moshaverrkhob
moshaverrkhob

سندروم كلاين فلتر (Klinefelter-Syndrom, XXY) چيست و چه علائمي را به همراه دارد؟ اين سندروم مشكل ژنتيكي مي باشد و در مردان ديده مي شود زماني كه يك كروموزوم x اضافي داشته باشند. اين كروموزوم اضافي بر روي عملكرد جسماني، رشدي، رفتاري و شناختي فرد تاثير مي گذارد و باعث مي شود تا آسيب هايي به فرد وارد شود، اين سندروم مشكلات گسترده اي را به همراه دارد و در صورتي كه تشخيص آن زودتر انجام شود راحت تر مي توانيد با آسيب هاي آن مقابله كنيد.

در ادامه اين مقاله توضيحات بيشتري در مورد اين سندروم بيان مي كنيم كه مطالعه آن مي تواند براي شما مفيد باشد و هم چنين مي توانيد از مشاوره كودك كمك بخواهيد تا به موقع آن را تشخيص دهد و اقدامات لازم براي درمان صورت گيرد.

سندروم كلاين فلتر چيست؟
كلاين فلتر اختلالي كروموزومي مي باشد كه تنها در مردان به وجود مي آيد به طور كلي جنسيت افراد از طريق دو كروموزوم تعيين مي شود كه كروموزوم X از مادر به ارث برده مي شود وكروموزوم Y از پدر به پسر منتقل مي شود، در صورتي كه پدر هم به جاي كوروموزوم Y كوروموزوم X را به فرزندش انتقال دهد فرزند او دختر خواهد شد و مرداني كه به سندروم كلاين فلتر مبتلا مي باشند شكل كروموزومي آن ها به جاي XY، به صورت XXY مي باشد كه اين شكل به خاطر خطا در زمان لقاح ايجاد مي شود و يك نوع بيماري ژنتيكي به حساب مي آيد.

علائم و نشانه ها
اين سندروم از همان دوران نوزادي فرد را ديگر مجموعه اي از علائم و نشانه هاي مخصوص به خود مي كند كه با تغيير در دوره رشدي، علائم و نشانه هاي مربوط به آن دوره تغيير مي كند در ادامه اين مقاله با هر كدام از علائم و نشانه هايي كه مربوط به دوره هاي زندگي مي شود آشنا مي شويم و اطلاعاتي در مورد آن بيان مي كنيم.

علائم سندروم كلاين فيلتر در بدو تولد
شرايط اين بيماري به گونه اي مي باشد كه در ابتدا تولد بر روي نوزاد پسر نشان داده نمي شود و نوزاد پسر با اين سندروم به دنيا مي آيد در بسياري از موارد سالم به نظر مي رسد، اما در برخي از موارد ممكن است علائم جسماني خاصي ظاهر شود كه اين نشانه ها شامل موارد زير مي شود.

آلت تناسلي كوچك
داشتن بيضه هاي كوچكتر از حد طبيعي
قرار داشتن مجراي ادرار در پايين آلت تناسلي به جاي نوك آن
سندرم كلاين فلتر در زنان
سندرم كلاين فلتر نوعي ناهنجاري كروموزومي است كه در آن فرد داراي يك كروموزوم جنسي X اضافي است. اين سندرم در زنان نادر است و شيوع آن حدود ۱ در ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ زن است.

در زنان مبتلا به سندرم كلاين فلتر، كروموزوم جنسي X اضافي معمولاً در سلول هاي تخمك يا اسپرم تشكيل مي شود. اين خطا مي تواند در هر مرحله از تقسيم سلولي رخ دهد، از جمله ميوز (تقسيم سلولي كه سلول هاي تخمك را توليد مي كند) يا ميتوز (تقسيم سلولي كه سلول هاي بدن را توليد مي كند).

پيشنهاد مشاور:شغل مناسب براي اختلالات روان و شخصيت

تشخيص سندرم كلاين فلتر

آزمايش كروموزومي، كه به آن كاريوتيپ نيز گفته مي‌شود، مي‌تواند تشخيص سندرم كلاين فلتر را تأييد كند. اين آزمايش از سلول‌هاي خون يا پوست براي بررسي تعداد و شكل كروموزوم‌ها استفاده مي‌كند.

سندرم كلاين فلتر معمولاً در دوران كودكي تشخيص داده نمي‌شود. اكثر مردان مبتلا به اين سندرم تا سن بلوغ كه علائم و نشانه‌هاي آن شروع مي‌شود، تشخيص داده نمي‌شوند.

اگر علائم و نشانه‌هايي داريد كه ممكن است نشان‌دهنده سندرم كلاين فلتر باشد، با پزشك خود صحبت كنيد. درمان براي سندرم كلاين فلتر وجود ندارد، اما درمان‌هاي موجود مي‌تواند به مديريت علائم و بهبود كيفيت زندگي كمك كند.

علائم سندروم كلاين فلتر در كودكي
سندروم كلاين فلتر در دوران كودكي تاثيرات بيشتري بر روي فرد مي گذارد و علائم و نشانه هاي آن خفيف تا شديد مي باشند و در بيماران، متفاوت است، حتي بسياري از پسران هستند با وجودي كه به اين سندروم مبتلا مي باشند در دوران كودكي هيچ نشانه اي را از خودشان نشان نمي دهند.

علائم سندروم كلاين فلتر و هم پوشاني آن با علائم بيماري هاي ديگر تشخيص بيماري را براي متخصصين بسيار دشوار مي كند، نشانه ها و علائم اين سندروم در دوران كودكي شامل موارد زير مي شود:

تاخير در تكلم و راه رفتن
رشد و هماهنگي حركتي ضعيف
احساس ضعف و خستگي
كاهش قدرت و انقباض عضلاني (اين مشكل مي تواند باعث به وجود آمدن مشكلات ثانويه اي مانند آپنه يا قطع تنفس در خواب يا يبوست مزمن شود.)
اختلالات يادگيري و يا وجود مشكلاتي در يادگيري مثل دشواري در گوش دادن و تمركز كردن

سندروم كلاين فلتر

علائم سندروم كلاين فلتر در دوران بلوغ
سندروم كلاين فلتر به طور معمول در زمان بلوغ تشخيص داده مي شود در واقع در اين سن، تغييراتي كه بايد در زمان بلوغ بر روي پسر انجام شود به وجود نمي آيد كه برخي از علائم و نشانه هاي اين سندروم در زمان بلوغ عبارت اند از:

داشتن بيضه هاي بسيار كوچك
رشد كم مو در صورت و نواحي ديگر مانند زير بغل
رشد عضلاني ضعيف
رشد بافت سينه
احساس ضعف و خستگي
آلت تماسلي كوچك
داشتن قدي بلند تر از حد معمول
دست ها و پاهاي بسيار كشيده و نامتناسب با تنه
تمركز ضعيف
وجود يك خط در كف دستان
وجود دشواري هايي در عملكرد جنسي
داشتن مشكلاتي در يادگيري و تكلم
غمگيني، خلق پايين و افسردگي
پسران در اين دوره به شدت بر روي اندام هاي خود حساس مي شوند و انتظار دارند تغييراتي كه در ساير پسرها در زمان بلوغ اتفاق مي افتد در آن ها نيز رخ دهد، قرار گرفتن تحت درمان جايگزيني با استفاده از تستوسترون در ايجاد تغييرات مي تواند براي آن ها مفيد باشد و از آنجايي كه اين كودكان به آموزش هاي خاصي نياز دارند در دسته كودكان استثنايي قرار مي گيرند و بايد به آن ها توجه بيشتري شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-سندروم كلاين فلتر ✔️ تشخيص قطعي و درمان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/29  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مهم ترين نكته در مورد حفاظت از مغز شما در برابر الزايمر پيري از همين امروز شروع مي شود.

خبر خوب اين است گه انسان ها بيشتر و بيشتر زندگي مي كنند و خبر بد اين كه كه افراد بيشتري در سال هاي بعد دچار زوال عقل و آزايمر مي شوند كه سبب از دست دادن حافظه آن ها مي شود.

اما شما مي توانيد با استفاده از اين راهنما و در نظر گرفتن چيزهايي كه در اين مقاله وجود دارد، از اين موارد رهايي يابيد.

زندگي سالم، آلزايمر را كاهش مي دهد
مهمترين نكته در مورد حفاظت از مغز شما در برابر الزايمر پيري امروز شروع مي شود.

درست است كه فراموشي پيري و ديگر مشكلات حافظه (از قبيل آلزايمر) در سن ۶۰ سالگي شروع مي شوند، اما شما بايد اكنون اقدام كنيد تا از مغز خود محافظت كنيد.

امروزه شيوه زندگي شما نقش مهمي در وضعيت آينده ايفا مي كند.

استفاده از مواد و بعضي از داروها، كلسترول بالا و غير فعال بودن و عدم تمركز كافي، مسائلي است كه مي تواند احتمال الزايمر و كاهش عقل و حافظه شما را افزايش دهد.

مراقب باشيد كه مغز شما از همان دوران جواني بايد تحت مراقبت باشد
ممكن است فكر كنيد كه براي جلوگيري از مشكلات حافظه هنوز هم وقت است.

اما مطالعات پزشكان در انجمن ملي مغز و اعصاب انگلستان نشان داد كه اولين نشانه هاي فعاليت عصبي و ميزان و انتقال عصبي در سن سي سالگي شروع مي شود و در چهل سالگي، آرام آرام زوال سلول هاي مغز شروع مي شود.

البته، فراموشي چيز عجيب و غريب در انسان نيست، و همه انسان ها چيزهايي را فراموش مي كنند و اين اتفاق طبيعي است.

اما فراموشكاري وضعيتي است كه در آن تقريبا همه چيز را فراموش مي كند و ذهن او مانند تخته سياه است كه همه چيز را كه بر روي آن نوشته شده است فورا پاك مي كند.

ورزش عضلاني مغز
راه هاي ديگري براي حركت مغز وجود دارد؛ در زير، ما به شما راه هايي براي كار كردن مغز و حفظ آن از خطرات آينده ارائه مي دهيم

در حدود ۱۵ دقيقه در سرعت بسيار بالايي حركت كنيد، سرعتي كه به راحتي نمي توانيد صحبت كنيد.

مطالعه انجام شده در ژاپن نشان داده است افرادي كه پياده روي يا پياده روي روزانه خود را به طور روزانه انجام مي دهند كمتر احتمال دارد به آلزايمر دچار شوند.

در سريع ترين سرعت ممكن سوزاندن كربوهيدرات، ضربان قلب، آرامش و غيره به دست خواهدآمد.

پس از پياده روي، سعي كنيد تمام كلماتي كه گفته ايد را به خاطر بسپاريد.

ورزش عضلات مغز خود را انجام دهيد
شما قطعا متوجه شده ايد كه سلامتي بدن شما در اينده مهم است.

اما راه ديگري براي بيمه شدن مغز شما وجود دارد.

از مغز به عنوان يك عضله در بدن خود استفاده كنيد.

چگونه عضلات خود را سالم نگه داريد؟

با كار با آنها، همين كار را براي مغز خود انجام دهيد.

هرچه بيشتر مغزتان را به كار بگيريد، احتمالا كمتر به زوال عقل و آلزايمر دچار خواهيد شد.

نتايج مطالعات منتشر شده در مجله نشان مي دهد افرادي كه حداقل نه ساله تحصيل كرده اند علاوه بر اين، كار آنها بستگي به تحقيق و مطالعه دارد هشتاد درصد كمتر از افرادي با زير پنج سال تحصيلات تكميلي كه با تحقيق و مطالعه سر و كار نداشته اند مبتلا به زوال عقل و آلزايمر هستند.

يكي ديگر از نكته جالب توجه، همانطور كه مطالعات در هلند و بلژيك نشان مي دهد، افرادي كه مشاغل پيچيده اي دارند، به ويژه كساني كه كارشان نظارت بر ديگران و مديريت آنهاست و كارشان به چالش هاي ذهني نياز دارد، كمتر از ديگران آلزايمر مي گيرند.

بنابراين شما مي توانيد از ذهن خود استفاده كنيد، خواندن و سپس تكرار آنچه كه خوانديد، تصورات خود را بنويسيد، نقاشي كنيد و بازي هاي ذهني را انجام دهيد.


اگر مي خواهيد به الزايمر مبتلا نشويد حتما...
مغز سالم به قلب سالم بستگي دارد
خوشبختانه شما مي توانيد كارهاي زيادي براي كمك به مغز خود انجام دهيد، به عنوان مثال، هر گونه اقدامي كه قلب شما را تقويت خواهد كرد نيز به مغز شما كمك خواهد كرد.

قلب شما خون را به كل بدن حمل مي كند و اكسيژن را به تمام بافت ها منتقل مي كند.

طبيعي است كه مشكل در قلب باعث اختلال در تحويل اكسيژن به بافت ها (و به عنوان مثال، بافت مغزي) و مشكلات بعدي است.

براساس مطالعات انجام شده،

بيشتر جوانان مبتلا به زوال عقل،
فراموشي و مشكلات ذهني،
اضافه وزن،
ديابت يا افرادي كه دچار سكته مغزي مي شوند،
احتمال بيشتري دارند كه دمانس يا آلزايمر را نسبت به ديگران داشته باشند.

اين نكات نشان مي دهد كه شما مي توانيد با پيروي از سلامتي، خود را در سال هاي بعد از آن مصون نگه داريد.

اگر فشار خونتان را پايين نگه داريد و سطح گلوكز خون شما هميشه در حد مطلوب باشد، هميشه به اندازه كافي ورزش كنيد تا وزن خود را حفظ نكنيد، به احتمال بسيار زياد، الزايمر به سراغ شما نخواهد آمد.

از لثه ها مراقبت كنيد
مشكل لثه و خونريزي ان به معناي افزايش احتمال ابتلا به آلزايمر در آينده است.

مطالعات نشان داده است افرادي كه دچار مشكلات لثه و بهداشت دهان بوده و سلامت ان را رعايت نمي كنند بيشتر احتمال دارد كه حافظه و مشكلات شناختي در آينده را تجربه كنند.

بين سلامت لثه ها و سلامت قلب رابطه قوي وجود دارد و شايد فقدان سلامت قلب در افراد مبتلا به مشكلات لثه علت مشكلات حافظه در آينده است.

منبع:كانون مشاوران ايران-اگر مي خواهيد به الزايمر مبتلا نشويد حتما…

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/30  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اگر روز آغاز خوبي داشته باشد، امكان بيشتري وجود دارد كه هم والدين و هم بچه‌ها روز خوبي در پيش داشته باشند. با اين حال، ما اغلب چنان گرفتار عادت‌ها و وظايفمان در زمينه بيدار كردن به موقع، مراقبت از بهداشت كودك، فراهم آوردن غذا، رسانيدن كودك و رتق و فتق امور هستيم كه اين درگيري‌هاي اجتناب‌ناپذير صبحگاهي مي‌توانند تمام روز را خراب كنند.

در اين مقاله كوشش خواهيم كرد تعدادي از مشكلات والدين و كودكان كه معمولا موجب گرفتاري‌هاي صبحگاهي مي‌شود و همچنين راه‌هايي كه مي‌توان از آنها اجتناب كرد يا تغييرشان داد را مورد بحث قرار دهيم. هنگامي كه راه‌هاي پيشنهادي را امتحان كرديد، مشاهده خواهيد كرد كه اين راه‌حل‌ها چه تغيير عميقي در شروع برنامه‌هاي روزانه خانواده شما و همچنين ديدگاه مثبت‌تر اعضاء خانواده نسبت به يكديگر و نسبت به روز در پيش‌رو، ايجاد خواهد كرد.

نظر مشاور كودك در مورد كودك سحرخيز
كودكاني كه صبح‌ها خيلي زود از خواب برمي‌خيزند: زماني كه كودك شما صبح‌ها چنان زود از خواب برمي‌خيزد كه باعث دردسر شما مي‌شود، چه كاري مي‌توانيد انجام دهيد؟ اگر كودك شما با زود برخاستن، خواب شما را برهم مي‌زند و يا با پرسه زدن خودسرانه در اطراف خانه موجب نگراني شما مي‌شود، مي‌توانيد به او ياد دهيد كه در چنين مواقعي دوباره به خواب برود و يا به آرامي در رختخواب خود بازي كند. ولي در درجه اول بايد بررسي كنيد كه آيا ميزان خواب او كافي است يا نه.

واقعيت اين است كه بعضي از كودكان به خواب بسيار كم‌تري نسبت به كودكان ديگر نياز دارند. ميزان خواب كافي در مورد يك كودك مي‌تواند دوازده ساعت و در مورد كودك ديگر هشت ساعت باشد. گاهي كم‌خوابي مي‌تواند نشانگر فعال بودن بيش از حد باشد ولي معمولا صرفا نمايانگر تفاوت بين افراد است. اگر ميزان خواب كودك شما آن قدر نيست كه روز را به خوبي بگذراند، وظيفه شما اين است كه به او ياد بدهيد هنگامي كه از خواب برمي‌خيزد،

چطور مجددا به خواب برود و يا اين كه چطور بيشتر بخوابد. ولي اگر با اين مقدار خواب، كاملا راحت و شاداب است وظيفه شما اين است كه به او ياد دهيد تا رسيدن موقع مناسب براي بيدار شدن سايرين، در يك مكان امن و يا رختخواب به آرامي و بدون سروصدا بازي كند.روانشاسي كودك

تعيين وضعيت خواب كودك
با پرسش‌هاي زير مي‌توانيد وضعيت كلي خواب كودك را تعيين كنيد:

۱- آيا كودك هميشه نسبت به همسالانش كمتر مي‌خوابد؟

۲- هر شب چند ساعت مي‌خوابد؟

يك هفته ميزان خواب شبانه كودك را يادداشت كنيد و سپس ميانگين آن را محاسبه نماييد. متوسط خواب شبانه كودك چقدر است؟

۳- آيا ميزان خواب كودك هر شب تقريبا يكسان است و يا اين كه تفاوت زيادي بين مقدار خواب او در شب‌هاي مختلف وجود دارد؟

۴- آيا معمولا كودك صبح‌ها شاداب است؟ آيا تا هنگام خواب بعدازظهر يا خواب شب «دوام» مي‌آورد و يا اين كه مجددا به خواب مي‌رود؟

اگر ميزان خواب شبانه كودك تقريبا هر شب به يك اندازه است و معمولا صبح‌ها شاداب است، احتمالا خوابش كافي است و تنها بايد آموزش ببيند كه وقتي شب‌ها به خواب نمي‌رود يا اين كه صبح‌ها زود از خواب بيدار مي‌شود، به آرامي در رختخواب بازي كند. اگر كودك به خواب بيشتري نياز دارد، مي‌توانيد روش‌هاي زير را به كار گيريد تا با تغيير عادت‌هاي خوابيدن، كودك بتواند بيشتر بخوابد:

آموزش زمانبندي خواب به كودك
چطور به كودكان آموزش دهيم كه بيشتر بخوابند. بعضي از كودكان به راحتي به خواب مي‌روند، ولي عادت دارند قبل از ساعت مقرر از خواب برخيزند. راه حل‌هاي زير مي‌توانند به چنين كودكاني بياموزند چطور تا رسيدن ساعت مناسب براي بيدار شدن، مجددا به خواب روند.

قاطع باشيد. هنگامي كه كودك زود از خواب برمي‌خيزد، با قاطعيت از او بخواهيد كه دوباره بخوابد و يا اين كه تا هنگامي كه به سراغش نرفته‌ايد در رختخواب بماند. در مورد بعضي از كودكان همين كافي است؛ البته به شرط آن كه كودك حس كند شما واقعا اين حرف را جدي مي‌زنيد.

انتظار معجزه نداشته باشيد. بيشترين چيزي كه مي‌توانيد انتظار داشته باشيد، افزايش تدريجي زمان خوابيدن است. اگر كودك نوپاي شما ساعت ۶ صبح از خواب برمي‌خيزد، از او انتظار نداشته باشيد كه روز بعد ساعت ۸ صبح از خواب برخيزد. اگر فرداي آن روز ساعت شش و پانزده دقيقه و روز بعد ساعت شش و سي دقيقه از خواب برخيزد، پيشرفت زيادي كرده است. سعي كنيد در اين مورد به تدريج به حالت ايده‌آل برسيد.

به كودك اطمينان خاطر بدهيد. بعضي از كودكان نگران اين هستند كه مبادا بيش از حد بخوابند. آنها را مطمئن كنيد كه در صورت لزوم آنها را از خواب بيدار خواهيد كرد. و يا اين كه بالاي سر آنها ساعت زنگ‌دار بگذاريد.

قانون «پنج دقيقه صبر كن» را اجرا كنيد. احتمالا شما نياز داريد كه به جاي كودك، خودتان را تقويت كنيد. هنگامي كه صداي گريه و يا حركت كردن كودك را شنيديد، سريعا سراغ او نرويد. ابتدا پنج دقيقه صبر كنيد و سپس به اتاق او برويد؛ مگر مواقعي كه فكر مبي‌كنيد كودك واقعا مشكلي دارد. بعد از چند روز مي‌بينيد كه كودك بلافاصله يا كمي بعد دوباره به خواب مي‌رود. اگر هنوز زود از خواب برمي‌خيزد، دوباره اين قانون را به كار ببريد.

به كودك پاداش دهيد. در مورد كودكي كه حرف‌ها را به خوبي مي‌فهمد، مي‌توانيد از پاداش دادن استفاده كنيد. اين روش معمولا در مورد كودكان بالاي سه سال به خوبي موثر واقع مي‌شود. براي كودك اهداف جزئي انتخاب كنيد تا به تدريج به آنها برسد.

اگر به عنوان پاداش به كودك يك اسباب‌بازي مي‌دهيد، اطمينان حاصل كنيد كه اگر بدون حضور شما با آن بازي كند، خطري او را تهديد نمي‌كند. كودكان را با اسباب بازي‌هايي كه به راحتي از يكديگر جدا مي‌شوند و به صورت اجزاء كوچك قابل بلع درمي‌آيند، تنها نگذاريد. همچنين در مورد اسباب بازي‌هايي كه سيم دارند احتياط كنيد. ممكن است بخواهيد كه جدول جايزره را با مورد بعدي (تمرين مثبت) همراه كنيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي ايران-روانشناسي كودكان:كودكان و مشكلات صبحگاهي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/4  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

۴ تا ۵ سالگي: من مي‌توانم هر آنچه تو مي‌تواني باشي باشم

افكار كودكان در سنين ميان چهار تا پنج سالگي متشكل­تر، متمركزتر و معمولي­تر مي‌شود. آن‌ها ياد مي‌گيرند يك ايده، مسئله و يا وظيفه را تا مرحله به دست آوردن نتيجه دنبال كنند و حتي از يك روز تا روز ديگر روي آن فكر و عمل كنند تا با موفقيت به پايان برسانند. كودكان پنج ساله نگران نظم و كمال هستند. آن‌ها مي‌توانند درباره يك نظريه فكر كرده و آن را اجرا نمايند در حالي كه در آغاز اين سال ممكن است به سرعت از يك ايده به ايده ديگر بروند. افكار آن‌ها به تدريج عميق‌تر شده و حافظه آن‌ها در مورد حوادث، موقعيت‌ها و استراتژي‌ها در حل مسائل و غيره بهبود مي‌يابد. از چهار تا پنج سالگي رشد آن‌ها در زمينه استقلال افزايش مي‌يابد. كارهايي كه آن‌ها در چهار سالگي براي حفظ و مراقبت از خود انجام مي‌دادند در پنج سالگي با سادگي بيشتر و نظارت كمتر انجام مي‌دهند. در پنج سالگي بسياري از كودكان در منزل به كارها كمك مي‌كنند مثل شستن و خشك كردن ظروف، چيدن ميز و نظاير آن. از چهار تا پنج سالگي بايد قوانين اجتماعي جزو سرشت كودكان شود و رفتارشان بر قضاوت شخصي خودشان متكي باشد. آن‌ها از خودشان در ارتباط با ديگران آگاهي بيشتري به دست مي‌آورند و وظيفه يادگيري را دنبال خواهند كرد زيرا اين وظيفه بيشتر آن‌ها را به صورت يك فرد مورد احترام درخواهد آورد كه داراي صفاتي شبيه به ديگران و باارزش از نظر آنان خواهند شد. آن‌ها به شركت در نمايشنامه درام اجتماعي به عنوان راهي براي معرفي تصويري از خود از طريق كشف يك سري نقش‌هاي مختلف ادامه مي‌دهند.

مهارت‌هاي حركتي كودكان چهار تا پنج ساله به‌اندازه كافي پيشرفت كرده است كه در بازي آن‌ها كارهاي برجسته متنوع و حركات ساده ژيمناستيك ديده مي‌شود. در پنج سالگي آن‌ها مي‌توانند لي‌لي كنند، بپرند، طناب بازي كنند، بدوند، از جايي بالا روند، دور خود بچرخند و غيره. اين بازي‌ها راهي است براي تمرين مهارت‌هاي حركتي و نيز يادگيري همكاري با ديگران، ايجاد تناسب ميان اعمال و دستورالعمل‌هاي شفاهي و آگاهي و پيروي از يك سري قوانين ساده.مشاوركودك و نوجوان

مهارت‌هاي حركتي ظريف بهتر شده و تحت كنترل در مي‌آيد. ممكن است بعضي از كودكان به يادگيري نوشتن علاقه‌مند باشند. اكثر نقاشي‌هاي كودكان كنترل شده و منطبق بر تصوير و طرح ذهني است. طرز گرفتن مداد بهتر شده و از قيچي براي بريدن چيزها به خوبي استفاده مي‌كنند. در اين دوره زبان به طور روزافزوني جاي عمل را مي‌گيرد. كودكان مي‌توانند فقط با گفتن زباني «وانمود كنند» كاري را انجام داده‌اند مثلا «بيا وانمود كنيم من مادر هستم و تو بچه و من مي‌خواهم تو را تنبيه كنم.» كودكان ياد مي‌گيرند براي مشكلات راه‌حل‌هاي شفاهي بيابند درحالي‌كه در گذشته به وسيله بدن و عواطف شديد عكس‌العمل نشان مي‌دادند. از چهار تا پنج سالگي كودكان همچنان تعداد كلمات خود را افزايش داده، طول جملات شان را زياد مي‌كنند.

پيچيدگي ساختمان جملات خود را بالا مي‌برند و بيش از پيش از زبان به عنوان راهي براي آموختن درباره چيزها در دنياي خود استفاده مي‌كنند. سوالات آن‌ها بيشتر براي كسب اطلاعات بوده و علاقه آن‌ها به كتاب و داستان بيشتر بر مبناي واقعيات مي‌باشد. بالاخره زبان فقط جزئي از نمايشنامه آن‌ها نيست بلكه به عنوان مبناي نمايشنامه مي‌باشد. بازي با قيافه‌سازي و كلمات مسخره براي كودكان در اين سن تفريحي مي‌باشد.

كودكان چهار ساله هم اكنون درك مي‌كنند كه چيزها در دنياي آن‌ها داراي نظم است و وقتي از يكديگر جدا مي‌شوند مي‌توان آن‌ها را دوباره به همان نظم اول برگرداند و اينكه بسياري از چيزها را مي‌توان به روش منظم با يكديگر مقايسه و به هم مرتبط نمود. بين چهار تا پنج سالگي مي‌توانند راه‌هاي پيچيده‌تري براي نظم دادن به چيزهاي بيشتري در دنياي خود و بر حسب صفات فيزيكي آن‌ها، وضعيت آن‌ها در زمان و فضا و يا اينكه افراد ديگر چگونه آن‌ها را تعريف و تفسير مي‌كنند كشف نمايند.

چگونه مي‌توانيد حركت كنيد؟

شركت‌كنندگان: كودكان چهار تا شش ساله و يك بزرگسال. بعضي از كودكان كوچك‌تر نيز مي‌توانند از نوع ساده‌تر اين فعاليت لذت ببرند.

توضيح: در هر مهارتي كه كودك ياد مي‌گيرد زماني مي‌رسد كه آن مهارت به اندازه كافي رشد كرده و كودك از گسترش و توسعه آن، از در هم آميختن آن با ساير مهارت‌ها و از افزودن انواع جديد مهارت به آن لذت مي‌برد. در اين سن اكثر كودكان مي‌توانند به آساني راه بروند و بدوند، تعادل خود را از پشت تا پنجه پا در يك زمان و بر روي يك پا حفظ كنند، بپرند، لي لي كنند، روي پنجه پا راه بروند و در شش سالگي مي‌توانند طناب بازي كنند.

آن‌ها آماده هستند اين مهارت‌ها را در گسترش راه‌هاي متنوع‌تر، كنترل شده­تر و اصلاح شده­تر حركتي به كار اندازند. فعاليت‌هاي زير به كودكانتان كمك مي‌كند حركات هماهنگ‌تر، باوقارتر و موثرتري انجام دهند.

۱- حركت در فضا

الف- محوطه‌اي را به حركت خود و كودكتان اختصاص دهيد كه شامل انواع مختلف فضاها باشد مانند: فضاهاي احاطه شده، مثل تونلي كه از كارتنهاي بزرگ كه در و ته آن را كنده باشيد درست شده است. فضاهاي باريك مثل صندلي و يك كاناپه كه نزديك ديوار قرار داده شده به طوري كه به زور از آن عبور نماييد. فضاهاي باز و فضاهايي كه به وسيله موانع مشخص مي‌شود كه بايد آن‌ها را دور بزنيد مثل صندلي‌هايي كه به صورت يك دايره قرار گرفته باشند.

منبع:مركز مشاوره-مشاوره كودك و نوجوان:افكار كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/31  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

طول عمر بيماران اسكيزوفرني يكي از نگراني هاي اصلي اين افراد مي باشد. خوشبختانه افزايش اميد به زندگي براي افراد مبتلا به اسكيزوفرني با دسترسي بهتر به پزشكي و ساير خدمات بهداشت عمومي امكان‌پذير است.

طول عمر بيماران اسكيزوفرني مي تواند موضوع پيچيده اي باشد كه باعث نگراني بسياري از افراد شود. در حالي كه اسكيزوفرني به خودي خود لزوماً يك علت شايع مرگ نيست، افراد مبتلا به اين بيماري ممكن است به طور بالقوه اميد به زندگي كمتري نسبت به افراد بدون اين بيماري داشته باشند.

بر اساس گزارشات موسسه ملي سلامت روان (NIMH)، ميانگين طول عمر بيماران اسكيزوفرني در ايالات متحده به ۲۸٫۵ سال كاهش يافته است كه آمار قابل توجهي مي باشد.

متاسفانه اين آمار اميد به زندگي ممكن است به شرايط سلامتي مرتبط باشد كه معمولاً با اين اختلال همراه است، اين اختلالات شامل موارد زير مي باشد:

بيماري قلبي
ديابت
بيماري كبد
افراد مبتلا به اسكيزوفرني اغلب شانس بيشتري براي تجربه مرگ ناشي از خودكشي نسبت به افراد بدون اسكيزوفرني دارند. موسسه ملي سلامت روان تخمين مي زند كه ۴٫۹٪ از افراد مبتلا به اسكيزوفرني به دليل خودكشي مي ميرند.

طول عمر بيماران اسكيزوفرني
افراد مبتلا به اسكيزوفرني اغلب ۳٫۵ برابر بيشتر از افرادي كه درگير اين بيماري نيستند در سال جان خود را از دست مي دهند. اسكيزوفرني مي تواند به طور متوسط ​​۱۴٫۵ سال از طول عمر يك فرد كم كند.

تحقيقات در سال ۲۰۲۰ نشان داد كه درمان به موقع، مناسب و كمك خانواده مي تواند طول عمر بيماران اسكيزوفرني تا هفت سال افزايش دهد، علاوه بر اين در كيفيت زندگي آن ها نيز تاثير زيادي دارد.


بيماران اسكيزوفرني
مرگ بيماران اسكيزوفرني
همان طور كه گفته شد اين بيماري با ساير اختلالات همراه مي باشد كه گاهي اوقات مي تواند زندگي اين افراد را به خطر بياندازد:

بيولوژيكي: بيماري هاي قلبي عروقي، سرطان، ديابت، آنفولانزا، نقص هاي رشد عصبي
شخصي: تنهايي و انزوا، سبك زندگي ناسالم، سوء مصرف مواد
اجتماعي: مرگ تصادفي، خودكشي، استرس شديد، تروما، فقر به دليل نرخ بيشتر بيكاري
خودكشي بيماران اسكيزوفرني
تأثير خودكشي را نمي توان در مورد كاهش طول عمر بيماران اسكيزوفرني ناديده گرفت. يك مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان مي دهد كه افراد مبتلا به اسكيزوفرني۴٫۵ برابر بيش تر احتمال دارد كه خودكشي كنند.

افراد مبتلا به اسكيزوفرني با بيگانگي و طرد شدن از جامعه خود مواجه مي‌شوند كه احساس انزوا، ناتواني و فقدان احساس تعلق را در آن ها دامن مي‌زند.

افزايش اميد به زندگي براي افراد مبتلا به اسكيزوفرني
افزايش طول عمر بيماران اسكيزوفرني شامل مداخلات زير مي باشد:

افزايش دسترسي به مراقب
آموزش پزشكي
شناسايي و مديريت خطر قلبي عروقي
كاهش مصرف دخانيات و سوء مصرف مواد
كاهش انزوا از طريق گروه هاي حمايتي
دسترسي به گزينه هاي سبك زندگي سالم
مداخله زودهنگام
درمان هدفمند
آموزش بهتر براي عموم
ارائه برنامه هاي قوي تر و هدفمندتر از خودكشي براي افراد مبتلا به اسكيزوفرني

منبع:كانون مشاوران ايران-طول عمر بيماران اسكيزوفرني

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/19  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

درمان آلزايمر در سالمندان، معجزه درمان آلزايمر، درمان خانگي آلزايمر باعث مي شوند كه ديگر از آلزايمر رنج نبريد.

بيماري آلزايمر و زوال تركيبي از عواملي مانند سن، ژنتيك، شرايط پزشكي و محيط مي باشد. در حالي كه نمي توانيد برخي از عوامل را تغيير دهيد، مي توانيد عوامل ديگر را كنترل كرده و خطر را كاهش دهيد. غذايي كه مي خوريد يكي از چيزهايي است كه مي توانيد كنترل كنيد.

درمان خانگي آلزايمر
ممكن است در مورد رژيم غذايي DASH يا رژيم مديترانه اي شنيده باشيد كه بر غذاهاي سالم براي قلب تاكيد دارند و براي كاهش فشار خون، كاهش وزن، سلامت قلب و عروق عالي هستند و در درمان آلزايمر نيز نقش زيادي دارند.

رژيم MIND تركيبي از اين دو است، با تمركز بر مواد غذايي «سالم براي مغز» كه مي تواند به كاهش خطر ابتلا به آلزايمر كمك كند اين رژيم بر ده ماده غذايي اساسي متكي است:

سبزيجات برگ سبز
همه سبزيجات ديگر
آجيل
توت ها
لوبيا
غلات كامل
ماهي
طيور
روغن زيتون
شراب
اين رژيم به پيروان توصيه مي كند از مصرف گوشت قرمز، كره، پنير، شيريني و غذاهاي سرخ شده يا فست فودها خودداري كنند.

رژيم غذايي
تغييرات در مغز مي تواند سال ها قبل از ظهور اولين علائم آلزايمر رخ دهد. اين تغييرات اوليه مغز فرصتي براي پيشگيري يا به تاخير انداختن علائم زوال عقل مي دهند.

دانشمندان در حال بررسي بسياري از راه هاي ممكن براي انجام اين كار هستند و راه هاي مختلفي را از جمله دارو، تغييرات سبك زندگي و تركيبي از اين مداخلات آزمايش كرده اند.

بر خلاف ساير عوامل آلزايمر كه ما نمي توانيم آن ها را تغيير دهيم، مانند سن و ژنتيك، افراد مي توانند انتخاب هاي سبك زندگي مانند رژيم غذايي، ورزش و تمرينات شناختي را بهبود دهند.

داروي قوي براي الزايمر
يك رژيم غذايي خاص بر مكانيسم هاي بيولوژيكي مانند استرس و التهاب كه زمينه ساز آلزايمر هستند، تأثير مي گذارد. يا شايد به طور غيرمستقيم با تأثير بر ساير عوامل آلزايمر مانند ديابت، چاقي و بيماري قلبي نيز عمل كند.

براي درمان آلزايمر چه بخوريم
مطالعات باليني بسياري از ويتامين ها و مكمل هاي غذايي بدون نسخه از جمله ويتامين هاي B و E را براي جلوگيري و درمان بيماري آلزايمر يا زوال شناختي مورد بررسي قرار داده اند. در اين تحقيقات به اين پرداخته مي شود كه اين افزودني‌هاي رژيمي ممكن است از سلول‌هاي عصبي محافظت كنند يا بر ساير فرآيندهاي بيولوژيكي درگير در آلزايمر تأثير بگذارد.

عليرغم يافته‌هاي اوليه در مورد فوايد احتمالي براي سلامت مغز، هيچ ويتامين يا مكملي در افراد تشخيص داده نشد كه در كند شدن آلزايمر نقش داشته باشد.

افزايش فعاليت بدني|معجزه درمان آلزايمر
فعاليت بدني فوايد زيادي براي سلامتي دارد، مانند كاهش زمين خوردن، حفظ تحرك و استقلال و كاهش خطر بيماري هاي مزمن مانند افسردگي، ديابت و فشار خون بالا.

بر اساس تحقيقات تا به امروز، شواهد كافي براي توصيه به ورزش به عنوان راهي براي پيشگيري از زوال عقل آلزايمر يا اختلال شناختي خفيف (MCI) شناخته مي شود و تاحدودي مي تواند روند آلزايمر را به تاخير بيندازد.

مطالعات مشاهده اي روي حيوانات و انسان ها فوايد احتمالي ورزش را براي مغز نشان مي دهد. برخي از مطالعات نشان داده‌اند كه افرادي كه ورزش مي‌كنند در مقايسه با افرادي كه ورزش نمي‌كنند كمتر در معرض خطر زوال شناختي هستند. ورزش همچنين با عملكرد بهتر در برخي تست‌هاي شناختي مرتبط است.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان آلزايمر معجزه آسا با تغيير تغذيه و سبك زندگي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/5  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مبارزه با بيماري سرطان، چگونه با بيماري سرطان مبارزه كنيم؟

مبارزه با بيماري سرطان مسئله اي است كه هر دو بعد روحي و جسمي را درگير مي كند به همين دليل نبايد تاثير شرايط روحي و جسمي را در سيكل درمان ناديده بگيريد و دست كم گرفته شود.

توجه داشته باشيد براي درمان سرطان علاوه بر درمان جسمي، مراقبت از سلامت ذهني و عاطفي از اهميت بسياري برخوردار است، زيرا شرط اصلي شكست سرطان داشتن انگيزه قوي و از دست ندادن اميد مي باشد.

عواملي مانند استرس، نگراني و خشم باعث تضعيف شدن ايمني بدن مي شود در اين شرايط بايد سلامت روان و روحيه قوي داشت تا بتوان با سرطان مبارزه كرد. روحيه افراد و بهزيستي رواني نقش بسيار مهم و حساسي براي مقابله با سرطان دارد.

به همين دليل در اين مقاله به بررسي اين موضوع پرداخته مي شود و در مورد نحوه تغييرات رفتاري و شخصيتي، نحوه بهبود و تقويت روحيه و نقش خانواده در افراد مبتلا به بيماري سرطان توضيحاتي را بيان مي كنيم.

مبارزه با بيماري سرطان
چگونه سرطان يك فرد را تحت تاثير قرار مي دهد
زماني كه فرد متوجه بيماري سرطان خود مي شود احساسات منفي مانند غم، اندوه، خشم، نااميدي، بي حوصلگي و ترس به سراغش مي آيد، در ابتدا درك اين بيماري سخت است و شما حق داريد غمگين و ناراحت باشيد اما اين حالت نبايد ادامه داشته باشد شما بايد اين احساسات منفي را شكست دهيد.

زماني كه دچار اين احساسات مي شويد اطرافيان متوجه تغيير ناگهاني در شخصيت و رفتار شما مي شوند برخي از اين تغييرات رفتاري و شخصيتي در بيماران سرطاني ديده مي شود كه در صورتي كه به آن رسيدگي نشود شدت آن زياد شده كه برخي از اين علائم شامل موارد زير مي شود:

افسردگي حاد
اضطراب
نوسانات رفتاري و خلقي شديد
تحريك پذيري سريع از عوامل و تغييرات خارجي
عدم انگيزه و علاقه به زندگي
رفتارهاي اجتماعي و فرهنگي نامقبول
عدم داشتن تمركز
مشكل در تشخيص احساس خود و ديگران
چرا بعد از ابتلا به سرطان افراد تغيير رفتار و شخصيت مي دهند؟
افرادي كه به بيماري سرطان مبتلا مي شوند بايد بدانند كه اين بيماري چطور بر روي روحيه و رفتار و شخصيت آن ها تاثير مي گذارد، البته سرطان با دردها و عوارضي همراه مي باشد كه دردها و عوارض بي تاثير نيست و بر روي رفتار و روحيه تاثير مي گذارد.

در ادامه اين مقاله جنبه هاي مختلفي كه بر روي رفتار و شخصيت فردي كه مبتلا به سرطان است را بيان مي كنيم در اين شرايط كمك گرفتن از مشاوره كنترل استرس و اضطراب مي تواند مفيد باشد و مشكلات رواني را كاهش دهد و هم چنين در تغيير رفتار و شخصيت فرد كمك كننده باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-مبارزه با بيماري سرطان | چگونه با بيماري سرطان مبارزه كنيم؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/24  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مصرف دوباره مواد مخدر، علائم بازگشت به اعتياد

بارها ديده شده است كه افرادي كه خودشان اقدام به ترك مواد مخدر كرده اند اما دوباره به سمت مواد مخدر برگشته اند. بازگشت هاي مكرر آن ها باعث شده است تا اعضاي خانواده و اطرافيان دلسرد شوند و نظم خانواده از هم بپاشد.

شايد بازگشت به اعتياد از نظر بسياري از خانواده ها پايان روند درمان باشد اما عود هاي مكرر بخشي از روند بيماري اعتياد مي باشد و درمان نبايد در اين مراحل قطع شود و شما به عنوان اطرافيان و همسر و اعضاي خانواده بايد آگاهي لازم در زمينه درمان و مراحل آن داشته باشيد و فرد را حمايت كنيد تا در مسير ترك را به سلامتي به پايان برساند، حمايت خانواده و گروه دوستاني كه فرد با آن ها در ارتباط است اهميت بسياري دارد.

در اين مقاله به بررسي دلايلي كه باعث مصرف دوباره مواد مي شود و راه هاي پيشگيري از بازگشت دوباره به مصرف خواهيم پرداخت.

مصرف دوباره مواد، اعتياد بيماري قابل بازگشت
افرادي كه اعتياد ندارند نمي توانند درك كنند كه چطور همسرشان يا كسي كه اعتياد دارد حاضر مي شوند تمام آن چيزي كه در زندگي براي او اهميت دارد از بين ببرد تا حتي براي يك بار ديگر هم شده، به مصرف مواد بپردازد. براي اين كه در اين خصوص درك بهتري داشته باشيد بهتر است در مورد اثراتي كه مواد مخدر بر روي مغز مي گذارد اطلاعات و آگاهي هاي بيشتري را به دست آوريد.

مصرف دوباره مواد مخدر با ذهن و مغز چه مي كند؟
مواد مخدر بر روي سيستم پاداش مغز اثر مي گذارد و باعث افزايش دوپامين كه در مسير پاداش مغزي است مي شود و باعث مي شود فرد معتاد لذت صد چند برابر را تجربه كند كه اين لذت به قدري زياد است كه اهميت بقاي فرد را كه بالاترين زنگ خطر براي هر انساني مي باشد را از بين مي برد و به عبارت ديگر جاي غريزه بقا را مي گيرد.

شايد درك اين موضوع براي شما كمي مشكل باشد اما اگر با يك فرد معتاد زندگي كرده باشيد متوجه مي شويد كه اعتياد بر روي جنبه هاي رفتاري او تاثير مي گذارد و بيمار معتاد مانند قبل نمي توانند مشكلات را شناسايي كند و يا راهكارهاي درستي را بيان كند، تمامي اين تاثيرات باعث مي شود كه فرد از نابودي به خاطر اعتيادش ترسي نداشته باشد و فقط به مصرف مواد مخدر و تجربه كردن دوباره آن فكر كند.

مراحل بازگشت به مصرف دوباره مواد مخدر ا بشناسيد
اين باور در بسياري از افراد وجود دارد كه اعتياد بيماري غير قابل درمان مي باشد و در نهايت فرد دوباره به سمت مصرف بر مي گردد و احتمالا بار ها در درمان همسرتان و يا اطرافيان تان كه اقدام به ترك كرده اند متوجه شده ايد كه بعد از دوره هاي درمان جسماني دوباره به سمت مصرف مواد رفته اند در اين وضعيت احساس نااميدي به سراغتان مي آيد و خودتان را ناچارترين فرد بر روي زمين مي دانيد و احتمال دارد بارها خودتان را سرزنش كرده باشيد و تصميم به طلاق گرفته باشيد اما با توجه به مطالبي كه پيش تر بيان شد اعتياد بيماري قابل برگشت مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مصرف دوباره مواد مخدر | علائم بازگشت به اعتياد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/31  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ارتباط ايدز با مواد مخدر

در مورد ارتباط با ايدز با مواد مخدر چه اطلاعاتي داريد؟ افرادي كه مواد مخدر مصرف مي كنند نسبت به ساير افراد بيشتر در معرض خطر ابتلا به ويروس HIV و ايدز قرار دارند و براساس مطالعاتي كه در اين زمينه انجام شده است نشان مي دهد كه بيماري در افراد معتاد امري شايع مي باشد.

افرادي كه به اين بيماري مبتلا مي شوند احتمال دارد به خاطر استفاده از سرنگ هاي آلوده باشد كه استفاده از اين سرنگ ها در مصرف كنندگان مواد امري رايج است افراد اگر در مورد ايدز و مواد مخدر آگاهي داشته باشند به آن ها كمك مي شود تا از ابتلا بيماري پيشگيري كنند، براي آن كه اطلاعات بيشتري در اين زمينه كسب كنيد بايد اين مقاله را مورد مطالعه قرار دهيد تا در مورد نحوه ارتباط ايدز با مواد مخدر اطلاعات كاملي را به دست آوريد.

مروري بر بيماري ايدز
HIV ويروس نقص سيستم ايمني بدن انسان مي باشد كه در بدن موجود زنده رشد كرده و تكثير مي شود و اين ويروس به تدريج سلول هاي بدن انسان را از بين مي برد، اين ويروس از طريق خون و روابط جنسي پر خطر در بدن انتقال داده مي شود، ويروس HIV به سيستم ايمني بدن انسان حمله مي كند و بدن نمي تواند در برابر انواع ميكروب ها و بيماري هاي خارجي محافظتي داشته باشد.

ويروس ايدز زماني مطرح مي شود كه فرد سيستم ايمني خود را از دست داده باشد و معمولا اكثر افرادي كه به ايدز مبتلا مي شوند جان خود را از دست مي دهند، بيماري ايدز درمان قطعي ندارد و بهترين راه براي درمان آن پيشگيري مي باشد.

بر اساس مطالب گفته شده افراد آسيب پذير مانند معتادان بايد اطلاعات خود را در اين زمينه افزايش دهند تا از ابتلا به بيماري ايدز پيشگيري نمايند.

ارتباط ايدز با مواد مخدر، آيا اعتياد با ابتلا به ويروس HIV ارتباط دارد؟
مواد مخدر بر بدن تاثير مي گذارد و اثر آن به گونه اي است كه همه چيز را تحت الشعاع قرار مي دهد و متخصصان سلامت معتقدند افرادي كه به سو مصرف مواد مي پردازند بيشتر از سايرين در معرض خطر ابتلا به ويروس HIV هستند و هم چنين احتمال اينكه بيماري از طريق آن ها به ديگران انتقال يابد بسيار زياد مي باشد.

تزريق مواد مخدر
ويروس HIV از طريق تماس با خون يا رابطه جنسي آلوده به فرد انتقال داده مي شود و به همين خاطر افرادي كه مواد مخدر را به صورت تزريقي مورد مصرف قرار مي دهند بيشتر در معرض اين ويروس قرار دارند و اين بيماري در آن ها شيوع بيشتري دارد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ارتباط ايدز با مواد مخدر | صحبت هاي افراد نجات يافته

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/5  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اختلال روان تني يا اختلال سايكوسوماتيك چيست؟

درد هاي اختلال روان تني چيست و چطور درمان مي شود؟

اختلال روان تني از دو واژه «روان » و « تن » گرفته شده است كه شامل درد هاي اختلال روان تني با علائم فيزيكي واقعي همراه مي باشد كه توسط ذهن ايجاد مي شود.

بر خلاف بيماري هيپوكندريا يا خود بيمار انگاري كه بيمار دچار ترس مزمن از بيماري مي شود و تصور مي كند درد هاي جزئي او نشانه اي از بيماري سخت و طاقت فرسا مي باشد، در بيماري روان تني درد افراد واقعي و ناتوان كننده مي باشد اما با بررسي و معاينه پزشك بيمار هيچ مشكلي ندارد و فرد كاملا سالم مي باشد.

اختلال روان تني – تعريف درد هاي رواني – جسماني: ( PSYCHOSOMATIC PAINS)
به طور رايج به درد هاي رواني – جسماني، درد هاي روان تني يا سايكوسوماتيك مي گويند. درد هاي روان تني به درد هايي گفته مي شود كه منشا آن تنش ها و فشار هاي رواني فرو رفته شده يا سركوب شده مي باشد كه به صورت جسماني خود را نشان مي دهد.

درد هاي روان تني منشا جسماني ندارند و با دارو درماني بهبود نمي يابند، به همين دليل درد ها يا مشكلات جسماني كه به وسيله مشكلات پزشكي بهبود نمي يابد را درد هاي روان تني مي گويند.

درد هاي جسماني كه منشا آن مشكلات رواني مي باشد عبارت اند از : سردرد هاي تنشي، ميگرن، گردن درد و گاهي اوقات فشار خون و يا ديابت.

بسياري از دردها كه به وسيله دارو درماني رفع نمي شوند و همچنين بسياري از اختلالات جنسي ممكن است به خاطر اختلالات روان تني باشد، مثلا ريزش مو ممكن است منشا رواني داشته باشد و گاهي اوقات فلج اندام كه در روانشناسي به آن هيستريك مي گويند منشا رواني دارد.

خود بيمار انگاري چيست و چه تفاوتي با درد هاي اختلال روان تني دارد ؟
افرادي كه دچار خودبيمار انگاري هستند ترس دائمي نسبت به بيماري هاي جدي و خطرناك به سراغشان مي آيد، مثلا آن ها دچار سردرد مي شوند و آن را به تومور مغزي ربط مي دهند يا هنگامي كه احساس تهوع دارند فكر مي كنند به نوعي سرطان دچار شده اند.

در صورتي كه افراد عادي وقتي به اين بيماري ها دچار مي شوند سردرد شان را به كم آبي و تهوع را به خاطر غذايي كه خورده اند ربط مي دهند و ديد مثبتي نسبت به بيماري خود دارند اما افرادي كه مبتلا به خود بيماري انگاري هستند از ترس دائمي رنج مي برند و به خاطر ترس شان به طور دائم به پزشك مراجعه مي كنند و آزمايشات شان را به طور مكرر تكرار مي كنند، در صورتي كه هيچ مشكلي ندارند.

افرادي كه به اين اختلال دچار هستند هر گونه نشانه و علائمي را به يك بيماري خطرناك و مرگ بار ربط مي دهند و با ترس دائمي از بيماري زندگي مي كنند.

افرادي كه درگير اختلال روان تني هستند نشانه هاي درد هاي واقعي باليني را دارند و هر روز با آن ها دست و پنجه نرم مي كنند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اختلال روان تني يا اختلال سايكوسوماتيك چيست؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/12  ] [ ۰۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

علائم و نشانه هاي انواع بيماري هاي رواني سال ۱۴۰۰ در ايران و جهان

شيوع بيماري هاي رواني
تقريبا ۲۰ درصد از جمعيت ايالات متحده آمريكا گرفتار بيماري رواني شده اند كه اين موارد به دو دسته تقسيم شده اند : هر گونه بيماري رواني ( AMI) و بيماري جدي رواني (SMI)

بر اساس تخمين هاي انجام شده از هر ۲۵ بزرگسال در ايالات متحده يك نفر گرفتار بيماري رواني جدي شده است، اين بيماري باعث اختلال در يك يا چند فعاليت عمده در زندگي آن ها شده است، برخي از بيماري هاي رواني مانند ADHD در دوران كودكي شروع مي شود برخي از بيماري هاي رواني مانند اسكيزوفرني در زمان نوجواني و بزرگسالي آشكار مي شود و بسياري از بيماري هاي رواني ديگر مانند اختلالات اضطرابي ممكن است در هر سني شروع شوند. اضطراب و استرس ممكن است به خاطر تجربه استرس زا به وجود آيد البته گاهي ممكن است كه علائم آن بدون هيچ دليل واضح نمايان شود.

علاوه بر اين ممكن است در يك زمان بيش از يك بيماري رواني در فرد وجود داشته باشد، به عنوان مثال ممكن است فردي دچار اضطراب فراگير شده باشد و همزمان به اختلال نارسايي قلبي دچار شود يا احتمال دارد گرفتار بي اشتهايي عصبي و افسردگي شود.

انواع بيماري هاي رواني
بر اساس نتايجي كه در دفترچه راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني انجمن روانپزشكان آمريكا وجود دارد صدها بيماري رواني يا اختلال رواني وجود دارد كه آن ها را به طبقات يا انواع خاصي تقسيم بندي كرده اند كه اين طبقه ها عبارت اند از :

اختلال رشدي عصبي

اختلال دو قطبي مرتبط با آن

اختلالات افسردگي

اختلالات اضطرابي

وسواس فكري و اختلالات مرتبط با آن

تروما و اختلالات مرتبط با استرس

اختلالات تجزيه اي

اختلالات مخرب، كنترل تكانه و رفتار

اختلالات وابسته به مواد و اعتياد

اختلالات تغذيه و غذا خوردن

اختلالات دفع

اختلالات خوابيدن و بيدار شدن

اختلالات عملكرد جنسي

اختلالات شخصيتي

اختلالات پارافيلي

طيف اسكيزوفرني

ساير اختلالات رواني

علائم و نشانه ها
بيماري هاي رواني علائم متفاوتي دارد به عنوان نمونه فردي كه افسرده است ممكن است به اختلالات در خوابيدن و كاهش انرژي دچار شود و كسي كه اختلال در خوردن دارد، دفع و استفراغ كند. بنابراين همه بيماري هاي رواني نشانه هاي يكساني ندارند، اين بيماري ها باعث به وجود آمدن پريشاني هاي قابل توجهي مي شود كه در توانايي هاي فرد اختلالاتي ايجاد مي كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علائم و نشانه هاي انواع بيماري هاي رواني سال ۱۴۰۰ در ايران و جهان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/11  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

راه هاي غلبه بر ترس كرونا و اضطراب ناشي از آن

اين روزها بيش تر اخبار در مورد ويروس كرونا مي باشد و به دليل قدرت بالايي كه دارد باعث ترس و اضطراب افراد شده است. با توجه به آسيب پذيري رواني متفاوت، برخي از افراد ممكن است اضطراب شديدي را تجربه كنند.

البته راه هايي مانند بالا بردن آگاهي، استفاده كمتر از فضاي مجازي و تكنيك هاي آرام بخشي نيز مي تواند به شما كمك كند.

راه هاي غلبه بر ترس كرونا و اهميت غلبه بر استرس و اضطراب ناشي از آن
اين روزها با بيش تر شدن خبرهاي مربوط به كرونا، ترس و اضطراب مردم نيز بيشتر مي‌شود اين علائم اضطرابي مي‌تواند زنگ خطري براي افراد باشد، زيرا استرس و اضطراب زمينه را براي تضعيف سيستم ايمني فراهم مي كند و از آنجايي كه سيستم ايمني قوي مهمترين راه مبارزه با ويروس است بايد اقدامات لازم نسبت به اين ويروس انجام گيرد.

تشخيص اضطراب سالم از اضطراب بيمارگون
درست است كه اضطراب باعث مي شود ما حال ناخوشايندي را تجربه كنيم، اما استرس هميشه منفي نيست و گاهي مي تواند براي انسان منفعت نيز داشته باشد.

مثلاً مقدار كمي استرس باعث مي شود كه ما از خطرها و آسيب آگاهي كامل پيدا كرده و براي پيشگيري و محافظت از خود كاري كنيم اما مشكل زماني ايجاد مي شود كه اين اضطراب شدت پيدا كند و باعث شود ما از انجام كارهاي روزانه باز بمانيم.

راه هايي كه به ما كمك مي كند كه اضطراب ناسالم بيمارگون را تشخيص دهيم.

داشتن تفكر افراطي، مثلاً بيماري سرطان ما را نابود خواهد كرد.
داشتن افكار مزاحم و وسواسي در مورد بيماري
انجام رفتارهاي بسيار افراطي در مورد پاكيزگي.
راه هاي غلبه بر ترس كرونا
توجه به دستاوردهاي مثبت در علم پزشكي
همانطور كه گفته شد بسياري از افراد ممكن است دائماً به ويروس كرونا فكر كنند و تصور كنند كه هيچ راه فراري ندارند در صورتي كه اگر به گذشته نگاهي بيندازند متوجه مي‌شوند كه ويروس هاي كشنده تري نيز وجود داشته است كه علم پزشكي توانسته بر آن ها غلبه كند. بنابراين بايد ديدگاه معتدل تري داشته باشيم و بدانيم كه هر مشكلي قابل كنترل است.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-راه هاي غلبه بر ترس كرونا و اضطراب ناشي از آن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/28  ] [ ۰۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كارهاي كودك را تاييد كنيم يا با او قاطع باشيم؟

«دست نزن عزيزم» كافيه ديگه! مگه به تو نمي‌گم اين كارو نكن! در ذهن تصور كنيد كه يكي از آن روزهاي وحشتناك است كه هرگونه ترفندهاي از طرف شما بي‌اثر مانده است و هر شيطنت و آتشي كه كودكتان دلش مي‌خواسته، سوزانده است.
يك روز وحشتناكي را تصور كنيد كه ترفندهايي كه به طور معمول موثر از آب در مي‌آمد، بي‌اثر مانده و كودك دلبندتان به اصطلاح هر آتشي دلش مي‌خواسته، سوزانده است و هر چقدر شما به او گفته‌ايد «بسه ديگه! مگه نمي‌گم نكن!» گوش‌هايش به صحبت‌هاي شما بدهكار نيست و توجهي نمي‌كند. بالاخره از كوره در مي‌رويد و مقداري صدايتان را بلندتر مي‌كنيد و كمي تندتر با او صحبت مي‌كنيد؛ ولي كجاست گوش شنوا؟ جالب است بدانيد از نگاه كودكتان، او توانسته به وسيله شيطنت‌هاي خودش، توجه شما را به سمت خودش جلب كرده و مطمئنا برايش مهم نيست كه اين جلب توجه از سمت شما مثبت باشد يا منفي.تاييد كودك
ممكن است برخي مواقع به خودتان بباليد كه چقدر خوب است كه خونسردي خودم را حفظ كردم و شايد گاهي داد و فرياد هم به ذهنتان نرسد و مواردي اينچنيني را از خودتان بروز ندهيد و فقط بگوييد «دست نزن عزيزم»، ولي دوباره هيچ گوش شنوايي از طرف كودكتان نيست كه به اين حرف‌ها توجه كند. پس در نهايت چه بايد كرد؟

وقتي كودك خطايي را مرتكب شد، با چه روشي با او حرف بزنيم؟
خوب است بدانيد براي اين‌كه كودك را به سمت رفتار درست و مناسب سوق دهيم، بايد اول برخورد درست و صحيح را با كودك ياد گرفت و از راه‌هاي خودش وارد شد. چون ندانستن و تجربه نداشتن در اين زمينه، ممكن است كار دست شما بدهد و رويه و روش رفتاري اشتباه شما باعث شود كه كودكتان پرخاش كند و گاهي اوقات با حركات عجيب و پرخاشگرانه، شما را ناراحت كند.
موقعي كه مي‌خواهيد با كودكتان حرف بزنيد، بايد به چگونگي و نوع صحبتتان فكر كنيد، چون كودكتان غالبا به حركات بدن، وضعيت، اضطراب، لحن و بلندي صدايتان، نگراني و خيلي مسائل اينچنيني دقت دارند كه ممكن است شما از آنها غافل بوده و زياد به اين مسائل دقت نكنيد.
موقع صحبت كردن با فرزندتان سعي كنيد نقش بازي كنيد، يعني همه اكثر چيزها را بزرگ جلوه دهيد و در موردشان اغراق كنيد. حدالامكان سعي كنيد با اعتماد به نفس با او حرف بزنيد. بعضي مواقع كه خواسته‌هاي شما با كودكتان با هم فرق دارد، خودتان را شخص سوم خطاب كنيد تا بتوانيد از يك جنگ تمام‌عيار جلوگيري كنيد. به طور مثال بگوييد «مامان مي‌خواد دستاتو بشوره».
اين موضوع را بدانيد و جدي بگيريد كه صحبت كردن با لحني قاطع به طرز عجيب و معجزه‌آسايي اثر دارد و موثر واقع مي‌شود. در بسياري از مواقع صداي آرام، قاطع و حركات مطمئنتان براي انتقال پيدا كردن پيام به فرزند شما كافي است، چون در اين صورت به آنها اين پيام را مي‌دهد كه در اين زمينه‌ها خط قرمزهايي وجو دارند كه او نمي‌تواند پايش را از آن‌ها جلوتر بگذارد. حتما در تمام مواقعي كه با كودكتان در حالت صحبت هستيد و يا با او بازي مي‌كنيد و حتي به او غذا مي‌دهيد، تمام خونسردي خودتان را حفظ كنيد و هرگز از كوره در نرويد، چون اين كار باعث مي‌شود كه به مرور زمان بر روي رفتار و عملكرد كودك تاثير منفي بگذاريد و او را نيز ترغيب به اين كار كنيد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-كارهاي كودك را تاييد كنيم يا با او قاطع باشيم؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1399/11/1  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آموزش خوش قولي به كودك
دلايل زيادي در بد قولي وجود دارد كه يكي از آنها در خانواده صورت مي گيرد ،

ديگري در بيرون از خانواده رخ مي دهد ، يعني افراد با عهد شكستن ديگران بد قولي را آموزش مي بينند.

بايد از كودكي خوش قول بودن را با تربيت صحيح ديني در فرد آموزش داد.

افراد بر طبق قول دادن اعتماد دوطرفه را به دست مي آورند

كه با وفا نكردن به قول باعث اعتماد نكردن اطرافيان به شخص مي شود

كه اين عوامل پيامدهاي منفي به همراه دارد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-از كودكي خوش قولي را به كودك آموزش دهيد

امتیاز:
بازدید: 4
برچسب:
:
[ 1399/10/15  ] [ ۰۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

رابطه زناشويي براي مرد و زن بسيار زياد است.

در اين مقاله ميزان اهميت رابطه زناشويي را مور بررسي قرار مي دهيم.

مزاياي رابطه جنسي بسيار زياد است.اهميت رابطه زناشويي براي مرد

اهميت رابطه زناشويي براي مرد و زن
دانشمندان از دلايل بسياري به وجود آورده اند كه روابط زناشويي نه تنها يك كار معمول است.

بلكه در طي اين رابطه هورمون ها در بدن مردان و زنان آزاد مي شوند.

كه مي تواند در بهبود سلامت كلي آنها بسيار مفيد باشد.

اگر وقت زيادي را صرف درمان هاي زيبايي كنيد، به خوبي غذا مي خوريد.

به خوبي ورزش مي كنيد و همه اينها را براي سلامتي و زيبايي انجام مي دهيد.

بد نيست بدانيد كه روش هاي ساده تر هم هيجان انگيز استهم طبيعي هم كم هزينه تر.

بهتر است بدانيد كه اعتياد به رابطه جنسي باعث افزايش زيبايي شما مي شود.

در اينجا برخي از دلايل اين ادعا آمده است پوست شما درخشان خواهيد شد.

نياز به رابطه جنسي زوجين
با سكس، مو و پوست شما روشن تر مي شوند.

استروژن كه باعث ايجاد موهاي سالم و پوستي روشن مي شود.

باعث افزايش رابطه جنسي مي شود و منجر به توليد بيشتر كلاژن مي شود.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-اهميت رابطه زناشويي براي مرد

امتیاز:
بازدید: 20
برچسب:
:
[ 1399/8/18  ] [ ۰۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

شوهرم به دخترا نگاه مي كنه:بسياري از خانم اي شوهر دار از چشم چراني شوهر خود خسته شده است.

و مرتبا مي گويند كه ” شوهرم به دخترا نگاه مي كنه” و بايد چكار كنم.

يك پژوهش در امريكا نشان داد كه مردان هر روز به طور متوسط ​​چهل و سه دقيقه.

به جنس مخالف نگاه مي كنند كه حدودا ده ساعت در طول سال است.

شوهرم به دخترا نگاه مي كنه
مجموع اين زمان بين هجده و پنجاه سالگي در يك مرد بيش از ده ماه و ده روز است.

به اين معنا كه يك مرد حدود يك سال از زندگي اشرا صرف امور چشم چراني و نگاه كردن به زنان مي كند.

ما نيازي به فكر كردن در مورد چگونگي رفتار مردان مان با مردان ساير ملل نداريم.

هر كس شنيده است كه مردان در راه عشق و عاشق شدن از چشم استفاده مي كنند .
و زنان از گوش اين يك تفسير گسترده از يك عنوان و از فهرست بي نظير تفاوت هاي بين زنان و مردان است.
واقعيت اثبات شده و اجتناب ناپذير است كه مردان به طور ذاتي به جنس مخالف نگاه مي كنند.
چشم بيشترين و مهم ترين ابزار براي آن ها است.
آسان نيست كه متوجه شويئ كه همسرتان چارچوب زندگيتان را ترك كرده است.

شما نمي توانيد به راحتي يك مردي را كه از يك گروه قومي متفاوت يا از يك شهر يا كشور ديگر مي آيد، برچسب گذاري كنيد.

مركز ” مشاوره ستاره ايرانيان” تنها كلينيك شبانه روزي تخصصي و روانشناسي در ايران.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-شوهرم به دخترا نگاه مي كنه

امتیاز:
بازدید: 21
برچسب:
:
[ 1399/8/12  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

آشفتگي افراد خودشيفته : تحقيقات جديد حاكي از يافتن علت ترويج آشفتگي و ديوانگي توسط خودشيفته ها است.

آيا شما تا به حال رئيس يا مديري داشته ايد كه در گرداب يك كار ناتمام لازم الاجرا (فوري!) گير كرده باشد.
شما ممكن است حس قرار گرفتن در يك محيط ناامن و ناكامي زياد ناشي از آن را تجربه كرده باشيد.
علل آشفتگي افراد خودشيفته
ممكن است شما ناگهاني با رئيس يا مدير بربخوريد و بگوييد”چطوري؟.

او به جاي يك احوالپرسي رضايتبخشي در جواب شما سراسيمه بگويد”ديوانه!.

شايد در نزديكان شما افرادي باشند كه به دليل “مشغله زياد در زندگي خود“خيلي كم در محافل خانوادگي حضور مي يابند.

شما هرگز تا دقيقه آخر متوجه نمايش دادن او نمي شويد و هنگامي كه او اين كار را انجام مي دهد با نااميدي به آخرخط مي رسد اين افراد موجب آشفتگي مي شوند و به نظر مي رسد.

با اين كار از فرصت به دست آمده براي انتقام گيري آشوب زا در زندگي هركسي ديگري لذت مي برند.

ممكن است به ذهن شما خطور كند كسي كه مصرانه به دنبال وارد شدن در يك كار اجتناب ناپذير و آزاردهنده است.
ممكن است واقعاً از اين وضع دائم التزام بيش از حد گيج كننده لذت ببرد.
قطعاً شما فكر مي كنيد ممكن است آنها كار يا نقش هاي مهمي در زندگي خود داشته باشند اما حتماً در اين چنين شرايطي بهتر مي توانند خونسرد و سازگار باشند.

همانطور كه معلوم است زندگي دائماً آشفته آنها ممكن است تابعي از ميزان بالاي خودشيفتگي باشد.

آنها ممكن است واقعاً از اين حالت شيدايي لذت نبرند.

اما در عوض با نشان دادن اين احساس سعي در سرپوش گذاشتن بر نااميدي و بي اهميتي خود دارند.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-آشفتگي افراد خودشيفته

امتیاز:
بازدید: 40
برچسب:
:
[ 1399/7/18  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تاثير آلودگي صوتي بر دستگاه عصبي چيست؟ امروزه در دنياي پيرامون سروصدا و محيط شلوغ و آلودگي صوتي بيشتر شده است و اكثر مردم از اين امر در امان نيستند.

 

يكي از عوارض بد آلودگي صوتي ايجاد اختلال در خواب است كه با اين اختلال تاثير مخرب آن بيشتر مي شود.


تاثير آلودگي صوتي بر دستگاه عصبي
تاثير آلودگي صوتي بر دستگاه عصبي
تاثير آلودگي صوتي بر دستگاه عصبي
از تاثير منفي آلودگي صوتي ميتوان به حضور بيش از اندازه در محيطي كه داراي آلودگي صوتي مي باشد اشاره كرد

و همچنين بر دستگاه عصبي خود مختار كه سيستم بدن مثل قلب و عروق را تنظيم مي كند باشد.

كودكاني كه در محيط شلوغ و پر از صدا زندگي مي كنند در اختلالات شناختي و يادگيري آنها تاثير منفي مي گذارد.


تاثير آلودگي صوتي بر دستگاه عصبي
در نتيجه آلودگي صوتي موجب به وجود آمدن رفتارهاي غير معمولي و نگران بودن را در افراد به وجود مي آورد كه در جامعه خطرات زيادي به همراه دارد.

منبع:مركز مشاوره ستاره ايرانيان

چگونه سر و صدا بر سيستم عصبي تأثير مي گذارد؟
سر و صدا در سطوح پايين، باعث نمي شوند از آستانه سيستم سيگنال هاي حسي عبور كند و آسيب وارد كند.
براي سطوح بالا به آن نويز مي گويند كه به سيستم عصبي آسيب وارد مي كند ولي سيگنال هاي زير آستانه هيچ آسيبي وارد نمي كنند.

چگونه آلودگي صوتي بر سيستم عصبي تأثير مي گذارد؟
در گذشته هاي اخير، آلودگي هوا همچنين باعث بيماري هاي سيستم عصبي مركزي (CNS) از جمله سكته مغزي، بيماري آلزايمر، بيماري پاركينسون و اختلالات عصبي توسعه اي همراه بوده است. علاوه بر اين، التهاب سيستميك ناشي از تنفسي و قلبي سيستم مي توانيد بر سلامت تاثير گذارد.

تأثير آلودگي صوتي چيست؟
صداي ناخواسته ( صدا ) مي تواند به سلامت فيزيولوژيكي آسيب برساند. آلودگي صوتي است سبب بيماريهايي از جمله اختلالات قلبي و عروقي، فشار خون، بالا بودن سطح استرس، وزوز گوش، كاهش شنوايي، اختلالات خواب، و ديگر مضر و اخلال در ارتباط اثرات.

اثرات آلودگي صوتي و كنترل آن چيست؟
علاوه بر ايجاد كم شنوايي، قرار گرفتن در معرض سر و صداي زياد باعث فشار خون و ضربان قلب نيز مي شود، باعث تحريك پذيري، اضطراب و خستگي ذهني مي شود و در خواب، تفريح ​​و ارتباط شخصي دخالت مي كند. بنابراين كنترل آلودگي صوتي در محيط كار و جامعه از اهميت بالايي برخوردار است.

منبع :كانون مشاوران ايران-تاثير آلودگي صوتي بر دستگاه عصبي

امتیاز:
بازدید: 67
برچسب:
:
[ 1399/4/25  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

راننده اورژانس اجتماعي ما را مستقيم به كوچه‌اي مي‌برد كه منزل موردنظر در آن قرار دارد و ما بايد جايي پياده شويم كه نزديك محل اعلام شده نباشد، بچه‌هاي اورژانس فكر آبروي ساكنان خانه را مي‌كنند مبادا ميان همسايه‌ها برايشان حرف در بيايد كه فلاني‌ها…
پيرمردي با چهره مهربان در آپارتمان را باز مي‌كند. به قيافه‌اش نمي‌آيد اهل آزار و اذيت كودكان باشد. سماوات اسم اميرسام را مي‌برد و پيرمرد تاييد مي‌كند كه كودك در خانه است و اجازه ورود مي‌دهد. پدر و مادر كودك هم در خانه هستند. اعتياد در چهره هر دوشان پيداست و معلوم مي‌شود دليل تماس چه بوده. پدر رفت لباس مرتب‌تري بپوشد، اما فريده مادر پسرك همان‌طور با لباس خانه، جلوي ما نشست و به سوالات مددكار و روان‌شناس تيم جواب داد.
سن و سالش حدود ۳۰ است و سه سال پيش در خيابان با همسرش آشنا شده. از همان اول مي‌دانسته شوهرش معتاد است و تصميم مي‌گيرد انگيزه‌اي شود تا شوهرش اعتياد را ترك كند كه پدرش را از دست مي‌دهد و در همين ناراحتي‌ها، براي رسيدن به آرامش، به مصرف مواد گرايش پيدا مي‌كند. چند باري تفريحي استفاده مي‌كند تا اين‌كه گرفتار مي‌شود. يك سال و نيم هم شيشه مصرف كرده و بعد ترك مي‌كند، تا دو هفته پيش كه به قول خودش «مثل سگ» متادون را هم ترك كرده. سه ماه و نيم از بارداري‌اش گذشته بوده و او تازه متوجه بچه مي‌شود، اما پزشكش به او اجازه نمي‌دهد كه متادون را كنار بگذارد.
پسرش حدود دو ماه پيش، معتاد متولد شد و دو هفته براي ترك در بيمارستان مفيد بستري بوده. بعد از مرخصي، عمه‌اش او را مي‌برد كه پيش خودش از او نگه‌داري كند و خيالش راحت باشد كه نوزاد سالم مي‌ماند. پدر هم تحت نظر پزشك ترك كرده و متادون مصرف مي‌كند.
خواهرهاي آقا با ازدواج او و فريده مخالف بودند، بعد از ازدواج آنها و معتاد شدن فريده ديگر نور علي نور مي‌شود و بهانه حسابي دست خواهرها مي‌افتد و آنها هم چندين بار به خانه آنها مي‌آيند تا او را از خانه برادرشان بيرون كنند، اما برادر با اين‌كه معتاد است، هنوز هوش و حواسش را از دست نداده و همسرش را دوست دارد و مي‌گويد به هيچ قيمتي از او جدا نمي‌شود. حالا كه بچه آمده هر دو انگيزه بيشتري براي ساختن زندگي سالم پيدا كرده‌اند، اين را فريده مي‌گويد و پسرش را با قربان صدقه بغل مي‌گيرد و اضافه مي‌كند كه اگر اميرسام نباشد، باز برمي‌گردد به مواد.

پشت در پشت، ميراث شيشه
پرونده ديگري كه تيم سيار اورژانس اجتماعي براي بررسي آن رفت، در منطقه‌اي در جنوب پايتخت بود. طبق معمول تيم در خيابان اصلي و دور از منزل مورد نظر پياده شد و در كوچه‌ها به دنبال پلاك موردنظر گشت.
وارد منزل شديم، آپارتماني تقريبا ۴۰ متري در طبقه سوم ساختمان. تماس گيرنده، مادربزرگ مهسا بود كه ۱۲ سال دارد و طبق قانون هنوز كودك به حساب مي‌آيد. بدون اين‌كه كسي سوال كند، مادربزرگ كه دل پُري داشت شروع به گفتن جريان كرد. مادر، پدر و عموي مهسا هر سه به شيشه اعتياد دارند و در خانه‌اي در كرج زندگي مي‌كنند. پدرش تعادل رواني ندارد، آن‌قدر كه همان سال‌ها هم كه معتاد نبوده از خدمت سربازي معافش كرده‌اند. او مهسا و مادرش را هميشه به شدت كتك مي‌زند و گاهي هم از خانه بيرون مي‌كند. خرج تحصيل و خريد مايحتاج مهسا را مادربزرگ كه پرستار ۲۴ ساعته است مي‌دهد و مهسا هر وقت تعطيل باشد به خانه آنها مي‌آيد. شاگرد زرنگ كلاس اول راهنمايي مدرسه است. او كه با چشم‌هاي روشن و نگران حواسش به حرف‌هاي مادربزرگ است كه چيزي را از قلم نيندازد، مي‌گويد: «بيشتر وقت‌ها با صورت و تن كبود به مدرسه مي‌روم و بعضي وقت‌ها هم پدرم مدت‌ها نمي‌گذارد درس بخوانم، اما مدرسه هيچ وقت به من كمك نكرد كه از اين وضع راحت شوم.»
مادربزرگ مهسا مي‌خواهد حضانت او را بر عهده بگيرد، پسرش هم مخالفتي ندارد، اما مادر نمي‌گذارد. مهسا مي‌گويد از طريق او بعضي از خيرين به خانواده‌اش كمك مي‌كنند، اما يك قران از اين پول خرج او نمي‌شود و پدر و مادر و عمويش با اين پول‌ها شيشه مي‌خرند و با هم دود مي‌كنند.
مادربزرگ مي‌گويد بارها پسرهايش را بستري كرده كه ترك كنند، اما آنها باز هم به اعتياد برگشته‌اند. مادر مهسا هم هر بار مادرشوهرش خواسته كمكش كند، يا رگش را زده يا هرچه را دم دستش بوده شكسته. گويا اعتياد در اين خانواده ماندگارترين ميراث به حساب مي‌آيد. پدربزرگ مهسا هم زماني كه زنده بود به هروئين و ترياك اعتياد داشت تا هشت سال پيش كه اُوردوز مي‌كند و بر اثر سكته قلبي و مغزي فوت مي‌كند.
شخصي براي آنها توضيح مي‌دهد كه با وجود اين‌كه عدم صلاحيت پدر و مادر براي نگه‌داري مهسا معلوم است، اما مادربزرگ بايد به اداره سرپرستي مراجعه كند، اعتياد پدر و مادر را ثابت كند و بخواهد كه سرپرستي نوه‌اش را برعهده بگيرد. و بعد از مدتي مي‌تواند نامه‌اي بگيرد كه حتي اين اختيار را به او مي‌دهد كه ديگر مهسا را به والدينش تحويل ندهد. براي كمك به اثبات اعتياد والدين هم به او اطمينان دادند كه اورژانس اجتماعي كرج به خانه مهسا مراجعه مي‌كند و گزارش اعتياد آنها را به اداره سرپرستي مي‌دهد.

بي‌قراري‌هاي ساعت ۹
توي مطب دندان‌پزشكي نشسته‌ام. دكتر آمپول بي‌حس‌كننده‌اي توي لپم زده و منتظرم تا اثر كند. روبه‌رويم سه تا خانم نشسته‌اند. يكي‌شان يك خانم تقريبا ۷۰ ساله است كه با دختر حدودا ۴۵ ساله‌اش آمده‌اند اينجا. كارشان تمام شده و منتظر هستند تا آژانس بيايد دنبالشان. خانم سومي يك خانم ۵۰ ساله است كه او هم لپش را گرفته. شبكه سوم دارد تصاوير مردم سيل‌زده پاكستان را نشان مي‌دهد. خانم منشي كانال را عوض مي‌كند. هر سه خانم روبه‌رويي بي‌قرار به نظر مي‌رسند. گاهي به تلويزيون نگاه مي‌كنند، گاهي به ساعتشان، گاهي به من، گاهي به منشي دكتر.
خانم ۵۰ ساله رو به من مي‌پرسد: «شما هم بي‌حسي زده‌ايد؟» سرم را تكان مي‌دهم كه يعني بله. بعد او هم سري تكان مي‌دهد و افسوس‌خورانه مي‌گويد: «پس نوبت شما قبل از منه.» مي‌گويم: «اگر شما عجله داريد، اول شما بفرماييد.»
لبخندي از سر رضايت مي‌زند و تشكر مي‌كند. نمي‌دانستم تعارفم را اين‌قدر زود مي‌پذيرد. با خودم مي‌گويم: «عيبي ندارد، حتما عجله دارد!» خانم مُسن همچنان بي‌قرار است. به دخترش مي‌گويد: «يه زنگ بزن ببين چرا آژانس نيومد؟» دخترش هم حال و روز بهتري ندارد.

منبع :مركز مشاوره و روانشناسي ايران-داستان‌هاي واقعي اجتماع : اعتياد

امتیاز:
بازدید: 100
برچسب:
:
[ 1399/1/6  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تشخيص خانگي بيماري كرونا
ويروس كروناي جديد ممكن است در ابتدا علائم عفونت نشان ندهد، ‏پس چگونه مي توان از ابتلا به اين بيماري مطلع شد؟
آخرين اطلاعات اين است كه دوره نهفته (انكوباسيون) ‏ممكن است ۲۸ روز قبل از مشهود بودن علائم ‏COVID 19‎‏ باشد و تا زماني كه فرد دچار تب و يا سرفه نشود ‏و به بيمارستان نرود، معمولاً ريه ها٪ ۵۰ فيبروزه شده اند كه ديگر خيلي دير شده است!‏

پزشكان يك آزمايش ساده را ارائه مي دهند كه مي توانيم هر روز صبح انجام دهيم. نفس عميق ‏بكشيد و نفس خود را بيش از ۱۰ ثانيه نگه داريد.

اگر نفستان را با موفقيت و بدون سرفه، بدون ناراحتي، خستگي و ‏سفتي و غيره بيرون داديد، ثابت مي كند كه هيچ فيبروزي در ريه ها وجود ندارد، در واقع نشان مي دهد كه ‏عفونت وجود ندارد.‏

تشخيص كرونا بر اساس استاندار وزارت بهداشت
ترياژ: تشخيص زودهنگام بيماران شديد تنفسي ناشي از كرونا جديد
بيماري بدون عارضه
توجه شود كه بيمار داراي عفونت حاد تنفسي فوقاني بدون عارضه (بدون نشانه هاي شوك، سپسيس، دهيدراتاسيون و تنگي نفس)، ممكن است گاهي:

بدون تب،
سرفه،
گلودرد،
احتقان بيني،
بي حالي،
سردرد
يا درد عضلاني باشد.
سالمندان و بيماران داراي نقص ايمني ممكن است با علائم غيراختصاصي آتيپيك مراجعه نمايند.

پنوموني خفيف
بالغين مبتلا به پنوموني كه نشانه هاي پنوموني شديد را ندارد.
كودك مبتلا به پنوموني غيرشديد كه داراي سرفه يا دشواري در تنفس به همراه تنفس سريع باشد
(بدون نشانه هاي پنوموني شديد) تنفس سريع: زير ۲ ماه(بيشتر از ۶۰ تنفس در دقيقه)، ۲ ماه تا ۱۱ ماه (بيشتر از ۵۰ تنفس در دقيقه)، يكسالگي تا ۵ سالگي (بيشتر از ۴۰ تنفس در دقيقه)
پنوموني شديد در تشخيص كرونا
جوانان و بالغين:

تب يا نشانه هاي باليني مطرح كننده عفونت تنفسي، به همراه يكي از نشانه ي: سرعت تنفس بيشتر از ۳۰ بار در دقيقه، ديسترس تنفسي شديد، يا SpO2 كمتر از ۹۰ % در هواي اتاق

كودك:

داراي سرفه يا دشواري تنفس به همراه يكي از : سيانوز مركزي يا SpO2 كمتر از ۹۰ %، ديسترس
شديد تنفسي )نفس نفس زدن يا تورفتگي شديد قفسه صدري هنگام تنفسي(، نشانه هاي دال بر پنوموني
به همراه علائم خطر عمومي مانند ناتواني در شير خوردن يا نوشيدن، بي حالي شديد يا كاهش سطح
هوشياري، يا تشنج. ساير نشانه هاي پنوموني كه ممكن است وجود داشته باشد.

شامل:

تو رفتگي قفسه صدري در هنگام تنفس،

تنفس سريع(زير ۲ماه )بيشتر از ۶۰ تنفس در دقيقه(، ۲ ماه تا ۱۱ ماه (بيشتر از ۵۰ تنفس در دقيقه)، يكسالگي تا ۵ سالگي )بيشتر از ۴۰ تنفس در دقيقه( تشخيص پنوموني شديد باليني است و انجام راديولوژي جهت رد كردن عوارض كمك كننده است.

۱- – فرد مبتلا به بيماري شديد تنفسي تبدار
فرد مبتلا به بيماري شديد تنفسي تبدار (سندرم SARI) كه به دليل تب، سرفه و … نيازمند بستري در بيمارستان مي
باشد، و عامل بيماريزاي ديگري ۱ براي توجيه علائم بيماري وي متصور نيست. (پزشكان در مورد تظاهرات غيرتنفسي و
غيرمعمول بيماري در افراد با نقص ايمني بايد هوشيار باشند)
كه حداقل يكي از مشخصات ذيل را دارا باشد:
الف- سابقه سفر به ووهان ( Wuhan )، در استان هوباي ( Hubei ) كشور چين، در عرض ۱۴ روز قبل از شروع علائم بيماري
ب- از كاركنان بهداشتي درماني (پزشك، پرستار، خدمه و ساير پرسنل بخش) باشد كه در محل كه يك مورد بيمار تنفسي شديد ) SARI بستري بوده است(خدمت كرده و تردد داشته است. (بدون توجه به مليت يا سابقه مسافرت آن بيمار)

ج- علي رغم درمان هاي مناسب براي پنوموني، پاسخ باليني نامناسب بوده و به شكل غيرمعمول و غيرقابل انتظاري وضعيت باليني بيمار حادتر و وخيم تر شود (بدون توجه به سابقه سفر و مليت بيمار) حتي اگر عامل بيماري زاي ديگري كه توجيه كننده وضعيت باليني بيمار باشد، نيز از بيمار جداسازي شده باشد.

۲ -بيمار داراي علائم تنفسي
بيمار داراي علائم تنفسي (با هر شدتي كه باشد)، كه در عرض ۱۴ روز قبل از شروع علائم باليني يكي از انواع تماس هاي
ذيل را داشته باشد:

الف- تماس نزديك ۲ ( physical contactclose ( با مورد قطعي و علامتدار بيماري nCoV ،

ب- كار در بيمارستان يا مركز درماني در كشوري كه انتقال داخل بيمارستاني در آن كشور گزارش شده باشد.

ج- تماس مستقيم با مخازن حيواني بيمار (درصورتي وجود عفونت كوروناويروسي جديد در حيوان قطعي شده باشد) در كشورهايي كه، كوروناويروس جديد داراي مخزن حيواني باشد يا ابتلا انسان در اثر انتقال zoonotic محرز شده باشد

PHOBIA
اختلال اضطرابي و روشهاي درمان فوبيا- دكتر سارا نامجو
0 ديدگاه/مي 22, 2019
ادامه مطلب ...
درمان و پيشگيري خانگي ويروس كرونا
آب خوردن هر ۱۵ دقيقه
توصيه جدي پزشكان ژاپني مي گويد كه همه بايد ‏اطمينان حاصل كنند كه دهان و گلويشان مرطوب است و خشك نيست. حداقل هر ۱۵ دقيقه يكبار يه قلوپ آب بخوريد.‏

چرا ؟

چون حتي اگر ويروس وارد دهان شما شود ؛ آب آشاميدني يا مايعاتي كه مرتبا مي خوريد، باعث انتقال آنها به ‏معده مي شود و اسيد معده ي شما، ويروس ها را از بين مي برد.

اگر به طور منظم آب كافي نخوريد، ‏ويروس مي تواند به مويرگهاي تنفسي شما وارد و از آنجا به شُشها منتقل شود كه اين حالت بسيار خطرناك ‏است.‏

بهبود سيستم ايمني بدن
با خوردن سير، پياز و ويتامين C

ورزش و نرمش آرام
نرمش آرام در خانه و يا محيطي كه عامل بيماري نباشد.

پيشگيري از كرونا بر اساس استاندار سازمان بهداشت جهاني
دستان خود را با صابون و آب يا مالش دادن بر پايه الكل تميز كنيد.
بيني و دهان را هنگام سرفه و عطسه با بافت يا آرنج خميده بپوشانيد.
از تماس نزديك با هركسي كه علائم سرماخوردگي يا آنفلوانزا دارند، خودداري كنيد.
گوشت و تخم مرغ را كاملا بپزيد.
از تماس محافظت نشده با حيوانات زنده خودداري كنيد.
بهترين زمان تشخيص كرونا
بهترين زمان براي اخذ نمونه تنفسي ظرف ۷ روز اول بيماري و قبل از تجويز داروهاي ضدويروس است.
درصورت عدم ارسال نمونه ها در طي ۷۲ ساعت اوليه (ترجيحا ۲۴-۴۸ ساعت اوليه)، ضروري مي باشد نمونه ها در برودت منهاي ۷۰ درجه سانتيگراد نگهداري گردد و در زمان انتقال به آزمايشگاه كشوري رفرانس از تانك ازت استفاده شود.
آزمايشگاه كشوري رفرانس كورونا ويروس مستقر در آزمايشگاه ملي انفلوانزا واقع در دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي تهران مي باشد.

لطفاً براي سلامتي ديگران به اشتراك بگذاريد!‏

مشاورانه
مشاوره خانواده
مشاوره ازدواج
مشاوره تلفني
مشاوره آنلاين
تست روانشناسي
مشاوره روانشناسي
مشاوره جنسي
اختلال رواني
استخدام روانشناس و روانسنج
راه هاي انتقال كرونا و بيماري هاي عفوني مشابه
احتياطات بر مبناي روش انتقال:
تعريف: در هنگام درمان بيماران شناخته شده يا مشكوك عفوني يا كلونيزه با عوامل عفوني بيماريزا، از احتياطات بر مبناي روش انتقال استفاده مي شود.

در اين موقعيت ها موازين كنترلي اضافي به منظور پيشگيري مؤثر از انتقال عفونت الزامي است.

از آن جا كه غالباً در هنگام پذيرش بيماران در بيمارستان عوامل عفوني شناخته شده نيستند، اين احتياطات بر اساس نشانه هاي باليني ابتدايي و عوامل اتيولوژيك احتمالي و سپس تعديل آن بر اساس نتايج تست هاي آزمايشگاهي تعيين و به كار گرفته مي شوند.

a . احتياطات تماسي
رعايت احتياطات تماسي براي اجتناب از انتقال ارگانيسم هاي مرتبط به عفونت ها يا كلونيزاسيون عوامل عفوني از طريق تماس مستقيم يا غير مستقيم توصيه مي شود.

اصول احتياطات تماسي
استفاده از وسايل حفا ت فردي كامل
پوشيدن دستك، در بدو ويزيت و درآوردن آن قبل از ترك بيمار
انجام ضدعفوني دست ها، يكبار بعد از درآوردن دست كش و گان، و يكبار بعد از درآوردن محافظ صورت و ماسك الزامي است.
رعايت ب داشت دست با آب و صابون يا مايعات ضدعفوني با پايه الكلي، بلافاصله بعد از درآوردن دستك،
احتياطات قطره اي
براي اجتناب از انتقال ذرات بزرگتر از ۵ ميكرون، بايستي از اين نوع احتياط استفاده شود.

اندازه بزرگ اين قيرات مانع از حركت در فاصله زياد يا تعليق آن ها در هوا مي شود.

اين ذرات، در فاصله كوتاه (حدود يك متر) مي توانند مستقيماً از سيستم تنفسي فرد عفوني به سيح مخاطات فرد گيرنده كاركنان ارائه كننده خدمات سلامت يا ساير بيماران( منتقل شوند. اين قيرات تنفسي كه حامل پاتوژن هاي عفوني مي باشند هنگام سرفه، عيسه يا صحبت فرد عفوني ايعاد مي شوند.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-از تشخيص خانگي كرونا تا پيشگيري و درمان ويروس

امتیاز:
بازدید: 97
برچسب:
:
[ 1398/12/7  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب