moshaverrkhob
moshaverrkhob

اعتياد زنان ، دلايل، نشانه ها و پيامدهاي اعتياد در زنان

اعتياد زنان مسئله اي است كه امروزه توجه ويژه اي به آن مي شود، با توجه به تفاوت هاي جنسيتي اعتياد زنان با سوگيري هاي بيشتري همراه مي باشد و جامعه به زنان معتاد نگاه منفي تري دارند، اعتياد زنان و مردان هر دو مخرب و آسيب زا مي باشد اما زنان به دليل حساسيت جسمي و رواني و نقش پر رنگي كه در جامعه و خانواده دارند مسئله اعتياد براي آن ها پيچيده و قابل بحث مي باشد.

متاسفانه در جامعه نسبت به اعتياد زنان واكنش هاي بدي صورت مي گيرد و به همين دليل آن ها اعتياد خود را مخفي مي كنند اما براي درمان اعتياد آن ها بايد يك محيط امن را در نظر بگيريد، در ادامه اين مقاله در مورد دلايل، پيامد ها و راه هاي مقابله با اعتياد زنان نكاتي بيان شده است كه به بررسي آن ها مي پردازيم.

دلايل اعتياد زنان
درباره علل اصلي گرايش زنان به اعتياد دلايل مختلف و متناقضي وجود دارد بر اساس تحقيقات انجام شده، كاهش كنترل اجتماعي روي زنان در دوره معاصر را علت تمايل زنان به مواد مخدر مي دانند و هم چنين نوع جدايي زنان از سبك زندگي سنتي و حضور داشتن در جوامع و ارتباطات گسترده و نداشتن آگاهي و اطلاعات لازم در مورد مواد مخدر باعث شده است تا نسبت به گذشته آسيب پذير تر شوند.

اما آن چه كه بيش از هر چيزي در گرايش زنان تاثير مي گذارد وضعيت روحي و رواني زنان مي باشد زيرا زنان از لحاظ عاطفي نسبت به مردان حساس تر هستند و در برابر فشار هاي مختلف زندگي تحمل كمتري دارند و زودتر اختلالات اضطرابي و افسردگي را تجربه مي كنند.

با توجه به شرايط بيان شده آن ها آسيب پذيري بيشتري نسبت به مواد مخدر خواهند داشت و در صورتي كه در كنار افراد مصرف كننده قرار بگيرند وضعيت اعتياد آن ها شديدتر و بدتر خواهد شد، در زير نمونه اي از گرايش زنان به اعتياد را بيان مي كنيم:

نبود تعلق و وابستگي بين اعضاي خانواده
يكي از عوامل تاثير گذار در بروز اعتياد در ميان بانوان، نداشتن حمايت هاي اجتماعي مي باشد در صورتي كه زن از حمايت كافي برخوردار نباشد و خانواده او از هم گسيخته شود در اين صورت احساس تنهايي مفرط و ناتواني به سراغش مي آيد و نمي تواند احساسات منفي خود را مديريت كند و اين موارد مي تواند زنان را در برابر اعتياد تا حد زيادي آسيب پذير كند. بنابراين توصيه مي شود كه خانواده ها بيش تر بر سلامت روحي و روان بچه هاي خود تمركز داشته باشند.

ديده مي شود كه در برخي از خانواده ها دختر به سمت اعتياد مي رود تا توجه والدين خود را جلب كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد زنان توانمندي هاي آن ها را افزايش مي دهد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۲۰:۰۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

رفتار با كودك در سنين مختلف چگونه باشد؟

رفتار با كودك در هر سني متفاوت مي باشد و حساسيت هاي خاص خودش را دارد بسياري از والدين در جلسات مشاوره نگران فرزندشان مي باشند كه با او چطور رفتار كنند و در مورد روش هاي تربيتي سوال هاي بسياري مي پرسند. تربيت كودك امري ساده و راحت نمي باشد و نياز به اطلاعات خاصي دارد بنابراين والدين نمي دانند در برابر رفتارهاي كودك مانند شيطنت، پرخاشگري، دروغ گويي و غيره چه رفتاري داشته باشند و چه واكنشي از خودشان نشان دهند.

در صورتي كه شما در مورد تربيت كودك و نحوه رفتار با او چالش هايي را تجربه مي كنيد، اين مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد زيرا در آن به توضيحات بيشتري در مورد روش هاي رفتار با كودكان در سنين مختلف پرداخته شده است، مي توانيد از مشاوره كودك كمك بخواهيد تا در اين خصوص شما را راهنمايي كند.

رفتار با كودك در سنين مختلف
چگونگي رفتار با فرزندان از مسائل حياتي و مهم هر پدر و مادري مي باشد و والدين در اين خصوص بايد اطلاعات را كسب كنند، اين آگاهي را مي توانند از طريق مطالعه و يا مشورت با روانشناس متخصص مهارت رفتار با كودكان به دست آورند، براي آن كه بتوانيد با كودكتان رفتار صحيح و درستي داشته باشند بايد نسبت به تغييرات شناختي، زيستي، اجتماعي و رواني فرزندتان در هر دوره سني آگاهي به دست آورند و از اين طريق با نيازهاي كودك به درستي آشنا شوند و مناسب ترين شيوه رفتاري را در پيش بگيرند، در ادامه اين مقاله با توجه به نيازها و تغييرات كودك در سنين مختلف نكات تربيتي به طور جداگانه بيان شده است كه مي تواند براي شما مفيد باشد.

رفتار با كودك، ترتيب كودك ۲ تا ۳ سال
بايد والدين اين نكته را در نظر بگيرند كه علاوه بر نياز جسماني به نياز عاطفي فرزندان بايد بسيار توجه شود زيرا در اين سن نقش مادر در تربيت فرزندان بسيار مهم و برجسته مي باشد و كودك در اين دوره سني از لحاظ عاطفي و هيجاني به مراقبت ويژه اي نياز دارد.

شايد براي شما باورنكردني باشد اما دريافت محبت و مراقبت هيجاني از جانب والدين باعث مي شود تا بر ميزان ترشح هورمون رشد و ابتلا به اختلالات سازگاري كه در دوران بعدي زندگي فرد به وجود مي آيد اثر بگذارد، به همين دليل لازم است تا سطح متعادلي از محبت و توجه را به فرزندتان منتقل كنيد و رفتار صحيح و درستي با آن ها داشته باشيد.

استقلال كودك
از نظر روانشناسي مهم ترين مسئله اي كه در سنين ۲ تا ۳ سال رخ مي دهد اين است كه كودك نياز به استقلال پيدا مي كند، به همين دليل ممكن است براي هر كاري مانع شما شود و دوست داشته باشد خودش آن كار را انجام دهد، تا جايي كه براي كودك خطري نداشته باشد مي توانيد به او فرصت بدهيد تا استقلال را در اين امور تجربه كند اين كار به رشد روان شناختي و اجتماعي كودكتان كمك مي كند و در صورتي كه بيش از حد در برابر كودك مقاومت كنيد باعث لج بازي شديد و پرخاشگري او مي شويد و نياز به استقلال را در او سركوب مي كنيد.

هم چنين بايد اين نكته را در نظر بگيريد كه فرزندتان هنوز مهارت هاي حركتي را به درستي ياد نگرفته است و ممكن است در انجام برخي كارها اشتباهاتي داشته باشد بنابراين شما بايد سعي كنيد در برابر اين اشتباهات صبور باشيد و كودك تان را مورد سرزنش و تحقير قرار ندهيد زيرا اگر كودك احساس شرمندگي و تحقير كند ممكن است در دوره هاي بعدي در رشد كودك اختلالاتي به وجود آيد كه به سلامت روحي و هيجاني او آسيب بزند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-رفتار با كودك در سنين مختلف چگونه بايد باشد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۲:۰۸ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

افزايش مسئوليت پذيري در كودكان با ۴ ترفند علمي

براي افزايش مسئوليت پذيري در كودكان چه بايد كرد؟ بسياري از مفاهيم اخلاقي، ارزش هاي اجتماعي و ويژگي هاي رفتاري بايد در سنين كودكي آموزش داده شود و يكي از آن ويژگي ها مسئوليت پذيري مي باشد كه در سنين بزرگسالي از اهميت بالاييي برخوردار مي باشد، در واقع فردي كه شخصيت پذير است به رشد شخصيت كودك و بهداشت جسمي و رواني او بسيار كمك مي شود.

بسياري از والدين در جلسات مشاوره خانواده و مشاوره كودك شركت مي كنند و دنبال راهكارهايي هستند تا بتوانند ويژگي مسئوليت پذيري را در كودكشان افزايش دهند و آن را تقويت نمايند در اين مقاله راهكارهايي كه باعث افزايش مسئوليت پذيري مي شود بيان مي شود و در اين خصوص مي توان از مشاور روانشناسي كمك گرفت تا تحت نظر روانشناس و متخصصان اين ويژگي در كودك افزايش يابد.

راهكارهايي براي افزايش مسئوليت پذيري در كودكان
دغدغه بسياري از والدين اين است تا راهكارهاي عملي پيدا كنند تا بتوانند به وسيله آن ها كودكاني مسئوليت پذيري را تربيت نمايند در ادامه اين مقاله به راهكارهايي كه به وسيله متخصصين روانشناس كودك بيان مي شود اشاره مي كنيم.

در صورتي كه راهكارهاي عمومي بر روي رفتارهاي كودكتان تاثيري ندارند در اين زمينه مي توانيد از مشاور و روانشناس و متخصص كودك كمك بگيريد تا شرايط فرزندتان را مورد بررسي قرار دهد و راه حل هاي اختصاصي تري را در اختيار شما قرار دهد، هم چنين در اين دوره چيزهايي كه لازم است به كودك تان آموزش دهيد را ياد مي گيريد.

مسئوليت پذيري با شركت دادن كودك در كارهاي خانه
كوچك بودن فرزندتان به اين معني نمي باشد كه او قادر نيست كارهاي خانه را انجام دهد و نمي تواند در هيچ كدام از كارها به شما كمك كند، يكي از راه هايي كه مي توانيد به وسيله آن مسئوليت پذيري كودكان را افزايش دهيد انجام دادن كارهاي ساده مانند خريد كردن، تميز كردن خانه، غذا پختن و غيره مي باشد.

شما مي توانيد در انجام اين كارها كودك تان را درگير كنيد و باعث افزايش عزت نفس و استقلال در او شويد هم چنين اين رفتار شما باعث مي شود تا كودك تان را براي پذيرفتن مسئوليت ها قبول داشته باشيد و او را باور كنيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-افزايش مسئوليت پذيري در كودكان با ترفندهاي باورنكردني متخصص كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۰۶:۲۲ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

آموزش دوستيابي در مدرسه، راهكارهايي براي والدين و مربيان

روش هاي آموزشي دوستيابي در مدرسه به چه شكل مي باشند؟ يكي از مهم ترين موضوعات در فرايند اجتماعي شدن به ويژه در سنين دبستان، دوستيابي مي باشد، بسياري از كودكان زماني كه مي خواهند گفتگويي را آغاز كنند و يا رابطه دوستي با همسالان خود برقرار كنند با مشكلاتي برخوردار مي شوند.

اين موضوع مي تواند نشان دهنده اختلالاتي در كودكان مانند افسردگي و اوتيسم باشد و نگراني هاي زيادي را براي والدين ايجاد مي كند، همچنين در بعضي مواقع عدم توانايي در دوستيابي مي تواند به خاطر عدم آموزش كافي توسط والدين باشد. براي اين كه كودك با مهارت هاي دوستيابي آشنا شوند مي توانيد از مشاوران ومتخصصاني كه در اين زمينه اطلاعات كافي دارند كمك بگيريد و اگر كودك شما مشكلاتي در اين زمينه تجربه مي كند در ادامه اين مقاله توضيحاتي در مورد آموزش دوستيابي بيان شده است كه مطالعه آن مي تواند براي شما مفيد باشد.

آموزش دوست يابي در مدرسه براي كودكان چه اهميتي دارد؟
يكي از راه هاي افزايش مهارت هاي اجتماعي دوستيابي و برقراري روابط دوستانه با ديگران مي باشد كه از زمان كودكي آغاز مي شود و با توجه به اين كه اجتماعي بودن يكي از ويژگي هاي مهم و اصلي براي هر انساني مي باشد و نحوه شكل گيري آن بر روي مسائلي كه در سنين بالاتر به وجود مي آيد اثر مي گذارد.

زماني كه كودك مهارت هاي لازم براي دوستيابي و برقراري ارتباط با ديگران و روابط اجتماعي را ياد بگيرد در اين هنگام به راحتي ديگران را به سمت خود جذب مي كند و با وجود دوستان زندگي اش رنگ و بوي تازه اي به خود مي گيرد.

همچنين تجربياتي كه كودك در مدرسه و هنگام برقراري رابطه دوستانه به دست مي آورد به او كمك مي كنند تا حد زيادي اعتماد به نفس او افزايش يابد و با توجه به اين كه كمبود اعتماد به نفس در بسياري از اختلالات رواني دخيل مي باشد مي توان به نقش و اهميت دوستيابي در كودكان پي برد.

اگر كودك در دوستيابي و برقراري ارتباط در مدرسه ناتوان باشد در اين صورت آسيب هاي زيادي براي او به وجود خواهد آمد به عنوان مثال كودكاني كه روابط اجتماعي محدودي دارند استرس و اضطراب زيادي را تجربه مي كنند و دچار افت تحصيلي خواهند شد به همين دليل دوستيابي بسيار اهميت دارد و بايد آموزش آن در اولويت مدرسه و والدين قرار گيرد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-آموزش دوستيابي در مدرسه | راهكارهايي عالي براي والدين و مربيان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۳۹:۵۹ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

نكات تربيتي فرزندان و آموزش والدين، نكات اصلي در پرورش كودكان

نكات تربيتي فرزندان به موضوعات بسياري مربوط مي شود و آشنايي والدين با اين موضوعات به آن ها كمك مي كند تا براي رشد فرزندشان شيوه رفتاري مناسبي را اتخاذ كنند و چالش هايي كه مرتبط با پرورش كودكشان مي باشد را به خوبي و با سهولت بيشتري مديريت مي كنند.

همه پدر و مادر ها دوست دارند تا فرزندشان به خوبي تربيت شوند و هميشه به دنبال تربيت مناسب كودكشان مي باشند ولي اين كار آسان نمي باشد و نياز به يادگرفتن مهارت والدگري از طريق مطالعه و بروز رساني اطلاعات دارد.

در اين مقاله نكات مهم در تربيت فرزندان را بيان مي كنيم و همچنين مراجعه به مشاور كودك مي تواند در اين امر به شما كمك كند و راهكارهاي مختلفي در اختيار شما قرار دهد.

نكات تربيتي فرزندان
در اين مقاله برخي از چالش هاي مهم كه والدين با فرزندشان رو به رو مي شوند را مطرح مي كنيم تا در مورد نكات تربيتي اطلاعات بيشتري را كسب كنيد، اين چالش ها اكثرا توسط پدر و مادر در جلسات مشاوره اي مطرح مي شود.

نكات تربيتي فرزندان، عصباني شدن از دست كودك
كودكان به مرور زمان سعي مي كنند كه مستقل شوند و از موجوداتي مطيع به افرادي مستقل تبديل شوند، اين روند مستقل شدن باعث مي شود تا در مقابل دستورات والدين خود مقاومت كنند و تمايل دارند كارها را آن گونه كه خودشان مي خواهند انجام دهند، و اگر والدين اين مسئله را به درستي مديريت نكنند فرزندان آن ها به كودكاني لجباز و بهانه گير تبديل مي شوند.

قدم اول در اينجا اين است كه هنگامي كه كودك به حرف هاي والدين توجه نمي كند والدين بايد هيجانات خود را كنترل كنند و اجازه ندهند تا عصبانيت آن ها به پرخاشگري تبديل شود زيرا اگر رفتاري خشن با كودك داشته باشند اثر معكوسي بر روند تربيت فرزند مي گذارد و باعث تشديد رفتار هاي نادرست او مي شود.

والدين با حفظ آرامش و تلاش براي گفت و گو با كودك به او ياد مي دهند كه مي توانند همه چيز را به درستي و به طور مسالمت آميز حل كند.

زماني كه از دست كودك ناراحت هستيد به او توضيح دهيد كه او را دوست داريد و تنها از رفتارهاي او ناراحت مي باشيد، شما در اين هنگام بايد علت ناراحتي خود را به او توضيح دهيد، اين كار به شما كمك مي كند تا ارتباط عاطفي خوبي با فرزندتان داشته باشيد زيرا ارتباط عاطفي مناسب بيش از هر چيزي در حرف شنوي فرزندتان تاثير دارد و باعث مي شود كه كودك نسبت به حرف هاي شما سرپيچي نكند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-نكات تربيتي فرزندان و آموزش والدين، نكات اصلي در پرورش كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۲۶:۴۴ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

عفونت گوش در كودكان ( علل، علائم و درمان عفونت گوش كودك)

عفونت گوش در كودكان يك مشكل رايج مي باشد كه والدين با آن رو به رو مي شوند و بيماري هايي مانند آنفولانزا، آلرژي و سرماخوردگي را به وجود مي آورد، اين مشكل بيشتر در سنين ۳ تا ۶ سال اتفاق مي افتد و با نشانه هايي مانند افزايش دماي بدن و تب، تخليه مايعات از گوش و مشكلاتي در خواب كودك همراه مي باشد. در بيشتر اوقات اين مشكل جدي نمي باشد و با مراقبت هاي كوچك و ساده و يا درمان هاي خانگي درست مي شود، در ادامه اين مقاله به بررسي علائم و نشانه هاي عفونت گوش مي پردازيم تا براي درمان آن اقداماتي را انجام دهيم.

عفونت گوش در كودكان
عفونت گوش در كودكان معمولا نوعي التهابي در قسمت گوش مياني مي باشد كه اين عفونت توسط باكتري ها به وجود آمده است و پشت پرده گوش اتفاق مي افتد، يكي از مشكلات معمول براي بزرگسالان و كودكان، عفونت گوش مي باشد كه امري شايع است و اين عفونت بيش تر در سنين ۳ تا ۶ سال اتفاق مي افتد و در اين زمينه مطالعات بسياري انجام شده است و از هر ۶ كودك ۵ كودك حداقل يك بار در طول عمرشان عفونت گوش مياني را تجربه كرده اند كه به آن اوتيت مديا گفته مي شود.

علائم عفونت گوش در كودكان
عفونت گوش مي تواند در سه شكل متفاوت اتفاق بيفتد كه هر كدام از آن ها علائم و نشانه هاي خاص خودشان را دارند، در ادامه مقاله هر يك را به طور جداگانه مورد بررسي قرار مي دهيم.

عفونت گوش حاد
يكي از رايج ترين عفونت گوش اوتيت مديا حاد مي باشد، در اين نوع عفونت گوش مياني دچار عفونت و تورم شده است و مايع گوش پشت پرده صماخ جمع مي شود و اين شرايط باعث مي شود تا فرد در ناحيه گوش احساس درد داشته باشد و هم چنين علاوه بر درد ممكن است كودك دچار افزايش دماي بدن و تب شود.

عفونت گوش افيوژن
اين نوع عفونت در مشخصه اصلي آن مايع پشت پرده صماخ جمع مي شود و احتمال دارد اين عفونت هيچ گونه مشخصه اي نداشته باشد و بعد از يك دوره باعث به وجود آمدن عفونت حاد شود، با مراجعه به پزشك مي توان با استفاده از ابزار هاي معاينه از وجود تجمع مايع گوش باخبر شد و درمان هاي دارويي متناسب با اين وضعيت را دكتر تجويز مي كند.

عفونت گوش مزمن
در اين وضعيت مايع گوش براي مدت طولاني در گوش مياني باقي مي ماند و احتمال دارد بدون وجود هيچ گونه عفونتي مجددا در اين ناحيه جمع شود، وضعيت عفونت گوش در كودكان شايع است و مبارزه كردن با عفونت گوش امري دشوار مي باشد و مي تواند بر روي شنوايي فرد آسيب هايي وارد كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-عفونت گوش در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۳۵:۴۶ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

نشانه هاي سلامت نوزاد ، چگونه از سلامت نوزاد خود باخبر شويم؟

نشانه هاي سلامت نوزاد چه چيزهايي هستند؟ زماني كه نوزاد به دنيا مي آيد والدين آن ها نگرانشان هستند كه آيا فرزندشان سالم است و مراحل رشدش را به خوبي مي گذراند يا خير. وجود برخي از نشانه ها و رفتار ها به شما كمك مي كند تا اطلاعات بيشتري از رشد شناختي، هيجاني و اجتماعي كه مناسب كودك تان است آگاهي كسب كنيد.

وجود اين نشانه ها در كودكان بر تمامي جنبه هاي زندگي كودك اثر مثبت مي گذارد در ادامه اين مقاله به نشانه هايي كه در مورد سلامت نوزاد خبر مي دهد مطالبي را بيان مي كنيم كه شما مي توانيد با در نظر گرفتن اين نشانه ها از وضعيت فرزند خود با خبر شويد، هم چنين براي اين كه از سلامت جسمي و رواني كودكتان مطمئن شويد مي توانيد از مشاوره و روانشناس كودك كمك بگيريد.

ويژگي هاي نوزاد سالم
نوزادان زماني كه به دنيا مي آيند ويژگي ها و رفتار هايي دارند كه نشان دهنده سلامت آن ها مي باشد و وضعيت جسماني آن ها نرمال است، اما در صورتي كه نوزاد برخي از ويژگي هايي كه در زير بيان شده است را نداشت بهتر است با پزشك اطفال مشورت كنيد و از سالم بودن نوزاد خود مطمئن شويد.

نشانه هاي سلامت نوزاد، شير خوردن
كودكان هنگامي كه به دنيا مي آيند شروع به دريافت غذا مي كنند و به دفعات بيشتري نياز به شير خوردن دارند زيرا قدرت مكيدن آن ها ضعيف تر است و شير كمتري را مي خورند و هر چه بزرگتر مي شوند ميزان دريافت شير آن ها كمتر مي شود زيرا در كنار شير غذاهاي كمكي ديگري استفاده مي كنند و در عين حال در هر وعده به طور كامل تغذيه مي شوند. يكي از ساده ترين علائم براي سالم بودن كودك شير خوردن و دريافت غذا مي باشد كه سلامت نوزاد را نشان مي دهد.

نشانه هاي سلامت نوزاد، دقت كردن نوزاد به محيط اطرافش
نوزاد سالم در طول روز مدت كمي آرام مي شود و به محيط اطرافش توجه مي كند، اين كار نشان مي دهد كه او هشيار است و در حال آموختن و مشاهده جهان پيرامونش مي باشد، معمولا كودكان به محيط اطرافشان خيره مي شوند و يا سعي مي كنند وسايل ها را در دهانشان بگذارند و اين مسئله نشان مي دهد ك كودك از نظر رواني سالم است و اين كار به رشد شناختي او كمك بسياري مي كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-نشانه هاي سلامت نوزاد | چگونه از سلامت نوزاد خود باخبر شويم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۲۰:۵۵ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

علت و درمان لجبازي كودكان، راهنمايي به تفكيك سن

علت و درمان لجبازي كودك چيست؟ چگونه مي توان برخورد مناسبي با لجبازي كودكان داشت؟ كودكان در سنين مختلف رفتارهاي متفاوتي از خودشان نشان مي دهند و يكي از اين رفتار ها لجبازي كردن مي باشد كه در مراحل رشد بسياري از كودكان ديده مي شود.

نحوه برخورد با كودكان لجباز نياز به كسب مهارت و آگاهي خاصي در اين زمينه دارد براي اين كه بتواند برخورد صحيحي با كودك داشته باشيد بايد علت رفتار هاي او را بيابيد و به صورت صحيح و اصولي با كودكان رفتار نماييد و زماني كه با لجبازي كودك رو به رو شديد واكنش هاي صحيحي از خودتان نشان دهيد.

در ادامه اين مقاله به علت لجبازي كودكان و شيوه هاي بر خورد با آن ها را بيان مي كنيم. يكي از راه ها براي كاهش لجبازي كودكان شركت در جلسات مشاوره كودك مي باشد كه از متخصصان و روانشناسان مي توانيد مشورت گرفته و راهنمايي و راهكارهاي درست را دريافت نمايند و در برخي از جلسات مي توانيد كودك را به همراه خود به جلسات مشاوره ببريد.

علت و درمان لجبازي كودكان، كودكان لجباز چه رفتارهايي دارند؟
در ابتدا با كمك روانشناس بايد تشخيص داده شود كه آيا با اختلال نافرماني مقابله اي كودك رو به رو هستيم يا خير. كودكاني كه لجبازي و نافرماني مي كنند سعي مي كنند تا از دستوراتي كه به آن ها داده مي شود سرپيچي كنند و نظرات آن ها را ناديده بگيرند.

كودكاني كه لجبازي مي كنند معمولا رفتار هايي مانند گازگرفتن، ناسزا گفتن، گريه كردن و اين گونه رفتار هايي را از خود نشان مي دهند و افرادي كه لجباز و نافرماني را در پيش مي گيرند معمولا اعتماد به نفس پاييني دارند و داراي خلق افسرده هستند.

نشانه هايي كه در بالا بيان شده است نشان مي دهد كه كودك لجبازي و نافرماني را در پيش مي گيرد و توصيه مي شود تا براي كاهش و درمان لجبازي كودكان از راهكارهايي كه در ادامه بيان شده است استفاده شود و در صورتي كه لجبازي فرزندان ادامه داشت مي توانيد از روانشناس كمك بگيريد تا راهنمايي هاي صحيحي در اختيار شما قرار دهد و نافرماني هاي كودكان كاهش يابد.

علت لجبازي كودكان چيست؟
كودكان در سنين مختلف لجبازي هايي دارند ولي نوع اين لجبازي ها متفاوت مي باشد مثلا كودكاني كه فرزند اول خانواده هستند خصوصيات فرزند اول را دارد و در بهترين شرايط تربيت شده اند و همه امكانات رفاهي براي آن ها فراهم بوده است و به همين دليل بيشتر از ساير فرزندان ممكن است لجبازي كنند و براي خواسته هاي خودش پافشاري نمايند، اما فرزندان ديگر نسبت به فرزند اول لجبازي كمتري دارند و اين مسئله در بسياري از اوقات مشكل ساز مي شود و والدين از لجبازي كردن فرزند خود درمانده شده و نمي دانند كه با فرزندشان چه برخوردي بايد انجام دهند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علت و درمان لجبازي كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۱۳:۳۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

ترس از مدرسه، علل، علائم و درمان ترس از مدرسه

ترس از مدرسه يكي از مشكلاتي است كه كودكان دبستاني با آن رو به رو مي شوند، البته احساس اضطراب براي كودكان در اوايل مدرسه تا حدودي طبيعي مي باشد زيرا تجربه رفتن به مدرسه به منزله اولين جدايي از والدين مي باشد و به منزله ورود به جامعه اي بزرگتر است اما بسياري از كودكان اضطراب و ترس بيش از اندازه اي را تجربه مي كنند به طوري براي آن ها سخت است تا با اين شرايط خودشان را سازگار كنند.

اين كودكان هنگام رفتن به مدرسه بسيار مقاومت مي كنند و زماني كه مجبور به مدرسه رفتن مي شوند آسيب و رنج هاي بسياري را تحمل مي كنند، براي آن كه بتوانند ترس از مدرسه را در كودك خود بشناسيد و آن را مورد كنترل قرار دهيد اين مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد همچنين مي تواند به مشاوره كودك مراجعه كنيد تا در اين زمينه به شما كمك كنند.

ترس از مدرسه چيست؟
كودكاني كه به اين مشكل دچار هستند داراي ترس افراطي، غير منطقي و پايدار نسبت به مدرسه رفتن مي باشند و زماني كه مي خواهند از والدينشان جدا شوند مقاومت بسياري انجام مي دهند، ترس مفرط از مدرسه براي اولين بار معمولا در دوره پيش دبستاني، كودكستان و كلاس اول ظاهر مي شود و در كلاس دوم به اوج مي رسد، اما با اين وجود خودداري از مدرسه رفتن مي تواند در هر سني به وجود آيد.

ترس در دختران و پسران از مدرسه تقريبا به يك اندازه مي باشد و اين نوع ترس اضطراب و استرس زيادي را براي كودكان ايجاد مي كند كه در اين حالت والدين علاوه بر درمان فوبيا، بايد استرس و اضطراب كودك را كاهش دهند.

علائم ترس از مدرسه
بسياري از والدين ممكن است در مورد مدرسه هراسي آگاهي چنداني نداشته باشند و علائم آن را جدي نگيرند و به همين دليل آن مشكل را ناديده بگيرند اين رفتار ها مي تواند منجر به افزايش علائم استرس و اضطراب در فرزندان شود كه در ادامه اين مقاله علائم و نشانه هاي ترس از مدرسه را بيان مي كنيم.

علائم رفتاري ترس از مدرسه
نسبت به مدرسه نرفتن بهانه تراشي مي كنند و در برابر اصرار والدين مقاومت كرده و از مدرسه رفتن امتناع مي كنند، اين كودكان بيشتر تلاش مي كنند تا والدين خود را قانع كنند تا به آن ها اجازه دهند در منزل بمانند.
چسبيدگي به پدر و مادر و امتناع از جدا شدن از والدين، دروغ گويي و فرار يا پنهان كردن براي اجتناب از رفتن به مدرسه، بسياري از كودكان در اين شرايط تظاهر به بيماري مي كنند و تمايل دارند مدرسه را بپيچانند.
در هنگام جدايي از والدين و مدرسه رفتن، دچار پريشاني و ترس و اضطراب مي شوند و قشقرق و سر و صدا به پا مي كنند، اين مسئله مي تواند نشان دهنده وجود اختلال اضطراب جدايي در كودكان باشد.
در ساعت هايي كه در مدرسه است در خواست مكرر براي برقراري تماس با والدين دارد.
بلند شدن از تخت خواب در هنگام صبح براي او دشوار است و با مشكلاتي رو به رو مي شود.
امتناع از درگيري در فعاليت هاي گروهي با همسالان در مدرسه

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ترس از مدرسه را به اشتياق از مدرسه تبديل كنيد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۲۴:۳۳ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]

كنترل اضطراب، چند روش كاربردي

كنترل اضطراب چگونه ممكن مي باشد؟ اضطراب به معني ترس و دلهره ي بي دليل مي باشد كه به خاطر اتفاقات و وقايع پيش رو به وجود مي آيد، در بعضي موارد افراد آينده شان به طور وحشتناكي پيش بيني مي كنند و همين مسئله باعث مي شود تا اضطراب هاي دائم و بي موردي به وجود آيد.

علائم و نشانه هاي اضطراب شامل مواردي مانند بالا رفتن تپش قلب، عدم تمركز در كار و تحصيل، اختلالات خواب و بد اخلاقي با خانواده، دوستان و همكاران مي باشد كه باعث به خطر انداختن سلامت جسمي و روحي فرد مي شود.

شما بايد ابتدا منشا اضطراب را شناسايي كنيد در صورتي كه موفق به اين كار نشديد و به طور مداوم دچار اضطراب مي شويد در اين صورت بايد از روانشناس كمك بگيريد، در اين حالت بايد به فكر درمان اضطراب و كنترل آن باشيد در اين مقاله روش هاي درمان اضطراب بيان شده است كه به وسيله آن تا ميزان زيادي مي توانيد اضطراب را كنترل كنيد.

خواب كافي براي كنترل اضطراب
در صورتي كه مي خواهيد اضطراب تان را كنترل كنيد بايد ابتدا ساعت خواب را تنظيم نماييد و خوابتان را به بهترين كيفيت برسانيد زيرا خواب ناكافي و نامناسب پيامدهاي ناخوشايندي براي سلامت شما خواهد داشت، گاهي خواب ناكافي به چرخه معيوب تبديل خواهد شد.

در صورتي كه خواب كمي داشته باشيد اضطراب شما افزايش مي يابد و اضطراب زياد باعث به وجود آمدن اختلالاتي در خوابتان خواهد شد، ميزان خواب براي افراد متفاوت مي باشد اما به طور عادي بزرگسال بايد ۶ تا ۸ ساعت در شبانه روز بخوابد در اين شرايط بايد شما خودتان را ملزم كنيد كه زودتر از ساعت ۱۲ بخوابيد تا خواب كافي داشته باشيد. بعد از مدتي تاثيرات مثبت خواهد گذاشت و اضطراب شما كاهش مي يابد.

نظم دادن به آشفتگي هاي ذهني
زماني كه دچار به هم ريختگي جسمي و يا محيطي شده باشيد ذهن و روان شما دچار آشفتگي مي شود و باعث مي شود آرامش خود را از دست بدهيد و هم چنين فضاي كاري و شغلي به هم ريخته و ميز نامرتب آرامش شما را از هم مي پاشد.

در صورتي كه دچار آشفتگي ذهني شويد به طور ناخودآگاه احساس مي كنيد كه كارها زياد مي باشند و هيچ وقت اين كارها تمام نخواهند شد شما بايد قسمتي از مغزتان را به مرتب كردن محيط اطرافتان اختصاص دهيد اين كار باعث مي شود تا آشفتگي ذهني شما از بين برود و مرتب كردن ذهن ۱۵ دقيقه بيشتر طول نمي كشد.

پس از مدتي عادت مي كنيد كه محيط خودتان را تميز و عاري از هر گونه شلوغي و آشفتگي نگه داريد در اين حالت شما بايد منطقي فكر كنيد و استرس و اضطراب تان را كاهش دهيد و آن را كنترل نماييد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-روش هاي معجزه آسا و كاربردي كنترل اضطراب


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۴۰:۴۰ ] [ dr mona ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی