moshaverrkhob
moshaverrkhob

درون فكني چيست؟ مكانيسم دفاعي درون فكني چه آسيب هايي مي زند؟

درون فكني چيست و چكونه عمل مي كند؟ درون فكني يا همانند سازي شديد يكي از مكانيسم هاي دفاعي مي باشد كه بعد از فرويد توسط نظريه پردازي به نام ملاني كلاين گسترش يافته است، كلاين بر اين باور مي باشد كه يكي از مكانيسم هاي دفاعي رايج در ميان كودكان درون فكني نام دارد كه قبل از اين كه زبان فرد شكل گيرد به وجود مي آيد و در همين ماه هاي اول در زندگي پديد مي آيد.

در جريان اين مكانيسم نوزاد سعي مي كند تا ويژگي هايي كه مطلوب مي باشد را در درون خود پديد آورد و با تجربه دائمي آن در درون خويش احساس امنيت و آرامش به او دست مي دهد، در ادامه اين مقاله در مورد مكانيسم درون فكني و عملكرد آن توضيحات بيشتري را ارائه مي دهيم تا با آن آشنا شويد.

مكانيسم درون فكني چيست؟
درون فكني كه در اصطلاح تخصصي روانشناسي به نام introjection شناخته مي شود يكي از انواع مكانيسم هاي دفاعي مي باشد كه براي اولين بار توسط زيگموند فرويد مطرح شده است، فرويد بر اين باور مي باشد كه مكانيسم هاي دفاعي واكنش هاي ناخودآگاهي مي باشند كه از ساختار ايگو در برابر دو ساختار ديگر ايد و سوپرايگو محافظت مي كنند.

ايد در خواست هايي در زمينه غرايز و اميال ابتدايي بيان مي كند و از طرف ديگر سوپرايگو با در نظر گرفتن معيارهاي اخلاقي يا همان وجدان اجازه برآورد كردن همه آن ها را نمي دهد در اين حالت بايد ايگو نقش ميانجي گري را ايفا كند و فشارهايي كه به خاطر ساختارهاي متضاد به وجود مي آيد را مديريت نمايد، در همين راستا به كاربستن مكانيسم دفاعي مختلف تا حد زيادي مي تواند كمك كننده باشد .

بر اساس نظريه فرويد زماني كه فرد در درون خود دچار نقص مي شود در اين حالت به همانند سازي شديد با الگوهاي مهم زندگي خود روي مي آورد و در اين شرايط فرد تلاش مي كند تا جنبه هاي مثبت اشيا ( افراد مهم زندگي) را جذب كند و از اين طريق از شر احساسات منفي رها شود، به اين عمل در زبان روانكاوي به عنوان مكانيسم دفاعي درون فكني شناخته مي شود.

مهارت خويشتن داري
مهارت خويشتن داري
مكانيسم درون فكني در نظريه ملاني كلاين
ملاني كلاين يكي از نظريه پردازان پسا فرويدي مي باشد كه باعث شد تئوري او افزايش يابد او بيشتر از فرويد اين مطلب را مورد بررسي قرار داد و بر روي دوران كودكي تاكيد كرد و مفاهيم روانكاوري را براي نوزادان نيز به كار برد، كلاين بر اين باور بود كه در سنين كودكي از برخي از مكانيسم ها بيشتر استفاده مي شود كه مي توان به مواردي مانند دوپاره سازي، درون فكني، برون فكني و همانند سازي فرافكنانه اشاره نمود، در واقع نوزاد از همان ابتدا متوجه مي شود كه مادر يا همان شي ابتدايي داراي ويژگي هاي مثبت و منفي مي باشد.

اما او از نظر رواني قادر نيست تا دو جنبه فرد را مورد بررسي قرار دهد و به همين دليل در ذهن خود به دو پاره سازي يا تقسيم دست مي زند و دو شي را به عنوان پستان خوب و پستان بد در نظر مي گيرد و بعد در نظر مي گيرد تا اين ويژگي ها را با مكانيسم درون فكني در خود ايجاد نمايد، در صورتي كه كودك ويژگي هاي مثبت را جذب كند از احساس تنش و اضطراب در امان خواهد بود و در صورت جذب ويژگي هاي منفي، كودك نسبت به آن ها احساس كنترل خواهد داشت، با اين حال آن چه كودك به درون خود راه مي دهد بازنماي واقعي اشيا نخواهد بود بلكه تا حدودي به تخيل و خيال بافي او مربوط مي شود.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-مكانيسم دفاعي درون فكني چه آسيب هايي مي زند؟

امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۳۰:۴۱ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 10
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی