moshaverrkhob
moshaverrkhob

افسردگي بعد از ترك اعتياد يك اختلال شايع است كه بسياري از افراد در دوران ترك اعتياد با آن مواجه مي شوند. اين اختلال مي تواند به دلايل مختلفي رخ دهد، از جمله تغييرات هورموني، تغييرات در وضعيت خلق و خوي و تغييرات در سبك زندگي.

يكي از مهم ترين چالش هايي كه فرد بعد از ترك اعتياد به آن دچار مي شود افسردگي مي باشد، اعتياد به طور معمول ريشه درون رواني دارد و بسياري از افراد براي اين كه از حالات روحي ناخوشايند رهايي يابند به آن پناه مي برند، به همين دليل احتمال اين كه به خاطر افسردگي دوباره به سمت مواد مخدر بروند و لغزش مجدد داشته باشند وجود دارد.

مواد اعتياد آور نه تنها در دوران مصرف مشكلات بسياري را براي افراد به وجود مي آورند بلكه بعد از ترك نيز او را درگير مشكلات جسماني، رواني مانند اضطراب، استرس و افسردگي خواهند كرد، براي اين كه عوارض جانبي به وجود آمده را درمان كنيد نياز به زمان و متخصص دارد و براي بهبود هر چه سريع تر بايد از متخصص كمك بگيريد.

افسردگي بعد از ترك اعتياد
بسياري از افراد كه مصرف مواد مخدر را ترك مي كنند دچار احساساتي مانند تنهايي، خستگي و يكنواختي مي شود و در بسياري موارد ممكن است اميد و انگيزه خودشان را براي آينده از دست بدهند و به طور مداوم در مورد اتفاقات حال و آينده نگراني هايي را تجربه كنند، وجود اين علائم هشدار دهنده مي باشد و در مورد بروز افسردگي بعد از ترك هشدارهايي به شما مي دهد.

در اين زمان افسردگي با علائمي مانند عدم لذت از زندگي، تغيير اشتها، عدم تمركز و تصميم گيري و مشكلات خواب بعد از ترك اعتياد نشان داده مي شود اين علائم در ماه هاي اوليه ترك با شدت بيشتري نشان داده مي شود و به تدريج از شدت آن كاسته خواهد شد، در صورتي كه افسردگي در اين دوران درمان نشود به صورت مزمن ادامه خواهد داشت و باعث به وجود آمدن اختلالات و گرايش مجدد به سمت مصرف مواد خواهد شد.

علت افسردگي بعد از ترك اعتياد
اعتياد تغييراتي در سيستم مغزي ايجاد مي كند كه از نظر جسماني و رواني فرد وابسته مي شود، در اين صورت اگر مصرف مواد مخدر قطع شود در عملكرد بدني و رواني فرد اختلالاتي به وجود مي آيد، به عنوان مثال مواد توهم زا در فعاليت انتقال دهنده هاي عصبي مانند سروتونين كه مسئول ايجاد شادي و نشاط در مغز هستند اختلالاتي به وجود مي آورد به طوري كه سطح اين انتقال دهنده ها به صورت غيرطبيعي بالا مي رود و باعث مي شود تا فرد در زمان مصرف احساس سرخوشي و نشاط داشته باشد.

اين تغييرات باعث مي شود زماني كه شما ماده مصرفي را كنار مي گذاريد سروتونين به صورت ناگهاني افت كند و در نتيجه دچار غمگيني و افسردگي شود. البته عوامل محيطي و افكار آزار دهنده باعث تشديد افسردگي مي شوند و بر روي آن اثر مي گذارند كه مي توان به موارد زير اشاره كرد:

گذشته دردناك و حسرت كارهاي انجام داده در گذشته و روزهاي از دست رفته
ترس از آينده و زندگي بدون مواد مخدر
عدم دريافت حمايت اجتماعي كافي از جانب خانواده و اطرافيان
درمان كسلي بعد از ترك اعتياد
كسلي يكي از شايع‌ترين علائم ترك اعتياد است. اين عارضه مي‌تواند در طول دوره ترك و حتي پس از آن نيز ادامه داشته باشد. كسلي مي‌تواند ناشي از عوامل مختلفي باشد، از جمله:

تغييرات هورموني
تغييرات در سطح مواد شيميايي مغز
كمبود خواب
افسردگي
كسلي بعد از ترك اعتياد مي‌تواند مشكلات زيادي را براي فرد ايجاد كند. اين عارضه مي‌تواند باعث كاهش انگيزه براي بهبودي، افزايش خطر بازگشت به اعتياد و كاهش كيفيت زندگي شود.

براي درمان كسلي بعد از ترك اعتياد، مي‌توان از روش‌هاي زير استفاده كرد:

افزايش فعاليت بدني: ورزش يكي از بهترين راه‌ها براي كاهش كسلي است. ورزش باعث افزايش توليد اندورفين‌ها مي‌شود كه هورمون‌هاي شادي‌بخش هستند.
خواب كافي: خواب كافي براي بهبود عملكرد مغز ضروري است. كمبود خواب مي‌تواند باعث افزايش احساس كسلي شود.
رژيم غذايي سالم: يك رژيم غذايي سالم و متعادل مي‌تواند به بهبود سطح انرژي و كاهش كسلي كمك كند.
درمان افسردگي: اگر كسلي ناشي از افسردگي باشد، درمان افسردگي مي‌تواند به بهبود اين عارضه كمك كند.
در برخي موارد، ممكن است پزشك براي درمان كسلي بعد از ترك اعتياد، داروهاي خاصي را تجويز كند.

چرخه معيوب افسردگي و اعتياد
بر اساس نظر دانشمندان افرادي كه به سمت مصرف مواد مخدر مي روند در واقع زمينه هايي از افسردگي دارند، آن ها براي فرار از احساسات ناخوشايند مانند خستگي، فشار روحي و رواني و عدم لذت از زندگي به سمت مصرف مواد مخدر روي آورده اند، به ظاهر مصرف مواد مخدر نشانه هاي افسردگي را پنهان مي كند اما در واقع دوره هاي افسردگي را تشديد كرده و باعث مي شود مقدار و شدت افكار منفي و آسيب رسان بسيار افزايش يابد.

منبع:كانون مشاوران ايران-افسردگي بعد از ترك اعتياد ✔️ درمان قطعي و علائم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/6  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مبحث اعتياد در سالهاي اخير در كشورما يكي از رايج ترين مسئله هاي مطرح شده در جامعه مي‌باشد.

با وجود صدمه هاي فرهنگي و همين‌طور اجتماعي و اقتصادي به وجود آمد.

كه توسط شخص مصرف كننده بايد به شخص معتاد به عنوان يك انسان با تمام آرزوها بنگريم.

اعتياد به سيگار شوهر
اعتياد معمولاً در سن نوجواني آغاز مي‌شود. هرچند به تدريج مي‌تواند .

در سنين بالاتر شروع شود كه در اين صورت معمولاً دليل به خصوصي براي مبتلا شدن به آن موجود مي باشد.

بستگي به سن آغاز شدن مسئله هاي متعدد مثل اشتغال و ازدواج كردن .

و همينطور بچه دار شدن، ادامه دادن تحصيل و رابطه اجتماعي در پيش روي شخص قرار دارد .

كه همه اين موارد مي‌تواند دليل مصرف كردن مواد شخص باشد.

در رابطه با ازدواج مصرف‌كننده مواد مخدر سوال هاي متعددي در جامعه مطرح مي باشد.

اشخاص اعتقاد دارند كه ازدواج به طور يك فاكتور حمايتي اجتماعي مي تواند .

موجب افزايش پيدا كردن انگيزه ترك كردن مواد باشد و اضطراب او را كم مي كند.

و موجب مي شود زمان كمتري را براي گذراندن با دوستان.

و هزينه كمتري را براي خرج كردن مواد در اختيار او قرار بگيرد.

شوهرم يواشكي سيگار مي كشه

شناخت قبل ازدواج
اين عقيده اي مي باشد كه در كشور ما در ارتباط با ازدواج و نقش آن در معالجه.

همه دردها و انواع بيماري ها موجود مي باشد.

كه البته اين مسئله به صورت مطلق داراي صحت نمي باشد.

ازدواج در ابتدا انگيزه خوبي براي ترك كردن فرد مي باشد.

ولي اين انگيزه مي‌تواند كوتاه مدت باشد يعني براي مخفي كردن اعتياد .

در تست مورفين و همينطور بلند مدت براي پاك ماندن در تمام زندگي مي باشد.

به طور معمول در آستانه ازدواج كردن افراد زيادي از اين قبيل به مركز هاي معالجه اعتياد رجوع مي‌كنند.

منبع:مشاوره ازدواج-شوهرم يواشكي سيگار مي كشه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/4  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ترك متادون، بهترين روش ترك اعتياد به متادون

ترك متادون براي بسياري از مصرف كنندگان به يك آرزو تبديل شده است، به طور معمول متادون براي ترك مواد مخدري مانند هروئين، مورفين، ترياك، شيره، ترامادول و غيره تجويز مي شود اما بعد از مدتي به دليل خستگي از خوردن دارو فرد تصميم مي گيرد تا آن را ترك كند و همين مسئله نقطه آغاز مشكلات مي باشد.

در صورتي كه بيمار ميزان دوز دارو را تغيير دهد، بدون نظر متخصص تعادل بدن خود را به هم مي زند و احتمال بازگشت اعتياد بسيار زياد مي شود و توجه داشته باشيد كه ترك هاي خودسرانه و غيراصولي عوارض متعددي بر جاي مي گذارند و روند درمان را سخت تر مي كنند اما در صورتي كه با درمانگر مشورت كنيد و از او بخواهيد كه راهي براي ترك دارو در اختيار شما قرار دهد در اين صورت وارد چرخه معيوب براي ترك اعتياد نخواهيد شد.

متادون چيست و موارد مصرف متادون ؟
متادون خاصيت ضد درد دارد و به دليل تاثيرات مشابهي كه با مواد مخدر دارد براي ترك اعتياد موادي مانند هروئين و مورفين استفاده مي شود مدت زمان تاثير پذيري متادون به صورت ميانگين بين ۲۴ تا ۷۴ ساعت مي باشد كه با توجه به سوخت و ساز بدن افراد مي تواند متفاوت باشد، به همين دليل از متادون براي درمان هروئين كه مدت تاثير آن ۲ تا ۳ ساعت است مورد استفاده قرار مي گيرد.

متادون به عنوان دارويي براي درمان دردهاي شديد توسط متخصصان تجويز مي شود و اين دارو به صورت قرص و شربت وجود دارد و هم چنين به شكل خوراكي داخل آبميوه استفاده مي شود و كمتر ديده مي شود اين ماده به شكل تزريقي عضلاني و يا وريدي استفاده شود.

متادون بر روي گيرنده هاي اوپيوئيدي اثر مي گذارد تا درد را كاهش دهد و پزشكان آن را بين ۴ تا ۸ ساعت تجويز مي كنند بسياري از افراد براي درمان اعتياد از متادون استفاده مي كنن اما در حقيقت متادون اعتياد آور بوده و عوارض جسماني و رواني بسياري دارد.

توجه: متادون تاثيرات مشابهي با مواد مخدر دارد و به همين دليل بايد با احتياط مورد مصرف قرار گيرد و در صورتي كه غيراصولي و بدون تجويز پزشك مورد استفاده قرار گيرد كمكي به ترك اعتياد نخواهد كرد بلكه تبديل به ماده اي مي شود كه مورد سوء مصرف قرار گرفته و علائم اعتيادي جديدي در شخص به وجود مي آورد.

متادون براي چه كساني تجويز مي شود
قرص و شربت متادون براي درمان وابستگي به مواد مخدر مانند هروئين، ترياك، مورفين، شيره و غيره توسط متخصص تجويز مي شود اين افراد بايد تحت نظر متخصص باشند و به صورت منظم آن را مورد استفاده قرار دهند تا بتوانند به خوبي از علائم ترك جلوگيري كنند.

علائم ترك اعتياد به متادون
زماني كه متادون را ترك مي كنيد علائم آن با تاخير و ۳ -۴ روز پس از قطع شروع شده و در روز ششم به اوج مي رسد و بعد از ۲-۳ هفته برطرف مي شود افرادي كه متادون مصرف مي كنند نسبت به بعضي از اثرات آن تحمل زيادي پيدا مي كنند و در صورتي كه اين دارو را به صورت دقيق و منظم دريافت نكند و يا به صورت ناگهاني آن را قطع كنند با علائم جسماني و رواني ناخوشايندي رو به رو خواهند شد. فرد بعد از ترك هر گونه مواد مخدري دچار حالات ناخوشايند خماري مي شود و همين مسئله باعث مي شود تا فرد ترك سخت تري داشته باشد.

عوارض جسمي ترك ( غير اصولي) متادون
متادون بعد از ترك غير اصولي عوارض جسمي خواهد داشت كه عبارت اند از:

اختلالات خواب و بي خوابي
بدن درد بخصوص پا درد
سرگيجه
تهوع
استفراغ
اختلالات جنسي و كاهش ميل جنسي
كاهش فشار خون
بي اشتهايي
ضعف
خارش
اختلال در ديد
عوارض روحي و رواني ترك ( غير اصولي) متادون
در صورتي كه فرد ترك غير اصولي داشته باشد از نظر روحي و رواني با عوارضي مانند بي قراري و علائم افسردگي، در بعضي از موارد اقدام به خودكشي، اضطراب، هيجان و احساس نارضايتي رو به رو خواهد شد بايد قبل از ترك خودسرانه نسبت به عوارض آن آگاهي كاملي به دست آورد.

مدت زمان ترك اعتياد به متادون
بر اساس مطالب بيان شده ترك ناگهاني متادون خطرناك مي باشد و با توجه به تحقيقات انجام شده در صورتي كه ترك اعتياد در بازه زماني طولاني مدتي انجام شود نتيجه بهتري به همراه خواهد داشت البته توجه داشته باشيد كه طول درمان بسته به دوز مصرفي و شرايط فيزيكي فرد متفاوت خواهد بود و با توجه به نظر پزشك تعيين مي شود.

افرادي كه سابقه مصرف متادون آن ها طولاني مدت و دوز بالايي استفاده مي كنند معمولا دوره درمان آن ها ۱ تا ۲ سال و برخي ديگر حتي در بازه زماني ۱ تا ۲ ماه به نتيجه دلخواه خود مي رسند و ترك متادون با موفقيت انجام مي شود.


متادون
بر اساس تحقيقات انجام شده بيش از ۷۵ درصد افرادي كه از ترك اصولي استفاده نكرده اند بعد از يك سال دوباره به سمت مصرف متادون باز مي گردند اما راهكارهايي براي از بين بردن علائم و نشانه هاي ترك اعتياد متادون وجود دارد كه براي هميشه مي توانيد از اعتياد آن رهايي يابيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-ترك متادون | بهترين روش ترك اعتياد به متادون

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/21  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اختلالات مرتبط با مصرف مواد مخدر

اختلالاتي كه مربوط به مصرف مواد مي شوند به مواردي مي گويند كه ويژگي هاي زير را داشته باشد: ماده اي قابل سو مصرف مانند الكل باشد يا داروي تجويز شده اي كه عوارض جانبي داشته باشد.

اختلالاتي كه به مصرف مواد مربوط مي شود را به دو گروه مي توان تقسيم كرد:

اختلال مصرف مواد كه شامل وابستگي شديد به مواد و سوء مصرف آن مي باشد.
اختلالاتي كه به دليل مصرف مواد به وجود مي آيد و شامل مواردي زير مي باشد:
مسوميت مواد
محروميت از مواد
دليريوم ناشي از مصرف مواد
زوال عقل پايدار ناشي از مصرف مواد
اختلال فراموشي پايدار از مصرف مواد
اختلال پسيكوتيك ناشي از مصرف مواد
اختلال خلقي ناشي از مصرف مواد
اختلال اضطراب ناشي از مصرف مواد
اختلال كنشي جنسي ناشي از مصرف مواد
اختلال خواب ناشي از مصرف مواد
مواد مخدر و اعتياد چيست ؟
اعتياد به مصرف مواد مخدر به اختلالي مي گويند كه باعث مي شود تا فرد به دارو هايي كه از مواد مجاز يا غير مجاز ساخته شده است وابسته شوند، بايد به اين نكته توجه كنيد كه هر چيزي كه مجاز شمره مي شود مانند الكل و نيكوتين را نمي توان سالم در نظر گرفت.

هنگامي كه به اين مواد وابسته شده و معتاد شويد ديگر نخواهيد توانست مصرف مواد مخدر را به درستي كنترل كنيد و به احتمال زياد آسيب هاي بسياري ناشي از مصرف مواد مخدر به شما وارد خواهد شد.

افرادي كه اعتياد به مواد مخدر پيدا مي كنند ميل بسيار شديدي به مصرف دارو دارند، آن ها شايد تمايل داشته باشند تا مصرف مواد را ترك كنند ولي در بيشتر مواقع نمي توانند به خودي خود آن را ترك كنند.

اعتياد به مواد مخدر آسيب هاي بسياري به فرد وارد مي كند و عواقب جدي و دراز مدتي بر روي سلامت جسمي و رواني و بر روي روابط، اشتغال و قانون مي گذارد.

براي اين كه بتوانيد از مصرف مواد رهايي يابيد و بر اعتيادتان غلبه كنيد بايد به كمك پزشك، خانواده، دوستان، گروه هاي پشتيباني اقدام به درمان كنيد و برنامه ي درماني سازمان يافته و دقيقي داشته باشيد تا بر اساس آن بتوانيد ترك كنيد.

از كجا بفهميم اعتياد پيدا كرده ايم ؟
در موقعيت هاي مختلف اجتماعي افراد به صورت آزمايشي به مصرف مواد مخدر مي پردازند و در بيشتر مواقع دچار اعتياد مي شوند، براي بسياري از اشخاص مصرف مواد مخدر امري شايع و عادي مي باشد.

مواد مخدر انواع مختلفي دارند و خطر اعتياد و سرعت وابستگي به آن بسيار متفاوت مي باشد، بسياري از داروها خطر اعتياد بسيار بالايي دارند و به نسبت ساير مواد وابستگي بيشتري در فرد ايجاد مي كند.

به دليل وابستگي، شخص معتاد به مرور زمان به دوز هاي بيشتري براي مصرف مواد مخدر نياز دارد، در بيشتر مواقع ممكن است از دارو براي بهتر شدن حس و حالش استفاده كند اما هنگامي كه مصرف مواد مخدر را افزايش مي دهد ممكن است به اين نتيجه برسد كه ديگر بدون دارو نمي تواند زندگي كند و براي خوب بودن حالش بايد حتما آن را مورد مصرف قرار دهد.

زماني كه فرد تمايل به ترك داشته باشد و مصرف مواد مخدر را متوقف كند هوس ها و محرك هاي شديدي براي ايجاد مي شود و فرد احساس مي كند دچار بيماري جسمي شده است كه نشانه هاي ترك مي باشد.

علائم اعتياد به مواد مخدر
فردي كه به مواد مخدر اعتياد دارد علائم و نشانه هاي زير را در ميان جمع از خود نشان مي دهد:

احساس مي كند كه بايد به طور منظم از مواد مخدر استفاده كند و در طول روز يك يا چند بار به مصرف مواد نياز داشته باشد.
ميل بسيار شديدي به دارو دارد.
براي اين كه دارو اثر لازم را بگذارد با گذشت زمان به مقدار بيشتري نياز دارد.
بايد مطمئن باشد كه مواد مخدر به مقدار كافي دارد وگرنه مضطرب مي شود.
حتي اگر پول لازم براي خريد مواد ناشته باشد اما باز هم تلاش مي كند تا آن را تهيه كند.
به دليل مصرف دارو مسئوليت هاي كاري و تعهدات آن ها كاهش مي يابد و فعاليت هاي اجتماعي و تفريحي آن ها كمتر خواهد شد.
انجام كارهاي نامناسب مانند سرقت و دزدي براي دريافت مواد مخدر.
هنگام مصرف مواد مخدر فعاليت هاي پر خطر مانند رانندگي انجام مي دهند.
تمركز بسياري بر روي زمان دارند و انرژي خود را براي به دست آوردن مواد مخدر صرف مي كنند.
براي ترك مواد مخدر تلاش بسياري مي كنند اما با شكست رو به رو مي شوند.
علائم ترك را در زمان ترك مصرف مواد مخدر تجربه مي كند.
اختلال مصرف مواد مخدر
الف : وابستگي مواد
زماني كه شخص از نظر رواني و جسماني به مصرف مواد مخدر وابسته شود، نشانه هايي مانند علائم شناختي – رفتاري و فيزيولوژيكي در او ديده مي شود كه حاكي از آن است كه علاوه بر درگير بودن به مسائل مرتبط به مواد، به مصرف مواد نيز ادامه مي دهد. فرد بيمار به طور مداوم و تكراري از يك الگوي مصرف پيروي مي كند كه باعث مي شود به طور اجباري دارو مصرف كند، اين امر منجر به تحمل و محروميت او مي شود و هنگام مصرف نكردن مواد تحمل و صبرش كاهش مي يابد و عصبي مي شود.

وابستگي به مواد به صورت رواني و جسمي در افراد به وجود مي آيد و در بسياري از مواقع وابستگي رواني و رفتاري به صورت عادت تثبيت مي شود،

در اين حالت در فرد نشانه هاي زير مشاهده مي شود:
بيمار ميل شديد، مستمر و متناوبي به مصرف مواد مخدر دارد تا از حالت خماري درآيد و نياز جسمي يا فيزيولوژيك او رفع شود زيرا به مواد وابسته شده است.
ناتوان بودن در قطع مصرف دارو زيرا اثراتي مانند درد جسمي و غيره دارد كه براي مصرف كننده زجرآور مي باشد و نمي تواند ترك كند.
تحمل عبارت است از اين كه فرد معتاد براي اين كه به اثر مطلوب برسد به مواد بيشتري براي مصرف نياز دارد، هنگامي كه فرد مقدار مشخص هميشگي را مصرف مي كند اما تاثير قابل ملاحظه اي بر روي او نمي گذارد به اجبار مقدار مصرف مواد افزايش مي دهد.

تحمل نشانگر پاسخ به اثرات و تاثيرات مواد مخدر مي باشد كه براي رسيدن به اثر مورد نياز بايد مقادير مواد را بالاتر ببرند.

اعتياد به معني وابستگي جسمي و رواني به مواد مخدر مي باشد و چون يك اصطلاح غير علمي است زياد كارايي ندارد و به جاي آن از وابستگي دارويي يا وابستگي مواد استفاده مي كنند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اختلالات مرتبط با مصرف مواد مخدر

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/7  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در طي دهه هاي طولاني، توانايي ما براي ارتباط برقرار كردن با مردم در سراسر جهان، به حالت انفجاري رسيده است. در واقع، اينترنت به ما اجازه داد چت كنيم، به گروههاي خبري بپيونديم يا به هر كسي در جهان ايميل ارسال كنيم.

اختراع موبايل ها به ما اين اجازه را داد تا زماني كه دور از ميزكار و يا محيط خانه هستيم با مردم صحبت كنيم.

بنابراين، شبكه هاي اجتماعي به ما اين اجازه را دادند تا با همسايه هاي خود، دوستان دوران كودكي، همكاران و دوستان خود با يك كليك ارتباط برقرار كنيم و صحبت كنيم.

نهايتا اين كه گوشي هاي همراه بيش از هر از زمان ديگري ارتباط برقرار كردن را با هر فردي را الساعه و در لحظه آسان تر مي كند. پس ممكن است شما فكر كنيد كه احساس خوبي را در مورد زندگي اجتماعي خواهيد داشت؟

با اين همه، هيچ وقت در تاريخ جهان ارتباط برقرار كردن به اين آساني و سرعت نبوده است.

با اين حال متاسفانه، اينترنت به ما كمك نكرده است تا حس ارتباط بيشتري با افراد داشته باشيم.

مطالعات نشان مي دهند كه تقريبانيمي از ما حس تنهايي و انزوا مي كنيم.

زمان آنلاين بودن ما قدرت خود را براي ديدن نشانه هاي اجتماعي از دست مي دهيم
ما مي دانيم كه زمان آنلاين بودن با قابليت افراد براي ديدن و خواندن نشانه هاي اجتماعي در تقابل است.

حتي مطالعه اي انجام يافته است كه نشان مي دهد كودكان با دوري پنج روزه از وسايل ديجيتال خود بهتر مي توانند احساسات افراد ديگرا بخوانند.

به نظر مي رسد كه زمان آنلاين بودن و زمان گذراندن با گوشي و تپلت حتي با قابليت افراد بزرگسال براي هوش اجتماعي اشان در تقابل است. با اين همه، ارتباط برقرار كردن با ايموجي ها خيلي متفاوت با يك مكالمه ي رو در رو است.

شما مي توانيد مسائل بسياري را در مورد اين كه فرد چه چيزي در فكرش مي گذرد و يا چه احساسي دارد را تنها با خواندن حالات صورتش و نه كلامش را بفهميد.

اما اگر صورتتان دائما پشت گوشي يا تپلت باشد يا اگر زمان بسيار زيادي را براي استفاده از وسايل ديجيتال خود بگذرانيد، نميتوانيد اين موراد را بفهميد.

۳٫ تاكيد بر كميت ارتباطات است و نه كيفيت آنها
هر كاربر فيس بوك به طور متوسط ۳۳۸ دوست اينترنتي دارد. اما به طور واضح، داشتن هزاران دوست در شبكه هاي اجتماعي باعث نمي شود كه حس تنهايي كمتري بكنيد.

در حقيقت، برخي از مطالعات نشان مي دهد كه هر چه دوستان بيشتري داشته باشيد، به همان ميزان احتمالا استرس بيشتري نيز خواهيد داشت.

اين تا حدي بخاطر اين حقيقت است كه شما احتمالا آنگونه كه با مادربزرگ خود صحبت مي كنيد با همكار خود صحبت نمي كنيد. اين تعداد ارتباطات نيست كه اهميت داردف بلكه اين كيفيت ارتباطات است كه مهم است.

داشتن پنج دوست واقعي براي سلامت روان شما خيلي بهتر از داشتن ۵۰۰ دوست در رسانه ها و شبكه هاي مجازي است.

۴٫ اعتياد به گوشي هاي جديد در تقابل با تعاملات رو در رو است
چند بار شده كه ديده باشيد در رستوران ها و يا محيط اطراف خانواده ها و يا افراد همديگر را ناديده مي گيرند و با گوشي هاي خود مشغول ميشوند؟

و يا چند بار شده كه شما با يك فردي در حال صحبت باشيد در حالي كه او مشغول پيام دادن با گوشي بوده است؟ مطالعات نشان داده اند كه افراد گوشي خود را به طور ميانگين بين ۳۵ تا ۷۴ بار در روز چك مي كنند.

افراد جوان تر به احتمال زياد بيشتر از اين چك مي كنند. مشخص است كه افراد در شبكه هاي مجازي براي اين وقت مي گذرانند تا ببينند كه افراد ديگر چه كاري مي كنند، بجاي اينكه ببينند افراد جلوي چشمشان در حال انجام چه كاري هستند.

زماني كه شما لحظه به لحظه مشغول تلفن همراه خود هستيد، نمي توانيد از تعاملات رو در رو بهره ببريد.


چرا_اينترنت_اعتياد به گوشي
۵٫ دوركاري مي تواند تنهايي و ايزوله شدن را افزايش دهد
اينترنت قابليت ما را براي دوركاري افزايش داده است. اين براي سلامت ذهني ما به طرق مختلفي مي تواند مفيد باشد- مانند كاهش زمان رفت و آمد. اما دور كاري همچنين به معناي كاهش تعامل با همكارانتان مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-چرا اينترنت باعث مي شود ما تنهاتر از هر زمان ديگري شويم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/3  ] [ ۰۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اعتياد به مواد افيوني چيست؟

مواد افيوني يا اُپيوئيد داروهايي هستند كه توسط متخصصان پزشكي براي تسكين يا مديريت درد به افراد تجويز مي شوند. با اين حال، اين مسكن‌هاي با قدرت بالا بسيار اعتيادآور هستند و بيماران مي‌توانند به احساس سرخوشي كه ايجاد مي‌كند وابسته شوند.

اپيوئيدها معمولاً در صورت مصرف كوتاه مدت و پيروي از توصيه هاي پزشكي بي خطر هستند. با اين حال، بيماران مي توانند به دارو وابستگي پيدا كنند كه مي تواند منجر به استفاده نادرست و از دست دادن كنترل بر مصرف شود.

علل اعتياد به مواد افيوني چيست؟
اعتياد به مواد افيوني زماني اتفاق مي‌افتد كه فرد درگير «احساس خوب» ناشي از اين دارو شود. هنگامي كه فرد مصرف دارو را متوقف مي كند يا به پايان نسخه خود مي رسد، ممكن است اين حس را از دست بدهد يا احساس كند كه نمي تواند بدون آن زندگي كند.

كساني كه در خطر اعتياد به مواد افيوني دارند به دنبال دريافت مواد افيوني بيشتري خواهند بود. كساني كه هنوز دوره مصرف مواد افيوني را مي گذرانند ممكن است بخواهند دوز مصرفي خود را افزايش دهند يا بيشتر مصرف كنند. اين به اين دليل اتفاق مي‌افتد كه آن ها براي رسيدن به همان مقدار بايد دوز بالاتري مصرف كنند.

تعدادي از عوامل شناخته شده براي افزايش خطر اعتياد به مواد افيوني وجود دارد. آن ها عبارتند از:

فقر
سابقه شخصي يا خانوادگي سوء مصرف مواد
فشار
اضطراب
افسردگي
بيكاري

اعتياد به مواد افيوني
رايج ترين انواع مواد مخدر چيست؟
مواد افيوني با تعامل با گيرنده هاي اپيوئيدي در سيستم عصبي مركزي بدن، حواس را آرام كرده و درد را تسكين مي دهند. مواد افيوني، نوعي داروي افيوني بوده كه از گياه خشخاش به دست مي آيد. انواع مواد افيوني شامل كدئين، مورفين و ترياك مي باشد.

انواع ديگر مواد افيوني عبارتند از:

مواد افيوني طبيعي
مواد نيمه مصنوعي مانند هروئين، اكسي كدون، هيدروكودون و هيدرومورفون
مواد مصنوعي، مانند فنتانيل و متادون
چگونه تشخيص مي دهيد كه فردي اعتياد به مواد افيوني دارد؟
اگر فردي اعتياد به مواد افيوني داشته باشد، ممكن است علائم و رفتارهاي زير را نشان دهد:

مصرف دارو بيشتر از مقدار تجويز شده
اتمام زودهنگام نسخه
درخواست دوز بالاتر
مصرف دارو براي مدت طولاني تر از حد نياز
مراجعه به چندين پزشك
اختلال در الگوي غذا خوردن و خوابيدن
نوسانات خلقي
منزوي شدن از نظر اجتماعي

منبع:كانون مشاوران ايران-اعتياد به مواد افيوني

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/27  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اعتياد به قمار

قمار نه تنها به بودجه شما آسيب مي رساند، بلكه مي تواند به سلامت روحي و جسماني شما نيز آسيب برساند.

قمار اغلب به عنوان يك سرگرمي بي ضرر شروع مي شود. با اين حال، با گذشت زمان مي تواند به صورت جدي زندگي شما را به روش هايي كه هرگز فكرش را نمي كرديد تحت تاثير قرار دهد.

اعتياد به قمار چگونه شكل مي گيرد؟
مغز انسان مملو از مواد شيميايي است كه در پاسخ به محرك هاي خاصي آزاد مي شود و دوپامين يكي از آن هاست. دوپامين در پاسخ به موقعيت‌هاي لذت‌بخش يا پاداش‌دهنده، مانند غذا خوردن، رابطه جنسي يا در حين تعاملات اجتماعي منتشر مي‌شود. همين امر هنگام برنده شدن در قمار نيز اتفاق مي افتد .

اين همان چيزي است كه باعث مي شود حتي زماني كه ديگر سرگرم كننده به نظر نمي رسد و به آن احتياجي نداريد به آن ادامه دهيد.

تحقيقات نشان مي دهد كه برخي افراد از نظر ژنتيكي بيشتر مستعد اعتياد به قمار هستند. به همين ترتيب، كساني كه يكي از اعضاي خانواده آن ها معتاد به قمار بوده يا كساني كه با فردي كه اعتياد دارد زندگي مي‌كنند، ممكن است بيشتر به مشكل قمار مبتلا شوند.

علائم
اگر فكر مي كنيد كه قمار براي شما يا كسي كه مي شناسيد در حال تبديل شدن به يك مشكل است، به ويژگي هاي زير توجه كنيد:

بي قراري يا تحريك پذيري هنگام تلاش براي توقف قمار
افزايش قمار
صرف زمان زياد براي قمار
خرج كردن پول زياد در قمار
قمار حتي زماني كه پولي براي آن نداريد
از دست دادن كنترل بر ميزان قمار پ
قمار حتي پس از از دست دادن پول بارها و بارها.
اگر بيش از يكي از موارد بالا را تجربه كرده ايد، به احتمال زياد به قمار اعتياد پيدا كرده ايد.


اعتياد به قمار
آيا اعتياد به قمار خطرناك است؟
مانند هر شكل ديگري از اعتياد، اعتياد به قمار مي‌تواند اثرات منفي متفاوتي بر روي فرد و افراد نزديك به او داشته باشد.

در كوتاه مدت، اعتياد مي تواند اثرات كوتاه مدتي بر بدن داشته باشد، مانند:

افزايش ضربان قلب
افزايش فشار خون
مشكل در خوابيدن
فكر به قمار
از دست دادن اشتها، منجر به كاهش وزن مي شود.
اگر اعتياد در طولاني مدت درمان نشود، اثرات كوتاه مدت مي تواند منجر به موارد زير مي شود:

بيماري قلبي
سكته
افزايش خطر خودكشي
مشكلات رابطه
مشكلات شديد مالي
درمان اعتياد به قمار
اگر فكر مي كنيد كه به قمار اعتياد داريد، اولين كاري كه بايد انجام دهيد اين است كه به دنبال كمك حرفه اي باشيد .

رايج ترين نوع درمان، درمان شناختي رفتاري (CBT) مي باشد زيرا مي تواند به شما ياد دهد كه چگونه افكار منفي خود را شناسايي كرده و با آن كنار بياييد و چگونه آن ها را با افكار مثبت جايگزين كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-اعتياد به قمار

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/26  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اعتياد به بازي هاي ويديويي

اعتياد به بازي هاي ويديويي (VGA) استفاده اجباري يا بيش از حد نسبت به بازي هاي ويديويي است كه مي تواند پ بر جنبه هاي مختلف زندگي افراد از جمله سلامت جسمي و مالي و همچنين رفاه اجتماعي تاثيرات منفي داشته باشد.

بازي‌هاي مدرن به گونه‌اي توسعه يافته‌اند كه در حال حاضر راه‌هاي مختلفي وجود دارد كه افراد مي‌توانند به آن‌ها معتاد شوند و بازي‌ها را روي رايانه، كنسول‌ يا حتي با تلفن همراه انجام دهند.

افراد مبتلا به اعتياد بازي هاي ويديويي ممكن است برايشان سخت باشد كه ساير فعاليت هاي روزانه را بر بازي هاي ويديويي اولويت دهند،

زيرا وابستگي عاطفي قوي به بازي ها دارند و احساس مي كنند نمي توانند از بازي دور شوند. افراد مبتلا به اين عارضه بيشتر احتمال دارد افسردگي و اضطراب را تجربه كنند و گزارش دهند كه از نظر اجتماعي منزوي شده اند.

دلايل اعتياد به بازي هاي ويديويي چيست؟
اعتياد به بازي هاي ويديويي به دليل صرف زمان زياد براي بازي ايجاد مي شود. اشاره شده است كه بازي‌هاي چندنفره مي‌تواند اعتياد بيش تري ايجاد كند.

بازي‌هاي چند نفره مي‌توانند باعث شوند كاربران زمان را از دست بدهند، علاوه بر اين بازي هايي كه شامل قمار مي شوند نيز توسط بسياري از دولت ها به دليل اعتياد زياد ممنوع شده است.

سازمان جهاني بهداشت (WHO) به افرادي كه بازي هاي ويديويي انجام مي دهند توصيه مي كند كه نسبت به مدت زماني كه صرف فعاليت هاي بازي مي كنند هوشيار باشند و زمان مشخصي را بايد به آن اختصاص دهند.

با همسري كه بازي كامپيوتري مي كند چگونه رفتار كنيم؟
با همسري كه بازي كامپيوتري مي كند چگونه رفتار كنيم؟
مراحل مختلف اعتياد به بازي هاي ويديويي چيست؟
چهار مرحله اعتياد به بازي هاي ويديويي وجود دارد:

علاقه گاه به گاه:
مردم اغلب براي اوقات فراغت شروع به بازي هاي ويديويي مي كنند و چند ساعت در هفته را صرف اين فعاليت مي كنند.

علاقه عميق تر:
زماني اين علاقه عميق تر مي شود كه علاقه به بازي افزايش مي يابد و عميق تر مي شود. به مرور بازي‌هاي ويديويي اهميت بيشتري در زندگي افراد پيدا مي‌كنند و ممكن است پول بيشتري براي آن خرج كنند.

علاقه فزاينده:
اين زماني است كه بازي هاي ويديويي تمركز اصلي افراد مي شوند و ديگر به فعاليت هاي ديگر علاقه نشان نمي دهند. بنابراين زماني كه بازي هاي ويديويي انجام نمي دهند، ممكن است بي قرار يا مضطرب شوند و ساير سرگرمي ها را ناديده بگيرند.

اعتياد به بازي:
فرد دچار وسواس شده و الگوي خواب و غذا خوردن او نامنظم شده است. آن ها تمام وقت و انرژي خود را روي بازي متمركز مي كنند. كساني كه اعتياد به بازي هاي ويديويي را تجربه مي كنند ممكن است خود را از دوستان، خانواده و همكاران دور كنند. همچنين ممكن است زمان كمتري را براي بهداشت شخصي صرف كنند.

سازمان جهاني بهداشت مي‌گويد كه براي تشخيص اختلال بازي، الگوي رفتاري بايد «شدت كافي» داشته باشد تا منجر به آسيب‌هاي قابل‌توجه در عملكرد فردي، خانوادگي، اجتماعي، آموزشي، شغلي يا ساير زمينه‌هاي مهم شود و حداقل به مدت ۱۲ ماه طول بكشد.

اعتياد به بازي هاي ويديويي

چگونه اعتياد به بازي هاي ويديويي را تشخيص دهيد؟
علائم مشخص يك فرد مبتلا به اعتياد به بازي هاي ويديويي عبارتند از:

فكر مي كنيد يا مي خواهيد دائماً بازي هاي ويديويي انجام دهيد.
دروغ گفتن در مورد اينكه چقدر زمان صرف بازي هاي ويديويي مي شود.
احساس ناتواني در كاهش زمان بازي
ناديده گرفتن ساير سرگرمي ها با دوستان يا خانواده
عملكرد تحصيلي ضعيف
علائم تحريك پذيري، اضطراب يا عصبانيت هنگام بازي نكردن
عدم رعايت بهداشت فردي مناسب
بيخوابي

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد به بازي هاي ويديويي تا حد جنون و خودكشي؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/4/30  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اعتياد جنسي چيست؟

اصطلاح «اعتياد» معمولاً با الكل يا مواد مخدر مرتبط است، اما اخيراً به چندين رفتار يا فعاليت كه اعتياد فرآيندي ناميده مي‌شوند، گسترش يافته است.

اعتيادهاي فرآيندي (يا رفتاري) مي تواند شامل مواردي مانند قمار، فناوري هاي جديد (اينترنت، تلفن همراه، رسانه هاي اجتماعي، بازي هاي ويديويي)، كار، غذا، خريد، ورزش و رابطه جنسي باشد.

درگير شدن مداوم در يك فعاليت يا رفتار خاص، عليرغم پيامدهاي منفي بر توانايي فرد براي سالم ماندن ذهني، جسمي و يا احساسي سالم و عملكردي است كه اعتياد فرآيندي را تعريف مي كند.

اعتياد جنسي (كه به عنوان اختلال بيش‌جنسي، اجبار جنسي، بيش‌جنس‌گرايي و اختلال رفتار جنسي اجباري (CSBD) شناخته مي‌شود) به عنوان يك اعتياد فرآيندي طبقه‌بندي مي‌شود. اين يك اختلال مرتبط با رابطه جنسي است كه اغلب در كنار اختلالات سلامت رواني رخ مي دهد.

مشخصه اين اعتياد ميل‌ها، افكار و تكانه‌هاي جنسي مداوم و غيرقابل كنترل است كه به هدف اصلي زندگي يك فرد تبديل مي‌شود و در توانايي او براي كار، حفظ روابط و انجام فعاليت‌هاي روزانه اختلال ايجاد مي‌كند.

بر خلاف افرادي كه ميل جنسي طبيعي و سالم دارند، فردي كه اعتياد جنسي دارد زمان زيادي را صرف جستجوي يا شركت در فعاليت هاي جنسي مي كند و اغلب در مورد آن دروغ مي گويد تا آن را مخفي نگه دارد. فعاليت هايي كه معمولاً با رفتار جنسي اجباري مرتبط هستند عبارتند از:

خودارضايي بيش از حد
روابط چندگانه، شركاي جنسي بيش از حد
استفاده مداوم و بيش از حد از ***گرافي
رابطه جنسي ناامن
يكي از بزرگ‌ترين چالش‌ها براي كساني كه اعتياد به جنسي دارند، انگ آن است، به اين معني كه افراد تمايل دارند به دليل خجالت و/يا شرم به دنبال كمك نباشند.

با اين حال، بدون كمك حرفه‌اي، اعتياد به جنسي تنها به بدتر شدن و در نهايت منجر به عواقب گسترده‌اي مي‌شود كه به فرد معتاد آسيب وارد مي‌كند و بر زندگي خانواده، دوستان، همكاران كار و جامعه گسترده تأثير منفي مي‌گذارد.

بهبودي از اعتياد جنسي تنها با حمايت حرفه اي و درمان هاي مناسب امكان پذير است.

علائم اعتياد جنسي چيست؟
اعتياد به جنسي معمولاً طيف وسيعي از علائم را در بر مي گيرد كه از نظر شدت و شدت متغير است. برخي از رايج‌ترين علائم فيزيكي و عاطفي عبارتند از:

ناتواني در توقف رفتارهاي جنسي
دبه دنبال رابطه جنسي با افراد جديد
داشتن چندين شريك جنسي و يا يك شب ايستادن
خودارضايي بيش از حد
افكار وسواسي جنسي
احساس پريشاني، اضطراب يا تحريك پذيري در صورت عدم توانايي در انجام اين رفتارها
صرف زمان زياد براي تلاش براي داشتن رابطه جنسي
احساس اضطراب، شرم، پشيماني يا افسردگي در مورد ناتواني در كنترل هوس ها
بدتر شدن هر گونه شرايط سلامت رواني موجود و همزمان.
در صورت عدم درمان، علائم ذكر شده مي تواند به حدي تشديد شود كه افراد ارزش هاي دروني و قوانين اخلاقي خود را نقض كنند، كه باعث تشديد احساس گناه و شرم در آن ها مي شود. اين اغلب باعث مي شود كه زندگي دوگانه اي داشته باشند و دروغ بگويند تا فعاليت هاي جنسي خود را از نزديكان خود پنهان نگه دارند.

گروه حمايتي براي درمان اعتياد
گروه درماني اعتياد با روش حمايتي
دلايل اعتياد جنسي چيست؟
اختلالات جنسي عمدتاً ناشي از تمايل به كنترل يا پنهان كردن مشكلات عاطفي يا رواني مانند اضطراب، استرس، تنهايي، افسردگي، انزواي اجتماعي يا شرم است.

اعتياد جنسي معمولاً تحت تأثير عواملي مانند ضربه روحي، ترس از رها شدن، سابقه سوء استفاده يا ترك در دوران كودكي و ناتواني در كنار آمدن با جنبه‌هاي زندگي بزرگسالي به روشي سالم و عملكردي مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد جنسي چيست؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/4/27  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

با انواع اعتياد رفتاري آشنا شويد

اعتياد رفتاري به انگليسي Behavioral addiction است كه به مواد خاصي وابسته نمي باشد بلكه وابستگي به برخي از رفتارها مانند قمار، خريد، سكس، بازي و امثال اين ها مي باشد. اين نوع اعتياد اثراتي مانند اعتياد به مواد مخدر را به همراه دارد.

به عنوان مثال شخص نسبت به اين رفتارها تحمل پيدا كرده و براي اين كه لذت دفعه قبلي را تجربه كند بايد با شدت و ميزان بيشتري اين رفتارها را انجام دهد و همين مسئله باعث شدت يافتن اعتياد او مي شود.

اعتياد رفتاري با عوارض و آسيب هايي همراه مي باشد كه بر جنبه هاي مختلف زندگي فرد اثر مي گذارد و براي كنترل و درمان اين اعتياد رفتاري نياز به مداخلات حرفه اي و مشاوره روانشناسي مي باشد.

در اين مقاله به بررسي انواع اعتياد رفتاري، علل، علائم و درمان آن مي پردازيم.

انواع اعتياد رفتاري و ويژگي هاي آن
اعتياد رفتاري يك نوع عمل است كه فرد به آن وابسته شده، با انجام آن احساس لذت و آرامش مي كند و دفعه بعد براي انجام آن عمل دچار وسوسه مي شود و با شدت و دفعات بيشتري آن رفتار را انجام مي دهد.

اعتياد رفتاري اختلالاتي در شغل، تحصيل و ساير فعاليت هاي فرد ايجاد مي كند . به عنوان مثال شخص در زندگي مشترك و زناشويي اش با مشكلاتي رو به رو مي شود و يا دانش آموزي كه در امتحانات و درسش افت مي كند.

اعتياد رفتاري
بر اساس مطالبي كه بيان شد اعتياد رفتاري مجموعه اي از رفتارهايي مي باشد كه براي فرد زيان و آسيب هايي به همراه دارد اما باز هم فرد اصرار به انجام آن دارد و نمي تواند در برابر انجام آن مقاومت نشان دهد، زيرا كنترل اين رفتارها از دست او خارج شده است و قادر نيست در برابر آن مقاومت نشان دهد.

اعتياد به مواد مخدر مانند ترياك، حشيش، هروئين و غيره مورد تائيد جامعه نمي باشد و بسياري از افراد با مصرف آن مخالفت مي كنند و براي ترك آن اصرار دارند، اما اعتياد رفتاري به طور معمول ناديده گرفته مي شود و افراد به آن توجهي ندارند و درصدد ترك آن نيستند.

هم چنين خانواده ها توجه و حساسيت كم تري در برابر اين اعتياد از خود نشان مي دهند. اين مسائل باعث مي شود تا براي درمان آن اقدامي صورت نگيرد و روز به روز عوارض رواني اعتياد رفتاري افزايش يابد.

عوامل زمينه ساز اعتياد رفتاري
هر چند اعتياد رفتاري ارتباط چنداني به اعتياد مواد مخدر و الكل ندارد و نمي توان ارتباط علت و معلولي براي آن در نظر گرفت اما افرادي كه وابسته به الكل و مواد هستند بيشتر درگير اعتياد رفتاري مي شوند. زيرا اين افراد دچار ويژگي هاي تكانشي و وسواس هستند و همين امر تمايل آن ها را به اعتياد رفتاري افزايش مي دهد.

زمينه خانوادگي و ژنتيكي باعث بروز اعتياد مي شود، افرادي كه اعضاي درجه يك در خانواده شان سابقه اعتياد دارند نسبت به افراد ديگر آسيب پذيري بيشتري دارند و احتمال اين كه گرفتار اعتياد شوند بسيار زياد است.

هم چنين لذت و پاداشي كه فرد در زمان انجام آن رفتار تجربه مي كند او را ترغيب كرده تا دفعات بيش تري آن عمل را انجام دهد و باعث بروز اعتياد رفتاري او شود.

مسئله اي كه منجر به اعتياد رفتاري مي شود توجه نكردن به مشكلات رواني و خانوادگي مي باشد.

در صورتي كه اين مشكلات مورد درمان قرار نگيرد و حل نشود، فرد تلاش مي كند تا راه فراري پيدا كند و به دليل ناتواني در مديريت مشكلات و هيجانات، غرق در انجام فعاليت هاي مي شود تا لذت و خوشي را تجربه كند و مشكلات را فراموش كند در اين حالت به آن رفتار اعتياد پيدا كرده و به انجام آن وابسته مي شود.

نحوه رفتار با افراد كينه اي
نحوه رفتار با افراد كينه اي | چگونه با اين افراد سازگار شويم؟
انواع اعتياد رفتاري
يكي از جديدترين اختلالات، كه در گروه اعتياد قرار گرفته، اعتياد رفتاري نام دارد. متخصصان اعتياد به قمار را اعتياد رفتاري در نظر مي گيرند، نمونه هاي ديگري هم وجود دارد كه براي تشخيص آن لازم است به روانشناس مراجعه كنيد در اين مقاله به تعدادي از انواع اعتياد رفتاري اشاره مي كنيم:

اعتياد به قمار و سرمايه گذاري
اعتياد به خريد
اعتياد به رابطه جنسي
اعتياد به خوردن
اعتياد بازي هاي ويدئويي
اعتياد به ديدن فيلم هاي نامناسب
اعتياد به شبكه هاي اجتماعي
اعتياد به اينترنت
اعتياد به كار

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد رفتاري | انواع اعتياد رفتاري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/4/24  ] [ ۰۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

براي كمك به الكلي چه بايد كرد؟ آيا كسي كه دوستش داريد اعتياد به الكل دارد؟ مقابله با سوء مصرف الكل يا اعتياد به الكل يكي از عزيزان مي تواند براي اعضاي خانواده دردناك و مشكل ساز باشد، اما در اين مقاله راه هايي ذكر شده است كه مي تواند به شما كمك كند.

چگونه اعتياد به الكل بر خانواده و دوستان تأثير مي گذارد؟
سوء مصرف الكل و اعتياد نه تنها بر فرد مصرف كننده الكل تأثير مي گذارد بلكه بر خانواده و عزيزان آن ها نيز تأثير گذار است. تماشاي اعتياد به الكل يك دوست يا يكي از اعضاي خانواده مي تواند به همان اندازه كه ناراحت كننده باشد، دردناك باشد.

ممكن است با مشاهده مشروبات الكلي و بدتر شدن رابطه تان توسط عزيزتان احساسات ناراحت كننده زيادي از جمله شرم، ترس، عصبانيت و سرزنش را از خود بروز دهيد. ترك اعتياد ممكن است آنقدر سخت و طولاني مدت باشد كه ناديده گرفتن عزيزتان و تظاهر به اينكه هيچ مشكلي وجود ندارد آسان تر به نظر برسد.

اما انكار اعتياد در دراز مدت فقط باعث آسيب بيشتر به شما، عزيزتان و بقيه اعضاي خانواده‌ خواهد شد.

مهم است كه به ياد داشته باشيد كه در ترك اعتياد تنها نيستيد. اعتياد به الكل و مصرف الكل از هر طبقه اجتماعي، نژاد، پيشينه و فرهنگي ميليون ها نفر را تحت تاثير قرار مي دهد.

صبر، عشق و حمايت شما مي تواند نقش مهمي در بهبودي طولاني مدت او داشته باشد. با اين دستورالعمل‌ها، مي‌توانيد درد و رنج عزيزانتان را كاهش دهيد، سلامت رواني و رفاه خود را حفظ كنيد و آرامش را به رابطه و زندگي خانوادگي خود بازگردانيد.

كمك به كسي كه اعتياد الكلي دارد
نياز داريد با كسي صحبت كنيد؟
شماره تماس جهت رزرو وقت مشاوره ازدواج مركز مشاوره ستاره ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲و ۰۲۱۲۲۲۴۷۱۰۰ به وسيله موبايل از طريق شماره هاي ۰۹۰۳۵۶۷۳۰۵۰و ۰۹۱۰۸۳۴۷۵۹۷امكان پذير است.

شناخت علائم اعتياد
براي بسياري از مردم، مصرف الكل، بخش عادي از زندگي شان شده است. در بيشتر كشورها، لذت بردن از مصرف نوشيدني هاي الكلي براي بزرگسالان قانوني و از نظر اجتماعي قابل قبول است.

اما از آنجايي كه اثرات الكل از فردي به فرد ديگر بسيار متفاوت است، تشخيص اينكه چه زماني يكي از عزيزان به نوشيدني هاي الكلي اعتياد پيدا كرده است، هميشه آسان نيست. هيچ معيار مشخصي وجود ندارد كه نشان دهد فردي داراي اختلال مصرف الكل است.

در اين دوران سخت همه‌گيري كورونا در جهان، ركود اقتصادي و بيكاري بالا، بسياري از مردم بيشتر از قبل براي كاهش استرس، مشروب مي‌نوشند.

در حالي كه با توجه به اين شرايط درك آن آسان است، اما نگراني و عوارض آن را كم نمي كند. مصرف الكل براي دوري از استرس يا مشكلات خلقي، ممكن است نشآن هاي از اين باشد كه نوشيدن الكل توسط يكي از عزيزان شما به اعتياد تبديل شده است.

نشانه هاي اعتياد به نوشيدني هاي الكلي
به طور مرتب از مسئوليت هاي خود در خانه، محل كار يا مدرسه شانه خالي كند، زيرا آن ها در حال نوشيدن الكل هستند.
اغلب بيش از حد مشروب مي نوشند.
در مورد ميزان مصرف الكل دروغ بگويد يا سعي كند آن را از شما مخفي كند.
در هنگام مصرف الكل حالت توهم به آن ها دست مي دهد و نمي توانند به ياد بياورند كه در هنگام مستي چه گفته يا انجام داده اند.
حتي زماني هم كه مصرف الكل باعث ايجاد اختلال در روابط با شما يا ديگران شده باز به نوشيدن ادامه مي دهند.
از الكل براي درمان يك مشكل سلامت رواني مانند اضطراب، افسردگي يا اختلال دوقطبي استفاده مي كنند.
اگر علائم هشداردهنده‌اي كه ذكر شد را در فرد مورد نظرتان مشاهده و تشخيص دايد كه معتاد به الكل است.

اولين قدم براي كمك به او اين است كه اطلاعات خود را در مورد اعتياد و سوء مصرف الكل افزايش دهيد. وقتي در مورد انواع مختلف درمان و خودياري تحقيق كرديد، آماده خواهيد بود كه با همسر خود در مورد اعتيادش به الكل صحبت كنيد و حمايت مورد نياز را به او ارائه دهيد.

چگونه با كسي در مورد اعتيادش به الكل صحبت كنيم؟
صحبت كردن با فرد معتاد در مورد نوشيدن الكل كار آساني نيست. ممكن است اگر نگراني‌هاي خود را مطرح كنيد، آن شخص عصباني شود و حالت تدافعي بگيرد و شروع به سرزنش‌كردن يا انكار مشكل خود ‌شود. در واقع، همه اينها واكنش هاي رايج هستند. اما اين دليلي براي دوري از بيان كردن مشكل نيست.

سكوت باعث تشديد اعتياد مي شود
هرچند بايد در مورد نگراني هاي خود صادق باشيد، اما بايد بدانيد كه نمي توانيد كسي را مجبور به ترك مصرف الكل كنيد. بايد به خاطر داشته باشيد هر چقدر هم كه شما بخواهيد و تماشاي مصرف الكل عزيزتان شما را آزار دهد، تا زماني كه خود فرد قصد ترك نداشته باشد نمي توانيد او را مجبور به ترك الكل كنيد، انتخاب با اوست.

با اين حال، كاري كه مي توانيد انجام دهيد اين است كه به آن ها اقداماتي براي حل مشكلشان ارائه دهيد مانند: تماس تلفني براي مشاوره، صحبت با پزشك يا مشاور، ورود به جلسات درمان يا رفتن به يك جلسه گروهي.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كمك به الكلي | درمان كسي كه اعتياد به الكل

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/4/22  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

گروه درماني اعتياد با روش حمايتي چيس؟ داشتن حامي و پشتيبان براي مقابله با اعتياد، افسردگي، اضطراب يا ساير مسائل مربوط به سلامت روان، غلبه بر ناراحتي خود و حضور در يك جمع پشتيباني گامي ارزشمند به سوي بهبودي است.

گروه پشتيباني چيست؟
گروه حمايتي مجموعه اي از افراد كه با مسائل مشترك درگير هستند تا آنچه كه از آن رنج مي برند را به اشتراك بگذارند. از طريق بيان كردن تجربيات خود، حمايت، تشويق و آرامش را به ساير اعضاي گروه ارائه مي دهند و در ازاي آن همان را دريافت كنند.

هنگامي كه در حال گذراندن دوران ترك اعتياد هستيد، اعضاي خانواده و دوستان ممكن است همدردي كنند، اما آن ها هميشه نمي دانند چه بگويند يا بهترين راهكار براي كمك به بهبودي شما چيست. پزشكان و متخصصان بهداشت گاهي اوقات حمايت عاطفي جزئي ارائه مي دهند، اما هدف اصلي و تمركز آن ها هميشه خدمات و مراقبت پزشكي است.

گروه حمايتي براي درمان اعتياد
گروه‌هاي حمايتي براي كمك به افرادي كه با شرايط سخت يكسان دست و پنجه نرم مي‌كنند، ايجاد شده‌اند. اين شرايط سخت ممكن است مقابله با يك بيماري خاص، مانند سرطان، معلوليت ذهني، مشكلات سلامت روان مانند افسردگي، اضطراب در اثر مرگ عزيزان يا اعتياد بوده يا هدف آن مراقبت و حمايت از يكي از اعضاي خانواده يا دوستي كه با چنين مشكلي مواجه است، باشد.

با هر مشكلي كه درگير هستيد، بهترين دارو شنيدن صداي افرادي است كه مانند شما درگير اين شرايط سخت بوده يا به اصطلاح عاميانه با كفش هاي شما راه رفته باشد.

گروه پشتيباني مكاني امن را فراهم مي كند كه در آن مي توانيد اطلاعاتي كاربردي، سازنده و مفيد به دست آوريد. از مزاياي تشويق برخوردار خواهيد شد و از طريق بيان تجربيات مشترك، راهكارهاي بيشتري را در مورد مقابله با مشكلات خود ( اعتياد) ياد خواهيد گرفت. شنيدن سخنان كساني كه با مشكلات مشابه شما درگير هستند باعث مي شود كمتر در مشكلات خود احساس تنهايي كنيد.

در حالي كه احساس سكوت و اضطراب در مورد پيوستن به يك گروه پشتيباني كاملاً طبيعي است، اما مي تواند برخي از باورهاي غلط رايج در مورد اين گروه ها و نحوه عملكرد آن ها را از بين ببرد.

باورهاي غلط رايج در مورد گروه هاي حمايتي
هنوز يك باور غلط راجع به مشكلات سلامت روان وجود دارد، كه با حضور در گروه‌هاي حمايتي براي آن مشكلات، گسترش مي‌يابد. برخي افراد مشورت با مشاور را نشانه ضعف مي دانند، در حالي كه برخي ديگر معتقدند اعتماد به مشاوره اتلاف وقت است و فايده اي ندارد.

باورهاي نادرست در مورد گروه هاي حمايتي
افسانه ها و تصورات نادرست
افسانه: هيچ گروه حمايتي در كشور من وجود ندارد.

واقعيت: ده‌ها هزار گروه پشتيباني در سطح ملي و جهاني، حضوري و آنلاين وجود دارد. تقريباً براي هر مشكل و شرايطي يكي وجود دارد.

افسانه: گروه هاي پشتيباني هيچ پاسخ و حمايتي ندارند.

واقعيت: آن ها نمي توانند مشكلات شما را ناپديد كنند، اما در حين كار بر روي يك موضوع سخت يا حساس، پاسخ ها و حمايت هاي زيادي را دريافت خواهيد كرد.

افسانه: از من خواسته مي شود كه مسائل شخصي زندگي ام را بيان كنم.

واقعيت: در بيشتر گروه‌ها، انتخاب مي كنيد هر گونه كه احساس راحتي مي‌كنيد صحبت كنيد.

افسانه: ساير مراجعه كنندگان ممكن است با من درگير شوند يا از من انتقاد كنند.

واقعيت: يك گروه حمايتي به خوبي اداره مي شود و مرزها را تعيين مي كند و از مراجعه كنندگان مي خواهد كه نسبت به يكديگر همدلي و احترام نشان دهند.

افسانه: پس از مراجعه به يك گروه حمايتي، بيشتر احساس افسردگي مي كنم.

واقعيت: بيان كردن مشكلاتتان مي تواند بسيار تحسين برانگيز باشد. بنابراين، اكثر افراد پس از حضور در يك گروه حمايتي احساس نشاط و تشويق مي كنند.

انواع گروه هاي حمايتي
با توجه به نياز خود، ممكن است تصميم بگيريد كه به يكي از سه نوع گروه حمايتي زير بپيونديد:

گروه حمايت متقابل
يك گروه ۱۲ مرحله اي
گروه درماني.
فقط به ياد داشته باشيد كه هر گروه حمايتي را كه انتخاب مي كنيد نمي تواند جايگزين براي مراقبت هاي پزشكي قرار دهيد.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-گروه درماني اعتياد با روش حمايتي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/4/18  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اعتياد مقوله اي پيچيده و چند بعدي است كه مي تواند نشانگان جسمي، رفتاري و احساسي خاصي را در فرد مبتلا ايجاد كند.

به عنوان اعضاي خانواده ي يك فرد معتاد، با تشخيص اعتياد مي توانيد زودتر براي كمك پيش قدم شويد.

همچنين در صورتي كه دوست و يا شريك عاطفي تان، علايمي از اعتياد را نشان دهد، با آگاهي از آن ها مي توانيد او را براي ترك مواد و بازگشت به زندگي سالم مورد حمايت و توجه قرار دهيد.

از آنجا كه آگاهي از اعتياد در مراحل ابتدايي از اهميت ويژه اي برخوردار است بنابراين آشنايي با علايم جسمي، رواني و عاطفي فرد معتاد از اهميت ويژه اي برخوردار است و مي تواند روند درمان را تسهيل كند.

تشخيص اعتياد - چگونه با فرد معتاد رفتار كنيم؟
تشخيص اعتياد – چگونه با فرد معتاد رفتار كنيم؟
آيا تمامي انواع اعتيادآورها، علايم مشتركي دارند؟
ممكن است تصور كنيد اعتياد همواره با علايم مشخصي مانند:

كج خلقي،
عصبانيت،
بي حوصلگي و
خواب آلودگي
همراه است اما در حقيقت انواع مختلف اعتيادآور ها، باعلايم مختلف و متفاوتي همراه هستند كه آگاهي از آن ها مي تواند بسيار راهگشا باشد.

به عنوان مثال اگر چه مواد مخدر افيوني از جمله ترياك، شيره و هروئين فرد را به حالت سكون و رخوت فرو مي برد اما مواد اعتياد آور جديد از جمله حشيش، ماريجوانا و شيشه چنين حالتي ندارند.

از آنجا كه اين دسته از مواد جزء دسته ي روانگردان ها قرار مي گيرند، از تغيير ايجاد تغيير در ساز و كارهاي مغز، منجر به تحريك پذيري، فعاليت بيشتر و علايمي برعكس مواد مخدر سنتي مي شوند.

مهم ترين علايم اعتياد به ترياك، هروئين و شيره
معتادين به مواد افيوني ذكر شده طيف وسيعي از علايم جسماني و رواني را به شكل زير بروز مي دهند:

علايم جسماني تشخيص اعتياد
تغيير در حالت مردمك چشم،
تيره شدن لب ها و پوست،
لاغر شدن به دليل كاهش اشتها،
ايجاد نقاط سياه و يا آبي بر بخش هايي از بدن از جمله ساق ها و پشت،
احساس رخوت و سستي،
سنگيني،
خشكي دهان،
خارش هاي پوستي،
يبوست مزمن
علايم جسماني تشخيص اعتياد
علايم جسماني تشخيص اعتياد مشاور كو
علايم رواني فرد معتاد
بي حوصلگي،
تحريك پذيري و كج خلقي،
نوسانات خلقي،
تمايل به انزوا و كناره گيري،
كاهش توجه و تمركز
و شكايت هايي مبني بر كاهش حافظه،
بي قراري،

منبع:مشاوركو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-تشخيص اعتياد – چگونه با فرد معتاد رفتار كنيم؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/27  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

درمان اعتياد رفتاري

اعتياد رفتاري چيست و در مورد روش هاي درماني اعتياد رفتاري چه چيزهايي مي دانيد؟ واژه اعتياد افراد را به ياد مواد مخدر مي اندازد اما امروزه خانواده ها و افراد درگير اعتيادهاي جديدي مي شوند كه به اعتياد هاي رفتاري معروف هستند، اعتيادهاي رفتاري شامل اعتياد به قمار، اعتياد به رابطه جنسي، اعتياد به اينترنت و غيره مي شود.

براي درمان اعتياد رفتاري، مي توان از درمان هاي سنتي و شناخته شده در زمينه اعتياد به مواد مخدر، الكل و داروهاي اعتياد آور استفاده كرد، هم چنين براي درمان اعتياد رفتاري روش هاي درماني نويني طراحي شده است كه در ادامه اين مقاله به بررسي آن ها مي پردازيم و مطالعه آن مي تواند براي شما مفيد باشد.

درمان اعتياد رفتاري، قدم اول شناخت اعتياد رفتاري
بسياري از افراد اعتياد رفتاري را نمي شناسند و در مورد آن هيچ آگاهي ندارند به همين دليل اين مسئله توسط افراد و خانواده ها ناديده گرفته مي شود. در اين خصوص بايد آگاهي و اطلاعات خود را افزايش دهيد و با علائم و نشانه هاي اعتياد آشنا شويد.

اعتياد رفتاري متنوع است و هر كدام از انواع آن نشانه هاي مخصوص به خودشان را دارند به عنوان مثال علائم اعتياد جنسي با اعتياد به اينترنت متفاوت مي باشد. به طور كلي مهم ترين نشانه هاي اعتياد رفتاري شامل موارد زير مي شود:

درگيري ذهني در مورد رفتار
ناتواني كنترل بر فعاليت مورد نظر
ايجاد آسيب هاي مالي و جاني براي خود و اطرافيان
علائم و عوارض اعتياد رفتاري
اعتياد رفتاري با علائم و عوارضي همراه مي باشد اما شدت و تعداد دفعات اعتياد رفتاري در افراد مختلف، متفاوت است به همين دليل اعتياد رفتاري مانند اعتياد به الكل اختلالاتي در عملكرد زندگي افراد به وجود مي آورد كه برخي از آن ها عبارت اند از:

درگير فكري با فعاليت حتي در صورتي كه آن زمان فعاليت انجام داده نمي شود.
دفعات انجام كار افزايش يافته، حتي زمان انجام فعاليت هم ممكن است افزايش يابد.
درگير وسواس فكري عملي مي شود و حس اجبار به سراغش مي يابد تا به طور مكرر اين رفتار را انجام دهد.
نسبت به دفعات قبلي، افزايش مدت زمان و دفعات صورت مي گيرد.
ممكن است فرد مبتلا به اعتياد رفتاري، خانواده و اطرافيانش با خطرات مالي و جاني رو به رو شوند.
بدون توجه به خطرات و عوارض آن، اين رفتار به صورت مكرر و افزايشي انجام مي شود.
منجر به بروز مشكلاتي در جنبه هاي مختلف زندگي از جمله شغلي، تحصيلي و روابط مي شود.
در درمان اعتياد رفتاري موفق نيست و تلاش ها بي نتيجه است.
تصميم در خصوص ترك اعتياد مي گيرد اما در قطع يا كاهش آن فعاليت ناتوان است.
اگر علائم و نشانه هاي اعتياد را در انجام رفتارهايي نظير قمار، سكس، بازي هاي ويديويي و غيره تجربه مي كنيد براي جلوگيري از پيشرفت و پيشگيري بايد از مشاور و روانشناس كمك بگيريد تا اعتياد را به موقع تشخيص دهند و براي رفع آن اقداماتي را انجام دهيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان اعتياد رفتاري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/15  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تست متادون و علل منفي شدن تست اعتياد به متادون

آيا با متادون آشنا هستيد و تست متادون را مي شناسيد؟ متادون نوعي داروي صنعتي و جز گروه شبه مخدرها مي باشد كه از آن براي ترك اعتياد و به عنوان مسكن استفاده مي كنند. اگر متادون بيش از حد استفاده شود، فرد به آن وابسته شده و به آن اعتياد پيدا مي كند.

بسياري از افراد به دلايل مختلف مانند استخدام، ازدواج يا درخواست خانواده به خصوص پدر و مادر ناچار هستند كه تست متادون را براي تشخيص اعتياد انجام دهند. يكي از بزرگ ترين دغدغه هاي شخص در لحظه تست اعتياد، منفي شدن جواب تست مي باشد.

اگر مي خواهيد در اين زمينه اطلاعات بيشتري به دست آوريد و اطلاعات خود را در مورد متادون افزايش دهيد بهتر است اين مقاله را مورد مطالعه قرار دهيد تا با انواع تست متادون و راه هاي منفي شدن آن آشنا شويد.

تست متادون و علل منفي شدن تست اعتياد به متادون
كاربرد متادون
متادون به عنوان داروي ترك اعتياد استفاده مي شود و براي درمان اعتياد مواد مخدري مانند ترياك، هروئين، شيره، مورد تجويز قرار مي گيرد. هم چنين متادون به عنوان داروي نگهدارنده معروف است به دليل اين كه مدت اثر آن نسبت به مواد مخدر طولاني تر مي باشد.

به طوري كه اثر يك دوز واحد متادون تقريبا ۲۴ تا ۴۸ ساعت و هروئين حدود ۲ تا ۳ ساعت مي باشد. متادون به خاطر تاثير بلند مدتي كه دارد مي تواند در دوز كم و طبق تجويز پزشك، جايگزين هروئين يا هر ماده مخدر ديگري شود و فرد علائم ترك كم تري را تجربه كند.

متادون بر گيرنده هاي اوپيوئيدي مثل مورفين اثر مي گذارد و باعث كاهش درد و خماري مي شود، اگر چه متادون به عنوان داروي ترك شناخته شده اما اگر بيش از حد استفاده شود عوارض بسياري به همراه خواهد داشت و در فرد اعتياد ايجاد مي كند. از پيامدهاي متادون مي توان به موارد زير اشاره نمود:

يبوست
پوسيدگي دندان
افزايش ضربان قلب
تنگي نفس
نازايي
اختلالات جنسي
بي نظمي در عادات ماهانه زنان
اختلالات رواني مانند افسردگي
فكر و ميل به خودكشي
توجه داشته باشيد اگر چه متادون به عنوان داروي ترك شناخته مي شود اما عوارض آن از ساير مواد مخدر كمتر نمي باشد.

آيا متادون تست اعتياد را مثبت مي كند؟
مثبت شدن تست اعتياد به وسيله متادون به شرايط مختلفي بستگي دارد، زماني كه فرد براي ترك اعتياد از متادون استفاده مي كند، پزشك آن را در دوز محدود تجويز مي كند. اين امر اگر همراه با قطع مصرف مواد باشد باعث مي شود تا تست اعتياد منفي شود اما برخي از افراد بدون دستور پزشك متادون را جايگزين مواد مخدر مي كنند.

حتي گاهي اوقات آن را همزمان با مواد مخدر استفاده مي كنند اين كار باعث مي شود تا تست اعتياد مثبت شود. در اين شرايط براي تشخيص صحيح اعتياد به متادون بهتر است تست اختصاصي آن انجام شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تست متادون و علل منفي شدن تست اعتياد به متادون

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/11  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اعتياد جنسي، از علائم تا درمان اعتياد به سكس

افرادي كه اعتياد به سكس دارند گرفتار اعتياد جنسي شده اند اين اعتياد يك حالت وسواسي براي درگيري در فعاليت هاي جنسي به خصوص دخول مي باشد.

اعتياد جنسي

بر اساس نظريه برخي از روانشناسان اعتياد جنسي يكي از بيماري ها و اختلالات جنسي مي باشد كه به عنوان پيش فعالي جنسي شناخته مي شود. افرادي كه در كنترل رفتار، انگيزه و افكار جنسي شان با مشكلاتي رو به رو هستند را مي تواند در گروه اعتياد جنسي قرار داد.

در صورتي كه درگير اعتياد جنسي شده اين مقاله را از دست ندهيد. زيرا در مورد اعتياد جنسي، راه هاي تشخيص و درمان آن توضيحاتي ارائه شده است كه مطالعه آن مي تواند براي شما بسيار مفيد باشد.

اعتياد به سكس در مقابل اعتياد به پورن
اعتياد به سكس يكي از انواع اختلالات جنسي مي باشد كه فشار رواني بسياري بر روي فرد قرار مي دهد به طوري كه افرادي كه به اين مشكل دچار مي شوند درگير مسائل جنسي هستند و مشغوليت هاي ذهني بسياري در اين خصوص دارند.

اين افراد زماني كه شريك جنسي ندارند دچار تنش و بي قراري مي شوند و بعد از سكس به طور موقتي آرامش و رضايت را تجربه مي كنند.

اما به طور كلي مشغوليت ذهني آن ها بسيار زياد است و به همين دليل سكس آن ها همواره با احساسات ناخوشايندي از جمله اضطراب و احساس گناه مي باشد.

توجه داشته باشيد كه اعتياد به سكس با اعتياد به ***گرافي متفاوت مي باشد. زماني كه فرد درگير ***گرافي مي شود به ديدن فيلم هاي پورن معتاد مي شود و به طور معمول نيازش را از طريق خودارضايي رفع مي كنند.

اعتياد به ديدن اين فيلم ها ممكن است زمينه اعتياد به سكس را فراهم كند اما صددرصد به آن نمي انجامد.

در صورتي كه فيلم هاي ***گرافي به صورت بيمارگون مشاهده شود بيش از هر چيز باعث ايجاد تصورات غلط از رابطه جنسي به كژكاري جنسي مي شود و در واقع عملكرد جنسي فرد را تحت تاثير قرار داده و مشكلاتي را به وجود مي آورد.

انواع رفتارهاي مختلف مرتبط با اعتياد جنسي
فردي كه به اين اختلال مبتلا است ممكن است همه يا برخي از علائم زير را از خود نشان دهد:

اعتياد جنسي يا مشغوليت فكري زياد در مورد رابطه جنسي باعث به وجود آمدن رفتارهاي گوناگوني در فرد مي شود، كه از آن ها مي توان به موارد زير اشاره كرد:

شريك هاي جنسي متعددي را براي خود فراهم مي كند و سعي مي كند به طور اجباري با آن ها سكس را تجربه كند.


تمايل زيادي به فيلم هاي پورن دارد و به صورت وسواسي و بيمار گون آن ها را مشاهده مي كند.
اعتياد پيدا كردن به خودارضايي
درگير شدن در انحرافات جنسي كه به عنوان اختلالات پارافيليك شناخته مي شوند.
اختلالات پارافيليك و اعتياد جنسي
مبتلا بودن به اعتياد جنسي مي تواند باعث به وجود آمدن اختلالات پارافيليك يا همان انحرافات جنسي شود و به صورت رفتارهاي جنسي ناهنجار خود را نشان دهد. از جمله اين رفتارها مي توان به موارد زير اشاره نمود.

انحرافات مرتبط با تحريك جنسي
در صورتي كه فرد درگير اعتياد جنسي مي شود به هر طريقي مي خواهد تحريك جنسي را به دست آورده و در فرآيند سكس درگير شود. اين امر مي تواند در قالب رفتارهاي نامناسب نشان داده شود كه برخي از آن ها عبرت اند از : چشم چراني، نمايشگري و مالش دوستي.

نمايشگري وضعيتي است كه در آن فرد بدون آن كه رضايت طرف مقابل را كسب كند اندام جنسي خود را به او نشان مي دهد و باعث احساس انزجار، ترس و وحشت در طرف مقابل مي شود.

هم چنين در مالش دوستي هم فرد براي اين كه به تحريك جنسي دست يابد بدون كسب رضايت فرد بدن آن ها به خصوص اندام جنسي شان را لمس مي كند و باعث عصبانيت و ناراحتي آن ها مي شود. امروزه اين انحرافات به عنوان آزار جنسي شناخته مي شوند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد جنسي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/2/30  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

شربت ترياك، موارد مصرف، عوارض مصرف و قطع ناگهاني شربت ترياك

شربت ترياك نوعي داروي مسكن مي باشد كه در گروه داروهاي افيوني قرار مي گيرد. از اين دارو به عنوان درمان ترك اعتياد به مواد مخدر استفاده مي كنند. اما اين دارو به علت خاصيت اعتياد آوري به صورت بسيار محدود مورد تجويز و استفاده قرار مي گيرد.

شربت ترياك و موارد مصرف آن

شربت ترياك فرآيند سم زدايي را براي فرد آسان تر مي كند و باعث مي شود دردهاي جسماني به شكل قابل توجهي كاهش يابد. از اين دارو براي ترك مواد افيوني نظير ترياك، مورفين و هروئين استفاده مي كنند تا فرد دوره ترك را با موفقيت به پايان رساند.

اين دارو با عوارض گوناگوني همراه مي باشد كه مصرف خودسرانه و قطع مصرف آن به صورت ناگهاني مشكلات بسياري براي افراد به وجود خواهد آورد. در ادامه اين مقاله در مورد شربت ترياك، كاربرد اين دارو و عوارض آن مطالبي را بيان مي كنيم كه مطالعه آن مي تواند مفيد باشد.

شربت ترياك و موارد مصرف آن
شربت ترياك يا تنتور اپيوم نوعي ماده افيوني و مسكن مي باشد كه در هر ۵ ميلي ليتر آن ۵۰ ميلي گرم مورفين وجود دارد.

از اين دارو براي درمان اسهال بزرگسالان استفاده مي كنند اما در زمان ترك مواد مخدر مورد استفاده قرار مي گيرد و يكي از داروهاي ترك اعتياد شناخته شده مي باشد. اما به دليل عوارض آن بسيار محدود مورد تجويز قرار مي گيرد. استفاده آن بيش از هر چيز براي سم زدايي و درمان وابستگي به اپيوئيد ها مي باشد.

يك باور غلط عاميانه در مورد شربت ترياك وجود دارد كه جوشاندن آن منجر به كاهش عوارض آن مي شود، اين كار نه تنها تاثيري در كاهش عوارض ندارد بلكه تبخير آب و الكل باعث مي شود شربت، غليظ شده و آسيب جدي بر دستگاه گوارش افراد وارد كند.، بنابراين از انجام اين كار خودداري كنيد.

علت استفاده از شربت ترياك براي ترك اعتياد
يكي از روش هايي ترك اعتياد به مواد افيوني نظير ترياك، هروئين و مورفين استفاده از داروهاي نگه دارنده مي باشد. اين داروها كمك مي كند با كمك اين روش فرد درد جسماني كمتري را تحمل كند و علائم ناخوشايند او در اثر محروميت از مواد كاهش مي يابد، در اين شرايط فرد مي تواند در مسير ترك پايداري بهتر و بيشتري را تجربه كند.

داروهايي كه در هنگام ترك به عنوان داروهاي نگه دارنده تجويز مي شوند عبارت اند از متادون، قرص ب ۲ بوپرنورفين و شربت ترياك يا همان تنتور اپيوم.

دوز مصرف شربت ترياك براي ترك اعتياد
توجه داشته باشيد كه شربت ترياك يك ماده افيوني مي باشد و مصرف آن براي ترك اعتياد بايد با احتياط بسيار و تحت نظارت پزشك باشد در غير اين صورت اگر به صورت خودسرانه مورد استفاده قرار گيرد، اعتياد جديدي را در فرد ايجاد مي كند.

هم چنين دوز مصرفي آن براي افراد متفاوت است و بستگي به وضعيت جسماني و ميزان اعتياد آن ها به مواد مخدر دارد. ممكن است دارويي كه براي يك نفر مفيد و كمك كننده است براي شخص ديگر آسيب هايي را به همراه داشته باشد به همين دليل حتما بايد بر اساس دستور پزشك مصرف شود و دوز آن را پزشك تعيين نمايند و از مصرف سرخود تنتور اپيوم جدا بپرهيزيد.

اعتياد به شيره
علائم و نشانه هاي اعتياد به شيره، عوارض اعتياد به شيره
مصرف شربت ترياك در دوران بارداري
متاسفانه مورفين قابليت رد شدن از جفت را دارد به همين دليل اگر در دوران بارداري مورد استفاده قرار گيرد مشكل ساز بوده و عوارضي بر روي جنين خواهد داشت.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-شربت ترياك | موارد مصرف | عوارض مصرف و قطع ناگهاني شربت ترياك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/2/20  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

سوء مصرف مواد مخدر و اعتياد

آيا شما كسي را مي شناسيد كه به مواد مخدر اعتياد داشته باشد؟ علائم هشدار دهنده را بررسي كنيد و ياد بگيريد كه چگونه اعتياد ايجاد مي شود.

درك اعتياد
افراد از تمام اقشار ممكن است بدون در نظر گرفتن سن، نژاد، پيشينه يا دليلي هنگام شروع به مصرف مواد، مشكلاتي را تجربه كنند.

برخي از روي كنجكاوي يا وقت گذراني با دوستان يا براي كاهش اختلالات رواني مانند استرس، اضطراب يا افسردگي، داروهاي مخدر را تفريحي آزمايش مي كنند.

بنابراين، فقط مواد مخدر غيرقانوني مانند كوكائين يا هروئين نيست كه اعتياد آورند، بلكه داروهاي تجويزي مانند مسكن ها، قرص هاي خواب آور و آرام بخش مشكلات مشابهي ايجاد مي كنند.

در واقع، بعد از ماري جوانا، مسكن‌هاي تجويزي بيشترين آمار اعتياد را در ايالات متحده دارند و مرگ افراد بر اثر مصرف بيش از حد اين مسكن ها، بيشتر از تلفات تصادفات رانندگي و با اسلحه است. اعتياد به مسكن‌هاي افيوني مي‌تواند آنقدر قوي باشد كه به سوء مصرف هروئين تبديل شده است.

زماني كه مصرف مواد مخدر به اعتياد تبديل مي شود
البته، مصرف مواد مخدر، چه غيرقانوني و چه با نسخه، به طور خودكار منجر به اعتياد نمي شود. برخي از افراد داروهاي تفريحي يا تجويزي مصرف مي كنند، بدون اينكه اثرات منفي را تجربه كنند، در حالي كه برخي ديگر به آسيب جدي كه مواد به سلامت و رفاه آنها وارد مي كند، پي برده اند.

اعتياد كمتر، به نوع و مقدار يا دفعات ماده مصرفي مخدر شما ربط داشته و بيشتر به عواقب آن رابطه دارد،اگر مصرف مواد مخدر باعث ايجاد مشكلاتي در محل كار، مدرسه، خانه يا در روابط شما شده، احتمالاً مشكل سوء مصرف مواد يا اعتياد داريد.

اگر در مورد مصرف مواد مخدر خود يا يكي از نزديكانتان نگران هستيد، يادگيري نحوه ايجاد سوء مصرف و اعتياد به مواد مخدر و اينكه چرا چنين تأثير قدرتمندي دارد، به شما در نحوه برخورد با مشكل كمك مي كند.

تشخيص اينكه مشكل داريد، اولين قدم در مسير بهبودي است، قدمي كه شجاعت و قدرت فوق العاده اي مي خواهد. رويارويي با مشكل خود بدون به حداقل رساندن موضوع يا بهانه آوردن مي تواند ترسناك و سخت باشد، اما ترك مواد شدني است.

اگرآماده دريافت كمك هستيد، اين نشانه خوبي است كه بيانگر اين است كه مي توانيد بر اعتياد خود غلبه كنيد و يك زندگي رضايت بخش و بدون مواد مخدر براي خود بسازيد.

عوامل خطر براي اعتياد به مواد مخدر
در حالي كه هر كسي در اثر مصرف مواد مخدر ممكن است دچار مشكل شود، آسيب پذيري در برابر اعتياد از فردي به فرد ديگر متفاوت است. عوامل خطري كه باعث افزايش آسيب پذيري شما مي شوند ، عبارتند از:

سابقه خانوادگي اعتياد
سوء استفاده، غفلت يا ساير تجربيات آسيب زا
اختلالات رواني مانند افسردگي و اضطراب
استفاده زودهنگام از داروها
روش مصرف سيگار كشيدن يا تزريق يك دارو ممكن است اعتيادآور بودن آن را افزايش دهد.
افسانه ها و حقايق در مورد اعتياد
شش افسانه رايج
افسانه ۱: غلبه بر اعتياد ارادي است. در صورت تمايل مي توانيد مصرف آن را متوقف كنيد.
واقعيت: قرار گرفتن طولاني مدت در معرض مواد مخدر باعث تغيير مغز مي شود كه منجر به هوس شديد و اجبار به مصرف مي شود. اين تغييرات مغزي ترك را حتي با اراده قوي بسيار دشوار مي كند.

افسانه ۲: استفاده از داروهايي مانند مسكن هاي اپيوئيدي بي خطر است زيرا معمولاً توسط پزشكان تجويز مي شود.
واقعيت: به عنوان مثال، استفاده كوتاه مدت از مسكن هاي مخدر باعث كاهش درد شديد پس از تصادف يا جراحي مي شود.

با اين حال، استفاده منظم يا طولاني مدت از مواد افيوني منجر به اعتياد مي شود. استفاده غلط از اين داروها يا مصرف داروهاي شخص ديگري عواقب خطرناك و حتي كشنده به دنبال دارد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-سوء مصرف مواد مخدر و اعتياد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/2/4  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اعتياد به قمار و اضطراب| تمرينات خودياري براي از بين بردن اضطراب ميل به قمار

اعتياد به قمار و اضطراب باعث اختلالات رواني مانند اضطراب و استرس مي شود . مهارت هاي كاربردي آسان مي‌توانند انگيزه قمار را از بين ببرند و همچنين از لغزش‌ها و عودها جلوگيري كنند.

قمار و اضطراب
اعتياد به قمار و اضطراب

بسياري از مردم به عنوان راهي براي مديريت اضطراب، قمار مي كنند. هنگام قمار، افراد احساس مي كنند كه اضطرابشان از بين رفته يا اضطراب خود را بر هيجان در قمار، وارد مي كنند.

در نتيجه، قمار مي‌تواند راه خود را در زندگي روزمره آن ها باز كند و انگيزه قمار بقيه زندگي آن ها را تحت تأثير قرار دهد.

بنابراين، براي بسياري از قماربازان، كاهش اضطراب يك پيش زمينه براي هرگونه تغيير در رفتار قمار است. خوشبختانه، چندين تكنيك فوق العاده براي كاهش اعتياد به قمار و اضطراب وجود دارد.

آرامش واقعي يك پاسخ رواني برعكس اضطراب و ترس است. اين امر با كاهش ضربان قلب و كاهش فشار خون، تنفس عميق و يك حالت رواني آرام همراه است.

هنگامي كه به طور منظم تجربه مي شود، اثرات آن فراگير است. يكي از قوي‌ترين راه‌هاي مقابله با اضطراب، يادگيري آرامش است. نمي توان همزمان آرام و مضطرب بود. اين امر فراتر از غرق شدن در تماشاي تلويزيون يا گشت و گذار در اينترنت است، اگرچه در ظاهر، اين فعاليت ها مي توانند به نظر آرامش بخش باشند.

اعتياد به قمار و اضطراب
اعتياد به قمار و اضطراب
اگر اضطراب آنقدر زياد باشد كه فرد را از نظر جسمي و رواني ناراحت كند، برداشتن گام‌هاي فعال براي آرامش باعث تسكين آن ها مي شود. تمرينات تمدد اعصاب، كه به افراد مي آموزد كه محرك هاي اضطراب را شناسايي و آن ها را نابود كنند و چرخه نگراني را بشكنند.

حتي اگر تمرينات در ابتدا كمك كننده به نظر نرسد، بايد افراد متعهد به تمرينات روزانه باشند، زيرا هر چه افراد تمرينات بيشتري را انجام دهند، تأثير مثبت بيشتري را خواهند ديد.

آرامش يك مهارت است و مانند هر مهارت ديگري، با تمرين بهتر مي‌شود. هرچه افراد بيشتر تمرين كنند، بيشتر از پيامدهاي اضطراب آگاه مي شوند. به اين ترتيب، به محض اينكه مضطرب شدند، مي توانند آن را هدف قرار دهند.

ده ها رويكرد “ذهن و بدن” مانند يوگا، تاي چي و مديتيشن وجود دارد. اين تمرين‌ها تنفس عميق و آرامش همراه با تكنيك‌هاي آگاهي از بدن است كه به افراد كمك مي‌كند تا تشخيص دهند كه چه زماني بيش از حد مضطرب مي‌شوند. بسياري از اين شيوه ها به گونه اي است كه افراد مي توانند در باشگاه سلامت، يك استوديو يا حتي در خانه امتحان كنند.

قبل از اينكه مردم آرامش را ياد بگيرند، بايد در وهله اول به چيزي كه آن ها را مضطرب كرده، رسيدگي كنند. آگاهي بيشتر به افراد كمك مي كند تا اين احساسات را پيش بيني كنند و نياز به استفاده از يك آرامشبخش را تشخيص دهند.

اين امر همچنين به درك اينكه كدام راهبردها مؤثرتر هستند، كمك مي كند. به همين دليل است كه نگه داشتن يك دفتر يادداشت حداقل براي يك هفته ممكن است مفيد باشد.

افراد مي توانند از آن براي نوشتن آنچه كه آن ها را مضطرب مي كند و نحوه واكنش آن ها استفاده كنند. پس از يك هفته از ثبت مطالب در دفتر، آن ها معمولاً مي توانند محرك هاي اضطراب و واكنش ها را شناسايي كنند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد به قمار و اضطراب| تمرينات خودياري براي از بين بردن اضطراب ميل به قمار

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/20  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

پيشگيري از اعتياد به اينترنت، راهكارهاي علمي

در مورد روش هاي پيشگيري از اعتياد به اينترنت چه مي دانيد؟ امروزه به دليل استفاده روز افزون از فضاي مجازي، اعتياد به اينترنت بسيار زياد شده و به امري رايج تبديل شده است.

به همين دليل بسياري از افراد به دنبال روش هايي براي جلوگيري از اعتياد به اينترنت مي باشند تا بتوانند استفاده از فضاي مجازي را براي خود و فرزندشان به خوبي مديريت كنند.

درمان و پيشگيري اين مسئله نياز به راهكارهاي فردي و جمعي دارد تا بتواند اثربخشي خوبي بر روي فرد داشته باشد.

در صورتي كه شما در ميزان مصرف اينترنت با چالش هايي رو به رو شده ايد در اين مقاله راهكارهاي مختلفي را براي پيشگيري از اعتياد به اينترنت بيان مي كنيم كه مطالعه آن مي تواند براي شما مفيد باشد.

اعتياد به اينترنت به چه معناست؟
اعتياد به اينترنت يك نوع اعتياد رفتاري مي باشد كه فرد وابستگي شديدي به اينترنت دارد و با استفاده از وسايلي كه مي توان به اينترنت متصل شود اضطراب و تنش هاي او كاهش مي يابد.

اعتياد به اينترنت تنها مربوط به ميزان ساعاتي كه فرد در اينترنت سپري مي كند نمي شود بلكه زمان هايي كه فرد به فعاليت هاي غير ضروري در اينترنت مي پردازد را نيز شامل مي گردد.

امروزه اين نوع اعتياد افراد بسياري را به خودش درگير كرده است و انواع مختلفي دارد به همين دليل لازم است هر چه سريع تر پيشگيري هاي لازم برا اعتياد به اينترنت انجام گيرد.

علائم اعتياد به اينترنت
اعتياد به اينترنت نشانه هاي زير را دارد كه شامل موارد زير مي شود:

ضعف در كار يا تحصيل: بسياري از افرادي كه به طور دائم در فضاي مجازي هستند بيشتر وقت خود را از دست مي دهند زيرا آن ها به تدريج به جاي وقت بيش تر براي كار يا تحصيل با فضاي مجازي سرگرم مي شوند و متوجه گذر زمان نمي شوند.


تمايل زياد به اينترنت: اگر در مكاني باشند كه اينترنت قطع شود و يا امكان اتصال به اينترنت را نداشته باشند به هم مي ريزند و پرخاشگر مي شوند.
تمايل به دوري از اطرافيان: كسي كه به اينترنت وابسته است و اعتياد به اينترنت دارد فضاي مجازي را به دورهمي و جمع هاي دوستانه و خانوادگي ترجيح مي دهد.
علائم اعتياد به اينترنت
مشاوره اعتياد به اينترنت مشاورانه
پيامدهاي اعتياد به اينترنت
اينترنت و فضاي مجازي هر چند مفيد باشد و اسباب پيشرفت انسان ها را فراهم كند مانند هرچيز ديگري در صورتي كه بيش از اندازه مورد استفاده قرار گيرد با عوارضي همراه خواهد بود كه در زير مواردي از آن را بيان مي كنيم:

كاهش روابط عاطفي و ارتباط با اطرافيان
مشكلات رواني چون اضطراب و افسردگي و غيره
مشكلات جسماني مانند ضعيف شدن بينايي و غيره
كاهش عملكرد شغلي و تحصيلي
كاهش روابط انساني و اجتماعي
تغيير عقايد و باورها

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-پيشگيري از اعتياد به اينترنت

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/15  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب