moshaverrkhob
moshaverrkhob

عدم توجه كودك، مشكلي رايج است كه مي‌تواند در هر سني رخ دهد. اين مشكل مي‌تواند در قالب بي‌توجهي به دستورات، عدم تمركز در انجام تكاليف، يا بي‌علاقگي به فعاليت‌هاي اجتماعي خود را نشان دهد. عدم توجه مي‌تواند ناشي از عوامل مختلفي باشد، از جمله مشكلات رشدي، اضطراب، افسردگي، يا مشكلات خانوادگي. عدم توجه كودك يك مشكل رايج است كه مي‌تواند در هر سني رخ دهد. اين مقاله به بررسي علل، علائم و راهكارهاي عدم توجه در كودكان مي‌پردازد.

در حال حاضر اعتقاد بر اين است كه اين اختلال منشأ عصبي بيولوژيكي دارد، هم به دليل مؤلفه ارثي آن و هم به دليل دخالت ژني كه برخي گيرنده هاي مسئول انتقال دوپامين را كد مي كند. در عين حال، البته نمي توان نقش مهم عوامل محيطي مانند بافت اجتماعي و فرهنگي، الگوهاي دلبستگي خاص، تربيت والدين و روش‌هاي آموزشي را ناديده گرفت. كه در ادامه به توضيح دقيق آن ها مي پردازيم.

نشانه هاي عدم توجه كودك
تشخيص بيش فعالي هميشه بايد با كمك يك متخصص ارزيابي شود كه بتواند علائم و درمان را ارزيابي كند. اما مي‌توانيم برخي از نشانه‌هاي بيش فعالي و عدم توجه كودك را در كودكان به طور كلي پيش‌بيني كنيم:

ناتواني در ثابت ماندن، دست ها و پاها هميشه در حركت هستند.
سرزندگي و فعاليت شديد (دويدن، كوهنوردي و غيره)
ناتواني در تمركز بر روي يك فعاليت، بدون انجام اولين فعاليت از يك فعاليت به فعاليت ديگر مي‌رويد
مشكل در انجام بازي هاي آرام
به راحتي حواسشان پرت مي شود
زياد حرف مي زنند و گوش نمي دهند .
مكالمات ديگران را قطع مي كنند.
آنها در بازي ها يا گفتگوها منتظر نوبت خود نمي مانند و اغلب به شكلي تند در آن شركت مي كنند.
آنها هيچ احساس خطري ندارند و اغلب كارهاي خطرناكي را بدون فكر كردن انجام مي دهند.
آنها آنچه را كه بايد انجام دهند يا آنچه براي انجام يك كار ضروري است را از دست مي دهند يا فراموش مي كنند
به دليل استرس و اضطراب و مشكلات خواب مي توان گفت كه عدم تمركز باعث افت تحصيلي و در آينده كاري كودك مي شود به همين منظور براي تشخيص دقيق و درمان قطعي بيش فعالي مي توانيد با برترين متخصصان كودك با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

درمان عدم توجه و تمركز در كودكان
اولين قدمي كه بايد براي كمك به فرزندان خود براي غلبه بر عدم توجه كودك برداريد اين است كه بدانيد اين چيزي كاملاً طبيعي است و با تغييرات كوچك مي توانيد به نتايج خوبي برسيد .

۱.محيط مناسب را براي انجام تكاليف پيدا كنيد
چگونه يك كودك مي تواند با تلفن همراهش روي ميز، تلويزيون روشن و شايد خواهر يا برادر كوچكش در حال گريه تمركز كند؟ غالباً اساس مشكلات تمركز در كودكان دقيقاً عدم وجود زمينه مناسب براي مطالعه است. ايجاد يك محيط آرام و مناسب، به ويژه اختصاص به تكاليف، ضروري است و با توجه به اينكه كودكان موجودات عادت هستند، مهم است كه هميشه در يك مكان ساكت يا حدقل مناسب باشد.

۲.به آنها انگيزه دهيد تا به مطالعه علاقه مند شوند
براي اينكه فرزندان شما بتوانند تمام دوران تحصيلي خود را با خيال راحت تجربه كنند، ضروري است كه مطالعه را به عنوان يك تحميل تلقي نكند. آنها را درگير كنيد، هرگز به آنها نگوييد كه قادر به انجام يك كار نيستند، زيرا عزت نفس آن ها را نابود مي كنيد.

۳.ياد بگيريد كه يك والد صبور باشيد
گاهي اوقات آسان نيست، اما بايد صبور باشيد. كودكان تمايل دارند همانطور كه ما از آنها انتظار داريم رفتار كنند. اگر از قبل فكر مي كنيد كه آن ها بيش فعال و حواس پرت خواهند بود، مطمئناً همينطور خواهند بود! در عوض درك خود را نشان دهيد و به آنها كمك كنيد تا توانايي اعمال مستقل خود را توسعه دهند.


عدم توجه كودك

۴. به تلاش پاداش دهيد، نه فقط به نتيجه
كودكان نيز مانند هر بزرگسال ديگري، اگر احساس كنند مورد قدرداني قرار مي گيرند، بهترين هاي خود را به نمايش مي گذارند. بنابراين پس از انجام يك كار به خصوص دشوار يا كاري كه با توجه خاص انجام دادند، يك جايزه كوچك به آنها بدهيد. به كارهاي خوبي كه انجام داده اند اشاره كنيد و به آنها پاداش دهيد، شايد با فعاليت هايي كه از انجام آنها لذت مي برند.

۵. به آنها بياموزيد كه هر بار يك كار را انجام دهند
هنگام انجام تكاليف و مطالعه در خانه، براي اينكه توانايي تمركز كودكان خود را بيش از حد تحت فشار قرار ندهيد، به آنها كمك كنيد تا كارهاي خود را به فعاليت هاي خرد تقسيم كنند : كارهاي كوچكتري كه مي توانند با آرامش بيشتر و بدون استرس انجام دهند.

منبع:كانون مشاوران ايران-عدم توجه كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/12/2  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

حواس پرتي در نوجوانان يكي از مشكلاتي است كه مي تواند بر عملكرد تحصيلي، اجتماعي و حتي سلامت روان آنها تأثير بگذارد. حواس پرتي مي تواند دلايل مختلفي داشته باشد، از عوامل زيستي گرفته تا عوامل محيطي. در اين مقاله به بررسي علل، علائم و راهكارهاي مقابله با حواس پرتي در نوجوانان مي پردازيم. براي تست حواس پرتي مي توانيد با شماره هاي داده شده تماس بگيريد تا به صورت تخصصي تست لازم را دريافت كنيد.

علت عدم تمركز در جوانان
علت حواس پرتي و نداشتن تمركز چيست؟ علت حواس پرتي و فراموشي در جواني چيست؟ عوامل مختلفي مي توانند باعث حواس پرتي در نوجوانان شوند، از جمله:
عوامل زيستي: برخي از نوجوانان ممكن است به دليل مشكلات ژنتيكي يا اختلالات پزشكي، مانند اختلال كم توجهي-بيش فعالي (ADHD)، دچار حواس پرتي شوند.
عوامل محيطي: عوامل محيطي، مانند استفاده از تلفن همراه يا ساير دستگاه هاي الكترونيكي، مي توانند باعث حواس پرتي نوجوانان شوند.
عوامل روانشناختي: عوامل روانشناختي، مانند استرس، اضطراب يا افسردگي، نيز مي توانند باعث حواس پرتي نوجوانان شوند.
مطالب مرتبط: اختلال نقص توجه و بيش فعالي در نوجوانان

يكي از دوستانم كه اكنون استاد دانشگاه است يك خاطره از زمان نوجواني خود براي من تعريف كرد:

“زماني كه چهارده سال داشتم يك شب تنها از والدينم جدا شدم و به سمت خانه رفتم، به خانه كه رسيدم متوجه شدم كليدها را به همراه ندارم، به ناچار بايد تاكسي مي گرفتم و مي رفتم به سمت والدينم، اما وقتي سوار تاكسي شدم متوجه شدم كه كيف پولم را در هنگام برگشت به خانه گم كرده ام، بدين ترتيب با شرمندگي از راننده معذرت خواستم و وي هم مرا تا مقصد بدون پول رساند”.

اين تجربه كه دوست من در نوجواني داشته تجربه اكثر ما در نوجواني و تجربه فرزندان خود ما در اين سنين خواهد بود.

حواس پرتي در نوجوانان اغلب به دليل عدم توانايي در ياد آوري اطلاعات كليدي و حفظ وسايلشان پدر و مادر خود رو نااميد مي كنند. دوريس ترانر، پروفسور علوم اعصاب دانشگاه كاليفرنيا در اين باره مي گويد: “قسمتي از اين مشكل به دليل ويژگي هاي مغزي نوجوانان است كه به اندازه كافي رشد نكرده كه بتوانند امور را به صورت پايدار و به خوبي انجام دهند”.

 

علائم حواس پرتي در نوجوانان
علائم حواس پرتي در نوجوانان مي تواند شامل موارد زير باشد:

عدم توانايي تمركز بر يك كار به مدت طولاني
راحتي پرت شدن حواس توسط محرك هاي خارجي مانند سر و صدا، حركات يا مكالمه
پيدا كردن مشكل در دنبال كردن دستورالعمل ها
اشتباه در وظايف يا فراموش كردن جزئيات
فقدان سازماندهي يا نظم
تغييرات در خلق و خو يا رفتار
مركز مشاوره ستاره ايرانيان با كمك به روز ترين روش هاي دنيا و به صورت تخصصي به صورت تضميني و دائمي اين مشكل را حل مي كنند. مركز مشاوره ستاره ايرانيان به صورت تخصصي درمان ريهاكام و نوروفيدبك را براي افزايش تمركز و اختلالات ديگر ارائه مي دهد كه از جديد ترين و موثر ترين درمان هاي پزشكي محسوب مي شوند و هيچ عوارضي را به دنبال ندارند. براي اطلاع از شرايط درمان با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.


حواس پرتي در نوجوانان

راهكارهاي مقابله با حواس پرتي در نوجوانان
درمان حواس پرتي و عدم تمركز چيست؟ براي مقابله با حواس پرتي در نوجوانان، مي توانيد از راهكارهاي زير استفاده كنيد:
با پزشك يا متخصص بهداشت روان مشورت كنيد: اگر فكر مي كنيد فرزند شما ممكن است به دليل مشكلات پزشكي يا روانشناختي دچار حواس پرتي باشد، با پزشك يا متخصص بهداشت روان مشورت كنيد. به اين منظور مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.
محيط اطراف را براي تمركز بهتر آماده كنيد: سعي كنيد محيط اطراف فرزندتان را براي تمركز بهتر او آماده كنيد. به عنوان مثال، تلويزيون يا ساير دستگاه هاي الكترونيكي را خاموش كنيد و مكاني آرام و ساكت براي درس خواندن يا انجام تكاليف فراهم كنيد.
به فرزندتان كمك كنيد تا مهارت هاي مديريت زمان را بياموزد: به فرزندتان كمك كنيد تا مهارت هاي مديريت زمان را بياموزد. به عنوان مثال، به او بياموزيد كه چگونه زمان خود را براي انجام تكاليف و فعاليت هاي ديگر برنامه ريزي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-حواس پرتي در نوجوانان ✔️ علائم، علل و درمان قطعي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/4  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ممكن است به عنوان يك معلم، مربي و يا والد با مسايلي مانند دقت، تمركز، حافظه و يا ساير مولفه هايي كه همگي به نوعي با روانشناسي يادگيري مرتبط هستند، سر و كار داشته باشيد.

در بسياري از موارد در كلاس هاي درس شاهد دانش آموزاني هستيم كه به درستي ياد نمي گيرند، فراموش كارند و يا به اندازه ي كافي دقت ندارند.

بسياري از افراد ممكن است در چنين شرايطي از روش هاي غير موثر مانند تنبيه، تهديد، سرزنش، توبيخ و يا سوال بي فايده ي ” چرا درس نمي خواني؟” يا ” چرا ياد نمي گيري؟” استفاده كنند.

در شرايط مشابه، افراد حرفه اي ممكن است به اين سوال اساسي فكر كنند كه ” چگونه مي توان مسايل مربوط به يادگيري، حافظه، تمركز و يا ساير مشكلات موجود را به نحو موثري حل كرد؟”

روانشناسي يادگيري به منظور افزايش تمركز
اگر شما نيز از اين دسته افراد هستيد و تمايل داريد تا راه حل هاي مناسب افزايش دقت و تمركز حواس در دانش آموزان را ياد بگيريد، ادامه ي مطلب مي تواند براي تان مفيد باشد.

ليستي تهيه كنيد و كار هاي مربوط به هر روز را يادداشت كنيد.
اگر چه ممكن است اين راهكار بي اندازه ساده به نظر برسد اما به همان ميزان نيز كاربردي و مفيد است.

دانش آموزان به ويژه در دوره ي دبستان، داراي تفكر عيني هستند. بنابراين مشاهده ي آنچه بايد انجام دهند به طور روشن و واضح، به آن ها كمك مي كند تا انتظارات شما را بهتر برآورده كنند.

۲- زمان استراحت در نظر بگيريد.
از آنجا كه خستگي زياد موجب عدم تمركز است، در نظر گرفتن زمان استراحت مي تواند به شما كمك كند تا به عنوان يك مربي، كلاس را بهتر مديريت كنيد و دانش آموزاني حواس جمع تر داشته باشيد.

اين روش در ارتباط والدين با كودك نيز كاملا موثر است. به عنوان مثال در صورتي كه مي خواهيد در مورد تميز كردن اتاق با فرزندتان صحبت كنيد، بايد زماني را انتخاب كنيد كه او براي شنيدن صحبت هاي تان انرژِي دارد و بي اندازه خسته نيست.

۳-خلاق باشيد و از تكرار بپرهيزيد.
بيان مطالب تكراري مي تواند براي هر كسي كلافه كننده باشد و اين موضوع كودكان را بيشتر آزار مي دهد.

دانش آموزان عموما معلماني را مي پسندند كه خلاق هستند و از روش هاي مختلفي در تدريس بهره مي برند.

بنابراين اين موضوع را مد نظر داشته باشيد.

لازم است بدانيد كه نه تنها در انتقال مطالب درسي بلكه در برقراري ارتباط با دانش آموزنيزتكرار دايمي يك مساله مي تواند منجر به مقاومت و عدم تغيير شود.

اگر شما دايما در مورد ضرورت نظم توضيح دهيد، دانش آموز نسبت به حرف هاي تان مقاوم مي شود و تغييري در رفتار او نخواهيد ديد.


روانشناسي يادگيري روش تمركز و دقت در مطالعه
۴-روانشناسي يادگيري صحيح نشستن را تشويق مي كند.
نحوه‌ي نشستن بر تمركز حواس موثّر است. بنابراين مراقب باشيد كه دانش‌آموز در هنگام ارائه‌ي درس و … سرش را به حالت خوابيده روي ميز نگذارد و صاف و درست بنشيند.

۵-آيا نيازهاي اوليه تامين مي شود؟
كمبود خواب، گرسنگي و تشنگي از جمله اوليه ترين مسايلي هستند كه يادگيري را تحت تاثير قرار مي دهند.

بررسي كنيد كه دانش آموزان از اين جهت مشكلي نداشته باشند چرا كه مغزدر درجه ي اول به بقاي خود فكر مي كند و پس از آن به يادگيري.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي يادگيري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/23  ] [ ۲۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ذهن آگاهي چيست؟

ذهن آگاهي يك تمرين كلي، براي آگاهي كامل تر از خود و محيط در لحظه حال است و به افراد كمك مي كند تا آگاهي خود را بر افكار، احساسات و واكنش هاي خود متمركز كنند (كه ممكن است مانع پيشرفت آن ها شود) و خود را بدون قضاوت و بدون اينكه تحت تأثير آن ها قرار گيرند بپذيرند.

جان كابات زين براي اولين بار در اواخر دهه ۱۹۷۰ ذهن آگاهي را وارد پزشكي غربي كرد و آن را به عنوان “آگاهي و توجه عمدي، در لحظه حال و بدون قضاوت نسبت به چيزهايي كه هستند” تعريف مي كند.

تمرين تمركز حواس و ذهن آگاهي به افراد اين امكان را مي‌دهد تا سرعت خود را كاهش دهند و متوجه شوند كه چگونه افكارشان احساسات و رفتارهايشان را هدايت مي‌كنند. ذهن‌آگاهي از طريق تكنيك‌هاي مختلف، راه‌هايي را به افراد مي‌آموزد تا خود را از الگوهاي فكري منفي رها كنند و در عوض ديدگاه‌ها و رفتارهاي مثبت جديدي را ايجاد كنند.

در حالي كه مبتني بر فلسفه شرق باستان و آموزه هاي بودايي است، ذهن آگاهي به هيچ فلسفه يا ديني محدود نمي شود. در عوض، اين «يك كيفيت طبيعي» است كه همه افراد دارند و مي‌توانند با تمرين منظم آن را پرورش دهند و توسعه دهند.

درمان مبتني بر ذهن آگاهي چيست؟
درمان ذهن آگاهي نوعي روان درماني است كه از طريق تمرين ذهن و تمركز سلامت رواني و جسمي را ارتقا مي دهد.

با هدايت درمانگر، مهارت ذهن آگاهي با تعادل مجدد شبكه هاي عصبي ياد گرفته و تمرين مي شود. اين به افراد اجازه مي دهد تا از افكار، احساسات و واكنش هاي خودكار (اغلب منفي) خود را كنترل كنند.

آن ها بيشتر از اينكه كجا هستند و چه مي كنند آگاه مي شوند بدون اينكه بيش از حد واكنش نشان دهند يا در اتفاقاتي كه در اطرافشان مي افتد غرق شوند.

تكنيك هاي ذهن آگاهي راه حلي طولاني مدت ارائه مي دهند كه افراد مي توانند پس از درمان در زندگي روزمره خود به استفاده از آن ها ادامه دهند. درمان مبتني بر ذهن آگاهي اكنون مسلماً يكي از حوزه‌هاي سلامت روان است كه سريع‌ترين رشد را دارد.

ذهن آگاهي در روانشناسي
تحقيقات در مورد استفاده از تكنيك‌هاي ذهن آگاهي در محيط‌هاي درماني ادامه دارد، اما مجموعه تحقيقات علمي فعلي دلگرم كننده است.

رويكرد ذهن آگاهي به عنوان درماني براي كمك به افراد براي مديريت طيف وسيعي از شرايط سلامت جسمي و رواني از جمله موارد زير استفاده مي شود:

اعتياد
اختلالات اضطرابي
درد مزمن
افسردگي
اختلالات اشتها
اختلالات شخصيت
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
اختلالات خواب (از جمله بي خوابي)
اختلالات علائم جسمي (از جمله فيبروميالژيا، IBS و سندرم خستگي مزمن)
مطالعات همچنين در مورد اثربخشي ذهن آگاهي در درمان طيف وسيع تري از مسائل سلامت جسماني مانند آسم، سرطان سينه، بيماري مزمن انسدادي ريه، ايدز، لوپوس، علائم يائسگي، آرتريت روماتوئيد و ديابت نوع ۲ ادامه دارد.

انواع درمان ذهن آگاهي
مداخلات مبتني بر ذهن آگاهي روشي پذيرفته شده و معتبر براي درمان علائم مرتبط با بسياري از اختلالات رواني و عاطفي هستند. آن ها يكي از كاربردي ترين انواع درمان هستند و مي توانند به عنوان يك درمان مستقل يا در تركيب با ساير انواع درماني استفاده شوند. درمان هايي كه اغلب از تكنيك هاي ذهن آگاهي استفاده مي كنند عبارتند از:

شناخت درماني مبتني بر ذهن آگاهي MBCT) )
شناخت درماني مبتني بر ذهن آگاهي نوعي CBT است كه براي كمك به افرادي كه از حملات مكرر افسردگي رنج مي برند، استفاده مي شود. شناخت درماني از تمرين هاي مراقبه و ذهن آگاهي استفاده مي كند و با اين كار روند درمان را بهبود مي بخشد.

اين درمان شامل پذيرش افكار و احساسات بدون قضاوت به جاي تلاش براي تجزيه و تحليل بيش از حد يا تغيير محتواي آن ها است. با اين روش افراد مي توانند تغييري اساسي در رابطه خود با افكار و احساساتي كه در عود افسردگي نقش دارد ايجاد كنند و ياد بگيرند كه به طور مؤثرتري به آن ها پاسخ دهند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان مبتني بر ذهن آگاهي و تمركز

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/8  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

افزايش تمركز در كودكان، راه هاي افزايش تمركز هنگام درس خواندن

بسياري از والدين در جلسات مشاوره از متخصصين مي پرسند كه چطور حافظه فرزندمان را تقويت كنيم و باعث افزايش تمركز او شويم. زماني كه كودكتان شما را كلافه كرده است و بسيار زياد جست و خيز مي كند و هنگامي كه با او صحبت مي كنيد به حرف هاي شما توجه نمي كند و تكاليف مدرسه اش را به درستي و به طور كامل انجام نمي دهد و وسايلش را در مدرسه و هر جاي ديگر جا مي گذارد و نمي تواند نظم را رعايت كند.

تحمل رعايت نوبت در بازي ها و فعاليت هاي گروهي را ندارد و كاري را شروع كرده و نصفه كاره رها مي كند به اين معناست كه او با مشكلاتي نظير توجه و تمركز رو به رو مي باشد و شما بايد سعي كنيد راه حلي را بيابيد كه باعث افزايش تمركز و توجه او شود، در ادامه اين مقاله به بررسي اين موضوع مي پردازيم و از نظر روانشناسي آن را مورد بررسي قرار مي دهيم پس مطالب اين مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد.

روش هاي افزايش تمركز در كودكان
مشكل تمركز به دلايل مختلفي در ميان كودكان به وجود مي آيد، يكي از شناخته ترين دلايل آن بيماري بيش فعالي و نقص توجه مي باشد كودكاني كه به بيماري بيش فعالي دچار مي شوند معمولا در كنار مشكلات تمركز فعاليت بسياري دارند كه اين فعاليت ها نسبت به همسالان خودشان طبيعي نيست البته احتمال دارد كه كودك به اختلال نقص توجه دچار شود و با مشكلاتي رو به رو شود كه در اين صورت نشانه ها و علائم بيش فعالي در آن نمود ندارد.

بايد اين نكته را در نظر بگيريد كه كودكي كه دچار مشكلات توجه مي شود حتما بيش فعال نمي باشد و احتمال دارد مشكل اصلي كودك در توجه و تمركز او نباشد بلكه به خاطر استرس و اضطراب و حالت هاي رواني، اختلالاتي در او به وجود آمده باشد كه بر روي تمركز او اثر گذاشته است اين مسئله در كودكاني كه سن كمي دارند و دبستاني هستند بسيار ديده مي شود.

هم چنين دانش آموزاني كه فشار زيادي را بايد تحمل كنند، والدينشان با آن ها رفتارهاي سخت گيرانه دارند يا به دلايل مختلفي در مدرسه دچار اضطراب و استرس هستند در اين صورت نمي توانند عملكرد طبيعي خودشان را حفظ كنند و در بسياري از موارد با مشكلات حافظه و دشواري هايي در توجه دچار مي شوند كه در اين خصوص بهتر است از روانشناس متخصص در حوزه كودك كمك بگيرند تا راهنمايي هاي لازم را در اختيار آن ها قرار دهند.

آيا براي افزايش تمركز و توجه كودك بايد داروي ريتالين مصرف كند؟
بسياري از والدين بر روي داروهايي كه به فرزندشان مي دهند بسيار حساس هستند اين حساسيت آن ها تا حدي به جا مي باشد زيرا اگر كودك داروي اشتباهي استفاده كند بر روي ذهن و روند رشدي او تاثير منفي مي گذارد و بايد به اين نكته توجه كنيد كه هر مشكل توجيهي نيازمند مصرف ريتالين نمي باشد اين دارو تنها زماني كه بيش فعالي كودك تشخيص داده شود مورد تجويز قرار مي گيرد و در صورتي كه كودك غير بيش فعال آن را استفاده كند اثرات مخربي بر روي او خواهد داشت و مشكلاتي را براي او به وجود مي آورد.

براي اين كه بخواهيد بيش فعالي را به درستي تشخيص دهيد بايد از روانشناس فهميده و باتجربه كمك بگيريد و در هنگامي كه نياز باشد كودك را به پزشك ارجاع مي دهد تا داروهايي را براي او تجويز كند و داروهاي مناسبي را دريافت كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-افزايش تمركز در كودكان | راه هاي افزايش تمركز هنگام درس خواندن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/17  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تمرينات ذهن آگاهي پيچيده به نظر مي رسد، اما همه چيز است….
مارشا لاكوس، دكتري روان شناسي و نويسنه كتاب مروري بر مغزتان براي دوست داشتن، بيان مي دارد كه ” ذهن آگاهي توجه داشتن از طريق روش هاي خاصي مي باشد: كه بر روي هدف ، در زمان كنوني، و بدون قضاوت صورت گيرد”.

ذهعن آگاهي, تمركز بر روي هدف

تمرينات ذهن آگاهي بسيار ساده اي وجود دارد كه از طريق انها مي توانيد ذهن آگاهي خود را افزايش دهيد. در اينجا هفت عنوان از مواردي آمده است كه شما بايد در طول زندگي روزانه خود به آنها توجه كنيد.

چگونه تمرينات ذهن آگاهي انجام دهيم ؟
1- تمرينات ذهن آگاهي را در طول فعاليت هاي عادي خود انجام دهيد.

سعي كنيد كه نسبت به فعاليت‌هاي روزانه كه شما در طول روز و به صورت معمولي انجام مي دهيد، آگاه بوده و به صورت آگاهانه انجام دهيد. اد هالي ول ، اين نكات را در رابطه با آگاهي معلمان و نويسندگان مشترك، در كتاب “بيانيه ذهن آگاهي ” بيان مي كند.

وي مي افزايد، براي نمونه، در هنگام مسواك زدن دندان هاي خود، دوش گرفتن، خوردن صبحانه يا پياده روي به سمت محل كار، بيشتر توجه كنيد. ميزان روشنايي، صدا، بو و مزه و احساس در اين نوع فعاليت ها در حد صفر مي باشد. وي همچنين بيان مي دارد كه ” فعاليت روزمره ممكن از جذاب تر از انچه فكر مي كنيد به نظر برسد”.

2- درست وقتي بيدار مي شويد تمرينات ذهن آگاهي را انجام دهيد.

لوكاس بر اين عقيده است كه ” تمرين ذهن آگاهي در روز درست وقتي بيدار مي شويد باعث ايجاد توازن در سيستم عصبي مركزي براي باقي روز مي شود و همچنين احتمال داشتن لحظه هايي با ذهن آگاهي را افزايش دهيد”. اگر وضعيت خود را مناسب تشخيص دايد، تنها بعد از مصرف چاي يا قهوه اين تمرينات ذهن آگاهي را انجام دهيد. ولي وي بيان مي دارد كه”… مقاله اي نخوانيد، تلويزيون را روشن كنيد، تلفن يا ايميل خود را بررسي كنيد و …. . بعد از آن در يك جاي مناسب بنشينيد”.

3- ذهن خود را رها كنيد.

لوكاس بيان مي دارد كه “مغز و ذهن شما به طور طبيعي رها و سرگردان هستند – بيشتر شبيه يك خزنده نو پا و كوچك و يك توله سگ. داشتن يك مغز مشغول يك دارايي واقعي مي باشد. وي همچنين بيان مي دارد كه: ” بيشترين تغييرات ذهن اگاهي بر روي مغز زماني مشاهده شده اند كه افراد به مغز خود اجازه رها سازي داده اند و سپس ارام و بدون قضاوت به گذشته فكر كرده اند”.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-تمرينات ذهن آگاهي | ۷ روش آسان براي ذهن آگاهي

امتیاز:
بازدید: 37
برچسب:
:
[ 1399/7/7  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نحوه لذت بردن از مطالعه – چگونه از درس خواندن لذت ببريم؟
در صورتي كه مطالعه براي شما خسته كننده و مشكل باشد، چرا آن را به يك مورد سرگرم كننده و لذت بخش تبديل نمي كنيد؟

يك سري روش هايي براي لذت بردن از مطالعه وجود دارند كه از تغيير محيط تان به يك فضاي مناسب تر تا بهبود تمركز شما، متغير مي باشند.

مطالعه كردن به تنهايي – بخش اول
1. نرم افزار يادگيري تعاملي را امتحان كنيد.
شما مي توانيد از اين ابزارها براي لذت بردن از مطالعه استفاده كنيد و مطالعه را به يك بازي تبديل كنيد.

در صورتي كه شما يك گوشي هوشمند يا كامپيوتر نداشته باشيد، مي توانيد يك بردار، خواهر / والدين / سرپرستان بزگتري داشته باشيد كه با استفاده از گوشي يا كامپيوتر آنها اين بازي را انجام دهيد.

2. از موسيقي استفاده كنيد.
موسيقي هايي گوش كنيد كه داراي آهنگ هاي جذاب و آرامش بخشي باشند.

هيچ وقت از موسيقي ها يا صداهايي كه شعر دارند، استفاده نكنيد؛ آنها منجر به پرت شدن توجه تان خواهند شد و ذهن شما را از مطالعه دور خواهند كرد (مگر اينكه شما بتوانيد به شعر ها بي توجه باشيد).

برخي از انواع موسيقي هاي الكترونيكي، همانند پاپ و جاز، براي اين منظور كاربرد زيادي دارند.


لذت بردن از مطالعه
لذت بردن از مطالعه
در صورتي كه موسيقي دوست نداشته باشيد، مي تواند به صحنه هاي مورد علاقه تان در كتاب يا فيلمي نگاه كنيد كه دوستش داريد.

3. خوراك هاي مختصرتان را در نزديكي تان نگه داريد.
يك سري خوراكي هاي سالمي در كنارتان قرار دهيد كه يواش يواش در طول مطالعه بخوريد.

به خودتان اجازه بدهيد كه يك مقدار كوچكي از اين خوراكي را بخوريد و بعد از آن، از مطالعه لذت بخش استفاده كنيد.

همچنين در صورتي كه شما در حين شلوغ بودن كامل برنامه تان، از اين خوراكي ها به عنوان يك وعده غذاي استفاده كنيد، اين روش يك روش موثري خواهد بود.

يك بسته بسيار بزرگ از چيپز را نداشته باشد – سعي كنيد كه يك چپيز ساده اي همانند چيپز سيب يا موز داشته باشيد.

ويتامين B يك مورد فوق العاده اي مي باشد، ولي در برخي مواقع استفاده از يك آب نبات ترد و شكننده مناسب مي باشد، چرا كه هيچ نيازي نداريد كه به آن توجه كنيد.

يك مورد ديگر عبارت از اين است كه استفاده از موارد ديگري همراه با ويتامين هاي B، همانند آجيل ها، براي مطالعه مناسب مي باشند، چرا كه ويتامين هاي B كاركرد مناسبي در سرگرم كردن ذهن دارند.

محل مطالعه خودتان را با يك مورد لذت بخش، همانند پست كارت ها، وسايل قشنگ، مجسمه ها، ياد داشت هاي دوستانتان و ساير موارد پر كنيد.

حتي محل هايي كه برخي مواقع در آنجا حضور داريد هم مي توانند با استفاده از وسايل و لوازم كوچكي كه در يك جعبه قابل حمل قرار داده ايد، تزيين شود.

منبع : كانون مشاوران ايران-نحوه لذت بردن از مطالعه – چگونه از درس خواندن لذت ببريم؟

امتیاز:
بازدید: 60
برچسب:
:
[ 1399/5/13  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

سوال و دغدغه بسياري از افراد اين است: تمركز ندارم.

بسياري از افراد وقتي متوجه مي شوند كه اين كلمه را مي شنوند.

آنها فكر مي كنند تمركز صرفا در مورد تحصيل و مطالعه است.

اما واقعيت متفاوت است.

علل كمبود تمركز
هنگامي كه كمبود تمركز وجود دارد، مشكلات مختلفي وجود خواهد داشت.
براي مثال، ناتواني در مديريت زمان، بي حواسي، عدم توجه به ديگران.
عوامل مزاحم در كار، سطح بالاي بار ذهني.
و معمولا احساس نااميدي براي تكميل كار به طور كامل و منظم.
اين مشكلات در طول روز منجر به يك مفهوم جديد تمركز .
و تمركز مناسب در زندگي روزمره مي شود.
آيا محيط اطراف تمركز ما را كاهش مي دهد.
يا از مسائل شخصي يا خانوادگي جدا نمي كند.
در هر صورت، نتيجه يكسان است.
تمركز نداريد و اين بر كارآيي و احساسات شما تاثير مي گذارد.
شماره هاي تماس 01

فقدان تمركز حسي
مشكل بزرگ فقدان تمركز بر ذهنيتي است كه در زندگي وجود دارد.

مقدار انديشه اي كه ما بر روي زندگي روزمره مان صرف مي كنيم.

زمان ما را دزديده است و ما زمان زيادي در مورد آن فكر مي كنيم.

ايده اي كه براي ما مفيد نيست بلكه باعث كند شدن روال موفقيت ماست.
اما افراد قدرتمند سعي مي كنند زندگي خود را كنترل كنند.
آنها اجازه نمي دهند كه آنها را ناراحت كنند .
و سعي مي كنند زندگي خود را با راه حل ها كنترل كنند.
در نتيجه، آنها توجه و تمركز خود را كنترل مي كنند.
و حواس پرتي كمتر به سراغ آن ها خواهد آمد.
در ادامه چند راهنمايي براي مديريت تمركز و توجه وجود دارد.

و براي كساني كه مي گويند تمركز ندارم بسيار مفيد است.

با انجام و رعايت موارد زير ديگر نمي گوييد تمركز ندارم.

بلكه با انرژي مثبت و كيفيت بهتري به زند گي خود ادامه مي دهيد.

انرژي تمركز
مغز ما به تمركز نياز دارد.

با توجه به تحقيقات، زماني كه انرژي ما را به كار بي اهميت اختصاص مي دهيم.

طبيعي است كه انرژي ما تمام شده است.

ما هميشه فكر مي كنيم كه مغز ما يك منبع انرژي بي پايان دارد.

ما چيزها را بدون اولويت بندي انجام مي دهيم.

وقتي ما نياز داريم تمركز كنيم.

بايد كارهاي اساسي زندگي را انجام دهيم، ما قادر به انجام آن نيستيم.
ما نمي توانيم تصميم خوبي بگيريم زيرا انرژي مغز ما محدود است.
هنگامي كه ما بيش از حد نگران هستيم، انرژي مغز ما تخليه مي شود.

اگر ما با بسياري از فعاليت هاي فكري درگيريم، انرژي ما تخليه خواهد شد.

بنابراين، با شناخت اولويت ها و استفاده بهينه از انرژي مي توانيم.

بهتر تمركز كنيم و خسته نشويم.

جنبه هاي منفي تمركز
تمركز بر جنبه هاي منفي زندگي و ديگران، تمركز شما را كاهش مي دهد.
سعي كنيد احساس مثبت كنيد و بيشتر روي موارد مثبت تمركز كنيد.
نوع احساس شما تعيين كننده تمركز و كيفيت كار شماست.
اگر نگران انجام كاري يا كار كردن در محيطي هستيد.
كه احساس راحتي نكنيد، بر تمركز شما تاثير مي گذارد.
هنگامي كه شما به طور صحيح احساسات خود را تشخيص مي دهيد.
تمركز بيشتري خواهيد داشت و كيفيت كار و زندگي شما افزايش مي يابد.
سازمان دادن
آگاهي از برنامه آينده و سازماندهي آنها به شما كمك خواهد كرد تا بيشتر تمركز كنيد.

به عنوان مثال، مشخص كنيد چه پروژه اي داريد ليست آنها را مشخص كنيد.

گجت هاي خود را مرتب كنيد تا بتوانيد به راحتي به آنها دسترسي پيدا كنيد.

هر فعاليت را به زمينه هاي كوچك تر تقسيم كنيد و آن را در چند مرحله اجرا كنيد.

ترتيب كار خود را به خوبي بدانيد و ان را اجرا كنيد.

[block]10[/block]
تقويت تمركز
هنگامي كه شما نمي دانيد هدف شما در زندگي شما چيست، تمركز شما كم است.

شناسايي اهداف در كار و زندگي خانوادگي شما به حفظ.

و تقويت تمركز و توجه شما كمك مي كند.

كاغذ را برداريد و اهداف خود را مشخص كنيد.

از زندگي چه مي خواهيد؟

شما با كار، فكر، روح، پول، فرزند، خانواده تان، بدن .

و همسرتان چه كار مي كنيد؟ براي شما مهم است؟

براي مثال، در رابطه با متفكر، چه چيزي دوست داريد در مورد آن فكر كنيد؟

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران -تمركز ندارم

امتیاز:
بازدید: 105
برچسب:
:
[ 1398/10/23  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب