moshaverrkhob
moshaverrkhob

خانواده واحد بنيادي جامعه است و نقش مهمي در شكل گيري شخصيت و رفتار افراد دارد. خانواده‌هاي بد اخلاق، خانواده‌هايي هستند كه در آن اعضاي خانواده از نظر اخلاقي رفتار مناسبي ندارند و رفتارهاي ناپسند و مخرب از خود نشان مي‌دهند. اين رفتارها مي‌تواند شامل خشونت، بدرفتاري، دزدي، دروغگويي، بي‌احترامي و غيره باشد.

آثار خانواده بد اخلاق بر فرزندان
فرزندان خانواده‌هاي بد اخلاق، بيشتر در معرض خطر قرار دارند تا دچار مشكلاتي مانند اختلالات رواني، رفتاري و اجتماعي شوند. اين مشكلات مي‌تواند شامل موارد زير باشد:

اختلالات رواني: افسردگي، اضطراب، پرخاشگري، اختلالات شخصيت و غيره
اختلالات رفتاري: نافرماني، بزهكاري، اعتياد و غيره
اختلالات اجتماعي: انزوا، گوشه‌گيري، عدم اعتماد به نفس و غيره
راه‌هاي مقابله با خانواده بد اخلاق
اگر در خانواده‌اي بد اخلاق زندگي مي‌كنيد، مي‌توانيد براي مقابله با اين شرايط، اقدامات زير را انجام دهيد:

از كمك ديگران نترسيد: اگر احساس مي‌كنيد كه نمي‌توانيد به تنهايي با اين شرايط كنار بياييد، از كمك ديگران، مانند دوستان، خانواده، مشاور و يا مددكار اجتماعي، غافل نشويد.
به خودتان توجه كنيد: سعي كنيد به خودتان توجه كنيد و از خودتان مراقبت كنيد. براي اين كار، مي‌توانيد به فعاليت‌هايي كه دوست داريد بپردازيد و با افرادي كه براي شما ارزشمند هستند، وقت بگذرانيد.
از خودتان مراقبت كنيد: سعي كنيد از خودتان مراقبت كنيد و از رفتارهاي مخرب اعضاي خانواده دوري كنيد. براي اين كار، مي‌توانيد مرزهايي براي خودتان تعيين كنيد و از اعضاي خانواده بخواهيد كه اين مرزها را رعايت كنند.
پيشنهاد مشاور: چرا داشتن يك خانواده سالم اهميت زيادي دارد؟

خانواده بد اخلاق

با خانواده سختگير چه كنيم
زندگي با خانواده بد اخلاق مي‌تواند چالش‌برانگيز باشد. سخت‌گيري والدين مي‌تواند در زمينه‌هاي مختلفي مانند انتخاب رشته تحصيلي، انتخاب شغل، نحوه لباس پوشيدن، روابط اجتماعي و غيره باشد. اين سخت‌گيري‌ها مي‌تواند باعث ايجاد احساس نارضايتي، عصبانيت، افسردگي و حتي اضطراب در فرزندان شود.

اگر شما هم با خانواده سختگير زندگي مي‌كنيد، در اينجا چند نكته براي كنار آمدن با اين شرايط ارائه مي‌شود:

اولين قدم، شناخت دلايل سخت‌گيري والدين است. آيا آنها نگران آينده شما هستند؟ آيا مي‌خواهند از شما محافظت كنند؟ يا دلايل ديگري دارند؟ شناخت دلايل سخت‌گيري مي‌تواند به شما كمك كند تا با آنها ارتباط برقرار كنيد و درك بهتري از رفتارشان داشته باشيد.
با والدين خود صحبت كنيد. به آنها بگوييد كه احساسات شما چيست و چرا از سخت‌گيري‌هايشان ناراحت هستيد. البته اين كار را با احترام و آرامش انجام دهيد. سعي كنيد به آنها توضيح دهيد كه شما هم يك فرد بالغ هستيد و حق داريد تصميمات خود را بگيريد.
در مورد خواسته‌هاي خود با والدين خود مذاكره كنيد. سعي كنيد با آنها به توافقي برسيد كه هر دو طرف از آن راضي باشند.
به خودتان احترام بگذاريد.
سعي كنيد در برابر خواسته‌هاي آنها تسليم نشويد و براي رسيدن به خواسته‌هاي خود تلاش كنيد.
با ديگران صحبت كنيد. صحبت با دوستان، اعضاي خانواده يا يك مشاور مي‌تواند به شما كمك كند تا احساسات خود را بهتر مديريت كنيد و با شرايط موجود كنار بياييد.

منبع:مشاور كو;مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-خانواده بد اخلاق ✔️ برخورد روانشناسي با پدر و مادر بد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/12/16  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

يكي از مباحثي كه جوانان امروزي هميشه درباره آن پرسش هايي در زهن خود دارندشيوه صحيح برقراري ارتباط با خانواده همسر مي باشد. برخي نيز در مورد ضرورت آن سوالي مي كنند و بعضي در مورد حدود اين روابط مسئله دارند.

در خانواده هسته اي، بايد صميمانه ترين ارتباط ها بين زوجين برقرار باشد. در اين روابط صميمانه، آنها با يكديگر رازگويي داشته، به همديگر اعتماد دارند و علاوه بر آن احساس خوشبختي مي كنند، بر كلمات آنها رنگ گرم محبت نشسته و همديگر را دوست مي دارند و دوستي آنها دو سويه و طرفيني است. وجود سر زندگي در خانواده اي بالنده و متعادل، نشان از روابطي عاطفي دارد چنان كه اريك فروم كه از پيروان مكتب روانكاري است مي گويد: اگر به ديگري در حد جاذبه جسماني علاقمند شوي، يعني جاذبه جسماني زمينه ساز علاقه توبه ديگري باشد، نام آن «شيفتگي» است و مي گويد: اما عشق بالاتر از شيفتگي است. يعني شيفتگي همراه با گذشت و صداقت و ايثار و صميميت است كه عشق را پديد مي آورد و حصار بين انسان ها را فرو مي ريزد و با فرو ريختن حصار بين دو انسان، هر دوخود را يكي مي بينند.

به همين خاطر زن و شوهري كه رابطه اي عاشقانه و بسيار نزديك با هم دارند با طيب خاطر در كنار هم روزگار سپري مي نمايند و از زندگي با هم رضايت خاطر دارند و يكديگر خوش و خرم مي باشند. حتي در ساده زيستي و قناعت و كمبود امكانات.

فرزندان دوست دارند كه به ديدار والدين خويش نايل آيند و خاطرات دوراني كه با والدين خود به سر مي بردند، برايشان شيرين است.
فرزندان با حضور در خانه والدين خويش احساس امنيت و آرامش مي كنند و دوران كودكي و خاطرات دوره نوجوان و جواني براي آنان زنده مي شود. هر كسي دوست دارد كه به ديدار والدين خويش مي رود و همسر وي نيز همراهش باشد، زيرا اگر دختري پس از ازدواج، به تنهايي به منزل والدين خويش مراجعه كند، اولين سوالي كه در ذهن والدين او مطرح مي شود، اين است كه مگر با همسرت دچار مشكلي شده اي كه او به همراه تو نيامده است. حال آنكه اگر با همسر به مهماني والدين برود چنين شبهه اي ايجاد نمي شود.

زن و شوهر جواني كه تازه ازدواج كرده اند در زندگي جديد خود با دو نوع وابستگي عاطفي روبه رو هستند؛ يكي وابستگي به والدين و اعضاي خانواده خود مانند خواهران و برادران .ديگري وابستگي به همسر و خانواده جديد.

نكته اينجاست كه افراط در هر چيزي موجب زيان هاي شده و اعتدال در هر كاري موجب رشد خواهد شد.انسان ها وقتي ازدواج مي كنند، بايد بدانند كه مسئوليت هاي جديدي عهده دار شده اند. آنها پس از ازدواج مسئول زندگي زناشويي هستند، هر كدام بايد وظيفه خود را به نحو احسن انجام دهند؛ آنها بايد بياموزند حفظ رابطه عاطفي با پدر و مادر ضروري است ولي نبايد روابط عاطفي بين خود و همسر را ضعيف كنند و تحت الشعاع قرار دهند. رعايت اعتدال و توازن بين اين دو طيف عاطفه يكي از هنرهاي زندگي مشترك است. اين هنر را بايد با اراده و تمرين كسب نمود.

منبع:مشاوره ازدواج-رفتار و كرداري مناسب با خانواده همسر

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/30  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نكات كليدي درباره ي حل مشكلات خانوادگي

امروزه مشكلات خانوادگي، يكي از اصلي ترين دلايل مراجعه نزد روانشناس و مشاور است.

خانواده به عنوان مركز آرامش و حمايت، گاه به مركز تعارض و تنش هاي رواني تبديل مي شود.

اما چرا با وجود رفاه اقتصادي و پيشرفت تكنولوژي بشر امروزه بيش از پيش در سازگاري با يكديگر به مشكل بر مي خوررد.

مشكلات خانوادگي مجموعه حوادثي است كه معمولا يك يا چند نفر از اعضاي خانواده در ايجاد آن نقش پر رنگي داشته اما همه اعضاي خانواده و به طور كلي ساختمان و پيكره خانواده را تحت تاثير قرار مي دهد.

برخي مشكلات خانوادگي به الگوي روابط بين اعضاي خانواده ( همسران با يكديگر، زن و مرد با فرزندان و…) مربوط مي شود كه نياز به بررسي ريشه اي دارد.
همچنين مشكلات خانوادگي مي تواند معلول اتفاقات و رخدادهاي غيرمنتظره از قبيل بيماري، مشكلات اقتصادي و بيكاري است كه باعث بروز يا شدت گرفتن اختلافات و تنش در خانواده مي شود.
تقسيم كار در منزل، مسائل مالي مربوط به چرخه زندگي، مسئله اقوام و دخالت خانواده همسر، اختلاف نظر در تربيت فرزندان، خيانت و ازدواج مجدد، از جمله دلايل مركزي در ايجاد مشكلات خانوادگي است.
علاوه بر اين بحران هاي طبيعي مانند بازنشستگي، ازدواج و استقلال فرزندان و آشيانه خالي نيز در صورت نبود مهارت هاي لازم، خود مي تواند به منبعي از تنش و مشكل در خانواده تبديل شود.
تقسيم بندي انوع مشكلات خانوادگي
مشكلات خانوادگي را مي توان به شرح زير تقسيم بندي نمود:

مشكلات مربوط به ارتباط
مشكلات ارتباطي در اولين سطح خود به روابط زن و شوهر مربوط مي شود.

ناتواني زن و مردي در بيان منطقي خواسته ها و ابراز عواطف، نتيجه اي جز سردي و فاصله و ايجاد تنش نخواهد داشت.

مشكلات ارتباطي در سطح بعدي به اختلافات ميان والدين و فرزندان مربوط مي شود.

والدين معمولا از رفتار خودسرانه فرزندان و ناتواني خود در برقراري ارتباط صميمانه و بدون تنش با فرزندشان دچار ياس و نگراني مي شوند.

مشكلات ارتباطي خانواده، گاه از اين سطح نيز فراتر رفته و به روابط اعضاي خانواده با اقوام بخصوص اقوام همسر بر مي گردد.

بي احترامي به خانواده يكديگر، اختلاف و دخالت هاي بي جاي اقوام در زندگي و ياركشي بين زن و مرد در اين اختلافات نيز يكي ديگر از منابع مشكلات خاندوادگي است.

مشكلات مربوط به نقش
خانواده اي كه در آن هر يك از اعضا در نقش خود قرار نداشته، بچه ها در نقش بزرگ تر، زن در نقش مرد و مرد در نقش زن قرار دارد به تبع عملكرد سالمي نيز از خود نشان نمي دهد.

به عنوان مثال خانواده هايي كه والدين اقتدار خود را از دست داده اند و تصميم گيري هاي مهم برعهده ي فرزند است، نقش ها در آن خانواده معيوب و به درستي تعيين نشده است.

مشكلات مربوط به برطرف ساختن نياز
بي توجهي به نياز عاطفي زن و مرد و فرزندان، همچنين نياز به استقلال و حفظ حريم شخصي و نياز هاي مالي يكي ديگر از دلايل اصلي مشكلات خانوادگي است.

اين شرايط باعث مي شود كه اعضاي خانواده براي يكديگر تبديل به هم خانه شده، در نتيجه فضاي خانه و خانواده سرد و بي روح شود.

تفاوت هايي كه باعث اختلاف زن و مرد ميشود
تفاوت هايي كه باعث اختلاف زن و مرد ميشود
ايمن سازي و مراقبت از خانواده در مقابل مشكلات خانوادگي
حل مشكلات خانوادگي در درجه اول به شدت و عمق مشكل بستگي دارد.

خانواده هايي كه سال هاي طولاني به شيوه اي ناسازگارانه با مشكلات مقابله كرده اند نيازمند كمك گرفتن از يك متخصص در اين حوزه هستند.

مشاور يا روانشناس خانواده يك انتخاب درست در شرايط پرفشار است، انتخابي كه لازم است همه ي ما پيش از انتخاب رفتن به دادگاه و يا تهديد به جدايي به آن فكر كنيم.

گفتگو براي حل ريشه اي مشكل
شايد براي همه ما پيش آمده كه با قصد حل كردن و خاتمه دادن به يك تعارض، گفتگويي را آغاز كرده باشيم اما نتيجه كاملا برعكس و پيش بيني نشده از آب در آمده!

نكات كليدي درباره ي حل مشكلات خانوادگي

سايت مشاوره ازدواج | پاسخ به تمام سوالات پيش ازدواج
مركز مشاوره تهران
مشاوره خانواده
مشاوره قبل از ازدواج
ويديو مشاوره ازدواج
در اين شرايط توجه داشته باشيد كه باور و شناخت قبلي افراد نسبت به شما مي تواند علت سوگيري و واكنش تدافعي شان در مقابل شما باشد.

عذرخواهي كردن و داوطلب شدن شما براي پذيرش اشتباهات تان تا حد زيادي به پذيرش و انعطاف ساير اعضا كمك مي كند.

هنگام گفت و گو و حل ريشه اي مشكل تا جاي ممكن از سرزنش كردن و پيدا كردن مقصر مشكلات خود داري كنيد.

منبع:مشاوره ازدواج-نكات كليدي درباره ي حل مشكلات خانوادگي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/30  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ازدواج با وجود مخالفت خانواده و وقتي همه ساز مخالف مي زنند! بين مادر و پدر عزيزم و عشقم كدام را انتخاب كنم؟ ميدانم فرزندم همسر اشتباهي را براي خود انتخاب كرده است و من از او خوشم نمي آيد.براي او چه رويا پردازي هايي كرده بودم! اين جملات آشنايي است كه در اين وضعيت گفته مي شود.

مخالفت خانواده با ازدواج
” از وقتي يادم مياد من حتي تو انتخاب يه دكوري براي خونه نظرم ارزش نداشته چه برسه تصميم براي ازدواج با كسي كه خودم انتخاب كردم.

خانواده م نمي خوان باور كنن كه منم بزرگ شدم و حق دارم براي زندگيم تصميم بگيرم.

پدر و مادرم با ازدواجم مخالفن، ميگن هنوز زوده برات، ما اون دختر و خانواده ش نمي شناسيم، صبر كن شرايطتت بهتر شه خودمون برات بهترين زن رو انتخاب مي كنيم!

نمي دونم چي كار كنم. نه جرئت اينو دارم كه از حق خودم دفاع كنم و نه مي تونم از عشقم دست بكشم.

سايت مشاوره ازدواج
ازدواج با وجود مخالفت خانواده
نمي دونم بايد كدوم انتخاب كنم؟
خانواده ام يا كسي كه واقعا دوستش دارم ؟

سوال يك جوان از بخش كامنت ها
ازدواج مهم ترين تصميم زندگي هرفرد و پيوند ميان دو خانواده است.

اين آغاز باهم بودن، اگر با رضايت و پذيرش خانواده ها صورت گيرد مي تواند دلپذيرتر و توام با آرامش و رضايت باشد.

در شرايطي هم كه خانواده ها به اين وصلت رضايت ندهند و ساز مخالف بزنند، ازدواج اگر هم به سرانجام برسد، با تلخي و تنش همراه است.

درگذشته كه ازدواج سنتي، پيوند خويشاوندي و انتخاب خانواده ها حرف اول را مي زد، چالش اصلي ازدواج اجباري بود.

در حالي كه چالش ازدواج اجباري كم رنگ شده اما چالش و دغدغه شايع جوان ها ازدواج اختياري با وجود مخالفت خانواده ها است.

شايد مانند نمونه بالا، در نگاهه اول افراد به انتخاب فكر كنند. انتخاب ميان خانواده و كسي كه شيفته او هستند.

مسلما انتخاب ميان خانواده، يا معشوق نه تنها انتخابي سخت، بلكه انتخابي نادرست در پايان راه است.

مشاور چه كمكي مي كند؟
فردي متخصص و بي طرف كه كمك مي كند فرزند شما تصميم درستي بگيرد و از سويي اگر زوجي براي پسر و يا دختر مناسب است، به مادر و پدر كمك مي كند تا درست تصميم بگيرند.

منبع:مشاوره ازدواج-ازدواج با وجود ناراضي بودن خانواده

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/8  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بسياري از افراد تمايل دارند تا يك جلسه مشاوره خانواده را مورد بررسي قرار دهند و ببينند كه در اين جلسه مشاوره خانواده چه اتفاقاتي رخ مي دهد و چه مواردي رد و بدل مي شود.

ياد بگيريد چگونه از شر اختلافات خلاص شويد و تنها وقت خود را صرف كنيد و مهم تر از اطمينان از اينكه بعد از ان، مشكلات شما تكرار نخواهند شد.


در اين جلسه مشاوره خانواده چه اتفاقاتي رخ مي دهد؟
او به شما (به طور كامل) اعتماد ندارد.
او مشكوك است كه شما به تمام زنان اطراف خود نگاه مي كنيد. چرا؟

احتمالا به اين دليل كه شما چشم چران هستيد و بنابراين شما جنس مخالف را در نظر مي گيريد.

در عوض، او حسادت مي كند.

بله، شما به زنان نگاه مي كنيد، اما ناخواسته و مختصر.

در نهايت، با ديدن زنان، سخت افزار مغز شما كاري انجام مي دهد كه قبلا برنامه ريزي شده است.

اين به معني رديابي اين زنان نيست.

همسر شما بايد اين را بداند و درك كند.

راه حل
او را با دوستان ديگر خود دعوت كنيد و به او نشان دهيد كه چشمان شما مشكلي ندارد.

به او نشان دهيد كه توجه به افراد جذاب طبيعي است.

با غفلت از نشان دادن اين اقدام، اين غريزه انساني را به پايين ترين سطح خطرناك خود كاهش مي دهيد.

شما نياز به زمان بيشتري براي تنهايي داريد.
با گذشت زمان قابل توجهي با يكديگر، سخت است كه خودتان را جدا كنيد.

صميميت و محبت هنوز وجود دارد، اما شما احساس مي كنيد كه بدون آن بايد صرف وقت كنيد.

راه حل
زمان را صرف بهترين ها كنيد.

فقط بر روي نيمكت ننشسته و تلويزيون را با يكديگر تماشا كنيد، زيرا شما هيچ كاري انجام نداده ايد.

يك قرار ملاقات رسمي را مرتب كنيد: او را به يك رستوران برده و سپس به يك كافه برويد.

در شب شما برنامه اي نداريد و او پيشنهاد مي كند كه با هم بمانيد، به او بگوييد هنگامي است كه شما نياز به استراحت و كاهش استرس براي روز بعد را داريد.

شما همچنين مي توانيد وي را تشويق كنيد كه وقت خود را با دوستان خود صرف كنيد و يا سرگرمي هاي جديدي را ارائه دهيد.

اين به شما فرصتي مي دهد تا زماني كه شما او را ملاقات مي كنيد چيزي جديد را انتظار داشته باشيد.

اگر سرگرمي هاي جديد مي خواهيد شانس تماشاي فوتبال را امتحان كنيد. درسته؟

سايت “مشاورانه” با همكاري برترين روانشناسان ايران به ارائه خدمات مشاوره خانواده ، ازدواج ، مشاوره تلفني ، مشاوره طلاق ، ارائه تست روانشناسي و شخصيت شناسي با پاسخ تحليل و هوشمند ، مشاوره روانشناسي ، جنسي ، استفاده از جديدترين روش تشخيص و درمان اختلال رواني: افسردگي، اضطراب، بيش فعالي، شب ادراري، دو قطبي و غيره پرداخته است.

شما دائما در حال مبارزه هستيد.
هنگامي كه اختلافات كوچك به جنگ تمام عيار تبديل مي شود احتمال وقوع رابطه بسيار بالا است.

لذت بردن از خواب بر روي ميل نيست.

راه حل
از ابتدا اختلافات را پايان دهيد. آيا موضوع واقعا ارزش بحث دارد؟ اگر شما داريد، سعي كنيد مشكل را از ديدگاه خود بررسي كنيد.

با دقت گوش كنيد و بشنويد.

اين اطلاعات را ناديده نگيريد اين اقدام موجب مي شود تا او به طور متقابل به كلمات شما گوش دهد و آنها را در نظر بگيرد.

اختلاف نظر در مورد مسائل مالي
اگر شما با هم زندگي مي كنيد، چه كسي امور مالي را مديريت مي كند؟

آيا شما هميشه وقتي كه بيرون مي رويد، اين كار را يك نفرتان انجام مي دهد؟ شما ممكن است تصور كنيد او از شما سو استفاده مي كند.

در بلند مدت چنين سوالاتي مي توانند موانع زندگي شما را ايجاد كنند و گاهي اوقات متاسفانه ناراحتي نفرت و تدريجي ايجاد خواهند كرد.

راه حل
يك حساب بانكي مشترك را براي هزينه هايي كه هر دو شما مشتركا داريد باز كنيد.

در غير اين صورت، از دست يا پرداخت صورتحساب با استفاده از ابزار براي بازگرداندن تعادل مالي به هر راه كه شما انتخاب مي كنيد.

شغل شما فقط براي برنامه ريزي مالي نيست، بلكه براي حفظ رابطه شما است.

منبع:كانون مشاوران ايران-در اين جلسه مشاوره خانواده چه اتفاقاتي رخ مي دهد؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/30  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در گذشته، عروس معمولا با خانواده شوهرش زندگي مي كرد و هيچ مشكلي نداشت، اما در طول زمان اين فرهنگ دستخوش تغيير بيشتر شد.

يكي از سخت ترين روابط ما با خانواده شوهر است.

وقتي ازدواج مي كنيم، اكثر ما متوجه نمي شويم كه ما با يك خانواده ديگر ازدواج كرده ايم.

اين خانواده ممكن است سنت ها، رفتارها و عادت هايي داشته باشد كه بر خلاف ما باشد.

خانواده شوهر
هنگامي كه درگيري ها يا اختلاف نظر در زمينه آداب و رسوم و غيره، وارد خانواده شود، درگيري ها و بحث ها شروع مي شود.

پس چگونه اين ها قابل تحمل و قابل قبول باشد؟

اين به افرادي بستگي دارد كه در بحث شركت مي كنند.

بنابراين، يك قاعده كلي در مورد خانواده شوهر اين است كه از احساسات تان به عنوان راهنما كمك بگيريد.

برخي مسائل وجود دارد كه نبايد با بستگان شوهر تعارض داشته باشد.

ازدواج يك تعامل است كه علاوه بر همسر در آن خانواده ها اهميت دارند.

درك و رفتار مناسب با خانواده همسر شما براي زندگي موفق ضروري است.

رابطه درست با خانواده همسر، علاوه بر محبوبيت بين آنها، تضمين يك زندگي موفق و رضايت همسر است.

اما شما بايد بدانيد كه اصول اوليه زندگي بر اساس نامزدي استوار است، بنابراين شما بايد در طول نامزدي اصول رفتار درست با همسرتان را بياموزيد تا بتوانيد آرامش داشته باشيد و آينده خوبي با همسر و فرزندتان داشته باشيد.

اهميت دوره نامزدي اين است كه شما به راحتي مي توانيد خانواده ي همسر خود را بيابيد و در آينده براي زندگي مشترك قابل اعتماد آماده شويد.

خودتان باشيد و از ابتدا راه مستقيم برويد.


رفتاري كه پدر شوهر و پدر زن را شيفته خود مي كند
راه حل براي برخورد با خانواده همسر شما
اولين خشت را درست بگذاريد

شما بايد با آنها به اندازه كافي برخورد كنيد تا زندگي خانوادگي جديد خود را داشته باشيد.

رفتار صحيح محدود به احترام بيش از حد و چنين مسائلي نيست.

شما بايد بدانيد كه چگونه با افرادي كه در جستجوي دنياي خود هستند و آنها را مي شناسيد، رفتار كنيد.

چيزهايي كه ما به دنبال آن هستيم، رفتارهاي بنيادي است كه به هر فردي با هر اخلاقي پاسخ مي دهد.

خودتان باشيد

برخي از افراد در يك رابطه ازدواج كرده و با يك زن ازدواج كرده اند يك تصوير شگفت انگيز از خودشان نشان مي دهند كه همه خانواده ها آن را دوست دارند.

در اين مورد، خانواده همسر خود به اين تغيير موقعيت واكنش نشان مي دهند، و اين ممكن است براي شما بسيار مفيد باشد.

در حالي كه حق دارند.

از اولين روزهاي نامزدي كه شما بايد در مورد همسر و خانواده خود بدانيد، نقش بازي نكنيد و خودتان باشيد.

البته، خود واقعي شما بيش از بازي كردن نقش شما مهم است و شما لازم نيست كه بخشي از مشكلات خود را به زبان بياوريد.

خودماني نشويد
شما احتمالا اين توصيه ها را بارها و بارها شنيده ايد و مشاوره خانواده هم به اين امر تاكيد دارد.

اما بايد بگويم كه شما در اشتباه هستيد در ضمن، اين بهترين توصيه اي است كه ممكن است به كسي بدهيد.

گام اول در راه خود بودن اين است كه احترام قاطع تان را براي خانواده ي همسر خود حفظ كنيد و سعي كنيد آنها را با استفاده از صفت ها و كلمات زيبا صدا كنيد.

در عين حال سعي كنيد ارزش خود را حفظ كنيد.

بسياري مي گويند پدر شوهر يا پدر زن همانند والدين ما هستند، اما بهتر است كه والدين و همسرتان را در همان موقعيت والدين همسر خود بدانيد.

رفتار درست با پدر زن و پدر شوهر
فاصله خود را در برخورد با خانواده همسر خود حفظ كنيد و از راهنمايي هاي مركز مشاوره در اين زمينه كمك بگيريد.

دخالت نكنيد

سعي كنيد در رابطه شريك زندگي خود با خانواده اش دخالت نكنيد.

حتي اگر آنها شروع به جر و بحث خانوادگي با هم كردند، بهتر است بحث و مبارزه نكنيد، شما هيچ واكنشي نشان ندهيد و چيز ديگري را انجام دهيد.

با احترام رفتار كنيد.
اگر اختلاف بين همسر و اعضاي خانواده تان را مي بينيد، زماني كه فقط به همسرتان گفته ايد كه بهتر است اين رفتار را نشان ندهد، چيزي درست نمي شود.

فاصله را تعيين كنيد

ماندن و دوست داشتن فقط يك ضرب المثل نيست.

يك شيوه زندگي هنگامي كه شما با خانواده ي همسر خود مسافرت مي كنيد، شما را به آنها نزديك مي كند.

بسته به اندازه فاصله زندگي كه در آن زندگي مي كنيد، محدوديت هاي رفت و آمد خود را مشخص كنيد.

اگر مشكلي ناراحت تان كرد و شما معمولا به خودتان فرو رفتيد سعي كنيد ناراحتي خود را فراموش كنيد، بهتر است اين حركت را متوقف كنيد و وضعيت خود را در زندگي مشترك روشن كنيد.

اگر مشكل داريد يا از چيزي ناراحت هستيد، فقط در مورد آن صحبت كنيد بدون صحبت در مورد چيزي ديگر.

منبع:كانون مشاوران ايران-رفتاري كه پدر شوهر و پدر زن را شيفته خود مي كند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/13  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مشاوره خانواده حضوري، شماره بهترين مشاوره خانواده، بهترين مشاوره خانواده، مركز مشاوره خانواده به شما كمك مي كند تا مشكلات روابط خود را شناسايي كرده و آن ها را با كمك بهترين مشاوران مركز مشاوره ستاره ايرانيان حل كنيد.

خانواده ها مي توانند منبع حمايت، عشق، تشويق و شادي باشند. اما گاهي اوقات خانواده ها تحت فشار قرار مي گيرند و اعضاي خانواده ممكن است شروع به احساس انزوا، ناديده گرفته شدن، ناراحتي و عصبانيت كنند.

مشاوره خانواده همچنين مي تواند براي دعوا ميان خواهر و برادرهاي بزرگسال و شكاف و درگيري در روابط مفيد باشد. ممكن است با نوجوان، كودك يا در روابط زن و شوهر مشكل داشته باشيد. هر جايي كه رابطه نياز به كمك داشته باشد، مي توانيد از مشاور كمك بگيريد.

جلسات مشاوره خانواده بسيار منعطف است زيرا هر خانواده منحصر به فرد مي باشد. مشاوره خانواده حضوري با تمام مراحل چرخه زندگي خانواده سروكار دارد:

خانواده هايي با فرزندان خردسال يا ورود يك نوزاد جديد
خانواده هاي داراي نوجوان
مشاوره پيش از ازدواج
طلاق يا جدايي
خانواده هاي ناتني
كودكاني كه خانه را ترك مي كنند
سالخوردگي والدين و تغيير نقش ها و مسئوليت ها
سوگواري
شما مي توانيد با مركز برتر مشاوره خانواده “مركز مشاوره ستاره ايرانيان” تماس حاصل كنيد، رزرو وقت با مشاور از طريق شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۲۲۲۴۷۱۰۰ و ۰۹۰۳۵۶۷۳۰۵۰ و ۰۹۱۰۸۳۴۷۵۹۷ امكان پذير است.

مركز مشاوره ستاره ايرانيان سه دوره متوالي برگزيده جشنواره مركز مشاوره مراجع محور در كشور به همراه كسب نشان ايزو در ارائه خدمات مي باشد.

چرا بايد از مشاوره خانواده حضوري استفاده كنيد؟
مطالعات پژوهشي بارها اثربخشي مشاوره ازدواج و مشاوره خانواده حضوري را در درمان طيف گسترده اي از اختلالات رواني و عاطفي و مشكلات سلامت نشان مي دهد.

سوء مصرف مواد مخدر در نوجوانان، افسردگي، اعتياد به الكل، چاقي و زوال عقل در سالمندان تنها برخي از شرايطي است كه درمانگران ازدواج و مشاوره خانواده حضوري به طور موثر درمان مي كنند.

همچنين بررسي ها نشان مي دهد كه مراجعان از خدمات درمانگران ازدواج و خانواده مركز مشاوره ستاره ايرانيان رضايت بالايي دارند. مشتريان بهبود قابل توجهي در بهره وري كار، روابط كاري، روابط خانوادگي، رابطه با همسر، سلامت عاطفي، سلامت كلي، زندگي اجتماعي و مشاركت اجتماعي را گزارش مي دهند.

در يك مطالعه اخير، افرادي كه در جلسات مشاوره خانواده حضوري شركت داشته اند بيش از ۹۸ درصد از مراجعان درمانگر ازدواج و خانواده خدمات درماني را مناسب و تاثير گذار گزارش كرده اند.

پس از درمان، تقريباً ۹۰٪ از مراجعان بهبودي در سلامت عاطفي خود، دو سوم از آن ها بهبودي در سلامت كلي جسماني، اكثر مراجعين بهبود عملكرد در محل كار، بيش از سه چهارم بهبودي در روابط زوجين گزارش مي دهند.

هدف خانواده درماني چيست؟
در نظر گرفتن نيازهاي هر يك از اعضاي خانواده يا ساير روابط كليدي
شناسايي نقاط قوت و منابع ارتباطي افراد
نسبت به شكل ها و روابط، باورها و فرهنگ هاي متنوع خانواده تحقيق مي كند.
افراد را قادر مي سازد تا با هم يا به طور جداگانه، اغلب در مورد مسائل دشوار يا ناراحت كننده صحبت كنند.
جلسات درماني
طول درمان مشاوره خانواده حضوري
جلسات خانواده درماني از ۴۵ دقيقه تا ۱٫۵ ساعت طول مي كشد و معمولا هر دو تا سه هفته يكبار انجام مي شود.

درمان مي تواند از چند جلسه تا بيش از يك سال طول بكشد، البته همان طور كه گفته شد جلسات با توجه به نيازهاي هر خانواده كاملا متفاوت مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مشاوره خانواده حضوري | قيمت مناسب كيفيت بي نظير

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/3  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

قوانين و مرزها در يك خانواده خانواده ناتني موفق چيست.چه رفتارهايي بايد انجام دهيم و كودكانمان را چگونه تربيت كنيم.
خانواده ناتني موفق
قوانين و مرزها در يك خانواده خانواده ناتني موفق چيست. به خانواده ‌هايي كه در آن يك يا چند نفر از اعضاي خانواده مثل پدر، مادر يا خواهر و برادر ناتني هستند، خانواده تركيبي گفته مي شود. با افزايش آمار طلاق، تعداد خانواده‌ هاي تركيبي (ناتني) نيز رو به افزايش است. زن و مردي كه براي بار دوم ازدواج مي كنند و با فرزندان خود و فرزندان همسرشان زندگي مي كنند، يك خانواده تركيبي تشكيل مي دهند.

چنين خانواده هاي نسبت به خانواده ي اصلي، با مشكلات بيشتري مواجه هستند، زيرا اغلبِ فرزندان با پدر يا مادر ناتني خود سازگار نمي شوند و نمي خواهند با آن ها زندگي كنند. همه اعضاي خانواده تركيبي با چالش هايي روبرو خواهند شد كه بايد براي رفع آن راه حل هايي پيدا كرد تا خانواده به يك محيط سالم براي رشد اعضا تبديل شود.

يكي از راه كارهايي كه به سازگار شدن اعضا كمك مي كند، تعيين قوانين و محدوديت هاست. در اين بخش در مورد بايدها و نبايد تعيين قوانين در خانواده هاي تركيبي صحبت خواهيم كرد.

شماره مشاوره روانشناسي
اصول تعيين قوانين و مرزها در خانواده ناتني موفق
تعيين مرزها و تنظيم قوانين خانواده مي تواند در هر خانواده اي دشوار باشد. اما اين موضوع در خانواده هاي تركيبي پيچيده تر نيز مي شود زيرا:

اعضاي هر خانواده، ايده متفاوتي درباره قوانين و محدوديت ها دارند.
فرزندان و والدين ناتني هنوز همديگر را به خوبي نمي شناسند و با هم سازگار نشده اند.
اغلب كودكان و نوجوانان دوست ندارند كه والدين ناتني جديد به آن ها بگويند چه كار كنند.
كودكاني كه در دو خانواده متفاوت زندگي كرده اند، ممكن است دو مجموعه قانون متفاوت را تجربه كرده باشند.
با اين حال، فاكتورهايي كه در يك خانواده ي تني، باعث ايجاد سازندگي و قوي شدن پيوند بين اعضاي خانواده مي شود، مي تواند به خانواده هاي تركيبي نيز كمك كند. براي مثال

نشان دادن گرمي، ابراز محبت و ايجاد صميميت
علاقه مند بودن و گوش دادن به دغدغه ها و نظرات همه اعضا
تعيين قوانين، انتظارات و پيامدهاي محكم و روشن براي كودكان
قوانين در خانواده هاي ناتني موفق
زماني كه دو خانواده دور هم جمع مي شوند و با هم زندگي مي كنند، بايد براي اعضاي خانواده محدوديت ها، مسئوليت ها و قوانيني در نظر گرفت؛ اما بهتر است قبل از تعيين قوانين جديد، مدتي را براي وفق پيدا كردن اعضاي خانواده با شرايط جديد در نظر بگيريد، زيرا اگر قوانين زياد و سخت گيرانه اي را از همان ابتدا تعيين كنيد ممكن است فرزندان ناراضي باشند و در برابر انجام دادن آن ها مقاومت كنند.

منبع:فارسيدو-ساخت خانواده ناتني موفق

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/25  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در اين مقاله به روش هايي براي مديريت ارتباط با خانواده همسر در شرايط مختلف پرداخته مي شود.

تكنيك هاي برتر و نحوه ارتباط با خانواده همسر

تكنيك هاي برتر و نحوه ارتباط با خانواده همسر را يادبگيريد و زندگي مشترك خود را متحول كنيد.

در داستان ها و در تلويزيون غالباً خانواده همسر آدم هاي بدجنسي هستند. در واقعيت اما معمولاً آن ها قصد دخالت در رابطه شما را ندارند. ولي ممكن است زمان هايي باشد كه رابطه شما را در شرايط بدي قرار دهند. در اين مقاله به روش هايي براي مديريت ارتباط با خانواده همسر در شرايط مختلف پرداخته مي شود.

خانواده ها معمولاً قصد خوبي دارند

به ياد داشته باشيد كه قصد خانواده ها معمولاً كمك به شماست و قصد بدي ندارند. اما زماني مشكلات به وجود مي آيد كه كمك بيش از اندازه خانواده ها تبديل به دخالت مي شود. به خاطر داشته باشيد كه براي خانواده ها زمان مي برد تا از نقش والد بودن خود فاصله بگيرند. آن ها سال ها به كمك و مشورت فرزندان خود پرداخته اند، پس بعضي وقت ها براي آن ها دشوار است كه قبول كنند شما و همسرتان قادر به تصميم گيري هستيد و به كمك نياز نداريد.

باهم متحد باشيد

هنگام برخورد با خانواده ي همسر مهم ترين اصل متحد بودن شما و همسرتان است. بدترين كاري كه مي توانيد بكنيد اين است كه سعي به جلب علاقه هر دو گروه داشته باشيد و به اين شكل اتحاد خود را بشكنيد. اولويت شما بايد همسرتان باشد، پس باهم همكاري كنيد تا راهي براي اين مشكل پيدا كنيد. اطمينان كنيد كه شما و همسرتان خواسته هاي مشتركي داريد.

مهارت هاي پيش از ازدواج را يادبگيريد.

از مرز هاي زندگي خود محافظت كنيد

براي زندگي خود مرز هاي روشني در نظر بگيريد. اگر خانواده همسر شما بدون اين كه درخواست كنيد شما را نصيحت مي كنند و يا در زندگيتان دخالت مي كند، بايد اين نكته را به آن ها متذكر شويد كه اين كار آن ها مورد قبول شما نيست. بهترين روش براي اين كار تعيين كردن مرز هايي در زندگي تان است. هرچقدر بيش تر صبر كنيد اين مرز ها كم رنگ مي شوند.

به ياد داشته باشيد كه شما و همسرتان بايد تصميمات زندگي خود را بگيريد و خانواده هاي شما بايد ياد بگيرند  كه به تصميم هاي شما احترام بگذارند. در يك رابطه سالم اين احترام دو طرفه است.

خارج از خانه هم را ملاقات كنيد

اگر رابطه شما با خانواده همسر خود به مشكل خورده است، سعي كنيد كه آن ها را در جايي بيرون از خانه ملاقات كنيد اين روش باعث مي شود شرايط رابطه شما بهتر بشود. غذا خوردن در رستوران، قدم زدن در پارك يا مراكز خريد به شما اين امكان را مي دهد كه باهم ارتباط برقرار كنيد و در عين حال به شما حس بدي نمي دهد. اگر اين فعاليت به خوبي پيش نرفت مي توان وقت آن را كم كرد. بدون اين كه احساس كنيد كه در خانه با آن ها گير افتاده ايد.

مراقب لطف خانواده ها باشيد

اگر با خانواده همسر خود به مشكل برخورده ايد، مراقب پذيرش لطف هايي كه به شما مي كنند باشيد. معمولا اين لطف ها دو طرفه است و در عوض آن چيزي از شما مي خواهند.

به خاطر داشته باشيد كه اين امر در همه خانواده ها وجود ندارد. اما اگر در رابطه با خانواده همسر خود مشكل داريد بهتر است لطفي را از سمت آن ها قبول نكنيد.

همسر شما لازم نيست طرف كسي باشد

اگر با خانواده همسرتان به مشكل خورديد عادي است كه همسرتان احساس تضاد داشته باشد. به ياد داشته باشيد كه همسر شما در كنار آن ها بزرگ شده است و ميخواهد هم شما و هم خانواده خود را راضي نگه دارد. اين احساسات كاملاً سالم و منطقي هستند.

همچنين به خاطر داشته باشيد كه اين موضوع كه همسر شما در مقابل دخالت خانواده اش بايستد به اين معني نيست كه طرف كسي قرار گرفته است. اين موضوع فقط براي روشن كردن مرز هاي زندگي شما است.

مشكلات زناشويي خود را به اشتراك نگذاريد

اين كه مشكلات زناشويي خود را با ديگران به اشتراك نگذاريد بهترين راه براي تعيين مرزهاي زندگي شما است. ممكن است وسوسه شويد تا در مورد مشكلا خود حرف بزنيد ولي والدين همسر شما افراد مناسبي براي اين كار نيستند. پس براي آن ها دربي براي ورود به زندگي خودتان باز نكنيد.

  • شماره و يا آدرس مراكز مشاوره خانواده را هميشه براي راهنمايي و مشاوره همراه خود داشته باشيد.
  • در عوض، اگر در زندگي زناشويي خود مشكلاتي را تجربه مي كنيد، مي توانيد يك جلسه مشاوره ازدواج با يك مشاور مجرب در اين زمينه انجام دهيد. اين متخصصان داري آموزش و تجربه كافي براي راهنمايي كردن شما به بهتربن شكل هستند و خانواده همسر شما هم به مسائل خصوصي زندگي تان وارد نمي شوند.
     خانواده همسرتان مي تواند بخش مهمي از خانواده شما را تشكيل دهند. ولي بعضي وقت ها ممكن است مرز هاي زندگي شما را ناديده بگيرند. به ياد داشته باشيد كه اين خانواده شماست و شما قوانين آن را تنظيم مي كنيد. در صورتي كه رابطه شما با خانواده همسرتان ايده آل نيست، با كمك  اين مقاله مي توانيد به بهبود آن كمك كنيد.
  • در زمينه هاي مختلف زناشويي و خانواده به مشاوره جنسي و درمان اختلالات زناشويي دريافت نماييد.
امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/18  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

رابطه خانوادگي خوب، به تنهايي يك مورد لذت بخشي مي باشد. اهميت روابط خانواده منجر به ايجاد يك فضاي گرم و دوست داشتني در خانواده مي شوند.

چگونه يك زندگي مشترك موفق بسازيم ؟

رابطه خانوادگي خوب، به تنهايي يك مورد لذت بخشي مي باشد. اهميت روابط خانواده منجر به ايجاد يك فضاي گرم  و دوست داشتني در خانواده مي شوند. گاهي بايد مشاوره تلفني گرفت و راهنمايي يك متخصص را مدنظر داشت.

زمان مناسب و روابط خانوادگي

زمان خانواده مناسب مي تواند در هر جايي صورت بگيرد. اين مورد به اين معنا است كه اعضاي خانواده بيشترين زمان ممكن را به بودن در كنار هم اختصاص دهند.

يك سري از كارهايي كه شما مي توانيد براي ايجاد زمان خانواده مناسب در خانواده تان انجام دهيد، عبارتند از:

  • از زمان هاي روزمره اي كه در كنار يكديگر هستيد، براي صحبت كردن با يكديگر و خنديدن استفاده كنيد.
  • با هر يك از اعضاي خانواده تان مكالمات شخصي داشته باشيد تا روابط انفرادي تان را تقويت كنيد. اين مكالمه مي تواند در پنج دقيقه قبل از خوابيدن هر يك از بچه ها انجام شود.
  • يك زمان مجزايي را به همسرتان اختصاص دهيد. با اين كار به بچه هايتان نشان خواهيد داد كه اين زمان خانوادگي مناسب، يك تاثير مثبتي بر روي روابط شما و همسرتان دارد.
  • به صورت منظم، يك سري كارهاي سرگرم كننده اي را به همراه اعضاي خانواده تان انجام دهيد.
  • اين كار سرگرم كننده مي تواند يك مورد ساده اي همانند بازي فوتبال خانوادگي در پارك محلي در يكشنبه ها، يا بازي هاي تخته اي شبانه خانوادگي باشد كه در طول هر هفته انجام مي دهيد.
  • در مورد كارهايي كه مي خواهيد در يك سري از روزهاي خاص (همانند روزهاي تولد) انجام دهيد، به همراه هم تصميم گيري كنيد. حتي بچه هاي كوچك هم مي توانند در اين تصميم گيري ها نقش داشته باشند.

جديدترين مطالب و آموزش هاي خانواده در سايت مشاوركو مطالعه كنيد.

ارتباط مثبت و روابط خانوادگي

ارتباط مثبت عبارت از اختصاص دادن يك زماني براي گوش دادن به صحبت هاي يكديگر، گوش دادن بدون هيچ نوع قضاوت و بيان كردن صريح تفكرات و احساسات خودتان مي باشد.

به منظور تقويت روابط خانوادگي تان مي توانيد از ايده هاي ارتباطي مثبت استفاده كنيد كه برخي از آنها عبارتند از:

زمانيكه همسرتان يا فرزندتان مي خواهد صحبت كند، كارهايي كه در حال انجام آن هستيد را متوقف كنيد و با توجه كامل به حرف هاي طرف مقابلتان گوش دهيد.از طريق تعريف كردن بچه ها و همسرتان، آنها را تشويق كنيد. براي مثال مي توانيد بگوييد كه “لئو جان، زمانيكه بدون درخواست من كيف را به داخل خانه مي آوري، كمك بزرگي به من مي كني. از صميت قلب از تو ممنونم!”

قدرداني، عشق و تشويق را از طريق بيان كردن كلمات و بروز مهرباني نشان دهيد.اين مورد مي تواند يك كار ساده اي همانند گفتن “دوستت دارم” به فرزندتان در هر شب و در موقع خوابيدن باشد.

ارتباط غيركلامي مثبت

تمامي ارتباطات به صورت كلامي صورت نمي گيرند، بنابراين توجه كردن به احساساتي كه بچه هايتان و همسرتان به صورت غيركلامي بيان مي كنند، اهميت زيادي دارد.

براي مثال، ممكن است فرزند نوجوانتان تمايلي به صحبت كردن با شما نداشته باشد، ولي از طريق رفتارهايش نشان دهد كه بعد از آغوش گرفتن شما در يك شرايط مناسب و راحتي قرار مي گيرد.همچنين توجه كردن به پيام هاي غيركلامي كه شما مي فرستيد، اهميت زيادي دارد.

براي مثال، در آغوش گرفتن، بوسيدن و ارتباط چشمي منجر به فرستادن اين پيام مي شود كه شما مي خواهيد نزديك بچه تان باشيد.ولي يك تن صداي ناخوشايند يا اخم كردن در حين انجام دادن يك كاري به همراه بچه تان، اين پيام را به او خواهد رساند كه نمي خواهيد در كنارتان باشد.

سبك زندگي سالم را تجربه كنيد.

كار تيمي و روابط خانوادگي

زمانيكه هر فرد از اعضاي خانواده يك درك مناسبي در مورد جايگاهش داشته باشد، خانواده به صورت راحت تري مي تواند به عنوان يك تيم عمل كند؛

بنابراين داشتن انتظارات، محدوديت ها و مرزهاي مناسب يك مورد مفيدي است.

يك سري از روش هايي كه با استفاده از آنها مي توانيد كار تيمي را در خانواده تان گسترش دهيد، عبارتند از:

تقسيم كردن وظايف خانگي. حتي بچه هاي كوچك خانواده هم احساس تعلق را دوست دارند

اين احساس در نتيجه يك مشاركت ايجاد مي شود (در برخي مواقع اين احساس در مراحل نهايي ايجاد مي شود).

بچه هايتان را در تصميم گيري هاي مربوط به مواردي از قبيل فعاليت هاي خانوادگي، اصول و روزهاي تعطيل مشاركت دهيد.

به هر فردي (حتي بچه هاي كوچكتر) اجازه بدهيد تا حرف خودشان را بگويند. جلسات خانوادگي يك روشي مناسبي براي اين كار مي باشد.

به بچه هايتان اجازه بدهيد تا برخي از تصميمات را خودشان بگيرند.

تصميماتي كه به بچه هايتان اجازه خواهيد داد تا خودشان بگيرند، بستگي به توانايي ها و ميزان بلوغ آنها و همچنين محدوديت هاي موجود در خانواده دارد.

يك سري قوانين خانوادگي را تعيين كنيد كه به صورت مشخصي نشان دهند خانواده تان به چه نحوي مي خواهد از اعضاي خودش مراقبت كند و با آنها رفتار كند.

براي مثال قانون شما مي تواند عبارت از اين مورد باشد كه “در خانواده ما، همه افراد به صورت احترام آميز با هم صحبت مي كنند.”

براي رفع مشكلات با يكديگر همكاري كنيد. اين موارد شامل گوش دادن و تفكر آرام، در نظر گرفتن نظرات، احترام گذاشتن به ديدگاه ساير افراد، پيدا كردن راه حل هاي ساختاري و دستيابي به توافق مي باشد.

منبع:مشاور كو

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/17  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

معجزه هاي مشاوره خانواده خوب

اگر در خانواده، ازدواج يا ساير روابط خود دچار پريشاني هستيد، مركز مشاوره ستاره ايرانيان مي تواند به شما كمك كند. خانواده درماني به شما كمك مي كند تا از طريق الگوها يا سيستم هاي ناسالم براي يافتن صلح، هماهنگي و همكاري كار كنيد.

خانواده درماني، مشاوره زناشويي و ساير مشاوره هاي ارتباطي مي تواند به همه كمك كند تا از يك سبك زندگي شادتر بهره مند شوند.

خانواده درماني چيست؟
خانواده درماني و زوج درماني انواعي از روان درماني ها هستند كه براي كاهش تعارض در روابط طراحي شده اند. اين روش هاي درماني با بهبود نحوه تعامل اعضاي خانواده كار مي كند. برخلاف مشاوره فردي كه مشكلات دروني فرد را درمان مي كند، خانواده درماني بر اصلاح الگوهاي ناسالم و ايجاد سيستم هاي مثبت براي حل مسئله تمركز مي كند.

چه كساني به خانواده درماني يا مشاوره خانواده نياز دارند؟
«خانواده» در خانواده درماني يا مشاوره رابطه مي تواند تعربف متفاوتي داشته باشد. خانواده شما متشكل از افرادي است كه از شما حمايت مي كنند. اين افراد ممكن است خويشاوندان خوني يا افراد ديگري باشند كه در خانه شما زندگي مي كنند. به ياد داشته باشيد كه روابط خانوادگي سالم كليد سلامت روان شماست.

اگر خانواده شما با چالش هاي خاصي دست و پنجه نرم مي كند، خانواده درماني مي تواند كمك كند. همچنين كمك به اعضاي گروه براي سازگاري با تشخيص سلامت رواني يكي از اعضا، مفيد است. اهداف خانواده درماني معمولاً بر حل تعارض و بهبود ارتباطات متمركز هستند

موضوعات خانواده درماني
روابط شما مي تواند از درمان يا مشاوره زناشويي در موقعيت هايي مانند موارد زير بهره مند شود:

كودكي كه مشكلات رفتاري، اعتياد، اختلال خوردن يا مشكلات مدرسه را تجربه مي كند.
تروما يا اندوهي كه همه اعضاي گروه را تحت تأثير قرار مي‌دهد
سازگاري با اعضاي خانواده، مانند فرزند جديد
خشونت خانگي
اختلاف والدين
طلاق
مشكلات مالي
انواع رايج خانواده درماني
هنگامي كه از مركز روانشناسي ستاره ايرانيان براي خانواده درماني، مشاوره زناشويي يا ساير مشاوره هاي ارتباطي كمك بگيريد، از راهنمايي متخصصان مجرب و آموزش ديده ما بهره مند مي شويد. آن ها از روش‌هاي مختلفي استفاده مي‌كنند، به‌ويژه روش‌هايي كه براي نيازهاي خاص خانواده شما مناسب‌تر است.

برخي از انواع رايج خانواده درماني عبارتند از:

خانواده درماني بوونين
خانواده درماني بوونين زماني به خوبي جواب مي دهد كه ساير اعضاي خانواده به دلايلي نخواهند يا نتوانند در جلسات درماني شركت كنند. اين روش از تمايز به عنوان مفاهيم اصلي خود استفاده مي كند. تمايز به افراد كمك مي كند با استفاده از نامه نگاري و راهبردهاي ديگر ياد بگيرند كه چگونه در روابط خانوادگي خود واكنش عاطفي كمتري نشان دهند.


مشاوره خانواده
درمان ساختاري
درمان ساختاري به خانواده ها كمك مي كند تا مرزهاي سالمي را تعيين كنند و با برنامه ريزي و تقسيم مسئوليت نقش هاي مثبتي را ايفا كنند. در اين روش درمانگر مطمئن مي شود هيچ يك از اعضاي خانواده در خانواده قدرت زيادي را در اختيار ندارند.

مدل سيستماتيك
اين مدل درماني قدرت خانواده را به عنوان يك بازي ناخودآگاه كه مشكلات را تداوم مي بخشد بررسي مي كند. از موضع خنثي، درمانگر با خانواده مقابله مي كند تا به درك بيشتر مشكلات پيش آمده كمك كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-معجزه هاي مشاوره خانواده خوب

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/2  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در دوران آشنايي, دختر و پسر با يكديگر رفت‌ و آمد مي‌كنند تا با اخلاق يكديگر بيشتر آشنا بشوند. طبيعي است كه در اين دوران تا حدود زيادي با يكديگر تفاهم نداشته باشند و يا حتي شروع به بحث و دعوا كنند و اختلاف خانواده‌ در عقد ايجاد شود.

اين دوران از هر لحاظ اهميت زيادي دارد چرا كه اگر به‌ درستي فرد مقابل را نشناسيد سرنوشت خود را به بازي گرفته‌ ايد. از جهت ديگر هر چقدر هم تلاش كنيد تا يكديگر را بشناسيد باز هم نقاط ناپيدايي از شخصيت افراد وجود دارد.

دليل اختلاف خانواده‌ در عقد
دوره نامزدي حد فاصل دوران آشنايي اوليه و ازدواج است كه دختر و پسر در اين بازه زماني فرصت مي‌يابند كه بيشتر با يكديگر رفت‌ و آمد كنند تا همديگر را بهتر بشناسند.

درحقيقت مي‌توان گفت تا زماني‌ كه دختر و پسر زير يك سقف زندگي نكنند نمي‌توانند خصوصيات اخلاقي يكديگر را بشناسند حتي شايد در دوران نامزدي تلاش كنند تا قدري بهتر از آن‌چيزي كه هستند به‌نظر بيايند.

ممكن است در حد فاصل دوران نامزدي دختر و پسر متوجه شوند كه نمي‌توانند با يكديگر زندگي كنند و هر دو به عبارت ديگر آدم زندگي يكديگر نيستند.

در اين صورت ممكن است دختر يا خانواده‌اش ناراحت شوند كه اين ازدواج صورت نگرفت اما حقيقت امر اين است كه بهم خوردن دوران نامزدي خيلي بهتر از بهم خوردن در دوران عقد و عروسي است چراكه در چنين مواقعي در ازدواج شكست‌ خورده يك كودك نيز قرباني خواهد شد.

اما در اين‌ بين موضوعي كه به وجود مي‌آيد اين است كه مهم‌ ترين دليل مشاجرات در دوران نامزدي كدام‌اند؟

۱٫خانواده
مسائل مربوط به خانواده‌ها سهم بزرگي در اختلافات دوره نامزدي دارد. ممكن است خانواده‌ها به دلايل مختلفي مثل ترس از تنها شدن و يا توهم توطئه شروع به دخالت در زندگي دختر و پسر كنند؛ زوج هاي جوان نيز احتمالاً ممكن است از اين دخالت‌ها به سطوح بيايند و اوضاع بدتر شود.

زوج درمانگران كه با چنين رفتارهايي كاملاً آشنا هستند علت رفتارهاي نامناسب خانواده را ريشه‌ يابي مي‌كنند و از دختر و پسر مي‌خواهند تا شرايط را مديريت كنند.

مسائل اقتصادي
مسائل اقتصادي نيز از مهم‌ترين اختلافات دوران آشنايي مي‌باشد. زوجين جواني كه قصد آشنايي با يكديگر را دارند آرام‌آرام از شرايط مالي يكديگر آگاه مي‌شوند. بالا رفتن سطح توقع زوجين باعث مي‌شود تا مشكلي به مشكلات مسير ازدواج اضافه شود و رابطه آن‌ها را تحت‌ الشعاع قرار دهد.

برقراري رابطه جنسي
مسئله رابطه جنسي در بازه زماني نامزدي از آن دست مسائلي است كه اختلاف زيادي در رابطه زوجين ايجاد مي كند. علت عمده مشكلات اين است كه زوجين درباره دغدغه‌ هاي جنسي خود گفت‌ و گو نكرده‌اند و اين قبيل صحبت‌ها را تابو مي‌دانستند؛ درصورتي‌كه به‌ محض ازدواج‌ كردن و برقراري رابطه جنسي، متوجه مي‌شوند كه فرد مقابل از نظر جنسي پارتنر مناسبي براي آنان نمي‌ باشد.

روابط اجتماعي
بسياري از زوجين در دوران نامزدي از روابط اجتماعي و نحوه معاشرت همسر خود گله مي‌كنند. حقيقتي كه وجود دارد اين است كه زوجين در دوره متأهلي نمي‌توانند رابطه خود را به‌ نحوي‌ كه در دوره مجردي بوده با اطرافيان خود حفظ كنند.

در رابطه با خانواده نيز بعضي افراد رفت‌ و آمد زياد را نمي‌پسندند درصورتي‌كه شريك عاطفي آنان كاملاً برعكس است و زمان زيادي را به رفت‌ و آمد خانوادگي مي‌گذراند و به‌ همين دليل هر دوي آنان در عذاب خواهند بود.

براي پيشگيري از چنين مشكلاتي بايد توجه كنيد كه پيش‌ از ازدواج درباره اين مسائل توافق كنيد و ايده‌آل‌هاي خود را بپرسيد.

چگونه مي‌توانيم مشاجرات دوره نامزدي را حل‌ و فصل كنيم.
وقتي علل به وجود آمدن مشكلات دوره نامزدي نقد شد، حالا وقت آن است كه تلاش كنيم تا اين مشكلات را حل كنيم؛ اما چگونه؟

دو روش كاملاً كاربردي به شما پيشنهاد مي‌كنيم

مشورت با خانواده‌ها
خانواده‌ها در بروز اختلافات دوره نامزدي معمولاً تجربيات خوبي دارند و مي‌توانند كمك زيادي در اين زمينه داشته باشند، اما فراموش نكنيد كه براي كمك خواستن از آنان لازم است تعادل را حفظ كنيد.

اگر ريز به ريز جزئيات و اختلافات خود را با خانواده در ميان بگذاريد اين تصور اشتباه ايجاد مي‌شود كه اجازه دارند راجع به هر چيزي كه بخواهند اظهار نظر كنند و در زندگي شما دخالت كنند كه باعث اختلاف خانواده‌ در عقد مي شود. اگر بلد نباشيد تا حد مجاز از اين مشورت استفاده كنيد، خود نيز به‌تنهايي موجب بروز مشكل ديگر خواهيد شد.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلاف خانواده‌ در عقد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/28  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

دلايل مشاوره خانوادگي

مشاوره خانواده فرآيندي است كه در طي آن, ابعاد مختلفي از شخصيت افراد هويدا شده و به همين دليل از اهميت بسيار زيادي برخوردار است.

اين فرآيند خصوصا براي افرادي كارآمدتر خواهد بود كه حين تصميم گيري براي ازدواج, قوه منطق خود را به كلي كار مي گذارند و صرفا با احساسات خود انتخاب مي كنند. اين افراد معمولا در برابر بزرگ ترين مشكلات هم سكوت مي كنند يا آن را ناديده مي گيرند.

انواع مراحل و اهداف مشاوره خانواده و ازدواج
مشاوره ازدواج دو نوع دارد : مشاوره پيش از ازدواج و مشاوره پس از ازدواج

در مشاوره پيش از ازدواج, ميزان آمادگي طرفين جهت بررسي همخواني شخصيت و خانواده ها, ميزان شناخت يكديگر از زندگي مشترك و نحوه برخورد با چالش هاي پيش رو زناشويي سنجيده مي شود.

مشاوره پس از ازدواج نيز در مواقعي كاربرد دارد كه زوجين پس از تشكيل زندگي مشترك به مانعي برخورد كرده اند و قصد دارند نظر تراپيست را نيز در اين باره جويا شوند.

مشاور خانواده در چنين موقعيت هايي به دور از هر گونه پيش داوري و سو گيري نسبت به طرفين قضاوت مي كند و به زوجين كمك مي كند تا درست ترين راه را به نفع خود, انتخاب كنند.

علت اهميت زياد مشاوره ازدواج
متاسفانه اين روزها شاهد آمار بسيار بالايي از طلاق زوجين جوان هستيم و علت عمده آن نيز, عدم شناخت كافي زوجين نسبت به اخلاق و شخصيت يكديگر است. علل ديگر اهميت مشاوره ازدواج نيز به شرح زير مي باشد:

۱) باعث شناخت كافي زوجين نسبت به يكديگر مي شود.

۲) باعث شناخت نقاط ضعف و قوت يكديگر خواهد شد.

۳) ميزان آگاهي زوجين نسبت به چالش ها و مسائل مختلف را بالا مي برد.

۴) موجب پيشگيري از بسياري از چالش هاي پيش رو مي شود.

خوب است كه زوجين حتي كوچك ترين مسائل خود را براي افراد غير متخصص بازگو نكنند چرا كه اين كار علاوه بر حل نشدن مشكلات, موجب سخت تر شدن آن و اجازه دخالت اطرافيان در اين مسئله خواهدشد.

مشاوران ازدواج نسبت به اطلاعات مراجعين خود متعهد هستند تا اسرار آنان را به كسي بازگو نكنند اما با بازگوكردن اسرار خود براي فاميل و آشنايان خود را سوژه قضاوت و پيش داوري هاي غير منطقي اقوام خواهيد كرد.

به طور كلي ازدواجي از هر نظر موفق و مثمر ثمر خواهد بود كه زوجين در طي آن از لحاظ مختلفي مثل اخلاق جايگاه اجتماعي اقتصادي و غيره هم سطح و هم سو باشند. اگر در اين زمينه ها شباهتي وجود نداشته باشد طبيعتا اختلاف پيش مي آيد و ازدواج نا موفق خواهد شد.


مشاوره خانوادگي
در جلسات مشاوره ازدواج چه مي گذرد؟
مشاور در وهله اول اطلاعات مهم شما را مي پرسد و شما با پر كردن يك فرم جامع و كامل, به او كمك مي كنيد تا درباره شناخت شما و ارائه راه حل مناسب راهي ارائه كند.

يك مشاور خوب و با تجربه تلاش مي كند تا موارد زير را مهيا كند:

۱) ايجاد فضاي امن و مناسب كه هر دو طرف بتوانند نظر خود را بدون ترس از هيچ گونه قضاوتي بيان كنند.

۲) ايجاد فرصت براي گفت و گوي آزاد .

۳) رو به رو شدن با نقص هاي فردي و آشنا شدن با آن ها .

۴) تلاش براي به توافق رسيدن با يكديگر .

چرا مي گوييم مشاوره ي ازدواج واجب و حياتي است؟

آگاهي كامل لازمه داشتن يك زندگي سالم و بدون ريسك خطرناك مي باشد.

شما نمي توانيد با دانستن خصوصيات اخلاقي و شخصيتي فرد مقابل با او تشكيل خانواده بدهيد. البته لازم به ذكر است كه مشاوره ازدواج افراد را به طور كامل معرفي نمي كند اما تا حدود زيادي لايه هاي زيرين شخصيت او را هويدا مي كند.

نحوه مشاوره تلفني
خانواده نوعي اجتماع كوچك مي باشد كه هر يك از اعضاي آن عضوي مهم از جامعه هستند.

اولين لايه هاي شخصيتي هر فرد در اين اجتماع كوچك شكل مي گيرد و فرد را مي سازد. با توجه به اين كه در اغلب خانواده ها درگيري ها و تنش هاي بسياري وجود دارد، بهتر است تا در اين مسير سخت از يك مشاور خبره كمك بخواهيم.

علت اهميت مشاوره خانواده
خانواده ها هميشه براي دلايل متفاوتي احتياج به مشاوره حضوري يا تلفني پيدا خواهند كرد. انجام مشاوره و در ميان گذاشتن مشكلات با مشاور به شما كمك مي كند تا اعضاي خانواده و تعارضات آنان را بيشتر بشناسيد و با آنان كنار بياييد.

اين جلسات مشاوره به افراد كمك مي كنند تا كاملا قوي تر بشويد و از نظر اختلالات رواني مختلف, به طور كامل بررسي شويد.

متاسفانه اين روزها مشكلات اقتصادي تنش ها و دغدغه هاي والدين براي تربيت فرزندان و همچنين نحوه ارتباط خانواده با ديگر افراد, بر سلامت روان خانواده تاثير مي گذارد و لزوم مشاوره خانواده را تاييد مي كند.

اگر در خانه كه محيط امن اعضاي آن است تنش و استرس وجود داشته باشد اعضاي آن از نظر رواني به هم ريخته و بيرون از خانه نيز به تعارضات زيادي برخورد مي كنند.

تا زماني كه مشكلات در خانه حل نشوند شما نمي توانيد در محيط بيرون از خانه نيز ارتباط سازنده اي داشته باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-دلايل مشاوره خانوادگي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/24  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

انواع خانواده از ديدگاه مراكز روانشناسي خانواده

خانواده يكي از نخستين بنيان اجتماعي، طبيعي ترين نهاد اجتماعي و همزاد انسان مي باشد و انسان اولين اجتماعي كه وارد مي شود خانواده نام دارد.

خانواده كاركردهاي بسيار براي فرد دارد كه مي توان به نمونه هايي از آن اشاره كرد، به طور مثال كاركرد عاطفي، كاركرد اقتصادي، اعطاي پايگاه اجتماعي، اجتماعي كردن، حمايت و مراقبت از كودكان، رفع نياز جنسي، توليد مثل و غيره نام برد.

خانواده از همه لحاظ مهم مي باشد و يكي از عوامل موثر كه نقش خانواده بسيار اهميت دارد تكوين شخصيت و رفتار فرد مي باشد.

خانواده را مي توان از لحاظ مختلف مورد دسته بندي قرار داد كه در ذيل نمونه هايي از آن را ذكر مي كنيم.

منش و شخصيت
الگوي روابط بين فردي
روابط برون و درون گروهي
شيوه مديريت
نحوه رفتار و برخورد با كودكان و نوجوانان
ايجاد اختلال در رفتار كودكان
كاهش مشكلات كودكان
انواع خانواده از ديدگاه مراكز روانشناسي خانواده
هر كدام از اين خانواده ها داراي ويژگي هايي هستند كه توسط روانشناسان مطرح شده است در ادامه هر كدام از اين ويژگي ها را مطرح مي كنيم.

خانواده سخت گير:
در خانواده سخت گير معمولا والدين طوري با فرزندانشان رفتار مي كنند كه در گذشته پدر و مادرشان با آن ها رفتار مي كرد در اين خانواده شرايط سخت گيرانه مي باشد در زير شرايطي كه اين خانواده دارد را ذكر مي كنيم.

معمولا تصميم گيرنده يكي از والدين مي باشد.
فقط همان شخص تصميم گيرنده مي تواند نظر بدهد و ديگر اعضاي خانواده حق اظهار نظر ندارند.
فرزندان مجبور به اطاعت نظر والدين هستند و اگر خلاف آن را انجام دهند والدين ناراحت و خشمگين مي شوند.


والدين كنترل شديدي بر فرزندان خود دارند.
نسبت به نظم داشتن بسيار سختگيرانه عمل مي كنند و ارزش افراطي نسبت به آن قائل هستند.
نسبت به تصميم هاي فرزندشان ارزش قائل نيستند و مهم نظر والدين مي باشد.
با رفتار سختگيرانه خود باعث مي شوند تا نياز عاطفي كودك به درستي ارضا نشود.
كودكان در اين خانواده به احتمال زياد دروغگو هستند و عزت نفس پاييني دارند.
كودكان بيشتر دوست دارند با گروه هاي خارج از خانواده خود باشند.
كودكان دچار اضطراب، افسردگي، وسواس و كمال گرايي مي شوند.
خانواده هاي تركيبي
خانواده هاي تركيبي يا خانواده ناتني | پيشنهاد مشاور چيست؟
خانواده سهل گير:
در اين خانواده اعضاي خانواده بيشتر تمايل دارند نيازهاي ارضا نشده خودشان را رفع كنند و به همين دليل به نيازهاي جسماني كودكشان توجه نمي كنند و به امر تربيت كودك توجهي نمي كنند.

در اين خانواده شرايط به صورت زير مي باشد.

هر چه كودكشان مي خواهد انجام مي دهند تا كودكشان را ساكت و خاموش نگه دارند.
كودكشان پرتوقع تربيت مي شود.
والدين هيچ كنترلي بر كودك خود ندارند و بسيار فرزندشان را آزاد مي گذارند تا هر طور كه تمايل دارد زندگي كند.
والدين هيج انتظاري از فرزندشان ندارند
براي استقلال فرزندشان هيچ كاري انجام نمي دهند
چون تجربه كافي ندارد زود تسليم مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-انواع خانواده از ديدگاه مراكز روانشناسي خانواده

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/17  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مخالفت خانواده پسر با ازدواج و راه حل آن

مخالفت خانواده پسر با ازدواج مسئله است كه بسياري از زوجين با آن رو به رو مي شوند، ممكن است شما با شرايطي مواجه شويد كه دختري را براي ازدواج انتخاب مي كنيد اما خانواده با انتخاب شما مخالف باشند، در اين حالت تنش هاي ميان شما و خانواده تان به وجود مي آيد كه مي تواند باعث درگيري ميان شما شود.

بسياري از خانواده به دليل عدم اعتماد به انتخاب شما، مخالف ازدواج تان هستند، آن ها گمان مي كنند كه انتخاب همسر بايد توسط خودشان انجام شود زيرا آن ها با تجربه تر هستند.

در صورتي كه از انگيزه ازدواج تان مطمئن هستيد بهترين راه اين است كه به صورت منطقي با خانواده تان صحبت كنيد، هم چنين مي توانيد از مشاوره قبل از ازدواج كمك بگيريد تا در اين زمينه شما را ياري كند تا بتوانيد ازدواج موفقي داشته باشيد و نگراني هاي خانواده تان كاهش يابد.

دلايل مخالفت خانواده پسر با ازدواج او
مخالفت خانواده با ازدواج پسرشان دلايل مختلفي دارد، والدين تصور مي كنند كه خودشان مي توانند دختر بهتري را براي فرزندشان انتخاب كنند و مصلحت فرزندشان را بهتر مي دانند. پدر و مادر فكر مي كنند كه هنوز فرزندشان به بلوغ عاطفي و فكري كافي براي ازدواج نرسيده اند و نمي توانند انتخاب درستي داشته باشند.

نارضايتي از دختر منتخب پسر
برخي از خانواده ها اساسا با دختري كه پسرشان براي ازدواج انتخاب كرده است مخالف مي باشند و آن ها گمان مي كنند كه خودشان بايد براي او، همسري را انتخاب كنند. در حقيقت اين خانواده ها به مشورت دادن پسرشان و عدم تائيد دختري كه او بر مي گزيند قانع نمي باشند و مي خواهند خودشان مستقيم براي همسرشان تصميم بگيرند.

مشكل اين جاست كه خانواده ها به جاي اين كه به دنبال همسر مناسب براي پسرشان باشند بيشتر به دنبال عروسي مناسب براي خودشان هستند كه بتوانند به او افتخار كنند و از نظر آن ها براي پسرشان مناسب باشد.

هراس خانواده از جدايي و مستقل شدن فرزند از خانواده
اين خانواده ها ترجيح مي دهند كه پسرشان فعلا ازدواج نكنند، پسري كه در خانواده نقش پدر و پشتيبان را دارد و اعضاي خانواده به او وابستگي مالي دارند، نگرانند كه با ازدواجش منجر به از دست دادن تكيه گاهشان شود و اين مسئله بسيار براي آن ها نگران كننده مي باشد.

هم چنين ممكن است مادر به پسرش بسيار وابسته باشد و عروس را به عنوان رقيبي براي خود در نظر بگيرد، دليل ديگري كه ممكن است خانواده ها مانع ازدواج پسرشان شوند شك در توانايي پسر براي اداره كردن زندگي مي باشد.

در اين حالت خانواده ها تصور مي كنند كه پسرشان به قدر كافي آگاه نيست و هنوز توانايي مالي اداره زندگي شان را ندارند و از پس زندگي بر نمي آيد به همين دليل از جدايي و مستقل شدن پسرشان مي ترسند.

در نظر داشتن دختري در دوستان و اطرافيان
در بعضي از موارد خانواده ها، دختر ديگري را در آشنايان براي پسرشان پسنديده اند و به همين دليل با انتخاب پسرشان مخالف هستند و دوست دارند پسرشان با دختري كه آن ها انتخاب كرده اند ازدواج كند به همين دليل راضي به ازدواج پسرشان با دختري كه خودش به عنوان همسر انتخاب كرده است نمي شوند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مخالفت خانواده پسر با ازدواج و راه حل آن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/28  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

خصوصيات فرزند اول، بچه اول كه باشي ( ۷ ويژگي مهم)

خصوصيات فرزند اول بايد مورد توجه ويژه قرار بگيرد زيرا با آمدن اولين فرزند همه اعضاي خانواده وارد جريان متفاوتي مي شوند و به طور طبيعي رفتار والدين تك فرزندي با آن هايي كه چند فرزند دارند متفاوت مي باشد، والدين همان ابتدا متوجه مي شوند كه فرزندان نسبت به يكديگر، رفتارها و خصوصيات مختلفي از خودشان نشان مي دهند.

در واقع زماني كه فرزند دوم به دنيا مي آيد، فرزند اول جايگاه خود را به عنوان فرمانرواي مطلق خانواده از دست مي دهد و آن را با ديگري سهيم مي شود در اين شرايط خانواده بايد شرايطي را ايجاد كند تا تنش و مشكلات در فضاي خانواده كاهش يابد و روابط پايدار و صميمانه اي در ميان فرزندان به وجود آيد. در ادامه اين مقاله به بررسي خصوصيات فرزند اول مي پردازيم تا اطلاعات شما در اين خصوص افزايش يابد.

خصوصيات فرزند اول: نقش در خانواده
تولد فرزند اول، تجربه اي جديد براي والدين مي باشد و آن ها ممكن است در تربيت فرزند اول بر اساس قوانين پيش بروند و بسيار سخت گير باشند و يا به خاطر ذوق و شوقي كه براي تولد فرزندشان دارند بسيار سهل گير باشند و اصول تربيتي را به خوبي ايفا نكنند در نتيجه در تربيت فرزندشان با مشكلاتي رو به رو خواهند شد.

پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد والدين به خاطر تجربه اي از تربيت فرزند اولشان داشته اند روش تربيتي خود را تغيير مي دهند و به صورت ديگري به تربيت فرزند دوم مي پردازند، در اين حالت فرزند اول مجبور است بي تجربگي و نا پختگي والدين را در تربيت كردن تحمل كند.

مفاهيمي در روانشناسي كودك مطرح مي شود كه به شما كمك مي كند تا از اشتباهات رايج تربيتي بپرهيزيد و از بهترين روش هاي تربيتي براي تربيت فرزندان استفاده نماييد.

تعادل در تربيت فرزندان اول
فرزندان اول در كانون توجه والدين قرار دارند و معمولا تمام خواسته هاي آن ها توسط والدين برآورده مي شود و در فرزند احساس ارزشمندي زيادي به وجود مي آيد، در صورتي كه اين روند شكل افراطي و بي رويه اي داشته باشد، فرزندان اول تبديل به انسان هاي قدرت طلب، خودخواه و كم تحمل مي شوند و آن ها تحمل هيچ گونه بي توجهي ندارند.

پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد از توجه والدين به آن ها كم مي شود و در اين صورت فرزند اول، فرزند دوم را مسبب اين بي توجهي مي داند و در اين حالت حسادت فرزند اول شروع مي شود كه يكي از خصوصيات به وجود آمدن آن ها در هنگام تولد فرزند دوم مي باشد، تمام فرزندان اول تغيير جايگاه شان را در خانواده احساس مي كنند اما فرزندان نازپرورده تر با صدمات بيشتري رو به رو هستند و اين كه كودك چطور با اين وضع و شرايط كنار بيايد به رفتار والدين و سبك هاي فرزند پروري آن ها بستگي دارد.

در صورتي كه والدين تمام توجه و محبت خود را نثار فرزند دوم كنند و يا رفتارهاي اشتباه ديگري از خودشان نشان دهند فرزند اول به احساس طرد شدگي دچار خواهد شد و بعد ها آن را به خواهر و برادر كوچك خود منتقل مي كنند اما در صورتي كه والدين رفتار صحيحي با كودك شان داشته باشند بچه ها به دوستاني خوب تبديل مي شوند و فرزند اول در برابر خواهر و برادر كوچك خود احساس مسئوليت و رهبري مي كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-خصوصيات فرزند اول، بچه اول كه باشي ( ۷ ويژگي مهم)

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/1  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

يك رابطه خانوادگي مي تواند به عنوان هر تركيبي از روابط والديني و فرزندي و روابط ازدواجي تعريف شود كه دو فرد را به صورت مستقيم يا از طريق يك فرد سوم به هم مرتبط مي كند.

در اين حوزه، روابط ازدواجي يا زناشويي به عنوان زندگي غيررسمي در كنار همراه هم تعريف مي شود، بنابراين يك موردي مستقل از وضعيت ازدواجي قانوني مي باشد.


برخي از افراد بر اين باورند كه خانواده يكي از مهمترين بخش هاي زندگي هر فردي مي باشد، ولي بايد بررسي شود كه منظور از خانواده چيست.

شما از طريق مطالعه كردن ادامه اين مقاله و ساير مقالات انتشار يافته در سايت مشاورانه مي توانيد نسبت به تعريف علمي خانواده و روش هاي مربوط به آگاهي يافتن بيشتر از خانواده تان آشنا شويد و همچنين نسبت به چند مورد از ساختارهاي خانوادگي اطلاع كسب كنيد.

تعريف خانواده براي كودكان
زمانيكه شما متولد مي شويد، بلافاصله بخشي از يك گروه از افرادي مي شويد كه به عنوان خانواده شما شناخته مي شوند.

تعاريف مختلفي از خانواده وجود دارد؛ برخي از اين تعاريف خانواده را به عنوان “يك گروه اجتماعي بنيادي در جامعه كه از يك يا دو سرپرست و خانواده آنها تشكيل شده است.

” يا “يك گروه تشكيل شده از دو يا چند نفر كه از طريق خوني، فرزند پذيري، ازدواج، ناخواندگي يا شيردهي به هم مرتبط مي شوند و معمولا در يك خانه يكساني زندگي مي كنند” تعريف كرده اند.

يكي از اولين چيزهايي كه شما مي توانيد در اين دنيا به دست بياوريد، عبارت از خانواده مي باشد.

شما به طرق مختلف مي توانيد با ساير افراد رابطه داشته باشيد. در برخي مواقع شما يك رابطه بيولوژيكي با يك فرد ديگري داريد.

براي مثال، در صورتيكه شما يك برادر يا خواهري داشته باشيد و حداقل داراي يك سرپرست يكساني باشيد، شما يك رابطه بيولوژيكي با يكديگر خواهيد داشت.

عموزاده ها، عمه زاده ها، خاله زاده ها، دايي زاده ها، والدين و پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها عبارت از ساير افرادي مي باشند كه شما با آنها رابطه بيولوژيكي داريد.

در برخي مواقع شما يك رابطه قانوني با يك فرد ديگري پيدا مي كنيد. براي مثال در صورتيكه شما به فرزند خواندگي پذيرفته شويد، در اين صورت يك رابطه قانوني با والدين خودتان خواهيد داشت.

فرزند خواندگي در زماني صورت مي گيرد كه والدين واقعي كودك قادر به تامين هزينه هايشان نباشند و فرزندشان با يك خانواده ديگري زندگي كند و بخشي از خانواده آنها باشد

زمانيكه دو نفر تصميم مي گيرند كه با هم ازدواج كنند، يك رابطه ازدواجي با يكديگر پيدا مي كنند.

اين امكان وجود دارد كه خانواده شما به چندين نسل تعلق داشته باشد. يك نسل عبارت از يك گروه از افرادي مي باشد كه در يك زمان يكساني متولد مي شوند و زندگي مي كنند.

بنابراين شما و برادران و خواهرانتان در يك نسل هستيد. والدين شما به يك نسل ديگري تعلق دارند.

نسل مربوط به پدربزرگ ها و مادربزرگ هاي شما هم يك نسل متفاوتي است.

اين امكان وجود دارد كه شما با يكي از افراد مهم، همانند آبراهام لينكولن، هريت تابمن يا حتي جاستين بيبر رابطه داشته باشيد. تا زمانيكه در اين مورد تحقيق نكنيد، نسبت به اين ارتباطات خودتان اطلاع نخواهيد يافت.

منبع:كانون مشاوران ايران-تعريف خانواده از ديدگاه روانشناسي براي كودكان و بزرگسالان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/11/11  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

شناسايي كردن ريشه اصلي مشكلات خانوادگي
راه حل مشكلات زندگي
1. مشكل واقعي را شناسايي كنيد.
سعي كنيد كه يك درك درستي از شرايط موجود به دست بياوريد.

احتمالا شما درگير يك سري مشكلات مربوط به سلامتي يا مشكلات شخصي باشيد كه تا به حال آنها را از خانواده خودتان مخفي كرده ايد.

يا اينكه به خاطر عشقي كه از دست داده ايد، احساس ناراحتي داشته باشيد.

مشكل موجود را در تحت نظر داشته باشيد تا بتوانيد شناخت مناسبي از آن به دست بياوريد.

شايد نياز باشد كه شما در اين مرحله يك سري تحليلي هايي را در مورد خودتان انجام دهيد.

چرا من مشكلم را از خانواده خودم مخفي مي كنم؟

چرا اين مشكل خانوادگي من را اينقدر ناراحت كرده است؟

براي مثال، ممكن است كه شما با چالش هاي مالي مواجه باشيد و نگران نحوه پول خرج كردن مادرتان باشيد.

شايد بعد از آن متوجه شويد كه دليل نگران بودن شما عبارت از اين است كه نمي خواهيد وي منابع مالي خودش را تمام كند تا شما مجبور به ارائه حمايت مالي از وي نباشيد.

هيچ نوع پيش فرضي در مورد تفكرات ساير افراد نداشته باشيد.

شما براي اينكه متوجه تفكرات واقعي آنها شويد، شايد نياز داشته باشيد كه با آنها صحبت كنيد.

از سخن چيني كردن در مورد ساير اعضاي خانواده اجتناب كنيد، چرا كه اين احتمال وجود دارد آنها در نهايت متوجه اين سخن چيني و شايعه پراكني شما شوند و شرايط موجود وخيم تر شود.

سعي كنيد كه بر روي علل متمركز شويد، نه بر روي علائم.

با اين وجود، يكي از اعضاي قابل اعتماد خانواده، همانند والدين يا برادر يا خواهر، مي تواند به شما كمك كند تا درك درستي از وضعيت موجود به دست بياوريد؛

بنابراين داشتن يك مكالمه صميمي كه به منظور حل و شناسايي مشكل صورت مي گيرد، يك مورد مناسبي است.

2. براي اينكه متوجه مشكلات موجود شويد، يك سري سوالاتي بپرسيد.
يكي از روش هايي كه با استفاده از آن مي توانيد علل ريشه اي مشكلات خانوادگي را شناسايي كنيد، عبارت از اجتناب كردن از اظهار نظر و سوال پرسيدن مي باشد.

ارائه اظهار نظر مي تواند منجر به ايجاد اين احساس در افراد شود كه مورد قضاوت قرار مي گيرند؛ اين حالت مي تواند باعث شود كه آنها حالت دفاعي به خودشان بگيرند.

در نقطه مقابل، سوال پرسيدن منجر به ملايم شدن مكالمه خواهد شد و مي تواند مواردي كه منجر به اذيت شدن فرد مي شوند را از بين ببرد.

سوال پرسيدن باعث خواهد شد كه اعضاي خانواده احساس محكوم شدن نداشته باشند.

منبع:كانون مشاوران ايران-شناسايي كردن ريشه اصلي مشكلات خانوادگي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/20  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آزادي در خانواده، در خانه خود به شكوفايي برسيد

آزادي در هر خانه اي معني خاص خودش را دارد و يكي از مسائلي است كه با توجه به تربيت، محيط، تحصيلان و فرهنگ ديدگاه هاي متفاوتي نسبت به آن وجود دارد، يكي از اصول اصلي براي رشد افراد در جامعه آزادي مي باشد.

مردان و زنان بايد بتوانند به راحتي نظراتشان را بيان كنند و از بيان ايده هاي خود ترس نداشته باشند، در صورتي كه آن ها قادر نباشند علايق شان را دنبال كنند چگونه مي توانند براي خود و جامعه شان مفيد باشند؟

توجه داشته باشيد كه شناسايي استعداد ها و توانايي بالقوه بدون آزادي امكان پذير نمي باشد.

در صورتي كه والدين و فرزندان ندانند چطور به خواسته هاي خود برسند مشكلات بسياري در زندگي و خانواده سالم آن ها به وجود مي آيد البته توجه داشته باشيد كه براي رسيدن به اين خواسته ها، آگاهي و كسب مهارت لازم و ضروري مي باشد.

در اين شرايط مراجعه به مشاور خانواده لازم و ضروري است زيرا راهكارهاي اساسي براي حل مشكلات را در اختيار شما قرار مي دهد و به درمان اختلالاتي كه مانع از آرامش و سعادت خانواده مي شود مي پردازد.

آزادي در محيط خانواده
به طور ساده آزادي درون خانواده به آزادي هايي گفته مي شود كه منبع قدرت خانواده (پدر يا مادر) براي فرزند و ديگر اعضاي خانواده ايجاد مي كنند، اين آزادي ها شامل موارد زير مي شود:

بيان و اظهارنظر درباره مسائل مهم خانواده
بيان عقيده
انتخاب نوع پوشش
آزادي رفتار
انتخاب مسير زندگي
در برخي از خانواده ها آزادي فرزندان براي خانواده بسيار محدود شده و يا به حالت افراطي و اشتباه در آمده است در اين دو حالت آسيب هاي براي فرزندان به دنبال خواهد داشت و افراد با مشكلاتي رو به رو مي شوند.

آزادي پدر در خانواده
يكي از مسائلي كه براي حفظ سلامت خانواده بايد به آن پرداخته شود آزادي مردان در خانواده مي باشد از زمان هاي قديم قدرت خانه در دست مردان بوده است و در صورتي كه مرد اين قدرت را به همسرش واگذار مي كرد به او لقب زن زليلي مي دادند و او را مسخره مي كردند.

البته به مرور زمان ديدگاه افراد نسبت به زندگي تغيير كرده است و سعي شده براي آزادي مردان چهارچوب هايي مشخص شود اما با وجود اين كه در اين زمينه تغييراتي به وجود آمده است اما باز هم پدر و مرد در خانه به عنوان ناخداي كشتي هستند و قدرت خانه تا حدودي در دست آن ها مي باشد.

آزادي مادر در خانواده
آزادي زنان در خانواده يكي از مسائل بحث برانگيزي مي باشد كه در ميان جوامع مختلف اختلاف نظرهايي را به وجود آورده است و باعث هرج و مرج در ميان آن ها شده است.

در زمان هاي قديم بسياري از زنان از حقوق خود اطلاعي ندارند و زندگي شان با سختي هاي زيادي رو به رو بوده است اما امروزه با تغييراتي كه در جايگاه زنان ايجاد شده، زنان تا حدودي راحت تر مي توانند از حق و حقوق شان دفاع كنند.

امروزه برخي از زنان هستند كه قادر به دفاع از خودشان نمي باشند و مورد آزار و خشونت خانگي قرار گرفته و با محدوديت هاي زيادي رو به رو مي شوند.

در خانواده هايي كه زنان در اين حد محدود هستند و قدرت حرف زدن و تصميم گيري ندارند، فرزندان به خوبي رشد نخواهند كرد زيرا نقش مادر در تربيت فرزندان از اهميت بالايي برخوردار است.

توجه داشته باشيد كه نقش مادر در تربيت فرزندان، بر روي سلامت و شخصيت فرزندان بسيار تاثيرگذار مي باشد. مادري كه نتواند از خود دفاع كند و خود را اسير محدوديت هاي ناعادلانه كند مسلما الگوي تربيتي مناسبي براي مقتدر و محكم بودن فرزندش نخواهد بود.

منبع:كانون مشاوران ايران-آزادي در خانواده | در خانه خود به شكوفايي برسيد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/5  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

خانواده همسر پيش از ازدواج مهم است؟ چقدر بايد خانواده همسر با شما تفاهم داشته باشد؟

اگر جزو كساني هستيد كه سعي مي كنيد براي هركاري زمان بگذاريد كم كم متوجه خواهيد شد كه وقت كافي براي همه كارها را نداريد. ولي مهم است كه خانواده همسر و خانواده خود را پس از ازدواج فراموش نكنيد.

نقش خانواده همسر
زندگي شما پس از ازدواج تغيير و تحولات زيادي را تجربه مي كند و مطمئناً اين تغييرات علاوه بر شما به خانواده شما هم فشار وارد مي كند.

اين وظيفه شما است كه تعادل را بين خانواده همسرتان در هر شرايطي حفظ كنيد.

به ياد داشته باشيد كه خانواده شما اهميت زيادي دارد ولي شما تصميم هاي اساسي زندگي را با همسرتان مي گيريد و خانواده شما نقشي در تصميم گيري هاي زندگي مشترك شما ندارند.

در ادامه ما به بررسي روابط شما با خانواده همسر و خودتان پرداخته ايم. سعي كنيد اين متن ها را به دور از غرض ورزي مطالعه كنيد و با ذهن باز به سوالات هر قسمت پاسخ دهيد.

فايل صوتي نقش خانواده همسر و خانواده پدري پس از ازدواج
شرمنده،مرورگر شما از تگ صدا پشتيباني نمي كند

پدر و مادرتان
چه از پدر و مادر همسرتان خوشتان بيايد چه نه، بايد بپذيريد كه آن ها بخش جدا نشدني از همسرتان هستند.

احتمال اين كه همسرتان پدر و مادرش را كه در تمام طول زندگيش كنارش بودند را فراموش كند تقريبا صفر درصد است، پس در ابتدا مطمئن باشيد كه با والدين همسرتان مشكلي نخواهيد داشت.

سوالات زيرا را در مورد پدر و مادر خودتان جواب دهيد.
نكته: به ياد داشته باشيد كه شما و همسرتان اين سوالات را جدا فقط درباره خانواده خود جواب دهد.

آيا پدر يا مادرتان مخالف ازدواج شما بوده اند؟
چنانچه به مشكل بربخوريد از خانواده تان كمك مي گيريد؟
اگر پدر يا مادر شما سبك زندگي شما را نپسندند چگونه رفتار مي كنيد؟
چنانچه والدين تان با همسرتان سر موضوعي به تفاهم نرسند. شما طرف كدام يك را مي گيريد؟
آيا همسرتان احساس مي كند كه بيش از اندازه به خانواده تان وابسته هستيد؟
آيا پدر و مادرتان در زندگي شما دخالت مي كنند؟
آيا پس از بازنشستگي پدر يا مادرتان، بايد از آن ها حمايت مالي كنيد؟
آيا تصميم داريد كه مدت زماني را پيش پدر و مادر خود زندگي كنيد؟
اگر همسر شما اذعان كند كه از پدر و مادر شما خوشش نمي آيد چكار مي كنيد؟
صحبت هاي پدر و مادرتان را بيش تر قبول داريد يا صحبت هاي همسرتان را؟
در اختلافات طرف خانواده تان را مي گيريد يا همسرتان را؟ توضيح دهيد.
اگر مجبور شويد از پدر و مادرتان كمك مالي بگيريد چه احساسي به شما دست مي دهد؟
پس از پاسخ به اين پرسش ها در مورد آن ها با همسر خود صحبت كنيد و تأثير آن ها را در زندگي آينده تان بررسي كنيد.

مي توانيد از در جلسات مشاوره ازدواج هم آن ها بررسي كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-نقش خانواده همسر و خانواده پدري پس از ازدواج

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/6  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب