moshaverrkhob
moshaverrkhob

جلوگيري از پريود:تعدادي از زنان در دوره قاعدگي رنج زيادي دارند و احساس ناراحتي مي كنند.

خونريزي ماهانه در بعضي موارد مي تواند بسيار ناخوشايند باشد كه مي تواند منجر به كاهش فعاليت روزانه آن ها شود.

در چنين وضعيتي، نزديك شدن به دوره هاي قاعدگي مي تواند باعث ايجاد استرس در فرد شود.

جلوگيري از پريود1

جلوگيري از پريود
در اين مقاله ما در مورد تاخير در دوره قاعدگي با استفاده از قرص صحبت مي كنيم.

قاعدگي در زنان مبتلا به اختلالات فيزيكي و رواني، آندومتريوز يا ساير مشكلات پزشكي مانند:

كم خوني، مي تواند منجر به وضعيت بدتر شود.
در چنين وضعيتي، فرد از تاخير و كاهش فركانس خونريزي سود مي برد.

زنان ديگر نيز تمايل دارند تا امتحان قاعدگي خود را در مراسم عروسي، جشن، سفر، تعطيلات و يا فصل به تأخير اندازند.

در زنان ورزشكار، خدمه پرواز و برخي مشاغل ديگر، تأخير يا توقف قاعدگي يك انتخاب قابل قبول است.

البته، تمام پزشكان موافق نيستند، و اين موضوع هنوز بحث برانگيز است.

مطالب و مقالات سايت “مشاوره ازدواج” توسط تيم تخصصي مشاوران و روانشناسان تهيه و پشتيباني شده است.

تاخير انداختن قاعدگي با قرصهاي LD
قاعدگي تاخير با قرصهاي پيشگيري از بارداري رايج است. قاعدگي را با مصرف قرص هاي LD به تاخير مي اندازد.

شايع ترين روش براي تاخير انداختن قاعدگي استفاده از قرص هاي ضد بارداري است. قرص هاي ضد بارداري.

گاهي اوقات با تقليد از چرخه قاعدگي زنان ايجاد مي شود. بسته هاي ضد بارداري سنتي يك بسته بيست هشت روزه است .

كه از بيست و يك قرص فعال و هفت قرص ديگر غير فعال است. هنگامي كه قرصهاي فعال مصرف مي كنيد.

باروري شما سركوب مي شود و هنگامي كه شما هفت قرص غير فعال را دريافت مي كنيد، خونريزي شروع مي شود.

چگونگي تاخير انداختن قاعدگي با قرصهاي LD مهم است. قرص LD را از روز پنج تا هفت شروع مي كنيد.

در استفاده عادي، پس از مصرف بيست و يك قرص، دوز متوقف مي شود و سپس خونريزي مي شود.

و همچنان ادامه دارد. وقتي كه مصرف آن را متوقف كنيد، خونريزي در عرض يك تا دو روز آغاز مي شود.

منبع:مشاوره ازدواج-جلوگيري از پريود

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/18  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

چگونه بايد با اختلافات دوره نامزدي برخورد كنيم؟ دليل اختلافات چيست؟ در بازه زماني آشنايي تا عقد دختر و پسر بيشتر رفت‌ و آمد كند تا يكديگر را بيشتر بشناسند در اين مدت ممكن است شاهد تفاوت‌هاي زيادي بين خود و طرف مقابل باشد كه با ناديده‌ گرفتن آن‌ ها بيشتر به همه انباشته خواهند شد.

سهم عمده اين اختلافات مربوط به شخصيت و رفتار خود زوج مي‌باشد سهمي كه خانواده زوجين در ايجاد اختلاف ميان زوجين دارند را نيز نمي‌توان ناديده گرفت.

به هر جهت اختلاف و مشاجره بين زوجين در اين برهه كاملاً طبيعي است و جاي نگراني نيست به شرطي كه با گفته مي‌كردند سعي كنيد اين اختلافات را حل كنيد و در صورت حل شدن آن موضوع را نزديك مشاور خانواده ببريد.

هر فرد در يك خانواده و در يك فرهنگ رشد نمو يافته پس كاملاً طبيعي است كه نسبت‌ به فرد ديگر عقايد شخصيت خاص خود را داشته باشند مهم‌ ترين كاري كه لازم است انجام دهيد اين است كه تفاوت‌هاي يكديگر را بپذيريد و به يكديگر احترام بگذاريد.

دليل اختلافات دوره نامزدي
زوجين به دلايل مختلف ممكن است با يكديگر اختلاف داشته باشند كه به چند مورد از آن‌ ها خواهيم پرداخت.

علت اول خانواده زوج مي‌باشد. خانواده زوجين مثل يك ميكروسكوپ هم رفتارهاي عروسي و داماد را زير ذره‌ بين خود مي‌گذارد و هر حرف او را در مورد خود تلقي مي‌كنند.

اين سوءتفاهم را نزد فرزند خود مي‌برند و به او شكايت مي كنند فرزند خانواده كه از اين پيشامد شوكه مي شود با عصبانيت نزد همسر خود مي‌رود و او را محكوم به بي ادبي توسط خانواده مي‌ كند بدون توجه به اين كه موضوع فقط يك سوءتفاهم ساده بوده است.

چندين‌ بار چنين اتفاقاتي مي‌افتد تا اينكه زوجين نسبت‌ به يكديگر سرد مي‌شوند و عاطفه‌اي بين آن‌ها باقي نخواهد ماند. براي جلوگيري از سردي روابط در چنين موقعيت‌هايي لازم است كه بي توجه نباشيد و گفتگو كنيد.

مسائل اقتصادي
دختر و پسر معمولاً در ابتداي زندگي با شرايط مالي فرد مقابل آشنايي كامل ندارند و ممكن است گاهاً دچار توقعات بي‌جا شوند.

وقتي آنان وارد زندگي مشترك مي‌شوند و در جريان مشكلات مالي فرد قرار مي‌گيرند احتمالاً عصباني خواهند شد و متوجه رؤيا بافي‌هاي خود خواهند شد. چنين مشكلاتي علاوه بر مسائل مالي مشكلات ديگري به‌همراه خواهد آورد.

برقراري رابطه جنسي در بازه زماني نامزدي و عقد
برخي از زوجين درباره داشتن رابطه جنسي در دوران عقد و نامزدي توافق مي‌كند و بعضي ديگر نسبت‌ به آن اختلاف‌ نظر دارند.

اكثر مردان دوست دارند به محض نامزدي رابطه جنسي با شريك عاطفي خود شروع كنند كه اكثر بانوان با اين‌موضوع مخالف هستند چرا كه دوست دارند رابطه جنسي را پس‌ از ازدواج و به‌ طور رسمي تجربه كنند. اين اختلاف‌نظر، به‌تنهايي موجب بروز سردي بين زوجين جوان خواهد شد.

نحوه برقراري روابط اجتماعي
فردي كه شخصيتي درون‌گرا دارد معمولاً نمي‌تواند با يك فرد برون‌گرا سازگاري داشته باشد.

در زندگي مشترك ميزان رفت‌ و آمد با خانواده‌ها، معاشرت كردن با دوستان، نحوه‌ي سفر كردن و غيره به برون‌ گرا يا درون‌ گرا بودن زوجين بستگي خواهد داشت و اگر هركدام از آنان با نحوه رفت‌ و آمد شريك زندگي خود مشكل داشته باشد رابطه عاطفي آنان را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

نحوه رفع نيازهاي فرد مقابل
هر دختر و پسري دنياي خاص خود را دارد كه هر كدام دغدغه و نياز خود را خواهد داشت. مرد كه تا آن روز محبتي از سمت يك زن نديده سعي مي‌كند به شيوه‌اي كه به دوستان خود محبت مي‌كند به همسرش نيز محبت كنند و دختر نيز به همين منوال. پس‌از مدتي هر دو مدعي مي‌شوند كه يكديگر را درك نمي‌كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلافات دوره نامزدي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/24  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در دوران آشنايي, دختر و پسر با يكديگر رفت‌ و آمد مي‌كنند تا با اخلاق يكديگر بيشتر آشنا بشوند. طبيعي است كه در اين دوران تا حدود زيادي با يكديگر تفاهم نداشته باشند و يا حتي شروع به بحث و دعوا كنند و اختلاف خانواده‌ در عقد ايجاد شود.

اين دوران از هر لحاظ اهميت زيادي دارد چرا كه اگر به‌ درستي فرد مقابل را نشناسيد سرنوشت خود را به بازي گرفته‌ ايد. از جهت ديگر هر چقدر هم تلاش كنيد تا يكديگر را بشناسيد باز هم نقاط ناپيدايي از شخصيت افراد وجود دارد.

دليل اختلاف خانواده‌ در عقد
دوره نامزدي حد فاصل دوران آشنايي اوليه و ازدواج است كه دختر و پسر در اين بازه زماني فرصت مي‌يابند كه بيشتر با يكديگر رفت‌ و آمد كنند تا همديگر را بهتر بشناسند.

درحقيقت مي‌توان گفت تا زماني‌ كه دختر و پسر زير يك سقف زندگي نكنند نمي‌توانند خصوصيات اخلاقي يكديگر را بشناسند حتي شايد در دوران نامزدي تلاش كنند تا قدري بهتر از آن‌چيزي كه هستند به‌نظر بيايند.

ممكن است در حد فاصل دوران نامزدي دختر و پسر متوجه شوند كه نمي‌توانند با يكديگر زندگي كنند و هر دو به عبارت ديگر آدم زندگي يكديگر نيستند.

در اين صورت ممكن است دختر يا خانواده‌اش ناراحت شوند كه اين ازدواج صورت نگرفت اما حقيقت امر اين است كه بهم خوردن دوران نامزدي خيلي بهتر از بهم خوردن در دوران عقد و عروسي است چراكه در چنين مواقعي در ازدواج شكست‌ خورده يك كودك نيز قرباني خواهد شد.

اما در اين‌ بين موضوعي كه به وجود مي‌آيد اين است كه مهم‌ ترين دليل مشاجرات در دوران نامزدي كدام‌اند؟

۱٫خانواده
مسائل مربوط به خانواده‌ها سهم بزرگي در اختلافات دوره نامزدي دارد. ممكن است خانواده‌ها به دلايل مختلفي مثل ترس از تنها شدن و يا توهم توطئه شروع به دخالت در زندگي دختر و پسر كنند؛ زوج هاي جوان نيز احتمالاً ممكن است از اين دخالت‌ها به سطوح بيايند و اوضاع بدتر شود.

زوج درمانگران كه با چنين رفتارهايي كاملاً آشنا هستند علت رفتارهاي نامناسب خانواده را ريشه‌ يابي مي‌كنند و از دختر و پسر مي‌خواهند تا شرايط را مديريت كنند.

مسائل اقتصادي
مسائل اقتصادي نيز از مهم‌ترين اختلافات دوران آشنايي مي‌باشد. زوجين جواني كه قصد آشنايي با يكديگر را دارند آرام‌آرام از شرايط مالي يكديگر آگاه مي‌شوند. بالا رفتن سطح توقع زوجين باعث مي‌شود تا مشكلي به مشكلات مسير ازدواج اضافه شود و رابطه آن‌ها را تحت‌ الشعاع قرار دهد.

برقراري رابطه جنسي
مسئله رابطه جنسي در بازه زماني نامزدي از آن دست مسائلي است كه اختلاف زيادي در رابطه زوجين ايجاد مي كند. علت عمده مشكلات اين است كه زوجين درباره دغدغه‌ هاي جنسي خود گفت‌ و گو نكرده‌اند و اين قبيل صحبت‌ها را تابو مي‌دانستند؛ درصورتي‌كه به‌ محض ازدواج‌ كردن و برقراري رابطه جنسي، متوجه مي‌شوند كه فرد مقابل از نظر جنسي پارتنر مناسبي براي آنان نمي‌ باشد.

روابط اجتماعي
بسياري از زوجين در دوران نامزدي از روابط اجتماعي و نحوه معاشرت همسر خود گله مي‌كنند. حقيقتي كه وجود دارد اين است كه زوجين در دوره متأهلي نمي‌توانند رابطه خود را به‌ نحوي‌ كه در دوره مجردي بوده با اطرافيان خود حفظ كنند.

در رابطه با خانواده نيز بعضي افراد رفت‌ و آمد زياد را نمي‌پسندند درصورتي‌كه شريك عاطفي آنان كاملاً برعكس است و زمان زيادي را به رفت‌ و آمد خانوادگي مي‌گذراند و به‌ همين دليل هر دوي آنان در عذاب خواهند بود.

براي پيشگيري از چنين مشكلاتي بايد توجه كنيد كه پيش‌ از ازدواج درباره اين مسائل توافق كنيد و ايده‌آل‌هاي خود را بپرسيد.

چگونه مي‌توانيم مشاجرات دوره نامزدي را حل‌ و فصل كنيم.
وقتي علل به وجود آمدن مشكلات دوره نامزدي نقد شد، حالا وقت آن است كه تلاش كنيم تا اين مشكلات را حل كنيم؛ اما چگونه؟

دو روش كاملاً كاربردي به شما پيشنهاد مي‌كنيم

مشورت با خانواده‌ها
خانواده‌ها در بروز اختلافات دوره نامزدي معمولاً تجربيات خوبي دارند و مي‌توانند كمك زيادي در اين زمينه داشته باشند، اما فراموش نكنيد كه براي كمك خواستن از آنان لازم است تعادل را حفظ كنيد.

اگر ريز به ريز جزئيات و اختلافات خود را با خانواده در ميان بگذاريد اين تصور اشتباه ايجاد مي‌شود كه اجازه دارند راجع به هر چيزي كه بخواهند اظهار نظر كنند و در زندگي شما دخالت كنند كه باعث اختلاف خانواده‌ در عقد مي شود. اگر بلد نباشيد تا حد مجاز از اين مشورت استفاده كنيد، خود نيز به‌تنهايي موجب بروز مشكل ديگر خواهيد شد.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلاف خانواده‌ در عقد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/28  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در طي دوران مياني كودكي (6 تا 12 سالگي)، دوستي ها و روابط با همسن و سالان بسيار حائز اهميت مي شوند. از آنجايي كه كودك شروع به سپري كردن زمان زيادي با همسن و سالان خود مي‌كند. اين امر بسيار مهم است كه جايگاه خود را بين گروه اجتماعي خود پيدا كنند. اين امر نيازمند توجه بيشتر به نقش هاي اجتماعي و توانايي بالا براي توجه كردن به نقطه نظرات و ديدگاه هاي مردم مي باشد. در اين مواقع موقعيت هاي اجتماعي داراي اهميت مي شوند و كودكان بايد براي اينها رقابت كنند.

براي مطالعه بيشتر:

۶ تا ۸ سالگي (كودكي ميانه)

چگونگي برخورد و رفتار همسن و سالان كودك با وي، او را در جايگاه هاي مختلف اجتماعي قرار مي دهد. كودكان محبوب آنهايي هستند كه توجهات مثبتي از همسن و سالان خود دريافت مي كنند. كودكان طرد شده توجهات مثبت كمتري از دوستان خود دريافت مي كنند كه بيشترشان هم منفي است. آنها به شكل فعالي مورد تنفر واقع مي شوند. كودكان سر به هوا و اهمال كار معمولا به جاي تنفر از سوي همسن و سالان، ناديده گرفته مي شوند. كودكاني كه اهل بحث و مجادله هستند معمولا هر دو توجهات منفي و مثبت را دريافت مي كنند. كودكاني كه از لحاظ روحي و جسمي توسط تعدادي از همسن و سالان خود دستخوش فريب قرار ميگيرند به شكل فعال آسيب پذير هستند. در نهايت قلدر ها ، كودكاني هستند كه بدون هرگونه انگيزه اي به شكل پرخاشگرانه به منظور تسلط بر ساير كودكان عمل مي كنند.

چرا بعضي از كودكان محبوب هستند ولي برخي نه ؟

عوامل و دلايل گوناگوني مبني بر رفتارهاي گوناگون كودكان وجود دارد. كودكان محبوب به نظر مي رسد از لحاظ فيزيكي جذاب بوده و در شروع و نگهداري روابط مثبت دوستانه، توانا هستند و از لحاظ اجتماعي اين شايستگي را دارند.

كودكان طرد شده معمولا به شكل منفي مورد رفتار ديگران قرار ميگرند زيرا خشمگين هستند. آنها توانايي هاي اجتماعي و رقابتي خود را بيش از آني كه هست برآورد مي‌كنند و تنفر بقيه نسبت به خود را ناديده مي گيرند.

كودكان سر به هوا ، كمتر اجتماعي هستند، اما پرخاشگر يا خجالتي هم نيستند. موقعيت اجتماعي آنها معمولا با گذر زمان پيشرفت مي كند. آنها معمولا به شكل جدي و محترمانه رفتار مي كنند، همكاري كرده و معمولا توسط معلمين مورد تحسين واقع مي شوند.

كودكاني كه اهل بحث و مجادله هستند، پرخاشگر بوده اما تاوان اين را با استفاده از جوك ها و توانايي هاي اجتماعي مي پردازند تا ارتباطات خود با ديگران را از دست ندهند.

كودكاني كه از لحاظ روحي و جسمي توسط تعدادي از همسن و سالان خود دستخوش فريب قرار مي‌گيرند، سريعا عصباني مي شوند و رفتارهاي كودكانه و وابسته، از خود نشان مي دهند.

قلدرها معمولا بدون هيچ انگيزه اي ، پرخاشگر هستند كه اين امر براي نحوه رفتار آنها مفيد است. (آنچه را كه مي خواهند به دست مي آورند)

بيشتر بخوانيد:

خجالت يا كمرويي و كناره گيري اجتماعي كودكان

عزت نفس :

دوران مياني كودكي زماني است كه اكثر كودكان شروع به قضاوت در مورد خود مي كنند و توسط ديگران هم مورد قضاوت قرار مي گيرند. اگر كودك خود را شايسته و باهوش ببيند، و آن چيزي كه هست را دوست داشته باشد، احترام و اعتماد به نفس خوبي خواهد داشت.

منبع : كودك و نوجوان-توانايي هاي اجتماعي در دوره كودكي ميانه

امتیاز:
بازدید: 82
برچسب:
:
[ 1399/3/2  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

دروغگويي در دوره نامزدي مي تواند همه چيز را خراب كند؟ يا قابيل بخشش است؟

اگر ازدواج را نوعي قرار داد رسمي بين زن و شوهر بدانيم، مي توان گفت نامزدي وعده ي ازدواج بين دختر و پسر است.

در واقع در دوره ي نامزدي افراد به قصد ازدواج با هم سعي در شناخت بيشتر يكديگر دارند.

بنابراين اگرچه در اين دوره تصميم به ازدواج گرفته شده اما دو طرف و خانواده ها جهت شناخت بيشتر و نظر نهايي با هم در ارتباط هستند.

عده اي نيز نامزدي را با دوره عقد اشتباه مي گيرند.

دروغگويي در دوره نامزدي
اگرچه بعضي خانواده ها به دليل رعايت اصول مذهبي در دوره نامزدي اقدام به خواندن خطبه محرميت مي كنند اما اين بدان معنا نيست كه دو نفر زن و شوهر بوده و اكنون بايد علارغم همه مشكلات به اين رابطه ادامه دهند.

همچنين دوره نامزدي معمولا خانواده ي دختر و پسر از موضوع آگاه هستند و گاه با جشن يا حلقه ي نامزدي اين مرحله را علني مي كنند.

دوره نامزدي بخصوص براي افرادي كه از قبل باهم آشنا نبوده و خواستگاري رسمي شروع كننده ارتباط شان بوده فرصت خوبي براي شناخت بهتر است.

گاهي اوقات بخصوص در ازدواج هاي فاميلي ممكن است افراد از اين دوره رد شوند و بدون شناخت بيشتر مراسم عقد و ازدواج را شروع كنند.

در حالي كه در دوره نامزدي دو نفر به شناخت دقيق تر و خصوصي تر خصوصيات طرف مقابل خود به عنوان يك همسر و نه ( دختر خاله، پسر عمو و …) دست مي يابند.

البته اين شناخت مستلزم صداقت و تلاش آگاهانه دو نفر مي باشد.

دروغگويي در دوره نامزدي چه تاثيري بر رابطه دارد؟
در دوره نامزدي كه معمولا آغاز شناخت و آشنايي واقعي بين دو نفر و خانواده هاست، صداقت اصلي ترين قاعده ي بازي است.

دروغ گفتن با هر هدفي باشد حتي براي خوشحال كردن نامزدمان و يا حفظ رابطه و از دست ندادن او، باعث از دست رفتن اعتماد در رابطه مي شود.

در دوره نامزدي برعكس دوران عقد و ازدواج، با برملا شدن دروغ فرد احتمال جدايي بسيار بالاست.

دروغ گويي در دوره نامزدي بخصوص در رابطه با فردي كه سخت گيري يا حساسيت بيش از حدي داشته، ممكن است بيشتر ديده شود.

همچنين، فرد دروغگو كه از حقيقت ماجرا آگاه است نسبت به نامزد خود احساس فاصله و عذاب وجدان داشته باشد.

البته حيطه يا موضوعي كه فرد به نامزد خود دروغ گفته، تاثير زيادي در واكنش و ميزان ناراحتي او دارد.

آن چه كه در دروغ گويي بيشتر از همه مي تواند فرد را تحت تاثير قرار دهد، درهم شكستن باورهاي قبلي او در خصوص نامزد خويش است.

به عنوان مثال زني كه همسر خويش را بسيار چشم و دل پاك تصور مي كند با ديدن رفتار مخالف اين باور بيشتر آسيب مي بيند.

در مقابل فردي كه تا حدودي از ضعف اخلاقي همسر خويش آگاه است و باور مثبتي نسبت به همسر خود ندارد به نسبت كم تر آسيب مي بيند.

اما با دروغ گويي در دوره نامزدي چگونه بايد برخورد نمود؟

جدايي يا راه حل؟ واكنش مناسب در چنين شرايط چيست؟

تست پيش از ازدواج
تست روانشناسي پيش از ازدواج
41 ديدگاه/مي 13, 2019
ادامه مطلب
علت دروغ گويي در دوره نامزدي چيست؟
درست است كه دروغ گويي در دوره نامزدي باعث ايجاد تصويري نا اميد كننده از آينده و ازدواج با نامزدمان مي شود.

اما مسلما فهميدن علت دروغ گويي در اتخاذ تصميم درست كمك كننده است.

دروغ گويي در دوره نامزدي مي تواند به دلايل زير صورت گيرد:

دروغ گويي پرتكرار و دائمي كه مي تواند از ويژگي هاي شخصيتي فرد از جمله اختلال شخصيت خودشيفته و بخصوص ضد اجتماعي باشد.
همچنين در اين شرايط برخلاف موارد ديگر فرد دروغگو نسبت به رفتار خود عذاب وجدان يا احساس پشيماني ندارد.
دروغگويي به دليل مصرف مواد و الكل.
دروغگويي به دليل مشكلاتي كه فرد قصد پنهان كردن آن و نشان دادن چهره اي مطلوب از خود دارد.
اين مشكلات مي تواند در حيطه ي اقتصادي، اجتماعي و گذشته فرد باشد.
از جمله داشتن يك رابطه ي پنهاني ناتمام و مسائلي از اين قبيل نيز مي تواند علت دروغ گويي در دوره نامزدي باشد.
دروغ گويي به دليل سخت گيري و حساسيت زياد از حد نامزد كه براي فرار از سرزنش يا انتقاد او صورت مي گيرد.
دروغ گويي به دليل ضعف مهارت هاي ارتباطي و ناتواني از بيان احساسات و اعتقاد واقعي.
دروغگويي به دليل اعتماد به نفس ضعيف و عدم تحمل شكست يا اقرار به اشتباه و به عنوان روشي براي پوشاندن نقاط ضعف خود.
دروغگويي به عنوان يك عادت شخصيتي و كم اهميت جلوه دادن آن.
دروغگويي كه فرد با انتساب دادن دروغ خود به مصلحت يا شوخي از پذيرش آن سرباز مي زند.
دروغگويي به دليل آزمايش و امتحان نامزد و سنجش عكس العمل او.

منبع :مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-دروغگويي در دوره نامزدي

امتیاز:
بازدید: 77
برچسب:
:
[ 1399/2/21  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

رويكرد انرژي درماني بهبود سلامتي فرد از طريق تمركز بر توازن و جريان انرژي مابين بدن، مغز، عواطف، و روح مي باشد. انرژي اصلي core energetic ناميده مي شود.

در اين فرآيند درماني فرض مي شود كه خصوصيات غريزي يك شخص، منعكس كننده خصوصيات جهاني عشق، عقل، آرامش و قدرت بوده و درمانگران واجد شرايط مربوط به اين رهيافت درماني، به افراد كمك مي كنند تا به يك وضعيت مناسبي از اين خصوصيات دروني درست يابند.

رويكرد انرژي درماني

فهرست مطالب
توسعه رويكرد انرژي درماني
سه لايه شخصيتي
چهار مرحله مربوط به رهيافت انرژي درماني
تكنيك ها و روش هاي مربوط به رويكرد انرژي درماني
مشكلات حل شده با استفاده از رويكرد انرژي درماني
آموزش رويكرد انرژي هاي اصلي
محدوديت ها و نگراني هاي مربوط به رويكرد انرژي درماني
توسعه رويكرد انرژي درماني
توسعه رويكرد انرژي درماني در اوايل دهه ۱۹۷۰ و توسط جان سي. پيراكوس[۱] كه يك دكتر باليني بود، تاسيس شد.

اين رهيافت درماني بر مبناي عقايد و آموزش هاي پزشك ها، دانشمندان و فيلسوفاني ايجاد شده است كه از وجود داشتن نيروي مثبت و خلاق مابين انسان ها حمايت مي كردند.

اين نظريه به شدت تحت تاثير كار ويلهلم ريچ[۲] قرار گرفته بود. ريچ معتقد بود كه انرژهاي دروني مسدود شده، بدن را شكل مي دهند و منجر به رشد الگوهاي زندگي منفي مي شوند.

پيراكوس، همانند ريچ، بر اين باور بود كه محرك هاي انساني از نظر مبنايي خوب هستند و اين محرك ها بايد مورد تشويق و حمايت قرار گيرند تا فرآيند درمان را تسهيل بخشند.

پيراكوس قبل از اينكه به همراه ريچ، و به كمك الكساندر لاون[۳] تحليل بيو انرژتيك – كه نوعي روان درماني بدني مي باشد – ايجاد كنند، خودش بيمار و دانشجوي ريچ بوده است.

آنها به همراه يكديگر موسسه بيو انرژتكيز را در سال ۱۹۵۵ تاسيس كردند، كه در ادامه كار ريچ براي توسعه رهيافت جديد بوده است.

آنها ايده مبنايي – داشتن يك ارتباط فعال و پر انرژي با زمين- را براي پيشرفت حس امنيت دروني براي افراد درمانجو، معرفي كردند.

همچنين پيراكوس و لاون مشاهده كردند كه افرادي كه در موقعيت مناسب و به صورت سرپا ( به جاي اينكه متكي به مربي باشند) قرار گرفته بودند، از يك سري مزايا بهره مند شده بودند.

آنها يك موقعيت مناسب را پيدا كردند و به صورت سرپا ايستادند كه منجر به ايجاد يك دامنه وسيعي از حركت ها و تغيير وضعيت ها شده است و در نهايت منجر به ايجاد جريان انرژي بهتري شده است.

همسر پيراكوس، اوا[۴] اصول فكري مربوط به كارهاي پث[۵] را به وي معرفي كرد و به وي كمك كرد تا ارتباط موجود مابين روانشناسي، پزشكي و مذهب را تشخيص دهد.

وي در نهايت از بيو انرژتيكز جدا شد و با همسر خود همكاري كرد تا ايده هاي خود را در مورد نحوه كمك بهتر به افراد درمانجو پيگيري كند.

پيراكوس تكنيك هاي درماني بدن را با بيو انرژتكيز و مفهوم فكري پث ادغام كرد و رويكرد انرژي هاي درماني را تشكيل داد.

در سال ۱۹۷۳، پيراكوس موسسه انرژي هاي اصلي را در نيويورك تاسيس كرد.

توسعه رويكرد انرژي درماني

سه لايه شخصيتي
رويكرد انرژي درماني فرض مي كند كه انسان داراي سه لايه شخصيتي مي باشد كه هر كدام از آنها انرژي هاي متفاوتي دارند.

بر اساس اين مدل، انسان در هر موقعيت و لحظه اي از طريق اين سه لايه شخصيتي خودش واكنش نشان مي دهد.

شخصيت اول رويكرد انرژي درماني
ماسك بيرون ترين لايه است و بر اساس اين مدل، نشانگر بخشي مي باشد كه در معرض ديد دنياي پيرامون قرار مي گيرد.

استراتژي هاي بقا و مكانيسم هاي دفاعي با هم ادغام مي شوند و با استفاده از آن در برابر رنج، اشتباهات، و نيازهايي تامين نشده در گذشته اجتناب مي شود يا آنها از بين برده مي شوند.

ماسك بيانگر جنبه اي از شخصيت مي باشد كه تلاش دارد تا فرد، به ايده آل ترين وضعيتي دست يابد كه افراد ديگر فرض مي كنند.

لايه ماسك باعث مي شود كه مشخصات فرد قوي تر شود و در نتيجه تشخيص و شناخت مشكلي كه به صورت نا آشكار ايجاد شده است، سخت مي شود.

احساسات سركوب شده مي توانند به صورت فشار ماهيچه اي و شكل هاي بدني مشخصي همانند برآمدي چانه، شانه هاي خميده و غيره خودشان را نشان دهند.

همچنين ماسك مي تواند مشخصات مربوط به خود برتر را هم دچار تغيير كند. دوست داشتن مي تواند به انكار خود و يا رفتارهاي فرمان بري و مطيع بودن تغيير يابد.

قدرت مي تواند تغيير يابد و به شكل رفتارهاي عصبي و يا كنترل شده تبديل شود.

همچنين بينش به شكل هاي مختلف بي توجهي و صرفنظر تبديل مي شود.

به دليل اينكه ظاهري كه فرد از خود به دنياي بيرون نشان مي دهد، نسبت به باطن فرد متفاوت مي باشد.

انرژي موجود در ماسك ها معمولا ايستا و راكد مي باشد – اين موضوع در رابطه با افرادي كه آگاهي كامل نسبت به خود دارند و مي توانند مشخصات دروني خود را بروز دهند، صحيح و معتبر نمي باشد.

سايت “مشاوره خانواده” به تدوين مقالات تخصصي و عمومي به منظور ارتقا سطح مشاوره در كشور عزيزمان مي پردازد.

شخصيات دوم رويكرد انرژي درماني
خود سطح پايين جنبه اي از شخصيت مي باشد كه در زير ماسك قرار دارد.

اين بخش نشانگر انرژي شناخته نشده و رد شده بوده و منعكس كننده جنبه مخرب شخصيت مي باشد و هدف آن، مخفي نگه داشتن اين بخش ها از ساير افراد و عدم مشاهده آن توسط ديگران مي باشد.

بر خلاف ماسك كه فرض مي شود داراي انرژي ثابت و خسته كننده باشد، خود سطح پايين داراي انرژي و قدرت غني تر و مفيد تري مي باشد.

خود سطح پايين در نتيجه تصميم براي اجتناب از درد و با هزينه هاي مختلف ايجاد مي شود.

اين امر مي تواند فرد را از احساسات و يا بخش هاي از بدن كه منجر به درد مي شود، دور كند. با اين وجود، جدا شدن از احساسات به منظور اجتناب از درد مي تواند به پيشرفت بي تفاوتي نسبت به خود و ديگران شود.

در نهايت، اين بي تفاوتي مي تواند منجر به ايجاد رفتارهاي خشن و نامناسب نسبت به خود و ديگران شود.

شخصيت سوم رويكرد انرژي درماني
خود عالي يك لايه شخصيتي مي باشد كه در قسمت زير خود سطح پايين قرار دارد.

اين لايه شخصيتي نشان مي دهد كه كدام يك از افراد به صورت واقعي در قسمت اصلي لايه شخصيتي خود قرار دارند.

اين خود عالي به عنوان محرك انرژي زندگي در نظر گرفته مي شود و يك آگاهي را نسبت به هويت و شخصيت فرد نشان مي دهد.

اين امر نه بد و نه خوب است؛

در مقابل، اين يك امر حقيقي و صحيحي مي باشد.

خود عالي مقارن با يك ظرفيت بيشتر در رابطه با ارتباط با ديگران و احساس انرژي و سر زندگي بيشتر مي باشد.

افراد را تشويق مي كند تا احساس شادي و زنده دلي بيشتري داشته باشند.

همچنين اين لايه شخصيتي تمايل زيادي به رشد مستمر و نمو كردن دارد.

مشخصات مربوط به خود عالي شامل عشق ، قدرت، بينش، رهبري، شجاعت و صداقت دروني و ساير موارد مي باشد.

همانند لايه هاي شخصيتي ماسك و خود سطح پايين، خود عالي هم در بدن فرد قابل مشاهده مي باشد.

بنابراين، افرادي كه قادرند به صورت صحيح و موثقي كيفيت ها و شخصيت هاي مربوط به خود عالي را بيان كنند.

مي تواند رضايت، خوشحالي و شادي بيشتري در طول زندگي روزمره خود تجربه كنند.

چهار مرحله مربوط به رويكرد انرژي درماني
طرفداران رويكرد انرژي درماني بر اين باور هستند كه انرژي هاي دروني متوقف شده و نبود آگاهي نسبت به جنبه هاي مختلف شخصيتي مي تواند در نتيجه تفكرات، احساسات و رفتارهاي ناهنجار ايجاد شوند.

درمانگران انرژي هاي اصلي مي خواهند تا اين موانع را از بين ببرند و آگاهي خود را از طريق يك فرآيند چهار مرحله اي و در طول درمان ارتقاء دهند.

مراحل مربوط به اين فرآيند شامل نفوذ به ماسك، تغيير شكل خود سطح پايين، در اولويت و مركز قرار گرفتن خود عالي و ارتباط برقرار كردن با برنامه زندگي جهاني مي باشد.

اين فرآيند مي تواند شبيه سفر براي خود اكتشافي مي باشد و فرد با انجام موفق هر يك از مراحل، به مرحله بعد وارد مي شود.

لايه اول رويكرد انرژي درماني
نفوذ به لايه شخصيتي ماسك در اولين مرحله مي تواند ترسناك باشد، در نتيجه ممكن است برخي از افراد درمانجو خودشان را با لايه شخصيتي ماسك بشناسند.

افرادي كه مي دانند هر فردي داراي يك لايه شخصيتي ماسك است.

و نيز افرادي كه نمي توانند نياز هاي خود را تامين كنند (هر چند كه در گذشته قادر به تامين نياز هاي خود بوده اند)، در عبور از اين مرحله با چالش كمتري مواجه هستند.

يك روانشناس متخصص رويكرد انرژي درماني مي تواند توضيح دهد كه اين لايه هاي شخصيتي ماسك منجر به تحريف شدن شخصيت ها و كيفيت هاي ذاتي مربوط به خود عالي مي شود و به افراد كمك كنند تا قبل از اينكه خصوصيات طبيعي شان از بين برود، اين لايه شخصيتي را بشناسند و در آن نفوذ كنند.

لايه دوم رويكرد انرژي درماني
دومين مرحله از اين فرآيند شامل تغيير و تبديل خودِ سطح پايين مي باشد.

به دليل اينكه اين لايه شخصيتي شامل افراد داراي محرك ها و عواطف مي باشد كه در اغلب موارد سعي مي كنند از ديگران جدا و مخفي باشند، به خطر افتادن و تغيير در خود سطح پايين مي تواند چالش زا باشد.

در اين مرحله، افراد مراجعه كننده به درمان مي توانند آسيب ها و زخم هاي گذشته خود را شناسايي كنند.

نسبت به زخم هايي كه به ديگران زده اند، احساس پشيماني و ندامت داشته باشند.

در طول اين مرحله، ياد آوري اين نكته كه همه افراد داراي يك خود سطح پايين هستند، يك نكته مهم و مفيدي مي باشد.

براي مشخص و شناسايي كردن همه جوانب شخصيتي يك فرد، صادق بودن با خودِ دروني و شجاع بودن ضروري مي باشد.

با اين وجود، ممكن است يك درمانگر اين قابليت را داشته باشد تا با ياد آوري اين نكته كه اين سفر در مرحله خود سطح پايين به اتمام نمي رسد.

تا سطح خود عالي ادامه دارد، باعث اطمينان آفريني مجدد در اين افراد شود.

اين آگاهي مي تواند باعث شود كه افراد براي ادامه دادن پروسه درماني همچنان انگيزه داشته باشند.

با اين وجود، درمانگرها معمولا قبل از اين مرحله ارزيابي مي كنند كه آيا افراد درمانجو اين آمادگي را دارند كه در معرض خود سطح پايين قرار گيرند.

اين امر بدان دليل است كه در معرض خود سطح پايين قرار گرفتن مي تواند تاثيرات منفي براي افرادي داشته باشد كه برخي از مشكلات، از قبيل قصد خود كشي يا استرس بعد از آسيب را تجربه كرده اند.

لايه سوم رويكرد انرژي درماني
سومين مرحله از اين فرايند عبارت از قرار گرفتن در سطح خود عالي مي باشد و بيانگر يك پيشروي طبيعي از مرحله دوم مي باشد.

در مراحل قبلي، از انرژي براي سركوب كردن عواطف و احساسات ناخواسته در سطوح شخصيتي ماسك و خود سطح پايين استفاده مي شد.

اين احتمال وجود داشت كه احساسات ناخواسته سركوب شده در مراحل قبل، در افراد درمانجو شكل بگيرد و بر روي رفتار آنها تاثير گذار باشد و به همين دليل سركوب مي شدند.

اين انرژي مي تواند در روان و در بدن فرد حضور داشته باشد و هدف آن به دست آوردن يك درك و بيان مستقل و آزاد، از خود عالي خلاق مي باشد.

لايه چهارم رويكرد انرژي درماني
چهارمين و آخرين مرحله به صورت برنامه زندگي جهاني و همگاني شناخته مي شود.

در اين مرحله، افراد با دنياي پيرامون ارتباط برقرار مي كنند.

اساسا هدف از اين مرحله اين است كه افراد درمانجو نسبت به به هم پيوستگي ها و ارتباطات داخلي مابين تمامي سبك هاي زندگي آگاهي پيدا كنند.

همچنين در اين مرحله اصل تقابل هم نقش ايفا مي كند.

اين اصل بيانگر اين است كه با افزايش تعداد افرادي كه به رشد كردن، داشتن يك رابطه آزاد و بيان خود اصلي شان ادامه مي دهند، آنها تاثير بيشتري بر روي جهان و جريان زندگي مي گذارند.

تكنيك ها و تمرينات مربوط به رويكرد انرژي درماني
انرژي و هوشياري مولفه هاي اصلي مربوط به نظريه انرژي درماني اصلي مي باشند. سلامتي خوب بستگي به جريان انرژي بين بدن، مغز، عواطف و احساسات و اراده فرد دارد.

علاوه بر آن، براي شناسايي جريان انرژي افراد، افزايش آگاهي شخصي و درمان ذهن و بدن، اغلب دوره هاي درماني مناسب مي باشد كه شامل كاربرد تكنيك هاي درماني متنوعي هستند.

در حالي كه ارتباط زباني و شفاهي يك نقش مهمي را در طول درمان ايفا مي كند.

همچنين متخصصان انرژي هاي اصلي از بدن فيزيكي، به عنوان يك ابزار مهم و حياتي براي تشخيص و اندازه گيري درمان استفاده مي كنند.

در بيشتر فرم هاي درماني استفاده شده، فرد درمانجو به يك مربي متكي است،.

ولي در رويكرد انرژي درماني، افراد تشويق مي شوند تا در يك موقعيت مناسب و سرپا قرار داشته باشند و انرژي را از طريق پاها و ساق پاها به زمين منتقل كنند.

اين موقعيت حاكي از آگاهي شخص، برقراري ارتباط، و مسئول بودن با ايستادن بر روي دو پا مي باشد.

تكنيك ها و تمرينات مربوط به رويكرد انرژي درماني

دوره هاي رويكرد انرژي درماني
اين دوره هاي رويكرد انرژي درماني مي تواند شامل موارد زير باشد:

تمرينات فيزيكي
ماساژ عضلات خاص توسط خود فرد
تمرينات تنفسي
تمريناتي كه منجر به از بين رفتن مشكلات رواني و خالي شدن آن مي شود.
روزنامه نگاري كردن
هنر
رقص
اظهارات غير زباني
مشكلاتي كه با استفاده از رويكرد انرژي درماني درمان شده اند
رويكرد انرژي درماني تلاش دارد تا به افراد درمانجو كمك كند كه از طريق خود شناسي به يك تبديل و تغيير دست يابند.

اين روش درماني مي تواند براي درماني تعدادي از مشكلات ذهني، رفتاري و حتي فيزيكي كه مرتبط با احساسات سركوب شده مي باشند، به كار برده شود.

اين فرآيند مي توانند در برخي از موارد مشكل باشد، ولي نشان داده شده است.

كه اين روش از طريق شناخت عواطف و احساسات عميق، منجر به بهبود عاطفي و فيزيكي وسيع و قابل توجه در افراد مي شود.

مشكلات رويكرد انرژي درماني
همچنين مشاهده شده است كه اين رويكرد انرژي درماني براي برخي از مشكلات مفيد مي باشند. اين مشكلات عبارتند از:

آسيب به خود يا خود زني
قصد خود كشي
PTSD
سوء استفاده هاي فيزيكي، عاطفي و جنسي
چالش هاي رابطه اي و جنسي
مشكلات مربوط به شخصيت
مشكلات مربوط به عصباني بودن
مشكلات مربوط به تصوير بدن
اضطراب، درد و افسردگي
آموزش رويكرد انرژي درماني
موسسه انرژي هاي اصلي ارائه دهنده برنامه هاي گواهي نامه اي ۴ ساله مي باشد.

اين برنامه معمولا به صورت سالانه و از اكتبر تا ژوئن اجرا مي شود و در طول هفته پنج جلسه دارد (جمعه تا عصر يكشنبه).

در دو سال اول اين برنامه به افراد درمانجو كمك مي شود تا به صورت منطقي، عاطفي و فيزيكي با اصول مربوط به رويكرد انرژي درماني ارتباط برقرار كرده و با آن سر و كار داشته باشند.

بخش ماقبل باليني برنامه شامل كاربردهاي مي باشد كه منجر پيشرفت محسوس در سيستم هاي انرژي شخص و عملكردهاي آن مي شود، يك مرحله اي است كه بيشتر به صورت تجربي انجام مي گيرد.

در طول دو سال نهايي برنامه، درخواست كنندگان دوره تكنيك هاي باليني، دانش و حمايت هاي عملي را دريافت مي كنند.

اين افراد تحت آموزش با يك ناظر كار مي كنند و در طول سال سوم خود، با تعداد محدودي از افراد درمانجو سر و كار دارند.

در سال چهارم، اين افراد بر روي حوزه هاي خاص و كار گروهي متمركز مي شوند.

آموزش رويكرد انرژي درماني


متخصصان مجاز انرژي درماني
براي اينكه افراد تحت آموزش به متخصصان مجاز و داراي گواهي نامه تبديل شوند، نياز دارند كه:

تمامي تكاليف برنامه هاي را به صورت كامل انجام دهند.
در هر سال، اين افراد بايد به همراه يك متخصص انرژي اصلي، ۲۴ دوره انفرادي، يا ۱۸ دوره انفرادي به علاوه ۱۰ دوره گروهي، يا ۱۸ دوره انفرادي به علاوه ۸ دوره مربوط به صورت زوجي، يا ۱۸ دوره انفرادي به علاوه يك دوره فشرده انرژي ها اصلي به عنوان يك فرد درمانجو را پشت سر بگذارند.
نُه دوره نظارت انفرادي را با يك ناظر و در طي سال ها سوم و چهارم كامل كنند.
محدوديت ها و مشكلات مربوط به انرژي درماني
اين فرض كه همه افراد داراي باطن درست، حقيقي و خوبي مي باشند ، مي تواند يك ساده سازي بيش از حد نسبت به روان افراد باشد.

علاوه بر آن، مطابقت داشتن مولفه هاي روحي با ايده هاي قبلي مربوط به موارد تاثير درمان در انرژي درماني، براي برخي از افراد مشكل مي باشد.

افرادي كه مشكلات سلامت رواني مزمن و يا سختي را تجربه مي كنند كه با كاهش قدرت شناخت آنها همراه است (مواردي از قبيل اسكيزوفرني و يا جنون و زوال عقل).

ممكن است در نتيجه استفاده از اين روش درماني به هيچ بهبودي دست پيدا نكنند.

در آخر، در حالي كه گزارش هاي باليني از كارايي اين نظريه حمايت مي كنند، ولي در شرايط فعلي هيچ نوع شاهد عيني و تجربي وجود ندارد كه از اين روش حمايت كند.

سايت “مشاوره خانواده” به تدوين مقالات تخصصي و عمومي به منظور ارتقا سطح مشاوره در كشور عزيزمان مي پردازد.

 

منبع: مشاوره خانواده-رويكرد انرژي درماني

امتیاز:
بازدید: 121
برچسب:
:
[ 1398/5/17  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب