يكي از شما از قبل تصميم خود را براي جدايي گرفته است.

۳٫سرزنش
بدترين دعوا زماني رخ مي دهد كه موضوع اصلي دعوا اين باشد كه “مقصر كيست؟”. اگر بحث اصلي دعواي شما اين باشد در طول دعوا، نمي توانيد مشكلات را حل كنيد يا الگوهايي را تغيير دهيد كه در رابطه شما كارساز نيستند.

۴٫احساس تهي بودن
اگر به طور مداوم احساس خستگي عاطفي، ذهني و فيزيكي مي كنيد، ممكن است نشان دهنده اين باشد كه رابطه شما سمي شده است.

اگر تقريباً هر تعاملي با شريك زندگي‌تان باعث مي‌شود كه احساس ناامني و تحليل كنيد و نمي توانيد ارتباط سالمي با يكديگر برقرار كنيد احتمالا به پايان رابطه خود نزديك شده و درگير افسردگي و اضطراب مي شويد.

روابط سمي ممكن است پيامدهاي منفي طولاني مدت بر سلامت جسمي و عاطفي ما داشته باشد. بنابراين، تشخيص اينكه آيا ازدواج شما در حال سمي شدن است يا خير بسيار مهم است.

۵٫ انتقاد و قضاوت مستمر | علت دعوا در رابطه عاشقانه

قضاوت و انتقاد باعث ايجاد حالت تدافعي و توهين از سوي گيرنده پيام شده و علت دعوا در رابطه عاشقانه مي باشد. چنين زباني نشان دهنده بي احترامي به احساسات و نيازهاي شريكمان است و معمولاً واكنش منفي طرف مقابل را برمي انگيزد.

دعوا در رابطه عاشقانه
آيا دعوا نكردن در يك رابطه سالم است؟
اگر شما و شريك زندگيتان هرگز وارد دعوا و بحث نشويد، به اين معني است كه يكي از شما جلوي خود را گرفته است. غيرممكن است كه دو نفر هميشه در كنار يكديگر باشند و مطلقاً در همه چيز توافق داشته باشند.

اگر تضاد صفر وجود داشته باشد، نشان مي دهد كه يكي از شما (يا هر دوي شما) حقيقت خود را بيان نمي كنيد، كه در دراز مدت مي تواند بسيار مشكل ساز باشد.

اگر رابطه به نوعي تازه است، نگران عدم دعواي خود نباشيد. به طور طبيعي در طول زمان اتفاق مي افتد و بسيار طبيعي است كه شروع يك رابطه بسيار آرام باشد.

تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان
ژانويه 12, 2023
تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان و روابط خانوادگي ناسالم
چگونه زوج ها در يك رابطه سالم با هم دعوا مي كنند
اگر هر روز با شريك زندگي خود دعوا مي كنيد، اگر نمي توانيد با يكديگر ارتباط برقرار كنيد يا حرف يكديگر را متوجه نمي شويد از راه هاي زير كمك بگيريد:

۱٫ گوش كنيد
سعي كنيد با توجه كامل و منطقي گوش كنيد. به مسائل همسرتان گوش دهيد و سعي كنيد در حالت تدافعي قرار نگيريد.

در عوض، زماني كه گيج هستيد، سؤال بپرسيد تا مطمئن شويد كه هر دو يكديگر را درك مي كنيد. گوش دادن موثر به حرف هاي ديگران مي تواند در لحظه دعوا دشوار باشد، اما براي شكوفا شدن يك رابطه نيز ضروري است.

۲٫مسائل اصلي را شناسايي و به آن ها رسيدگي كنيد
گاهي اوقات وقتي گرفتار مشاجره يا دعوا مي شويم، به جاي شناسايي موضوع واقعي، در چرخه بحث هاي سطحي گير مي كنيم و همين علت دعوا در رابطه عاشقانه مي شود. بهترين راه براي شناسايي ريشه تعارض اين است كه نيازهاي خود را بفهميد و ياد بگيريد كه به چه چيزي باز مي گرديد.

همه ما نيازهاي اساسي در روابط داريم اما نيازهاي همه يكسان نيست. هنگامي كه آن نياز ارضا نمي شوند، عدم رضايت مي تواند به طور پنهاني در هر بحثي وارد شود.

۳٫ به جاي «تو» از «من» استفاده كنيد
مفيد است كه در اينجا به جاي سرزنش فوري شريك زندگي خود، روي خود تمركز كنيد. اين كار شريك شما را از حالت تدافعي خارج كنيد و گفتگو را به روشي معنادارتر و مبتني بر راه حل قرار مي دهد.

همچنين شما را مجبور مي كند كه مسئوليت احساسات خود را بپذيريد و در عين حال نسبت به خود و شريك زندگي خود قاطعانه و دلسوز باشيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علت دعوا در رابطه عاشقانه | چقدر دعوا در يك رابطه زياد است

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/4  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بايد نگذاريد خيانت در زندگي مشترك وارد شود.

ويليام گلاسر در مورد زندگي مشترك و عشق مي گويد، زوج هايي كه زندگي خود را با عشق و علاقه شروع مي كنند بايد از آن مراقبت كنند و گرنه از عشق و صميميت آن ها كم مي شود و با گذشت زمان ممكن است زندگي آن ها به جدايي كشيده شود.

اما بسياري از افراد صميمت و محبت زندگي آن ها كم شده و زندگي مشتركشان به صورت يكنواخت در مي آيد و ممكن است به ارتباطات نامشروع روي بياورند.

افرادي كه به خيانت و روابط نامشروع روي مي آورند بايد توجه داشته باشند كه خيانت يك روزه به وجود نمي آيد و هنگامي كه پاي خيانت در ميان است بدون شك روندي را پشت سر گذاشته و فرد روزا با شخصي رابطه نامشروع داشته است.

در اين مقاله دلايل خيانت را مورد بررسي قرار مي دهيم.

نبود عشق و خيانت در زندگي مشترك
خيانت به دلايل مختلفي به وجود مي آيد و مهم ترين آن مي تواند عشق نورزيدن و نبود محبت ميان زوجين باشد.

هنگامي كه فرد محبت و عشق كافي از همسر خود دريافت نكند و نتواند از نظر عاطفي به درستي نيازهايش را رفع كند به احتمال زياد وارد رابطه اي ديگر مي شود تا نيازهاي جنسي و عاطفي خود را رفع كند.

عشق و علاقه در ازدواج ممكن است بعد از ازدواج يا قبل از ازدواج به وجود آيد، فرد بايد اين عشق و علاقه را حفظ كند و تلاش كند تا آن را تقويت كند، اگر براي تقويت آن تلاش نكند ممكن است به مرور زمان صميمت و علاقه آن ها كاهش يابد.

افرادي كه عاشق يكديگر مي شوند و به ازدواج فكر مي كنند بايد تا جايي كه امكان دارد نسبت به يكديگر شناخت پيدا كنند و اخلاقيات و حساسيت هاي طرف مقابلشان را به خوبي بدانند و نسبت به آن ها بااحتياط رفتار كنند تا مشكلاتي براي آن ها به وجود نيايد.

بر اساس نظر مشاوران زوجين بايد آموزش هاي لازم را در زمينه مهارت هاي ارتباطي ببينند تا بتوانند مشكلات و تعارضات خود را به خوبي رفع كنند و توانايي حل مشكلات و تعارضات خود را داشته باشند و از شكستن حرمت ها و بي احترامي كردن به فرد جلوگيري شود.

برگشتن به گذشته و رابطه هاي قبل از ازدواج
برخي از افراد هستند با اينكه پرونده رابطه قبلي آن ها هنوز باز است اما به زندگي مشترك با يك شخص جديد فكر مي كنند و بعد از مدتي زندگي خود را آغاز مي كنند و آن ها با شك و دوددلي زندگي جديدي را براي خود شروع مي كنند و بعد مدتي ممكن است پشيمان شوند و به رابطه هاي خود پايان دهند.

اما افرادي كه از رابطه قبلي دارند و هنوز رابطه گذشته خود را فراموش نكرده اند و پرونده آن باز است، ابتدا بايد تكليف خود را با اين رابطه روشن كند و بعد در مورد ازدواج و شروع زندگي جديد فكر كنند.

براي ازدواج بايد اهداف خود را به درستي بداند و توانايي هاي خود را به خوبي بشناسد تا بتواند تشخيص دهد تا چه حد آمادگي براي ازدواج دارد.

بعد از شناخت خود بايد آگاهانه تصميم جدي بگيرد و بعد از گذشت مدت زمان مشخص و هنگامي كه از نظر فكري و ذهني آمادگي لازم را پيدا كرد مي تواند براي شروع رابطه جديد و آغاز زندگي مشترك اقدام كند.

خيانت و فرار از مشكلات
بر اساس نظريه مشاوران طلاق، بسياري از انسان هاي ضعيف وقتي به مشكل هاي عميق و اساسي در زندگي رو به رو مي شود براي فرار از آن و حفظ آرامش خود ممكن است به سمت مواد مخدر و يا رابطه هاي نامشروع كشيده شود.

اين افراد ممكن است زماني كه به مشكلات مالي، بدهي يا جروبحث هاي مداوم در خانه و… رو به رو مي شوند ممكن است براي فرار از موقعيت فعلي خود به سيگار كشيدن، مشروبات الكي و روابط نامشروع روي بياورند.

چنين افرادي توانايي ندارند تا مشكلات شان را به خوبي رفع كنند و مهارت حل مسئله در آن ها ضعيف مي باشد و هنگامي كه در شرايط سخت قرار مي گيرند توانايي حل آن را ندارند و احساس ضعف و ناتواني در آن ها به وجود مي آيد.


خيانت
خيانت و برآورده نشدن نيازهاي عاطفي، جنسي و رواني
در زندگي زناشويي رفع نيازهاي عاطفي و به دنبال آن نياز جنسي و رواني اهميت بسياري دارد و اگر برآورده نشود مي تواند زمينه را براي طلاق و يا خيانت به وجود آورد.

بسياري از زوج ها در اوايل ازدواج روابط گرم و صميمي با هم دارند اما به مرور زمان رابطه آن ها يكنواخت مي شوند و ممكن است روابط سردي بين زوجين به وجود آيد و درمان نشود و به همين دليل ممكن است يكي از طرفين به سمت رابطه ديگري كشيده شود و نيازهاي رواني، عاطفي و جنسي را با روابط نامشروع و خيانت كردن رفع مي كنند.

پايبند نبودن به تعهد و خيانت در زندگي مشترك
يكي از فاكتورهاي مهم ازدواج مسئوليت پذيري و تعهد مي باشد و فرد بايد قبل از ازدواج در مورد اين ويژگي با همسر خود صحبت كند و ميزان آن را به خوبي جويا شود چون نمي توان بعد از ازدواج اين ويژگي را تغيير داد و تغيير دادن آن دشوار خواهد بود.

منبع:كانون مشاوران ايران-۷ دليل كه پاي خيانت را به زندگي مشترك باز مي كند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/20  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مشكلات در زندگي زوجين معمولا رخ مي دهد و بر اين اساس براي رفع و جلوگيري از پديد آمدن اين مشكلات بايد چاره اي انديشيد.

4 اشتباه بزرگي كه در زندگي مشترك انجام ميدهيم

هرچقدر هم تلاش كنيد هيچ ازدواجي كامل نيست فقط برخي روز ها ممكن است آسان تر از بقيه روز ها بگذرد. البته هركسي ممكن است در ازدواج اشتباه كند.  

از نظر مركز مشاوره خوشبختانه روش هايي براي جلوگيري از اين اشتباهات وجود دارد در اولين مرحله بايد متوجه اشتباهي كه كرده ايد شويد، سپس به سرعت شروع به تصحيح رفتارتان كنيد.

اين 3 مورد بزرگ ترين اشتباهاتي هستند كه تقريباً همه افراد در برخي از مراحل ازدواج خود مرتكب مي شوند.

1.تقسيم نابرابر كارها

بسياري از افراد فكر مي كنند كه كارها خود به خود به طور مساوي تقسيم خواهند شد ولي اين واقعيت ندارد. بحث در مورد وظايف  و مسئوليت ها در خانواده بسيار مهم است. درست است كه اين گفت و گو جذاب نيست ولي لازم هم نيست كه ترسناك باشد. نگران نباشيد و اگر به مشكل خورديد مي توانيد از جدول برنامه ريزي كمك بگيريد.

2.گوش نكردن

بسياري از اوقات ما به حرف شريك خود گوش نمي دهيم يا شايد نمي خواهيم گوش دهيم. در هر صورت، گوش دادن به همسر نقش مهمي در يك ازدواج شاد و سالم دارد. بعضي اوقات حتي وقتي گوش مي دهيد همسرتان حس مي كند كه به او گوش نمي دهيد. تلاش براي شنيدن حرف هاي همسرتان مي تواند تأثيرات عميقي در رابطه داشته باشد.

حتما سوالات پيش از ازدواج را از نامزد خود بپرسيد.

3.عدم همدلي

همدلي در همه زمينه هاي زندگي، به ويژه در دوران ازدواج مهم است. اگر هنگام ناراحتي همسرتان چيز هايي مانند "بزرگش نكن" يا "چيزي نيست" مي گوييد شما با همسرتان همدلي نمي كنيد. مسئله اصلي اين است كه چيز هايي كه براي شما و همسرتان مهم است ممكن است متفاوت باشد ولي بايد ياد بگيريد كه به اين تفاوت ها احترام بگذاريد. هرچقدر هم كه به نظرتان احساسات آن ها بچگانه يا احمقانه به نظر مي رسد سعي كنيد كه آن ها را درك كنيد. همسر شما بايد احساس كند كه احساساتش نزد شما ارزشمند است.

4.تلاش نكردن براي رابطه

يك ازدواج موفق احتياج به تلاش بسيار دارد شايد اين تلاش گاهي بيش از اندازه به نظر بيايد. خوشبختانه ، خدمات مشاوره ازدواج ما به شما و همسرتان كمك مي كند تا يك ازدواج طولاني مدت و موفق را تجربه كنيد. اگر با گوش دادن، ارتباط برقرار كردن، تقسيم كار يا هرچيزي در زندگي مشترك مشكل داريد مشاورهاي ما مي توانند زندگي شما را نجات دهند، فقط كافي است با مركز مشاوره ستاره ايرانيان تماس بگيريد و يك وقت ملاقات تعيين كنيد.

5.بي توجي به رابطه

خيلي از ما حتي براي يك سرماخوردگي كوچك به پزشك مراجعه مي كنيم و يا با مشاهده علائم، بي درنگ نگران وضعيت جسماني خود شده و به پزشك مراجعه مي كنيم.

در حالي كه هنگامي كه وضعيت رواني و روحي مناسبي نداريد، و يا رابطه شما حالش خوب نيست، به متخصص آن مراجعه نمي كنيد.

اين امر سبب بحراني تر شدن موضوع شده و مشكلات را يكي پس از ديگري وخيم تر مي كند. 

مركز مشاوره ستاره ايرانيان با سالها تجريه و همكاري با مشاوران و روانشناسان با تجربه ايران خدمات زير را ارائه مي دهد.

  • مشاوره خانواده
  • مشاوره پيش از ازدواج
  • درمان با نوروفيدبك
  • مشاوره افسردگي، اضطراب، وسواس و فوبيا و غيره
  • مشاوره كودك و نوجوان
  • حل اختلافات زن و شوهر و خانوادگي
  • مشاوره ترك اعتياد و رهايي از مصرف مواد
  • هيپنوتراپي و روان درماني
  • خانواده درماني با روشهاي جديد علمي

4 اشتباه بزرگ در زندگي مشترك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/15  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مهارت هاي زندگي مشترك

۱۰ مورد از مهارت هايي كه هر زن و شوهري لازم است بدانند.
همه ي زوج هايي كه زندگي مشترك خود را شروع مي كنند قصد دارند تا ابد با همسر خود زندگي كنند و حتي فكر طلاق هم به ذهنشان خطور نمي كند. در صورتي كه هميشه امور بر اساس برنامه پيش نمي رود و ممكن است اتفاقات ناخوشايندي بين شما رخ بدهد و به طلاق بيانجامد.

زوجيني كه تصميم به طلاق مي گيرند در واقع نمي توانند ارتباط درستي با يكديگر برقرار كنند پس بنابراين به زندگي مشترك خود خاتمه مي دهند.

زندگي مشترك اصلا قابل پيش بيني نيست. در دوران نامزدي شما فرصت پيدا مي كنيد تا با همسر خود رفت و آمد كنيد و نسبت به شخصيت او شناخت پيدا كنيد اما تا زير يك سقف زندگي مشترك خود را آغاز نكنيد او را كاملا نخواهيد شناخت.

انواع مهارت هاي زندگي مشترك
در ادامه مهارت هايي را به شما معرفي خواهيم كرد تا در زندگي مشترك خود به گار گيريد و به شادكامي برسيد.

اولين مهارت : حل كردن مشكلات
اين مهارت كه اولين مهارت نيز عنوان شده است از مهم ترين مواردي است به آن خواهيم پرداخت. اگر شما نتوانيد مشكلات را به راحتي حل كنيد، مهارت هاي ديگر نيز اهميت خود را از دست مي دهند. اما مهارت حل مشكلات به چه معناست؟

مهارت حل كردن مشكلات به اين معني است كه اگر با همسرتان در موردي به اختلاف نظر رسيديد بتوانيد با صحبت كردن و مذاكره آن را حل و فصل كنيد و به خواسته ها و نظرات ديگري احترام بگذاريد.

به عبارت ديگر بايد بدانيد چه چيزي ارزش پافشاري كردن را دارد و در چه مواقعي لازم است تا كوتاه بياييد.

به طور معمول زوجين در دو سال اول زندگي مشترك خود اين مهارت را ندارند و نسبت به آن تسلط كافي ندارند زيرا هر دو طرف سعي دارند تا حرف خودشان را به كرسي بنشانند، در صورتي كه بعدها متوجه خواهيد شد هميشه حرف حرف خودتان نيست.

دومين مهارت : مقدم داشتن همسر در هر موردي
ديكسون اعتقاد داشت اول خداوند سپس همسر. او همسر را حتي بر فرزند نيز مقدم مي دانست. ديكسون در رابطه با زندگي خود نيز معتقد بود كه همسرش همه كس اوست و تحت هيچ شرايطي جايگاه او را تنزل نمي دهد.

سومين مهارت : توسعه و رشد فردي
همواره بايد به اين فكر كنيد كه رابطه خود را دوام ببخشيد. مثلا مي توانيد در اين باره از خودتان بپرسيد :

۱ ) چه كاري از دستم بر مي آيد كه همسر ايده آلي باشم؟

۲ ) چه كاري بايد بكنم كه چندين سال ديگر هم در چشم همسرم جذاب باشم؟

۳ ) آيا بهتر نيست كه تحصيلات خود را ادامه بدهم؟

۴ ) آيا بهتر نيست كه كسب و كار خود را راه اندازي كنم؟

۵ ) چطور مي توانم به همسر خود نشان دهم كه او را از هر نظر پشتيباني مي كنم؟

ديكسون همچنين پيشنهاد مي كند در زندگي خود تغذيه سالمي داشته باشيد، پس انداز كنيد و آينده نگري اقتصادي داشته باشيد تا آينده ي خوب خود و همسرتان را تضمين كنيد. خلاصه اين مورد اين است كه بكوشيد تا بهترين زندگي را براي خود و همسرتان رقم بزنيد.

چهارمين مهارت : بخشش
وقتي رابطه تان را هنوز رسمي نكرده ايد و نامزد هستيد ممكن است نسبت به كوچك ترين خطاي همسر خود بخشش نداشته باشيد و تصميم بگيريد رابطه عاطفي تان را با نامزدتان قطع كنيد. هنگامي كه ازدواج مي كنيد و با همسر خود پيمان مي بنديد بايد بخشش خود را ارتقا دهيد و تقويت كنيد.

اگر خطايي از همسر خود ديديد به خود نهيب بزنيد كه هيچ كسي از هر نظر كامل نيست و خودتان هم نقص هايي در وجود خود داريد كه نمي توانيد آن ها را ببينيد.

اگر در اين مهارت ضعيف هستيد لازم است تا از يك فرد متخصص مشورت بگيريد.

وقتي بخشش در زندگي شما جايي ندارد بايد اين را بپذيريد كه رابطه ي شما به بن بست مي رسد. به ياد داشته باشيد كه هيچ رابطه اي بدون بخشش دوام نخواهد داشت و هر چقدر كه عشق بين شما حكم فرما باشد اما تا بخششي در كار نباشد هيچ اتفاق مثبتي در زندگي شما نخواهد افتاد.

ديكسون از هر نظر تاكيد مي كند كه اگر در هيچ موردي بخشش نداريد بهتر است مجرد باشيد و زندگي متاهلي را آغاز نكنيد.

پنجمين مهارت : خلاقيت
شايد مدتي پس از ازدواج احساس كنيد كه زندگي تان كاملا يكنواخت شده و لازم است تفريحي براي زندگي خود در نظر بگيريد.

اين تفريح مي تواند از يك پياده روي ساده گرفته تا يك پيك نيك و يا حتي بازي منچ باشد. بايد از هر موقعيتي استفاده كنيد تا براي خود و همسرتان تفريح ايجاد كنيد.

ششمين مهارت : تمركز كردن بر روي ويژگي هاي مثبت
گاهي اوقات لازم است تا خصوصيات اذيت كننده همسرتان را ناديده بگيريد و تمركزتان را روي ويژگي هاي خوشايند همسرتان بگذاريد.

ديكسون در اين باره نيز اعتقاد دارد قطعا كفه ترازوي ويژگي هاي خوب شخصيت همسر شما نسبت به كفي منفي سنگين تر بوده است كه شما عاشق او شديد و با او ازدواج كرده ايد. پس از اين به بعد نيز سعي كنيد توجه خود را به روي خصوصيات مثبت او بگذاريد.

هفتمين مهارت : ايمان قلبي نسبت به خوشبختي
بايد از اعماق قلب خود ايمان داشته باشيد كه همسرتان عاشق شماست. ديكسون به اين موضوع اشاره مي كند كه شايد همسر شما هر روز با زبان به شما يادآوري نكند كه عاشق شماست و چه اندازه برايش مهم هستيد اما بايد از رفتارهاي او متوجه شويد چقدر برايش با ارزش هستيد.

وقتي شما اين طرز فكر را نسبت به همسرتان داشته باشيد، او نيز همين رويه را در پيش مي گيرد و متوجه مي شود شما تا چه اندازه به او اهميت مي دهيد.

هشتمين مهارت : پذيرش شناخت مجدد
ممكن است پس از مدت كوتاهي زندگي مشترك تصور كنيد كه همسر خود را خيلي خوب و بهتر از هر كسي مي شناسيد اما خبر بد اين است كه انسان ها در طول زندگي خود بارها عقايد و رفتار خود را تغيير مي دهند تا به كمال برسند.

منبع:كانون مشاوران ايران-مهارت هاي زندگي مشترك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/16  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

۱۵ مهارت ارتباطي كه براي يك زندگي شاد لازم داريد

هر زوجي در زندگي مشترك خود به دنبال عشق و آرامش مي گردد و هيچ كس قلبا نمي خواهد كه دائما در مشاجره و كشمكش باشد. اما سوالي كه در اين بين پيش مي آيد اين است كه چگونه بايد اين آرامش را در زندگي مشترك به وجود بياورم؟

قبل از اين كه شما زندگي مشترك خود را آغاز كنيد بايد مهارت هاي همدلي و صبر و در كل مهارت هاي يك زندگي مشترك را بياموزيد.

مهارت هاي زندگي زوجين چيست؟
نحوه ي قدرداني كردن از زحمات همسر، كنترل كردن ناراحتي، از خود گذشتگي و غيره چند مورد از مهارت هاي لازم براي يك زندگي مشترك سالم و شاد مي باشد.

چندين مورد از اين مهارت را با هم مرور خواهيم كرد :

۱) ارتباط برقرار كردن :
زوجين لازم است با يكديگر ارتباط درستي برقرار كنند. كساني كه با كوچك ترين اختلاف نظر شروع به دعوا و مشاجره مي كنند در واقع نمي توانند ارتباط صحيحي با همسر خود برقرار كنند. پيش از اين كه زندگي مشترك را شروع كنيد لازم است كه اين مهارت ها را فرا بگيريد.

اگر اين مهارت ها را به خوبي ياد بگيريد هنگام شروع يك اختلاف و مشاجره مشكلات را به راحتي حل خواهيد كرد. زبان بدن صحيح كنترل كردن لحن و جلوگيري از فحاشي و بي حرمتي چند مورد از مهارت هاي صحيح برقراري ارتباط مي باشد.

۲) پيروي از يك سبك زندگي سالم
يك زندگي سالم بايد از دو بعد بررسي شود: جسم سالم و روح سالم

قبل از ازدواج لازم است تا روح خود را آماده ي پذيرش ازدواج كرده باشيد. ذهن انسان نيز زير مجموعه ي روح او قرار مي گيرد چرا كه به وسيله ي ذهن است كه انسان فكر مي كند مضطرب مي شود و يا به آرامش مي رسد. در يك زندگي سالم شما به راحتي مي توانيد با ذهن خود امور را مديريت كنيد و به يك آرامش نسبي برسيد.

از نظر بعد جسماني نيز شما مي توانيد با پيروي از يك رژيم غذايي سالم ورزش و بهداشت جسماني نسبت به سلامت جسم خود مطمئن شويد.

نكته حائز اهميت ديگر اين است كه سلامت هر دوي ابعاد بدن در گرو يكديگر مي باشد. يعني سلامت جسم شما زماني محقق مي شود كه از نظر روحي نيز سلامت داشته باشيد و بالعكس.

۳)توانايي مديريت مالي
متاسفانه هميشه مسائل مالي سهم بزرگي در طلاق زوجين به ويژه زوجين جوان دارد. اگر بتوانيد مسائل مالي را به خوبي مديريت كنيد آرامش زندگي خود را تا حدودي تضمين خواهيد كرد.

وقتي دختر و پسر از نظر پس انداز كردن يا خرج كردن شبيه به يكديگر نباشند به شدت به مشكل خواهند خورد و مشاجرات آنان ادامه دار مي شود. در يك زندگي مشترك زن و شوهر بايد از درآمد يكديگر بدهي هايي كه دارند و مبلغ پس اندازي كه دارند كاملا اطلاع داشته باشند و چيزي را از يكديگر پنهان نكنند.

۴) اهداف شخصي
هر انسان موفقي بايد با خود به اين نتيجه رسيده باشد كه چه هدفي در زندگي دارد. اگر شما با خودتان و اهدافتان كنار نيامده باشيد چطور مي توانيد با شريك عاطفيتان و اهدافش سازگاري داشته باشيد. هر جاي زندگي كه باشيد مهم نيست زماني را براي خود اختصاص دهيد و به اين فكر كنيد كه چه هدفي داريد.

۵ ) گوش دادن صحيح
مهارت هاي شنيداري در زندگي مشترك اهميت بسيار زيادي دارد. شما با رعايت چند مورد ساده مي توانيد اين مهارت را در خود پرورش دهيد.

۱ ) موقع حرف زدن و گوش دادن به صحبت هاي فرد مقابل حالت تدافعي نداشته باشيد.

۲ ) سعي كنيد ناراحتي و عصبانيت خود را كنترل كنيد و چند ثانيه قبل از صحبت كردن مكث كنيد و به عواقب آن كمي فكر كنيد.

۳ ) براي صحبت كردن فقط به دنبال كلمات نباشيد و با آن ها بازي نكنيد سعي كنيد تا منظور خود را به راحت ترين شكل خود به همسرتان برسانيد.

۴ ) گاهي اوقات لازم است فقط گوش بدهيد نه اين كه مثل طوطي راه حل ارائه بدهيد. گوش دادن به تنهايي هم مي تواند مشكلات را حل كند.

۵ ) همسر خود را بابت قصوري كه اتفاق افتاده قضاوت نكنيد يا به هيچ عنوان سرزنش نكنيد.

وقتي كسي در نزد شما ابراز پشيماني مي كند نبايد شروع به سرزنش كردن او كنيد. با او همراهي كنيد و او را مطمئن كنيد كه هر اتفاقي پيش بيايد شما او را حمايت خواهيد كرد

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۵ مهارت ارتباطي كه براي يك زندگي شاد لازم داريد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/10  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

هر شخصي در زندگي زناشويي بايد آموزش هاي لازم را در مورد نحوه عشق بازي ببيند و ياد بگيرد همسرش را تحريك كند زيرا اين امر در كيفيت رابطه جنسي و نزديكي اعضاي خانواده بسيار مهم است.

گفتن «دوستت دارم» يا خريد گل برخي از راه‌هاي متداول هستند كه مي‌توانيد به شخص مورد علاقه خود نشان دهيد كه دوستش داريد. اما راه هاي بيشتري براي اين كار وجود دارد كه مي تواند باعث افزايش صميميت ميان شما شود.

1.حمايت و قدرداني از يكديگر
از يكديگر و روياهايي كه داريد حمايت كنيد، براي اين كار مي توانيد به همسرتان اطمينان دهيد كه پشتوانه اي براي رسيدن به خواسته هاي او هستيد و در اين راه از هيچ كمكي دريغ نمي كنيد.

2. در آغوش گرفتن
در آغوش گرفتن باعث افزايش احساس آرامش و علاقه ميان شما مي شود و رابطه شما را گرم تر نگه مي دارد.

3. مراقبت كردن هنگام بيماري و مريضي
يكي از زمان هايي كه بايد بيش تر به همسر خود اهميت دهيد هنگام بيماري و مريضي مي باشد، به خاطر داشته باشيد كه همسر شما در اين لحظات حساس تر مي باشد و بيش تر به كمك شما نياز دارد.

4. خريدن هديه هاي كوچك و بزرگ به مناسبت هاي مختلف
زندگي مشترك به مرور كمي متداول و يك نواخت مي شود اما خريد هداياي مختلف باعث مي شود كه صميميت رابطه و هيجان آن حفظ شود.

5. احترام گذاشتن به شخصيت
شخصيت فرد از علاقه، سرگرمي ها، خواسته ها، احساسات و ويژگي هاي او تشكيل شده است بنابراين براي احترام گذاشتن به شخصيت همسرتان ابتدا بايد اين موارد را شناسايي كرده و سپس براي احترام به آن ها تلاش كنيد.


عشق بازي
6. تعيين قرار شام يا آشپزي كردن
اگر دست پخت خوبي داريد مي توانيد يك شام مجلل درست كنيد ولي اگر زمان يا علاقه كافي به آشپزي نداريد بهتراست كه از قبل در رستوران جاي خاصي را رزرو كنيد و يك شام مجلل را در كنار هم داشته باشيد.

7. ارسال پيامك عاشقانه در زمان هاي مختلف
زنگ زدن ممكن است باعث اختلال در كار همسرتان بشود بنابراين بهترين كار پيامك هاي عاشقانه مي باشد. سعي كنيد متن پيامك را خودتان انتخاب كرده و از جاهاي ديگر كپي نكنيد.

8. صداقت در تمام شرايط
دروغ در زندگي مشترك يك فاجعه مي باشد، البته صداقت به اين معني نيست كه هميشه همه چيز را بيان كنيد بلكه در برابر پرسش ها بايد صداقت داشته باشيد. نيازي نيست مسائلي كه همسرتان از دانستن آن ها نفعي نمي برد را بيان كنيد و با اين كار دردسر درست كنيد. ولي در برابر سوالات او دروغ نگوييد.

9. غافلگير كردن
آيا احساس مي كنيد كه از يكنواختي زندگي رنج مي بريد؟ سعي كنيد يكديگر را غافل گير كنيد. به خاطر داشته باشيد كه با اين كار زندگي مشترك و همسرتان پر از احساس خوب مي شود.

10. اهميت دادن به احساسات
به احساسات يكديگر اهميت بدهيد حتي اگر آن را درك نمي كنيد، اين امر عادي است كه بعضي افراد حتي بي دليل گاهي احساس ناراحتي داشته باشند بنابراين آن ها را سرزنش نكنيد.

11. وفاداري و عدم خيانت
خيانت دليل اساسي بهم خوردن بسياري از زندگي هاي مشترك مي باشد زيرا طرفين به هيچ عنوان نمي توانند با آن كنار بيايند بنابراين هميشه وفاداري را در اولويت خود قرار دهيد.

12. احترام به تصميم گيري هاي يكديگر
به تصميم هاي همسرتان احترام بگذاريد و حتي اگر با آن مخالف هستيد در زمان درست و با لحن درست مخالفت خود را نشان دهيد.

13. احساسات خود را در ميان بگذاريد
احساسات اهميت زيادي دارند و شناخت آن ها باعث مي شوند همسرتان بهتر شما را بشناسد بنابراين در زمان هاي مختلف به آن ها بگوييد چه احساسي داريد و دليل آن را نيز مطرح كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-عشق بازي معجزه مي كند❤️50 روش كاربردي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/8  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

خشم يك احساس قدرتمند است كه اگر تحت كنترل نباشد مي تواند به احساسات طرف مقابل آسيب برساند، بنابراين مقابله با عصبانيت شوهر سخت مي باشد. عصبانيت ممكن است باعث شود شما صبر خود را از دست داده و چيزهاي ناپسندي را به شريك زندگي خود بگوييد كه براي هميشه به رابطه آسيب برساند. اگر در چنين موقعيتي هستيد، اين مقاله را بخوانيد تا در مورد روش‌هاي موثر مقابله با شوهر يا همسر عصباني را ياد بگيريد.


وقتي مرد عصباني است چه كنيم| نحوه برخورد با شوهر عصبي ني ني سايت
1. آرامش خود را حفظ كنيد.
تا آنجايي كه ممكن است از عصباني شدن خودداري كنيد. اگر بتوانيد آرام بمانيد، بهتر مي توانيد فكر كنيد و شرايط را كنترل مي كنيد.

2. از ديد او به قضيه نگاه كنيد
دليل عصبانيت شوهرت چيست؟ آيا او يك روز بد در محل كار داشته است؟ آيا او خسته مي باشد؟ آيا او نگران امور مالي است؟ علت عصبانيت او هرگز عصبانيت او را توجيه نمي كند، اما پي بردن به محرك عصبانيت مي تواند به شما كمك كند درباره مشكلات او صحبت كنيد و مشكل اصلي را ريشه كن كنيد.


10 راه هاي مقابله با عصبانيت شوهر| نجات زندگي مشترك
3. او را سرزنش نكنيد.
ممكن است بخواهيد با گفتن جملاتي مانند «آرام باش» خشم او را كنترل كنيد، اين ايده خوبي نيست. اگر مي‌خواهيد به او كمك كنيد تا خشم خود را برطرف كند، بگوييد: «خوب، به نظر ناراحت هستي. واقعا مشكل چيست؟»

4. احترام يكديگر را حفظ كنيد| شوهر عصباني ني ني سايت
همه ما هنگام عصبانيت چيزهايي گفته ايم كه بعدا از آن ها پشيمان شده ايم. پس اگر شوهرتان حرف ناشايست يا آزاردهنده اي زد و متوجه شد كه كاري كه انجام داده اشتباه بوده و عذرخواهي كرد او را درك كنيد. با اين حال، حتي در اين صورت، اشكالي ندارد كه بگوييد: « عذرخواهي تو را مي پذيرم مي‌دانم كه وقتي اين حرف را زدي عصباني بودي، اما اين حرف يا كار تو به احساسات من آسيب زد.»

5. ذهن خواني نكنيد
ممكن است چند ماه يا چند سال از ازدواج شما گذشته باشد و تصور كنيد مي توانيد فكر همسرتان را بخوانيد، اما اين كار را نكنيد. هميشه احساسات و فكر همسرتان را از خودش بپرسيد، ناراحتي او را درك كنيد و منطقي به بررسي اوضاع بپردازيد.

6. تعيين مرز| شوهر عصباني ني ني سايت
در هنگام آرامش براي رابطه خود مرزهايي تعيين كنيد و مطمئن شويد كه همسرتان نيز آن ها را درك و قبول كرده است. به ياد داشته باشيد كه رابطه براي رشد و پيشرفت به احترام نياز دارد، بنابراين به يكديگر احترام گذاشته و حتي در هنگام دعوا نيز اين خط قرمز ها را رعايت كنيد.

7. تمرين فعاليت هاي آرام بخش| شوهر عصباني ني ني سايت
با تحقيق مي توانيد راه ها و فعاليت هاي زيادي را كشف كنيد كه باعث افزايش آرامش مي شود، ورزش، قدم زدن، يوگا و ماساژ مي تواند جزو اين موارد باشد. روانشناسان نيز راهكارهاي متفاوت و موثري براي كنترل خشم توصيه مي كنند.

8. هرگز بي احترامي را تحمل نكنيد
مهم نيست چقدر رفتار پرخاشگرانه همسرتان را تحمل مي كنيد، هرگز بي احترامي را تحمل نكنيد. اگر شروع به تحمل اين موضوع كنيد، به طور غيرمستقيم به همسرتان مي گوييد كه او مي تواند به شما توهين كرده و سپس عذرخواهي كند. اگر احساس مي كنيد كه شريك زندگيتان به شما بي احترامي مي كند، هميشه موضع بگيريد و به او بگوييد كه از حرف يا حركت او ناراحت شده ايد. از كلماتي مانند «اين قابل قبول نيست» يا «ما مي توانيم بعد از آرام شدن شما بحث خود را ادامه بدهيم» استفاده كنيد و سپس اتاق را ترك كنيد.

9. روي چيزهاي خوب تمركز كنيد
ممكن است شريك زندگي تان اغلب عصباني شود، اما دليل عصبانيت او ممكن است محبت و مراقبت باشد. روي احساسات مثبت سرمايه گذاري كنيد و سعي كنيد آن ها را پرورش دهيد. خيلي زود، شما شروع به ديدن عشق و محبت همسرتان خواهيد كرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-10 راه هاي مقابله با عصبانيت شوهر| نجات زندگي مشترك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/5/7  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اختلاف بر سر محل زندگي، دلايل و راه حل مناسب براي انتخاب محل سكونت

اختلاف بر سر محل زندگي با همسر يكي از مشكلات ديرينه در ميان زوجين مي باشد كه به خاطر دلايلي مانند وابستگي به خانواده، مصلحت شغلي و مواردي از اين دست با همسرشان به توافق نمي رسند. اگر چه از نظر قانون حق سكونت و تعيين محل زندگي با مردان است و زنان موظف هستند تمكين كنند.

در صورتي كه زن در محل زندگي اش آرامش نداشته باشد و قلب و احساسش در زندگي مشترك شاد و آرام نباشد مطمئن باشيد عواقب خوشي به همراه نخوهد داشت.

در اين شرايط زوجين بايد با همدلي و تفاهم لازم را داشته باشند تا بتوانند اختلاف مربوط به محل زندگي را حل نمايند و در اين شرايط با يكديگر همكاري و همراهي بيشتري داشته باشند.

هم چنين زوجين مي توانند در اين زمينه از مشاور كمك بگيرند تا راهنمايي هاي لازم را انجام دهد و راهكارهاي خوبي را در اختيارشان قرار دهد.

دلايل و راهكارهايي براي حل اختلاف بر سر محل زندگي
دعواي بين زوجين به خاطر محل زندگي، دلايل بسياري دارد كه بايد ريشه يابي شود تا زوجين به راه حل مناسبي برسند. ممكن است خودتان به روش هاي مختلف براي حل اين اختلاف تلاش كرده باشيد اما گفتگو شما نتيجه بخش نبوده و نتيجه مشتركي به همراه نداشته باشد.

در اين شرايط بايد يك بار ديگر مشكلتان را مرور كنيد و به حل آن بپردازيد هم چنين از مشاوره ازدواج كمك بگيريد تا راهكارهاي لازم را در اختيار شما قرار دهند.

اختلاف بر سر محل زندگي، عدم تفاهم زوجين
وقتي زن و شوهر در زندگي مشترك تفاهم نداشته باشند بر سر موضوعات مختلف با يكديگر به مشكل مي خورند كه يكي از آن ها دعوا بر سر محل زندگي شان مي باشد. ز

وجين در اين شرايط نمي توانند در مورد موضوعات مختلف به اشتراك و تفاهم برسند و به همين دليل در آينده مشكلات بزرگ تري با يكديگر خواهند داشت.

اگر در ابتداي زندگي هستيد و نمي توانيد در مورد مسائل زندگي با همسرتان به تفاهم برسيد بايد معيارهاي انتخاب همسر مناسب را مورد بازنگري قرار دهيد و از روانشناس و مشاوره كمك بخواهيد تا راهكارهاي لازم را در اختيار شما قرار دهد.

مشكلات با خانواده همسر

اختلاف بر سر محل زندگي
در بسياري از مواقع اختلاف بر سر محل زندگي، به خاطر مشكل با خانواده همسر مي باشد يكي از زوجين تمايل دارد نزديك خانواده خود باشد و ديگري ترجيح مي دهد به دليل مشكلاتي كه با آن ها دارد از آن ها دور باشد و زندگي مستقلي براي خود ايجاد كند تا از مشكلات فاصله بگيرد.

گاهي اوقات به خاطر دخالت اطرافيان در زندگي مشترك اين چنين مشكلاتي به وجود مي آيد.

با وجود اين چنين اختلافاتي در شروع زندگي مشترك، لازم است هر دو طرف در خصوص ميزان رابطه با خانواده همسر به نقطه نظر مشتركي برسند و در صورتي كه هر كدام از زوجين مخالفت كند و اصرار و انكار نمايد باعث بدتر شدن اوضاع و شرايط مي شود.

در اين شرايط هم زن و مرد بايد با ديد منطقي به مسئله نگاه كنند و به دنبال راه چاره باشند. در صورتي كه هر كدام حرف خودش را بزند و رفتارهاي خودمحورانه اي داشته باشد به رابطه آسيب بسياري وارد مي كنند.

وابستگي بيش از حد به خانواده
گاهي اوقات وابستگي زياد زوجين به خانواده شان، آن ها را با مشكلاتي رو به رو مي كنند در اين شرايط هر كدام از زوجين تمايل دارند تا نزديك خانواده شان زندگي كنند در نتيجه با يكديگر به تفاهم نمي رسند و با مشكلاتي رو به رو مي شوند.

وابستگي به خانواده بعد از ازدواج تا حدودي قابل درك مي باشد و هر كدام از زوجين حق دارند بعد از ازدواج با خانواده شان ديدار داشته باشند، اما در صورتي كه اين وابستگي در حد بسيار زياد و غيرقابل درك باشد بايد به طور دقيق مورد بررسي قرار گيرد و براي رفع اين وابستگي زياد اقداماتي صورت گيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلاف بر سر محل زندگي | دلايل و راه حل مناسب براي انتخاب محل سكونت

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/12/20  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

طراح زندگي خود باشيد، چگونه كنترل زندگي خود را به دست بگيريم؟

زندگي شامل موقعيت ها و شرايط ثابت و متغير مي باشد كه شما در طول زندگي و در هر شرايطي مي توانيد طراح زندگي خود باشيد، برخي از آن موقعيت ها را نمي توانيد تغيير دهيد اما بعضي اوقات فرصت داريد تا از زنجيره محدود كننده خود خلاص شويد و زندگي تان را در جهتي كه دوست داريد هدايت كنيد و پيش ببريد.

طراحي زندگي يعني عواملي كه متغير هستند را كنترل كنيد و در جهت رسيدن به خواسته هاي خود آن ها را به كار بگيريد، همچنين طراحي زندگي شامل اصول و مراحلي مي شود كه با دانستن آن اصول مي توانيد طرحي خوب براي خود بسازيد و از آن طريق مسير آينده خود را مشخص كنيد.

علاوه بر اين ها طراحي سبك زندگي يكي از مهم ترين مهارت ها در زندگي مي باشد كه مي توانيد آن مهارت ها را از طريق مشاوره روانشناسي فرا بگيريد.

در ادامه اين مقاله به بررسي كامل طراحي زندگي مي پردازيم.

چرا لازم است تا طراح زندگي خود باشيد؟
لحظات زندگي سرشار از اتفاقاتي مي باشد كه انسان نمي تواند آن ها را كنترل كند و هيچ تضميني وجود ندارد كه زندگي شما چطور پيش خواهد رفت و بسياري از موقعيت ها و شرايط مانند خانواده، محل تولد و اتفاقات دوران كودكي را نمي توانيد كنترل كنيد و آينده قابل پيش بيني نمي باشد.

ولي مي توانيد تصميم بگيريد از نقطه اي كه اكنون قرار گرفته ايد شروع به كنترل و طراحي زندگي خود كنيد.

در واقع تنها عاملي كه مي توان آن را كنترل كرد طراحي شيوه و سبك زندگي امروز مي باشد كه مي تواند مسير زندگي آينده شما را مشخص كند.

به عنوان مثال اگر خانواده تان در شهر كوچكي زندگي مي كنند دليل نمي شود شما هم تا آخر عمر در آن شهر كوچك زندگي كنيد و سبك زندگي والدين تان را در پيش گيريد، شما مي توانيد مكان زندگي و طراحي زندگي خود را تغيير دهيد و در آن مسيري كه دوست داريد پيش برويد.

با انجام مراحل زير طراح زندگي خود باشيد
براي آن كه بتوانيد زندگي خود را آن طور كه دوست داريد و با قدرت طراحي كنيد بايد مراحل طراحي زندگي را به صورت گام به گام بشناسيد و اصول اوليه آن را رعايت كنيد، اين مراحل به شرح زير مي باشند:

طرح ريزي
همانطور كه ساخت خانه نياز به يك طرح اوليه دارد براي اين كه طراحي زندگي شما به درستي انجام شود نياز به يك طرح مشخص مي باشد.

شما بايد در مرحله اول اهداف و خواسته هاي خود را مشخص كنيد و آن ها را براي خود تعريف كنيد و ببينيد در كجا قرار داريد و به كجا مي خواهيد برسيد و بعد از آن مي توانيد زندگي شخصي، روابط دوستانه و عاطفي و شغل و غيره را بر اساس اهداف خود مشخص كنيد.

تمركز و اعتقاد
بعد از اين كه طرح خود را مشخص كرديد بايد افكار خود را به خوبي بشناسيد و ذهنتان را متمركز كنيد و تلاش كنيد تا ذهنيت مثبتي داشته باشيد و آن را در جهت رسيدن به هدف حفظ كنيد در اين صورت با تمام قدرت طرح زندگي خود را پيش ببريد و شانس و موفقيت شما در زندگي افزايش مي يابد.

شما بايد به توانايي خود براي رسيدن به عمل مطمئن باشيد و ذهن خود را براي رسيدن به عمل آماده كنيد و بر روي آن چه كه مي خواهيد متمركز نماييد، زيرا آن چه كه قبل از عمل كردن مهم مي باشد تلاش ذهني شماست.

در ابتدا بايد ذهنتان را شرايط هدف قرار دهيد و طوري وانمود كنيد كه كنترل و طراحي زندگي خود را به طور كامل در اختيار خودتان قرار دارد در اين صورت اقدامات و فعاليت هايي كه انجام مي دهيد نتيجه بخش خواهد بود.

منبع:كانون مشاوران ايران-طراح زندگي خود باشيد | چگونه كنترل زندگي خود را به دست بگيريم؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/11/22  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

زندگي مستقل

مقدمه
در اين مقاله زندگي مستقل را مورد بررسي قرار مي دهيم، هر چه بزرگتر مي شويم، مسئوليت هاي اجتماعي ما بيشتر مي شود.

دغدغه هاي فكري مان هم بيشتر خواهد شد و دنبال آرامش مي گرديم و دوست داريم در محيطي زندگي كنيم كه خودمان رئيسش باشيم و هر شكلي كه دلمان مي خواهد آن را ديزاين كنيم، كسي به كارمان كاري نداشته باشد و مزاحمان نشود و هر كاري مي خواهيم انجام دهيم.

چند ماه پيش تصميم گرفتم از خانواده جدا شوم و مستقل زندگي كنم اما غافل از عواملي بودم كه براي شروع مستقل شدن لازم بود و در زندگي مستقل بايد به آن توجه مي كردم.

در حقيقت زماني كه تصميم قطعي براي مستقل شدن را گرفتم مسئوليت همه چيز با خودم بود حتي خورد و خوراكم!

با كمي بررسي و تحقيق متوجه شدم كه بايد خودم را براي زندگي مستقل آماده كنم و قدم گذاشتن در زندگي مستقل آن هم در اين بازه زماني چيزي جز يك كار بيهوده نمي باشد.

در اين صورت تصميم گرفتم تا تجربيات و مطالعاتي كه در اين خصوص به دست آورده ام در اختيار شما قرار دهم تا در صورتي كه تصميم به شروع زندگي مستقل هستيد، به اين نكات توجه داشته باشيد و آن ها را در نظر بگيريد.

چرا زندگي مستقل؟
با گذشت زمان ديگر جدا زندگي كردن و زندگي مستقل يك تابوي اجتماعي نمي باشد، و امروزه بسياري از خانم ها به خاطر دلايل مختلف مانند كار، تحصيل و غيره در يك شهر ديگر زندگي مستقل خود را شروع مي كنند.

در واقع هر چه انسان بزرگتر مي شود نياز به استقلال بيشتري دارد و نياز است تا براي خودش يك زندگي مستقل به پا كند در اين صورت اعتماد به نفس او افزايش مي يابد.

اگر چه در برخي از خانواده ها اين موضوع تابو باقي مانده است و نمي توانند دل از فرزندشان بكنند و راضي به زندگي مستقل آن ها نيستند. اگر تصميم شما براي جدايي جدي باشد آن ها هم در نهايت مجبور مي شوند كه با شما كنار بيايند و راضي به اين جدايي شوند.

قبل از آن كه تصميم خود را به ديگران اعلام كنيد بايد صددرصد از خودتان مطمئن شويد كه آيا مي توانيد به صورت مستقل زندگي كنيد؟ اين توانايي مستقل شدن در شما وجود دارد؟

ما انسان ها وقتي به دنبال يك حس بهتر و آرامش هستيم به نكات منفي آن توجهي نداريم، به طور مثال زماني كه با سوال “تو مي تواني از پس خودت بر بيايي؟” رو به رو مي شدم مي گفتم كاري ندارد! يك غذا پختن كه چيزي نيست از پس آن به راحتي بر مي آيم و تنها موضوع سخت از نظر من تنها مسئله غذا پختن بود.

مشكلات زندگي مستقل
اما بايد به مشكلاتي كه در زندگي مستقل براي شما پيش مي آيد توجه داشته باشيد، درست است كه زندگي مستقل مزاياي زيادي دارد.

اما مسائلي وجود دارد كه شما بايد قبل از مستقل شدن خودتان را آماده كنيد وگرنه در زندگي مستقل شكست خواهيد خورد و اين شكست عواقبي به همراه دارد كه در زير نمونه هايي از آن را بيان مي كنيم.

اعتماد به نفس شما كاهش مي يابد زيرا در انجام تصميم تان موفق نبوده ايد.
ممكن است خانواده تصميم هاي ديگرتان را جدي نگيرند.
ممكن است دوستاني داشته باشيد كه تنها به خاطر شرايطتان در كنار شما هستند.
گرفتار مسائلي مانند سوء تغذيه و كم شدن ايمني بدن خواهيد شد.
همه اين مسائل واقعي هستند و افرادي بسياري ديده ام كه به خاطر عدم آمادگي براي زندگي مستقل درگير اين موضوعات شده اند، به همين دليل بايد به اين مسائل توجه داشته باشيد و آگاهي لازم را كسب كنيد تا با اطلاعات كافي براي مستقل شدن قدم برداريد.

 

منبع:كانون مشاوران ايران-زندگي مستقل

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/11/11  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

پس از تامين نيازهاي اوليه كودكان بسيار اهميت دارد تا آموزش مهارت زندگي صورت گيرد و مهارت هاي زندگي از اولويت هاي تربيتي مي باشند، يكي از مهم ترين وظايف والدين تربيت فرزندان مي باشد كودكاني كه امروزه در محيط امن خانواده و تحت مراقبت والدين شان هستند به زودي وارد اجتماع مي شوند و خانواده را تشكيل مي دهند.

در اين شرايط والدين الگوي فرزندان مي باشد و تمامي رفتار و كارهايشان در ذهن كودك ثبت مي شود و تاثير بسياري بر روي شخصيت فرد مي گذارد در اين شرايط والدين بايد با مهارت هاي زندگي و آموزش هاي لازم آشنا شوند تا بتوانند به كودكان تربيت صحيحي را آموزش دهند، تربيت كودكان بسيار مهم مي باشد و امري تخصصي و پيچيده مي باشد، بنابراين بهتر است در مواقع حساس از مشاوره كودك كمك بگيريد تا اطلاعات كافي را در اختيار شما قرار دهند.

آموزش مهارت هاي زندگي به كودكان، يك كار ضروري
در آموزش مهارت ها، نقش مشاور متخصص به عنوان مكملي در كنار پدر و مادر مي باشد و انسان گاهي اوقات به خاطر مشكلات زندگي اش در شرايطي قرار مي گيرد كه احساس شكست و نااميدي مي كند و به همين دليل فكر مي كند كه سختي ها و مشكلات زندگي فراتر از آستانه تحمل او مي باشد و او نمي تواند از پس اين مشكلات برآيد.

در بسياري از اوقات به خاطر ارتباط با ديگران و رفتارهاي برخي از افراد دچار استيصال مي شوند و رفتارهاي عجولانه و شتاب زده اي نشان مي دهند تمامي اين مشكلاتي كه به وجود مي آيد به خاطر عدم اطلاعات و آگاهي آن ها و هم چنين ناپختگي و عدم آموزش مناسب مهارت هاي زندگي به كودكان مي باشد.

فرزندان هميشه در محيط خانواده باقي نمي مانند و دير يا زود وارد اجتماع شده و با مشكلات ريز و درشتي رو به رو مي شوند پس بايد همان ابتدا مهارت هاي زندگي به فرزندان آموزش داده شود تا در آينده زندگي بهتري را براي خودشان بسازند، هم چنين يك مشاور با تجربه مي تواند به شما كمك كند تا استعداد هاي كودك تان را كشف نماييد و بهتر با او ارتباط برقرار كنيد.

مهارت هاي زندگي و آموزش آن ها به كودكان
براي اين كه كودكان در آينده زندگي بهتري داشته باشند بايد روانشناسي كودك را در همه مراحل زندگي آن ها در نظر بگيريم، مهارت هاي زيادي وجود دارد كه بايد به كودكان آموزش داده شود كه در ادامه اين مقاله به توضيح برخي از آن ها مي پردازيم.

آموزش مهارت ارتباط و تعامل با ديگران به كودكان
بچه ها به زودي بزرگ مي شوند و وارد اجتماع شده و كار مي كنند، ازدواج مي كنند و با مسائل مختلفي رو به رو مي شوند آن ها در صورتي مي توانند به طور دقيق با مسائل و مشكلات كنار بيايند كه از قبل براي آن ها آماده شده باشند در صورتي كه كودك با خواهر و برادر و دوستانش تعامل داشته باشد در اين حالت به صورت تمريني و موثر خودش را براي مقابله و رويارويي با مشكلات آماده مي كند.

كودكان بايد بياموزند در عين اين كه به ديگران احترام مي گذارند و خودشان را كنترل مي كنند بايد حق ديگران را بگيرند و نظرشان را به راحتي بيان كنند، به طور مثال از كودكان بخواهيد يكديگر را نقاشي كنند و زماني كه يكديگر را ناراحت كردند و او را رنجاندند قسمتي از نقاشي را پاره كنند در اين حالت به آن ها مي فهمانيد كه رنجاندن ديگران چه تاثير بدي بر آن ها مي گذارد و كودك تاثير اين كار را به خوبي متوجه مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-آموزش مهارت هاي زندگي به كودكان ( 6 مهارت ضروري)

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/26  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بسياري از افراد در ذهن خود دائما اين پرسش را مي پرسند كه پس از خيانت بايد براي حفظ زندگي مان چه كاري انجام دهيم؟ در ادامه ي اين مقاله با روش هايي براي حفظ زندگي مشترك پس از خيانت، آگاه خواهيد شد.

روانشناسي بعد از خيانت
خيانت يكي از تلخ ترين و دردناك ترين چالش هاي موجود در زندگي مشترك برخي زوجين به حساب مي آيد كه ممكن است به دلايل مختلفي رخ دهد. زندگي مشترك بسيار با ارزش است پس به همين علت سعي كنيد سريعا اقدام به جدايي نكنيد، خصوصا اگر صاحب فرزندي هستيد زندگي خود را فداي اين اتفاق نكنيد. بهتر است قبل از گرفتن هر تصميمي اين مقاله را مطالعه كنيد و با يك مشاور خانواده مشورت كنيد.

مديريت شرايط پس از بر ملا شدن يك رابطه خارج چارچوب و نامشروع بسيار دشوار است. افراد مختلف در برخورد با وقوع خيانت ممكن است عكس العمل هاي مختلفي از خود بروز دهند. اكثر اين علائم عبارتند از: اختلال در خواب، افسردگي، اضطراب و اختلال در امور روزانه. اين افراد با تصور داشتن رابطه جنسي با افراد ديگر افراد توسط همسر خود دچار تنش و اضطراب مي شوند و روان خود را تحت الشعاع قرار مي دهند.

پيشنهاد مشاور: ميزان تعهدپذيري در رابطه + تست خيانت سنجي

برقراري امنيت و شرايط قبلي پس از خيانت همسر
اگر با وجود خيانت همسر خود تمايل داريد هنوز با او زندگي كنيد و اين زندگي را ادامه دهيد لازم است مطمئن شويد رابطه نامشروع وي به طور كامل قطع شده است. براي رخ ندادن دوباره خيانت فرد، لازم است شرايط را تغيير دهيد. مثلا اگر خيانت در محيط كاري او رخ داده لازم است محل كار او را تغيير دهد. فرد خيانت كار، نبايد سريعا از همسر خود توقع بخشش و برخورد پر آرامش داشته باشد. درك متقابل مي تواند هر دوي شما را سريعتر به زندگي پر آرامش قبلي بازگرداند.


پس از خيانت چگونه زندگي مشتركمان را حفظ كنيم؟
كشف رابطه خارج چارچوب خانواده
داشتن رابطه نامشروع با افراد ديگر نوعي فريب همسر به حساب مي آيد و فرد خيانت كار مي خواهد همسرش اين مسئله را سريعا و به سادگي فراموش كند.

يكي از روش هاي مفيد و كار آمد براي مقوله اصلاح خيانت، بيان عاطفي كنترل شده است كه طي آن زوج در شرايط كنترل شده احساسات خود را بي پرده بيان مي كنند. ممكن است حين فكر كردن به خيانت همسر خود سعي كنيد آن را از بين ببريد و حواس خود را به موضوعي ديگر پرت كنيد اما اين فرار كردن چيزي را عوض نمي كند و شرايط را سخت تر مي كند. پس بهتر است به احساسات خود پرو بال دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-پس از خيانت چگونه زندگي مشتركمان را حفظ كنيم؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/7/27  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

سال ها پيش مراجعي داشتم كه به شدت احساس پوچي مي كرد او بيان مي كرد كه ديگر همسرش را دوست ندارد زيرا همسرش به حرف هاي او گوش نمي كرد و به شدت خودراي بود.

از او خواستم تا با همسرش براي مشاوره به دفتر من بيايند ولي او گفت كه همسرش عقيده دارد كه نبايد مسائل زندگي مشترك را پيش كسي برد و اگر بفهمد كه همسرش به من درمورد جزئيات زندگي شان گفته است او را خواهد كشت.

چرا از مشورت با ديگران مي ترسد؟
اينگونه افراد كه سعي دارند تمام زندگي خود را مخفي نگه دارند و با كسي در مورد آن حرف نزنند معمولا در طول جلسات مشاوره عذاب وجدان مي گيرند زيرا جزئيات زندگي خود را با مشاور در ميان مي گذارند. حتي در موارد زيادي ديده شده كه براي اينكه زندگي خود را بهتر جلوه بدهند به مشاور دروغ مي گويند.

در حقيقت مي توان گفت كه نوعي غيرت و تعصب غلط در مورد زندگي خصوصي وجود دارد در حقيقت اين غيرت مي گويد كه شخص نبايد هيچ چيزي از زندگيش را براي ديگران يا حتي مشاور تعريف كند.

البته توصيه من اين نيست كه افراد با هركسي درد و دل كنند زيرا اين امر در نوع خود بسيار آسيب زا است ولي وجود فردي مناسب براي اين كار در زندگي هركسي لازم است.

به طور مثال براي اين كار مي توان از يك دوست خوب كه امتحان خودش را پس داده است، كمك گرفت. اما اغلب مردم ترجيح مي دهند در مورد مشكلات خود سكوت كنند در حقيقت آن ها فكر مي كنند كه مرموز بودن يك جور امتياز به حساب مي آيد.

يكي از دلايل اين سكوت مي تواند اين باشد كه افراد احساس مي كنند بخاطر مشكلاتشان ممكن است تحقير بشوند.

عده اي هم فكر مي كنند كه اگر كسي اطلاعات خصوصي آن ها را بداند از آن سوء استفاده مي كند.

در حقيقت اين افراد مشكلات خود را زير نقاب شادي و بيخيالي قرار مي دهند تا كسي متوجه نشود كه درون آن ها چقدر آشفته است و با چه مشكلاتي دست و پنجه نرم مي كنند.

شايد بتوان اين مشكل را در يكسري از فيلم ها يا كتاب ها مشاهده كرد، بطور مثال، فيلم بي پولي داستان زندگي مشتركي بود كه در آن زوجين فقط وانمود به خوشحالي و خوشبختي مي كردند حتي در شرايطي كه واقعا غرق در مشكلات بودند.

اگر تاكنون اخبار حوادث را دنبال كرده باشيد. معمولا افرادي كه در همسايگي مجرمان يا قاتلان قرار دارند مي گويند كه همسايه آن ها ساكت، مرموز و حتي مهربان بوده است.

منبع:كانون مشاوران ايران-آيا زوجين نبايد مسائل خصوصي شان را به غريبه ها بگويند؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/7/22  ] [ ۰۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب