moshaverrkhob
moshaverrkhob

رابطه با همسر قبل از ازدواج؛ تجربه آموزي يا آسيب پذيري؟

” ازدواج مثل هنداونه سر بسته ست، تا باهاش زير يه سقف زندگي نكني از جيك و پوك اخلاقاش چيزي دستت نمياد!

حداقل كاري كه ميشه انجام داد اينه كه قبل ازدواج تو مراحل دوستي، آشنايي و نامزدي خوب همديگرو بشناسيد و باهم باشيد!”

رابطه با همسر قبل از ازدواج، موضوعي است كه هر كدام از ما اعتقادت خاص خودمان را داريم.

رابطه با همسر قبل از ازدواج
تجربه آموزي يا آسيب پذيري؟

اين روابط كه به هرگونه روابط ( بخصوص رابطه جنسي ) بين دو نفري كه هنوز با هم ازدواج نكرده اند، اشاره دارد اكنون از مقبوليت بالايي برخوردار است.

اينكه شما مخالف يا موافق سرسخت رابطه با همسر قبل از ازدواج باشيد، يك اعتقاد اساسي است كه تحت تاثير گذشته خودتان، پدر و مادرتان و حتي جنسيت تان قرار دارد.

رابطه با همسر قبل از ازدواج

هدف رابطه با همسر قبل از ازدواج
موضوع مهم در برقراري رابطه با همسر قبل از ازدواج، هدف و انگيزه اين رابطه است كه مي توان در قالب دسته بندي زير تعريف نمود:

رابطه عاطفي: اين رابطه كه با هدف صميمت و تجربه عشق قبل از ازدواج صورت مي گيرد بخصوص براي افرادي كه به علاقه و عشق قبل از ازدواج معتقدند، اهميت ويژه اي دارد.
رابطه اجتماعي: در اين رابطه معمولا شناخت همسر و خانواده او و آگاهي از فرهنگ و آداب و رسوم يكديگر، هدف اصلي برقراري رابطه است.
رابطه جنسي: رابطه جنسي قبل از ازدواج كه اغلب با قصد شناخت سليقه هاي جنسي يكديگر شروع گردد معمولا به لذت گرايي ختم مي شود.
صرف نظر از درست يا غلط بودن اين ديدگاه، چگونه مي توانيم قبل از ازدواج در جريان رابطه با همسرمان به شناخت دقيق ويژگي هاي مثبت و منفي او دست يابيم؟

همه چيز درباره رابطه جنسي با همسر پيش از ازدواج
رابطه جنسي با همسر كه بعد از ازدواج يك موضوع با اهميت و بخش مهمي از زندگي مشترك و رضايت از زندگي را تعيين مي كند، رابطه زناشويي ناميده مي شود.

اين رابطه اگر قبل از ازدواج شكل گيرد، تحت عنوان رابطه پيش از ازدواج، رابطه اي از روي عدم كنترل غريزه جنسي، رفع كنجكاوي و حتي هوس بازي از آن ياد مي شود.

منبع:مشاوره ازدواج-رابطه قبل از ازدواج را كنترل كنيم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/9  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

افرادي كه قبل از ازدواج با يكديگر رابطه دوستي برقرار مي كنند چالش هاي براي آن ها به وجود مي آيد، به همين دليل است كه رابطه هاي دوستي پيش از ازدواج در برخي موارد باعث شكست عشقي مي شود.

در دنياي امروزي زنان و مردان با يكديگر رابطه عاشقانه دارند و در اين رابطه نياز هاي عاطفي يكديگر را رفع مي كنند اين نوع روابط مانند شمشير دولبه مي باشد كه بعضي اوقات به ازدواج ختم مي شود و گاهي اوقات آسيب هاي بسياري را به همراه دارد و به فرد صدمه زيادي وارد مي شود.

بنابراين افراد بايد اطلاعات كافي در مورد روابط، مزايا و معايب آن ها به دست آورد. آگاهي هاي لازم در مورد رفتار هاي دوست دختر و دوست پسر بسيار مفيد است و اين اطلاعات به نوع رابطه و جهت دهي رابطه كمك بسياري مي كند.

در اين مقاله به بررسي رابطه هاي دوستي قبل از ازدواج يا دوست پسري و دوست دختري، مراحل روابط، مزايا و معايب رابطه دوستي و نكات كمكي براي موفقيت در اين نوع روابط پرداخته مي شود.

روابط دوست پسر، دوست دختر چيست؟
امروزه روابط دوست پسر دوست دختري، قبل از ازدواج بسيار رايج شده است، اين نوع روابط بسيار مختلف و متفاوت مي باشد و در بسياري موارد اين روابط مناسب نمي باشند و باعث آسيب هايي در فرد مي شود.

زماني كه دختر و پسر مي خواهند وارد اين روابط شوند بايد در ابتدا يك شناخت نسبي نسبت به يكديگر داشته باشند تا بتوانند انتخاب درستي داشته باشند و با چشمان بسته وارد يك رابطه نشوند زيرا ممكن است شكست عشقي را تجربه كنند.

پيش از ازدواج افراد بايد ملاك هايي را در نظر بگيرند و با بررسي اين ملاك ها ارتباطي را تشكيل دهند كه منجر به ازدواج شود.

افراد با توجه به سه عنصر اصلي زير مي توانند يك رابطه عاشقانه براي خود به وجود آورند.

به اين فاكتور ها مثلث عشق مي گويند كه شامل صميميت، تعهد و شور و هيجان راس هاي آن مي باشد و در متن زير توضيحاتي در مورد آن ها ارائه مي دهيم.

صميميت: يكي از ملاك هايي كه براي يك رابطه عاشقانه لازم است وجود صميميت بين دو نفر مي باشد، صميميت بايد بعد از ازدواج وجود داشته باشد. در اين صورت افراد يكديگر را بهتر درك مي كنند و به عبارتي در اين ملاك دختر و پسر با يكديگر احساس نزديكي كرده و بهتر مي توانند به يكديگر اعتماد كنند.
شور و هيجان: افرادي كه با هم ازدواج مي كنند بايد شور و هيجان در بين آن ها وجود داشته باشد، شور و هيجان يكي از راس هاي مثلث عشق مي باشد كه وجود آن براي برقراري زندگي مشترك و پايدار لازم مي باشد.
البته برخي از افراد هستند كه قبل از ازدواج رابطه جنسي را تجربه مي كنند، اين رابطه باعث مي شود تا آسيب هايي بر فرد وارد شود.

تعهد : يكي ديگر از راس هاي مثلث عشق تعهد مي باشد، كه پايه هاي آن معمولا قبل از ازدواج صورت مي گيرد و بعد از ازدواج اين ملاك محكم تر مي شود، اين موضوع باعث مي شود تا افراد نسبت به يكديگر روابط پايبندي داشته باشند و اعتماد و وفاداري در بين فرد افزايش مي يابد.
مراحل رابطه هاي دوستي قبل از ازدواج
هنگامي كه دختر و پسر وارد رابطه هاي دوستي مي شوند بايد مراحلي را بگذرانند و به طور كامل اين مراحل را بشناسند تا از به وجود آمدن آسيب ها و اتفاقات ناگوار جلوگيري كنند.دختر و پسر بعد از گذراندن مراحل رابطه هاي دوستي قبل از ازدواج مي توانند به روابط دوستي خود پايان دهند و براي ازدواج آماده شوند، در اين مقاله مراحل دوستي بين دختر و پسر مطرح شده است كه در زير مورد بررسي قرار مي دهيم.

غرق شدن در رابطه دوستي
اولين مرحله اي كه در رابطه عاشقانه و بين دختر و پسر به وجود مي آيد غرق شدن در آن رابطه مي باشد، دختر و پسر به دليل اين كه رابطه دوستي آن ها تازه است شور و هيجان زيادي دارند و اين شور و هيجان در اوايل ازدواج هم به وجود مي آيد، در اين هنگام دو نفر احساس خيلي خوب و وصف ناپذيري را تجربه مي كنند.

به دليل حس خوبي كه در اين دوران دارند به آن مرحله ماه عسل مي گويند چون اين مرحله بي مشكل بوده و بسيار لذت بخش مي باشد و افراد تصور مي كنند كه شخصي را پيدا كرده اند كه سال ها دنبال او بوده اند و حتما بايد با يكديگر ازدواج كنند.

شك و ترديد در رابطه دوستي
بعد از گذر از مرحله اول دختر و پسر وارد مرحله دوم مي شوند و در آن مرحله تفاوت ها و مسائلي در بين دوست دختر و دوست پسر خود نمايي مي كند كه فرد اين ويژگي ها را دوست ندارد و به همين دليل نسبت به ادامه رابطه دچار شك و ترديد مي شوند و بسياري از رفتار هايي كه قبلا به آن توجه نمي كرده اند و ناديده مي گرفته و در آن زمان شايد براي آن ها جذابيت داشت و دوستش داشتند در اين مرحله آزار دهنده خواهد شد.

افراد هنگامي كه در مرحله شك و ترديد قرار گرفته اند سعي مي كنند كه تغييراتي در طرف مقابل به وجود آورند و برخي اوقات تلاش مي كنند رابطه دوستي خود را پايان مي بخشند اما گاهي اوقات به دليل علاقه اي كه بين آن ها به وجود آمده نمي توانند رابطه را پايان بخشند و فقط دعواها و بحث هاي زيادي بين آن ها به وجود مي آيد كه افراد از خودشان دفاع مي كنند يا از طرف مقابلش ايراد مي گيرد.

اين موضوع يكي از ايرادات دوستي پيش از ازدواج مي باشد.

مرحله نااميدي دوستي
در اين مرحله افراد نسبت به تغيير طرف مقابل خود نااميد مي شوند و ديگر تلاشي براي بهبود رابطه انجام نمي دهند و نسبت به رابطه خود نااميد مي شوند و در برخي مواقع در اين مرحله به رابطه خود پايان مي دهند در بسياري از موارد افراد در اين مرحله اختلاف هاي بسياري را تجربه مي كنند و هميشه درگير بحث و دعوا هستند.

مرحله تصميم گيري
در اين مرحله افراد در مورد رابطه خود تصميم مي گيرند كه آن را حفظ و بهبود بخشيده و ادامه دهند يا تمامش كنند، در اين مرحله دختر و پسر با يكديگر صحبت مي كنند تا تصميم نهايي را بگيرند و سعي مي كنند تا رابطه خود را تغيير داده و آن را حفظ كرده يا رابطه جديد را تشكيل دهند.

در اين مرحله گاهي يكي از طرفين نسبت به ادامه رابطه نا اميد شده است و ممكن است ديگري را ترك كند در اين صورت ترك شدن در بسياري از افراد باعث شكست عشقي مي شود و اين شكست نشانه هايي به همراه دارد كه ناشي از گذر مراحل شكست عشقي مي باشد.

مرحله عشق قلبي
در اين دوره فرد با همه تفاوت هاي فرد كنار مي آيد و اين قاعده را مي پذيرد كه هيچ انساني كامل نيست و هر انساني نقص هاي خودش را داد و تصميم به ازدواج مي گيرند.

اين مرحله مانند اوايل پر از هيجان و تازگي نمي باشد ولي در عوض افراد نسبت به يكديگر شناخت بيشتري دارند و از طريق راه هاي مختلف به رابطه شان تنوع مي بخشند و معمولا در اين مرحله كه به آن عشق قلبي مي گويند رابطه دوستي به ازدواج ختم مي شود.

اما اين مورد بسيار كم ديده مي شود بنابراين به دوستي پيش از ازدواج توصيه نمي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-دوستي قبل از ازدواج آري يا نه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/8  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ايجاد دوستي هاي جديد هرچند ممكن است مشكل به نظر برسد اما اگر موفق به اين كار شويد، بسيار خوشايند خواهد بود.

دوستان نقش عمده اي مي توانند در زندگي ما داشته باشند.

در واقع ما با دوستانمان زندگي را از پيش مي بريم، پستي ها و بلندي هاي زندگي مان را با آنها در ميان مي گذاريم حتي دردها و لذت ها را. بدون حضور دوستان، زندگي كيفيت چنداني نخواهد داشت.

با اين حال، اينكه چگونه دوست و يا دوستان جديد پيدا كنيم، گاهي مشكل به نظر مي رسد. در اينجا ما چند گام را به شما آموزش مي دهيم تا بتوانيد دوست و يا دوستان جديدي پيدا كنيم اما اول از همه انواع دوست را بايد بشناسيد.

انواع دوستي
در حالت كلي ما سه دسته از دوستان را داريم:

۱) دوستان “سلام-خداحافظ”.
اين ها افرادي هستند كه در مدرسه، دانشگاه و يا سر كار ميبينيم و در واقع محيط كاري و مدرسه و زمينه آن باعث مي شود كه يك سلام احوالپرسي داشته باشيم.

اما اين دوستي در همين حد باقي مي ماند و صميميتي ايجاد نمي شود. در ابتداي روز كه همديگر را ميبينيد سلام مي دهيد و در اخر روز يا حين خروج از محل يك خداحافظي ممكن است داشته باشيد.

زماني كه از آن محيط كاري و يا مدرسه دور شويد و ارتباط خود را با اين محيط قطع كنيد اين دوستي شما نيز خاتمه پيدا مي كند.

روش هاي پيدا كردن دوستان جديد و ارتباط موثر

روش هاي پيدا كردن دوستان جديد و ارتباط موثر

۲) دوستان معمولي و اجتماعي.
دوستاني كه در اجتماع و مناسبت هاي اجتماعي همديگر را ميبينيد.

دوستان باشگاهي، دوستان تئاتري و …گهگاه ممكن است با هم بيرن برويد و وقت بگذرانيد. با اين دوستان تنها موضوعات عمومي و كلي را صحبت مي كنيد و نه مسائل شخصي.

۳) دوستان واقعي و صميمي.
افرادي كه شما در ارتباط با هر موضوع شخصي، كاري، درسي، عاطفي و .. صحبت كنيد. ممكن است هر روز اين دوستان را ببينيد و يا نه هر از گاهي اما مهم نيست چون دوستي شما قوي تر از اينهاست كه با مدتي نديدن دوستتان، اين دوستي از بين برود.

اين دوستان كساني هستند كه شما هميشه مطمئن هستيد كه در صورت نياز داشتن به آنها، هميشه براي كمك به شما حاضر خواهند بود و شما نيز در موقع نياز آنها به كمكشان خواهي رفت.

اغلب ما دوست داريم كه دوستان معمولي و اجتماعي پيدا كنيم و اگر بتوانيم دوستان صميمي نيز ايجاد كنيم. اما اغلب در اين كار مشكل داريم چرا كه ممكن است خجالتي و يا كم رو باشيم، احساس راحتي نكنيم و يا …

يافتن دوستان بيشتر و ارتباط موثر
در اين مقاله در ادامه ده روش براي يافتن دوستان بيشتر و ارتباط هاي موثر معرفي كرده ايم:

ترس هاي دروني خود را تشخيص دهيد
قدم اول ايجاد و تقويت يك تصوير ذهني سالم از آشنا شدن و ملاقات با افراد جديد است. گاها ما آشنا شدن با افراد جديد را كار ترسناكي فرض مي كنيم. نگران هستيم كه آيا برخورد مناسبي خواهيم داشت يا نه، اينكه فرد مقابل از ما خوشش خواهد آمد يا نه؟

چگونه مي توانيم مكالمه را ادامه دهيم و … هر چه بيشتر به اين مسائل فكر كنيم ترسمان هم بيشتر مي شود. ا

ين حس دروني به مرور به ترس ذهني تبديل مي شود كه زندگي ما را تحت تاثير قرار مي دهد و ما را از ايجاد دوستان جديد دور ميكند. حس خجالت از ديگران نتيجه عملي اين ترس است. اما بدانيد كه اين ترس ها فقط در ذهن شما هستند و وجود خارجي ندارند.

اگر دقت كنيد ۹۰ درصد مردم به حدي مشغوليت هاي ذهني دارند و درگيريهاي شخصي دارند كه ديگر مجالي براي نگراني در مورد شما ندارند.

منبع:كانون مشاوران ايران-روش هاي پيدا كردن دوستان جديد و ارتباط موثر

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/5  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مشاوره دوستي و دوستي با جنس مخالف

اين مقاله به بررسي ارتباط و دوستي با جنس مخالف مي پردازد.

مشاوره دوستي و ارتباط، دغدغه اساسي انسان از ابتداي آفرينش تا لحظه ي اكنون بوده و هست، و علارغم پيشرفت وسايل ارتباطي و تكنولوژي همواره موضوع ارتباط چالش بسياري از خانواده ها، جامعه شناسان و روانشناسان مي باشد.

از اين ميان ارتباط و دوستي بين پسر و دختر بيشتر از هر نوع ارتباطي پرحاشيه و چالش برانگيز بوده.

برخلاف گذشته كه ارتباط با جنس مخالف با شروع مراسم عقد و ازدواج شكل مي گرفته،

امروزه قبل از ازدواج به ترتيب مراحل دوستي، آشنايي، نامزدي و ازدواج مطرح مي گردد.

در حال حاضر با وجود امكان قرار گرفتن دختر و پسر در مكان هاي مشترك، دانشگاه، محل كار و…

همچنين امكان آشنايي به طور گسترده، راحت، و مخفيانه ي دو جنس در فضاي مجازي، اين موضوع يعني دوستي با جنس مخالف بيشتر به چشم مي آيد.

مشاوره دوستي با جنس مخالف
اما آيا داشتن اين روابط و دوستي با جنس مخالف بدون مشكل و مجاز است؟

اين نوع آشنايي ها و دوستي به شناخت بيشتر قبل از ازدواج مي انجامد؟

آيا والدين بايد در خصوص ارتباط فرزندشان با جنس مخالف سخت گيري نموده و اين موضوع آن ها را نگران سازد؟

دوستي با جنس مخالف كه اكنون در سنين نوجواني و قبل از نوجواني بسيار شايع مي باشد، برقراري رابطه جهت آشنايي و به قصد ازدواج نمي باشد.

نوجوان امروز با انگيزه هاي مختلف از جمله، رفع تنهايي، پر كردن اوقات فراغت، رفع كنجكاوي، تقليد از ساير همسالان و فشار دوستان سعي در برقراري رابطه و دوستي با جنس مخالف دارد.

مسلما آگاه سازي و حمايت عاطفي والدين در اين بين بسيار موثرتر از كنترل خودكامه و اجباري آن هاست.

مشاوره دوستي و شناخت دوست واقعي و كسي كه مي توانند همسر آينده شما باشد در ادامه مطلب…


انتخاب دوست در نوجواني
انتخاب دوست در نوجواني، چگونه در انتخاب دوست به نوجوان خود كمك كنيم؟
0 ديدگاه/ژانويه 10, 2021
ادامه مطلب
معناي دقيق دوستي با جنس مخالف
از نظر مشاوره دوستي : دوستي با جنس مخالف به ارتباطي عاطفي و احساسي ميان دختر و پسر گفته مي شود كه با هدف ازدواج، آشنايي يا عقد و نامزدي صورت نمي گيرد.

همچنين ارتباط از رابطه ي فاميلي، هم محلي يا فاميل متمايز بوده و صميميت عاطفي در آن بارز بوده و اغلب به دور از چشم ديگران و مخفيانه صورت مي گيرد.

شايد بتوان پنهاني بودن را ويژگي اصلي ارتباط ميان دو جنس عنوان نمود، اين ارتباط پنهاني كه بعد از ازدواج به شكل گيري عميق ترين نوع ارتباط و قبل از ازدواج منجر به شكل گيري پرخطرترين ارتباط مي گردد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مشاوره دوستي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/24  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آموزش دوستيابي در مدرسه، راهكارهايي براي والدين و مربيان

روش هاي آموزشي دوستيابي در مدرسه به چه شكل مي باشند؟ يكي از مهم ترين موضوعات در فرايند اجتماعي شدن به ويژه در سنين دبستان، دوستيابي مي باشد، بسياري از كودكان زماني كه مي خواهند گفتگويي را آغاز كنند و يا رابطه دوستي با همسالان خود برقرار كنند با مشكلاتي برخوردار مي شوند.

اين موضوع مي تواند نشان دهنده اختلالاتي در كودكان مانند افسردگي و اوتيسم باشد و نگراني هاي زيادي را براي والدين ايجاد مي كند، همچنين در بعضي مواقع عدم توانايي در دوستيابي مي تواند به خاطر عدم آموزش كافي توسط والدين باشد. براي اين كه كودك با مهارت هاي دوستيابي آشنا شوند مي توانيد از مشاوران ومتخصصاني كه در اين زمينه اطلاعات كافي دارند كمك بگيريد و اگر كودك شما مشكلاتي در اين زمينه تجربه مي كند در ادامه اين مقاله توضيحاتي در مورد آموزش دوستيابي بيان شده است كه مطالعه آن مي تواند براي شما مفيد باشد.

آموزش دوست يابي در مدرسه براي كودكان چه اهميتي دارد؟
يكي از راه هاي افزايش مهارت هاي اجتماعي دوستيابي و برقراري روابط دوستانه با ديگران مي باشد كه از زمان كودكي آغاز مي شود و با توجه به اين كه اجتماعي بودن يكي از ويژگي هاي مهم و اصلي براي هر انساني مي باشد و نحوه شكل گيري آن بر روي مسائلي كه در سنين بالاتر به وجود مي آيد اثر مي گذارد.

زماني كه كودك مهارت هاي لازم براي دوستيابي و برقراري ارتباط با ديگران و روابط اجتماعي را ياد بگيرد در اين هنگام به راحتي ديگران را به سمت خود جذب مي كند و با وجود دوستان زندگي اش رنگ و بوي تازه اي به خود مي گيرد.

همچنين تجربياتي كه كودك در مدرسه و هنگام برقراري رابطه دوستانه به دست مي آورد به او كمك مي كنند تا حد زيادي اعتماد به نفس او افزايش يابد و با توجه به اين كه كمبود اعتماد به نفس در بسياري از اختلالات رواني دخيل مي باشد مي توان به نقش و اهميت دوستيابي در كودكان پي برد.

اگر كودك در دوستيابي و برقراري ارتباط در مدرسه ناتوان باشد در اين صورت آسيب هاي زيادي براي او به وجود خواهد آمد به عنوان مثال كودكاني كه روابط اجتماعي محدودي دارند استرس و اضطراب زيادي را تجربه مي كنند و دچار افت تحصيلي خواهند شد به همين دليل دوستيابي بسيار اهميت دارد و بايد آموزش آن در اولويت مدرسه و والدين قرار گيرد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-آموزش دوستيابي در مدرسه | راهكارهايي عالي براي والدين و مربيان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/26  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

سنجش عمق دوستي با ديگران:ياد گرفتن داشتن روابط هميشگي از جمله موضوعاتي است.

كه درباره اش صد ها كتاب نوشته شده است.

ما به عنوان انسان موقعي در بهترين وضعيت زندگي خواهيم كرد.

كه بتوانيم با ديگران روابط خوبي داشته باشيم.

سنجش عمق دوستي با ديگران
پيدا كردن دوست در دنياي پر اضطراب امروزي اسان نيست.
اما مهم تر از اين كه دوست خوبي پيدا كنيم.
خود بايد دوست خوبي باشيم.
انچه كه ما در باره ديگران مي گوييم .
و فكر مي كنيم روي روابط ما با انها تاثير مي گذارد.
با تكميل پرسشنامه زير متوجه شويد كه ايا خصوصياتي داريد.
كه سبب يه دوستي محكم و پردوام شود يا نه؟
مركز ” مشاوره ستاره ايرانيان” تنها كلينيك شبانه روزي تخصصي و روانشناسي در ايران.

آزمون دوستي با ديگران
دوستانم به ندرت در زمينه هاي شخصي از من سوال مي پرسند.
درست غلط

كسي را كه به من بي احترامي كرده باشد زمان زيادي طول مي كشد تا ان را ببخشم
درست غلط

معمولا به من فردي حساس و زود رنج مي گويند.
درست غلط

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-سنجش عمق دوستي با ديگران

امتیاز:
بازدید: 34
برچسب:
:
[ 1399/7/18  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

طولاني شدن رابطه

” من و امير پنج ساله با هم دوستيم. از همون ابتدا هدفمون ازدواج بود ولي تصميم گرفتيم دو سال بعد ازدواج كنيم.

تا هم من بتونم فارغ التحصيل شم و ارشدم رو بگيرم و هم محسن بتونه يه كم به وضعيت ماليش سرو سامون بده…

اما الان همچنان بعد از سه سال آشنايي نتونستيم به مرحله ازدواج برسيم.

رابطه مون ميشه گفت ديگه اون شور و شوق قبلي رو نداره و خيلي كسالت بار شده ”

رابطه قبل ازدواج كه معمولا به قصد شناخت بيشتر صورت مي گرد و اغلب مواقع با هيجان و صميميت زياد همراه است ممكن است براي عده اي يك مرحله طولاني، پرتنش و حتي كسالت بار تجربه شود.

اما چرا عده زيادي از دختر و پسرها در اين مرحله متوقف مي شوند و نمي توانند طبق برنامه ريزي كه داشتند به موقع وارد مرحله ازدواج شوند؟

دلايل طولاني شدن رابطه
از جمله دلايل طولاني شدن رابطه قبل از ازدواج مي توان به موارد زير اشاره نمود:

نداشتن آمادگي كافي
از مهم ترين دلايلي كه باعث طولاني شدن دوستي و تاخير در ازدواج مي شود نبود آمادگي به ويژه آمادگي اقتصاي دو نفر است.

مواردي مانند مهيا نبودن جهيزيه مد نظر، نبود پس انداز مالي كافي براي تدارك جشن ازدواج و نداشتن بودجه لازم براي خريد يا اجاره كردن منزل است.

گاهي نيز ادامه تحصيل دختر و پسر و يا خدمت سربازي پسر مي تواند به عنوان دليل اصلي طولاني شدن دوستي قبل از ازدواج مطرح گردد.

ناتواني در تصميم گيري

گاه دختر و پسر در ادامه دوستي نسبت به ازدواج با يكديگر دچار شك و ترديد مي شوند و قادر به تصميم گيري قطعي نيستند و اين باعث طولاني و طولاني تر شدن رابطه مي گردد.

ترديد و سرگرداني براي ازدواج گاه از سوي هر دو نفر و گاه صرفا از سوي يكي از طرفين صورت مي گيرد.

 

اختلاف نظرهايي كه در ادامه دوستي با يكديگر تجربه مي شود
ايده آل گرايي و ناتواني در پذيرش نقص هاي فرد مورد نظر
و حتي وجود يك شخص يا گزينه پيشنهاي جديد
همه اين ها مي تواند دليل دو دلي و شك براي قطعي نمودن تصميم به ازدواج گردد.

منبع :مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-طولاني شدن رابطه

امتیاز:
بازدید: 57
برچسب:
:
[ 1399/6/2  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

از دوستي تا ازدواج : كيفيت هاي يك شريك زندگي خوب
گاهي اوقات ممكن است شما در يك ارتباط چندين ساله با يك نفر باشيد، اما هنوز به حد كافي به اين اطمينان نرسيده ايد كه آيا اين همان فرد مناسبي است كه مي توانم روابطم را با او جدي تر كنم.

يك دوست پسر عالي هميشه هم بهترين همسر نخواهد شد چرا كه ازدواج يك تجربه اي است كه زندگي را تغيير مي دهد كه با چالش هاي فراواني همراه است.

از دوستي تا ازدواج دوست شما همسر خوبي خواهد بود؟
از دوستي تا ازدواج / دوست شما همسر خوبي خواهد بود؟

اگر به دنبال شفافيت بيشتر اين موضوع هستيد، در اينجا چند نكته است كه بايستي به آن توجه داشته باشيد:

مسائل مالي در ازدواج
واقعا مهم است كه ببينيد چگونه دوست پسر شما مسائل مالي خود را مديريت مي كند. آيا او صورت حساب ها را به موقع پرداخت مي كند؟

آيا براي تامين مالي خود به كس ديگري وابسته است (مثل پدر يا مادر)؟

آيا او ولخرج است و يا تا آخرين ريال پولش را هم خرج مي كند؟

روشي كه او مسائل مالي خود را مديريت مي كند نشان مي دهد كه تا چه بالغ است و به عنوان يك فرد تا چه حدي مسئوليت پذيري دارد.

دوستان و خانواده شما در رابطه با او چه احساسي دارند

عشق كور است. زماني كه شما در يك ارتباط شاد قرار داريد، تمايل داريد تا اوقات خوشي را پر رنگ تر كرده و ايرادات شريكتان را ناديده بگيريد.

از اين جهت، افراد نزديك و وابستگان نزديك مثل اعضاي خانواده و دوستان صميمي كه به آنها اعتماد داريد مي توانند دورنماي واضح تري از شريكتان و رابطه شما برايتان فراهم كنند.

هرچند ممكن است كه حقيقت محض را به شما نگويند، اما توصيه هايي كه شخص سوم مي دهد ممكن است به شما كمك كند تا موارد مشخصي را كه تا به حال ناديده مي گرفتيد را تشخيص دهيد.

تا چه حد مي تواند يك مشاجره را مديريت كند
اين كه زوجين با هم مشكلاتي دارند يا نه تعيين كننده ميزان موفقيت رابطه آنها نيست بلكه اينكه چگونه تلاش مي كنند تا به اين مسائل و مشكلات پاسخ دهند، اهميت دارد و تعيين كننده است.

هر زوجي گهگاه دعوا مي كنند، اما اين كه چگونه اين مشاجرات را مديريت مي كنند، اهميت بسيار زيادي دارد. يك فرد بالغ هميشه تمايل به حل كردن مساله و تقويت رابطه دارد. اگر دوست پسر شما تا مدت زمان زيادي بعد از مشاجره عصباني مي شود و يا كاملا سكوت مي كند، ممكن است در آينده شريك زندگي خوبي براي شما نباشد.

هر گونه توهين و تحقير، به ياد آوردن و اشاره به مشكلات گذشته و سوء استفاده از آنها، يادآوري نقاط ضعف حين مشاجره، بي احترامي به خانواده طرفين، مشاجراتي كه به برخوردهاي فيزيكي ختم مي شود، هر گونه تحريم مالي و يا احساسي بعد از دعوا بدون هيچ توجيه روشني و … نشانه هاي خوبي از يك فرد بالغ و مسئوليت پذير نيستند.

اگر با چنين افرادي سر و كار داريد بهتر است در تصميم خود تجديد نظر كنيد.

آيا مثبت نگر است؟
زندگي پر از پستي ها و بلندي هاست و هيچ كسي نمي خواهد با يك فرد منفي نگر اين مسائل و موارد را بگذراند.

اگر دوست پسر شما در چالش هاي جزئي از كوره در مي رود و يا از موقعيت هاي سخت شانه خالي مي كند شما بايد تصميم خود را براي ماندن با او مجددا بررسي كنيد.

آيا به شما احترام مي گذراد؟
احترام متقابل و دو طرفه يك عامل مهم و كليدي در هر رابطه ي موفقي است. يك فرد مهم در زندگي شما مي بايست به شما احترام بگذارد و هيچ وقت با شما به خيال اينكه هميشه خواهيد بود بي احترامي نكند.

او هرگز شما را قضاوت نمي كند!
اگر شما به دنبال يك ارتباط بلند مدت موفق هستيد، اين اطمينان را حاصل كنيد كه او هميشه به آنچه شما مي گوييد گوش مي دهد و شما را به خاطر تصميم هايتان قضاوت نمي كند. هميشه مي توانيد در او حبس شويد و خود واقعيتان شويد.

شما را حمايت مي كند.
وقتي كه بعد از يك روز كاري خسته كننده به خانه برميگرديد، آيا همچنان از شما انتظار دارد كه چيزي براي خوردن آماده كنيد يا نه با يك فنجان چاي يا قهوه و يك لبخند گرم از شما استقبال مي كند تا خستگي تان در برود؟

يك شريك زندگي خوب هميشه ستون محكمي براي حمايت و تقويت شما است تا شما به [واسته ها و علايق فرديتان برسيد.

در عمق رابطه شما يك دوستي عالي داريد
برخي از افراد اهميت دوستي در ازدواج را ناديده مي گيرند، اما دوستي در يك رابطه بلند مدت و مادام العمر مانند ازدواج از اهميت زيادي برخوردار است.

اين به اين معني نيست كه شما همانگونه كه با دوستان دخترتان دوستان خوبي هستيد، به همين شيوه بهترين دوست همسرتان شويد، اما شما نياز به رابطه اي داريد كه در آن احترام متقابل، اهميت دادن، بازي و سرگرمي، اهداف مشترك، و همراهي وجود دارد كه تمام اينها زماني به وقوع مي پيوندد كه شما با همسرتان دوست و يار خوبي باشيد.

اگر فكر مي كنيد شريك شما نمي تواند دوست خوبي برايتان باشد بايد كمي دقت نظر به خرج دهيد تا ببينيد در بلند مدت و يك زندگي مادام اعمر واقعا مي خواهيد از زندگي لذت ببريد و يا نه يك زندگي روزمره و ماشيني داشته باشيد!

جديدترين مقالات روانشناسي پيش از ازدواج
مي خواهيد از همديگر ياد بگيريد
طبق تحقيقات مرد و زني كه اجازه مي دهد ديگران بر آنها تاثير بگذراند، سالم تر بوده و رابطه ي مثبت تري دارند. اين به چه معني است؟

اين يعني احترام به همديگر و ارزش دادن به آنچه كه فرد مقابل ارائه مي كند.

ارج نهادن به افراد ديگر، عقايدشان و چشم اندازهاي منحصر بفردشان به عنوان يك مرد يا يك زن، يك كيفيت مهم در يك ارتباط سالم است.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-از دوستي تا ازدواج / دوست شما همسر خوبي خواهد بود؟

امتیاز:
بازدید: 83
برچسب:
:
[ 1398/12/2  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

زماني كه شما در آستانه ي يك ارتباط عاطفي جديد و جدي قرار مگيريد، مشخص كردن مشكلات ارتباط كه به طور بالقوه ممكن است رخ دهند قدري سخت است.

با اين حال، گاهي با ديدن يك يا دو مشكل و نشانه معمولا ما آن را ناديده مي گيريم اما هنوز اين به اين معني نيست كه شما مي بايست تمام مشكلات اوايل ارتباط را ناديده بگيريد چرا كه بسياري از از اين مشكلات با گذر زمان بدتر مي شوند.

بنابراين، اگر شما چيزي را ميبينيد كه تقريبا يك مشكل به حساب مي آيد- ممكن است فرد مقابل شما كنترل گر باشد، يا هر دوي شما بر سر مسائل مالي بحث مي كنيد- نبايد اين مساله را براي هميشه ناديده بگيريد.

هر چه اين مشكلات يا تفاوت ها زودتر نمود پيدا كنند به همان ميزان در طول زمان بدتر خواهند شد.

شما مي تواند به فرد مقابلتان اين شك و ترديدتان در مورد رابطه را منتقل كنيد و ببينيد كه آيا در مورد اينها كاري مي كند يا نه.

ممكن است آنها بتوانند رفتارهاي منفي را كنترل كنند. اما اگر جايي اين ناهمخواني ها از همان ابتدا وجود داشته باشند، احتمالا بهتر اين است كه اين ارتباط را ترك كنيد چرا كه قرار نيست اين موارد حل شوند يا بهتر شوند.

در اينجا مواردي از اين مسائل هستند كه در طول زمان بدتر مي شوند:

۱٫ نبود كشش جنسي
اگر هر دوي شما به لحاظ جنسي همخواني نداريد، مي توانيد كاملا بر روي اين مساله با ارتباط برقرار كردن و آزمودن كار كنيد.

اما اين مساله وجود دارد كه گاهي حتي تمرين و تلاش هم جوابگو نخواهد شد.

شروع هر ارتباطي، زماني كه يك زوج در مرحله ي ماه عسل قرار دارند، بايد اين موارد آزمون شوند و روي آ« كار شود. اگر اين جذابيت و كشش جنسي از همان ابتدا وجود ندارد، با گذر زمان معمولا بدتر مي شود.

۲٫ نداشتن هيچ نقطه اشتراكي
هرچند نياز هم نيست كه با فرد مقابلتان مانند دوقلوهاي افسانه اي باشيد، با اين حال ايده ي خوبي نيست كه خود را مجبور به ارتباط داشتن با كسي كنيد كه كاملا در تضاد با شماست.

اگر هيچ زمينه ي مشتركي نداريد، نهايتا به زندگي خواهيد رسيد كه هر يك از زوجين زندگي جداگانه اي خواهند داشت هرچند كه در يك خانه زندگي كنند.

اگر شما فردي برون گرا هستيد و فرد مقابلتان يك درونگراست، يا مثلا اگر شما كوه نوردي دوست داريد و فرد مقابلتان اصلا از بيرون رفتن از خانه خوشش نمي آيد، چنين تفاوت هايي مي تواند رفته رفته شما دو نفر را از هم دلزده و خسته كند.

۳٫ يك شخصيت كنترل كننده و طلب كننده
به علت اينكه افراد معمولا در روزهاي اول ارتباط بهترين رفتارهاي خود را بروز مي دهند، هر گونه نشانه اي از اينكه فرد مقابلتان ممكن است كنترل گر و يا طلب كننده باشد را مد نظر قرار دهيد.

اين رفتارها نه تنها به مرور زمان ممكن است بدتر شوند بلكه همچنين ممكن است نشانه اي از يك شريك سوء استفاده گر و آزارگر باشد. و قاعدتا اينها نشانه هاي فردي است كه شما مي خواهيد از او فرار كنيد.

۴٫ عادات متفاوت از مسائل مالي
پول هميشه و غالبا يكي از مسائلي است كه زوجين بر سر آن بحث و دعوا مي كنند بنابراين، شگفت زده نشويد اگر همين مساله باعث دعواي شما دو نفر نيز شود.

اين مساله نيز به مرور ممكن است بدتر شود چرا كه يك جنبه ي مهم در زندگي روزمره است.

يك رابطه را تنها به خاطر اينكه در مورد مسائل پولي استرس داريد به هم نزنيد.

همچنين صرفا به خاطر مديريت مالي فرد مقابلتان به او احترام نگذاريد يا دوسش نداشته باشيد بلكه به جاي اين كارها قبل از اينكه موضوع از كنترلتان خارج شود، راجع به آن صحبت كنبد و تعامل داشته باشيد تا ديدگاههاي همديگر را بر سر اين مساله بدانيد.

چگونه آسيب هاي بعد از طلاق را ترميم كنيم؟
روانشناسي اعتماد به نفس از دست رفته
روان شناسي حيرت آور، گزارشي از يك نمونه واقعي
هوش هيجاني و مدل چهارعاملي گلمن
آيا روان شناسان اينترنتي رايگان واقعي هستند؟
۵٫ مشكلاتي از گذشته
هر دعوايي راجع به اعضاي خانواده يا افراد قبلي به مرور زمان بدتر خواهد شد بنابراين در صورت بروز اينگونه مسائل سعي كنيد اينها را در نطفه خفه كنيد.

زماني كه در برخورد با مسائل ناشي از گذشته فكر مي كنيد كه همان فرد سابق نيستيد و ديدتان عوض شده و يا موقعيت تغيير كرده است.

بهتر است در همان ابتدا با خودتان توافقي داشته باشيد راجع به اينكه صحبت راجع به چه مسائلي مشكلي ندارد و چه چيزهايي نبايد مورد صحبت قرار بگيرند؟

و اينكه دفعه ي بعد كه اين مساله رخ داد چگونه بايد با آن برخورد كنم و چه برنامه اي داشته باشم.

۶٫ مسائل مرتبط با حد و مرزها
مرزهاي نامشخص در ارتباط هميشه منجر به انزجار مي شوند كه مي تواند واقعا در طول زمان بدتر شوند.

اين مرزها هم براي شما و هم براي فرد مقبالتان صدق مي كنند. هرچند همه ي ما مي خواهيم ديگري را عاشقانه دوست داشته باشيم .

مهم نيس چه پيش آيد، با اين حال لازم است كه ما اول خودمان را دوست داشته باشيم و مرزهاي سالم و استانداردهايي مشخصي را تعيين كنيم و بهترين كار اين است.

يكبار كه شما اين كار را انجام دهيد (و فرد مقابلتان همان كار را انجام دهد) يك ارتباط سالم تر و موفق تر خواهيد داشت. نداشتن حد و مرزهاي مشخص در طرفين به مرور زمان بدتر شده و باعث ايجاد خشم از همديگر خواهد شد.

۷٫ عدم توانايايي براي برقراري ارتباط
يك ارتباط باز و صادقانه چيزي است كه شما بايد در تمام مدت ارتباط بر روي آن كار كنيد. عادات ارتباطي ضعيف نهايتا به ارتباط آسيب مي رسانند.

اگر هر دوي شما نمي توانيد به شيوه اي سالم دعوا كنيد يا در مورد مشكلات به توافق برسيد، به نظر مي رسد احتمال شكست اين رابطه زياد است.

۸٫ بي احترامي و روراست نبودن
اگر فردي از همان ابتدا نمي تواند رفتار محترمانه اي از خود نشان دهد، تصور كنيد بقيه ي عمرش چگونه رفتار احترام برانگيز خواهد داشت؟

اگر متوجه چشم چراني يا اعمال و كلماتي از او شديد كه زشت و زننده است و باعث مي شود كه شما با خود بگوييد اين درست نيست، دقت بيشتري به ارتباط و آينده ي خود به خرج دهيد.

به احتمال قوي اصلا اين فرد ارزش صداقت و روراستي را ندارد و اين مي تواند منجر به صدمات و ناراحتي هاي بسيار در طول زندگي شود.


۹٫ خيانت
چشم چراني يك مشكل است. اما اگر فكر مي كنيد كه فرد مقابلتان ممكن است خيانت كند يا اگر نشانه هايي بروز مي دهد از اينكه قبلا به كسي خيانت كرده، از اين فرد فاصله بگيريد و خود را نجات دهيد.

عدم وفاداري معمولا عمده ترين عاملي است كه يك ارتباط را بهم مي زند و نشان دهنده ي مشكلات عديده اي است.

نه تنها خيانت به خودي خود مشكل بزرگي است بلكه همچنين ريشه در مسائل و مشكلات عميق تري مانند هر گونه عدم اعتماد و احترام دارد. و اين چيزي نيست كه شما بخواهيد با آن دست و پنجه نرم كنيد.

۱۰٫ راز و رمزهاي مالي
به نظر مي رسد ايده ي خوبي باشد كه اگر بخواهيد راز و رمزهاي مالي خود را در همان چند ماه اول رابطه با فرد مقابلتان در ميان بگذاريد.

و اين اطمينان را حاصل كنيد كه تمام اين اطلاعات را در قرار اول بروز نمي دهيد. اما اين به اين معني نيست كه شما براي هميشه رازهاي خود را پنهان كنيد به خصوص اينكه بهرحال اين رازها روزي مشخص خواهند شد.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-مشكلات اوايل ارتباط كه به مرور زمان بدتر خواهند شد

امتیاز:
بازدید: 117
برچسب:
:
[ 1398/10/10  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب