moshaverrkhob
moshaverrkhob

دلبستگي در كودكان به‌خصوص نوزادان كمك مي‌كند تا احساسات منفي خود را در مواقع استرس و ناراحتي تنظيم كرده و با كمك آن محيط را كاوش كنند، حتي اگر حاوي محرك‌هاي ترسناك باشد. دلبستگي، يك نقطه عطف رشد در زندگي كودك و يك موضوع مهم باقي مي‌ماند. در بزرگسالي، بازنمايي‌هاي دلبستگي ديده مي‌شود و ممكن است مشكلاتي را به همراه داشته باشد.

در مقالات فبلي در مورد سبك دلبستگي ناايمن و واكنشي به‌عنوان مشكلات دلبستگي توضيحاتي داديم. در اين مقاله در مورد علائم و نشانه‌هاي اين مسئله بحث خواهيم كرد.


علائم و نشانه هاي اوليه
مشكلات دلبستگي بر روي يك پيوستار از مشكلات خفيف كه به‌آساني قابل‌تشخيص و واضح است تا شديدترين شكل به نام اختلال دلبستگي واكنش (RAD) قرار مي‌گيرند. اگرچه، هرگز براي درمان و اصلاح مشكلات دلبستگي در كودكان مانند اختلال سبك دلبستگي خيلي دير نيست، ابتدا شما علائم دلبستگي ناايمن را كشف مي‌كنيد و بعداً مراحلي را براي اصلاح آن‌ها در نظر مي‌گيريد.

با تشخيص اوليه شما مي‌توانيد از بروز مشكل جدي‌تري اجتناب كنيد. با توجه‌كردن به آن‌ها در دوران طفوليت مشكلات دلبستگي اغلب با كمك‌ها و حمايت‌هاي مناسب به‌آساني حل مي‌شوند. اين نشانه‌ها عبارت هستند از:

اجنتاب از تماس چشمي
لبخند نزدن
نزديك نشدن براي جلوگيري از صميميت و در آغوش گرفته شدن
نپذيرفتن تلاش هاي موجود در راستاي آرام كردن، دلجويي كردن و برقراري ارتباط
بي توجهي و نگاه نكردن به مراقب، زماني كه او را تنها مي گذارند.
گريه هاي تسلي ناپذير
بي صدا بودن و ايجاد نكردن صدا يا زمزمه‌ها
دنبال نكردن شما به صورت چشمي
عدم علاقه مندي به انجام بازي‌هاي تعاملي يا بازي با اسباب بازي‌ها
مدت زمان طولاني بي قرار است و بدن خود را تكان مي‌دهد.
لازم به ذكر است كه علائم اوليه دلبستگي ناايمن مشابه با علائم اوليه مباحث ديگري مانند اختلالات بيش‌فعالي و اوتيسم است. در صورتي كه هر يك از اين علائم هشداردهنده را مشخص كرديد با پزشك خود براي تشخيص حرفه‌اي مشكل يك قرار ملاقاتي تعيين كنيد.

علائم اختلال سبك دلبستگي واكنشي

ناسازگاري با لمس‌شدن و محبت فيزيكي. كودكان داراي اختلال دلبستگي در كودكان واكنشي اغلب هنگام لمس‌شدن به خود مي‌پيچند، مي‌خندند يا حتي (اوخ) مي‌گويند و اعتراض مي‌كنند. لمس‌كردن و محبت به‌جاي اينكه توليد احساساتي مثبت كند به‌عنوان تهديد درك مي‌شود.
مسئله كنترل. اكثر كودكان داراي اختلال دلبستگي واكنشي با تحت كنترل باقي‌ماندن مشكل دارند و از نشان‌دادن احساس درماندگي اجتناب مي‌كنند و آنها اغلب نافرمان، لجباز و اهل جدل هستند.
مشكلات خشم. خشم ممكن است مستقيماً با راه‌انداختن قشقرق، برون‌ريزي، يا رفتار گمراه‌كننده و رفتار پرخاشگرانه منفعل ابراز شود. كودكان داراي اختلال دلبستگي واكنشي ممكن است خشم خود را در اعمال مقبول از نظر اجتماعي مانند محكم دست‌دادن به ديگران يا خيلي محكم در آغوش گرفتن كسي پنهان كنند.
ناتواني در ابراز محبت به مراقب اصلي. براي مثال كودكان داراي اختلال دلبستگي واكنشي ممكن است به طور ناجوري خونگرم با غريبه‌ها رفتار كنند درحالي‌كه به والدين خود محبت كمي يا هيچ‌گونه محبتي نشان ندهند.
وجدان رشدنيافته. كودكان داراي اختلال دلبستگي واكنشي ممكن است؛ مانند افراد بي‌وجدان رفتار كنند و نتوانند احساس گناه، تأسف يا پشيماني را پس از بدرفتاري نشان دهند.
علائم وابستگي سالم در سنين مختلف
در حدود يك تا دوماهگي، كودك وقتي شما لبخند مي‌زنيد لبخند بزند و به صداهاي بلندي كه مي‌سازيد پاسخ دهد.
در حدود چهارماهگي، كودك شما احتمالاً به‌نوبت با شما سروصدا مي‌كند.
در پنج‌ماهگي، همه‌جا با شما مي‌آيد.
در حدود هشت‌ماهگي، وقتي به چيزها نگاه مي‌كنيد، نگاه شما را دنبال مي‌كنند. اين به‌عنوان توجه مشترك شناخته مي‌شود.
در حدود شش تا ۱۲ ماهگي، كودك بايد به طور فعال به دنبال آرامش از شما باشد و تمايل به بازي نشان دهد. وقتي آنها از شما جدا مي‌شوند، ناراحت به نظر مي‌رسند. همچنين در اطراف غريبه‌ها كمي اضطراب نشان مي‌دهند، زيرا مي‌توانند چهره‌هاي آشنا و ناآشنا را تشخيص دهند.


در حدود ۱۲ ماهگي، كودك با شما بازي‌هايي مانند دالي موش از حركات براي برقراري ارتباط غيركلامي “سلام”، “خداحافظ” يا “به آنجا نگاه مي‌كند” استفاده مي‌كند.
در حدود ۱۵ ماهگي آنها نشانه‌هايي از همدلي نشان خواهند داد. شايد با ديدن خواهر يا برادري كه گريه مي‌كند غمگين به نظر مي‌رسند، ناراحت شود.
بين ۱۸ تا ۲۴ ماهگي، كودك با اسباب‌بازي‌ها وانمود مي‌كند، مانند تقليد مكالمه با تلفن اسباب‌بازي يا غذادادن به عروسك.
درمان دلبستگي ناايمن در بزرگسالي
همان‌طور كه كودكان داراي اختلال دلبستگي واكنشي رشد مي‌كنند و بزرگ‌تر مي‌شوند، آن‌ها اغلب الگوهايي از علائم بازداري شده يا بي‌قيدوبندي را رشد مي‌دهند.

علائم بازداري شده در اختلال دلبستگي واكنشي. كودك يا بزرگسال بي‌نهايت منزوي و به لحاظ هيجاني منفصل است و در برابر راحتي و آسايش مقاومت مي‌كند. اين دسته از كودكان از آنچه در محيط اطرافشان مي‌گذرد آگاهي دارند و حتي حساس هستند؛ اما واكنش يا عكس‌العملي نشان نمي‌دهد و ممكن است ديگران را هل دهند، ناديده بگيرند يا حتي وقتي ديگران قصد نزديك‌شدن به اين كودكان را داشته باشند به آن‌ها حمله‌ور شوند.
علائم بي‌قيدوبندي در اختلال دلبستگي واكنشي. اين كودك ظاهراً بين مراقب، والدين يا غريبه‌ها تفاوتي قائل نيست. به دنبال آسايش و دريافت توجه از تقريباً هر شخص است، بدون متمايزكردن. او به‌شدت وابسته است و از نظر عقلي نسبت به سن خود كمتر عمل مي‌كند و ممكن است به‌صورت دائمي و مادام‌العمر مضطرب به نظر برسد.

منبع:كانون مشاوران ايران-دلبستگي در كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/8  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

موانع خلق يك سبك دلبستگي ايمن ممكن است ابتدا هنگام نوزادي ظاهر شوند. ممكن است به شدت كودكتان را دوست داشته باشيد اما آمادگي برآورده كردن نيازهاي نوزاد با سيستم عصبي نارس را نداشته باشيد و حسابي پرمشغله باشيد. از آنجائيكه نوزادان نمي توانند خودشان را آرام كنند، از اين رو آنها بر كارهاي شما در قبال خود بيشتر متكي هستند. اما، اگر قادر نيستيد استرس خود را مهار كنيد فوراً آرامش خود را حفظ كنيد و بر رويارويي با محرك هاي تنش زاي زندگي روزانه متمركز شويد در غير اين صورت نخواهيد توانست كه آرامش خود و كودكتان را برقرار كنيد.

حتي يك كودك بزرگتر به شماي والد به عنوان يك منبع امن، متصل و سرانجام دلبسته ايمن مي نگرد. اما اگر شما مكرراً افسرده، مضطرب، عصباني، غمگين، و گرفتار باشيد يا به هر طريق ديگري نتوانيد كودك خود را آرام كنيد، در اين صورت رشد جسماني، هيجاني يا عقلاني كودك آسيب خواهد ديد.

حوزه جديدي از سلامت رواني نوزادان با تأكيد بر تحقيقات مغزي و نقش رشد والدين يك درك واضح تري از عواملي فراهم مي كند كه ممكن است به داشتن يك سبك دلبستگي ايمن آسيب برسانند. اگر هر يك از سرپرست هاي اصلي يا كودك داراي مشكلات سلامتي است ارتباط غيركلامي بين اين دو ممكن است تحت تأثير قرار گيرد كه در حقيقت مي تواند در پيوند دلبستگي ايمن اثرگذار باشد.

بهزيستي كودكان چگونه بر پيوند دلبستگي ايمن تأثير گذار است؟

بايد گفت كه مغز از طريق تجربه شكل مي گيرد و اين به ويژه در كودكان تازه متولد شده كه داراي سيستم عصبي تا حد زيادي نابالغ هستند صدق مي كند.

وقتي كه كودك مشكلاتي را براي مثال در رحم مادر يا در فرآيندهاي موجود در طي زايمان تجربه مي كند ممكن است سيستم عصبي اش در معرض خطر باشد.
فرزندخواندگان يا كودكاني كه زماني را در بخش هاي مراقبت ويژه نوازادي به دور از مادر مي گذرانند ممكن است تجارب اوليه زندگي كه موجب احساس استرس، پريشاني و نامني مي شود را داشته باشند.
نوزاداني كه هرگز گريه شان متوقف نمي شود و همواره چشماني به هم فشرده، مشت هايي گره كرده و بدني انعطاف ناپذير دارند نشان از عدم وجود يك مراقب متناسب و تسكين دهنده مي دهند.
خوشبختانه، همانطور كه مغز نوزاد بسيار نابالغ است و با تجربه تحت تأثير قرار مي گيرد يك كودك ممكن است بر هر يك از اين مشكلات تولد غلبه كند. اين مسئله ممكن است چند ماه طول بكشد اما اگر سرپرست اصلي كودك موجب آرامش، تمركز، درك و سماجت در برقراي نيازهاي كودك است كودك نيز سرانجام به اندازه كافي آماده وقوع يك فرآيند دلبستگي ايمن خواهد شد.

 

چگونه بهزيستي كودكان بزرگتر بر پيوند دلبستگي ايمن اثرگذار است؟

تجارب كودك و محيط مي توانند بر توانايي شكل گيري پيوند دلبستگي ايمن اثرگذار باشند. گاهي اوقات رويدادها و مقتضيات تأثيرگذار بر پيوند دلبستگي كودك غيرقابل اجتناب هستند اما يك كودك براي چيستي و چرايي آنچه رخ داده است، بسيار ناپخته است. براي نبودن يك فرد ايمن و متناسب اين طور حس مي شود كه انگار كسي به او اهميت نمي دهد و آنها به ديگران اعتمادي ندارند و دنيا برايشان جاي ناامني مي باشد.

كودك با نشان دادن رفتارهاي افراطي و متشنج در محيط سعي مي كند جلب توجه كند.
گاهي اوقات نيازهاي كودك برآورده مي شوند و گاهي خير. يك كودك نمي داند كه چه انتظاري دارد.
كودكي كه در يبمارستان بستري شده و يا از والدينش جدا شده است.
يك كودك از مراقبي به مراقب ديگر منتقل شده است (كه مي تواند ناشي از فرزندخواندگي، مراقبي غير از والدين يا از دست دادن والدين باشد).
يك كودك مورد بد رفتاري يا سوءاستفاده قرار مي گيرد.
چگونه بهزيستي مراقب يا سرپرست مي تواند بر پيوند دلبستگي ايمن اثر بگذارد؟

احساساتي كه شما به عنوان يك مراقب اصلي تجربه مي كنيد مي تواند فرآيند رشدي اي را كه در مغز كودك شما در حال انجام است شكل دهد. اگر شما داراي استرس، افسردگي يا شوك زدگي هستيد يا به هر دليل در دسترس نيستيد، ممكن است آگاهي يا حساسيتي در فراهم كردن يك بارهيجاني مثبت در كودك در قبال نيازهاي او براي دلبستگي ايمن نداشته باشيد.

گاهي اوقات حتي يك مراقب سالم، كنترل گر و مسئوليت پذير ممكن است در درك و آغاز كردن يك پيوند دلبستگي ايمن در كودكشان مشكل داشته باشند. اگر هنگام كودكي شما پيوند دلبستگي ايمن را با مراقب اصلي تان تجربه نكرديد ممكن است از آنچه دلبستگي ايمن گفته مي شود آگاهي نداشته باشد. اما بزرگسالان نيز مي توانند براي بهتر شدن تغيير كنند. همزمان شما مي توانيد خودتان را با ورزش و يك رژيم غذايي سالم تقويت كنيد و همچنين مديريت استرس هاي مختل كننده و رويارويي با هيجان هايي كه در توانايي تان براي خلق يك پيوند دلبستگي ايمن تداخل دارد را ياد بگيريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-موانع ايجاد پيوند دلبستگي ايمن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/13  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

دلبستگي ناايمن در بزرگسالي، درمان دلبستگي ناايمن كودك، دلبستگي ناايمن در كودكان همه در اين مقاله بررسي مي شود. بر اساس تئوري دلبستگي، رابطه شما تحت تاثير سبك دلبستگي ذاتي قرار مي گيرد.

اگر مايل به تغيير الگوهاي روابط خود هستيد، مشاور مي تواند به شما كمك كند. تحقيقات نشان مي دهد كه درمان در كاهش علائم افسردگي، وسواس ، حساسيت بين فردي و اضطراب موثر است.

دلبستگي ناايمن
تئوري دلبستگي چيست؟
تئوري دلبستگي بيان مي كند كه روابط شكل گرفته در دوران كودكي با مراقبان مانند والدين، ممكن است بر نحوه تعامل ما با ديگران در طول زندگي تأثير بگذارد.

هنگامي كه نظريه دلبستگي براي اولين بار در دهه ۱۹۶۰ نظريه پردازي شد، تنها در مورد رفتار كودكان خردسال به كار رفت، اما در دهه ۱۹۸۰ نظريه دلبستگي گسترش يافت و رفتار بزرگسالان را نيز در بر گرفت.

كودكاني كه دوران كودكي ناسازگاري يا سوء استفاده عاطفي را تجربه مي كنند، ممكن است با يادگيري مهارت هاي ناسازگار مانند فاصله گرفتن عاطفي از روابط رشد كنند. با گذشت زمان، مهارت هاي اجتماعي، عاطفي و ذهني اين كودكان ممكن است براي روابط بزرگسالان آن ها مخرب شود.

چهار دسته از سبك‌هاي دلبستگي
دلبستگي ايمن :
افرادي كه دلبستگي ايمن دارند و قادر به تعيين مرزهاي مناسب هستند، تمايل دارند در روابط نزديك خود احساس امنيت، ثبات و رضايت بيشتري داشته باشند. اين افراد از تنهايي نمي ترسند، اما معمولاً در روابط نزديك و معنادار پيشرفت مي كنند.

سبك دلبستگي اضطرابي/ دوسوگرا:
افراد داراي سبك دلبستگي دوسوگرا بيش از حد نيازمند هستند. همانطور كه برچسب ها نشان مي دهد، افراد داراي اين سبك دلبستگي اغلب مضطرب و نامطمئن بوده و فاقد عزت نفس هستند. آنها علاقه به صميميت عاطفي دارند اما نگران هستند كه ديگران نمي خواهند با آن ها باشند.

سبك دلبستگي اجتنابي:
بزرگسالاني كه داراي سبك دلبستگي ناايمن اجتنابي هستند برعكس آن هايي هستند كه دوسوگرا يا مضطرب مي باشند. به جاي علاقه به صميميت، آنقدر نسبت به صميميت محتاط هستند كه سعي مي كنند از ارتباط عاطفي با ديگران اجتناب كنند. آن ها ترجيح مي دهند به ديگران تكيه نكنند يا اينكه ديگران به آن ها تكيه كنند.

سبك دلبستگي ناسازگار:
اين سبك دلبستگي از ترس شديد ناشي مي‌شود كه اغلب در نتيجه ضربه، غفلت يا سوء استفاده در دوران كودكي است. بزرگسالاني كه اين سبك دلبستگي ناايمن دارند، معمولاً احساس مي‌كنند كه لايق عشق يا صميميت در يك رابطه نيستند.

با درك سبك دلبستگي خود، ممكن است بتوانيد ياد بگيريد كه چگونه الگوهاي دلبستگي ناسالم را تغيير دهيد.ذخيره

 

شناسايي اختلال دلبستگي
تئوري دلبستگي معتقد است كه توجه و ايمني كه در چند سال اول زندگي تجربه كرديد ممكن است بر ديدگاه شما نسبت به روابط در طول زندگي تأثير بگذارد. به عنوان مثال، اگر اغلب در دوران نوزادي تنها مي مانديد، ممكن است در بزرگسالي در ايجاد روابط قابل اعتماد با مشكل مواجه شويد.

افراد داراي الگوهاي دلبستگي ناسالم ممكن است بتوانند دليل رفتارهاي خود را با توجه به اتفاقات كودكي كشف كنند. آنها همچنين ممكن است برخي از علائم رايج اختلالات دلبستگي را نشان دهند، اين علائم شامل موارد زير مي باشد:

مشكل در برخورد با تعارض
كنترل ديگران
رفتار تكانشي
مشكل در كنترل يا بيان احساسات
مشكل در دريافت و ابراز عشق
احساس انزوا
مشكل در نشان دادن پشيماني يا همدلي
تمايل به انكار مسئوليت در مشكلات
احساس ناتواني
مشكل در بحث
به افراد اعتماد نمي‌كنند.
از افراد كمك و حمايت نمي‌گيرند.
عزت نفس پاييني دارند.
هوشياري بيش از حد
گريه تسلي ناپذير
اضطراب
مشكل در حفظ روابط اعتماد يا پايدار

منبع:كانون مشاوران ايران-دلبستگي ناايمن قاتل زندگي مشترك | درمان + شناسايي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/21  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در بخش اول، به توضيح مفهوم دلبستگي، انواع آن و اين مساله پرداختيم كه آيا سبك دلبستگي ناايمن قابل تغيير است يا خير.

در اين بخش از مطلب شما را با بخشي از كاربردي ترين فنوني آشنا مي كنيم كه با آگاهي از آن ها، مي توانيد مانع از تاثير منفي سبك دلبستگي ناايمن بر روابط، شغل و ابعاد مختلف زندگي حال و آينده تان شويد.

پيش از مطالعه اين مقاله، بخش اول مقاله را مطاله كنيد


مدل دلبستگي بزرگسالان
بارتلوميو در سال ۱۹۹۰، مدل دو بعدي سبك زندگي بزرگسالان را مطرح كرد.

بر اساس اين مدل، سبك دلبستگي هر فرد از دو بعد مستقل به نام “تصوير خود” و “تصوير ديگران” تشكيل شده است.

هر دوي اين تصاوير مي توانند مثبت يا منفي باشند.

اگر قصد داريد مدل دلبستگي خود را بر اساس اين مقياس كشف كنيد، لازم است به اين سوال پاسخ دهيد كه تصويري كه از خود و ديگران در ذهن داريد، مثبت است يا منفي؟

بر اساس اين مدل، كساني كه هم از خود و هم از ديگران تصويري مثبت در ذهن دارند، داراي “سبك ايمن” خواهند بود.

تصوير مثبت از خود و تصوير منفي از ديگران، بيان كننده ي سبك دلبستگي ناايمن از نوع “اجتنابي و طرد كننده” است.

اين در حالي است كه در حالت بر عكس، كساني كه تصوير منفي از خود و تصوير مثبتي از ديگران در ذهن دارند، سبك دلبستگي “آشفته” را به دوش مي كشند.

در صورتي كه تصوير ذهني شما هم از خودتان و هم از ديگران منفي باشد، سبك دلبستگي شما از نوع “ترس آگين” خواهد بود.

تكنيك هاي مهم تغيير سبك دلبستگي
باتوجه به اينكه سبك زندگي هر فرد در دوسال اوليه زندگي و با توجه به كم و كيف ارتباط او با والدش شكل مي گيرد، بايد گفت تغيير آن تا مدت ها امري دشوار تلقي مي شد.

امروزه رويكدهاي جديد دلبستگي محور معتقدند اگرچه سبك دلبستگي هر فرد ريشه در كودكي دارد.

اما مي توان از طريق تمرين هايي مانع از تاثير سبك دلبستگي ناايمن بر روابط بين فردي و عاشقانه ي افراد در حال و آينده شد.

بر اساس اين شيوه اگر فرد دلبسته ي ناايمن، شيوه ي جديدي از رفتار را بياموزد مي تواند بر اساس گذشته عمل نكند .

تصويري مثبت و قابل اعتماد از خود و ديگران را پرورش دهد كه منجر به كاهش تعارضات، بهبود ارتباطات بين فردي و سلامت روان خواهد شد.

خودشفقت ورزي را تمرين كنيد
آيا شما هم جزء آن دسته از افراد هستيد كه در مواقع درد، رنج، ناراحتي و يا حتي اشتباهي كه از ديگران سر زده آن ها را به خوبي حمايت مي كنيد .

اشتباه كردن را حق طبيعي هر انسان مي دانيد اما براي خود بسيار سخت گير و بي رحم ايد؟

تا چه اندازه با ديگران مهربان تر از خودتان هستيد؟

پژوهش هاي دلبستگي نشان مي دهند كه شفقت ورزي نسبت به خود يكي از مهم ترين متغيرهاي خنثي كننده ي تاثيرات منفي سبك هاي ناايمن است.

به عبارت ديگر اگر سبك دلبستگي شما اضطرابي، اجتنابي، دو سو گرا و يا آشفته است، براي كاهش اثرات اين سبك بر زندگي حال و آينده، نياز به تمرين خودشفقت ورزي داريد.

بنابراين سه گام اساسي در جهت يادگرفتن مهرباني و شفقت به خود را در ادامه ي متن به دقت مطالعه كنيد.

گام اول: با خودتان مهربان باشيد و دست از قضاوت خود برداريد.
افراد دلبسته ي ناايمن به دليل برداتش منفي نسبت به خود، معمولا با خود مهربان نيستند.

آن ها در موقعيت اشتباه و استرس، دست به خودسرزنشي و تحقير خود مي زنند و از اين طريق به مشكلات دامن مي زنند.

اگر قصد داريد به اصلاح سبك دلبستگي تان بپردازيد اولين گام، مهربان بودن با خودتان است.

بجا قضاوت در برابر كاستي ها و ضعف هاي تان، ان ها را در آغوش بگيرد و بپذيريد.

لازم است بدانيد كه تغيير دقيقا از جايي آغاز مي شود كه خودپذيري را آغاز مي كنيد.

در اين حالت يك دلبسته ي اضطرابي، بجاي سرزنش خود . چسبيدن به طرف مقابلش، به خود حق ناقص بودن و اشتباه مي دهد و براي حل موثر مساله بدون تحقير و سرزنش دروني دست به كار مي شود.


گام دوم: اشتراكات انساني را بپذيريد و از انزوا بيرون بياييد.
اين بدين معناست كه اگر در موقعيتي دچار اشتباه و شكست شديد، هيچ اشكالي ندارد.

وجه مشترك تمامي انسان ها اشتباه كردن است و باور به اينكه ” من نبايد اشتباه كنم”، به معناي آن است كه شما چيزي غير از انسان هستيد.

دلبسته هاي اجتنابي غالبا از ورود به روابط دوري مي كنند و سعي دارند تا حد امكان متكي به خود باشند.

اين افراد احساس تنهايي زيادي را تجربه مي كنند و به دليل غير قابل اعتماد برداشت كردن ديگران، اشتباهات شخصي خود را غيرقابل جبران و فاجعه آميز تلقي مي كنند.

اين در حالي است كه اجتنابي ها نيز به عنوان انساني طبيعي حق اشتباه دارند و تا وقتي به خود فرصت اشتباه كردن را ندهد، جهان روز به روز تيره تر و غير قابل تحمل تر خواهد شد.

اضطرابي ها نيز، ممكن است كوچك ترين اشتباه را مساوي با طرد شدن، از دست دادن رابطه اي مهم و يا بيكار شدن تلقي كنند و به همين دليل به خود حق اشتباه كردن ندهند.

واقعيت آن است كه لازم است مجسمه ي ذهني خود بي عيب و نقص تان را بشكنيد و تصوير جديدي از خود بنا كنيد كه اشتباه كردن نيز جزيي از آن است.

تست جنسي ، مركز مشاوره ايران ، مركز روانشناسي ايران، مشاوره شغلي آنلاين، مركز مشاوره خانواده ، نوروفيدبك چيست ، تست تفاهم زن و شوهر

گام سوم: مشكلات را از چشم فرد سومي هوشيار ببينيد و مراقب غرق شدن ناآگاهانه باشيد.
فرد داراي دلبستگي ايمن در مواجهه با درياي بي پايان مشكلات، داراي يك تيوپ ضد غرق شدگي است.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-كشف سبك دلبستگي، دريچه اي به زندگي واقعي (بخش دوم)

امتیاز:
بازدید: 91
برچسب:
:
[ 1398/10/13  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب